Page 1

51E JAARGANG NO. 8

WOENSDAG 23 FEBRUARI 2011 WWW.GRENSKOERIER.NL

Concert Van Maasakkers en EMM tot laatste stoel bezet Een mooi concert waar menigeen ‘kiepevel’ van kreeg

DEZE WEEK • Officiële gemeentenieuws • Voorleeskampioen Lieke • Jac Boelens neemt afscheid • Mijn Mening • Boerenbals in Cranendonck • Afscheid directeur de Boogurt • Politieberichten Cranendonck • Nederlandse cabaretiers in cinema Walburg

Actie Mager soepvlees

1.

00 geldig 24 t/m 26 februari

150 GRAM

Zie achterpagina

Gerard van Maasakkers en EMM brachten een concert vol vrolijkheid, nostalgie en humor. Inzet: Rob Lenders speelt een solo op de bugel, foto’s DeMeus HAMONT- Het was een cadeau van het jubilerende EMM aan de Budelse bevolking: voor de tweede keer traden ze op samen met Gerard van Maasakkers en zijn Vaste Mannen. Het werd een prachtig concert vol vrolijkheid, nostalgie, poëzie en humor maar vooral met geweldige muziek. Zowel de band als de harmonie lieten het beste van zichzelf zien en horen en natuurlijk gebeurde dat weer in de Hamontse Posthoorn die inmiddels is uitgeroepen tot Budels Cultureel Centrum.

Heel Buul van boven de 45 (en een enkeling die jonger was) bevond zich afgelopen zondagavond aan de andere kant van de grens. Zeker zo’n zes- tot zevenhonderd zitplaatsen bood de Posthoorn en ze waren tot de laatste stoel bezet.

Het werd een concert dat zeer de moeite waard was. EMM liet horen dat ze met recht in de eerste divisie spelen. Vooral in een vurig stuk als Fandango laten ze alles horen wat ze in huis hebben: (Lees verder op pagina 2)

Kijk voor ons woningaanbod pagina 17 en 18

Wéér vloog er een auto uit de bocht in de Heikantstraat Wethouder Manders gaat op korte termijn maatregelen nemen BUDEL- Vorige week vrijdag was het weer raak bij Johan en Berty Immers aan de Heikantstraat in Budel. ‘s Avonds om half twaalf knalde er een auto tegen de voorgevel van hun huis. Een van de vele die de afgelopen tien jaar uit de bocht vlogen op de hoek Mulkstraat/Heikantstraat. Meestal kwamen ze terecht in de tuin van de familie Immers, ditmaal zelfs tegen hun voorgevel. Waar blijft die definitieve randweg? vragen Johan en Bertie zich vertwijfeld af. Boos op die brokkenmakers? Nee, dat zijn Johan en Berty Immers niet. Ongerust, dat zijn ze wel en bang voor alles wat er nog te gebeuren staat. Want de Mulkstraat wordt al een tiental jaren geteisterd door verkeersdrukte waarop de weg niet berekend is. ‘Sinds het vrachtverkeer door de Midbuul en de Mulkstraat wordt omgeleid is het hier veel drukker geworden,’ legt Berty Immers uit. ‘ Hoeveel mensen er in die tijd hier uit de bocht zijn gevlogen? We weten het niet meer. Meestal vlogen ze rechtdoor bij ons door de heg heen.’ ‘Ik heb op een gegeven moment zelf maar een betonrand langs de weg aangelegd,’ vervolgt haar echtgenoot. ‘Bij de gemeente hebben we al

vaak aangeklopt maar die laten het allemaal zoals het is.’ Zo’n jaar of drie geleden zijn ze heel erg geschrokken toen een auto uit de bocht vloog en bijna een vrouw schepte. Ze ontsnapte ternauwernood. ‘We denken dan ook aan al die scholieren van Weert die hier elke dag op de fiets door komen. Levensgevaarlijk!’ Je kunt het de mensen lang niet altijd aanrekenen dat ze uit de bocht vliegen, vinden ze. Er kunnen allerlei redenen voor zijn. Natuurlijk is het soms iemand die gedronken heeft maar het kan ook een vreemde zijn die de situatie niet kent of een glad wegdek bij regenweer. (Lees verder op pagina 2)

Meestal eindigen ze in de tuin, deze keer reed er een auto tegen de voorgevel van de familie Immers


WOENSDAG 23 FEBRUARI 2011

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 2

Wéér vloog er een auto uit de bocht in de Heikantstraat Wethouder Manders gaat op korte termijn maatregelen nemen

Samengesteld door de Grenskoerier Informatiebulletin over culturele of gewoon gezellige evenementen in onze regio

Vrijdag 25 februari • De Bonte Avondcommissie van de Heiknuuters heeft inmiddels haar voorbereidingen afgerond en is er opnieuw in geslaagd Brabants topamusement naar Dorplein te halen. Deze avond, welke gehouden zal worden op 25 februari om 20.00 uur mag U dan ook zeker niet missen.

Zaterdag 26 februari • Op zaterdag 26 februari zullen Bert van Lies van Driek Roefs en Sas van Jan en Tonnie Ties ter gelegenheid van de boerenbruiloft in de on-echt worden verbonden. Om 19.30 uur zullen ze in een stoet naar het boerenbruidspaar vertrekken om hen vervolgens te begeleiden naar Partycentrum Antoine. • Zo als ieder jaar organiseert K.S. de Heiknuuters weer een Kinder Bonte Avond voor kinderen t/m 16 jaar op zaterdag 26 februari 2011. De kinderbonte avond van de Heiknuuters is uitgegroeid tot een van de grootste kinder evenementen uit de regio Cranendonk. • Zaterdag 26 februari a.s. organiseert Jong Nederland Gastel haar jaarlijkse Mini-boerenbal. Het mini-boerenbruidspaar bestaat uit twee (jeugd)leden van Jong Nederland. Om 19.00 uur wordt dit mini-boerenbruidspaar op een verrassende manier onthuld.

Vervolg voorpagina Weliswaar is de snelheid van 80 naar 60 kilometer verlaagd, de meeste automobilisten houden daar geen rekening mee. Maar het ergst zijn de vrachtwagens die elke dag tussen vier en half zes voor een file zorgen op de Heikantstraat. ‘Er kunnen namelijk geen twee vrachtwagens tegelijk door de bocht dus ze moeten op elkaar wachten,’ legt Johan uit. ‘De gemeente heeft een rand stenen

langs de weg aangelegd voor de afwatering. Veel zware vrachtwagens rijden daar overheen zodat de brokstukken bij ons over de heg vliegen.’ Zo kan het niet langer, vinden Johan en Berty Immers. ‘Ontzettend vervelend,’ luidt de eerste reactie van verantwoordelijk wethouder Bert Manders. ‘Ik heb dan ook met de ambtenaren afgesproken dat ze zeer binnenkort gaan praten met de familie Immers.

Er moeten maatregelen genomen worden want dit mag niet meer gebeuren. Enerzijds moet de familie Immers daar veilig kunnen wonen, anderzijds moet de inrichting van de weg ook zo gemaakt worden dat het verkeer zo goed mogelijk door kan stromen.’ Volgens de wethouder is men op de gemeente aan het sparen om tot een zo goed mogelijke oplossing te komen voor de verkeersafwikkeling in Budel-zuid.

Concert Van Maasakkers en EMM tot laatste stoel bezet Een mooi concert waar menigeen ‘kiepevel’ van kreeg

Zondag 27 februari • Zondagmiddag 27 februari zal de Kinderbontemiddag van de Buulder Buk plaatsvinden in de Borgh te Budel. Na de opening om 14:00 uur met onze jeugdprins Luuk en prinses Romy, komen de artiesten het podium betreden. • In café De Meulen aan de Van Houtstraat is op zondagmiddag 27 februari een paranormaalbeurs. De zaal is open van 11.30 tot 17.00 uur. Diversen mediums geven deze middag consulten,tevens grote stand aanwezig voor aankoop spirituele artikelen. • Sinds oktober 2010 zijn de Limburgse Popsport deelnemers keihard aan het werk om als beste uit de bus te komen tijdens de regiofinale op zondag 27 februari in Muziekcentrum de Bosuil aan de Vrakkerveld in Weert. Twee bandteams zullen uiteindelijk de regiofinale winnen en doorstromen naar de landelijke finale. De aanvang is om 13.30 uur en de entree is gratis. • Zondag 27 februari organiseert de Gezinsbond Afd Achel in zaal “Aan de Statie”, St Odilialaan 58, Achel van 13.30 tot 16.00 u een tweedehandsbeurs voor babyartikelen, speelgoed en kinderkleding. Wil je graag op een goedkope manier de garderobe of het speelgoed van je lieveling aanvullen? Dan ben je hier op het juiste adres. Kandidaatverkopers kunnen info krijgen en zich inschrijvingen bij Fien, 011 64 36 41 (na 18u) of via info@gezinsbondachel.be • Op zondag 27 februari 2011 wordt er in Café Zaal Lavrijssen de Tiende Valkenswaardse bierruilbeurs georganiseerd. De entree is gratis. Verzamelaars van bierartikelen, maar ook andere geïnteresseerden zijn welkom tussen 10.30 en 14.30 uur. • Op zondag 27 Februari organiseert de harmonie van het H.Hart weer haar jaarlijkse vlooienmarkt in zaal De Schuttershoeve, Herenvennenweg te Altweerterheide. De markt begint om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

Donderdag 3 maart • De Heemkamer van Heemkundekring ‘De Baronie van Cranendonck’, gevestigd in het Schepenhuis aan de Markt te Budel, is op donderdag 3 maart geopend van 14.00-22.00 uur; de toegang is gratis.

Buurtbeheer Sterk Schoot Buurtbeheer Ook voor het Dorpsplatform BudelSchoot is er weer een nieuw jaar aangebroken. Er wordt hard gewerkt aan het bekende Masterplan waarvan wij hopen dat er dit jaar flink stappen worden gezet. De inwoners kunnen weer suggesties doen voor het realiseren van projecten die de leefbaarheid verhogen in ons dorp. Alle dorpsplatforms hebben de positieve, verbindende werking hiervan bij de gemeente kenbaar gemaakt en hopen dat er in 2011 weer gelden uit het Stimuleringsfonds beschikbaar worden gesteld. Sterk Schoot wil onderzocht hebben of een treinstation in Budel-Schoot haalbaar is. Onze inwoners mogen

daar hun mening over geven. Er wordt in 2011 gestart met het bouwproject Striboschhof en uiterlijk in 2012 met Plan ’t Ekker. In goed overleg worden op beide locaties starters woningen, patio’s, studio’s, dubbelkappers en vrijstaande woningen gebouwd. Hiermee wordt in de behoefte van onze inwoners voorzien. De eerstvolgende vergadering van Dorpsplatform Budel-Schoot wordt gehouden op donderdag 24 februari 2011 van 19.30-21.30 uur in De Reinder. Op de agenda staan o.a. de volgende onderwerpen: toelichting plan “t Ekker door Bouwbedrijf Vos, kennismaking met de buurtbrigadier Jos Lowis, stand van zaken Masterplan, Strooibeleid in BudelSchoot, afronding pilot gescheiden inzameling afval en ingekomen post. Alle belangstellenden zijn van harte welkom. www.sterkschoot.nl.

EMM liet horen dat ze ook in het samenspel met Van Maasakkers hun mannetje stonden, foto: DeMeus Vervolg voorpagina van heel klein en subtiel via opzwepend tot een volledige uitbarsting. Dirigent Frans van Dun haalt het onderste uit de kan. Heel anders is de Glenn Miller sound maar ook daar weten ze weg mee. Verder lieten ze horen dat ze ook in het samenspel met Gerard van Maasakkers en zijn Vaste Mannen hun mannetje staan. Gerard van Maasakkers staat voor mooie liedjes. Of het nu over ‘onze vader’ en ‘ons moeder’ gaat, over een boom of over de liefde zoals dat prachtige ‘Als ge ooit nog eens terug komt’. Mooi zijn ze, poëtisch van tekst en met een melodie die door je hoofd blijft zingen. Nostalgisch zijn

ze. Zoals in ‘Ik was 19 in ‘68’ over de Puch en de Mobilette (brommers) met het mandje met de pukkel (soldatentas) erin. En het lied over de bedevaart naar Handel is, met name als je uit Valkenswaard komt, een feest van herkenning. Kritisch is Van Maasakkers ook wanneer hij zingt over Kamp Vught of over de Rooms Katholieke kerk (‘Lieve Heer’) die de laatste jaren zo in opspraak is. En natuurlijk is

er veel vrolijkheid en humor zoals in zijn aloude ‘Hé gaode mee’ en de welbekende ‘Janus Dekker’ die met zijn strontkar het hele lentefeest in een chaos laat eindigen. Zijn Vaste Mannen zijn muzikanten-pur-sang wat gitarist Harrie Hendriks even liet horen in een prachtige gitaarsolo tijdens het lied ‘As ge ooit nog eens terugkomt’. Een mooie avond waar menigeen met ‘kiepevel’ gezeten heeft!

Baby van de maand

FEBRUARI

Is uw baby geboren in de maand februari? Stuur dan een geboortekaartje met foto vóór 7 maart naar De Grenskoerier; Dr. A. Mathijsenstraat 34, 6021 CL Budel. Uw baby maakt dan kans om tot baby van de maand gekozen te worden. De adverteerders: • Kraamzorg Homecare • De Babykraam • Fysiotherapie Lammers-Hompes • De Losse Veter • Kids Fashion Factory • Patisserie de Zaligheden hebben waardebonnen beschikbaar gesteld. Hiermee kunnen de jonge ouders leuke spulletjes uitzoeken.

Bekendmaking: woensdag 9 maart

Je ziet ze op zaterdagmorgen in heel Cranendonck. Langs het voetbalveld. Kijkend naar en trots op hun kleinzoon. Die is de hele morgen al een beetje zenuwachtig want opa komt kijken. Als hij vandaag toch eens een goal zou maken! Dan ziet hij opa. Die zwaait naar hem, hij lacht terug en begint meteen harder te lopen. Misschien heeft opa ooit zelf gevoetbald en denkt hij terug aan vroeger. Misschien droomt opa stiekem dat zijn kleinzoon ooit een topvoetballer wordt. Maar opa hoopt vooral dat zijn kleinzoon vandaag een goal maakt. Hij houdt de euro die hij daarvoor als beloning in gedachten heeft, stevig vast in zijn jaszak. Dan ziet hij zijn kleinzoon samen met twee andere spelertjes op het gras zitten. Ze hebben een klavertje vier gevonden.


WOENSDAG 23 FEBRUARI 2011

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 3

65

1. ! 1.50! 7.80!

Brood van de week: Tarwe van 2,07 voor ..................................................

Toetje van de week: Suikerbrood van 1,90 voor ............................................... T.: 0495 491354 Budel • www.bakkerijrooymans.nl

Weekendtip: vrijdag 25 en zaterdag 26 februari T.: 0495 491354 Budel • www.bakkerijrooymans.nl Abrikoos-ananas vlaai van 9,75 voor ..... T.: 0495 491354 Budel • www.bakkerijrooymans.nl

Elke dag weer.... Vers, ambachtelijk en lekker!

Carnavalsvakantie T.: 0495 491354 Budel • www.bakkerijrooymans.nl

wij zijn gesloten van maandag

T.: 0495 491354t/m Budelzaterdag • www.bakkerijrooymans.nl 7 maart 12 maart T.: 0495 491354 Budel • www.bakkerijrooymans.nl

zaterdag 5 maart zijn wij geopend tot 13.00 uur !! T.: 0495 491354 Budel • www.bakkerijrooymans.nl

T.: 0495 491354 Budel • www.bakkerijrooymans.nl

T.: 0495 491354 Budel • www.bakkerijrooymans.nl

jij bent aan bod op

openbare online veiling

BUDEL sluiting 1 maart 2011

Goederen afkomstig uit faillissementen, overtollige voorraden en andere belanghebbenden;

CV ketels Bosch, Nefit | (decor)radiatoren | bubbelbaden | gereedschap oa. Makita, Festool en DeWalt | div. tuinartikelen | paardensportartikelen | Ford Transit Connect (2005) | zitmaaiers | etc.

Kijk het laatste volledige weekend van de maand op vrijdag, zaterdag en zondag naar Grenskoerier TV om 11.00 uur, 19.15 uur, 21.15 uur en 23.15 uur

Kijkdag:

vrijdag 25 februari van 15.00 tot 19.30 uur zaterdag 26 februari van 9.30 tot 15.30 uur

Adres:

Meidoornstraat 3, 6021 AX te Budel

NIEUW KLIKGEBIT? Tandprothetische Praktijk VAN DE BROEK Dr. A. Mathijsenstraat 3c, 6021 CJ Budel

Kunstgebitherstellingen

VERGOEDINGEN VIA BASISVERZEKERING

Abdijstraat 16, Hamont

UITSLUITEND NA TELEFONISCHE AFSPRAAK Telefoon: GSM:

0032 11 44 64 43 • 0031 (0) 6 13957485

Uw meubels opnieuw stofferen

Wij zijn dealer van o.a.: Sahco Hesslein Zimmer & Rohde JAB De Ploeg Kvadrat Chivasso Monkwell Andrew Martin Pepe Penalver Sur Canape Joel Dely Backhausen Alcantara

• Wij zijn gespecialiseerd in het opnieuw bekleden van uw antieke, klassieke en moderne meubels met exclusieve meubelstoffen of leder.

• Breng een bezoek aan onze showroom of kijk op internet: www.mertensweert.nl

• Wij staan borg voor hoogstaande kwaliteit en een perfecte afwerking.

AANBIEDING van de week

Uw oude TV is tot  1000,- waard bij aankoop van een LCD TV

Bel voor een vrijblijvende offerte en wij adviseren u, bij u thuis, hoe onze stoffen in uw interieur zijn toe te passen.

Tel. 0495 538150

EP: Elect EP: v.d.Kampen v.d.Kampen Electron

Audio Video ••KTV • Klein Huishoudelijk • Witgoed• •Witgoed Multimedia AUDIO - VIDEO - WITGOED KLEIN HUISHOUDELIJK Audio •• Video KTV• Telecom • -Telecom • Klein Huishoudelijk • Mathijsenstraat 1111 • 6021 CJ Budel • Tel. 0495 49 71 79 • www.epvanderk Dr.Dr. A.A.Mathijsenstraat • 6021 CJ Budel Dr.A. Mathijsenstraat 11 Budel• Tel. 0495 49 71 79 • www EP:ElectronicPartner® EP:ElectronicPartner® www.epvanderkampen.nl • Tel. 0495-497179


WOENSDAG 23 FEBRUARI 2011

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 4

Patrick en Mirjam

Patrick en Mirjam dansen de cha-cha-cha en de slowfox “Oh leuk, en wie is dan de Star?”, zei ik, toen Mirjam bij me langs kwam om te vertellen dat Dancing with the Cranendonck Stars weer georganiseerd zou worden. Mirjam legde me uit wat de bedoeling was en ik dacht: “Doei, dat zie ik niet zitten voor zoveel mensen dansen!” Ik vind dansen wel leuk, maar dit is toch wat anders... De mensen om me heen zeiden: “Leuk, dat moet je doen, je danst toch graag! Dus ik heb uiteindelijk ‘Ja’ gezegd, en ben er nu blij mee!” Patrick van Meijl, eigenaar van CSB Installatietechniek, is vader van 2 kinderen: Bente en Jesse. “Om de week komen de kinderen ook kijken naar het dansen als ik op zon-

n d a e we v e g i e

J

ar

dag moet oefenen”, vertelt Patrick. “De kinderen vinden het geweldig dat ik meedoe. Bente wil graag in gala en heeft de kapper al geregeld”, lacht hij. “Ik hoopte stiekem dat ik met Mirjam mocht dansen, want haar kende ik al een beetje van vroeger van Ward la Mar”, vertelt Patrick enthousiast. “Vroeger zat ik zoals iedereen op dansles bij Ward la Mar in Weert: vanaf mijn 13e tot mijn 17e. Daarna was het niet meer cool en ben ik gestopt”. “De pasjes die ik nu leer, lijken helemaal niet op de pasjes die ik vroeger heb geleerd; je begint eigenlijk weer van voren af aan”. “Maar Patrick doet het goed!”, valt Mirjam in: “Hij wil

k

het zelfs té goed doen en is af en toe overenthousiast”. Dan zeg ik: “Laat het gaspedaal maar los. Maar dat enthousiasme is wel fijn”. Patrick en Mirjam dansen de Chacha-cha en de Slowfox. “Ik had wel gehoopt op de Cha-cha-cha; dit is echt mijn dans: vrolijk, ritmisch, een dans waar alles in zit”. vertelt Patrick. Mirjam haakt hier op in: “Maar de slowfox is de moeilijkste dans van de ballroomdansen, het is eigenlijk dansen op glad ijs. Het is de moeilijkste maar tevens ook de mooiste dans”. Bent u benieuwd hoe Patrick en Mirjam het er van af brengen? Of wilt u gewoon genieten van een avond vol dans en entertainment? Kom dan kijken naar Dancing with the Cranendonck Stars op 16 april in de Zuiderpoort. Kaartjes zijn vanaf 14 maart verkrijgbaar. Heb je al een favoriete Star? Stem dan op hem of haar op www.thecranendonckstars.nl.

Collecteweek Reumafonds Het reumafonds start binnenkort met de jaarlijkse landelijke collecte. In de week van 27 februari t/m 5 maart zal een van de 65.000 landelijke vrijwilligers ook langs uw deur komen om geld in te zamelen voor de bestrijding van reuma. Een ingrijpende vaak onzichtbare ziekte die één op de vijf mensen boven de 20 jaar treft. In totaal ruim 2,3 miljoen mensen die als gevolg van reuma leven met pijn en beperkingen. Onderzoek en ontwikkeling van behandeling en medicijnen tegen deze ingrijpende onzichtbare ziekte kan op termijn leiden tot genezing. Daar is nog veel geld voor nodig. Het reumafonds financiert dit onderzoek, geeft voorlichting en vraagt maatschappelijke aandacht voor de ziekte. Voor deze inspanningen krijgt het reumafonds geen overheidssubsidie.

Rens van der Wurff

Proficiat met je 11e verjaardag op donderdag 24 februari!! Papa, mama, Loes en Flapoortje

EUROPESE

Jeugd sport dagen cranendonck the netherlands

Kent u ook iemand die volgende week jarig is en wilt u hem of haar verrassen met een HEERLIJKE TAART, ter beschikking gesteld door:

27, 28 & 29 Mei

T. 0495 491354 Budel

www.bakkerijrooymans.nl

laat het ons dan weten. Stuur een e-mail of vul onderstaande bon in en stuur deze, met een foto, vóór maandagmorgen 10.00 uur naar:

De Grenskoerier, Postbus 2040, 6020 AA Budel of e-mail naar: info@grenskoerier.nl, t.a.v. ‘De jarige van de week’. Mogelijk wordt hij of zij de gelukkige. Wekelijks verloten wij één taart. De jarige wordt verzocht de taart zelf op te halen. Wel even vooraf (telefonisch) reserveren. De advertentie dient meegenomen te worden, wanneer u de taart ophaalt. Wilt u de foto retour? Sluit dan een aan uzelf geadresseerde en gefrankeerde enveloppe bij. Naam jarige: Adres: Plaats: Geb.datum: Naam aanvrager:

Tel.:

Rethel • Frankrijk

meld je nu aan!

www.jeugdsportdagen.nl

Openingstijden kantoor

maandag: 9.00-13.00 uur dinsdag t/m vrijdag: 9.00-12.00 uur woensdag: gesloten.

’t Lèven wurd vur meech en ozze Sjang ne hênniger gemakt. Dae kumt umdae de maatschappij zich steeds minder in âwwer meensen intreseert. Ge werd óch vort vur van alles boêten gesloeten. Willie tellen neet mier mej. Willie wèren ‘De onrendabelen’ genuumd. Willie zien overbodig en duun er nemmer tow. Dae bedriêven, die allieën maer gêld aen de meensen willen verdenen zoe deenken dae snap eech nog wel. Maer dae ós eigen gementebestuur óch al gen rèkening mier me ós hawt dae neem eech ze kwaluk, dae duut piên. Eech zal us ’n veurbelt nuumen. As dae de Grenskoerier bie ós door de brievenbus gegoid wurd dan git ozze Sjang dien altiêd mej van de deurmat ophaolen en bringt um nao meech. Dae moet zoewe, dae hêb eech me ozze Sjang âfgesproken. As er dan niks van meech in de Grenskoerier stet dan kiêk eech altiêd ut urste nao ‘Cranendonck Nieuws’. Dae wâren twieje bladzijde neejs van de gement die altiêd midden in de Grenskoerier stónnen. Maer ochêrm, dae woor te duur vur de gement. Dae kunnen zillie nemmer betaolen. En durrum hêmmen ze dao ’n stuk van weggelaoten. Bie de Grenskoerier gèven ze dao hellemaol niks um want op diezêlfde plak stön now iedere wêk zat ânder advertaensies. Maer ut êrgste is dae eech now nemmer kan lèzen wie dae er bevobbelt ’n kapvergunning hit aongevrocht, want dae moet eech neturluk wél wieëten. Eech hêb dao efkes de gement vur gebeld um te vraogen of dae ze vur meech gen oêtzondering kósten maken, maer daa geenk neet. Die mejuffrouw aen d’n ândere kânt van de lijn zeei dae eech alles via internet op de wepsait van de gement kós vinnen. Eech wis bie god neet wo dae ze ’t over hâw en eech deenk zi zêlf óch neet. Now is ieën van mien dochters, ós Bets, maer ze nuumt zich al jaoren Bettiene, getrowd me unne kèrel die alzelèven löpt te zwêtsen over wa hij allemaol kan me ziene pee-cee. Normaal gesproken laot eech um maer zieëveren en deenk eech, ‘maer willie hêmmen ’n wee-cee en die haaje öit harder noeëdig as unne peecee’ toch zeker ozze Sjang’. Maer wa dae eech bedoel te zeggen is dae meensen die genne pee-cee hêmmen nemmer de informasie van de gement kriêgen wo dae ze rêcht op hêmmen. Haaje ’t gelèzen in de Grenskoerier van veurige wêk? ‘Vanaf volgende week kunt u zich via onze gemeentelijke website aanmelden voor een wekelijkse, digitale nieuwsbrief’. Heej, koekebakkers van de gement, en eech en ozze Sjang dan? En al die ânder âw meensen van Craonendoonck en Maores? Dao zien honderden âw meensen die genne pee-cee hêmmen, misschien wel doêzend en die kunnen dien ‘nieuwsbrief’ dan dus neet kriêgen. Wa deenkde gillie? Die gèven dao toch niks um, die intreseren zich dao ne veur, die kunnen toch bekant nemmer lèzen mej hun âw oeëgen. Now, eech kan nog hieël goe lèzen me mien âw oeëgen want eech hêb unne bril van Koos Verbeek en dan zeeje ’t verrekde schêrp. Eech wel! Maer eech hêb genne pee-cee! Durrum moet de gement aen alle âw meensen die zich daoveur bie de gement opgèven de ‘nieuwsbrief’ gewoon op pepeer in unnen envullop toês sturen. Informasie moet vur alle meensen van Craonendoonck zien en neet allieën vur meensen me unne pee-cee. Zoewe en dae vin eech, ’t is maer dae ge ’t wet. Trouwes dae moet bie de gement toch hênnig te doeën zien, want die baorsten van de pee-cees. Alle ambtenaren zitten dao me hun eigen tillevisieke me ’n tiepmasjientje erveur. As ze dan alle aonvraogen vur dien ‘nieuwsbrief’ op pepeer in hunne pee-cee dowwen dan kumt dae hênnig goe. Sunt eigenluk dae ’t vort allemaol zoe moet. Wilde er nog un bitje biê huren dan moeie unne pee-cee hêmmen, maer unne laptop schient óch goe te zien of unne aipat dae werkt óch. En op die apperaten kunde van alles, zigt dien zwêtser van ós Bets, Bettiene dus. Dao kunde spêllekes op speulen en van alles achter de wieët komen wa dae ge nog ne wet. ’t Schient dae ge er óch muziek op kunt huren en zêlfs films op kunt kiêken. Jao, óch van die! Dao is óch zoe iets as ‘haifs’ en ‘feesboek’ en ‘iepot’ en ‘iepad’ en ‘iefoon’ en ge kunt tiggewoorig óch ‘twitteren’. Wa ’t allemaol is dae wieët eech neet. Dien mins van ós Bets, ós Bettiene en dao de mins van dus, die zigt dae ge me al die dinger kontakt kunt hawwen me alle meensen, wo dae ze óch zien op de werreld. Dae is ’t tiggeworig, kontakt hawwen, ‘communiseren wereldwijd’. Maer de meensen vergèten um elkaor nog us te ontmoeten, ze kiêken mekaor nemmer in de oeëgen. Ozze Sjang zeei dae hij wis wa Twitteren is. Hij haelde zien piêp oet ziene moond, boog zien êrm en bewoog die as vluggelkes. Ondertussen tjielpde ozze Sjang wie ’n heggemus… ’t Is ongepermeteerd! junt@chello.nl

Junt


WOENSDAG 23 FEBRUARI 2011

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 5

WEEK AANBIEDINGEN

lENTE kRiEbElS???

Carnavalsvlaai

Ardennebrood

(bonte rijste slagroom)

 10.95

van 2,40 nù

4 apfelstrudel halen, 3 betalen van 5,20 nù

zONdAg 27 fEbRuARi gEOpENd

zondag 6 maart

Carnaval

 3.90

Wekelijkse brooddag:

3 broden naar keuze voor  5.55

11.00 - 16.00 uuR

speeltoestellen tuinhuisjes • schuttingen

 1.85

Informeer in de winkel welke dag er brooddag is!!!

Grootschoterweg 103 Budel-Schoot Tel. 0495-430244

Deze aanbiedingen zijn geldig van ma 28 febr. t/m za. 5 maart (onder voorbehoud van drukfouten)

WESA Tuinhout Half Elfje 6, SOMEREN. T: 0493-471756

WWW.WESATuiNHOuT.Nl

3 etages slapen

GRATIS TEXTIELPAKKET t.w.v. 300,bij aankoop slaapkamer

Verheggen interieurs

VERHEGGEN INTERIEURS

Roermondseweg 16-20 · Weert Tel. 0495 532498 · Fax 0495 544190

ACTIE: DEKBED DONS, WOL of synth. -25% Dr. A. Mathijsenstraat 8 Budel, tel: 0031-495-491397

meer dan 50 slaapkamers, tientallen kasten, boxsprings, waterbedden, luchtgeveerde matrassen, bedbodems, matrassen, seniorenbedden, gelbedden enz.

www.verheggen.nl

www.verheggen.nl info@verheggen.nl

www.slaapcenterverweijen.nl

Vakkundig reinigen van riolering zowel binnen- als buitenshuis.

0495 - 49 52 54

24 uurs service ook weekends

PRIJSRIKKEN

vrijdag 25 februari

Ook voor aanleg, reparaties en vernieuwing.

CAFE DE PINT

Stank lokaliseren Rioolcamera inspectie.

GASTEL

Grensweg 15 - Gastel

Remeha cv-ketels Er is al een Remeha Avanta vanaf € 824,00 *

Prijsknaller SHARP 81cm LCD TV

inschrijven: v.a. 19.30 uur aanvang: 20.00 uur

Totale collectie binnenzonweringsproducten Vitrages

Ook meet- en maakdienst

In-betweens Vouwgordijnen Tapijt en vinyl

10.000-den meters op voorraad

Leende, Langstraat 3, hal 9, tel. 040 2062822 Oirschot, Rijkesluisstraat 43b, tel. 0499 842337 Nederweert, Brugstraat 3, tel. 0495 622796

www.schmitz-engelen.nl

CARNAVALSVIERDERS OPGELET!! Op vrijdag 4 maart houdt Jong Nederland Budel-Schoot haar jaarlijks carnavalsfeest. Dus alle jeugd van Schoot en omgeving kom met je vriendjes/vriendinnetjes, papa’s/mama’s, broertjes/zusjes opa’s en oma’s naar de Reinder in Budel-Schoot dan zullen we er een spetterend feest van gaan maken. Iedereen is welkom vanaf 18:30 uur tot 20:30 uur want dan nemen de Zuipschuiten het van ons over. Dus tot 4 maart ALAAF Leiding Jong-Nederland

type LC32S7, HD Ready, 2x HDMI, 2x scart, AV/PC in, 3 jaar garantie opruiming ! weg=pech

van 449,-

www.hg-dak.nl

€ 287.-

SAMSUNG SONY LG PHILIPS LED TV’S NU EXTRA VOORDELIG Prijsinfo niet telefonisch/per e-mail.

AKTIE WEKEN!!

* voor meer informatie: Panhuijzen Verwarming Ambachten 14 5711 LC Someren 0493-492584 of 06-53641674

REHAU

Hans Gruhn | Grensweg 59 | 6021 JW Budel Tel: +31 (0)6 535 609 79 | Fax: 084 735 7354 E-mail: info@hg-dak.nl | www.hg.dak.nl

BADKAMER RENOVEREN? ,

& KEUKENS

Kanaaldijk Noord 3c, Eindhoven, 040 - 284 04 15

www.castelli.nl

GRATIS OFFERTE

Raam Design

Wij hebben badkamers voor ieder budget. PROFITEER OOK VAN HET BTW-VOORDEEL

Het adres voor uw;

Prefab dakkapel Nieuwbouw/verbouw Dakrenovatie Kozijnen Timmerwerken Inbraakpreventie

Aannemersbedrijf

van der Kampen Boschdijkdwarsstraat 14 Budel • Tel. 0495 496349 of 06-50604370

www.kwaliteitsbouw.com


WOENSDAG 23 FEBRUARI 2011

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 6

Proef in- en uitvliegroutes Kempen Airport met succes afgerond WEEKENDDIENST: Huisartsen, bel de huisartsenpost: 0495-677677 (nieuw nummer!) WEEKENDDIENST: Tandartsen, voor patiënten van de tandartsen die aangesloten zijn bij de kring Weert, Nederweert en Cranendonck geldt in geval van spoedeisende hulp het centrale nummer: (0495) 46 07 65 Het spreekuur is op zaterdag en zondag van 11.00 tot 11.30 uur APOTHEEK BUDEL openingsuren: werkdagen van 8.00 - 17.30 uur, zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur tel. 495344. Voor de dienstdoende apotheek buiten deze uren belt u 549720 APOTHEEK MAARHEEZE tijdens vakantieperiode: maandag t/m vrijdag van 8.30 - 12.30 en 13.30 - 17.30 uur. zaterdag van 10.00-12.00 uur. Voor de dienstdoende apotheek buiten deze uren belt u 549720 Bezorging medicijnen De bezorging van medicijnen door Apotheek Budel vindt ook plaats na het sluitingsuur. Bestelde medicijnen worden te allen tijde afgeleverd. Bij slechte weersomstandigheden kan de bezorging wel ooit uitlopen tot acht uur in de avond. Geen zorgen dus! PRIESTERS REGIO CRANENDONCK: Pastorie, Kerkstraat 27, Budel, tel. 491215 Kapelaan Mervin, Kerkstraat 20, Maarheeze, tel 591215 Pastoor Cornelissen, Collegestraat 25, Hamont-Achel, tel. 0032 11 440222 WACHTDIENST VAN GENEESHEREN HAMONT: Voor spoedgevallen belt u het centrale nummer:

011 - 666612

ZUIDZORG Bureau Budel: Dam 1 (beperkte uitleen ma t/m vr van 17 tot 18 u.) Dag en nacht bereikbaar via centraal kantoor, De Run 5601, Veldhoven: 040-2308408 Uitleen verpleeg- en kraamzorgartikelen: 040-2308000 BUURTZORG MAARHEEZE/SOERENDONK/GASTEL/STERKSEL/LEENDE Thuiszorg verpleging en verzorging. 24 uur direct bereikbaar onder nummer 06-22331266 DIABETESLIJN (033) 463 05 66, info@dvn.nl, voor alle vragen over diabetes (24 uur per dag, ‘s nachts alleen in geval van nood) VERLOSKUNDIGEN José van Niel, Simone Pauëlsen en Pascalle Schreurs zijn de verloskundigen van de gemeente Cranendonck, tel.: (0495) 49 22 44. Bij geen gehoor of langdurig gesprek, kunt u de verloskundige via de portier van het St. JansGasthuis op laten roepen. Tel. (0495) 57 21 00 www.verloskundigenbudel-maarheeze.nl KRAAMZORG HOMECARE Informatie of aanmelden kraamzorg van ma. t/m vr van 09.00 -17.00 uur. Voor directe kraamzorg 24 uur per dag bereikbaar 040-20 64 444 of Regiokantoor Cranendonck: 0495-518932 of www.kraamzorg-homecare.nl UITVAARTVERZORGING Uitvaartbureau Jan Fiddelaers, Spoorlaan 9c Heeze. T. 040-2260158 Van Deursen uitvaartverzorging, Biest 32a, Weert. T. 0495-533322 Van der Stappen uitvaartverzorging, Klein Schoterstraat 2a, Budel. T. 0495-430260 Waar vind ik een AED welke 24 uur beschikbaar zijn: Budel: Fazantlaan 163 / Mgr. Zwijsenlaan 40/ Budel: Dr. Mathijsenstraat 15 (de Borgh)/ Budel: Graafschap Hornelaan 2 (Mariënburgh)/ Budel: Instraat 5b / Molenstraat 34 / Nieuwstraat 27 (Postkantoor). Budel-Dorplein: Hoofdstraat 1 (Nyrstar) / Hoofdstraat 80 (AZC) / Stationsweg 76. Budel-Schoot: A. van Moorselstraat 1 / Poelderhof 33. Gastel: Cornelisplein 3 (Cranenhoeve). Maarheeze:’t Hagelkruis 1/3 (Marishof)/ Konijnenberg 1/ Maarheeze: Smits van Oyenlaan 1a (Liac) / Valkenlaan 17/ Maarheeze: Ereprijsstraat 20 / Dissel 80. Soerendonk:Heuvel 16 / Zitterd 30 (Schrurs) / Rabobank. Uitleenapparaat: voor evenementen Rozenstraat 4 Budel. Voor beperkt toegankelijke apparaten: zie www.aedcranendonck.nl Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming Meldkamer Stichting Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID): 088 - 8113113 (0,10 p/m; voor meldingen dierenmishandeling) Meldkamer Dierenambulance (van de Dierenbescherming afdeling Brabant Zuid-Oost), 0900 - 1120000 (0,20 p/m; 24 uur bereikbaar voor meldingen dierennnoodhulp) * vermiste en/of gevonden huisdieren in deze regio; Will van Leeuwen; wileninka@hotmail.com; tel. 0495-499690 (ma-vr na 16.00 uur, weekends bereikbaar) Amivedi Weert, 0495-546159, amivedi.weert@home.nl, www.amivedi.nl De dieren zullen eenmalig gratis in De Grenskoerier geplaatst worden.

Politie Cranendonck, Kijkakkers 37, Maarheeze, tel. 0900-8844 Ambulancedienst alarmnummer 112. (Als het dringend is).

Vanaf November 2010 werd de veelbesproken (mogelijk toekomstige) in- en uitvliegroute van Kempen Airport gevlogen. De proef met deze route is afgerond. Het zijn niét de door Kempen Airport gewenste routes, maar het was onvermijdelijk en van enorm belang om alles vroegtijdig, voor de komst van het DIC, te onderzoeken. Het geheel is niet eenvoudig omdat met internationale afspraken voor onder andere luchtverkeersleiding en luchtruimindeling rekening moet worden gehouden. Ter informatie: dit deel van Europa kent het meest complexe luchtruim ter wereld, met civiel en militair gecontroleerd luchtruim. Alle vluchten

moeten hierin feilloos worden afgewikkeld en dat begint al als de vliegtuigen net los van de grond zijn. De routes voor start en landing moeten gevlogen worden binnen een “rechthoekig circuitgebied”. Deze is voor iedere luchthaven vastgesteld door de minister van V&W en vroeger ook VROM. Dit circuitgebied is een beschermd gebied voor vliegtuigen die zich hierin bewegen en is rechtstreeks verbonden aan de jaarlijks toegestane geluidsbelasting uitgedrukt in de geluidsmaat Lden. De routes die vanaf November zijn gevlogen zijn de maximaal mogelijke om de “driehoek” te mijden, hierbij zijn de grenzen aan de zuidzijde van de luchthaven bereikt. De hoog-

tes in de klim en de daling die boven dit gebied gevlogen zijn liggen tussen de 150 en 230 meter. Per direct worden de in- en uitvliegprocedures weer noordelijker over de “driehoek” gevlogen, uiteraard zolang deze vrij van bebouwing is. De belasting voor de bewoners van Budel-Dorplein wordt hierdoor weer tot een minimum beperkt zoals de laatste 40 jaar ook het geval was. De overlast van de laatste maanden voor de bevolking van Budel-Dorplein wordt door Kempen Airport ten zeerste betreurd maar was uitdrukkelijk nodig om het voortbestaan van de Cranendonckse luchthaven voor de toekomst veilig te stellen.

Oud-Bulander per fiets en per boek naar Santiago de Compostela Oud-Bulander Gerard Staals (64) fietste vorig jaar naar Santiago de Compostela en schreef er een boek over. Op 22 januari 2011 verscheen het bij F&N Uitgevers te Amsterdam onder de titel: ON THE ROAD – een odyssee per fiets naar Santiago de Compostela. Hij schreef het boek naar aanleiding van zijn in het voorjaar van 2010 ondernomen fietstocht naar het verre pelgrimsoord in het Spaanse Galicië. Precies een maand duurde het fietsen, van de start op 24 april in Noord Limburg (Grubbenvorst) tot en met

Kantooradres: De Grenskoerier Dr. A. Mathijsenstraat 34 6021 CL Budel Postbus 2040, 6020 AA Budel Telefoon: (0495) 495464 Telefax: (0495) 494745 e-mail: info@grenskoerier.nl internet: www.grenskoerier.nl

de aankomst in Santiago op 24 mei. En hij deed het samen met fietscompañero Peter Mommers (Sevenum). Zijn fietshobby is echter van recente datum. Pas in het najaar van 2009 besloot hij een toerfiets aan te schaffen. Voor die tijd was zijn belangstelling voor de fiets nul. On The Road gaat over de achtergronden, de voorbereidingen en over de trip zelf, uiteraard. De ‘Odyssee’ heeft diepe indruk op hem gemaakt. Barre weersomstandigheden, fysieke ongemakken, abominabele onderkomens naast fantastische ontmoetingen, onvergetelijke hotels, hallucinerende landschappen en zomerse temperaturen. Bijna 2500 kilometer door diepe dalen en over hoge toppen. Want het voorjaar van 2010 was koud en nat. Pas diep in Spanje klommen de temperaturen op. En die liepen toen snel op tot boven de dertig graden.

Vooral voor de aspirant fietser naar Santiago is het boek een praktische handleiding, omdat er verschillende bijlagen in zijn opgenomen die een overzicht geven van alle voorbereidingskosten, de uitgaven onderweg (per dag uitgesplitst), de afstanden, de overnachtingsadressen (en de kosten daarvan) en diverse fietsdata (triptijden, gemiddelde snelheden, hoogteverschillen etc.). Maar ook voor de wandelaar naar Santiago kan het boek een praktische handleiding zijn. Het boek telt 302 pagina’s en bevat 24 pagina’s in full colour met meer dan 40 foto’s die tijdens de fietstocht zijn gemaakt. De prijs bedraagt 22,95, exclusief eventuele verzendkosten. Belangstellenden kunnen contact opnemen met de schrijver via mail (gerardstaals@gmail.com) of telefonisch (077-3663030 of 0642244347).

Openingstijden: ma: 9.00-13.00 uur. di. t/m vr. 9.00-12.00 uur wo. gesloten Redactie: Riny van Gerven Postabonnement: € 3,60 per exemplaar. NOTEERT U EVEN… ◆ Inleveren kopij (redactionele artikeltjes, e.d. voorzien van naam, adres en telefoonnummer van de contactpersoon) vóór maandag 12.00 uur. Voorkeur per e-mail naar: info@grenskoerier.nl ◆ Opgeven van advertenties vóór maandag 13.00 uur.

Langs de hele route staan beelden van bedevaartgangers

◆ Berichten en advertenties voor Grenskoerier-TV kunnen dagelijks worden opgegeven.

Felie Spooren, de nieuwe pastoor van OLV Vrouwe Visitatie

Digitaal aanleveren: via e-mail (info@grenskoerier.nl), CD, DVD, USB-sticks, geheugencards of diskette. Kopij weekblad De Grenskoerier. Via e-mail bij voorkeur als ‘platte tekst’ of als bijlage (Word-document). Geen foto’s of logo’s in dit programma. Advertenties en logo’s weekblad: als PDF of EPS-document of als Adobe Indesign, QuarkXpress of Adobe Illustrator-bestand. (Lettertypes insluiten). Aanleveren foto’s weekblad: als JPEG, TIF-, EPS- of Adobe Photoshopbestand (resolutie 200 dpi) Hoe werkt ‘brief onder nummer’? Als U wilt reageren op een advertentie die geplaatst is onder nummer, stuurt U uw reaktie naar ”De Grenskoerier”. U vermeldt linksboven op de envelop het betreffende nummer. Wij zorgen voor een snelle en discrete toezending. Aansprakelijkheid: Deze krant is met de grootste zorg samengesteld en uitgegeven. Toch kunnen er geen rechten worden ontleend aan eventuele foutieve vermeldingen, kennelijke zetfouten en verlate bezorging.

Pastoor Felie Spooren

Mgr. Hurkmans, bisschop van het bisdom ’s-Hertogenbosch, heeft per mei 2011 tot pastoor van de parochie O.L.V. Visitatie Budel/Gastel benoemd pastoor- deken Felie Spooren. Pastoor Spooren is nu nog verbonden aan de Heilige Brigida- parochie in Geldrop. Pastoor- deken Spooren is voor veel parochianen in Budel en Gastel inmiddels een bekend gezicht; immers hij is sinds 1 augustus 2010 administrator- waarnemend pastoor al verbonden aan onze parochie. Het parochiebestuur is uitermate verheugd over deze benoeming en ziet de toekomst vol vertrouwen tegemoet. De huidige pastoor van Heeze, pastoor Ed Mutsaerts, zal pastoor Spooren vergezellen als priesterassistent.


WOENSDAG 23 FEBRUARI 2011

Kerkberichten O.L.V. Visitatie Budel/Gastel Telefoonnummer: 0495-491215 secretariaat@onzelievevrouwvisitatie.nl www.onzelievevrouwvisitatie.nl Bankrekeningnr. 1095 81 024 Parochiecentrum De Goede Herder Kerkstraat 27, 6021 CH Budel Tel. (0495) 49 92 04 secretariaat@onzelievevrouwvisitatie.nl Openingstijden: Ma. t/m vr. 9.00 - 12.00 uur Activiteiten komende periode : Doopgesprekken 22 maart; 21 juni; 13 sept.; 29 november Doop in Budel/ Gastel 27 febr.; 2+17 april;4+19 juni; 2+17 juli; 24 sept.; 2 okt.; 3+18 december. Parochiebestuur vergadering 21 maart; 18 april . Klankbordgroep 2 maart 2011 Grote kerk Kerkstraat 10, 6021 CH Budel

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 7

schoonzoon Leo; Frans Stevens; Jan en Elisabeth Brangers- de Werdt en schoonzoon Gerrit Vlassak; Jan Tijsen en Beth van Zon en overleden kinderen; Ties Aarts; Giel en Maria Feijen; Adam van Moorsel, Helena Vlassak, broeder Antoon, dochter Anneke en schoonzoon Wim; Jan en Lena Meeuwissen- van Deurzen, oom Poel en Tante Toos Meeuwissen- Thijssen; Toon Roost en dochter Corrie; Frans Cardinaal (verj); Frans en Leen Cox- van Kessel en zoon Jan; Sjraar en Toos Hoeben- Neeskens. Lectoren: Jos Canjels en Yoeri van Middelaar Acoliet: Jordi Drieman

uitvaart van Annie Beijk-Gijzen. * zaterdag 26 februari om 18.00: Piet Coenegracht (1e jrgt.); Tiny Coenegracht (fam. vExel); Harrie vDistel; Tonnie Meijers; Huub vLeeuwen; bijzondere intentie.

Zondag 27 februari 11:45 uur doop van Renate Jaanen

Diensten en intenties: * zaterdag 26 februari om 19.00 uur: Mia de Goeij-Duisters (verj.+ jrgt.) en Thjeu de Goeij; Frienus vGeneijgen; Nel vDeurzen-Kiggen; Nelly Verbakel-Cremers; Frans en Marie Vlassak-Lamers; Pierre Laans. * zondag om 10.30 uur: Sjef vdKruijs (1e jrgt.); Pierre vDeursen, Anna vDeursen-Mertens, Driek de zoon, Thieu vTulden (jrgt.) en ouders vMierlo; Theodorus Duisters en Gonneke Smeets (jrgt.), Maria de dochter, Thieu de schoonzoon, Mien de dochter en Thieu de zoon. * maandag om 19.00 uur: voor onze parochie

De Flank Mariënburght Graafschap Hornelaan 2, 6021 XL Budel Maandag 28 februari 19:00 uur Woord en Communieviering geen intenties Woensdag 2 maart 19:00 uur Eucharistieviering Petrus Beerten (jgt).

Zaterdag 26 februari 19:00 uur Eucharistieviering Bertha en Petrus van Meijl- Somers en zonen Janus en Christ (jgt); Johannes Slenders en Elisabeth Meeuwissen (jgt); Coop en Toke Umansvan Cranenbroek; overleden ouders Verhees- Noten en kinderen ; Adriana en Jozef Lamers- Driessen (verj); Mia de Laat- Verkuijlen (jgt) en Fried de Laat (verj); Lies en Bert Bax- van Cranenbroek (verj); Adrianus Meeuwissen (verj) en overleden familie Meeuwissen- Mennen; Antonia Hompes- Verhoeven en overleden familie (verj); Alida DreezenMartijn (jgt). Lectoren: Johan Vos en Lènemiek Scholten Acoliet: Bart Vlassak Zondag 27februari 10:30 uur Eucharistieviering mmv de Blaosbuk en meerstemmig koor. voor de levende en overleden leden van carnavalsvereniging de Buulder Buk; Sjef en Hendrina Das- Staals (jgt); Harry en Maria HendrikxBroers (jgt); overleden ouders Neijssen- van Cranenbroek en overleden familie; Piet en Antonia v.d. Mortel- Meeuwissen, dochter Wilma en

Corneliuskapel Gastel St. Cornelisplein 1 6028 RN Gastel Zaterdag 26 februari 17:30 uur Eucharistieviering Driek Cox- Stevens (naaste buren); Frans van Cranenbroek en overleden familie (jgt). Zondag 27 februari 08:30 uur Eucharistieviering geen intenties Islamitische gebedsdienst www.ahmadiyya-islam.org ahmadiyya.nunspeet@hetnet.nl islaam@ahmadiyya.nuParochie Budel-Dorplein Grootschoterweg 86, 6023 AT Tel: 491315 Een tent om in te schuilen, een tent om in te huilen, een tent voor leut en gijn? Dan moet je bij de Knuuters zijn. Karnavalsmis toch in de kerk? De kerk wil ook een tent zijn om te huilen en te schuilen. *maandag redactie parochieblad

Parochie Budel-Schoot Grootschoterweg 86, 6023 AT T 491315 Vreugde, blijdschap, lol, pret en gein konden best familie zijn. Op receptie bij de Prins. De polonaise met de senioren. Nu zijn de Zonnebloemers aan de beurt. Mensen niet geroepen voor droefenis maar tot vreugde. Om het even welke?

Christelijk Centrum Hamont Transistorstr 1 3930 Hamont – Achel Contactadressen: Henk en Martha Hoeben 0031 (0)495 519933 NL René en Laurette van den Dijck 0032 (0)11 545266 B www.cchamont.be e-mail: info@cchamont.be Boekwinkel: 0031 (0)495 491145 Woensdag 23 februari Bijbelstudie door Martin Symons en vindt plaats in het Christelijk Centrum,Transistorstraat 1, Hamont. Aanvang 20.00 uur Zondag 20 februari Samenkomst aanvang 10.00 uur Spreker:Paul de Meester Woensdag 2 maart Bijbelstudie door Jo van Dun en vindt plaats aan de Stationweg 102, Budel Dorplein. Aanvang 20.00 uur

*donderdag avondwake en vrijdag

Langs deze weg willen wij iedereen bedanken voor de vele bloemen, kaartjes, bezoekjes en andere blijken van medeleven tijdens het ziek zijn en na het overlijden van mijn lieve man, ons pap en opa

Christ van Meijl Uw belangstelling is voor ons een hele grote steun. Een speciaal woord van dank gaat uit naar Pastoor Spooren en dokter Fleuren. Mia van Meijl – Lamers José en Henk, Bertie en Wim Frank, Koen, Bart, Anne, Teun

Bertha en Sjef Scheepers (verj Moeder) en familieleden Scheepers-van Lierop, Piet Heesen en Annie Heesen-van de Venne.

Parochie Soerendonk Kapelaan Pater Mervin. Tel. Maarheeze: 0495-591215 Mobiel: 06-26054350 Heilige missen: Zaterdag 19.00 uur, Zondag 11.30 uur, Dinsdag 09.00 uur Spreekuur: De spreekuren komen te vervallen. U kunt voortaan altijd contact opnemen met kapelaan pater Mervin, behalve op maandag. Misintenties: Deze kunt u opgeven middels een briefje in een enveloppe (met de intentie, datum en het benodigde bedrag) in de brievenbus bij Piet Adams, Kruisstraat 31, Soerendonk.

Woensdag 2 maart 19.00 uur: H. Mis Donderdag 3 maart 09.00 uur: H. Mis Vrijdag 4 maart 19.00 uur:Carnavalsmis Voor de levende en overleden leden van de Muuzenvangers, Ouders Rutten Clement, Ouders MulderVerweerden, Wim van den Hurk, Harrie Custers Toos Rutten, Mirjam Clement. Overleden: Lucia den Dekker 84 jaar

GrenskoerierTV

Zaterdag 26 februari 2011. M.m.v. kinderkoor. Zondag 27 februari 2011. Frans van Hooff en Marie van Mierlo, Sjaak Verhoeven en Mina van den Wildenberg, Luc en Riek Meyer-Verhoeven, Willem en Toos van den Wildenberg-Lammers, Frans en To van Mierlo-Schroeten, Sjang en Anna van Mierlo-van der Sanden, Jan en Drika van der Sanden-Vos, Toon van der Sanden de zoon en kleinzoon Erik Dirks, Toon Gielen (familie Gielen

op kanaal 31+ (552 mHz) voor het nieuws uit Cranendonck

GrenskoerierTV

Dinsdag 1 maart 2011.

St. Getrudis Maarheeze Kapelaan Mervin Pastorie Kerkstraat 20, 6026 RV Maarheeze Tel: 0495-591215 In noodgevallen: 06-26054350 Parochie Someren: 0492-331258 www.parochiemaarheeze.nl Zaterdag 26 febr. 17.30 uur: Gezinsviering Ouders Peeters-Beckers, Toos Valkenburg-Lammers, Familie Biemans-Sonnemans, Beppie Menheere-van der Tier, Giel en Anna van Gansewinkel-Verest, Riek van Cranenbroek-van Gansewinkel (sterfdag), Ouders van Gansewinkel-Hansen.

Aanleveren advertenties uiterlijk maandagmiddag 13.00 uur en redactionele artikelen uiterlijk maandagmiddag om 12.00 uur

Zondag 27 febr. 10.00 uur: Thomas en Sjef de Regter, Ouders

Trots, blij en gelukkig zijn wij met de geboorte van onze dochter

Nooit nog zul je door de tuin heen lopen waar iedere bloem en iedere plant getuigden van je zorgzame hand. Nu gaat voor jou de hemeltuin open.

Liselotte

Wij geven met droefheid kennis dat te vroeg van ons is heengegaan

15-02-2011 / 2.47u 3110 gram / 49 cm

Annie Beijk - Gijzen weduwe van

Henk Beijk

Harold Appels en Anke Knabben-Appels Sterkselseweg 28 6026 EB Maarheeze

Zij overleed in de leeftijd van 73 jaar. Piet en Marij Beijk - Hermans, Johan en Irene, Michel, Patrick en Elke, Erwin

Budel, Februari 2011

Ton en Anja Beijk - Claessen, Mark, Carolien Theo Beijk

Uitvaartleidster voor Cranendonck:

Wij zijn dag en nacht bereikbaar

Wanda Adams-Roosen

Anja en Peter Dijcks - Beijk, Joris, Kenji Johan Beijk 20 februari 2011 Hoortweg 2, Budel-Dorplein Corr. adres: Fam. Dijcks - Beijk, Prinses Christinaplantsoen 1, 6024 AX Budel-Dorplein. De plechtige uitvaartdienst wordt gehouden op vrijdag 25 februari om 10.30 uur in de parochiekerk van de H. Jozef te Budel-Dorplein, waarna wij haar ter ruste leggen bij ons pap op het parochiekerkhof aldaar. Avondwake in bovengenoemde kerk donderdag om 19.00 uur.

Ik ben dit werk gaan doen omdat ik het belangrijk vind dat de nabestaanden met een goed gevoel over het afscheid verder kunnen. Het contact met mensen inspireert mij als uitvaartbegeleider. Anno Braakhuis uitvaartbegeleider

Kantoor & Rouwcentrum Spoorlaan 9c, 5591 HT Heeze 040-2260158 info@fiddelaers.nl www.fiddelaers.nl

Gelegenheid tot schriftelijk condoleren voor beide diensten en via www.vandeursen-uitvaart.nl U kunt persoonlijk afscheid nemen van Annie in Uitvaartcentrum Cranendonck aan de Rubenslaan te Budel op donderdag na de avondwake tot 20.30 uur.

Biest 32a, 6001 AR Weert

0495 - 53 33 22

Mochten wij iemand vergeten zijn, gelieve dan deze advertentie als kennisgeving te beschouwen. Voor vragen omtrent de uitvaart: Van Deursen Uitvaartverzorging 0495 - 53 33 22


WOENSDAG 23 FEBRUARI 2011

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 8

Dianne Koevoets Zurrik-kenner 2011 Echt spannend is het ditmaal rond de prijsvraag op www.zurrik.com niet geweest. Wie mag zich Zurrikkenner 2011 noemen? Na veel speurwerk door “Het leukste Gat van Nederland” werd al gauw duidelijk dat de ware Zurrik-kenner 2011 een geheel nieuw persoon zou worden als voorgaande jaren. Niemand minder dan Dianne Koevoets kwam als superwinares uit de strijd. Afgelopen zaterdag kreeg Dianne, de Gouden Gerrit overhandigd door wethouder Frans Strik. Van begin af aan stond ze steevast bovenaan op de lijst en al waren er zeer goede tegenkandidaten zoals Tonnie Huijbregts en Jan Doezé, het eindigde uiteindelijk toch in die éne zeer overtuigende winnaar: Dianne Koevoets. Na vele belrondes door heel Brabant en Wethouder Frans Strik overhandigt Dianne Koevoets “de Gouden Gerrit” zoektochten naar alles wat er ooit over Soerendonk geschreven is, bewees ze dat ze haar dorp van haver momenten in de geschiedenis van best wist te vertellen wat de antSoerendonk weet te vinden. Er werd woorden waren zou de titel Zurriktot gort kent. De website www.zurrik.com had we- door velen driftig rondgebeld om kenner 2011 verdienen. Dianne had derom een megaprijsvraag bedacht, alle vragen te kunnen beantwoor- maar liefst 187 punten behaald en waarbij iedereen kon laten zien dat den. Wekenlang stonden er vragen liet hiermee zien dat zij de titel dubhij of zij alle plekjes en historische en foto’s op de site. Degene die het bel en dik waard is.

Dauwtrip aan ’t Goor in Soerendonk Het Goor, ten westen van Soerendonk, is een deels moerassig natuurgebied dat wordt doorstroomd door de Naaste Loop die stroomafwaarts overgaat in de Strijper Aa. Waarschijnlijk ben je er al ooit doorgefietst of gewandeld maar wist je niet dat dit gebied, gelegen tussen Soerendonk en de Achelse Kluis zo noemde. Een grote waterplas maakt deel uit van dit gebied en er zijn voorzieningen aanwezig om vogels te spotten. Om echt mee te spotten kan je best een verrekijker of een telescoop meebrengen. Je mag natuurlijk ook gebruik maken van de toestellen van onze gidsen van Natuurpunt. Voor we aan de dauwtrip beginnen kunnen we aan het Chiroheem in de Molenstraat te Hamont terecht voor een ontbijt dat bestaat uit spek en eieren. Eerst goed eten dus en dan er tegenaan. We komen samen aan het Chiroheem in de Molenstraat te Hamont

Om echt te spotten kun je het best een verrekijker of telescoop meebrengen op 27 februari en dit om 07.30 uur. spek en eieren te maken dien je Vervolgens ontbijten we daar en als wel vooraf in te schrijven. Dit kan het even meezit kunnen we rond tot en met 25.02.11 te 21.00 uur. 08.30 al aan de dauwtrip beginnen. Het beste kan je hiervoor telefoVanaf het Chiroheem kunnen we neren naar Pierre Habets op tel.: best carpoolen. De deelname kost 0032(0)11621078 of via mail naar 7 en voor Pasarleden 6. Om een pierrehabets@telenet.be inschatting van de hoeveelheid

Rouwgroep voor weduwen en weduwnaren Op dinsdagavond 1 maart is er een informatieavond over de Rouwgroep voor Weduwen en Weduwnaren. De avond wordt gehouden in het Centrum voor afscheid en rouw, Spoorlaan 9c in Heeze. Tijd: 19.30 - 21.00. Enige tijd geleden overleed uw partner. Het valt niet mee om de draad weer op te pakken. Voor de buitenwereld gaat het leven gewoon door. Uw leven is ingrijpend veranderd. U bent vaak verdrietig en het gemis is groot. U wilt daar graag over praten. De mensen om u heen wilt u er niet steeds mee belasten. Herkent u deze situatie? In de rouwgroep maakt u kennis met mensen die net als u alleen verder moeten. Ze begrijpen uit eigen erva-

ring wat het betekent een partner te verliezen. Hoe het is om te rouwen. Dat rouwen tijd kost, vaak meer dan wordt gedacht. Het delen van uw ervaringen met lotgenoten ondersteunt u. Er is ruimte voor verdriet, pijn, boosheid, teleurstelling. Samen praten en delen helpt bij de verwerking van uw verlies. Het kan kracht geven om uw veranderde leven weer op de rit te krijgen. Op de informatieavond wordt er uitleg gegeven over het doel en de opzet van de groep. Een ervaringsdeskundige zal vertellen wat het voor haar betekende om deel te nemen aan een rouwgroep. U kunt ook kennismaken met de begeleiders.

Deze groep is m.n. bedoeld voor de inwoners van de gemeentes HeezeLeende-Sterksel en Cranendonck. Mensen die in andere plaatsen wonen zijn natuurlijk ook van harte welkom. De avond wordt geleid door Nellie Wijffelaars, verliescounsellor. De voorbereiding tot het opzetten van de groep wordt ondersteund door Paladijn. Deelname aan deze avond is vrijblijvend en gratis. We stellen het op prijs als u even laat weten dat u aanwezig wilt zijn. U kunt zich telefonisch aanmelden op nr. 040-2264451 of mailen naar info@ ikloopmetjemee.nl Meer informatie vindt u op www.ikloopmetjemee.nl

Wilt u iets kopen, verkopen of aanbieden? Maak dan nu gebruik van onze koeriertjes-aktie! * In ieder vakje vult u een letter of cijfer in. * Laat tussen ieder woord een vakje open! * U mag desgewenst alle regels volschrijven en * U betaalt kontant slechts € 5,10 of € 9,30

OV chipkaart Nog enkele maanden en dan kan men ook in onze regio nog alleen reizen met een OV chipkaart. Het probleem is dan wel, er is geen oplaadpunt in Budel Ik heb gebeld met de instantie die daar over gaat, het oplaadpunt in de Albert Hein in Weert is het dichtste bij, Er werd wel bij verteld dat de gemeente verantwoordelijk is voor de plaatsing bij navraag bij de gemeente werd ik met het bekende kluitje het riet ingestuurd . “zij hebben de bevoegdheid om dat te regelen aan een andere instantie overgedragen “ daar kon ik het me doen. Na het gedoe met bus 173, die nu een toeristische route rijdt ,waar niemand vrolijk van wordt, en daarom nemen legio Bulanders dan toch maar noodgedwongen de trein in Maarheeze waardoor ze ongewild een succes van het station maken, is het toch triest dat men eerst naar Weert moet om de OV chipkaart op te laden Daarom Gemeente Cranendonck zorg zelf voor een dergelijk oplaadpunt, en schuif het niet af, als het niet lukt vraag in Weert hoe zij het gedaan hebben Hendrik van Og Waarom al die kaalslag? Met verwondering zie ik tijdens het wandelen met mijn honden de ene na de andere boom tegen de vlakte gaan. Ze zijn niet ziek of half omgewaaid, dus vraag ik me af waarom ze om moeten. Heb ook nergens een kapvergunning gezien??? Maar het gebeurt schijnbaar niet alleen hier in Dorplein, want als je het met anderen bespreekt zijn ze ook in Budel al aan het kappen geslagen. Zoals op de hoek van de Weth. v. Hunselstraat en Grootschoterweg daar werden ook zomaar even 4 bomen tegen de vlakte gemept waarvan er een super oude boom z.g.n. ziek was . Het was wel zo netjes geweest van de gemeente om de bewoners even in te lichten over wat er staat te gebeuren. We mogen wel mee betalen als het gaat om aanplant en het propaganderen van mooie groenstroken en milieuvriendelijke uitsraling van een woonwijk. Maar als we gaan kappen mogen we niet meer mee beslissen. Er zullen natuurlijk best mensen zijn die blij zijn met het verwijderen van bomen waar ze last van kunnen hebben. Maar neem beste gemeente niet alleen het initiatief als je niet eerst de bewoners die het aangaat informeert. Er zijn n.l ook mensen met een hart voor de natuur die hier erg veel moeite mee hebben. En die het kappen van een gezonde en mooie boom die niemand tot last is zomaar om zien gaan. Verder heb ik ook begrepen dat deze kaalslag nog lang niet over is. Beste gemeente.... We staan nu weer bijna voor een datum van stemmen op een partij die het zo goed voor moet hebben met de gemeente Cranendonck!! Ik zou wel heel graag willen weten welke partij er voor of tegen deze kaalslag is? Wij zijn n.l erg trots op ons mooie groen en willen dit graag behouden.... Ben benieuwd welke partij eerlijk durft te zijn? Henk van Buul. Budel- Dorplein. Verderest.... regelmatig in het nieuws Afgelopen weken kon u lezen over de plannen omtrent een (nieuwe) Kringloopwinkel in Budel. Meer dan een jaar heeft het geduurd voor alle vergunningen en andere zaken goed en officieel waren geregeld met gemeente Cranendonck en andere betrokken instanties. Inmiddels hebben we de feestelijke opening gehad en de eerste weken waarop we kunnen terugzien op een enorme belangstelling en een overweldigend aanbod en afname van goederen. En juist door die enorme belangstelling gaat er hier en daar ook wat mis in een nieuwe organisatie, waarvoor onze oprechte excuses. Dat we tussendoor regelmatig in deze rubriek het onderwerp van gesprek waren, of het ging over politiek of niet opgehaalde spulletjes, is niet altijd plezierig en zeker niet voor die (vrijwillige) mensen die er hard voor gewerkt hebben om er een mooie winkel van te maken. Iets wat volgens de talloze fijne reacties meer dan goed gelukt is. Rommelmarkt en Kringloop kunnen heel goed samen, dat hebben de omliggende gemeenten al lang bewezen. Dan willen we tenslotte heel graag alle mensen bedanken voor de enorme toeloop, voor uw begrip, voor al die vriendelijke woorden, de hulp en steun, de tips en goedbedoelde adviezen en voor alle bruikbare spullen die ons spontaan aangeboden worden. U bent van harte welkom, de koffie staat altijd klaar. Mede namens team Verderest Peter te Boekhorst Een bijdrage voor de rubriek ‘Mijn Mening...’ kunt u sturen naar de redactie van de Grenskoerier, Dr.A.Mathijsenstraat 34, 6021 CL in Budel of info@grenskoerier. nl. De redactie behoudt zich het recht voor brieven niet te plaatsen of in te korten. Plaatsing betekent niet dat de redactie het met de verkondigde mening eens is.

ADVERTENTIEBON Uitsluitend voor particulieren, zonder commerciële doeleinden!

per koeriertje

Voor slechts € 4,20 extra, maak ik ook gebruik van Grenskoerier TV. (Indien van toepassing s.v.p. aankruisen) Vul deze bon in en lever deze, met uw kontante betaling, vóór maandag 13.00 uur in bij: De Grenskoerier, Dr. A. Mathijsenstraat 34, Budel. Voor slechts € 4,20 extra plaatsen wij hetzelfde koeriertje 24 uur (woensdags) op Grenskoerier TV.


WOENSDAG 23 FEBRUARI 2011

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 9

ES PJ

PJ ES O

O

KO

KO

VERBOUWINGS OPRUIMING

Profiteer nu van de koopjes

Met injeans Poools Gypsy Supertrash Silvian Heach Chiarico

ES

P O KO

S JE

KO O PJ

GRATIS elektromotoren Bij aankoop van een Brustor zonnescherm!

Profiteer nog t/m 30 april!

GRATIS

elektromot or twv 155,-

!

montagedienst

OPENINGSTIJDEN: • Veranda’s di. 10-13 uur • Zonwering wo.+do.+vr.10-17 uur zaterdag 10-16 uur • Screens • Terras-stralers Grootschoterweg 129, 6023 AR Budel-Schoot • Horren Tel. 0031 495 497510 - 0031 6 20522434.

HAC

Eigen service- en

Bij aanschaf van een Heroal® rolluik ontvangt u de elektromotor geheel gratis! Wegens succes verlengd! profiteer nog t/m 28 februari

www.spieringsterrasoverkappingen.nl

KIES EEN ARTIKEL KNIP DE BON UIT EN PAK

TOT 25% KORTING

Kapsalon Iets Anders

Wist u dat wij in april alweer 4 jaar succesvol actief zijn in Maarheeze . En dat wij als kapsalon altijd met u mee denken! Zo zijn wij 6 dagen geopend van ma. t/m zat. met 3 koopavonden tot 20.00 uur. • Maandag open van 9.00-18.00 uur • Dinsdag stempeldag, je krijgt op deze dag een extra stempel op je klantenkaart. • Woensdag kinderknip dag, alle kinderen t/m 14 jaar worden extra voordelig geknipt, krijgen lekkere ranja, snoepjes, en een kadootje. • Donderdag krijgen alle 65 plusser 10% korting op de gehele behandeling. • Voor de communicanten zijn wij zondag 29 mei extra open Iedere maand hebben (maak snel uw afspraak, vol is vol!) wij zeer leuke acties Ook zijn wij vanaf nov 2010 gespecialiseerd in; voor u als klant!!! • Wenkbrauwen epileren en verven heten u van harte Wij • Hoofdhuidmassages • Metamorfoses welkom • Haar verlenging dmv haarmatten

Een ander kapsel, andere openingstijden, Tijd voor iets anders

Kapsalon Iets Anders

Stationstraat 8B 6026 CV Maarheeze 0495-599222 www.kapsalonietsanders.nl

FORMIDO. Haal meer uit je huis. Laat je verrassen bij FORMIDO Budel Formido Budel, Instraat 6a. Tel. 0495 499955 · Fax 499916. Open: ma. t/m vr. 9-20 uur; za. 9-17 uur. www.formido.nl


WOENSDAG 23 FEBRUARI 2011

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 10

Frits van der Wiel PvdA-kandidaat voor Aankondiging werkbezoek PvdA-Kamerleden aan de Provinciale Staten Brabant bibliotheek in Maarheeze

Frits van der Wiel is voor de PvdA kandidaat voor de verkiezingen Provinciale Staten van Brabant die op 2 maart plaatsvinden. Hij maakt sinds 2002 voor de PvdA deel uit van de gemeenteraad van Cranendonck en is vanaf 2006 fractievoorzitter. “Voor mij is het al jaren duidelijk, dat een rechtstreeks lijntje vanuit Cranendonck met de provincie heel belangrijk is en ook noodzakelijk wil je iets bereiken. Lokale politiek houdt niet op bij de gemeentegrens. Lokale partijen of gemeentebesturen die dat denken, stoppen hun kop in het zand”. “De provincie speelt nu eenmaal een belangrijke rol in de ruimtelijke ontwikkeling en inrichting (water- en plattelandsbeleid, natuur, milieu, energie en klimaat), de bereikbaarheid van de regio, het regionale economische beleid en cultuur” geeft hij aan. “Omdat ik het werk van de PvdA en ook de contacten binnen de provincie van groot belang acht, heb ik mij kandidaat gesteld, zij het op een onverkiesbare 18e plaats”. “Ik heb het te goed naar mijn zin bij mijn huidige werkgever en daarnaast heb ik aangegeven dat ik zeker mijn raadsperiode in Cranendonck wil afmaken”. Mocht hij overigens erg veel voorkeurstemmen krijgen dan zal hij een zetel in de Provinciale Staten van Brabant niet weigeren en

Donderdagmiddag 24 februari zullen een aantal Tweede-Kamerleden van de PvdA een bezoek brengen aan de bibliotheek in Maarheeze, met name Lutz Jacobi, Ronald Plasterk, Tanja Jadnanansing en Metin Celik. Samen met onze PvdA-raadsleden willen ze zo laten zien, dat de PvdA tegen de voorgestelde bezuinigingen op het bibliotheekwerk in Cranendonck is. Het bezoek zal plaatsvinden van twee tot ca. half

Frits van der Wiel houdt van rechtstreekse lijntjes met de Provincie er zeker voor gaan. “Ik doe het werk als volksvertegenwoordiger tenslotte niet voor mij zelf, maar voor de inwoners/de kiezers. Dus in het geval, dat ik gekozen word dan zal ik met mijn huidige werkgever wel tot een

vier. Belangstellenden zijn welkom om bij de bibliotheek in Maarheeze binnen te lopen en de Kamerleden aan de tand voelen over hun standpunten. Tijdens dit bezoek zal ook het provinciale knelpunt van de megastallen/LOGs besproken worden. (Voor nadere informatie zie www. cranendonck.pvda.nl of neem contact op met Frits van der Wiel 0630308765)

Maak eens kennis met Okra Hobbyclub Trefpunt Hamont

oplossing komen en de benodigde uren vinden. Een combinatie raadslid – Statenlid is helemaal geen probleem”. “Neen, Cranendonck is nog niet van mij af, ook al stemt iedereen op 2 maart PvdA lijst 4, nr. 18”.

Bezuinigingen treffen Bibliotheek De Kempen Gemeenten en provincies bezuinigen binnen de cultuursector het meest op de openbare bibliotheken. Ook Bibliotheek De Kempen heeft daarmee te maken: op vrijwel alle vestigingen wordt op een of andere manier gekort. Daar zullen de inwoners van de Kempengemeenten wat van gaan merken, al blijft de bibliotheek haar maatschappelijke rol zo goed mogelijk vervullen. De bezuinigingen binnen Bibliotheek De Kempen hebben onder andere invloed op de openingsuren, collectie en activiteiten in de bibliotheken. Daarnaast komt de leesbevordering bij peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en scholen, en de samenwerking met zorginstellingen onder druk te staan. Tenslotte gaat de personele bezetting omlaag, de opgelegde bezuinigingen hebben

inmiddels geleid tot het gedwongen ontslag van vijftien medewerkers. In dit zware weer is vooralsnog het gratis lidmaatschap voor kinderen tot 13 jaar overeind gebleven. Een bijdrage leveren aan de (taal)ontwikkeling is immers een belangrijk baken binnen de maatschappelijke missie van de bibliotheek. De exacte invulling van de bezuinigingen wordt binnenkort zichtbaar voor de inwoners van de Kempengemeenten. Bibliotheek De Kempen houdt de betrokkenen uiteraard zo goed mogelijk op de hoogte.
De wind tegen hebben, betekent voor de bibliotheek ook een kans om daarvan nieuwe energie te krijgen. Bijvoorbeeld om de pijlen te richten op nieuwe concepten die beter aansluiten bij de wensen van de klant en op de digitalisering van de bibliotheek.

Daarnaast wil de bibliotheek duidelijker aan haar omgeving laten zien waar zij voor staat. Voor jong en oud in de Kempen is de bieb vooral een plek waar je naartoe gaat om boeken te lenen. Veel minder bekend is dat de bibliotheek zich ook nadrukkelijk bezighoudt met educatie, bijvoorbeeld door het aanpakken van leesachterstanden bij jongeren en volwassenen en het wegwijs maken van ouderen in nieuwe media. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) waarschuwt gemeenten niet te ver door te slaan met hun bezuinigingen. Bibliotheken kunnen hun rol vervullen bij het dienen van andere gemeentelijke prioriteiten. ‘Slacht de kip met de gouden eieren niet’, luidt het advies van de VNG aan haar leden.

Afvallen, Fit & Slank in de zomer Het klinkt zo makkelijk, maar blijkt in de praktijk vaak een ‘vette’ kluif, afvallen Speciaal voor wie eigenlijk een stok achter de deur nodig heeft, start Anja Bastings vanaf 14 maart weer de cursus Fit & Slank “in 8 weken”. Anja Bastings: ‘Een verandering in gedrag is alleen mogelijk wanneer je denk- en eetpatronen en gewoontes doorbreekt. Cursisten ontwikkelen een gezond eetpatroon waarbij ze zelf hun keuzes maken, ze leren hun eigen verantwoordelijkheid te nemen. Ik geef geen weekmenu’s, maar een adviesdieet op basis van drie beproefde methodes: het consumptiedagboek, de Regel van Drie en het Anja helpt! eetplan. Het is fantastisch om te zien hoe mensen elke week meer vertrouwen in zichzelf krijgen en leren te genieten van eenvoudig en gezond eten. En vooral als ze ontdekken hoe simpel en effectief dingen kúnnen veranderen als je er anders mee om kunt gaan. Fit & Slank is aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten. Daarom komen de kosten voor consulten en/of cursussen van Anja Bastings in aanmerking voor vergoeding bij bijvoorbeeld CZ, VGZ en vele andere zorgverzekeraars (van €

De mannen zijn bezig met het maken van nestkastjes en voederhuisjes Gezien: Aan een muur van het hobbylokaal, nog een mooi hobbyresultaat van Joan Boonen zaliger de bezieler van “den hobbygroep van de gepensioneerden van “OKRA Hamont gevestigd aan de Wal 22 aan de achterzijde. ”Voor méér informatie en betekenis over het “Wapenschild van Hamont-Achel.” Raadpleeg: google. Momenteel zijn de mannen van de “Hobbyclub” OKRA – Trefpunt- Hamont “ bezig met het maken van nestkastjes voor kool- en pimpel-

Kasteeldreef heraangeplant Eind november 2010 zijn de oudere beuken (ouder dan 80 jaar) langs de Kasteeldreef geveld. Dat gebeurde net voor de eerste sneeuw van deze winter. Doordat de sneeuw tot begin januari is blijven liggen en door de vriestemperaturen nadien, heeft het nog tot begin februari 2011 geduurd vooraleer de nieuwe bomen aangeplant konden worden. De nieuwe bomen zijn montpellieresdoorns (Acer Monspessulanum), gekozen op advies van Onroerend Erfgoed. Deze bomen worden niet zo volumineus als de gekapte beuken. Bovendien zijn ze

50 tot € 400 per jaar). Het boek Anja helpt! Coach voor je vitale gewicht en 2 werkboeken zorgen ervoor dat je de cursus makkelijk kan volgen en eenmaal thuisgekomen kun je alles nalezen. Vanaf 14 maart starten de cursussen weer Fit & Slank “in 8 weken” en ook de vervolgcursussen “in evenwicht”, “een leven lang” en “onder controle”. Je hebt de mogelijkheid bij Fit4life in Budel, de Fitfactoy in Eersel, Fit4life in Someren, sportcentrum Essink in Eindhoven en in Heeze en Neder-

weert te sporten en te bewegen. Wil je nu aan je lichaam, conditie en gezondheid werken? Kijk dan op de website www.fitslank.com De grote kracht achter het succes ben je echter zelf! Jij moet zelf de beslissing nemen om mee te doen, maar samen met het enthousiasme en ervaring van Fit & Slank met Anja helpt!! gaat het zeker lukken! Voor vragen en verdere informa¬tie staat Fit & Slank je graag te woord. Anja Bastings, tel. 0495-593760

mees, boomklever, bonte vliegenvanger, huis- en ringmus, roodborst, zwaluw, witte kwikstaart, eekhoorn enz. Ook de prachtige voederhuisjes zijn erg in trek. Zij herstellen stoelen, tafeltjes, kaders en herschilderen- en repareren beelden enz. Breng eens een bezoek aan hun hobbylokaal op de Wal 22 Hamont (achterzijde) Openingsuren: iedere maandag namiddag van 13.30 tot 16.30. Op de foto de groep hobbyisten van: OKRA – Trefpunt Hamont.

uitermate winterhard en groeien ze van nature in rotsachtige bodem. Ze houden dus wel van een surrogaat rotsbodem die dikwijls langs wegen aan te treffen is. Over enkele jaren, wanneer de jonge bomen wat aan volume gewonnen zullen hebben, zal het zicht van de Kasteeldreef weer een beetje in de buurt komen van de situatie van voor de kapping. De stad HamontAchel wil Achel uitbouwen als ‘dorp in het groen’ en heeft dus aandacht voor het landschap, het uitzicht en de kwaliteit van de bomen.

Spreekuur Pvda-cranendonck Op maandag 28 februari kunt u weer op een van onze maandelijkse spreekuren terecht. Op deze spreekuren kunt u alle mogelijke zaken, waarin de gemeente een rol speelt, inbrengen. Wij zullen uw problemen, klachten noteren en bekijken wat wij voor u kunnen betekenen. U ontvangt altijd van ons bericht terug over wat wij met uw probleem of klacht hebben gedaan. In Maarheeze treft u ten huize van Henk Boorsma, Molenstraat 40, behalve hemzelf ook raadslid Marie Beenackers aan. Op Cranendoncklaan 84 te Budel bij raadslid Frits van der Wiel zit ook fractievertegenwoordiger Henk van Lint op u te wachten. Beide spreekuren zijn van 19.00 – 20.00 uur. U kunt dit alles ook nog nalezen op onze website www.cranendonck.pvda.nl .


WOENSDAG 23 FEBRUARI 2011

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 11

In Memoriam Karel Steer, erelid Mannenkoor St. Gertrudis Op zondag 21 februari 2011 is Karel Steer overleden. Karel is in 1954 bij ons koor gekomen en heeft van 1977 tot en met 1993 als zeer talentvolle organist het koor begeleid met het verzorgen van de hoogmis en diverse andere speciale diensten. Onder zijn leiding is in 1978 het orgel geheel gerestaureerd en is er in 1986 een tweede orgel bijgekomen op het priesterkoor. Dit orgel wordt gebruikt bij de gezamenlijke uitvoeringen van het dames en herenkoor. Hij heeft er ook voor gezorgd dat met zijn hulp en bijlessen verschillende koorleden het gregoriaans zingen goed onder de knie kregen. Na een pauze van 12 jaar heeft

Karel sinds 2008 weer regelmatig meegezongen totdat hij vorig jaar wegens gezondheidsredenen verstek moest laten gaan. In de periode dat Karel lid was heeft hij ook verschillende jaren in het bestuur gezeten waar hij de taak Public Relations had. Mede door zijn toedoen hebben we nu nog steeds een hechte groep van 26 mannen die 3x per maand onder leiding van dirigent Ton Speeks en organist José Kuijten de hoogmis mogen verzorgen in de kerk. Wij wensen zijn vrouw, kinderen en familie alle sterkte met zijn verlies. Bestuur en leden R.K. Mannenkoor Gertrudis, Maarheeze.

De Boogurt zegt ‘Houdoe en Bedankt’ tegen meester Kees Op vrijdag 25 februari is het een bijzondere dag op basisschool De Boogurt. De directeur, Kees Hendrickx, is die dag voor het laatst aanwezig op school, omdat hij vervroegd met pensioen gaat. Vanaf 1 augustus 2006 is Kees “de baas” op school geweest. Echter, die naam wilde hij niet dragen! Hij was altijd bezig met teamleden, kinderen en ouders om samen De Boogurt te maken en te behouden. Bij de kinderen waren vooral de kleuters bij hem in trek. Simpelweg omdat het kantoor van meester Kees tussen de groepslokalen van de kleuters ligt. Maar ook de kleuters vonden het kantoor met meester Kees wel interessant. Ook de kinderen uit de andere groepen hadden graag te doen met meester Kees. Kees heeft eerder dan ook al eens aangegeven, dat hij de “kids” zeker zal gaan missen. Een passend afscheid is dan ook echt iets waar hij voor wil gaan. Daarom wil hij op vrijdag 25 februari op een speciale manier afscheid van hen nemen: met een spelletjesmorgen, waarvan hij zelf de initiatiefnemer is. De kinderen van groep 1 t/m 6 gaan in groepjes die spelletjes spelen, waar-

bij de kinderen van groep 7 de groepsleiders worden en die van groep 8 de spelleiders. De afgelopen weken heeft Kees de leerlingen van groep 7 en 8 al helemaal enthousiast gemaakt zodat we er zeker van zijn dat het op vrijdag 25 februari echt een feestochtend gaat worden. Natuurlijk zullen de leerlingen ook op de “Boogurtmanier” afscheid gaan nemen van meester Kees! Hoe? Dat moet natuurlijk nog een verrassing blijven maar we weten zeker dat meester Kees dit heel leuk gaat vinden! Voor ouders is er de gelegenheid om op donderdag 24 februari afscheid te nemen. Iedereen die wil is op die dag welkom op school om een kopje koffie te drinken op zijn afscheid. Zijn opvolger is intussen ook bekend: Huub Compen. Hij is momenteel nog directeur op De Schatkist in Budel. Voorlopig gaat meester Kees even niks doen maar daarna zullen zeker het fietsen en golfen op zijn agenda staan. Ook Frankrijk zal binnenkort wel aangedaan worden door hen, want dat is voor Kees en Ans “het beloofde land”.

Meester Kees onder de ereboog

Zoals de dag uit de nacht treedt treedt het leven uit de dood er is liefde die niet sterft.

Uw medeleven, in welke vorm dan ook, tijdens het ziek zijn, na het overlijden en bij de uitvaart van ons pap en lieve opa

Henk Biesmans was hartverwarmend en een grote steun voor ons. Hartelijk dank hiervoor. Een speciaal woord van dank aan het bankclubje, Dr. Schouten en Van Deursen Uitvaartverzorging. Jolanda, Wesley Heidi Budel, februari 2011

Vernieuw d restaurant

Vanaf 20 maart iedere zondag

lunchbuffet

Heerlijk lunchen voor

9,50 p.p.

Kinderen tussen 3 en 5 jaar

5,00 p.p.

Vanaf 11.30 tot 14.00 uur op reservering!!!


WOENSDAG 23 FEBRUARI 2011

Politie arresteert man voor diefstal met geweld Budel, 17-02-2011 • De politie heeft dinsdagochtend rond 8.15 uur een 28-jarige man uit Budel aangehouden in zijn woning. Hij wordt ervan verdacht op woensdagavond 15 december 2010 omstreeks 20.00 uur een 41-jarige man uit Budel beroofd te hebben van zijn geld. Dit gebeurde bij een pinautomaat aan het Capucijnerplein. De verdachte bedreigde het slachtoffer daar met een steekwapen. Hij nam vervolgens het zojuist gepinde geldbedrag van enkele honderden euro’s weg. Daarna fietste hij weg in de richting van de Markt. Door de recherche werd een onderzoek verricht waarna de man buiten heterdaad kon worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Politie houdt man met wapen in woning aan Budel, 18-02-2011 • De politie heeft donderdagmiddag rond 15.00 uur een man van 35 jaar uit Budel aangehouden in zijn woning. Bij de politie was informatie binnengekomen dat de man een wapen zou hebben. Bij het doorzoeken van de woning vonden agenten een gasalarmpistool, een kleine hoeveelheid softdrugs en een hoeveelheid wit poeder dat nog getest moet worden. De man is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De politie heeft donderdagmiddag ook een huiszoeking gedaan in de woning van de moeder van de man in Budel. Daarbij werden enkele tientallen patronen, enkele hennepplanten, een hoeveelheid henneptoppen en een verboden mes aangetroffen. Alle goederen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. Politie arresteert twee verdachten van inbraakpoging Budel, 18-02-2011 • De politie heeft donderdagavond twee verdachten van een inbraakpoging bij een winkel aan de Markt aangehouden. Rond 20.00 uur kwam bij de politie de melding binnen dat twee man-

nen zich daar verdacht gedroegen. Toen agenten ter plaatse kwamen, ging het tweetal er te voet vandoor. Bij de achtervolging die volgde is één van de agenten gevallen waarbij hij een beenbreuk opliep. Na een zoektocht in de omgeving waarbij ook politiehonden zijn ingezet werd rond 20.45 uur op de Anton Meurkensstraat een 22-jarige man uit Zwolle aangehouden. Hij had zich daar verstopt in de bosjes. Na verder onderzoek kwam de politie uit bij een 13-jarige jongen uit Budel, die rond 22.45 uur in zijn woning werd aangehouden. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Gastel: Politie ontdekt hennepkwekerij in kelder De politie heeft donderdagmiddag rond 17.45 uur een hennepkwekerij aangetroffen in een kelder onder een pand aan de Vennenweg. Er stonden veertig planten en er was de benodigde kweekapparatuur in de kelder. Alles is in beslag genomen en vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. Er is nog niemand aangehouden. Maarheeze: Politie houdt man aan na huiselijk geweld De politie hield zaterdagavond rond 22.30 uur een 52-jarige man aan in zijn woning in Maarheeze na een melding van huiselijk geweld. Hij zou kort voor zijn aanhouding zijn 55-jarige vriendin in hun woning in haar gezicht hebben geslagen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. Budel-Schoot/Echt: Politie houdt verdachte van oplichting aan In een horecagelegenheid in Echt is vrijdagavond een 25-jarige vrouw uit Budel-Schoot aangehouden. De vrouw werd door de politie gezocht omdat ze verdacht wordt van oplichting. De politie kreeg in de laatste helft van 2010 veertien aangiften van oplichting binnen. Voor het merendeel gaat het om oplichting via internet en in één geval om flessentrekkerij bij een restaurant in Leende. De vrouw zou op internet diverse spullen, waaronder speelgoed, te koop hebben aangeboden. Als de kopers betaalden kregen zij echter de goederen niet geleverd. De vrouw is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 12

Loop mee met de Bergbosloop en steun het goede doel De 20 ste Bergbosloop op zondag 27 februari biedt elke hardloper of sportief ingestelde sportman de gelegenheid om 5 of 10 kilometer te lopen voor het goede doel. De Stg. Lopersgroep Budel heeft deze jubileum Bergbosloop aangegrepen om deze loop geheel te wijden aan de kankerbestrijding en met name voor onderzoek naar hersentumoren. Om een goed en duidelijk beeld te krijgen van de actie ga naar www.opdestepdebergop.nl . Het startpunt is de blokhut op de Berg (Berg 21, 6021 BW Budel). Inschrijven kan tot 15 min. voor aanvang van de loop. Het inschrijfgeld bedraagt voor de jeud t/m 15 jaar gratis en de andere deelnemers betalen € 4.00. Bij de inschrijftafels staan bussen voor een vrijwillige donatie welke bestemd is voor de actie. De starttijden zijn Jeugd t/m 15 jaar 10.20 uur, 10 kilometer 10.30 uur en de 5 kilometer 10.34 uur. De afstanden die men kan kiezen zijn: voor de jeugd t/m 15 jaar 1000 meter (start 10.20 uur) en de andere deelnemers 5 of 10 kilometer. De 5 kilometer lopen een aanloopronde van ongeveer 1000 meter en daarna een

Vandaar deze vroege oproep. Bewaar uw mooiste gebruikte dameskleding en gun het een nieuwe ronde(weggooien is zo’n zonde). De dameskledingbeurs vindt plaats op zondag 10 april om 12:00 uur. Deze vindt wederom plaats in de Blokhut van stichting Scouting Kizito op de Vloeten 4 Soerendonk (gelegen aan

Gewoon wandelen of Nordic walking het kan allemaal a.s. Zondag 27 februari wordt de 20 ste Bergbosloop gehouden georganiseerd door Stg: Lopersgroep Budel. Tijdens deze loop zijn er ook wandelingen uitgezet van 6 en 12 kilometer. Deze wandelingen gaan

doorgaande weg Maarheeze – Soerendonk). Zoals ieder jaar steunen ze met de eventuele opbrengst o.a. het Ronald McDonaldhuis te Veldhoven. Voor meer informatie kunt u bellen of mailen: Bep Bastiaans 0495-593066 en Bregje van Gijzel b.gijzel@chello.nl

Senioren&Computers gaat verhuizen In 2000 begon een groep vrijwilligers met de Riwo-organisatie computeropleidingen te verzorgen voor senioren in Cranendonck en Heeze-Leende. De computercursussen startten in de kapel van het zusterklooster aan de Hoge weg 5 te Maarheeze. Veel beginners en senioren wilden gaan internetten en het liep storm. In de eerste helft van 2001 werden 6 lichtingen van 8 personen per groep afgewerkt. De groepen kwamen voor instructie op een vaste ochtend of middag 2½ uur in de kapel bij elkaar. In 2002 moest de werkgroep uit het zusterklooster. Met de medewerking van de directie van basisschool “De Stapsteen “ te Maarheeze konden we een leegstaand lokaal huren en inrichten als computerlokaal.

De geschiedenis van het verhuizen begon weer opnieuw in 2010. Bekend werd dat basisschool “De Stapsteen” werd gesloten en verhuisde naar de Brede school te Maarheeze. Nog erger was het dat eind december 2009 de RIWO failliet werd verklaard en dat de financiële reserves van de Senioren&computers naar de filistijnen was. Door veel inspanningen en overleg met de betrokken wethouder en ambtenaren van de gemeente Cranendonck werd hen een cursuslokaal toegewezen in de oude Marischool aan de Hoge Weg te Maarheeze. Verhuizen betekent in zo’n geval dat het hele netwerk voor de 2de keer moest worden afgebroken en opnieuw moest worden opgebouwd

parkoers van 4 kilometer (start 10.34 uur). De 10 kilometer lopen twee aanloopronden en een parkoers van 8 kilometer.( start 10.30 uur) Bij beide afstanden wordt elke kilometer aangegeven. Op beide afstanden worden de lopers voorafgegaan door een fietser en een stepper. Elke loper ontvangt na enkele weken een actie foto met opdruk “Bergbosloop 2011”en de gelopen tijd. Verder is er een tombola onder de deelnemers met mooie prijzen gesponsord door verschillende Budelse bedrijven en

is er voor elke 3 eerste plaatsen per afstand voor zowel de heren als de dames een bosje bloemen geschonken door Bloemsierkunst Rutten. Na afloop is er voor iedereen een warme kop thee met cake in de blokhut. Aangezien de parkeerruimte beperkt is bij de blokhut is het voor de Budelse deelnemers aan te raden met de fiets te komen. De totaal uitslagen van de afstanden worden zo snel mogelijk op internet gezet. Voor uitslagen foto’s en meer informatie zie www.ekkerloop.nl

Ook de wandelaars kunnen op stap met de Bergbosloop

Tweedehands Dameskledingbeurs De organisatie van de dameskledingbeurs die dit voorjaar plaats vindt is weer in volle gang. Ze weten dat veel mensen op tijd beginnen met het opruimen van de kledingkasten om plaats te maken voor nieuwe lenteen zomerkleding. Vaak belandt nog mooie modieuze dameskleding op die manier in de kledingcontainer.

Deze keer loopt men voor de kankerbestrijding

Bijzonder dank zijn ze schuldig aan de docenten, de gemeente Cranendonck en het transportbedrijf Twan Bierings uit Maarheeze. Kosteloos werd met een dieptelader en met de chauffeur Koen Renkens in één keer de inventaris en computers verhuisd naar de nieuwe locatie. Met de Stichting Paladijn heeft de werkgroep Senioren&Computers een samenwerkingsovereenkomst gesloten en de docenten worden vrijwilliger bij Paladijn. Paladijn wordt dan de rechtspersoon van de werkgroep Senioren&Computers. In februari 2011 is weer gestart met computercursussen en alle dagdelen in de week zijn bezet. Door mond op mondreclame is er een stroom van nieuwe aanmeldingen.

door een mooi stukje Cranendonck en misschien voor velen nog een onbekent stukje natuur. De wandelingen van beide afstanden zijn met pijlen aangegeven. Dus wandelliefhebbers neem de gelegenheid te baat en probeer tijd vrij te maken voor deze wandeling en dan de actie “strijd tegen kanker”te steunen. Voor voledige informatie omtrent dit doel kijk naar www.opdestepdebergop.nl dan bent u helemaal

geinformeerd over deze actie. Deze actie staat in het teken van de kankerbestrijding speciaal voor onderzoek naar Hersentumoren en de Stg: Lopersgroep Budel wil hiermee een steentje bijdragen. De wandel en Nordic Walking liefhebbers kunnen starten tussen 9.00 uur en 11.00 uur vanuit de blokhut op de Berg. Inschrijven voor de wandeling kan in de blokhut in Budel. (Berg 21, 6021 BW Budel ). De deelnemende kosten voor elke wandelaar is € 2.00. Om de actie nog extra te steunen is een vrijwillige donatie in de bus bij de inschrijftafel van harte welkom.Voor de wandelaars van de 12 kilometer is er na ongeveer 7 kilometer een mogelijkheid een pauze in te lassen. Bij terugkomst van de wandeling staat er voor elke deelnemer een warme kop thee met cake klaar. Voor deelnemers uit Budel en omgeving is het aan te raden met de fiets te komen inverband met parkeren van auto’s. De organisatie hoopt op een grote opkomst om zo er een geslaagde actie van te maken. Voor alle informatie zie www.ekkerloop.nl

Maarheeze: drie keer niks Na een een nederlaag is de galgenhumor van de trouwe supporters nog een schrale troost. ‘Tsonge, tsonge wat was het slecht’ was nog een milde weergave van wat veel supporters ervan vonden. Fons Mulder was recht voor z’n raap (en zo kennen we hem): dit was drie keer niks! Maarheeze had iets recht te zetten. Twee weken geleden verloren van FC ODA en ook de heenwedstrijd verloren van Meyel. Twee redenen om in deze wedstrijd orde op zaken te stellen. Het begon redelijk desastreus. Al in de derde minuut zeilde een vrije trap van Toon Berben voor Meyel mooi in de rechterbovenhoek: 0-1. Kan gebeuren, nog 87 minuten om de zaak recht te trekken, zou je zeggen. Maar het wilde maar niet lukken. Maarheeze deed wel z’n best. Had ook nog een beetje geluk dat de scheidsrechter in de 19-de minuut géén penalty aan Meyel gaf, maar een geoefend kijker zag al snel dat het een moeilijke middag zou worden voor Maarheeze. Meyel troefde Maarheeze op alle

fronten af. Meyel was feller, scherper, speelde met meer overtuiging. Slim werden de snelle spitsen aan het werk gezet en daar had de achterhoede van Maarheeze regelmatig zijn handen vol aan. Maarheeze speelde voorzichtig, met te weinig diepgang en miste de heilige overtuiging om echt te willen winnen. In de tweede helft werd het pleit in twee minuten beslecht. In de 62-ste minuut veroorzaakte keeper Ruben van der Kruis, na een goede redding, volkomen onnodig een penalty die door Toon Berben werd benut tot de 0-2. Een minuut later kon Toon Snijders de voorsprong vergroten tot 0-3. Daarmee was de wedstrijd voorbij. Maarheeze is slecht uit de winterstop gekomen, met twee nederlagen op rij. Omdat ook andere ploegen punten laten liggen lijkt de schade mee te vallen, maar het moet toch echt anders. A.s zondag staat de derby in en tegen Rood Wit ‘67 in Budel Dorplein op het programma. Dat is voor Maarheeze echt erop of eronder.


WOENSDAG 23 FEBRUARI 2011

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 13

Op vakantie! KOFFERS & REISTASSEN

GEKKER MOET HET NIET WORDEN...

BON 25 EURO KORTING

va € 299,- per persoon voor 20 maaltijden!

GRATIS vliegreis (NIET met Yet Air) *** GRATIS hotel 3*** of 4* rvices GRATIS transfers en se den)

Reserveer uw zomervakantie en geniet van extra voordelen!

(vraag naar de voorwaar

LAAT U GELD MET CARNAVAL NIET ROLLEN, MAAR GA 8 DAGEN IN TURKIJE DOLLEN!!!

• gratis fles lekkere wijn • gratis Disneyland fotokader • geen dossierkosten

ruime collectie, ook verkrijgbaar in trendy kleuren dealer

Capucijnerplein 14 · Budel · Tel. 0495 491483

A SSUPLAN verzekeringen hypotheken financieringen pensioenen

J.L.J. Umans

Postbus 2200, 6020 AE Budel Nieuwstraat 16, 6021 HS Budel Tel. (0495) 497811 Fax (0495) 497943

➩K.V.W. Budel organiseert haar rommelmarkt op zondag 17 april op de speelplaats van het Junior College, aan de P. van Herstalstraat Budel. Heb je spullen (geen groot materiaal) kun je bellen naar Nico 06-11332498 of Paul 493291. In overleg wordt het opgehaald. Of zet het aan de poort bij Paul, Fabrieksstraat 39, Budel ➩Party en verhuurservice Jos Saes verhuurt stoelen, tafels, porcelein, tenten, springkussen enz. Tel.: (0495) 49 55 42

OPEN HUIS

➩Accu’s en banden voor auto, motor, tractor, etc. www.vermeulen-bandenservice.nl. Gravenkasteel 39, Gastel (0495) 47 00 51 ➩Gevraagd oud ijzer en loop- en sloopauto’s. Bel en wij halen het wel. Gastel 06-27318671 ➩U zit met een elektrotechnisch probleem en komt er niet uit. Bel EtB Leo Hegge(NL) 06-51191057 en (B) 0475-543443

MEESTER WINKELMOLENSTRAAT 10, BUDEL Gemoderniseerd halfvrijstaand woonhuis met garage, berging en tuin. Deze woning is nagenoeg geheel gemoderniseerd (2005) en beschikt o.a. over een lichte doorzon woonkamer, open keuken met luxe keukeninrichting, 3 ruime slaapkamers en een badkamer met ligbad, wastafel en 2e toilet. De tuin is fraai aangelegd, biedt de nodige privacy en is bereikbaar via een brede achterom. CV combiketel 2010. Dakisolatie en dubbel glas. Inhoud ca. 310 m³. Perceel 266 m². Open huis 26 feb. van 12 uur tot 13 uur en 28 feb. van 18.30 uur tot 19.30 uur.

Vraagprijs: € 192.500,-- k.k.

Tel.: (0495) – 497117 - www.huijersvastgoed.nl

➩Te koop winterbanden op stalen velgen 195x65/15”. In zeer goede staat 5 punts bevestiging. Tel. 0495-492257 ➩Gepensioneerd tuinman wenst tuinen voor onderhoud, wekelijks, maandelijks of afspraak. Tel. 0639635370 of 0032/495271743

Riool verstopt? Bel (0495) 493590

www.houben-reiniging.nl Poelderstraat 20 Budel-Schoot

Camera-inspectie 24-uurs service Ook vernieuwen en reparatie

Diverse straaltechnieken voor hout en staal

➩Te koop Narcissen en blauwe druifjes op pot. Plant ze nu buiten voor lang bloeiplezier. Daarnaast zijn er ook tulpen snijbloemen. De Vries bol bloemen, Blake Beemd 12 Soerendonk tel. 593852

Koning Albertlaan 49 bus 1 3010 Neerpelt T 0032-(0)11-640622 F 0032-(0)11-801342 neerpelt@jetaircenter.be www.jetaircenter.be

Openingstijden: ma-wo: 09u30 do: 09u30 vrij: 09u30 za: 10u00

-

12u30 12u30 12u30 12u30

13u30 13u30 13u30 13u00

-

18u00 20u00 18u00 17u00

Korting geldig bij minimum dossierwaarde van €1250,-. Actie dossierkosten geldig tot en met 16-4-2011 Acties geldig op vertoon van bon. Meer info en voorwaarden in ons kantoor

➩Te koop aangeboden eiken tafel met 4 stoelen 100,- tel. 493766 ➩Catering party- en verhuurservice Jos Saes verzorgt al uw koude en warme buffetten, gourmet. Tel. (0495) 495542.

Lady’s Shop WORDT

Deze verandering willen wij graag met u vieren. Vanaf woensdag 23 februari t/m zaterdag 26 februari geven wij

10% KORTING op de gehele collectie en bij besteding vanaf 150,krijgt u een leuke accessoire cadeau* *zolang de voorraad strekt

Sandwich-Anna Scott-Poools-SiCompany Bellissima-EasyComfort-Gerry Weber-Taifun Brax-RS-Woman-Ciso-Veto Samoon-Isabell-Roberto Sarto-Raphaëlla-Sommermann-Seda-Setterhouse-Derofa


WOENSDAG 23 FEBRUARI 2011

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 14

Cranendonck Nieuws

week

08

Zin in een kom koffie? In Cranendonck doen we ’t samen. Onder dat motto is de gemeente Cranendonck gestart met een campagne om haar inwoners meer te betrekken bij de Wmo. Als gemeente werken we aan een nieuw Wmo-beleidsplan. Daarvoor willen we

graag weten hoe onze inwoners tegen de Wmo aankijken. Hoe kunnen we in Cranendonck voor onszelf en voor elkaar zorgen? Wat verwacht u van de gemeente?

Huiskamergesprekken In de maand maart vinden er in alle kernen van Cranendonck huiskamergesprekken plaats. Maar liefst acht gastheren en gastvrouwen stellen hun huiskamer beschikbaar. Voor een kom koffie en een goed gesprek met hun buurtgenoten. Thuis, bij bekende gezichten die hart voor het dorp hebben. Wilt u ook meepraten over hoe we in Budel, Budel-Schoot, Budel-Dorplein, Maarheeze, Soerendonk en Gastel voor onszelf én voor elkaar zorgen?

Gemeentehuis -

Openingstijden publieksbalie: maandag 9.00 - 19.30 uur dinsdag 9.00 - 12.30 uur woensdag 9.00 - 12.30 uur donderdag 9.00 - 12.30 uur vrijdag 9.00 - 12.30 uur Buiten bovengenoemde tijden alleen op afspraak.

Wet maatschappelijke ondersteuning Zelfstandigheid is belangrijk voor de mensen uit de gemeente Cranendonck, weten we uit ervaring. Met de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zorgen we er in de gemeente voor dat iedereen mee kan doen en zo goed mogelijk zelfstandig kan blijven wonen. Gelukkig hebben we een hechte gemeenschap die elkaar daarbij helpt. Natuurlijk kan de gemeente ondersteunen, denk bijvoorbeeld aan thuiszorg of een rolstoel. Maar hoe de gemeente het Wmo-beleid invult, hangt ook af van de wensen en behoeften van haar inwoners. Daarom horen we graag hoe u denkt over wat uw eigen rol kan zijn en wat u van uw gemeente en anderen verwacht. Wilt u meepraten over hoe we voor elkaar en onszelf kunnen zorgen? Meldt u dan aan voor een van de gesprekken in uw buurt.

Kieskompas in beeld

Onteigeningsprocedure voor aanleg fietspaden De gemeente Cranendonck is al enkele jaren bezig met het aankopen van grond voor de aanleg van het fietspad naast de Ruilverkavelingsweg in Budel en de fietspaden naast de Driesbos en Oranje Nassaulaan in Maarheeze. Dit onderwerp heeft voor de gemeente hoge prioriteit omdat de verkeersveiligheid voor de fietsers hier onder te lijden heeft. Omdat het tot op heden niet lukt om een overeenstemming te bereiken met alle grondeigenaren stelt het college van Burgemeester en Wethouders nu voor aan de gemeenteraad om een onteigeningsprocedure te starten. Dit voorstel wordt in de raadsvergadering van dinsdag 29 maart besproken.

• Telefoon: 0495-431222 • Fax: 0495-431200 • Internet: www.cranendonck.nl • E-mail: info@cranendonck

Storingsdienst

Als u nog niet weet op welke partij u moet kiezen bij de Statenverkiezingen op 2 maart, is er vanaf 16 februari een handige stemhulp beschikbaar, het zogenaamde KiesKompas in Beeld. Deze stemhulp lijkt op de stemhulp Kieskompas, maar legt de stellingen uit aan de hand van strips. Ook is er gesproken tekst die deze stellingen ondersteunt. Brabanders kunnen aan de hand van deze stellingen hun mening geven over actuele politieke onderwerpen. De optelsom van die meningen geeft aan welke politieke partij het dichtst bij deze opvattingen ligt. Daarmee is het voor kiezers eenvoudiger hun keuze te bepalen op inhoud van de politieke standpunten. Kieskompas in Beeld is opgesteld in zeer nauwe samenwerking tussen onafhankelijke deskundigen en de Brabantse politieke partijen. Het invullen en de uitkomsten van de stemhulp is anoniem. Het Kieskompas in Beeld is beschikbaar tot op de dag van de verkiezingen van Provinciale Staten: 2 maart 2011. Kijk voor stemhulp op www.noord-brabant.kieskompas.nl/page/1

Zin in ‘n kom koffie?

• Gas en elektriciteit 0800-9009 • Kabeltv/radio 0900-1580 • Servicedienst 0495-431118 alléén voor meldingen inz. riolering, groenvoorziening, wegen, e.d. • Brabant Water 073-6838000 • Verlichting 040-2432222 • Drukriolering: 06-23011901

Hoe denkt u over het helpen van dorpsgenoten die een steuntje in de rug kunnen gebruiken?

Gemeente-info

Samen kunnen we als dorp en gemeente een vangnet zijn. Elkaar helpen is toch heel gewoon?

• Vrijetijdsbedrijf Cranendonck voor alle sportaccomodaties inlichtingen 0495-492138 • Milieu Informatie Centrum 0800-0230344 • Milieustraat Rondven 0495-593687 (di, wo, vr. 13.00-17.00 uur) (za. 10.00 - 17.00 uur) • Wmo-loket Telefonisch spreekuur: iedere werkdag van 10.00 tot 12.00 uur tel. nr. 0495-431168 Wmo-loket Budel De Dam 1, 6021 KM Budel Elke werkdag geopend van 10.00 tot 12.00 uur Wmo-loket Maarheeze Smits van Oyenlaan 1a, 6026 CN Maarheeze Elke werkdag geopend van 14.00 tot 16.00 uur • Jongerenwerk Cranendonck www.jongerenwerkcranendonck. webs.com

Kieskompas in beeld

Kijk naar ‘Klus je rijk!’ Driebos-Oranje Nassaulaan Maarheeze

Wordt het u wel eens gevraagd of biedt u het aan?

Dinsdag 15 februari was de eerste aflevering van het televisieprogramma: ‘Klus je rijk!’ te zien op Omroep Brabant TV. In dit programma strijden zes huishoudens uit verschillende Brabantse gemeenten om de titel ‘Energiekampioen van Brabant’. De opdracht is helder: maak je huis zo energiezuinig mogelijk. Bent u ook benieuwd hoe de deelnemers het ervan afbrengen? Volg dan de wedstrijd ‘klus je rijk’ via Omroep Brabant TV of kijk op de website van Omroep Brabant. Het programma van zes afleveringen is 15 februari gestart. Iedere dinsdag om 18.00 uur (met ieder uur een herhaling) wordt het programma uitgezonden. Het programma is mede mogelijk gemaakt door de gemeenten Eindhoven, Veldhoven en Helmond.

Ruilverkavelingsweg Budel

In Cranendonck doen we ’t samen

Aanmelden voor een huiskamergesprek kan via www.cranendonck.nl

>

Kijk ook op www.omroepbrabant.nl/ klusjerijk/ en voor meer informatie over energiebesparing op www.hoebespaarikenergie.info

Gewijzigde parkeerregels Dkn v Baarstraat In juli 2010 heeft het college van B&W besloten het parkeerverbod te wijzigen in de Deken van Baarstraat te Budel. Omdat hierop destijds geen bezwaar is aangetekend, kan dit besluit nu worden uitgevoerd. Dit betekent dat vanaf week 9 auto’s geparkeerd kunnen worden aan de even zijde van

de straat, grenzend aan de huisnummers 6 tot en met 24. Het overige gedeelte van de Deken van Baarstraat, vanaf huisnummer 26, blijft zoals het nu is. Voor een overzichtstekening kunt u terecht op www.cranendonck.nl

>


WOENSDAG 23 FEBRUARI 2011

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 15

Openingstijden gemeentehuis rond carnaval Op maandag 7 en dinsdag 8 maart is het gemeentehuis van Cranendonck gesloten. Wel is de burgerlijke stand op die maandag en dinsdag tussen 10.00 en 11.00 uur telefonisch bereikbaar, uitsluitend voor het doen

van aangifte van geboorte en overlijden. U kunt hiervoor bellen met 0495 – 431140 Ook bij de Milieustraat kunt u tijdens deze twee dagen niet terecht.

UNIEKE COLLECTIE Binnenzonwering Gordijnen Shutters (Jasno dealer) Breng een bezoek aan één van de meest uitgebreide showrooms van de regio Alles met prijsgarantie

PISTOLETS wit, bruin of meergranen

Nieuwendijk 60 | Someren-Eind T 0493-49 12 54

0 32 8 99

Uw complete binnenzonwering specialist

krat 24 flesjes

OOGSTMEDEWERKERS GEVRAAGD

Sleuteloverdracht Op 2 maart a.s. draagt de burgemeester Meinema traditiegetrouw weer de sleutel over aan een carnavalsvereniging, dit keer de Heikneuters. De sleuteloverdracht vindt plaats in de Feesttent Prinses Irenestraat in Budel-Dorplein en begint om 20.00 uur.

JUPILER BIER krat 24 flesjes

ASPERGESEIZOEN 2011

Web

Beloning CAO-tuinbouw

Alle actuele informatie over vergunningen, wetsbesluiten en verordeningen vindt u met ingang van 1 januari voortaan op

tel. 06-22712149

HALF OM HALF GEHAKT kilo

3

www.cranendonck.nl

WOZ-beschikking/ aanslag onroerende zaakbelastingen 2011 Deze week worden de WOZ-beschikkingen/aanslagen OZB 2011 verzonden in de gemeente Cranendonck. De Wet waardering onroerende zaken (Wet WOZ) schrijft voor dat de WOZ-waarde in 2011 moet zijn vastgesteld naar het waardeniveau van uw woning op 1 januari 2010. De gemeente heeft de woningen gewaardeerd in overeenstemming met de regels van de Wet WOZ. Dat betekent dat de WOZ-waarde is bepaald aan de hand van verkoopcijfers van vergelijkbare typen woningen in de gemeente. In de gemeente Cranendonck is in de periode 2009-2010 sprake van een waardedaling van de woningen. Er zijn echter verschillen in bijvoorbeeld bepaalde soort woningen, wijken, bouwjaarklassen etc. Bepaalde groepen woningen kunnen daarom altijd afwijken van het algemene beeld. Ook verbouwingen, verbeteringen en sloop zorgen voor een andere waardeontwikkeling van een bepaalde woning. De onderbouwende verkoopcijfers die de gemeente heeft gehanteerd bij de waardering van uw woning staan vermeld in het taxatieverslag. Dit taxatieverslag kunt u, nadat u de WOZ-beschikkingen heeft ontvangen, opvragen via het WOZ-portaal via de gemeentelijke website, www.cranendonck.nl. Om in te kunnen loggen heeft u uw DIGID-inlogcode nodig! Ga voor meer informatie naar www.cranendonck.nl

9

14

49

Wet ruimtelijke ordening • Ontwerpbestemmingsplan ‘herziening Buitengebied’ en ‘reparatieplan Buitengebied’ Zienswijzen kunnen worden ingediend gedurende een termijn van 6 weken vanaf donderdag 24 februari 2011.

DOUWE EGBERTS KOFFIE

met extra zakje Garfield-stickers à 250 gram

Omgevingsvergunning Omgevingsvergunning – ingekomen aanvragen • Rondven 30, Maarheeze • Boschdijkdwarsstraat 16b, Budel • Panweg 8, Maarheeze Omgevingsvergunning – verleend • Europalaan-Noord ong. (kavel 22), Budel • Grensweg 5, Gastel • Osvenstraat 8, Budel-Schoot • Van Schaiklaan 1,1b, 3,5,7,9, Soerendonk • Fabrieksstraat 35, Budel

HONIG MIXEN alle varianten

Intrekken Omgevingsvergunning • Panweg 8 te Maarheeze (sleufsilo)

Bezwarencommissie, kamer Algemeen Op maandag 28 februari a.s. hoorzitting van de Bezwarencommissie, kamer Algemeen. De hoorzitting zal plaatsvinden in gemeenschapshuis De Borgh, zaal 8 en begint om 19.15 uur

Wilt u meer weten over de onderwerpen die in CranendonckNieuws aan bod komen? Kijk dan op www.cranendonck.nl

>

5

49

briefpapier visitekaartjes enveloppen folders magazines nieuwsbrieven flyers kalenders verpakkingen fotoretouche advertenties webdesign fotomontage

3 pakken à 250 gram

0

59

Aanbiedingen geldig van do. 24 t/m za. 26 februari

Spar Budel, Nieuwstraat 49, tel.: 0495 - 870007 Openingstijden: ma t/m vr 8.00 - 20.00 uur za van 8.00 - 18.00 uur

meer aanbiedingen op www.spar.nl

vragen over adverteren bel 0495-495464

DOMMELSCH BIER


WOENSDAG 23 FEBRUARI 2011

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 16

Je lichaam functioneert optimaal en je bouwt weerstand op

Het gele kannetje dat voor Math Looijmans een ommekeer in zijn leven betekende Voor Math Looijmans, distributeur van de producten van Forever, begon het allemaal met ‘het gele kannetje’. De aloë vera gel die hem binnen drie weken van zijn maag/ darmproblemen afhielp. Hij ziet dit product dan ook als het basisproduct, het product van waaruit alle andere producten ontwikkeld zijn. Het is het meest pure aloë vera product en bevat maar liefst 96,3 procent gel van deze plant. Waarom de aloë vera gel zo goed is? vragen we hem. In brede kring wordt geaccepteerd dat de buik(maagdarmkanaal) het centrum van onze gezondheid vormt. Een gezond lichaam heeft een goed evenwicht (tussen zuren en basische invloeden) in de buik. Dus: balans. Een verstoord evenwicht ( onder invloed van slechte eetgewoontes, stress, etc.) zal vroeger of later leiden tot gezondheidsproblemen. Men probeert al jaren lang iets te maken wat de balans in maag en darmen herstelt, echter dat is zo’n complex gebeuren dat men daar nog niet in is geslaagd. En zoals zo vaak heeft de natuur daar geen probleem mee en is aloe vera waarschijnlijk het enige natuurlijke product , dat indien het gedronken wordt ,balans in de buik terug brengt. Alleen hoge kwaliteit (pure)

aloe vera kan hier voor zorgen. (door de grote hoeveelheid bio actieve bestanddelen). Aloe vera gel is op dit gebied het meest gebruikte product ter wereld. Dus: om op enig moment gezondheidsproblemen te voorkomen is het voor IEDEREEN verstandig te kiezen voor aloe vera gel. Maar de gel uit het befaamde gele kannetje doet meer: Het bevat namelijk essentiële voedingsstoffen die de basiscellen van je huid voeden. Daardoor blijft je huid er stralend en vitaal uitzien.Ook stimuleert aloë vera de aanmaak van collageen en elastine waardoor je huid veel sneller herstelt na eventuele verwondingen. Mineralen worden door ons lichaam niet aangemaakt. Toch zijn ze essentieel voor een goede gezondheid. In aloë vera gel zit een schat aan mineralen. We noemen calcium, natrium, kalium, ijzer, chroom, magnesium, mangaan, koper en zink. Hoe die allemaal in deze gel komen? vraagt u zich af. Welnu, de aloë vera plant groeit in gebieden waar de bodem rijk is aan al deze mineralen. De plant slaat ze op in zijn bladeren en Forever verwerkt ze in de gel in het bekende gele kannetje. Sinaasappelen, appels en groenten staan er bekend om dat ze veel vitaminen be-

vatten. De aloë vera gel bevat echter een hoeveelheid die zelden voorkomt in planten. Naast vitamine A zitten er in de gel maar liefst acht vitamines uit de Bgroep, verder vitamine C en foliumzuur. Bepaalde voedingsstoffen zitten tegenwoordig in veel te lage doseringen in ons voedsel terwijl we ze wel keihard nodig hebben. Aloë vera gel is daarop dus een goede aanvulling. Het bevat namelijk 19 van de 20 aminozuren die je lichaam nodig heeft. Daardoor functioneert je lichaam optimaal! Je voelt je energiek en bouwt ijzersterke weerstand op. Kortom, de aloë vera gel van Forever zorgt voor je algemene welbevinden. Je voelt je fitter en energieker, virussen hebben minder snel vat op je en je hebt een gezonde uitstraling! Probeer het eens uit en ervaar de buitengewone werking van aloe vera gel. U zult verstelt staan van het resultaat. Forever werkt met een 100% “niet tevreden geld terug” garantie. Uiteraard is er veel imitatie op dit gebied in omloop. De echte aloë vera gel van Forever heeft echter een kwaliteitszegel. Dat komt alleen voor op producten die voldoende aloë vera bevatten om aan alle bovenstaande kwalificaties te voldoen.

Math Looymans 0495-492197 math.looymans@hetnet.nl www.aloewellness.nl

Lieke Ras werd Cranendoncks voorleeskampioen met superspannend verhaal Een luid gescandeerde yell voor de bieb nummer 2. En natuurlijk waren er nog een heleboel prachtige verhalen. Het niveau is hóóg, fluisterden de dames van de bieb dan ook. Eén verhaal willen we er toch nog even uitpikken. Liedeweij Cuypers las voor uit ‘Er zit een oma in de boom’ van Gerard Tonen. Een hartstikke komisch fragment over een ontzettend vieze buurman die altijd buiten tegen de heg poepte. Hilarisch natuurlijk want zeg nou zelf, wat is leuker dan een poepverhaal? Het publiek genoot er dan ook van.

Juryvoorzitster Mascha van Gils mocht het verlossende woord spreken. Dat duurde overigens best lang want ze wilde toch eerst nog even een beetje reclame maken voor de bieb. Door alle kinderen, meesters, juffen, papa’s en mama’s werd haar yell dan ook luid gescandeerd: ‘Yell, Yell, Yell, met de bibliotheek kom je er wel!’ Iedereen hoopte dat ze het op het gemeentehuis ook zouden horen. Lieke gaat op 19 maart naar het Centrum Jan van Besouw in Goirle voor de halve provinciale finale.

Budel Dorplein Dorp van de dag!

Alle lezers met in hun midden de kampioen Lieke Ras, foto: DeMeus BUDEL- ‘Lezers zijn altijd winnaars!’ zei Henriet Keukens tegen de negen voorlezers die afgelopen donderdag in de bibliotheek van Budel streden om de titel Voorleeskampioen van Cranendonck. Een waarheid als een koe natuurlijk maar toch kon er maar één echt winnen. De uiterst deskundige jury had dan ook unaniem gekozen, nadat de spanning tot het uiterste was opgevoerd, voor Lieke Ras van De Boogurt. Ze las een hartstikke span-

nend stuk voor uit het boek ‘Your choice, lover or loser’ van Carry Slee. De titel was dan wel in het Engels, gelukkig was het een echt Nederlands verhaal dat Lieke voorlas. Superspannend over een meisje dat in handen viel van een loverboy en aan hem probeerde te ontsnappen. Iedereen luisterde ademloos! Dat was overigens met al die andere verhalen ook het geval. Allemaal

gierend spannend of juist hartstikke komisch. Zo was er dat stukje van Jorg Bekelaar, die samen met Julia Leemans tweede werd (ex equo), uit ‘De brief voor de koning’ van Tonke Dragt. Een tocht vol gevaar door de maanheuvels . Een zucht uit het publiek toen hij ophield. Iedereen zou dat boek zo uit willen lezen. En dan Julia die voorlas uit ‘Meester Jaap’ van Jacques Vriens. Ze las een fragment over een potloodventer. Mooi voorgedragen en een terechte

Budel Dorplein is as. vrijdag het dorp van de dag op het weblog Dorpvandedag! Er verschijnt dan een kort bericht over het dorp op het blog. Dorpvandedag (http://dorpvandedag.blogspot.com) is een weblog dat wil aantonen dat topografie leuk is. Op het weblog wordt iedere dag een dorp tot dorp van de dag verkozen. Dat gebeurt aan de hand van een wekelijks thema. Deze week is het thema dorpen in het bos. Nederland kent niet zoveel bos, er zijn daardoor ook niet zoveel dorpen die helemaal in het bos liggen. Deze week worden er vijf van besproken. Het gekozen dorp wordt kort beschreven, met daarbij een weetje of bijzonderheid (vaak historisch-geografisch), een foto en een link naar de ligging op

de kaart. Het kiezen van de dorpen gebeurt aan de hand van een thema. De ene week is dat inhoudelijk (er is een overeenkomst tussen de dorpen in ligging, functie, aanwezige voorzieningen o.i.d), zoals vissersdorpen, nieuwe dorpen, dorpen die voorkomen in Boer Zoekt Vrouw of dorpen met een watertoren; de andere week is dat op naam, zoals dorpen met een x in de naam of dorpen die eindigen op -gat of -hol oft -lst. Verzoeken van lezers worden verzameld en komen als thema in een week in 2011 terug. Het dorp van de dag is gemakkelijk te volgen door volger te worden op het weblog, door het toe te voegen aan uw favorieten of door dorpvandedag te volgen op twitter (@dorpvandedag).


WOENSDAG 23 FEBRUARI 2011

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 17

WoCom beheert ruim 6200 woningen in de gemeenten Asten, Cranendonck, Heeze-Leende, Helmond en Someren. Veranderende woonwensen en een leefbare woonomgeving hebben onze voortdurende aandacht. Evenals de toenemende klantvraag naar verdergaande service. Ook bewonersparticipatie en overheidsinzet staan hoog in ons maatschappelijk verantwoordelijksheidsbesef. Klanten van woCom hebben keuze. In deze advertentie kunt u kiezen uit woningen die nu vrijkomen in de gemeenten Asten, Cranendonck, Heeze-Leende en Someren.

Wat zijn de spelregels? • Reageren op het woningaanbod kan met een woonkeuzebon die u bij de bevestiging van uw inschrijving ontvangt van woCom. Tevens is het mogelijk te reageren op woningen via de website www.wocom.nl. • U mag op een onbeperkt aantal woningen uit het totale aanbod in deze advertentie reageren. Vul op de woonkeuzebon of internet wel de volgorde van uw voorkeur in. • De ingevulde woonkeuzebon moet uiterlijk de maandag volgend op de advertentiedatum bij woCom binnen zijn. • Als u niet voldoet aan de voorwaarden die voor een woning gelden, dan heeft het géén zin op de woning te reageren. Er kunnen voorwaarden gesteld worden aan inkomen, leeftijd en gezinssamenstelling. • Wanneer bij de voorwaarden een inkomen vermeld staat, gaat het om het huidige bruto maandinkomen met vaste toeslagen, maar zonder vakantiegeld. Bij de toets van het inkomen kan, in verband met eventuele aanspraken op huurtoeslag, ook het inkomen van het vorig kalenderjaar betrokken worden. • De woningzoekende met de eerste inschrijfdatum, dus de woningzoekende die het langste staat ingeschreven, komt als eerste in aanmerking voor de gekozen woning. U krijgt dan binnen één week een uitnodiging voor een intakegesprek. • Woningen met zorg-/dienstverlening voor ouderen (aanleunwoningen) of aangepaste woningen voor gehandicapten worden niet geadverteerd. • Alle aanbiedingen gelden onder voorbehoud van wijzigingen en/of zetfouten.

Te huur bij woCom Someren Offermanstraat 7 V, Lierop

Hoevenstraat 55, Someren

Loesakker 8, Someren

Seniorenwoning (eindwoning), 2 slaapkamers Ingang huur: 1 maart 2011 Huurprijs: € 460,62 Voorwaarden: Huish. Samenstelling 1 of 2 personen Leeftijd: vanaf 50 jaar, 65 jaar en ouder heeft voorrang. Bruto (gezins)ink. p/j: max. € 33.614,Adv.nr.: 201108

Seniorenwoning (tussenwoning), 1 slaapkamer Ingang huur: 15 maart 2011 Huurprijs: € 350,46 excl. € 191,53 servicekosten , o.a. bestaande uit voorschot stookkosten woning Voorwaarden: Huish. Samenstelling 1 of 2 personen Leeftijd: vanaf 55 jaar, vanaf 65 jaar heeft voorrang Bruto (gezins)ink. p/j: tot 65 jaar 1 pers. max. € 22.650,-, 2 personen max. € 29.450,-. Vanaf 65 jaar 1 pers. max. € 20.650,-, 2 personen max.€ 28.550,Adv.nr.: 201108

Appartement zonder lift (2e etage), 1 slaapkamer Ingang huur: 15 maart 2011 Huurprijs: € 264,46 excl. € 13,25 servicekosten Voorwaarden: Huish. Samenstelling 1 of 2 personen Bruto (gezins)ink. p/j: tot 65 jaar 1 pers. max. € 22.650,-, 2 personen max. € 29.450,-. Vanaf 65 jaar 1 pers. max. € 20.650,-, 2 personen max. € 28.550,Adv.nr.: 201108

Kwartetwoning (hoekwoning), 2 slaapkamers Ingang huur: per direct Huurprijs: € 444,82 Voorwaarden: Bruto (gezins)ink. p/j: max. € 33.614,(Huishoudens uitsluitend bestaand uit personen van 18 t/m 22 jr hebben bij deze huurprijs geen recht op huurtoeslag) Adv.nr.: 201108

De Brink 69, Maarheeze

Hoevenstraat 71b, Someren

Molenstraat 41, Maarheeze

Vijzelstraat 8, Someren-Eind

Heeft u vragen? Meer informatie over de voorwaarden en de selectieprocedure kunt u lezen in de folder ‘Een woning zoeken’. Deze kunt u downloaden op onze website www.wocom.nl, of opvragen bij de afdeling Verhuur Someren. Met vragen kunt u van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur terecht bij afdeling Verhuur Someren, Witvrouwenbergweg 2 te Someren, of via telefoonnummer 0493 - 49 76 66.

Penthouse voor senioren (2e etage), 2 slaapkamers Ingang huur: direct Huurprijs: € 897,40 excl. € 49,50 servicekosten Voorwaarden: Huish. Samenstelling 1 of 2 personen Leeftijd: vanaf 40 jaar, 65 jaar en ouder heeft voorrang. Bij deze huurprijs is er geen recht op huurtoeslag Adv.nr.: 201108 Poelruiter 16, Budel

Verantwoording De verantwoording van de geadverteerde woningen kunt u vinden op onze website www.wocom.nl. Ook kunt u voor informatie contact opnemen met afdeling Verhuur Someren, telefoonnummer 0493-497666.

Cranendonck

Eengezinswoning (tussenwoning), 4 slaapkamers Ingang huur: 14 maart 2011 Voorwaarden: Huurprijs: € 507,98 Bruto (gezins)ink. p/j: max. € 33.614,(Huishoudens uitsluitend bestaand uit personen van 18 t/m 22 jr., hebben bij deze huurprijs geen recht op huurtoeslag) Adv.nr.: 201108

Appartement zonder lift (1e etage), 1 slaapkamer Ingang huur: 10 maart 2011 Huurprijs: € 319,30 excl. € 3,00 servicekosten Voorwaarden: Huish. Samenstelling 1 of 2 personen Bruto (gezins)ink. p/j: tot 65 jaar 1 pers. max. € 22.650,-, 2 personen max. € 29.450,-. Vanaf 65 jaar 1 pers. max. € 20.650,-, 2 personen max. € 28.550,Adv.nr.: 201108

Lambertusstraat 29, Someren-Eind

Beusakker 4, Someren

Eengezinswoning (hoekwoning), 3 slaapkamers Ingang huur: 1 april 2011 Huurprijs: € 520,60 Voorwaarden: Bruto (gezins)ink. p/j: max. € 33.614,Huishoudens uitsluitend bestaand uit personen van 18 t/m 22 jr., hebben bij deze huurprijs geen recht op huurtoeslag Adv.nr.: 201108

Kwartetwoning (hoekwoning), 2 slaapkamers Ingang huur: per direct Huurprijs: € 425,87 Voorwaarden: Bruto (gezins)ink. p/j: max. € 33.614,(Huishoudens uitsluitend bestaand uit personen van 18 t/m 22 jr hebben bij deze huurprijs geen recht op huurtoeslag) Adv.nr.: 201108

Eengezinswoning (tussenwoning), 3 slaapkamers Ingang huur: 5 april 2011 Huurprijs: € 429,04 Voorwaarden: Bruto (gezins)ink. p/j: max. € 33.614,(Huishoudens uitsluitend bestaand uit personen van 18 t/m 22 jr., hebben bij deze huurprijs geen recht op huurtoeslag) Adv.nr.: 201108 Dissel 108, Maarheeze

Eengezinswoning (eindwoning), 2 slaapkamers Ingang huur: 15 april 2011 Huurprijs: € 438,51 Voorwaarden: Bruto (gezins)ink. p/j: max.€ 33.614,(Huishoudens uitsluitend bestaand uit personen van 18 t/m 22 jr., hebben bij deze huurprijs geen recht op huurtoeslag) Adv.nr.: 201108 Dissel 69, Maarheeze

Eengezinswoning (tussenwoning), 3 slaapkamers Ingang huur: 15 maart 2011 Huurprijs: € 470,08 Voorwaarden: Bruto (gezins)ink. p/j: max. € 33.614,(Huishoudens, uitsluitend bestaand uit personen van 18 t/m 22 jr hebben bij deze huurprijs geen recht op huurtoeslag) Adv.nr.: 201108 Graafschap Hornelaan 67, Budel

Eengezinswoning (tussenwoning), 3 slaapkamers Ingang huur: 28 februari 2011 Huurprijs: € 495,34 Voorwaarden: Bruto (gezins)ink. p/j: max. € 33.614,(Huishoudens, uitsluitend bestaand uit personen van 18 t/m 22 jr hebben bij deze huurprijs geen recht op huurtoeslag) Adv.nr.: 201108

Nieuw informatiepunt woCom Witvrouwenbergweg 2, Someren, Postbus 36, 5710 AA Someren, tel. (0493) 49 76 66, fax. (0493) 49 67 95, info@wocom.nl Bezoek ook onze internetsite www.wocom.nl

WoCom wil voor haar klanten in Cranendonck graag directer bereikbaar zijn. Daarom heeft woCom een informatiepunt geopend op de Dam 1 in Budel (gebouw ZuidZorg). Huurders en woningzoekenden kunnen hier wekelijks terecht voor vragen en informatie. Voorlopig zijn we iedere dinsdag geopend van 9.00 tot 12.00 uur, en u kunt zonder afspraak binnenlopen. Graag tot binnenkort.


WOENSDAG 23 FEBRUARI 2011

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 18

Geslaagde Bonte Avonden CV de Pintewippers

Er was een gevarieerd programma met sketches, tonpraten, muziek en dans

Gouden Bok voor Mia Hoeben

Carnavalsvereniging de Pintewippers heeft afgelopen weekend laten zien waarin een klein dorp groot kan zijn. Tijdens twee Bonte Avonden vermaakten zo’n 30 Gastelse artiesten de toeschouwers met een gevarieerd programma van sketches, tonpraten, muziek en dans. De dansgroep Blitz, Femke en Maaike van Weert, Amber Jaspers, Djessy Bax en Marijke Bax, opende de avond met een dans op het nummer Let’s get loud en het publiek kwam meteen in de feeststemming. Gerard Loots en Diana Wijnen lieten zien dat er een diversiteit aan spullen te koop is op de Gastelse rommelmarkt. De groep Brocolli, Martijn van der Linden, Joke Rooijakkers, Mandy

van Hoef, Roy van Hoef en Rick van Mierlo lieten op voortreffelijke wijze zien hoe de sfeer in menig huiskamer is. Live-zanger Leon de Beer wist meteen al met zijn eerste lied het publiek op de stoelen te krijgen. Ook de vier tonpraters wisten met hun grappen het publiek te boeien. Bert van Meijl als fierefluiter, Perry Hendriks kunstschilder Rembrandt, Jo van Meijl kuierde rond in Gastel en omstreken en Jan Bax had een buut als dokter. Yvonne van Geldorp, Annie Verhoeven, Inge Louwers en Bert Berkelmans gingen een weekendje weg op onze eigen camping in Gastel. Wilco Langers, Renee Bax en Thea Vanlier kregen met hun bandparo-

die het publiek zover dat ze helemaal uit hun dak gingen. Alle artiesten brachten aan het eind een medley van muziek uit de oude doos. De presentatie was in handen van Wim Verhoeven. Bonte avond zonder muziek is geen bonte avond, daarom is Blaaskapel Excelsior, die op beide avonden de muzikale omlijsting verzorgt, niet meer weg te denken. Tenslotte trad Toon Soors als Swies op en was de regie in handen van Peter v/d Dungen en Jos Martens. Licht en geluid werd verzorgd door Erik van de Mortel en Cornel v/d Sommen. Komende zondag 27 februari receptie aanvang 18.00 uur in de Pintewipperstent.

Mini-Boerenbal Jong Nederland Gastel Zaterdag 26 februari a.s. organiseert Jong Nederland Gastel haar jaarlijkse Mini-boerenbal. Het miniboerenbruidspaar bestaat uit twee (jeugd)leden van Jong Nederland. Om 19.00 uur wordt dit mini-boerenbruidspaar op een verrassende manier onthuld. De pastoor zal hen Mia en Frank Houben met de gouden bok en de bloemen Tijdens de huldigingen na de laatste Zitting van De Buulder Buk stond voorzitter Mia Hoeben op ’t punt te zeggen aan wie de Gouden Bok zou worden toegekend toen het geluid van de microfoon wegviel. Naar later bleek een geregistreerde storing. Herman Govers, de secretaris van de vereniging, nam een andere aangereikte microfoon in zijn handen en weigerde deze aan de voorzitter door te geven. Herman prees de verdiensten van Mia Hoeben en gaf in het kort aan wat Mia gedurende vele

jaren voor de Buulder Buk gedaan en betekend had en heeft. Tot verbazing en verrassing van vooral Mia zelf ontving zij uit handen van Herman Govers de Gouden Bok. De Gouden Bok is de hoogste onderscheiding die De Buulder Buk in huis heeft en kan slechts één keer per jaar worden toegekend. In haar dankwoord liet Mia Hoeben blijken hoe aangenaam verrast ze was, maar ook blij en dankbaar voor de waardering die ze met de toekenning van de Gouden Bok ontving.

in het on-echt verbinden. Na deze ‘plechtigheid’ is er een receptie, waarbij iedereen het mini-boerenbruidspaar kan feliciteren. Hierbij zal de krentenmik niet ontbreken en verzorgt Blaaskapel Excelsior de muzikale omlijsting. Gedurende de avond verzorgt elke groep van Jong

Te huur bij woCom Heeze-Leende Marijkeplein 2, Leende

Appartement voor senioren (begane grond), 1 slaapkamer Ingang huur: per direct Huurprijs: € 393,03 excl. € 36,- servicekosten Voorwaarden: Huish. Samenstelling 1 of 2 personen Leeftijd: vanaf 50 jaar, 65 jaar en ouder heeft voorrang Bruto (gezins)ink. p/j: max. € 33.614,Adv.nr.: 201108

Hét uitvaartcentrum voor Cranendonck met 24-uurs familiekamers

Martin Horst

St Cat en Sint Barbarastraat 4, Leende

Eengezinswoning voor senioren (tussenwoning), 2 slaapkamers Ingang huur: 10 maart 2011 Huurprijs: € 429,04 Voorwaarden: Huish. Samenstelling 1 of 2 personen Leeftijd: vanaf 55 jaar, 65 jaar en ouder heeft voorrang Bruto (gezins)ink. p/j: max. € 33.614,Adv.nr.: 201108

woCom Witvrouwenbergweg 2, Someren, Postbus 36, 5710 AA Someren tel. (0493) 49 76 66, fax. (0493) 49 67 95, info@wocom.nl

Klein Schoterstraat 2a, 6023 RG Budel Tel: 0495 430260 www.vdstappen.nl

Nederland een optreden. Tussendoor zal er natuurlijk flink gefeest worden. Het Mini-Boerenbal vindt plaats in gemeenschapshuis ‘De Schaapskooi’ in Gastel. Iedereen, jong en oud, lid of geen lid van Jong Nederland, die een kijkje wil komen nemen is van harte welkom!

Bezoek ook onze internetsite www.wocom.nl


WOENSDAG 23 FEBRUARI 2011

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 19

Carnavalsmis met de Buulder Buk Het is voor De Buulder Buk inmiddels een mooie traditie geworden om op de laatste zondag vóór carnaval in de parochiekerk van Budel de eucharistieviering van 10.30 uur bij te wonen. Dat carnaval en devotie goed te combineren zijn wordt al jarenlang tijdens deze bijzondere viering bewezen. Behalve de aanwezigheid van Prins Patrick I met zijn Raad van Elf en het bestuur zal ook Hofkapel De Bloasbuk onder leiding van Koen Meusen er bij zijn om de dienst muzikaal op te luisteren. Maar zij zullen niet de enigen zijn die voor de muziek zorgen. Ook het meerstemmig koor onder leiding van dirigent Theo Kwanten en organist Martin Beks zullen hun muzikale bijdrage leveren. Het is niet uitgesloten dat het nieuw geplaatste orgel voor de eerste keer in gebruik genomen wordt. Bovendien zal de prachtige stem van zangeres Brigitte Brandts

Orde van Verdiensten voor Jos Meusen

Ook het jeugdprinsenpaar zal weer present zijn bij de carnavalsmis alle aanwezigen in een unieke sfeer brengen. In deze bijzondere eucharistieviering zal onze gloednieuwe

pastoor, de Eerwaarde Heer Spooren ons voorgaan. Iedereen is van harte welkom.

Prinsenbal op de Schatkist

Jos Meusen met zijn ”Orde van Verdienste” en voorztter Mia Houben Al vele jaren lang is Jos Meusen de ‘Hoffotograaf’ van De Buulder Buk. Daarnaast speelt hij zijn muzikale partij in de ‘Hofkapel De Bloasbuk’. Bovendien toont Jos zich altijd erg betrokken bij alle carnavalsactiviteiten. De naam Meusen is sinds de oprichting van De Buulder Buk altijd aan deze vereniging verbonden geweest. Want zowel Jos zijn vader als zijn zoon waren lid van de Hofkapel.

Het carnavalsbloed stroomt Jos door zijn aderen. Mia Hoeben prees, na afloop van de laatste Zitting, zaterdagavond jl. de inzet van Jos voor de vereniging. Bijna alle foto’s in het Bokkenblaaike zijn door Jos Meusen gemaakt. Voor al zijn inspanningen werd Jos door voorzitter Mia Hoeben beloond met de toekenning van ‘De Orde van Verdiensten’.

Zuipschuitenbal 2011 in De Reinder te Budel-Schoot Carnaval staat weer voor de deur, evenals het Zuipschuitenbal, dat alweer toe is aan zijn 8e editie. Vrijdag 4 maart zal om 20.30, direct na afloop van het jeugdbal van Jong Nederland Budel-Schoot, in gemeenschapshuis ‘De Reinder’ dit carnavalsfeest voor jong én oud weer losbarsten! Dit jaar wordt het feestprogramma verzorgd door het CrazyDJteam, bestaande uit Boy Jansen en Willem Smits. Daarnaast zullen ook de win-

De Schatkist kiest zijn eigen prinsenpaar en Raad van Elf Op basisschool De Schatkist ging het er al de hele week over; wie zou de nieuwe Prins Carnaval zijn en wie de nieuwe Prinses? Alle kinderen hadden gestemd op hun favoriet en tijdens het prinsenbal werd de uitslag bekend gemaakt. De fanfare van groep 8 ging voorop en daarachter werden in een grote doos de uitverkorenen binnengedragen. Toen even later onder luid ge-

joel de doos werd geopend kwam aan alle onzekerheid een einde, de vaandeldragers van carnaval heten dit jaar Prins Lars en Prinses Lorance! Hun leus: veul leut en lol, mej Prins Lars en Prinses Lorance, lekker oet de bol. Na de gebruikelijke formaliteiten werd het nog even heel gezellig want iedereen sloot aan in de lange polonaise door de school.

naars van de Buulse Blèèraovund (Is Da Wa) van de partij zijn voor een spetterend optreden. Kortom, alle ingrediënten zijn weer aanwezig om er een groot en gezellig feest van maken. Iedereen is welkom en natuurlijk kan je ook dit jaar weer gratis naar binnen! Begin carnaval 2011 goed en kom 4 maart naar ‘De Reinder’ in Budel-Schoot voor een spetterend carnavalsfeest! Alaaf en tot dan!

Tienerbal De Roesdonkers

Back to the Seventies in Lexke Theatercafe Na het grote succes van “The Revival of the Sixties” gaat Vocaal Ensemble Quintessens samen met u op vrijdagavond 1 april en zaterdagavond 2 april om 20.30 uur “Back to the 70’s”! Dit fantastische spektakel zal plaatsvinden in Lexke Theatercafé in samenwerking met de band Ghislain & Patric uit België en zeven dansers en danseressen van de wedstrijdgroep van Sportschool Sportivo o.l.v. Tobias Sanders. Deze dansgroep mag zich sinds kort BRADO (Brabants) kampioen noemen en behaalde een 4e plaats op de DCAS Nederlandse kampioenschappen.

Al bij binnenkomst in Lexke Theatercafé waant u zich terug in die niet te vergeten discotijd. De spetterende disconummers en de nodige meezingnummers zullen het ware discogevoel weer oproepen en bij DJ Noud kunt u de moves uit vroegere jaren nog eens uitproberen. Natuurlijk zullen ook hapjes uit die tijd niet worden vergeten. Kortom: “Back to the 70’s” wordt een avond om nooit te vergeten! De kaartjes (à EUR 15,00 per stuk) zijn vanaf zaterdag 26 februari, 9.00 uur, in De Borgh te Budel verkrijgbaar .

De stemming zat er snel goed in Afgelopen vrijdag vond het Tienerbal plaats bij Café De Bout. Ondanks de geringe opkomst was het een zeer geslaagd feest. Na enkele polonaises

zat de stemming er al goed in. Door de muziek van DJ Carlo en DJ John ging de jeugd helemaal uit zijn dak. (Zie foto’s). Kort samengevat een

fantastische avond waar volgend jaar hopelijk nog meer jeugdige carnavalsvierders uit de gemeente Cranendonck op af zullen komen.


WOENSDAG 23 FEBRUARI 2011

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 20

Jac Boelens stopt als ‘huismeester’ en ‘kartrekker’ van de Brinkhorst WoCom voor alle bewoners en hij nam alle huismeesterstaken op zich. Een lampje indraaien, een beetje olie in een slot of de zaak weer aan de gang helpen bij een stroomstoring, Jac Boelens stond voor iedereen klaar. Maar misschien belangrijker nog: hij was ook de man die de kar trok wanneer er weer eens iets leuks georganiseerd moest worden. Helaas, zijn gezondheid laat het niet meer toe maar er is een alternatief en ze heet Marion Pieters. In 2003 richtte Jac Boelens een bewonerscommissie op. Er was niets te doen in de Brinkhorst en daar moest verandering in komen, vond hij. En acht jaar lang zorgden ze zelf voor al die gezellige activiteiten die op gezette tijden in het jaar plaatsvinden. ‘En in die tijd hebben we ook nog een eigen geluidsinstallatie aan kunnen schaffen en tafels en stoelen en tuinmeubelen,’ somt Tiny VerStaand: Marion Pieters en Harry Hezemans. Zittend: Grietje Kuipers, Jac Boelens weerden (84), commissielid van het en Tiny Verweerden eerste uur, op. MAARHEEZE- Ze zullen hem mis- Jac Boelens (80) was er altijd en voor ‘En ook van WoCom krijgen we alle sen in de Brinkhorst in Maarheeze. iedereen. Hij was het contact met medewerking,’ aldus Jac Boelens.

‘We krijgen van hen een kleine subsidie en verder krijgen we van alle bewoners 2,50 euro per maand. Daar kunnen we het mee doen.’ En wat ze daar allemaal mee doen! Jac Boelens zet het eens even op een rijtje: ‘Het is begonnen met een carnavalsviering. De prins komt op bezoek en verder is er een gezellige avond met dweilorkestjes en zo.’ ‘Zelfs de Poort van Brabant is wel eens gekomen,’ vult commissievoorzitter Harry Hezemans (86) aan. ‘Jac kent namelijk heel Maarheeze dus zoiets kan hij op het sportveld makkelijk even regelen.’ Jac zelf gaat verder: ‘Een barbecue doen we ook elk jaar . Dat werd altijd geregeld door de zoon van een mevrouw die hier woonde. Helaas is die verhuisd dus daarvoor hebben we eigenlijk iemand anders nodig.’ En mocht diegene dan ook nog een beetje willen sponsoren dan is daar natuurlijk geen bezwaar tegen. ‘Het hoeft trouwens niet per se een barbecue te zijn,’ vindt Grietje Kuipers (81), ‘Een buffet vinden we ook heel gezellig.’

De kerstviering is altijd super, vinden ze, met twee koren en de jeugdfanfare. Ook op het nieuwe jaar wordt in de Brinkhorst elk jaar het glas geheven. Jac Boelens was altijd de drijvende kracht. ‘Een week voor hij naar het ziekenhuis moest had hij de hele administratie nog bijgewerkt,’ klinkt het bewonderend van Harry Hezemans. Gelukkig kwam een paar jaar geleden Marion Pieters mee helpen de zaak te versieren voor kerst. Uiteraard is de 57-jarige Marion zelf geen bewoonster van de Brinkhorst maar haar schoonmoeder woont er. ‘Ik rolde er in,’ zegt ze. ‘Ik vind het leuk om hier allerlei dingen te doen dus voortaan kunnen mensen bij mij terecht als er problemen zijn. Alle bewoners hebben mijn 06-nummer.’ En ook voor de activiteitencommissie zal Marion voortaan degene zijn die de touwtjes in handen neemt. Voor Jac Boelens een grote geruststelling dat zijn werk wordt voortgezet.

Activerend huisbezoek in 2011 voor 80-jarigen Paladijn, organisatie voor welzijn voert voor de gemeente Cranendonck het project Activerend huisbezoek uit. Dit jaar worden alle 80-jarigen aangeschreven. Uit de resultaten van 2010 blijkt dat de 75-jarigen in Cranendonck zich nog heel aardig zelf weten te redden. Vandaar dat er gekozen wordt voor een andere leeftijdsgroep. Het blijkt vaak dat ouderen weinig

gebruik maken van beschikbare voorzieningen. Oppervlakkig gezien zou men zich dus uitstekend redden. Toch blijkt dat in de praktijk lang niet altijd zo te zijn; het komt niet zelden voor dat mensen zichzelf tekort doen. Door de aanpak van Activerend huisbezoek wordt een gedeelte van deze ‘onzichtbare’ vraag aan het licht gebracht. Dan blijkt bijvoorbeeld

Van Happen Containers verhuist: Duurzaam ondernemen vanuit nieuw panden

de weg naar die aangepaste woonvoorziening sneller gemaakt te kunnen worden. Of men komt erachter dat men recht heeft op een woningaanpassing. Het Activerend huisbezoek bestaat uit het bezoeken van zelfstandig wonende 80-jarigen door vrijwilligers die middels een vragenlijst een gesprek voeren over wonen, welzijn en zorg. De vrijwilligers

van Paladijn, die zich inzetten voor het activerend huisbezoek, zijn zeer gemotiveerd, goed opgeleid voor hun taak en hebben een geheimhoudingsplicht. Alle 80-jarigen in Cranendonck worden in 2011 aangeschreven door middel van een brief van de gemeente Cranendonck. Men ontvangt daarna een telefoontje van een van de vrijwilligers om een

Groep 4 van de Wereldwijzer op bezoek het kasteel van Helmond Donderdag 17 februari had groep 4 het 2de uitstapje op het programma staan in verband met hun eerste heilige communie. Ze gingen het kasteel in Helmond bezoeken. Om 9.00u kwamen ze aan in Helmond en zagen we het kasteel al in de verte staan. Toen ze binnen in het kasteel waren, werden ze welkom geheten door kasteelvrouw Mieke. Ze was gekleed als een echte kasteelvrouw en vond dat de kinderen die haar

een bezoekje brachten er ook zo uit moesten zien. De jongens kregen pakken aan. Sommige jongens waren beschermers en andere jongens weer ridders. De meisjes werden met hun chique kleren aan in eens jonkvrouwen die door de jongens beschermd moesten worden. Ze kregen een echte rondleiding in het kasteel. Zo leerden ze dat de mensen in een kasteel vroeger een hele grote herenkamer en een veel kleiner dameskamer hadden. In de

Het nieuwe pand van Van Happen De fundamenten voor het huidige Van Happen Containers werden gelegd in 1937. Gestart met de handel in zand en grind en het verrichten van grondwerken. Inmiddels uitgegroeid tot een professioneel bedrijf met als kernactiviteiten afvalinzameling, verhuren en verkopen, repareren en onderhouden van opslag- en kantoorunits en transport van bulk en zware en moeilijk te laden en te lossen goederen. Begin 2010 zijn de fundamenten voor de nieuwe panden van Van Happen Containers gelegd. Per 28 februari 2011 zet Van Happen Containers haar activiteiten voort vanuit haar nieuwe panden aan de Weijerbeemd 10 te Eindhoven. Deze panden zijn gedeeltelijk gebouwd op een oude stortplaats, die daarmee een nieuwe (bedrijfs)functie krijgt. De panden zijn zoveel mogelijk duurzaam gebouwd en bij de indeling en uitrusting is rekening gehouden met duurzaamheid, zodat het energieverbruik gereduceerd wordt en de logistiek op het terrein en de sortering en overslag van afvalstoffen zo efficiënt en effectief mogelijk verloopt. Dat het bedrijf

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel heeft staan, blijkt tevens uit het onlangs behaalde MVO Prestatieladder (niveau-3) certificaat. Hiermee behoort Van Happen Containers tot de negen MVO-gecertificeerde bedrijven in Nederland. Om de snelle groei die Van Happen Containers de laatste jaren doormaakt te continueren, is het bedrijf regelmatig op zoek naar nieuwe medewerkers. Kijk op www.vanhappencontainers.nl voor openstaande vacatures. U vindt hier tevens meer informatie over duurzaam ondernemen en foto’s van de nieuwbouw.

afspraak te maken. De komende weken zijn de mensen uit Budel aan de beurt. De 80-jarigen uit Maarheeze en de overige kernen worden op een later moment aangeschreven. Mensen van 76-79 jaar die nu niet in aanmerking komen voor een bezoek en die daar wel gebruik van willen maken, kunnen zich aanmelden bij Paladijn.

Allemaal poseren voor de zware deur van het kasteel

trouwzaal krijgen ze te zien welke apparaten ze vroeger gebruikten. En in de belangrijkste ronde toren van het kasteel, werd 1 van de jongens tot ridder geslagen. Daarna deden ze nog wandelen door de hele oude gangen van het kasteel.. Het was een hele leuke en leerzame ochtend. Heel erg bedankt aan de ouders die zich bereid hebben gevonden om te rijden en begeleiden.


WOENSDAG 23 FEBRUARI 2011

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 21

Laat een kind gelukkig zijn Het is zo snel gezegd, maar de realiteit zegt ons dat er veel problemen onder de kinderen leven. Vaak kun je een kind daarin wel helpen als je maar tijdig de symptomen herkent van wat er leeft onder de kinderen en waar ze niet direct mee naar buiten durven komen. Pesterijen via internet, positieve en negatieve faalangst, auditieve en visuele dyslexie, trauma ervaringen, of scheiding van de ouders maar ook ziekte of verlies van familieleden zijn problemen die een grote impact op kinderen hebben, wat dacht u van psychische of lichamelijke mishandeling maar ook incest, vaak wordt er gedacht dat is de ver van mijn bedshow maar niets is minder waar, zulke dingen kunnen ook in uw naaste omgeving plaats vinden.

Men is ook nog wel eens geneigd om te denken dat die problemen alleen maar in bepaalde culturen plaats vinden maar de statistieken bewijzen dat het niet zo is. Zelfs hoogbegaafde kinderen komen problemen tegen, die volwassenen vaak niet herkennen en dat zijn nu juist problemen die men kan oplossen, alleen kunnen de kinderen dit niet oplossen reik die kinderen de helpende hand want kinderen met een gelukkige jeugd geef je bagage mee voor de toekomst. Kinderen hebben mij altijd enorm geïnteresseerd, daarom heb ik de studie kinderpsychologie gestudeerd en onlangs heb ik in Leiden mijn diploma kinderpsychologie met succes behaald. Nu wil ik graag

Bridge

Bridgeclub Maarheeze Uitslag Do. 17 febr. cyclus 4 ronde 2: Groep A: 1e Mevr. v Nunen-Dhr. v Iperen 59,38% 2e Dhr. Noll-v Dongen 56,25% 3e Mevr. Heijblom-Dhr. Lucas 54,69% Groep B: 1e Mevr. Coumans-Dhr. Ameling 59,17% 2e Ds. Kuypers-Preusting 58,50% 3e Ds. vd Aa-Lemmers 56,67% Stand cyclus 4: Groep A: 1e Dhr. Spaas-Valkenburg 56,25% 2e Mevr. Heijblom-Dhr. Lucas 55,47% 3r Mevr. Lichter-Dhr. v Horne 55,21% Groep B: 1e Ds. Kuypers-Preusting 60,29% 2e Mevr. Coumans-Dhr. Ameling 57,71% 3e Ep. Staals 56,67% Bridgeclub Budel / De Bonte Os Uitslag van donderdag 17 februari 2011 Groep A 1 Willi Ahrens – Els Kennis 62,50 % 2 Jos van Brink – Henk v Lith 60,00 % 3 Mathieu Poukens – Annie Verhagen 59,17 % Groep B 1 Annie v Hulsen – Gerrit v Vlierden 64,58 % 2 Ton Peeters – Sjef Vlassak 60,76 % 3 Wil Looise – Netty Wijnen 58,68 % Groep C 1 Ans Chatrou – Greet Davits 59,72 % 2 Mien vd Broek – Adriaan Schellekens 59,03 % 2 Jopie Sienkiewicz – Marina Retera 59,03 % Cranendonck Maarheeze Uitslagen van Woensdagmiddag 16 Febr. Groep A: 1.Hrn.Spaas-Valkenburg 61,81% 2.Ds.Preusting-Kuypers 58,33% 3.Ds.Verhagen-v.Heeswijk 56,94% Groep B: 1.Ep.Everaerds 61,25% 2.Ep.Romme 58,33% 3.Ep.Hopmans 56,25% Groep C: 1.Hrn.Dijkstra-Beldman 64,58% 2.Ds.v.Beers-Naninck 61,46% 3.Ep.de Leijer 56,25% Eindstand cyclus 3. Groep A: 1.Hrn.Spaas-Valkenburg 59,85% 2.Ds.Bergmans-Teeven 53,72% 3.Mw.v.d.Bosch-Hr.Brgmans 53,09% Groep B: 1.Ep.Romme 55,17% 2.Mw.v.Zon-Hr.v.Vliet 53,95% 3.Ds.Zweipfenning-v.d.Horst 51,70% Groep C: 1.Hrn.Dijkstra-Beldman 58,60% 2.Ds.v.Beers-Naninck 57,02% 3.Beldman-Poppeliers 53,25% Schoppen & slaan 21 februari 2011 Speellocatie is “De Cranehoeve” te Gastel. Gastspelers en nieuwe leden zijn van harte welkom, de speelavond is maandag van 19.45 uur – 22.45 uur. Let op, de aanvangstijd is gewijzigd. Inschrijven is vanaf 19:15 uur mogelijk. 1 Els Kennis & Marie Jeanne Wieching 67,97% 2 Jean-Marc vd Bosch & Jos Gijsbers 60,68% 2 Fred Bakens & Floor van Nielen 60,68% 3 Eveline d Ouden & Leonarda Vlassak 60.42%

Carnaval bij Olleke Bolleke mensen bijstaan en adviseren wat ze kunnen doen om problemen op te lossen, ik begrijp volkomen dat zo`n stap vaak moeilijk is daarom wil ik mensen via mail advies geven. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden en discretie is vanzelf sprekend. Antoinet Graafstra woont aan de Poelsnip 20 in Budel-Schoot.

Hoera! Het is weer bijna carnaval.... en daarom is het bij inloopochtend Olleke Bolleke feest! Woensdagochtend 2 maart gaan vieren we carnaval speciaal voor de kleintjes. Alle kinderen van 0 tot 4 jaar zijn samen met hun ouders, opa’s, oma’s en oppassen, van harte welkom om lekker te komen hossen, knutselen, zingen, spelen en de po-

lonaise te doen. Dus trek allemaal je mooiste verkleedkleren aan en kom carnavallen! Je vind Olleke Bolleke op woensdag van 9.30 tot 11.00 in zaal 1 van De Borgh in Budel. Woensdag 9 maart is het carnavalsvakantie en is er geen Olleke Bolleke. Inloopochtend Olleke Bolleke is een initiatief van Punt Extra.

Voorverkoop jw roy & band Op vrijdag 18 maart wordt het theaterseizoen in de Smeltkroes na de carnavalspauze hervat met een optreden van Jan Willem Roy, samen met zijn vaste begeleidingsband.

korfbal

Recreanten 1 Kraanvogels 1---DSV 1 7---3 Recreanten 2 Rosolo2---Kraanvogels2 8---9 Senioren 1 Kraanvogels1---VVO3 12---3 Senioren 2 Kraanvogels2---VVO4 5---10 AspirantenB1 DOT---Kraanvogels 1---2 AspirantenC1 Vessem---Kraanvogels 7---0 PuppilenE1 Dss/Vriendschap---Kraanv. 0---3 Voetbal

FC Cranendonck Senioren Uitslagen zondag 20/2 FC Cranendonck 1 - Mifano 1 0 - 1 FC Cranendonck 2 - FC Maasgouw 2 3 - 4 RKVB 3 - FC Cranendonck 3 4 - 3 DESM 4 - FC Cranendonck 5 0 - 7 FC Cranendonck 6 - RKSVV 3 1 - 1 Programma zondag 27/2 FC Oda 1 - FC Cranendonck 1 14:30u MMC Weert 2 - FC Cranendonck 2 11:30u FC Cranendonck 3 - Eindse Boys 2 10:30u FC Cranendonck 4 - EMS 3 10:00u FC Cranendonck 5 - MMC Weert 4 10:30u Heythuijsen 6 - FC Cranendonck 6 10:00u Merefeldia Da1 - FC Cranendonck Da1 12:00u Jeugd Uitslagen zaterdag 19/2 sv Budel D1 - FC Cranendonck D1 2 – 1 (do) FC Cranendonck B1 - RKESV B1 1 - 2 FC Cranendonck B2 - sv Budel B2 2 - 4 FC Cranendonck MB1 - Reuver MB1 2 - 2 sc Leeuwen C1 - FC Cranendonck C1 3 - 2 Eindse Boys D2 - FC Cranendonck D2 3 - 5 FC Oda E2 - FC Cranendonck E1 3 - 1 DESM E3 - FC Cranendonck E2 9 - 0 Grathem E1 - FC Cranendonck E3 1 - 3 KOC F1 - FC Cranendonck F1 10 - 0 RKSVO F4 - FC Cranendonck F2 1 - 6 Programma jeugd zaterdag 26/2 HEBES A1 - FC Cranendonck A1 15:00u Veritas B2 - FC Cranendonck B1 15:00u Helden B2 - FC Cranendonck B2 15:00u RW ‘67 MB1 - FC Cranendonck MB1 14:30u Veritas C1 - FC Cranendonck C1 12:30u FC Maasg. MC1 - FC Cranend. MC1 11:00u FC Cranendonck D1 - Maasbracht D1 11:00u FC Cranendonck D2 - sv Budel D3 10:30u FC Cranendonck E1 - Roggel E1 09:30u FC Cranendonck E2 - Veritas E2 09:30u FC Cranendonck E3 - Merefeldia E4 11:00u FC Cranendonck F1 - Rood Wit ‘67 F2 09:30u FC Cranendonck F2 - DESM F2 09:30u ONDO mini’s - FC Cranend. mini’s 14:30u SV Budel jeugd Programma voor zaterdag 26 februari: V.V.V.’03 A 1 - s.v.Budel A 1 14:30 S.H.H. A 2 - s.v.Budel A 2 13:30 s.v.Budel A 3 - Grathem A 1 15:00 SVN/Vossenberg B 1 - s.v.Budel B 1 15:00 s.v.Budel B 2 - Eghel B 1 15:00 RIOS B 1 - s.v.Budel B 3 14:00 s.v.Budel C 1 - Swalmen C 1 15:00?? s.v.Budel C 2 - E.M.S. C 1 12:45 s.v.Budel C 3 - Grathem C 2 11:00 Laar C 6 - s.v.Budel C 4 13:00 Wilhelmina’08 D 1 - s.v.Budel D 1 12:15 s.v.Budel D 2 - Helden D 1 12:45 Cranendonck D 2 - s.v.Budel D 3 10:30 s.v.Budel D 4 - Laar D 4 09:30 s.v.Budel E 1 - O.D.A. E 1 11:00 Laar E 2 - s.v.Budel E 2 10:15 D.E.S.M. E 2 - s.v.Budel E 3 10:30 s.v.Budel E 4 - Maarheeze E 1 11:00 s.v.Budel E 5 - D.E.S.M. E 4 11:00 Laar E 6 - s.v.Budel E 6 09:00

Het programma heeft als titel “ JW Roy weet het zeker“, de voorverkoop start op vrijdag 25 februari a.s. aan de bar van de Smeltkroes, Kijkakkers 1, Maarheeze. Telefonisch

Altweerterheide E 1 - s.v.Budel E 7 10:00 s.v.Budel E 8 - Merefeldia E 6 11:00 Helden F 1 - s.v.Budel F 1 11:00 Haelen F 1 - s.v.Budel F 2 10:00 s.v.Budel F 3 - Maasgouw F 2 10:00 Cranendonck F 1 - s.v.Budel F 4 09:30 s.v.Budel F 5 - Laar F 3 10:00 s.v.Budel F 6 - Maasgouw F 4 10:00 M.M.C. F 6 - s.v.Budel F 7 09:00 Laar F 6 - s.v.Budel F 8 10:15 s.v.Budel F 9 - Maarheeze F 4 09:00 s.v.Budel F 10 - R.K.S.V.O. F 5 09:00 O.D.A. F 6-s.v.Budel F 11 10:30 Donderdag 3 maart: s.v.Budel onder 23-Heeze onder 23 20:00 SV Budel jeugd Uitslagen van 19 Februari 2011: s.v.Budel A 1 -Haelen A 1 3-2 s.v.Budel A 2 -SVC 2000 A 2 3-1 RKVB A 1 - s.v.Budel A 3 2-5 Cranendonck B 2 - s.v.Budel B 2 s.v.Budel B 3 -Eindse Boys B 2 Slekker Boys C 1 - s.v.Budel C 2 SNA C 1 - s.v.Budel C 3 0-4 s.v.Budel C 4 -RKMSV C 3 s.v.Budel D 1 - Cranendonck D 1 s.v.Budel D 3 -Brevendia D 3 RKSVO D 2 - s.v.Budel D 4 3-2 Maasgouw E 1 - s.v.Budel E 1 RKSVO E 1 - s.v.Budel E 2 5-2 s.v.Budel E 3 -RKSVO E 2 11-1 s.v.Budel E 4 -DESM E 2 1-9 s.v.Budel E 7 -s.v.Budel E 5 s.v.Budel E 6 RKHVC E 2 14-0 S.V.Budel E 8 -Eindse Boys E 4 s.v.Budel F 1 -Reuver F 1 1-4 s.v.Budel F 2 -Wilhelmina F 1 O.D.A. F 3 - s.v.Budel F 3 2-4 s.v.Budel F 4 -M.M.C. F 3 2-1 Grathem F 1` - s.v.Budel F 5 2-2 s.v.Budel F 7 - s.v.Budel F 6 7-1 Maarheeze F 3 - s.v.Budel F 8 s.v.Budel F 9-s.v.Budel F 10 10-2 s.v.Budel F 11 -Merefeldia F 8

2-4 1-1 0-0 9-1 2-1 4-0 4-1

6-0 8-2 3-5

3-7 4-1

Programma senioren SV Budel zo. 27 februari MMC Weert 1 - SV Budel 1 14.30 uur Laar 2 - SV Budel 2 12.00 uur SV Budel 3 - Hebbes 3 10.00 uur Maarheeze 3 - SV Budel 4 11.00 uur SV Budel 5 – RKMSV 4 10.00 uur Uitslagen senioren sv Budel zo. 20 februari SV Budel 1 - Wittenhorst 1 2 - 1 SV Budel 2 - VV Kessel 2 2 - 2 SNA 2 - SV Budel 3 0-1 SV Budel 4 - Merefeldia 3 2 - 5 Merefeldia 4 - SV Budel 5 2 - 1 KFC Hamont 99 zaterdag 26/02 10u00 Turkse FC - U11 B 10u00 Lommel Un - U17 A 10u30 Kadijk SK - U7 B 13u00 U10 - SK Hasselt 13u00 KSV Hoeselt - U11 A 13u00 RC Reppel - dames 14u00 U13 A - P Eisden 14u00 VV Stokkem - beloften B 15u00 beloften A - Fl Paal zondag 27/02 09u30 U8 B - N Gruitrode 09u30 U15 A - SK Tongeren 09u30 Kaulille FC - U6 09U30 Kaulille FC - U7 A 10u00 U17 B - Lutlommel VV 10u00 Kaulille FC - U8 A 10u00 Kaulille FC - U9 10u00 Kattenbos Sp - U15 B 15u00 Fl Paal - 1° ploeg

resereveren kan ook vanaf die dag en wel via 0495-593219. Meer informatie over JW Roy en en band volgt tzt. in dit blad.

woensdag 02/03 19u00 U13 A - Lommel Un 19u00 U15 B - Overpelt VV donderdag 03/03 20u00 beloften B - Exc Ophoven VV jeugd maarheeze Uitslagen 19 Februari 2011 Maarheeze A1 - Eindse Boys A1 4-2 Maarheeze B1 - Roggel B1 5-3 Maarheeze C1 - VV Kessel C1 1-3 Maarheeze D1 - Grathem D1GCO uitg. Maarheeze D2 - Laar D3 4-2 Maarheeze D3 - FC Maasgouw D2 3-0 Maarheeze E1 - Merefeldia E2 7-1 Maarheeze E2 - KOC E1 10-2 Maarheeze F1 - Roggel F1 3-3 Maarheeze F2 - FC Maasgouw F4G 2-2 Maarheeze F3 - RKSV Budel F8 4-7 Maarheeze F4 - RKMSV F6 4-4 Maarheeze F5 - MMC Weert F7 1-6 Programma 26 februari 2011 14:30 RKHVC A1 - Maarheeze A1 14:00 FC Maasgouw B1 - Maarheeze B1 13:30 FC Maasgouw C1 - Maarheeze C1 11:30 FC Oda D1 - Maarheeze D1 13:30 FC Oda D2 - Maarheeze D2 9:00 Laar D5 - Maarheeze D3 11:00 RKSV Budel E4 - Maarheeze E1 10:00 DESM E3 - Maarheeze E2 10:00 RKMSV F1 - Maarheeze F1 10:00 DESM F2 - Maarheeze F2 9:00 Laar F5 - Maarheeze F3 9:00 RKSV Budel F9 - Maarheeze F4 10:30 Eindse Boys F4 - Maarheeze F5 VV Maarheze senioren 27 Februari 2011 14.30 Rood W”67 1 – Maarheeze 1 12.00 Someren 4 – Maarheeze 2 11.00 Maarheeze 3 – RKSV Budel 4 11.30 Heythuysen 3 - Maarheeze 4 10.00 Maarheeze 5 – Grathem 2 RoodWit’67 programma week 07 Uitslagen jeugd op 19 februari Reuver B2 - RoodWit’67 B1 SVC 2000 C2 - RoodWit’67 C1 Roggel D1 - RoodWit’67 D1 RoodWit’67 E1 – Laar E5 RoodWit’67 F1 – Heythuysen F2 RoodWit’67 F2 – MMC Weert F6 RoodWit’67 F3 – HEBES F4 Uitslagen senioren op 20 februari Liessel 1 - RoodWit’67 1 RoodWit’67 2 – Swalmen 2 Roggel 3 - RoodWit’67 3 Someren 9 - RoodWit’67 4 RoodWit’67 5 – Fc Oda 4

2-2 2-3 2-1 8-2 6-0 7-1 2-2 4-1 0-7 1-2 3-0 4-2

Programma jeugd op 26 februari 14.00 uur: Conventus’03 B1 - RoodWit’67 B1 14.30 uur: RoodWit’67 C1 – Laar C3 12.30 uur: RoodWit’67 D1 – DESM D1 12.30 uur: RKSVO D3 – RoodWit’67 D2 10.00 uur: RKSVO E2 - RoodWit’67 E1 10.00 uur: RKSVV F1 - RoodWit’67 F1 09.30 uur: Fc Cranendonck F2 - RoodWit’67 F2 09.30 uur: DESM F3 - RoodWit’67 F3 Programma senioren op 27 februari 14.30 uur: RoodWit’67 1 – Maarheeze 1 12.30 uur: Blerick 3 - RoodWit’67 2 11.00 uur: RoodWit’67 3 – RKMSV 3 10.30 uur: RoodWit’67 4 – Mifano 7 11.00 uur: RKSVO 4 - RoodWit’67 5


WOENSDAG 23 FEBRUARI 2011

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 22

Nederlandse cabaretiers veroveren cinema Walburg HAMONT-ACHEL – Zaterdag 12 maart 2011 om 20u30 plannen vier Nederlandse cabaretiers Cinema Walburg in Hamont-Achel. Onder de titel Dutch Invasion mag je je verwachten aan enkele Nederlandse top-cabaretiers. Begin jaren negentig ontstond Comedy Explosion, opgericht door Lewi Black. Vijftien jaar later kreeg Comedy Explosion een enorme boost en zo is het uitgegroeid tot hét Nederlandse comedycollectief. Comedy Explosion geeft graag de kans aan nieuw talent, maar uiteraard zijn de echte rotten in het vak er ook bij aangesloten. De mannen van de Comedy Explosion zijn in Nederland uitgegroeid tot comedyhelden en ze zijn helemaal klaar om Vlaanderen te veroveren.

Dutch Invasion bestaat uit vier artiesten die onder het motto ‘De harde waarheid komt uit Holland’ het beste van zichzelf geven. Patrick Meijer heeft in 2005 de Culture Comedy Award in de wacht gesleept. Hij is trouwens ook de enige comedian met een onduidelijk verleden. Edo Berger won in 2010 het Griffoen Zuidplein Cabaretfestival. Hij beweert dat hij dol is op kinderen en dat hij alles eet. Hij is ook de laatste comedian met een verborgen dagboek. Gewapend met zijn Flying V gitaar speelt Roel C. Verburg met veel succes in vele theaters en cafés, maar ook op grote festivals weet hij het beste van zichzelf te geven. Waar bij de meeste cabaretiers de liedjes altijd een rustpunt in de voorstelling vormen, drijft Roel het tempo

nog hoger op met zijn grappen. De laatste Hollander in dit gezelschap is Jeroen Pater. Hij gaat altijd net iets verder: confronteren, teasen en uitdagen. Kort samengevat zijn deze Hollanders bezig met België te veroveren en Hamont-Achel gaat er volledig aan! Dit om je alvast te waarschuwen: Bereid je voor op rauwe comedy van deze tijd! Tickets zijn te reserveren via www. ticket4u.org, of telefonisch via +32 (0)11 82 16 61. Kaartjes kosten slechts 8,00 euro in voorverkoop en 10,00 euro aan de kassa. Abonnees betalen 7,00 euro. Studenten en jongeren onder de 18 jaar kunnen genieten van het kortingsprincipe 2 kaartjes kopen voor de prijs van 1 kaartje.

Kwadrant ondertekent overeenkomst voor gebruik woning met Wonen Weert Op woensdag 23 februari a.s. zal om 13.30 uur ten kantore van Wonen Weert de officiële gebruikersovereenkomst voor een woning getekend worden door Wonen Weert en Het Kwadrant, school voor VMBO in Weert. Analoog aan andere woning-

corporaties en onderwijsinstellingen in den lande slaan Wonen Weert en Het Kwadrant de handen in elkaar en gaan een samenwerking aan. Deze samenwerking beoogt enerzijds een bevordering van de zelfredzaamheid van leerlingen van

het praktijkonderwijs van Het Kwadrant. Anderzijds zullen deze leerlingen activiteiten ontplooien voor de buurtbewoners van het te betrekken huis. Hierdoor is er duidelijk sprake van een win - win situatie.

Niet op maandagavond voor heren VCM2 Helaas is er een team in de poule van de Maarheezer heren die de wedstrijden op maandag spelen. Historisch gezien is VCM op deze dag nooit in goede doen, en de meeste wedstrijden op maandag werden dan ook verloren. Om deze tendens eens te doorbreken togen de heren, met maar één mutatie (E Biemans timmert op die dag altijd aan zijn carrière ontwikkeling), naar Kinrooi. Voor hem werd de clubicoon R Lemmens meegenomen. Na een goede warming up begonnen de heren aan de 1ste set. Helaas voor de heren van VCM2 was het maandagavondvirus nog steeds aanwezig en de set ging in een rap tempo naar Rekivoc. 25-11 stond na 20 minuten op het scorebord te lezen. Dat die

stand wel degelijk moest kloppen, is te constateren uit het feit dat teller én vaste supporter M v Oosterhout hier zorg voor droeg. Na een kleine omschakeling en wat wissels liet de 2de set een iets beter spelbeeld zien maar nog lang niet goed genoeg om Rekivoc ook maar een moment in verlegenheid te brengen 25-19. Om toch met opgeheven hoofd naar Maarheeze terug te kunnen reizen moesten de laatste 2 sets bijgeschreven worden voor VCM. Maar reeds 15 minuten later kon gesteld worden, dat ook dat niet ging lukken. In een dramatisch slechte set werden de Maarheezer heren ongekend van het veld geslagen. Werkelijk niets lukte en het scorebord, van een inmiddels grommende M v Ooster-

hout, wees 25-9 aan. Met de moed in de schoenen begon VCM2 de vierde set. Een set waarin VCM2 eindelijk liet zien waarom ze nog steeds in deze klasse thuis hoort. De passing en de aanval liepen als een trein en een leuke set was het gevolg. Meerdere malen wist VCM een kleine voorsprong nemen. Rekivoc bleef goed partij bieden en de strijd liep gelijk op. Bij een stand van 24-24 was het Rekivoc, die het koelste bloed bleek te hebben. Met twee uiterst uitgekiende aanvallen werd VCM2 op de knieën gedwongen 26-24. Conclusie: de heren van VCM2 kunnen het wel, maar echt niet op maandag.

Hoortrunners succesvol in de Wallenloop Alterweerterheide: Op zondag 20 februari was de prijsuitreiking van de competitie van de Wallenloop 20102011. In het eindklassement stonden weer vele Hoortrunners die hun best hadden gedaan en hiervoor ook beloond werden. Bij de Hoortrunners was de familie Berndsen sterk aanwezig, zij gingen

met drie bekers naar huis. Een prima prestatie: Theo op de 12 km 1e; Jorine op de 9 km 1e en Femke op de 3 km 1e. Jorn Berndsen op de 3 km werd in het eindklassement 4e. De andere Hoortrunners hadden ook goed gepresteerd: Annemie Sools op de 9 km 3e en Teun Duisters op de 3 km werd 1e in het eindklasse-

Boerenbruiloft bij de Roesdonkers

ment. Voor de prijsuitreiking waren er nog wedstrijden in de Wallenloop op div. afstanden en ook hier waren de Hoortrunners van de partij. Femke Berndsen 3 km 15.15; Jorn Berndsen 6 km 27.38; Theo Berndsen 12 km 57.46; Jorine Berndsen 12 km 1.01.35, Annemie Sools 9 km 48.50 en Teun Duisters 3 km 1e in 11.23.

Boer Bert en boerin Sas Op zaterdag 26 februari 2011 zullen Bert van Lies van Driek Roefs en Sas van Jan en Tonnie Ties ter gelegenheid van de boerenbruiloft in de onecht worden verbonden. Om 19.30 uur zullen ze in een stoet naar het boerenbruidspaar vertrekken om hen vervolgens te begeleiden naar Partycentrum Antoine. Ondertussen zal het S.M.G. en Hoal Lieëd voor de muzikale omlijsting

zorgen. Na het officiële gedeelte zal er een bruiloftsmaal geserveerd worden bestaande uit de krentenmik van Bakker Feijen en roggebrood met zult van Slagerij Jan en Marleen van Meijl. Eenmaal rond gegeten zal het feest echt losbarsten. Men hoopt dat iedereen aanwezig zal zijn zodat het een onvergetelijk feest zal worden. De zaal is geopend vanaf 20.00 uur.

Feestavond voor de jeugd! Op vrijdag 4 maart organiseert de jeugdcommissie van de Muuzevangers een Feestavond in het geheel vernieuwde J.C.Harlekyn aan de Hoge Weg in Maarheeze: Een Discoavond waar alle jongens en meisjes in de leeftijd van 11 tot/met 16 jaar bij zijn uitgenodigd van 19.30 tot 23.00 uur. Onder leiding van

Deejay Kyle gaan ze een spetterende avond organiseren met natuurlijk als motto: Carnaval in Maarheeze! Kom dus zeker verkleed en maak dit mee. De entree is gratis en een consumptie kost 1 euro. Uiteraard zal er deze avond géén alcohol geschonken worden.

RW’67 speelt tegen Maarheeze Na het verlies van afgelopen zondag tegen Liessel, staat voor komende zondag de thuiswedstrijd tegen Maarheeze op het programma. Voor RoodWit’67 is elke wedstrijd nu een wedstrijd op zich. Samen met RKSVO uit Ospel zijn de vooruitrzichten om naar boven te kijken niet al te glorieus. Het gaatje naar de nummer 10, RKMSV, is inmiddels opgelopen naar 7 punten doordat RK-

MSV, Maarheeze in eigen huis wist te verslaan. De periode die RoodWit doormaakt is, mede door blessures en schorsingen, niet goed te noemen. Maar dit geldt ook voor Maarheeze, de laatste twee wedstrijden werden verloren. Wellicht dat RoodWit voor een verrassing kan zorgen en komende zondag met een goed resultaat het veld kan verlaten. Tot zondag.

Optocht

Leden ponyclub st. Maarten presteren goed op Brabantse kampioenschappen Springen Op 19 en 20 februari 2011 vonden in Schijndel de Brabantse Kampioenschappen springen plaats. Gedurende het hele winterseizoen worden er selectiewedstrijden gehouden om te bepalen wie er afgevaardigd wordt naar de Brabantse kampioenschappen. Op deze selectiewedstrijden hadden twee leden van ponyclub Sint Maarten goed gepresteerd waardoor ze dus door mochten naar de Brabantse kampioenschappen. Lio Lamers mocht met haar pony Flicka deelnemen aan de categorie BB en dat leverde haar een 3e plaats

op ! Milan Lamers had zich met twee pony’s geselecteerd voor de Brabantse kampioenschappen in de categorie DB. Met Napoleon haalde hij een 5e plaats en met Dolf een 17e plaats wat een zeer goede prestatie is gelet op het deelnemersveld wat uit 43 ruiters bestond! Ponyclub Sint Maarten feliciteert dan ook haar leden Lio en Milan Lamers met de behaalde resultaten! Heb je een eigen (verzorg) pony en wil je graag in clubverband rijden, kom dan eens kijken naar onze we-

kelijkse clublessen. In het winterseizoen zijn deze in manege d’Auwe Meule aan de Hoenderstraat in Budel en wel op dinsdag van 18.00 tot 19.30 uur en op zaterdag van 15.00 tot 16.00 uur. Ponyclub Sint Maarten is er voor iedere ruiter, recreatieruiter of wedstrijdruiter. Onze clublessen bieden voor iedereen wat ! Ben je nieuwsgierig, kom gewoon een keer kijken. Voor vragen kun je altijd een van de bestuursleden bellen. De gegevens vindt je op onze website www.ponyclubbudel.nl

De jeugd van CV Ut Begin is volop bezig met de voorbereidingen voor de kinderoptocht !


WOENSDAG 23 FEBRUARI 2011

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 23

TOT WEL

4,0%

Meer weten? Bel, of kom langs op ons kantoor!

SPAARRENTE

Zoekt Schoonmakers m/v

Voor diverse projecten rondom Eindhoven voor minimaal 15 uren per week uitlopend tot 30 per week. Het gaat er om dat je diverse projecten schoonmaakt en opstart in Z-O Brabant. Werktijden zijn s’morgens / s’ middags. 5 dagen per week. Heb jij: Ruime ervaring in de schoonmaak, minimaal 5 jaar. Ben je flexibel. Beheers je goed de Nederlandse taal. Wij bieden: Goede salariëring volgens cao-schoonmaak. Vervoer bedrijfswagen. (niet met je eigen wagen) Goede doorgroeimogelijkheden. Een prettige werksfeer. Uw schriftelijke reactie voorzien van CV kunt u binnen 14 dagen na het verschijnen van deze advertentie richten aan QCS bedrijfsdiensten, afdeling personeelzaken, Looierijstraat 9 6021 GW Budel. E-mail: info@QCS-bedrijfsdiensten.nl

Direct te koop gevraagd! Woningen, appartementen, winkels en bedrijfsruimte.

Capucijnerplein 20 – 6021 CB Budel

Telefoon (0495) 49 12 26

Constructiebedrijf J. Lammers bv Randweg Zuid 5 Budel Telefoon 0495-43.10. 00 Fax 0495-43.1001 Postbus 2192 6020 AD Budel e-mail info@lammersconstructie.nl

* Directe aankoop 100% zekerheid * Géén makelaarskosten * Géén drie dagen bedenktijd * Direct of op langere termijn leeg of in verhuurde staat geen probleem

O.G.

Molenheide 34 - Soerendonk Telefoon 0495-592948

Lammers Constructie bv is een zelfstandige onderneming die sinds 1986 actief is op het gebied van staalbouw en staalbekleding in de breedste zin van het woord. Wegens gestage uitbreiding van de werkzaamheden is onze organisatie op zoek naar een fulltime

ADMINISTRATEUR (M/V) Functie-inhoud: Je verzorgt zelfstandig de gehele financiële administratie van onze bedrijven. Je rapporteert via tussentijdse verslaglegging direct aan de directie. Je functie omvat verder het bewaken van de debiteuren en de kosten, het verzorgen van de projectadministratie en het verlenen van financiële ondersteuning. Functie-eisen: Voor deze functie zijn wij op zoek naar een enthousiaste kandida(a)t(e) die voldoet aan het volgende profiel: - minimale opleiding MEAO, MBA - enige jaren ervaring in deze functie - ervaring binnen een geautomatiseerde werkomgeving (accountview / construsteel ERP) - goed zelfstandig kunnen werken binnen een team - goede communicatieve eigenschappen Voor uitbreiding van ons productieteam zijn onderstaande functies vrij:

WERKPLAATS MEDEWERKERS

- Ervaren CO2-lassers - Ervaren of leerling-constructiebankwerker zelfstandig vanaf tekening samenstellen van constructie-onderdelen - werkplaatsmedewerker. Schoolverlater die middels een leerovereenkomst het vak constructie-bankwerker wil leren.

ZATERDAGHULP

Werkplaatsmedewerker voor zaterdagmorgen en vakantie. Leeftijd vanaf 15 jaar. Het betreft schoonmaaken onderhoudswerkzaamheden in de werkplaatsen. Bij voorkeur een opleiding in de metaal of interesse hiervoor. Naast een goede salariëring bieden wij nog uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en een prettige werkomgeving, waarbij ook de mening van de medewerkers telt. Geïnteresseerden nodigen wij uit een sollicitatiebrief met cv te sturen naar: Lammers Constructie bv Postbus 2192 6020 AD Budel of e-mail: info@lammersconstructie.nl

Voor alle bitumineuze dakbedekkingen Voor advies inspectie vrijblijvende offerte Al 25 jaar een begrip in Cranendonck en omstreken

Dakdekkersbedrijf Gebr. Beelen B.V. Bosch 15, 6021 AN Budel Tel. 0495 430743 • Fax: 0495 430744


WOENSDAG 23 FEBRUARI 2011

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 24

Pieken en dalen in wedstrijd VCM 2 tegen Brabo Bree De heren van VCM 2 spelen graag tegen de mannen uit Bree. Het is altijd een fijne wedstrijd, in een goede onderlinge sfeer en een redelijk gelijkopgaande strijd. De eerdere wedstrijd, uit de eerste competitiehelft, leverde de VCM2 slechts 1 punt op (3-1 verlies), maar wel een voldaan wedstrijdgevoel. Dus ze waren er weer helemaal klaar voor. Na een grondige warming up en inspeelsessie kon de wedstrijd rond 19.50 uur beginnen. Door lange rally’s én het feit dat deze set pas

met 26–28, in het voordeel van Brabo Bree beslist werd, duurde de eerste set bijna drie kwartier. De tweede set pakte VCM2 echter goed door. De goede zaken uit de eerste set werden vast gehouden en de ‘mindere’ dingen werden achterwege gelaten. Hiermee werd deze set op zeer overtuigende wijze binnengehaald (25-15). De derde set werd weer een slijtageslag, die uiteindelijk ook beslissend voor de rest van de wedstrijd bleek te zijn. Beide partijen gaven elkaar

geen duimbreedte toe. Het verschil was steeds maximaal 2 punten. Dan weer in het voordeel van Brabo en even later weer in het voordeel van VCM2. Er werd flink geknokt en bij vlagen erg mooi volleybal gespeeld. Uiteindelijk wist Brabo met een klein eindsprintje (van 3 punten op rij) tóch de set binnen te halen. VCM2 moest met 28-30 het hoofd buigen. En, zoals gezegd, werkte dit verder door. VCM2 zat fysiek (en mentaal?) er doorheen. In een mum van tijd

Ledûb tekent sponsorovereenkomst met Kremers Van Eerd

nam Brabo Bree een 11-2 voorsprong. VCM2 probeerde nog wel wat terug te knokken, maar Brabo Bree zat gewoon veel beter in de wedstrijd. Er kwamen aanvalscombinaties op de vloer, die voorheen nog niet bedacht waren. Maar nu lukte alles. En

VCM2 speelde als een ‘half-doodvogeltje-zonder-veren’. (10-25). Het was jammer van die laatste set. Maar door de prima eerste drie sets hiel VCM2 tóch een goed gevoel aan deze mooie, sportieve pot over.

Nieuwe groep ouder- en peutergym op vrijdag! Turnlust start met een nieuwe groep ouder- en peutergym en wel op vrijdagochtend uur van 9.00-10.00 in de Zuiderpoort. Bij ouder- en peutergym komt een peuter tussen 2 1/2 en 4 jaar samen met een volwassene gymmen. Ze starten altijd met een inleiding. Dit kan een spel zijn, bewegen op muziek, acrobatische kunstjes, of voortbewegingsvormen. De inleiding is om in de sfeer van de les te komen en bevat oefeningen die belangrijk zijn voor de gehele ontwikkeling, zoals valoefeningen, steunoefeningen en reactieoefeningetjes. Er wordt gewerkt met klein materiaal zoals bv pittenzakjes, ballen, maar ook minder bekende materialen, zoals bv stoffen tasjes of kran-

ten. Hierdoor ontwikkelen we o.a. oog-handcoördinatie en fijne motoriek.Natuurlijk gaan ze ook heerlijk springen, klauteren, rollen, balanceren en dergelijke op toestellen. Kinderen leren hier hun grenzen verleggen, gaan soepeler en vrijer bewegen en krijgen een beter lichaamsbesef.Tot slot nog een dansje of stoeispel.De rol van de volwassene in deze gymles is samen met het kind de opdrachten uitvoeren en het kind stimuleren en begeleiden bij de activiteiten. Belangrijk is hierbij dat het kind zich veilig kan voelen. Heb je zin om samen met je (klein-) kind te komen gymmen, neem dan contact op met Ilona Hoorndijk (0495-595098) of stuur een mailtje naar info@turnlust-budel.nl

Dames 6 in de nieuwe shirts van hun sponsor Onlangs zette Frans Kremers van Installatietechniek Kremers Van Eerd z’n handtekening onder een nieuwe 3-jarige verbintenis met Ledûb Volleybal. De ondertekening gebeurde in sporthal Zuiderpoort op uitnodiging van onze sponsorcommissie.

Het logo van Kremers Van Eerd prijkt de komende 3 jaren op de wedstrijdshirts van dames 6. Het Installatiebedrijf van Frans Kremers en Peter van Eerd is gespecialiseerd in zink & loodgieterswerken. Ook centrale verwarming en badkamerrenovatie

behoort tot het werkveld van beide specialisten. Ledûb Volleybal is zeer blij met deze nieuwe sponsorrelatie. Op bijgaande foto poseert Dames 6 samen met Frans Kremers & zoon. Volwassenen voeren samen met de kinderen de opdracht uit

Belangrijke overwinning van SV Budel op Wittenhorst! SV Budel heeft zondag revanche in een spannende wedstrijd gewonnen van Wittenhorst met 2-1. Ondanks de 1-0 achterstand gingen beide teams met een 1-1 ruststand naar de thee. Maarten Henkelman scoorde in blessuretijd van de eerste helft de belangrijke gelijkmaker. In de tweede helft een beter SV Budel dan voor de rust en in de 89e minuut werd door Kevin Houthuizen de belangrijke 2-1 toch nog gemaakt! Wittenhorst, deze wedstrijd spelend in het geel, begon sterker aan de wedstrijd. Toch was de eerste grote kans voor SV Budel. Een vrije trap van Roel Duisters werd prima uit de kruising geslagen door de goalie van Wittenhorst. Halverwege de eerste helft kwam Wittenhorst op voorsprong. Een klutsbal kwam op de rand van het zestienmetergebied voor de voeten van Gijs Hagens en deze haalde verwoestend uit. Via de binnenkant van de paal liet hij Don Driessen het nakijken. SV Budel herpakte zich na deze goal niet voldoende, want het was wederom Hagens die de volgende kans mocht optekenen. Deze poging ging echter voorlangs. Vlak voor rust kwam SV Budel dan toch op gelijke hoogte. Een voorzet van de zijkant werd door Maarten Henkelman binnengetikt. De 1-1 was misschien niet helemaal verdiend, maar wel erg belangrijk. Na rust een sterker SV Budel, waardoor Wittenhorst een stuk minder gevaarlijk werd. Tot schoten op doel kwam het echter lang niet. Invaller Kevin Houthuizen kreeg in de twee-

de helft de grootste kans, maar doordat de bal omhoog stuitte, ging zijn poging ruim naast en over het doel heen. Totdat A1-debutant Michiel van der Steen in de 89e minuut een aanval opzette en Leon van Exel de linkerhoek instuurde. Zijn voorzet kwam precies op het hoofd van Kevin Houthuizen die diagonaal de 2-1 inkopte! De ontlading na deze 2-1 was groot. Wederom drie punten gepakt, wederom thuis niet verloren en wederom een debutant die vanuit de A1 doorstroomt naar het 1e elftal van SV Budel. Volgende week hoopt SV Budel deze serie van drie overwinningen op rij voort te zetten in een uitwedstrijd bij MMC Weert. Aanvang wedstrijd is om 14.30 uur. SV Budel organiseert pupillentrainers cursus Twintig jeugdtrainers SV Budel volgen pupillen-

trainerscursus Onlangs zijn twintig zeer enthousiaste jeugdtrainers van SV Budel gestart met de pupillentrainers-kursus . Deze kursus staat onder de deskundige leiding van twee regiocoaches van de KNVB, Peter Munnecom en Bert Wassenberg. De kursus wordt gegeven op de velden/kantine van het sportcomplex van SV Budel aan de Poelderstraat op maandagavond in de periode februari t/m mei 2011. Elke kursusavond duurt 3 uur en start met een praktijkgedeelte op de trainingsvelden en wordt afgesloten met een theoretisch gedeelte. Op maandagavond 30 mei a.s. zal deze kursus worden afgesloten met de diplomauitreiking. Opleidingen is daarmee ook een van de speerpunten die de jeugdafdeling in haar speerpunten-beleidsplan voor de komende 4 jaar heeft opgenomen. De jeugdcommissie van SV Budel is dan ook zeer verheugd dat zo veel jeugdtrainers deze pupillentrainerskursus nieuwe stijl van

Wederom wist SV Budel de belangrijke 3 punten te pakken

de KNVB willen volgen. Onlangs hebben al vier jeugdtrainers het pupillentrainersdiploma behaald en zij zullen op 28 februari aanstaande samen met de KNVB een clinic gaan verzorgen voor alle jeugdkader van SV Budel, met als basis deze pupillentrainerskursus nieuwe stijl. Oefenstof uit deze kursus zal al in maart worden opgenomen in de oefenstop van de circuittrainingen van onze E - en F teams. C1 in het nieuw De aanstormende talenten van het SV Budel C1 team zijn onlangs door hun sponsor bloemsierkunst Rutten geheel in het nieuw gestoken. Zij ontvingen niet alleen nieuwe wedstrijdshirtjes. Zij ontvingen van deze sponsor ook allen een bijzonder fraai trainingspak. Mede namens trainers en spelers van C1 wil sv Budel Tinus Rutten van Bloemsierkunst Rutten hartelijk danken voor deze bijzonder gulle gift.

C1 werd door sponsor Bloemsierkunst Rutten in het nieuw gestoken


WOENSDAG 23 FEBRUARI 2011

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 25

TUINCOLUMN Vogelen

Zondagochtend. Alles leek in huis nog in diepe rust. Ze lagen nog heerlijk lepeltjelepeltje, lieten de dag langzaam ontwaken en genoten van de zondagochtendrust. Maar ze sliepen niet. ,,Moet je die vogels eens horen’’, fluisterde zij zacht. Het was buiten inderdaad een schril contrast met de sfeer binnen. Nu het lente werd, nam de levendigheid buiten met de dag toe. En daar was hij voor een groot gedeelte debet aan. Zijn tuin was voor vogels één groot openluchthotel. Hij had verschillende soorten hagen toegepast waarin veel vogelsoorten graag nestelden. En er was van alles te eten. Lijsters en grasmussen kwamen speciaal voor de vruchten van de rotmispel. En ook de kweeappel, braamstruik en vlier deden het goed op de menukaart van de gevederde vrienden. Toch was niet alles wat vloog even welkom. Hij had een enorme hekel aan houtduiven. “Schijtleiers”, noemde hij ze. En inderdaad, ze scheten alles onder: de tuinstoelen, het speelgoed van de kinderen en alle paden en terrassen. Hij had er al eens wat laten afschieten en er vol vreugde soep van getrokken. Het leek daarna alsof de hele houtduivenfamilie uit pure pesterij revanche kwam nemen. En het werden er in rap tempo meer. Het leken wel konijnen. Enfin, hij nam het maar voor lief en genoot van de bezoekende vogels die hem wel bekoorden. Zo zag hij een dag of tien geleden voor het eerst een groenling in zijn tuin en dat noteerde hij dus vol trots in zijn vogelboek. Afgelopen week had hij zich verdiept in de vraag hoe hij met nestkasten nog meer vogelsoorten aan kon trekken. Het was: ‘Nationale week van de nestkast’. Hij had gelezen dat het formaat van het nestkastje niet zo van belang was maar de invliegopening des te meer. De gewenste opening varieerde per vogelsoort van 25 tot 50 millimeter. En daar had hij nu in voorzien. Zo veel mogelijk kastjes met verschillende aanvliegopeningen hingen er in de tuin. Ook had hij bij alle kastjes gecontroleerd of de omstandigheden wel goed waren: voldoende beschutting, een vrije aanvliegroute en niet in de felle zon. Het gekwetter bij het slaapkamerraam zou in de toekomst alleen maar toenemen. Het kon hen niet deren. Zolang ze maar geen ‘’roekoe, roekoe’’ hoorden. Jack van Haperen (Jack van Haperen is eigenaar van Forma Verde, Tuinontwerpers en Hoveniers in Maarheeze)

w

u o b t r a t S t r Binnenko 18 'PlusWonen' woningen te Soerendonk

Sterk spel vcm h1 werd niet beloond! Afgelopen woensdag moesten de Mareser heren aan treden tegen de koploper uit de tweede klasse. Dat het dus moeilijk zou worden om punten te pakken was van te voren al duidelijk. De 1e set was er meteen één om in te lijsten. VCM begon geconcentreerd en wist door hard te werken Stamproy goed bij te houden. Door het goede verdedigen van VCM kreeg Stamproy het niet voor elkaar om de ballen makkelijk op de grond te meppen. Jammer genoeg voor VCM verloor aan het einde van de set de grip op de service van de tegenstander wat uiteindelijk het verschil maakte. 25-22 voor Stamproy. De 2e en 3e set gaven het zelfde beeld als de 1e . VCM bleef uitstekend volleyballen en wist het Stamproy met vlagen moeilijk te maken. De uitstekende aan-

val aan de buitenzijde van VCM wist de gaten in het veld bij de tegenstander goed te vinden. Helaas werd het goede spel van VCM deze twee set ook niet beloond met punten, 25-15 en 25-18. Voor de 4e set haalde VCM nog één maal alles uit de kast. Het vocht voor elk punt en er werden ballen van de grond afgehaald dat het een lieve lust was. Stamproy dat nattigheid begon te voelen begon zich zelfs te bedienen van niet al te sportief gedrag. Dit had voor hun wel het gewenste resultaat want ze wonnen de set met 25-21. Aan de complimenten van Stamproy aan de Mareser heren over het gebrachte spel hadden deze niet veel, het ging met 0 punten naar huis. A.s. de streekderby in de Smeltkroes nl VCM tegen Ledub.

Meiden C2 Hockeyclub Cranendonck kampioen De meiden C2 van Hockeyclub Cranendonck zijn afgelopen weekend kampioen zaalhockey geworden. Ze wisten zondag in de uitwedstrijd tegen Heeze de zenuwen goed in bedwang te houden met als resultaat een 6-2 overwinning en het kampioenschap! Een knappe pres-

tatie. Het team deed dit jaar voor het eerst mee aan de zaalhockeycompetitie en heeft dus direct haar naam gevestigd. Aankomend weekend begint de veldcompetitie en kunnen de meiden op jacht naar de volgende beker. Hun eerste wedstrijd spelen ze uit tegen Maastricht.

VERKOOP & INFORMATIE

Van der Straaten Makelaardij Nieuwstraat 18a - 6021 HS Budel tel. 0495 / 525131 - fax. 0495 / 525134 info@vanderstraatenmakelaardij.nl www.vanderstraatenmakelaardij.nl

VERKOOP & INFORMATIE

INITIATIEF & ONTWIKKELING

Huis-O-Theek Eindhov en Mauritsstraat 8 - 5616 AA Eindhoven tel. 040 / 2130213 - fax. 040 / 2130313 info@huis-o-theek.nl www.huis-o-theek.nl PARTNER :

kbaar.

eschi b n e g n i n o enkele w s t h c e l s g o N .O.N. V o r u e , 0 0 Vanaf 169.0 l contact

➩ Neem sne De nieuwe kampioenen kunnen vol zelfvertrouwen op jacht naar de volgende beker

akelaars!!!

rkopende m op met de ve


WOENSDAG 23 FEBRUARI 2011

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 26

Kraanvogels 1 kampioen! Kom eens kijken bij De Toetermegjes Kraanvogels 1 spelen dit weekend een belangrijke wedstrijd. Als zij deze wedstrijd winnen, zijn ze kampioen, ook al moet er volgend weekend nog een wedstrijd gespeeld worden. Dat zegt iets over de kwaliteiten van dit team. Ze gaan dan ook als een speer. Waar de tegenstander VVO 3 vrij eentonig spel laat zien, met in de aanval alleen maar inloopballen, spelen Kraanvogels 1 zoals we van ze gewend zijn: attractief spel, rondspelen, waardoor kansen ontstaan. Leuk voor het massaal opgekomen publiek. Helaas valt Karli

Driessen tijdens de wedstrijd uit met een stevige blessure. Maar de dames zetten door en winnen deze wedstrijd glansrijk met 12-3. Het feest kan beginnen. De meiden van pupillen E, die na de overwinning van vorige week de smaak te pakken hebben, winnen uit overtuigend tegen Vriendschap E1 met 0-3. Alle 3 de scores zijn van Alisha Groenen. Als de pupillen deze ontwikkelingen voortzetten, weten ze in de toekomst vast ook een keer kampioen te worden.

De bonte avonden zijn weer voorbij, dat wil zeggen dat de Toetermegjes weer nieuwe dansen gaan instuderen. Dat doen ze in de speelzaal van de Wereldwijzer. De Toetermegjes dansten met de bonte avonden en bonte kindermiddag. Zaterdag 26 februari treden ze nog op tijdens de kinderbonte avond in Dorplein. Maar ze gaan ook optreden tijdens de ‘laat zien wat je kunt show’ van de Wereldwijzer. Indien mogelijk zullen ze ook nog naar dansmiddagen in de regio gaan. In Oktober organiseren ze zelf een dansmiddag in de Reinder voor de diverse dansgroepen uit de regio. Iedereen is welkom om eens te komen kijken en zelf mee te doen. De

Loopgroep Cranendonck Op zondag 20 februari hebben een 2-tal lopers meegedaan aan de Wallenloop in Altweerterheide. De Wallenloop vindt iedere 3e zondag van de maand plaats, met uitzondering van de maanden juli en augustus. Anneke van de Vorst liep de 6 km in 27 min en 43 sec. Terwijl Sepp van de Wildenberg de 12 km aflegde in 52 min en 03 sec. Heeft u ook interesse in lopen in groepsverband: Inlichtingen Henk Snijders tel. 06-12469084 of info@loopgroepcranendonck.nl of onze website www.loopgroepcranendonck.nl

Toetermegjes zijn weer begonnen om een nieuwe dans in te studeren. De lerares is Marlene Maas ( zij geeft o.a. ook dansles bij Turnlust). De komende vrijdagen 18 en 25 februari is iedereen van harte welkom om eens te komen kijken en zelf mee te doen. Tot half maart kunnen er nog nieuwe leden instromen. Daarna zullen ze moeten wachten tot na de zomervakantie. Het is nl. erg moeilijk een dans te leren als er steeds nieuwe kinderen bijkomen. Het fijnste is als de kinderen vanaf het begin een nieuwe dans mee instuderen.

Iedereen vanaf groep 1 is van harte welkom. De tijden zijn: Kinderen van Groep 1 t/m 3 15.30 uur tot 16.15 Kinderen van Groep 4 t/m 6 16.15 uur tot 17.00 uur Kinderen van Groep 7/8 en voortgezet onderwijs 17.00 uur tot 17.45 uur De Toetermegjes en hun danslerares Marlene Maas hopen weer veel nieuwe gezichten te mogen begroeten. Daar kunt U ook meer informatie ontvangen en antwoorden krijgen op Uw vragen.

SV Gardé jeugd speelt vierde ronde Kempencup Afgelopen zondag werd er in den Donck in Soerendonk weer fanatiek geschaakt. 15 enthousiaste kinderen speelden de vierde ronde., waarvan 7 SV Gardé leden. Er begint nu langzaam een top3 te ontstaan. Peter Daamen behaalde met 9 uit 9 een uitstekend resultaat en verstevigde hiermee zijn koppositie, hij is hierdoor de grote

kanshebber voor de eindoverwinning. Om plaats 2 wordt gestreden door Jasper van Buul en Dirk Smulders (Aalst-Waalre). Jasper staat op dit moment op de tweede plaats. Op enige afstand volgt dan de rest. De overige SV Gardé leden doen het goed in de diverse leeftijdsklassementen.

Het feest kon beginnen!

FC Cranendonck krijgt te weinig kansen tegen Mifano FC Cranendonck tegen Mifano was een wedstrijd met twee zeer verschillende helften. De start was matig, de spelers waren nog niet helemaal bij de les en al in de 3e minuut werd balverlies in de verdediging genadeloos afgestraft: 0-1. Ook hierna bleef Mifano de betere ploeg en FC Cranendonck matig voetballen. De opbouw was slordig, er werd veel balverlies geleden en weinig duels gewonnen. De ruststand was dan ook volkomen terecht: 0-1. Of het aan trainer Erik Schrooijen lag of aan de thee weet ik niet, maar na rust was FC Cranendonck duidelijk feller en begon duels te win-

nen. Mifano ging achteruit en het veldoverwicht was groot. Tommy van den Dungen was via een paar afstandschoten gevaarlijk, maar de uitstekende Mifano keeper hield zijn doel schoon. Even later tikte Roel van Geldorp van dichtbij net over en leek de gelijkmaker een kwestie van tijd. FC Cranendonck bleef tot het einde de betere ploeg, maar het aantal kansen nam af. Het bleef dan ook 0-1. Iedereen was het over eens dat op basis van de tweede helft een gelijkspel een terechte uitslag was, maar het geluk was vandaag niet aan onze zijde.

LAN van Cranendonck 24 uur non-stop gamen!

Pupil van de week Jens Govers met speler van de week Dré de Leest.

Swen Lamers naar Nederlandse kampioenschappen springen! Afgelopen zaterdag zijn in Schijndel de Brabantse kampioenschappen springen gehouden. De Kroenekraantjes uit Soerendonk hadden 3 afgevaardigden. Xella en Zoe Leupen vielen helaas niet in de prijzen, het is al super dat jullie zover

gekomen zijn! Swen Lamers deed het heel goed. Met zijn pony Jessy startte hij in de klasse DE-L. Van de 42 startende combinaties zat Swen na de eerste ronde bij de 17 foutloze deelnemers. In de barrage waren Swen en Jessy één van de drie fout-

Er werd weer fanatiek geschaakt in Den Donck

loze combinaties wat hen een schitterende derde plaats opleverde. De vijf beste combinaties van Brabant komen 19 Maart op de Nederlandse kampioenschappen uit.

Met zijn allen computerspelletjes spelen Team Rock & Friends Events en Jongerenwerk Cranendonck organiseren in maart een LAN-Party. De LAN-Party begint op zaterdag 19 maart om 12.00 uur en duurt tot zondag 20 maart 12.00 uur en zal plaatsvinden in de Babbelz, Dr. Kuyperstraat 26 te Budel. De minimum leeftijd ligt op 13 jaar.

Geen ‘walk over’ voor Dames 1 Ledûb in Middelbeers Ondanks dat de dames uit Middelbeers op de laatste plaats op de ranglijst bivakkeren werd het geen ‘walk over’ voor Ledûb dames 1. Niet dat daar ook maar iemand bij Ledûb van was uitgegaan want de nederlaag in Middelbeers eerder dit seizoen stond nog vers in het geheugen. Daarbij is Odi de laatste weken met enkele puike overwinningen bezig aan een opmars en heeft Boemerang en Vocasa binnen bereik. Dat zelfvertrouwen gebruikten ze dan ook direct bij de start van de eerste set. Totdat coach Jeroen Monshouwer, bij een 11-14 voorspring

voor Odi, zijn meiden van Ledûb in de time- out heel duidelijk maakte dat echt met meer snelheid en felheid gespeeld moest worden, was Odi zeker gelijkwaardig. Vanaf dat moment nam Ledûb het initiatief en met name door de prima spelende spelverdeelster Ivon Dings, kwam al snel een 25-17 setwinst tot stand. Ook zus Paulien Dings schudde als libero de mindere wedstrijd van de vorige week van zich af en bouwde aan zelfvertrouwen voor de komende beslissende weken. Set twee bleef lang spannend en gelijkopgaand, doordat er weinig serve

series waren en het vooral punten sprokkelen werd. Uiteindelijk prijkte er wel een 25-22 winst voor Ledûb op het scorebord. Set drie bracht wel die serve series in het voordeel van Ledûb, waardoor het al snel 25-16 werd. Tegenstander Odi had absoluut een set verdiend te winnen, maar om hun die cadeau te doen gaat bij deze stand in de competitie toch te ver. Ledûb zal het ook echt niet zo bedoeld hebben, maar ze gaven wel al snel een voorsprong weg aan Odi, die ze niet meer goed konden maken en voor 20-25 zorgde.

Komende zondag staat de inhaalwedstrijd tegen Dash uit Vorden op het programma, een concurrent om de bovenste plaatsen. De grootste fout bij inhaalwedstrijden die je kunt maken, is je van te voren rijk rekenen. Het is dus zaak om komende zondag om 18.00 uur in De Zuiderpoort scherp aan de start te verschijnen. Ondanks dat het een zondag is mag het publiek niet ontbreken bij deze ongetwijfeld spannende pot!

Wat is een LAN-Party? Een LAN-Party is een soort feestje waar je je computer en toebehoren mee naar toe neemt en dan samen met/tegen andere deelnemers computerspelletjes gaat spelen. Op veel LAN-Parties worden competities gehouden waarbij je leuke prijzen kunt winnen, zo ook bij die van ons! In de bovengenoemde 24 uur zullen met de volgende spellen competities worden gehouden: Call of Duty: 4 Live For Speed Team Fortress 2 Trackmania Nations Forever De inschrijfkosten voor deze LAN-Party bedragen € 15,- per persoon. Avondeten, energie drank en een aantal consumpties zijn bij de prijs inbegrepen. Verder is er de mogelijkheid om in de Babbelz drinken en eten te kopen. Er is plaats voor maximaal 25 deelnemers dus wees er snel bij! Meer informatie en de mogelijkheid om in te schrijven via: www.lanvancranendonck.com Inschrijven kan tot en met 15 maart 2010, zonder betaling geen deelname! Hopelijk tot ziens op de 2e editie van de LAN van Cranendonck!


WOENSDAG 23 FEBRUARI 2011

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 27

HEROPENING 24 FEBRUARI

 

Eindhovenseweg 10 5554 AC Valkenswaard Telefoon: 040-2013055

OPENINGSAKTIE

A.S. DO-VR-ZA

20%

ara

KORTING* OP DE GEHELE COLLECTIE

BIRKENSTOCK

poccopazza   *Uitgezonderd reeds afgeprijsde artikelen

Eindhovenseweg 10 5554 AC Valkenswaard Telefoon: 040-2013055

www.smoldersmodeschoenen.nl


WOENSDAG 23 FEBRUARI 2011

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 28

Actie www.c1000.nl

Aanbiedingen zijn geldig: don. 24 t/m zat. 26 februari

Mager soepvlees

Aanbiedingen zijn geldig: don. 24 t/m zat. 26 februari

1.

vers van ‘t mes

1.

00

1.

Slim bezig

4 BEKERS À 75 GRAM

1.

00

GROTE BAK À 400 GRAM

Unox magere rookworst

1.

00

1.

00

2 STUKS À 275 GRAM

PRIJSALARM OP=OP

PRIJSALARM OP=OP

C1000 perssinaasappelen

Kip-krokant schnitzels

Geldig alleen vrijdag en zaterdag 25 en 26 februari

00

250 GRAM

Champignons

1.

C1000 Chocolade mousse

Balkenbrij

Hagelwitte

00

Verse kippenbouten

500 GRAM

200 GRAM

gesneden

HEEL

1.

1.

00

Uw eigen bakker fijn volkoren

150 GRAM

00

Malse Peulen

Vlaams grill-ham

100 GRAM

00

Aanbiedingen zijn geldig: don. 24 t/m zat. 26 februari

HELE KIST À

5 KILO

3.

50

Geldig alleen vrijdag en zaterdag 25 en 26 februari

2.

SCHAAL

Hesselberth Capucijnerplein 17 Budel

00

5 STUKS Onze openingstijden: Ma Di Wo Za van 8.00 - 20.00 uur Do Vr van 8.00 - 21.00 uur

Grenskoerier week 08 2011  

weekblad voor Budel / Budel-Schoot / Budel-Dorplein / Maarheeze / Soerendonk / Hugten / Sterksel / Gastel / Hamont / Hamont-Lo

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you