Page 1

ISSUE #34 INICI D'UNA NOVA ETAPA SETEMBRE 2012 · PUBLICACIÓ DE DISSENY · ESCOLA SUPERIOR DE DISSENY ESDi


Grocs Estudi Creatiu

Projectes Grocs Estudi Creatiu

EMPRENEDORS MADE IN ESDi · PRODUCTE

“BONA PART DEL SECRET ÉS TREBALLAR AMB IL·LUSIÓ, SER MOLT VERSÀTIL I CONSTANT” GROCS ESTUDI CREATIU www.grocsdisseny.com Laura Malagarriga (Sant Fruitós de Bages, 1985) és la primera a arribar i l'última a marxar de l'estudi, és la més organitzada, té molt bones idees per cada projecte i apura fins l'últim detall. Sempre té un te sobre la taula i una bona rialla que t'alegra el dia. Marc Puigbò (Barcelona, 1982) és actiu i impacient, afronta els nous projectes amb molta il·lusió i optimisme, fins i tot els més difícils. No pot treballar sense música, li carrega les piles i el concentra. Tots dos són titulats en Disseny Industrial per l’ESDi i formen Grocs Estudi Creatiu.

10 ISSUE#34

El groc és un color cridaner. El groc irradia sempre, arreu. Representa l'alegria, la felicitat, la intel·ligència i l'energia. Suggereix l'efecte d'entrar en calor, estimula l'activitat mental i muscular. El groc pur i brillant és un reclam d'atenció, pel que és freqüent que per exemple els taxis siguin d'aquest color en algunes ciutats, els senyals d’emergència i perill... Com va anar? Ens vam conèixer a l’ESDi. Havíem fet alguns treballs en equip a Projectes Interdisciplinaris, i vam veure que ens enteníem molt bé, i que junts trobàvem les millors idees. I us vau decidir a formar l’empresa... Tot i així, no va ser fins al cap d’un any d’haver acabat la universitat, que ens vam trobar per participar en alguns concursos de disseny. Concurs rere concurs ens adonàvem que

podíem fer molt més, ens va arribar alguna feina i això ens va fer plantejar realment el fet d’organitzar-nos com a estudi. Fa tres anys. Quin és el vostre camp? Som una empresa que ens dediquem al sector del disseny, especialitzats en disseny de producte, mobiliari urbà i d’interior, il·luminació i packaging. També, d'altra banda, fem alguns projectes de caràcter gràfic. Transformem idees en realitats, desenvolupant projectes des del concepte fins a la fabricació. Com recordeu els començaments? De quines ajudes vau disposar? El començament és agredolç. Ens vam agafar al projecte amb molta energia i il·lusió, però al mateix temps teníem moltes incògnites a resoldre, sobretot a nivell d’empresa. Ens vam assessorar i vam muntar una Societat Limitada. Vam

començar treballant des de casa fins que ens vam decidir a tenir un espai propi per poder treballar i atendre de la millor manera els nostres clients. Vam contactar amb la Cambra de Comerç de Vic i ens van oferir la possibilitat d’accedir a un local del VIT (Vic Integració Tecnològica), que el conformen empreses que s’inicien, d’àmbit tecnològic. Disposem de tota mena d’instal·lacions, així com sales de reunions, sales de presentacions, etc. De quins projectes esteu més orgullosos? Ens sentim orgullosos de tots els projectes que fem. Ara bé, sí que és cert que la feina de dissenyador és una professió canviant, és a dir, comences amb una base formativa que et permet iniciar-te en aquest món i mica en mica vas acumulant experiències que canvien les perspectives de les coses i que, lògicament, es transmeten als productes que realitzes. Això fa que a mesura que vas creixent com a dissenyador els productes també vagin canviant, cadascun pertany a èpoques diferents, però això no vol dir que n’hagis de discriminar cap. Segurament hi ha productes que hem fet fa temps i que ara si els haguéssim de tornar a fer els faríem diferents.

Aquest any heu tingut grans alegries: FAD. Premis Delta 2012... Satisfets? És un bon trampolí. Participar als Premis Delta és un bon repte tant per l’empresa com pels dissenyadors. Vam ser entre els 55 seleccionats de més d’un miler de productes presentats, per la qual cosa n’estem molt contents, és un bon reconeixement per part d’un jurat especialitzat i internacional. És un bon trampolí, sí, ja que actualment el panorama general és complicat i fer quelcom que et desmarqui una mica de la resta és una bona carta de presentació cap a les empreses. Per què destaquen aquestes cadires? I aquest nom? Renoveu materials? Innovació conceptual? "Romeo+Juliet" intenta resoldre un problema comú a les cases d'avui: l'escassetat d'espai. Així neix la parella de cadires amb una enginyosa solució, en la qual les dues es converteixen en una sense fer cap concessió a l'estètica o al confort. Fetes en fusta contraplacada de bedoll, Romeo està envernissada en color natural mentre Juliet ve lacada en un color a escollir. Es diuen així perquè un duo tan fusional només podia dir-se com la romàntica parella de William Shakespeare.

Com fer un producte i un disseny diferent que agradi en un mercat tan copat? Diguem que part del gran secret és treballar amb il·lusió, ser molt versàtil i constant. Queda espai per a la creació i la innovació, encara? Volem creure que si, sinó ja cal que ens dediquem a una altra cosa! Com que hi ha evolució, hi ha canvi, i com que hi ha canvi, hi ha creació i innovació per força. Si l’invent de la roda va significar un gran canvi i internet a dia d’avui ens està canviant la forma de viure.. vol dir que tot està per fer. Quin balanç feu de tots aquests anys de Grocs Estudi Creatiu? Hem tingut un creixement important i positiu malgrat les dificultats que travessa el país. Ens hem establert en un espai propi, hem aconseguit clients importants que ens han permès treure productes innovadors al mercat, ens hem introduït al món de la docència, hem obtingut una selecció de Producte Delta 2012, i tenim molt bones perspectives de futur que ens suposaran un esforç personal molt important. Com l’objectiu és clar i el volem arribar a tocar, farem tot el que calgui.

ISSUE#34 11

Grocs estudi creatiu  

Interviews grocs estudi creatiu, product designers from barcelona. www.grocsdisseny.com

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you