Page 1

 

TC de Uithof Jaargang 15 Nr. 05


Inhoudsopgave De Grasmaaier - jaargang 15, nr. 05 Wat

Pagina

Redactioneel commentaar Voorwoord Kalender Aftreedrede Aantreedrede Interview kampioensteam Afsluitende BBQ Karaoke + foto’s Roland Carros + foto’s Actieve Leden Uitje + foto’s Algemene ledenvergadering Eindfeest Miss TC de Uithof Familietoernooi Clubkampioenschappen TATE Reclame Interview met... Wall of Shame Verjaardagskalender Stelletjes van TC de Uithof Column: Going Mental Quote’s + Wist je dat In het zonnetje Colofoon

3 4 5 6 7 8 9 10 + 11 12 + 13 14 + 15 16 17 18 + 19 20 21 22 + 23 24 25 26 + 27 28 + 29 30 31 32 33 34 + 35

02


Redactioneel commentaar Hebben jullie ook de zomer in je bol? Zijn de laatste tentamens gemaakt en de papers allemaal ingeleverd of moet er nog stage worden gelopen de hele zomer door of gewerkt? Wat zijn de vakantie plannen? Misschien ver weg om te proeven aan andere culturen of richting een fout maar zeer gezellig studentenoord zoals Rimini of Biarritz of festivals aflopen of is het Wilhelminapark je thuisadres? Hoe dan ook: de zomer van 2010 is begonnen!!!

tionele woorden tot ons richten in hun aftreed en aantreedrede. Alle inmiddels bekende en vertrouwde onderdelen zijn terug te vinden. En omdat jullie weer even moeten wachten op de volgende grasmaaier ook veel quizen/ puzzels en zelf rebussen... Heel veel lees en puzzel plezier namens ons allemaal!

Nicky Maas, Stephanie Visser, Sander Valentijn, Wij geven je leesvoer: weer een boordevolle Martijn Nobel, Yvonne Goselink o.l.v. toeziend grasmaaier. Waarin de voorkant een pay-back oog van Loek de Jong (en op afstand Nikki Beris op de vorige voorkant van Grasmaaier 4. endsen). Een grasmaaier waarin onze voorzitters emo-

03


Voorwoord

(voor de laatste keer) Door HANNEKE HUTTING

Lieve Uithoffers, Iedere keer opnieuw schreef ik met plezier een voorwoord voor de Grasmaaier. Nu hik ik er al een week tegen op, dit is namelijk mijn laatste voorwoord. Een jaar vliegt voorbij, dat is wel weer gebleken. Samen met Sophie, Loek, Jolanda, Ilse en Ruud heb ik een super leuk bestuursjaar gehad bij TC de Uithof. We hebben veel geleerd, maar vooral veel genoten. We hebben er veel tijd en energie in gestoken, maar gelukkig is dit niet voor niks geweest. Het is fantastisch om te zien hoe enthousiast de leden zijn als er iets georganiseerd wordt. Dit maakt het dan ook erg leuk om er zoveel tijd in te steken, bedankt daarvoor!

04

De laatste week is inmiddels ingegaan. Velen van jullie zullen last hebben van de laatste zware lootjes. Nog heel even en dan begint de zomervakantie echt! Dan komt er voor sommigen misschien ook wel weer meer tijd om te gaan tennissen, heerlijk in de zon! Ik wens jullie allemaal een ontzettend leuke vakantie toe. Hopelijk een vakantie om van te genieten met veel leuke dingen en lekker weer! Veel liefs namens het bestuur 2009-2010, Hanneke Hutting Voorzitter TC de Uithof


Kalender

Het is VAKANTIE! Dus geen training en geen competie. Maar vrij spelen kan natuurlijk wel!

05


Aftreedrede Door HANNEKE HUTTING Pfff...al een half uur zit ik naar dit scherm te staren. Een aftreedrede. Waarom is dat zoveel moeilijker dan een aantreedrede?! Misschien omdat ik een hekel heb aan afscheid nemen.. of omdat ik heb stom vind dat ook aan leuke dingen een einde komt.

Nu heb ik het voor elkaar gekregen om een hele alinea te schrijven over het bestuur van TC de Uithof, maar het belangrijkste binnen de vereniging zijn toch wel JULLIE! Zonder leden zijn wij natuurlijk geen vereniging en is de motivatie ver te zoeken om ergens zoveel tijd in te steken. Naast het bestuur zijn er 58 leden actief in een commissie waarvan 11 leden een dubbele functie bekleden en Stefan Maas zelfs een driedubbele functie. Normaals allemaal hartelijk dank voor jullie inzet! Tijd om er een einde aan te breien. Tijdens de ALV op 5 juli zal ik uitgebreid ingaan op alle mooie herinneringen van het afgelopen jaar. Sophie, Loek, Jolanda, Ilse en Ruud, ik ga jullie missen. Wij hebben allen vertrouwen in het nieuwe bestuur en wensen hen dan ook super veel plezier en succes komend jaar!

Op 29 juni 2009 zijn wij officieel begonnen aan ons bestuursjaar. Vanaf begin af aan allemaal zeer gedreven en gemotiveerd. In een korte tijd wisten wij een introductieweekend op te starten en wekelijks vergaderden wij intensief om gezamenlijk tot een inhoudelijk sterk beleid te komen en naar mijn mening is ons dat zeker gelukt! Het opzetten van een protocol voor de invoering van twee inschrijfperiodes, het professionaliseren van de sponsoring, het ontwerpen van clubkleding en het werken aan een nieuwe website. Dit zijn het afgelopen jaar speerpunten geweest en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik vind bijvoorbeeld dat wij met ons bestuur ons Hanneke Hutting uiterste best hebben gedaan om ons gezicht te De voorzitter van TC de Uithof 2009-2010 laten zien tijdens alle activiteiten. Door het jaar heen hebben wij ons kostelijk vermaakt op verschillende constitutieborrels, daarnaast hebben wij met veel plezier deelgenomen aan zoveel mogelijk activiteiten van TC de Uithof. Kortom een duur jaar vol leuke dingen!

06


Aantreedrede Door MARC VAN DEN MUNCKHOF Beste Uithoffers, Tijdens de ALV was het dan eindelijk zover, de bestuurswissel. Reikhalzend naar uitgekeken door het bestuur 2010-2011 en nu ook een feit, het is nu aan ons om TC de Uithof komend jaar in goede banen te leiden. Het moge duidelijk zijn, wij hebben er zin in! Graag wil ik het bestuur 2009-2010 nog bedanken voor hun tomeloze inzet. Hopelijk blijven we jullie komend jaar ook met regelmaat terug zien op activiteiten maar daar twijfel ik niet aan. Maar terug naar het hier en nu, de zomer is begonnen en de vakantie staat weer voor de deur. Als de dag van gisteren herinner ik me dat ik een jaar geleden, genietend van een cocktail op een wit strand lag, uitkijkend over de Caribische zee, rest mij te concluderen dat de tijd vliegt. En de tijd vliegt als je het naar je zin hebt en daar heeft TC de Uithof voor een groot deel aan mee geholpen!

op vakantie gaan. Wordt het een actieve vakantie of toch een relaxte strandvakantie of misschien zelfs helemaal geen vakantie? Wat doet de Uithoffer zoal in de vakantie naast tennissen? Ook ik ga op vakantie en dit jaar zal ik mij terugtrekken in de Scandinavische hooglanden om me zo in alle rust voor te bereiden op het bestuursjaar. Meer en meer hoor ik van verschillende Uithoffers dat deze er een half jaar of langer op uit trekken om te gaan studeren in het buitenland en nieuwe culturen te gaan ontdekken. Voor diegenen die naar het buitenland vertrekken, geniet van het avontuur en tot snel! Wij als bestuur 2010-2011 zijn achter de schermen al enkele weken druk bezig geweest om jullie komend jaar ook weer te voorzien van een mooie combinatie tennis en ontspannende activiteiten. Maar nu eerst lekker uitrusten en na de zomervakantie maken we er met z’n allen weer een geweldig jaar van!

Maar na een geweldig lustrumjaar van gezellige borrels, legendarische feesten en spannende Met zonnige groet namens bestuur, partijen tennis kunnen we nu eerst gaan genieten van een welverdiende zomervakantie. Ik ben Marc van den Munckhof dan ook stiekem benieuwd waar alle Uithoffers De voorzitter van TC de Uithof 2010-2011

 

07


Interview kampioenstea Door SANDER VALENTIJN en YVONNE GOSELINK

Op de competitieafsluitende BBQ was er natuurlijk een hele hoop te vieren. De competitie was ten einde, er werd heerlijk eten geserveerd en vele leden waren op komen dagen om gezellig samen een stukje vlees te nuttigen. Echter, voor (helaas maar) één team viel er in het bijzonder iets te vieren. Gemengd 4 (5e klasse) werd als enigste team van TC de Uithof wél kampioen. Roxanne op ’t Land, Paulien Prent, Emma Blok, Michiel Verduijn, Kees van Geel en Derek de Rie hielden als enige de eer van onze club hoog en gaven de rest van de club stof tot nadenken. Natuurlijk wilde de Grasmaaier weten hoe zij tot dit ongeëvenaarde succes zijn gekomen en probeerde, voor zover dat nog ging, het geheim van Gemengd 4 te achterhalen. Hieronder het interview met het inmiddels al volledig lam gedronken team.

3. Waarom zijn jullie wel kampioen? Volgens gemengd 4 (slechts in steekwoorden): Team spirit, samen ontbijten en chocomel. (met behulp van deze simpele ingrediënten kan je dus kampioen worden) 4. Volgend jaar? Samen met elkaar in de 4e klasse! (ook dit feit werd met veel geschreeuw onderstreept). 5. Mixen is? Samen douchen, maar vooral veel liefde! 6. Wat weten we niet van jullie team? Een vinger in je reet!

7. En de ham vraag. Hoeveel hebben jullie inmiddels al gedronken? 1. Hoe voelen jullie je? Na heel lang nadenken: 20 liter bier en 4 flessen Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, whoehoe, champagne! yeah (en ander geschreeuw)! De onderste vraag verklaard eigenlijk alles omtrent dit interview! Desalniettemin willen namens de Grasmaaier (en de gehele club) jullie nogmaals 2. Maak de volgende zin af: Winnaar zijn is….. Geweldig, genieten, bier, kampioenen, gek, ti- feliciteren met het behaalde kampioenschap! eten.

08


Afsluitende BBQ Door SANDER VALENTIJN

Helaas, ik zal het moeten toegeven, er zijn wel eens betere dagen geweest voor een BBQ. Een vieze, natte, druilerige, draak van een dag was de setting voor de laatste competitiedag en de aansluitende, afsluitende BBQ. Echter, zoals je kan verwachten bij jouw favoriete TC, laat niemand zich uit het veld slaan door een paar regendruppels en de opkomst was zoals verwacht hoog. Terwijl er nog enkele wedstrijden afgewerkt werden, en de grillapparaten maar zeer langzaam warm werden ten gevolge van de wind die over het zo toch wel troostloos ogende sportpark gierde, werd getracht de leden van een avondmaal te voorzien. Gelukkig waren er bekwame mannen alsmede vrouwen (ja die kunnen ook vlees grillen, eigenlijk kunnen ze alles, nou ja bijna alles) die het vlees draaide en draaide, totdat het enigszins oogde alsof je er niet spontane maagziektes van zou krijgen. Als hongerige wolven stond men te wachten. Er werd gemoord, gemuit, gezeurd, bakken sla werden leeg gegeten en brood was er niet meer te krijgen, maar toen iedereen van een heerlijk stukje vlees of kip werd voorzien herrees de bijna altijd aanwezige glimlach op de gezichtjes van alle lieve clubgenootjes. Men smikkelde, men smulde, en men dronk, eigenlijk zoals altijd, liters bier om al dit lekkers weg te spoelen.

Maar lieve mensen er was meer, veel meer. Want jawel, het klinkt schamel, het is misschien wat pover, en vergeleken met voorgaande jaren kan je het zelfs een fiasco noemen, er was een team kampioen geworden! Inderdaad één team! Voor een uitgebreid diepte interview met dit team verwijs ik je naar elders in deze Grasmaaier. Het is dan misschien wat magertjes, een beetje armoedig, ach god noem het wat mij betreft armzalig, maar Gemengd 4 hield wel de eer hoog van onze club en op wat voor club zouden wij zitten als we hen dit in hun eentje zouden moeten laten vieren? Daarom, nog maar eens een pitcher, nog een vertrouwd liedje van Guus Meeuwis, en toen wij op Olympos niet meer gewenst waren, op naar de Kneus, waar Guus zeker nog vijf keer voorbij kwam. En terwijl de wind buiten doorgierde, de druppels langs de ramen naar beneden dropen, en het gros van het gewone volk al lang in hun warme bedjes lag, vierde dé TC gepast de afsluiting van de niet zo heel succesvolle, maar immer gezellige competitie. Laten we zorgen dat er volgend jaar nog meer te vieren valt.

09


Karaoke Door P.R. a.k.a. PAUL ROUMEN

Wie anders dan T.C. de Uithof gaf ongekende invulling aan het van start gaan van de Ragweek! Een heuse karaoke-avond op 31 mei j.l. gaf opzet tot het inzamelen van bakken met geld. Toen iedereen rond een uurtje of zeven was aangeschoven op het terras van Sportcafe Olympos, om in de zon aan de Hoegaarden of het rosebier te gaan, was dan ook het eerste wat Jolanda voor haar rekening nam, de rekening zelf. Nog voordat een overvloed aan borden sate en pastasalade verschalkt werden, was de buit voor het Ragbestuur al binnen. Mooi visitekaartje van onze vereniging! Maar de avond moest nog beginnen. De karaokefestiviteit! Hordes zangers moesten van de microfoon weggeslagen worden toen de eerste woorden op de televisie verschenen! Gelukkig keerde de rust weder toen het prachtige Greasenummer ‘Summer Nights’ door Loek en Hanneke werd voorgedragen; toch wel de topper van de avond. Terwijl ik onverhoeds trachtte Wobbe z’n razende tempo van elkaar opvolgende liedjes, van zangers te voorzien, was er gelukkig nog de bleus-brother-barman Erik, die onze trommelv-

10

liezen rijkelijk trakteerde op welgeraakte tonen. Gelukkig, zoals iedere succesvolle feestavond bij de Uithof, zorgde een weelde aan goud-geel vocht voor het loskomen van ieders stembanden. Zelfs de ietwat verlegen onder ons, durfden het eindelijk aan hun kelen te schrapen. De sfeer was fantastisch! Waar men eerst nog inhield, werd er later zelfs gestreden om de microfoon tegen de volleyballers van Protos, die ook wel een poging wilde wagen. Tjah, wie niet, nadat ze ons hadden gezien! Het was al met al een ongelooflijk geslaagde avond, echt fantastisch! Ik denk dat als we per biertje 10 cent extra hadden betaald voor het goede doel, dat de ondervoede kinderen, mishandelde beertjes, verdreven orang-oetangs of gevilde zeehondpuppies ook daadwerkelijk iets aan onze bijdrage hadden gehad. Want, ook al waren we dan met slechts een mannetje of 15, iedereen was zo enthousiast dat er werd gezopen en gezongen voor 30! Dat duidt erop dat we volgend jaar met minstens dat aantal mensen, een onvergetelijke karaoke-avond tegemoet kunnen zien!


Foto’s karaoke Door FOTOCIE

11


Roland Carros Door SUZANNE DEMUYNCK & SUZAN VAN AALTEN Dinsdag ochtend 25 mei 2010 om 09.00 uur verzamelde er een groepje Uithoffers bij het busstation van de Jaarbeurs. Iedereen was bepakt en bezakt en zwaar beladen met tenten, matjes, slaapzakken en koffers. Toch viel op dat er iets miste, om preciezer te zijn; iemand miste, namelijk Chris. Paul onze reisleider trad op en belde haar (wakker). Gelukkig was er een redende engel, in de vorm van de rode Peugeot van Ilse, die nog een plekje over had. Na 8 uur bus, 1 hele boze franse buschauffeur, 20 wist-je-datje’s, 3 slechte moppen, 14 liedjes, 3x overstappen in de metro en 1 warme franse bus kwamen we aan op de camping nabij Parijs. Gelijk werden de tenten opgezet, en dat is zeker niet zo makkelijk als het lijkt op de instructies, maar alles stond voordat de regenbui arriveerde. Snel haastte we ons naar het klein franse restaurantje waar we gezellig hebben gegeten. Er is wat gesmoesd met de ober en aan het einde van de avond kwam er een chocolade taart compleet met kaarsjes voor onze jarige job Sander! Toen arriveerde het rode Peugeotje en was de groep compleet. De overige twee tenten werden in een record poging opgezeten toen was het tijd om te slapen.

moest er natuurlijk een “plan de campange” komen, want er was veel te zien. Eerst hebben we een wandeling langs de Seine gemaakt tot aan het louvre. Daar is de groep gesplitst, een deel besloot om gezellig op een terrasje te genieten als echte Françaisesn van een rose in de zon, het andere deel vertrok op tocht naar mon martre. Onderweg hebben we een echte franse lunch ingeslagen bestaande uit stokbrood, wijn, kaas en voor Paul sardientjes met wortel.

Eenmaal boven was het uitzicht zo mooi dat iedereen een momentje stil was. Sander verbrak de stilte met het verzoek om het centre de pompidou te bezoeken. Na een hoosbui die dapper onder de plu is uitgezeten vertrokken we terug naar de stad. In razend tempo werd de Champs d’Elysées en Arc de Triompf bezocht. Toen moesten we weer samenvoegen voor het avond eten, na een aantal bijzondere telefoontjes “we staan bij de grote driehoek, moeten we richting het gouden potlood lopen?” hadden we elkaar eindelijk weer gevonden. Toen begon de zoektocht naar een restaurantje, Ilse nam de leiding en we belanden in een mooi “etablissement” met een nog mooier toilet! De heren besloten lekker vlees te gaan eten ergens anders. ’s Avonds vertrokken we weer, met de laatste bus, terug naar De volgende ochtend stond parijs op de plan- de camping. ning! Met de bus gingen we naar de dichtstbijzijnde metro en na het uitvogelen welk kaartje Toen was de grote dag aangebroken, de dag van we moesten hebben en hoe we daar aan gingen Roland Garros! ’s Ochtends werden de tenten komen, vertrokken we richting Eiffeltoren. Toen snel afgebroken, eentje iets te snel de bewoonster zat er namelijk nog in.. Met de bus op naar het tennispark, duimen dat de regen nog even zou wachten. Helaas begon het al te regenen voordat we het park hadden betreden. We besloten plaats te nemen op baan 3 waar Sciavone

12


Foto’s Titel Roland Carros Door FOTOCIE (winnares van dit jaar) zou gaan spelen. Jammerlijk werd de wedstrijd uiteindelijk uitgesteld tot half 4. Gelukkig was er genoeg te doen op het park, Georgie heeft een service van 184km/h geslagen, John McEnroe is gespot, Paul heeft een broodje worst zonder worst gekocht “ik heb vast de verkoopster te veel afgeleid”, Chris is verliefd geworden op een foto van Nadal in het museum en Hanneke en papa kwamen met een grote zak snoep! Om half 4 begonnen de wedstrijden en gelukkig hebben we ook nog Baghdatis, Dementieva, Lublicic en Fish kunnen zien spelen. Toen werd het helaas weer tijd om naar de bus te haasten. Op het nippertje zaten op onze plekken en werden we weer terug gebracht naar ons vertrouwde Utrecht. Hopelijk gaan we volgend jaar met een nog grotere groep, want het is zeker de moeite waard!!

03 13


Actieve Leden Uitje Door YVONNE GOSELINK Maandag zeven juni was hij er weer: het jaarlijkse actieve leden uitje. Zoals de naam al zegt een uitje voor alleen de actieve leden van TC de Uithof. Alleen genodigden dus. Het uitje was lekker borrelen en daarna eten bij de Dikke Dries. Onze stamkroeg. Twee drankjes waren op rekening van het bestuur als dank naar al die mensen die zorgen dat TC de Uithof de vereniging is en kan zijn die zij is (goedkoop, ontzettend gezellig en goed en groeiend/verbeterend)! Tijdens het eten kwamen willekeurige TC de Uithof foto’s voorbij. Wat een leuke touch. Het zorgde voor nogal wat hilariteit en deed onze gedachten weer afdwalen naar al die dingen die we gedaan hebben afgelopen jaar.

Hier zijn ze: TC de Uithof kent 15 commissies, 58 commissieleden (zonder bestuur) waarvan 11 een dubbele functie: Danielle Pijnenburg, Chris Groeneveld, Arnold Jansen, Wouter de Zanger, Tjalle van Ditzhuijzen, Nina Dekker, Bart de Boer, Marije Marsman, Martijn Nobel, Nikki Berendsen & Yvonne Goselink. En een iemand verdiend een aparte vermelding dat is Stefan Maas, met een driedubbele functie in de ToCo, PromoCie en WebCie.

Wil jij er volgend jaar ook bij zijn? Bied je dan aan bij een van de vele commissies die onze vereniging kent. Ben je nieuw lid, kom naar onze activiteiten en laat vallen dat je wel wat wil doen en lees op onze website over de verschillende commissies en stuur gewoon een mailtje naar Na het eten (en voordat het VVD verkiezings de commissaris interne van volgend verenigingcampagne team de Dikke Dries overnam) nam sjaar Marije Marsman (zij kan je meer informatie Hanneke (onze voorzitster) nog even het woord geven, zie http://www.tcuithof.studver.uu.nl/ à met een aantal facts over onze actieve leden. algemeen à commissies).

14


Foto’s ALU Door FOTOCIE

Iedereen bedankt!

15


Algemene ledenvergadering Door SANDER VALENTIJN Aan alles komt een einde. Terwijl ik dit schrijf nadert het einde van het WK, en vanavond weten we of het een happy-end wordt, of toch weer een totale deceptie. Voor enkele voetballers betekend dit einde van het WK ook het einde van hun loopbaan. Weinigen zullen in hun leven een dergelijk fantastisch einde hebben meegemaakt als Gio van Bronckhorst, die ons met een vlammend schot naar de finale schoot en als klap op de vuurpijl (hopelijk) ook nog de beker mee naar huis mag nemen.

de tijgerprints, strakke bloesjes, voetbalshirts en schakelkettingen waren goed vertegenwoordigt. Met veel drankgelach en onder de bezielende leiding van DJ Paul B. werd er gedanst gezongen en gesprongen. Het was een prachtig feestje. Helaas kan ondergetekende het einde van dit feest niet meer helder voor de ogen halen.

Het is klaar. Het is fini. Het is goed zo. Het jaar is over, en god wat hebben wij genoten. Nu een paar weken rust, maar vanaf augustus draait de TC weer op volle toeren. Vol frisse moed en vol Ook het verenigingsjaar 2009/2010 van TC de enthousiasme. Op naar een nieuw jaar. Op naar Uithof komt tot een einde. Het afgelopen jaar nog meer feest. Hopelijk allemaal tot volgend was een prachtig lustrum jaar vol met mooie jaar. activiteiten, toernooien, feestjes en veel nieuwe leden. Daarom wil ik nog één maal (namens denk ik de gehele club) het bestuur 2009/2010 bedanken voor al hun inzet gedurende dit jaar. Onder jullie bezielende leiding is de TC verder gegroeid en dankzij jullie hebben wij leden weer een fantastisch jaar kunnen beleven. Maar ook het bestuursjaar komt ten einde. Aan het einde van de (bloedhete) ALV, waar maar geen einde aan leek te komen, werd de fakkel overgedragen aan een nieuw bestuur. Na een persoonlijk en humoristisch afscheid van het oude bestuur, mocht het nieuwe bestuur plaatsnemen achter de tafel. Zij dienden eerst wel even een flesje oranjebitter achterover te werken, maar dit is voor een komend bestuur natuurlijk een gemakkelijk klusje. Gelukkig was dit niet het totale einde want er zou eerst nog een maal hard gefeest te worden. Net als Gio, sluit de TC namelijk in stijl af. Hoewel, in stijl. Het ‘foute’ thema was door velen aangegrepen voor een carnavalesk verkleedpartijtje en

16


Foto’s Eindfeest Door FOTOCIE

17


Naam:
Chris
Groeneveld
 Leeftijd:
22

 Relatie:
single
 Woonplaats:
Utrecht
 Studie:
psychologie

 afgerond,

 nu
humanistiek
 Speelsterkte:
6/6


“Ik
heb
iets
met
mannen
die

 

goed
kunnen
tennissen”Miss TC de Uithof Door NICKY MAAS

We zijn aangekomen bij de laatste Miss TC de Uithof van dit tennisjaar. Vele mooie meiden hebben we kunnen bewonderen in de Grasmaaier. Allemaal waren ze stuk voor stuk bloedmooi. Deze nieuwe Miss TC is Chris Groeneveld. Ik heb zo het vermoeden dat iedereen haar wel kent. Met haar blonde lokken en zwoele stem kun je moeilijk om haar heen. In multiculti Lombok breng ik een bezoekje bij deze hippieschoonheid. Waarom ben je nu humanistiek gaan studeren? “Ik heb altijd al getwijfeld tussen humanistiek en psychologie. Na de middelbare school ging ik naar de Vrije Hogeschool. Het werd een jaar waarin ik me persoonlijk en kunstzinnig kon ontwikkelen. Het was een kleine groep en dus heel intiem. Ik mis dat bij psychologie. Ik heb een grote interesse in mensen. Mensen zijn namelijk allemaal hetzelfde, maar ook weer uniek.” Wat maakt jou uniek? “Ik heb altijd al de behoefte gehad om me te uiten. Ik ben heel expressionistisch in dans en zang. Maar ook tennis is voor mij een belangrijke uitlaatklep.”

Chris laat me nummers horen van verschillende bands. Een hele muur hangt vol met concertkaartjes en overal zijn foto’s te vinden van haar met bekende artiesten. Bij één foto glundert ze van top tot teen. Dit is namelijk een foto van haar met Angus Stone. Een herinnering die niet alleen bij een foto is gebleven. “De eerste keer dat ik Angus Stone ontmoette was twee jaar geleden op het Noorderzonfestival. Hij liep toen een beetje verdwaald rond, omdat Julia, zijn zus, er steeds vandoor ging met de drummer. Carlijn, mijn zus, en ik zijn toen een biertje met hem gaan drinken. Twee jaar later ging mijn zus backstage foto’s maken van Angus & Julia in Paradiso. Na die avond hoorde ik van mijn zus dat hij me wel ‘’cute’’ vond. Vorige week traden ze weer op in Amsterdam en toen zijn we de dag voor het concert uiteten gegaan met de hele band. Na het eten zijn we ergens onder een mooie boom in Amsterdam gaan zitten. De band vertrok maar Angus bleef. Toen gingen we samen sterren tellen. Ik vind hem één van de mooiste mannen op de wereld. Er zitten ook wel leuke jongens bij de TC, die heb ik allemaal al leren kennen. Maar ik vind het leuk om dat vriendschappelijk te houden. Aan de andere kant; ik heb wel iets met mannen die goed kunnen tennissen.”

19


Familietoernooi Door YVONNE GOSELINK Op zondag 13 juni was het zover. De tweede keer in de geschiedenis van TC de Uithof, het familietoernooi der TC de Uithof. Het is altijd afwachten of een tweede keer de eerste kan overtreffen….. maar jawel het is meer dan gelukt! Complimenten aan de ToCo.

familietoernooi. Dit duo behaalde helaas niet de finale….dit ging net als het jaar ervoor tussen Daisy R en haar vader en Yvonne G en haar vader. Helaas moesten Yvonne en papa Fons weer onderdoen voor dit zeer sterke duo. En zelfs na het fluitsignaal van de laatste wedstrijden werden er spontaan nog een paar mensen uitOndanks dat er wat last minute afmeldingen gedaagd en doorgetennist. waren en het toernooi niet helemaal vol zat was de sfeer er zeker niet minder om. Wat een weer, De afsluiting van de dag in vorm van een dinner wat een sfeer, wat een goede organisatie met was weer verzorgd door Marco van het sportverschillende poules geheel in stijl met tennis cafe. Die zalmringen waren niet aan te slepen….. namen. De houten rackets en een jaren-oudjes- wat was het heerlijk! Sophie moest nog even playlist. Ontspanning en spanning op de baan haar bestuurscapaciteiten inzetten om andere gingen hand in hand. Er werd zelfs gegooid met (Bob Marley’s) die ook een graantje mee dachten rackets om de bal maar niet zomaar voorbij te te kunnen pikken, moest wegslaan. laten gaan…. Alle winnaars gingen met een flesje wijn mee In pouletje Nadal (met Chris G uit de ToCo, die naar huis en er is nog tot in de late uurtjes buiten uiteraard deze naam voor zichzelf geregeld had) gezeten en nagepraat, waarbij de ouders dit toch was er door Tim L zelfs een familielid geleend aan hun telgen overlieten. om maar mee te mogen doen aan het zo mooie

20


Clubkampioenschappen (uitslagen) Door YVONNE GOSELINK Wat was het warm! Warm ik bedoel heet! Gemi- HE 6 ddelde temperatuur van de avonden waarin 1. Bas Vogelaar [2] gespeeld moest worden lag boven de dertig 2. Pascal van Beek [1] graden. De volgende winnaars mogen daarom extra trots zijn:

HE 3/4 - HE 3/HE 4 1. Frank Nij Bijvank [1] 2. Jeroen Bentinck DE 3/4 - DE 3/DE 4 1. Jolanda Kant [1] 2. Margriet Verduyn [2] GD 4 1. Kees van Geel en Sophie Kuypers [1] 2. Jeroen Bentinck en Pauline Prent GD 5/6 1. Loek de Jong en Ilse Kranenburg [4] 2. Joep Kiers en Manon Jansen [2] HE 5 1. Ruud Stoeldraijer 2. Bart de Boer [3] DE 5 1. Paulien Prent 2. Lotte van Vlerken [1]

DE6 1. Maritte van Evert 2. Chris - Nadal - Groeneveld [1] HE 7/8 1. Folkert van Zaane [3] 2. Thijs Hoebers [4] DE 7 1. Rosa du Pre [1] 2. Linda van Oostveen GD 7/8 1. Folkert van Zaane en Isabelle Batenburg [1] 2. Roel Dijkman en Linda van Oostveen [2] DE 8 1. Karlien Metz [3] 2. Corine Brinkman [4]

ToCo: Joep Kiers, Stefan Maas, Tjalle van Ditshuizen, Chris Groeneveld, Suzan van Velzen en Jolanda Kant, het was perfect geregeld! Dankjulliewel!!!

21


TATE Door STEPHANIE VISSER 1. Waar zijn jullie op dit moment? Hoe lang ben je al weg? “We zijn op dit moment in Tanah Rata in Maleisie! En we zijn al sinds 1 maart onderweg...nog drie weken te gaan.”

mee is gegaan? Nikki: “Papierzeep, gekregen op de valreep en bleek toch nog van pas te komen in het niet zo hygiënische Indonesië.” Marije: “Een boekje met een verhaal van de rukkende brigade, geschreven door 3 mannen 2. Wat is het doel van je reis? van rond de 30 al in hun midlifecrisis over snugNikki: “Ik ga proberen mezelf en mijn ware in- gere slissende slangen en pinda’s die kleine pygteresses in het leven te ontdekken. Met andere meeen met grote ideeën en handen zijn.” woorden ik heb 1 grote vakantie van 4,5 maand om de natuur, het uitgaansleven, de cultuur en 6. Wat is het mooiste/ spannendste/ gekste wat de mensen in Australië, Indonesië en Maleisië te je tot nu toe hebt meegemaakt? bewonderen.” Nikki: “Toen Marije een gat in de lucht sprong Marije: “Na drie jaar twijfelen over mijn studie toen ze de Aldi zag in de Blue Mountains Ausgeneeskunde eindelijk beslissen of ik door ga of tralia...Nee serieus...onze bijna doodervaringen niet. En daarnaast natuurlijk: genieten!” in de auto/bussen in Indo, ze rijden echt als een kip zonder kop door in te halen over de rijweg 3. Heb je al getennist of ben je van plan nog te van de tegenliggers.” gaan tennissen daar? Marije: “Naast deze bijna doodervaringen de zoo “Elke tennisbaan die we in ons zicht hadden heb- in Yogyakarta. Vraag je of je die kleine slang om ben we onveilig gemaakt. En de mensen die ons je nek mag voor op de foto, krijg je gelijk ook nog een beetje kennen weten dat wij hard tegen hard een enorme python in je handen geduwd, beigaan, ook al staan we in de 30 graden op een ten- den hadden er geen zin in en stribbelden nogal nisbaan naast het hotel/hostel (gratis) in Surfers tegen.. En ik maar “lachen” naar de camera.” Paradise. Ook in Rainbow beach is de tennisbaan 2x afgehuurd (naast deze tennisbaan was er ook 7. Wat staat nog bovenaan je to do list? echt niks te beleven daar).” Nikki: “Niet echt een specifieke activiteit, meer nog genieten van de laatste weken, al is dit soms 4. Hoe lang moeten we jullie nog missen? lastig omdat ik thuis wel erg mis.” “Nog drie weken! 11 juli 14.45 uur komen we aan Marije: “Zorgen dat ik nog zo bruin wordt als een op Schiphol, dus wie zin heeft om ons op te ha- pinda, zoals iedereen verwacht dat ik terug kom. len.” Moet nog hard aan gewerkt worden gezien we in Indonesie niet veel zon hebben gezien.” 5. Wat is het gekste dat in je backpack/ koffer 8. Wat mis je het meest? Nikki: “Mijn vrienden, het tennissen en het niet zweten.” Marije: “Sporten en mijn vrienden denk ik. Alhoewel ik niet heel veel mis hier, er is zoveel te

22


TATE Met Nikki Berendsen en Marije Marsman zien en te doen, weinig tijd om aan thuis te denk- 12. Wat ben je van Nikki/Marije te weten geen.” komen, heb je van haar geleerd, wat je nog niet wist? Wat is je dus opgevallen, wat je nog nooit 9. Wat denk je dat niet meer hetzelfde is in Ned- was opgevallen? erland zo zonder jou? Nikki: “Ik wist niet dat Marije zo bruin kon worden Nikki: “De GrasmaaierCie kan wel zonder mij dat en heb veel verhalen van haar jeugd gehoord die heb ik al gezien in de resultaten, maar mijn huis- ik nog niet kende, we kennen elkaar namelijk pas genoten maken er thuis een potje van dat heb ik twee jaar.” alweer door” Marije: “Nooit geweten dat Nikki zo’n murderinMarije: “De Dikke Dries heeft denk ik de afgelo- stinct heeft, alles om haar heen (vooral insecten) pen maanden toch wel een van zijn trouwste moeten dood. Daarnaast blijkt dat Nikki zoeter stamgasten gemist.” bloed heeft dan ik, nog nooit iemand gezien die zo vaak (door muggen) gestoken is.” 10. Jullie zijn het eerste reisduo dat wij interviewen. Wat is het leuke om met zijn tweeën te 13. Je hebt al eerder een commissie gedaan binreizen? nen TC de Uithof, wat zijn je ambities bij terugNikki: “Het is zo fijn om altijd iemand te hebben komst binnen TC de Uithof? waar je honderd procent op kan vertrouwen zek- Marije gaat bestuur doen, maar dat was al duideler hier in Azië. Verder is het natuurlijk gewoon erg ijk. Nikki wil graag weer lekker de GrasmaaierCie gezellig en heb je altijd een van je beste vriendin- en JaarboekCie gaan doen. nen bij je, ik zou niks méér willen wensen op reis. Marije: Het is inderdaad heel fijn om iemand bij 14. Wat wil je nog tegen alle Uithoffers zeggen? je te hebben waar je altijd op kan rekenen en “Need transport? Yes please? One more? You vertrouwen. Vooral heel erg fijn als je ziek bent look..Very cheap cheap, special sunsetprice.” (hier inmiddels vijf dokters/ziekenhuisbezoeken achter de rug vanwege ziekte door het eten en een behoorlijke oogontsteking). Maar bovenal is het (bijna) altijd heel gezellig!” 11. Zijn er ook dingen die niet zo leuk zijn aan met zijn tweeën reizen of verloopt het altijd vlekkeloos bij deze vriendinnen? “Haha, nee vlekkeloos is onmogelijk als je 4,5 maand op elkaars lip zit. Maar de irritaties worden uitgesproken en bij een discussie hoort altijd het goedmaken. De volgende dag zitten we weer lachend aan een Bintang of een goontje.”

23


Sportives is een sportzaak in de Nachtegaalstraat in Utrecht die zich primair richt op tennis en daarnaast op fitness en running. Sportives heeft een uitgebreide collectie tennisrackets, -kleding en –schoenen. Eigenaar van de winkel is David Hofman, zelf tennistrainer en –speler. Sportives onderscheidt zich oa. met het uitgebreide assortiment, persoonlijke advies en goede service. Tennisrackets Sportives heeft meer dan 30 verschillende typen rackets in haar assortiment: van Prince, Babolat, Wilson en Head. Het spelen met een geschikt racket is belangrijk om optimaal te kunnen spelen, maar ook om blessures te voorkomen. Iedere klant krijgt een persoonlijk advies, waarbij we oa. kijken naar speelsterkte, speltype en -frequentie. Om het vinden van een geschikt tennisracket nog makkelijker te maken is het testen van rackets gratis en zonder verplichtingen. Bespannen Veel mensen onderschatten het belang van een goede bespanning. Na een jaar is de elasticiteit uit de bespanning wat leidt tot verlies van controle en power (stelregel: 1 keer per week spelen is 1 keer per seizoen je bespanning vervangen). Sportives bespant op professionele apparatuur van Pacific all in al vanaf 14,95 .Indien u vragen heeft met betrekking tot bespanningen kunt natuurlijk langs komen voor advies. Tennisschoenen en kleding Sportives heeft een grote collectie tennisschoenen van Asics, K-Swiss, Nike en Adidas. Zo is er voor iedere tennisspeler wel een goede schoen te vinden. De kledingcollectie wordt maandelijks vernieuwd. Sportives verkoopt de volgende merken: Nike, Reebok, Lotto, Adidas en Bjorn Borg. Meer informatie over Sportives vind je op www.sportives.nl Sportives Nachtegaalstraat 29 Utrecht 030-2319887


Interview met...Rosa du Pre Door YVONNE GOSELINK Rosa du Pre is 19 jaar en nu een jaartje lid van TC de Uithof. Ze is aangedragen door Suzanne de Demuynck en misschien kent nog niet iedereen haar, maar het komende introductieweekend van de TC is onder andere in Rosa haar handen. Wij gingen op een mooie zonnige avond met haar in gesprek.

6. Nadal of Federer? “Nadal! Federer is een autist.” Yv: Nadal niet dan? “Ok ze zijn allebei autisten, ik ben eigenlijk van beide geen die-hard fan.”

Rosa, clubkampioen in damel enkel 7, is geboren en getogen in Renkum en één van haar zusjes komt ook studeren in Utrecht (de andere in Groningen). Zij doet de universitaire Pabo, waarbij ze ook vakken onderwijskunde krijgt. Haar eerste jaar zit er nu net op waarbij ze stage heeft gelopen in groep zeven en daarna een halfjaar bij de kleuters: “Wat vermoeiend zeg!!” De keuze voor deze studie is ontstaan na een jaartje waarin ze op een camping en als skileraar heeft gewerkt. Ze woont in de rode flat aan de van Lieflandlaan met maar liefst negen huisgenoten. Verder is zij vrijgezel maar de reden daarvoor komt later in dit interview naar voren.

8. Grootste angst voor? “Slangen.” Ze gaat haar angsten niet uit de weg. Op vakantie heeft ze er wel eens één vastgehouden. “Maar ik was doodbang.”

7. Forehand of backhand? “Forehand, daarmee heb ik de clubkampioenschappen gewonnen.”

9. Hoe vaak afhaal eten? “Uhm. Als diepvriespizza’s meetellen eigenlijk elke week wel één maar afhaal eten eigenlijk nooit!” 10. Leuke vrouwen/mannen bij TC de Uithof? “Uhmmmmmmmmmmmm ja drie, mijn competitieteam genootjes Sander, Arnold en Tijmen.” 11. Wat weten TC’ers niet van jou? “Lastig. Ik heb zoveel rare dingen gedaan.”

1. Wat heb jij met tennisballen? “Ik sla ze altijd over Ze is wel eens in Wageningen in de gracht geduwd het hek.” (nadat zij eerst iemand geduwd had) én ze heeft wel eens op klaarlichte dag op het schoolplein haar fiets 2. Hond of kat? “Kat….ik ben bang voor honden! losgezaagd van de ketting die er door de conciërge Laatst had een huisgenootje een hond logeren toen omheen gelegd was. Voor Sander: ja, samen met heb ik mijn eigen huis gemeden.” Bram van Montfort. 3. Avond of ochtend? “Avond.” Yv: een echte partyanimal? “Nee eigenlijk niet. Ben wel altijd bij de feestjes maar ga niet als laatste naar huis. Je mist dan vaak niets meer.” Yv: wel het zoenen. “Ach het pak-gedeelte van het Pakhuis laat ik meestal aan mijn neus voorbij gaan.”

14. Heb je zelf nog iets toe te voegen/ wil je nog iets kwijt? “Ik houd heel veel van TC de Uithof en Suus lief dat jij dit interview aan mij hebt doorgegeven! 15. Wie moet er in de volgende grasmaaier? “Folkert Zaane.”

4. Jurkje of broek? “Broek, draag ik veel vaker!”

16. Wat is de vraag die jij voor hem/ haar hebt? Wanneer ga je nou eens meedoen in de 6? O, en hoe zit 5. Iq (intelligentie) of Eq (emotionele intelligentie): dat nou precies met die mixpartner van je, daar is “Ik ga voor sociale, maar eigenlijk natuurlijk allebei.” ook iedereen erg benieuwd naar!

24


Wall of

26


Shame

27


Verjaardagskalender

 

JULI 1. Michiel van Doorn en Minke Poelstra 2. 3. Dian Winkelhorst 4. 5. 6. Rosalie van den Boogaard 7. 8. 9. 10. 11. Christine de Hoop, Ingrid Schuit en Wouter Berendsen 12. Ori Yudilevich 13. Lize Mast 14. Anar Memmedov en Nathalie Verdoolaege 15. Monique Rakhorst en Waldo Spek 16. 17. Marin Strijker 18. 19. 20. Redmer van Wijngaarden 21. Rob van der Meulen 22. 23. 24. Steyn de Haas 25. 26. Carly Hoynck van Papendrecht en Pepijn van der Hulle 27. Debby Mackintosh, Karina Grooteman, Linda Hoekstra en Marlieke ten Brinke 28. Allan Obdeyn da Silva, Iris Vis, Marjolijn Quaak en Timor Faber 29. 30. Monique van Kleef 31. Derek de Rie, Janneke de Ruiter, Marianne Klaver en Rosa du Pre

28


 

Verjaardagskalender AUGUSTUS 1. Eva van Oosten, Kelly van Aardenne, Lukas de Graauw en Patrick Tang 2. Poultje van Oort 3. Robbin van Santen 4. Elvira Meurs en Jessica van der Kist 5. Marco Meijdam 6. 7. 8. 9. Niels Krommenhoek 10. Lotte Saes 11. 12. Suzan van Aalten 13. Marnix Jaquet 14. Nicky Kruizinga en Paulien Prent 15. Jeroen Arts en Laura HĂŠman 16. Frank Wolters 17. Josee Veerman en Lara de Haene 18. Benoit Gilissen 19. 20. Anouk van Bokhoven en Fleur ter Hoeven 21. Quirien Lap en Roel Dijkman 22. Brian de Lange 23. 24. 25. Bas Smits, Coen Stapper en Lise Brouwer 26. 27. 28. Marjolijn Snel en Rianne Groenhart 29. Luis Verbakel 30. 31. Emiel van Liere

29


De stelletjes van TC de Uithof TC de Uithof is een mooie vereniging, met mooie sportieve mensen. Veel activiteiten, gemengd dubbels maar ook gemengde activiteiten buiten de baan. Daar ontstaat soms na een kort pril gelukje (PG’tje) ook wel eens een echte liefde/ relatie. Sommigen hebben elkaar ook echt ontmoet bij TC de Uithof sommigen hebben elkaar geïntroduceerd bij TC de Uithof. In willekeurige volgorde: In 1986: De papa en mama van Nicky Maas. Nicky Maas is samen met haar 2 broers de enige ons bekende TC de Uithof baby’s. Ruud Stoeldraaier & Jolanda Kant Freek van Herwijnen & Christine de Hoop Niek Streefland & Marijke Bootsma Stefan van Dorp & Maritta van Evert Arne Koolhaas & Elvira Meurs Pepijn van der Hulle & Loraine Langenberg Alex Naitsetski & Femke Vermeltfoort Sander Valentijn & Magriet Verduyn Tim Laagland & Yvonne Goselink Externe studententennisvereniging liefde: Ilse Kranenburg & Dennis Note: Staan hier een aantal mensen niet tussen? Weet of durf jij een ander pril gelukje te melden als echte relatie? Mail dan grasmaaiercie@gmail.com

30


Column: Going Mental Door SANDER VALENTIJN De boodschap die tot nu toe in dit stukje is gepredikt, wekt misschien de indruk dat beter worden met tennissen, alsmede ten alle tijden je beste tennis te laten zien vrij gemakkelijk is. Het is simpelweg niet veel meer dan je geest tot rust te brengen, en vervolgens je lichaam gewoon die ballen te laten slaan. Helaas, tennis is niet zo simpel. Want hoe simpel het misschien ook klinkt, die geest stil krijgen, blijkt in de praktijk nog knap lastig. Probeer je geest maar eens helemaal vrij van gedachten te krijgen. Zonder een bepaalde vorm van drugs gaat je dit niet zomaar lukken. De geest heeft namelijk vaak de neiging om af te dwalen naar allerlei verschillende gedachten. Zo ook op de tennisbaan. “Wat zal ik eens eten vanavond? Zal hij/zij me nog eens gaan opbellen?” Allemaal gedachten die niets met tennis te maken hebben, maar toch voor kunnen komen op de tennisbaan en je verschrikkelijk af kunnen leiden. En zelfs het tennisspel zelf kan je afleiden van je uiteindelijke doel (goede ballen slaan). “Als ik dit punt verlies kan ik het wel vergeten. Als die bal net niet onterecht uit gegeven werd had ik nu al voorgestaan. Als ze op de volgende borrel horen dat ik van deze ouwe bok verloren heb, zullen ze me allemaal uitlachen.” Al dit soort gedachten leiden je af van het hier en het nu. En dat is eigenlijk wat het belangrijkste is. Het hier (op de baan) en het nu (het punt dat gespeeld wordt). Gedachten over (onterecht) verloren punten leveren niets meer op, en alvast gaan nadenken over hoeveel je er nog moet maken om te winnen, net zo min. Het enigste dat echt belangrijk is, is dat je je concentreert op het nu en alle andere gedachten even uitschakelt. Natuurlijk kan dit niet zomaar, want je brein is niet iets dat je zomaar even ‘uit’ kan zetten. Maar je kan ongewenste gedachten wel tijdelijk parkeren. En dat bereik je door datgene wat misschien wel het allerbelangrijkste is in tennis; door middel van concentratie.

Om je goed te concentreren is meestal een object nodig waar men zich op kan focussen. Tennis levert zo’n object, namelijk de bal. De geest wordt aangetrokken door bewegende beelden en de bal is daarom een ideaal object om je volledige aandacht aan te geven. Natuurlijk dien je bij tennis altijd al naar de bal te kijken, maar er is een verschil tussen kijken naar de bal en je er op concentreren. Een goede manier om je te concentreren op de bal, is door je focus op iets specifieks te leggen; namelijk de naden van de bal. Bijkomend voordeel is dat je door je te concentreren op de naden van de bal, extra goed het effect en spin kan inschatten. Door geconcentreerd naar de naden en de vlucht van de bal te kijken worden andere gedachten uitgeschakeld, en tennis je in een soort van trance. In deze opperste staat van natuurlijke concentratie (let op: je moet je concentreren door te kijken naar de bal en niet concentreren door tegen jezelf te zeggen; ik ga me concentreren) kom je in een ‘flow’ terecht waarin alles natuurlijk lijkt te gaan en je tot meer in staat bent dan je ooit had durven dromen. Je bent in het hier en het nu, en je geest, lijf en gedachten zijn maar met één ding bezig; tennisballen slaan. Uit persoonlijke ervaring weet ik dat dit niet alleen beter tennis oplevert, maar ook veel meer plezier en voldoening uit je eigen spel. Of je nu wint of verliest. Concentreren is dus het toverwoord. Dit geldt eigenlijk niet alleen bij tennis, maar bij alles wat je doet in het leven. Als je je concentreert op het hier en het nu zal je altijd het maximale uit jezelf kunnen halen. Maar je concentratie vasthouden blijkt vaak nog erg lastig. Tennis is daarom een ideale sport om deze vaardigheid te verbeteren. En onder andere hierdoor is tennis de mooiste sport van de wereld. De inzichten in dit stukje zijn naast eigen wijsheden voor een groot gedeelte afkomstig uit het boek: The Inner Gamer of Tennis (1974) van W.T. Galwey, Random House; New York.

31


Quote’s & Wist je dat Sportcafe olympos Liuk’s verkoopt. Ijsjes voor 1 Joep K.: ‘Dat is het leuke aan dubbelspel, je bent euro met citroenijs en een dropstokje. Dit oppas- met z’n tweeen.’ sen is met eten: het stokje is nogal buigzaam. De GM zegt: niet geschikt voor onder de 20 jaar. Folkert Z. is zowel in de enkel als mix clubkampioen geworden. Yvonne G. vraagt: Hoe kan jij Chris wind van voren kreeg en toen met een vork zo goed tegen de hitte? Folkert: ‘Niet, ik ben een tussen haar benen zat (allemaal letterlijk). Chris: keer even ‘out’ geweest.’ ‘Zit ik hier met een vork in mijn kruis.’ Pascal van B. over de hitte: ‘Je moet gewoon het Maritta en Stefan vrienden zijn met franse vuil- zonnetje zelf zijn!’ nismannen. Stefan met zijn paar maandjes oude rijbewijs een aanrijding veroorzaakte op vakantie Yvonne G. naar aanleiding van vragen over het in Frankrijk en dit voor de Franse vuilnismannen optreden van haar vriendje die gitaar speelt. ‘Ja het vermaak van de dag was. Te meer omdat het wat is het verschil eigenlijk tussen een gewone Frans van deze jongen en meisje in iets mindere en een bas gitaar, de bas gitaar klinkt gewoon mate: gebrekkig was! meer bas?’ Stephanie V. nog nooit tennisballen gekocht Joep aan Sophie: ‘Kom je morgen ook (naar ALV heeft, zij die altijd in de struiken vindt. en feest)?’ Sophie is secretaris! Danielle P. haar horloge op Olympos tijd (digitale Yvonne G. zegt over de reeds lang bekende quote bord tussen de tennisbanen) heeft staan. van Imre ‘tiefschnee is dat vernoemd naar dat je er altijd in tieft’ dat dat volgens haar de quote Juli en Augustus 31 dagen hebben. Yvonne daar- van het jaar is. Waarop Suzanne de M. zegt: “Wat door helemaal in de war was! Maar na goog- betekend tiefschnee eigenlijk?” Waarop Yvonne len: Er moest geritseld worden met de 365 da- G. zegt: “Ja, het zal wel iets Duits zijn?” Waarop gen en 12 maanden in een jaar, maar knokkels Robert K. zegt: “Jij hebt duidelijk te weinig Duitse handigheidje gaat gewoon op: De knokkels van Pornofilms gekeken.” Waarop Marielle fluistert: de linker- en rechterwijsvinger liggen direct te- “Ik wist het ook niet.” gen elkaar; zij horen bij juli en augustus en tellen beide dus 31 dagen. Heb jij ook een leuke, stoere, geile of grappige quote gehoort, stuur die dan (met namen) naar Marijke L. is lekker aan het barbecueën: snijdt grasmaaiercie@gmail.com. Dan komt-ie er bij een worst doormidden: ‘Ja, zo lijkt hij groter!’ een volgende Grasmaaier in.

32


In het zonnetje... In de laatste Grasmaaier van dit tennisjaar staan een hoop mensen in het zonnetje. Dit is vanwege het afscheid van het bestuur. Het inmiddels al ‘oude’ bestuur heeft het ONTZETTEND goed gedaan dit jaar. Daarom verdienen Hanneke Hutting, Sophie Kuypers, Loek de Jong, Jolanda Kant, Ilse Kranenburg en Ruud Stoeldraijer om in het zonnetje te staan! Bedankt bestuur, voor jullie inzet en vooral enthousiasme, namens de GrasmaaierCie.

Daarnaast een vervelend nieuwtje. Onze lieve Yvonne Goselink verlaat de GrasmaaierCie, maar dat niet alleen. Onze ‘Yv’ verhuist naar Amsterdam en gaat daarom ook weg bij TC de Uithof. We gaan haar inzet, nuchterheid, enthousiasme, humor en gezelligheid erg missen. Gelukkig zal ze ons nog wel helpen met het maken van het jaarboek! Yvonne, omdat je een Grasmaaierlid bent geweest en omdat we gewoon stapel gek op je zijn sta jij in het hartje.

33


Colofoon De Grasmaaier - jaargang 15, nr. 05

K = S +

- picky

ST = M

- kon

34

- fi

- Van Sar

- n


Colofoon De Grasmaaier - jaargang 15, nr. 05

- mca + v

- el

- el - em

+ g

+ e

- t - (laatste) n

-b

- ver

- dag

!!!

W = L

Iedereen een hele fijne vakantie gewenst. Geniet van de zon, de zee en het strand of wat jullie ook gaan doen en tot ziens in het nieuwe tennisseizoen!

35

Laatste Grasmaaier van dit seizoen  

Hier alweer de laatste Grasmaaier van dit seizoen

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you