Page 1

sam


Inhoud 1 Reptielen: 2 Soorten: 3 Waar leven ze: 4 Hoe leven krokodillen: 5 Wat eet een krokodil: 6 hoe jagen krokodillen: 7 hoe bewaart de krokodil zijn eieren:


Reptielen: 1 Krokodillen zijn reptielen. Net zoals slangen,hagedissen en schildpadden. Er zijn veel soorten reptielen maar de meeste zijn slangen. Dus slangen hagedissen en schildpadden zijn Familie van krokodillen.


Soorten: 2 Er zijn veel soorten krokodillen kaaimannen gavialen en alligators. Wat is het verschil tussen een krokodil en een alligator? Het verschil is krokodillen hebben een kleinere snuit. En alligators lijken zwart als ze net het water uit komen. En krokodillen niet. Een gaviaal is een krokodilachtige met een lange snuit en helemaal aan het eind zijn neus.

Krokodil

Zwarte kaaiman

Alligator

gaviaal


Waar leven ze: 3 Krokodillen leven in Afrika, AziĂŤ, AustraliĂŤ en Noord Amerika. Veel krokodillen worden bedreigd. Om hun huid van die huid kunnen ze schoenen en tassen. De meeste krokodilachtige,n die worden bedreigd zijn normale krokodillen. Daarna alligator,s en daar weerna kaaimannen. En daarna gavialen. De grootste krokodil is de zee krokodil hij is 8,25 meter lang.

Hier leven krokodilachtige


Hoe leven krokodillen: 4 Krokodillen leven in het water maar ze kunnen ook op land. als een krokodil onder water is ka hij we 2uur onderwater blijven. Als het winter is en de krokodil,s snuit boven het ijs blijft kan hij gewoon overleven. Voor de rest leven ze wel rustig. Behalve als de stropers in de buurt zijn. Want stropers schieten de krokodillen dood. Voor de huid. Als krokodillen gaan jagen. Blijven ze rustig in het water en als de prooi te dicht bij komt en dan schiet hij het water uit. Als hij de prooi heeft ver drinkt hij de prooi eerst. En daarna scheuren ze in stukken en daarna slikken ze de stukken helemaal door.


Wat eet een krokodil 5 Krokodillen eten bijna alles wat ze zien. Ze eten kleinere dieren maar het meeste vis. De krokodil eten ook wel antilopen, zebra’s, zwijnen , genoe’s bijna alles wat te dicht bij komt. Zelfs koeien buffels en paarden. Baby krokodillen hoeven niet zelf voor het eten te zorgen het vrouwtje vangt een vis scheurt de vis in stukken en dan deelt ze de vis aan haar jongen.


Hoe jagen krokodillen 6 Krokodillen jagen best wel makkelijk als een prooi water zit te drinken blijft de krokodil wachten tot het juiste moment. Dan schiet hij uit het water pakt de prooi laat hem verdrinken en eet hem op. Vissen zijn de makkelijkste prooien voor krokodillen. Want Als vissen tegen de krokodil aan zwemt dan zwaait de krokodil met zijn klauwen dan is de vis al gewond. Dan pakt die hij met zijn bek. En slikt hem in een keer door. Bij slangen word het al een heel gevecht soms wint de slang en soms de krokodil. De slang valt de krokodil aan ment zijn giftanden in zijn buik of rug als de krokodil verlamt is wikkelt de slang om de krokodil heen en eet hem op.


Hoe bewaart de krokodil zijn eieren 7 Krokodillen maken een gat en daar legen ze de eieren in. Als de eieren zijn uit gekomen draagt het vrouwtje bewaart de baby,s in haar bek als ze naar het meer gaan de krokodillen weer uit de bek. Dan gaan ze zwemmen de moeder houdt ze natuurlijk wel in de gaten. De meeste kleine krokodillen kunnen al zwemmen later leren ze jagen. Jagen leren ze van niemand dat leren ze zich zelf aan.


Deze krokodilachtige zin er Amerikaanse alligator (Alligator mississippiensis) Lengte: 4 - 4,5 meter Aantal: >1 miljoen Status: Veilig Brilkaaiman (Caiman crocodilus) Lengte: 2 - 2,5 meter Aantal: >1 miljoen Status: Veilig Cuviers gladvoorhoofdkaaiman (Paleosuchus palpebrosus) Lengte: 1,5 meter Aantal: >1 miljoen Status: Veilig Yacarekaaiman (Caiman yacare) Lengte: 2,5 - 3 meter Aantal: 100.000 - 200.000 Status: Veilig Krokodillen (Crocodylidae) 15 soorten Breedvoorhoofdkrokodil (Osteolaemus tetraspis) Lengte: 1,5 meter Aantal: 25.000 - 100.000 Status: Kwetsbaar Filipijnse krokodil (Crocodylus mindorensis) Lengte: 2 - 2,5 meter Aantal: minder dan 250 Status: Kritiek Nieuw-Guinese krokodil (Crocodylus novaeguineae) Lengte: 3 meter Aantal: 50.000 - 100.000 Status: Veilig


Zoetwaterkrokodil (Crocodylus johnsoni) Lengte: 2,5 - 3 meter Aantal: 50.000 - 100.000 Status: Veilig Pantserkrokodil (Mecistops cataphractus) Lengte: 2,5 - 3 meter Aantal: ongeveer 50.000 ? Status: Onzeker, data ontbreken Siamese krokodil (Crocodylus siamensis) Lengte: 3 meter Aantal: minder dan 5.000 Status: Kritiek Zeekrokodil (Crocodylus porosus) Lengte: 4 - 5 meter Aantal: 200.000 - 300.000 Status: Veilig Crocodylus suchus

Afbeelding gewenst

(Geen Nederlandse naam) Lengte: Onbekend Aantal: Onbekend Status: Niet geĂŤvalueerd Gavialen (Gavialidae) 2 soorten Gaviaal (Gavialis gangeticus) Lengte: 4 - 5 meter Aantal: Minder dan 200 Status: Kritiek

Status betekend dat je weet of die bedreigd is of die veel kritiek krijgt en of die veilig is.

Krokodillen  

project krokodillen van Sam

Advertisement