Page 1

Programma april en mei Met o.a Vive La Fête, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, Vunzige Deuntjes, Herman Brood’s Wild Romance – Special Show, Gifter, Come Out & Play Festival, The Florida Project Foto: Film The Florida Project


Hoe & wat Bij Groene engel

PODIUM Groene Engel

Café Groene Engel

Kruisstraat 15 5341 HA Oss Tel: 0412 - 405504 info@groene-engel.nl

Ma t/m do + zo: 13:00 tot 01:00 uur Vr en zat: 13:00 tot 02:00 uur Telefoon café: 0412 - 783010 Email: horeca@groene-engel.nl

facebook.com/GroeneEngelOss | twitter.com/Groene_EngelOss Hoe kom ik aan kaarten?

Snel, makkelijk en veilig: Tickets kopen via de site www.groeneengel.nl. Om online kaarten te bestellen maak je eenmalig een account aan. Heb je al eerder een account aangemaakt dan kun je direct inloggen en bestellen. Als je online kaarten koopt, betaal je veilig via Ideal en ontvang je je toegangskaart als e-ticket in je mailbox: snel en makkelijk! Zie www.groene-engel.nl voor details. Tickets kopen aan de kassa

Tickets kopen bij de CD-Kiosk

Groene Engel heeft ook in het centrum van Oss een verkooppunt van tickets: bij de CD Kiosk in De Schakel. Voor meer info en openingstijden: www.cdkiosk.nl. Vragen?

Op de site vind je alle informatie over online kaartverkoop, beschikbaarheid van tickets en aanvangstijden. Voor andere vragen over ticketverkoop of gekochte tickets kun je bellen met 0412405504 en een bericht achterlaten. Je kunt je vraag ook mailen naar info@groene-engel.nl. Je vraag wordt tijdens werkdagen zo spoedig mogelijk beantwoord. In het weekend is de kassalijn alleen een half uur voorafgaand aan een concert of film bereikbaar. Groene Engel Vriendenpas

Vrienden van Groene Engel hebben een streepje voor. Zij krijgen bij elk concert, dance-event, theatervoorstelling en film standaard 1 euro korting. Een Vriendenpas kost 15 euro per jaar. Voor dit bedrag ontvang je ook gratis het tweemaandelijkse programmaboekje thuis. Informeer naar de pas aan de kassa.

Je kunt ook aan de kassa van Groene Engel kaarten kopen. De kassa is een half uur voor aanvang van een voorstelling, concert of filmvertoning geopend.

Cultuurkaart

Groene Engel Programma-Overzicht

april – mei 2018

Middelbare scholieren krijgen op vertoon van de Cultuurkaart 2 euro korting op alle films, theatervoorstellingen en concerten.


Zo 01/04 t/m di 03/04 | 20:30 | 8,50 euro

Do 05/04 | 20:30 | 15 euro

Call me by your name Regie Luca Guadagnino

Brazilië/Frankrijk/Italië/VS 2017 (132 min.)

g ook maanda uur! om 16:00 aar voor m 6 euro

Co Fi

De Kraamkamer

The Bitch, in bed with MacBeth muziektheater

Th

Gebaseerd op het boek Noem me bij jouw naam van André Aciman. De zeventienjarige Elio brengt samen met zijn ouders de zomer door op het Italiaanse platteland. Wanneer Oliver, een knappe Amerikaanse onderzoeksassistent, naar Italië komt om samen te werken met Elio’s geleerde vader, vindt hij dit erg intrigerend. Elio verzint van alles om tijd door te brengen met Oliver, en daagt hem uit. Er ontstaat een erotische spanning tussen de twee, en zodra het flirten eenmaal leidt tot een zowel speelse als betekenisvolle eerste zoen zijn ze onafscheidelijk.

Een indringende huiskamervoorstelling voor actrice en fagottiste, hout en staal! Actrice Taskien Khudabux geeft in deze monoloog Lady Macbeth de trekken van een manipulatieve celebrity, een door ego gedreven machtswellustelinge, maar ze doet dat niet zonder haar een ragfijne psychologie mee te geven. Fagottiste Anne-Lou Langendijk speelt muziek van o.a. Purcell, Willem Breuker, Tsjaikovski, Shostakovich, Fauré en Bizet. Samen maken zij een smeuïge muzikale vertelling over opkomst en ondergang van Shakespeares meest beroemde koningspaar.

www.groene-engel.nl

Kruisstraat 15, Oss


Vr 06/04 | 22:00 | 10/12 euro (excl. 1,97 servicekosten)

Vunzige Deuntjes R&B, hiphop, dancehall

Co

Zo 08/04 | 16:00 | 4 euro

Zout!

Politiek cafe DEBAT

D

Voor alle lief hebbers van R&B, Hip Hop en Dancehall is er goed nieuws, want Vunzige Deuntjes komt naar Oss! Line-up: Bonxo, Ballantine, Cherine Laiki en NASH! Hosted by Kleine Jay. Leeftijd 18+. Tickets via vunzigedeuntjes.nl

In het maandelijks terugkerende politiek café Zout! staan de gasten centraal. Sinds 1999 komen in een ongedwongen sfeer vele bezoekers bij elkaar om te luisteren en deel te nemen aan debatten over actuele plaatselijke en landelijke politieke thema’s. Daarnaast is er maandelijks een gastcolumn en een vaste column, een hoofdgast en een quiz. Een en ander wordt gelardeerd met cabaret en live muziek. Talloze prominente plaatselijke en landelijke gasten zijn inmiddels te gast geweest in Zout!

Groene Engel Programma-Overzicht

april – mei 2018


Zo 08/04 t/m di 10/04 | 20:30 | 8,50 euro

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri | Regie Martin McDonagh VS 2017 (115 min.)

Co Fi

g ook maanda uur! om 16:00 aar voor m 6 euro

Wo 11/04 | 16:00 en 20:30 | 8,50 euro

Girl with a pearl earring Exhibition on Screen

Fi

De film kreeg twee Oscars: voor beste actrice en voor beste mannelijke bijrol. Nadat er maanden voorbijgaan zonder dat er een dader wordt gevonden in de moordzaak van haar dochter, neemt Mildred Hayes een gedurfde stap. Ze laat drie controversiële boodschappen op reclameborden plaatsen langs de weg richting haar dorp gericht aan het gerespecteerde politiehoofd, William Willoughby. Wanneer politieagent Dixon, een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, erbij betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en Ebbing’s ordehandhaving alleen maar heftiger.

Groene Engel vertoont een unieke filmserie over kunst: Exhibition on Screen. Exhibiton on Screen zoemt in afzonderlijke films in op bijzondere tentoonstellingen. Deze keer staat het schilderij ‘Girl with a pearl earring’ van Vermeer centraal. Na een wereldberoemde tour is het doek terug in het Mauritshuis in Den Haag. Met bijna 1,2 miljoen bezoekers in Japan, is de aantrekkingskracht van dit meesterwerk onbetwistbaar. De prachtig gefilmde documentaire gaat in op de vele raadsels rondom het schilderij en zijn mysterieuze schepper Vermeer.

www.groene-engel.nl

Kruisstraat 15, Oss


Vr 13/04 | 20:30 | 12,50 euro voorverkoop / 15 euro avondkassa

Joey Gilmore support: The First Lady

Za 14/04 | 22:00 | 17,50 / 20 euro (excl. servicekosten)

Echte Hardcore En Anders Niks D-Fence, Promo, J.d.a., Reload-R, Exit, Mc Syco

blues / R&B

Hardcore

Co

Co

Groene Engel is heel blij dat deze legende naar Oss komt! Joey Gilmore (1944) leerde zichzelf op jonge leeftijd gitaar spelen, in de kapperszaak van zijn dorp. Joey Gilmore groeide uit tot een legende uit het Amerikaanse Florida. Hij is een van de beste soul-blues en R&B zangers. Hij deelde het podium met grote namen als James Brown, Etta James, Bobby Bland, Little Milton en Johnny Taylor. Met zijn diepe stem en uitstekende gitaarspel laat hij een authentieke soulbluesstijl horen! Voor dit exclusieve optreden wordt hij begeleid door Fat Harry & The Fuzzy Licks.

Osse hardcore-legende DJ J.D.A. nodigt deze avond een aantal van de hardste DJ’s in de scene uit om Early, Millennium en Present Hardcore door de speakers te komen knallen. De mannen hebben maar één boodschap en deze is luid en duidelijk: ECHTE HARDCORE EN ANDERS NIKS!!! Let op: Tickets zijn online te koop via PAYLOGIC en offline bij Primera, CD Kiosk en Groene Engel. earlybird = 17,50 euro (excl. servicekosten) regulier = 20 euro (excl. servicekosten)

Groene Engel Programma-Overzicht

april – mei 2018


Zo 15/04 t/m di 17/04 | 20:30 | 8,50 euro

Hannah

Regie Andrea Pallaoro

Vr 20/04 | 20:30 | 17,50 euro g ook maanda uur! om 16:00 aar voor m 6 euro

Vive La Fête in Groene Engel Groene Engel viert een klein feestje

België, Frankrijk, Italië 2017 (95 min.)

elektropop

Co Fi

Co

Hannah is het intieme portret van een vrouw die worstelt met het verlies van haar identiteit. Nadat haar man in de gevangenis is beland, blijft Hannah alleen achter. Ze moet haar nieuwe situatie onder ogen komen en wisselt daarbij tussen momenten van ontkenning en berusting. Langzaam verliest ze daarbij echter de grip op haar leven.Charlotte Rampling (45 Years), André Wilms (Le Havre) en Jean-Michel Balthazar (Le gamin au vélo) en Luca Avallone spelen de hoofdrollen in Hannah.

Op de avond dat Groene Engel op papier weer één geheel werd, kregen we een mailtje getiteld ‘Vive La Fête’. Leve het feest, hoogste tijd voor een feestje dus! Wat dacht je van een cocktailtje op het terras, een lekkere dj in het café en uitbundige live-muziek in de zaal? Het Belgische elektropop duo Vive La Fête staat garant voor een feest met een hoog ‘sexy gehalte’. Verwacht spetterende energie tussen de in het zwart leer gestoken electro-rocker (ex dEUS) en het zuchtmeisje, mode muze en blonde sexbom Els Pynoo. Ook The Ultraverse is erbij. Let’s party!

www.groene-engel.nl

Kruisstraat 15, Oss


Za 21/04 | 20:30 | 10 euro

Rockabilly Night

The Rhumba Kings + The Rumble Rousers

Zo 22/04 | 15.30 uur | gratis entree

SUNDAY SESSIONS Henk Sterken & friends

rockabilly

Co

Co

The Rhumba Kings brengen een staaltje vette rock ‘n roll! Vroege 50’s blues en rockabilly, britse rock’n’roll uit de 60’s, maar ook rock en surf komen samen in een sound die klopt in het hier en nu. Het uiteindelijk resultaat is high energy rock-’n-roll waar je vetkuif van achterover slaat! The Rumble Rousers: Dit trio uit het zuiden des lands speelt 50’s, Revival, Neo Rock’n’Roll, Rockabilly, Surf, Blues & Country. Bekende en onbekende classics van weleer. Eigenwijs, ruig met een moddervette sound.

Bij Sunday Sessions is het altijd weer een verrassing! Een muzikant wordt uitgedaagd om eens lekker uit de comfortzone te stappen: spelen met andere muzikanten en onverwachte nummers op de setlist. Er worden elke keer ook wat covers uitgekozen die van tevoren bekend worden gemaakt, zodat ook het publiek kan inspringen! Voor de derde editie van Sunday Sessions zal gitarist, dj én organisator Henk Sterken ons gaan verrassen!

Groene Engel Programma-Overzicht

april – mei 2018


Zo 22/04 | 15:00 | cafĂŠ | gratis

Mardi Gras

m.m.v Ballroom Syncopators Combo oude stijl jazz

Co

Zo 22/04 t/m di 25/04 | 20:30 | 8,50 euro

The Insult

g ook maanda0 uur! om 16:0 aar voor m o 6 eur

Regie Ziad Doueiri Frankrijk, Libanon 2017 (112 min.)

Fi

Het Ballroom Syncopators Combo bestaat uit doorgewinterde jazzmuzikanten en zij spelen dixieland muziek en oude stijl jazz. Het combo speelt in de traditie van de jazzy dansorkesten uit de jaren twintig, begin dertig, van de vorige eeuw. Het is een mix van de Amerikaanse jazz en de Europese salonmuziek (Duitsland en Frankrijk).

In The Insult leidt een incident tussen twee mannen tot een zaak van nationaal belang, waarin de Libanese burgeroorlog een schaduw op de hedendaagse maatschappij werpt. Politiek en religie verdelen een land waar de wonden uit het verleden nog lang niet geheeld zijn. De film is internationaal omarmd door het publiek en won verschillende publieksprijzen. Voor zijn rol ontving Kamel El Basha op het filmfestival van VenetiĂŤ de prijs voor Beste Acteur. De film kreeg ook een Oscarnominatie voor Beste Buitenlandse Film.

www.groene-engel.nl

Kruisstraat 15, Oss


Za 28/04 | 20:30 | 16 euro

Herman Brood’s Wild Romance Special Show theater & rock ’n roll show

Co

Zo 29/04 t/m di 01/05 | 20:30 | 8,50 euro

Lucky

Regie John Carroll Lynch

maanda om 16:00g ook uu voor ma r! ar 6 euro

VS 2017 (119 min.)

Fi

De ondertussen tot cultfilm verheven documentaire Buying The Band (2013) zorgde voor de nodige ophef in muziekland. Hoe is het nu met deze muzikanten? Vanavond hebben we iets heel speciaals in petto! Voor de pauze vertellen o.a. Marcel Brood, Mike & the Moans, een sexy danseres en natuurlijk ‘sterke verhalenverteller’ Koos van Dijk in nachtclubsetting met videobeelden een bijzonder en muzikaal verhaal. Na de pauze het tijd voor de rockshow met Danny Lademachers’ Wild Romance! Een band die zichzelf opnieuw heeft uitgevonden, hoe rock ’n roll wil je het hebben! Let op: beperkt aantal kaarten.

Harry Dean Stanton is Lucky: tegendraads, kettingrokend, stokoud en levendig. Dagelijks hijst hij zijn 90-jarige lijf in spijkerbroek en cowboylaarzen voor zijn ronde door het zonovergoten stadje midden in de woestijn van Arizona. Hij keuvelt en kibbelt Lucky met excentrieke dorpsgenoten en toevallige passanten, onder wie Howard (David Lynch), die zijn schildpad is verloren. Ondertussen moet hij vrede maken met het idee dat ook zijn leven eindig is. Lucky is de finale van de indrukwekkende carrière van de inmiddels overleden Harry Dean Stanton die naast zijn glansrol in Paris Texas te zien was in bijna 200 Hollywood films.

Groene Engel Programma-Overzicht

april – mei 2018


Wo 02/05 + do 03/05 | 16:00 en 20:00 | 5 euro

Za 05/05 | tijd n.t.b. gratis entree

In Oss is niks gebeurd Vrijheid Blijheid BBQ! in parkje naast Groene Engel

Documentaire + lezing

muziek & bbqfeestje

Sp

Sp

‘In Oss is niks gebeurd’ is een documentaire over het verloop van de oorlog en bevrijding in Oss. Documentairemaakster Toni Boumans, geboren in Oss, hoorde om haar heen dat wat zich tijdens deze periode in Oss afgespeeld had nauwelijks iets voorstelde. Vijftig jaar later maakte ze een reconstructie van de bezettingsjaren. Ze spitte in archieven, interviewde familieleden en sprak met Ossenaren. De verhalen maken duidelijk dat er in Oss wel degelijk van alles is gebeurd. Na de documentaire geeft Joop Thuring, kenner van de geschiedenis van Oss rond WO2, een lezing over met name de bevrijding van Oss, aan de hand van foto ‘s van fotograaf Leo van den Bergh.

Vier samen met ons Bevrijdingsdag op de Vrijheid Blijheid BBQ! In het parkje naast Groene Engel zorgen we voor een gezellig muziekje én we zetten enkele bbq’s en bankjes neer. Je mag zelf je favoriete hapjes voor op de bbq meenemen, maar je kan ze ook bij ons vooraf bestellen. De lekkere drankjes kun je aan onze bar bestellen! Meer informatie volgt op onze website.

www.groene-engel.nl

Kruisstraat 15, Oss


Zo 06/05 t/m di 08/05 | 20:30 | 8,50 euro

Za 12/05 | 20:30 | 10 euro

The Florida Project Regie Sean Baker VS 2017 (112 min.)

maandag oo om 16:00 uu k r! voor maar 6 euro

The Moods

support: The Ten Bells roots / release

Fi

De 6-jarige Moonee woont met haar moeder Halley in een motel in de schaduw van Disney World Florida. De zomervakantie is net begonnen en Moonee vult haar dagen door samen met haar vriendjes het terrein te verkennen en kattenkwaad uit te halen. Haar 22-jarige moeder doet ondertussen haar best om zo goed ze kan voor haar te zorgen, maar wil als twintiger ook gewoon wat lol kunnen beleven. Motelmanager Bobby lijkt de enige volwassene in de omgeving te zijn die de kinderen in het gareel probeert te houden, totdat het echte leven Halley inhaalt en ze de harde realiteit onder ogen moet komen.

Good old rock n’ roll, swampblues en rootsrock. The Moods weet deze stijlen op kundige wijze te verpakken in een muzikaal feestje! Frontman Bastiaan bewijst met zijn teksten dat muziek en storytelling perfect samengaan. De vijfkoppige band brengt vanavond hun nieuwe EP uit, waarbij de invloed van New Orleans als muziekstad en de Shaman-cultuur de belangrijkste inspiratiebronnen vormen.

Groene Engel Programma-Overzicht

april – mei 2018

Co


Zo 13/05 t/m di 15/05 | 20:30 | 8,50 euro

Aus dem Nichts Regie Fatih Akin Duitsland 2017 (106 min.)

Fi

Za 19/05 | 20:30 | 8 euro

Gifter

+ Heavylight pop/rock / release

Co

Film van Fatih Akin (Gegen die Wand, Auf der Anderen Seite) met in de hoofdrol Diane Kruger (Inglourious Basterds). De film won de Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film. Kruger won de prijs voor Beste Actrice op het Filmfestival van Cannes. In één tel verandert het leven van Katja. Bij een bomaanslag komen haar man Nuri en zoontje Rocco om het leven. De politie arresteert twee verdachten. Het blijkt een jong stel te zijn met een neo-nazi achtergrond. Tijdens de rechtszaak wordt Katja bijgestaan door Danilo, advocaat en beste vriend van Nuri. Na de onverwachte uitspraak van de rechter neemt Katja het heft in eigen handen.

Fans van Kensington, Bastille en Editors opgelet! Vanavond presenteert de Osse band Gifter een fonkelnieuwe EP in een kersverse formatie. Verwacht catchy gitaarriffs, glorieuze stadionrefreinen en crescendo’s te over. HeavyLight scoorde al lovende kritieken met hun debuutalbum ‘Your Kingdom’ en is Radio én 3FM-Serious Talent. Met singles ‘Close To You’, ‘Temper’ en ‘Ghosts On The Run’ kregen ze al menig festivalweide aan het springen.

www.groene-engel.nl

Kruisstraat 15, Oss


Zo 20/05 t/m di 22/05 | 20:30 | 8,50 euro

Beyond Words Regie Urszula Antoniak

Za 26/05 | 14:30 - 00:00 uur | gratis maandag oo om 16:00 uu k r! voor maar 6 euro

Nederland, polen 2017 (89 min.)

Fi

Come Out & Play Festival in park Jan Cunen Festival

Sp

Michael, een jonge advocaat in Berlijn, krijgt onverwachts bezoek van zijn doodgewaande vader uit Polen. Zijn komst zet Michael aan het denken en hij betwijfelt zijn identiteit. Zal hij ooit ergens aan toebehoren, behalve aan Berlijn?

Voor de zesde keer gaat de Groene Engel naar buiten waar de vogeltjes fluiten voor het leukste festival van de stad: Come Out & Play! Zaterdag 26 mei mogen we weer samen genieten in Museumpark Jan Cunen met podia vol muziek, hapjes & drankjes van lokale makers en creatieve verrassingen! De mainstage funkt, rockt en popt. In de ligwei kun je genieten van akoestische optredens en voor lekkere dj’s kun je terecht in de ‘Wilderness’. Als jij zorgt voor goede zin en wat zonnestralen, dan zorgen wij voor de rest! Come Out & Play! Kijk op www.comeoutandplayfestival.nl voor het programma.

Groene Engel Programma-Overzicht

april – mei 2018


Zo 27/05 | 13:00 – 18:00 | gratis

Buiten Spelen in park Jan Cunen Festival

Sp

Groene Engel organiseert in het Jan Cunenpark het familiefestival Buiten Spelen. Een leuke middag voor kinderen en volwassenen die zich nog (af en toe) kind voelen. Kortom: Deze middag staat in het teken van speelplezier voor jong en oud, in de breedste zin van het woord: zomerse muziek in de kiosk, spelletjesparcours in het gras, leuke workshops onder de bomen en lekkere hapjes en drankjes tussendoor. Kom Buiten Spelen! Check www.groene-engel.nl voor het complete programma deze middag.

Zo 27/05 t/m di 29/05 | 20:30 | 8,50 euro

Homecoming (1945) Regie Ferenc Török Hongarije 2017 (94 min.)

maandag oo om 16:00 uu k r! voor maar 6 euro

Fi

Het is een bloedhete dag in augustus 1945. Terwijl de inwoners van een Hongaars provinciedorpje zich voorbereiden op een huwelijk, arriveren een orthodoxe joodse vader en zoon op het stationnetje. Ze huren een paardenkar waarin ze zwijgzaam twee houten kratten laten vervoeren. Er ontstaat onrust. Wat bevindt zich in de kisten en wat is hun doel? De dorpsbewoners gaan gebukt onder een collectief schuldbesef en door hun komst komen donkere geheimen en herinneringen bovendrijven. Is het familie van joodse dorpsgenoten die werden gedeporteerd en komen ze hun clandestien verkregen eigendommen opeisen? Het dorp raakt in paniek.


Concertagenda

Apr.

Vr 06 Vunzige Deuntjes Gilmore Vr 13 Joey support: the First Lady

Hardcore en Anders Niks Za 14 Echte d-FeNCe, proMo, J.d.a., reLoad-r, eXit, MC syCo La Fête Vr 20 Vive + uLtraVerse

Foto: ViVe La Fête

Online tickets en info op www.groene-engel.nl / Groene Engel, Kruisstraat 15, 5341 HA Oss/ 0412-405504

Spelen Zo 27 Buiten iN JaN CuNeNpark

Out & Play Festival Za 26 Come iN JaN CuNeNpark

Za 19 Gifter + Heavylight

+ Carnation Vr 18 Izegrim MetaL

Moods Za 12 The support: the teN BeLLs

Za 05 Vrijheid Blijheid BBQ!

Mei.

Concertagenda

Za 28 Herman Brood’s Wild Romance – Special Show

Zo 22 Sunday Sessions: Henk Sterken & Friends

Za 21 Rockabilly Night: The Rhumba Kings + The Rumble Rousers

april – mei 2018 Groene Engel Programma-Overzicht

Groene Engel Programmaboekje april en mei 2018  

Groene Engel programmaboekje april en mei 2018. Druk - en zetfouten voorbehouden. Kijk voor de meest actuele informatie over onze events op...

Groene Engel Programmaboekje april en mei 2018  

Groene Engel programmaboekje april en mei 2018. Druk - en zetfouten voorbehouden. Kijk voor de meest actuele informatie over onze events op...

Advertisement