Page 16

Cross Grimbergen: de balans Op 8 januari kwamen veldlopers vanover heel het land weer ste afgezakt naar het Prinsenbos voor onze eigen cross. Deze 40 editie mag gerust weer een groot succes genoemd worden. Toch kan het nooit kwaad om achteraf eens de balans op te maken en te kijken wat er goed was en welke dingen er nog voor verbetering vatbaar zijn. De redactie van het Spurtend Pennetje stelde alvast haar top-3 samen van goede punten en werkpunten. Wie nog suggesties heeft om de volgende editie nóg beter te maken, kan altijd terecht bij het bestuur.

Wat was top: Veel medewerkers en een vlotte organisatie De organisatie onder leiding van het bestuur verliep vlekkeloos. Zowel op zaterdag als zondag waren er voldoende medewerkers om een handje toe te steken. Hartelijk dank voor zoveel inzet tijdens deze tweedaagse! Mooi parcours Het parcours bleef gelijk aan dat van vorig jaar, maar enkele zwakke punten werden wel aangepakt. Zo strooiden onze parcoursbouwers dikke lagen zand op de plaatsen waar de omloop de betonnen paden kruist en werd de startstrook op zaterdag nauwelijks gebruikt. Door de interbanken niet op de grasstroken rond het voetbalveld te laten lopen spaarde men deze sompige stroken voor zondag. Een beetje meer werk voor de organisatoren, maar wel een hele verbetering voor de veldlopers. Ook de organisatie binnen in de cafetaria en sporthal was in orde. Veel deelnemers Onze cross kon ook nu weer rekenen op een stevig deelnemersveld. Met 818 veldlopers ongeveer hetzelfde aantal in vergelijking met vorig jaar (toen 821). Enkele grote clubs komen massaal, maar vooral het grote aantal clubs die vertegenwoordigd zijn met enkele atleten valt op, met daarbij ook redelijk wat deelnemers van over de taalgrens. Onze veldloop was voor het tweede jaar op rij de grootste uit de provincie.

Wat was goed, maar kon beter: Eigen opkomst Met 79 GRIM-deelnemers lang niet slecht, maar we geraakten niet aan het recordaantal van 86 uit 2010. Volgend jaar graag nog meer leden aan de start. Geen toppers bij de mannen, wel bij de vrouwen De hoofdcross bij de mannen kon deze keer geen grote namen aantrekken. Wel zagen we een spannende wedstrijd tussen enkele subtoppers. Bij de vrouwen daarentegen stonden wel bekende loopsters (van DCLA) aan de start. Parkeergelegenheid Het blijft een probleem: geraak je auto maar eens kwijt rond het Prinsenbos als gelijktijdig ook KSC Grimbergen een match in derde klasse speelt op Ter Wilgen, de marktkramers in de straten staan opgesteld en het gemeentebestuur een drink geeft op het gemeenteplein.

Spurtend Pennetje │Maart 2012│12

Spurtend Pennetje 01/2012  

Clubblad Maart 2012

Spurtend Pennetje 01/2012  

Clubblad Maart 2012

Advertisement