Page 1

Butlletí Informatiu

Nº6 Maig-Juny de 2010

Gran nevada històrica a Catalunya i a Amma Teià! El dia vuit de març del 2010 la residencia Amma Teià, i algunes més de Catalunya, van viure un moment històric. Es va produir un gran nevada a tota Catalunya. La Generalitat de Catalunya va posar en marxa el pla especial d'emergències per nevades així com el de protecció civil, degut principalment al vent i l’estat de la mar. Va ser un fet molt important degut a que la residència Amma Teià es troba situada a pocs metres de la línea de la mar, i les persones que van poder apropar-se a la platja del Masnou van poder veure una cosa insòlita: una platja blanca. El temporal de neu va afectar a més de cent cinquanta Imatge exterior de la residència Amma Teià realitzades per un resident. carreteres de la xarxa viaria catalana. A més de trobar-se els serveis de Renfe, autobusos de retard. L'excepció la va tenir el metro de i ferrocarrils afectats, amb interrupcions de Mai s'havia viscut res igual Barcelona ja que va ser l'únic servei que va trens i vehicles, deixant a milers d'usuaris funcionar a Catalunya. També es va veure durant els cincs anys de sense cap transport per tornar a casa i els afectada la xarxa d'electricitat, deixant incovida d’Amma Teià que van poder, van arribar amb moltes hores municades a deu mil persones.

àlbum

de fotografies


agenda Activitats ordinàries

Maig

Dilluns

Dijous

Tertúlia matinal, viatgers, manualitats, jocs de taula, cinema, estimulació i relaxació. A fisioteràpia es treballarà també diferents tallers: taller de cervicals, taller de bipedestació, taller de diabulació.

Psicoestimulació, estimulació, taller de memòria, matins literaris, taller de cuina, dibuix, jocs de taula i bingo. A fisioteràpia es treballarà també diferents tallers: taller de cervicals, taller de bipedestació, taller de diabulació. També es farà psicomotricitat grupal a la sala d'actes.

Dimarts Taller reminiscència, estimulació sensorial, taller cognitiu, psicoestimulació, estimulació sensorial, jocs de taula, tertúlia-jocs. A fisioteràpia es treballarà també diferents tallers: taller de cervicals, taller de bipedestació, taller de diabulació. També es farà psicomotricitat grupal a la sala d'actes.

Divendres Tertúlia matinal, psicoestimulació, estimulació, hort/jardí, jocs de taula i cinema. A fisioteràpia es treballarà també diferents tallers: taller de cervicals, taller de bipedestació, taller de diabulació.

Dimecres Tertúlia matinal, psicoestimulació, manualitats, jocs de taula, bingo. A fisioteràpia es treballarà també diferents tallers: taller de cervicals, taller de bipedestació, taller de diabulació.

Activitats extraordinàries De cara al maig tenim la celebració del tan esperat cinquè aniversari d'Amma Teià. A més, al juny es realitzarà la celebració de la festa de Sant Joan, anunciant així l'arribada de l'estiu.

Serveis Perruqueria: De dilluns a divendres de 10:00 a 13:00 h.

Podologia: De 09:30 a 13:00 h. Missa: Dimarts, dijous i divendres

carta de la directora Benvolguts residents i familiars: Un cop més em dirigeixo a vosaltres per analitzar aquests mesos que han passat des de l'últim diari. A l'anterior edició us vaig anunciar una sèrie d'accions encaminades a millorar l'atenció. En l'àmbit sanitari hi ha hagut incorporacions d'infermeria per tal de poder cobrir el torn de nit, tan necessari i tan esperat per a tots nosaltres. Des de març s'ha anat estudiant la mesura i crec que podem dir que aquesta ha estat molt encertada. La presència de l'infermera a la jornada nocturna, ens ha permès atendre residents que haguessin estat derivats sense la seva atenció, donant-nos una conseqüent millora de qualitat. També s'han fet canvis importants en la dinàmica de treball dels

Aniversaris 01/05 Felicia López (91) 02/05 Flora Conesa (86) 05/05 Lucilia González (89) 07/05 Josefa Buil (92) 07/05 Eleuteria Cardero (88) 11/05 Miquel Cañas (85) 13/05 Rosario Lort (79) 16/05 Raimundo Jiménez (69)

17/05 Justa Garijo (80) 17/05 Gabriel Vallejo (81) 18/05 Rosa Costa (88) 23/05 Antonio Jurado (81) 26/05 Felicidad Ibáñez (79) 31/05 Bartolomé Cano (89)

Juny 01/06 Amparo Linares (94) 01/06 Soledad Marín (90) 06/06 Teresa Autonell (80) 10/06 Teresa Soler (89) 11/06 Angela Estellé (91) 11/06 José Hidalgo (82) 19/06 Roso-Eva Güell

(76) 20/06 Ramón Massague (80) 21/06 Lluis Solernau (88) 26/06 María Cotes (83) 26/06 Juana Herrero (81) 29/06 Adelina Bueno (86)

recepta

Carme Ferré

torns de manera que s'han pogut optimitzar processos. El fet de l'incorporació d'una segona metgessa també ha ajudat a reduir el nombre d'hospitalitzacions. Hem millorat també el sistema de resposta a les trucades de timbre d'habitacions. Actualment tenim un sistema incorporat a la xarxa, de manera que cada trucada que es fa des d'una habitació queda enregistrada permetent-nos comprovar l'hora de trucada, i el que és més important, el temps de resposta. Esperant seguir informant-vos de molt bones notícies i millores per als nostres residents, m'acomiado de tots vosaltres fins al proper butlletí.

Macarrons de bacallà Fuensanta González Ingredients: 250g de macarrons grans, 150g de bacallà sec, 1 ceba mitjana , 4 tomàquets. Preparació: Primer el bacallà s'ha d’esmicolar molt petit i es posa en remull en aigua la nit anterior. Es pica la ceba i els tomàquets per fer el sofregit, quan estigui fet s'afegeix el bacallà i es deixa a foc lent. A part bullim els macarrons. Quan estiguin fets s'afegeix la salsa. A l'hora de servir es posa maionesa a la taula i si algú es vol afegir als macarrons es el toc diferent d'aquesta recepta.


el teu espai Has realizat alguna manualitat? Escrius? Tens algun dibuix dels teus néts? Sigui el que sigui, si vols mostrar-ho, aquí tens un espai.

Advers al vent No preguntis si penso encara en els vells dies dels senyors, si recordo com lentament morien els jardins, les paraules. He perdut. Ai, caiguda de l'allunyat per l'íntim camí que només porta on ja no sóc, designi d'oblidar hores, núvols, el meu nom de naufragi!

Aquí observem a alguns dels residents preparant el dia de Sant Jordi.

Salvador Espriu i Castelló

Més residents preparant tallers de Sant Jordi.

al dòmino. Alguns dels residents jugant

el bagul dels records

fotonotícia Antonio Fernández Aquí veiem a l'Antonio Fernández amb un vaixell de fusta fet per ell mateix.

Abans

Després

A la primera foto veiem al Josep i la Lola de joves amb un gran acordió. A la segona foto els veiem a l'actualitat.


notícia

El treball de les gerocultores Les gerocultores s'encarregen del dia a dia dels nostres residents. Elles s'ocupen de la higiene personal, tenen cura de la roba, l'alimentació, els canvis posturals i en general de totes les activitats de la vida diària dels nostres residents. Elles s'encarreguen d'acompanyar els residents en totes les situacions que ho precisin. També s'encarreguen de dirigir-se a les caps o a infermeria per comunicar qualsevol incidència que observin en algun dels residents. A Amma Teià comptem amb tres caps d'equip: la Kati Fernández, la Nuria Sánchez i la Rosa López. També comptem amb la Mª Carmen Salgado, que substitueix a les caps

Algunes de les gerocultores del nostre centre.

quan toca. Hi ha tres torns d'auxiliars: de matí, tarda i nit. Cada un d'aquests torns compta amb dos freqüències diferents que alternen els dies de treball de les gerocultores.

Les gerocultores vetllen per els cuidats diaris dels nostres residents

coses de casa

Horari de visita de la psicologa Aquells residents que vulguin parlar amb la psicòloga s'han de dirigir a ella personalment, ella els citarà a una hora adequada per a

tots. Si algun familiar necessita atenció psicologica s'ha de dirigir al servei dilluns o divendres de 16.00 a 17.00.

avui coneixem a

Raimon Jiménez En Raimon va néixer a Valdepeñas (Ciudad Real) el 16 de Maig del 1941. Va estar per varies ciutats d'Espanya ja que el seu pare era ferroviari. Després el 1951 va anar a Manresa i es va instal·lar allà a viure. Quan tenia 16 anys va estudiar el batxillerat i més endavant el peritatge industrial a

Terrassa tot i que el va acabar a Madrid. Després va començar a estudiar enginyeria industrial a Madrid. Al cap d'uns anys va venir a Barcelona i va acabar la carrera. Amb 22 anys es va casar a Manresa amb la seva primera dona. Després va tenir dos fills amb ella, en Raimon i el

Ruben. Més endavant va formar part d'una empresa de projectes, direcció i realització de teatres. Uns anys més tard es va a tornar a casar amb la Camila, la seva dona en l'actualitat. A tuts dos agrada molt viatjar, els dos junts han anat per tota Europa.

En Raimon ha viatjat per molts lloc del món, actualment ens explica tot allò viscut

teia_may10  

municades a deu mil persones. sense cap transport per tornar a casa i els de Catalunya va posar en marxa el pla espe- que van poder, van arr...

teia_may10  

municades a deu mil persones. sense cap transport per tornar a casa i els de Catalunya va posar en marxa el pla espe- que van poder, van arr...

Advertisement