Page 20

In oktober zijn er verkiezingen en moet er een nieuwe coalitie worden gevormd. Is het mogelijk dat het nieuwe gemeentebestuur de beslissing tot aanleg van de piste nog kan terugdraaien indien de start van de werken door onvoorziene omstandigheden opnieuw uitgesteld moet worden? Neen. De beslissing is gevallen en kan niet meer veranderd worden. De huidige coalitie staat ook voltallig achter het project. Ook vanuit de oppositie is er steun. Vanuit bepaalde hoek is er op de gemeenteraad wel veel kritiek geweest op de kostprijs van dit project, zo’n 700.000 euro. Maar de atletiekclub heeft al het langste moeten wachten op een degelijke infrastructuur. Alle andere sporten zijn al aan hun trekken gekomen: basketbal, volleybal, voetbal, petanque en noem maar op. De atletiek zit nochtans met een heel goede jeugdwerking, maar misschien zijn zij soms wat te braaf geweest, waardoor zij lang hebben moeten wachten vooraleer zij aan de beurt zijn gekomen.

Hoe zal de nieuwe piste eruit zien? De nieuwe piste is een mooi project op maat van onze club en zal zeker een enorme stap vooruit betekenen. Er werd aan alle facetten gedacht, want naast de piste zelf worden ook voorzieningen getroffen voor de afwatering, de verlichting, de omheining en voor de nodige infrastructuur voor de elektronica.

Vroeger was de redenering ook dat een piste in Grimbergen niet nodig was, door de nabijheid van Excelsior op de Heizel en van de piste in Vilvoorde. Maar de mensen van Atletiekclub Grimbergen moeten ook een kans krijgen: als je geen degelijke infrastructuur hebt, kan je nooit grote atleten in alle disciplines kweken. De afgelopen legislatuur hebben we heel veel sportinfrastructuur vernieuwd. Volgende jaren zal er dan ook serieus bespaard moeten worden, maar de heraanleg van de piste is gelukkig al vastgesteld. Het budget is goedgekeurd door de gemeenteraad en op die beslissing kan niet meer worden teruggekomen. Er zijn ook werken die niet mee in de aanbesteding zitten. Hoe zit het daar mee? Als de piste voltooid is, zal er een definitieve omheining van 2m20 hoog geplaatst worden. Die werken gebeuren in eigen beheer door de gemeente, net als de werken met betrekking tot de afwatering van de piste. Ook de afbraakwerken aan de huidige piste gebeuren in eigen beheer, maar die werken blijven beperkt tot het afbreken van de oude omheining en het weghalen van de reclamepanelen rond de piste. Het weggraven van de grond gebeurt door de aannemer zelf. Spurtend Pennetje │Maart 2012│16

- We krijgen een tartanpiste met 6 banen in de rechte lijn en rondom. Het traject van de huidige piste wordt wat aangepast, zodat de bochten minder scherp zullen zijn. - Het verspringen verhuist naar de overzijde van het voetbalveld. Daar komt een zandbak voor ver- en hink-stapspringen met een aanloopstrook langs de 2 kanten. - Op de plaats waar nu het hoogspringen is, komen er twee standen voor kogelstoten. - Het hoogspringen verhuist naar de andere kant van het voetbalveld. Daar komt een groot geïntegreerd vlak in tartan, met ook een aanloopstrook voor het speerwerpen. - Op de plaats waar nu de kogelstand ligt, komt een ring voor het discuswerpen. - Er wordt gezorgd voor een goed afwateringssysteem en voor een degelijke verlichting van de piste. Ook alle nodige bekabelingen voor elektronica worden voorzien. - Een polsstokstand en een waterbak voor steeple zijn niet voorzien, wegens de te grote meerkost.

Spurtend Pennetje 01/2012  
Spurtend Pennetje 01/2012  

Clubblad Maart 2012

Advertisement