Page 1

N E G N I N O

GR DE

AND! L R E D E VAN N ruim D A T d, met tad a t S s N e z E de ns T tudente tad T Maar TUDEN tegen s OGAN S ns R le e t t R t E n a A e T b d TJE stu ook dus N BEE e Faceb GAAFS ‘leukste

e l EE ld De tite eeft we bben w LINKT nd’ he erlijk verdiend! DAT K enten, h ht gewonnen! la d r u t e s d e 0 N e Utrec van 50.00

WAT IS GRONINGENLIFE!? GroningenLife! is hét online magazine dat alles even voor je op een rijtje heeft gezet. Voor jou? Inderdaad! Speciaal voor jou als studiekiezer geven wij antwoord op al je vragen over wonen, werken, studeren, uitgaan, sporten en cultuur. Weet je nog niet welke studie je gaat doen? Hoe je aan een kamer moet komen? Of welke verenigingen er allemaal zijn? Ga dan naar onze website! Verder kun je op de site een actueel overzicht vinden van de leukste dingen die te doen zijn in Groningen. De website is volledig in handen van studenten, de beste ervaringsdeskundigen die je kunt hebben. Voor persoonlijke ervaringen van deze Groningse studenten kun je onze blogs lezen.

/GRONINGENLIFE

GRONINGENLIFE.NL

@GRONINGENLIFE


STUDEREN

Je studie is natuurlijk waarvoor je naar Groningen komt. Heb je al een idee wat je gaat doen? De Rijksuniversiteit of de Hanzehogeschool? Als je het nog niet weet, is er geen reden tot paniek. Wij helpen je bij je studiekeuze én geven je nuttige info, zoals een kantinetour, de route naar de tentamenhal en een uitleg van het Honours College.

WONEN

Er zijn ruim 50.000 studenten in Groningen, daarvan wonen er 30.000 op kamers in de stad. Hoe zijn zij aan een kamer gekomen? Wij geven jou de ultieme tips, vertellen je wat de leukste buurten zijn en hoe je je nieuwe paleisje kunt inrichten. 30.000 studenten zijn jou voorgegaan, dus zal het jou – met onze tips - ook lukken om je eigen plekje te vinden!

VERENIGINGEN

CULTUUR

SPORTEN

UITGAAN

Waar veel studenten zijn, zijn véél verenigingen. In Groningen is er voor ieder wat wils. De oudste studentenvereniging van Nederland bevindt zich in Groningen, maar ook de grootste niet-traditionele studentenvereniging vind je hier. Je kan er ook voor kiezen om actief te worden bij je studievereniging – of gewoon allebei!

Er komt een punt dat het bier z’n tekenen begint achter te laten. Wat doe je dan? Sporten! In Groningen heb je de ACLO, het overkoepelende studenten-sportorgaan, waarbij je voor 52 euro per jaar onbeperkt kan sporten. Daarnaast zijn er nog genoeg sportverenigingen waar je naast zweten veel gezelligheid kunt beleven met je team of ploegje.

Als één van dé cultuursteden van Nederland zit je qua cultuur in Groningen wel goed. Door het jaar heen zijn er vele evenementen zoals Noorderzon, Eurosonic en het Groninger Studenten Cabaret Festival. Verder zijn er theaters voor studenten, vier bioscopen en culturele studentenverenigingen. Kijk voor een overzicht op onze site! Wist je dat je in Groningen tot zonsopkomst kan uitgaan? De kroegen hebben hier namelijk geen sluitingstijd! Dat is mooi, want er zijn er ook zoveel dat je heel wat tijd nodig hebt om ze allemaal gehad te hebben. Van clubs en bruine kroegen, tot jazz-, rock’n’roll- en swingcafés; alles kan!

LAAT DEZE FLYER TOT LEVEN KOMEN MET Hieronder zie je Beppie en zij kan als geen ander laten zien hoe mooi Groningen is! Om een persoonlijke rondleiding te krijgen download je de Layar-app op je telefoon door naar get.layar.com

GRONINGENLIFE! ONLINE MAGAZINE VOOR STUDIEKIEZERS

!

te gaan. Open de app, richt je telefoon op Beppie, en laat je verbazen over de highlights van het Groningse studentenleven én hoe het filmpje aan de flyer lijkt te kleven!

GroningenLife! Flyer  
GroningenLife! Flyer  
Advertisement