Page 1

49E JAARGANG NO. 40

WWW.GRENSKOERIER.NL

WOENSDAG 30 SEPTEMBER 2009

VERSCHIJNT WEKELIJKS HUIS-AAN-HUIS TE: BUDEL / BUDEL-SCHOOT / BUDEL-DORPLEIN / MAARHEEZE / SOERENDONK / HUGTEN / STERKSEL / GASTEL / HAMONT / HAMONT-LO OPLAGE 13.000 EXEMPLAREN

Stichting Hoogvliegers bezorgde veel zieke kinderen een stralende dag

DEZE WEEK • Officiële gemeentenieuws

• Gouden paar Vreijsen

Vliegers, sponsors en vrijwilligers zetten er gezamenlijk de schouders onder

• Hoogvliegers op Kempen Airport • Ik heb een idee

BUDEL- Lesley had geen mooiere dag kunnen hebben. ‘Vliegtuigen zijn mijn hobby. Ik heb een hele verzameling, ga naar open dagen van de Luchtmacht en als het kan ga ik vliegtuigen spotten.’ Lesley is een van de ruim zestig kinderen met een ernstige chronische aandoening die afgelopen zaterdag mocht vliegen op Kempen Airport in Budel. Het was een initiatief van de Stichting Hoogvliegers. De Stichting ‘Doe een wens’, landelijk bekend, doet haar best te voldoen aan wensen van zieke kinderen op allerlei gebied. De Stichting Hoogvliegers werkt specifieker. Zij richten zich uitsluitend op het luchtruim: kinderen laten vliegen met een vliegtuigje of helikopter. Afgelopen zaterdag streken ze, met al hun medewerkers en vrijwilligers, neer op Kempen Airport. Vanuit heel Zuidoost-Brabant en Limburg waren kinderen met hun ouders, broertjes en zusjes toegestroomd om mee de lucht in te mogen. Het was een prachtige zonnige dag met een stralend blauwe hemel. Op het vliegveld stond een hele rij vliegtuigjes in de startblokken. ‘De piloten van Vliegclub De Kempen hebben hier allemaal hun schouders onder gezet,’ aldus Patricia Reumer, coördinator van Hoogvliegers. ‘Verder mogen de kinderen ook allemaal nog een vlucht met een helikopter maken.’ De piloten blijken niet de enigen die zich hiervoor inzetten. ‘Wij vinden de Stichting Hoogvliegers zo’n geweldig initiatief dat we ze elk jaar sponsoren,’ vertelt Eugène van Dodeweerd van De Ronde Tafel 37, een serviceclub voor mensen onder de 40. ‘Daarvoor hebben we een kunstveiling gehouden. De meeste dingen hier gebeuren al gratis maar

• Jubilarissen bij De Schut • Buulder Buk viert jubileum

1600 toeren

 1149,-

nú met gratis stofzuiger NST

Slenders EIGEN REPARATIEDIE

Eline Vestjens uit Maarheeze was de 1000ste Hoogvlieger die achter de stuurknuppel plaats mocht nemen, foto: Kitty Vos

er moeten natuurlijk altijd kosten worden gemaakt. Daarvoor staan wij garant.’ Wat ze doen wordt dan ook wel gewaardeerd. We noemden Lesley al die nog één grote wens heeft: ‘Een keer in een straaljager zitten. Maar niet vliegen, dat vind ik eng. Ik zou wel heel graag in een simulator zitten.’ Jeremy vond het geweldig dat hij zelf de stuurknuppel vast mocht

houden. Als we hem spreken heeft hij al in een vliegtuigje en in de helikopter gezeten. ‘Maar ik mag stiekem nog een keer. De piloot is een vriend van me.’ Dat laatste ontkent zijn moeder lachend: ‘Hij mag nog een keer omdat hij vanochtend niks kon zien door de mist.’ ‘Ze kan zelf niet spreken,’ legt de moeder van een zwaar gehandicapt kind uit. ‘Maar toen ze in het vliegtuig zat zei ze ‘Oohhh...’. Dat was zo

mooi voor ons, het gaf zo’n voldoening. Je zag dat ze genoot.’ Eline Vestjens uit Maarheeze was de grote geluksvogel van deze dag. Zij bleek de 1000ste hoogvlieger van het jaar. Komende jaren wil de Stichting Hoogvliegers zich ook op het buitenland gaan richten. Per slot van rekening zijn daar ook ernstig zieke kinderen die best wel eens de lucht in willen.

D. v. Baarsstraat 11 · Budel. Tel. 491381

Gigantisch veel keuze tijdens herfst-koopzondag in Budel Op zondag 4 oktober organiseert de Budelse Ondernemers Vereniging een gezellige Herfst-koopzondag. De meeste winkels zijn op deze zondag open van 13.00 uur tot 17.00 uur. In de Budelse mode-zaken zijn de nieuwe herfstcollecties nu helemaal compleet. Er is nu gigantisch veel keuze. Om u een uitgebreide indruk te geven van de nieuwste collecties presenteren enkele mode-zaken gezamenlijk ‘Modeflitsen’ op de markt. De bekende Budelse entertainer en presentator Addie Compen zal deze modeflitsen op zijn eigen stijlvolle manier van commentaar voorzien. Individu presenteert haar collectie in hun eigen zaak aan de dr. Ant. Mathijssenstraat. Aan dezelfde straat zal de Wereldwinkel met een kraam vol tassen en sjaals, geproduceerd in - en ter ondersteuning van - de derde wereld, zeker opvallen. Tegenover de Wereldwinkel presenteert Slaapcenter Verweijen u de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van slapen en er zijn verrassende aanbiedingen. (Lees verder op pagina 2)

A.S. ZONDAG 4 OKTOBER KOOPZONDAG IN BUDEL Wij zijn geopend van 13.00 tot 20.00 uur. Zie achterpagina

Zie gemeentepagina’s in het hart van deze Grenskoerier

UITNODIGING

Na 35 jaar met groot genoegen als arts werkzaam te zijn geweest, wil ik deze periode afsluiten met een receptie. Hiertoe nodig ik U, mijn ex-patiënten en allen met wie ik prettig heb samengewerkt, uit om met mij het glas te heffen in het gemeenschapshuis “De Schakel” St. Barbaraweg 1 te Budel-Dorplein op 9 oktober a.s. van 16.30 tot 19.00 uur. Thomas Berge treedt op tijdens de koopzondag

R.F. Mersel

cadeautip:

✉ voor een kunstwerk als blijvende herinnering


WOENSDAG 30 SEPTEMBER 2009

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 2

Aanbiedingen geldig van do. 1 5t/m za. 3 okt Geldig van donderdag 3 t/m zaterdag september 2009

Herfst-koopzondag van de BOV Vervolg voorpagina Bij EP van der Kampen kunt u op zondag 4 oktober een LCD-TV winnen. Daarvoor moet u wél het langste van alle deelnemers een dergelijke TV hoog opgetild houden. Fitlife zal aanwezig zijn met een gezondheidsmeter. U kunt daar terplekke een uitgebreide gezondheidstest laten doen. Aan de hand van de uitslag krijgt u meteen een sportadvies. Ook Sportivo zal in het centrum aanwezig zijn en enkele spectaculaire Streetdance en Zumba demonstraties geven. De meesterbloembinders van Beckers zullen in hun zaak aan de nieuwstraat een indrukwekkende expositie houden van porseleinen en organische objecten. Als extra attractie zal rond 14.30 uur een optreden plaatsvinden bij Music-Store aan de Nieuwstraat. Niemand minder dan Thomas Berge zal daar enkele van zijn succesnummers laten horen. Na afloop van zijn optreden is er gelegenheid om zijn handtekening te bemachtigen of samen met hem op de foto te gaan. Als het weer het toelaat zullen de terrassen van de horecazaken extra gezellig worden aangekleed. Het parkeren van uw auto is in en om het centrum van Budel helemaal gratis.

Cadeautje voor leden van bibliotheken: Oeroeg van Hella Haasse Tijdens de landelijke campagne Nederland Leest wordt iedereen uitgenodigd met elkaar in discussie te gaan over een bepaald boek. In 2008 las heel Nederland de roman “Twee vrouwen” van Harry Mulisch, in 2007 “De gelukkige klas” van Theo Thijssen. In 2006, het eerste jaar, stond “Dubbelspel” van Frank Martinus Arion centraal. Dit jaar is gekozen voor “Oeroeg” van Hella Haasse. De leden van Bibliotheek de Kempen krijgen tijdens de campagneperiode dit boek cadeau (zolang de voorraad strekt). Tijdens de openingsavond van de actie “Nederland leest” op vrijdag 23 oktober gaan de deuren van de bibliotheek van Budel wagenwijd open voor een literaire avond rond de schrijfster Hella Haasse. De avond begint om 20.15u. Neerlandicus Harry Nefkens bespreekt het werk van de Nederlandse schrijfster en besteedt extra aandacht aan “Oeroeg”, het debuut van Hella Haasse. Betalende leden van de bibliotheek krijgen het boek ’s avonds gratis uitgereikt. Van 20.00u tot 20.15u staat de koffie voor u klaar. In de pauze is er tijd en ruimte voor een glaasje en een muzikaal intermezzo. Tijdens de vorige boekbespreking in de bibliotheek, rond de schrijver Harry Mulisch, wist de heer Nefkens de aanwezigen bijzonder te boeien. U krijgt de mogelijkheid om kennis te vergaren over schrijfster en boek. De toegang is gratis.

Informatie-avond over alle vormen van vaccinaties Woensdag 7 oktober zullen medisch onderzoeksjournalist Désirée Rôver (schrijfster van het boek “Baarmoederhalskanker”/HPV vaccin) en Anneke Bleeker een informatie avond verzorgen over alle vormen van vaccinaties. Er is spake van mogelijk verplichte inenting (mexicaanse griep) dus informeer jezelf. Het is Uw lichaam waar het om gaat. Deze avond vindt plaats in Café-zaal De Bellevue, Maarheezerweg 1 in Budel. Aanvang 20.30 uur, zaal open vanaf 20.00 uur. Graag zo spoedig mogelijk opgeven i.v.m klaarzetten van stoelen. U kunt zich opgeven via: info@natures-energy.nl of tel: 06-53676558. Entree gratis.

Dorpsfeest Gastel Traditiegetrouw staat Gastel het eerste weekend van oktober in het teken van het jaarlijkse dorpsfeest, dat georganiseerd wordt door Blaaskapel Excelsior uit Gastel. Zaterdag 3 oktober wordt vanaf 19.00 uur een playbackshow voor de Gastelse jeugd georganiseerd. Zondag 4 oktober vindt van 13.00 tot 17.00 uur een Fancyfair / Hobbymarkt plaats. Tijdens deze middag worden demonstraties droog vilten, wisse vlechten, kantklossen en schilderen gehouden. Verder worden er wenskaarten, bijenwas kaarsen en honingproducten te koop aangeboden. Ook kan deelgenomen worden aan een workshop sieraden maken. Tot slot is er een rad van fortuin en staan er diverse spelletjes klaar waaraan deelgenomen kan worden. Bezoekers kunnen deze middag genieten van live muziek. Beide activiteiten worden georganiseerd in gemeenschapshuis ‘De Schaapskooi’ te Gastel.

Winnaars Blind- date actie zomerlezen 2009 bekend! Gedurende de maand juli en augustus werden via de Blind- date actie boeken en lezers gekoppeld Op bladwijzers kon men zijn mening geven over het boek. Soms was de blind-date een minder geslaagde ontmoeting maar het merendeel van de reacties was positief en verrassend. Uit alle ingeleverde bladwijzers werden die van Frans Martens en Tamara van Seggelen beloond met een boekenbon.

Kwaliteit, Vers en Veel Voordeel... ONS SLAGERS-BEENHOUWERSTEAM Sparen voor GRATIS BBQ- of Gourmet schotel voor 4 personen.

500 gram

0.69

Witlof Bij elke 10,00 aan vlees Zak 500 gram ontvangt u een stempel. 0.89 Bij 20 stempels ontvangt u een luxe bbq- of gourmetschotel voor 4 personen. Spaarkaarten liggen bij de slagerij in de winkel.

0.99

500 gram VLEES TIP VAN FRANK! Hollandse

0.

99

0.

Rosbief a la minute moet gebakken worden in hete boter. Doordat het in paprikamix korte tijd heet moet worden, is er een grote kans Zespri Kiwi Zak 3 stuks dat de boter verbrand en u Green of goldkunt gaan beginnen. Om dit te1.59 op nieuw voorkomen kunt u bij de boter, een 500 gram klein scheutje (olijf)olie toevoegen. Olie heeft als eigenschap dat het in korte 1.99heel heet kan/mag worden. Door de olie toe te voegen aan de boter krijgt tijd de rosbief a la minute de juiste kleur, geur en smaak! Dit kunt u bij alle vlees soorten toepassen, die kort gebakken moeten worden. Groetjes en tot ziens in de winkel Frank

99

Rosbief a la Minute Boomstammetjes 500 gram Van € 7,49 Mineola’s vóór Friszoet en vol aroma Kilo 1.99

4.49 99 kilo

0.

Tartaartjes 1 kilo

Van € 8,98 vóór

6.49

Hollandse sperziebonen Los 500 gram 0.79

Minikrieltjes Voorgekookt

5 stuks

Van € 3,99 700 gram vóór 1.69

2.49 99 700 gram

0.

Varkenshaas Kort 1 kilo

Van € 12,98 vóór

Roerbakmix Chinees, Hollands, Italiaans of Thais Zak 400 gram 1.99

8.98

Hamburger of49 Varkensfilet Lapjes 99 0. 0. Ajuinburgers 1 kilo 5 stuks Van € 3,14 vóór

2.69

Van € 9,49 vóór

5.99

WIST U Hollandse DAT...

vleestomaten Op aardwarmte • U ons vlees op elk gewenst gewicht geteeld door de kunt familie krijgen; den Bosch bereid; • Ons vlees door de slager zelfvanwordt Los uit Bleiswijk. •kiloU bij ons alles kunt bestellen; Schaal 2 stuks 1.49 kwijt kunt. 1.49 • U bij ons alle vragen over vlees Conférence handperen

0.99

36/09 Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

Frans Martens krijgt een boekenbon van Johnny van de Berk

2 stuks

Hollandse komkommer 2 stuks 1.18

0.99 www.plus.nl


WOENSDAG 30 SEPTEMBER 2009

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 3

www.winkeleninbudel.nl

www.winkeleninbudel.nl

Sfeervol wonen met ATEP binnenhuisspecialisten • overgordijnen • vitrages • binnenzonwering • vloerbedekking • vinyl • linoleum • laminaat • karpetten • bedtextiel • paneel gordijnen • vouwgordijnen Bonaparte project tapijt polyamide in 16 kleuren. 79,00 nu per 400 cm breed 69,00

sfeervol wonen met

gratis gelegd

Bonaparte bouclé tapijt in 3 kleuren. 129,00 nu per 400 cm breed 59,00 euro gratis gelegd

7 mm dik zonder groef 11,95 p.M2 7 mm dik met groef 19,95 p.M2

Parade frissé tapijt polyamide in 20 kleuren. 89,00 nu per 400 cm breed 79,00

gratis gelegd (ook in 500 breed)

Vinylvloerbekleding Karpetten hoogpool in diverse motieven in 8 kleuren per 400 cm breed 160x230 nu voor 250,00 euro gratis 69,00 nu 59,00 200x290 nu voor 385,00 euro 89,00 nu 69,00 gelegd

KORTINGSBON

ATEP BETEKENT SERVICE EN GARANTIE

NIEUWSTRAAT 1 TEL. 0031 495 491263

Laminaat kwaliteit Quick-step

BUDEL

Koopzondag geopend van 13-17 uur

bij inlevering van deze kortingsbon ontvangt u de gehele maand oktober 2009

10% KORTING

Dagelijks open van 9.00-12.30 en van 13.30-18.00 uur zaterdag open tot 17.00 en vrijdag tot 20.00 uur dinsdagmiddag en zondag gesloten

op de gehele kollektie gordijnen, paneel- en vouwgordijnen. Met uitzondering van reeds afgeprijsde artikelen.

WWW.ATEPWONEN.NL

NIEUW KLIKGEBIT? Tandprothetische Praktijk VAN DE BROEK Dr. A. Mathijsenstraat 3c, 6021 CJ Budel

Kunstgebitherstellingen

VERGOEDINGEN VIA BASISVERZEKERING

Abdijstraat 16, Hamont

UITSLUITEND NA TELEFONISCHE AFSPRAAK Telefoon: GSM:

0032 11 44 64 43 • 0031 (0) 6 13957485 Brood van de week: Volkoren van 2,02 voor .......................................... Toetje van de week: Romabroodje van 1,95 voor ...............................................

1.62! 1.56!

T.: 0495 491354 Budel • Budel-Schoot • Maarheeze • www.bakkerijrooymans.nl

Weekendtip: vrijdag 2 en zaterdag 3 oktober

T.: 0495 491354 Budel • Budel-Schoot • Maarheeze • www.bakkerijrooymans.nl

de lekkerste kruimelvlaai

40

7. !

T.: 0495 491354 Budel • Budel-Schoot • Maarheeze • www.bakkerijrooymans.nl

van 9,25 voor .......................................................................... Elke dag weer.... Vers, ambachtelijk en lekker!

Win een Philips 81 cm LCD tijdens koopzondag 4 oktober SUPERSCHERPE AKTIES TIJDENS KOOPZONDAG akties alleen tijdens koopzondag geldig!

LCD-TILLEN BIJ EP: VAN DER KAMPEN mmv Frank Groenen

van  149,voor

T.: 0495 491354 Budel • Budel-Schoot • Maarheeze • www.bakkerijrooymans.nl

Nieuwstraat 62a Budel 0495-491638

van  99,95 voor

kindermiddag op vrijdagavond een

knip koopavond

U bent van harte welkom

van 18.00-20.00 uur knippen zonder afspraak Openingstijden: dins-, woens-, donderdag 08.30-17.30 uur; vrijdag: 08.00-20.00 uur; zaterdag: 08.00-14.00 uur

 299, 299,-

 119,-

Severin magnetron van  59,95 voor

 39,95 Sony audioset CMTEH10 van  119,voor

 79,-

Siemens dect telefoon Zanussi afvoerdroger gigaset AS180 trio

vanaf 1 oktober hebben we op woensdagmiddag

De koffie r! staat klaa

van  399,voor

Philips stoomsysteem GC6340

T.: 0495 491354 Budel • Budel-Schoot • Maarheeze • www.bakkerijrooymans.nl

alleen op deze dag: kinderen knippen tot 12 jaar  12,00; 12 tot 16 jaar  15,00

Philips LCD 22PFL3404

GEEF JE SNEL OP WANT VOL IS VOL

 69,95

van  349,voor

 299,-

en nog veel meer akties in onze winkel!!

EP:v.d.Kampen Electronics Audio • Video • KTV • Telecom • Klein Huishoudelijk • Witgoed • Multimedia • Dr. A. Mathijsenstraat 11 • 6021 CJ Budel • Tel. 0495 49 71 79 • www.epvanderkampen.nl EP:ElectronicPartner®

Thuis in eluid Beeld en G


WOENSDAG 30 SEPTEMBER 2009

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 4

Informatiebulletin over culturele of gewoon gezellige evenementen in onze regio samengesteld door de Grenskoerier

junt@chello.nl

Vrijdag 2 oktober • Op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur is tot en met 15 november het werk van de Cranendonckse kunstenaressen Annie van Hunsel (schilderijen) en Annie Brummans (keramiek) te zien. Zij exposeren in Galerie Hoeve Den Erver aan de Bourgognestraat 32a in Beek.

Zaterdag 3 oktober • Traditiegetrouw staat Gastel het eerste weekend van oktober in het teken van het jaarlijkse dorpsfeest, dat georganiseerd wordt door Blaaskapel Excelsior. Zaterdagavond 3 oktober wordt vanaf 19.00 uur een playbackshow voor de Gastelse jeugd georganiseerd. Zondagmiddag 4 oktober vindt van 13.00 tot 17.00 uur een Fancyfair / Hobbymarkt plaats. • Op zaterdag 3 oktober is het weer tijd voor de vijfde editie van Harlekyn op z’n Kop. Op de vijfde editie mogen DJ’s als Dragan & Main, Creative Arts en Jasper van Raaij hun kunsten vertonen aan het publiek. Het programma zal om 20:30 van start gaan en zal tot 03:00 duren. Kaarten kosten �8,50 en zijn verkrijgbaar bij Lenie’s Cafetaria en Jc Harlekyn te Maarheeze. • Op zaterdag 3 oktober a.s. wordt door de K.S. de Heiknuuters wederom de welbekende kilotouwtrekwedstrijd gehouden. De wedstrijd wordt gehouden bij gemeenschapshuis De Schakel te Budel-Dorplein, aanvang 19.30 uur. • Op zaterdag 3 oktober wordt er weer een kinderkleding- en speelgoedbeurs georganiseerd in Gemeenschapshuis De Meent, Julianastraat 1 te Leende. De verkoop is van 11.00 tot 13.00 uur. De entree is gratis.

Zondag 4 oktober • Op zondag 4 oktober organiseert MAC De Kempenrijders hun jaarlijkse autocross in samenwerking met ASUZ. Het circuit is gelegen aan de Nieuwendijk te Budel. Aanvang van de wedstrijden om ± 11.30 uur. • Aanstaande zondag, 4 oktober, tussen 10:00 en 12:00 uur organiseert Peuterspeelzaal “de Kruimelhoek” een 2e hands beurs. Te koop aangeboden wordt o.a. kinderkleding, speelgoed en babybenodigdheden. • Op zondag 4 oktober zal bij Beckers Meesterbloembinders de gehele winkel weer omgetoverd worden in een indrukwekkende expositie ruimte. Stef Beckers presenteert traditiegetrouw zijn werk en nieuwe ontwerpen samen met Paula Bastiaansen. • De dameskledingbeurs Maarheeze vindt plaats op zondag 4 oktober in de Blokhut van stichting Scouting Kizito op de Vloeten 4 Soerendonk (gelegen aan de doorgaande weg Maarheeze – Soerendonk).

Ruud Schoorl

Proficiat met je 30e verjaardag op donderdag 1 oktober. namens mam en pap Kent u ook iemand die volgende week jarig is en wilt u hem of haar verrassen met een HEERLIJKE TAART, ter beschikking gesteld door:

T. 0495 491354 Budel · Budel-Schoot· Maarheeze

www.bakkerijrooymans.nl

laat het ons dan weten. Stuur een e-mail of vul onderstaande bon in en stuur deze, met een foto, vóór maandagmorgen 10.00 uur naar:

De Grenskoerier, Postbus 2040, 6020 AA Budel of e-mail naar: info@grenskoerier.nl, t.a.v. ‘De jarige van de week’. Mogelijk wordt hij of zij de gelukkige. Wekelijks verloten wij één taart. De jarige wordt verzocht de taart zelf op te halen. Wel even vooraf (telefonisch) reserveren. De advertentie dient meegenomen te worden, wanneer u de taart ophaalt. Wilt u de foto retour? Sluit dan een aan uzelf geadresseerde en gefrankeerde enveloppe bij.

Spiritualiteitavond in Soerendonk Op dinsdag 6 oktober wordt er weer een spiritualiteitavond gehouden in gemeenschapshuis Den Donck aan de Van Schaiklaan 1 in Soerendonk. De avond wordt verzorgd door Nico Liplijn, begint om 20.00 uur en eindigt om 22.00 uur. Iedereen is van harte welkom, vooraf aanmelden is niet nodig.

Senioren Vereniging Budel-Schoot Vanaf 6 oktober om 13.45 uur starten de koersballers weer een nieuw seizoen en meteen begint wedstrijdleider Sjaak Krebbers ook met een nieuwe spelformule. Wij spelen elke dinsdag van af 13.45 uur in de Reinder maar op woensdag 28 oktober spelen wij voor ons tornooi in de Schakel in Dorplein. De biljarters oefenen nog steeds op maandag maar voor de punten spelen zij op dinsdag en woensdag.vanaf 13.00 uur ook in de Reinder. De kieners zijn welkom op 1-15 en 29 oktober vanaf 14.00 uur. De Dames met de vlijtige handen zijn welkom bij de Welfare op 8 en 22 oktober. De kaarters zijn hartelijk welkom elke dinsdag tussen 13.00 en 17.00 uur. Mensen die graag dansen kom eens een kijkje nemen in de Reinder om te zien hoe leuk volksdansen is, zij doen dit elke maandag vanaf 14.30 uur. Op 16 oktober vieren wij de dag van de Ouderen met een H. Mis en een optreden van de Juweeltjes dit gaat door in de Reinder de zaal gaat open om 13.00 uur, de H. Mis begint om 13.30 uur. Er is twee maal koffie en een maal vlaai plus een verfrissing voor 6 Euro p.p. Voor de ouderen die van volksmuziek houden kunnen wij U aan bevelen een optreden van De Velt Op, op zaterdag 17 oktober in de Smeltkroes in Maarheeze, deze dag begint om 14.00 uur en de inkomst voor een mooie namiddag kost slechts 2 euro.

Prinses Beatrixfonds collecte

De opbrengst van de collecte voor spierziekten bedraagt voor totaal Cranendonck: € 4.792,89. Dank aan alle medewerkenden en gulle gevers. Uw steun voor spierziekten kan niet gemist worden. Meer weten? www.beatrix.nl

MOTOREN & QUADS nieuw en gebruikt verkoop en reparatie

Naam jarige: Adres: Plaats: Geb.datum: Naam aanvrager:

Tel.:

Rondven 22a Maarheeze Tel (0495) 591033

’t Is ’n gröte zooi in Buul. ’t Hieël törp ligt overhoeëp. Dao zien veul weenkels wo dae ge allieën nog maer mej unne krosmoter kunt komen. En dao ziej eech ozze Sjang nog neet óp kroêpen. Die van de gement vonnen dae ’t Capucijnerplein er wer us ânders biê moes komen liggen. Wurrum eigenluk? Wa mankeerden er aen ’t Capucijnerplein? Gebeurden er te veul ongelukken? Was de weg versleten? Zaoten er koêlen en gaoten in de weg van ’t Plein? Niks van dae alles! Dae kós óch neet, want dae plein is nog gen ens zoe lang gelejen vur hieël veul gaeld opneej aongelegd. Willen de meensen die boven de weenkels op ’t Plein wonen dae alles ânders moet? Nöit niks van gehuurd! Willen de winkeliers dae alles op ’t Plein moet verânderen? Nöit niks van gehuurd! Maer ich hêb wél gehuurd dae de winkeliers gen leilindes vur hunne weenkel terug willen, want dae geft in ut veurjaor maer un lelleke plaekzooi. En daobie zörgen die leilindes er óch nog us veur dae ge die weenkels van de straot oêt êmper ziet liggen. En de meensen die boven de weenkels wonen kunnen door die leilindes nemmer fesoenlek gâpen nao alles wa vurbiê kumt. En wa dut de Gement? Die plânten dao wer opneej leilindes neer. Let op! Binnenkort komen die politiekers wer ropen dae “de mensen in de straat” mier inspraak moeten kriêgen en mej meugen deenken. Dae komen ze dan beloven umdae er in ’t vollegend veurjaor wer gementeverkiezingen zien. Hoezoewe inspraak? Wo inspraak? Hêmmen de meensen van Craonendoonk dan óch inspraak gehad toen die edelachtbare dames en heren oet de gementeraod ‘Jao’ tigge de burregemester zeien toen dien veurstelde um ’n neej gementehoês aen de rând van ’t Craonendoonkse bos te bouwen? Willen de meste meensen van Craonendoonk dae? Is hun dae gevrogd? Nieje! Neturluk neet! Want dan zouwen de meste meensen gezigd hêmmen dae zillie dao hellemaol ne blij mej zien. Hoe de burregemester zoe iets regelt hit ie zêlf us op un bie-ieënkomst oêtgelegd. Iemut die dao bie was hit dae tigge meech verteld. Urst hit de burregemester zien wethawwers ingepakt. Die zeien ‘Jao’ tigge de burregemester. Toen reep de burregemester de fractieveurzitters bie mekaor. De meste wâren neturluk door hun wethawwers al biegepröt en zeien maer gâw ‘Jao’. Zillie kósten slêcht hunne wethawwer âfvallen. En toen de burregemester er zeker van was dae de meste rödsleej ‘Jao’ tigge ’t verplaetsen van ’t gementehoês zouwen zeggen, geenk hij er pas mej nao de rödsvergaodering. ‘Lang leve de Inspraak in 2009!’ ‘Lang leve de Democratie in Cranendonck!’ As er al rödsleej wâren die ’t er ne me ens wâren dae ’t neej gementehoês êrreges henne moes wo nog gen bus kumt, dan hân die dao niks mier in te bringen. Zillie kósten praoten wa ze wouwen, ’t zou gen zier oêtmâken, want ’t was al geregeld in de âchterkamerkes van de burregemester. Eech en ozze Sjang zien now van mèning verânderd. Willie hêmmen altiêd gedâcht dae ’t gementehoês moes bliêven wo dae ’t toês huurde. In de grötste kern, dus in Buul! Maer now deenk eech dao ânders over en ozze Sjang dan neturluk óch. Eech bedoel dae as ’t zoewe vort moet me de politiek van Buul dae zillie dan maer gâw opsodemieteren. As dit vort de politieke ‘Waarden en Normen’ van Craonendoonk zien, dan óch maer weg er mej. Weg oet Buul! Weg me hun gementehoês, hun wethawwers, hun rödsleej én dae zillie dan de burregemester óch maer mej nemen. En dan neet nao de rând van ’t Craonendoonks bos, maer zoe deep meugeluk erin. Plak zat! En dan un hieël hoeëg heg er um henne en dreij rijen konnieferen zoe dae willie er nöit niks mier van hoêven te zeen. En van dae moi, apart gebouw hie in Buul mâken willie ’n prachtig hotel me un groeët terras. Veul hoefde dao neet aen te verânderen, want slaopkâmers zien er al zat. Ozze Sjang zigt óch: “bèter un bruisend hotel in Buul dan ’n doeës vol bestuurders die allieën maer ‘jao’ knikken as de burregemester dao um vrogt”. Maer ja, as ge van dae gebouw hie in Buul ’n hotel wilt mâken, dan haaje dao ’n vergunning vur noeëdig. En dao zullen willie, zoe as gewoonluk, lang op moeten wâchten, as willie die al kriêgen. Eech deenk dae de burregemester livver ’n hotel gebouwd wil hêmmen in de burt van zien neej gementehoês. De deuren van zien âchterkamerke stön al open um de fractieveurzitters binnen te laoten. En hij zal hun zeggen dae ze dae maer goe moeten vinnen. ’t Is ongepermeteerd!

Junt.


WOENSDAG 30 SEPTEMBER 2009

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 5

“CV de Pintewippers” 55 jaar feest dit willen wij vieren op 24 & 25 oktober

Zaterdag 24 oktober Receptie van 19.30 tot 21.00 uur Daarna groot bal met DJ Frank de Manboer & de band Tipi’s Bookstore Zondag 25 oktober vanaf 13.30 uur Tapzingen mmv diverse Cranendonckse artiesten We Melen De bleerkop Versleten Werk Tonnie en Gerrie Anton Loos Leon de Beer en Onbesnut Locatie Feesttent op het Cornelisplein in Gastel Beide dagen entree gratis

A.S. ZONDAG DIERENDAG WIJ ZIJN OPEN VAN 13-17 UUR Verwen uw dieren eens met iets lekkers. Bij aankoop van dierenbenodigdheden en/of voeders voor uw huisdieren ontvangt u op zondag 4 oktober

EEN GRATIS SNOEPZAKJE voor uw hond, kat, konijn, cavia, hamster, kanarie of parkiet bij…

SCHOLTEN

HENGELSPORT & DIERENSPECIAALZAAK

Nieuwstraat 12 • Budel • Telefoon (0495) 491248 ➩Uitverkoop alles halve prijs zaterdags geopend Tuincentrum Steenbakkers, Nieuwstraat 95, Budel ➩Te koop: Kachelhout in verpakking + eiken planken. Te bevragen: 06-38313162

Verheggen interieurs

VERHEGGEN INTERIEURS

Roermondseweg 16-20 · Weert Tel. 0495 532498 · Fax 0495 544190 www.verheggen.nl

www.verheggen.nl info@verheggen.nl

Taxi- en luchthavenvervoer Guido

WERELD DIERENDAG! zondag 4 oktober dierendag!

Profiteer van de extra korting op diverse artikelen uit ons uitgebreide assortiment Haal op zaterdag 3 oktober een gratis snoepzakje!

Dierenbenodigheden en tuinartikelen

(kinderen t/m 12 jaar gratis) zowel zakelijk als particulier Ook voor feestjes enz.

Janssen Molen

Reservatie gewenst: (0032)(0)11-663655 of (0032) (0)473-240242

GEZOCHT ONGETRAINDE PERSONEN MET RUGKLACHTEN Wilt u meedoen aan het onderzoek van 4 weken onder begeleiding van studenten ROC sport en bewegen, de speciaal ontwikkelde trainingsmethoden volgen? Pak dan de telefoon en bel 0495-494141.

Meld u aan voo r een ste rke rug in 4 weke n

Twee keer per week, gedurende 60 minuten volgt u dan dit trainingsprogramma dat bestaat uit een specifieke korte rugtraining, gecombineerd met een algemeen spierversterkend schema voor de rest van het lichaam. Kosten zijn €. 12,60. Meld u aan via telefoonnummer 0495-494141. Voor de informatie dagen woensdag 7 oktober om 21.00 uur en zaterdag 10 oktober om 11.00 uur. ( dit ism Henk Kupers fysiotherapie )

Grootschoterweg 17 Budel-Schoot

Clement van Maasdijkstraat 3 6021 PL Budel (0)495 - 431300 info@alpro.nl www.alpro.nl

Alpro is al ruim 25 jaar producent van kunststof ramen en deuren. Het bedrijf is voortdurend in ontwikkeling en beschikt over verregaande geautomatiseerde systemen en processen in calculatie, werkvoorbereiding en productie. Alpro heeft kwaliteit en leverbetrouwbaarheid hoog in haar vaandel staan. Hiertoe beschikt Alpro over een gedreven team van specialisten die hun team willen uitbreiden met een nieuwe collega.

Werkvoorbereider Functie omschrijving

U bent belast met de totstandkoming van de benodigde voorbereiding ten behoeve van inkoop, productie en montage. U tekent en ontwerpt bouwkundige details en aansluitingen in een geautomatiseerde systeem. U bent budget verantwoordelijk, beheert het projectdossier en overlegt met de klant over voortgang, levering en uitvoering. Tevens bent u verantwoordelijk voor het bestellen van de benodigde grondstoffen en hulpmiddelen en voert hiervoor overleg met leveranciers. Ervaring / opleiding - afgeronde bouwkundige opleiding op MBO/HBO niveau - ervaring met Autocad - sterke affiniteit met geautomatiseerde processen - ervaring in de kozijnenbranche is een pré Profiel U bent ambitieus ingesteld en beschikt over een bovengemiddelde affiniteit voor geautomatiseerde (werkvoorbereidings)systemen. U heeft een sterke persoonlijkheid, bent een echte aanpakker en kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.Verder kunt u constructief denken en secuur werken. Informatie Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Dhr. R. Nieuwenhuizen via telefoonnummer 0495- 431300. Uw schriftelijke reactie voorzien van Curriculum Vitae kunt u tot 9 oktober sturen per e-mail naar info@alpro.nl of naar bovenstaand adres.

Sportlaan 1 · 6021 KA Budel · 0495-494141 www.sportivo-cranendonck.nl 01_AlproAdvertentie_250909.indd 1

25-09-09 15:51


WOENSDAG 30 SEPTEMBER 2009

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 6

ATEP binnenhuisspecialisten is de dealer voor Jasno shutters en Blinds WEEKENDDIENST: Huisartsen, bel de huisartsenpost: 0495-677677 (nieuw nummer!) WEEKENDDIENST: Tandartsen, voor patiënten van de tandartsen die aangesloten zijn bij de kring Weert, Nederweert en Cranendonck geldt in geval van spoedeisende hulp het centrale nummer: (0495) 46 07 65 Het spreekuur is op zaterdag en zondag van 11.00 tot 11.30 uur APOTHEEK BUDEL openingsuren: werkdagen van 8.00 - 17.30 uur, zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. Voor de dienstdoende apotheek buiten deze uren belt u 549720 APOTHEEK MAARHEEZE openingsuren: maandag t/m vrijdag van 8.30 - 18.00 uur en op zaterdag van 10.00-12.00 uur. Voor de dienstdoende apotheek buiten deze uren belt u 549720 Bezorging medicijnen De bezorging van medicijnen door Apotheek Budel vindt ook plaats na het sluitingsuur. Bestelde medicijnen worden te allen tijde afgeleverd. Bij slechte weersomstandigheden kan de bezorging wel ooit uitlopen tot acht uur in de avond. Geen zorgen dus! PRIESTERS REGIO CRANENDONCK: Pastoor Roes, Kerkstraat 27, Budel, tel. 491215 Kapelaan Van Dijk, Kerkstraat 20, Maarheeze, tel 591215 Pastoor Cornelissen, Collegestraat 25, Hamont-Achel, tel. 0032 11 440222 WACHTDIENST VAN GENEESHEREN HAMONT: Voor spoedgevallen belt u het centrale nummer: 011 - 666612 ZUIDZORG Bureau Budel: Gr. Hornelaan 2a (beperkte uitleen ma t/m vr van 17 tot 18 u.) Dag en nacht bereikbaar via centraal kantoor, De Run 5601, Veldhoven: 040-2308408 Uitleen verpleeg- en kraamzorgartikelen: 040-2308000 DIABETESLIJN (033) 463 05 66, info@dvn.nl, voor alle vragen over diabetes (24 uur per dag, ‘s nachts alleen in geval van nood) VERLOSKUNDIGEN José van Niel en Simone Pauëlsen zijn de verloskundigen van de gemeente Cranendonck, tel.: (0495) 49 22 44. Bij geen gehoor of langdurig gesprek, kunt u de verloskundige via de portier van het St. JansGasthuis op laten roepen. Tel. (0495) 57 21 00 www.verloskundigenbudel-maarheeze.nl KRAAMZORG HOMECARE Informatie of aanmelden kraamzorg van ma. t/m vr van 09.00 -17.00 uur. Voor directe kraamzorg 24 uur per dag bereikbaar 040-20 64 444 of Regiokantoor Cranendonck: Monique Vos 0495-518932 of www.kraamzorg-homecare.nl Waar vind ik een AED? Budel-Dorplein: Taxi Hompes, zijgevel Budel-Schoot: Gemeenschapshuis De Reinder, voorgevel Budel: Molenstraat 34 zijgevel, Oude postkantoor bij de brievenbussen, Gemeenschapshuis De Borgh voorgevel, Cranendonckln 67, voor gebruik bij evenementen: Mathijssenstraat 66 Gastel: De Cranenhoeve, voorgevel Soerendonk: Café De Sport, voorgevel Maarheeze: Liac voorgevel, Ereprijsstraat 20 zijgevel, Dissel 80 zijgevel Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming Meldkamer Stichting Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID): 088 - 8113113 (0,10 p/m; voor meldingen dierenmishandeling) Meldkamer Dierenambulance (van de Dierenbescherming afdeling Brabant Zuid-Oost), 0900 - 1120000 (0,20 p/m; 24 uur bereikbaar voor meldingen dierennnoodhulp) * vermiste en/of gevonden huisdieren in deze regio; Will van Leeuwen; wileninka@hotmail.com; tel. 0495-499690 (ma-vr na 16.00 uur, weekends bereikbaar) De dieren zullen eenmalig gratis in De Grenskoerier geplaatst worden. BUURTZORG MAARHEEZE/SOERENDONK/GASTEL/STERKSEL. Thuiszorg verpleging en verzorging. 24 uur direct bereikbaar onder nummer 06-22331266

Politie Cranendonck, Kijkakkers 37, Maarheeze, tel. 0900-8844 Ambulancedienst alarmnummer 112. (Als het dringend is).

Stan Vansamang afgelast Het gerucht deed al enkele dagen de ronde. Maar nu is de kogel door de kerk Stan vansamang zal niet optreden op 3 Oktober in “De Posthoorn” te Hamont. Stan heeft op die zelfde dag een tv opname en kan niet tijdig aanwezig zijn. Het optreden wordt niet uitgesteld omdat zijn agenda

het niet toelaat. Voor terugbetaling van de tickets kan u het beste contact opnemen met het secretariaat van Ticket4u. Ook de mensen die tickets gekocht hebben via de gemeente moeten contact opnemen met ticket4u. Tel:011/821661

Heemkamer Budel geopend Heemkundekring ‘De Baronie van Cranendonck’ opent op donderdag 1 oktober de deur van de heemkamer in het Schepenhuis op de Markt te Budel voor de maandelijkse openstelling. Bezoekers zijn welkom van 14.00-22.00 uur. Leden van de werk-

groepen stamboomonderzoek en fotografie zijn aanwezig om geïnteresseerden van dienst te zijn. Voor nadere informatie zie: www.heemkundekringcranendonck.nl. De toegang is gratis.

Bent u ook al in de ban van shutters? Deze houten binnenluiken duiken regelmatig op in films. In Amerika zijn ze al niet meer weg te denken uit het straatbeeld. En ook Nederland zijn ze aardig aan het veroveren. Niet zo gek, want shutters zijn bijzonder sfeervol, enorm praktisch en ze bieden u alle privacy. Shutters bestaan uit één of meerdere panelen waarin lamellen bevestigd zijn. De lamellen kunnen op en neer bewegen, waardoor u de hoeveelheid lichtinval en privacy eenvoudig kunt regelen. Modern, klassiek, barok, minimalistisch… shutters passen bij iedere stijl. Doordat ze op maat gemaakt worden, kunt u de uitstraling helemaal zelf bepalen. U heeft onder meer de keuze uit verschillende lamelbreedtes, scharnieren, bedieningsvormen en een 50-tal lak- en beitskleuren. Jasno levert alle shutters standaard met verzonken scharnieren. Dit zorgt voor een strakke belijning en geeft de shutters een eigentijdse uitstraling. Shutters zijn niet alleen geschikt voor ramen en deuren. Ze kunnen ook dienen als afscheiding van twee ruimten of als (schuif)deur in een kastenwand. Ze zijn bovendien vochtbestendig, dus ook in de badkamer of bij het zwembad kunt u ze zonder problemen toepassen. Schuin, rond, getoogd of zelfs zeshoekig… Shutters kunnen in vrijwel alle vormen en maten geleverd worden. Ook bij metershoge raampartijen of draaikiepramen kunnen shutters worden toegepast. Jasno blinds: houten jaloezieën met karakter

Blinds geeft een prachtig gefilterd licht

Ook de blinds, de houten jaloezieën van Jasno, verdienen de aandacht. Door de hoge mate van afwerking onderscheiden ze zich van veel andere houten jaloezieën. De zijkant van de lamellen, de houten koordknopjes en de frontlijst voor de bovenbak zijn bijvoorbeeld standaard in de lamelkleur meegelakt. Daarnaast hebben ze een trapeziumvormige onderlat die beschadigingen aan uw vensterbank voorkomt. Een ander kenmerk van de Jasno blinds is de mogelijkheid tot privacyuitvoering. De koordjes lopen hierbij door kleine inkepingen aan de

achterzijde van elke lamel. De blinds kunnen bovendien perfect in één project gecombineerd worden met de shutters, omdat de lamelbreedtes en kleuren met elkaar matchen. De medewerkers van ATEP binnenhuisspecialisten zijn opgeleid door Jasno Shutters en kunnen u vakkundig adviseren. In de showroom kunt u verschillende voorbeelden en toepassingen van shutters bekijken. Als u de afmetingen van uw ramen meeneemt, kunnen zij ook een prijsindicatie geven. U vindt Atep midden in het centrum van Budel aan de Nieuwstraat 1.

Expositie; Beckers Meesterbloembinders Bijzondere editie van uitzonderlijk werk

Kantooradres: De Grenskoerier Dr. A. Mathijsenstraat 34 6021 CL Budel Postbus 2040, 6020 AA Budel Telefoon: (0495) 495464 Telefax: (0495) 494745 e-mail: info@grenskoerier.nl internet: www.grenskoerier.nl Openingstijden: ma: 9.00-13.00 uur. di. t/m vr. 9.00-12.00 uur wo. gesloten Redactie: Riny van Gerven Postabonnement: € 3,60 per exemplaar. NOTEERT U EVEN… ◆ Inleveren kopij (redactionele artikeltjes, e.d. voorzien van naam, adres en telefoonnummer van de contactpersoon) vóór maandag 12.00 uur. Voorkeur per e-mail naar: info@grenskoerier.nl ◆ Opgeven van advertenties vóór maandag 13.00 uur. ◆ Berichten en advertenties voor Grenskoerier-TV kunnen dagelijks worden opgegeven. Digitaal aanleveren: via e-mail (info@grenskoerier.nl), CD, DVD, USB-sticks, geheugencards of diskette. Kopij weekblad De Grenskoerier. Via e-mail bij voorkeur als ‘platte tekst’ of als bijlage (Word-document). Geen foto’s of logo’s in dit programma. Advertenties en logo’s weekblad: als PDF of EPS-document of als Adobe Indesign, QuarkXpress of Adobe Illustratorbestand. (Lettertypes insluiten). Aanleveren foto’s weekblad: als JPEG, TIF-, EPS- of Adobe Photoshop-bestand (resolutie 200 dpi) Hoe werkt ‘brief onder nummer’? Als U wilt reageren op een advertentie die geplaatst is onder nummer, stuurt U uw reaktie naar ”De Grenskoerier”. U vermeldt linksboven op de envelop het betreffende nummer. Wij zorgen voor een snelle en discrete toezending. Aansprakelijkheid: Deze krant is met de grootste zorg samengesteld en uitgegeven. Toch kunnen er geen rechten worden ontleend aan eventuele foutieve vermeldingen, kennelijke zetfouten en verlate bezorging.

Op zondag 4 oktober zal bij Beckers Meesterbloembinders de gehele winkel weer omgetoverd worden in een indrukwekkende expositie ruimte. Stef Beckers presenteert traditiegetrouw zijn werk en nieuwe ontwerpen samen met een bekende kunstenares. Dit jaar is dat Paula Bastiaansen. Paula Bastiaansen is internationaal gekend om haar indrukwekkende objecten en staat hoog aangeschreven in de wereld van de Kunst . Zij maakt objecten van porselein die bij wijze van spreken, zo dun zijn als papier. Een enerverend groeiproces om steeds weer de grenzen te verleggen van wat praktisch en technisch mogelijk is vanuit het materiaal en het stookproces in de oven. Stroken zeer dun porselein wervelen en vormen zich krullend rond in een leegte. De fragiliteit van het flinterdunne materiaal is bijna beangstigend en adembenemend.

Dit wordt nog versterkt doordat de vormen steeds vaker op bijna niets uitlopen en wervelend de ruimte ingaan. In de vele bekende galeries rond de wereld staat haar werk tentoongesteld. Zij was Award winnares in Taiwan. In deze nieuwe editie van Stef Beckers zullen organische wandobjecten de toon voeren. Zeldzame materialen zijn samen gevormd tot unieke driedimensionale collages. Ieder met een geheel eigen karakter. Aanvullend een grote groep van zeldzame kristal en fossiel objecten. Uniek zijn de grote zoutkristallen uit de woestijn van West-Afrika bij Taoudenni. Van beide vormgevers zal ieder een 40 tal werken te bezichtigen zijn. Dit alles wordt op zondag 4 oktober gepresenteerd in aanwezigheid van beide vormgevers. Na deze opening zijn de werken nog enkele weken te bewonderen tot en met eind oktober.

Budelse muzikanten naar NK Muziek maken is topsport. Dit geldt zeker voor Paul Vlassak en Lars van Tulden die als muzikanten deelnemen aan het Nederlands kampioenschap. De beide slagwerkers van Harmonie E.M.M. Budel zullen op zaterdag 3 oktober deelnemen aan het NK voor slagwerkers dat wordt gehouden in Gemeenschapscentrum ’t Huiken in Elburg. Voor een tweekoppige jury zullen zowel Lars als Paul hun talent en vaardigheden laten zien en horen. Beide spelen ze multipercussion, dat wil zeggen dat

zij een uitvoering geven met meerdere troms, bekkens en andere slagwerkinstrumenten. Lars komt uit in de eerste en hoogste divisie. Paul speelt in de derde divisie. De jury beoordeelt hun uitvoering op zaken zoals muzikale uitvoering, dynamiek en nuancering, ritmiek en samenspel, techniek en klankgehalte. Zo’n 150 muzikanten nemen deel aan het kampioenschap. De uitslag zal om ongeveer 19.00 uur bekend worden gemaakt.


WOENSDAG 30 SEPTEMBER 2009

LIVE MUZIEK VOOR UW FEEST?

SIDE BY SIDE

Bel: (0032)11-621862 www.duosidebyside.be

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 7

Onvergetelijk

LOGOPEDIEPRAKTIJK BUDEL

Op 17 september 2009 waren wij 50 jaar getrouwd. Wij willen iedereen bedanken die voor ons deze dag onvergetelijk hebben gemaakt. Het zij met cadeaus, bloemen en kaarten en in het bijzonder de Buurt Anna v. Saksenstraat voor de mooie versiering.

Is verhuisd

Dorpsstraat 23, Budel

Vanaf 28 September zijn wij werkzaam in het Medisch Beweegcentrum Budel Ons nieuwe adres: De Dam 5e 6021KM Budel tel: 0495 49 55 57 e-mail: logopediebudel@hetnet.nl

Mia en Tonny Spee-van Kessel

Logopedisten gespecialiseerd in het behandelen van problemen op het gebied van: spraak,taal,stem,gehoor,adem, prelogopedie(eten en drinken bij zuigelingen) slikken bij volwassenen, lezen-spellen.

Uw meubels opnieuw stofferen

Wij zijn dealer van o.a.: Sahco Hesslein Zimmer & Rohde JAB De Ploeg Kvadrat Chivasso Monkwell Andrew Martin Pepe Penalver Sur Canape Joel Dely Backhausen Alcantara

• Wij zijn gespecialiseerd in het opnieuw bekleden van uw antieke, klassieke en moderne meubels met exclusieve meubelstoffen of leder.

• Breng een bezoek aan onze showroom of kijk op internet: www.mertensweert.nl

• Wij staan borg voor hoogstaande kwaliteit en een perfecte afwerking.

Bel voor een vrijblijvende offerte en wij adviseren u, bij u thuis, hoe onze stoffen in uw interieur zijn toe te passen.

Tel. 0495 538150

ZONDAG 4 OKTOBER KOOPZONDAG OPEN VAN 13-17 UUR dames & herenmode

Markt 21 • Budel


WOENSDAG 30 SEPTEMBER 2009

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 8

> O.L.V. Visitatie Budel/Gastel

> O.L.V. Visitatie en H. Antonius van Padua Budel-Schoot

Telefoonnummer: 0495491215 e-mailadres: secretariaat@onzelievevrouwvisitatie.nl actuele informatie: www.onzelievevrouwvisitatie.nl Bankrekeningnr. 1095 81 024

Grootschoterweg 86, 6023 AT; tel: 491315 Geleden onrecht snel vergeten; ontvangen weldaad lang gedenken! * Wijze raad van ‘Vader’ Cats. Nog altijd even wijs en vaderlijk. Bouwstenen voor goede relaties en dus gelukkig leven. * zaterdag WoordCommuniedienst. Kom samen in onze kerk. Ontmoet onze Heer, ontmoet mekaar en... steun door uw aanwezigheid ook onze voorgangers. Laat hen proeven dat hun inzet gewaardeerd wordt. Het geeft onze parochie meer zicht op toekomst.

Parochiecentrum De Goede Herder

Telefoonnummer: 0495499204 e-mail: parochiecentrum@onzelievevrouwvisitatie.nl Adres: Kerkstraat 27, 6021 CH Budel Openingstijden: Ma. t/m vr. 09:00 tot 12:00 uur, woensdag ook van 19:00 tot 20:00 uur zaterdag van 10:00 tot 12:00 uur.

Diensten en intenties: * zat. 3 oktober om 19.00 uur WoCodienst: Toon Rademaekers; Theu vTulden. * zondag geen dienst * maandag om 19.00 uur: Flip (verj.) en Wies Looijmans-Rademaekers

Activiteiten komende periode : Doopgesprekken 3 november 2009 Doopvieringen in Budel en Gastel 14 november 2009 Parochiebestuurvergadering 7 oktober; Parochievergadering 7 oktober Thema 27B Wat doet zich voor op onze levensweg. Wanneer leven we goed en zoals we bedoeld zijn. In de loop van de tijd gebeurt er van alles en allemaal zijn we op een of andere manier gekleurd door wat er zich op onze levensweg heeft voorgedaan. En geloof maar dat we in de loop van de tijd veranderd zijn. Dit weekend worden we door de lezingen uit de Bijbel uitgedaagd om ons af te vragen hoe we gevaren zijn met onze opvattingen over liefde tussen mensen.

> H. Jozef,

Een open geest helpt aan een open hart. Erg ‘kleurrijk’ de hoofdweg. ‘Kleurrijk’ ook Sint Andreas, onze school; zij heeft alvast baat bij dit kleurenpallet. Meer kleur ook in ons hart, in onze gemeenschap? Diensten en intenties: * zaterdag 3 oktober om 18.00 uur: Rafaël Noguera-Lopez (jrgt.); Rafael-Tellez Gallardo; Jan Braeken (senioren BudelSchoot); Karel Latten; Cees vDuin (Wijk 4+5);

Zaterdag 3 oktober 19:00 uur - Familie Eucharistieviering “Michiel” m.m.v. de Kwekkerkes overleden familie Verhees- Noten en overleden kinderen ; Mathieu en Petronella Slegers- v.d. Wildenberg; Driek Damen en overleden familie; Wim Huibers en broer Jan (jgt); Zus Slenders- Schepens; Joseph en Petronella Fransen- Beliën en overleden familie (verj); Gradje Duisters; Piet Corstjens; Jac Kuipers en Dora Duisters (verj); Rene Raijmakers; Paul Kuipers (jgt)

De Flank, Graafschap Hornelaan 2, 6021 XL Budel Maandag 5 oktober 19:00 uur Woord en Communieviering Geen intenties Woensdag 7 oktober 19:00 uur Eucharistieviering Leon de Lange

Corneliuskapel, St. Cornelisplein 1

6028 RN Gastel

Zaterdag 3 oktober : 17:30 uur Woord en Communieviering Jan en Mina Martens- Verhoeven en overleden kinderen; Jan en Marie Damen (jgt).

Budel-Dorplein

Grootschoterweg 86, 6023 AT; tel: 491315

Grote Kerk, Kerkstraat 10, 6021 CH Budel

Zondag 4 oktober 10:30 uur Eucharistieviering voor de zielenrust van Nellie van Gennip en overleden familie van Gennip; Door van Kessel- Teeuwen (buurt); Paulus Claassen, beide echtgenotes en zonen Leo en Pier; Annie Bijmans- Lucas (jgt); Bert Bax (verj) en overleden familie Bax- van Cranenbroek; Katharina Schneider (jgt) en kleinzoon HeinzDieter .

> Christelijk Centrum Hamont

> St. Jan Onthoofding, Soerendonk Dorpsstraat 25, Soerendonk. tel. 0495-591216 Mobiel: 06-26054350 Kapelaan David van Dijk Heilige missen: Zaterdag 19.00 uur Zondag 11.30 uur Dinsdag 09.00 uur Spreekuur: De spreekuren komen te vervallen. U kunt voortaan altijd contact opnemen met kapelaan van Dijk, behalve op maandag.   Misintenties: Deze kunt u opgeven middels een briefje in een enveloppe (met de intentie, datum en het benodigde bedrag) in de brievenbus bij Piet Adams, Kruisstraat 31, Soerendonk.   Zaterdag 3 oktober 2009. M.m.v. parochiekoor. Zondag 4 oktober 2009. Familie Claassen, Cornelis Boelens en Anna Maria  Slegers, Dries en Drika Damen, Jan Groenen overleden familie Jan Schellekens-van Eerd, Sjef Briels, Jan Ras en Antonet Boerenkamp en kinderen, Lien Cox-van Dooren   Dinsdag 6 oktober 2009. GEEN MIS.

Zondag 4 oktober 08:30 uur Woord en Communieviering geen intenties

Transistorstraat 1  3930 Hamont-Achel Contactadressen Henk en Martha Hoeben – 0495 519933 (NL) Math en Corrie Kuijpers – 0495 518265 (NL) René en Laurette van den Dijck - (0032) 011545266 ( B ) www.cchamont.be , e-mail info@cchamont.be Boekwinkel : (0031) 0495 491145 Thema: Zo is het ook met het geloof: indien het niet met werken gepaard gaat, is het, op zichzelf genomen dood. (Jakobus 2: 17) In onze huidige wereld, die zoveel pijn en ellende kent, is het van groot belang dat het geloof tot daden leidt.  Alleen zo kunnen er veranderingen komen. Dit veranderingsproces moet bij onszelf beginnen. Woensdag 30 september 19.00 – 20.00 uur bidstond  20.15 uur bijbel studie Martin Symons Zondag 4 oktober 8.15 uur – oefenen lofprijsteam   10.00 uur – Samenkomst  Spreker :Johny Frederix Na afloop gezellig samen zijn onder het genot van een lekker kopje koffie. Woensdag 7 oktober 19.00 – 20.00 uur bidstond  20.15 uur. bijbel studie  om alvast te noteren: Zaterdag 10 oktober  We nodigen iedereen die die er van houdt om samen met anderen gezellig bij elkaar te zijn, uit op een eenvoudige maaltijd en koffie met gebak. Dit gaat door in het Christelijk Centrum, aan de Transistorstraat 1 te Hamont van 12.00 tot 16.00 uur en wordt je gratis aangeboden. Spreekt dit je aan, aarzel dan niet om je op te geven bij Fam. Dreesen tel. 011/446740 (B).of bij Fam Breemans-Veraa tel:011-665002 Dit kan tot 5 oktober. Je bent van harte welkom en we zien naar je uit.

> St. Gertrudis Maarheeze Kapelaan D. van Dijk, Pastorie Kerkstr. 20, Maarheeze Telefoon: 0495-591215 In noodgevallen: 06-26054350 Website: www.parochiemaarheeze.nl Biechtgelegenheid: Voor en na de missen en op afspraak. Zaterdag 3 oktober 17.30 uur: Nell Koppen, Frits en Toos Verweerden-de Louweren (buurt Dahliastraat-Korenbloemstraat), Door Lammers en kleinkind, Zondag 4 oktober 10.00 uur: (F) Anna Maria Schmitz (jrgt), Frans en Tonnie Kanters en zoon Frans Kanters, Leo Verweerden, Woensdag 7 oktober geen H. Mis Donderdag 8 oktober geen H. Mis Vrijdag 9 oktober geen H. Mis Gedoopt: Sophie Vullinghs, Teun Lamers, Guus van den Brand, Sven Borgers

Islamitische gebedsdienst Voor nadere informatie www.ahmadiyya-islam.org E-mail: ahmadiyya.nunspeet@hetnet.nl islaam@ahmadiyya.nu

Dokter Mersel zet na 32 jaar een punt achter zijn carrière: ‘Ik heb samen met mijn patiënten verschrikkelijk veel gelachen’

Rob Mersel heeft samenwerking altijd belangrijk gevonden, foto De Grenskoerier

Na zijn studie in Amsterdam -per slot van rekening is hij Amsterdammer- had hij een aantal jaren nodig om zich te oriënteren. Interne geneeskunde? Kindergeneeskunde? Hij wist het niet. ‘Tot een vriend me belde en zei: zullen we samen huisarts worden? En dat leek me wel wat.’ Rob Mersel kwam in 1976 in Dorplein terecht dankzij dokter Visschers (voor de oudere Bulanders: het was ‘de jonge vis’). ‘Het klikte meteen tussen ons. Eerst ben ik nog een tijdje met hem meegelopen. Daarna heeft hij een gedeelte van zijn praktijk aan me overgedaan. Dat meelopen had ik echt wel nodig. In die tijd had je nog geen echte huisartsenopleiding. Als je je studie medicijnen en je co-schappen had afgerond was je huisarts. Je werd zo in het diepe gegooid. Tegenwoordig leert de huisarts niet alleen diagnoses te stellen en vervolgens de ziekte te genezen. Hij leert ook de patiënt als méns zien. Ziek zijn heeft een psychische kant en ook daar moet je mee om kunnen gaan.’ Om daar mee om te kunnen gaan moet je natuurlijk wel begrijpen wat de patiënt vertelt. En daar schortte het in die begintijd nogal eens aan. ‘Ik had moeite met de taal, moest

vaak aan ‘vraagverheldering’ doen. Wat dat is?’ vraagt hij lachend. ‘Het betekent dat ik ze twee of drie keer op verschillende manieren moest laten vertellen waar ze voor kwamen.’ In die jaren was hij nog een huisarts-oude-stijl: ‘Je hele leven stond in het licht van je beroep. Het nam je van de vroege ochtend tot de late avond in beslag. Ik kon mijn vak nooit achter me laten. Als er nare dingen gebeurden kon ik er soms niet van slapen. Maar ook inschattingsfouten!’ Dat laatste wil hij even heel helder stellen: ‘Natuurlijk heb ik ook inschattingsfouten gemaakt. Wel eens een verkeerde diagnose gesteld. Verschrikkelijk vond ik dat, bijna niet te verdragen. Maar ik gaf het ruiterlijk toe!’ Bevallingen deed hij in die tijd ook nog wel eens. Zoals bij die mevrouw die vorige week in zijn praktijk kwam: ‘Ik herkende haar ogen en zei: Heb ik bij u ooit een bevalling gedaan? Dat bleek 32 jaar geleden en ze was heel verbaasd dat ik het nog wist.’ Hij leidde huisartsen op: ‘Pas toen ik daarmee begon voelde ik me een echte huisarts.’ Maar zijn grote passie was toch.... Juist, het tot stand brengen van een medisch centrum: zondag samenwerking met anderen. ‘Dit gebouw is mijn levens werk. Sa-

Koop

menwerking heb ik altijd al belangrijk gevonden. Ik heb zelfs in ‘83 aan dokter Visschers al gevraagd om te associëren. Helaas voelde hij daar niet voor.’ ‘In een solistische praktijk blijf je op je eigen kennis draaien. Hier kun je elkaar consulteren, twee weten meer dan één. Toen Van Hapert me in ‘99 dan ook belde of ik er nog voor voelde om mee te doen hoefde ik daar niet lang over na te denken. Helaas duurde het acht jaar voor het gebouw er stond.’ Hoe dat komt? Daar wil hij geen woorden aan vuil maken. En nu? Waar gaat hij nu z’n dagen mee vullen? ‘De tijd zal het leren. Waarschijnlijk ga ik weer klussen, ik ben een goede timmerman. En reislustig ben ik ook altijd geweest. Zuid-Amerika en Afrika staan nog op m’n verlanglijstje. En Australië, daar ben ik nooit geweest. Trouwens, weet je, in Groningen ben ik ook nooit geweest. Daar ga ik ook nog naar toe!’ En daar moet hij hartelijk om lachen.

Koop

zondag

BUDEL-DORPLEIN- 32 Jaar was hij huisarts in Dorplein. Wat hem daarvan het meest is bijgebleven? Dokter Rob Mersel aarzelt en begint dan te lachen: ‘Ik heb samen met mijn patiënten verschrikkelijk veel gelachen. Vreemd natuurlijk omdat dit geen vak is dat uitnodigt tot lachen. Toch zagen we altijd wel ergens de humor van in.’ Maar er was ook een andere kant: ‘Veel ellende heb ik ook aan me voorbij zien gaan. Dan krijg je zo’n respect voor mensen die ‘t toch recht weten te houden. Ja, dan vergaat je het lachen.’ Op 9 oktober zet hij definitief een punt achter zijn carrière met een receptie in De Schakel.


WOENSDAG 30 SEPTEMBER 2009

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 9

Tientallen faillissementen, webwinkel Timco enorme boost omhoog Daar waar met name de Zuid-Nederlandse consument het retailbedrijf Timco al jaren in het vizier heeft door het aanbod van de extreem goedkope A en B merkproducten in hun 8 filialen, weet de rest van de Benelux Timco nu óók online te vinden. In Nederland zijn er slechts enkele bedrijven die gespecialiseerd zijn in het opkopen of overnemen van diverse soorten winkels die door faillissementen of een schade in de problemen zijn gekomen. Timco, opgericht in 1969, is één van die bedrijven. Uniek aan de Timcoformule is echter dat de producten niet worden doorverkocht aan handelaren, maar dat het voordeel rechtstreeks aan de consument wordt doorvertaald. ‘’Tot voor kort werden de producten

alleen in onze filialen aangeboden, maar nu wij een faillissements partij van Kinzo elektrische- en handgereedschap online verkopen heeft dit voor een boost omhoog gezorgd die wij nooit hadden verwacht. Dit aanbod heeft onze verkoop met 600% doen stijgen. In augustus konden we de klant bijvoorbeeld blij maken met een partij TomTom navigatie a € 69,00. Voordeel bieden op kwalitatief goede producten, daar geniet ik nou van. Zo is er naast ons huidige scherpe assortiment altijd wat leuks te vinden. ’’ aldus Dennis Steines eigenaar van Timco. Wekelijks kan de consument zijn voordeel doen om voor de aanschaf van artikelen eerst even een kijkje te nemen op www.timcowarenhuis.nl

EETERS EVEILIGING De oplossing voor uw veiligheid

HEEFT Ú ZICH AL VOLDOENDE BEVEILIGD? Nu de donkere wintermaanden weer in aantocht zijn, neemt de kans op een inbraak aanzienlijk toe. Neem voor een vrijblijvend beveiligingsadvies contact met ons op. Voor aanbiedingen en informatie kunt u terecht op: WWW.PEETERSBEVEILIGING.NL DE SPERWER 13 - 6021 ZP BUDEL - T 0495-840600 - M 06-50737371 - F 084-7499600 INFO@PEETERSBEVEILIGING.NL - WWW.PEETERSBEVEILIGING.NL I N B RA A K – B RA N D – C CT V – TOE GA N G S C ON T ROLE B OUW K UN DI G E B E V E I LI G I N G – N OODV E RLI C H T I N G

Baasjes gezocht voor ganzen Fauna adviseur Peter van Poelgeest, die gaat assisteren met het vangen van de Boudrie eenden, heeft nog een aantal ganzen weg te geven. Hij zoekt mensen die geinteresseerd zijn deze dieren op te vangen als hobby (niet voor consumptie). Indien U als hobbyhouder geinteresseerd bent, laat het dan even weten. Hij komt ze dan persoonlijk brengen. Reacties naar; Will van Leeuwen, wileninka@hotmail.com, 0495499690 Tweedehands beurs van de Kruimelhoek Aanstaande zondag, 4 oktober, tussen 10:00 en 12:00

uur organiseert Peuterspeelzaal “de Kruimelhoek” een 2e hands beurs. Deze zal plaatsvinden in De Reinder in Budel-Schoot . Te koop aangeboden wordt o.a. kinderkleding, speelgoed en babybenodigdheden. Er zijn nog enkele verkooplijsten beschikbaar, voor meer info : Mariëlle Looijmans, Grootschoterweg 28 te Budel-Schoot. Tel: 0495 – 49 27 78. Iedereen is van harte uitgenodigd op zondag 4 oktober a.s. tussen 10:00 en 12:00 uur om een kijkje te komen nemen en de entree is gratis !

Samen onderweg naar een persoonlijk

afscheid Martin Horst

Burg. van Ginnekenstraat 9 6021 AH Budel t. 0495 430260 www.vdstappen.nl

Dag van de ouderen in Marishof Donderdag 1 oktober wordt wereldwijd de Internationale Dag van de Ouderen gevierd. Een dag waarop de Verenigde Naties o.a. aandacht vraagt voor de eenzaamheid die bij vele mensen van de derde leeftijd voorkomt. Het bestuur van de ‘Stichting Vrienden van Marishof’ wil deze dag niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom organiseert zij, samen met de activiteitenbegeleiding van zorgcentrum Marishof, op zaterdag 3 oktober, een feestmiddag voor alle ouderen van Maarheeze. Vanaf 14u30 verzorgt het vocaal ensemble

“Siris” een gezellige muziekmiddag. Zij brengt mooie muziek van opera tot musical en van evergreens tot geestelijke liederen. In de pauze is er koffie met een lekker stuk vlaai. De muziekmiddag is gratis. Na afloop van dit optreden organiseert de activiteitenbegeleiding van zorgcentrum Marishof een Brabantse koffietafel. Aanmelden hiervoor kan bij het restaurant van Marishof. Het bestuur van de ‘Stichting Vrienden van Marishof’ hoopt vele ouderen uit Maarheeze weer een genoeglijke ‘Dag van de Ouderen’ te kunnen bezorgen.

Het was gezellig druk op de burendag in Budel Dorplein Burgemeester Meinema opende de Burendag en heette alle aanwezigen welkom. “Proeven aan elkaars culturen” was het motto bij de Burendag in Dorplein. Dat gebeurde dan ook volop en dankzij de sponsoring door o.a. het Oranjefonds, het COA, WOCOM, de Plus en de inzet van vele vrijwilligers, kon dat allemaal gratis en werd het met recht een echte Burendag. Onder het genot van het mooie najaarszonnetje konden alle belangstellenden en deelnemers proeven van allerlei verschillende hapjes uit Somalië, Irak, Iran, Armenië, Eritrea, Bosnië, Afghanistan en natuurlijk Nederland. De kinderen vermaakten zich volop op het springkussen en werden gratis geschminkt. De Boerenkapel verzorgde passende muziek en er werden ook nog Koerdische dansen opgevoerd. Na afloop werd alles weer netjes opgeruimd door de buren.

Sjang Martens danken wij u hartelijk. Een speciaal woord van dank gaat uit naar dokter Meurs en dokter Moonen, Apotheek Maarheeze, Zuidzorg Cranendonck, pastoor Ulenaers en Van Deursen Uitvaartverzorging. Gastel, september 2009

Rommelmarkt in Budel

Heeft u nog ongebruikte spullen staan in de kast of op de zolder die u wilt verkopen? Dan is dit uw kans! Want op zondag 11 oktober organiseren we een rommelmarkt in café zaal de Wielerbaan Maarhezerweg 9 in Budel. Dit evenement duurt van 10.00u tot 16.00u. Heeft u vragen of interesse in een  plaatsje op deze rommelmarkt? Dan kunt u contact opnemen met Yolanda 06-23823548 of met Mariska 06-51656077. Maar ben er snel bij, want vol=vol!  

Voor uw blijken van belangstelling en medeleven na het overlijden en voor uw aanwezigheid bij de uitvaartdienst van onze broer en oom

➩Schuttingen, tuinhuisjes, blokhutten, speeltoestellen, regentonnen Kijk voor aanbiedingen op onze site www.hensen-services. nl, Hensen Services BV, de Kempen 10 te Budel, Tel. 0495-470073 HAPRO ZONNEHEMELS EN HAPRO ZONNEHEMELS EN COMBINATIES, RUIME KEUZE COMBINATIES, RUIME KEUZE Speciale afhaalkorting Speciale afhaalkorting BRUININGSLAMPEN BRUININGSLAMPEN VOORRADIG - ACTIEPRIJZEN VOORRADIG - ACTIEPRIJZEN

Body Sun Stevens

Stevens 101 Grootschoterweg Grootschoterweg 101 BUDEL - SCHOOT BUDEL SCHOOT (0495 )-49 15 18 (0495 ) 49 15 18 www.stevensbudelschoot.nl www.stevensbudelschoot.nl

Familie Martens

Langs deze weg wil ik iedereen bedanken voor de kaarten, bloemen en vele andere blijken van medeleven die ik mocht ontvangen tijdens de ziekte en na het overlijden van mijn dierbare man

Leon de Lange Een speciaal woord van dank aan Dr. Fleuren, Dr. Ponte en Pastoor Ulenaers en voor alle hulp en verzorging van thuiszorg Land van Horne. Budel, september 2009

Mieke de Lange

Budel • Budel-Schoot • Budel-Dorplein • Gastel • Soerendonk • Maarheeze waardig afscheid professioneel persoonlijk op maat samen

Uitvaartbegeleiding van Deursen geeft nabestaanden de ruimte voor een persoonlijke invulling van het afscheid van degene die hen lief is.

Uiteraard was er ook van alles te eten

www.vandeursen-uitvaart.nl Biest 32a 6001 AR Weert tel. 0495-53 33 22

Uitvaartleider Anno Braakhuis


WOENSDAG 30 SEPTEMBER 2009

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 10

Jongerenwerk Cranendonck organiseert Grote garageverkoop in vistoernooi in Boudriepark Budel-Dorplein Na het succesvolle vistoernooi van vorig jaar is er ook dit jaar weer een vistoernooi in het Boudriepark te Budel. Alle jongeren uit Cranendonck van 10 tot en met 16 jaar kunnen zich inschrijven. Op zaterdag 24 oktober is het zover, het duurt van 9.30 tot ongeveer 12.00. Neem je eigen visspullen mee. Er wordt één hengel per persoon

toegestaan. Voor degene die de meeste centimeters vis vangt is er een leuke prijs die beschikbaar wordt gesteld door hengelsport- en dierenspeciaalzaak Scholten te Budel. Inschrijven kan tot 16 oktober bij hengelsportzaak Scholten, Nieuwstraat 12 in Budel of stuur een mailtje naar jeroen@jongerenwerk.net.

Start voorverkoop Tonpratersavond en Tonpratersmatinee Muuzevangers Op zaterdagavond 17 oktober organiseert carnavalsvereniging “De Muuzevangers” voor de tweede keer de Tonpratersavond. De avond gaat van start om 20.11 uur. Om ook echt iedereen in de gelegenheid te stellen om ruim 3 uur heerlijk te ontspannen en de lachspieren aan het werk te zetten, organiseren de Muuzevangers op zondagmiddag 18 oktober, vanaf 14.11 uur het eerste Tonpratersmatinee. Gedurende deze dagen zullen 6 tonpraters van heel hoog niveau een fantastische act laten zien van elk ruim 20 minuten. Brabants kampioen 2009, Berry Knapen uit Heeze is er dit jaar gelukkig weer bij. Deze absurdist is recht voor zijn raap en verwerkt graag actuele zaken in zijn teksten. “Beter je kop in top dan getob in je kop” is het levensmotto van Rien Bekkers uit Sint Oedenrode. Rien heeft al twee

keer de Zilveren Narrenkap op de schoorsteenmantel mogen zetten en hij is kampioen van zuid Nederland geweest. Buiten de carnaval maakt hij deel uit van het theatergezelschap Brabant Plat. Frans Bevers uit Oirschot maakt ook deel uit van dit zelfde gezelschap. Frans komt na de grote toernooien vaak thuis met de publieksprijs. Hij krijgt als Ciske (van Franciscus) het publiek plat met zijn droge humor en een dosis zelfspot. Ook Freddy van den Elzen uit Vorstenbosch houdt ervan om mensen te laten lachen. “Da’s echt hoor, as je da nie denkt”. Freddy won in 2008 de publieksprijs tijdens de galavoorstelling van de Brabantse Kampioenschappen. Rob Scheepers. Deze naam komt tijdens de tonpratersavond en matinee twee keer voorbij. Rob Scheepers uit Sterksel krijgt het publiek aan het lachen

door zijn herkenbare typetjes zoals de hooligan en de kermisexploitant. Vorig jaar won deze Rob (uit Sterksel) de Zilveren Narrenkap en hij veroverde de tweede plaats bij de Brabantse Kampioenschappen. Zijn naamgenoot uit Helmond heeft een abonnement op finaleplaatsen bij de strijd om de Zilveren Narrenkap en de Brabantse Kampioenschappen. Al deze hilarische typetjes zullen ook dit jaar weer aan elkaar gepraat worden door Erik Mulder, bekend uit de Mareser ton tijdens de Bonte Avonden van de Muuzevangers en winnaar van de publieksprijs van de Brabantse kampioenschappen 2009! De kaarten kosten 12,50 en zijn vanaf a.s. vrijdag 2 oktober om 20.00 uur in de Smeltkroes, Kijkakkers 1 in Maarheeze verkrijgbaar.

Houdt u van kinderen en van de natuur? Meldt u dan aan bij de schoolgidsen van het IVN!

Ook het leven in en om het water wordt bekeken

BUDEL- Liefde voor de natuur en voor kinderen. Hebt u dat? Meer is namelijk niet nodig om schoolgids te worden bij het IVN. Veel werk denkt u? Welnee, het gaat slechts om de begeleiding van twee wandelingen per jaar: een in het voorjaar en een in het najaar. De werkgroep schoolgidsen zit dringend verlegen om vrijwilligers. In dit computertijdperk komen de meeste kinderen te weinig in de natuur. Reden waarom het IVN hen, via scholenprojecten, hiermee in contact wil brengen. Alle scholen van Cranendonck doen daar graag aan mee. Tweemaal per jaar gaan ze

op pad. In het voorjaar om de ontluikende bomen, het nieuwe leven in het water, de nestelende vogeltjes en alle mooie lentebloemen te bekijken. In de herfst voor de prachtige kleuren, de paddestoelen en de vele noten en nootjes. Over al deze on-

derwerpen hebben ze projecten gemaakt. Om precies te zijn: drie over de lente en drie over de herfst. Als ze dus in staat zouden zijn om elke klas drie jaar achter elkaar mee te nemen voor een lente- en een herfstwandeling dan waren alle zes de projecten aan de orde geweest. Helaas, dat zit er niet in. Momenteel heeft de werkgroep Schoolgidsen 17 vrijwilligers. Ze zouden er heel graag zo’n 25 of 30 hebben. Met dat aantal is het mogelijk om niet alleen in de groepen 6 en 7 de wandelingen te doen maar ook met de groepen 5. Alle Cranendonckse schoolkinderen zouden dan alle zes de projecten van het IVN aangeboden krijgen. Om de IVN-projecten dus alle zes op alle scholen uit te kunnen voeren zouden er dus zo’n tien tot twaalf extra schoolgidsen nodig zijn. Moeilijk, denkt u? Welnee! Verstand van de natuur hoeft u niet te hebben. Daarvoor zijn er voorwandelingen. Tijdens die wandeling wordt u precies uitgelegd wat u kunt vertellen en welke vragen u kunt verwachten. En bent u niet zeker van uzelf dan loopt u eerst een aantal wandelingen mee met een ervaren gids. De wandelingen duren zo’n anderhalf uur en u krijgt een groepje van vijf of zes kinderen. Geeft u zich op dan kunt u zelf aangeven op welke dagen het u uitkomt. De coördinator houdt daar uiteraard rekening mee. Lijkt het wat voor u? Laat het dan even weten bij Angela Krops, tel. 494013 of Philomene Timmermans, tel. 518699.

Jarige Wereldwinkel trakteert Wie jarig is trakteert. Daarom kunt u tijdens koopzondag van 4 oktober in de Wereldwinkel genieten van een kopje koffie of thee met een traktatie en ook voor kinderen is er iets lekkers. De Wereldwinkel wil hiermee haar klanten bedanken voor hun bijdrage aan armoedebestrijding in

ontwikkelingslanden. De groei die de Wereldwinkel heeft doorgemaakt de afgelopen 40 jaren is mede gerealiseerd door de klanten. Bovendien maakt u kans op aantrekkelijke kortingen: er is een kortingsballonnenactie met mogelijke korting van 10 tot 40%. Tijdens koopzondag wor-

den ook de prijswinnaars bekend gemaakt van de actie: “wie feliciteert de Wereldwinkels op de meest originele wijze?” Voor de mooiste wereldcadeaus bent u ook op koopzondag van harte welkom in de cadeau- en fairtradewinkel aan de Dr. A Mathijsenstraat.

De zomer is voorbij en veel mensen moeten weer een plekje vinden om hun zomerspulletjes op te bergen. Om iedereen in de gelegenheid te stellen ruimte te maken kan iedereen in Budel-Dorplein zijn/haar overtollige spullen verkopen. Thuis in de garage, serre, tuin of onder de carport kan alles wat men kwijt wil, te koop aangeboden worden. Je kunt hierbij denken aan huisraad, speelgoed, fietsen, (kinder) kleding, maar ook aan bollen, knollen, stekjes, plantjes of zelfgemaakte spullen.

Iedere deelnemer staat vermeld op een deelnemersformulier met een plattegrond van Budel-Dorplein, dat op zaterdag 3 oktober vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur gratis is af te halen in de Schakel. Hier kunt U uiteraard ook terecht voor een lekkere kop koffie of een ander drankje. Kom dus op 3 oktober naar BudelDorplein. Tussen 10.00 uur en 16.00 uur bent U van harte welkom op de ruim veertig deelnemende adressen, die u kunt herkennen aan de ballonnen.

Accordeontreffen Budel Op zaterdag 24 oktober organiseert De Bloasbuk weer het jaarlijkse accordeontreffen. Dit zal georganiseerd worden in cafe-zaal De Bellevue aan de Maarheezerweg 1 in Budel. De aanvang staat gepland om 20.00u. Speelt u accordeon en heeft u interesse om deze avond te spelen? Dat kan, er zijn nog enkele plaatsen vrij om deze avond te spelen. Een drummer zal u begeleiden als u dat wilt. Twijfel niet en neem contact op met de organisatie. Voor meer informatie en opgave tel. 06-12454289. Het wordt op prijs gesteld als u zich van te voren aanmeldt.

Bundel ‘Rafelig Water’ van Truus Polman uit Op zondagmiddag 11 oktober a.s. presenteert Truus Polman uit Maarheeze om 14.00 uur in de Openbare Bibliotheek van De Smeltkroes in Maarheeze haar vierde dichtbundel met als titel: Rafelig Water. De presentatie wordt opgeluisterd met muziek door Irene Jacobs uit Asten op dwarsfluit en Suzanne Willems haar docente dwarsfluit van muziekschool RICK uit Weert. Rafelig water nodigt ons uit met Truus mee te stromen door een gedeelte van haar leven. De bundel is vanaf 12 oktober voor

Euro 9,50 te koop in de volgende boekhandels: Sprankenis-Maarheeze, Bruna-Budel, Tindemans-Weert, Priem-Valkenswaard. Tevens verkrijgbaar bij haar thuis op het adres: Meidoornstraat 5 in Maarheeze of via E-mail truus.polman@tele2.nl De opbrengst is bestemd voor kankeronderzoek en gaat rechtstreeks naar het UMC St. Radboud te Nijmegen. Prof.Dr. Geurts van Kessel, verbonden aan St Radboud, houdt haar op de hoogte van de ontwikkelingen.

Budels Gemengd Koor doet schenking aan Mariënburght Tijdens de opening van de belevingsgerichte tuin werd na het optreden van het Budels Gemengd Koor door haar voorzitter Gerard van Werde aan de directie van Mariënburght een enveloppe overhandigd met daarin een bijdrage voor de inrichting van deze tuin. Hiermee werd tevens een belofte ingevuld gedaan aan de sponsoren van de musical

‘Kismet’, uitgevoerd ter gelegenheid van het 50 jarig jubileum van het Budels Gemengd Koor in 2008, waaraan werd medegedeeld dat geld dat overbleef van de sponsoractie zou worden geschonken aan een charitatieve instelling binnen de gemeente Cranendonck. Hoewel de uitvoering met verlies werd afgesloten hebben de leden van het Budels Gemengd Koor gemeend toch een geste te moeten doen en besloten een bijdrage uit de ledenkas te leveren aan de inrichting van de belevingsgerichte tuin.

SEPTEMBER

Opbrengst collecte nierstichting Maarheeze

Is uw baby geboren in de maand september? Stuur dan een geboortekaartje met foto vóór 5 oktober naar De Grenskoerier; Dr. A. Mathijsenstraat 34, 6021 CL Budel. Uw baby maakt dan kans om tot baby van de maand gekozen te worden. De adverteerders: • Kraamzorg Homecare • Feron Huidverzorging • Moeders voor Moeders • Fysiotherapie Lammers-Hompes • De Losse Veter hebben waardebonnen beschikbaar gesteld. Hiermee kunnen de jonge ouders leuke spulletjes uitzoeken.

Bekendmaking: woensdag 7 oktober!

Van 20 t/m 26 sept. j.l. werd de jaarlijkse collecte van de Nierstichting gehouden. In Maarheeze hebben 30 collectanten het mooie bedrag van ruim 2100 euro opgehaald! Collectanten en gulle gevers nogmaals héél hartelijk dank! Mocht u afwezig zijn geweest, ten tijde van de collecte, dan kunt u alsnog bijdragen door een gift te storten op gironummer 88.000 t.n.v. Nierstichting Bussum. Weet, dat uw bijdragen allemaal ten goede komen aan de vele nierpatienten in ons land. Zij zijn u erg erkentelijk voor uw bijdragen!


WOENSDAG 30 SEPTEMBER 2009

4 OKTOBER 13-17 UUR

HERFST KOOPZONDAG • • • • • • • • • • • • •

Budel + Budel-Schoot

De meeste winkels zijn geopend van 13-17 uur Op de markt organiseren enkele modezaken gezamelijk “Modeflitsen” om u een indruk te geven van de nieuwste collecties Presentator en entertainer Addie Compen voorziet deze modeflitsen van commentaar Individu presenteert haar collectie in de winkel De Wereldwinkel heeft een kraam ingericht met tassen en sjaals geproduceerd in de derde wereld Slaapcenter Verweijen presenteert de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van slapen Bij EP van der Kampen kunt u tijdens deze Herfst koopzondag een LCD-TV winnen. Daarvoor moet u wél het langste van alle deelnemers een dergelijkeTV hoog opgetild houden. Geef je snel op want VOL=VOL Fitlife is in het centrum aanwezig, waar u een uitgebreide gezondheidstest kunt laten doen Sportivo zal in het centrum Streetdance en Zumba demonstraties verzorgen Beckers Meesterbloembinders houdt een expositie in hun zaak van porseleinen en organische objecten Let op! Deze middag komt Thomas Berge naar Budel, om 14.30 uur treedt hij op bij Music-Store Bij goed weer zullen de terassen van de horecazaken extra gezellig worden aangekleed GRATIS parkeren in en om het centrum

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 11 ➩Uitverkoop alles halve prijs zaterdags geopend Tuincentrum Steenbakkers, Nieuwstraat 95, Budel ➩Rijks Dakspecialist kan nog werk aannemen; platdak, pannendak, reparaties, nieuwbouw, zink- en loodwerk, alle werkzaamheden! 06-13604789. www. rijksdakspecialist.nl ➩Te huur nabij centrum van Budel woning met tuin en garage huurprijs 645,- pm info 06-53929288 ➩Gevraagd: poezenoppas in Soerendonk 22/25 oktober en tijdens vakantie, 2 maal daags ±20 min. tegen vergoeding. aavevu@gmail.com tel. 594904 ➩Te koop mooi zwart leren bankstel 3-zitter en 2-zitter in goede staat vraagprijs 250,- tel. 0495-493489 ➩Ik geef pianoles aan kinderen en jongeren. Heb je interesse? Bel me: Patrick (0495) 496720 na 19.00 uur ➩Huijers.com in Budel voor al uw sierbestrating, mooie partijen oude- en nieuwe gebakken klinkers, natuursteen tegels, waalformaat en dikformaat klinkers, kortom alles voor uw tuin. Bel voor een afspraak: 0651295557 ➩Te huur: vrijstaande bungalow met garage (Maarheeze). Prima onderhouden. Direct te aanvaarden. Tel. (0495) 592785 ➩Voor alle elektrische werkzaamheden en aanverwanten zoals domotica, zonnepanelen, verdeelkasten,... bel EtB Leo Hegge: 06-51191057 ➩Aanbieding Jaccuzi’s diverse modellen uit voorraad leverbaar. Bezoek onze showroom De Kempen 10 te Budel, Tel. 0495-470073.www. hensen-services.nl ➩Party en verhuurservice Jos Saes verhuurt stoelen, tafels, porcelein, tenten, springkussen enz. Tel.: (0495) 49 55 42 ➩Accu’s en banden voor auto, motor, tractor, etc. www.vermeulen-bandenservice.nl. Gravenkasteel 39, Gastel (0495) 47 00 51 ➩Uitverkoop alles halve prijs zaterdags geopend Tuincentrum Steenbakkers, Nieuwstraat 95, Budel ➩Gevraagd: oud ijzer en metaal. Breng of bel, dan haalt Sjef Ras het wel. Gravenkasteel 34 te Gastel. Tel. (0495)491755 ➩Gezocht: huurwoning/ woonruimte in omgeving Budel voor jongedame (25 jr.) met 2 katten, 350,- per maand. Tel. 06-57079818 ➩Catering party- en verhuurservice Jos Saes verzorgt al uw koude en warme buffetten, gourmet. Tel. (0495) 495542.

www.winkeleninbudel.nl


WOENSDAG 23 SEPTEMBER 2009

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 12

Cranendonck Nieuws

week 40

Maatregelen na handhavingsacties ‘Geflest’

Gemeentehuis Openingstijden • Maandag: de hele dag van 9.00-19.30 uur • Dinsdag t/m vrijdag: van 9.00-12.30 uur (van 12.30-17.00 uur alleen op afspraak) • Burgerlijke Stand maandag: van 9.00-16.00 uur dinsdag t/m vrijdag: van 9.00-12.30 uur • Team Vergunningen maandag t/m vrijdag alleen telefonisch bereikbaar tussen 9.0012.30 uur. • Telefoon (0495)-431222 • Fax (0495)-431200 • Internet: www.cranendonck.nl • E-mail: info@cranendonck

Publieksbalie Bij de publieksbalie kunt u terecht voor: • Algemene informatie • Paspoorten/Rijbewijzen/Uittreksels Persoonsregister • Geboorte/Huwelijk/Overlijden • Ruimtelijke ordening/bouwen/milieu • Tel. publieksbalie (0495)- 431118

Ook in augustus en september heeft de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) weer gecontroleerd op de leeftijdsgrenzen die gelden voor de verkoop van alcohol. In totaal vonden 37 controles plaats verspreid over de regio Zuidoost-Brabant. Gecontroleerd is in Deurne, Gastel, Helmond, Leende, Steensel, Valkenswaard en Waalre. Daarbij is een breed scala aan verkopers van alcoholhoudende drank bezocht waaronder cafés, cafetaria’s, supermarkten en diverse van de vele evenementen. Over het algemeen hield men zich goed aan de regels, maar bij twee horecagelegenheden en twee evenementen werd toch geschonken aan jeugd onder de 16 jaar.

Controles Twee overtreders hebben een geldboete opgelegd gekregen en twee kregen een schriftelijke waarschuwing omdat geschonken werd aan 16 minners. Ook werd bij vier evenementen sterke drank verkocht, terwijl dit niet toegestaan is. Deze intensieve controles worden gehouden omdat de overheid jongeren wil beschermen tegen de schadelijke gevolgen van alcohol. Kinderen drinken op te jonge leeftijd en te veel alcohol, hetgeen schadelijke gevolgen heeft voor onder andere de ontwikkeling van de hersenen. Naast onder andere ouders hebben verkopers van alcohol een belangrijke verantwoordelijkheid

Mogelijkheid tot het aandragen van ideeën Wethouder Patrick Beer ten en voorzit ter Hennie Driessen van de buurtplatforms zijn het erover eens; de gemeente Cranendonck en de gezamenlijke buurtbeheer platforms binnen de gemeente Cranendonck hopen  van harte dat inwoners heel serieus nadenken over zaken waarvan ze weten dat deze de leefbaarheid ten goede komen. In de iDOPS die voor de ver schillende kernen van onze gemeente zijn opgesteld, kunnen inwoners  lezen wat er allemaal al is benoemd. Buurtbeheer is blij met het besluit van

de gemeente om via dit project inwoners verder te betrekken bij hun eigen omgeving. “Ik heb een idee!” en Cranendonck betaalt mee…. Is een verdieping van een besluit van enkele jaren geleden om  inwoners via buurtbeheer actiever te betrekken bij ontwikkelingen in de eigen kern. Inwoners hebben nu immers de mogelijkheid om zelf ideeën aan te dragen die meerwaarde hebben ten aanzien van de kwaliteit van leven en wonen in hun dorp. En nog belangrijker: de gemeente heeft voor een aantal van deze ideeën vooraf al geld gereserveerd!

‘Ik heb een idee!’ en Cranendonck betaalt mee...

Enkel op afspraak. Tel. secretaresse burgemeester (0495)-431128 of (0495)-431127

Spreekuur wethouders

Gemeente-info • Vrijetijdsbedrijf Cranendonck voor alle sportaccomodaties inlichtingen (0495)-492138 fax (0495)-497157 • Alles over huisvuil 0800-0230344 • Milieustraat Rondven (0495)593687 (di, wo, vr. 13.00-17.00 uur) (za. 10.00 - 17.00 uur) • Lokaal Informatie- en Advies Centrum (LIAC) Budel (ma. t/m vrij. 10.00 - 12.00 uur) (LIAC) Maarheeze (ma. t/m vrij. 14.00 - 16.00 uur) LIAC Budel en Maarheeze iedere werkdag telefonisch spreekuur van 9.00 - 11.00 uur (0495) - 431168 • Jongerenwerk Cranendonck 06-13617094/06-13631538 www.jongerenwerk.net • Bedrijvencontactpersoon (0495)-431167

Storingsdienst • Elektriciteit 0800 - 0330 • Kabeltv/radio 0900 - 1580 • Servicedienst (0495) - 431111 alléén voor meldingen inz. riolering, groenvoorziening, wegen, e.d. • Brabant Water (073) - 6838000 • Gas en openb. verlichting (040) - 2432222

Voor vragen over de inspectie kunt u contact opnemen met: de VWA, tel.: 070 - 448 46 46

Vingerafdruk paspoort Vraagt u vanaf 21 september een nieuw paspoort of Nederlandse identiteitskaart aan? Dan is het voor Nederlanders vanaf 12 jaar verplicht om een vingerafdruk te laten maken die opgenomen wordt in een chip. Van kinderen onder de 12 jaar worden geen vingerafdrukken opgenomen en dus ook niet opgeslagen in de chip. Voor meer informatie kunt u bellen met de publieksbalie of kijken op w w w. paspoortinformatie.nl.

lplek een spee voor mijn ren kleinkinde nk do in Soeren

Spreekuur burgemeester

Enkel op afspraak. Tel. secretaresses wethouders (0495)-431128 of (0495)-431126

om het drankgebruik bij jongeren onder de 16 en overmatig drankgebruik in zijn algemeenheid te voorkomen. Informatie Voor meer informatie over het project ‘Laat je niet flessen!’ kunt u contact opnemen met Ben Cornelis, telefoonnummer 06 - 303 737 81, e-mailadres: b.cornelis@sre.nl. Of kijk op: www.sre.nl/alcoholenjongeren.

De vingerafdruk van Mevrouw Broers wordt ingescand

Een beter Cranendonck begint bij jou! Een prettig leefklimaat is het begin van verbondenheid binnen een dorpskern. Samen werken aan een goede leefomgeving vergroot deze verbondenheid bij de inwoners. In het kader van de iDOP’s (integraal DorpsOntwikkelingsProgramma's) steunt de gemeente Cranendonck initiatieven van burgers die de dorpskern ten goede komen op allerlei gebieden. Voor en door de bewoners is hier het motto. Meer informatie? Lees de folder verkrijgbaar bij gemeenschapshuis, bibliotheek of gemeentehuis of surf naar

www.cranendonck.nl

Wethouder Patrick Beerten en voorzitter Hennie Driessen van de buurtplatforms met de poster van “ik heb een idee!” en Cranendonck betaalt mee…. foto: DeMeus

Bezwarencommissie, kamer Algemeen Op maandag 5 oktober a.s. is er een hoorzitting van de Bezwarencommissie, kamer Algemeen. De hoorzitting zal plaatsvinden in gemeenschapshuis De Borgh, zaal 8 en begint om 19.15 uur. 19.15 -19.35 uur bezwaarschrift van dhr. A.H.M. Verhoeven naar aanleiding van het besluit van burgemeester en wethouders van 10 juli 2009 om een tijdelijke gebruiksvergunning te verlenen voor een feesttent aan de Goorstraat 34 te Soerendonk. 19.35 -19.55 uur bezwaarschrift van: dhr. W. Beeren, naar aanleiding van het besluit van burgemeester en wethouders van 14 juli 2009 om een kapvergunning te verlenen voor 6 Castanea (Tamme kastanje), 6 Quercus (Zomereik), 2 Betula (Berk), 1 Prunus (Kers) en 2 Acer ( Esdoorn) op het perceel Wolfswinkel 9 te Budel Voor informatie kunt u contact opnemen met Team Juridische Zaken van de gemeente Cranendonck, dhr. mr. P.G.W. Kuckelkorn, telefoonnummer 0495-431133.

MOGEN WIJ U EEN GOEDE RAAD GEVEN?

Raadsverkiezingen 2 20 10 2010 BESTEL NU HET GRATIS MAGAZINE

In het GRATIS magazine RAAD leest u wat het raadslidmaatschap inhoudt, wat er allemaal bij komt kijken en wie de persoon is achter het raadslid. Vraag het magazine vandaag nog aan op www.raad2010.nl!

MAGAZINE V O O R M A AT S C H A P P E L I J K BETROKKEN MENSEN

MEER INFORMATIE: WWW.RAAD2010.NL

Gemeente Cranendonck doet mee aan landelijk webloket Regelhulp Per 1 oktober 2009 is het zover: dan kunnen inwoners van de gemeente Cranendonck via de website www.Regelhulp.nl een oplossing zoeken voor allerlei hulpvragen in het kader van de WMO. Regelhulp is de tomtom voor chronisch zieken, gehandicapten en ouderen. Deze website leidt mensen door de doolhof van regelingen, voorzieningen en uitkeringen. Uniek is dat via Regelhulp direct voorzieningen kunnen worden aangevraagd en mensen zich kunnen aanmelden voor een gesprek, met één formulier én bij verschillende organisaties tegelijk! Landelijk en lokaal loket in één Veel mensen met een beperking en ouderen hebben een meervoudige hulpvraag. Naast een woningaanpassing hebben zij bijvoorbeeld hulp in de huishouding nodig. En vervoer om naar hun werk te gaan. Of misschien een aangepaste

computer voor een opleiding. Al die voorzieningen komen van verschillende organisaties. Het is al een hele toer om uit te zoeken waar je moet zijn voor welke voorziening. En als dat gelukt is, moet je bij iedere instantie opnieuw al je gegevens doorgeven. Regelhulp maakt hier een einde aan! De site wijst mensen de weg naar de juiste instantie. En men kan direct via Regelhulp voorzieningen aanvragen bij CIZ, UWV-Werkbedrijf (voorheen CWI) en de gemeenteCranendonck. Met één formulier, waarop u uw gegevens invult. Regelhulp zorgt ervoor dat de juiste instantie de benodigde gegevens krijgt. Wet maatschappelijke ondersteuning D e ge me e nte Cr a ne ndonck onde r s te unt mensen met een beperking in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Inwoners van Cranendonck vinden in Regelhulp

lokale informatie over Wmo-voorzieningen en andere oplossingen die de gemeente biedt. En zij kunnen een digitaal formulier invullen. Gewoon thuis, achter de computer, 24 uur per dag zeven dagen per week. Of met hulp van een familielid, kennis of professionele hulpverlener. Zoeken op situatie De weg vinden in Regelhulp is gemakkelijk. U hoeft maar één ding te weten: wat is uw situatie? U heeft bijvoorbeeld een kind met handicap, u komt net uit het ziekenhuis of u ervaart beperkingen door uw leeftijd. Vanuit deze herkenbare situaties helpt Regelhulp u stap voor stap verder. En uiteindelijk weet u welke oplossingen mogelijk zijn en kunt u de meeste zaken direct digitaal regelen! Wie al meer informatie heeft, kan ook zoeken op soort hulp, organisatie of onderwerp.


WOENSDAG 23 SEPTEMBER 2009

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 13

Plastic moet zichtbaar zijn in afvalzak Veel inwoners maken gebruik van de mogelijkheid om plastic verpakkingsafval gescheiden aan de straat te zetten. Daarvoor kunt u de speciale doorzichtige plastic zak gebruiken. Deze zak is doorzichtig zodat zichtbaar is wat er in de zak zit. Op die manier kan de afvalinzamelaar snel zien of het juiste afval wordt aangeboden, namelijk alleen plastic verpakkingsmaterialen. Géén grijze zak Als het voor de afvalinzamelaar niet duidelijk is of er alleen plastic in de aangeboden zak zit dan laat hij de zak staan! Doet u daarom géén grijze zakken in de doorzichtige plastic afvalzak. Wenst u uw plastic afval in aparte zakken te scheiden dan kunt u daarvoor doorzichtige draagtasjes of pedaalemmerzakken gebruiken. Dergelijke tassen en zakken mogen wel ín de speciale plastic afvalzak en worden meegenomen door de afvalinzamelaar.

ontvangen, dan kunt u deze afhalen bij de receptie van het gemeentehuis. Vragen? Hebt u nog vragen, tips of klachten over de afvalinzameling? Bel gratis, tijdens kantooruren, 0800 023 03 44.

Verleende vergunningen Lichte bouwvergunning • Zitterd 21 in Soerendonk, oprichten terrasoverkapping (BL 20093053, 22 september 2009/verz. 22 september 2009). Bouwvergunning 2e fase • Beekstraat 4 in Soerendonk, geheel oprichten woonhuis met woningsplitsing (B2 20092040, 23 september 2009/verz. 24 september 2009). Sloopvergunning • Hoofdstraat 1 in Budel-Dorplein, , slopen afstandhouders en wandgolfplaten (SA 20098034, 18 september 2009/verz. 18 september 2009). • Hoofdstraat 1 in Budel-Dorplein, verwijderen van astbesthoudende materialen Essent/Enexis station (SA 20098030, 21 september 2009/verz. 21 september 2009). • Beekstraat 4 in Soerendonk, slopen woonboerderij, schuur en stal (SA 20098029, 23 september 2009/verz. 24 september 2009). Indien u het niet eens bent met de beslissing, kunt u binnen 6 weken nadat het besluit tot verlening c.q. weigering is verzonden, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Cranendonck. Tevens bestaat de mogelijkheid een voorlopige voorziening aan te vragen bij de Arrondissementsrechtbank, ’s-Hertogenbosch, t.a.v. de Voorzieningenrechter, Postbus 90125, 5200 MA Den Bosch.

Hergebruik van plastic mogelijk maken Het inzamelen van plastic verpakkingsafval is beter voor het milieu. Door het plastic gescheiden te houden van ander afval kan het als grondstof worden hergebruikt voor nieuwe plastic verpakkingen en andere producten. Stop dus geen GFT- of ander afval in de doorzichtige zak voor plastic verpakkingsafval, want dit maakt het recyclen onmogelijk.

Ingekomen bouwaanvragen/sloopaanvragen Burgemeester en wethouders van de gemeente Cranendonck maken op grond van artikel 41 van in de Woningwet bekend dat de volgende aanvragen om bouw- en sloopvergunning zijn ingekomen: Lichte bouwvergunning • Molenheide 11 in Soerendonk, gedeeltelijk vergroten woonhuis, (BL 20093060, 21 september 2009). • Vincent van Goghlaan 10 in Budel, gedeeltelijk vergroten tuinmuur (BL 20093061, 22 september 2009).

Alleen plastic verpakkingsmateriaal Let op: niet elk soort plastic afval hoort in de deze zak thuis! Kunststof tuinmeubels en speelgoed bijvoorbeeld zijn geen verpakkingsmaterialen en worden niet door de inzamelaar meegenomen. Dergelijk plastic afval dient u in te leveren bij de milieustraat. Op de zak zelf en op de afvalwijzer staat aangegeven voor welk plastic afval u de speciale zak wel of niet kunt gebruiken.

Reguliere bouwvergunning • Teeuwenweg 2+6 in Maarheeze, geheel oprichten 2 woningen, (BR 20090059, 16 september 2009). • Meemortel ong. in Budel, plaatsen woonunit, (BR 20090060, 18 september 2009). Bouwvergunning 2e fase • Boschdijkdwarsstraat 16 in Budel, oprichten stalling, (B2 20092041, 17 september 2009). • De Hoge Weg 7 in Maarheeze, splitsen boerderij in 2 woningen, nieuwe bijgebouwen, herbouw stal, (B2 20092042, 22 september 2009).

Verkeersbesluit

Geen startset ontvangen Mocht u geen startset voor het gescheiden ophalen van plastic verpakkingsafval hebben

Instellen van een invalide parkeerplaats aan de Poelsnip te Budel-Schoot In verband met een parkeerprobleem aan de Poelsnip hebben burgemeester en wethouders van de gemeente Cranendonck besloten om: • Een invalide parkeerplaats aan de Poelsnip te Budel-Schoot in te stellen middels het aanbrengen van de verkeersborden: E06 met onderbord OB309 (SP-FZ-41).

Raadsleden gezocht: V/M Vorige week stond er een advertentie in de Grenskoerier om inwoners te interesseren voor een carrière als gemeenteraadslid en hen uit te nodigen voor een informatieve bijeenkomst op woensdag 7 oktober om 19.30 uur in Partycentrum de Cranehoeve in Gastel.

Zij zijn op zoek naar mensen die zich betrokken voelen bij hun eigen gemeente en zich daarvoor in willen zetten. D a a r o m o r g a n i s e e r t d e g e m e e n te r a a d op woensdag 7 oktober om 19.30 uur in Partycentrum de Cranenhoeve in Gastel.

Stemmen op uw kandidaat! Volge nd ja a r zijn e r op 3 m a a r t we e r gemeenteraadsverkiezingen. Het is belangrijk om als inwoner te gaan stemmen omdat u op die manier invloed kunt uitoefenen op wat er uiteindelijk wel of niet gebeurt in uw directe omgeving, met subsidies voor verenigingen of de inrichting van het landschap. Door uw stem uit te brengen op een kandidaat van een van de politieke partijen kunt u mede bepalen welke koers de Gemeente Cranendonck kiest in de komende jaren.

Tijdens deze informele bijeenkomst kunt u praten met de leden van de gemeenteraad over hun ervaringen en ideeën over hun werk als raadslid. Voor meer informatie kunt u ook terecht bij de raadsgriffier. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 0495 – 43 11 34 of via email: griffier@cranendonck.nl Tot woensdag 7 oktober!

Of zelf kandidaat zijn op 3 maart? De plaatselijke politieke partijen vinden het allemaal belangrijk dat de gemeenteraad een afspiegeling vormt van de hele Cranendonckse bevolking. Zij staan open voor nieuwe mensen die hun gelederen willen komen versterken.

Bouw en sloop

Peer-Jan Bemelmans Raadsgriffer

Waarstaatjegemeente.nl Heeft u een enqueteformulier ontvangen? Vul het in en stuur het op.

Monumentenvergunning Aanvraag monumentenvergunning ex artikel 10 gemeentelijke monumentenverordening van: • H. Aarts, t.b.v. bouw fietsenberging bij woning Zitterd 5, Soerendonk Dit plan ligt vanaf 1 oktober 2009 tot en met 11 november 2009 ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis. Zienswijzen tegen het voornemen medewerking te verlenen aan deze monumentenvergunning kunt u tot en met 11 november 2009 schriftelijk bij het college van burgemeester en wethouders indienen.

Sloopvergunning • Boschdijkdwarsstraat 16 in Budel, slopen schuur en kippenstal, (SA 20098035, 17 september 2009). • Molenheide 11 in Soerendonk, geheel slopen van 2 garages, (SA 20098036, 21 september 2009). • Kijkakkers 1 in Maarheeze, verwijderen asbest in technische ruimte De Smeltkroes, (SA 20098037, 23 september 2009). Opgemerkt wordt dat het hier alleen gaat om de kennisgeving dat een aanvraag is ontvangen. Hierop kan niet formeel worden gereageerd, de plannen liggen niet ter inzage. Belanghebbenden kunnen pas bezwaren maken in het kader van de Algemene Wet bestuursrecht (Awb) nadat omtrent de aanvraag een besluit door Burgemeester en Wethouders is genomen. Informatie kunt u inwinnen bij de afdeling Publiek, team Vergunningen 0495 431222.

Het verkeersbesluit ligt vanaf donderdag 1 oktober 2009 gedurende 6 weken voor belanghebbenden tijdens kantooruren ter inzage op het gemeentehuis. Gedurende de termijn van ter inzage legging kunnen belanghebbenden ingevolge de Algemene wet bestuursrecht schriftelijk hun bezwaren kenbaar maken. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Cranendonck, Postbus 2090, 6020 AB Budel. Een bezwaarschrift schorst de werking van het verkeersbesluit niet. Zij die bezwaar maken, kunnen overeenkomstig artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de president van de Arrondissementsrechtbank, sector bestuursrecht, Postbus 90.125, 5200 MA ‘s-Hertogenbosch.

Kapvergunningen Kon. Wilhelminastraat 15 in Budel-Dorplein, kappen van 2 Quercus (Eik) vanwege een locatie probleem (14 september 2009/ verz. 14 september 2009). Voor het kappen geldt een herplantingsplicht van 2 bomen op voornoemde locatie. • Eikenlaan 204 b in Budel, kappen van 2 Picea (Spar) vanwege een locatie probleem (14 september 2009/ verz. 14 september 2009). • St. Eloystraat 1 in Budel-Dorplein, kappen van 1 Betula (Berk) vanwege een locatie probleem (21 september 2009/verz. 21 september 2009). • Sterkselseweg 6-8 in Maarheeze, kappen van 6 Chamaecyparis (Coniferen) 1 Picea (Fijnspar) 1 Carpinus (Haagbeuk) en 1 Liquidambar (Amberboom) vanwege renovatie (21 september 2009/verz. 21 september 2009). Voor het kappen geldt een herplantingsplicht van 5 bomen op voornoemde locatie. Bezwaren tegen bovenstaande kapvergunningen kunt u binnen 6 weken nadat het besluit tot verlening is verzonden indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 2090, 6020 AB Budel. Tegelijkertijd kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Arrondissementsrechtbank te ’s-Hertogenbosch, t.a.v. de Voorzieningenrechter, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch.

Wet Geluidhinder Ontheffing hogere waarden Wet geluidhinder. Burgemeester en wethouders van Cranendonck zijn voornemens om ingevolge artikel 83 van de Wet geluidhinder hogere geluidwaarden vast te stellen ten behoeve van de realisering van een woning aan de Grensweg ong. (nabij nr. 15) te Gastel en van drie woningen (1 alleenstaand en 2 onder een kap ter vervanging van bestaande bebouwing) aan De Hoge Weg te Maarheeze. De reden daarvan is dat de voorkeursgeluidgrenswaarde van 48 dB wordt overschreden. Maatregelen zoals verlaging van intensiteiten, verandering van verharding en maatregelen als wallen en schermen zijn stedenbouwkundig, verkeerstechnisch en financieel niet haalbaar en akoestisch niet doelmatig. Overigens is een geluidscherm langs de A2 aanwezig en is zeer open asfaltbeton toegepast. De ontwerp-besluiten met de daarbij behorende stukken liggen conform de bepalingen van artikel 110c, lid 1 Wet geluidhinder en afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht vanaf 1 oktober 2009 tot 12 november 2009 ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis van Cranendonck, ‘s-middags alleen op afspraak. Gedurende de terinzagetermijn kan een belanghebbende zienswijzen schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen worden gericht aan burgemeester en wethouders van de gemeente Cranendonck. Mondelinge zienswijzen kunnen op afspraak worden ingediend. Tegen vergoeding van de kosten wordt een afschrift van de stukken verstrekt. Budel, 30 september 2009.


WOENSDAG 30 SEPTEMBER 2009

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 14

Jaarlijkse Ziekendag en viering 30 jaar bestaan Zonnebloem

Vier jubilarissen werden in de zonnebloemen gezet Donderdag 10 september werd in de Donck te Soerendonk de jaarlijkse Ziekendag en 30 jarig bestaan gevierd van de Zonnebloem afd. Maarheeze. Vier vrijwilligers werden ge-

huldigd. Mw J Harmsen en Mw M van Gastel 30 jaar. Mw D Tuijtelaars en Mw L Spaetgens 10 jaar . Deze gezellige Middag werd opgeluisterd door de Grensmuzikanten uit Reu-

sel. En de middag werd afgesloten met een koud buffet. De gasten en vrijwilligers hebben genoten van deze middag.

Hee gaode mee… naar Hamont! De Walburg in Hamont was afgelopen vrijdag, voor één avond, het Internationaal Cultureel Centrum van Cranendonck, aldus Gerard van Maasakkers. Het knusse, voormalige, cinema was het ideale decor voor het gezamenlijk optreden van twee Budelse muziekiconen. Eén van de iconen, Gerard van Maasakkers, was smaakmaker en zorgde met zijn liedjes en verhalen voor een bijzonder gezellige sfeer. Harmonie E.M.M. ging ook op in deze sfeer met eigen muziek, maar ook als begeleiding van Gerard en zijn ‘vaste mannen’. Bekende nummers zoals ‘Hee goade mee‘, ‘Jehan‘, ‘Brugwachter in Manhattan’, ’Janus Dekkers’, ‘Salve Regina’ en ‘Fanfare van Honger en Dorst‘ kwamen voorbij, ondersteund door de warme klanken van de harmonie. Gelet op de belangstelling voor het concert en de reacties van het publiek is herhaling van het concert

zeker niet uitgesloten. In de uitverkochte zaal werd er geluisterd en meegezongen met de liedjes van de Budelse zanger. De teksten weerspiegelen het leven van Gerard van Maasakkers, de dingen die hij meemaakte en de dingen die hij zag. Een liedje over zijn Budelse periode is er nog niet, maar als we Gerard mogen geloven, komt dit er binnenkort. Als dit liedje over Budel er is, zal er nog een goede reden zijn nog een dergelijk concert te organiseren. Een aantal bezoekers merkte dat de zaal een voormalige bioscoop is. Niet overal was het zicht op het podium optimaal, maar dit maakte het plezier van de avond er niet minder om. Wel is dit een reden voor de organiserende Harmonie E.M.M. om te kijken of er voor een volgend optreden een locatie in Budel passend te maken is voor een vervolg op dit unieke concert.

Riktoernooi van de KBO Budel Na het goedbezochte en spannende riktoernooi van de afgelopen winterperiode organiseert de KBO Budel dit komend seizoen wederom een riktoernooi van 7 rikmiddagen op de eerste dinsdag van de maand, beginnend op 6 oktober, daarna 3 november, 1 december, 5 januari, 2 februari, 2 maart en 6 april. Elke eerste dinsdag van de genoemde maanden start men om 13.30 uur precies Vanaf 13.15 uur worden de deelnemers digitaal ingeschreven op de scorelijsten, na betaling van het inschrijf-

geld. Er wordt gespeeld volgens het Reglement Riktoernooi KBO Budel. Na het kaarten (per tafel) wordt ook de inzet gevraagd van de speler links van de Schrijver. Deze controleert per tafel de geschreven en opgetelde scores, zodat deze eindcijfers direct in de computer kunnen worden opgeslagen. Ze hopen zo nog sneller de uitslag te kunnen mededelen. Elke speeldag wordt er voor de 5 dagprijzen gespeeld. De kosten bedragen € 1,50 per persoon, gepast te voldoen bij inschrijving op

elke speelmiddag. Op het einde van het toernooi wordt er voor de 5 eindprijzen gestreden, waarvoor de KBO Budel wederom € 100 beschikbaar heeft gesteld. Om hiervoor in aanmerking te komen worden de 5 hoogste dagscores van elke deelnemer bij elkaar opgeteld. De 2 laagste dagscores worden dus niet meegeteld. U kunt zich opgeven bij : Sjef Vlassak Heesakkerweg 16 Budel tel. 0495-492905 e-mail: sjefleon@kpnmail.nl Applaus voor Gerard van Maasakkers en EMM


WOENSDAG 30 SEPTEMBER 2009

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 15

Greet ‘De Bout’ geeft 107 mannen het nakijken Brandstoffen in Budel en tot slot Tankstation UmansWinters in Hamont.

Samenwoners zonder samenlevingscontract dienen nu snel actie te ondernemen om groot financieel nadeel te ontlopen. Het successie- en schenkingsrecht verandert mogelijk per 1 januari 2010.

Lees hierover meer op onze website WWW.NOTARISOPDELAAK.NL Onder het item nieuws houden wij u op de hoogte van wetswijzigingen en andere belangrijke gebeurtenissen. Capucijnerplein 38, 6021 CB Budel Tel: 0495-493232 email: notaris@opdelaak.knb.nl

Greet kreeg bloemen van Dries van de Kluisgalm

Fysiotherapie

MEDISC H

nu ook

Begijn le Bleu in de Smeltkroes De Vlaamse cabaretier Begijn Le Bleu won in 2005 op het befaamde cabaretfestival Cameretten zowel de jury- als de publieksprijs met ‘De Prins op het Witte Paard ‘, een surrealistische mix van humor, tragiek en poëzie waarin Begijn de sneeuwdoosjesverzamelaar Tino Schietekat speelde. Op zaterdag 10 oktober speelt hij in de Smeltkroes zijn nieuwe voorstelling ‘Flamingo’s in de polder’. Begijn le Bleu verkent daarin nieuwe wegen; hij vertelt en speelt het verhaal van een aantal mensen dat aan de rand van de samenleving leeft. Ondergedompeld in een uitzichtloos bestaan komen ze elkaar tegen in hun stamcafé, hun enige thuis. Achter een dik vel van tegenslagen vertellen ze hun pijnlijke en grappige verhalen. Hier likken ze hun wonden of strooien er zout in, hier wordt gejankt en gefeest. Kaarten à € 14,-- zijn verkrijgbaar aan de bar van de Smeltkroes, Kijkakkers 1, Maarheeze, telefonisch reserveren kan via 0495593219

Attentie samenwoners: Successiewet verandert

CE NTRU M

Zij was de enige dame in het gezelschap van 108 deelnemers aan het 33e toeptoernooi bij Café De Kluisgalm op kermismaandag in Gastel. En aan het eind van de dag veranderde een misleidende ‘pokerface’ in haar bekende stralende glimlach. Greet Rooymans versloeg al haar 107 mannelijke tegenstrevers en is nu voor tenminste één jaar lang de nieuwe regerende Toepkoningin van Gastel. Onder bijna zomerse weersomstandigheden en in de bekende gemoedelijke sfeer (met dank aan Dries en Mien en niet te vergeten aan DJ Frank) leek Martien Beliën na 3 van de 4 kaartrondes in kansrijke positie voor de titel. In de laatste ronde verspeelde hij echter alle kansen en werd teruggewezen naar de 8e plaats in de eindrangschikking. Greet Rooymans en Johan Verhoeven hielden in de laatste speelronde het hoofd wel koel en moesten uiteindelijk in een onderling duel het goud en zilver verdelen. En ook Johan werd aan Greet’s zegekar gebonden, zodat Greet aan het eind van het toeptoernooi de hoofdprijs, de ‘bloemen’ en de kussen in ontvangst mocht nemen van gastheer Dries Claassen. Het gehele evenement werd weer door meerdere sponsoren ondersteund: Café-Bar de Kluisgalm, Jaspers Dakrenovatie, Mandy’s Cafetaria en Verhuurbedrijf Verhoeven in Gastel, Slagerij van Meijl, Roefs Montagetechniek en Pieter Roefs Graszoden in Soerendonk, BP Tankstation Brauers, Slenders Witgoed Specialist, de Budelse Brouwerij en Van Horne

BE WEEG

Podotherapie Oefentherapie Cesar Medisch Fitness (voor iedereen en specifiek voor mensen met een lichamelijke beperking eventueel tgv een chronische aandoening en/of ouderdom; kleine groepen, onder fysiotherapeutische begeleiding, in een moderne medische fitnessruimte).

een goeie beweegreden! Medisch Beweegcentrum De Dam 5, 6021 KM Budel

Heeft U interesse, neem dan contact met ons op voor nadere informatie en/of inschrijving.

0495-494393 info@medischbeweegcentrum.nl www.medischbeweegcentrum.nl

Begijn le Blue

Cranendonck zoekt mensen voor de gemeenteraad! Hoe zou het anders kunnen? Cranendonck gaat raadsleden werven. Op 7 oktober aanstaande is er een bijeenkomst belegd in de Cranehoeve in Gastel waar gemeentebestuurders en raadsleden hun best gaan doen om het toegestroomde volk te interesseren voor een plaatsje in de gemeenteraad. De belangstelling daarvoor is namelijk niet echt groot. Toch zullen er straks in maart weer negentien zetels bezet moeten worden. De huidige raad bestaat dan ook, op een enkeling na, uit mensen die van hun pensioen dan wel VUT genieten. Twee grote uitzonderingen waren er de afgelopen periode: een jonge VVD-er die onlangs naar de USA verhuisde en een jonge Actieve Cranendonckse die er na vier jaar schoon genoeg van heeft en heeft besloten dat er meer dingen in het leven zijn dan het tijdrovende lidmaatschap van de Cranendonckse raad. Hoe dus nieuwe raadsleden te werven en dan bij voorkeur mensen van een niet al te bejaarde signatuur? Misschien zou men eens kunnen overwegen de diverse voorstellen volledig of nagenoeg volledig te bediscussiëren in de daarvoor bestemde commissie. In een commissie Financiën bijvoorbeeld zitten van alle partijen de meest deskundigen op dit gebied. Waarom dan in een raadsvergadering nog eens uitgebreid -vaak tot vervelends toe- terugkomen op zaken die in de commissie besproken hadden kunnen worden. Zaken waar een raadslid dat Welzijn als specialisme heeft nagenoeg niets mee van doen heeft en dus ook niet mee lastig gevallen moet worden. Ieder raadslid zou zich bezig moeten houden met zaken waarin hij of zij deskundig is. In de daarvoor bestemde commissie uiteraard: spaart tijd en ergernis!

Interrumperen. Jan van Tulden deed het tijdens de vorige raadsvergadering meerdere malen tijdens het betoog van wethouder Strik. Af en toe een beetje flauw, om niet te zeggen arrogant, en hij wekte dan ook terecht de ergernis van burgemeester Meinema op. Interrumperen en interpelleren behoort namelijk niet tot de vergadercultuur van een gemeenteraad. Dit in tegenstelling tot de Tweede Kamer. Daar kan eenieder, tijdens het betoog van een minister of kamerlid, naar de microfoon lopen en -uiteraard met instemming van de voorzitter!- zijn of haar ongezouten mening te kennen geven. Misschien zou een dergelijke microfoon ook het Cranendonckse debat een stuk spannender kunnen maken. Het zou aardig zijn als mensen met ideeën en meningen hierover -raadslid in de dop of niet- op woensdag 7 oktober naar de Cranehoeve kwamen.

Recyclen met de Kempengalm Al sinds jaren kunt u bij een van de leden van Zangvereniging De Kempengalm terecht met uw oud ijzer. Nu ook in Maarheeze het ophalen van gescheiden afval wordt uitgebreid, wordt u er nogmaals op geattendeerd dat Uw oud ijzer gebracht kan worden naar Frans v.d. Einden Dahliastraat 13 Maarheeze. Telefoon 591439

Markt 16, 6021 CE Budel •

0495 495086 • Dinsdags gesloten


WOENSDAG 30 SEPTEMBER 2009

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 16

Opbrengst Philips van Horne Afghanistan-project: € 18.197,34 Tijdens de jaarlijkse eucharistieviering in de Sint Martinuskerk, woensdag 23 september, heeft docent George Dölle namens de school een cheque overhandigd van 18.197,34 euro aan de broer van Najla Sarai, daar zij verhinderd was. Najla was een oud-leerling van de Philips van Horne. Het totale eindbedrag, inclusief een bedrag van 14.648,78 aan donaties van particulieren, overheden en bedrijven, bedraagt maar liefst 32.846,12. Het basisschoolproject in Tagai Khoaja (ten noorden van Kabul), een initiatief van Najla Saraj, werd tijdens de viering van het 40-jarig bestaan van de Philips van Horne vorig schooljaar uitgeroepen tot het “jubileum Derde Wereldproject” Tijdens de eucharistieviering in de Martinuskerk werd de cheque overhandigd

Moeten mensen met een beperking extra gesubsidieerd worden? Is een subsidie-aanvrage eenmaal per drie jaar voldoende? CRANENDONCKVoor ieder jeugdlid krijgt een vereniging 24 euro extra subsidie, voor een senior is dat 9 euro en voor een actief lid met een beperking krijgen ze ook 24 euro. Bovendien krijgt een vereniging ook nog eens een vast bedrag van 75 euro wanneer ze actieve leden met een beperking binnen de club heeft. Een en ander komt uit de subsidieverordening 2010 die vorige week in de raadsvergadering werd vastgesteld. Jan vanTulden (Nieuw Cranendonck) stemde tegen de verordening omdat hij vond dat hier ‘het grondrecht van de privacy geschonden werd van mensen met een beperking’. Verenigingen worden, volgens hem, bestookt met formulieren waarin zij vragen moeten beantwoorden over hun leden met een beperking. Van

Tulden vindt dat dit in strijd is met de bedoeling van de wet. Wethouder Frans Strik vindt dit niet ter zake doen. Hij merkt op dat mensen met een beperking bij allerlei aanvragen en voor allerlei instanties dit soort vragen moeten beantwoorden. Van Tulden ziet de subsidie voor mensen met een beperking echter als een afkoopsom. Hij vindt dat de wethouder zich er veel te gemakkelijk vanaf maakt en stemt tegen de verordening: ‘Een inbreuk op de privacy van mensen met een beperking!’ Hanneke Balk (Cranendonck Actief) stelt de deregulering nog eens aan de orde. Met andere woorden: allerlei procedures eenvoudiger maken door minder regels te stellen. Ook in de subsidieverordening wordt het,

volgens haar, de verenigingen weer extra moeilijk gemaakt. Daarom dient ze een amendement in waarin ze voorstelt dat verenigingen niet elk jaar een subsidie-aanvrage hoeven te doen maar slechts eenmaal in de drie jaar. Mochten er tijdens die drie jaar veranderingen plaatsvinden waardoor 10 procent of meer van de subsidie zou moeten worden aangepast dan laten verenigingen dat zelf aan de gemeente weten. Een kwestie van vertrouwen richting de verenigingen, vindt Balk, bovendien hebben de ambtenaren wel betere dingen te doen dan elk jaar al die aanvragen beoordelen. Wethouder Strik wijst haar amendement af met de uitleg dat verenigingen toch jaarlijks de zaken op een rijtje moeten zetten. Ook al om verantwoording af te leggen aan de eigen leden.

De vakantie is voorbij kom spelen bij peuterspeelzaal De Ukkeclub Bij de peuterspeelzaal kunnen kinderen van 2 ½ t/m 4 jaar enkele ochtenden of middagen komen spelen. Inschrijven is mogelijk vanaf de 2de verjaardag. Uw kind is welkom vanaf 2 jaar en 4 maanden. Men leert hier

contact leggen met andere peuters, samenspelen, kennismaken met spelletjes en speelgoed. Het maken van leuke werkstukjes dmv. kleuren, plakken, kleien en verven. Ook buitenspelen is heel belangrijk. U vindt

ons aan de Hogeweg 3 te Maarheeze. Als U interesse heeft kunt U altijd binnenlopen. Voor verdere info kunt U bellen naar de peuterspeelzaal: 06-20105783.

Gemeente Cranendonck doet mee aan landelijk webloket Regelhulp Per 1 oktober 2009 is het zover: dan kunnen inwoners van de gemeente Cranendonck via de website www. Regelhulp.nl een oplossing zoeken voor allerlei hulpvragen in het kader van de WMO. Regelhulp is de tomtom voor chronisch zieken, gehandicapten en ouderen. Deze website leidt mensen door de doolhof van regelingen, voorzieningen en uitkeringen. Uniek is dat via Regelhulp direct voorzieningen kunnen worden aangevraagd en mensen zich kunnen aanmelden voor een gesprek, met één formulier én bij verschillende organisaties tegelijk! De gemeente Cranendonck ondersteunt mensen met een beperking in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Inwoners van Cranendonck vinden in Regelhulp lokale informatie over Wmo-voorzieningen en andere oplossingen die

de gemeente biedt. En zij kunnen een digitaal formulier invullen. Gewoon thuis, achter de computer, 24 uur per dag zeven dagen per week. Of met hulp van een familielid, kennis of professionele hulpverlener. De weg vinden in Regelhulp is gemakkelijk. U hoeft maar één ding te weten: wat is uw situatie? U heeft bijvoorbeeld een kind met handicap, u komt net

uit het ziekenhuis of u ervaart beperkingen door uw leeftijd. Vanuit deze herkenbare situaties helpt Regelhulp u stap voor stap verder. En uiteindelijk weet u welke oplossingen mogelijk zijn, waar u moet zijn en kunt u de meeste zaken direct digitaal regelen! Wie al meer informatie heeft, kan ook zoeken op soort hulp, organisatie of onderwerp.

HBV Strijd in Vrede Interne competitie HBV Strijd in Vrede Maarheeze Uitslagen 25m, week 39 Recurve: Harry Maas 234 punten, Erik Bergerhof 226 punten Ben Klöpping 220 punten, Morgan Stoops 195 punten Ronald L’Abeé 181 punten Compound: Stephan van Dungen 226 punten Voor meer informatie kijk op www.hbvstrijdinvrede.nl of mail naar info@ hbvstrijdinvrede.nl.

Personen gezocht voor een sterkere rug in vier weken Wilt u uw rug versterken en daardoor een gezonder en comfortabel leven leiden? En dat voor een kleine investering van 12.60 bereiken? Pak dan gelijk de telefoon en meldt u aan bij Koen Corsten en Rico Verbeek. In het kader van hun opleiding (ROC Sport & Bewegen) zijn Koen en Rico op zoek naar 100 personen, die last van hun rug hebben en niet actief sporten. Het door hen ontwikkeld programma duurt vier weken; gedurende deze periode wordt u intensief begeleid en er wordt elke week een korte evaluatie gedaan. Zoals eerder vermeld zijn de kosten voor deze training 12.60 . Goed leven en trainen. Het gaat er hen om, uit te vinden wat mensen met dit concept binnen 4 weken kunnen bereiken. Koen en Rico benadrukken dat ze denken met dit concept een nieuwe trainingsmethoden voor een sterkere rug te hebben gevonden. Zij willen graag bevestigd zien dat de rug sterker wordt, hoe men dit in het dagelijkse leven ervaart, of men beter slaapt en of men zich fitter gaat voelen. Om dit project te laten slagen hebben zij 100

personen nodig, die dit programma vier weken lang, willen volgen. Iedereen kan mee doen, ook mensen met diabetes. Deze methode wordt gecombineerd met speciale spierversterkende training voor de rest van het lichaam. Koen en Rico stellen voor u een trainingsprogramma op waarmee u 2x per week 60 minuten aan de slag gaat. Naast dit programma heeft u de mogelijkheid om eens kennis te maken met een les rugscholing. Je voelt je na vier weken een ander, gezonder mens en dat willen ze bewijzen. U kunt zicht op geven via telefoon nummer 0495494141 bij Sportivo Sportlaan 1 Budel www.sportivo-cranendonck.nl. Voor de informatie dagen woensdag 7 oktober om 21.00 uur en zaterdag 10 oktober om 11.00 uur ( dit ism Henk Kupers fysiotherapie ) kunt u zich ook aan melden via het bovenstaand nummer. U hoeft geen lidmaatschap te nemen en bent nergens toe verplicht.Het spreekt natuurlijk vanzelf dat Koen en Rico ondersteund worden door Sportivo omdat de resultaten worden mee genomen in het totale trainingsconcept van Sportivo.

Koen en Rico

Grensoverschrijdende geluidsoverlast! Wat hebben we in Dorplein weer dagenlang kunnen genieten van de onvoorstelbare herrie in de lucht. Maar ja,we waren gewaarschuwd en het zal wel voor onze veiligheid zijn. Begrijp niet waarom dergelijke oefeningen niet boven zee gedaan kunnen worden. Als onze “Zinc”zo’n normen overschrijdende herrie zou maken,dan konden ze wel sluiten. Het ronkende geluid van de vliegtuigen van Budel Airport steekt hier vriendelijk tegen af. C. Kooijman. Een bijdrage voor de rubriek ‘Mijn Mening...’ kunt u sturen naar de redactie van de Grenskoerier, Dr.A.Mathijsenstraat 34, 6021 CL in Budel of info@grenskoerier. nl. De redactie behoudt zich het recht voor brieven niet te plaatsen of in te korten. Plaatsing betekent niet dat de redactie het met de verkondigde mening eens is.

Maarheezer gildebroeders succesvol De gildebroeders van het St. Joris – St. Barbaragilde zijn, bij hun optreden in het park van het kasteel van de voormalige duitse keizer Wilhelm II in het Utrechtse Doorn, opnieuw uitstekende ambassadeurs geweest voor Maarheeze en voor het Brabantse gildewezen. Ze hebben er, met hun verzorgde uniformen, hun actieve blazers, tamboers en vendeliers veel applaus geoogst van het talrijke publiek wat, dikwijls voor het eerst, kennis maakte met de gilden. Geholpen door het mooie weer, de prachtige omgeving en hun gedisciplineerde voorkomen hebben ze een uitstekende indruk achtergelaten. Als enige minpuntje was bij het publiek te beluisteren dat ze hun tocht door het rustieke Doorn soms wat al te serieus namen; de meeste gildebroeders gingen zo op in hun rol dat er zelfs geen (glim)

lachje af kon. Gelachen werd er na het officiële gedeelte echter volop want de sfeer werd alleen maar beter toen bekend raakte dat de standaardrijder Frits Meulendijk met zijn volbloed Fries, opnieuw een eerste prijs had behaald. Dat was al de tweede binnen één week want ook in Beek en Donk, in het grotere deelnemersveld bij de Federatiewedstrijden, is Frits vorige zondag als eerste geëindigd. Bij het afscheid van May-Weggen als Commissaris van de Koningin in Brabant, was het gilde eveneens vertegenwoordigd. Daar werd acte de présence gegeven door een delegatie bestaande uit onze Koning Wim Vestjens en twee zilverdragers. Naar verluidt ook daar met succes; veel van de genodigden en andere gasten kennen het gilde uit Maarheeze inmiddels we


WOENSDAG 30 SEPTEMBER 2009

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 17

Collecte Dierenbescherming Van maandag 5 oktober t/m zaterdag 10 oktober houdt de Dierenbescherming haar jaarlijkse collecte. Dieren zijn letterlijk de zwaksten in de samenleving en de Dierenbescherming komt voor ze op. De organisatie is daarbij sterk afhankelijk van de opbrengst van de jaarlijkse collecte. Volgens Hein Huijers van de Dierenbescherming afdeling Brabant Zuid-Oost is de jaarlijkse collecte waar in deze regio zo’n 1000 collectanten aan meewerken een onmisbare bron van inkomsten: “Met de

opbrengst van de collecte worden vele activiteiten gefinancierd. Zo pakken we dierenverwaarlozing en -mishandeling aan met een eigen inspectiedienst, organiseren we noodhulpactiviteiten voor hulpbehoevende dieren en geven we voorlichting aan jong en oud. Ook probeert de Dierenbescherming om dierenwelzijn op de gemeentelijke politieke agenda’s te krijgen. We hopen dan ook van harte dat onze collectanten op een gulle bijdrage mogen rekenen.”

Biljartkring In de eerste klasse waren er geen bijzondere prestaties deze week. De uitslagen eerste klasse: De Wielerbaan 1 – De Meulen 1: 3-5: K.B.O. De Borgh 1 – Het Hukske 1: 3-4: De Sport 1 – Het Wapen van Budel 1: 4-3: De stand in de eerste klasse: 1: De Meulen 2: 8 pnt.: 2: K.B.O. De Borgh 1: en Het Wapen van Budel 1: 8 pnt.: 4: De Sport 1: 7 pnt.: 5: De Meulen 1: en De Wielerbaan 1: 5 pnt.: 7: Het Hukske 1: en De Poedels 1: 4 pnt.: 9: De Bellevue 1: 1 pnt.: R.H.S. Rik Clauwers van De Meulen 2 ,30 van de 85 car. = 35,29%: K.P. Rik Clauwers van De Meulen 2, uit in 18 beurten. De Meulen 2, Het Hukske 1, De Poedels 1 en De Bellevue 1 hebben 1 wedstrijd gespeeld. In de tweede klasse speelde P.Dibbits van K.B.O. De Borgh3 de kortste partij, uit in 16 beurten. Jan Kuipers van Nooit Volleerd 1 maakte een serie van 13 van de

44 car. = 29,55 % en Theo van Geldrop van De Poedels 2 maakte een serie van 19 van de 65 car. = 29,23%. De uitslagen in de tweede klasse: De Bellevue 2 – Nooit Volleerd 1: 6-6: De Poedel 2 – K.B.O. De Borgh2: 3-8: K.B.O. De Borgh 3- De Wielerbaan 2: 5-5: De Meulen 3- Bie Lonne 1: 4-8: De stand in de tweede klasse : 1: K.B.O. De Borgh2: 20 pnt.: 2: Bie Lonne 1: 19 pnt.: 3: De Meulen 3: en De Wielerbaan 2: 13 pnt.: 5: Nooit Volleerd 1: 10 pnt.: 6: De Poedels 2: 9 pnt.: 7: K.B.O. De Borgh3: 7 pnt.: 8: De Bellevue 2: 6 pnt. 9: Bie Lonne 2: 0 pnt.: R.H.S.: J.Kuipers van Nooit Volleerd 1, 13 van de 44 car. = 29,55%. K.P. P.Dibbits van K.B.O. De Borgh 3, uit in 16 beurten. De Bellevue 2 en Bie Lonne 2 hebben 1 wedstrijd gespeeld.

ROOTHANS LEENDE Dorpstraat 136, Leende, Tel.: (040) 2061246 Jeep Cherokee 2.5 CRD 4x4 Mitsubishi Pajero 3.2 GLX 4x4 automaat Opel Corsa 1.4 3-drs. automaat Opel Frontera 2.2 4x4 5-drs. Opel Meriva 1.6 Enjoy Renault Grand Scenic 1.6 Renault Laguna Expression 1.8 Renault Scenic Sport Toyota Corolla Verso 1.8 Volvo S80 2.4 automaat Nissan Nissan Nissan Nissan Nissan Nissan

Qashqai 1.6 Tekna Almera Tino 1.8 Tekna automaat Note 1.6 Tekna automaat Micra 1.6 Tekna C+C cabrio Note 1.6 First Note Almera Tino 1.8 Visia

km 96.000 km 125.000 km 86.300 km 85.400 km 47.800 km 51.200 km 80.500 km 133.450

2003 2001 1994 2000 2003 2005 2003 2003 2003 1999

€ 9.900,€ 10.900,€ 2.500,€ 6.900,€ 9.750,€ 13.900,€ 8.900,€ 9.900,€ 12.900,€ 7.900,-

km km km km km km

2004 2005 2006 2007 2006 2003

€ 21.900,€ 15.750,€ 15.900,€ 15.900,€ 13.750,€ 10.750,-

33.100 58.800 51.000 480 64.800 71.500

www. roothansleende.nl

141339-35

• Verkoop nieuwe en gebruikte auto’s • Airco-service • Schade - taxatie en reparatie • Onderhoud en reparatie

KFC Hamont 99 Vrijdag 02/10 20u00 Stal Sp - Beloften A Zaterdag 03/10 10u00 ESK Leopoldsburg - Duiveltjes C + D 11u00 Dames - DG Lommel 11u00 GS Beek - Debutantjes A + B 13u00 Debutantjes C - H Wijshagen 13u00 Duiveltjes E - Sp Lille 13u00 Esp Neerpelt - Preminiemen A + B 13u30 SK Bree - Miniemen B 14u00 Miniemen A - KVK Beringen 15u00 Junioren - Opitter FC 15u00 Rc Peer - Beloften B 17u30 Kadetten A - Lindelhoeven VV 19u30 1° ploeg - Stal Sp Zondag 13/09 09u30 Duiveltjes A + B - Kattenbos Sp 10u00 Preminiemen C - Turkse FC 10u00 Scholieren A - Achel VV 10u00 Lutlommel VV - Kadetten B 11u15 Bregel Sp - Scholieren B

Korfbalvereniging Kraanvogels Sen.1 Gwko 3 - Kraanvogels 1, 16-11. Sen. 2 DDW 3 Kraanvogels 2, 9-2; Recreanten Kraanvogels - SVSH, 5-2; Jun. A Oranje Wit A2 - Kraanvogels A1, 3-6; Aspr.C Kraanvogels C1 - Rietvogels C1, 1-3; Pup. D Roef D1 - Kraanvogels D1, 3-1; Pup. E Kraanvogels E1 - SVSH E2, 0-1. Wil je meer informatie over de dameskorfbal? Kijk dan op www.kvkraanvogels.nl

Bridgeclub “Schoppen en slaan” 28 september De locatie is de”Cranenhoeve” in Gastel, de speelavond is maandagavond van 20.00 uur - 23.00 uur, inschrijven is mogelijk vanaf 19.30 uur. Gastspelers en aspirant leden zijn altijd welkom tegen een kleine vergoeding van 1,- per avond. Zittingsuitslag: 1. Annie Verhagen-Nobel & Willi Ahrens 60.42 % 2. Ep Manders 58.68 % 2. Mariet de Brouwer & Gerrit van Weelden 58.68 % 3. Kiki Aret & Jo Bosch 57,64% Algemeen ledenvergadering is 12 oktober om 19.30 uur.

groep B 1 Rene Nies - Gerrit van Weelden 2 Dimphy Scheffers - Leonarda Vlassak 3 Net Maas - Corrie Willeme Top integraal 1 Mariet de Brouwer - Henk Snijders 2 Rene Nies - Gerrit van Weelden 3 Dimphy Scheffers - Leonarda Vlassak Bridgeclub Maarheeze Uitslag 24 sept. cyclus 1 ronde 1: Groep A: 1e Ds. Kuypers-Preusting 65,10% 2e Dhr. Spaas-Valkenburg 58,33% 3e Ep. Romme 54,17% Groep B: 1e Ds. Damen-Verest 63,19% 2e Ehr. Giller-vd Hurk 59,17% 3e Ds. v Horne-Steer 58,33%

• A.P.K. keuringsstation

SERVICE voor SCHADE * * * *

Uw schadeformulier wordt ingevuld. Alles wordt geregeld met uw verzekering. Uw auto wordt gepoetst afgeleverd. Wij bieden gratis vervangend vervoer.

Zaalvoetbal Maarheeze

Bridgeclubs

Bridgeclub De Wielerbaan uitslag van donderdag 24 september 2009 groep A 1 Mariet de Brouwer - Henk Snijders 2 Lies Dibbets - Fred Bakens 3 Marie-Jean Wieching - Mieke v Weelden Willy Ahrends - Els Kennis

Bridge Club Cranendonck Maarheeze Uitslag van Woensdagmiddag 23 sept. Top integraal. 1.Ep.Wieching 64,90% 2.Ep.Peeters 60,42% 3.Mw.v.d.Bosch-Hr.Begmans 58,46%

65,18 % 58,63 % 58,33 % 58,33 % 64,61 % 60,39 % 57,11 % 65,81 % 63,96 % 60,44 %

Uitslagen maandag 28 september 2009: 19.30 uur Reiling Sanitair & CV - FitnessSupport/Decon Systems 11-1 20.15 uur Spire - Segers ICR 7-3 21.00 uur Sinti Boys - Martorell Sierglas 7-2 21.45 uur Enjoy Fitness/Mulder Hekwerk - De Bout/ FMT 1-2 22.30 uur ZVV Soerendonk/Boerenkracht Fruitdrank - svv De Kobbus 2-4 Programma maandag 5 oktober 2009: 19.30 uur RKD/Sphinx - Kreuwers 20.15 uur ‘t Hof - Segers ICR 21.00 uur Reiling Sanitair & CV - Martorell Sierglas 21.45 uur Spire - Sinti Boys 22.30 uur De Bout/FMT - svv De Kobbus Zie voor verdere informatie www.zvb-maarheeze.nl

VV Maarheeze Uitslagen 26 september 2009 14.30 uur Maarheeze B1 - Grashoek B1 0-0 12.45 uur Maarheeze C1 - Desm C1G 8-0 11.00 uur Maarheeze C2 - FC Oda C2 9-1 11.00 uur Maarheeze D1 - Vv Kessel D1 uitg. 12.45 uur Maarheeze D2 - Laar D5G 8-1 12.45 uur Maarheeze D3 - Laar D7 3-2 11.00 uur Maarheeze E1 - Rood Wit `67 E1 4-0 11.00 uur Maarheeze E2 - Budel/Vaso E6 8-0 09.30 uur Maarheeze F1 - Rksvn F1 9-0 09.30 uur Maarheeze F2 - Rkesv F2 3-1 09.30 uur Maarheeze F3 - FC Oda F4 2-6 Programma 3 oktober 2009 14.00 uur Egchel B1 - Maarheeze B1 13.00 uur Maasbracht C1 - Maarheeze C1 11.00 uur Desm C2G - Maarheeze C2 09.00 uur Mmc Weert D2 - Maarheeze D1 11.30 uur Fc MAASGOUW D2 - Maarheeze D2 12.15 uur Merefeldia F3 - Maarheeze D3 09.00 uur Laar E3 - Maarheeze E1 09.30 uur Rkvb E3 - Maarheeze E2 09.30 uur Brevendia F2 - Maarheeze F1 09.30 uur Rkvb F2 - Maarheeze F2 09.30 uur Budel/Vaso F5 - Maarheeze F3

Zitterd 30 Soerendonk Tel: 0495-591870

Autoschade Frans Aarts

• vakkundig schadeherstel van personenauto’s • bedrijfswagens en motoren • expertise en afhandeling met uw verzekering • tevens mogelijkheid voor vervangende auto • Focwa-garantie Fabrieksstraat 106c · 6021 RE Budel Tel. 0495 495893 · Tel. 06 53915883 frans.aarts@wanadoo.nl

Sterk in Renault Wij onderhouden, repareren en keuren ook uw auto!

Autobedrijf Driebok BV

Driebokstraat 2 · Budel - Telefoon 0495 495473


WOENSDAG 30 SEPTEMBER 2009

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 18

Hockeyclub Cranendonck start met hockeyschool

Denise Verberne maakt droomdebuut in klasse e/l1

Vanaf dit seizoen is er iets nieuws bij hockeyclub Cranendonck: de hockeyschool. Vanaf groep 2 kan je al lid worden. Je start dan met de benjamintraining, waarbij je spelenderwijs met hockeystick en bal leert omgaan. Het jaar erna kom je terecht in de hockeyschool, waar we serieuzer gaan hockeyen. Zit je in groep 2, 3 of 4 en lijkt het je leuk om samen met andere jongens en meisjes lekker te spelen en te hockeyen? Kom dan naar een van de proeftrainingen van 9 tot 10 uur op 3 oktober, 10 oktober of 17 oktober. Hockeysticks liggen voor jullie klaar op de club. Hopelijk tot dan! Wedstrijdschema zaterdag 03-10-09 Tijd Team Tegenstander T/U MA1 Oranje Zwart MA6 uit   MC1 EMHC MC2   uit   09:00 ME1-6 Geldrop ME1 uit   09:00 ME2-6 Eindhoven ME2 uit   09:15 MF Mierlo MF3 uit   09:30 MD1-8 Deurne M8D2 uit   11:30 MB1 Eersel MB2 uit   11:45 MC3 Geldrop MC5 uit   09:00 ME3-6 Eersel ME3 thuis   09:00 JE1-6 Eindhoven JE2 thuis   10:00 JD1-8 Oirschot J8D1 thuis   10:00 MD2-8 Geldrop M8D5 thuis   11:15 MD1 Oranje Zwart MD3 thuis   12:45 MC2 Basko MC4 thuis   14:15 JC1 Oranje Zwart JC5 thuis   15:45 JB1 Basko JB2 thuis   17:15 JA1 Weert JA2 thuis   Wedstrijdschema zondag 04-10-09 Tijd Team Tegenstander T/U  10:00 HVA Helden Peel en Maas HA thuis   11:30 D2 Heeze D5 thuis   13:00 D1 Helden Peel en Maas D1 thuis   14:30 H1 DVS H1 thuis  

11 september is Denise Verberne van PSV de Palmruiters gestart in de E/ L1 klasse. Haar eerste wedstrijd was in Mortel op vrijdagavond. De eerste keer dat ze in deze klasse van start ging behaalde ze meteen 193 punten en dit was goed voor de tweede prijs en één winstpunt. Afgelopen zondag ging ze van start op het laatste buitenconcours voor dit seizoen. Dit concours vond plaats in Reusel. Op dit concours kon ze samen met haar pony Waudrey 2 proeven rijden. Ook op dit voor haar en Waudrey tweede concours in de E/L1 klasse reden ze samen twee voortreffelijke proefjes. Voor haar eerste proef behaalde ze 201 punten, goed voor een gedeelde eerste plaats. Haar tweede proef was nog beter en behaalde ze

203 punten en was dus ook goed voor een eerste plaats. Tevens behaalde ze 4 winstpunten. Op twee concoursen betekende dit dus een totaal van maar liefst vijf winstpunten. Rachel Lucassen van PSV de Palmruiters startte op 11 september in Mortel voor het eerst op een KNHS concours. Voor haar was dit dus de eerste wedstrijd samen met haar pony Djumper in de C/B klasse. Helaas had ze pech dat de vogeltjes in de rijbak wat storend werkte voor Djumper. Ondanks dit reed ze een voortreffelijke proef. Ze behaalde 184 punten. Omdat ze Horse Concours meereed, deed ze niet mee voor de prijzen. Denise en Rachel namens PSV de Palmruiters.

De benjamins trainden afgelopen zaterdag nog in de oude samenstelling

Loopgroep Cranendonck op visite bij de Oosterburen! Op donderdag 17 september vertrokken 7 lopers van Loopgroep Cranendonck met 10 supporters naar Berlijn voor de deelname aan de marathon op zondag 20 september. Op zondagmorgen om 5.30 was het Wil die de lopers het bed uittrommelde voor het ontbijt. Voor sommigen kwam er niet veel van terecht, want de zenuwen gierden door de keel. Om 7.30 uur vertrokken de lopers naar de start. De supporters zouden volgens afspraak bij het 10 km en 32 km punt staan. En ja hoor, daar stonden ze dan luid juichend, in de outfit van de loopgroep én met een vlag met de namen van de lopers erop. Hun aanmoedigingen deden de lopers goed, sommigen wisten een voorzichtig lachje op hun gezicht te toveren.

Uiteindelijk heeft het 7-tal de marathon van Berlijn volbracht: de een moeizamer dan de ander, maar de missie is geslaagd. Voor met name Peter en Wil was het een bijzondere ervaring, want zij liepen voor het eerst deze afstand. De gelopen tijden: Marcel Broods (4e marathon) in 3.18.58 Wil van Daal (1e marathon) in 3.35.10 Geert Hertogs (2e marathon) in 3.42.26 Driek Boelens (2e marathon) in 4.12.53 Elvira Michael (4e marathon) in 4.18.15 Luciënne Micheels (3e marathon) in 4.36.52 Peter Kuijken (1e marathon) in 4.36.53

Rood Wit’67 uit naar Helden Na de desastreuze wedstrijd van afgelopen zondag, waarin met 1-5 werd verloren van de hekkensluiter IVO, kan RoodWit zich gaan voorbereiden op de uitwedstrijd tegen Helden. Helden heeft, met twee gewonnen en twee verloren wedstrijden, ook geen flitsende seizoenstart gemaakt, maar het zal voor RoodWit ’n lastige pot worden. We hopen dan ook dat vele supporters de reis naar Helden zullen maken om de RoodWitters aan te moedigen. Uitslagen jeugd van zaterdag 26 september. 2 - 3: BEVO B1 - RoodWit’67 B1 0 - 2: Crescentia C1 - RoodWit’67 C1 4 - 0: RoodWit’67 M1 – Merefeldia M1 1 - 10: Laar D4 - RoodWit’67 D1 13 - 1: RoodWit’67 D2 – Merefeldia D3 4 - 0: Maarheeze E1 - RoodWit’67 E1 8 - 2: RoodWit’67 E2 – Budel E5 0 - 5: MMC Weert F3 - RoodWit’67 F1 RoodWit’67 F2 was vrij Uitslagen senioren van woensdag 23 september: 5 - 4: Laar 6 - RoodWit’67 5 Uitslagen senioren van zaterdag 26 september: 4 - 0: RoodWit’67 3 – Laar 4

Uitslagen senioren van zondag 27 september: 1 - 5: RoodWit’67 1 – IVO 1 0 - 1: SHH 2 - RoodWit’67 2 1 - 4: RoodWit’67 4 – RKSVO 3 2 - 1: RoodWit’67 6 – Merefeldia 6 Programma jeugd op zaterdag 03 oktober. Aanvang 14.30 uur: RoodWit’67 B1 – MMC Weert B2 Aanvang 14.30 uur: RoodWit’67 C1 – KOC C2 Aanvang 12.15 uur: Roggel M1 - RoodWit’67 M1 Aanvang 12.30 uur: RoodWit’67 D1 – Crescentia D1 Aanvang 12.00 uur: RKSVO D4 - RoodWit’67 D2 Aanvang 11.00 uur: RoodWit’67 E1 – Merefeldia E3 Aanvang 09.00 uur: MMC Weert E6 - RoodWit’67 E2 Aanvang 10.00 uur: RoodWit’67 F1 – Wilhelmina’08 F1 Aanvang 10.00 uur: RoodWit’67 F2 – Budel F7 Programma senioren op zondag 04 oktober: Aanvang 14.30 uur: Helden 1 - RoodWit’67 1 Aanvang 11.00 uur: RoodWit’67 2 – RIOS’31 2 Aanvang 11.00 uur: Wilhelmina’08 2 - RoodWit’67 3 Aanvang 11.30 uur: Fc Maasgouw 4 - RoodWit’67 4 Aanvang 10.30 uur: RoodWit’67 5 – Oranje Zwart Helmond 5 Aanvang 10.00 uur: RoodWit’67 6 – Fc Oda 5

Denise Verberne met Wandrey

HBS weet nipt te overwinnen In eigen huis gingen de dames voortvarend van start. Na doelpunten van Marjo en Pauline werd binnen 10 minuten een voorsprong van 5-0 genoteerd. Daarna was de schwung er een beetje uit; Swalmen wist eerst terug te komen tot 5-3 en zelfs even een gelijke stand af te dwingen. Net als in de vorige wedstrijd moesten alle zeilen bijgezet worden. Keken de dames vorige week nog iedere keer tegen een achterstand aan; nu wisten ze telkens een kleine voor-

sprong te nemen van 1 of 2 doelpunten, maar niet verder uit te lopen, waardoor het een spannende wedstrijd bleef. Gelukkig bleven ze wel geconcentreerd; met maar 4 mensen in het veld vanwege tijdstraffen, wisten ze het spel goed stil te leggen en zelfs uit deze ondertal situatie te scoren. Uiteindelijk ging de winst dan ook, via doelpunten van o.a. Jolanda, Marjo en Pauline toch naar onze dames. Eindstand 12-10 in het voordeel van HBS.

Goede resultaten voor de Hoortrunners Amsterdam 20 sept. Hoortrunster Annemie Sools naar de Van Dam tot Damloop in Amsterdam. In de wedstrijd over 16.1 km heeft Annemie het prima gedaan. Goed in het begin van de wedstrijd rustig van start gegaan (vlak lopen heet dat onder de lopers) zodat in het laatste gedeelte van de wedstrijd er nog een flinke eindsprint in zat. Eindtijd 1.32.20 : Leonie Roost  liep dezelfde afstand  in 1.40.03. Altweerterheide 20 sept. was Ruud van der Pasch aanwezig op de 3 km van de Wallenloop. Hij verraste zichzelf op die afstand met een prima eindtijd van 14.21. Cranendonck 20 sept. In de halve marathon van Cranendonck waren Hoor-

trunners Jorine Berndsen en  Teun Duisters van de partij. Jorine knalde er een goede eindtijd uit van 1.49.08 en werd 2e . Teun liep zijn tijd van vorig jaar aan flarden. Met maar liefst 8 minuten  was het voor Teun  een geweldige wedstrijd. Hij werd met een nieuw pr10e in 1.40.11. Op de 10.5 km van Cranendonck waren het de Hoortrunners  Daan Gérard - Anna Maria en Leon van Rijsingen - Anne Iken - Kevin Bruijnaers en Ruud Julien die toch allemaal een hele goede prestatie hebben neergezet. Daan 12e 57.10 , Anna Maria 5e 54.58, Leon 20e 54.53, Anne 24 1.12.03, Kevin 19e 49.55 en Ruud 5e 58.02.


WOENSDAG 30 SEPTEMBER 2009

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 19

OPENHUIZENROUTE ZATERDAG 10 OKTOBER 14.00 TOT 16.00 UUR Kijk voor de deelnemers in onze speciale krant of op onze website www.vanderstraatenmakelaardij.nl

Kinderboekenweek 2009

Voor alle bitumineuze dakbedekkingen

van 7 tot 17 oktober

Je krijgt “De wraak van het spruitje”

JOS BOUDRIE

MINI GRAAFWERKEN

BUDEL (0495) 49 11 02 06 53 792 452

GRATIS

als je tenminste 10 euro aan kinderboeken koopt

Voor het graven van OPRIT, TERRAS, SLEUVEN, VIJVERS. SPITTEN en GRONDVERZET in (achter-) tuinen en het beladen van CONTAINERS

Voor advies inspectie vrijblijvende offerte Al 25 jaar een begrip in Cranendonck en omstreken

TE HUUR: NIEUWSTRAAT 10, BUDEL (STARTENDE) ONDERNEMERS OPGELET: TOPLOCATIE tegen STUNTPRIJS!

Dakdekkersbedrijf Gebr. Beelen B.V. Bosch 15, 6021 AN Budel Tel. 0495 430743 • Fax: 0495 430744

Tevens HYDRAULISCHE BREEKHAMER, VEEGMACHINE en PALLET-LEPELS

Bruna Budel Markt 9 6021 CD Budel 0495-494978

UW ACTIEVE REGIO MAKELAAR!

Object: Winkel- / kantoor- / praktijkruimte gelegen in levendige centrum van Budel. De totale oppervlakte bedraagt ca. 70 m². Aanwezig zijn onder andere een pantry met keukenblok, een toiletruimte, warmwatervoorziening, centrale verwarming en een systeemplafond met inbouwverlichting. Volop etalage mogelijkheden. Deze ruimte is per direct te huur tegen zeer gunstige voorwaarden. Laat deze kans niet liggen en maak een afspraak voor een bezichtiging. Huurtermijn: Flexibel, in overleg. Ligging: Centrum. Parkeren: Voor de deur en op diverse pleinen in de directe omgeving (gratis). Aanvaarding: Per direct mogelijk.

“Winkel- / kantoor- / praktijkruimte op toplocatie”

Aanvangshuurprijs:  650,-- per maand, excl. g/e en BTW

www.huijersvastgoed.nl

ZONDAG 4 OKTOBER OPEN 13-17 uur 10% korting op de gehele collectie

3 etages slaapvoordeel Dr. A. Mathijsenstraat 8 Budel

meer dan 50 slaapkamers, tientallen kasten, boxsprings, waterbedden, luchtmatrassen, bedbodems, matrassen enz.

tel. (0495) 491397 (maandags gesloten) www.slaapcenterverweijen.nl

Nieuwstraat 28b, 6021 HS Budel - Tel: (0495) -497117 - Fax: (0495) - 497172

Direct te koop gevraagd! Woningen, appartementen, winkels en bedrijfsruimte.

* Directe aankoop 100% zekerheid * Géén makelaarskosten * Géén drie dagen bedenktijd * Direct of op langere termijn leeg of in verhuurde staat geen probleem

O.G.

ZONDAG 4 OKTOBER KOOPZONDAG

Molenheide 34 - Soerendonk Telefoon 0495-592948

UW ACTIEVE REGIO MAKELAAR! BRUSSELSESTRAAT 31, BUDEL OPEN HUIS zaterdag 3 oktober van 14.00 tot 15.00 uur.

OPEN VAN 13-17 UUR dames & herenmode

Fraai uitgebouwde, moderne tweekapper met garage / berging en onderhoudsvriendelijke tuin met achterom. Ligging in een kindvriendelijke woonomgeving aan gemeente - speeltuintje, nabij centrum. De woning is zeer praktisch ingedeeld en beschikt o.a. over een ruime woonkamer, lichte tuinkamer, kantoorruimte, bijkeuken, garage / berging en 3 slaapkamers. De zolder is uitstekend te gebruiken als extra 4e slaapkamer of als hobbyruimte. Uitstekende isolerende voorzieningen. Gehele woning v.v. hardhouten kozijnen met dubbel glas. Nagenoeg gehele begane grond v.v. vloerverwarming. Aanvaarding in overleg. Bouwjaar 1987. Inhoud ca. 430 m³ excl. garage / berging. Perceel 260 m². Bezoek geheel vrijblijvend het OPEN HUIS om een goed beeld te krijgen van hetgeen deze woning te bieden heeft.

“Fraai uitgebouwde tweekapper in kindvriendelijke omgeving”

Vraagprijs:  249.000,-- k.k.

Markt 21 • Budel

www.huijersvastgoed.nl Nieuwstraat 28b, 6021 HS Budel - Tel: (0495) -497117 - Fax: (0495) - 497172

TE KOOP OF TE HUUR WOONHUIS 2 onder 1 kap in buitengebied van Budel. Huis met inpandige garage, inhoud ca. 530m3 Verharde inrit. Berghok ca. 53m2 Totale oppervlakte incl. berghok, oprit en tuin 560m2.

Direct aanvaardbaar, bel voor inl. 06-20037190

A SSUPLAN verzekeringen hypotheken financieringen pensioenen

J.L.J. Umans

Postbus 2200, 6020 AE Budel Nieuwstraat 16, 6021 HS Budel Tel. (0495) 497811 Fax (0495) 497943

Kunststof, hout en aluminium kozijnen Vliegenhorren en -deuren Terrasoverkappingen hout & aluminium Zonwering en zonneschermen Inbouw en voorzetrolluiken Nieuwbouw en renovatie Gratis offerte

Lauwers Paul Vloedstraat 55 3930a Hamont-Achel

Tel. 0032 11 62.22.14 Fax 0032 11 44.73.44 GSM 0032 477.773.178


WOENSDAG 30 SEPTEMBER 2009

Loopgroep Cranendonck Op zondag 20 september was het weer zover! Wethouder Strik gaf het startschot voor de tweede halve en kwart marathon van Cranendonck. Onder schitterende weersomstandigheden, startten plm. 350 lopers voor een mooie wedstrijd door ons prachtig natuurgebied. Op zondag stonden de verkeersregelaars, vrijwilligers bij de drankposten, de juryleden en vele anderen klaar om de halve en kwart marathon goed te laten verlopen. Op de eerste plaats willen we alle vrijwilligers bedanken die het mogelijk hebben gemaakt dit te realiseren!! Verder natuurlijk de supporters die de lopers aanmoedigden met hun applaus en niet te vergeten de muziekgezelschappen Toeterniettoe en Excelsior die op verschillende plaatsen van het parcours de lopers muzikaal ondersteunden. De organisatie is dan ook blij dat ze dit jaar weer gebruik hebben kunnen maken van Sportpark de Braken. Uitslagen: Kwart marathon 10,5 km Corné Mommers 44.08 Jolanda v Tuijl 56.08 Jeroen v. Mierlo 45.19 Francien v Weert 57.07 Hans Ooms 45.38 Jan Mommers 57.38 Gerard v Deurzen 49.16 Wilma v Kuijk 1.00.30 Anneke v d Vorst 52.17 Sanne Groenen 1.00.45 Monique v Laarhoven 52.21 Eefje Snijders 1.04.08 Liesbeth Groenen 54.16 Lenie Roefs 1.05.29 Rob v Ettinger 54.39 Annie Vereggen 1.05.36 Jeanne Maas 54.40 Carin Smits 1.05.43 Marjan v. Mierlo 55,18 Jolanda vd Borne 1.06.29 Ronny Beerens 55.31 W.P. Huijsman 1.10.47 Ria v Deursen 1.13.13 Halve marathon 21,1 km Frank Hooghordel 1.41.18 Wim Schrurs 1.55.29 Cees Hermans 1.43.05 André Heesterbeek 2.04.30 Harry Maas 1.46.31 Harry Slegers 2.04.51 Linda v d Einden 1.52.46 Koos Schoenmakers 2.13.11 Deelname lopers in Amsterdam Drie lopers van Loopgroep Cranendonck liepen op 20 september de “van Dam tot Dam” Loop. De uitslagen zijn: 10 Engelse mijl, Wilbert Vlassak (van Dam tot Dam by Night) 1.14.56, Ton Maas 1.34.41, Ron Vangeneugden 1.39.33

Turnlust start met Pilates en Danswerkplaats Een nieuwe accommodatie vraagt om nieuwe lessen. Vanaf oktober start Turnlust in de danszaal van Zuiderpoort met lessen Pilates voor volwassenen en met een aantal Danswerkplaatsen voor jongeren tussen de 12 en de 25 jaar. De lessen worden gegeven door HBO-dansdocente Kaara Gerrits. Pilates is een trainingsvorm die zorgt voor een evenwichtige ontwikkeling van alle spiergroepen, zonder de gewrichten te belasten. Ideaal voor mensen die niet kunnen of willen springen en dansen, maar wel willen sporten. De lessen worden gegeven op maandagochtend van 10:00u tot 11:00 en

op woensdagochtend van 9:00u tot 10:00u. De eerste drie lessen zijn gratis. De Danswerkplaats is een verzamelnaam voor verschillende moderne dansvormen. Ben je tussen de 12 en 25 jaar en ‘So you think you can dance’, dan doe mee! Op dinsdag van 17:00u tot 18:00 (12 tot 16 jaar) en op vrijdag van 20:00u tot 21:00u (vanaf 16 jaar). De eerste drie lessen zijn gratis. Kijk voor de rest van het aanbod in groepslessen op www.turnlustbudel.nl. Meer informatie over Pilates en Danswerkplaats? Neem contact op met Kaara Gerrits op 0646062017.

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 20

Merefeldia maatje te groot voor FC Cranendonck Merefeldia was de eerste 10 minuten duidelijk sterker dan FC Cranendonck en creëerde een groot veldoverwicht. Als een duvel uit een doosje kwam FC Cranendonck in de 11e minuut met veel spelers naar voren en combineerde via diverse schijven naar de 0-1 door een doelpunt van Bram de Leest. Merefeldia was verbaasd en kom de druk niet volhouden. Achterin waren vooral Pim Staals en Bart Stevens overtuigend, op het middenveld Rob Slenders sterk als spelverdeler en voorin deden Thijs van de Wildenberg en Erik van de Hurk het prima als aanspeelpunt. Na een half uur viel Bart Stevens uit met een hamstringblessure en werd aan het rijtje geblesseerden toegevoegd. Jesse Roosen nam de positie als laatste man over en Servie Ras viel als rechtshalf in. In de 35e minuut viel de gelijkmaker toen de bal na een vrije trap via het midden werd uitverdedigd en hun linksbuiten prima scoorde. Ruststand 1-1. Na rust zette Merefeldia aan en wist in korte tijd de wedstrijd te beslissen. In de 47e minuut kon Pim Staals een kopbal van dichtbij niet voldoende keren en in de 52e minuut werd een scherpe voorzet bij de 2e paal binnengelopen: 3-1. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld. FC Cranendonck bleef op karakter overeind, maar kon voetballend geen vuist meer maken. In de 85e minuut maakte een Merefeldia verdediger in de 16 meter een domme overtreding op Erik van de Hurk en schoot Thijs van de Wildenberg de penalty onberispelijk in: 3-2. Hiermee kwam weer een sprankje hoop, maar dit bleef ook de eindstand. Uitslagen jeugd: za. 26-09 Merefeldia B1 - FC Cranendonck B1 2-0 za. 26-09 RKSVO B2 - FC Cranendonck B2 2-1 za. 26-09 Reuver C1 - FC Cranendonck C1 1-4 za. 26-09 Laar C5 - FC Cranendonck C2 1 - 14 za. 26-09 Merefeldia D2 - FC Cranendonck D1 2-8 za. 26-09 Heythuysen D2 - FC Cranendonck D2 5 - 5 za. 26-09 Eindse Boys E1 - FC Cranendonck E1 1-5 za. 26-09 Laar E5 - FC Cranendonck E2 12 - 1 za. 26-09 Laar F5 - FC Cranendonck F2 1-4 Uitslagen senioren: zo. 27-09 Merefeldia 1 - FC Cranendonck 1 3-2 zo. 27-09 DESM 3 - FC Cranendonck 2 2-3 zo. 27-09 ONDO 2 - FC Cranendonck 3 4-2 zo. 27-09 FC Cranendonck 5 - Someren 6 2-7 zo. 27-09 FC Cranendonck Da1 - Merefeldia Da1 6 - 1

De jeugdteams van badmintonvereniging BC Budel komen uit in de categorieën onder 13 en onder 15 jaar. Vorige week speelde beide teams hun eerste uitwedstrijd, waarin ze een eenvoudige overwinning boekte. Team U13 wist zelfs de nul te houden en team U15 kon met de 1-7 overwinning ook heel tevreden zijn. Afgelopen zondag was het tijd voor de 2e wedstrijd. Team U13 speelde net als vorige week een heel sterke wedstrijd. Stephan van Leuken en Robin Kees wonnen gemakkelijk van hun tegenstanders in de dubbel, de meisjes speelde een spannende partij die uiteindelijk door het Cuijkse koppeltje werd gewonnen. In de enkels wonnen allebei de jongens opnieuw hun wedstrijd en ook Lara Rutten kwam hier knap als winnares uit de bus. Met een 4-2 voorsprong konden de mixen gespeeld worden, waarin de volle winst werd behaald. Hierdoor kon ook Loes van

Heugten samen met Stephan haar eerste overwinning van de dag vieren. Met deze 6-2 winst nestelt het jongste Budelse team zich bovenaan de ranglijst. Team U15 had net als vorige week een vliegende start en zowel de jongens als de meisjes wonnen hun dubbelpartij gemakkelijk. In de enkels hadden de jongens het duidelijk moeilijker. Teun Rutten en Pim Stals moesten dan ook allebei een puntje afstaan aan de Eindhovense tegenstanders. Gelukkig wonnen Fleur Hendriks en Lisanne van Heugten hun wedstrijd wel en was een gelijkspel alweer veiliggesteld. Maar het team wilde meer en kreeg dit ook door allebei de mixen te winnen met ruime cijfers. Deze 6-2 overwinning heeft ook Budel U-15 hoog in de tussenstand geplaatst. Uitslagen van de overige teams: BC Budel 1 – Olympia ’56 3: 4-4 BC Budel 2 – BVC ’74 1: 4-4 BC Budel 3 – Sauron 2: 4-4

pupil van de week Bas Meurkens samen met de trainer van het 1ste Erik Schroyen op de foto

Swimkick deel 1 te Budel Op zondag 27 september ging men met slechts 13 zwemmers van ZPK Budel naar De Zuiderpoort. voor de swimkick deel 1. Er waren dan ook 6 clubs aanwezig. Het was voor de kleinste zwemmers zeer spannend omdat het voor hen dan ook de eerste keer was dat ze een wedstrijd

GrenskoerierTV

Jeugd BC Budel maakt goede start

Programma jeugd komend weekeinde: za. 03-10 FC Cranendonck B1 - vv Kessel B1 14:30 u. za. 03-10 FC Cranendonck B2 - Eindse Boys B2 13:30 u. za. 03-10 FC Cranendonck C1 - SVC 2000 C2 14:30 u. za. 03-10 FC Cranendonck C2 - sv Budel C2 13:00 u. za. 03-10 FC Cranendonck MC1 - SNA MC1 11:15 u. za. 03-10 FC Cranendonck D1 - RKMSV D2 11:15 u. za. 03-10 FC Cranendonck D2 - Leveroy D1G 12:15 u. za. 03-10 FC Cranendonck MD1 - KOC MD1 09:30 u. za. 03-10 FC Cranendonck E1 - Brevendia E2G 10:30 u. za. 03-10 FC Cranendonck E2 - MMC Weert E5 10:30 u. za. 03-10 FC Cranendonck F1 - Eindse B. F2G 09:30 u. za. 03-10 FC Cranendonck F2 - MMC Weert F4 09:30 u. za. 03-10 FC Oda mini’s - FC Cranend. mini’s 10:30 u. Programma senioren komend weekeinde: zo. 4-10 FC Cranendonck 1 - HEBES 1 14:30 u. zo. 4-10 FC Cranendonck 2 - Someren 5 11:30 u. zo. 4-10 FC Cranendonck 3 - Milheezer Boys 3 10:30 u. zo. 4-10 Maarheeze 3 - FC Cranendonck 4 11:00 u. zo. 4-10 Heythuysen 3 - FC Cranendonck 5 10:00 u. zo. 4-10 Brevendia 5 - FC Cranendonck 6 12:30 u. zo. 4-10 FC Cranendonck Da1 - Nijnsel Da1 10:00 u.

op kanaal 31+ (552 mHz) voor het nieuws uit Cranendonck

GrenskoerierTV

zwommen. Voor hen die nog geen tijd hadden staan Ilse Claasen, Jonie Meurkens, Loes Neijssen, Neel en Noud Steensels zij zetten ook een mooie tijd neer. Max Compen, Serina Damen, Marc van den Heuvel, Stan van den heuvel, Lisa Lukken, Stef Manders, Eva van de Mortel,

Sander Pruysers, Zij hebben hun PR zeer goed verbeterd. De 4x25 vrije slag Gemengd deden ze ook zeer goed. Daarna was het wachten op de prijsuitreiking. Waar Serina Damen  3x op het podium plaats mocht nemen, En Stef Manders 1x.

Off-day Maarheeze Je hebt van die dagen. Mooi weer, mooi veld, mooie tegenstander. Alles om er een mooie voetbalmiddag van te maken. Je begint vol goede moed, maar het lukt niet. Je werkt hard, maar de passes komen niet aan, er zit net steeds een tegenstander tussen. Geen enkele keer valt de bal eens een beetje jouw kant op. Dan voel je het al aankomen. Een off-day! Op slag van rust bracht invaller Luuk Linskens de gasten op de 0-1 voorspong. Een echte frommelgoal, waar sommige Maarheeze-supporters hands in zagen. Maar de goal paste prima in het beeld van de wedstrijd. Maarheeze begon de tweede helft met Marcel Sloots, terug na een blessure van 1,5 jaar, als laatste man. Met veel inzet zocht Maarheeze de aanval. Een mooi schot van Rob van Wetten werd vakkundig gekeerd door de doelman van ODA. Een mooie inzet van Mikel Durrer ging vlak voor het doel langs. Ook een schuiver van Mike van den Bragt werd door de keeper van ODA gepareerd. Programma zondag 4 okober 2009 14.30 uur FC Maasgouw 1 - Maarheeze 1 13.00 uur RKMSV 3 - Maarheeze 2 11.00 uur Maarheeze 3 - FC Cranendonck 4 11.00 uur Maarheeze 4 - Laar 5 11.00 uur Merefeldia 6 - Maarheeze 5

GRATIS PUBLICITEIT Is er een schooluitstapje, een sportdag of een verenigingsfeestje? Een reünie van oude schoolkameraden of een muziekvoorstelling in het bejaardenhuis? Een kleuterklas die naar de bakker gaat? Maak dan een paar leuke -bij voorkeur digitale- foto’s, schrijf er een paar zinnen bij en mail het naar info@grenskoerier.nl Wij zorgen dat er dan geheel gratis een mooie reportage op Grenskoerier-TV komt!


WOENSDAG 30 SEPTEMBER 2009

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 21

Kinderdagverblijf Kiekeboe / Buitenschoolse opvang de Pretflat in Maarheeze verzorgt de opvang van 0 t/m 13 jarigen.

Wij zijn op zoek naar:

2 enthousiaste pedagogisch medewerksters voor het vervangen van zwangerschapsverlof en ouderschapsverlof. (2x 36uur) Tevens zijn wij op zoek naar een oproepkracht. Wij bieden je een - leuke baan in een groeiende organisatie - uitstekende werksfeer - salaris en inschaling volgens CAO Kinderopvang Sollicitaties kun je binnen 14 dagen richten aan Stichting Kinderdagverblijf Maarheeze t.a.v. Marja Kuipers Kijkakkers 1a 6026 ER Maarheeze Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marja Kuipers of Nicole Hesen. ☎ 0495-594001 @: info@kiekeboe-pretflat.nl

Zit u zonder werk?

Bent u op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wij zoeken ondernemende mensen die zelfstandig willen werken. Parttime of fulltime

Keukens - Badmeubels - Maatwerk

Interne opleiding Mog. 1000,- p/mnd Voor info: bel na 18.00 uur www.lrworld.com 0495-842740

MEDIS CH

nu ook

CENTRU M

Fysiotherapie

- Maatwerk - Badmeubels Keukens RJ Gastel · De Dijk 6 · 6028 van Meijl C. 430364 (0495)en Tel. (0495) Naar493350 iedersFax wens E-mail: c.vanmeijl@chello.nl

BEWEEG

Podotherapie Oefentherapie Cesar

op maat gemaakt. Ook voor renovatie en vervangen van apparatuur. C. van Meijl · De Dijk 6 · 6028 RJ Gastel showroom: onzeFax Bezoek (0495) 430364 493350 Tel. (0495) jl@chello.nl a n m6,e iGastel c . vDijk E - m a i l : De vrijdag 10.00-17.00 uur zaterdag 10.00-17.00 uur of bel voor een afspraak: tel. 0495-493350 / 06-21845709 info@mardykeukens.nl www.mardykeukens.nl

Medisch Fitness

installatiebedrijf B.V. Medisch Beweegcentrum De Dam 5, 6021 KM Budel

Heeft U interesse, neem dan contact met ons op voor nadere informatie en/of inschrijving.

0495-494393 info@medischbeweegcentrum.nl www.medischbeweegcentrum.nl

kasten banken eethoeken zondag 4 okt.

GEOPE0NuuDr 11.00 - 17.0

SNOEKS

een goeie beweegreden! Vers. srt. coniferen tot 2.50 meter hoog v.a. € 2.50 Laurier en sierheesters Hedera tot 1 meter lang € 1.45 Bodembedekkers Buxus v.a. € 0.45

Snoeks te Valkenswaard is een regionaal opererend werktuigbouwkundig installatiebedrijf. Wij zijn op zoek naar een kandidaat voor de functie van:

Tuinplannen? Denken we graag met u mee.

Boomkwekerij Maas Fabriekstraat 74 · Budel Tel. 0495 495358.

van de

HELFT

Wij vragen Functie Wij bieden

-

Projectleider (WTB)

Minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie Uw kennis ligt op HBO werk- en denkniveau Vooropleiding MTS- tb of installatietechniek Communicatief vaardig Complete uitvoering/financiële opvolging Aanspreekpunt Snoeks Installatiebedrijf b.v. Beheersing middel tot grote projecten Uitstekende arbeidsvoorwaarden Uitstekende honorering

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met dhr. De Ruyter, tel. 040 201 2020.

voor de

HELFT

*

SNOEKS

installatiebedrijf B.V. * vraag naar de voorwaarden

(voor iedereen en specifiek voor mensen met een lichamelijke beperking eventueel tgv een chronische aandoening en/of ouderdom; kleine groepen, onder fysiotherapeutische begeleiding, in een moderne medische fitnessruimte).

w w w. va n d e n e i j n d e. n l Nieuwendijk 60 - Someren-Eind Tel: 0493-491254 - Fax: 0493-490291 Openingstijden: ma. t/m vr. van 9.00-12.30 uur en van 13.30-18.00 uur Vr. koopavond tot 21.00 uur Za. 9.00-16.00 uur

Snoeks te Valkenswaard is een regionaal opererend werktuigbouwkundig installatiebedrijf. Wij zijn op zoek naar een kandidaat voor de functie van:

Calculator werkvoorbereider (WTB)

Wij vragen Functie Wij bieden

-

MBO/HBO (MIT/HIT) Kennis van voorschriften Relevante ervaring Zelfstandig maken kostprijsberekening/berekening Ontwerpen Overdracht van projecten naar uitvoering Uitstekende arbeidsvoorwaarden Uitstekende honorering

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met dhr. De Ruyter, tel. 040 201 2020.


WOENSDAG 30 SEPTEMBER 2009

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 22

Eerste avondwedstrijd eindigt voortijdig na brand transformatiehuisje In de zestigste minuut zorgde een brand in het transformatiehuisje van SV Budel een abrupt einde van de wedstrijd. De wedstrijd was op dat moment zeer vermakelijk. De eerste 45 minuten waren de oranjehemden in staat om Swalmen volledig haar wil op te leggen. In een hoog tempo spelend creëerde SV Budel een aantal grote kansen. Het bleef echter tot de dertigste minuut 0-0. In die minuut kopte aanvoerder Mikel de Windt een voorzet snoeihard achter de keeper van Swalmen. Dezelfde keeper kon korte tijd erna een schot niet voldoende pareren waarna Jeroen Bogers attent reageerde. De 2-0 tussenstand was niet meer dan verdiend. Kort voor rust viel Roel Duisters uit. Hij werd vervangen door Max Winter. In de blessuretijd van de eerste helft kwam Swalmen geheel tegen de verhouding in terug in de wedstrijd. De eerste de beste aanval werd gelijk omgezet in

een doelpunt. De eerste 10 minuten van de tweede helft waren de gasten de bovenliggende partij. Dat resulteerde al snel in de gelijkmaker. De oranjehemden herpakten zich na deze mokerslag. Ze trokken de wedstrijd opnieuw naar zicht toe totdat in de zestigste minuut het licht uitviel. Zondag 4 oktober speelt SV Budel om 14.30 de uitwedstrijd tegen D.E.S.M. De promovendus van het afgelopen seizoen bivakkeert heeft hetzelfde punten aantal als SV Budel. Om de punten mee te nemen vanaf sportpark De Koekoek in Weert zal een flinke klus zijn. Hopelijk gaat een flinke schare SV Budel fans mee naar deze wedstrijd. Aan de afstand hoeft het tenslotte niet te liggen …. Uitslagen senioren sv Budel 26 / 27 september SV Budel 1 – Swalmen 1 afgebroken SV Budel 2 – Maasgouw 2 3 - 0

Horn 2 - SV Budel 3 0 - 1 SV Budel 4 – Wilhelmina `08 2 2 - 1 Roggel 4 – SV Budel 5 4 - 1 Programma senioren 4 oktober SV Budel DESM 1 - sv Budel 1 SV Budel 2– Heythuysen 2 SV Budel 3– HEBBES 3 Leveroy 2 - SV Budel 4 RKMSV 4 - Sv.Budel 5 SV Budel jeugd Programma woensdag 30 september: Cranendonck C 1-C 1 18:15 Programma donderdag 1 oktober: SVC 2000 B 1-B 1 19;30 Programma zaterdag 3 oktober: Brevendia A 1-A 1 14:30 RKSVN A 1-A 2 15:00 B 1-S.H.H. B 1 12;45 B 2-Leveroy B 1 15:00 B 3-RKMSV B 2 15:00 C 1-H.B.S.V. C 1 15:00 Eindse Boys C 1-C 2 12:00 C 3-RKMSV C 3 12:45

Cranendonck C 2-C 4 13:00 RKSVO D 1-D 1 12;30 D 2-Merefeldia D 2 12:45 D 3-Eindse Boys D 1 11:00 Laar D 6-D 4 11:30 Brevendia E 1-E 1 10:30 RKESV E 1-E 2 09:15 E 3-RKMSV E 3 11:00 Merefeldia E 4-E 4 11:00 E 5-Merefeldia E 5 11:00 E 6-Veritas E 3 11:00 F 1-SVC 2000 F 1 09;30 F 2-Laar F 2 09:30 RKSVN F 1-F 3 11:00 Grathem F 1-F 4 09:30 F 5-Maarheeze F 3 09:30 F 6 is vrij. Rood-Wit F 2-F 7 10:00 Uitslagen van zaterdag 26 september: A 1-Merefeldia A 1 2-2 A 2-R.K.S.V.O. A 1 3-2 B 1-Sp.Cl Jekerdal B 1 3-1 S.V.V.H. B 1-B 2 2-1 Eindse Boys B 2-B3 1-3

O.D.A. C 1-C 1 C 2-R.K.V.B. C 1 R.K.E.SV. C 2-C 3 C 4-R.K.S.V.O. C 3 D 1-Brevendia D 1 D.E.S.M. D 1-D 2 Crescentia D 1-D 3 D 4-O.D.A. D 4 E 1-Panningen E 1 E 2-Veritas E 1 Brevendia E 3-E 3 E 4- R.K.E.S.V. E 2 Rood-Wit E 2-E 5 Maarheeze E 2-E 6 E 7-M.M.C. E 7 F 1-Kessel F 1 F 2-R.K.E.S.V. F 1 Laar F 2-F 3 Crescentia F 1-F 4 M.M.C. F 4-F 5 F 6-Laar F 6 F 7-Eindse Boys F 4

3-2 0-1 0-9 10-1 0-4 1-4 6-3 3-0 6-1 9-1 12-2 7-0 10-0 1-7 3-1 0-2 6-1 3-1

SV Gardé jeugd speelt open NK

Harlekyn op z’n Kop 5th edition Op zaterdag 3 oktober is het weer tijd voor de vijfde editie van Harlekyn op z’n Kop. Dit concept, dat eind 2005 haar intrede deed, blijkt erg succesvol te zijn. In het verleden hebben DJ’s als The Prophet, Duro, Dutch Master en A-Lusion al achter de draaitafels mogen staan en daarom heeft de organisatie ook dit jaar weer een fantastische line-up weten te programmeren. Op de vijfde editie mogen DJ’s als Dragan & Main, Creative Arts en Jasper van Raaij hun kunsten vertonen aan het publiek. Als klapper op de vuurpijl zal deze avond worden afgesloten door niemand minder dan Wildstylez. Deze DJ is nationaal en internationaal bekend en heeft al op verschillende grote feesten gedraaid, zoals Decibel Outdoor, In Qontrol, Hard Bass en natuurlijk Defqon.1 festi-

Afgelopen zondag 27 september werd het open Nederlands Kampioenschap voor teams gespeeld. Van overal waren teams naar Mierlo gekomen, o.a. uit Zeeland en Groningen. SV Gardé had een team in de D-categorie ingeschreven. Dit team bestond uit twee D-spelers: Jasper van Buul en Ingrid Daamen, een E-

speler: Leon Snoeijen en twee F-spelers: Joris van Buul en Peter Daamen. In dit sterk bezette toernooi begon SV Gardé slecht en verloor enkele wedstrijden in het begin, daarna begon het wat beter te lopen en konden ze een gelijkspel en winstpartij noteren. In de laatste ronde hadden ze nog kans op een gelijkspel maar

de tegenstander offerde een toren om een patstelling te krijgen en zodoende verloor SV Gardé deze wedstrijd. Beste speler van SV Gardé was Jasper van Buul, hij behaalde een mooie 50% score op bord 1. De spelers konden terugkijken op een leuk toernooi en gingen tevreden naar huis.

val. Het programma zal om 20:30 van start gaan en zal tot 03:00 duren. Kaarten kosten €8,50 en zijn verkrijgbaar bij Lenie’s Cafetaria en Jc Harlekyn te Maarheeze.

Openingstijden kantoor

maandag: 9.00-13.00 uur dinsdag t/m vrijdag: 9.00-12.00 uur woensdag: gesloten.

Vier generaties

De jeugdteams tijdens de NK kwamen van heinde en verre

Korfbal Mares 1 kansloos

Overgroot oma Mevrouw Vogels- Van Der Velden 81 jaar, Oma Marianne Heijting-Vogels 51 jaar, Mama Judith Staals-Heijting 25 jaar, Baby Jinte Staals 5 weken geboren: 25-08-2009

Op zondag 27 september trad Mares 1 op sportpark De Romrijten aan voor de thuiswedstrijd tegen DSC 8 uit Eindhoven. Tegen deze ploeg, de gedoodverfde kampioen, zou Mares een extreem goede wedstrijd moeten spelen om enige kans te maken op een behoorlijk resultaat. Tien minuten lang lukte dat aardig. De thuisploeg kwam zelfs op voorsprong (1-0) en wist DSC in de openingsfase van scoren af te houden. Toen de Eindhovenaren echter op stoom waren gekomen ging het hard. Niet dat Mares 1 geen kansen kreeg, maar DSC 8 kreeg er beduidend meer. Bij het rustsignaal was hierdoor de wedstrijd in feite al  beslist: 1-7. In de tweede helft probeerde Mares vooral om zelf nog wat doelpunten

te scoren, wat uiteindelijk veel beter ging dan in de eerste helft: na de rust scoorde de thuisploeg nog vijf maal. Op DSC stond verder geen maat; de gasten wonnen uiteindelijk met 6-19. Voor Mares 1 scoorden in deze wedstrijd Ferry van Lieshout (twee maal) en Rianne van der Ree, Kristy de Ruijter, Tim Horsten en Stephan Wijnen (allen een maal). Het wedstrijdprogramma voor het komende weekeinde: - zondag 4 oktober: Ready ‘60 3 - Mares 1 (om 11:30 uur in Roermond). Ben je geïnteresseerd in korfballen bij Mares en/of wil je meer informatie? Kijk dan op www.kvmares.nl of neem contact op met het wedstrijdsecretariaat van KV Mares (0495-591716).

Aanleveren advertenties uiterlijk maandagmiddag 13.00 uur en redactionele artikelen uiterlijk maandagmiddag om 12.00 uur


WOENSDAG 30 SEPTEMBER 2009

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 23

Land van Cranendonck Waarom vind u de Agrarische Natuur Vereniging Land van Cranendonck belangrijk voor het Buitengebied van Cranendonck? Deze vraag stelde we deze week aan Notaris Op de Laak: Waarom steun ik de agrarische natuurvereniging? Ik ondersteun de ANV land van Cranendonck, omdat we ons nu op een kruispunt van wegen bevinden voor de gemeente Cranendonck, waar we belangrijke keuzes moeten maken voor de toekomst. De vastgestelde visie van de gemeente is het zich richten op het buitengebied met betrekking tot natuurontwikkeling en recreatie. Bij de ANV Land van Cranendonck tref je leden aan die iedere dag met hun beiden voeten beroeps- of hobbymatig op (in) de werkvloer (de natuur) staan. Zij zien en voelen wat er in de natuur gebeurt en wat er wel goed gaat en wat er fout gaat. Wij de balpencoureurs, zitten fijn hoog en droog achter onze stu-

dietafels en bureaus, en bedenken allerlei theoretische plannen, waarvan de praktijk al op voorhand kan aangeven, dat het plan zo niet zal werken. In het verleden zijn de heren uit Wageningen, door een oud boswachtertje op de Veluwe al gewezen op allerlei onvolkomenheden, die er aan een wildviaduct op de Veluwe kleefden. Door zo’n simpele tips en adviezen van een praktijkman, zijn een hoop extra kosten voorkomen en bespaard, en daarom ondermeer steun ik de ANV Land van Cranendonck en wens de ANV Land van Cranendonck veel succes!

www.hg-dak.nl

Hans Gruhn | Grensweg 59 | 6021 JW Budel Tel: +31 (0)6 535 609 79 | Fax: 084 735 7354 E-mail: info@hg-dak.nl | www.hg.dak.nl

Voor uw blijken van medeleven tijdens de ziekte en na het overlijden van mijn man, onze vader en opa

Driek Cox betuigen wij u onze oprechte dank. Familie Cox

GUN UZELF EEN PERFECTE GLIMLACH ZONDER ZORGEN! Heeft u last van een loszittend kunstgebit? Dan kan een klikgebit de oplossing zijn. Wilt u meer weten over wat een klikgebit precies is of wilt u meer informatie over kronen en bruggen op implantaten? Bezoek dan onze informatiedag. De implantoloog zal ook aanwezig zijn. Loopt u vrijblijvend bij ons binnen, de koffie staat klaar.

Informatiedag klikgebit

zondag 11 oktober 2009 | van 10.00 - 16.00 uur ‘Cafe ‘t Hof’

Oranje Nassaulaan 1 - Maarheeze weg

Sterkelse

• het aanmeten en maken van een nieuw kunstgebit

Voor tussentijdse informatie

• het aanmeten en maken van een nieuw kunstgebit op implantaten • het maken van frames en plaatjes (gedeeltelijke protheses)

Sterkelseweg 28

Cafe ‘t Hof

6026 EB Maarheeze

an n

laa

au ass

je N

• het repareren van uw kunstgebit

Van Engelen Tandprothetiek Or

• het rebasen (nieuwe laag) van uw kunstgebit

kunt u contact met ons opnemen:

Tel.: 0495 592 622


WOENSDAG 30 SEPTEMBER 2009

WEEKBLAD DE GRENSKOERIER - PAGINA 24

aanbiedingen

voorELKE �10,GRATIS GOGO BIJ a.s. zondag 4 oktober

KOOPZONDAG

IN BUDEL! WIJ ZIJN DAN GEOPEND VAN 13-20 UUR

ALLE AANBIEDINGEN UIT DE FOLDER WELKE U ZATERDAGS IN UW BRIEVENBUS KRIJGT GAAN VANAF NU AL OP ZONDAG IN

KILO

SHOARMA BROODJES DEGENS

PAK 10 STUKDS

0.59

RAMBOL AUX NOIX ZACHTE ROMIGE KAAS MET WALNOTEN EN HAZELNOTEN

PER STUK 140 GRAM

1.79

MONA BOORDEVOL FRUITYOGHURT AARDBEI, APPELTAART OF CITROEN-KWARKTAART

BAKJE 150 GRAM

0.49

4.98

BOTERMALSE

VARKENSOESTERS

VOLDOENDE PARKEERGELEGENHEID Herinrichting Capucijnerplein omvat alleen het gedeelte tussen het Schutstraatje en de Markt. Aan de voorzijde en zijkant zijn nog voldoende parkeerplaatsen beschikbaar

BOEREN ACHTERHAM VERS VAN ‘T MES

VERSE KALKOEN FILET

KILO VERSE

6.98

PLATTE RIBJES

KRABBETJES OOK LEKKER IN DE ERWTENSOEP

KILO

2.49

100 GRAM

0.99

FIJNE LEVERKAAS VERS VAN ‘T MES

100 GRAM

0.59

HOLLANDSE

JONAGOLD SAPPIGE HANDAPPELEN KILO

0.59

HOLLANDSE GEHAKT PAPRIKA MIX CORDON BLUE’S ROOD,GEEL EN ORANJE HEERLIJK GEVULD MET HAM EN KAAS

SCHAAL 8 STUKS

4.98

VERSE ZALMFILET

500 GRAM

5.99

ZAK 3 STUKS GROTE

0.79

APPELVLAAI 10-12 PERS.

PER STUK

3.95

Aanbiedingen geldig van donderdag 1t/m zaterdag 3 oktober bij C1000 Hesselberth, Capucijnerplein 17, Budel Prijswijzigingen en drukfouten voorbehouden. Op de aanbiedingen waarbij OP=OP staat vermeld, is onze actiegarantie niet van toepassing. Deze zijn uitsluitend geldig zolang de voorraad strekt. Aanbiedingen zijn niet bestemd voor grootgebruikers. Aanbiedingen kunnen afwijken van de aanbiedingen op internet. Voor nog meer aanbiedingen zie onze folder!

Openingstijden: ma t/m wo + za 08.00-20.00 uur, do en vr 08.00-21.00 uur, zo 16.00-20.00 uur

grenskoerier week 40 2009  
grenskoerier week 40 2009  

WEKELIJKS HUIS-AAN-HUIS TE: BUDEL / BUDEL-SCHOOT / BUDEL-DORPLEIN / MAARHEEZE / SOERENDONK / HUGTEN / STERKSEL / GASTEL / HAMONT / HAMONT-LO

Advertisement