Groep Syntra West - Media Campus # 1 Voorjaar 2019

Page 1

uitgave voorjaar 2019

media campus uw partner voor multimedia opleidingen!

opleidingen sound - light - image - video - web door syntrawest.be www. sbm.be escala.be

1

#


sound Syntra West start met Light & Sound Academy Het opzet van deze Academy is enerzijds de bedrijven, gespecialiseerd in licht en geluid, theaters, culturele centra,… te helpen met hun grote vraag naar goed opgeleide techniekers. Anderzijds is er ook de vraag van jonge mensen, al dan niet in het bezit van een diploma of getuigschrift, naar gestructureerde opleidingen die hen in deze sector zo snel mogelijk aan een goede job kunnen helpen. Het stopt niet bij het huidige aanbod aan opleidingen.

Specialisatie is het kernwoord: we hebben enerzijds de basisopleidingen, in de toekomst willen we er voor zorgen dat cursisten opgeleid worden in heel specifieke taken, bekwaamheden of specialiseren in toestellen. Mede door onze goede contacten met de sector hebben we een hele sterke voeling met wat de markt verwacht van de toekomstige werknemers, daardoor kunnen we er voor zorgen dat ons aantal cursussen steeds uitgebreid wordt en dat de mensen die bij ons afstuderen heel snel kunnen geïntegreerd worden in nieuwe werksituaties.

Opleidingen die ontstaan zijn uit overleg met meerdere docenten blijken zeer sterk te zijn, we moeten er steeds over waken dat de opleidingen niet eenzijdig, maar liefst zo breed mogelijk gezien worden. Het docententeam bestaat uit een poule van technici die zowel in binnen- en buitenland meegewerkt hebben aan topproducties. Die mensen hebben een perfect zicht op wat de markt nodig heeft en begrijpen als geen ander waar de noden van de markt liggen en waar rekening mee moet gehouden worden bij het ontwikkelen van de cursussen.

Soundwise geluidstechniek Aangezien Syntra West met de Light & Sound Academy een nieuwe weg is ingeslagen, wordt ook het aanbod grondig gewijzigd. De langlopende opleiding klanktechnicus verdwijnt en nieuwe kortlopende opleidingen maken nu deel uit van het huidige opleidingsaanbod. Soundwise – geluidstechniek is één van deze kortlopende opleidingen. Tijdens deze opleiding wordt een brede waaier aan infor www.syntrawest.be matie doorgegeven om de job als geluidstechnicus uit te Soundwise geluidstechniek oefenen in diverse omstandigheden. Een kleine theoretische startdatum: 11 maart 2019 (Avond) basis aangevuld met een berg essentiële tips worden aan de locatie: Kortrijk – webcode: 180304 hand van praktijkvoorbeelden uitgelegd door docent Joris Verniest.

Interview met docent Bert Deprest De voltijdse dagopleiding Light & Sound is intussen een oude bekende binnen het aanbod van de Light & Sound Academy. Docent Bert Deprest werpt een blik op het verleden en toekomst van de opleiding. Meer dan 5 jaar geleden stond jij aan de wieg van de Voltijdse Dagopleiding Light & Sound. Zo’n 100-tal cursisten zijn intussen opgeleid. Hoe kijk je hierop terug? Ik ben bijzonder fier op wat wij samen met onze cursisten in die vijf jaar gerealiseerd hebben. Bij aanvang bleek dit een bijzonder goede formule te zijn. Sinds het prille begin hebben zeker 75% van de cursisten binnen de kortste tijd werk gevonden. Heel dikwijls bleek de stage een belangrijke rol gespeeld te hebben want de toekomstige werkgevers konden zien dat de cursisten beschikten over een goede theoretische en praktische kennis, maar ook dat er tijdens de opleiding bijzonder hard gewerkt wordt aan een positieve attitude. Verder is het als docent bijzonder leuk om te constateren dat onze cursisten slagen voor bachelor studies aan hogescholen zoals RITCS en de gerenommeerde Muziektechniek opleiding aan PXL. Nogmaals we zijn bijzonder fier op wat onze cursisten bereikt hebben. Door het grote succes hebben we sinds vorig cursusjaar 2

2

groepen die op hetzelfde moment de opleiding Light & Sound volgen. Door de enorme inzet van de nieuwe collega’s, docenten en hun wil om constructief mee te werken, blijft de opleiding steeds groeien en wordt het niveau op een zeer hoog peil gehouden. Waar komen de cursisten terecht? Heel wat cursisten krijgen na hun stage een arbeidsplaats aangeboden, anderen worden binnen de kortste termijn door bedrijven opgepikt. Wie echt in deze branche wil werken, vindt zeker een plaats in één of ander verhuurbedrijf. Mensen die liever in theaters en culturele centra willen werken, kunnen via de officiële procedures solliciteren. Bij navraag blijkt dat hun opleiding garant staat voor een verhoogde kans op slagen. Sommigen hebben de beslissing genomen om na deze opleiding hogere studies aan te vatten. We kunnen met trots melden dat al deze mensen met succes geslaagd zijn. Zij werden klaargestoomd om als bachelors in voornamelijk broadcast (radio & televisiebedrijven - studio’s ) en theaters te werken. De opleiding steekt vanaf 2019 in een nieuw jasje. Waren deze wijzigingen nodig en wat zijn de grote veranderingen? Verdere professionalisering en blijvend inspelen op de

vraag van de markt blijft noodzakelijk om het succes van de opleiding te behouden. We blijven zeer kritisch over het peil van onze opleidingen, want we beseffen maar al te goed dat het maar door grondige analyse, reflectie en remediëring is dat we de kwaliteit hoog kunnen houden of verbeteren. De module basisvaardigheden podiumtechnieken, die grotendeels uit elektriciteit bestond, is vervangen door de modules “toegepaste elektriciteit”, “podiummechanica” en “netwerk voor podiumtechniekers”. Een andere grote verwezenlijking is dat het werkplekleren uitgebreid wordt tot 320 uur en uit 2 verschillende leerbedrijven dient te bestaan. Het werkplekleren loopt parallel met de modules geluids- en lichttechnieken.

Bert Deprest docent Light & Sound

www.syntrawest.be Voltijdse Dagopleiding Light & Sound startdatum: 30 sept 2019 (Dag) locatie: Kortrijk – webcode: 130240


light Nieuwe Equipering De cursisten namen eind 2018 de nieuwe equipering voor de opleidingen lichttechniek dankbaar in ontvangst.

Syntra West start een Light & Sound Academy op die alles rond licht- en geluidtechnieken bundelt. “Omdat de vraag stijgt én we zo gerichter kortlopende opleidingen kunnen aanbieden”, zegt docent Hans Rouquart. muziekwereld. Daar staat de show en het live-gebeuren centraal. In theater draait het om de schoonheid van een lichtontwerp”, zegt Hans. “De interesse in de sector is groot, maar we stelden vast dat er nood was aan een degelijke

Syntra West heeft een lokaal ingericht als mini-theater, en we hebben fors geïnvesteerd in materiaal”.

basis. Licht gaat verder dan enkel kleuren kiezen. Het gaat ook om emoties oproepen en een bepaalde sfeer creëren”.

Licht gaat verder dan enkel kleuren kiezen. Het draait ook om emoties oproepen en een bepaalde sfeer creëren”.

Opleidingsinstituut Syntra West biedt al enkele jaren opleidingen aan rond licht- en geluidstechnieken. “Sinds 2013 mochten we al meer dan 100 cursi sten ver wel komen” sc het st opleidingsmanager Klaas Minne.” Tot op vandaag was dat vooral in een voltijdse dagopleiding Light & Sound.

Met de oprichting van een Light & Sound Academy willen we specifieker gaan werken, via kortlopende opleidingen”. De eerste nieuwe opleiding in de rubriek “Light” binnen de academie is ‘Lichttechnieken – theater: basis’. In acht avondsessies leren de cursisten hoe ze een goede belichting moeten creëren. Docent is Hans Rouquart, lichttechnieker in de stadsschouwburg in Kortrijk, en al acht jaar lesgever in de sector. “We richten ons specifiek op het licht in de theaterwereld, wat niet te vergelijken is met licht in de

De opleiding richt zich tot iedereen die geïnteresseerd is in theater en licht en daar creatief mee wil omgaan. “Dat gaat van techniekers van een toneelvereniging of een cultureel centrum, tot regisseurs. Zowel professioneel als van amateurgezelschappen. Iedereen die interesse heeft is welkom”, aldus Hans. Na een theoretisch hoofdstuk, volgt telkens de toepassing in de praktijk, op de werkvloer. “We gaan niet in detail uitleggen hoe een dimmer werkt, maar we gaan het wel leren gebruiken in de praktijk”.

Kortrijk. “Syntra West heeft er een lokaal ingericht als mini-theater, en we hebben fors geïnvesteerd in materiaal”, zegt Klaas Minne. “We gaan ook vaak op locatie, zoals in de stadsschouwburg”, vult Hans aan. “De klemtoon ligt telkens op de praktijk. Deze opleiding is een basis om je verder op weg te zetten in de wereld van theaterbelichter”. De opleiding ‘Lichttechnieken – theater: basis’ geeft een basiskennis mee rond lichtrichtingen, intensiteit, kleuren, soorten spots, enzovoort. “Maar we laten de cursisten ook nadenken over licht”, zegt Hans “Het is meer dan enkel een schuif openen. Wat betekent licht voor jezelf? Ik motiveer iedereen dat je eigenlijk elk licht kan gebruiken in theatervoorstellingen. Soms is zelfs less is more de regel. Door zo weinig mogelijk licht te gebruiken kan je ook een bepaalde sfeer oproepen. Licht maakt deel uit van het decor en is een essentieel onderdeel van het theater. Via tips en het aanleren van enkele tools zetten we de cursisten op de juiste weg”, aldus nog Hans Rouquart.

www.syntrawest.be Lichttechniek: theater - basis startdatum: 25 april 2019 (Avond) locatie: Kortrijk – webcode: 180689

De lessen gaan telkens door in campus

3


Z ATE RDAG

16

BRUGGE

IEPER

OOSTENDE

ROESELARE

KORTRIJK

VEURNE

MET DEMO’S & WORKSHOPS

MA ART 10.00 - 17.00

Check de activiteiten per campus op www.syntrawest.be/events

overzicht opleidingen sound opleiding

start

Syntra West

dagdeel

locatie

webcode

www.syntrawest.be

Adobe InDesign: gevorderd MAC

ma 13 mei

avond

Roeselare

160577

Adobe InDesign: basis PC (ism Cevora)

ma 20 mei

dag

Kortrijk

100244

Onderwaterfotografie

ma 20 mei

avond

Brugge

180571

Sneller, beter, mooier met Photoshop (expert training)

do 23 mei

dag

Brugge

180270

Carwrapping

di 28 mei

dag

Brugge

110445

Ableton Live (ism Musicasa)

za 09 mrt

dag

Knesselare

120398

Apple Logic Pro (ism Musicasa)

za 25 mei

dag

Knesselare

100020

Soundwise: geluidstechniek

ma 11 mrt

avond

Kortrijk

180304

Midas M32 & Behringer X32: advanced

di 19 mrt

avond

Kortrijk

180198

Midas M32 & Behringer X32: the basics

di 23 apr

avond

Kortrijk

180072

Audio effecten

wo 24 apr

avond

Kortrijk

170431

Resolume: basis

wo 12 jun

avond

Kortrijk

180073

(USA)

Geluidstechniek: Smaart

najaar ‘19

avond

Kortrijk

170135

DIY Microphones

najaar ‘19

dag

Kortrijk

ntb

SBM

www.sbm.be

SBM

www.sbm.be

Adobe Illustrator: basisopleiding MAC

di 19 mrt

dag

Brugge

120394

Adobe InDesign: basisopleiding PC

do 21 mrt

dag

SBM Gent

040356

Sneller, beter, mooier met Adobe InDesign

do 21 mrt

dag

Brugge

180266

Info-avond fotografie: excursie Great Smoky Mountains Summit

di 02 apr

avond

Brugge

190022

Adobe Photoshop: basisopleiding PC

ma 29 apr

avond

Kortrijk

070257

Sneller, beter, mooier met Adobe Illustrator (Expert Training)

di 30 apr

dag

SBM Gent

180269

Adobe Photoshop: gevorderd PC

di 07 mei

avond

Kortrijk

080193

Ableton Live (ism Musicasa)

za 09 mrt

dag

Knesselare

120398

Affinity Photo MAC/PC

wo 08 mei

avond

Roeselare

180115

Apple Logic Pro (ism Musicasa)

za 25 mei

dag

Knesselare

100020

Signmaker (reclamebeletteraar) - basisopleiding, workshops en

wo 08 mei

dag

Mechelen

180577

Adobe Photoshop: basisopleiding MAC

do 9 mei

dag

Brugge

100284

Adobe InDesign: gevorderd MAC

ma 13 mei

avond

Roeselare

160577

Adobe InDesign: basis PC (ism Cevora)

ma 20 mei

dag

Kortrijk

100244

www.syntrawest.be

Onderwaterfotografie

ma 20 mei

avond

Brugge

180571

coaching

light opleiding

start

Syntra West

dagdeel

locatie

webcode

Lichttechniek: theater - basis

do 25 apr

avond

Kortrijk

180689

Sneller, beter, mooier met Photoshop (expert training)

do 23 mei

dag

Brugge

180270

Basis netwerkkennis voor AV-techniekers

di 28 mei

avond

Kortrijk

170429

Carwrapping

di 28 mei

dag

Brugge

110445

Light & Sound - voltijdse dagopleiding

ma 30 sep

dag

Kortrijk

130240

Escala

Lichttechniek: stuurtafels

najaar ‘19

avond

Kortrijk

ntb

Adobe InDesign: basisopleiding PC

do 21 mrt

dag

SBM Gent

040356

Adobe Photoshop: basisopleiding PC

ma 29 apr

avond

Kortrijk

070257

Adobe Photoshop: gevorderd PC

di 07 mei

avond

Kortrijk

080193

Affinity Photo MAC/PC

wo 08 mei

avond

Roeselare

180115

Signmaker (reclamebeletteraar) - basisopleiding, workshops en

wo 08 mei

dag

Mechelen

180577

image opleiding

start

Syntra West

dagdeel

locatie

webcode

www.syntrawest.be

coaching

www.escala.be

Adobe Illustrator: basisopleiding MAC

di 19 mrt

dag

Brugge

120394

Adobe Photoshop: basisopleiding MAC

do 9 mei

dag

Brugge

100284

Adobe InDesign: basisopleiding PC

do 21 mrt

dag

SBM Gent

040356

Adobe InDesign: gevorderd MAC

ma 13 mei

avond

Roeselare

160577

Sneller, beter, mooier met Adobe InDesign

do 21 mrt

dag

Brugge

180266

Adobe InDesign: basis PC (ism Cevora)

ma 20 mei

dag

Kortrijk

100244

Info-avond fotografie: excursie Great Smoky Mountains Summit

di 02 apr

avond

Brugge

190022

Sneller, beter, mooier met Photoshop (expert training)

do 23 mei

dag

Brugge

180270

Adobe Photoshop: basisopleiding PC

ma 29 apr

avond

Kortrijk

070257

Sneller, beter, mooier met Adobe Illustrator (Expert Training)

di 30 apr

dag

SBM Gent

180269

Adobe Photoshop: gevorderd PC

di 07 mei

avond

Kortrijk

080193

Affinity Photo MAC/PC

wo 08 mei

avond

Roeselare

180115

Signmaker (reclamebeletteraar) - basisopleiding, workshops en

wo 08 mei

dag

Mechelen

180577

do 9 mei

dag

Brugge

100284

(USA)

coaching Adobe Photoshop: basisopleiding MAC

4

Alle opleidingen onder voorbehoud van wijzigingen.

syntrawest.be www. sbm.be

escala.be


JOBDAGEN DOCENTEN

Word docent bij Syntra West

www.syntrawest.be/jobdag 

video

web

opleiding

start

dagdeel

Syntra West Apple Final Cut Pro

di 26 mrt

locatie

webcode

Syntra West

avond

Professionele nieuwsbrieven ontwerpen met MailChimp

Brugge

070042

di 26 mrt

dag

SBM Gent

130932

Adobe After Effects: basisopleiding

di 30 apr

avond

Roeselare

100273

Adobe Premiere Pro

di 30 apr

avond

Brugge

090024

Filmen met een digitale spiegelreflex (DSLR) camera

do 02 mei

avond

Brugge

100687

SBM

www.sbm.be

Apple Final Cut Pro

di 26 mrt

avond

Brugge

070042

Video Color Grader

di 26 mrt

dag

SBM Gent

130932

Adobe After Effects: basisopleiding

di 30 apr

avond

Roeselare

100273

Adobe Premiere Pro

di 30 apr

avond

Brugge

090024

Filmen met een digitale spiegelreflex (DSLR) camera

do 02 mei

avond

Brugge

100687

Escala

www.escala.be

Apple Final Cut Pro

di 26 mrt

avond

Brugge

070042

Video Color Grader

di 26 mrt

dag

SBM Gent

130932

Adobe Premiere Pro

di 30 apr

avond

Brugge

090024

Filmen met een digitale spiegelreflex (DSLR) camera

do 02 mei

avond

Brugge

100687

Gebruik van de webcode: Wens je meer te lezen over een opleiding, ga dan naar de website van de partner die de opleiding organiseert en typ de webcode uit de rechterkolom in de zoekbalk bovenaan de pagina. cursist

ouder

werkgever

docent

oud-cursist

start

www.syntrawest.be

Video Color Grader

ik ben

opleiding

dagdeel

do 21 feb

dag

SBM Gent

vr 29 mrt

dag

Roeselare

di 21 mei

avond

Kortrijk

do 21 mrt

avond

Kortrijk

do 09 mei

avond

SBM Gent

Adobe Captivate: basisopleiding

di 26 mrt

dag

Kortrijk

180068

Flexmail: basisopleiding

di 02 apr

dag

Kortrijk

180347

di 07 mei

avond

SBM Gent

UX Designer: visual design met Sketch en Invision

di 30 apr

avond

Brugge

180591

Vloggen voor bedrijven

di 30 apr

avond

Brugge

180069

Maak met WordPress een professionele website

do 02 mei

avond

Kortrijk

111265

Web UX designer (ism Cevora)

vr 24 mei

dag

SBM Gent

130435

Hogere ranking door optimalisatie social media

SBM

AVONDOPLEIDINGEN

geef een zoekterm op

DUAAL LEREN EN WERKEN

tijdstip

PRAKTIJKGERICHTE DAGOPLEIDINGEN

BIJSCHOLING & VERVOLMAKING

125 opleidingen gevonden

jobs

team

120265

Professionele nieuwsbrieven ontwerpen met MailChimp

do 21 feb

dag

SBM Gent

vr 29 mrt

dag

Roeselare

130564

di 21 mei

avond

Kortrijk

Hogere ranking door optimalisatie social media

do 21 mrt

avond

Kortrijk

120265

Hogere ranking door optimalisatie social media

do 09 mei

avond

SBM Gent

120265

Adobe Captivate: basisopleiding

di 26 mrt

dag

Kortrijk

180068

Flexmail: basisopleiding

di 02 apr

dag

Kortrijk

180347

di 07 mei

avond

SBM Gent

UX Designer: visual design met Sketch en Invision

di 30 apr

avond

Brugge

180591

Vloggen voor bedrijven

di 30 apr

avond

Brugge

180069

Maak met WordPress een professionele website

do 02 mei

avond

Kortrijk

111265

Web UX designer (ism Cevora)

vr 24 mei

dag

SBM Gent

130435

078 353 653

weetjes

locatie

wie zijn we?

130564

www.sbm.be

www.escala.be

Professionele nieuwsbrieven ontwerpen met MailChimp

TRENDY OPLEIDINGEN

webcode

www.syntrawest.be

Escala

SUCCESVOL ONDERNEMEN

locatie

do 21 feb

dag

SBM Gent

vr 29 mrt

dag

Roeselare

di 21 mei

avond

Kortrijk

do 21 mrt

avond

Kortrijk

do 09 mei

avond

SBM Gent

Adobe Captivate: basisopleiding

di 26 mrt

dag

Kortrijk

180068

Flexmail: basisopleiding

di 02 apr

dag

Kortrijk

180347

di 07 mei

avond

SBM Gent

UX Designer: visual design met Sketch en Invision

di 30 apr

avond

Brugge

180591

Vloggen voor bedrijven

di 30 apr

avond

Brugge

180069

Maak met WordPress een professionele website

do 02 mei

avond

Kortrijk

111265

Web UX designer (ism Cevora)

vr 24 mei

dag

SBM Gent

130435

Hogere ranking door optimalisatie social media

130564

120265

078 35 36 38

inloggen

TRAINING

COACHING

ADVIES

van praktische training tot kennisdomeinen

van operationele tot organisatorische skills

talent- competentie- tot businessontwikkeling

JE HEBT GOESTING OM ER - LETTERLIJK EN FIGUURLIJK - WERK VAN TE MAKEN. JE POPELT VAN ONGEDULD OM JE AMBITIES WAAR TE MAKEN. JE WIL LEREN, ONDERNEMEN, DOEN? welkom bij Syntra West!

Op maat van bedrijven en hun medewerkers. DEEL JE ONZE INTERESSES?

Beauty, wellness & zorg

Horeca & voeding

Bewaking & opsporing

Informatica

Bouw, techniek & veiligheid

Ondernemen

Creatieve opleidingen ondernemer U bent zaakvoerder, of manager? Dierenzorg

PUBLIEKE EptusamSECTOR rehendae nobis et quam et hil ium Financiën & verzekeringen aut dempelento vendelenis aceratium est. Bestuur, OCMW’S, intercommunales, SHM, … lees meer

top 5

Personeel & administratie U leidt een afdeling?

aut dempelento vendelenis aceratium est. Ziekenhuis, WZC, maatwerkbedrijf, kinderopvang, … lees meer

Vastgoed

aut dempelento vendelenis aceratium est. Onderwijs, vereniging, sociaal-culturele sector, … loopbaanbegeleiding

19

lees meer

W A A R M E E K A N I K U H E L P E N ? - Tine

Eptusam rehendae nobis et quam et hil ium 078vendelenis 35 39 30 aceratium mail Tine aut dempelento est. lees meer

H O N D E N & P O S T B O Dmeer E S reviews

HIER KOMT EEN OPLEIDINGSTITEL

Locatie | Type APR Partner bij uitstek inzake talent, competentie & business ontwikkeling. HIER KOMT

19

OPLEIDINGENlees IN DEmeer KIJKER

Uptatur, sit es inverorem essum leesendaepu meer dae-

APR

EEN OPLEIDINGSTITEL

Locatie | Type

H I Evolorero R K O M T Eexpe E N Ooccusciis PLEIDINGSTITEL que ius velique 19 volore APR

Locatie | Type

HIER KOMT EEN OPLEIDINGSTITEL

E -T E N D E R I N G

APR

Locatie | Type

HIER KOMT EEN OPLEIDINGSTITEL

E- N O T I F I C AT I O N

meer

U bent vormingsverantwoordelijke

of HR manager? Voertuigen & vaartuigen

NON-PROFIT & VZW'S Eptusam rehendae nobis et quam et hil ium

Hier komt een opleidingstitel 19es arum, pudis et aut magnatis ilignatiis maxim conessini venihitibusa nos restias cum verspel "Heel wat medewerkers jan 1 sessie que sitassi millende sequatem. Sed quid mo laceritam que pa enihitae solum ad uta ario 19soluptas renis quas rerum, nes il 14 domeinen blanihi llignis im rectem sequilees temmeer evel intiis ma poreicilit, 4 soms kijken weken uit naar de Hier komt een opleidingstitel dolo qui sundiorere19 cus modi aut harum nos illum harchit volo to eius re perit est volore. jan 1 sessie kalender die uitkomt. In 2015 19 lees meer 5 open kalenderaanbod telde ons bedrijf maar liefst Hier komt een opleidingstitel 19 jan 1 sessie 320 inschrijvingen." VOORNAAM NAAM - FUNCTIE

voer een zoekopdracht in

gratis competentietest

ons kalenderaanbod

K L A N T G E R I C H T H E I D C O N TA I N E R PA R K

LOKETBEDIENDE EN 9+

NL

Tuin & groenzorg

start weldra

Meteen starten.

Eptusam rehendae nobis et quam aut dempelento vendelenis.

3

MIJN ACCOUNT

U wil persoonlijk groeien?

lees meer

infographic

in house training

vind jouw opleiding G E VA A R L I J K E 2 HET WOORD DOCENT AAN

Transport & logistiek

Q&A

Sales, marketing & communicatie

SOCIAL-PROFIT &nobis ZORG Eptusam rehendae quam et hil ium Sport &etgezondheid

infographic

1

Toerisme & events

UW OPLEIDINGSSPECIALIST

APR

19 jan

€181,5 0

lees meer

Hier komt een titel. lees meer 2 |opleidingen tag 3 € 1 8 1 ,bekijk 5tag 0 1 | tag 19 jan | Auteur | Rubriek alle Eptusam rehendae nobis et quam hil ium leesetmeer €181,5 0 €181,50 aut dempelento vendelenis aceratium est BTW quatis necuptatur auteincl. omnimillam, quam. 2 min.

lees meer

Locatie | Type

€181,5 0

lees meer

incl. BTW €181,5 0

lees meer

€181,50 €60,50 incl. BTW

meerevents. Hier komt een opleidingstitel Upcoming

€181,50

1 sessie

incl. BTW

Bekijk alle events en netwerkmogelijkheden.

19

Studiedag fiscaliteit voor de vzw 3.

19

Studiedag fiscaliteit voor de vzw 3.

media campus 5


image Waarom kiezen voor Affinity Photo? Affinity Photo is een zeer uitgebreid en vol led ig beeldbewerk i ngssoftware dat zeker niet onder moet doen voor het alom bekende Photoshop, integendeel. Steeds meer ontwerpers kiezen voor het sterk concurrerende Affinity Photo om hun professionele opdrachten tot een goed einde te brengen. Toegegeven, Photoshop is lange tijd hèt sofware-pakket geweest van professionele grafische ontwerpers, maar de uitgever Serif heeft daar nu verandering in gebracht. Omschakelen van Photoshop naar Affinity Photo is zeer eenvoudig daar Affinity Photo zonder enige moeite psd-bestanden kan openen, bewerken en wegschrijven, alsook Photoshop kleurpaletten beheren en Photoshop plug-ins inladen. Affinity kan verder ook de geschiedenis van het document registreren, zodat de eindgebruiker kan nagaan welke weg er is gevolgd tijdens het ontwikkelen van het document. Geen enkele functie ontbreekt, aan alles werd gedacht.

Kortom niet alleen de uiterst lage verkoopprijs waaraan geen abonnement is gekoppeld, maar ook het niet onbelangrijke feit dat Affinity Photo alles kan wat de grote concurrent kan, maakt dat dit een zeer aantrekkelijk pakket is voor zowel de beginnende als de ervaren grafische ontwerper. Download snel de gratis demo ve r s i e vo or zowel Mac als PC en overtuig jezelf!

Sneller, beter, mooier! www.sbm.be Adobe Photoshop

Alain Coupé

webcode: 180270

Adobe InDesign

docent Affinity Photo

webcode: 180266

Adobe Illustrator

i.s.m.

webcode: 180269

Affinity photo

www.sbm.be

startdatum: 8 mei 2019 (Avond) - webcode: 180115 - locatie: Brugge

De opleidingsreeksen ‘Sneller, beter, mooier’ zijn bestemd voor ervaren Adobe gebruikers. Tijdens deze opleidingen geen basistechnieken, maar hands-on tips & tricks om je efficiëntie in een Adobe pakket te optimaliseren. Voor deze opleidingen werken wij samen met Catena Company.

Alle opleidingen worden gegeven door Adobe Certified Experts, zodat creatieve professionals nog beter worden in hun vak.

Nieuw: Onderwater fotografie Tijdens deze 2 avond sessies neemt fotograaf Pieter Clicteur u ‘onderwater’ mee achter de schermen. Bij onderwater fotografie komt er heel wat meer bij kijken dan fotografie alleen. Pieter Clicteur deelt zijn vakkennis met u en neemt u mee in zijn onderwater-fotografie-wereld. Na de opleiding weet u hoe u een onderwatershoot voorbereidt, hoe u tijdens de shoot te werk gaat en hoe u uiteindelijk uw beelden kunt afwerken tot een mooi resultaat.

www.sbm.be Onderwater fotografie startdatum: 20 mei 2019 (Avond) locatie: Brugge – webcode: 180571

Signmaker - Reclamebeletteraar: basisopleiding, workshops & coaching en dynamische markt waarin je kan ontwikkelen bij bestaande signbedrijven of een zelfstandige activiteit kan starten. Speelt de dag van vandaag Signmaker nog een rol, gezien alle mogelijkheden van social media?

Eind december hadden we een gesprek met Kris Lambrecht, de Sales Represenatative Papyrus Viscom Belgium. Papyrus Viscom is de specialist op het gebied van totaaloplossingen voor de grootformaat Print & Sign-industie. De Sign-industrie is exponentieel aan het groeien en de vraag naar signmakers is groot. Kris, waarom zou je kiezen voor Signmaker als beroep? Je komt terecht in een groeiende, creatieve

6

Er is zeker nog nood aan signmakers. Het aantal signmakers alsook de toepassingen in de markt neemt nog steeds toe. Zowel in de publicitaire, commerciële - en in de particulier markt zien we een toename van het aantal toepassingen in groot formaat print & sign. Papyrus Viscom en SBM (Syntra West groep) hebben de handen in elkaar geslaan en zetten een degelijke praktijkopleiding Signmaker in de markt. Wat zijn de troeven van deze samenwerking en opleiding Signmaker? De locatie te Mechelen is 1.500m² groot en is volledig toegespitst op de groot formaat print en snij markt.

De showroom, dewelke gebruikt wordt als demo- en test ruimte heeft een ruime selectie van de nieuwste hardware en software ter beschikking. De medewerkers/lesgevers zijn specialisten in hun gebied met jarenlange ervaring in de ondersteuning van klanten met het geven van demonstraties hardware en software, de klanten begeleiden in de keuze van de configuratie die het best aansluit bij hun noden en het verlenen van de dienst na verkoop door het ondersteunen van de workflow en oplossen van how-to-use en technische issues. Dit alles samen gecombineerd met de SBM ervaring in het organiseren van professionele opleidingen en het aanbieden van de KMO-portefeuille biedt alvast een goede start voor een deelname aan de opleiding. Waarom ondersteunt Papyrus deze opleidingen? Voor Papyrus is het als distributeur

belangrijk dat de klanten en hun personeel en bij uitbreiding de markt in het algemeen voldoende getraind en geïnformeerd zijn. Een goede kennis van de mogelijkheden en beperkingen van de verschillende elementen in een configuratie gaande van de software over de hardware tot de gebruikte inkten en media zijn cruciaal voor een optimale workflow en voor het behalen van het gewenste resultaat en bijhorend optimaal rendement. Een tevreden klant die mede dankzij ondersteuning van Papyrus zonder problemen kan werken met een goed rendement zal ook een loyale klant zijn voor Papyrus als distributeur.

www.sbm.be Signmaker reklamebeletteraar startdatum: 8 mei 2019 (Avond) locatie: Mechelen (Papyrus) webcode: 180577


Great Smoky Mountains Photographers Summit

Fotografie excursie USA – info avond 02/04/2019 Van 3 tot 13 november 2019 plannen we een excursie naar The Great Smoky Mountains in USA. Tijdens het verblijf in de Tremont Lodge aan de rand van

het gelijknamige national park volgen we een 5 daagse fotografie summit vol met workshops, lezingen, presentaties... onder leiding van een team top fotografen uit Amerika.

Tijdens deze gratis infoavond geeft fotograaf Koen Vanhaverbeke meer uitleg over deze excursie.

www.sbm.be Great Smoky Mountains Photographers Summit startdatum: 2 april 2019 (Avond) locatie: Brugge - webcode: 190022

video Adobe Premiere Pro

www.sbm.be startdatum: 30/04/2019 (Avond) aantal sessies: 6 - webcode: 100273 locatie: Roeselare

Filmen met een digitale spiegelreflex camera

www.sbm.be

www.sbm.be

startdatum: 30/04/2019 (Avond) aantal sessies: 6 - webcode: 090024 locatie: Brugge

Adobe After Effects

startdatum: 02/05/2019 (Avond) aantal sessies: 4 - webcode: 100687 locatie: Brugge

www.sbm.be

Video Color Grader

Vloggen voor bedrijven

startdatum: 26/03/2019 aantal sessies: 8 - webcode: 070042 locatie: Brugge

www.sbm.be

www.sbm.be

startdatum: 30/04/2019 aantal sessies: 3 - webcode: 180069 locatie: Brugge

startdatum 26/03/2019 aantal sessies: 2 - webcode: 130932 locatie: Gent

Apple Final Cut Pro

7


web UX Designer: visual design met Sketch en Invision - nieuw Sketch is een voordelig en krachtig programma voor Mac volledig gericht op het ontwerpen van user interfaces voor software, websites en apps. UX-designers gebruiken Sketch en Invision voor het bouwen van clickable wireframes die ze snel bij hun gebruikers kunnen gaan testen. Sketch is de Industry Standard voor UI-designers die wireframes omzetten naar hoogwaa rdige desig n systemen en prototypes. Developers kunnen meteen aan de slag met gevalideerde en geteste designs en profiteren van de vlotte export van assets en CSScode binnen Sketch.

www.sbm.be Startdatum: 30/04/2019 (avond) Aantal sessies: 6 - webcode: 180591

Tijdens deze opleiding leert u hoe u een design system kan opzetten en consequent de stijl kan bewaken van al uw digitale producten. U leert componenten voor uw websites of apps responsive op te bouwen. U maakt gebruik van deze bouwsteen om een volledig klikbaar prototype te bouwen in Invision die u snel kan voorleggen aan uw klant of aan de eindgebruiker. Zo is het mogelijk om snel verbeteringen qua design en usability door te voeren nog voor de start van development.

Start 2 social media 4 business! M i ljo enen men s en kijken dagelijks naar hun (telefoon)scherm. Een strategische aanpak is van primordiaal belang. Met de opleiding ‘Start 2 social media 4 business!’ willen we samen met docent Ceng i z Hacioglu de harten van uw (potentiële) klanten veroveren. We stelden onze expert 2 vragen: Cengiz, wat houdt deze opleiding in? Online aandacht is schaars goed en focus zelfs pure luxe. Als we in het vizier willen komen van onze potentiële klant moeten we verrassend en vooral relevant uit de hoek komen. Tijdens deze training ligt de focus op hoe we ons verhaal kunnen brengen in Facebook-, Instagram-, Twitter- en/ of LinkedIn-“taal”. Elk medium heeft haar specifieke gebruiken en het is belangrijk dat we hier als merk/bedrijf/ organisatie rekening mee houden.

Social media is 20% technische kennis en 80% emotie. Die technische kennis is de “easy part”. Voor de andere 80% moeten we dieper graven en de essentie van onze diensten en meerwaarde op een korte & krachtige manier in diverse social media posts gieten. De cursisten worden mee genomen in het denkproces voor de opbouw van diverse type posts zodat ze nadien zelf aan de slag kunnen gaan.

Zeer interessante opleiding, veel bijgeleerd! Ook erg motiverend om aan de slag te gaan.”

Sally Dekeyser – CVO Leerstad, vakleerkracht.

Cengiz, waarom geef jij de voorkeur aan een maatopleiding? Bij de opmaak van elke opleiding op maat wordt de website en alle social media kanalen gecheckt zodat er concrete tips op maat van het bedrijf kunnen uitgewerkt worden. Door concreet te werken met specifieke voorbeelden voor de onderneming/organisatie wordt heel snel interactie met de cursisten gecreëerd. Heel zelden krijgen medewerkers de taak om zich enkel en alleen om social media beheer te bekommeren. Vaak is het een extra taak en daarom is het belangrijk dat er tips & tricks uitgewerkt worden om dit op een zo efficiënt mogelijke manier te doen. Meer informatie over deze maatopleiding? info@sbm.be

Schitterend! Heel veel pratische tips op maat van ons bedrijf. Tal van aangereikte tools om mee aan de slag te gaan.’ Ann Redant – CVO Leerstad, adjunct-directeur.

Start 2 social media 4 business Meer informatie over deze maatopleiding? Mail: info@sbm.be

GRATIS GEZINSABONNEMENT

Volg ook deze zomer twee of meer ZOOmertrainingen en krijg één jaar lang toegang tot ZOO Antwerpen en Planckendael met het gratis gezinsabonnement! Inschrijven kan vanaf mei 2019.

media campus 8

Een uitgave van de Syntra West Groep. V.u. J. De Neve, Spoorwegstraat 14 B-8200 Brugge.