Page 1

Programma Januari / Februari Met o.a. Boogaerdt/VanderSchoot // Jagten // Monic Hendrickx The Gathering // IDFA on Tour www.groene-engel.nl

Kruisstraat 15, Oss


Hoe & wat Bij Groene engel

Cultuurpodium Groene Engel Kruisstraat 15 Postbus 273, 5340 AG Oss Tel: 0412 - 405504 Email: info@groene-engel.nl Zowel in dit programmaboekje als op de site zie je labels bij de activiteit. Zo zie je in één oogopslag wat de activiteit is: bijvoorbeeld een concert, theatervoorstelling of film. Hieronder een legenda van de labels:

Co

= Concert

L/D

Th

= theater

Sp

= Specials

Fi

= Film

Ki

= Kids

Groene Engel Programma-Overzicht

= Lezing / Debat

Hoe kom ik aan kaarten?

Snel, makkelijk en veilig: Tickets kopen en reserveren via de site www.groene-engel.nl. Op de site van Groene Engel kun je kaarten kopen en reserveren. Om online kaarten te bestellen maak je eenmalig een account aan. Heb je al eerder een account aangemaakt dan kun je direct inloggen en bestellen. Als je online kaarten koopt, betaal je veilig via Ideal en ontvang je je toegangskaart als e-ticket in je mailbox: snel en makkelijk! Zie www.groene-engel.nl voor details. Tickets kopen of reserveren aan de kassa

Je kunt ook aan de kassa van Groene Engel kaarten kopen of reserveren. De kassa is een half uur voor aanvang van een voorstelling, concert of filmvertoning geopend. Januari - Februari 2013


Tickets kopen bij de CD-Kiosk

Groene Engel heeft ook in het centrum van Oss een verkooppunt van tickets. Bij de CD Kiosk in De Schakel kun je tickets voor onze concerten, films en theatervoorstellingen kopen. De CD Kiosk is open van maandag tot en met zaterdag en op koopzondagen en hanteert dezelfde openingstijden als de andere winkeliers in het centrum. Voor meer info: www.cdkiosk.nl.

Openingstijden Café Groene Engel

Maandag t/m Donderdag 11:00 tot 01:00 uur Vrijdag & Zaterdag 11:00 tot 02:00 uur Zondag 13:00 tot 00:00 uur Brasserie Groene Engel

Maandag t/m zaterdag vanaf 11:30 uur Zondag vanaf 13:00 uur Voor groepen vanaf 20 personen gaan we op afspraak eerder open. Vragen?

De kassalijn is bereikbaar op werkdagen van 15:00 tot 18:00 uur. Het nummer is: 0412-405504.

Telefoon brasserie: 0412 - 692533 Telefoon café: 0412 - 692444

Groene Engel Vriendenpas

Expositie in café en brasserie

Vrienden van Groene Engel hebben een streepje voor. Zij krijgen bij elk concert, dance-event, theatervoorstelling en film standaard 1 euro korting. Een Vriendenpas kost 15 euro per jaar. Voor dit bedrag ontvang je ook gratis het tweemaandelijkse programmaboekje thuis. Informeer naar de pas aan de kassa.

Tot aan de carnaval exposeert Het Hooghuis, locatie TBL. Vanaf carnaval tot en met 20 maart exposeert Saskia Laan.

Cultuurkaart

Middelbare scholieren krijgen op vertoon van de Cultuurkaart 2 euro korting op alle films, theatervoorstellingen en concerten. www.groene-engel.nl

Kruisstraat 15, Oss


Di 01/01 | 01:00 | 10 euro

Wo 02/01| 14:00 | 7 euro

Beestachtig Oud & Nieuw Cowboy Billie Boem Beestment & the new-style DJ’s

Spinnetje

Van 2 tot 6 jaar

Co

Co Ki Th

Alle feestbeesten verzamelen: 2013 wordt een BEESTachtig goed nieuwjaar! Oud & Nieuw in de Groene Engel belooft weer een beregezellig en wild feestje te worden! DJ’s draaien de lekkerste muziek van pop tot rock en van dubstep tot oude 70’s funk en natuurlijk de leukste feestplaatjes om helemaal uit je dak te gaan. Natuurlijk is er ook live-muziek, waarbij we weer een knallend optreden in petto hebben.

Spinnetje is een fris en opgewekt theaterprogramma voor kinderen van 2 tot 6 jaar. De korte verhaaltjes worden afgewisseld met de lieve liedjes van Cowboy Billie Boem. Twee mooie handpoppen, een enorme hengel, gitaren, een sousafoon, alleen maar live muziek, fonkelende sterren en een vallende maan, kortom: samen zingen, bewegen, lachen, verwonderen, genieten voor de allerkleinsten EN hun (groot)ouders !

Groene Engel Programma-Overzicht

Januari - Februari 2013


Vr 04/01| 22:00 | gratis

Friday Blues met BluezzControl

Za 05/01| 20:30 | 8 euro

Vlijmscherp! Pien Feith +

Mister And Mississippi + Rex Pharao

blues

indiepop

Co

Co

De bluesformatie BluezzControl komt uit Haarlem en speelt eigen werk spelen maar ook covers. De stijl is blues en blues/rock. Mannen die hun hart en ziel verkocht hebben aan de blues en die stad en (buiten)land afreizen om dat te laten horen. A Solid group met body en vooral... de blues!

Onder de noemer ‘Vlijmscherp’ presenteert Groene Engel vlijmscherpe nieuwe bands die je gezien móet hebben. Deze keer een avond vol ijzingwekkend mooie indiepop en (electro)songs van o.a. Pien Feith. Zij stond vorig jaar voor het eerst in Groene Engel, samen met Alamo Race Track. Pien Feith’s electronisch georiënteerde pop doet denken aan Björk, Feist en Gotye. De band Mister & Mississippi kwam langs in de Popronde en is dé indiefolksensatie van Nederland. Rex Pharao zijn de muzikanten Robin Borneman & Merijn van Haren uit Oss.

www.groene-engel.nl

Kruisstraat 15, Oss


Zo 06 t/m di 08/01 | 20:30 | 8,50 euro Let op: maandag ook om 16:00 uur!

A Respectable Family   Regie Massoud Bakhshi Iran/Frankrijk 2012 (90 min.)

Fi

Do 10/01| 20:30 | 14 euro

Boogaerdt/VanderSchoot Small World theater

Th

Arash is een Iraanse professor die in het Westen leeft. Voor een lesopdracht keert hij terug naar Chiraz, waar zijn moeder woont. Arash raakt verwikkeld in de intriges en financiële complotten binnen zijn familie. Bovendien lijkt hij de voeling met zijn vaderland te zijn kwijtgeraakt. Wanneer zijn vader overlijdt, stelt hij vast dat zijn voorname familie grote geheimen verbergt. Arash wordt verplicht om drastische keuzes te maken.

Small World is een simpele voorstelling over een complexe wereld. Met smakelijke eenheidsworsten en bange dwergen. Vanuit het levensmotto van meester-entertainer Walt Disney: ‘If you can dream it, you can do it!’ knutselt Boogaerdt/VanderSchoot aan een zelfgemaakte pretmachine die de absurditeit van onze spektakelmaatschappij onderzoekt. De voorstelling kreeg vijf sterren in de Volkskrant. ‘“Boogaerdt en Van der Schoot veroordelen niet, ze stellen iets aan de orde. Ze verbazen ons, ze vragen ons mee te denken. Ze confronteren. Ze maken theater. Ze zijn eigen. Eigenzinnig. Ze zijn goed, ze zijn steengoed”.

Groene Engel Programma-Overzicht

Januari - Februari 2013


Vr 11 en za 12/01 | 20:30 | 7 euro

Popkollektief Live Benefietfestival voor Popkollektief

Co

Zo 13/01 | 16:00 | 4 euro

Zout!

Politiek cafe DEBAT

D

Vrijdag 11 en zaterdag 12 januari staat Groene Engel in het teken van Popkollektief Live! Zo’n acht bands organiseren dit benefietfestival en treden op om nieuw materiaal (gitaarversterkers) voor de repetitieruimtes van het Popkollektief te kunnen kopen. Met een ticket steun je dus het Popkollektief én je favoriete band! Line-up vrijdag: Magnus Machina! / Lysogenic Cycle / Deadbeats Pastora / Blood in the Ink Line-up zaterdag: Acid Kola Turbo / Pop Goes the Weasel / Het Hoofd / New Dutch Generation / Punkass Ninjas

In het maandelijks terugkerende politiek cafe Zout staan de gasten centraal. Sinds 1999 komen in een ongedwongen sfeer vele bezoekers bij elkaar om te luisteren en deel te nemen aan debatten over actuele plaatselijke en landelijke politieke thema’s. Daarnaast is er maandelijks een gastcolumn en een vaste column, een hoofdgast en een quiz. Een en ander wordt gelardeerd met cabaret en live muziek. Talloze prominente plaatselijke en landelijke gasten zijn inmiddels te gast geweest in Zout.

www.groene-engel.nl

Kruisstraat 15, Oss


Zo 13/01 t/m di 15/01 | 20:30 | 8,50 euro Let op: maandag ook om 16:00 uur!

Do 17/01| 20:30 | 14 euro

Love is all you need Monic Hendrickx Regie Susanne Bier Denemarken 2012 (116 min.)

Fi

Oxytocine, the lovedrug muziektheater

Th

Love Is All You Need is een romantische komedie van Oscarwinnares Susanne Bier (In a Better World) met in de hoofdrol Pierce Brosnan. Een warm, grappig en uit het leven gegrepen verhaal over de moed om je leven een andere wending te geven, ook wanneer je denkt dat dit te laat is. In het zonnige en pittoreske Italiaanse plaatsje Sorrento zal het feestelijke huwelijk plaatsvinden van een jong Deens stel. Niets lijkt een fantastische trouwdag in de weg te staan, totdat hun families arriveren.

Actrice Monic Hendrickx mét orkest! Oxytocine is een hormoon dat aangemaakt wordt bij verliefdheid; het knuffelhormoon. De voorstelling gaat over verliefdheid op die ander, maar ook op ons zelf, ons ego, onze rijkdom, onze allesverterende vrijheid. Monic Hendrickx speelt een vrouw die vast gedraaid zit in een goed geregeld leven, met inkomen en geluk van boven de Balkenendenorm, die daar gek van wordt, die daar uit wil breken. Zij gaat op reis, naar het ‘Zuiden’, de mythe tegemoet. Tegelijk speelt Monic de dubbelrol van een vrouw uit het Zuiden, op weg naar het Noorden, het land van melk en honing en geld en dus geluk.

Groene Engel Programma-Overzicht

Januari - Februari 2013


Za 19/01| 20:30 | 13,50 euro

The Gathering Support: Atlantis rock

Co

Zo 20/01| 14:00 | 7 euro (5 euro voor biebleden)

Blikopener

lezing door Peter Westbroek

Themareeks Echte waarde(n) Bibliotheek Oss

L

Het was een tijdje stil rond de groep die behoort tot de top van alternatief Nederland. Na het vertrek van Anneke van Gierbergen in 2007 vond de band al snel een passende vervangster in Silje Wergeland. Op haar tweede album ‘Disclosure’ schittert de band als nooit tevoren en laten de Osse muzikanten zien het nog steeds niet verleerd zijn. “The Gathering kan zich met zijn muzikale vernuftigheid nu scharen tussen Dredg, Mew en The Mars Volta. Ook dit hoofdstuk in het boek van de zich continu heruitvindende band leest als een pageturner.” (OOR) De supportband Atlantis brengt een mengeling van noise, postrock, metal en ambient.

Deze bijeenkomst in de reeks staat in het teken van verwondering. Gastspreker is geoloog Peter Westbroek. Peter Westbroek is een optimistisch man. Hij gelooft heilig in de kracht van verwondering. Hij legt uit waarom je met alleen bewonderen als wetenschapper en mens niet echt verder komt. Hij maakt zich zorgen over de mensheid. Die sinds enkele eeuwen bezit heeft genomen van de aarde. En hard op weg is het nauw afgestelde uurwerk dat in 46 miljoen eeuwen is ontstaan voor zichzelf onleefbaar te maken. Zijn boek ‘De ontdekking van de aarde: het grote verhaal van een kleine planeet’ verscheen in september.

www.groene-engel.nl

Kruisstraat 15, Oss


Zo 20/01 t/m di 22/01 | 20:30 | 8,50 euro Let op: maandag ook om 16:00 uur!

Amour

Regie Michael Haneke Frankrijk 2012 (127 min.)

Fi

Wo 23/01 | 19:30 | 8 euro

Filmregisseurs in Beeld Serie lezingen door Jan Salden Lezing

L

De nieuwe film van Michael Haneke (Das Weiße Band, Caché), met Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva en Isabelle Huppert. Won de Gouden Palm op het filmfestival Cannes en is kanshebber voor de Oscar voor Beste Buitenlandse Film. Anne en Georges zijn al op leeftijd. Ze leiden een rustig bestaan in Parijs, waarin hun passie voor muziek nog altijd een hoofdrol speelt. Dan krijgt Anne een infarct en breekt er een nieuwe fase in hun samenzijn aan. Georges verzorgt haar met al zijn kracht en liefde. Maar hij kan niet voorkomen dat ze verder van hem wegglijdt en raakt zelf ook steeds meer in een isolement.

In het seizoen 2012/2013 neemt filmkenner Jan Salden ons mee langs verschillende belangrijke filmregisseurs. Elke maand een andere regisseur, altijd is er die maand wel een film te zien in Groene Engel van de betreffende regisseur en altijd: Jan Salden! Deze avond staat regisseur Thomas Vinterberg centraal. Vinterberg is wereldberoemd geworden door zijn prachtige film Festen. Zijn nieuwste film Jagten is van zondag 27 t/m dinsdag 29 januari in Groene Engel te zien.

Groene Engel Programma-Overzicht

Januari - Februari 2013


Vr 25/01| 19:30 | 8 euro

ENJOY uitgaansavond voor jongeren

Co

Za 26/01| 22:00 | 10 euro

Hemels! invites Shmeukt Ratman & Bobin & Que V deephouse/techhouse

Co

ENJOY is dé uitgaansavond voor jongeren uit Oss en omgeving. Na twee superleuke edities, gaan we er weer een mooi feestje van maken! ENJOY biedt jongeren van 12 t/m 15 jaar de ideale mogelijkheid om op een verantwoorde manier kennis te maken met het ‘echte’ uitgaansleven. Plezier maken met je vrienden, daar draait het om. Natuurlijk gebeurt dit zonder alcohol of sigaretten, maar wel in een prachtige popzaal en met de leukste dj’s. Het feest duurt van 19.30 tot 00.30. Zorg dat je een ID-pas bij je hebt, want legitimatie is verplicht. Als je eenmaal binnen in de zaal bent geweest en je gaat daarna naar buiten, kan je daarna niet meer naar binnen.

Hemels is groot fan van Shmeukt. Shmeukt? Jaaaa, Shmeukt! Het is dan ook de hoogtste tijd om deze gezellige Belgen naar Oss te halen voor een Vlaamse editie van Hemels. Dus dat wordt lief zijn voor elkaar, praten met een accent en vooral: dansen tot je erbij neervalt, want onze zuiderburen houden wel van een feestje. Dat is ook precies wat dj-duo Ratman & Bobin voor ogen hebben: Feesten! Deze superhelden draaien deephouse, tech-house en funky beats om je schoenen op kapot te dansen. En om de avond nóg plezanter te maken, komt ook Que V mee. Que V is onder andere organisator van het populaire WoodStrasse in de Bels.

www.groene-engel.nl

Kruisstraat 15, Oss


Zo 27/01| 14:00 | 7 euro

Lot Lohr / Renee Menschaar Voorstelling rond de Nationale Voorleesdagen Van 2 tot 6 jaar

Zo 27/01| 16:00 | gratis

Mardi Gras met Birdie Seven Oudestijl jazz

Co Ki Th

Co Renee Menschaar en Lot Lohr zijn collega’s in Sesamstraat, waarin ze respectievelijk de rol van ‘Pino en Lot’ vertolken. Naar aanleiding van de voorleesdagen maken ze een voorleesvoorstelling. Een feestje voor Brammetje Boterhammetje? Brammetje Boterhammetje wil zó graag groot zijn. Maar hij is nog helemaal niet groot. Dan gaat hij bij zijn Tante logeren. Tante is een beetje gek, maar erg lief en ze heeft altijd overal een oplossing voor. Ze weet precies wat hij moet doen, al zal het niet makkelijk zijn. Maar als hij slaagt wordt het een groot feest en gaat hij als een grote Bram Boterham weer naar huis. Zou het hem lukken?

In bijna 35 jaar is Birdie Seven met zangers Machteld Cambridge uitgegroeid tot een gerenommeerd Jazz- en Dixieland orkest dat niet alleen op vele jazzpodia in Brabant speelt, maar ook landelijke bekendheid heeft gekregen door o.a. optredens tijdens het Kiwanis Goois Jazz Festival in Bussum en jazzcafé ‘Langs de Lijn’. Birdie Seven heeft ook meerdere buitenlandse optredens verzorgt met als hoogtepunten een Amerikaanse tournee in St. Louis, een gerenommeerde stad van de jazz en dixieland, en tijdens het WK voetbal in 2010 in Durban, Zuid Afrika.

Groene Engel Programma-Overzicht

Januari - Februari 2013


Zo 27/01 t/m di 29/01 | 20:30 | 8,50 euro Let op: maandag ook om 16:00 uur!

Jagten

Regie Thomas Vinterberg

Wo 30/01| 20:30 | gratis

Open Podium

Denemarken 2012 (111 min.)

Popkollektief Oss

Co Fi

Co

‘Jagten is Vinterbergs revanche op iedereen die dacht dat hij Festen niet meer zou overtreffen.’ Dat schreef de Volkskrant over deze film die maar liefst drie prijzen op het filmfestival in Cannes won (waaronder die voor Beste Acteur voor Mads Mikkelsen). Wanneer kleuterleider Lucas door de 5-jarige Klara ten onrechte wordt beschuldigd van misbruik, verandert zijn leven van het ene op het andere moment in een nachtmerrie. Het nieuws verspreidt zich snel en de inwoners van het dorp beginnen zich tegen hem te keren. De eens zo hechte lokale gemeenschap valt uit elkaar, terwijl Lucas tot doelwit is verklaard.

Bij het maandelijkse open podium zijn echte sessiemuzikanten aanwezig zijn die de avond nog leuker maken. Met of zonder ondersteuning van deze muzikanten kun je nu alleen of met anderen lekker jammen op het podium. Zoals je gewend bent, trapt een band uit de regio af. Daarna is er voor iedereen ruimte om het podium te betreden. Een leuke en gezellige manier om met andere muzikanten te spelen! Johnny Hooker trapt de avond af !

www.groene-engel.nl

Kruisstraat 15, Oss


Do 31/01| 20:30 | 11 euro

Laura van Dolron i.s.m het Nationale Toneel | Sartre zegt sorry... Theater

Vr 01/02| 22:00 | gratis

Friday Blues

met Pocket Full of Blues Blues

Co

Th Deze voorstelling werd vorig jaar lovend ontvangen door publiek, pers en theaterjury’s. Het is een historische ontmoeting tussen Laura van Dolron en Jean-Paul Sartre Sommige meisjes vallen op verkeerde mannen, Laura van Dolron valt op verkeerde filosofen. Eens in de paar jaar komt de beroemde filosoof Sartre (1905-1980) Laura opzoeken om haar om de oren te slaan met grote woorden als ‘vrijheid’ en ‘verantwoordelijkheid’. Dit keer loopt het anders: Sartre staat op uit zijn graf om Laura zijn excuses aan te bieden. Wat volgt is een verfrissende brainwash en een onhandige maar oprechte poging tot engagement.

Vanuit een oud idee, ontstaan tussen kameraden in rokerige kroegen, werd in het voorjaar van 2005 Pocket Full of Blues (PFoB) opgericht. Na een korte flirt met blazers en toetsen, is de band altijd een vijfkopsformatie geweest die zicht richt op de gitaar en harp sound, ondersteund door een ‘dikke’ drum en bass. Het rauwe geluid van deze authentieke rhythm ‘n blues band vind je met name in klassiekers uit de Delta, Texas en Chicago Blues, maar ook in de wat stevigere soulmuziek. Deze knijters laten ieder bluespubliek bewegen!

Groene Engel Programma-Overzicht

Januari - Februari 2013


Za 02/02| 19:45 | 15 euro

Ameezing Concert Carnavalesk

Georganiseerd door: SCVO

Co

Zo 03/02 | 16:00 | DEZE KEER GRATIS

Zout!

Politiek cafe DEBAT

D

Het 4de Ameezing Concert Carnavalesk het vertrouwde concept met een nieuwe band en enkele nieuwe solisten. Met medewerking van Babs, Martine, Franc, Maarten, Ruben, Marjon, Jeroen, Sjaak en Peer. Onder begeleiding van Silly Putty zullen zij er weer een waar meezing feest vanmaken. In het voorprogramma Ronny Ruijsdael (voorheen van de Sjonnies) die voor de warming-up zal zorgen. Indien u tribune plaatsen wilt kunt u die reserveren bij Bianca Hoegee (bianca.hoegee@live.nl).

Extra editie door Gemeente Oss! De uitbraak van de Q-koorts heeft ons geleerd dat we de toekomst van de landbouw moeten veranderen. Alle partijen zijn aan zet om volksgezondheid, dierwelzijn en gezond voedsel in de toekomst te waarborgen. In dit vraagstuk is de rol van de consument vaak onderbelicht. Maar heeft de consument daadwerkelijk de sleutel in handen als het gaat om verduurzaming van de landbouw? Wethouder Hendrik Hoeksema nodigt in deze speciale aflevering van Zout! landelijke en lokale gasten uit om hierover te discussiĂŤren. Volgens de vaste Zout-formule en onder muzikale begeleiding van de gemeenteband Ambtelijke Stukken!

www.groene-engel.nl

Kruisstraat 15, Oss


Zo 03 t/m di 05/02 | 20:30 | 8,50 euro Let op: maandag ook om 16:00 uur!

Sister

Regie Ursula Meier

Za 10/02 | 14:30 | gratis | zaal

Groot Moelen Bal

Zwitserland/Frankrijk 2012 (97 min.)

carnaval

Co Fi

Co

Simon (Kacey Mottet Klein) woont alleen met zijn aantrekkelijke zus Louise (LĂŠa Seydoux, Inglourious Basterds, Les Adieux a la reine, Mission Impossible). Omdat Louise geen baantje vol kan houden, komt er weinig geld binnen. Om te overleven steelt Simon ski-uitrustingen van rijke toeristen, die hij vervolgens verkoopt aan kleine kinderen. Een kleine, maar winstgevende bijverdienste. Als Louise weer eens werkloos wordt, profiteert ze mee van het handeltje van Simon dat steeds beter begint te draaien. Zo wordt zij steeds afhankelijker van hem. Sister won de Zilveren Beer op het afgelopen International Filmfestival van Berlijn.

Zoals elk jaar een geweldig familie-evenement waarbij het Osse lied de boventoon voert. Onder het genot van een biertje, gehaktballen en worst kun je mee blèren met de Osse liederen die gebracht worden door vele kapellen en carnavalsgroepen.

Groene Engel Programma-Overzicht

Januari - Februari 2013


Za 16/02 | 17:00 | 25 euro

IDFA ON TOUR Elk jaar organiseert IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam) een tournee door Nederland met een selectie van de beste films van het afgelopen festival. Er is een tour samengesteld met door de jury en publiek gewaardeerde hoopvolle en inspirerende documentaires. Je kunt ze alle vier bekijken voor 25 euro! Tijdschema en filmtitels IDFA ON TOUR:

17:00 uur (2 films: daarna pauze tot 20:00 uur)

Geluiden voor Mazin

Regie Ingrid Kamerlingh (15 min.) Mazin is doof, maar krijgt een cochleair implantaat. Hij kan daarmee spraak verstaan. Hij kijkt daar erg naar uit, maar tegelijk is hij bang.

First cousin once removed Regie Alan Berliner (78 min.)Â

Intiem en gevoelig portret van dichter Edwin Honig in zijn door Alzheimer getekende laatste levensfase. www.groene-engel.nl

Kruisstraat 15, Oss


IDFA ON TOUR

vervolg avondfilms (4 films voor 25 euro).

Little World 20:00 uur

Regie Marcel Barrena (83 min.)

Levensgenieter Albert (19) laat zich door zijn rolstoel niet weerhouden om zonder geld, naar de andere kant van de wereld te reizen. Dit keer is het reisdoel het plekje wat het verst van zijn huis in Barcelona verwijderd is: een vuurtoren in Nieuw-Zeeland. Voor het eerst is hij niet alleen: zijn vriendin Anna vergezelt hem.

The only son 22:00 uur

Regie Simonka de Jong (87 min.) Pema groeide op in de hoofdstad van Nepal terwijl zijn ouders in een afgelegen bergdorp bleven. Nu willen ze dat hij terugkeert om met een lokaal meisje te trouwen en voor hen te zorgen. Met zijn zusjes brengt Pema een bezoek aan het afgelegen gehucht. Onder spectaculaire beelden van het berglandschap schrijnt een gevoelig generatieconflict dat de contrasten blootlegt tussen het primitieve leven in de berggemeenschap, de toekomst die ouders voor hun kinderen willen en het uitsterven van tradities. Groene Engel Programma-Overzicht

Januari - Februari 2013


Zo 17/02| 14:00 | 7 euro (5 euro voor biebleden)

Blikopener

Lezing door Wim Daniëls lezing

L

Zo 17 t/m di 19/02 | 20:30 | 8 euro Let op: maandag ook om 16:00 uur!

Beyond the Hills Regie Cristian Mungiu Roemenië 2012 (152 min.)

Fi

Wim Daniëls is schrijver en taalkundige en vaste gast bij het tv-programma ‘Pauw & Witteman’. Het eerste boek dat hem deed beseffen wat de waarde en de kracht van woorden kan zijn, was een dierenverhaal van Anton Koolhaas, in het bijzonder de zin: ‘Als alles goed is geregeld, dan ben ik de laatste tijd tamelijk nijdig vandaag, dacht de beer Burlot.’ Daarna werd hij een liefhebber van wat hijzelf de logicaliteratuur is gaan noemen. Literatuur die de taal, de wereld ogenschijnlijk misleidt, maar die de poorten van zijn geboortedorp Aarle-Rixtel opende naar de rest van de wereld, waar het er anders aan toe ging.

Beyond the hills is het verhaal van de intense vriendschap tussen Alina en Voichita, twee jonge vrouwen die samen zijn opgegroeid in een weeshuis. Voichita is het klooster ingegaan en wijdt haar leven aan God. Als Alina, die naar Duitsland is verhuisd, Voichita probeert te overtuigen om bij haar te komen wonen, haalt ze de besloten, haast sektarische wereld van het klooster totaal overhoop. Winnaar Best Screenplay en Best Actress awards op het Filmfestival van Cannes 2012.

www.groene-engel.nl

Kruisstraat 15, Oss


Wo 20/02 | 19:30 | 8 euro

Filmregisseurs in Beeld Serie lezingen door Jan Salden Lezing

L

Do 21/02 | 20:30 | 10 euro

Cameretten Finalistentournee cabaret

Th

In het seizoen 2012/2013 neemt filmkenner Jan Salden ons mee langs verschillende belangrijke filmregisseurs. Elke maand een andere regisseur, altijd is er die maand wel een film te zien in Groene Engel van de betreffende regisseur en altijd: Jan Salden! Deze avond staat regisseur Tom Tykwer centraal. Tykwer is de regisseur van o.a. Lola Rennt en Drei. Zijn laatste film Cloud Atlas wordt op 24, 25 en 26 februari vertoond in Groene Engel.

De finalisten van de 47e editie van Cabaretfestival Cameretten komen naar je toe! Met winnaar RenĂŠ van Meurs en mede-finalisten Jelle Denturck en Tom Lash. De finalisten hebben in Rotterdam al gestreden om de prestigieuze prijzen van Cameretten. Nu willen de cabarettalenten alleen nog maar spelen in de theaters, zonder de zenuwen van de competitie. Maak kennis met de aanstormende cabaretiers van Cameretten 2012. Onder andere Bert Visscher, Marc-Marie Huijbregts, Brigitte Kaandorp, Ronald Goedemondt, Hans Teeuwen, Theo Maassen gingen de cabarettalenten van Cameretten 2012 voor.

Groene Engel Programma-Overzicht

Januari - Februari 2013


Vr 22/02 | 22:00 | 7,50 euro

BAASSS! dubstep / drum ’n bass

Za 23/02| 20:30 | 16 euro

Henrik Freischlader

support: Jeremy and the Groovebreakers Blues

Co

Co

Bij deze nieuwe editie van BAASSS gaat het weer los, want de dj’s draaien de vetste bass music! Van dubstep en UK bass tot garage en drum ’n bass. Als de basslines maar diep en de beats wicked zijn! Onze resident-dj’s hebben wat vrienden uitgenodigd: Fe4rless, DJ Pesulima en Kromabis. Party!

Bluesfenomeen Henrik Freischlader komt naar Nederland en ook naar de Groene Engel! Deze sympathieke zanger/gitarist wordt gezien als een van de grootste upcoming bluesartiesten van deze tijd. Behalve gitaar speelt Henrik ook drums, Hammond orgel, bas en percussie, een echte multi-instrumentalist dus. Henrik Freischlader speelde als support voor grootheden als B.B. King, Gary Moore, Joe Bonamassa en Johnny Winter. Als je cd’s van deze grootheden of van bijvoorbeeld Stevie Ray Vaughan of Rory Gallagher in je kast hebt staan, mag je dit eigenlijk gewoon niet missen!

www.groene-engel.nl

Kruisstraat 15, Oss


Zo 24/02 | 14:00 | 7 euro

Theatergroep Fien

Het verloren sporen museum Van 7 tot 9 jaar

Ki Th

Zo 24/02 | 16:00 | gratis

Mardi Gras

met de Mardi Gras Jazzband oude jazz

Co

‘Het Verloren Sporen Museum’ is gebaseerd op Jaap Robben’s kinderdichtbundel ‘Zullen we een bos beginnen?’. In deze vrolijke en muzikale theatervoorstelling neem je een kijkje in ‘Het verloren sporen museum’. Potjes met haren van opa`s uitgebloeide kruin, tranen, knievelletjes, geluiden en Jaap’s pronkstuk… een puntje. Zijn moeder heeft namelijk zoveel gelijnd dat ze een puntje is geworden. Maar ineens is dit museumstuk kwijt! Hoe vind je een stipje terug in deze enorme wereld?

Natuurlijk moet het er een keer van komen dat dit bekende jazzorkest uit België op bezoek komt bij de gelijknamige ‘Mardi Gras’ Jazzclub in Oss. De gemeenschappelijke naam ‘Mardi Gras’ is immers een synoniem geworden voor goede kwaliteit. Deze band is in 1983 ontstaan uit de jazzliefde van een zestal Grembergse muzikale vrienden. Inmiddels is het orkest een goede bekende geworden op het internationaal jazzfestival te Eindhoven.

Groene Engel Programma-Overzicht

Januari - Februari 2013


Zo 24 t/m di 26/02 | 20:30 | 8,50 euro Let op: maandag ook om 16:00 uur!

Cloud Atlas Regie Tom Tykwer VS 2012 (172 min.)

Fi

Wo 27/02| 20:30 | gratis

Open Podium Popkollektief Oss jamsessie

Co

Cloud Atlas is de verfilming van de bestseller van David Mitchell met o.a. acteurs Tom Hanks en Halle Berry. Cloud Atlas vertelt zes verhalen die zich in een verschillende tijd en op verschillende plaatsen afspelen en onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het eerste verhaal speelt zich rond 1850 af, terwijl het laatste verhaal zich honderden jaren in de toekomst afspeelt. Het is een episch verhaal van menselijkheid waarin de acties en de gevolgen van onze levens impact hebben op een ander.

Elke laatste woensdag van de maand organiseert het Popkollektief Oss een Open Podium in de zaal van Groene Engel. Een band uit de regio trapt af. Daarna is er voor iedereen ruimte om het podium te betreden, met de mogelijkheid tot steun van echte sessiemuzikanten. Een leuke en gezellige manier om met andere muzikanten te spelen! De band Armed Cloud opend de avond.

www.groene-engel.nl

Kruisstraat 15, Oss


Jan.

Concertagenda

Beestment & the new-style DJ’s

Di 01 Beestachtig Oud & Nieuw VliJmscherp!

Za 05 Pien Feith + Mister & Mississippi + Rex Pharao BenefietfestiVal

Vr 11 Za 12 Popkollektief Live support atlantis

Za 19 The Gathering uitGaan Voor 12+

Vr 25 ENJOY ratman & BoBin & Que V

Za 26 Hemels! invites Shmeukt Concertagenda

Feb.

Vr 22 BAASSS! support: Jeremy anD the GrooVeBreakers

Za 23 Henrik Freischlader Verwacht

Mrt.

Vr 15 New Cool Collective

Online tickets en info op www.groene-engel.nl / Groene Engel, Kruisstraat 15, 5341 HA Oss/ 0412-405504

Mei - Juni 2012 Groene Engel Programma-Overzicht

Programmaboekje januari en februari 2012  

Het programmaboekje voor de maanden januari en februari. Druk- en zetfouten voorbehouden. Check de site voor actuele info, trailers en muzie...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you