Page 1

SWEG PRODUCTIONS Användarhandbok

Maj 2014

Hur man kollar på film I denna handbok kan du läsa dig till hur du enligt mig ser på film på bästa sätt utan att behöva gå till en biograf.

Ljus För att få en bra filmupplevelse och mysig stämning krävs mycket mörker. Därför kan det vara bra att släcka alla lampor, täcka för alla fönster och invänta mörkret utomhus.

Släck ner så mycket som möjligt

Ljud När ljuset är fixat och rummet är mörklagt så behövs det bra ljud. Jag rekomenderar att man använder ett surroundsystem med bra högtalare och för att förstärka känslan lite extra, högt ljud! Leta sedan upp rummets ”hotspot” där man får så bra ljud som möjligt och hör bäst.

Leta upp rummets hotspot för bästa ljudupplevelse


SWEG PRODUCTIONS Användarhandbok

Maj 2014

Sällskap När både ljus och ljud är fixat så behövs ju sällskap. Ingen vill ju kolla på en bra film utan kompisar. Så nästa steg är då att höra av sig till en stor skara schyssta vänner.

Ett stort sällskap gör upplevelsen bättre

Tilltugg och dryck När alla vänner är samlade och sitter bra så behövs tilltugg. Det mest klassiska tilltugget vid en biovistelse är ju popcorn och därför rekommenderas detta starkt. Mina favoritpopcorn är mikropopcorn med smörsmak och jag välver därför dem. Följ instruktionerna på förpackningen för maximalt pop. Under tiden kan man förbereda annat snacks. Jag har tänkt att bjuda mina vänner på chips med dipp utöver popcornen, så jag börjar med dippen då den behöver stå i kylen ett tag. För dipp behövs en påse dippulver och 3dl gräddfil. Blanda dessa ingredienser noga tills alla klumpar är försvunna och ställ sedan i kylskåp i ca 10 minuter. När popcornen är färdigpoppade ska de hällas upp i en skål så fort som möjligt, men var försiktig, det kan vara mycket varmt! Häll sedan upp chipsen och plocka fram dippen. Med alla salta tilltugg kommer gästerna snabbt bli törstiga och då rekommenderas en välkyld läskeblask starkt.

Läs instruktionerna noga på förpackningen

Vispa dippen noga och länge


Den ultimata filmupplevelsen är på biografer

Val av film och avslutning Valet av film kan vara det mest avgörande beslutet på för en lyckad filmupplevelse och det krävs därför mycket eftertanke för att hitta just rätt film. Man måste tänka på hela sällskapet. Något som kan passa både killar och tjejer, gamla och unga. Något som också är väldigt viktigt är att se på filmen lagligt. Man ska alltså inte använda sig av piratkopierade filmer eller stulna DVD-skivor. När du har gått igenom alla dessa steg och uppnått den rätta känslan så är det bara att luta sig bakåt och njuta av den magiska stunden med film och vänner.

Användarhandbok  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you