Vemdalen Idag nr 2 2022

Page 1

Ölmarknad på Vemdalsskalet

Dags för Student Ski Week

Under några minst sagt trassliga pandemiår där Student Ski Week tvingats ställa in helat tre gånger, är det äntligen dags för landets alla studenter att samlas i Vemdalen för skidåkning, tävlingar, lekar och party. Läs mer på sid 4

Trygg tur till toppen

Att gå till toppen med alpin turutrustning behöver inte vara ett krångligt projekt med ändlösa förberedelser. Här ger vi dig en enkel och trygg Svenssontur på Varggransfjället – som ger extra krydda i livet. Läs mer på sid 10.

9 januari – 29 januari
IDAG KALENDER NYHETER MAT & NÖJE BIO

Redaktionen

REDAKTÖR:

Marie Fermbäck, tel 070-664 59 80

TRYCK: Boldprinting Mitt

TOTALUPPLAGA : 50.000 ex

LAYOUT : Graform i Vemdalen

ANNONSFÖRSÄLJNING:

Marie Fermbäck, tel 070-664 59 80, info@vemdalenidag.nu

ANSVARIG UTGIVARE: Marie Fermbäck

WEB: vemdalenidag.nu vemdalen idag vemdalen_idag

Tipsa oss

REDAKTÖR: Marie Fermbäck tel 070-664 59 80 info@vemdalenidag.nu

Följ oss på Insta &

Facebook

Vemdalen Idag håller sig hela tiden uppdaterad med vad som händer på berget och i dalgångarna. Vi lägger vi ut nyheter på sociala medier. På Instagram kan du också få ta del av våra gästers skönaste guldkorn, som de fångat genom kameran och delat med sig till oss. Det är både filmer och bilder som från det allra under baraste i våra fjäll. På Instagram heter vi Vemdalen_Idag och på Facebook heter vi Vemdalen Idag.

Magasin Vemdalen

Vintermagasin finns på de flesta näringsställen i området och digitalt på vemdalenidag.nu. I magasinet finns reportage om det bästa och mesta från Vemdalens fjäll, pister, spår, restauranger och nöjen. Där finns också en guide till områdets alla aktiviteter.

2 Vemdalen Idag
Pia Alm Certifierad Inredare 0708-11 86 56 pia@indoorstylingdesign.se INDOOR STYLING & DESIGN HYR KONTOR I BJÖRNRIKE FÖR EN DAG, VECKA ELLER MÅNAD Tel 0684-21 200 • bokavilla.se

Uppgradera

livet,
Vi erbjuder dig alltid personlig rådgivning.
av dig till oss och ta ett steg upp – och ett steg
ällen.
i ällen. Funderar du på att köpa bostad i Vemdalen?
Hör
närmare ett drömboende i
Annons VemdalenIdag.indd 1 2022-12-16 10:42
VEMDALEN

Tåg från hela Sverige till Vemdalen

Det går att boka resa till Vemdalen från fler orter i Sverige. Sök via SJ eller resrobot.se och välj någon av Vemdalens slutstationer: Björnrike Centrat, Vemdalen by, Vemdalsskalet, Storhogna Högfjällshotell, Hotell Klövsjöfjäll, Röjan station. Till dessa slutstationer ansluter transferbuss/lokalbuss. Byte av tåg i Mora eller Östersund.

Nattåg

Att ta nattåget till Vemdalen är ett lätt och effektivt sätt att ta sig genom Sverige till fjällvärlden. Tåget avgår från Malmö på eftermiddagen onsdagar eller lördagar (via bl.a Stockholm) och ankommer till Röjan/Vemdalen morgonen efter torsdag respektive söndag. Efter frukost ombord är man sedan redo för en heldag på fjället redan första dagen. Avgång efter vistelsen i Vemdalen sker på eftermiddagen med ankomst till Stockholm sent torsdag eller söndag kväll och i Malmö på morgonen efter fredag respektive måndag morgon.

Transfer

Under vintertid så går tåg direkt till Röjans station på Inlandsbanan och därifrån går transferbussar och Snöpendeln till Vemdalens tre skidområden – Björnrike, Vemdalsskalet och Klövsjö/Storhogna. Bussresan tar ca 10-25 minuter beroende på destination och är inkluderad i din tågresa. Transferavstånd Klövsjö/Storhogna 11 km, Vemdalsskalet 22 km och Björnrike 35 km.

Äntligen dags för student ski week

Under några minst sagt trassliga pandemiår där Student Ski Week tvingats ställa in helat tre gånger, är det äntligen dags för landets alla studenter att samlas i Vemdalen för skidåkning, tävlingar, lekar och party.

Student Skiweek är ett ideellt arrangemang, för studenter på alla universitet och högskolor. Bakom evenemanget står Mittuniversitets studenter från Östersund och det har de gjort sedan 1991. Veckan handlar om skidåkning, snö, fest, aktivite-

ter, tävlingar med massor av glada studenter! Vecka 3 och 4 är det dags. Hela evenemanget sker i Passet. På plats vid restaurang Passet finns en partnerby, Skiers Village. Restaurangen arrangerar afterski med musikunderhållning och nattklubb.

På Salong Fjällfin står du som kund i fokus och därför har vi också noga utvalda märken och produkter som är skonsamt mot ditt hår

4 Vemdalen Idag
TEL 0684-303 87 * SKOLGATAN 1 * VEMDALEN BY ONT I RYGGEN? VI HJÄLPER DIG Skalets Torg 010-768 10 30 naprapatlandslaget.se

Stor inrednings- och klädbutik med ett brett utbud av märkeskläder och accessoarer. En blandning av klassiskt och modernt. Möbler, lampor, mattor, glas, porslin, ljuskällor, kuddar, plädar m m. Skalets torg Öppet alla dagar Tel 0684-310 50

Vemdalen Idag 5
BJÖRNRIKE FIKA LUNCH PIZZA MIDDAG LIVE AFTERSKI DIN VÄRME I KYLAN www.bageriet.co 0684-303 93 VID DAMMEN IDET

1979

1979... visst låter det avlägset och svartvitt. Ted Gärdestads låt Satellit vinner den svenska uttagningen till Eurovision Song Contest. Sony lanserar den portabla kassettbandspelaren Walkman. Jerringpriset instiftas och svenska folket röstar fram Ingemar Stenmark som prisets förste mottagare. Men viktigast av allt, 1979 genomfördes den första upplagan av tävlingen Vemdalsslalom.

1979 gick första upplagan av Vemdalsslalom som en storslalomtävling i Björnrikes Gråhognabacke. Då var det mest en tillställning för Mellannorrland. Men tävlingen flyttades och utökades med slalom i Hovdebacken på Vemdalsskalet. Storslalom flyttades och fördelades i både Björnrike och Klövsjö. Tävlingarna skulle sedan under decennier locka ungdomsåkare från hela landet.

bjöds in till mingel och gemensam prisutdelning i Tävlingen skulle sedan komma att bli Sveriges största ungdomstävling med över 800 deltagare. 2019 avslutade Vemdalsslalom sin fyrtioåriga historia med jubileum där de arrangerade klubbarna Klövsjö och Vemdalens Alpina bjöd på mannekänguppvisning med en tidskavalkad av kläder, musik och utrustning från 1979 och framåt.

Anja Pärson, Maria Pietelä Holmner, André Myhrer, Sara Hector och Anna Swenn-Larsson – listan kan göras oändligt lång på alla de svenska landslagsåkare som under sina ungdomsår tävlat i Vemdalsslalom. Under 2000-talet vässades tävlingarna upp ytterligare. Deltagare, ledare och föräldrar från de olika arenorna

Vemdalsslalom blir SkiStar Wintergames Nytt decennium blev ny arrangör när SkiStar 2020 tog över evenemanget och döpte om det till SkiStar Wintergames. Tävlingarna på Vemdalsskalet flyttades över till Björnrike medan storslalomtävlingarna i Klövsjö blev kvar. Arenorna dukades upp så likt en världscuptävling som möjligt med storbilds-TV, livesändning. I år genomförs tävlingarna den 13-15 januari. Inte mindre än 100 funktionärer per dag ser till att allt flyter som det ska. Man ur huse sitter numera liksom i ryggmärgen när det gäller de årliga tävlingarna.

Pralinaskar • Chokladkakor Tårtor • Desserter Present • Hantverk

Det finns många anledningar till tårtor –bröllop, dop och födelsedagar. Vår egentillverkade Klövsjö Choklad är ekologisk. I butiken finns även hantverk, presenter, kalas- och baktillbehör.

Beställ på natcake.se eller 070-318 79 02 Klövsjövägen 47a

6 Vemdalen Idag
Det finns många anledningar till tårta!

för dig!

Våra mäklare är experter på att sälja bostäder. Kombinationen av lång erfarenhet, fingertoppskänsla och lokalkännedom gör oss till en trygg partner i din bostadsaffär.

Välkommen till oss!

Leif, Christopher, Emma, Malin och Fredrik. Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Vemdalen Vemdalsskalet, 0684-310 00, vemdalen@lansfast.se, lansfast.se/vemdalen

Sveriges mest nöjda kunder sju år i rad, enligt Svenskt Kvalitetsindex. ÖPPET VARJE DAG FRÅN KL. 10
PASSION FÖR NATUREN Kläder, skor och utrustning för uteliv. Fisketips, kartor och utrustning för hundliv. & F R I T I D F I S K E
MED
Ekbergs Fiske & Fritid I Vemdalen by I Systembolagsombud I InfoPoint I Tel 0684-300 36 I ekbergs.nu
8 Vemdalen Idag 1. GREENLINE DOWN LINER VEST smidig dunväst från Fjällräven 2499:- CANADA SHIRT skogshuggarskjorta i mjuk ullblandning från Fjällräven 1699:- 2. ARMBAND i läder med tenntråd från Vemdalens Bovre 700:- 3. HANDGJORD KÅSA i masurbjörk från Vemdalens Bovre 720:4. SNOWRUNNER vinterkänga men sneakerkänsla från Swims 2699:- 5. KEB TROUSERS CURVED vandringsbyxa från Fjällvräven i stretchväv för äventyr året runt 2499:- 6. BIG RIB BEANY från Knowledge Cotton i 100% ekologisk ull 399:- 7. DEARSKIN PRIMALOFT RIB hjortskinnshandske med stickad mudd från Hestra 899:Mountain style 1 3 4 5 7 6 2 Det är den lite råare retrostilen som gäller i vinter. På en shoppingrunda i områdets butiker hittade vi prylarna som kastar dig tillbaka till 1990-talets kultserie Twin Peaks.
Funderar du på att sälja ditt fjällboende? Hör av dig till oss på HusmanHagberg! Vi finns i Funäsfjällen, Vemdalen och Lofsdalen. Kontakta oss på tel: 0684-210 00. Välkommen! Öppet 8-20 • Tel 0687-302 30 • bokning@asarnaskicenter.se • shop.asarnaskicenter.se • asarnaskicenter.se ETT KUL UTFLYKTSMÅL! Testa Åsarnas skidspår, shoppa loss i outletbutiken och ta en paus i restaurangen. HITTA ALLT TILL DIN HOSSKIDÅKNINGLÄNGDOSS. TILL OUTLETPRISER SÅKLART!

EN HELDAG på Varggransfjället med topptursskidor under fötterna firades med en tarte flambée på vår favoritrestaurang – Varggransstugan.

Trygg tur till toppen

Att gå till toppen med alpin turutrustning behöver inte vara ett krångligt projekt med ändlösa förberedelser. Här ger vi dig en enkel och trygg Svenssontur på Varggransfjället – som ger extra krydda i livet.

TILL TOPPEN på Varggransfjället kan du ta sommarleden från Vemdalsskalet. Ska man göra turen ner trygg och säker för laviner, ska man hålla sig i skogen och intill sommarleden.

UTRUSTNING kan du hyra på Vemdalsskalet hos Vemdalen Ski Shop där du får tips om fler toppturer. Sporthuset i Vemdalen by och Concept Store i Björnrike har också topptursprylar för uthyrning.

EFTER TVÅ ÅRS PANDEMI och att ha varit strandad i Australien kom jag äntligen hem till Vemdalen. Till fortsatta studier och extrajobb i den nyöppnade ski shopen på Vemdalsskalet. Längtan efter snö och förväntningarna inför vintern visste inga gränser. Det skulle visa sig att det snömässigt kom att bli en ganska klen vinter. Men i februari kom det där första riktiga dumpet och redan kvällen innan hade vi spanat in väderprognosen. Det såg riktigt bra ut.

JAG, MIN LILLASYSTER Elsa och bästa kompisen Emeli, är alla tre uppväxta i Vemhån, en liten by utanför Vemdalen. Vi har suttit ihop hela livet, i över 20 år.

Samma sporter med allt från truppgymnastik till fotboll och alpin skidåkning där vi slutade på samma skidgymnasium. Vi har spenderat nästan varje dag och helg tillsammans i skidbackarna, men kanske största delen utanför, i jakten på bra puder och snabba skogsbanor. Vi kan varenda stubbe, träd och sten i skidsystemets alla dalar. Nu när vi alla tre äntligen befann oss samtidigt i Vemdalen, skulle det firas stort.

EN HELDAG på Varggransfjället med alpina turskidor under fötterna skulle toppas med en lunch på vår favoritrestaurang – Varggransstugan. Turen startade på Vemdalsskalet och vi tog sommarleden upp mot restaurangen. Leden är rätt brant i början, men flackar ut ju längre upp man kommer. Att klä sig tunt är A och O, ofta räcker ett underställ och skaljacka. Man blir ordentligt varm på vägen upp. Hjälmen läggs i ryggsäcken, den åker på när vi ska åka utför efter lunchen. Med lätta steg och Skalspasset i ryggen, är vi omringade av fluffigt snötäckta träd på vår tur mot toppen och lyxlunchen. Där uppe i stugvärmen firar vi dagen med ett glas bubbel och en grymt god klassisk tarte flambée.

ÅKET NER PÅMINDE så mycket om alla dagar på fjället när vi var små. Elsa som kör fast med skidan och måste gräva i djupsnön. Emeli som under en stund försvinner och som vi sedan hittar bakom en gran. Att kryssa mellan träd, ducka under grenar och hoppa över stenar är det vi alltid gjort, alltid kommer att göra. Varje år, varje vinter i förhoppningsvis minst 20 år till.

10 Vemdalen Idag
Vemdalen Idag 11 Låna en Volkswagen i Vemdalsskalet Ta chansen att provköra någon av våra modeller i fjällmiljö. Upplev en ny era med vår ID.4 GTX. Välkommen till vår stuga i Vemdalsskalet för att låna en Volkswagen. Öppettider: Vecka 2 - 4, tisdag - lördag 09.00-16.00. Volkswagen ID.4 GTX. El kombinerad bränsleförbrukning 17,3 kWh/100 km. El kombinerade CO₂-utsläpp 0 g/km. Gratis ski clinic v. 7-10 och 14-15 Finslipa din längdåkning i Vemdalsskalet under vecka 2-4 med Peter “Kungen av Düsseldorf” Larsson. Peter har sex världscupsegrar på meritlistan och har deltagit i både OS och VM. Måndag (skatingpass) 13.00-15.00 Tisdag (klassiskt pass) 09.00-11.00 och 13.00-15.00 Onsdag (klassiskt pass) 09.00-11.00 och 13.00-15.00 Torsdag (klassiskt pass) 09.00-11.00 och 13.00-15.00 Fredag (klassiskt pass) 09.00-11.00 Anmäl dig till det pass du vill vara med på genom att skanna QR-koden här intill med din smarta telefon. Öppet: Mån-fre 06.30-17.00 Lör 10.00-14.00 Industrigatan 1, Vemdalen by Telefon 0684-161 60 www.abkarlhedin.se Vi har ett brett sortiment för nybyggnation och renovering.

Renskinn, keramik, souvenirer, ekologisk tvål och heminredning. Baristakaffe, grillmackor, våfflor, godsaker och kaffe från lokalt rosteri.

12 Vemdalen Idag
SKALETS TORG • DADORIS.SE • 0737 68 62 28 Italiensk mat som den ska smaka, med italienska råvaror tillagad av italienare. Med mycket kärlek.
Tel 070-829 39 75 Centrumg. 14 • Vemdalen by vemdalensbovre@gmail.com BUTIK & CAFÉ

Ölmarknad på Vemdalsskalet

Den populära ölmarknaden är tillbaka på Vemdalsskalets Högfjällshotell. Den 28 januari är det dags för en dag i ölets tecken. En tillställning där du får tillfälle att lära dig mer om den ädla bryggkonsten, prata med bryggmästarna och givetvis smaka på mängder av goda ölsorter.

Vemdalen Ölmarknad arrangeras i Kuben på Vemdalsskalets Högfjällshotell. Varje bryggeri har sitt marknadsstånd där besökarna kan mingla runt, prata med bryggmästarna och provsmaka ölsorter. Besökarna kan sitta ner och äta fram en speciell ölmeny för kvällen. På menyn finns bland annat en charkbricka med grillad bratwurst och andra godsaker.

Fjällbryggarna

Det är tre killar som älskar att brygga öl. När de inte brygger öl så längtar de till fjällen. Deras ölfilosofi är enkel; brygga smakrik öl med inspiration från fjällvärlden. Offpist i pudersnö, vakande fjällröding och ljudet av total tystnad är några saker som har inspirerat dem. Fjällbryggarna skapar öl med kärlek och enligt hantverksmässig stil.

Jämtlands Bryggeri Bryggde sin första öl redan 1995 och är en av verkliga ölpionjärerna i Sverige. Byggeriet har sin produktion i Pilgrimstad utanför Östersund och där tar de sitt kristallklara vatten från den mytomspunna Pilgrimskällan. Ölen som bryggs representerar en bredd av världens alla ölsorter och har en engelsk karaktär över sig vilket är lite bryggeriets signum och kännetecken. Några klassiker att nämna är Bärsten Jämtlands IPA och Jämtlands julöl. Dessa klassiker ingår idag i

På plats kommer Naturix Viltdelikatesser att sälja produkter gjorda på björn, älg, ren och vildsvin som går äta på plats eller köpa med sig hem. Mycket av ölen är lokalproducerat med utställarna från Jämtland och Härjedalen med omnejd men också en del annat från den svenska ölmarknaden. Här är listan över bryggerierna som finns på plats under ölmarknaden.

ett stort sortiment där det kompletteras av olika ölstilar och moderna öltyper. Många av dessa kommer ni att kunna prova i Vemdalen.

Reinklou Ranch Brewery

Deras filosofi är att brygga kvalitetsöl, bryggd med bra råvaror och mycket kärlek. Ölen finns på b.la. Jazzköket, Vezzo, Omakase, Captain Cook, The Bishop Arms eller på Plaza. Och inom inte alltför lång tid även på Systembolaget.

River rose Craft Beer

De startade sitt bryggeri för att de tyckte att de kunde tillföra något till ölvärlden. Allt började med en kväll i jaktstugan 2014. Då livets alla livets problem och möjligheter diskuterades vid brasans knaster och insupandes en god Ale. Nu är det ett litet hantverksbryggeri som är beläget i Älvros, Härliga Härjedalen. Här bryggs klassiska samt varianter som kryddas med de som växer här. >>

Vemdalen Idag 13 Personlig & proffsig Längdskidskola Klassiskt & skate Privat & grupp Vemdalsskalet Storhogna Klövsjö vemdalenlangd.se Tel 076-804 38 77 VEMDALENLÄNGD VEMDALSSKALET • SKALETS TORG • BORDSBOKNING LOFTETT.SE
LOFTETT.SE
BRYGGERIERNA

rer och med miljön i fokus.

Bodoni

Östersundsbryggerier AB började som Jemtehed & Brande 2012 och startades av två gamla gymnasievänner som gillade att brygga öl. Under det varumärket bryggdes moderna och experimentella ölsorter. År 2017 tillkom en bryggare och ytterligare ett varumärk Östersunds Nya Ångbryggeri lanserades, med fokus på mer klassiska öltyper av hög kvalitet med lokal anknytning. Under 2021 bryggdes ca 80 000 liter öl och must. Bryggeriet har även lyckats med att i hård konkurrens få in flera produkter i Systembolaget.

Oppigårds Bryggeri Kommer från Ingvallsbenning, en by utanför Hedemora i Södra Dalarna. De har bryggt öl på Oppigårds sedan 2003 och bryggeriet har utvecklats mycket under åren. De har flera olika öl i olika ölstilar. Bland annat smakrika ale med tydlig humleprofil men även klassiska ölstilar som lager och porter.

Westerbottens bryggeri

Brygger stilrena öl som passar utmärkt till mat. De älskar öl och Västerbotten. Därför får alla öl sorter namn från norr; Malgomaj, Hummelholm, Vithatten,

Rovögern. Deras ölhistoria tog start i 2000-talets början. På den tiden bryggde de i saftkokare i en källare eller – när vädret så tillät – ute i det fria. De bryggde ett par gånger per termin och alltid två olika sorter, 25 liter av varje sort. Ibland lyckades de riktigt bra, och så småningom började de prata om att starta ett riktigt mikrobryggeri – på den vägen är det.

Klövsjö Bryggeri

Ett mikrobryggeri beläget i Klövsjö i Jämtland. Bryggeriet startades av Jan Zakrisson och har varit i drift sedan 2010. Idag är Klövsjö Gårdsbryggeri ett väl etablerat lokalt mikrobryggeri. KGB använder sig av hantverksmässiga metoder baserade på den klassiska bryggeritraditionen.

Bryggmasarna

Enköpings senaste tillskott av nanobryggeri. De brygger småskaligt och hantverksmässig öl med stor passion. Tack vare deras storlek kan de ta ut svängarna genom experimentbryggningar för att skapa ny och modern öl, men tradition ligger fortfarande varmt om hjärtat. En mindre mängd humle produceras på gården, och lokal honung används som smaksättning till vissa ölsorter.

Svartbergets Fjällbryggeri

2017 började de brygga egen öl för deras backrestaurang, som ligger halvvägs upp på Åreskutan. Källaren blev till bryggeri och bryggpubsformatet gjorde att de kunde experimentera med recept och möta kunderna direkt över bardisken. 2019 öppnade de ett produktionsbryggeri Duved och ölsorterna finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln och restauranger.

Tingvalla Bryggeri

Under en resa till alperna kom grundarnas tankar på att skapa öl med mer karaktär än de ölsorter som oftast erbjuds där. Snart föddes Snö, Born To Ski och Powder Dog. fter kort tid räckte kapaciteten inte längre till på det lilla bryggeriet i Karlstad. Så efter idogt arbete och många kontakter fann de bryggeriet Bohemia Regent. Då skapades också ölsorterna Rush Rocker, Boxpow, Wild Road, Born To Ride och Born To Drive.

Rödön Bryggeri

Litet bryggeri på Rödön som brygger öl och bränner sprit. Deras motto är "gör drycker de själva tycker är goda och hoppas att andra gör det också". Vilket brukar resultera i en balanserad och lättdrucken öl.

Boka Högåsvillorna hos AGO

14 Vemdalen Idag
Boka
ditt boende hos AGO JETPAK.COM DIN LEVERANS – VÅR PRIORITET TEL 063-51 74 80
Boka Högåsvillorna och andra mysiga boenden på Vemdalsskalet, i Björnrike, Klövsjö eller Storhogna hos AGO i Vemdalen.
på www.agoivemdalen.se/boka/ Boka
Vemdalen Idag 15 Tel 0684-410 50 vemdalen@maklarhuset.se maklarhuset.se/vemdalen Destination VemdalenEn del av oss! Vi på kontoret har lång erfarenhet och stor lokalkännedom. Välkommen att kontakta oss! RESTAURANG KONFERENS SPORTBUTIK SPA Allt du behöver för en lyckad fjällsemester under ett och samma tak, precis vid skidbacken och längdspåren. Välkommen. ÖPPET ALLA DAGAR Nu med skiduthyrning! 0682-41 31 00 www.klovsjofjall.se

Kalendern

Med reservation för ändringar.

Lördag 14/1

09.00-1600 Låna en Volkswagen på Vemdalsskalet vid Volkswagenstugan. 10.00-16.00 Barnskoterbana i Vemdalen by hos Vemdalen Experience. Drop in. 11.00-15.00 Häst & släde vid stallet på Vemdalsskalet.

Skotersafari alla dagar med Vemdalen Experience i Vemdalen by. Förbokas.

Skotersafari alla dagar kl. 9.30 och 13 med Äventyr & Konferens på Stockåvallen, Vemdalsskalet. Förbokas.

JAKTSTUGAN: Ons-sön varje hel timme till Jaktstugan kl. 10-14 från spårcentralen på Vemdalsskalet.

SAMEVISTET: Fredag-söndag varje halv timme kl. 11-14 med start från vesselplanen vid Storhogna Högfjällshotell.

Barnskoterbanan i Vemdalen by har fått ett tillskott med en spännande borg att köra igenom.

Måndag 9/1

13.00-14.30 Grupplektion, klassisk längdteknik. Vemdalsskalet. Anmälan på vemdalenlängd.se

Tisdag 10/1

09.00-16.00 Låna en Volkswagen på Vemdalsskalet vid Volkswagenstugan. 10.00-16.00 Barnskoterbana i Vemdalen by hos Vemdalen Experience. Drop in.

Onsdag 11/1

09.00-16.00 Låna en Volkswagen på Vemdalsskalet vid Volkswagenstugan. 10.00-16.00 Barnskoterbana i Vemdalen by hos Vemdalen Experience. Drop in. 10.00-17.00 Hundspann från Stockåvallen, Vemdalsskalet Förbokas på aventyrochkonferens.se.

Torsdag 12/1

09.00-16.00 Låna en Volkswagen Vemdalsskalet vid Volkswagenstugan. 10.00-16.00 Barnskoterbana i Vemdalen by hos Vemdalen Experience. Drop in. 10.00-17.00 Hundspann från Stockåvallen, Vemdalsskalet Förbokas på aventyrochkonferens.se.

Fredag 13/1

09.00-1600 Låna en Volkswagen Vemdalsskalet vid Volkswagenstugan. 10.00-16.00 Barnskoterbana i Vemdalen by hos Vemdalen Experience. Drop in. 12.45-13.45 Snowboardkurs. För barn 8-12 år. Föranmälan i Sporthuset, Storhogna 13.00-14.30 Grupplektion, klassisk längdteknik. Vemdalsskalet. Anmälan på vemdalenlängd.se

13.00-15.00 Teknikkurs längdskidåkning klassiskt. Föranmälan i Sporthuset, Storhogna 14.00 Skoterslädtur för barn. Sporthuset, Storhogna.

Måndag 16/1

13.00-14.30 Grupplektion, klassisk längdteknik. Vemdalsskalet. Anmälan på vemdalenlängd.se

Tisdag 17/1

09.00-1600 Låna en Volkswagen på

Vemdalsskalet vid Volkswagenstugan. 10.00-16.00 Barnskoterbana i Vemdalen by hos Vemdalen Experience. Drop in.

Onsdag 18/1

09.00-1600 Låna en Volkswagen på Vemdalsskalet vid Volkswagenstugan. 10.00-16.00 Barnskoterbana i Vemdalen by hos Vemdalen Experience. Drop in. 10.00-17.00 Hundspann från Stockåvallen, Vemdalsskalet. Förbokas på aventyrochkonferens.se 11.00-15.00 Häst & släde vid stallet på Vemdalsskalet

Torsdag 19/1

09.00-1600 Låna en Volkswagen på Vemdalsskalet vid Volkswagenstugan. 10.00-16.00 Barnskoterbana i Vemdalen by hos Vemdalen Experience. Drop in. 10.00-17.00 Hundspann från Stockåvallen, Vemdalsskalet. Förbokas på aventyrochkonferens.se

Fortsättning aktiviteter sid 18

16 Vemdalen Idag Lunch och fika • Öppet dagligen • 070-302 06 91 • bennysbistro.se
Bästa läget vid Klövsjö sportshop Lunch och fika mitt i pisten • Öppet dagligen • 070-410 29 43
bennysbistroklovsjo katrinastugan
varje dag. Svarstalong köper du på Turistinformatioen, Vemdalsskalet. Alla barn får ett pris.
Vintermysteriet 10.00-17.00
Vemdalen Idag 17 MAT & VIN torgett.se Vemdalsskalet 0684-590 800 BYGGER DOM SOM BYGGER BEIJER VEMDALEN • FJÄLLVÄGEN 53 • 846 71 VEMDALEN • TEL 075-241 87 30 • BEIJERBYGG.SE MAKITA BORRMASKIN/ISBORR 486RTJ med 2 batterier, laddare och isborr 5 695 kr ÖPPET VARDAGAR 06.30 – 16.30 Stängt julafton, juldagen, annandag jul, nyårsafton och nyårsdagen. SNÖSKYFFEL Fiskars 500 AY 595 kr BRA TIPS INFÖR VINTERN

Naprapat, massör och fysioterapeut Naprapatlandslaget på Skalets torg har öppet kl 9-17. Tidsbeställning på naprapatlandslaget.se

Kalendern

Fredag 20/1

Bowling

I Sporthuset med restaurang Husky i Vemdalen by och på Storhogna M finns bowlingbanor som är öppna varje dag.

Tisdag 24/1

Fredag 27/1

Barnskoterbana

Hos Experience i Vemdalen by, kan barnen testa skoterkörning på en inhägnad bana. Tisdag-lördag 10-16. Drop in.

09.00-1600

Låna en Volkswagen på Vemdalsskalet vid Volkswagenstugan. 10.00-16.00 Barnskoterbana i Vemdalen by hos Vemdalen Experience. Drop in. 11.00-15.00 Häst & släde vid stallet på Vemdalsskalet 12.45-13.45 Snowboardkurs. För barn 8-12 år. Föranmälan i Sporthuset, Storhogna 13.00- 4.30 Grupplektion, klassisk längdteknik på Vemdalsskalet. Anmälan på vemdalenlängd.se

Lördag

21/1

09.00-16.00 Låna en Volkswagen på Vemdalsskalet vid Volkswagenstugan. 10.00-16.00 Barnskoterbana i Vemdalen by hos Vemdalen Experience. Drop in. 11.00-15.00 Häst & släde vid stallet på Vemdalsskalet 13.00-15.00 Teknikkurs längdskidåkning klassiskt. Föranmälan i Sporthuset, Storhogna 14.00 Skoterslädtur för barn. Sporthuset, Storhogna

Måndag 23/1

13.00- 4.30 Grupplektion, klassisk längdteknik på Vemdalsskalet. Anmälan på vemdalenlängd.se

09.00-16.00 Låna en Volkswagen på Vemdalsskalet vid Volkswagenstugan. 10.00-16.00 Barnskoterbana i Vemdalen by hos Vemdalen Experience. Drop in.

Onsdag 25/1

09.00-16.00 Låna en Volkswagen på Vemdalsskalet vid Volkswagenstugan. 10.00-16.00 Barnskoterbana i Vemdalen by hos Vemdalen Experience. Drop in. 10.00-17.00 Hundspann från Stockåvallen, Vemdalsskalet. Förbokas på aventyrochkonferens.se 11.00-15.00 Häst & släde vid stallet på Vemdalsskalet

Torsdag

26/1

09.00-16.00 Låna en Volkswagen på Vemdalsskalet vid Volkswagenstugan. 10.00-16.00 Barnskoterbana i Vemdalen by hos Vemdalen Experience. Drop in. 10.00-17.00 Hundspann från Stockåvallen, Vemdalsskalet. Förbokas på aventyrochkonferens.se

09.00-1600 Låna en Volkswagen på Vemdalsskalet vid Volkswagenstugan. 10.00-16.00 Barnskoterbana i Vemdalen by hos Vemdalen Experience. Drop in. 11.00-15.00 Häst & släde vid stallet på Vemdalsskalet 12.30-13.30 Snowboardkurs. För barn 8-12 år. Föranmälan i Sporthuset, Storhogna 13.00-14.30 Grupplektion, klassisk längdteknik på Vemdalsskalet. Anmälan på vemdalenlängd.se

Lördag

28/1

09.00-1600 Låna en Volkswagen på Vemdalsskalet vid Volkswagenstugan. 10.00-16.00 Barnskoterbana i Vemdalen by hos Vemdalen Experience. Drop in. 11.00-15.00 Häst & släde vid stallet på Vemdalsskalet

12.45-14.45 Teknikkurs längdskidåkning klassiskt. Föranmälan i Sporthuset, Storhogna 13.45 Skoterslädtur för barn. Sporthuset, Storhogna

Fortsättning med Mat & Nöje sid 20

En

18 Vemdalen Idag LUNCH FIKA MIDDAG FONDUE Afterski med livemusik alla dagar! Boka bord på brajks.se – boka@brajks.se – 0684-800 770 Björnrike Terrassvägen 40 BYGG- & MASKINENTREPENAD VEMHUS BYGG AB Tel 0684-402 50 • Såggatan 8, Vemhån info@vemhus.se • www.vemhus.se
seriös och pålitlig partner inom ny-, om- och tillbyggnationer, transporter, snöröjning och grävning
HELA VECKAN
Vemdalen Idag 19 NYHET! Restaurang 0684-151 89 • Hotell & konferens 0684-151 00 Pizzeria Skalet 0684-151 90 • vemdalsskalet.com Från vår härliga delikatess & matdisk: Smörgåstårtor Festplankor • Mingelmat Laxbomb • Pub-brickor Fruktkorgar • Bufféer och mycket mera! måndag–lördag 8–21 söndag 10–21 Välkommen! Denna vecka har vi ett helt gäng varor speciellt utvalda för dig (och alla andra). Vi ses! Telefon 0687-58 10 80 Inspireras på ica.se/svenstavik Svenstavik måndag–lördag 8–21 söndag 10–21 Öppet till 21 alla dagar, hela året Klicka när Handla online! ica.se/svenstavik Visste få dina med Ring /Kurt Psst! Välkommen in V38_ANNONS--UC--SSN_Svenstavik_190x127.indd 1 Bort från trängsel Ut på fjället! FJÄLLVÄGEN 3B • TEL 0684-140 40 VEMDALENS STÖRSTA SKOTERUTHYRNING BUTIK MED NYA & BEGAGNADE SKOTRAR SNÖSLUNGOR OCH MYCKET MER VERKSTAD SKOTERSAFARI VARJE DAG GUIDADE TURER BARNSKOTERBANA

honom - tråkigaste barnvakt Amanda och han måste rymma därifrån för att vinna årets viktigaste dataspelstävling! Det är starten på en serie missförstånd där Håkan hamnar på kollisionskurs med en härjande inbrottsliga.

Mat & Nöje

Med reservation för ändringar.

Onsdag 18/1 kl. 19.00

Otto Anderson är en grinig änkeman, vars enda glädje kommer från att kritisera och döma sina upprörda grannar. När en ny familj flyttar in möter han sin match i kvicktänkta och höggravida Marisol, vilket leder till en oväntad vänskap. "A Man Called Otto" är den amerikanska re-maken av filmsuccén ”En man som heter Ove”.

Måndag 9/1

14.30-17.00 Afterski med trubadur. Bräjks Matbar, Björnrike.

15.30 Afterski med Ebba & Marcus på Bageriet Björnrike.

Tisdag 10/1

14.30-17.00 Afterski med trubadur. Bräjks Matbar, Björnrike.

15.30 Afterski med Ebba & Marcus på Bageriet Björnrike.

Onsdag 11/1

14.30-17.00 Afterski med trubadur. Bräjks Matbar, Björnrike.

15.30 Afterski med Ebba & Marcus på Bageriet Björnrike.

17.30 Fondue på Vemdalsskalets Högfjällshotell.

Torsdag 12/1

14.30-17.00 Afterski med trubadur. Bräjks Matbar, Björnrike.

15.00 Afterski med med Det Där Bandet på Vemdalsskalets Högfjällshotell.

15.30 Afterski med Ebba & Marcus på Bageriet Björnrike.

17.30 Fondue på Vemdalsskalets Högfjällshotell.

Fredag 13/1

14.30-17.00 Afterski med trubadur. Bräjks Matbar, Björnrike.

15.00 Afterski med med Det Där Bandet på Vemdalsskalets Högfjällshotell.

15.30 Afterski med Ebba & Marcus på Bageriet Björnrike.

17.30 Fondue på Vemdalsskalets Högfjällshotell.

20.00 Kvällsunderhållning med Ebba & Marcus på Bageriet Björnrike.

Vemdalsskalets Högfjällshotell.

15.30 Afterski med Elie Sandberg på Bageriet Björnrike.

17.30 Fondue på Vemdalsskalets Högfjällshotell.

Fredag 20/1

14.30-17.00 Afterski med trubadur. Bräjks Matbar, Björnrike.

15.30 Afterski med Elie Sandberg på Bageriet Björnrike.

15.00 Afterski med med Gibson på Vemdalsskalets Högfjällshotell.

17.30 Fondue på Vemdalsskalets Högfjällshotell.

20.00 Kvällsunderhållning med Elie Sandberg på Bageriet Björnrike.

22.00 Pianist Björn Bodin underhåller i pinaobaren på Vemdalsskalets Högfjällshotell.

22.00 Nattklubb med DJ Dick på Vemdalsskalets Högfjällshotell.

Fortsättning Mat & Nöje sid 22

MITT I VEMDALEN BY • TEL 0684-305 33 • ÖPPET ALLA DAGAR • HARJEDALSPIZZA.SE BESTÄLL I VÅR APP ELLER PÅ VÅR HEMSIDA Häst & Släde Info & bokning, Bosse 070-35 88 446 Dag- & kvällsturer med facklor Ridning på nordsvenska hästar
BIOVECKAN Biografen GT-gården i Vemdalen by är en klassiker från 50-talet med den senaste tekniken. Biokassan öppnar en

I hjärtat av Vemdalen hittar du Storhogna Högfjällshotell & Spa. En avslappnad plats som bjuder på skidåkning, spa och god mat.

Packa väskan med varm choklad och mackor för en längdtur i de 60 km preparerade spåren. Låt färden gå mot de rösade lederna över fjället för den ultimata naturupplevelsen. En värmande bastu och ett dopp i poolen är det perfekta avslutet för en snöfylld dag.

Vill du uppleva kombinationen av skidåkning, spa, god mat och gemytlig stämning? Bläddra bland alla förmånliga hotellpaket på storhogna.se och hitta det som passar dig bäst.

Vemdalen Idag 21
Upplev magi i vinterparadiset Storhogna Boka din
webb www.storhogna.se telefon 0682 - 41 30 30 e-post info@storhogna.com KLÖVSJÖ SKIDOMRÅDE KLÖVSJÖ SPORTSHOP 0 METER TILL BACKEN SPORTBUTIK MED MODEKLÄDER Vi har ett stort utbud av längd och alpin utrustning, skid-, sport- och leisurekläder. ÖPPET VARJE DAG I Tel 0682 – 211 80 I klovsjosportshop.se I info@klovsjosportshop.se Våra varumärken: Stöckli, Colmar, J. Lindeberg, Goldwin, Da Kine, Boomerang, Craft, Kari Traa, Oakley, Scott, Lange, Alpina, SKHOOP, Ivanhoe, Houdini, K2, Rossignol, Fischer, Head, Völkl, Norröna, EIVY, Pieces, ICEPEAK, Wear Colour, Hestra, Combi, Devold, GIRO, POC, Nordica, Kühl, Sorel, Dalbello, Exped.
fjällpaus

BIOVECKAN

Mat & Nöje

Onsdag 25/1

14.30-17.00 Afterski med trubadur på Bräjks Matbar, Björnrike.

Afterski med John Emil på Bageriet Björnrike.

Italiensk fondue på Vemdalsskalets Högfjällshotell.

Torsdag 26/1

14.30-17.00 Afterski med trubadur på Bräjks Matbar, Björnrike.

Afterski med Bad Influence på Vemdalsskalets Högfjällshotell.

Afterski med John Emil på Bageriet Björnrike.

Onsdag 25/1 kl. 19.00

Lisa och Patrik har lappat ihop sitt äktenskap efter Patriks otrohet ett år tidigare när ett brev från tingsrätten dimper ner. Det visar sig att Lisa glömt bort att hon lämnade in skilsmässopapper när det var som sämst mellan dem och nu är skilsmässan ett faktum. Patrik blir bestört, han vill absolut inte vara skild från Lisa och bestämmer sig för att överraska henne i fjällen med ett bröllop på nyårsafton.

Långt ner under marken i Egypten finns en 300 år gammal mumiestad där den frihetstörstande prinsessan Nefer och den avdankade hjälten Thut bor.

Gudarna och Farao bestämmer att de två främlingarna ska gifta sig med varandra, mot deras vilja. Thut gömmer därför den dyrbara vigselringen på ett säkert ställe i en grotta. Samtidigt uppe på jordens yta utför Lord Silvester Carnaby en arkeologisk expedition, och för första gången någonsin hittar han något relevant – en egyptiskt grav med en antik vigselring. Äntligen får han möjlighet att bli en känd arkeolog och gå till historien. Men han räknar inte med att ringen redan har en ägare...

Afterski med trubadur på Bräjks Matbar, Björnrike.

15.30 Afterski med Elie Sandberg på Bageriet Björnrike.

15.00 Afterski med Gibson på Vemdalsskalets Högfjällshotell. 17.30 Fondue på Vemdalsskalets Högfjällshotell.

18.00 Filéfrossa i Kalles källare på Storhogna Högfjällshotell.

22.00 Pianist Björn Bodin underhåller i pinaobaren på Vemdalsskalets Högfjällshotell.

22.00 Nattklubb med DJ Dick på Vemdalsskalets Högfjällshotell.

Jaktstugan VÅFFELSERVERING

14.30-17.00 Afterski med trubadur på Bräjks Matbar, Björnrike.

Måndag 23/1

14.30-17.00 Afterski med trubadur på Bräjks Matbar, Björnrike. 15.00 Afterski med John Emil på Bageriet Björnrike.

Tisdag 24/1

14.30-17.00 Afterski med trubadur på Bräjks Matbar, Björnrike. 15.00 Afterski med John Emil på Bageriet Björnrike.

Italiensk fondue på Vemdalsskalets Högfjällshotell.

Fredag 27/1

14.30-17.00 Afterski med trubadur på Bräjks Matbar, Björnrike.

Afterski med John Emil på Bageriet Björnrike.

Afterski med Bad Influence på Vemdalsskalets Högfjällshotell.

Italiensk fondue på Vemdalsskalets Högfjällshotell.

Kvällsunderhållning med John Emil på Bageriet Björnrike.

Pianobar med pianist Jens Pääjärvi på Vemdalsskalets Högfjällshotell. Nattklubb med DJ Heykel på Vemdalsskalets Högfjällshotell

Lördag 28/1

14.30-17.00 Afterski med trubadur på Bräjks Matbar, Björnrike.

15.00-22.00 Vemdalen Ölmarknad med 14 bryggerier på plats på Vemdalsskalets Högfjällsotell.

Afterski med John Emil på Bageriet Björnrike.

Afterski med Stöldgods på Vemdalsskalets Högfjällshotell. Italiensk fondue på Vemdalsskalets Högfjällshotell.

22.00 Pianobar med pianist Jens Pääjärvi på Vemdalsskalets Högfjällshotell.

22.00 Nattklubb med DJ Heykel på Vemdalsskalets Högfjällshotell

Söndag 29/1

14.30-17.00 Afterski med trubadur på Bräjks Matbar, Björnrike.

Öppet onsdag-söndag kl.10-15. Vesselturer varje hel timme kl.10-14. Vemdalsskalet tel 070-568 71 13. Välkommen!

Biografen GT-gården i Vemdalen by är en klassiker från 50-talet med den senaste tekniken. Biokassan öppnar en timme före föreställningen.
GOTT BRÖD FIKA & LUNCHER Leverans till Vemdalsskalet möjlig Lokalproducerat Ekologiskt
Välkomna till oss! Öppettider:
Tel
Följ
Instagram KAFÈ – SURDEGSBRÖD
Hållbart
klovsjostenugnsbageri.se
0682-214 00 • 070-344 19 89
oss på Facebook &
14.30-17.00
Vemdalen Idag 23 Tel 070-675 16 94 • aventyrokonferens.se Skoteruthyrning Guidade skoterturer Hundspann Isfiske Matevenemang i igloo Isklättring Skidskytte Skoterhotell Paintball Företagsevent ÄVENTYRSPARKEN NYHET! Äventyrspark i Stockåvallen 2 km från Skalets torg Hos oss hittar du: 500 m² stor butik mot parkeringen vid Björnrike Centrat Delikatesser, presentartiklar och husgeråd Apoteksombud Tel. 0684-320 50 Alltid nybakat! Björnrike Hos oss hittar du: 900 m² stor butik Delikatesser, ostar, hjortronsylt, lokalt renkött, lokal fjällfisk Presentartiklar, leksaker och husgeråd Tel. 0684-311 60 Alltid nybakat! Vemdalsskalet SKIDUTHYRNING • BUTIK • VERKSTAD Vi utför skidservice som tex slipning CENTRUMGATAN 12, VEMDALEN BY • 0684 - 30002 • SPORTHUSET.NU BOKA PÅ SPORTHUSET.NU
Swiss Demo Ski T eam-med emmen och TMS ambassadö r en Kilian W eibel F o t o: O s k ar Enander Annons 420x285 Orange Jacka QR3.indd 1 201 Fogra51 TAC300 Coated SKALETS TORG • VEMDALSSKALET • VEMDALENSKISHOP.SE THE MOUNTAIN STUDIO • PATAGONIA FJÄLLRÄVEN • BLACK DIAMOND • DEVOLD • HESTRA • BLACK CROWS STÖCKLI • VAN DEER • FISCHER • DYNAFIT • DALBELLO • POC • SWEET PROTECTION OAKLEY • TECNICA GIRO • JONES • FALKE • THIRTYTWO BUTIK SKIDUTHYRNING BOOTFITTING VERKSTAD