Page 1

Taal@work met zelfvertrouwen communiceren in een andere taal

taalacademy.sbm.be


Taalopleidingen – Taalbaden – Conversatieclubs – Schrijftrainingen Kies de formule die bij u past. Op maat, bedrijfsintern of in open class. Traditioneel of gecombineerd leren. Individueel of in (kleine) groep. Laat u adviseren bij het maken van uw keuze. We brengen uw behoeften in kaart en verwijzen naar één van onze open formules. Of we werken een bedrijfsinterne training of coaching op maat voor u uit. We selecteren daarbij de taalcoach die past bij uw bedrijf en bij de opdracht. Screen uw huidig taalniveau bij het maken van uw keuze. Gratis en vrijblijvend. Kom naar een screening op een SBM campus. Of vraag een screening via telefoon of video call aan. Onze trainingen zijn afgestemd op het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Talen (CEFR). Contacteer onze collega Elsy Verhelle op 078 35 36 38 of via elsy.verhelle@sbm.be.

“Meertaligheid is niet langer een extra troef. Het is gewoonweg van levensbelang. Bedrijven die hun”klant” niet beheersen, verliezen terrein t.o.v. hun concurrenten. Kennis van taal, vaak gespecialiseerde vaktaal, is een factor van succes in een globaliserende samenleving en economie.”

Nr. 1 Schrijftraining in Vlaanderen

exclusief i.s.m.

Overtuigend schrijven voor luie lezers Uw lezer is lui. Hij leest uw tekst niet voor zijn plezier. En al zeker niet voor het uwe! Nee, hij wil gewoon zo snel mogelijk de info krijgen die er voor hem toe doet. Zonder zoek- of denkwerk. Bedient u hem op zijn wenken? Dan leest hij uw boodschap. Vervult u zijn basisbehoefte niet? Dan bent u hem voorgoed kwijt. ✓✓ Waarop kickt uw luie lezer? Waardoor haakt hij af? ✓✓ Hoe verleidt u hem om voort te lezen? Of om niet weg te klikken? ✓✓ Wanneer reageert hij zoals u verwacht, of hoopt? Training van 2 dagen ➤➤Dag 1: inhoud. Overtuig met ultieme argumenten en ontmijn sluimerende bezwaren. ➤➤Dag 2: vorm & stijl. Bied hapklare tekstporties en entertain uw luie lezer. In open class wordt deze training dit najaar slechts één keer georganiseerd. Dinsdag 19 en 26 november in Gent, telkens van 09:30 tot 16:30. Mis uw plaatsje niet.

taalacademy.sbm.be


Meer info en inschrijvingen op taalacademy.sbm.be

Taalopleidingen Traditioneel leren Training en begeleiding tijdens offline contactmomenten met de taalcoach. > Open Classes. De talen, de data en alle andere informatie van onze taaltrainingen vindt u op taalacademy.sbm.be > Bedrijfsinterne taaltraining op maat. Bel/mail Vanessa Aneca (078 35 36 38 - vanessa.aneca@sbm.be)

Gecombineerd leren (blended learning) NIEUW! Contactmomenten (offline/online) met de taalcoach worden in deze formule aangevuld met online leermodules van een uitzonderlijke kwaliteit. Beschikbare online leermodules: ✓✓ Voor volledige beginners: het verwerven van communicatieve vaardigheid in vreemde talen in algemene contexten (niveaus A1-A2). Leer een nieuwe taal en begrijp de cultuur. ✓✓ Voor wie geen of nauwelijks voorkennis heeft: dagelijks voorkomende ‘zakelijke’ situaties (niveaus A2-B1). Leer de communicatieve situaties en de woorden & structuren die u het meest ontmoet. ✓✓ Voor wie communicatieve vaardigheid in een andere taal in een bedrijfscontext wil verwerven (niveau (B1)-B2-(C1)). Leer een taal en begrijp de buitenlandse cultuur van zakendoen. Leer onderhandelen. Kenmerken van de online leermodules: van bron- naar doeltaal, stemopname, autocorrectie, aandacht voor culturele verschillen, flexibiliteit, een duidelijke en modulaire opbouw. De tracking en dashboards laten de taaltrainer toe om u individueel te coachen. U kan zich vergelijken met de andere deelnemers. De werkgever ziet de vooruitgang van zijn medewerker(s). ➤➤Open Classes. “Communication quotidienne (dans les affaires)”. Alledaagse communicatie & professionele-zakelijke communicatie. SPECIALE AANBIEDING! Bel/mail Elsy Verhelle (078 35 36 38 - elsy.verhelle@sbm.be). ➤➤Bedrijfsinterne taaltraining op maat. Bel/mail Vanessa Aneca (078 35 36 38 - vanessa.aneca@sbm.be)

Hoe leert u taal Receptief

• • • • • •

Tekst, voordracht Alinea Zin Woordgroep Woord Woordvorm

HOE LEERT U EEN TAAL IN DE GECOMBINEERDE AANPAK? ✓✓ Van “receptief” naar “productief”. Van KENNEN naar KUNNEN. Het zandlopermodel. ✓✓ Contrastief. Vanuit uw eigen brontaal en -cultuur naar uw doeltaal en -cultuur.

U wordt door onze taaltrainers gecoacht in het • Woordvorm • Woord

Productief

• Woordgroep

organiseren van uw leren. Ze vervullen de rol van leerpsycholoog en van taalexpert en -animator.

• Zin

U werkt met technologie van uitzonderlijke kwaliteit.

• Tekst, voordracht

Deze aanpak vereenvoudigt uw leren en u boekt sneller

• Alinea

resultaat.

Bent u verantwoordelijk voor de inkoop van taaltrainingen in uw bedrijf? Dan maakt u graag kennis met de mogelijkheden van ons zeer kwalitatief online taalplatform? Contacteer ons voor een vrijblijvende demo! 078 35 36 38 of luc.verhaeghe@sbm.be

taalacademy.sbm.be


Taalbaden Een energieke boost van skills en zelfvertrouwen! “Het taalbad Frans was voor mij de ideale gelegenheid om intensief in het Frans te communiceren. En tegelijkertijd mijn theoretische kennis en woordenschat wat op te frissen. In mijn huidige werksituatie durf ik mij soms iets minder snel te uiten in de Franse taal. Uit angst om fouten te maken. Ik merkte na het volgen van deze intensieve taaltraining dat ik nu weer sneller durf te spreken. En meer aandacht heb voor mijn uitspraak. Bovendien waren het leuke, aangename sessies met een zeer deskundige taalcoach. We konden zelf ook suggesties aanbrengen. Een echte aanrader!” Astrid Himpens, Financieel-administratief projectmedewerker POM West-Vlaanderen. ➤➤Open Classes. Taalbad Frans (Roeselare) – Taalbad Engels (Gent). 5 dagen (maandag 26 t.e.m. vrijdag 30/08). Taalbad Duits (Gent). 3 dagen (dinsdag 27 t.e.m. donderdag 29/08). ➤➤Bedrijfsintern taalbad op maat. Bel/mail Vanessa Aneca (078 35 36 38 - vanessa.aneca@sbm.be)

Sarah Zollmarsch, taalcoach Duits, is geboren en getogen in Köln. Ze werkte ondermeer als communications manager voor Bayer AG. De sympathieke Sarah woont sinds 2014 in Vlaanderen en werkt er als taalcoach, vertaalster en copywriter.

Conversatieclubs U kan op elk moment van het jaar instappen Voor de conversatieclubs kiezen we steeds voor een bijzondere locatie! U wordt verwelkomd in een aangenaam kader met een heerlijk gevarieerd ontbijt. We koppelen het aangename aan een leerrijke conversatie. Met thema’s van uw keuze. Een gesmaakte formule! ➤➤Open Classes. Conversatieclub Frans - Conversatieclub Engels. Ontbijtsessies (Viva Sara, Kortrijk). Info: taalacademy.sbm.be ➤➤Bedrijfsinterne conversatieclub op maat. Bel/mail Vanessa Aneca (078 35 36 38 - vanessa.aneca@sbm.be)

Alexander Despierre is vertrouwd met het coachen van de Franse taal in kleine en grote organisaties en bedrijven. Club Brugge en Mitsubishi zijn maar een paar klanten bij wie de stijlvolle en goedlachse Alexander coach aan huis is.

taalacademy.sbm.be


Durf spreken in een ander taal. In alle werkomstandigheden. Begrijpen en begrepen worden. Zonder angst om fouten te maken. In alledaagse communicatie en in situaties waar specifiek en zelfs gespecialiseerd jargon nodig is. Onder collega’s. Met klanten en distributeurs. Met leveranciers en andere stakeholders. U wordt door onze ervaren taaltrainers gecoacht: ✓✓ In kleine groepen of individueel. U krijgt de nodige aandacht en boekt zichtbare vooruitgang op korte tijd. Uw inspanningen renderen! ✓✓ In een aangename, ongedwongen sfeer. Met gemotiveerde en gelijkgestemde medecursisten. En gepassioneerde, toegewijde taalcoaches. Uw zelfvertrouwen groeit zienderogen! ✓✓ Met beproefde leermethodes, innovatieve formats of toptechnologische e-modules. Een effectieve aanpak afgestemd op de manier van leren die u verkiest. Uw motivatie maakt het verschil!

Een nieuwe taal leren? Een opfrissing van uw huidige taalkennis of naar een hoger taalniveau? Het blijven onderhouden van uw taalskills of een intensieve deepdive? U komt voor uw talenkennis bij SBM voor de courant gebruikte talen. Maar ook voor minder frequente talen. Taalvaardigheden gekoppeld aan interculturele skills. Op maat van uw bedrijf, uw activiteiten, uw medewerkers. Bedrijfsintern of in open classes. En nee, wij houden ook niet van taaltesten . Een korte screening van uw huidig taalniveau voordat u uw keuze maakt, bevelen wij u wel aan. Gratis en vrijblijvend! Contacteer Yoica Stoffyn op 078 35 36 38 of via yoica.stoffyn@sbm.be. Surf naar taalacademy.sbm.be.

Deze – en vele andere – organisaties vertrouwen de taalbegeleiding van hun medewerkers aan SBM toe

taalacademy.sbm.be


“Voor de jongeren in het team is het belangrijk om meer zelfvertrouwen te krijgen. Je ziet tijdens de lessen echt een evolutie. Ze gaan zich veel vlotter uitdrukken in het Frans.”

interview: Jurka van Titeca Accountancy afdeling van Titeca Accountancy, een accountantskantoor dat behalve accountancy ook andere diensten aan zijn klanten aanbiedt op het vlak van juridisch, financieel en fiscaal advies. Het bedrijf telt tien vestigingen verspreid over Oost- en West-Vlaanderen en Henegouwen. Dat verklaart meteen ook de nood aan een opleiding Juridisch Frans. Die vonden ze bij SBM. Wij vroegen hoe ze dat ervaren hebben. Jurka: “We hebben ook een kantoor in Ieper en in Moeskroen. Van daaruit kwam de vaststelling dat we ook ons Franstalig cliënteel optimaal moeten kunnen

VRAGEN OF MEER INFO NODIG? Bel 078/353638, mail Elsy Verhelle, elsy.verhelle@sbm.be of surf naar www.sbm.be.

KMO-Portefeuille Bespaar op uw opleidingskosten. SBM is erkend door de Vlaamse Overheid voor betalingen via KMO-portefeuille (www.vlaio.be). Erkenningsnummer: DV.O214464

SBM heeft nog héél wat meer te bieden! Ontdek het ruimere aanbod aan trainingen, coaching, advies, events en netwerkmogelijkheden via www.sbm.be

bedienen. Mijn team van een 15-tal juristen beheerst het Frans zeer goed, maar juridisch Frans is toch nog een ander paar mouwen. En ook daar moeten we sterk staan. Ik ben beginnen zoeken of er een goede opleiding juridisch Frans bestond die we met het ganse team konden volgen. Ik heb verschillende instanties aangeschreven maar eigenlijk was de opleiding die Frans voor ons verzorgd heeft de enige die zo handson en zo praktijkgericht was.”

Het feit dat de trainer Frans heette, zorgt ook nu nog voor enige hilariteit. Maar hoe ging dat dan concreet in zijn werk, willen we weten. U ook? Surf naar taalacademy.sbm.be.

Samenwerken met SBM betekent financiële steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen. U bespaart tot 40% op de opleidings- of advieskost. Ga na of uw bedrijf aan de voorwaarden voldoet op www.vlaio.be. Peiler opleidingen: DV.O214464. Peiler advies: DV.A214465. Samenwerken met SBM betekent ook financiële ondersteuning vanuit uw sector. Dankzij de partnerships met een aantal sectorfondsen, beschikt u over bijkomende middelen voor het uitrollen van uw opleidingsinitiatieven.

SBM • Spoorwegstraat 14 • 8200 Brugge - Contact- en registratiecentrum: Tel. 078 35 36 38 • info@sbm.be • www.sbm.be GET IN TOUCH

m.z. Spoorwegstraat 14 – 8200 Brugge | v.u. J. De Neve

190506-001 SBM -Taal nj 19-A4-3-luik

Jurka Vanthournout staat aan het hoofd van de juridische

Profile for groepsyntrawest

SBM opleidingen taal najaar 2019  

SBM opleidingen taal najaar 2019