Page 1

December - Januar - Februar 2018

Ådalens Pastorat Årgang 12 nr. 1

Mygind - Krogsbæk - Skørring

ådalskirkerne.dk


Ådalens Pastorat

jeg på tærsklen til knap et års barselsorlov. Til januar kommer der nemlig en lillebror her i præstegården. Vi glæder os meget alle tre. Og nu får jeg da en december måned med julefred. Det var i hvert fald min egen første tanke, da det gik op for mig. Men nu, hvor barslen står lige for døren, er det faktisk ikke så let alligevel. Jeg kan mærke en indre uro. Det er svært at lade arbejdet ligge, fordi det at være præst netop er mere end blot et arbejde. Det er blevet en del af mig, og jeg er meget glad for og taknemlig over at være præst her i Ådalen. Bekymringerne banker på: skal det hele nu gå? Har jeg videregivet alle de vigtige oplysninger til min i øvrigt dygtige og søde barselsvikar? Og hvordan bliver det mon at vende tilbage med to små børn? Bekymringer er der nok af, og julefreden kan være svær at finde for os alle. Men juleevangeliet er budskabet om, at juleglæden og julefreden er stærk nok til, at julesorgen og alle vores bekymringer kan slukkes: ”Frygt ikke! Se, jeg forkynder jer en stor glæde, som skal være for hele folket: I dag er der født jer en frelser i Davids by; han er Kristus, Herren”. Freden og glæden findes i det budskab; den fred og den glæde, vi ikke kan skænke os selv, men som kommer til os, uforskyldt. Med ønsket om en fredfyldt advents- og juletid til jer alle giver jeg hermed stafetten videre til Trine i et lille års tid Tag godt imod hende.

At finde julefred ... Af sognepræst Anne Sophie Berg Ricevuto Julefred, - det lyder så skønt og tiltrængt. Jeg tror, vi alle sammen kunne trænge til det, men ofte bliver advent og jul alt andet end fredelig, - tit er den mere forbundet med stress og jag: at få fundet de rigtige julegaver, så børnene for Guds skyld ikke bliver skuffede. Der skal handles ind, kokkereres, og anden skal helst sidde lige i skabet ligesom resten af julemaden, der jo hører sig til. For ikke at tale om, at vi farer landet rundt for at nå til julefrokost både her og der. Når man er præst, er julen noget helt særligt, fordi man i den tid er med dér, hvor det sker. Der er juleafslutning for de små børn i vuggestue, dagpleje og børnehave. De tropper op med nissehuer, og de skråler højt med på ”halleluja”, når vi skal synge ”Et barn er født i Bethlehem”. Så er der afslutningerne for de forskellige klassetrin i skolen, der er stemningsfyldte adventsgudstjenester og højdepunktet juleaften, hvor samtlige seks kirker er fyldt op til randen. Som præst kan man næppe undgå at komme i julestemning. Men det er også en hård tid med meget arbejde, og når vi endelig når hen til juleaften, er der ikke det store overskud tilbage til at holde jul med ens egen familie, som ellers har ventet nok så tålmodigt. I skrivende stund står

2


Dedember - Januar - Februar 2018

Du kan få hjælp til det på Hornslet kirkekontor, tlf. 8699 4030. Åbent mandag - fredag kl. 9-13 - torsdag også kl. 15-17. Dåb, vielse og dødsfald skal anmeldes til sognepræsten

Sognepræsten Fra og med tirsdag den 5. december er Trine Mathiassen Oppfeldt konstitueret sognepræst, mens Anne Sophie Berg Ricevuto er på barsel. Trine Mathiassen Oppfeldt, Grønfeld Bygade 15 A, 8400 Ebeltoft, tmo@km.dk, tlf. 8697 4400, mobil 2979 4476. Træffes bedst kl. 9-16 - holder fri mandage.

Trine Mathiassen Oppfeldt Siden jeg blev færdig på pastoralseminariet i 2010 har jeg har altid tænkt, at jeg gerne ville ud og være præst, men også tænkt, at jeg skulle have levet lidt mere af livet, før jeg blev det. Så siden 2010 har jeg arbejdet som efterskolelærer på Rønde Efterskole. Der har jeg undervist i boglige fag og friluftsliv og virkelig nydt at være sammen med masser af unge mennesker døgnet rundt. Men nu kalder præstelivet, og jeg glæder mig meget til at afløse Anne Sophie og være præst i Ådalens kirker, indtil hun kommer tilbage. Jeg er vokset op i Aalborg og gik på universitetet i Aarhus, hvor jeg i 2009 blev cand. Theol. Siden er jeg flyttet med min familie til Grønfeld i udkanten af Mols Bjerge, hvor jeg bor med min mand, Asser, som er læge i Aarhus - og vores to børn, Anna på 8 år og Ellen på 5 år. Jeg glæder mig til at hilse på jer og kan træffes pr. telefon og pr. mail men regner også med at have træffetid i sognegården i Skørring - nærmere info følger.

Trine tager rigtig gerne på hjemmebesøg. Så har du lyst til eller brug for en snak, eller kender du til en, der har, er du meget velkommen til at tage kontakt. Graveren Graver Hanne Kusk kan træffes på tlf. 2042 9246 mandag-torsdag kl. 8-16, fredag kl. 8-12 samt lørdag/søndag og helligdage kl. 9-14. Kirkebilen Kirkebilen kører til alle gudstjenester og arrangementer i Ådalens Pastorat. Den kan senest dagen før bestilles på tlf. 8699 5400. Menighedsrådsmøder Der afholdes menighedsrådsmøde den anden onsdag i hver måned - med undtagelse af juli og december. Alle møderne er offentlige og foregår i Sognegåden kl. 19. Kirkekontor Du skal anmelde/ansøge om O/A erklæring (faderskab) navngivning, navneændring og navneændring ved vielse på borger.dk.

3


Ådalens Pastorat

Sogneeftermiddage

Strikkecaféer i Skørring Sognegård

Sogneeftermiddagene i Sognegården i Skørring begynder kl. 14. Det koster ikke noget at være med, og der er kaffe på kanden og kage på fadet.

Tirsdag 16. januar kl. 14-16 Tirsdag 20. februar kl. 14-16 Tirsdag 20. marts kl. 14-16 Vi mødes over en kop kaffe og lidt lækkert, mens vi strikker dåbsklude til vores seks sognes små dåbsbørn. Vi har garn og mønstre, så du skal blot medbringe dit gode humør og strikkepinde i str. 2,5 eller 3. Det er gratis at være med, og alle er meget velkomne.

Tirsdag 5. december Julehygge med spændende julefortælling og amerikansk julelotteri. Tirsdag 2. januar Denne gang skal vi høre et spændende foredrag om vores lokalhistorie. Krogsbæk Kirkes klokke har nemlig 250 års jubilæum i 2018. Den blev støbt af klokkestøberen M. C. Troschell i 1768, og Erik Kure fortæller om klokkens historie med ledsagende billeder, tekst og lyd.

Særgudstjenester og arrangementer 15 beboere fra Mygind har lavet et gudstjenesteværksted i Mygind. Det er en broget flok fra landsbyen med meget forskellig baggrund, idèer, holdninger og tro – eller ikke tro. Vi diskuterer blandt andet, om det stadig er folkets kirke, når 25.000 sidste år meldte sig ud af Folkekirken. Idèen opstod hos Anders Laugesen, som bor i udkanten af Mygind skov. Han er redaktør/vært på det populære P1 DR-radioprogram, ”Mennesker og tro”, der sendes fra en skurvogn ved hans gård. Efter værksteds-gudstjenestenen går vi over i forsamlingshuset til en kop kaffe og en snak om det, vi lige oplevede hvad duede og hvad duede ikke. Værksteds-gudstjenester annonceres på ådalskirkerne.dk og på Facebookgruppen ”Ådalskirkerne” - og i Adresseavisen.

Tirsdag 6. februar Mette og Poul Nørup besøger os med deres foredrag ”En kulturrejse langs vestkysten”. Poul er tidligere lærer og Mette organist. Ægteparret har årenes løb foretaget mange cykelture i Danmark og resten af Europa. I foredraget fortæller de om det landskab og den kultur og historie, de har oplevet på deres tur langs vestkysten. De fortæller på en måde, så man også får sjælen med og inddrager samtidig publikum med diverse fællessange. Tirsdag 6. marts Hjortshøj seniororkester med kendte sange, vi alle kan synge med på.

4


Dedember - Januar - Februar 2018

Alle er velkomne, og tag gerne venner, naboer og familie med. På vegne af værkstedsgruppen Lis Kildegaard og Marie Louise Maegaard

Kyndelmisse i Skader Kirke søndag 4. februar kl. 19 I anledning af kyndelmisse holdes der stemningsfuld og gratis cafégudstjeneste. Mørket oplyses af stearinlys ved cafébordene i kirken, hvor der serveres et glas vin, en kop kaffe og lidt lækkerier til alle.

Værkstedsgudstjeneste i Mygind lørdag 9. december kl. 14 Indsættelse af Trine Mathiassen Oppfeldt søndag 10. december kl. 14 i Skørring Kirke Anne Sophie går på barsel fra december og et lille års tid frem. Barselsvikar Trine Mathiassen Oppfeldt bliver indsat af provst Benedikte Bock Pedersen. Bagefter bydes på kaffe og kage i sognegården. Vi håber, I tager godt imod Trine.

Fastelavnsgudstjeneste og tøndeslagning i Skørring søndag 11. februar kl. 13 Der startes med fastelavnsgudstjeneste i kirken, og du må meget gerne være udklædt. Efter gudstjenesten er der i forsamlingshuset fest, tøndeslagning, præmier og forhåbentlig en masse godter. Det er gratis at deltage, men det kræver tilmelding senest mandag 5. februar til Trine Mathiassen Oppfeldt, SMS 2979 4476 - tmo@km.dk.

Julekoncert med Marie Carmen Koppel i Karlby Kirke mandag 18. december kl. 19 Det er gratis at deltage, men der bliver rift om pladserne, så kom i god tid. Nytårsgudstjeneste søndag 31. december kl. 16 i Mygind Kirke Vi mødes, tænker over og takker for året, der er gået. Bagefter serveres et glas bobler og et stykke kransekage i våbenhuset, så vi kan skåle og ønske hinanden godt ind i det nye år.

5


Ådalens Pastorat

lig sygdom. Jeg nyder at komme til gudstjenesterne, at sidde stille og lytte til prædiken og salmer. Og så holder jeg også meget af det sociale både i forbindelse med gudstjenester og i menighedsrådsarbejdet.

Menighedsrådet Hvem sidder egentlig i menighedsrådet..? – lær rådet at kende. Vi sætter løbende fokus på de forskellige medlemmer af menighedsrådet. Knud Poulsen

Jens Scheel Thomasen Jeg har været medlem af menighedsrådet siden 1997 og er blevet valgt til formand ved de seneste tre valg. Jeg er udlært driftsleder ved landbruget samt elektriker. Jeg bor på Mygind Højgård, Gammel Oustrupvej, som 3. generation og er gift på 25. år med Maibritt og har fire børn. Jeg arbejder for et bredt samarbejde i hele Ådalens pastorat.

Jeg er født og har levet hele mit liv på gården på Jens Basses Vej 10 i Skader. Derfor kender jeg også lokalområdet vældig godt. Jeg er gift med Anne-Birthe, og jeg har siddet i menighedsrådet de seneste 17 år. Jeg er aktiv bedemand, og så fungerer jeg som kasserer i menighedsrådet. Jeg har især fået øje på, hvad kirken har at byde på, efter jeg er blevet ældre og har været igennem alvor-

Jubilæum Vi er så heldige at have hele to 25-års-jubilarer ved Ådalskirkerne. Den 1. december fejrede vi ved en reception i Sognegården jubilæer for organist ved Skørring, Mygind og Karlby kirker, Annelise Ohrt Jensen og for gravermedhjælper Dan Høj Laursen. Dan gik ved samme lejlighed af efter de mange års tro tjeneste. Stort TILLYKKE og tak for jeres indsats.

Emil Appelby Nielsen blev døbt søndag 15. oktober i Skørring Kirke. Her ses han lidt træt efter strabadserne med sine stolte og glade forældre.

6


Dedember - Januar - Februar 2018

Kontaktoplysninger

Gert Almskou Østrupvej 27, 8543 Hornslet tlf. 8699 8044, mobil 2171 6972 tgalm@outlook.dk

Konstitueret sognepræst Trine Mathiassen Oppfeldt, tmo@km.dk, tlf. 8697 4400, mobil 2979 4476

Kasserer Knud Poulsen Jens Bassesvej 10, Skader 8543 Hornslet, tlf. 8697 4720 mobil 5095 0420 kvp.skader@gmail.com

Hornslet Kirkekontor Rodskovvej 4, 8543 Hornslet Tlf. 8699 4030, miro@km.dk Menighedsrådet Formand Jens Thomasen Gl. Oustrupvej 15, Mygind 8544 Mørke, jens.scheel@c.dk tlf. 8697 4320, mobil 4122 2554

Ansatte Graver Hanne Kusk: Tlf. 2042 9246 hanne.kusk@live.dk Gravermedhjælpere Dan Høj Laursen Kragkærvej 24, Fårup, 8544 Mørke tlf. 8697 4222, mobil 6139 1933

Næstformand Leif Holm Kirkestræde 5, Søby, 8543 Hornslet tlf. 8697 4477, mobil 2288 4322 leifkoshima@hotmail.com

Hans Madsen, tlf. 6082 2345 Lars Bødtker Laustsen, tlf. 6174 2062

Kirkeværge Søby - Skader - Halling Karen Tvedegaard Solhøjvej 10 Halling, 8543 Hornslet k.tvedegaard@gmail.com tlf. 3024 5348

Organister Carl Erik Byskov Tlf. 8627 3442, mobil 2360 4608 ceby@outlook.dk

Sekretær og kirkeværge Mygind Krogsbæk - Skørring Anders Mortensen, Ådalen 1, Skørring 8544 Mørke, acbm@hotmail.dk Tlf. 8697 4953, mobil 2783 8425

Annelise Jensen Tlf. 8697 4345 anka.jensen@fibermail.dk Kirkesangere Eva Marie Ømark Tlf. 5178 9295 evamoemark@gmail.com

Kontaktperson Ib Rasmussen Kløvevej 10, Skørring, 8544 Mørke akib@ma-net.dk tlf. 8697 4459, mobil 2023 4459

Jette Lindegaard Tlf. 8637 7253 86377253@nypost.dk

Anita Kristensen, Krogsbækvej 8 Karlby, 8543 Hornslet skrivnu@yahoo.dk, tlf. 2183 8305

7


December - Januar - Februar 2018

Gudstjenester Søndag 10. december Skørring kl. 14 - indsættelse - Trine/Benedikte - ændring siden seneste kirkeblad Søndag 17. december Halling kl. 11 Trine Søndag 24. december (juleaften) Skørring kl. 13 - Trine Søby kl. 14 -Jørgen Pedersen Karlby kl. 14 - Ida Bielefeldt Skader kl. 15 - Jørgen Pedersen Mygind kl. 15 - Ida Bielefeldt Halling kl. 16 - Trine

Mandag 25. december (Juledag) Karlby kl. 11 - Trine Søndag 31. december (nytår) Mygind kl. 16 - Trine Søndag 7. januar Skørring kl. 9.30 - Maria Søndag 14. januar Søby kl. 9.30 - Maria

Søndag 21. januar Skørring kl. 11 - Trine Søndag 28. januar Søby kl. 11 - Trine Søndag 4. februar (kyndelmisse) Skader kl. 19 cafégudstjeneste - Trine Søndag 11. februar (fastelavn) Skørring kl. 13 - familiegudstjeneste - Trine Søndag 18. februar Søby kl. 9.30 - Maria Søndag 25. februar Skørring kl. 11 - Trine Søndag 4. marts Skørring kl. 9.30 - Maria Søndag 11. marts Søby kl. 11 - Trine

Søndag 18. marts Søby kl. 9.30 - Maria

Oversigten over gudstjenesterne opdateres løbende på ådalskirkerne.dk - og annonceres i Adresseavisen Syddjurs

Udgivet af Ådalens Pastorat Redigeret af sognepræsten og Mogens Greve Oplag: 720 Tryk: Rosenholm Tryk

Profile for Mogens Greve

Ådalens Pastorat nr. 1 2018  

Ådalens Pastorat nr. 1 2018  

Profile for greve
Advertisement