Page 1

GROENE ENGEL DRAAIT DOOR!

ZOMERFILMS IN GROENE ENGEL

Zo 01 t/m di 03/07 | 20:30 | 8 euro Let op: maandag ook om 16:00 uur!

Zo 08 t/m di 10/07 | 20:30 | 8 euro Let op: maandag ook om 16:00 uur!

Oslo, August 31st

Footnote

NOORWEGEN 2011 (95 MIN.)

ISRAËL 2011 (103 MIN.)

De dertiger Anders - jong, mooi en eindelijk clean - onderneemt een emotionele zoektocht naar zijn geboortestad Oslo. Hij besluit daar op zoek te gaan naar mensen en plaatsen uit zijn vroegere leven. Hij wordt geconfronteerd met de kansen die hij verknalde en de mensen die hij teleurstelde. Tegelijkertijd staat hij oog in oog met de schoonheid van het leven zelf. Lukt het hem weer verliefd te worden? Is er ruimte voor een nieuwe start? Een gevoelig drama van regisseur Joachim Trier naar het boek Le Feu Follet. Trier is de regisseur van de internationaal bekroonde film Reprise.

Uriel en zijn vader Eliezer zijn beiden hoogleraar in de Talmoed aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. Terwijl Uriel al meerdere malen erkenning voor zijn werk heeft gekregen, heeft Eliezer gedurende zijn loopbaan nog niet meer weten te bereiken dan een vermelding in een voetnoot. Maar wanneer Eliezer tot zijn verrassing te horen krijgt dat hij de prestigieuze nationale prijs van Israel zal ontvangen, zijn de rollen opeens omgedraaid. Uriel kan zijn jaloezie nauwelijks onderdrukken en komt in een gewetensstrijd terecht. Zal hij zijn vader een succes gunnen of het toch saboteren?

Regie Joachim Trier

Zo 05 t/m di 07/08 | 20:30 | 8 euro Let op maandag ook om 16:00 uur!

SuperClásico

Regie Ole Christian Madsen DENEMARKEN 2011 (99 MIN.) Komedie over liefde, wijn, voetbal en Argentinië. Christian is eigenaar van een wijnwinkel die op het punt staat failliet te gaan. Ook privé zit het hem tegen. Zijn vrouw Anna heeft hem verlaten en werkt nu als succesvol voetbalmakelaar in Buenos Aires. Daar leidt zij een luxueus leven met voetbalheld Juan Diaz. Christian besluit in actie te komen. Samen met zijn puberende zoon Oscar stapt hij op het vliegtuig naar Argentinië, onder het mom van het tekenen van de scheidingspapieren. Maar eigenlijk wil hij maar een ding, haar voor zich terug winnen.

Regie Joseph Cedar

Zomerfilmflyer Groene Engel  
Zomerfilmflyer Groene Engel  

Groene Engel draait in juli en augustus prachtige films.