Page 1

Clubblad van Atletiekclub Grimbergen vzw – December 2012

Top 12 van 2012 De beste GRIM-prestaties van het seizoen

En het veldloopseizoen is begonnen‌


Brusselsesteenweg 133 1850 Grimbergen Tel. 02 270 06 68 Grimbergse steenweg 80 1800 Vilvoorde Tel. 02 251 07 88

www.xingxing.be

www.bakkerij-timmermans.be

02 / 267 39 03 info@matchpointsportshop.be


Voorwoord De herfst heeft zich al goed laten voelen: de eerste crossen werden geteisterd door regen en wind, en alsof dat nog niet genoeg was, worden we de laatste dagen ook nog getrakteerd op (natte) sneeuw en bijzonder frisse temperaturen. Maar echte crossers laten dit niet aan hun hart komen. De eerste veldlopen van het nieuwe seizoen waren dan ook weer goed bezet, met ook veel van onze eigen atletiekjeugd aan de start. Wie zegt dat de jeugd geen karakter meer heeft? Onze clubtent was iets minder bestand tegen de weersomstandigheden en kwam na de eerste cross in Opwijk al gehavend uit de strijd. Gelukkig kunnen we nog altijd dienst doen op René, die voor het nodige oplapwerk zorgde zodat we tijdens de volgende crossen toch nog in de droogte kunnen gaan schuilen, in afwachting van de aanschaf van een splinternieuwe clubtent. We kijken ondertussen ook al vol verwachting uit naar onze cross in het Prinsenbos. Onze eigen atleten verwachten we op 6 januari massaal aan de start. Mensen die ons kunnen helpen om deze mooie organisatie ook dit jaar weer rond te krijgen, zijn natuurlijk meer dan welkom. Je kan ons op allerlei manieren helpen: door op voorhand soep te koken of pannenkoeken te bakken, door zaterdag of zondag zelf een handje te komen toesteken of door voor sponsoring te zorgen. Wij danken jullie al op voorhand voor de hulp! We wensen iedereen nog een fijne feestperiode en sportief 2013!

In dit Spurtend Pennetje: Voorwoord............................................................................................................................................................................. 1 Wedstrijdverslagen Ben-Pup-Min.......................................................................................................................................... 2 Wedstrijdverslagen Cad-Sch-JSM .......................................................................................................................................... 5 Eindstand clubcriterium......................................................................................................................................................... 8 Top 12 van 2012 .................................................................................................................................................................... 9 Tussenstand jeugdcriterium ................................................................................................................................................ 10 Vragen aan de jeugdtrainers ............................................................................................................................................... 11 Het leven zoals het is… in onze club .................................................................................................................................... 13 Berichten ............................................................................................................................................................................. 14 ste 41 Cross Grimbergen ........................................................................................................................................................ 17 Persknipsels ......................................................................................................................................................................... 20

Auteurs: Joris Lauwers, Willem Deboeck Foto’s: Maaike Deboeck, Fotostudio7, David De Vuyst, Joris Lauwers Samenstelling: Willem Deboeck (spurtend@acgrimbergen.be)

Wil je zelf iets schrijven voor het Spurtend Pennetje? Of heb je foto’s, artikels of ander interessant materiaal? Laat het ons weten of stuur een mailtje. (spurtend@acgrimbergen.be)

Spurtend Pennetje │December 2012│1


Wedstrijdverslagen Ben-Pup-Min Cross Nijverseel 04.11.2012 – Slechte timing om het seizoen te beginnen, toch qua weersomstandigheden. Toen de benjamins verzamelden om aan hun opwarming te beginnen gingen de hemelsluizen open en regende het onophoudelijk tot ver na de middag. Enkele dagen voordien had de orkaan Sandy lelijk huisgehouden aan de Amerikaanse oostkust en een paar fel verzwakte restanten waren richting Europa overgewaaid. De weide was al deels herschapen in een grote plas en het eerste startschot was nog niet eens afgevuurd. Het snertweer en de modder zorgden niet enkel voor een kleiner deelnemersaantal, maar ook voor een heuse crossdoop voor de nieuwkomers in onze club. De striemende regen belette de benjamins Julie Bouvin, Evy Van Hoydonck en Niels Hendrickx niet om naar de overwinning te lopen. Veel tijd om met hun gouden medaille te staan pronken was er niet, want het was zaak om snel een droog onderkomen te zoeken. Seppe De Vuyst (11de), Roos Heistercamp (16de) en Cara Buggenhout (27ste) zijn al de ervaringrijken bij onze allerjongsten en waren dus niet aan hun proefstuk toe, al zorgden de omstandigheden wel voor een nieuwe uitdaging. Wel aan hun eerste cross toe waren Arne Hendrickx

Arne Mertens kreeg een serieuze plensbui over zich heen bij zijn allereerste veldloop.

(7de), Jolien Daelemans (7de) en Nina Travers (9de) die dus al meteen opvallend debuteerden met een plaats bij de eerste 10. Nog crossdebutanten bij de jongste meisjes waren Cato Devos (29ste) en Liene Jacobs (30ste) en Kobe Nelen (15de), Nicolas Bogman (16de), Arthur Haesendonckx (19de), Kobe Vael (20ste), Kyrill Adriaenssens (22ste) en Arne Geelissen (23ste) bij de jongens. Hoe meer crossers zich op het parcours begaven, hoe slechter de weide er kwam bij te liggen en dus was het ook voor de pupillen ploeteren (en voor de mama’s en papa’s nadien kledij wassen en spikes schrobben). Luna Verhulst (8ste), Margot Van Campenhout (9de) en Alexia Haesendonckx (19de) losten de verwachtingen in bij de meisjes. In de eerste reeks van de jongens liepen Abel Moortgat en Cedric Hayette naar een 17de en 23ste plaats. Jasper Heistercamp pakte in de tweede reeks zilver en bijna had hij het gezelschap van Fetsum Van Den Brande op het podium gekregen. Hij werd vierde. Robbe Janssens (18de) en Timo Jacobs (24ste) vervolledigden de Grimbergse inbreng bij de pupillen.

Abel Moorgat ploetert door de zompige Opwijkse weide.

Bij de miniemen was het deelnemersaantal al fel afgezwakt. Slechts 23 jongens gespreid over 2 reeksen illustreerde hoe het weer invloed heeft op de cross. Margot Kegels en Britt Janssens liepen in mekaars zog naar de 7de en 8ste plaats, Noa Van Den Brande werd 15de. Toen de jongens zich op gang trokken blies de felle wind enkele clubtenten het terrein op en dus holden onze supporters achter onze lichtgele tent waardoor ze niet zagen hoe Maxim Servranckx als 5de finishte en Jannes Loonen na een eenzame tocht als 7de aankwam. (Auteur: Joris)

Spurtend Pennetje │December 2012│2


Cross Mechelen 11.11.2012 – Deze keer scheen de zon boven het prachtige parcours in De Nekker en zagen we heel wat fraaie prestaties in de stevig bezette wedstrijden (net geen 1000 deelnemers in totaal). Leuke vaststelling: de deelnemers aan de cross in Nijverseel stonden er zo goed als allemaal opnieuw en hadden zich dus niet laten ontmoedigen door de mindere omstandigheden van een week voordien. Dat zien we graag! We starten met de resultaten van de meisjes. Zij kregen deze keer dus heel wat meer weerwerk van hun leeftijdsgenoten, en dat op nationale vrouwendag. Julie Bouvin werd 10de en Jolien Daelemans 22ste. Cato Devos had haar eerste wedstrijd goed verteerd en liep lachend naar de 25ste plaats. Liene Jacobs eindigde als 41ste op 59 meisjes in de eerste reeks van de dag. Evy Van Hoydonck ging van bij de start van de tweede reeks aan de haal, maakte het onderweg nog een beetje spannend en hing nogmaals het goud om de nek. Cara Buggenhout werd 33ste. Bij de eerstejaars pupillen meisjes hadden we op Lien na alleen maar debutanten aan de start. Kato Buelens maakte de overstap naar de atletiek en treedt zo in de voetsporen van haar oudere zus. Ze was al meteen goed voor een 16de plaats. Franziska De Waard werd even later 24ste en Lien Adams en Caro Ooms eindigden als 33ste en 34ste. Alexia Haesendonckx was bij de oudste pupillen tevreden met de 33ste plaats. Dan was het de beurt aan de miniemen die nog een zandstrook en een paar heuveltjes extra op hun parcours vonden. Margot Kegels en Jill Buelens werden op enkele seconden van elkaar fraai 9de en 11de, al moet Margot tegen de volgende cross haar veters beter leren knopen. Febe Koopmans moet zich nog wat aanpassen aan de lengte en het ritme van de miniemencrossen, maar komt er zeker wel. Zij eindigde als 48ste. Noa Van Den Brande liep in de tweede reeks miniemen naar de 37ste plaats.

Jill Buelens trekt zich omhoog op één van de korte klimmetjes in De Nekker.

De jongens dan. Ook voor hen is Mechelen de ideale cross om te proeven van een eerste wedstrijd. Leuk parcours, veel volk op en naast het terrein en ook altijd een mooi deelnemersaantal van de eigen club, deze keer 35 benjamins, pupillen en miniemen. Het viertal bij de jongste jongens bestond uit Nicolas Bogman (32ste), Arne Hendrickx (42ste), Niels De Vuyst (59ste) en Kobe Nelen (60ste). Niels Hendrickx tuimelde een reeks later net naast het podium op plaats vier. Seppe De Vuyst en Arthur Haesendonckx eindigden na hem als 34ste en 52ste. Jonas Van Roy maakte een goede indruk bij de pupillen door als 30ste te eindigen, net voor Abel Moortgat (48ste), Oliver Van Den Neucker (51ste) en Onze 6 miniemen jongens maakten een goede beurt in Cedric Hayette (63ste). Fetsum Van Den Brande had Mechelen. weer een stek voorin in petto. Hij kwam als 6de aan. Robbe Janssens werd 35ste en Timo Jacobs 51ste. Ook de miniemen jongens stonden paraat en maakten collectief een sterke beurt. Maxim Servranckx werd 16de. Nieuwkomer Louis Naets vond zijn stek 10 plaatsen nadien, Jannes Loonen werd 28ste, Gregory Delforge 30ste, Tim Verdickt 54ste en Killian Dumalin 55ste. (Auteur: Joris)

Spurtend Pennetje │December 2012│3


Cross Vilvoorde 24.11.2012 – Opnieuw een dubbelslag bij de benjamins meisjes: Julie Bouvin en Evy Van Hoydonck wonnen hun wedstrijd. Niels Hendrickx (ben) kwam als tweede over de meet, Jolien Daelemans (ben) en Jasper Heistercamp (pup) als derde. Weer een leuke opsteker voor onze jeugd en met 42 deelnemers ook fijn om zoveel kinderen aan de start te zien. We rekenen er op dat dit de komende crossen nog crescendo gaat! Julie Bouvin en Jolien Daelemans vlogen er van bij de start in en gingen razendsnel de dalende aanvangsstrook af, maar hielden gelukkig vol tot op het einde en waren goed voor goud en brons. Een reeks later was het opnieuw raak met een overwinning voor Evy Van Hoydonck. Nina Travers werd 12de en even later zagen we Roos Heistercamp, Fran Goedermans en Cara Buggenhout dicht in mekaars buurt de plaatsen 18 tot en met 20 bezetten. Weinig clubs waren met hun jeugd naar Vilvoorde afgezakt waardoor het aantal deelnemers bij de jongens ook een pak lager lag dan vorige jaren. Nicolas Bogman was net als meerdere benjamins al een zijn derde cross toe en werd nu 11de. Arne Hendrickx, Kyrill Adriaenssens, Kobe Nelen, Arjen Kaekebeke en Arne Geelissen palmden de plaatsen 14 tot 19 bijna volledig in. In de tweede reeks van de jongens zagen we na de zilveren stek van Niels Hendrickx ook nog de mooie 7de plaats van Tor Van Thienen, die daarmee zijn opmars van vorig jaar verderzette. Daarnaast ook nog een 13de plaats voor Seppe De Vuyst, die daarmee een van zijn betere veldloopresultaten behaalde. Tibo De Keyser werd 22ste. Onze jongste pupillen meisjes hadden het moeilijk in deze wedstrijd. Karig omringd en dus de hele wedstrijd alleen moeten lopen is niet zo plezant, maar het leverde Franziska De Waard, Lien Adams en Lana Kaekebeke de 14de, 16de en 17de plaats op. Kaat Cornelissen, Luna Verhulst en Margot Van Campenhout maakten er na een kilometer crossen een fotofinishsprint van. Zij werden 10de, 11de en 12de. Crossdebutante Ise Corneille wist te herstellen van een snelle start en kwam als 14de aan, net voor Jana Robberechts. Bij de jongens liepen Jonas Van Roy en Sacha Van Cauwenbergh een mooie wedstrijd die beloond werd met een 10de en 11de plaats. Jaimy Keymolen, Oliver Van Den Neucker en Cedric Hayette noteerde men aan de aankomst op de plaatsen 15, 18 en 20. Jasper Heistercamp plaatste zich op het laagste schavot in de laatste reeks pupillen. Fetsum Van Den Brande kwam op plaats 9 iets te kort om mee te dingen voor de prijzen aangezien hij geen tijd had gehad om op te warmen. Robbe Janssens liep zijn beste wedstrijd van het seizoen en finishte als 15de.

Nicolas Bogman is nog niet zo lang lid van onze club, maar liep wel al zijn derde cross bij de benjamins.

Febe Koopmans is onze vaste pion bij de miniemen meisjes.

Verwarring over het parcours bij de miniemen meisjes en dus was Britt Janssens als 9de geëindigd, maar nog met voldoende energie in de benen voor een halve kilometer extra. Febe Koopmans kwam als 18de op het uitslagenblad, Noa Van Den Brande een reeks later als 20ste. De jongens waren wel met meer aanwezig en deden het ook voortreffelijk. Maxim Servrancxk werd 8ste. Jannes Loonen moest niet veel seconden prijsgeven op plaats 13. Emile Vancraeynest, Killian Dumalin, Tim Verdickt en Victor Opdorp kwamen als 23ste, 26ste, 27ste en 31ste over de streep van onze spartaburen. (Auteur: Joris) Spurtend Pennetje │December 2012│4


Wedstrijdverslagen Cad-Sch-JSM CrossCup Relays Gent 21.10.2012 – Vijf teams aangevuld met enkele niet-aangeslotenen maakten het eerste startschot van het nieuwe crossseizoen mee aan de Blaarmeersen in Gent. Het team bij de scholieren meisjes ste met Anouk Ceuppens, Steppe Kumiko en Eline Kegels werd 37 . ste Bij de vrouwen eindigden we 44 met Sara Ceuppens, Elke De Smedt en Lieve De Mars. De start bij de seniors mannen wordt elk jaar hectischer. Met een recorddeelname van om en bij de 100 ploegen van 3 deelnemers werden de start en de wissels meer een gevecht dan een loopwedstrijd. Ali Hamdi hield er enkele blauwe plekken, een snijwonde en een lichte spierverrekking aan over. Enkele atleten startten dan ook een petitie op en deden enkele voorstellen aan de organisator ter bevordering van de veiligheid van de deelnemers. De petitie werd massaal ondertekend, en de organisatie beloofde om rekening te houden met de grieven van de atleten. Hopelijk zullen we in de toekomst dus van zulke toestanden gespaard blijven.

Ali Hamdi gaat tegen de grond in de eerste (veel te smalle) bocht. (Foto: fotostudio7) ste

Ons team met Ali Hamdi en Bert en Geert Van Goolen eindigde uiteindelijk als 47 . Ook Toon Mariën liep mee in de Relays. Zijn trainer Wim en vader Geert moesten hem aan 5 CrossCuppunten helpen. Het bedrijventeam met Hinde De Mars en Marie-José De Cock werd 4de. (Auteur: Willem)

Maaike Deboeck bezorgde ons enkele mooie beelden vanop de Blaarmeersen in Gent, waar onder meer Anouk Ceuppens, Bert Van Goolen en Elke De Smedt zich door de zware zandstrook ploegden tijdens de CrossCup Relays.

Spurtend Pennetje │December 2012│5


Marathon Brussel 07.10.2012 – Tanja Van Looy, net master geworden, liep de marathon in onze hoofdstad en finishte na 3u52.59.

Marathon Eindhoven 14.10.2012 – Net voor zijn 61ste verjaardag klokte Jef Van Thienen na een marathon doorheen de straten van Eindhoven af in 3u15.20, exact de vooropgestelde eindtijd. (Auteur: Joris)

Cross Nijverseel 04.11.2012 – Scholiere Laura Mariën verloor halfweg een spike in de door de regenval steeds zwaarder wordende modderstroken, maar werd nog derde. Ali Hamdi won de korte cross in het Opwijkse gehucht, met Bert Van Goolen op plaats drie. Jorn Thomas werd 19de. Jolien Van den Broeck bracht een puike wedstrijd tot een goed einde op plaats vier en tweede seniore. Elke De Smedt werd 11de en Marie-José De Cock 19de. Geert Van Goolen maakte als 11de master de weidecross rond. (Auteur: Joris)

Cross Mechelen 11.11.2012 – Hanne Kegels was als enige uit de meerkampgroep naar Mechelen afgezakt omdat de vooropgestelde cross in Vilvoorde niet in haar drukke planning paste. Ze kweet zich uitstekend van haar taak en kwam als 22ste cadet over de meet. Heel wat tegenstand aan de start bij de scholieren meisjes en dus was het vechten voor een plaats voorin. Laura Mariën werd na een fel bevochte wedstrijd 6de. Willem Deboeck maakte zijn comeback in het crosscircuit na twee crossloze seizoenen en bracht het er met een 17de plaats op 61 deelnemers en met slechts 3 trainingen per week niet onaardig vanaf. Jorn Thomas werd in dezelfde wedstrijd 50ste. Seniore Jolien Van den Broeck kon haar cross beëindigen op de 10de plaats, Marie-José De Cock werd 18de master. Geert Mariën sloot de wedstrijddag af met een 63ste plaats bij de masters. (Auteur: Joris)

Jorn Thomas kende een sterke dag op de korte cross in Nijverseel.

Cross Halle 11.11.2012 – Onze club streed op wapenstilstandsdag op 2 fronten. In Halle liep Anouk Ceuppens als 13de cadet binnen, Iwan De Mars als 37ste en Anass Hamdi als 39ste. Zijn grote broer Ali won met sprekend gemak de korte cross, met even na hem Bert Van Goolen op de 8ste plaats. In de vrouwenwedstrijd werd Lieve De Mars 19de en Hinde De Mars 53ste. Bij de oudste masters mannen (+50) was de derde plaats voor Geert Van Goolen die daarmee ook Jan De Mars (7de) voorafging. (Auteur: Joris)

Cross Duffel 18.11.2012 – Een zevende plaats voor Bert Van Goolen op de korte cross in Duffel. Zijn vader Geert kwam als 13de master aan. Hinde De Mars werd 18de. (Auteur: Joris)

Spurtend Pennetje │December 2012│6


Cross Vilvoorde 24.11.2012 – Ook bij de cadetten meisjes viel de opkomst tegen. Anouk Ceuppens drong wel de Top-10 binnen op plaats 9. Julie Vancraeynest pikte de cross als een training mee op plaats 17 en nieuwkomer Micheline Mboya heeft met haar 19de plaats nog heel wat trainingsarbeid voor de boeg om de kloof te dichten op de jongeren die al jaren sporten. Bij de jongens liet Bram Vankelecom zien dat hij van alle markten thuis is. In de eerste ronde volgde hij gezwind het tragere aanvangstempo en toen de wedstrijd in de tweede en laatste ronde openbrak kon hij zich als meerkamper handhaven op de 13de plaats. Van Anthony Santoro en Arno Laenen is het afstandslopen niet hun sterkste wapen. Zij eindigden op de plaatsen 25 en 26. Iwan De Mars werd 28ste. Laura Mariën moest in de tweede van twee ronden de rol lossen bij de kopgroep en liep onbedreigd naar de 5de plaats bij de scholieren. Een sterk bezette vrouwenwedstrijd waarin Jolien Van den Broeck een 12de plaats bemachtigde kon het deelnemersaantal opdrijven. Lieve De Mars vonden we zeven plaatsen verderop in de uitslag terug. Marie-José De Cock wist zich naar de 17de mastersstek te lopen.

Julie Vancraeynest werkte samen met haar trainingsgenoten van de meerkampgroep aan haar uithouding in de cross van Vilvoorde.

Bert Van Goolen kwam in zijn eerste lange cross van het seizoen als 6de aan. Jorn Thomas werd 16de junior. Geert Van Goolen was opnieuw goed voor een derde plaats bij de oudste masters. Jef Van Thienen, Patrick Meykens en Jos Herinckx gingen hier met de 14de, 16de en 23ste plaats aan de haal. (Auteur: Joris)

CrossCup Roeselare 25.11.2012 – Na een voorzichtige start omwille van achillespeesproblemen de week voordien rukte Ali Hamdi op naar een mooie derde plaats op de korte cross. Toon Mariën was bij de junioren goed voor een 13de plaats. (Auteur: Joris)

Cross Wespelaar 02.12.2012 – Ook in Wespelaar had men te lijden onder de winterse buien (de eerste sneeuw) die de weide in een verzopen akker achterliet. Weinig gegadigden om naar de deelgemeente van Haacht af te zakken en ook uit onze club slechts een select gezelschap. Anouk Ceuppens werd 11de cadet, Lieve De Mars 8ste seniore en bij de masters lieten Marie-José De Cock en Hinde De Mars een 11de en 21ste plaats noteren. (Auteur: Joris)

Spurtend Pennetje │December 2012│7


Eindstand clubcriterium Alle cadetten die tweemaal hebben meegeholpen bij een clubactiviteit en deelgenomen hebben aan minstens 10 wedstrijden worden door de club bedankt met een beloning tijdens de algemene vergadering in januari. Helpers Winter Zomer Totaal

Helpers Winter Zomer Totaal

LAURA MARIËN

 

10

16

26

Luna Baeyens

- -

0

4

4

WARD MERCKX

 

0

11

11

Nausika Sel

- -

0

4

4

Toon Mertens

- -

0

3

3

2

2

- -

8

2

10

 

0

6

6

Michael Ratiau

- -

0

Tessa Haelwaeters

- -

0

6

6

Julien Van Nuffel

- -

0

1

1

Giancarlo Antonioli

- -

0

5

5

Enya Snauwaert

 -

0

0

0

Iwan De Mars Mattias Bollen

Op de algemene vergadering worden ook de beloningen uitgereikt aan de twaalf atleten vanaf scholier die tijdens het seizoen 2011-2012 hebben deelgenomen aan minstens 10 wedstrijden. Een gedetailleerde tabel met de berekening van alle punten is te vinden op de website. Ook het reglement kan je er nalezen. Bonus Totaal helpers

Zomer

ALI HAMDI

37

177

 -

233

Kjel De Hertog

4

1

- -

5

TOON MARIËN

18

50

 

102

Ruben Lommelen

0

5

- -

5

Eva Soetemans

1

87

- -

88

Jochem Vemeire

0

5

- -

5

12

64

 -

82

Daniel De Hertog

1

2

 

4,5

8

66

- -

74

Raphaël Oth

0

3

16

42

- -

58

Jean-Pierre Bober

2

2

- -

4

HINDE DE MARS

9

13

 

33

Laura Haelwaeters

0

4

- -

4

THOMAS VAN EECKHOUDT

6

15

 

31,5

Tim Carbon

0

2

Marc Curias

0

29

- -

29

Willem Deboeck

0

2

 

3

Herman Janssens

1

28

- -

29

Nicolas Doms

0

2

 

3

MAAIKE DEBOECK

9

6

 

22,5

Joris Lauwers

0

2

 

3

JOS HERINCKX

8

7

 

22,5

Zander Meykens

3

0

- -

3

Jitske Pauwels

0

22

- -

22

Wim Van den Broeck

0

2

 

3

Jona Van den Broeck

2

12

 

21

Eline Kegels

1

1

- -

2

LIEVE DE MARS

12

7

-

19

Patrick Meykens

1

1

- -

2

MARIE-JOSE DE COCK

12

3

- -

15

Gert Toye

0

2

- -

2

ELKE DE SMEDT

8

2

 

15

Geert Van Goolen

1

1

- -

2

Jorn Thomas

8

1

-9,5

Tanja Van Looy

0

2

- -

2

Jozef Van Thienen

4

3

 -

9

Koen Verdoodt

0

2

 -

2

Robin Croon

0

5

 

7,5

Johan Janssens

0

1

Daria Fretto

0

57,5

Rolland Zeegers

0

1

Kevin Zhang

0

5

 

7,5

Jorik Antonissen

1

0

Jan De Mars

5

1

- -

6

Paul Curias

0

1

- -

1

Kris De Mars

5

1

- -

6

Dirk Maes

0

1

- -

1

Geert Mariën

3

1

 

6

Jonas Vankelecom

1

0

BERT VAN GOOLEN JOLIEN VAN DEN BROECK IDRISS HAMDI

-

Winter Zomer

Bonus Totaal helpers

Winter---

  

-

-

Opmerkingen? Hebben we toch nog iets over het hoofd gezien? Laat het ons weten! (joris@acgrimbergen.be) De tussenstanden voor het clubcriterium 2012-2013 kan je ook al bekijken op de website. Spurtend Pennetje │December 2012│84,5

3

1,5 1,5 1

1


Top 12 van 2012 Atleten vanaf de scholierencategorie die in hun discipline een topprestatie konden leveren, worden hiervoor in het clubcriterium gehonoreerd met extra punten. Deze bonuspunten worden berekend aan de hand van een tabel die gebaseerd is op de nationale ranglijsten aller tijden en de Hongaarse tabel. Per atleet werd de beste seizoensprestatie per discipline in rekening gebracht. (Maximaal 2 disciplines per atleet.) In totaal mochten we 12 prestaties geleverd door 8 verschillende atleten belonen met bonuspunten. Bovenaan het lijstje prijkt niet onverwacht de naam van Ali Hamdi. Met 3’40” op 1500m en 1’50” op 800m is hij momenteel nationale top op de middenafstand en daarmee duidelijk ook de best presterende atleet van AC Grimbergen. Bij de vrouwen zorgde Eva Soetemans deze zomer voor het mooie weer met een duik onder de minuut op de 400m en een knappe 5 meter in het verspringen. Er staan ook vijf junioren in het lijstje, waarvan Jolien Van den Broeck het hoogste scoorde met haar snelle 1500m op de piste van Oordegem.

Dit zijn de 12 beste prestaties van AC Grimbergen van het zomerseizoen 2012: Categorie

  

Discipline

Prestatie

Bonuspunten

Wedstrijd

Ali HAMDI

SEN

1500m

3’40”59

60 ptn.

7/07/2012 Heusden

Ali HAMDI

SEN

800m

1’50”05

50 ptn.

28/07/2012 Huizingen

Eva SOETEMANS

SEN

400m

59”93

35 ptn.

02/06/2012 Oordegem

4

Jolien VAN DEN BROECK

JUN

1500m

4’51”34

30 ptn.

07/08/2012 Oordegem

5

Eva SOETEMANS

SEN

Verspringen

5,00m

30 ptn.

26/06/2012 Vilvoorde

6

Idriss HAMDI

JUN

800m

1’58”20

25 ptn.

09/06/2012 Oordegem

7

Bert VAN GOOLEN

SEN

1500m

4’01”11

25 ptn.

01/05/2012 Oordegem

8

Jolien VAN DEN BROECK

JUN

800m

2’23”63

20 ptn.

18/08/2012 Kessel-Lo

9

Marc CURIAS

JUN

100m

11”57

20 ptn.

25/05/2012 Booischot

10

Toon MARIËN

JUN

3000m

8’49”51

20 ptn.

18/08/2012 Kessel-Lo

11

Bert VAN GOOLEN

SEN

800m

1’58”67

20 ptn.

17/05/2012 Sint-Niklaas

12

Jitske PAUWELS

SEN

100m

13”89

20 ptn.

23/09/2012 Braine l’alleud

Spurtend Pennetje │December 2012│9


Tussenstand jeugdcriterium Het seizoen is nog maar drie wedstrijden ver, maar er zijn toch al 56 jeugdatleten die al één of meer wedstrijden op de teller hebben. Na de cross in Grimbergen moet dit aantal sowieso nog heel wat hoger komen te liggen, maar in afwachting toch al een tussenstand van het jeugdcriterium.

1

1

1

3

Margot Kegels

Julie Bouvin

1

1

1

3

Febe Koopmans

Cara Buggenhout

1

1

1

3

Abel Moortgat

1

Jolien Daelemans

1

1

1

3

Nina Travers

1

Seppe De Vuyst

1

1

1

3

Margot V. Campenhout

1

Cedric Hayette

1

1

1

3

Arne Hendrickx

1

1

1

3

Niels Hendrickx

1

1

1

Robbe Janssens

1

1

Jannes Loonen

1

Kobe Nelen

1

Totaal

Nicolas Bogman

Vilvoorde

Mechelen

Totaal

1

Vilvoorde

1

Mechelen

Nijverseel

Noa heeft samen met 14 anderen nog geen enkele wedstrijd gemist.

Nijverseel

Nog eens herhalen dat al wie op het einde van het seizoen (in september) genoeg wedstrijden heeft deelgenomen gekroond wordt als jeugdlaureaat en een mooie beloning krijgt. Het minimaal aantal wedstrijden ligt op: 5 wedstrijden voor de benjamins (°’06, ‘05 en ’04), 6 wedstrijden voor de pupillen (°’03 en ’02), 8 wedstrijden voor de miniemen (°’01 en ‘00).

2 1

1

2 2

1

2

1

2

Oliver Van Den Neucker

1

1

2

Jonas Van Roy

1

1

2

3

Tim Verdickt

1

1

2

1

3

Luna Verhulst

1

2

1

1

3

Jill Buelens

1

1

1

1

1

3

Kato Buelens

1

1

Maxim Servranckx

1

1

1

3

Ise Corneille

1

1

Fetsum Van Den Brande

1

1

1

3

Kaat Cornelisse

1

1

Noa Van Den Brande

1

1

1

3

Tibo De Keyser

1

1

Evy Van Hoydonck

1

1

1

3

Niels De Vuyst

1

1

1

1

2

Grégory Delforge

1

1

1

2

Fran Goedermans

1

1

1

2

Arjen Kaekebeke

1

1

2

Lara Kaekebeke

1

1

1

2

Jaimy Keymolen

1

1

1

2

Lien Adams Kyrill Adriaenssens

1 1

Franziska De Waard Cato Devos

1

1 1

Killian Dumalin

1

Arne Geelissen

1

Louis Naets

1

1

Alexia Haesendonckx

1

1

2

Caro Ooms

1

1

Arthur Haesendonckx

1

1

2

Victor Opdorp

1

1

Jasper Heistercamp

1

1

2

Jana Robberechts

1

1

Roos Heistercamp

1

1

2

Kobe Vael

Liene Jacobs

1

1

2

Sacha Van Cauwenbergh

1

1

Timo Jacobs

1

1

2

Tor Van Thienen

1

1

Britt Janssens

1

2

Emile Vancraeynest

1

1

Spurtend Pennetje │December 2012│10

1

1

1


Vragen aan de jeugdtrainers Na de training komen ouders van jeugdatleetjes wel eens om advies vragen bij de trainers. Daar zitten vaak heel wat zinvolle en terechte vragen bij. Omdat wij veel belang hechten aan een goede communicatie met de ouders, gaan we in dit Spurtend Pennetje graag wat verder in op enkele veel voorkomende vragen. “Zijn twee trainingen per week niet te veel voor jonge kinderen? Mogen ze ook één keer per week komen?” Wij zullen nooit iemand verplichten om elke training aanwezig te zijn, maar we kunnen het wel iedereen aanraden. Kinderen hebben elke dag hun beweging nodig. Je zal ook merken dat je kind veel sneller vooruitgang maakt wanneer het elke keer komt trainen. Wij garanderen dat de duur en de intensiteit van onze trainingen volledig aangepast zijn aan de leeftijd van de kinderen. Op die manier vormen twee trainingen per week echt geen enkel probleem. Integendeel, het is uitstekend voor de gezondheid en de ontwikkeling van het kind en bovendien ook nog eens superplezant. “Mijn kind doet naast atletiek ook nog een andere sport. Kan dit kwaad?” Nee, integendeel. Veel en gevarieerd sporten is heilzaam voor kinderen. Balsporten kunnen bijvoorbeeld heel complementair zijn met atletiek. Alles hangt natuurlijk af van de bekwaamheid van de trainers en van de kwaliteit van het jeugdbeleid van de sportclub. Overdrijf ook niet. Het kan niet de bedoeling zijn om woensdagnammidag van de ene sportclub naar de andere te hollen totdat uw kind ’s avonds doodop thuiskomt. Eén wedstrijd per dag is ook een maximum. Een voetbalmatch op zondagochtend valt niet te combineren met een veldloop in de namiddag. Zulke zaken zijn te belastend en vormen op termijn een gevaar voor de gezondheid van uw kind.

“Is het goed wanneer ik mijn kind buiten de clubtrainingen zelf wat extra laat bijtrainen?” Is het nodig? Zeker niet. Kinderen die regelmatig komen trainen hebben een basis die meer dan breed genoeg is om mee te doen aan wedstrijden en om op latere leeftijd (+12 en +16 jaar) eventueel verder door te groeien naar meer intensieve competiesport. Kan het dan kwaad? Dat hangt er van af. Vraag in ieder geval altijd eerst het advies van de trainer. Ouders die op eigen houtje hun kinderen laten bijtrainen, kunnen vaak onbewust onverantwoorde risico’s teweeg brengen. Het ademhalingsstelstel, de bloedcirculatie en de spieren van een kinderlichaam kunnen soms heel anders op bepaalde trainingsvormen reageren in vergelijking met volwassen atleten. Onaangepaste trainingen blokkeren op langere termijn de ontwikkelingsmogelijkheden van een opgroeiende sporter en kunnen een gevaar vormen voor overbelasting en nare blessures. Ook het risico op een te grote psychische belasting is niet gering. Uw kinderen hebben u vooral nodig als ouder: laat het training geven over aan de trainers. Leg als ouder geen extra prestatiedruk op uw kinderen, maar waardeer hun inspanningen en prestaties. Toon belangstelling door geregeld eens mee te gaan naar een wedstrijd en moedig hen aan om hun best te doen en om vooral ook veel plezier te beleven aan hun sport. “Ik denk dat mijn kind talent heeft voor hoogspringen. Zou het niet beter zijn dat hij zich tijdens de trainingen en wedstrijden wat meer concentreert op het hoogspringen?” Nee. Je moet een lichaam de kans geven om te groeien. Vaak worden een aantal ontwikkelingsmogelijkheden van opgroeiende kinderen te vroeg afgesneden omdat men veel te snel op volwassen niveau wil gaan trainen. Dezelfde competitievormen, dezelfde trainingsvormen, dezelfde intensiteit steeds opnieuw, vaak van veel te jong, zijn nefast voor de ontwikkeling van een kind. Spurtend Pennetje │December 2012│11


Om optimaal te ontwikkelen moet een jeugdatleet gevarieerde sportieve impulsen krijgen. Niet zomaar lukraak, maar met de bedoeling om het spierstelsel en de motorische en fysieke vaardigheden zo breed mogelijk uit te bouwen. Al te vaak laat men zich verleiden om stappen in de ontwikkeling over te slaan. Het is nochtans meermaals wetenschappelijk aangetoond: hoe sneller je gaat specialiseren, hoe rapper je de progressie doet stilvallen. In de praktijk betekent “specialiseren” dat er nog slechts een zeer beperkt aantal trainingsvormen overblijven en dat die stereotiep het hele jaar door herhaald worden. De afwisseling van prikkels zorgt er nochtans juist voor dat je lichaam veel effectiever op training reageert en blijft reageren. De veelzijdigheid aan disciplines biedt de atletiek op dat vlak een uniek voordeel ten opzichte van andere sporten. Het zou onverstandig zijn om deze enorme kansen niet te benutten. Daarom laten we tijdens de jeugdtrainingen zo veel mogelijk atletiekdisciplines aan bod komen, aangevuld met balsporten, turnoefeningen en allerlei andere spel- en oefenvormen. “Die competities, moet dat nu echt voor de kinderen?” Niemand wordt verplicht om aan wedstrijden deel te nemen, maar we kunnen het wel iedereen aanraden. Zolang het natuurlijk op een verantwoorde manier gebeurt. Overdaad schaadt en overdreven prestatiedruk kan nefast zijn voor de motivatie en de plezierbeleving. Wij stimuleren onze jeugdatleetjes om deel te nemen aan 5 (voor benjamins), 6 (voor pupillen) of 8 (voor miniemen) wedstrijden per jaar. We houden het wedstrijdprogramma dus beperkt en we zorgen voor een voldoende spreiding, zodat er geen enkel gevaar is voor overbelasting. De jeugdtrainers stellen geen prestatie-eisen. Wedstrijden moeten vooral gezien worden als een belangrijke leerschool, die deel uitmaakt van de ontwikkeling als sporter. Je leert er wat het is om jezelf

volledig te geven en hoe je omgaat met je eigen verwachtingen en met winst en verlies. Wedstrijden zijn ook een belangrijk sociaal gegeven: samen in groep naar een wedstrijd gaan, mekaar aanmoedigen en samen de spanning die een wedstrijd met zich meebrengt ondergaan, creëert een hechte band tussen de atleten, en dat is nu juist één van de leukste facetten van de sport.

“Mijn kind komt doodgraag naar de trainingen en is daarvoor gemotiveerd, maar wil niet deelnemen aan de competities. Wat moet ik doen?” Angst voor je eerste wedstrijd is compleet normaal. Het is een drempel die je over moet, en over het algemeen geldt: hoe langer je het uitstelt, hoe hoger de drempel wordt. Kinderen die regelmatig naar de trainingen komen, hoeven nochtans niets te vrezen en zijn voldoende voorbereid om aan wedstrijden deel te nemen. Moedig je kind daarom aan en stimuleer het om die drempel te overwinnen. Vermijd om te focussen op prestaties of op winnen en verliezen. Deelnemen aan een wedstrijd en je uiterste best doen, is al een prestatie op zich. Spreek af met vriendjes of vriendinnetjes uit de club om gezamenlijk naar de wedstrijd te rijden. Op die manier wordt de drempelvrees al heel wat kleiner en nadien zullen de kinderen merken dat een wedstrijd echt wel leuk kan zijn.

Heb je als ouder nog vragen? Praat erover met de jeugdtrainers. Wij staan na de trainingen steeds ter beschikking om u een woordje uitleg te geven of om eventuele problemen te bespreken. (Auteur: Willem)

Spurtend Pennetje │December 2012│12


Het leven zoals het is… in onze club - De infoavond over de jeugdwerking werd beluisterd door een 50-tal geïnteresseerde ouders, veelal van nieuwe leden. De voorbije jaren was de opkomst tijdens de infoavond een waardemeter voor het aantal nieuwe inschrijvingen bij de jeugd en ook nu kunnen we stellen dat vele nieuwe benjamins en pupillen samen met hun ouders de weg naar onze club vonden. Welkom! - De jeugdlaureaten van 2011-2012 ontvingen een blauwe sweater met kap als beloning voor hun prestaties tijdens het voorbije seizoen. En deze beloning viel duidelijk in de smaak want kind en sweater zijn in vele gevallen intussen onafscheidelijk. De jeugdtrainers danken de ouders en jeugdatleten voor de kleine attentie die ze nadien voor hen in petto hadden. - Ook over de nieuwe meerkampgroep kwamen heel wat ouders en atleten hun licht opsteken. Enkele duidelijk afspraken over de trainingen werden gemaakt, het doel van dit eerste seizoen is intussen ook verklaard en wat nu volgt is hopelijk een mooie samenwerking tussen de meerkampers, ouders en trainers om dit sportieve project te doen slagen. Alle informatie die tijdens de infoavond werd gedeeld is terug te vinden op de clubwebsite. - Alle kaasliefhebbers hadden dit jaar het plan opgevat om vroeg te komen naar onze Kaas- & Wijnavond. Terwijl andere jaren het volk gespreid over de avond kwam eten was de Charleroyhoeve snel gevuld en waren er tafels te kort bij het begin van de avond. Nadien bleef het echter verbazend kalm… waardoor er nog veel kaas op de planken bleef liggen. Desondanks was het bestuur tevreden. - Evy Van Hoydonck (ben) en Margot Kegels (pup) ontvingen recent van het VVBO een trofee als beloning voor hun prestaties van afgelopen zomer. Het Verbond van Vlaams-Brabantse Juryleden reikt jaarlijks deze trofee uit aan de benjamins, pupillen en miniemen uit de provincie die de beste resultaten neerzetten op Vlaams-Brabantse bodem. Evy was goed voor de beste provinciale jaarprestatie in het hoogspringen, Margot was outstanding op de 60m. - Op vrijdag 30 november verzamelde onze atletiekjeugd in de Charleroyhoeve om de Sint welkom te heten. In afwachting van de komst van Sinterklaas werden de benjamins en pupillen al opgewarmd met een quiz, waarin ze niet alleen de juiste antwoorden moesten raden, maar ook de intelligentie van hun medespelers moesten inschatten. Ondertussen werden de miniemen onder de kundige leiding van Joris buiten warm gehouden met een stevige ‘Pietentraining’. Onder de aanwezige miniemen werden drie neppieten gesignaleerd. Toen de Sint rond 19u zijn opwachting maakte en de goede oude Neppieten gesignaleerd op ons Sinterklaasfeest! man zich met enige moeite op ons podium had gehesen, testte hij de kinderen nog even op hun intelligentie, hun zangkwaliteiten en hun gevoel voor humor. Dat bleek allemaal meer dan dik in orde te zijn, wat de Sint en zijn Pieten deed besluiten dat de atleetjes van Girmbergen de “tofste tofferiken” zijn die ze kennen. Iedereen werd beloond met een zakje gevuld met wat lekkers en de Sint zwaaide af met de belofte om volgend jaar zeker terug naar Grimbergen te komen. - Hariette Sylva (min) gaan we enkele weken moeten missen op training. Net nu ze zo goed bezig was, kreeg ze te maken met de ziekte van Osgood-Schlatter, een knieprobleem waar jongeren van die leeftijd wel vaker last van krijgen. Even rusten dus en oefeningen doen, en dan zien we haar na Nieuwjaar terug. Spurtend Pennetje │December 2012│13


Berichten Wie helpt onze nieuwe clubtent te sponsoren? Onze clubtent overleefde de cross van Opwijk nog net, maar staat sindsdien wel op wankele poten. Bovendien is het zeil al op enkele plaatsen meermaals gescheurd en weer opgelapt. Aangezien een clubtent toch een serieuze hap is uit het budget, zijn we op zoek naar sponsors die zo’n nieuwe vouwtent mee willen financieren. Uiteraard wordt het logo van de sponsor dan in het groot op de tentzeilen gedrukt. Wie kan ons helpen?

Sweaters Wens je net als onze jeugdlaureaten ook een blauwe sweater met kap? Dan kan je deze binnenkort aankopen. Je kan echter al op voorhand doorgeven aan Joris en Micheline of je er een wenst en dan kunnen wij een gerichte bestelling plaatsen bij onze kledijleverancier zodoende dat er geen sweaters te kort zullen zijn. Beschikbare maten: 7-8j, 9-11j, 12-14j, XS, S, M en L. Dus ook ouders kunnen er een kopen.

Spikes Bezorg je tweedehands spikes aan Joris Lauwers, geef hem je vraagprijs mee en hij doet de rest. Zijn in de aanbieding: maten 33, 38,5 en 41,5.

Kersttrainingen De trainingen op woensdag en vrijdag blijven tijdens de kerstvakantie gewoon doorgaan. Op woensdag 26 december kunnen we wel geen gebruik maken van de sporthal. We verzamelen dan onder de voetbaltribune in het Prinsenbos. Ook de thematrainingen op zaterdagnamiddag gaan hun gewone gangetje. De kalender met zaterdagtrainingen voor de maanden januari tot en met maart zal na de kerstvakantie bekend gemaakt worden.

Interclub De reeksindelingen van de Beker Van Vlaanderen voor cadetten en scholieren zijn bekend. Deze eerste deelname na een lange interclubafwezigheid moet een eerste zomerdoel worden van onze cadetten en scholieren. Op zaterdag 4 mei strijden onze meisjes in Tienen tegen deze 11 andere clubs uit de ‘Landelijke 3B’ reeks: -

Racing Club Tienen (RCT) Atletiekclub De Demer (ADD) Arendonkse Atletiekclub (ARAC) AC Kortenberg (ACKO) Regionale Atletiekvereniging Mechelen (RAM) AC Lierse (LIER)

-

AC Pajottenland (ACP) Machelen AC (MAC) Atletiek Belgica Edegem Sport (ABES) Arrondissement Turnhout AC (ATAC) Willebroek-Boom (WIBO)

Een dag later zullen de jongens in Sint-Truiden aantreden tezamen met 10 clubs uit ‘Landelijke 3B’: -

Sint-Truiden (TACT) Willebroek-Boom (WIBO) AC Kortenberg (ACKO) Daring Lommel (DALO) AC Pajottenland (ACP)

Spurtend Pennetje │December 2012│14

-

Looise Atletiekvereniging (LOOI) AC Alken (ACA) Arendonkse Atletiekclub (ARAC) AC Lierse (LIER) Sparta Bornem (SPBO)


Algemene Vergadering De Algemene Vergadering van AC Grimbergen staat gepland op vrijdag 18 januari om 20u in de Charleroyhoeve. Begin januari mogen alle leden een persoonlijke uitnodiging hiervoor verwachten. De leden die tijdens het seizoen 2011-2012 voldeden om in aanmerking te komen voor het clubcriterium moeten zeker aanwezig zijn, want zij mogen er hun beloning komen ontvangen.

Jeugdsportfonds: GRIM verliest zilver, maar behoudt brons Elk jaar kent de Vlaamse Atletiekliga kwaliteitslabels toe aan alle clubs in het kader van het Jeugdsportfonds. Dit fonds beloont de Vlaamse atletiekclubs met een rechtstreekse toelage op basis van de kwaliteit van hun jeugdwerking. Concreet kunnen de clubs punten scoren op 10 criteria. Op basis van de behaalde scores wordt het totale budget van 50.000 euro verdeeld over de deelnemende clubs. Nadat we vorig jaar nog nipt stegen naar het zilveren kwaliteitslabel, valt de jeugdwerking van AC Grimbergen dit jaar terug op brons. Dit hing een beetje in de lucht, aangezien de voorwaarden jaar na jaar strenger worden, waardoor we op twee criteria niet langer aan de norm voldoen om zilver te halen. Jammer, want op de zes andere criteria blijven we status quo of gaan we er zelfs op vooruit. Een onvoldoende halen we op de wedstrijddeelname van onze jeugd. Geen 15% van onze pupillen, miniemen en cadetten namen deel aan minimum 4 pistewedstrijden in verschillende disciplinegroepen tijdens de zomer van 2012. We zullen competitiedeelname in deze drie leeftijdscategorieën dus verder moeten aanmoedigen en meer variatie brengen in de beoefende wedstrijddisciplines bij de cadetten. Ook wat betreft wedstrijdorganisatie voldoen we niet langer aan de criteria, omdat wij momenteel geen officiële “Kid’s Athletics” meeting voor benjamins en pupillen organiseren. Vorig jaar voldeed onze “Sportiefste School van Grimbergen” nog aan de voorwaarden, maar vanaf dit jaar hadden we strikt het concept van de “Kid’s Athletics” moeten overnemen, en daar zijn we uiteindelijk niet in mee zijn gegaan. Aan de twee bovenstaande criteria wordt gewerkt, net als aan de opleidingen voor de trainers, de organisatie van sportkampen en de deelname aan provinciale trainingen, Beker van Vlaanderen, etc. Of de initiatieven die op stapel staan voldoende zullen zijn om het zilveren label terug te winnen, zal volgend jaar blijken. Deelaspect

Score 2012 tegenover 2011

1

Competitiedeelname (pup-min-cad)

2

Organisatie van een Kids' Athletics meeting

3

Sportkampen (organisatie en begeleidingsniveau)

4

Opleidingsniveau BEN t.e.m. CAD en begeleidingsniveau trainers

5

Interne organisatie (coördinatie, nevenactiviteiten, communicatie, beleidsplan) Talentwerking (detectie en ontwikkeling, deelname aan provinciale talentendagen en - trainingen)

+ = +

7

Maatschappelijke waarden

+ =

8

Clubparticipatie (aantal jeugdleden en gediplomeerde trainers)

=

6

Spurtend Pennetje │December 2012│15


Aansluitingen 2012-2013 Nu al telt onze club meer leden dan aan het einde van het vorige seizoen, terwijl er nog steeds atleten zijn die niet of slechts gedeeltelijk in orde zijn met hun lidmaatschap (lidgeld én inschrijving via website), ook al is 1 november al een tijdje gepasseerd. Breng dit zo snel mogelijk in orde want je bent in tussentijd niet verzekerd.

Talentendagen De jeugdwerking mocht 20 talentrijke miniemen en cadetten selecteren om deel te nemen aan de Provinciale Talentendag van begin oktober op het Sportkot in Leuven. Een dozijn ging op de uitnodiging in en spoedde zich op een vochtige zaterdagochtend naar Leuven. Enkele weken later waren de resultaten van de proeven en scouting bekend en zijn maar liefst 8 jongeren uit onze club door de VAL geselecteerd voor de Federale Talentendag: een bijzonder mooi resultaat voor een relatief kleine club als de onze en een serieuze pluim op de hoed van de jeugdwerking. De geselecteerde atleten werden ondertussen ingeschreven voor de Federale Talentendag van zaterdag 23 december in Gent (Topsporthal). Gezamenlijk vertrek is voorzien om 8u10 (stipt!) aan de parking van het Prinsenbos. Iedereen is hiermee ook al zeker van deelname aan de provinciale trainingen die in het voorjaar van 2013 zullen doorgaan (tijdstippen en locaties vernemen jullie later via Joris). Mooi verdeeld over meisjes-jongens en miniemen-cadetten behoren deze jeugdatleten tot de 8 geselecteerden op basis van hun resultaten tijdens de Provinciale Talentendag: - Jill Buelens - Emma De Wispeleare - Margot Kegels - Arno Laenen - Jannes Loonen - Maxim Servranckx - Bram Vankelecom - Hanne Kegels

MIN CAD MIN CAD MIN MIN CAD CAD

Meerkamp + Horden + Werpen Springen Meerkamp + Spurt + Springen Spurt Springen Meerkamp + Spurt Meerkamp + Horden + Werpen Meerkamp

Hofstade Nog eens herhalen: het Hofstadeweekend is vastgelegd op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 april. De benjamins, pupillen en miniemen houden dit laatste weekend van de paasvakantie dus maar beter vrij, en ook de meerkampgroep van Tim zal in Hofstade de voorbereiding op het zomerseizoen plannen. De sprintersgroep die de voorbije jaren ook aanwezig was in Hofstade organiseert deze keer hun ministage elders, maar opteert nog steeds voor hetzelfde tijdstip als de jeugd. Zij mogen binnenkort al de eerste info verwachten.

Spurtend Pennetje │December 2012│16


41ste Cross Grimbergen Op zondag 6 januari staat onze cross in het Prinsenbos op de agenda, een klassieker in het veldloopcircuit. De jeugd mag dit veldloopfeest op gang trekken vanaf 12u30. De seniors heren hebben dit jaar voor het eerst de keuze tussen de klassieke cross over ruim 9km en de nieuwe korte cross over een afstand van 2760m. De korte cross belooft een spectaculaire wedstrijd te worden, met hopelijk een spannende strijd tussen enkele snelle jongens van de middenafstand. Na de korte cross volgen om 15u de dames, die net geen 5km voor de kiezen krijgen. Aansluitend wordt de lange cross voor mannen op gang geschoten. De veldloop van zondag wordt vooraf gegaan door een interbankencross op zaterdag voor de werknemers van de deelnemende bedrijven en overheidsinstellingen. De wedstrijden op zaterdag gaan van start vanaf 14u.

Hulp gezocht! Voor de organisaties van de interbankencross op zaterdag 5 januari en onze eigen cross op zondag 6 januari doen we beroep op jullie helpende handen. We zoeken parcoursbouwers op zaterdagvoormiddag in het Prinsenbos. In de namiddag hebben we nog enkele tappers nodig in de kantine. Op zondagochtend moet de sporthal worden ingericht voor de prijsuitreiking en het secretariaat. Tijdens de cross zelf, vanaf de middag, zijn er vrijwilligers nodig aan de ingangen, bij de verschillende drank- en eetstanden zowel binnen als buiten en is er nood aan seingevers. Direct na afloop van de wedstrijden wordt alles afgebroken en opgeruimd. Ook daarvoor zoeken we nog een handvol kandidaten. In totaal zijn er minstens 60 vrijwilligers nodig die voor enkele uurtjes elk een taak op zich willen nemen. Neem contact op met het bestuur of spreek de trainers aan en geef je voorkeurtaak aan. Alvast bedankt. Elk jaar verkopen we tijdens de cross verse soep en/of pannenkoeken om onze clubkas te spijzen. Enkele mama’s bereiden al jaren hun waren voor en brengen ze liefdevol aan de man. Heb jij ook zin om voor onze club enkele liters verse soep te maken of een stapel pannenkoeken te bakken en deze te verkopen aan de crossliefhebbers? Laat het ons weten.

Prijzentafel Voor elk deelnemer voorzien we een mooie naturaprijs. Geldprijzen zijn er voor de senioren (eerste 30 mannen en eerste 15 vrouwen), junioren (eerste 3) en masters (eerste 3) en voor de korte cross (eerste 5). Alle info hierover op de website.

Spurtend Pennetje │December 2012│17


Programma & parcours Startuur 12u30 12u35 12u40 12u45 12u50 12u58 13u06 13u14 13u22 13u30 13u38 13u46 13u54 14u05 14u17 14u33 14u50 15u01 15u25 16u00

Categorie Benjamins meisjes ° 2005 en 2006 Benjamins meisjes ° 2004 Benjamins jongens ° 2005 en 2006 Benjamins jongens ° 2004 Pupillen meisjes ° 2003 Pupillen meisjes ° 2002 Pupillen jongens ° 2003 Pupillen jongens ° 2002 Miniemen meisjes ° 2001 Miniemen meisjes ° 2000 Miniemen jongens ° 2001 Miniemen jongens ° 2000 Cadetten dames Cadetten heren Scholieren dames Scholieren heren Korte Cross heren Juniors, Seniors & Masters dames Seniors heren Juniors en Masters heren

Ronden Aanloop + 1 A ronde + Aankomst Aanloop + 1 A ronde + Aankomst Aanloop + 1 A ronde + Aankomst Aanloop + 1 A ronde + Aankomst Aanloop + 1 B ronde + Aankomst Aanloop + 1 B ronde + Aankomst Aanloop + 1 B ronde + Aankomst Aanloop + 1 B ronde + Aankomst Aanloop + 1 C ronde + Aankomst Aanloop + 1 C ronde + Aankomst Aanloop + 1 C ronde + Aankomst Aanloop + 1 C ronde + Aankomst Aanloop + 1 A en 1C ronde + Aankomst Aanloop + 1 B en 1C ronde + Aankomst Aanloop + 2 C ronden + Aankomst Aanloop + 3 C ronden + Aankomst Aanloop + 1 B en 1C ronde + Aankomst Aanloop + 3 D ronden + Aankomst Aanloop + 6 D ronden + Aankomst Aanloop + 4 D ronden + Aankomst

- Rolluiken voor woning en industrie - Sectionale poorten - Binnen- en buitenzonwering - Elektrificatie en automatisering

Spurtend Pennetje │December 2012│18

Afstand 820 m 820 m 820 m 820 m 1.450 m 1.450 m 1.450 m 1.450 m 1.690 m 1.690 m 1.690 m 1.690 m 2.130 m 2.760 m 3.000 m 4.310 m 2.760 m 4.880 m 9.380 m 6.380 m


Spurtend Pennetje │December 2012│19


Persknipsels

Spurtend Pennetje │December 2012│20

Spurtend Pennetje 04/2012  
Spurtend Pennetje 04/2012  

Clubblad Atletiekclub Grimbergen December 2012

Advertisement