Page 1

GT.nl | Editie 2011

Het trouwmagazine met gevoel

A  lle sponsors van de droombruiloft 2011 op een rij.

Hoe maak ik

kans op die droombruiloft?

P  rofessionals uit de trouwbranche geven antwoord op jullie vragen.


p.20 p.18 Club

Inhoudsopgave

Feesten boven zee Vlak boven de branding met een vrij uitzicht over de Noordzee en de sfeer van

• Trouwen, receptie, diner & feest

een bijzondere, compleet gerenoveerde locatie. De Scheveningse Pier.

• Boven de zee, aan de kust, langs het

Met zijn 300 meter trotseert dit robuuste bouwwerk al jarenlang de woeste golven van de Noordzee.

strand & met terras • Aantal personen: max. 550 binnen, 600 buiten (kleine groepen

Club De Pier bevindt zich op het uiterste puntje van de Scheveningse Pier. Wat veel mensen echter niet weten, is dat Club De Pier één van de meest unieke locaties is voor een receptie of bruiloftsfeest. Hier trouw je boven zee!

ook mogelijk) • Aantal zalen: 1 binnen, groot terras

p.4

Stap voor stap naar die droombruiloft

4

Een videograaf??

7

Nikki’s Notities

14

En zo doen zij het

16

Onze partnerS

18

Gratis trouwen in 2010

23

Even voorstellen

24

Column Brenda

31

Het kasteel

36

buiten ook mogelijk met tent • Overnachten in de buurt: het Kurhaus

Overdag is het een restaurant en ‘s avonds de perfecte locatie voor feesten en partijen.

• Eigen catering mogelijk

Het terras is compleet vernieuwd met loungebanken, een buitenbar en een barbecue.

• Live muziek mogelijk

Een groot feest met een paar honderd man of een kleine receptie, bij Club De Pier is het

• Buiten trouwen mogelijk

geen probleem. Club De Pier in Scheveningen, de enige plek in Nederland waar je boven

• Fotoreportage

de zee kan feesten!

• Parkeren bij de locatie

Redactioneel

p.17 p.28

Het allereerste magazine van gratistrouwen.nl ligt nu voor je.   Voor jou erg leuk om te lezen, voor ons erg spannend om te maken. Hoe gaan we het magazine noemen en wat gaan we ervan maken? De naam moest van ons staan voor het initiatief. gt.nl is het geworden. Speels en eigen. Wat voor magazine we wilden gaan maken, was eigenlijk niet zo moeilijk. Het magazine moet het gedachtegoed van gratistrouwen.nl uitdragen. We zijn een chique en persoonlijk initiatief, opgericht vanuit een speciaal gevoel om samen met bedrijven uit de trouwsector wat terug te doen voor bruidsparen. Want trouwen is al duur genoeg. Daarom is gt.nl het trouwmagazine met gevoel. Het initiatief is geboren vanuit gevoel en zo zal het ook altijd blijven. Daarnaast geven we veel aandacht aan bedrijven uit de trouwsector, zodat we jou kunnen inspireren om je dag zo perfect mogelijk te plannen. 2    GT.nl | Gratis Trouwen Beursmagazine | Editie 2011 Strandweg (op De Pier) 2586 JK Scheveningen T (070) 358 7934 - info@clubdepier.nl - www.clubdepier.nl

COLOFON Redactie: Fotografie: Vormgeving: Druk:

Yvonne van Balkom en   Nikki Rovers  www.modernebruidsfotograaf.nl  Jasper Grafisch  Wihabo

gt.nl verschijnt één keer per jaar en is een uitgave van gratistrouwen.nl BV,   St. Nikolaasstraat 29, 5268 EH Helvoirt.   Telefoon: 073 521 82 74,  e-mail: info@gratistrouwen.nl,   Internet: www.gratistrouwen.nl Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van gratistrouwen.nl BV worden overgenomen of vermenigvuldigd op welke wijze dan ook. Uitgever, redactie en auteurs hebben alle informatie in deze uitgave met de nodige zorg geselecteerd en zoveel mogelijk gecontroleerd. Toch kunnen zij geen aansprakelijkheid aanvaarden voor onverhoopte onjuistheid en/of onvolledigheid van de informatie.


Stap voor Stap

naar die Droombruiloft gratistrouwen.nl: wat is het en hoe werkt het? Het is eigenlijk heel simpel: bruidsparen kunnen zich op de website inschrijven en maken daarmee kans op een droombruiloft t.w.v. 10.000 euro. Geweldig toch?

Het initiatief is in 2009 opgezet door bruidsfotograaf Yvonne van Balkom.   Zij wist dat er veel bruidsparen zijn   die heel graag groots willen trouwen, maar dat gewoon niet kunnen betalen. Daar wilde ze wat aan veranderen en gratistrouwen.nl is het resultaat. Samen

Bruidsparen schrijven zich gratis in op gratistrouwen.nl. De bruidsparen verzamelen zo veel mogelijk stemmen. Eén sms staat voor één stem. (een sms/stem kost 0,60 cent)

De 100 bruidsparen met de meeste stemmen worden op het einde van het jaar uitgenodigd op een chique feest.

met andere bedrijven uit de trouwbranche biedt gratistrouwen.nl bruidsparen de mogelijkheid om gratis te trouwen en vele andere prijzen te winnen.

Eén bruidspaar buiten de top 100 wint de Wildcard (mogelijk gemaakt door de WeddingFair). Deze 101 bruidsparen strijden op het feest voor de gratis bruiloft t.w.v. 10.000 euro. De winnaars kunnen gratis trouwen! Zij stellen hun bruiloft samen aan de hand van alle bedrijven die sponsoren. Dit is een lijst van meer dan 70 bedrijven. Er is dus volop keuze, zodat het ook echt een droombruiloft kan worden!

4    GT.nl | Editie 2011


De grote dag is aangebroken! Als bruid wil je je natuurlijk laten verwennen en nergens aan denken. Vaak begint dat met lekker onderuitzakken voor de make-up. Maar wie is dan eigenlijk die visagist die in de vroege ochtend ervoor zorgt dat je er op je mooist uitziet op deze belangrijke dag? Grote kans dat dit Eva Kuypers uit Eindhoven is: “Doordat ik uitsluitend werk met speciale materialen weten de bruidjes mij goed te vinden.”.

“Ik heb erg afwisselende opdrachten. Ik verzorg onder andere de visagie A D V E R T O R I AL

voor reclameshoots en politici.” Binnenkort ga ik meewerken met de visagie voor een filmproductie. Dit blijft ook altijd erg spannend en leuk,” vertelt ze. Toch laat ze steeds vaker de filmopdrachten achter zich en is ze er voor de bruid die wil stralen op haar bruiloft. “Het opmaken van bruidjes vind ik erg speciaal. Het is voor hen zo’n belangrijke dag. Ik wil graag mijn kennis en ervaring inzetten om ervoor te zorgen dat de bruid zich helemaal fantastisch voelt op haar trouwdag.”

Eva Kuypers Visagie Eindhoven www.visagie.tv

Eva was al vroeg bezig met mode en kleding. Nadat ze de modevakschool wist af te ronden heeft ze ook nog op de modeacademie gezeten. Ze droomde altijd al van een eigen atelier, maar echt van de grond kwam het niet. Totdat ze besloot een visagie opleiding te doen. “De deuren vlogen aan alle kanten open. Ik was helemaal op mijn plek,” geeft ze aan. Haar liefde voor de huid werd steeds groter. “Een bekende visagist zei eens: ‘Een mooie huid is de mooiste make-up die men kan dragen’. Daar ben ik het helemaal mee eens.”

FO T O : J A C Q U E S KOK

Een mooie huid is de mooiste make-up die men kan dragen

De veelgevraagde visagist maakt gebruik van make-up die geschikt is voor zelfs de meest gevoelige en allergische huid. “Er zitten geen chemische en synthetische toevoegingen in, geen talk, parabenen en parfum. En de make-up is ook nog eens waterresistant waardoor het de hele dag goed blijft zitten. Bovendien geeft het niet af op kleding. Erg belangrijk op een trouwdag,” vertelt ze enthousiast. Voor Eva gaat het opmaken van vrouwen verder dan alleen de buitenkant. Eva: “Veel vrouwen kijken door een soort microscoop naar zichzelf en zien dan allerlei zaken waar ze niet blij van worden. Het doet me goed als ik dat wat kan relativeren en iemand kan laten zien wat haar pluspunten zijn. Iemand attenderen op haar uitstraling en leuke lach dat maakt dat iemand mooier is als ik wegga, aan de buitenkant, maar ook van binnen.”

een

? Videograaf ?? Op de redactie van gratistrouwen.nl krijgen we vaak de vraag of je als bruidspaar nu wel of niet moeten kiezen voor een videograaf.

“We hebben namelijk ook al een fotograaf,” horen we vaak. Toch is een videograaf ook een hele leuke meerwaarde voor je trouwdag.   Wij zijn op zoek gegaan naar twee verschillende videografen die jullie kunnen vertellen wat de voordelen zijn van een goede videograaf. Wij zijn erg benieuwd wat zij de meerwaarde vinden van een videograaf op je bruiloft. We hebben twee leuke professionele bedrijven gevonden die ons graag meer willen vertellen over hun vakgebied: White Dreams en Bom Video. White Dreams moderne trouwfilms uit Woerden is gespecialiseerd in een nieuw genre film: de moderne trouwfilm. Om goed te zien wat dit betekent, moet je eigenlijk eens op hun website kijken. De

trouwfilm wordt een echte film, met het bruidspaar in de hoofdrol. Wij vonden dit erg leuk en ‘anders dan anders’. Hier wilden we meer van weten! Hans van Bom video uit Veenendaal kennen wij als een echte vakman. Hij houdt van zijn vak en kan daar uren enthousiast over vertellen. Dat enthousiasme en die passie zie je ook terug in het resultaat. Voor ons dus helemaal de juiste man om aan te vragen waarom je als bruidspaar een videograaf nodig hebt en waar je op moet letten. Beide bedrijven geven hun visie op het vak van de videograaf,

Sla snel om!

GT.nl | Editie 2011    7


Het bruidspaar als echte moviesterren! Een videoverslag vult herinneringen aan

“De tijden van urenlange saaie trouwfilms zijn voorbij”, volgens Oksana Schippers, mede-eigenares van White Dreams. Een nieuwe trend is namelijk overgewaaid uit de Verenigde Staten en Oksana weet daar alles van. “De moderne trouwfilm is de perfecte vervanger van langdradige trouwvideo’s.”

“Met een videoverslag beleef je de mooiste dag van je leven opnieuw. Sterker nog, zo’n verslag vult je herinneringen aan!” legt Hans Bom enthousiast uit. Als de eigenaar van Bom Video vertelt, klinkt het allemaal erg logisch om een

Met de komst van nieuwe technologieën is het maken van een indrukwekkende trouwfilm met het bruidspaar in de hoofdrol mogelijk geworden. Een moderne trouwfilm houdt in dat je trouwdag wordt omgezet in een echte film. Het is duidelijk een nieuw concept en het team van White Dreams heeft het zich eigen gemaakt. “Een moderne trouwfilm met een totale lengte van 25 minuten ademt sfeer en klasse uit. Alle beelden worden vakkundig bewerkt en krijgen een echte filmlook!” legt Oksana uit. Oksana gaat verder: “Wat dit concept helemaal geweldig maakt is dat je met een fantastische movie trailer van maximaal vijf minuten uit jullie eigen trouwfilm via bijvoorbeeld Hyves en Facebook, een spetterende indruk maakt op al jullie familie, vrienden, collega’s en kennissen. Zo kan iedereen meegenieten van jullie droomdag.”

bij, van het schrijven van het script tot de keuze van muziek voor de trouwfilm. Zo sluit het perfect aan bij wat het bruidspaar wil.”

Hans is een man die van zijn vak houdt en vol passie vertelt. “Alles is tot in de puntjes voorbereid op een trouwdag. Het draait enkel en alleen om het bruidspaar! Maar zo’n dag gaat snel voorbij. Samen wil elk stel er later op terugkijken. Die lach, de traan… Met vrienden, familie. Herinneringen ophalen!”

Op deze manier klinkt het alsof het veel geld kost, maar kwaliteit hoeft niet duur te zijn volgens de vakvrouw. “Omdat wij al te goed weten dat een mooie bruiloft een zeer kostbare aangelegenheid is, moesten wij met zeer aantrekkelijk prijzen komen. En dit is ons goed gelukt. Het is zelfs mogelijk om te kiezen voor een fotoreportage inclusief een Highlight Reel of een Movie Trailer. Zo heeft een bruidspaar het beste uit deze twee werelden, professionele fotografie en een korte maar krachtige impressie van de trouwdag als film.”

Hij vult aan: “Je ziet jezelf schitteren; geluiden en bewegende beelden… jullie geluk! Straks, in alle rust, hoor je eindelijk wat de trouwambtenaar allemaal zei. Je ziet situaties die je in de drukte totaal zijn ontgaan! Uren kunnen jullie nagenieten met familie en vrienden. Kortom: een videoverslag maakt je dag pas echt compleet!”

White Dreams

Hoe jullie trouwdag er ook uit komt te zien, het valt of staat allemaal met een goede voorbereiding. Deze cameraman weet dat als geen ander: “Huur een professional in. Kies voor

Woerden

Er zijn nog meer verschillen met de ‘ouderwetse’ trouwvideo. “Het maken van een echte film moet ook leuk zijn”, vindt Oksana. “We betrekken het bruidspaar er helemaal

8    GT.nl | Editie 2011

www.whitedreams.nl www.modernetrouwfilms.nl

de beste kwaliteit. Geen bibberende beelden, geen lege accu op het moment dat jij ‘ja’ zegt. Een trouwdag betekent geen zorgen, maar enkel en alleen genieten. De cameraman moet niet opvallen. Hij is de juiste man op de juiste plek. Hij voelt goed aan wat jullie willen en maakt met zijn reportage een goed verslag van jullie mooiste dag.” Het feit dat Hans een echte vakman is, is ook te zien aan het eindresultaat. “Wij werken met kwalitatief zeer goede camera’s, met professionele cameramensen,” vertelt hij. “En het resultaat… dat mag er zijn!” Naast de professionele aandacht bij het filmen, zorgt Bom Video ook voor een perfecte afwerking. “Een montage met finesse, geheel naar wens. Gegarandeerde kwaliteit. Alleen dat is goed genoeg. Geen onrustige opnames, niets dat verveelt. De mooiste beelden op een rij. Met zorg en aandacht samengesteld.”

En zo kan Hans nog wel even doorgaan. Hans: “De wensen en ideeën van het bruidspaar met hun muziek zorgen ervoor dat elke reportage maatwerk is. Vooraf vullen we samen een lijst in met onderwerpen die het bruidspaar gefilmd wil hebben. Gezamenlijk nemen we alle wensen door en we stemmen dit af op het budget.”

Tot slot geeft Hans een duidelijke vergelijking: “Iedereen heeft een fototoestel, maar je zoekt toch ook een fotograaf? Zo is het ook met filmen; het vraagt om kwaliteit en een kundig oog. Van jullie mooiste dag wil je ook het beste videoverslag!”   Bom Video Veenendaal www.bomvideo.nl

GT.nl | Editie 2011    9

A D V E R T O R I AL

A D V E R T O R I AL

professionele videograaf in te huren op je trouwdag.


“Ik kan via internet de uitnodigingen bestellen die ik wil, maar ben toch wat huiverig hiervoor. Gaat het ook via internet meestal goed?” Paul en Wendy uit Rotterdam

Professionals geven antwoord Waarschijnlijk kom je een hoop vragen tegen tijdens het plannen van de grote dag. Je doet het immers niet dagelijks! Gelukkig zijn er genoeg professionals die wel dagelijks met bruiloften bezig zijn. Wij vroegen hen om antwoord te geven op jullie vragen zodat je weer verder kunt met plannen van je bruiloft.

“Hoe zit dat nou met dat bovenste stuk taart? Moet je dit bewaren en hoe lang?” Ingrid en Tom uit Wijchen

Vroeger werd het bovenste taartje van de bruidstaart bewaard voor de geboorte van het eerste kind, of voor als het bruidspaar 1 jaar getrouwd was. De taart werd dan in de diepvries bewaard, maar aangezien de tijden veranderen is die traditie een beetje achterhaald. Bruidsparen, in tegenstelling tot vroeger, beginnen niet direct meer aan kinderen en dus word tegenwoordig het bovenste taartje aangesneden door het bruidspaar en eten er op dat moment van, het overige gedeelte van de taart wordt geserveerd aan de gasten.

?

Eric Maas Vermeulen & Den Otter www.vermeulendenotter.nl

“Is er eigenlijk etiquette over je kapsel: moet ik het opsteken of mag het ook los?” Monique uit Hasselt

Er zijn geen regels over het bruidskapsel. Het gaat erom dat jij het kapsel draagt waardoor jouw schoonheid wordt versterkt. Of dit nu bijv. los, half opgestoken of strak opgestoken is, het moet complementeren met je gezicht en met het model van de jurk. Vaak wordt het haar opgestoken zodat je goed de halslijn ziet omdat dit vaak een pronkstuk is van de jurk. Het kan mooier staan om de helft van het haar op te steken zodat het geheel er softer uitziet maar een goede haarstylist kijkt naar het totaalplaatje om samen met jou het ultieme trouwkapsel te creëren.

Chantal Vastenhout Twice Makeup www.twicemakeup.nl

“Hoe weet ik welke bruidsmake-up bij mij past?” Hanneke uit Groningen

Je kunt vooraf een kleurentest laten doen, zodat je weet of koele of warme make-upkleuren jouw gezicht ophalen. Alhoewel de juiste visagist dit ook wel kan inschatten. Door goed met de visagist te overleggen kom je er achter wat bij jou past. Het hoeft natuurlijk niet perse meer make-up dan normaal te zijn. Blijf dicht bij jezelf, is hiervoor het beste advies.

Fleur Bakker Flavour Visagie www.flavourvisagie.nl

“Heb je een leuke tip hoe ik de kleur van mijn jurk terug kan laten komen in het trouwpak, zonder meteen voor dezelfde kleur stropdas of overhemd te gaan?”

Angelique uit Cromvoirt

10    GT.nl | Editie 2011

Joris Aerts Poobies www.poobies.nl

Maar laat je make-up niet in het niet vallen bij je jurk en haar. En er is natuurlijk altijd de proefmake-up om dingen uit te proberen!

“Er is ontzettend veel keuze op het gebied van uitnodigingen. Hoe vind ik iets dat bij mij past?” Voor een huwelijksuitnodiging is niets leuker dan hieraan jullie eigen, persoonlijke invulling te geven. Juist bij gelukspost wil je iets van jezelf meegeven. Dat persoonlijke is alleen moeilijk te vinden in de boeken met standaard voorbeelden die veelal worden gebruikt. Probeer daarom van die standaard af te wijken door je eigen kaarten te laten ontwerpen, zo wordt het helemaal jullie smaak. En wij merken dat dat helemaal niet duur hoeft te zijn! Wat wij daarnaast erg belangrijk vinden is dat alles in overleg en samenspraak met het bruidspaar gaat. Alleen dan krijg je een uitnodiging die helemaal bij je past.

Trouwkaarten, uitnodigingen of bijvoorbeeld bedankkaartjes kun je tegenwoordig heel goed en veilig via internet bestellen. Wij bestaan bijvoorbeeld al sinds 2002 en duizenden bruidsparen hebben inmiddels gebruik gemaakt van onze originele kaartenservice. Je kunt op internet heel eenvoudig je eigen kaart maken of een voorbeeldkaart van ons gebruiken en aanpassen. Alle kaarten worden full colour gedrukt op mooi, stevig kwaliteitspapier. met de pakketservice van TNT post. Dus ook al bestel je via internet, de kaarten worden met hoge kwaliteit gedrukt en alles komt netjes bij je thuis aan.

Barry Verheul DigitalGraphics www.digitalgraphics.nl

Jeroen en Jeanet uit Soesterberg

Wat gelijk bij mij opkomt is een mooi klein corsage in de kleuren van de trouwjurk. Bevat de trouwjurk meerdere kleuren, dan is dit natuurlijk ook mogelijk bij de corsage van het trouwpak. Daarnaast kun je ook kiezen voor dezelfde kleur riem. En vergeet ook de manchetknopen niet, deze kun je in alle maten en soort kopen.

Albert Aksu Jurk & Pak op maat www.jurkopmaat.nl www.herenpakopmaat.nl

GT.nl | Editie 2011    11


“Is het normaal dat we de originele bestanden van de bruidsfoto’s niet ontvangen?”

“Wat voor bedankjes kunnen we kiezen als we op zoek zijn naar iets persoonlijks wat niet meteen wordt weggegooid?”

Roel en Linda uit Hoofddorp

Eefje en Tim uit Niekerk

Als je voor een ‘blijvend’ bedankje wil kiezen waar jullie gasten nog lang plezier van hebben, dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een wijnsetje. De gasten kunnen dit nog jaren gebruiken en iedere keer zullen ze aan jullie mooiste dag herinnerd worden. Bovendien oogt het luxueus in het doosje dat voorzien kan worden van jullie persoonlijke opdruk. Ben je opzoek naar heel iets anders wat wel heel persoonlijk en blijvend is dan kan je misschien denken aan een hartverwarmend bedankje; een heatpack in de vorm van een hart met een persoonlijke opdruk. Wel 1000x te gebruiken, dus wel 1000x een warme herinnering aan jullie huwelijksdag.

Caroline Mijdam Fortune Factory www.bedankjes.nl

Er zijn fotografen die de originele bestanden zien als de “negatieven” van de foto’s en zullen deze zelf willen behouden. Echter met de komst van de digitale technieken zijn foto’s of een album niet altijd het eindproduct. Tegenwoordig worden er ook digitale reportages aangeboden als eindproduct! Als je de originele bestanden wilt, zoek dan een fotograaf die digitale reportages aanbiedt of maak hier goede afspraken over. Bij Monique van Zeijl fotografie & beeldbewerking kun je altijd over je originele bestanden beschikken!

“Wat is een gebruikelijke dresscode? En hoe zorgen we ervoor dat onze gasten zich hieraan houden?”

“Hoe ver van tevoren moeten we eigenlijk de fotograaf regelen?”

Tessa en Bart uit Overloon

Steven en Chantal uit Borsele

Niks moet, alles mag. Je eigen bruiloft is zo ongeveer het enige moment waarop jij mag bepalen wat gasten aantrekken. Kies je voor casual of informeel, dan krijgt de bruiloft een compleet andere uitstraling dan bij de keuze voor tenue de soirée of black tie. Voor vrouwen zijn deze bruiloften het ultieme moment om in lange avondjurk of feestelijke cocktailjurk te verschijnen. Vermeld de dresscode onderaan de uitnodiging of laat de ceremoniemeester(s) het gewenste kledingvoorschrift in een begeleidende brief toelichten. En, een gouden regel, overtref de bruid niet.

Githa Oosterman Blaque Couture www.blaque.nl

Deze vraag is simpel te beantwoorden. Als de fotograaf van je keuze wilt hebben kun je niet vroeg genoeg zijn. Goede fotografen worden natuurlijk vaker gevraagd en hierbij geldt altijd het principe: “wie het eerst komt die het eerst maalt”

“Is het niet te druk als ik op mijn bruiloft en een fotograaf en een videograaf heb rondlopen?”

Els uit Woerden

Jessie uit Veenendaal

Karen Krist Make U Up www.makeuup.nl

Oksana Schippers White Dreams www.whitedreams.nl

“Hoe gaat een en ander met betrekking tot het vermaken van je trouwjurk..?” Jolijn uit Waddinxveen

Tamara uit Wanssum

12    GT.nl | Editie 2011

Te druk is het zeker niet. Fotografie en video/film vullen elkaar perfect aan, mits slim ingezet. De grens tussen fotografie en videografie vervaagt steeds meer met de moderne technologieën. Enkele fotografen bieden reeds een combinatie tussen moderne bruidsfotografie en moderne trouwfilms en zijn dus perfect op elkaar afgestemd. Mocht het toch niet lukken om een combinatiepakket te vinden, zorg er dan in ieder geval voor dat er juiste afspraken worden gemaakt tussen de fotograaf en videograaf zodat ze elkaar letterlijk en figuurlijk niet in de weg en in beeld staan.

“Hoe kom ik erachter of ik te maken heb met een professionele fotograaf? Want op internet is dat soms lastig te lezen.” Bij het beoordelen van een fotograaf spelen drie criteria een rol: de prijs, het portfolio en de referenties. Kijk goed naar wat de fotograaf rekent voor zijn diensten; een professionele fotograaf is per definitie niet goedkoop. Vraag daarnaast bij een kennismakingsgesprek naar het portfolio van de fotograaf. Dit is een overzicht van wat de fotograaf allemaal gedaan heeft. Een professionele fotograaf kan voorbeelden laten zien van zijn werk. Tot slot is het raadzaam om naar referenties te vragen. Een goede fotograaf heeft tevreden klanten en tevreden klanten delen graag hun ervaringen.

Ed te Pas Te Pas Foto www.fotograafinzoetermeer.nl

Ook is het verstandig samen met je fotograaf de planning door te nemen, zodat je weet hoe lang er nodig is voor een representatieve hoeveelheid foto’s waaruit je kan kiezen. Zelf hou ik voor de losse fotoshoot met het bruidspaar het liefst 2 uur aan.

“Kan ik mijn kapster en visagiste vragen of zij bij mij thuis komen op de bruiloft?” Uiteraard kan je dit vragen. Je trouwdag is jouw belangrijkste dag waar al genoeg stress bij komt kijken. Het is fijn om in je eigen omgeving je voor te kunnen bereiden op de grote dag zonder dat je de deur uit hoeft. Veel visagistes kunnen ook je bruidskapsel verzorgen of zij werken samen met een kapper zodat jij verzekerd bent van een mooi bruidskapsel en bijpassende make-up. Tevens kunnen zij het haar en de make-up verzorgen van jouw gasten.

Monique van Zeijl Monique van Zeijl Fotografie www.moniquevanzeijl.nl

Ed Geels Ed Geels Fotografie www.edgeelsfotografie.nl

Mocht je trouwjurk vermaakt moeten worden, dan gebeurd dit door een coupeuse met heel veel ervaring. Het meeste wat voorkomt is korter maken (langer maken kan zelfs in sommige gevallen ook). Wat ook heel fijn is dat als je nog wilt afvallen voor je trouwdag de zijnaden altijd ingenomen kunnen worden..! Mocht je juist wat voller zijn geworden dan kunnen de zijnaden ook uitgelegd worden, geen probleem. Wij zullen ons uiterste best doen om je zo goed mogelijk te adviseren en in samenwerking met de coupeuse wordt je jurk perfect vermaakt zodat je er op jou trouwdag stralend uitziet..!

Esther Roelofs Esther’s Bruidsshop www.bruidsshop.nl

GT.nl | Editie 2011    13


NIKKI’S

Notities

Wist je datjes 1 Wist je dat.. als je de eerste dag van je huwelijk gaat zwemmen, je dan een tweeling krijgt? 2 Wist je dat.. mannen met piercings en dergelijke beter voorbereid zijn op het huwelijk? Ze hebben ervaring in pijn lijden en het kopen van sieraden.

Tijdens de voorbereidingen van het feest voor gratistrouwen.nl ben ik een hoop leuke dingen tegengekomen. ‘Feitjes en weetjes’ die ik nog niet wist en ‘wist je datjes’ die ik niet aan jullie aandacht voorbij wilde laten gaan. Wie weet hebben jullie er nog iets aan voor jullie grote dag! Zou vrijdag de 13e hier ook

Feitjes en weetjes 1

niet te koken van tevoren!

4 Wist je dat.. als je een spin in je trouwjurk vindt, dat geluk brengt?

onder vallen?

45% van de huwelijken vindt plaats op een vrijdag

2 Het woord bruiloft komt van de "bruid loopt". Vroeger liep de bruid, vergezeld door familie en vrienden, vanuit haar ouderlijk huis naar de plek waar het huwelijk werd gesloten. Een soort afscheidswandeling van haar oude naar haar nieuwe leven. In waterrijke gebieden maakte men gebruik van een bootje. Vandaar de term "in het huwelijksbootje stappen".

Gelieve de rijst

3 Wist je dat.. mannen niet de behoefte voelen om zo snel mogelijk te trouwen? Dat komt omdat al hun kleding aan de voorkant sluit. Jurken van vrouwen sluiten vaak aan de achterkant. Zij hebben mannen niet alleen emotioneel en seksueel nodig, maar ook om hen te helpen bij het vastdoen van die sluitingen.

3 In Nederland is een van de tradities strooien met rijst. Hiermee wordt een gelukkige toekomst met kinderen  toegewenst. 4 Volgens de etiquette mag de sleep van de bruid nooit langer zijn dan de sleep van de aanstaande koningin. De langste trouwjurk ooit was van een bruid uit China, zij had een sleep van 2.162 meter. 5 Het oudste stel dat ooit trouwde was 96 en 94 jaar oud. Het jongste koppel dat ooit trouwde was 11 maanden en   3 maanden oud.

dat Hopen dus atie de trouwloc weg niet te ver was ...

Gelukkig heb-

ben ze in China geen koningin...

Het proberen waard?

Tip: Zoeken jullie iets bijzonders voor jullie receptie?

Hmm, en hoe zit

Neem dan eens een kijkje op

het hier dan

www.jazztrio-noproblem.nl

met punt 2? 14    GT.nl | Editie 2011

Zij verzorgen live achtergrondmuziek! Erg stijlvol, smaakvol en origineel. Voor een voorproefje kunnen jullie luisteren op de website!

, s e j t e o r G i k Nik


Romantisch De hele dag was voor ons romantisch en we hebben van alle

momenten enorm genoten, maar het allermooiste was toch het moment waarop je elkaar die dag voor het eerst ziet. Wow!

Hebben jullie hier bewust voor een romantische bruiloft gekozen? Wij hebben bewust voor een romantische bruiloft gekozen omdat we er een hele speciale dag van wilden maken die ook echt bij ons zou passen. En dat is gelukt! Mede door onze trouwlocatie. We zijn getrouwd op het kasteel in Ammerzoden. Dit kasteel ligt op een hele mooie locatie. De uitstraling en sfeer vonden wij erg romantisch. Dit is niet te vergelijken met een trouwzaal in een gemeentehuis. Voor ons was het ook ideaal dat we zo dicht bij dit mooie kasteel wonen.

16    GT.nl | Editie 2011

Hoe hebben jullie je bruiloft ervaren? Onze trouwdag is een onvergetelijke dag geworden waaraan we nog heel vaak terugdenken. Na afloop hebben we alleen maar lieve en mooie reacties mogen ontvangen van iedereen die deze dag van dichtbij heeft meegemaakt. Wat ook erg prettig was, is dat er zo’n goede klik was met onze fotografe en videograaf; het was gezellig om ze de hele dag om ons heen te hebben en ze kwamen met leuke en spontane ideeën. De sfeer was daardoor erg ontspannen zodat we alleen maar konden genieten.

Kunnen jullie een korte omschrijving van jullie bruiloft geven? De dag begon al heel relaxed met de bruidsreportage onder het genot van een glas champagne! Daarna volgde voor ons het warme onthaal op het kasteel door onze daggasten. Nadat we op het kasteel elkaar het ja-woord hebben gegeven, hebben we ons huwelijk ook bevestigd in de kerk. Na het ‘officiële gedeelte’ volgde de toast (alweer champagne!) met familie en beste vrienden en natuurlijk onder het genot van de overheerlijke bruidstaart. En na het diner hadden we nog even om bij te komen voordat het feest ‘s avonds in alle hevigheid losbarstte!

of STOER? Jullie bruiloft was best wel stoer. Hebben jullie hier bewust voor gekozen? We hebben niet heel bewust gekozen voor een stoere bruiloft. We wisten alleen zeker dat we geen standaard, klassieke bruiloft wilden. Wij vonden het vooral belangrijk dat het een dag zou worden die goed bij ons past en dat iedereen zichzelf zou kunnen zijn. Om dit mogelijk te maken zijn we op zoek gegaan naar een locatie die ook bij die sfeer past.

Hoe kwam het dan dat jullie trouwdag toch een stoer tintje kreeg? Raymond is al jaren lid van een motorclub, Sahabat. Wij hebben de leden van Sahabat, tevens goede vrienden van ons, gevraagd om ons op de motor te begeleiden. Met al die motoren en ruige Sahabatters ontstond al snel een stoere bruiloft. Verder stond de bruiloft een beetje in het teken van Amerika. Ook dit was niet helemaal bewust, maar dat

is zo ontstaan. Raymond heeft mij in New York bij het Vrijheidsbeeld ten huwelijk gevraagd. Daarnaast hebben we samen met een aantal leden van Sahabat twee weken in de USA Route 66 gereden. Tijdens die reis hebben we prachtige, stoere foto’s gemaakt die we weer hebben gebruikt voor de trouwkaart. Later waren we op zoek naar een mooie fotolocatie en toen kwamen we op het idee om foto’s te maken bij een Amerikaanse windmotor, een graffitimuur en in Outlaw City. Dus tijdens de voorbereidingen is eigenlijk langzaamaan de “niet te traditionele bruiloft” een heel stoere bruiloft geworden!

Kunnen jullie een korte omschrijving van jullie bruiloft geven? Raymond haalde mij op onze trouwdag op in een Chevrolet pickup. Hij werd hierbij begeleid door 30 leden van Sahabat en hun motoren. De

daggasten werden met een grote Amerikaanse schoolbus gezamenlijk naar de trouwlocatie gebracht. De motorclub maakte de weg vrij en blokkeerde alle toegangswegen en opritten om zo de bruidsstoet vrij baan te geven. Na het burgerlijk huwelijk in het Witte Kerkje in Terheijden zijn we weer onder begeleiding van Sahabat naar de feestlocatie Outlaw City gereden, waar de troubadour zorgde voor een gezellige sfeer. Hier hebben we met onze daggasten genoten van een heerlijke, luxe barbecue. Het was mooi weer en rond de vuurplaatsen en bij de buitenkachels konden we lekker buiten eten. Om 21 uur begon het feest met uiteraard een spectaculaire openingsact, waarbij iedereen dacht dat de openingsdans in het water viel. Gelukkig begreep iedereen bij het horen en zien van de ronkende Harley Davidsons op de dansvloer al snel dat wij alles in scene hadden gezet en barstte het feest los.

GT.nl | Editie 2011    17


Art Object

Bruidegom’s Best

“Het maken van sieraden is natuurlijk al een prachtig vak,maar het creeren van trouwringen blijft elke keer bijzonder. Bij binnenkomst van de aanstaande paren straalt het enthousiasme er al af. Het is daarom een hele uitdaging de juiste stijl trouwringen bij hen te zoeken. Dit is echt persoonlijk; twee mensen die voor elkaar kiezen geven ons de opdracht iets moois te maken dat zij voor de rest van hun leven zullen dragen! Als zij de keuze gemaakt hebben moeten wij hen het juiste gevoel erbij geven, dat is onze passie! De kans op een reis naar Curacao en de 25% korting zijn natuurlijk mooi meegenomen!”

“Trouwpakken verkopen is elke keer weer een feest, en dat maakt dat het hele verkoopproces heel leuk is. Als verkoper ben je een onderdeeltje van de hele trouwdag, en ben je toch medeverantwoordelijk voor de ‘looks’ van het bruidspaar. Trouwpakken verkopen: een feest voor de klant en de verkoper!” www.bruidegomsbest.nl

www.artobject.nl

Onze Partners “Op één van de mooiste dagen van iemand haar leven ben je als bruidstylist nauw betrokken. Naast de moeder, misschien een zus of ceremoniemeester ben je één van diegenen die de bruid als eerste helemaal aangekleed ziet. Op die dag wordt er op je gerekend; jij bent immers verantwoordelijk voor het kloppende plaatje. De trouwjurk kan nog zo mooi zijn, als de make-up niet mooi is aangebracht en het kapsel zakt halverwege de dag uit dan kan dat een echte domper op de grote dag zijn. En wat te denken van het fotoalbum… Het ontvangen van een lieve mail en mooie foto’s van de bruid achteraf maakt het hele plaatje compleet!”

Studio Bellezza www.studiobellezza.nl

De partners van gratistrouwen.nl zijn erg belangrijk voor dit initiatief. Zonder deze professionals was het niet mogelijk om dit initiatief van de grond te krijgen. Dit zijn onze partners!

Weddingfair “Ons motto is: ‘My wedding has to be perfect’. Voor ons is het heerlijk om te zien dat standhouders en bruidsparen blij zijn met de persoonlijke ontmoeting op mijn trouwbeurs. Alle producten zijn live aanwezig en dat is toch informatiever dan een leuk plaatje op internet. Op de beurs kun je materialen en stoffen aanraken, voelen en proeven. Kortom beleven. Op je trouwdag zijn veel mensen achter de schermen bezig om er een succes van te maken; die wil je toch persoonlijk ontmoeten?! Daar kan het internet niet tegen op. Bij WeddingFair is alles echt.” www.weddingfair.nl


“Als bruidsfotograaf maak je hele mooie en intieme momenten mee op een trouwdag. We zijn er vaak al ’s ochtends bij wanneer de bruid van haar moeder hulp krijgt bij het aankleden. Dat zijn hele mooie momenten.

“Het organiseren van een trouwerij is, in mijn ogen, het leukste wat er is! Het omringd zijn met liefdevolle mensen en een waardevolle betekenis voor hen te zijn, dat is heel bijzonder. Het draait niet alleen om de trouwdag zelf, de voorbereiding geeft toch ook heel veel voorpret. Het bruidspaar gaat mooie bruidskleding passen, heerlijke taarten proeven en mooie locaties bezichtigen. De voorbereidingen duren gemiddeld een jaar en werk ik nauw samen met het bruidspaar en bouw zo een mooie band met het bruidspaar op. Natuurlijk geldt hierbij ook; “Een goede organisatie is het halve werk!”.”

All 4 Love

Ook gedurende de dag zijn er genoeg momenten om kippenvel van te krijgen. En dat gevoel leggen we zo goed mogelijk vast op onze foto’s. Het feit dat een bruidspaar dan door die foto’s hun dag telkens weer opnieuw kan beleven, maakt dat dit een heel dankbaar beroep is.”

Moderne Bruidsfotograaf

All 4 Love

www.all4love.nl

www.modernebruidsfotograaf.nl

Hadders Media Trouwvideo

FO T O : F r ee S t y l e Ph o t o

“Een professioneel gemaakte trouwvideo is één van de mooiste manieren om je trouwdag weer helemaal opnieuw te beleven. Zeker als je kiest voor High Definition Video op Blu-ray disc zoals door ons wordt gemaakt. Elke keer dat je naar je trouwvideo kijkt wordt een ware belevenis. Je voelt de brok in je keel weer als kijkt naar het moment waarop je “ja” zei tegen je allerliefste. Je raakt weer onder de indruk van de toespraken van je dierbaren, de ambtenaar of predikant. Met video hoef je nooit meer te vergeten wat ze vertelden. Beleef het in High Definition Video op Blu-ray Disc!”

Season Flowers

“Het mooie van bruidsboeketten is dat je nooit dezelfde maakt, iedereen die bij ons komt heeft weer andere ideeën en fantasieën. Of we werken samen een bepaald thema uit. Zo hadden we dit jaar een bruiloft waarvan het bruidspaar graag een Fetish thema wilde hebben. Dus dat hield in zwarte latex kleding, zwarte make-up en een knal rood bruidsboeket. Daar heb ik een soort duivels punten (hoorntjes) ingemaakt met aluminium draad en rood wol, dat was wel een uitdaging. Onze passie is om met onze stijl en aparte materialen de mensen te laten zien wat er allemaal mogelijk is om te maken en te creëren.” www.seasonflowers.nl

www.haddersmedia.nl

GT.nl | Editie 2011    21


Een gratis droombruiloft Geweldig toch?

De initiatiefnemer van gratistrouwen.nl is bruidsfotograaf Yvonne van Balkom. Samen met Tamara van Oort runt zij het bedrijf ‘de moderne bruidsfotograaf’. Om het beeld rondom dit initiatief compleet te maken, kan een interview met haar natuurlijk niet ontbreken.

Waar komt het idee voor gratistrouwen.nl vandaan? Als bruidsfotograaf wilde ik een actie opzetten: één keer per jaar een trouwalbum weggeven aan mensen die wel een professionele fotograaf willen, maar dit eigenlijk niet kunnen betalen. Ik realiseerde me dat dit heel leuk is, maar op het bedrag van een totale bruiloft is het ook niet super veel geld. Om een bruidspaar echt te helpen, moest het een stapje verder. En zo gezegd, zo gedaan. De gratis droombruiloft was geboren!

Was het ook zo makkelijk? Nee, absoluut niet. Het is een nieuw concept wat helemaal vanuit het niets is opgezet. Voor veel bruidsparen was het wennen, want ‘dat kan niet waar zijn’. Ik heb veel mensen moeten uitleggen dat er geen addertje onder het gras zit, maar dat de winnaar echt gratis mag gaan trouwen.

Ben je nu blij dat je het hebt gedaan?

het risico dat het met zich meebrengt. Ik wil me later niet afvragen ‘wat als…’. Het feit dat er nu al twee droombruiloften zijn uitgereikt, laat zien dat het een succesvol initiatief is. We krijgen erg veel positieve reacties vanuit de trouwbranche en van bruidsparen. Dus ik ben erg blij dat ik het heb gedaan. En zeker als ik de winnaars zie stralen van geluk. Dat maakt al het harde werken helemaal goed.

Is het wel te doen: bruidsfotograaf zijn en dit initiatief runnen? Juist het feit dat ik ook nog steeds bruiloften fotografeer, betekent dat ik feeling houd met de bruiloften. En dat is belangrijk om te kunnen blijven innoveren met dit initiatief. Plus: ik heb het wel alleen opgezet, maar het succes is niet alleen aan mij te danken. Ik heb inmiddels een leuk en professioneel team om mij heen verzameld van mensen die allemaal erg goed wetenwaar ze mee bezig zijn. En daarom is de combinatie zeker te doen.

Welke eigenschap van jezelf als bruidsfotograaf zie je ook terug in gratistrouwen.nl? Als ik iets doe, dan doe ik het goed. Onze trouwalbums zijn tot in detail afgewerkt. Ik ben daar erg precies in. Een bruiloft is ontzettend belangrijk, en een trouwalbum is een geweldige manier om je dag nog eens te beleven. Er wordt van ons verwacht dat we een super album afleveren en dat is dus absoluut ons streven. En dat is wat ik ook terugzie in gratistrouwen. nl. Het is niet zomaar even opgezet. Er zit een duidelijke visie achter, een concept. Het moet goed en anders niet. Wij kunnen pas wat voor de bedrijven die meedoen betekenen als   wij weten waar we mee bezig zijn.   En alleen als er veel bedrijven meedoen, heeft dit initiatief bestaansrecht en kunnen we wat voor de bruidsparen betekenen. Dat betekent dat alle puntjes op de i moeten staan en we er 100% voor gaan. Alleen dan kunnen we elk jaar opnieuw een bruidspaar laten genieten van hun gratis droombruiloft. www.modernebruidsfotograaf.nl

Goede ideeën wil ik niet op de plank laten liggen omdat ik bang ben voor GT.nl | Editie 2011    23


YVONNE 29 jaar

NIKKI 20 jaar

Even voorstellen ... Wat doe je voor gratistrouwen.nl?

Wat doe je voor gratistrouwen.nl?

Ik ben de initiatiefnemer van gratistrouwen.nl en ben daardoor bezig met alles wat erbij komt kijken. Hoe gaat de beurs eruit zien, wat voor magazine maken we en wat plaatsen we allemaal op onze website. Daarnaast is het natuurlijk erg belangrijk om constant met nieuwe ideeën te komen, zodat het een innovatief concept blijft.

Ik loop sinds september stage bij gratistrouwen.nl. Ik organiseer, samen met Yvonne, de grote feestdag van 12 december. Waar de mini-trouwbeurs gaat plaatsvinden en de droombruiloft van 10.000 euro weggegeven wordt!  Ook hebben we samen dit magazine gemaakt.

Hoe ziet jouw ideale bruiloft eruit? Ik ben in 2007 getrouwd en die dag was geweldig. Ik zou het zo overdoen. Het was een erg klassieke bruiloft. De avond van tevoren sliep ik bij mijn ouders en daar werd ik opgehaald door mijn man. De hele dag verliep als een sprookje. En zo’n dag gun ik iedereen!

Pfoe.. Moeilijk! Hier heb ik nog niet echt over nagedacht, maar door mijn stage bij gratistrouwen.nl ben ik wel een aantal dingen tegen gekomen waar ik enthousiast van word. Zo ontdekte ik bijvoorbeeld bruidstaarten in alle vormen en kleuren en een gospelkoor! En kwam ik erachter dat trouwen in de winter ook heel mooi kan zijn.

Wat zou je met 10.000 euro wel doen op je bruiloft, dat je zonder het geld nooit zou hebben gedaan?

Wat zou je met 10.000 euro wel doen op je bruiloft, dat je zonder het geld nooit zou hebben gedaan?

Ik denk dat ik met 10.000 euro extra toch had gekozen voor een videograaf. Daarnaast zouden we ook duurdere ringen hebben gekocht. Het was vooral fijn geweest, zodat we geen geldzorgen hadden gehad of we wel genoeg gespaard konden krijgen.

Ik zou als eerste echt een hele mooie, romantische trouwlocatie uitzoeken. Daarnaast zou ik veel aandacht besteden aan bloemen in de kerk en op de feestlocatie. Een luxe diner, een hele mooie trouwjurk, een leuke band, een romantische huwelijksreis….

24    GT.nl | Editie 2011

Hoe ziet jouw ideale bruiloft eruit?

Manon 22 jaar

Els 31 jaar

Wat doe je voor gratistrouwen.nl?

Wat doe je voor gratistrouwen.nl?

Bij gratistrouwen.nl ben ik werkzaam op de communicatieafdeling. Mijn takenpakket bestaat voornamelijk uit het zoeken van goede bedrijven voor op de site en het sponsoringproces. Tevens voorzie ik de site van actuele informatie en ben ik verantwoordelijk voor de inhoudelijke artikelen binnen de rubriek ‘Wij doen het zo….’

Ik beheer de Hyves pagina van gratistrouwen.nl. Ik zorg ervoor dat de pagina up to date blijft en voeg de bruidsparen toe die zich aanmelden. Via Yvonne ben ik nauw betrokken bij gratistrouwen.nl en weet zo de juiste nieuwtjes te vermelden. Ook mag ik graag met het team brainstormen over het initiatief en hierover meedenken.

Hoe ziet jouw ideale bruiloft eruit?

Hoe ziet jouw ideale bruiloft eruit?

Zoveel mensen, zoveel wensen, ook op trouwgebied. Maar voor mij geen standaard bruiloft met bruidsduiven en een brave receptie… Ik zou buiten de gebaande trouwpaden treden en een originele bruiloft plannen. Denk hierbij aan onder water trouwen, in een zuurstokroze trouwjurk met ellenlange sleep de kerk binnenlopen, bungy jumpend ‘JA’ zeggen of juist een themabruiloft organiseren waarbij alle toeters en bellen uit de kast worden getrokken.

Een dag met vele vrienden en familieleden, op een locatie waar we de gehele dag kunnen doorbrengen. Een mooie plechtigheid, samen genieten, lekker eten en drinken en vooral: feesten!! Maar… voor een ideale bruiloft moet je met z’n tweeën zijn, dus bij deze: (ideale) bruidegom gezocht!

Wat zou je met 10.000 euro wel doen op je bruiloft, dat je zonder het geld nooit zou hebben gedaan?

Een 10-koppige live band!

Wat zou je met 10.000 euro wel doen op je bruiloft, dat je zonder het geld nooit zou hebben gedaan?

Dit bedrag zou ik onder andere investeren in een goede weddingplanner. Zij zou ons kunnen ondersteunen met advies en inspirerende tips om onze wilde trouwideeën te verwezenlijken. Want iedereen wil in de aanloop naar de grote dag toch genieten zonder stress!

GT.nl | Editie 2011    25


Weddingplanner

Een

is niet alleen voor de elite

Steeds meer bruidsparen zien de meerwaarde

A D V E R T O R I AL

in van een professional op hun bruiloft die alles in goede banen leidt. Marie-José van Eindeloos Events is zo’n weddingplanner. Hoe werkt dat nu eigenlijk? Marie-José vertelt ons hoe zij te werk gaat.

op dat moment al waardevolle suggesties aandragen. Vervolgens vullen wij met het bruidspaar een checklist in waarin alle facetten van de organisatie van een bruiloft aan bod komen. Dan gaan we over op het budget aangezien dit één van de moeilijkste onderdelen is voor het bruidspaar om vat op te krijgen. De kosten voor een bruiloft worden nog wel eens onderschat. Ook dit is niet erg. In ieder geval worden ze op deze manier behoed voor nare verrassingen wanneer ze beginnen. Wij kunnen meestal ook dit budget weer bijstellen door met creatieve oplossingen te komen. Wij kunnen vaak iets aanbieden met dezelfde gevoelswaarde, maar voor een betere prijs.

“Ik heb één van de mooiste beroepen die er is: bruidsparen helpen om van een belangrijke dag in hun leven iets onvergetelijks te maken.

Het grappige of misschien wel lastige is dat de kosten voor het inhuren van een weddingplanner juist weer overschat worden.

Wij spannen ons tot het uiterste in om vanaf het begin van de planning tot en met de nazorg na de huwelijksdag het bruidspaar bij te staan. Maar dat geldt ook wanneer bruidsparen ‘slechts’ een deel van de taken wil uitbesteden. Planning, budgetbewaking & advisering, ceremoniemeesterschap, styling en decoratie of het verzorgen van exclusief bruidsdrukwerk en/of cadeaus en bedankjes. Wij werken nooit met standaard pakketten. In nauw overleg met het bruidspaar stellen we op maat een dienstenpakket samen en berekenen we een reële prijs.

Nederlanders denken nog steeds dat dit alleen voor de elite is weggelegd. Niets is minder waar! Bruidsparen hebben de kosten hiervoor zelf in de hand door bewust te kiezen voor de diensten die zij willen afnemen. En dan hebben we het nog niet eens over de praktische oplossingen die aangedragen worden, het ontlasten van het bruidspaar en de gasten en de kortingen die planners krijgen bij leveranciers. Dan is het inschakelen van een planner juist een slimme, praktische, prettige en kostenbesparende beslissing.”

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek luisteren wij naar alle wensen, ideeën en zorgen. Vaak kunnen we

Eindeloos Events Rotterdam www.eindeloos-events.nl

26    GT.nl | Editie 2011

Pictures &Plans

Bruidsfotografie, portretfotografie, Trouw- en geboortekaarten met foto. Groot assortiment lijsten, passepartouts, foto op glas, aluminium en hout en verschillende soorten albums en   miniboekjes. Tegen inlevering van deze bon krijgen jullie bij het reserveren van een bruidsreportage een uitklap-miniboekje met foto’s gratis. (deze heb je een week na de bruiloft al in huis.) Francesca van Willigen Ieplaan 53, 2742 ZD Waddinxveen Tel. 06-24986004, info@picturesplans.com www.picturesplans.com

Ceremoniemeesters van der Lelij wedding consult t.w.v. € 99,-

nu voor € 79,-

2 uur adviesgesprek met ervaren (professionele) ceremoniemeester in Delft

Vul het contactformulier in op de site van www.datregelikwel.nl (code: GT2010)

Als deelnemers aan gratistrouwen.nl winnen jullie bij Drive inn Discotheek MAD altijd. Als jullie winnen wordt het volledige bedrag gesponsord. Niet gewonnen? Op vertoning van deze bon bij een persoonlijk gesprek krijgen jullie bij een boeking een korting van € 100,00 op de huurprijs. Willen jullie meer weten over disco MAD? Bezoek de website voor meer informatie en de voorwaarden van deze aktie.


Niet alles hoeft zo duur te zijn

Monique en Arjan wonnen de eerste gratis droombruiloft

Bedrijven die gespecialiseerd zijn in bruidsaccessoires vind je nog niet zoveel op de site van gratistrouwen.nl. Maar webwinkel Kristina Bruidsmode doet al vanaf het begin mee. Daarom willen we graag wat meer

Hoe voelt het om een gratis bruiloft van 10.000 euro te winnen?

Maar de droom kwam toch uit! Zijn jullie snel daarna getrouwd?

Het leek of er een droom in vervulling ging! Het zat al in de planning om   te gaan trouwen, maar na flinke financiële tegenslagen in 2009 hadden we onze bruiloft op een laag pitje gezet. We speelden zelfs met het idee om op een maandagochtend te trouwen, want dan is het gratis. Toch heeft Monique mij altijd gezegd ‘ik gun jou een echte bruiloft met alles erop en eraan’. Ik vertelde haar dan altijd ‘keep on dreaming’, dat is niet voor ons weggelegd.

We zijn getrouwd op 08.09.10. Het was een bruiloft zoals we hadden gedacht, met alles erop en eraan! Al onze familie, vrienden, kennissen en bekenden waren erbij.

28    GT.nl | Editie 2011

Op welke manier zag jullie bruiloft er nu anders uit, dan wanneer jullie niet hadden gewonnen? We hadden al een opzet bedacht, dat we het alleen met familie zouden gaan vieren op een maandagmiddag, nadat we gratis getrouwd waren. We zouden dan gewoon op locatie een stuk taart eten, een uurtje bowlen of midgetgolfen en een hapje eten.

Dit was min of meer al vastgelegd, maar na al die tegenslagen hebben we er niet aan gedacht om de locatie te annuleren. Begin december vroeg Monique aan mij ‘zullen we die feestlocatie nog bellen om het te annuleren?’, ik zei toen met een gekke bek ‘laten we nu maar afwachten wat er 13 december gaat gebeuren’. Op 13 december was de feestavond van gratistrouwen.nl bij De IJzeren Man in Vught. Monique zei tegen mij ‘ach ik win toch nooit wat want ik ben geboren op vrijdag de 13e’. Eenmaal daar hadden we een hele leuke avond en of dat nog niet genoeg was wonnen we ook nog de hoofdprijs! Het eerste wat ik toen zei tegen Monique was ‘nu kan er nog wel een knalfeest achteraan geplakt worden’.

“Wij doen mee aan gratistrouwen.nl omdat het initiatief erg goed aansluit bij het idee achter ons bedrijf. Trouwen wordt steeds duurder. Maar wij vinden dat niet alles zo duur hoeft te zijn,” vertelt eigenaresse Kristina. “Het kan ook anders. Daarom ben ik een webshop begonnen in bruidsaccessoires voor veel lagere prijzen dan de gevestigde winkels.” Tijdens de voorbereidingen van haar eigen bruiloft, vier jaar geleden, vond zij het erg moeilijk om leuke bruidsaccessoires te vinden. Kristina: “Op internet was weinig keus en dat

was voor mij de reden om zelf een webshop te starten. Toen ik begon had ik weinig kennis van verkopen en al helemaal niet via het internet. De afgelopen jaren heb ik veel geleerd en heb ik het bedrijf kunnen uitbreiden met een leuk team van mensen.” Inmiddels heeft Kristina Bruidsmode het grootste assortiment bruidsaccessoires op het internet, vertelt ze. “Binnenkort wordt onze website vernieuwd en wordt hij nog mooier en gebruiksvriendelijker. Straks kunnen

ADVERTORIAL

weten over dit bedrijf.

bijvoorbeeld onze klanten achteraf betalen met een acceptgirokaart.”  De gedrevenheid van het begin is nog steeds terug te vinden bij Kristina. “Wij begrijpen dat het niet makkelijk is om de mooiste bruidsaccessoires te vinden. Daarom kun je bij ons altijd terecht voor advies en als het artikel niet bevalt dan mag ‘ie gewoon terug. Het gaat er mij om dat het bruidje helemaal tevreden is!” Kristina bruidsmode www.kristinabruidsmode.nl


‘Zelfs in Beverly Hills kopen ze mijn kaarten!’ Wendy ten Dam is de trotse eigenaar van Studio Zet. Elke trouwkaart maakt ze exclusief naar de wens van het bruidspaar. En de wijzigingen zijn geheel kosteloos. Kijk, daar houdt gratistrouwen.nl van: gratis! Daar willen we meer van weten;

A D V E R T O R I AL

tijd voor een gesprek met Wendy. Wendy begint meteen: “Een trouwdag is een hele bijzondere gebeurtenis. Ik vind het een eer dat aanstaande bruidsparen mijn kaarten kiezen om als uitnodiging te versturen. Daarnaast kan ik er echt mijn creativiteit in kwijt.” De gezellige Oldenzaalse wordt enthousiast als mensen haar uitdagen met hun ideeën. “Ik ga daar dan mee aan de slag en als ik dan gave reacties krijg, geeft dat echt een kick. Ook vind ik het ontzettend leuk dat de aanstaande bruidsparen die hun kaarten hebben ontvangen, bijna altijd laten weten hoe blij ze ermee zijn. Dáár doe ik het voor!”   

Beverly Hills Maar.. even terug in de tijd. Een goedlopend bedrijf dat mooie trouwkaarten maakt is er niet van de een op de andere dag. Daar wordt hard aan gewerkt en moet langzaamaan bekendheid krijgen. Wendy is in 2003 gestart met Studio Zet. In eerste instantie richtte zij zich als grafisch vormgeefster op de zakelijke markt, maar al snel kwam daar verandering in. “Mensen uit mijn omgeving vroegen me steeds vaker om ook hun kaarten te ontwerpen”, vertelt ze. “Daarom ben ik me sinds 2005 steeds meer gaan richten op het ontwerpen van trouwen geboortekaarten”. En niet zonder succes. “Ik werk vanuit Oldenzaal, maar de kaarten worden inmiddels uit heel Nederland besteld via de website. Ik heb een tijdje geleden zelfs een bestelling naar Beverly Hills mogen versturen, erg leuk!”

De prijs En dan de prijs: studio Zet is niet duur en onderscheidt zich daarmee van haar concurrenten. Wendy legt uit: “Trouwkaarten zijn gewoon niet goedkoop, maar ik vind het absurd dat voor trouwkaarten zoveel geld wordt gevraagd èn betaald. Ik hou de prijzen bewust laag en daar wordt dan uitstekende kwaliteit en service voor geleverd. Een trouwdag is al duur genoeg, toch?”    

Kosteloos Het valt ons ook op dat Studio Zet geen massaproductie heeft: “Eigenlijk is alles qua kleuren, formaat, ontwerp en lettertypes mogelijk. Kaarten uit de collectie kunnen naar de wens van het bruidspaar worden aangepast, ontwerpen kunnen worden gecombineerd, kleuren kunnen worden veranderd, etc. En dat allemaal kosteloos en tot het laatste moment voordat de bestelling definitief is. Bruidsparen zitten niet ‘vast’ aan slechts 1 correctieronde.”   

Tips van Wendy Wendy laat ons zien dat ze een echte vakvrouw is. Daarom verwachten we eigenlijk nog wel een paar tips voor ‘onze’ bruidsparen. En ja hoor, ze schudt er zo een aantal uit haar mouw. “Het is hartstikke mooi om ook de menukaarten en bedankkaarten in dezelfde stijl te laten drukken,” vertelt ze. Er volgen nog een aantal tips: “Houd rekening met formaten en dikte van het papier; als de kaart te groot en te zwaar is, dan heb je twee postzegels nodig. En ook belangrijk: let bij proefkaarten van verschillende leveranciers ook op hoe de kaart gevouwen is. Ik zie te vaak dat de vouw scheef zit, zodat de kaart niet mooi sluit. Erg jammer van je mooie kaart.”

Studio Zet Oldenzaal www.studiozet.nl 30    GT.nl | Editie 2011

ColumnBrenda Brenda Leusink schrijft elke week een column voor gratistrouwen.nl En zij mag daarom ook in deze uitgave van gt.nl niet ontbreken. Brenda is weddingplanner en initiatiefnemer van de Nederlandse Trouwbranche Organisatie (NTBO). NTBO bevordert de ontwikkeling, de kwaliteit en de professionaliteit van de aangesloten bedrijven uit de trouwbranche. gratistrouwen.nl staat 100% achter deze organisatie en vindt dat elk bruidspaar moet weten van het bestaan van het Keurmerk Trouwen en de NTBO.   Ik gun ieder bruidspaar hun ultieme huwelijksdag. Dat alles wordt zoals ze in gedachten hebben en dan het liefst nog een stukje mooier. Als weddingplanner werk ik daar heel concreet aan mee. Je luistert goed naar ideeën, doet suggesties, selecteert de beste leveranciers en zorgt ervoor dat alles bij elkaar past. Ondertussen gun je elk bruidspaar ook het leukste en meest relaxte proces naar de huwelijksdag toe. Geen gedoe, gewoon alleen maar leuke keuzes maken en voorpret hebben over de waanzinnige dag die komen gaat. Zorgen dat jullie bruiloft WOW! wordt, doen wij met een heel team van leveranciers. Veel branches hebben een brancheorganisatie of een keurmerk waaraan je kunt zien dat aangesloten bedrijven aan bepaalde voorwaarden voldoen. In de trouwbranche hebben we dit sinds 12 april 2010. Met een gongslag op de beurs van Amsterdam werd op deze dag de Nederlandse TrouwBranche Organisatie en

het Keurmerk Trouwen gelanceerd. Na maanden van voorbereiding was het dan eindelijk zover. Als initiatiefnemer was dit ontzettend spannend. Gelukkig kregen we meteen veel goede publiciteit en melden zich elke week nieuwe bedrijven aan voor de toetsingsprocedure. Het Keurmerk Trouwen staat voor professionele, betrouwbare en innovatieve bedrijven in de trouwbranche. Op je trouwdag wil je dat iedere leverancier doet wat hij belooft. Dat hij op tijd komt, zich aan zijn afspraken houdt, er representatief uit ziet en zijn uiterste best doet om jullie huwelijksdag tot de mooiste dag van jullie leven te maken. We hebben daarom een pittige toetsingsprocedure en duidelijke gedragscode opgesteld. Bedrijven met het Keurmerk Trouwen zijn getoetst en elk jaar opnieuw vindt er een toetsing plaats. Bovendien zijn ze altijd bezig om net dat extra stapje te zetten en jullie te adviseren over het allernieuwste op trouwgebied. Met de NTBO en het Keurmerk Trouwen staan we voor mooie uitdagingen. Als ieder bruidspaar in Nederland door middel van het Keurmerk Trouwen weet op welke leveranciers ze kan bouwen, hebben wij een belangrijk doel behaald. Want ik gun ieder bruidspaar hun ultieme huwelijksdag!

Brenda Leusink Nederlandse TrouwBranche   Organisatie www.keurmerktrouwen.nl

GT.nl | Editie 2011    31


Perfecte service bij originele Trouwkaarten Sinds jaar en dag zijn we de zoetsappige trouwkaarten gewend. Hartjes, trouwkoetsjes of in elkaar gevouwen handen kennen we allemaal. Pascale Driesen van Origineletrouwkaarten.nl heeft daar eens flink de bezem doorheen gehaald en vond dat het ook anders moet kunnen. Samen met aanstaande bruidsparen ontwerpt ze net zo lang tot het resultaat perfect is. “Bij veel grote bedrijven ben je gebonden aan twee of drie correctierondes, maar bij mij

komt het voor dat ik met één enkel bruidspaar 15 tot 20 keer contact heb,” geeft Pascale aan. Ook een romatische kaart kan erg origineel zijn, volgens Pascale. “Ik ben een samenwerkingsverband aangegaan met een bedrijf uit India, die prachtige uitnodigingen op rol kunnen leveren. Dit zijn schitterende trouwkaarten voor bruidsparen die in een kasteel willen trouwen of op een andere romantische locatie.”

“Op mijn site origineletrouwkaarten.nl is een groot aantal voorbeelden te zien, die zelfs gecombineerd kunnen worden om zo je eigen trouwkaart te ontwerpen,” vertelt ze enthousiast. “Alle wensen zijn in te vullen.”

Originele Trouwkaarten www.origineletrouwkaarten.nl

Geef je Ja-woord zoals jullie het willen Voor een officiële huwelijksvoltrekking heb je altijd een trouwambtenaar nodig, maar wat als het niet klikt of de ambtenaar leest zijn verhaal op van een ‘gebruikt’ briefje? Daar zeg je geen volmondig ‘JA!’ op. Dat het ook anders kan vertelt Harriët Bödickervan den Bosch, buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS)   en regelmatig gast BABS.

Meer dan u denkt. In de wereld van drukwerk valt veel te ontdekken. Formaat, vorm, kleur, afwerking, de mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Met drukwerk kan meer dan u denkt. Ontdek het met Wihabo.

Wij regelen het voor u.

Heesterseweg 13 • 5386 KT Geffen • T 073 534 07 00 www.wihabo.nl

32    GT.nl | Editie 2011

Een ‘gewone’ BABS van de burgerlijke stand voltrekt huwelijken als een soort ‘bij’ activiteit, naast de gemeentelijke taken. Voor een wettelijke huwelijksvoltrekking is het bruidspaar gebonden aan een wettelijke trouwlocatie in de eigen gemeente of daarbuiten met vaste tijden. Hierbij kan het voorkomen dat binnen een bepaald tijdsbestek gehaast “JA” gezegd moet worden, omdat het volgende bruidspaar alweer op de stoep staat. Maar met een gast BABS wordt het een stuk persoonlijker.    

Waarom zou je een gast BABS inschakelen? Men gaat ervan uit dat er altijd door de gemeente een BABS wordt aangewezen. Bruidsparen denken er wel over na waar ze willen trouwen, maar niet op welke manier. Bruidsparen zoeken alles voor hun trouwdag goed uit. Waarom zou je dan ook niet

de juiste BABS kiezen die de huwelijksvoltrekking persoonlijk en mooi verwoordt? Het merendeel van de gemeenten in Nederland staat bij een wettelijke huwelijksvoltrekking een gast BABS toe. Ook is het mogelijk om voor een ‘huwelijksceremonie’ te kiezen waarbij het wettelijke gedeelte al op een eerdere datum heeft plaatsgevonden zodat men zich niet aan gemeentelijke protocollen heeft te houden en er nog meer ruimte is voor eigen inbreng.   

Hoe ga je te werk? Het is belangrijk dat we er allemaal een goed gevoel bij hebben, zowel het bruidspaar als ik. Als de spreekwoordelijke klik er is kunnen we de creativiteit de vrije loop laten. Samen gaan we aan de slag, zodat het voor mij duidelijk wordt welke dingen belangrijk zijn in het leven van het bruidspaar.

Wat is het kostenplaatje van een gast BABS? De kosten zijn afhankelijk van het aantal gesprekken en de locatie, waarbij men rekening dient te houden met het feit dat bij een wettelijke huwelijksvoltrekking de trouwkosten van een gast BABS bovenop de gemeenteleges komen. Dit in tegenstelling tot de kosten voor een ‘huwelijksceremonie’ waarbij alleen de trouwkosten van de BABS in rekening gebracht worden, aangezien het wettelijke gedeelte al op een eerdere datum - vaak gratis - heeft plaatsgevonden. Het is het waard om voor een gast BABS te kiezen want het is erg fijn om een BABS te hebben die je vertrouwd en waarmee je kunt lachen op je trouwdag.

Jullie huwelijksambtenaar

www.julliehuwelijksambtenaar.nl

A D V E R T O R I AL

Wat is een gast BABS?


“Ik hou van afwisselend werk, in mijn bedrijf doe ik alles behalve het maakwerk, daar heb ik mijn vakmensen voor. Ik kijk altijd naar mijzelf: mijn kwaliteit, mijn services en mijn concept is uniek,” legt Albert duidelijk uit. “De klanten die bij ons komen, kunnen vrijwel alles zelf bepalen wat ze willen. Zowel de mannen als de vrouwen. Koppeltjes bij mij slagen met een bedrag van 1500 euro, dit is dan inclusief trouwjurk, trouwpak, overhemd en stropdas. Elke klant is uniek, dus elke keer is het voor mij een nieuwe uitdaging om wat moois te laten maken.” A D V E R T O R I AL

“Mijn vader is mijn beste leermeester”

34    GT.nl | Editie 2011

Werken met textiel is Albert Aksu met de paplepel ingegoten. Zijn vader zit al 30 jaar in het vak en weet waar hij over praat. Inmiddels doet Albert niet voor zijn vader onder en runt hij een mooie zaak in Enschede en Gouda. “Alle jurken worden bij ons naar wens gemaakt en speciaal op maat. Elke dame wil haar droomjurk tot werkelijkheid creëren en dat is mogelijk bij mij,” vertelt hij enthousiast.

Al vanaf jonge leeftijd maakt Albert bewuste keuzes die er allemaal toe bijdragen dat hij sinds 2008 een succesvol bedrijf runt. Hij legt uit: “Op mijn 18de ben ik bij mijn vader in de zaak begonnen. Naast het werken voor mijn vader heb ik afgelopen zomer mijn hbo studie Communicatie afgerond. Ik heb er bewust voor gekozen om geen mode opleiding te kiezen, omdat ik het vak leer van een echte leermeester, mijn vader! En mijn opleiding communicatie helpt mij het bedrijf te promoten.”

Van jongs af aan droomt de jonge ondernemer er al van om eigen baas te zijn. “Op mijn 21ste heb ik het concept ‘Jurk op maat’ opgezet. Het idee is ontstaan door mijn zussen die veel moeite hadden om een mooie avondjurk te vinden,” vertelt Albert. “Wij werken niet met standaard maten en verkopen zowel jurken op voorraad als op bestelling. Maar ook maatpakken, overhemden en stropdassen voor de mannen.”

Het is duidelijk dat Albert gevoel voor textiel en zaken heeft. Maar ook de passie voor het vak is sterk aanwezig. Albert: “Ik wil de bruidsparen helpen met hun wensen en hen het gevoel geven dat ik niet zomaar iets verkoop, maar echt iets naar wens. Dit alles bij elkaar geeft mij een goed gevoel. Voor een bruidspaar is het ook zeer prettig om bij één winkel direct te slagen. Dit zorgt ervoor dat de kleuren van de trouwjurk, trouwpak, overhemd en stropdas goed op elkaar zijn afgestemd.”

Jurk & pak op Maat | by Alberto Gouda www.jurkopmaat.nl www.herenpakopmaat.nl

GT.nl | Editie 2011    35


Trouwen

in verschillende

“”

Lorem Ipsum is slechts een proeftekst uit het drukkerij- en zetterijwezen. Lorem Ipsum is

eeuwen

Wij van gratistrouwen.nl vinden dat iedereen moet weten van het bestaan van kasteel Wijenburg in Echteld. Om te beginnen is de locatie gewoon prachtig, daarnaast is de service perfect en ten slotte hebben we het feest van gratistrouwen.nl 2010 in het kasteel gehouden. Een toplocatie. Algemeen manager Johan Huisman vertelt ons meer over het kasteel en hoe het is om daar te werken.

Wat is er zo bijzonder aan het organiseren van een bruiloft bij kasteel Wijenburg? Op ons kasteel ben je altijd het enige bruidspaar. Dat betekent dat het bruidspaar alles te zeggen heeft over welke ruimtes ze willen gebruiken, hoe zij hun dag willen indelen, op welk niveau er gedineerd wordt, wat voor een feest het wordt, etc. Het bruidspaar tijdens de voorbereiding begeleiden bij die keuzes en dan op de dag zelf zien dat alles loopt zoals het bruidspaar het gewenst had, geeft ons team erg veel voldoening!

36    GT.nl | Editie 2011

Hoeveel bruidsparen trouwen er per jaar in dit kasteel?

Wat is er leuk om te vertellen over de geschiedenis van het kasteel?

Ongeveer 110 tot 140 bruidsparen per jaar. En er trouwt bij ons altijd maar één bruidspaar per dag!

Kasteel Wijenburg is een zogenaamd groeikasteel; opgebouwd in drie verschillende eeuwen. De romantische Breughelkelder stamt uit de 13e eeuw, de stijlvolle Salons uit de 16e eeuw en de imposante Ridderzaal uit de 18e eeuw. Elke ruimte heeft hierdoor zijn eigen specifieke sfeer en karakter. Vaak maken bruidsparen op een dag gebruik van alle verdiepingen zodat het programma verrassend en afwisselend blijft.

Wat is de meest opvallende bruiloft in het kasteel geweest? Veel huwelijken zijn op hun eigen manier bijzonder vanwege de originele ideeën, mooie speeches, prachtig geklede gasten, bekende en beroemde gasten, maar het meest is mij een huwelijk bijgebleven waarvan de bruidegom nog maar enkele dagen te leven had… dat was triest en feestelijk tegelijk op een hele intense manier!

Wat vind je van gratistrouwen.nl? Een heel bijzonder initiatief, waarbij je in eerste instantie denkt; dan kan toch helemaal niet! Maar het is een goed doordacht concept, wat voor sponsors en bruidsparen buitengewoon aantrekkelijk is!

Johan HUISMAN

www.kasteelwijenburg.nl

GT.nl | Editie 2011    37


Online magazine  

Binnenkort starten we met deze nieuwe dienst: elke maand een online magazine! Jouw artikel in dit blad, dat kan! Meer info: yvonne@gratistro...

Advertisement