Page 1

the best things in life are free


De rellen in Bangkok om de leiding van het land kwamen voor een deel door de kromme verdeling van rijkdom in het land. Geld maakt ongelijkheid.

Rijke vrouwen rijden vol ongeloof door een wijk in Libanon na de vergeldingsaanval van Israël op hun land. Ongeloof en ongelijkheid gaan soms hand in hand. Oorlogen worden gestart om ‘democratie te herstellen’, maar daarnaast zit er ook een groot belang van verschillende landen in de olie. Geld begint oorlogen. Dankzij goede doelen kunnen we kinderen in derde wereldlanden een betere en minder zorgelijke toekomst bieden. Door educatie en vermaak te bieden zijn deze kinderen meer kind dat ooit tevoren. Met geld kunnen we de prachtige natuur die deze planeet rijk is beschermen waarmee deze pracht kunnen bewaren voor het nageslacht.

Geld zorgt voor veel innovatie op verschillende gebieden, veel ziektes zijn al goed te bestrijden dankzij langdurig en zorgvuldig onderzoek.


De mens laat zich teveel beĂŻnvloeden door geld en is h ierdoor het zicht op de immateriĂŤle waarden in het leven verloren. Wij hebben dit weergegeven als gebouwen van geld (de huidige maatschappij) waarvan het geld als een ziekte naar de onderste laag druppelt. Deze laag staat voor de kern van de mens. De vitrine demonstreert dat wij het geld steeds meer in ons binnenste toelaten en zo meer macht geven. Met onze expositie willen we mensen waarschuwen dat het op deze manier niet goed zal gaan en we uiteindelijk de immateriĂŤle dingen laten liggen.


soon

Brochure 'Best things in life are free'  

Tentoonstelling van de groep SOON.