Page 1

Bevezető

kos

76

Elhelyezkedés Kos Törökország délnyugati partjának közelében található, a Dodekaneszoszszigetek csoportjának második legnépesebb szigete. Kiterjedése 290 négyzetkilométer, hossza 40 km, szélessége Kardamena és Mastahari között 12 km, partjának hossza kb. 112 km. A török partoktól csak pár kilométerre, Bodrum városához - mely az ókorban Halikarnasszosz néven volt ismert közel fekszik. Rodoszhoz szokták hasonlítani, sok a természeti hasonlóság a két sziget között. Történet Az időszámítás előtti első évezredben a dórok települtek le, majd perzsa uralom alá került a sziget. Fénykorát a hellenizmus idején élte, a mükénei kultúra emlékei számos lelőhelyen előkerültek. A római császárkorban is jelentős építkezések színtere volt. Területét törökök és olaszok is uralták, az ő nyomuk is megmaradt a sziget különböző pontjain. Kos jelentőségét híres orvos iskolájának és Aszlépiosz szentélyének köszönhette, amelyet 554ben földrengés pusztított el, és amelynek lenyűgöző maradványai most is láthatók. Hippokratész a sziget híres szülötte, akit a gyógyászat atyjának tartanak. Az ókori klasszikus orvoslás legnagyobb alakja volt, az ő szavaira esküsznek fel a mai kor gyógyítói is. A neves doktor nemcsak gyógyított, hanem tanított is, 57 írásos munkája maradt fenn az utókor számára. Hippokratész elsőként hirdette a beteg megbecsülését, az orvosi alázatot és a teljes gyógyulás minden eszközzel történő elősegítését. Látnivalók Kos szigete az utóbbi években igen látványos turisztikai fejlődésen ment át. Kikötője az egyik legnagyobb a térségben, emellett a város éjszakai éle-

(°C)

tének központja is. A várhoz egy hangulatos, pálmafákkal szegélyezett sétány vezet, itt áll Hippokratész fája, mely a monda szerint annak a fának a hajtásából fejlődött, amelyet még ő maga ültetett. A famatuzsálem törzse 14 méter átmérőjű, de üreges törzsét és ágait sok helyen már vaskorlátok, állványok tartják. Sok a látnivaló Kos szigetén, amely főleg a fővárosban, illetve annak környékén található. Történelmi és régészeti emlékekben gazdag hely, sok régészeti feltárást és épületet láthatunk az ókorból. Agios Fokas-ban található a sziget egyik fő látványossága, a Thermae, ahol a forró termálvíz tengervízzel keveredve igen kellemes elegyet alkot. Érdemes ellátogatni a közeli kis szigetekre is, Kalymnosra vagy Nissyrosra. A Lido víziparkban minden gyermek és gyermeklelkű felnőtt emlékezetes napot tölthet el a számos csúszda és medence társaságában. A törökországi Bodrum nyüzsgő városa csak egy kőhajításra található Kos szigetétől, így könnyűszerrel megközelíthető.

Üdülőhelyek

Szórakozás Kos szigetét nem csak antik emlékei miatt keresik a turisták, nyüzsgő éjszakai élete is igen nagy vonzerővel bír. Tavernák, szórakozóhelyek, diszkók, bárok várják a kikapcsolódni vágyókat. Így a sziget azoknak is tökéletes, akik az aktív pihenést kedvelik, és azoknak is, akik érdeklődnek az antik kultúra és a történelmi érdekességek iránt.

Mastichari Antimachia-tól kb. 3 km-re, északnyugatra fekszik Mastichari üdülőfalu, ahol Kos egyik legszebb partját is találhatjuk. A kikötő mindig tele van halászokkal, akik ellátják a helyi éttermeket a friss halakkal és más tengeri herkentyűkkel. A kis falu kikötőjéből indul a napi hajójárat a szomszédos szigetre, Kalymnos-ra. Mastichariban található Görögország egyik legnagyobb aquaparkja. 75000 nm-es területén minden gyermek és felnőtt kedvére válogathat a medencék és csúszdák között.

Strandok A sziget klímája igen kellemes, a napsütéses órák száma rendkívül magas, de a jótékony Meltemi szél itt is érezteti hatását. Számos lassan mélyülő, homokos tengerpartot találunk a szigeten, egyes szállodáknál a strandok kavicsosak.

Jan.

Febr.

Márc.

Ápr.

Máj.

Jún.

Júl.

Aug.

Szept.

Okt.

Nov.

Dec.

Levegő nappali átlaghőmérséklet

14

14

16

20

24

29

32

32

29

24

19

16

Levegő éjszakai átlaghőmérséklet

7

7

9

12

15

19

22

22

19

15

12

9

17

16

16

17

19

22

23

24

24

22

19

17

Víz

www.greentravel.hu

Lambi Kos elővárosának is tekinthetjük a népszerű Lambi üdülőterületét, mely szinte már összenőtt a fővárossal. Partja homokos, számos szórakozóhely, bár, étterem és taverna várja az ide látogató vendégeket. A helyi busz, mely Kos városközpontjába visz, óránként kétszer közlekedik. Agios Fokas/Psalidi Psalidi a sziget északi részén fekszik, szinte egybeépülve Kos városával. Partja főképp kavicsos, központjában szállodák, éttermek, bárok és boltok sorát találhatjuk. Agios Fokas-ban található a sziget egyik fő látványossága, a Thermae, ahol a forró termálvíz tengervízzel keveredve igen kellemes elegyet alkot.

Kardamena Kardamena az egyik legkedveltebb üdülőterülete a szigetnek, melynek déli részén helyezkedik el. A 80-as években Kardamena még csak egy kis

halászfalu volt, mára azonban pezsgő életű várossá nőtte ki magát. 6 km hosszú partjával Kos szigetének leghosszabb homokos partszakasza, mely tökéletes strandolásra, búvárkodásra, horgászatra, de akár különböző vízi sportokra is. Kardamena híres éjszakai életéről is, diszkók, bárok és egyéb szórakozóhelyek sora várja a városközpontban a bulizó fiatalokat. Akik pedig csendesebb szórakozásra vágynak, rengeteg taverna kínálja ínycsiklandó fogásait. Tigaki Kos városától nem messze, mindössze 11 km-re, az éjszaki parton fekszik Tigaki település, melyet csak az utóbbi években fedeztek fel a turisták. Tigaki a kisgyermekes családok kedvelt célpontja, hisz 10 km hosszú partja ideális gyermekeknek, lassan mélyülő és homokos. A parton nagy fák szolgáltatnak árnyékot a déli napsütésben. A partszakasz ideális vízi sportokra is. Marmari Marmari üdülőfalu körülbelül 15 km-re fekszik a sziget fővárosától, Kostól. Csendes hely, főleg gyermekes családoknak és nyugalomra vágyó pároknak javasoljuk. 2 km hosszú partja az egyik legjobb a szigeten, lassan mélyülő és homokos. A faluból csodás kilátás nyílik a török partokra. A központban számos étterem, bár és vásárlási lehetőség várja a turistákat.


78

k Fakultatív Programo

kos

Hajókirándulás Nissyros szigetére Kos szigete mellett hajózva akaratlanul is Nissyros szigetén áll meg a tekintetünk. A vulkán szájánál a talpunk alatt érezhetjük a láva morajlását és erejét, láthatjuk a bugyborékoló, pezsgő sármedencéket és az állandóan gőzölgő gejzíreket. A visszaúton megnézünk egy kolostort, ahol gyönyörködhetünk a páratlan kilátásban, mely a sziget keleti részére nyílik. Ezt követően az egyik helyi tavernában ebédelünk, majd teszünk egy sétát Mandraki kikötőjében és keskeny, macskaköves utcáin. Görög est A Dikeos-hegyen fekvő település kitűnő helyszín a szuvenírvásárlásra. Kis üzleteiben minden helyi árut megtalálunk: fűszereket, csipkét, szőnyegeket és kerámiákat. Egy fantasztikus este vár ránk eredeti görög ruhákba öltözött táncosokkal. Az est folyamán megkósolhatjuk a jellegzetes görög konyha specialitásait is. Ezután - ha elég bátorságot, és kedvet érzünk - bekapcsolódhatunk mi is a táncba. Kos város túra A Kos városát és műemlékeit bemutató túra első állomása Asclepeion temploma, amit a görögök az egészség Istenének, Asclepeiosnak szenteltek. Az Asclepeion körüli túra és az időutazás után Hippokrátész világában megtekintjük az ásatásokat is. Az óváros kis utcáin sétálva elérjük a “Szabadság teret”, a város központi terét. Utunk innen az antik “agora’-ra vezet, ahol Hippokrátész platánfáját is találhatjuk. Kirándulás Kos szigetén Kiváló lehetőség, hogy egy nap alatt felfedezzük a szigetet, s annak szépségeit. A túra Hippokrátész platánfájától indul, ahol a modern orvostudomány atyja tanulta és gyakorolta az orvoslást. Következő állomásunk a kosi Asclepeionnál lesz. Folytatva utunkat, eljutunk Zia falvába, ahol tartunk egy

www.greentravel.hu

rövid kávészünetet, majd a helyi üzletekben vásárlásra is lehetőség nyílik. Ezután ellátogatunk egy hagyományőrző kos-i házba, Antimachia falujában. Kefalosban lehetőség lesz ebédelni az egyik kis tavernában, vagy akár úszhat is egyet a hűs tengerben. Kardamena-ban felfrissülhetünk egy kávéval, vagy tehetünk egy sétát a kikötőben, illetve felfedezhetjük a kis utcákkal övezett települést is. Lido vízipark Víz, napsütés és szórakozás! Ez Lido, Görögország egyik legnagyobb, vadonatúj víziparkja, mely hatalmas területen fekszik. Izgalmas és mókával teli napot kínál minden ide látogató gyereknek, s minden felnőttnek, aki gyermeknek érzi magát, s szereti az önfeledt szórakozást. A vízipark minden nap 10:00 és 16:30 között, rengeteg szórakoztató játékkal várja a vendégeket. A mini állatkert igazi különlegességet nyújt a gyermekek számára, ugyanis nem csak nézhetik kedvenc állataikat, hanem játszhatnak is velük. Törökország - Bodrum A nyaralás Koson nem lehet teljes anélkül, hogy ne látogatnánk el a szomszéd kontinensen fekvő Törökországba. A hegyoldalban fekvő Bodrum városának kikötőjébe komppal jutunk el. Lehetőség nyílik vásárlásra, illetve a vár vagy a mauzóleum megtekintésére. A török árusok jellegzetes török teával és kedvességükkel fognak bennünket becsábítani az üzletükbe. Amen�nyiben azonban előnyben részesítünk inkább egy kis kényeztetést, vegyük igénybe a törökfürdő szolgáltatásait. A fakultatív kirándulások a helyszínen fizetendők a telepített idegenvezetőinknél. A fenti árak és leírások csak tájékoztató jellegűek. Utasaink a programokról pontos leírást, ill. bővebb tájékoztatást a helyszínen kapnak, ahol még több, színes programból válogathatnak.


80

Hotel

kos

kos

Atlantica Porto Bello Royal

81

www.atlanticahotels.com

L ÁDB A

RÁ T

CS A

INCLUSIV LL

E

Elhelyezkedés: a 2004-ben nyílt, népszerű, modern szálloda kétszintes épületei harmonikusan illeszkednek a tájba. A hotel fekvése ideális, páratlan kilátás nyílik a vulkanikus Nissyros szigetre. A 30 km-re fekvő Kos városába, illetve a csupán 3 km-re fekvő Kardamena központjába taxival vagy közvetlenül a hotel elől induló bus�szal könnyen bejuthatunk. Strand: saját, homokos strandja 100 m-re fekszik a szállodától, csak egy út választja el tőle. A parton a napernyők és napozóágyak térítés ellenében vehetők igénybe. Ellátás: all inclusive: reggeli, ebéd, vacsora büférendszerben, késői reggeli, délutáni snackek, helyi alkoholos és alkoholmentes italok (10:00 és 23:00 között), a’la carte éttermek (előzetes foglalással). Térítés ellenében: import italok, szobaszerviz, minibár fogyasztás. Szolgáltatások: 12 medence napozóágyakkal és napernyőkkel, belső medence, nappali és esti animációs programok, 6 étterem, bárok, teniszpályák, kispályás foci, asztalitenisz, strandröplabda, vízilabda, fitneszterem, jacuzzi, 26 férőhelyes privát kikötő. Térítés ellenében: masszázs, fodrászat, üzletek, vízi sportközpont. Gyermekeknek: gyermekmedence, játszótér, animációs programok (4-12 éves korosztálynak). Szobák: az ízlésesen berendezett szobák mindegyike rendelkezik erkéllyel vagy terasszal, egyénileg szabályozható légkondicionálóval, minibárral, hajszárítóval, műholdas tv-vel, zenecsatornákkal, Internet csatlakozási lehetőséggel, valamint széffel.

A

Kardamena

Gyermekkedvezmény 12,99 éves korig

9 km 3 km 100 m homokos 12 1 nincs nincs

Repülőtér Legközelebbi város Strand táv. Strand típus Medence Gyermekmedence Csúszda Miniklub

www.greentravel.hu

www.mitsishotels.com

Hotel

T

CS A

INCLUSIV LL

E

L ÁDB A

Hotel

A

Kardamena

Mitsis Blue Domes Exclusive Resort & Spa

Psalidi/Agios Fokas

L ÁDB A

RÁ T

Strand táv. Strand típus Medence Gyermekmedence Csúszda Miniklub

14,99 éves korig 10 km 7 km 0m homokos-kavicsos 14 1 van van

www.michelangelo.gr

CS A

Gyermekkedvezmény Repülőtér Legközelebbi város

Elhelyezkedés: a 2010-ben megnyitott szálloda összesen 499 szobával várja vendégeit. A repülőtértől 10, a kikötőtől 28 km-re, Kardamena városközpontjától 7 km-re fekszik. Strand: a hotel közvetlenül a homokos-kavicsos strandon található. A parton a napernyők és napozóágyak ingyenesen, a strandtörölközők letét ellenében vehetők igénybe. Ellátás: all inclusive: reggeli, ebéd, vacsora büférendszerben, kései reggeli, kései vacsora, délutáni snackek, tea/kávé/sütemény, helyi és import alkoholos és alkoholmentes italok (10:00 és 24:00 között), minibár naponta töltve, 9 a’la carte étterem (előzetes foglalással). Térítés ellenében: különleges italok, frissen facsart gyümölcslevek. Szolgáltatások: 650 méter hosszú medence, mely 8 kisebb medencéből és 6 részmedencéből áll, napernyők és napozóágyak a medence mellett, csúszda, 6 bár, nappali és esti animáció, esti show-műsorok, karaoke, tv-sarok, aerobic és torna, mosoda, teniszpálya, kenu, vízibicikli, strandröplabda, strandfoci, vízilabda, asztalitenisz, bridge szoba, szörf (engedély szükséges). Térítés ellenében: orvosi ellátás, üzletek, biliárd, darts, játékterem, motoros vízi sportok, lovaglás, gokart, szobaszerviz (napi 18 órában), wellness & spa központ szolgáltatásai: masszázs, belső medence, fitneszterem, fodrászat, törökfürdő és egyéb kezelések. Gyermekeknek: Mitsis csodaország: gyermekmedence, csúszdák, játszóterek, játszószobák, körhinta, mini állatkert, póni lovaglás, gyermek-animáció, mini diszkó, tinédzsereknek: junior klub, játszószoba, Internet-sarok, gyermekfelügyelet (térítés ellenében). Szobák: minden szoba márvánnyal burkolt, rendelkezik terasszal vagy erkéllyel, bérelhető széffel, kábeles vagy wifi kapcsolattal, egyénileg szabályozható légkondicionálással, telefonnal, műholdas tv-vel, zenecsatornákkal, minibárral és hajszárítóval. A családi szobák két légterűek, ajtóval vannak elválasztva. A villák két szintesek, két hálószobával és két fürdőszobával rendelkeznek.

Sensimar Michelangelo

LPANZIÓ FÉ

Gyermekkedvezmény 13,99 éves korig Repülőtér Legközelebbi város Strand táv. Strand típus Medence Gyermekmedence Csúszda Miniklub

35 km 8 km 0m homokos 2 2 nincs van

Elhelyezkedés: a modern, 5 csillagos luxusszálloda Kos sziget délkeleti partján, közvetlenül a homokos tengerparton helyezkedik el, gyönyörű kilátással az Égei-tengerre. A repülőtértől 35 km-re, Kos városától 8 km-re fekszik a hotel, míg Therma, mely természetes hőforrásáról híres, 2 km-re található. Strand: a hotel közvetlenül a homokos tengerparton fekszik és saját stranddal rendelkezik. A strandon a napernyők és napozóágyak térítés ellenében vehetők igénybe. Ellátás: félpanzió: reggeli és vacsora büférendszerben. Térítés ellenében: italok, minibár fogyasztás, a’la carte étterem, szobaszerviz (07.0023.00). Szolgáltatások: 2 medence jacuzzival napernyőkkel és napozóágyakkal, belső medence, 2 étterem, 3 bár, fitneszterem, aerobic, teniszpálya, asztalitenisz, mini futballpálya, nappali és esti animációs programok. Térítés ellenében: spa kezelések, törökfürdő és kezelései, szauna, masszázsok, biliárd és játékgépek, mosoda, orvosi ellátás, üzletek. Gyermekeknek: 2 gyermekmedence, miniklub, játszótér, gyermekmenü, mini diszkó. Szobák: az amfiteátrum stílusban épült szálloda minden egyes szobája modernül berendezett, erkéllyel vagy terasszal, műholdas tv-vel, telefonnal, mini hűtőszekrénnyel, légkondicionálóval, bérelhető széffel, hajszárítóval, fürdőköpennyel és minibárral felszerelt. A junior lakosztályok tágas nappali résszel rendelkeznek. A családi szobák két légterűek.


Hotel

kos

Hotel

83

www.atlanticahotels.com Kardamena

Mikri Poli

L ÁDB A

RÁ T

Gyermekkedvezmény 11,99 éves korig

7 km 700 m 50 m

Repülőtér Legközelebbi város Strand táv. Strand típus

homokos-kavicsos

Medence Gyermekmedence Csúszda Miniklub

1 1 nincs van

INCLUSIV LL

Gyermekkedvezmény 12,99 éves korig

9 km 3 km 100 m homokos 1 nincs nincs van

Repülőtér Legközelebbi város Strand táv. Strand típus Medence Gyermekmedence Csúszda Miniklub

www.greentravel.hu

Hotel

Hotel

Gaia Palace

Zorbas Beach

www.gaia-hotels.gr

www.zorbashotel-kos.com

Elhelyezkedés: az 5 csillagos, 104 szobás szálloda 39 000 nm-en terül el, egy főépületből és több, kétszintes bungalóból áll Mastichari központjától 5 km-re, Kos városától 18 km-re, a repülőtértől 9 km-re. Strand: a hotel 700 méterre található a homokos strandtól. A partra egy kellemes sétával, vagy a szálloda kisvonatával lehet eljutni. A strandon a napernyők és napozóágyak térítés ellenében vehetők igénybe. Ellátás: all inclusive: reggeli, ebéd, vacsora büférendszerben, snackek, fagylalt, tea/kávé/sütemény, helyi alkoholos és alkoholmentes italok (10:00 és 23:00 között). Térítés ellenében: import italok, frissen facsart gyümölcslevek. Szolgáltatások: 3 medence napernyőkkel és napozóágyakkal, belső medence, jacuzzi, csúszda, étterem, bárok, fitneszterem, teniszpálya és felszerelés, multifunkcionális sportpálya (röplabda, kosárlabda, tenisz), strandröplabda, wifi kapcsolat a hotel egész területén, asztalitenisz, barbeque est hetente egyszer. Térítés ellenében: üzletek, Internet-sarok, spa központ: 2 szauna, hidromasszázs, 2 törökfürdő és kezelései. Gyermekeknek: 3 elkerített gyermekmedence rész, bébi medence, játszótér mini fitneszteremmel. Szobák: minden szoba modernül berendezett, rendelkezik erkéllyel vagy terasszal, műholdas tv-vel, telefonnal, hűtőszekrénnyel, légkondicionálóval, bérelhető széffel és hajszárítóval. A családi szobák két helyiségesek.

Elhelyezkedés: az új, 172 szobás, 4 csillagos Zorbas Beach Hotel a sziget északi részén fekvő Tigaki településén, Kos városától 9 km-re található. Tigaki 1,6 km-re található központja gyalogosan könnyen megközelíthető. Tigakit csak az utóbbi években fedeztek fel a turisták. Tigaki a kisgyermekes családok kedvelt célpontja, hisz 10 km hosszú partja ideális gyermekeknek, lassan mélyülő és homokos. A parton nagy fák szolgáltatnak árnyékot a déli napsütésben. A partszakasz ideális vízi sportokra is. Strand: a hotelt a homokos tengerparttól csak egy út választja el. A parton a napernyők és napozóágyak térítés ellenében vehetők igénybe. Ellátás: all inclusive: reggeli, ebéd vacsora büférendszerben, salátabár, snackek, délután kávé, tea, sütemény, helyi alkoholos és alkoholmentes italok (10:00 és 23:00 között), gyermekeknek fagylalt. Térítés ellenében: import italok. Szolgáltatások: 2 medence napozóágyakkal és napernyőkkel, animációs programok, étterem, bárok, teniszpálya, asztalitenisz, minigolf, röplabda, kosárlabda, jacuzzi, fitneszterem. Térítés ellenében: üzletek, szauna, biliárd, fodrászat, Internet, szauna. Gyermekeknek: gyermekmedence, játszótér, miniklub (4 éves kortól). Szobák: a modern szobák mindegyike rendelkezik erkéllyel vagy terasszal, légkondicionálóval, műholdas tv-vel, zenecsatornával, minibárral, hajszárítóval, valamint bérelhető széffel.

Tigaki

Medence Gyermekmedence Csúszda Miniklub

A

Gyermekkedvezmény 12,99 éves korig Repülőtér Legközelebbi város Strand táv. Strand típus Medence Gyermekmedence Csúszda Miniklub

20 km 9 km 20 m homokos 2 van nincs van

T

Strand típus

L ÁDB A

Strand táv.

E

Legközelebbi város

9 km 18 km 700 m homokos 3 3 van nincs

T

Gyermekkedvezmény 13,99 éves korig Repülőtér

L ÁDB A

INCLUSIV LL

CS A

INCLUSIV LL

E

A

Mastichari

CS A

CS A

INCLUSIV LL

E

A

Kardamena

E

Elhelyezkedés: ez a 292 szobás, 4 csillagos, első osztályú klubszálloda csodálatos trópusi kertben, közvetlenül testvérszállodája az Atlantica Porto Bello Royal hotel mellett található. Ideális választás gyermekes családoknak, valamint nyugodt kikapcsolódásra vágyóknak. A hotel tipikus mediterrán stílusban épült, hangulatos épületei között biztosan pihentető lesz a nyaralás. A szálloda 9 km-re található a repülőtértől, 30 km-re Kos várostól, 3 km-re Kardemena bájos városától. Strand: a hotel 100 m-re fekszik a homokos tengerparttól, melytől csak egy út választja el. A parton a napernyők és napozóágyak térítés ellenében vehetők igénybe. Ellátás: all inclusive: reggeli, ebéd, vacsora büférendszerben, késői reggeli, délutáni snackek, helyi alkoholos és alkoholmentes italok (10:00 és 23:00 között), a’la carte éttermek (előzetes foglalással). Térítés ellenében: import italok, szobaszerviz, minibár fogyasztás. Szolgáltatások: hatalmas medence (tengervízzel töltve) napozóágyakkal és napernyőkkel, nappali és esti animációs programok, 4 étterem, bárok, vízilabda, aerobic, vezeték nélküli Internet a lobbyban, transzfer Kardamenába. Térítés ellenében: üzletek, vízi sportközpont. Gyermekeknek: játszótér, miniklub. Szobák: az ízlésesen berendezett szobák mindegyike rendelkezik egyénileg szabályozható légkondicionálóval, minibárral, hajszárítóval, műholdas tv-vel, valamint bérelhető széffel.

www.mikripoli.gr Elhelyezkedés: a 4 csillagos, 154 szobával rendelkező szálloda a repülőtértől 7 kilométerre, Kardamena központjától 700 méterre, Kos város központjától 30 km-re fekszik. Strand: a hotel 50 méterre található a 350 méter hosszú homokos-kavicsos strandtól. A parton a napernyők és napozóágyak térítés ellenében vehetők igénybe. Ellátás: all inclusive: reggeli, ebéd, vacsora büférendszerben, kései reggeli, snackek, sütemények, gyermekbüfé, fagylalt, helyi alkoholos és alkoholmentes italok (10:00 és 23:00 között). Térítés ellenében: import italok, frissen facsart gyümölcslevek. Szolgáltatások: medence napernyőkkel és napozóágyakkal, 2 étterem, 2 bár, nappali animáció, esti show-műsorok az amfiteátrumban, aerobic, asztalitenisz, darts, biliárd, wifi kapcsolat a lobbyban, sportpálya, mely alkalmas teniszezéshez, mini futballhoz és kosárlabdához is. Térítés ellenében: Internet-sarok, üzletek, mosoda, orvosi ellátás, vízi sportok, fitneszterem & spa központ szolgáltatásai (a Carda Beach Hotelben): szauna, törökfürdő, jacuzzi, masszázs és egyéb kezelések. Gyermekeknek: gyermekmedence, miniklub, gyermek-animáció, play station sarok, játszótér. Szobák: minden szoba rendelkezik erkéllyel vagy terasszal, műholdas tv-vel, telefonnal, egyénileg szabályozható légkondicionálóval (06.15 és 09.30. között), mini hűtőszekrénnyel, tea- és kávéfőzővel, bérelhető széffel és hajszárítóval.

kos

Atlantica Porto Bello Beach

A

82


84

Hotel

kos

+

kos

Mitsis Norida Beach

85

www.mitsishotels.com

L ÁDB A

RÁ T

CS A

LL INCLU AA

E SIV

Elhelyezkedés: a szálloda a repülőtértől 11 kilométerre, Kardamena központjától 5 km-re, Kos kikötőjétől 32 km-re található. Strand: a hotel közvetlenül a kavicsos, enyhén lejtős strandon fekszik. A parton a napernyők és napozóágyak ingyenesen vehetők igénybe. Ellátás: ultra all inclusive: reggeli, kései reggeli, ebéd, vacsora büférendszerben, snackek, fagylalt, minibár, helyi és nemzetközi alkoholos és alkoholmentes italok (10:00 és 23:00 között), a’la carte éttermek (előzetes foglalással). Térítés ellenében: frissen facsart gyümölcslevek, szobaszerviz (7:30 és 22:30 között). Szolgáltatások: 2 medence napernyőkkel és napozóágyakkal, csendes medence, csúszdák, étterem, 4 bár, kávézó, diszkó, pub, animáció, esti show-műsorok, élő zene, aerobic, 2 teniszpálya, strandröplabda, vízilabda, asztalitenisz, darts, kosárlabda, kenu, vízibicikli, szörf (engedély szükséges), wifi a lobbyban. Térítés ellenében: night club, videó játékok, teniszpályavilágítás, biliárd, vízi sportok, búvároktatás, Internet. Gyermekeknek: 2 gyermekmedence, miniklub (4-12 éves korig), junior klub (12-16 éves korig, júniustól augusztusig), csúszda, játszótér, gyermek-animáció, gyermek diszkó. Szobák: minden szoba csempével burkolt, rendelkezik erkéllyel vagy terasszal, egyénileg szabályozható légkondicionálóval, hajszárítóval, minibárral, műholdas tv-vel és bérelhető széffel.

ULT R

Kardamena

Gyermekkedvezmény 14,99 éves korig

11 km 5 km 0m kavicsos 2 2 van van

Repülőtér Legközelebbi város Strand táv. Strand típus Medence Gyermekmedence Csúszda Miniklub

www.greentravel.hu

www.dimitrabeachotel.gr

Hotel

T

CS A

INCLUSIV LL

E

L ÁDB A

Hotel

A

Psalidi/Agios Fokas

Mitsis Summer Palace

Dimitra Beach

A

Kardamena

INCLUSIV LL

L ÁDB A

Legközelebbi város Strand táv. Strand típus Medence Gyermekmedence Csúszda Miniklub

15 km 7 km 0m kavicsos 1 1 van van

T

Gyermekkedvezmény 14,99 éves korig Repülőtér

Elhelyezkedés: a 4 csillagos, összesen 256 szobával rendelkező szálloda Kos szigetének délkeleti részén, a repülőtértől 35, Kos városától 8 km-re, a helyi tengeri termálforrástól, Therma-tól kb. 3 km-re helyezkedik el. A helyi busz Kos városába 15 percenként közlekedik. A hotel egy kis dombon épült közvetlenül a kavicsos tengerparton Agios Fokas öblében. A Dimitra Beach Resort lépcsőzetesen emelkedik az Égei-tenger fölé, csodás panorámát biztosítva a környékre. A sziget nyüzsgő életet él, tavernák, szórakozóhelyek, diszkók és bárok várják a kikapcsolódni vágyókat. Tökéletes a sziget azoknak is, akik az aktív pihenést kedvelik és azoknak is, akik érdeklődnek az antik kultúra és a történelmi érdekességek iránt. Strand: a hotel közvetlenül a kavicsos tengerparton fekszik. A strandon a napernyők, napozóágyak és strandtörölközők ingyenesen vehetők igénybe. Ellátás: all inclusive: reggeli, ebéd, vacsora büférendszerben, kései vacsora, snackek, tea/kávé/sütemény, helyi alkoholos italok és üdítők korlátlan fogyasztása (10:00 és 24:00 között), a’la carte étterem (előzetes foglalás szükséges). Térítés ellenében: import italok, frissen facsart gyümölcslevek. Szolgáltatások: 3 medence napernyőkkel és napozóágyakkal, étterem nemzetközi fogásokkal és görög specialitásokkal, snack étterem, 4 bár, kávézó, jacuzzi, fitneszterem, szauna, nappali és esti animáció, esti show-műsorok, tematikus esték, asztalitenisz, kosárlabda, röplabda, strandröplabda, mini futball, vízilabda, biliárd. Térítés ellenében: üzletek. Gyermekeknek: 3 gyermekmedence, miniklub, mini diszkó, játszótér. Szobák: minden szoba tengerre néző, rendelkezik erkéllyel vagy terasszal, hajszárítóval, műholdas tv-vel, zenecsatornákkal, hűtőszekrénnyel, bérelhető széffel (15 Eur/hét) és légkondicionálóval. Az 1-es típusú családi szoba egy hálószobából, egy nappaliból és egy főzőfülkéből áll, a 2-es típusú családi szobában két elkülönített hálószoba, egy nappali és egy főzőfülke található.

E

Strand táv. Strand típus Medence Gyermekmedence Csúszda Miniklub

11,99 éves korig 35 km 8 km 0m kavicsos 3 3 nincs van

www.mitsishotels.com

CS A

Gyermekkedvezmény Repülőtér Legközelebbi város

+

Elhelyezkedés: a 254 szobás, elegáns hotel közvetlenül a tengerparton, Kardemena központjától 7 km-re, a repülőtértől 15 km-re, Kos várostól 30 km-re helyezkedik el. Strand: a hotel kavicsos tengerpartjához lépcsőkön vagy felvonóval lehet eljutni. A parton a napernyők és napozóágyak ingyenesen vehetők igénybe. Ellátás: all inclusive: amerikai reggeli, ebéd vacsora büférendszerben, késői kontinentális reggeli, snackek, délután kávé, tea, sütemény, helyi alkoholos és alkoholmentes italok (10:00 és 23:00 között). Térítés ellenében: import italok, szobaszerviz, olasz és görög a’la carte étterem. Szolgáltatások: medence (tengervízzel töltve) napozóágyakkal és napernyőkkel, belső medence, a családi lakosztályokhoz további 6 medence, animációs programok, étterem, bárok, 2 teniszpálya, asztalitenisz, strandröplabda, strandfoci, biliárd, jacuzzi, fitneszterem, légkondicionált tv-szoba, kártyaszoba, diszkó. Térítés ellenében: üzletek, vízi sportközpont, búvárkodási és lovaglási lehetőség a közelben, Internet csatlakozási lehetőség, szauna, masszázs, széf a recepción, fodrászat. Gyermekeknek: gyermekmedence, csúszda, játszótér, miniklub (10.00-17.00 óra között), animáció, mini diszkó. Szobák: a szobák mindegyike rendelkezik erkéllyel vagy terasszal, egyénileg szabályozható légkondicionálóval, műholdas tv-vel, zenecsatornával, minibárral, valamint bérelhető széffel.


86

Hotel

kos

kos

Gaia Royal

87

www.gaia-hotels.gr

INCLUSIV LL

E

Elhelyezkedés: a 4 csillagos üdülőfalú egy főépületből és több kétszintes bungalóból áll. A hotel a Gaia Palace szálloda szomszédságában helyezkedik el, Mastichari központjától 5 km-re, Kos városától 18 km-re található, a repülőtértől 9 km-re. A szállodától 500 méterre egy buszmegálló van, ahonnan könnyen el lehet jutni Kos város központjába. Strand: a hotel 100 méterre található a homokos strandtól. A parton a napernyők és napozóágyak térítés ellenében vehetők igénybe. Ellátás: all inclusive: reggeli, ebéd, vacsora büférendszerben, snackek, fagylalt, tea/kávé/sütemény, helyi alkoholos és alkholmentes italok (10:00 és 23:00 között). Térítés ellenében: import italok, frissen facsart gyümölcslevek. Szolgáltatások: 3 medence napernyőkkel és napozóágyakkal, étterem, bárok, teniszpálya, strandröplabda, multifunkcionális sportpálya (kosárlabda és mini futball), napközben animációs programok, esti show-műsorok. Térítés ellenében: Internet, széf a recepción, tv-szoba, biliárd, üzletek. Gyermekeknek: 3 gyermekmedence Szobák: minden szoba rendelkezik erkéllyel vagy terasszal, rádióval, hajszárítóval, minibárral, műholdas tv-vel, hűtőszekrénnyel (2,5 Eur/nap) és légkondicionálóval. A stúdiók egy légterűek, főzősarokkal rendelkeznek. A kis apartmanokban nappali és hálószoba található, a nagy apartmanok és a családi szobák kétszintesek, két hálószobával rendelkeznek.

A

Mastichari

Gyermekkedvezmény 13,99 éves korig

9 km 18 km 100 m homokos 3 3 nincs nincs

Repülőtér Legközelebbi város Strand táv. Strand típus Medence Gyermekmedence Csúszda Miniklub

www.greentravel.hu

www.atlantishotel-kos.com

Hotel

T

CS A

INCLUSIV LL

E

L ÁDB A

Hotel

A

Lambi

Princess Of Kos

Atlantis

Mastichari

INCLUSIV LL

Gyermekkedvezmény 11,99 éves korig Repülőtér Legközelebbi város Strand táv. Strand típus Medence Gyermekmedence Csúszda Miniklub

8 km 18 km 0m homokos 2 1 nincs nincs

E

Strand táv. Strand típus Medence Gyermekmedence Csúszda Miniklub

12,99 éves korig 25 km 2 km kb. 50 m homokos 2 1 nincs van

Elhelyezkedés: a 4 csillagos, 505 szobás szálloda közvetlenül a homokos tengerparton fekszik páratlan kilátással az Égei-tengerre és Pserimos szigetére. A repülőtértől 25 km-re, Kos városközpontjától és kikötőjétől 2 km-re található a hotel, Lambi üdülőhelyen. Kos elővárosának is tekinthetjük a népszerű üdülőterületét, mely szinte már összenőtt a fővárossal. A helyi busz, mely Kos városközpontjába visz, a szállodával szemben áll meg, óránként kétszer közlekedik. Kos szigetét nem csak antik emlékei miatt keresik a turisták, nyüzsgő éjszakai élete is igen nagy vonzerővel bír. Tavernák, szórakozóhelyek, diszkók, bárok várják a kikapcsolódni vágyókat. Így a sziget azoknak is tökéletes, akik az aktív pihenést kedvelik, és azoknak is, akik érdeklődnek az antik kultúra és a történelmi érdekességek iránt. Sok a látnivaló Kos szigetén, amely főleg a fővárosban, illetve annak környékén található. Történelmi és régészeti emlékekben gazdag hely, sok régészeti feltárást és épületet láthatunk az ókorból. Strand: a hotel közvetlenül a homokos tengerparton fekszik és 300 méter hosszú privát stranddal rendelkezik. A napernyők és napozóágyak a strandon térítés ellenében vehetők igénybe. Ellátás: all inclusive: reggeli, ebéd és vacsora büférendszerben, délutáni snackek, helyi alkoholos és alkoholmentes italok (10:00 és 23:00 között). Térítés ellenében: import italok. Szolgáltatások: 2 medence napernyőkkel és napozóágyakkal, étterem, taverna, 3 bár, nappali és esti animációs programok, asztalitenisz, tv-szoba. Térítés ellenében: teniszpálya, biliárd, játékgépek, üzlet, Internet-sarok. Gyermekeknek: gyermekmedence, miniklub, játszótér. Szobák: a szálloda minden egyes szobája ízlésesen berendezett, rendelkezik erkéllyel vagy terasszal, műholdas tv-vel, telefonnal, légkondicionálóval (06.15 és 09.15 között naponta néhány órát működik), széffel és hajszárítóval. A stúdiók és bungalók konyhasarokkal is, az apartmanok pedig további egy hálószobával rendelkeznek.

A

Gyermekkedvezmény Repülőtér Legközelebbi város

princessofkos.com Elhelyezkedés: a családias, 263 szobás, egy főépületből és számos melléképületből álló szálloda 8 km-re épült a repülőtértől, 4 km-re Masticharitól és 18 km-re Kos városától. Az Égeitengerre néző, tradicionális kék-fehérre meszelt épületeivel, pálmafákkal övezett kertjével a szálloda gondtalan kikapcsolódást kínál a nyaralni vágyóknak. A közeli városokba taxival vagy helyi buszjárattal juthatunk be, a buszmegálló a hoteltől kb.10 percnyi távolságra fekszik. Strand: a hotel közvetlenül a lassan mélyülő, homokos tengerparton fekszik, ahol a napernyők és napozóágyak térítés ellenében vehetők igénybe. Ellátás: all inclusive: reggeli, ebéd és vacsora büférendszerben, 5 órai tea/kávé/sütemények, fagylalt és palacsinta bizonyos időpontokban, helyi alkoholos és alkoholmentes italok (10:00 és 23:00 között). Térítés ellenében: italok a diszkóban, import italok. Szolgáltatások: 2 medence a kertben napozóágyakkal és napernyőkkel, animációs programok, étterem, bárok, 4 teniszpálya, asztalitenisz, strandröplabda, fitneszterem, tv-szoba. Térítés ellenében: üzletek, biliárd, teniszpályavilágítás, vízi sportok, széf a recepciónál, Internet. Gyermekeknek: gyermekmedence, 2 játszótér, miniklub. Szobák: a szobák mindegyike rendelkezik erkéllyel vagy terasszal, egyénileg szabályozható légkondicionálóval, telefonnal, hajszárítóval, műholdas tv-vel, valamint hűtőszekrénnyel.


kos

kos

L ÁDB A

Strand táv. Strand típus Medence Gyermekmedence Csúszda Miniklub

11,99 éves korig 8 km kb. 500 m 0m homokos 1 1 nincs van

Elhelyezkedés: a 4 csillagos szálloda 330 szobával rendelkezik, melyek 2010-ben lettek felújítva. A főépület a parthoz közelebb, a szobák a hegyoldalon helyezkednek el. A szobák és a főépület között a szálloda kisbusza a nap 24 órájában közlekedik, mellyel kényelmesen és gyorsan elérhetőek a hotel egyes pontjai. A hotel a repülőtértől 8 kilométerre, Kardamena város központjától 10 perces sétára található. Az üdülőváros kis halászfaluból nőtte ki magát a 80-es évek végén. 6 km hosszú partjával Kos szigetének leghosszabb homokos partszakasza, mely tökéletes strandolásra, búvárkodásra, horgászatra, de akár különböző vízi sportokra is. Kardamena híres éjszakai életéről is, diszkók, bárok és egyéb szórakozóhelyek sora várja a városközpontban a bulizó fiatalokat. Akik pedig csendesebb szórakozásra vágynak, rengeteg taverna kínálja ínycsiklandó fogásait. Strand: a hotel közvetlenül a homokos strandon fekszik. A parton a napernyők és napozóágyak térítés ellenében vehetők igénybe. Ellátás: félpanzió: reggeli és vacsora büférendszerben. Térítés ellenében: egyéb étkezések, italfogyasztás. Szolgáltatások: medence napernyőkkel és napozóágyakkal, belső medence, étterem, koktél bár, medence bár, snack bár, nappali és esti szórakoztató animációs programok, fitneszterem, szauna, aerobic, vízi torna, diszkó, tv-szoba, wifi kapcsolat a társalgóban és a recepción, szauna, 5 teniszpálya, multifunkcionális sportpálya (mini futball és röplabda), vízilabda, darts, strandröplabda, biliárd, asztalitenisz, asztali foci, játékterem, szabadtéri mozi. Térítés ellenében: üzletek, vízi sportok a strandon, orvosi ellátás, teniszpályavilágítás. Gyermekeknek: gyermekmedence, miniklub (4-12 éves korig), mini diszkó, mini golf, játszótér. Szobák: minden bungalószoba a tengerre néz, modernül berendezett, rendelkezik erkéllyel vagy terasszal, egyénileg szabályozható légkondicionálóval, műholdas tv-vel, bérelhető széffel (10 Eur/hét), hajszárítóval, mini hűtőszekrénnyel és Internet csatlakozási lehetőséggel (térítés ellenében).

+

INCLUSIV LL

L ÁDB A

T

Gyermekkedvezmény Repülőtér Legközelebbi város

Hotel

T

Lagas Aegean Village

Mastichari

E

LPANZIÓ FÉ

Hotel

CS A

Kardamena

www.greentravel.hu

www.achilleashotel.com

CS A

www.aegeanvillage.com

89

A

88

Euro Village Achilleas Gyermekkedvezmény Repülőtér Legközelebbi város Strand táv. Strand típus Medence Gyermekmedence Csúszda Miniklub

12,99 éves korig 6 km 22 km 0m homokos-kavicsos-sziklás 2 2 nincs van

Elhelyezkedés: az Euro Village Achilleas szálloda a sziget északnyugati oldalán, a repülőtértől és Antimachia városától 6 kilométerre, Mastichari központjától kb. 1 km-re, Kos városától 22 km-re helyezkedik el. A hotel buszjárata hetente néhány alkalommal közlekedik a szálloda és Kos városa között. Mastichari központjában éttermek, bárok és boltok várják a turistákat. Az egy fő és több melléképületből álló hotel összesen 421 szobával áll az utazók rendelkezésére. A hotel kertjében igazi mediterrán hangulatban töltheti nyaralását. Mastichariban található Görögország egyik legnagyobb aquaparkja. 75000 nm-es területén minden gyermek és felnőtt kedvére válogathat a medencék és csúszdák között. Strand: a nagy kiterjedésű hotel közvetlenül a parton fekszik, ahol a napernyők és napozóágyak ingyenesen vehetők igénybe. A kis üdülőváros kikötőjében a mai napig megtalálhatjuk a halászhajókat, este pedig meg is ízlelhetjük az aznapi fogást az egyik hangulatos tavernában. Ellátás: all inclusive: reggeli, ebéd, vacsora büférendszerben, a’la Carte étterem (előzetes foglalással), snackek a medencénél és a parton, tea/kávé/sütemény, helyi alkoholos italok és üdítők korlátlan fogyasztása (10:00 és 23:00 között). Térítés ellenében: import italok, frissen facsart gyümölcslevek. Szolgáltatások: 2 hatalmas medence napernyőkkel és napozóágyakkal, étterem, a’la carte étterem, strand bár, lobby bár, központi bár, medence bárok, nappali és esti animáció, esti show-műsorok heti hat alkalommal, tenisz, squash, minigolf, strandröplabda, futball, asztalitenisz, kosárlabda, tv-szoba. Térítés ellenében: szauna, diszkó, Internet, night klub hetente pár alkalommal, buszjárat Kos városba, kis üzlet. Gyermekeknek: 2 gyermekmedence, 2 játszótér, gyermek-animáció, 2 miniklub. Szobák: minden szoba rendelkezik erkéllyel vagy terasszal, műholdas tv-vel, hűtőszekrénnyel, hajszárítóval, bérelhető széffel (12 Eur/hét) és légkondicionálással (6 Eur/nap). A családi szobák két, ajtóval elválasztott helyiségből állnak.


Hotel

kos

Hotel

INCLUSIV LL

E

L ÁDB A

T

Strand táv. Strand típus Medence Gyermekmedence Csúszda Miniklub

27 km 3,5 km 30 m kavicsos 2 1 nincs van

L ÁDB A

T

Legközelebbi város

INCLUSIV LL

Gyermekkedvezmény 14,99 éves korig Repülőtér

Gyermekkedvezmény 11,99 éves korig

14 km 14 km 300 m homokos 1 1 nincs nincs

Repülőtér Legközelebbi város Strand táv. Strand típus Medence Gyermekmedence Csúszda Miniklub

www.greentravel.hu

Hotel

Hotel

Gaia Village

Ilios

www.gaia-hotels.gr

www.ilioshotel.com

Elhelyezkedés: a 3 csillagos, csendes helyen fekvő szálloda 1999-ben nyílt meg, 2008-ben felújították. A Gaia Village Hotel 18 épületből áll és összesen 196 szobával rendelkezik. A repülőtértől 15 kilométerre, Kos városától 11 kmre, illetve Tigaki városközpontjától 150 méterre fekszik. A hoteltől 200 méterre található egy buszmegálló, ahonnan könnyen el lehet érni a környező településeket. A szálloda kisállatokat fogad. Tigaki központjában számos éttermet, tavernát, bárt, vásárlási lehetőségeket és szórakozóhelyet találhatunk. Strand: a hotel 300 méterre helyezkedik el a lassan mélyülő, homokos strandtól (egy út választja el). A strandon a napernyők és napozóágyak térítés ellenében vehetők igénybe. Ellátás: all inclusive: reggeli, ebéd, vacsora büférendszerben, snackek, desszertek, helyi alkoholos és alkoholmentes italok (10:00 és 23:00 között). Térítés ellenében: import italok, frissen facsart gyümölcslevek, minibár fogyasztás. Szolgáltatások: 2 medence napernyőkkel és napozóágyakkal, étterem, snack bár, animáció, esti show-műsorok, asztalitenisz, tv-sarok. Térítés ellenében: wifi kapcsolat a lobbyban, orvosi ellátás, széf a recepción, üzletek, biliárd, masszázs, vízi sportok. Gyermekeknek: 2 gyermekmedence, csúszda, játszótér, miniklub. Szobák: minden szoba rendelkezik erkéllyel vagy terasszal, hajszárítóval, műholdas tv-vel, minibárral, légkondicionálóval, bérelhető széffel.

Elhelyezkedés: a 3 csillagos, barátságos szálloda 1980-ban nyílt meg, összesen 142 szobával rendelkezik. A repülőtértől 14 kilométerre, Kos városától 12 km-re, a kikötőtől 13 km-re fekszik. Tigaki települését csak az utóbbi években fedezték fel a turisták. Tigaki a kisgyermekes családok kedvelt célpontja, hisz 10 km hosszú partja ideális gyermekeknek, lassan mélyülő és homokos. A parton nagy fák szolgáltatnak árnyékot a déli napsütésben. A partszakasz ideális vízi sportokra is. Kos városa a sziget északi részén helyezkedik el, kikötője egy egyik legnagyobb a térségben, emellett a város éjszakai életének központja is. Strand: a hotel 900 méterre található a csodás, lassan mélyülő, homokos strandtól. A parton a napernyők és napozóágyak térítés ellenében vehetők igénybe. A partra 10:00 és 18:00 között ingyenes buszjárat közlekedik két óránként. Ellátás: all inclusive: reggeli, ebéd, vacsora büférendszerben, tea/kávé/sütemények (16:00 és 17:00 között), helyi alkoholos és alkoholmentes italok (10:00 és 23:00 között). Térítés ellenében: import italok. Szolgáltatások: 2 medence napernyőkkel és napozóágyakkal, étterem, 3 bár, jacuzzi, tenisz, kosárlabda. Térítés ellenében: biliárd, orvosi ellátás, üzletek, széf a recepción. Gyermekeknek: 2 gyermekmedence, játszótér. Szobák: minden szoba rendelkezik erkéllyel, telefonnal, légkondicionálóval, hajszárítóval, műholdas tv-vel, zenecsatornákkal és rádióval.

Tigaki

Strand táv. Strand típus Medence Gyermekmedence Csúszda Miniklub

INCLUSIV LL

Gyermekkedvezmény 11,99 éves korig Repülőtér Legközelebbi város Strand táv. Strand típus Medence Gyermekmedence Csúszda Miniklub

14 km 12 km 900 m homokos 2 2 nincs nincs

E

Legközelebbi város

15 km 11 km 300 m homokos 2 2 van van

E

Gyermekkedvezmény 13,99 éves korig Repülőtér

T

INCLUSIV LL

A

L ÁDB A

CS A

Tigaki

A

A

Psalidi

E

Elhelyezkedés: a családias, 220 szobás, 3 csillagos hotel Kos városától és a repülőtértől egyaránt 14 km-re, Marmariban fekszik. A 3-4 szintes épületek a strandtól 300 méterre, csendes környezetben helyezkednek el. Kos városába helyi busszal juthatunk be, a megálló kb. 100 méterre található a szállodától. Marmari csendes hely, főleg gyermekes családoknak és nyugalomra vágyó pároknak javasoljuk. 2 km hosszú partja az egyik legjobb a szigeten, lassan mélyülő és homokos. A faluból csodás kilátás nyílik a török partokra. A központban számos étterem, bár és vásárlási lehetőség várja a turistákat. Strand: a hotel 300 méterre fekszik a homokos tengerparttól. A strandon a napernyők és napozóágyak térítés ellenében vehetők igénybe. Ellátás: all inclusive: reggeli, ebéd, vacsora büférendszerben, délutáni tea, snackek, helyi alkoholos és alkoholmentes italok (10:00 és 23:30 között). Térítés ellenében: import italok, szobaszerviz. Szolgáltatások: medence napozóágyakkal és napernyőkkel, fitneszterem, étterem, bárok, teniszpálya, asztalitenisz, röplabda, minigolf, tvszoba. Térítés ellenében: széf a recepción. Gyermekeknek: elkerített gyermekmedence rész, játszótér. Szobák: minden szoba felszerelt erkéllyel vagy terasszal, részlegesen működő légkondicionálóval, hajszárítóval, kis hűtővel, műholdas tv-vel és zenecsatornákkal. Két gyermek és két felnőtt egy szobába foglalása esetén emeletes ágyon helyezik el a gyermekeket.

A

Marmari

www.mitsishotels.com

CS A

91

www.pylibayhotel.com

Mitsis Ramira Beach Elhelyezkedés: az első osztályú, a Mitsis szállodalánchoz tartozó, modern hotel Psalidi tengerpartján, Kos városától csupán 3,5 km-re található, a repülőtértől 27 km-re. Kedvező fekvése, valamint a sziget fővárosához való közelsége miatt, minden korosztály számára ideális választás. Strand: a hotel 30 méterre fekszik a kavicsos tengerparttól, ahol a napernyők és napozóágyak ingyenesen vehetők igénybe. Ellátás: all inclusive: amerikai reggeli, ebéd vacsora büférendszerben, késői reggeli, snackek, délután kávé, tea, sütemény, helyi alkoholos és alkoholmentes italok (10:30 és 23:00 között), kínai és olasz a’la carte étterem (előzetes foglalással). Térítés ellenében: import italok, szobaszerviz. Szolgáltatások: 2 medence napozóágyakkal és napernyőkkel, nappali és esti animációs programok, tematikus estek élő zenével, étterem, bárok, teniszpálya, asztalitenisz, strandröplabda, vízilabda, tollaslabda, biliárd, tv-szoba, wifi a hotel egész területén. Térítés ellenében: üzletek, vízi sportközpont, lovaglási lehetőség a közelben, széf a recepción. Gyermekeknek: gyermekmedence, játszótér, miniklub, juniorklub, játékszoba (11-15 éves korosztály számára), animáció, mini diszkó. Szobák: a szobák mindegyike rendelkezik erkéllyel vagy terasszal, egyénileg szabályozható légkondicionálóval, műholdas tv-vel, zenecsatornával, minibárral, Internet csatlakozási lehetőséggel és bérelhető széffel.

kos

Pyli Bay

CS A

90


Hotel

kos

92

Apartmanok és Hotel

93

www.evripidesvillage.com Kardamena

Sunny Day’s

Elhelyezkedés: a 3 csillagos, 22.000 nm-en elterülő, 48 szobával és 34 apartmannal rendelkező barátságos szálloda a repülőtértől 5 kilométerre, Kardamena városától 2,5 km-re helyezkedik el. A helyi buszjárattal vagy taxival könnyen be lehet jutni Kos városába. A főváros nyüzsgő életet él, tavernák, szórakozóhelyek, diszkók, bárok várják a kikapcsolódni vágyókat. A sziget azoknak is tökéletes választás, akik az aktív pihenést kedvelik és azoknak is, akik érdeklődnek az antik kultúra és a történelmi érdekességek iránt. Ha Koson járunk, könnyedén átjuthatunk Bodrumba, így egy nyaralás alkalmával 2 országot is meghódíthatunk. Strand: a hotel 150 méterre található a homokos-kavicsos strandtól. A parton a napernyők és napozóágyak térítés ellenében vehetők igénybe. Ellátás: reggeli. Félpanzió: reggeli és vacsora büférendszerben. Térítés ellenében: italfogyasztás, egyéb étkezések. Szolgáltatások: 2 medence napernyőkkel és napozóágyakkal, étterem, karaoke alkalmanként, barbeque est görög specialitásokkal hetente. Térítés ellenében: medence bár, játékterem, Internet, üzletek, vízi sportok. Gyermekeknek: elkerített gyermekmedence rész Szobák: minden szoba egyszerűen berendezett, rendelkezik műholdas tv-vel, légkondicionálóval (térítés ellenében), bérelhető széffel, hajszárítóval. Az apartmanok egy hálószobából és egy nappaliból állnak, konyhasarokkal rendelkeznek.

www.sunnydayshotel.com Tigaki

Elhelyezkedés: a barátságos, 3 csillagos apartmanokból álló hotel Tigakiban, a repülőtértől 20 km –re, Kos városától 12 km-re fekszik. A szállodától 30 méterre lévő buszmegállóból könnyűszerrel be lehet jutni a fővárosba. Tigakit csak az utóbbi években fedezték fel a turisták. A városka a kisgyermekes családok kedvelt célpontja, hisz 10 km hosszú partja ideális gyermekeknek, lassan mélyülő és homokos. A parton nagy fák szolgáltatnak árnyékot a déli napsütésben. A sziget a fővárosban két arcát mutatja. Egyfelől régmúlt idők elevenednek meg a vár falai között, másfelől a sziget modern nyaralóhelyként ismert. Strand: a hotel kb. 500 méterre fekszik a csodás, lassan mélyülő, homokos tengerparttól. A parton a napernyők és napozóágyak térítés ellenében vehetők igénybe. Ellátás: reggeli. Térítés ellenében: egyéb étkezések és italfogyasztás. Szolgáltatások: medence napozóágyakkal, tvszoba. Térítés ellenében: Internet, bár asztali focival és biliárddal. Gyermekeknek: gyermekmedence, játszótér. Szobák: az apartmanházban stúdiók és apartmanok kaptak helyek, a stúdiók egy légterűek, az apartmanok egy hálószobából és egy nappali/konyhából állnak. Minden apartman és stúdió egyszerűen berendezett, csempével burkolt, rendelkezik erkéllyel, zuhanyzós fürdőszobával, konyhasarokkal, hajszárítóval, műholdas tv-vel, bérelhető széffel (15 Eur/hét), kis hűtőszekrén�nyel és légkondicionálással (5 Eur/nap).

kos

Evripides

G REG ELI

Gyermekkedvezmény Repülőtér Legközelebbi város Strand táv. Strand típus Medence Gyermekmedence Csúszda Miniklub

nincs kb. 20 km 12 km 500 m homokos 1 1 nincs nincs

LPANZIÓ FÉ

G REG ELI

Gyermekkedvezmény 11,99 éves korig

5 km 2,5 km 150 m

Repülőtér Legközelebbi város Strand táv. Strand típus

homokos-kavicsos

2 2 nincs nincs

Medence Gyermekmedence Csúszda Miniklub

www.greentravel.hu

Hotel

Hotel és Apartmanok

Tropical Sol

Olga’s Paradise

www.tropicalsolhotel.com

www.olgasparadise.gr

Elhelyezkedés: a 120 szobás, 3 csillagos, barátságos, családias hotel, Tigakiban helyezkedik el, 11 km-re Kos fővárosától. Kos város helyi buszjárattal könnyedén megközelíthető, a buszmegálló közvetlenül a hotel előtt található. A tengerpart és Tigaki település nyüzsgő központja éttermekkel, bárokkal, üzletekkel egyaránt 200 méterre található. A hangulatos hotel csodás pálmafákkal övezett kertjében mindenki megtapasztalhatja az igazi mediterrán nyaralás örömeit. Tigakit csak az utóbbi években fedezték fel a turisták, a kisgyermekes családok kedvelt célpontja, hisz 10 km hosszú partja ideális gyermekeknek, lassan mélyülő és homokos. A parton nagy fák szolgáltatnak árnyékot a déli napsütésben. A partszakasz ideális vízi sportokra is. Strand: a hotel 200 méterre fekszik a hosszú, lassan mélyülő, homokos tengerparttól, ahol a napernyők és napozóágyak térítés ellenében vehetők igénybe. Ellátás: kontinentális reggeli. Térítés ellenében: egyéb étkezések, italfogyasztás. Szolgáltatások: medence napozóágyakkal és napernyőkkel, reggeliző terem, asztalitenisz, tvszoba. Térítés ellenében: medence bár, kávézó, vízi sportok a parton. Gyermekeknek: gyermekmedence, játszótér. Szobák: a szobák mindegyike rendelkezik erkél�lyel vagy terasszal, légkondicionálással, rádióval, telefonnal, hajszárítóval, műholdas tv-vel, valamint bérelhető széffel (18 Eur/hét).

Elhelyezkedés: a 3 csillagos hotel és apartmanház 10 000 nm-en helyezkedik el, a repülőtértől 20 kilométerre, Kos városától 1 km-re, Psalidi üdülőfaluban, 3 km-re a termálfürdőtől. Psalidi a sziget északi részén fekszik, szinte egybeépülve Kos városával. Partja főképp kavicsos, központjában szállodák, éttermek, bárok és boltok sorát találhatjuk. Agios Fokas-ban található a sziget egyik fő látványossága, a Thermae, ahol a forró termálvíz tengervízzel keveredve igen kellemes elegyet alkot. Strand: a szálloda kb. 100 méterre, 5 perces sétára fekszik a kavicsos strandtól. A parton a napernyők és napozóágyak térítés ellenében vehetők igénybe. Ellátás: önellátás, a szállodai szobákban reggeli. Térítés ellenében: fogyasztás a bárban és az étteremben. Szolgáltatások: medence napernyőkkel és napozóágyakkal, tv-szoba, wifi kapcsolat, asztali foci. Térítés ellenében: étterem, snack bár, vízi sportok. Gyermekeknek: gyermekmedence, játszótér. Szobák: minden főépületi szoba tengerre vagy hegyre néz, rendelkezik erkéllyel légkondicionálóval, mikrohullámú sütővel, teáskannával, hajszárítóval, bérelhető széffel, műholdas tv-vel, minibárral és rádióval. Az összes apartman az emeleten helyezkedik el, rendelkezik erkéllyel, rádióval, konyhasarokkal, hűtőszekrénnyel, légkondicionálóval (térítés ellenében), mikrohullámú sütővel, teáskannával, hajszárítóval, bérelhető széffel és műholdas tv-vel.

Psalidi

Tigaki

G REG ELI

Gyermekkedvezmény 11,99 éves korig Repülőtér Legközelebbi város Strand táv. Strand típus Medence Gyermekmedence Csúszda Miniklub

15 km 11 km 200 m homokos 1 1 nincs nincs

G REG ELI

ELLÁTÁS ÖN

Gyermekkedvezmény Repülőtér Legközelebbi város Strand táv. Strand típus Medence Gyermekmedence Csúszda Miniklub

nincs 20 km 1 km 100 m kavicsos 1 1 nincs nincs


kos

94

Hotel

Paritsa www.paritsahotel.com Kos város

Elhelyezkedés: ez a családi vállalkozásban üzemeltetett, barátságos kis szálloda Kos városában található, közel a nyüzsgő, éttermekkel és boltokkal teli központhoz. Kos szigete az utóbbi években igen látványos turisztikai fejlődésen ment át. Kos városa a sziget északi részén helyezkedik el, kikötője az egyik legnagyobb a térségben, emellett a város éjszakai életének központja is. A sziget a fővárosban is két arcát mutatja. Egyfelől régmúlt idők elevenednek meg a vár falai között, másfelől a sziget igen modern nyaralóhelyként ismert. A várhoz egy hangulatos, pálmafákkal szegélyezett sétány vezet, itt áll Hippokratész fája, mely a monda szerint annak a fának a hajtásából fejlődött, amelyet még ő maga ültetett. Tavernák, szórakozóhelyek, diszkók, bárok várják a kikapcsolódni vágyókat. Így a sziget azoknak is tökéletes, akik az aktív pihenést kedvelik és azoknak is, akik érdeklődnek az antik kultúra és a történelmi érdekességek iránt. Strand: a hotel a homokos-kavicsos tengerparttól 5 perces sétára fekszik, ahol a napernyők és napozóágyak térítés ellenében vehetők igénybe. Ellátás: reggeli. Térítés ellenében: egyéb étkezések, italfogyasztás. Szolgáltatások: reggeliző terem, tv-sarok. Térítés ellenében: bár, széf a recepción (10 Eur/hét). Szobák: a szobák mindegyike rendelkezik erkél�lyel, légkondicionálóval (5 Eur/nap), telefonnal, zenecsatornával, valamint bérelhető hűtővel.

G REG ELI

Gyermekkedvezmény 11,99 éves korig Repülőtér Legközelebbi város Strand táv. Strand típus Medence Gyermekmedence Csúszda Miniklub

25 km 0m 200 m homokos-kavicsos nincs nincs nincs nincs

Hotel és Apartmanok

Anastasia

www.anastasia-hotel.com Kos város

ELLÁTÁS ÖN

G REG ELI

Gyermekkedvezmény 12,99 éves korig Repülőtér Legközelebbi város Strand táv. Strand típus Medence Gyermekmedence Csúszda Miniklub

25 km 0m 800 m homokos-kavicsos

1 1 nincs nincs

Elhelyezkedés: a 2 csillagos, belvárosi szálloda 43 szobával rendelkezik, a repülőtértől 25 kilométerre helyezkedik el, Kos város központjában. Kos szigete az utóbbi években igen látványos turisztikai fejlődésen ment át. Kos városa a sziget északi részén helyezkedik el, kikötője az egyik legnagyobb a térségben, emellett a város éjszakai életének központja is. A várhoz egy hangulatos, pálmafákkal szegélyezett sétány vezet, itt áll Hippokratész fája. Kos szigetét nem csak antik emlékei miatt keresik a turisták, nyüzsgő éjszakai élete is igen nagy vonzerővel bír. Tavernák, szórakozóhelyek, diszkók, bárok várják a kikapcsolódni vágyókat. Így a sziget azoknak is tökéletes, akik az aktív pihenést kedvelik és azoknak is, akik érdeklődnek az antik kultúra és a történelmi érdekességek iránt. Strand: a hotel kb. 800 méterre fekszik a homokos–kavicsos parttól. A parton a napernyők és napozóágyak térítés ellenében vehetők igénybe. Ellátás: önellátás a stúdiókban, apartmanokban, reggeli a kétágyas szobákban. Térítés ellenében: egyéb étkezések, italfogyasztás. Szolgáltatások: medence napernyőkkel és napozóágyakkal, tv-szoba, asztalitenisz. Térítés ellenében: étterem, bár, széf a recepción (15 Eur/hét). Gyermekeknek: gyermekmedence Szobák: minden szoba egyszerűen berendezett, rendelkezik terasszal vagy erkéllyel, hajszárítóval, hűtővel, légkondicionálással (5 Eur/nap) és rádióval. A kétágyas szobákon kívül egy és két hálószobával rendelkező apartmanok is foglalhatók.

GOROG katalogus_ügyfélnek_webre_oldalpárban_Kos  

Kardamena Kardamena az egyik legkedveltebb üdülőterülete a szigetnek, melynek déli részén helyezkedik el. A 80-as években Kardamena még csak...

Advertisement