Page 1

amma teià

centre gerontológic Boletín Informativo

Nº16 Maig-Juny de 2012

Amma Teià fa 7 anys, felicitats! El 30 de maig de 2005 el nostre centre Amma Teià va obrir les seves portes a la vila de Teià.

El passat 30 de maig el nostre centre va celebrar el 7è aniversari Teià és una vila i municipi de la comarca del Maresme. El nom té el seu origen en la veu romana Taiano. Es troba situat als vessants de la Serralada de Marina que limita amb Alella, El Masnou i Premià de Dalt. Ha estat històricament un nucli tradicional d’estiueig i en les darreres dècades ha crescut considerablement per absorbir població establerta des de Barcelona. És per això que durant la setmana del 28 de maig a l’1 de juny es van fer diferents activitats extraordinàries per a celebrar aquest dia tan assenyalat. Durant dos matins vam realitzar una gimcana especial al pati de la planta 0 on els nostres residents van realitzar diferents proves. També vam

àlbum

de fotografies

Fotografia al pati de la planta 0 acompanyats pel grup Gent de Premià. fer un bingo especial, on es sortejaven diferents paneres. Els guanyadors dels bingos van ser la Pepita Calderón, el Pere Asens i l’Ilda Buxadera, tots ells molt contents després d’haver guanyat. Un altre dels dies també vam fer un taller de cuina on alguns dels residents van realitzar torradetes de Santa Teresa, molt bones! També vam

passar dues tardes acompanyats del grup d’animació Gent de Premià i amb el senyor Francesc (Inde-Música-Playback). Agraïm en aquestes línies la col•laboració de tots aquells que van fer possible la realització d’aquestes festes i l’actitud tan positiva de tots els nostres residents! Moltes gràcies!


agenda Activitats ordinàries Dilluns Tertúlia matinal, viatges, manualitats, jocs de taula, cinema, estimulació i relaxació. A fisioteràpia també es faran diversos tallers: taller de cervicals, taller de bipedestació, taller de deambulació.

Dimarts Taller de reminiscència, estimulació sensorial, taller cognitiu, psicoestimulació, jocs de taula, tertúlia-jocs. A fisioteràpia també es treballaran tallers diferents: taller de cervicals, taller de bipedestació, taller de deambulació. També es farà psicomotricitat grupal a la sala d’actes.

Dimecres

13/05 Pedro Grande 13/05 Rosario Lort Psicoestimulació, estimulació, taller de 17/05 Justa Garijo memòria, matins literaris, taller de cuina, 17/05 Gabriel Vallejo dibuix, jocs de taula i bingo. A fisioteràpia 21/05 Isabel Gibanel també es treballaran tallers diferents: taller de cervicals, taller de bipedestació, taller de deambulació. També es farà psicomotricitat 01/06 Amparo Gisbert grupal a la sala d’actes. 01/06 Soledad Marín 09/06 Pilar Simo 11/06 Angela Estelle Tertúlia matinal, psicoestimulació, estimu- 11/06 José Hidalgo lació, hort/jardí, jocs de taula i cinema. A 12/06 Ana Molina fisioteràpia també es treballaran tallers 19/06 Regina Catoira diferents: taller de cervicals, taller de bipedestació, taller de deambulació.

Dijous

23/05 Antonio Jurado 26/05 Felicidad Ibáñez 27/05 Montserrat García 31/05 Bartolomé Cano

Juny

Divendres

19/06 Roso Eva Güell 20/06 Ramón Massague 21/06 Lluis Solernos 26/06 Juana Herrero 28/06 María Cotes

Serveis

Perruqueria

Dimarts i dimecres

Tertúlia matinal, psicoestimulació, manu- Podologia alitats, jocs de taula, bingo. A fisioteràpia Dilluns també es faran diversos tallers: taller de cervicals, taller de bipedestació, taller de Missa Dimarts, dijous i dissabte deambulació.

Activitats extraordinàries

Aniversaris Maig

Cada últim divendres de mes festa 01/05 Felicia López 03/05 José Martínez d’aniversaris. 05/05 Manuel Baeza Sant Joan. 07/05 Rafael Barnola

07/05 Josefa Buil 07/05 Ana Navarro 12/05 Antonia Hernández

recepta Torradetes de Santa Teresa

carta del director

Manel Vates

Benvolguts residents, familiars i treballadors d’Amma Teià, aquestes línies són especials. El passat 30 de maig de 2012 Amma Teià va celebrar 7 anys! Encara “jovenets” per edat, tenim la il•lusió pròpia d’aquesta joventut, però per altra banda, tenim l’experiència i el saber fer dels més veterans! Tenim treballadors i inclús algun resident que està a Amma Teià des dels seus inicis. D’aquesta data podem extreure dues dades molt importants: per una banda, la confiança del Grup Amma en els treballadors que aporten valor afegit i que s’impliquen amb el projecte en marxa, i per l’altra, la confiança generada en aquests residents que ara fa 7 anys que van apostar perquè la seva nova casa fos Amma Teià. Uns inicis que, com tots els

primers metres d’un nou camí, no deurien ser fàcils, però que, amb la professionalitat de cadascun dels treballadors que formem la família d’Amma Teià, el recolzament del Grup Amma i amb la confiança, i la paciència en ocasions, dels nostres residents i famílies, s’ha consolidat com un projecte i un model que m’enorgulleix dirigir. Amb aquests 7 anys, Amma Teià som el centre més veterà dels quatre centres gerontològics que el Grup Amma té a Catalunya. Som el centre de referència en el que els altres es fixen i un exemple per a molts altres centres del sector. Però no pateixin, que com a la vida, no ens cansem de fer anys! Encara amb més il•lusió continuem treballant en el dia a dia per a tots els nostres usuaris, ja que tots ells es mereixen el millor. I en aquests 7 anys i en molts més que vindran, com diu el nostre lema: “El nostre compromís, les persones”.

Ingredients: Pa del dia anterior, 1 litre de llet, sucre, branca de canyella, ous i sucre. Preparació: Posar la llet i 6 o 7 cullerades de sucre al foc. Quan la llet bulli, apartarla del foc i deixar-la refredar. Partir el pa a rodanxes, remullar bé aquestes rodanxes amb la llet i deixar-les escórrer. Posar l’oli a escalfar. Passar les rodanxes de pa per ou batut i posar-les a fregir. Després posar les torradetes en un plat cobert amb un paper de cuina o tovalló de paper per a que xucli l’excés d’oli. Se serviran fredes i es poden acompanyar de sucre o mel. Bon profit!


el teu espai Has fet alguna manualitat? Escrius? Tens algun dibuix dels teus néts? Sigui el que sigui, si vols mostrar-ho, aquí tens un espai per fer-ho. El sol domina la terra: Una matinada jo estava esperant la sortida del sol situat en un finestral de la meva residència Mai havia vist sorgir del mar el sol, com aquell dia La penombra fins aleshores dominant el cel i la terra Va anar difuminant-se, convertint la superfície del mar En una gran espill color taronja El sol paulatinament es va imposar en el mar i la terra I el seu domini féu desaparèixer la nit negra Poc després; el sol brilla en l’espai i la terra il•luminada.

L’Angelin a Torres i

e la Mª l’Ilda Bux companyat d tònia. a l e n a M adera a la r o ct El dire ana i l’An festa d’an iversaris. Lluisa, la Dolores, la Jo

Llibert Noguero nt Jordi. t un poema el dia de Sa La Dolores Duce recitan

el bagul dels records

Abans

En Juan M olina amb l’Ainhoa, la psicòlo ga del cen tre.

fotonotícia

Després

En la primera foto observem a la Rosa Roca una mica més jove i a la segona a l’actualitat.

Maria Sambola fa 100 anys el pròxim 7 de juliol. Moltes felicitats!


notícia

Sant Jordi, patró de Catalunya Sant Jordi és el patró de Catalunya i en aquesta diada se celebra el dia de la Rosa i el Llibre, per a molts catalans, el dia dels enamorats. Tots els carrers i les places dels pobles i de les ciutats catalanes s’omplen de parades de llibres i roses. Tot i que no és un dia de festa laboral, la gent envaeix els carrers per passejar i viure aquesta jornada tan tradicional.

El 23 d’abril és el dia de la Rosa i el Llibre, per a molts catalans, el dia dels enamorats La rosa vermella, símbol de la passió, i l’espiga que l’acompanya, símbol de la fertilitat, fan que sigui el millor obsequi per a l’enamorada, però actualment també es regala a altres éssers estimats. Per una altra banda, el 23 d’abril és el Dia Mundial del Llibre. Així doncs, a Catalunya aquesta jornada esdevé el dia dels enamorats on els homes regalen una rosa a les seves parelles i les dones un llibre a ells.

Una fotografia durant la diada de Sant Jordi a la sala d’actes. En el nostre centre vam recitar poemes i es van donar llibres i roses als nostres residents; va ser una jornada formidable.

coses de casa

Cinema a la sala d’actes

Cada dilluns i divendres a les 5 de la tarda es projecta cinema a la sala d’actes del nostre centre. Cada setmana es gaudeix amb pel•lícules diferents, algunes més

modernes i d’altres més antigues. És una activitat que agrada molt a tothom, ja que és un espai de visualització de pel•lícules on després es pot fer un cinefòrum.

avui coneixem...

Se centra en l’avaluació, el manteniment i/o la recuperació de la capacitat funcional

La intervenció directa de la Teràpia Ocupacional se centra en l’avaluació de la capacitat funcional i el posterior manteniment i/o la recuperació d’aquesta capacitat. Per això es realitza una valoració global detallada de la situació funcional del resident, remarcant el que pot fer i en quina mesura ho efectua. Un cop realitzada la valoració es configura un pla d’atenció individualitzada basant-nos en les activitats bàsiques de la vida diària. Les activitats plantejades estan encamina-

des sempre a potenciar al màxim les capacitats i a minimitzar les mancances, per això es important una correcta ubicació dins del centre (entorn físic) i uns grups de teràpia homogenis per tal de poder treballar amb els mateixos objectius. El paper del terapeuta ocupacional no es limitarà només a l’atenció directa de l’usuari sinó que també s’ocuparà de les necessitats conjuntes del centre.

teia_jun12  

centre gerontológic El 30 de maig de 2005 el nostre centre Amma Teià va obrir les seves portes a la vila de Teià. de fotografies fer un bing...

teia_jun12  

centre gerontológic El 30 de maig de 2005 el nostre centre Amma Teià va obrir les seves portes a la vila de Teià. de fotografies fer un bing...

Advertisement