Page 1

brosjyre.indd 1

14.03.11 14.49


Tomannsjolleprosjektet Norges Seilforbund er heldige som har en raus og visjonær samarbeidspartner som Havfonn. Dette prosjektet startet for tre år siden, og Havfonn har bidratt til finansieringen av mer enn 100 RS Feva. Sammen med trenings- og opplæringsstøtte fra NSF har dette bidratt til at 31 seilforeninger rundt om i landet kan tilby fantastiske seileropplevelser til barn og unge, uten at det kreves at man har seilt tidligere. Prosjektet er blitt en suksess når det gjelder rekruttering til seilsporten. Havfonn er med videre når prosjektet nå går inn i en fase der vi skal sikre større aktivitet og enda flere seilere ute i klubbene. · Samarbeidsprosjekt mellom Norges Seilforbund og Havfonn · Lavterskeltilbud til barn og unge · Skal bidra til rekruttering til seilsporten og hindre frafall · Fremme seileglede · Prosjektet gjennomføres i de lokale seilforeningene · Trenings- og opplæringsstøtte fra NSF

Havfonn bidrar til å bygge sunne og langsiktige verdier blant unge

brosjyre.indd 2

14.03.11 14.49


Det er når du kjenner båten krenger i 15 knops fart at du er glad for at dere er to. Når du henger over ripa og vet at du alene ikke er tung nok til å holde båten på rett kjøl. Når kompisen din passer seilføringa, mens du jobber for å holde båten i plan. Når du er sliten og glad etter en fartsfylt dag på sjøen. Noen å dele med. BF. Forever.

Alle trenger noen å stole på.

brosjyre.indd 3

14.03.11 14.49


DIGG RÅTT

S SINNSYKT

K RUSH

brosjyre.indd 4

FETT

14.03.11 14.49


TRØKK

SUG

KICK

brosjyre.indd 5

14.03.11 14.49


brosjyre.indd 6

14.03.11 14.49


Hvis du aldri har seilt før, er det trygt å seile sammen med noen som kan. Det er derfor det er så fint å lære seiling i en tomannsjolle. Det er alltid en som passer på, og du kan selv overta mer av seilingen etterhvert som du lærer. Du trenger ikke kunne noen ting om seiling på forhånd, og det er ikke nødvendig å kjøpe inn dyrt utstyr. Du kan låne alt du trenger. Mange seilforeninger har en RS Feva tilgjengelig for alle som vil prøve. Disse båtene er kjøpt inn ved hjelp av NSF og sponsormidler fra Havfonn, og skal sikre at alle som har lyst skal få muligheten til å kjenne gleden ved å seile.

Alle kan være med

brosjyre.indd 7

14.03.11 14.49


Tomannsjollen RS Feva • Verdens mest solgte tomanns seiljolle • Lettseilt. Ideell for barn og unge • Særdeles solid, og egner seg derfor til foreningsbruk • 12 fot (3,64 m) • 63 kg • Storseil, fokk og gennaker (maks seilareal: 14,6 m2) • Maks fart: 15 knop

brosjyre.indd 8

14.03.11 14.49


Når dere seiler RS Feva, er det laget som teller! Dere er aldri bedre enn det dere får til sammen. Begge er skjerpet og vet hva dere skal gjøre. Den ene vet hva den andre tenker. Dere lærer av hverandre og utvikler dere sammen. Når de fantastiske seileropplevelsene kan deles med en god venn. Da har dere et superteam på gang!

Bygg et superteam med en god venn

k

brosjyre.indd 9

14.03.11 14.49


brosjyre.indd 10

14.03.11 14.49


Ordliste

DIGG Synet av klubbens RS Feva som du og kompisen din skal seile nå. RÅTT Når dere seiler i 15 knops fart. TRØKK Frisk bris i seilet og sjøspryt i ansiktet. SUG Følelsen man har når man sitter hjemme og gleder seg til å seile. SINNSYKT Å henge over ripa mens dere har full kontroll over båten. KICK Følelsen du får av å seile sammen med kompisen din og som gjør at du vil ut i båten igjen så fort du har kommet på land. RUSH Opplevelsen av at vinden tar skikkelig tak i seilene. FETT Å sløre innover med gennakeren oppe.

brosjyre.indd 11

14.03.11 14.49


Foto: Magne Klann

Det er morsomt å seile sammen Har du lyst til å prøve seiling og lyst til å gjøre det sammen med en venn? Eller kanskje du har seilt Optimist noen år og er klar for en større båt? Da kan RS Feva være noe for deg. Dette er en seiljolle på 12 fot som seiles med to personer, tåler stor fart og er enkel og kjempemorsom å seile. Vil du prøve RS Feva, sjekk om din lokale seilforening har et slikt tilbud. Dersom de ikke har det, kan de i samarbeid med Norges Seilforbund etablere et slikt tilbud i klubben.

brosjyre.indd 12

14.03.11 14.49

Seilglede for 2 / Feva  

TomannsjolleprosjektetNorges Seilforbund er heldige som har en raus og visjonær samarbeidspartnersom Havfonn. Dette prosjektet startet for t...

Advertisement