Page 1

any 0 nº1 19/06/2013

any 0 nº1 19/06/2013

Grup 2, d’esquerra a dreta: Blai Hispano, Carlos Laborda, Júlia Nadal, Pol Chafino, Júlia Albiol, Violeta Aguirre, Oriol Zardoya i Sergi Fischer.

Violeta Aguirre, Pol Chafino i Carlos Laborda

ARRIBEM PER

La nova revista ÀNCORA ja arribat, atenció perquè porta moltes

QUEDARQUEDAR-NOS

fan les àncores, s’aferren, com nosaltres.

notícies, imatges i passatemps. El nom és degut a la feina que

CONTINGUT 1. Situació i descripció. (Pàg. 2-3) 2. Creuers. (Pàg. 4-5) 3. Moll de contenidors “Príncep d’Espanya”. (Pàg. 6) 4. Passatemps. (Pàg. 7) 5. Contraportada. (Pàg. 8)


Violeta Aguirre, Pol Chafino i Oriol Zardoya

SITUACIÓ I DESCRIPCIÓ

Vista general del Port de Barcelona amb les seves marques de l’entorn: Delta del Llobregat, Montjuïc, barris propers i pobles del voltant.

DESCRIPCIÓN Y DATOS PRINCIPALES DEL PUERTO El puerto se encuentra en Barcelona, está situado al lado del mar Mediterráneo, ocupa unas 828,9 hectáreas, es decir, 82,89 km, el Puerto de Barcelona se encuentra a 41° 20′ 42.26″ N, 2° 8′ 30.56″ E. Las amplitudes de mareas han llegado a los 125 cm. A su espalda se encuentra la montaña de Montjuic, a su derecha el río Llobregat i al norte acaba con el Maremágnum, este también incluido en el puerto, las zonas o edificios más importantes son; el muelle de contenedores y otros.

Fotografia del Port de Barcelona amb diferents localitzacions importants i el recorregut marcat de la golondrina

2


SITUACIÓ I DESCRIPCIÓ En aquesta imatge s’hi pot veure el port antic de la ciutat de Barcelona. En aquella època el port era molt més petit que actualment. Això és el World Trade Center, un lloc empresarial on s’hi poden llogar oficines i sales de congressos.

Aquest és el pont de la porta d’Europa situat cap a la zona est del port.

Aquesta imatge representa panoràmicament la zona esportiva del port de Barcelona en l’actualitat.

SALIDA AL PUERTO DE BARCELONA Por la mañana hemos salido de Súnion hasta llegar a Drassanes. Nos hemos dirigido hacia las Golondrinas que nos llevarían a hacer una visita por el puerto desde el mar. Hemos visitado el muelle de los contenedores, Barcelona World Trade Center, y hasta hemos visto algunos cruceros (como el AIDA o el MSC Preziosa). Luego hemos pasado por delante de la entrada grande del puerto, del Acuario y del Imax 3D y hemos visto el final del puerto que da a mar abierto. Cuando hemos acabado la visita nos hemos dirigido al Maremágnum para hacer las fotos de grupos y nos han dejado tiempo para acabar de hacer los grupos del año que viene.

WE ARE 129 YEARS OLD, OLD, TRY US BEFORE THE 130TH ANIVERSARY

3


CREUERS

Violeta Aguirre i Júlia Albiol

“IMPORTANCIA DE LOS CRUCEROS PARA UNA CIUDAD” En la actualidad los cruceros están considerados como una de las fuentes de turismo más emergentes del mundo, contando con unas cifras anuales aproximadas a 16 Creuer de la companyia “Costa-Cruceros” millones de pasajeros, de los cuales unos 4 millones son parejas solteras. Este crecimiento se ve reflejado no sólo en el número de pasajeros sino en todos los empleos directos e indirectos que generan. El volumen mediático está tomando mucha fuerza a nivel mundial. DESCRIPCIÓ DEL VAIXELL QUE ARRIBA A BARCELONA EL 14/06/13 És probablement la companyia de creuers més coneguda d’Alemanya. La companyia de creuers AIDA té actualment 7 vaixells amb una capacitat total de a prop dels 12.800 passatgers. Es caracteritzen per un estil jove i informal. .

ANÀLISI COMPARATIU DEL TRÀNSIT DE PASSATGERS (1996 – 2010) Si analitzem els passatgers en creuers entre els anys 1996 i 2010 ha crescut el nombre de passatgers amb la implantació de nous materials més ecològics i nous vaixells més atractius, més grans i amb més serveis. El nombre màxim de passatgers l’any 1996 era de 50.000 p. i l’any 2010 era de 400.000 p.

1996 2010

4


CREUERS

It is already here! The cruise you were waiting for it so long... here you have it! Your children is going to be very happy. STAY 2 ADULTS & 1 CHILD (-10) 1 WEEK!

345€

SABIAS QUE... “Un crucero en el Puerto consume cada día más energía que 1.000 viviendas”

-

Los cruceros, mientras están atracados, continúan funcionando. La energía necesaria se obtiene del gasóleo. El consumo diario de un crucero es de 10 megavatios. El consumo energético diario de un crucero es de más de 1.000 viviendas. La alternativa para un consumo energético más limpio seria crear electricidad a base de placas solares y energía eólica.

5


MOLL CONTENIDORS Júlia Nadal

Fotografia general del moll de càrregues Príncep d’Espanya, amb les seves corresponents grues i els contenidors.

Acumulació de contenidors

SABIES QUE... Pol Chafino i Carlos Laborda

-

Contenidor estàndard TEU

Grues del Port de Barccelona

-

Les mesures (llargada, amplada, en m) d’un contenidor estàndard (TEU) són 6,096 m. de llarg × 2,438 m. d’ample × 2,591 m. d’alt. Un contenidor estàndard (TEU) buit pesa La carrega màxima d’un TEU és de 24.000 kg bruts, 21.600 kg nets. La longitud del moll Príncep d’Espanya per a l’atracament és de 1.080 m. En el moll Príncep d’Espanya es treballa tot l’any excepte l’1 de gener, l’1 de maig i el 25 de desembre. La part submergida del casc d’un vaixell s’anomena obra viva. El calat màxim en el moll Príncep d’Espanya es de 14 m.

Do you need any containers? Do you want to save some money? Phone at this number 247-0562, or come to moll Príncep d’Espanya, in Barcelona. This offer is not going to be forever, quickly, phone now or come. (If you phone before the 20th of June we’ll sell you 3 containers for the price of 1). Pol Chafino

6


Pol Chafino, Blai Hispano i Carlos Laborda

PASSATEMPS Vertical 1. Es la parte del puerto en que se vende el combustible a las embarcaciones de motor. 2. Es la parte que sirve para dirigir un barco. 4. Dirección que se da cuando se dirige un barco hacia la derecha. 6. Parte posterior central de un barco.

Horitzontal 3. Embarcación con muy buenas condiciones para la navegación. Navega mediante velas o motor. 5. Palo central, recto y vertical de un velero situado al centro, que sirve para sujetar. 7. Máquina que tiene la función de producir movimiento. Algunos veleros y los barcos de remos no tienen. 8. Es la pieza de hierro o madera que va de popa a proa de cualquier embarcación y sirve para estabilizar.

9. Dirección que se da cuando se quiere dirigir un barco hacia la izquierda. 12. Estructura costera que tiene la finalidad principal de proteger un puerto de la acción de las olas del mar.

MAR PERDUT... Norai-ProaVeler-EstribordIot-Timó-LlanxaÀncora-PortGarbí

10. Es la pieza que sirve para fijar la embarcación en un lugar concreto del mar, siempre que toque el fondo. 11. Parte delantera central de un barco. 13. Es como en el mundo marítimo nos referimos a la cuerda.

7


Sergi Fischer i Oriol Zardoya

En aquesta imatge podem veure el port i el poble de l’Estartit, la zona protegida de les Illes Medes, que es troba a 42º 03’ 00” N, 03º 13’ 15’’ E. També podem veure la desembocadura del riu Ter. Zona on es troba la casa de colònies La Garbinada.

Es una casa de colonias que se encuentra en Torroella de Montgrí, al lado del delta del Ter, cerca del Estartit. Esta dirigida por la empresa “Rosa dels vents”.

Pol Chafino

“Un curs molt entretingut”

“Ha estat un curs molt emocionant i divertit”

“Ha estat un curs molt intens i divertit, m’ho he passat molt bé”

“Aquest curs ha sigut molt guay”

“Ha sigut un curs espectacular i molt emocionant”

“Un curs força entretingut i diferent. Ha estat impresionant”

“Increïble, un curs increïble”

“Hem fet moltes activitats divertides”

8

Àncora  

Revista

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you