Page 1

Programma september en oktober Met o.a. Handsome Poets / Le Jeune Ahmed / Up the Irons - Iron Maiden Tribute / Matzer theaterproducties Fort Europa / Role Model / concertfilm Roger Waters: US + THEM / Cinekid Filmfestival / De Posse Tour Tarde para morir joven / concertfilm Metallica & San Francisco Symphony: S&M² FOTO: ROLE MODEL – DANSTHEATER - NICOLE BEUTLER PROJECTS & DOX


Vr 30/08 | 21:00 | 5 euro

Hoe & wat BIJ GROENE ENGEL

PODIUM GROENE ENGEL

CAFÉ GROENE ENGEL

Kruisstraat 15 5341 HA Oss Tel: 0412 - 405504 info@groene-engel.nl

Zo + Ma: 13:00 tot 01:00 uur Di t/m Do: 11:00 tot 01:00 uur Vr + Za: 11:00 tot 02:00 uur Telefoon café: 0412 - 783010 Email: horeca@groene-engel.nl

facebook.com/GroeneEngelOss | twitter.com/Groene_EngelOss instagram.com/groeneengel HOE KOM IK AAN KAARTEN?

Snel, makkelijk en veilig: Tickets kopen via de site www.groeneengel.nl. Om online kaarten te bestellen maak je eenmalig een account aan. Heb je al eerder een account aangemaakt dan kun je direct inloggen en bestellen. Als je online kaarten koopt, betaal je veilig via Ideal en ontvang je je toegangskaart als e-ticket in je mailbox: snel en makkelijk! Zie www.groene-engel.nl voor details.

TICKETS KOPEN BIJ DE CD-KIOSK

Groene Engel heeft ook in het centrum van Oss een verkooppunt van tickets: bij de CD Kiosk in De Schakel. Voor meer info en openingstijden: www.cdkiosk.nl.

Zo 01/09 | 15:30 | gratis | café

Echo Empire + Einfach Yip Roc + Support Garage-Punk on slippers Kurt + Rockford EP Release Show

VRAGEN?

Op de site vind je alle informatie over online kaartverkoop, beschikbaarheid van tickets en aanvangstijden. Voor andere vragen over ticketverkoop of gekochte tickets kun je bellen met 0412405504 en een bericht achterlaten. Je kunt je vraag ook mailen naar info@groene-engel.nl. Je vraag wordt tijdens werkdagen zo spoedig mogelijk beantwoord. In het weekend is de kassalijn alleen een half uur voorafgaand aan een concert of film bereikbaar. GROENE ENGEL VRIENDENPAS

Vrienden van Groene Engel hebben een streepje voor. Zij krijgen bij elk concert, dance-event, theatervoorstelling en film standaard 1 euro korting. Een Vriendenpas kost 15 euro per jaar. Voor dit bedrag ontvang je ook gratis het tweemaandelijkse programmaboekje thuis. Informeer naar de pas aan de kassa.

TICKETS KOPEN AAN DE KASSA

Je kunt ook aan de kassa van Groene Engel kaarten kopen. De kassa is een half uur voor aanvang van een voorstelling, concert of filmvertoning geopend.

CULTUURKAART

Groene Engel Programma-Overzicht

september - oktober 2019

Middelbare scholieren krijgen op vertoon van de Cultuurkaart 2 euro korting op alle films, theatervoorstellingen en concerten.

CONCERT

Echo Empire zal deze avond de Groene Engel bezoeker kennis laten maken met ‘Illusions’ via een exclusieve live release-show! Naast de EP, wordt ook het complete huidige repertoire van deze band ten gehore gebracht en is het publiek getuige van een primeur. Een mix van strakke grooves, catchy melodieën, sfeergeluiden, krachtige live shows en een streven om zichzelf te blijven verbeteren zijn diep verankerd in het DNA van Echo Empire. Sommigen zeggen dat hun stijl neigt naar de grotere pop/rock muziekcultuur van de jaren tachtig.

Deze band blaast je in het Groene Engel Café helemaal uit je sokken! Yip Roc voor nop. Haal je badslippers en opblaaskrokodillen maar uit de kast, want Yip Roc komt eraan! De Amsterdamse band mixt alternatieve rock met een flinke scheut garage en punk. Verwacht een energieke set met catchy riffjes, een retestrakke ritmesectie en een vuige orgelsound.

www.groene-engel.nl

Kruisstraat 15, Oss

CONCERT


Zo 01/09 t/m di 03/09 | 20:30 | 9 euro

Wo 04/09 | 20:00 | 7 euro

Ballon

Tribute to Bram Vermeulen

Regie Michael Bully Herbig DUITSLAND 2018 (120 MIN.)

Bibliotheek Oss brengt ode aan Bram Vermeulen

MAA OM 1 NDAG OO 6 K VOO :00 UUR: R EURO7,50 !

Do 05/09 | 20:45 | gratis BuitenBios in park naast Groene Engel

Becoming Astrid

Regie Pernille Fischer Christensen DENEMARKEN, ZWEDEN 2018 (123 MIN.)

Vr 06/09 | 20:45 | gratis BuitenBios bij Acropolis in Megen

If Beale Street Could Talk Regie Barry Jenkins VERENIGDE STATEN 2018 (120 MIN.)

SPECIAL FILM

FILM

Het waargebeurde verhaal van twee families die ten tijde van de Koude Oorlog alles op alles zetten om van Oost- naar West-Duitsland te vluchten. De thriller toont een van de meest spectaculaire ontsnappingen in de geschiedenis. Het is 1979 en in de toenmalige DDR verlangen twee families naar vrijheid en een betere toekomst. Ze bedenken een gewaagd plan om met een zelfgemaakte luchtballon naar het Westen te vluchten. Wanneer een eerste poging mislukt, komt niet alleen hun plan in gevaar, maar staan ook hun levens op het spel. Met de Stasi op de hielen, doen ze een tweede poging.

Ode aan zanger, componist en cabaretier Bram Vermeulen die vijftien jaar geleden op 4 september overleed. De band Stanza brengt zijn mooiste liedjes ten gehore en er is een gesprek met cabaretkenner Frank Verhallen. Bram Vermeulen is vooral bekend van het duo Neerlands Hoop in Bange Dagen dat hij in 1965 samen met Freek de Jonge oprichtte. Na hun opsplitsing in 1979 ging hij als soloartiest verder. Liedjes als Rode Wijn, De Steen en De Wedstrijd worden inmiddels als klassiekers beschouwd. Frank Verhalen is recensent, historicus, docent en producent. Hij was bevriend met Bram Vermeulen en heeft met hem gewerkt.

Astrid Lindgren: Met haar fantasierijke kinderboeken als Pippi Langkous is ze wereldwijd een van de meest inspirerende en geliefde auteurs van ons tijdperk geworden en staat ze symbool voor de vrije mens die met conventies durfde te breken. Als jonge vrouw maakte Astrid Lindgren een gebeurtenis mee die haar diep trof en het verdere verloop van haar leven zou bepalen. Het gaf haar de kracht en het zelfvertrouwen een ander pad te kiezen dan van haar in die tijd werd verwacht. Ze volgde haar hart en ontwikkelde zo haar passie voor schrijven.

Een meeslepend, romantisch drama van de regisseur van Oscarwinnaar Moonlight; gebaseerd op het gelijknamige boek van James Baldwin. If Beale Street Could Talk speelt zich af in het begin van de jaren 70 in Harlem, New York en vertelt het tijdloze en ontroerende verhaal over de liefde tussen Clementine ‘Tish’ Rivers en Alonzo ‘Fonny’ Hunt. Na een jarenlange vriendschap durven zij toe te geven aan hun liefde en dromen zij van een toekomst samen. Alles loopt voorspoedig, totdat Fonny valselijk wordt beschuldigd van een verkrachting en hij in de gevangenis belandt.

Groene Engel Programma-Overzicht

september - oktober 2019

www.groene-engel.nl

Kruisstraat 15, Oss

FILM


Vr 06/09 | 16:30 tot 19:00 | café

Vintage Friday: Radio Feelgood

Great looks, perfect sound!

Vr 06/09 | 21:00 | 15 euro

Magnapop + Harker (UK)

Za 07/09 | 21:00 | 13 euro

80’s Verantwoord Dansavond

Zo 08/09 t/m di 10/09 | 20:30 | 9 euro

Tel Aviv On Fire Regie Sameh Zoabi ISRAËL 2019 (100 MIN.)

MAA OM 1 NDAG OO 6 K VOO :00 UUR: R EURO7,50 !

CONCERT

Nieuw! Begin september start Vintage Friday, dé muzikale aftrap van jouw weekend! Groene Engel en Willow Hifi slaan de handen ineen en nodigen hun favoriete dj’s uit om de lekkerste plaatjes te draaien over een kleine soundsystem setup van Willow HiFi. In het Groene Engel Café kunnen muzieklief hebbers tijdens de vrij-mi-bo genieten van lekkere plaatjes met goed geluid. Deze eerste editie draait Radio Feelgood. Funk, soul, house, blues & reggae. As long as it Feels Good!

De Amerikaanse band Magnapop vind je terug in het rijtje The Breeders, The Pixies, The Posies, Nada Surf etcetera. Het kwartet uit Atlanta, Georgia brak menig potje in de indierockscene in de jaren ‘90 en heeft nog steeds een hondstrouwe aanhang. Hun platen werden geproduceerd door onder meer Bob Mould en Michael Stipe en verschillende nummers zijn gecoverd door gevestigde namen als EELS en R.E.M. Vaste waarden zijn zangeres Linda Hopper en gitariste Ruthie Morris. De support deze avond komt van Harker.

Bij 80’s Verantwoord herontdek je dé credible knallers van de jaren ’80. The Cure, Talking Heads, George Michael en David Bowie zijn terug op de dansvloer! DJ’s van de avond zijn de ‘7 Inch Twins’, zij zoeken de spannende grens op tussen kwalitatieve topplaten en soms een corny hitje. 80’s Verantwoord brengt ook jouw beste vriend van toen mee om mee te spelen, de Atari! Laat je in één avond volledig onderdompelen in het beste van de jaren ’80 terwijl VJ Clipsync, Switchdoctor & DirtyBrown bijpassende commercials en pop- en pulpclips voorbij laten komen. Is je lievelingsnummer nog niet voorbijgekomen, vraag hem zelf aan bij de verzoekjeszuil.

Groene Engel Programma-Overzicht

september - oktober 2019

www.groene-engel.nl

CONCERT

CONCERT

FILM

Salam woont in Jeruzalem en moet elke dag naar de set van de Palestijnse soapserie Tel Aviv On Fire in Ramallah, waar hij werkt als taaladviseur en productieassistent. Deze serie is in Palestina maar ook in Israël enorm populair. Op een dag moet Salam aan het Israëlische checkpoint bij commandant Assi verschijnen, die zijn paspoort afpakt om hem onder druk te zetten om aanpassingen te doen aan de soap. Daarmee kan Assi zijn vrouw imponeren, een enorme fan van de tvreeks. Elke keer dat Salam de grens oversteekt, geeft Assi hem nieuwe richtlijnen. Kruisstraat 15, Oss


Do 12/09 | 20:30 | gratis BuitenBios in park naast Groene Engel

Vice

Regie Adam McKay VERENIGDE STATEN 2018 (133 MIN.)

Zo 15/09 t/m di 17/09 | 20:30 | 9 euro

Wo 18/09 | 20:00 | gratis

Les Invisibles

Regie Louis-Julien Petit FRANKRIJK 2018 (102 MIN.)

Muziek op Woensdag OK DAG O MAAN 6:00 UUR: OM 1 OR 7,50 VO RO! EU

Jamsessie: neem een instrument mee of kom luisteren!

Do 19/09 | 16:00 én 20:30 | 9 euro

The Prado Museum: A collection of wonders Regie Valeria Parisi ITALIË, SPANJE 2019 (95 MIN.)

FILM FILM

Het waargebeurde verhaal van Dick Cheney (Christian Bale), één van de belangrijkste vicepresidenten in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Van de makers van The Big Short. Vice vertelt het verhaal over hoe een bureaucratische insider uit Washington stilletjes de machtigste man ter wereld werd als vicepresident van George W. Bush (Sam Rockwell). Dick Cheney was een veelbesproken en beruchte vicepresident, mede door zijn omstreden standpunten. Hij gaf het land opnieuw vorm op een manier die vandaag de dag nog steeds gevoeld wordt.

Het verhaal van een vrouwenopvang in Noord-Frankrijk, waar de subsidiekraan wordt dichtgedraaid en iedereen plotseling op eigen benen moet staan. Regisseur Louis-Julien Petit werkte een jaar lang als vrijwilliger in de opvanghuizen van Parijs; een deel van de cast wordt gespeeld door vrouwen die zelf dakloos zijn geweest. De bewoners van een vrouwenopvang in Noord-Frankrijk zitten met de handen in het haar wanneer ze te horen krijgen dat ze geen subsidie meer zullen ontvangen. De sociale werkers krijgen de opdracht om binnen drie maanden deze dakloze vrouwen koste wat kost te laten re-integreren in de maatschappij.

Muziek op Woensdag is niet zomaar een jamsessie! Muziek op Woensdag zorgt er op vernieuwende, speelse wijze voor dat alle leeftijden en niveaus de mogelijkheid krijgen om op bijzondere manier met elkaar samen te spelen. Geheel in huiskamersfeer jam je iedere derde woensdagavond van de maand de sterren van de hemel in een intieme sessie met verrassend spelelement. Want dit is niet zomaar een sessie.... het is Muziek op Woensdag! Laat jouw podiumvrees maar thuis (er is namelijk geen podium!

Groene Engel vertoont een unieke filmserie over kunst: Arts in Cinema. Deze keer staat het Prado Museum centraal. Konden musea maar praten! Deze documentaire poogt precies dat te doen: het Prado voor zichzelf laten spreken. Het museum viert in 2019 zijn 200e verjaardag en vertelt het verhaal over zijn leven. Een spectaculaire reis in Madrid die de zes eeuwen van het bestaan van Spanje als land beslaat. Een schilderij is canvas, kleur, materie en vorm, maar het is ook het verhaal van mannen, vrouwen, schilders en koningen, paleizen en koninginnen, welvaart en misère, lichaam en ziel.

Groene Engel Programma-Overzicht

september - oktober 2019

www.groene-engel.nl

Kruisstraat 15, Oss

FILM

CONCERT


Za 21/09 | 21:00 | 12,50 euro

Camilla Blue

Presentatie eerste single nieuwe album Yellow

Zo 22/09 | aanvang 15:00 uur | café | gratis

Mardi Gras

m.m.v Toetsie Foetsie Jazzband OUDESTIJL JAZZ

Zo 22/09 t/m di 24/09 | 20:30 | 9 euro

Do 26/09 | 20:30 | 18 euro

Le Semeur

Nicole Beutler Projects & DOX Role Model

Regie Marine Francen FRANKRIJK 2019 (98 MIN.)

OK DAG O MAAN 6:00 UUR: 1 OM OR 7,50 VO RO! EU

DANS/URBAN DANS

CONCERT

Precies twee jaar na de presentatie van haar eerste album in Groene Engel, is het nu tijd voor de release van de single When I Get Home van haar tweede album Yellow! De setlist heeft aan diepgang en intensiteit gewonnen. Camilla Blue speelt met haar band nummers van Blue én songs van het nieuwe album Yellow. Joyce Deijnen (Camilla Blue) over de nieuwe single: “Het is een speciale song voor mij: Op jonge leeftijd werd ik in een pleeggezin ondergebracht. De eerste jaren verlangde ik nog naar mijn ouderlijk huis, maar gaandeweg namen mijn pleegouders de plaats van mijn biologische vader en moeder in. Ik wilde een nummer maken waarin het pleegkind op een positieve manier centraal staat”. Groene Engel Programma-Overzicht

THEATER FILM

De Toetsie Foetsie Jazzband is een typische Oude Stijl Jazzband, zonder piano: de toetsen zijn foetsie! De band begon als looporkest op 22 maart 1992, en speelde daarna vooral als podiumorkest in jazzclubs en op festivals in Nederland, maar ook daarbuiten. Acht muzikanten, zangers en entertainers staan garant voor een spetterende jazzmiddagof avond. Ze laten het publiek genieten van oude, tijdloze jazz, in een nieuw jasje gestoken en met verve gebracht.

Waargebeurd. Het is 1852 en het leger van Napoleon III (neef van Napoleon Bonaparte) slaat de opstand van de Provençaalse boeren neer. Ook het bergdorpje van Violette in de Franse Alpen wordt niet ontzien en alle mannen worden gedeporteerd. De overgebleven vrouwen moeten het zelf zien te rooien. Na maanden van totale isolatie en zonder uitzicht op een terugkomst van de mannen, beginnen de vrouwen wanhopig te worden, ook zijn ze bang kinderloos te blijven. Violette en haar vriendinnen zweren een eed, dat ze de eerste man die in het dorp verschijnt, zullen delen...

Virtuose dansmoves in een zee van subtiele betekenis. Role Model brengt de urban danswereld van DOX samen met het sterk inhoudelijke en abstract beeldende theater van Nicole Beutler en Magne van den Berg. In Role Model staat een groep jonge vrouwen samen sterk. Door ook hun kwetsbaarheid te tonen, stralen ze een ongekende kracht uit. Zo laten ze zien hoe mooi het is om trots te zijn op jezelf. Zes verschillende performers met een achtergrond in urban dansstijlen als hiphop, housedance, waacking en voguing komen samen in de beeldende en abstracte wereld van Nicole Beutler en compagnon Magne van den Berg.

september - oktober 2019

www.groene-engel.nl

Kruisstraat 15, Oss

CONCERT


Vr 27/09 | 21:00 | 19 euro

Za 28/09 | 21:00 | 12,50 euro

Henrik Freischlader (Ger) Up the Irons Old School Tour 2019

Iron Maiden Tribute

Zo 29/09 | vanaf 11:00 | park naast Groene Engel

Zo 29/09 t/m di 01/10 | 20:30 | 9 euro

De Osse Muziekmarkt Le Jeune Ahmed

Regie Jean-Pierre en Luc Dardenne BELGIË 2019 (90 MIN.)

MAA OM 1 NDAG OO 6 K VOO :00 UUR: R EURO7,50 !

FILM

Indrukwekkende gitaarpartijen, muzikale virtuositeit en een zeer relaxed klinkende stem vloeien in elkaar over. Henrik Freischlader speelt niet de Blues maar is de Blues. Melodieuze gitaarklanken, invoelbare teksten en jankende Hammond geluiden perfect gecombineerd met meerstemmige zangpartijen die klinken als een combinatie van John Mayer, Ian Siegal, Prince en Dr. John. Henrik Freischlader blijft gewoon zo lekker, dat we hem opnieuw naar Oss halen!

Up The Irons is de grootste Iron Maiden Tribute van Nederland. Deze show boordevol energie, decor en uiteraard Eddie, benadert Iron Maiden tot in perfectie. In combinatie met het enthousiasme van vijf die hard Iron Maiden fans, staat deze band garant voor een spectaculaire avond voor jong en oud. Alle hits, aangevuld met minder bekende Iron Maiden krakers komen voorbij.

Samen met Robbie’s Records haalt Groene Engel De Osse Muziekmarkt naar het St. Barbarapark.Na vier succesvolle edities verhuist De Ossche Muziekmarkt naar het Sint Barbaraplein, vlak naast Groene Engel. Verder blijft alles bij het oude: lekker in het zonnetje naar leuke plaatjes zoeken en tussendoor een bak koffie, een lekkere lunch of een koud biertje op het terras van het Groene Engel Eetcafé.

Wanneer de 13-jarige Ahmed zich volledig op zijn geloof stort, herkent zijn omgeving de tiener niet meer terug. Zijn leraren maken zich zorgen om zijn extremistische interpretaties van de Koran en thuis zoekt hij ruzie met zijn moeder en zussen. Terwijl Ahmed steeds meer in zijn religie opgaat, ziet zijn omgeving met lede ogen aan hoe hij steeds verder van hen verwijderd raakt. Na een heftig incident moet Ahmed besluiten hoe ver hij wil gaan. De film ging in première op het Filmfestival van Cannes en won de Palm voor Beste Regisseur.

Groene Engel Programma-Overzicht

september - oktober 2019

www.groene-engel.nl

Kruisstraat 15, Oss

CONCERT CONCERT

SPECIAL


Wo 02/10 | 21:00 | café | 7 euro

Vrouwen op het politieke pluche TALKSHOW

Wo 02/10 om 20:30 én op zo 06/10 om 15:30 | 12,50 euro

Roger Waters: US + THEM

Vr 04/10 | 21:00 | 15 euro

Big Monti Amundson (USA) + La Grange

Za 05/10 | 21:00 | 12,50 euro

De Posse Tour

CONCERTREGISTRATIE

BLUES/ ROCK’N ROLL

FILM

CONCERT

Dit jaar is het precies honderd jaar geleden dat vrouwen actief kiesrecht kregen. Oud-Ossenaar Paul van der Steen schreef het boek De ongehoorde helft, over de eerste vrouwen op het politieke pluche. Volgens hem spelen de barricades en vooroordelen waarmee vrouwen te maken kregen ook vandaag de dag nog een rol in het politieke systeem. Burgemeester Wobine Buijs werd begin dit jaar uitgeroepen tot beste lokale bestuurder van Nederland. Met haar is een gesprek over de vrouw in de politiek. Beide gasten worden geïnterviewd door Laura Romanillos van het Brabants Dagblad. Daarnaast is er live muziek en een column.

Roger Waters, medeoprichter en songwriter van Pink Floyd en het creatieve brein achter de band, presenteert zijn lang verwachte film: Us + Them. Deze film wordt wereldwijd alleen op 2 en 6 oktober vertoond. Een spectaculaire visuele productie met adembenemende audio. Us + Them werd gefilmd in Amsterdam gedurende de Europese fase van zijn Us + Them tournee van 2017-2018. De film bevat songs uit zijn legendarische Pink Floyd-albums (The Dark Side of the Moon, The Wall, Animals, Wish You Were Here) en zijn laatste album, Is This The Life We Really Want? Waters heeft wederom samengewerkt met Sean Evans, regisseur van de veelgeprezen film Roger Waters The Wall.

Intense blues en rock‘n roll van een gedreven performer, die je met zijn vurige gitaarspel en dito power stem tot diep in je ziel raakt! De uit Portland Oregon af komstige bluesgigant Monti Amundson is in zijn stijl beïnvloed door o.a. BB King, Billy Gibbons, Jimi Hendrix en Jeff Beck. Bovenal is ‘Big’ Monti een groots live-performer. Monti Amundson oftewel Big Monti bracht met The Blubinos succesvolle albums als The Mean Eighteen en I See Trouble uit. Het leverde hem vergelijkingen op met Stevie Ray Vaughan en Johnny Winter. De afgelopen jaren was het echter stil rondom Big Monti, die zich door een slepende ziekte genoodzaakt zag zich terug te trekken. Nu is hij weer helemaal terug van weggeweest.

Vijfentwintig jaar na de release van De Posse Deel 1 “Nederhop Groeit” en zeventien jaar na de Posse Deel 5 , werd op 9 Juni 2019 de Posse deel 6 gereleased. Nu komt de hele Posse Tour naar Oss. Een tour met een aantal van de dopeste acts van het album, die wederom garant staan voor die echte HipHop, in een zaal bij jou in de buurt. Natuurlijk maken onze lokale boys van Marco Martens & Royal with Cheese de line-up helemaal compleet met hun bloedeigen LPrelease. Kortom: een onvergetelijke avond Nederhop!

Groene Engel Programma-Overzicht

september - oktober 2019

www.groene-engel.nl

Kruisstraat 15, Oss

LEZING/DEBAT

CONCERT


Zo 06/10 | 16:00 | gratis | café

Wardrobe INDIE/ALTERNATIVE

Zo 06/10 t/m di 08/10 | 20:30 | 9 euro

Wo 09/10 én do 10/10 | 20:00 | 12,50 euro

Dolor y Gloria

Regie Pedro Almodóvar SPANJE 2019 (113 MIN.)

OK DAG O MAAN :00 UUR: 6 1 OM R 7,50 VOO O! EUR

Za 12/10 | 20:30 | 10 euro

Metallica & San Francisco My Propane + Kid Harlequin Symphony: S&M² + Powerized METAL/ROCK

FILM

Wardrobe is de Belgische indie/alternatieve band onder leiding van songwriter en muzikant Johan Verckist. Op plaat klinkt de muziek ingetogen, maar live krijgt de show een pittige en aanstekelijke sound mee. De band maakt uptempo, bijna dansbare, gelaagde popsongs met elektronische elementen die hand in hand gaan met donkere luistersongs met meer textuur en een bluesy ondertoon.

Salvador Mallo (Antonio Banderas) heeft al in geen jaren een film meer gemaakt, maar kan gelukkig nog teren op de successen die hij als regisseur heeft genoten. Wanneer een oude film van Salvador onder het stof vandaan wordt gehaald, brengt dat hem in contact met voormalig acteur Alberto (Asier Etxeandia). De twee worden eindelijk weer herenigd, nadat ze lang geleden zijn gebrouilleerd. De ontmoeting zet een kettingreactie in gang, waarin het verleden terugkeert in het leven van Salvador. Terugdenkend aan zijn jeugd en zijn moeder (Penélope Cruz) wordt hij gedwongen om zijn demonen onder ogen te komen.

Een unieke concertregistratie van Metallica samen met The San Francisco Symphony Orchestra. Op 9 oktober 2019 presenteert Trafalgar Releasing: S&M2. Een viering van het 20ste jubileumjaar van Metallica’s baanbrekende S&M concerten en album opgenomen met het San Francisco Symphony Orchestra dat je gezien moet hebben. Zie ze nog een keer optreden met de San Francisco Symphony Orchestra onder begeleiding van de legendarische dirigent Michael Tilson Thomas. De show is live opgenomen op 6 en 8 september. Inclusief de Metallica “klassiekers” uit de 1999 S&M release en symfonische versies van nieuwe nummers, geeft deze bioscoop uitbreng miljoenen fans over de hele wereld de kans om terug te gaan in de tijd en de show te ervaren op het grote bioscoopscherm.

My Propane (leden MaYaN en VUUR) is een alternatieve metalband die recent zijn nieuwe plaat succesvol heeft uitgebracht. En voor deze band is niets te gek! Nu is het tijd voor de albumtour en samen met de industrial rockband Kid Harlequin en de melodische rock/metalband Powerized (met Nick Holleman o.a. ex-Vicious Rumours, Sinbreed) wordt dit een avond vol dynamiek. Kid Harlequin heeft in mei hun nieuwe EP “Apoca_Politics” succesvol uitgebracht in een uitverkocht V11 en voor deze show komen ze met hun tweede EP van dit jaar. Powerized speelde vorig jaar nog in Japan en komt met een intense nieuwe set!

Groene Engel Programma-Overzicht

september - oktober 2019

www.groene-engel.nl

Kruisstraat 15, Oss

FILM

CONCERT

CONCERT


Zo 13/10 | 16:00 | 4 euro

Zout! POLITIEK CAFÉ

Zo 13/10 t/m di 15/10 | 20:30 | 9 euro

Ma 14/10 | 10:30 | 5 euro

So Long, My Son

Animaatjes

Regie Wang Xiaoshuai CHINA 2019 (185 MIN.)

OK DAG O MAAN :00 UUR: 6 1 OM R 7,50 VOO O! EUR

3+ / 40 MIN. / NEDERLANDS GESPROKEN

Cinekidfestival in de herfstvakantie KIDS/FILM FILM

In het maandelijks terugkerende politiek café Zout! staan de gasten centraal. Sinds 1999 komen in een ongedwongen sfeer vele bezoekers bij elkaar om te luisteren en deel te nemen aan debatten over actuele plaatselijke en landelijke politieke thema’s. Daarnaast is er maandelijks een gastcolumn en een vaste column, een hoofdgast en een quiz. Een en ander wordt gelardeerd met cabaret en live muziek. Talloze prominente plaatselijke en landelijke gasten zijn inmiddels te gast geweest in Zout!

Twee gezinnen groeien vanaf de jaren ’80 samen op tijdens de revolutionaire hervormingen in China. Hun wegen scheiden na het verlies van een kind tijdens een tragisch ongeluk. Te midden van een land in ontwikkeling blijken families, vriendschappen, liefde en het lot ook aan veranderingen onderhevig te zijn. Hoewel de beide gezinnen na al die jaren uit elkaar zijn gegroeid, is hun zoektocht naar de waarheid en drang naar verwerking van de tragedie altijd hetzelfde gebleven. Soms kan het echter een leven lang duren voordat men klaar is om vaarwel te zeggen.

Het Cinekid Festival komt ook dit jaar weer naar ons toe in de herfstvakantie! Van maandag 14 tot en met donderdag 17 oktober kun je in Groene Engel terecht voor leuke kinderfilms voor jong en oud! Een kaartje kost 5 euro.

De leukste korte animaties voor de allerkleinsten. Speciaal voor de kleintjes is er een programma samengesteld van de allermooiste korte films. De films sluiten thematisch aan op de belevingswereld van kleuters. In korte originele en grappige animaties zien ze hoe twee vriendjes op de Noordpool leren samenwerken (IJsneus), wat de nacht doet als het dag is (Meneer Nacht heeft een dagje vrij), de zoektocht van een vogel naar een plek waar hij zich thuis voelt (Roekoekleuren), hoe een school vissen een nieuwe soortgenoot ontdekt (Vreemde vis) en wat er gebeurt als een mier en een beer vriendschap sluiten (Samen staan we sterk).

Groene Engel Programma-Overzicht

september - oktober 2019

www.groene-engel.nl

Kruisstraat 15, Oss

LEZING/DEBAT


Di 15/10 | 10:30 | 5 euro

Kapitein Morten en de Spinnenkoningin 6+ / KASPAR JANCIS, HENRY NICHOLSON & RIHO UNT / ESTLAND, IERLAND, BELGIË, ENGELAND 2018 79 MIN. NEDERLANDS GESPROKEN

Wo 16/10 | 10:30 | 5 euro

Zooks

Do 17/10 | 10:30 | 5 euro

Wallay

8+ / KRISTOFF LEUE & DIMITRI LEUE / BELGIË 2018 80 MIN. NEDERLANDS GESPROKEN

11+ / BERNI GOLDBLAD / FRANKRIJK, BURKINA FASO, QATAR 2017 / 84 MIN. / NEDERLANDS ONDERTITELD

Wo 16/10 | 20:00 | gratis

Muziek op Woensdag

Jamsessie: neem een instrument mee of kom luisteren!

KIDS/FILM

Een kleurrijk avontuur over kleine kapitein Morten op zijn speelgoedboot. Morten wil net zo’n zeekapitein zijn als zijn vader. Terwijl hij wacht tot zijn vader weer aan wal komt, maakt een magisch ongelukje Morten zo klein als een insect. Nu kan hij op zijn zelfgemaakte speelgoedboot kapitein zijn en op zoek naar de verdwenen goudschat. Maar de gevaarlijke spinnenkoningin is ook aan boord en lijkt verdacht veel op zijn nare stiefmoeder. Kapitein Morten is een levendige stop-motionanimatie boordevol verrassende vondsten en onverwachts avontuur. Dit verhaal, over een jongen die moet krimpen om genoeg zelfvertrouwen te verzamelen om op te groeien, is een echte ode aan de verbeelding.

KIDS/FILM

KIDS/FILM

Modern sprookje over een wereld waar de natuur verboden is. Stel je eens een wereld voor waarin nergens meer bomen of planten groeien, dieren verboden zijn en het enige stuk bos is afgezet met een groot hek. Robin leeft in zo’n wereld, maar dan ontmoet ze een verwilderde jongen die in dat bos opgegroeid is. Hij blijkt de zoon van de verbannen koning te zijn. Samen proberen ze het regime uit te schakelen en de harmonie tussen mens en natuur te herstellen.

De onhandelbare Ady moet op bezoek bij zijn strenge oom in Burkina Faso. De 13-jarige Ady woont al heel zijn leven in Frankrijk. Hij is een echte puber en als hij het thuis te bont maakt stuurt zijn vader hem voor de zomer naar zijn oom in Burkina Faso. Ady is super enthousiast over het vooruitzicht van een heerlijke vakantie. Maar dat valt tegen: Zijn strenge oom Amadou ontvangt hem niet zo vriendelijk en het leven in Burkina Faso is heel anders dan hij gewend is.

Muziek op Woensdag is niet zomaar een jamsessie! Muziek op Woensdag zorgt er op vernieuwende, speelse wijze voor dat alle leeftijden en niveaus de mogelijkheid krijgen om op bijzondere manier met elkaar samen te spelen. Geheel in huiskamersfeer jam je iedere derde woensdagavond van de maand de sterren van de hemel in een intieme sessie met verrassend spelelement. Want dit is niet zomaar een sessie.... het is Muziek op Woensdag! Laat jouw podiumvrees maar thuis (er is namelijk geen podium!

Groene Engel Programma-Overzicht

september - oktober 2019

www.groene-engel.nl

Kruisstraat 15, Oss

CONCERT


Do 17/10 | 16:00 én 20:30 | 9 euro

Van Gogh and Japan:

The untold story of Van Gogh´s art Regie David Bickerstaff VERENIGD KONINKRIJK 2019 (85MIN.)

Do 17/10 | 20:00 | 5 euro | Lollipop

Black Moon Circle + Bismut

Vr 18/10 | 21:00 | 29 euro

Simon Phillips

30th Anniversary of Protocol

GROENE ENGEL @ LOLLIPOP

Za 19/10 | 21:00 | 15 euro

Handsome Poets + PYRO

INDIEPOP IN Z’N PUURSTE VORM

CONCERT FILM

CONCERT

Groene Engel vertoont een unieke filmserie over kunst: Arts in Cinema. Deze keer staat Van Gogh’s fascinatie voor Japan centraal. “Ik benijd de Japanners”, schreef Van Gogh aan zijn broer Theo. In de tentoonstelling waarop deze film is gebaseerd - Van Gogh & Japan in het Van Gogh Museum in Amsterdam - is te zien waarom. Ondanks dat Van Gogh Japan nooit heeft bezocht, is dit het land met de grootste invloed op hem en zijn kunst.

Groene Engel organiseert dit concert bij het altijd gezellige Café Lollipop. Black Moon Circle (BMC) is een psychedelische jamband uit Trondheim, Noorwegen en is geen onbekende voor de Roadburn-bezoeker of liefhebber van psychedelisch muziek. En terecht, want deze mannen brengen je in vervoering met hun space klanken. Check bijvoorbeeld de opname gemaakt door Ossenaar Marcel van de Vondervoort tijdens Roadburn 2016. Daar wil je toch gewoon met je neus bovenop staan in het altijd gezellig Lollipop?

Superdrummer Simon Phillips komt dit najaar met een waanzinnige line-up naar Oss! Wat hebben Mick Jagger, The Who, Jeff Beck, Jack Bruce, Peter Gabriel, Pete Townshend, Miles Davis, Herbie Hancock, en John Mclaughlin gemeen? Simon Phillips natuurlijk!

Iedereen herkent de eerste noten van Sky on Fire en kan de tune van de Olympische Spelen meezingen. Ze hebben alle grote festivals plat gespeeld, van Pinkpop en Lowlands tot Concert at Sea en Vrienden van Amstel. Ze hebben een volgepropte prijzenkast met platinum platen en alle mogelijke fraai vormgegeven prijzen. Maar uiteindelijk zijn en blijven Handsome Poets gewoon die ‘lieve schatten’ van tien jaar geleden.

Groene Engel Programma-Overzicht

september - oktober 2019

www.groene-engel.nl

Kruisstraat 15, Oss

CONCERT


Zo 20/10 | 15:00 | gratis | cafĂŠ

Polly & Bruce (NL) + Marylou Petot

Zo 20/10 t/m di 22/10 | 20:30 | 9 euro

Do 24/10 | 20:30 | 18 euro

Queen of Hearts

Matzer Theaterproducties Me Gusta Fort Europa Line-up: BRELOW + Roveau + Givaro B

Regie May el-Toukhy DENEMARKEN 2019 (127 MIN.)

Vr 25/10 | 23:00 | earlybird 10 euro / deur: 12,50 euro

MOOMBAHTON, HIP-HOP, DANCEHALL & URBAN

OK DAG O MAAN :00 UUR: OM 16 R 7,50 VOO O! EUR

THEATER

Na jaren van onwetendheid, lopen Polly & Bruce (Sanne Samina Hanssen, Woody Veneman) elkaar uiteindelijk tegen het lijf onder het Melkwoud. Daar, tussen de ruisende bladeren vonden zij hun gezamenlijke stem. Tijdens een intensief verblijf op de drassige Wadden der Lage Landen begon het koppel gestaag te bouwen aan een live act. Muziek doordrenkt met landelijke geuren, klanken en teksten waar heimwee, hoop en liefde doorheen schijnt als een waterig zonnetje.

Anne lijkt haar leven op orde te hebben. Ze is getrouwd, heeft twee dochters, een goede baan en een mooi huis. Het leven van de familie wordt echter verstoord wanneer Gustav, Peters roekeloze tienerzoon uit een eerder huwelijk, bij hen intrekt. Terwijl Peter het moeilijk heeft met zijn komst, bouwt Anne al snel een band op met Gustav. Hun relatie verandert wanneer ze alles op het spel zet door de jongen te verleiden en ze voor een keuze met onvoorstelbare gevolgen komt te staan.

De Vlaamse schrijver Tom Lanoye schreef Fort Europa als novelle, regisseur Michiel De Regt maakt er muziektheater van. Europa is versleten, verkracht en verteerd. Niet door mensen van buiten, maar door de Europeanen zelf. We hebben jammerlijk gefaald. De oude mens heeft afgedaan, lang leve De Nieuwe Mens! Het oude continent valt kibbelend uiteen. Het bouwt een muur om zich heen, om gelukszoekers en vluchtelingen buiten te houden. Fort Europa is een geestig en messcherp stemmenballet waarin acht jonge acteurs discussiĂŤrend en argumenterend afscheid nemen van Europa.

Groene Engel Programma-Overzicht

september - oktober 2019

www.groene-engel.nl

CONCERT

FILM

CONCERT

Na een zeer geslaagde eerste editie komt Me Gusta vrijdag 25 oktober terug naar Groene Engel. Laat je ook deze editie meeslepen door de lekkerste moombahton, hiphop, dancehall en urban in tropische vibes! Kruisstraat 15, Oss


Zo 27/10 | aanvang 15:00 uur | café | gratis

Mardi Gras m.m.v

Zo 27/10 t/m di 29/10 | 20:30 | 9 euro

Wo 30/10 | 20:00 uur | eerste rang 50 euro / tweede rang 30 euro

Do 31/10 | 20:30 | 18 euro

Lions Experience

Theatergroep Bambie

LEZING/DEBAT

THEATER

De Stable Roof Jazz Band is opgericht in 1981. In de huidige bezetting heeft de band inmiddels een aantal zeer succesvolle optredens in Nederland en Duitsland verzorgd. Een nieuw geluid en een allround repertoire waarin vele jazzstijlen vertegenwoordigd zijn. Veel nummers worden gezongen waardoor de band extra “schwung” heeft. Het plezier spettert er af.

Een adembenemend mooi gefilmde coming of age-vertelling over de zestienjarige Sofia die, na de val van Pinochet, opgroeit in een commune aan de voet van de Andes. Chili, 1990. Na de val van dictator Pinochet lijken de Chilenen langzaam moed te vatten om hun levens opnieuw in te richten. De zestienjarige Sofia is met haar vader meeverhuisd naar een commune die zich probeer te vestigen in een afgelegen dorp, ver weg van de chaos van de stad. Sofia ontdekt haar sensualiteit, wordt verliefd op de oudere Ignacio en bekijkt het gestrande huwelijk van haar ouders door kritische ogen.

Tijdens de eerste editie van de Lions Experience wordt je meegenomen in de wereld van het golf. Van passie en doorzettingsvermogen tot en met euforie en frustratie: in een avondvullend programma komen alle aspecten van deze boeiende en bijzondere sport voorbij. Aan de hand van interviews, gesprekken en verhalen krijg je een uniek kijkje achter de schermen van de golfsport. Professionals, talenten, sportpsychologen, trainers… ze komen allemaal aan het woord. Gasten: Jan Dorrestein, Monique Kalkman, Kenneth Perez, Mitchel Kevenaar, Inder van Weerelt, Gerard Louter en John Boerdonk. Presentatie: Maarten en Stijn Kling.

Na Bambie is Back! brengt Theatergroep Bambie opnieuw een oog- en oorstrelende voorstelling waarin live muziek met het spel is verweven. Jochem Stavenuiter speelt in Frou Frou een bejaarde clown van het surrealistische soort die filosofeert over het (circus-) bestaan. Twee virtuoze cellisten verschijnen en verdwijnen, en roepen met hun muziek dingen van vroeger bij hem op. Trucs die Frou Frou zich nog maar half herinnert. Kunsten die hij nooit meer vertoont. Een trompetsolo die hij ooit beheerste. De cellisten lijken verdacht veel op mensen die hij heeft gekend: het meisje dat hij liefhad en de circusdirecteur die “Kom naar de voorgrond!” bulderde.

Groene Engel Programma-Overzicht

september - oktober 2019

www.groene-engel.nl

Kruisstraat 15, Oss

De Stable Roof Jazz Band OUDESTIJL JAZZ

Tarde para morir joven Regie Dominga Sotomayor CHILI 2018 (110 MIN.)

Frou Frou

OK DAG O MAAN :00 UUR: OM 16 R 7,50 VOO O! EUR

FILM

CONCERT

Thema: Golf


Groene Engel Programma-Overzicht

september - oktober 2019

Profile for Groene Engel

Programma Groene Engel september en oktober 2019  

Programma Groene Engel september en oktober 2019. Check de site voor actuele informatie. Druk- en zetfouten voorbehouden.

Programma Groene Engel september en oktober 2019  

Programma Groene Engel september en oktober 2019. Check de site voor actuele informatie. Druk- en zetfouten voorbehouden.

Advertisement