Vemdalen Idag Nr.6 2023

Page 1

Topptur i skymning

Äventyrspark året runt Coop öppnar butik i Vemdalen

by Coop Vemdalen kommer att placeras som en del i en ny handelsplats med aktivitetscentrum bakom befintliga Härjedalspizza. Planerad butiksöppning bli vid årsskiftet 2023/2024. Coop Nord investerar cirka 15 miljoner kronor i den nya butiken, som kommer att sysselsätta uppskattningsvis 20 helårsarbetare. Läs mer på sid 4.

I över tjugo år har Klövsjösonen Jan-Ola Dillner guidat gäster i våra fjäll. Både sommar som vinter. På snö, is och vatten. På skidor, skoter, cykel och i vandringskängor – erbjuder han aktiviteter för grupper och konferenser vid Stockåvallen på Vemdalsskalet. Läs mer på sid 6.

13 mars – 2 april 2023
IDAG KALENDER NYHETER MAT & NÖJE BIO

Redaktionen

REDAKTÖR: Marie Fermbäck, tel 070-664 59 80

TRYCK: Boldprinting Mitt

TOTALUPPLAGA : 50.000 ex

LAYOUT : Graform i Vemdalen

ANNONSFÖRSÄLJNING: Marie Fermbäck, tel 070-664 59 80, info@vemdalenidag.nu

ANSVARIG UTGIVARE: Marie Fermbäck

WEB: vemdalenidag.nu

vemdalen idag vemdalen_idag

Tipsa oss!

REDAKTÖR: Marie Fermbäck tel 070-664 59 80 info@vemdalenidag.nu

Följ oss på Insta & Facebook

Vemdalen Idag håller sig hela tiden uppdaterad med vad som händer på berget och i dalgångarna. Vi lägger vi ut nyheter på sociala medier. På Instagram kan du också få ta del av våra gästers skönaste guldkorn, som de fångat genom kameran och delat med sig till oss. Det är både filmer och bilder som från det allra underbaraste i våra fjäll. På Instagram heter vi Vemdalen_Idag och på Facebook heter vi Vemdalen Idag.

Magasin Vemdalen

Vintermagasin finns på de flesta näringsställen i området och digitalt på vemdalenidag.nu. I magasinet finns reportage om det bästa och mesta från Vemdalens fjäll, pister, spår, restauranger och nöjen. Där finns också en guide till områdets alla aktiviteter.

Två kyrktuppar

I sin pappa Lennarts fotolåda hittade Robert Kristoffersson den här bilden. Den är tagen då Vemdalens kyrka restaurerades åren 1918-1920, under vad som verkar vara rätt riskfyllda arbetsförhållanden.

På baksidan av bilden har polisinspektör Karl Grundahl noterat följande: "Den som sitter till höger på kyrktornet är John Emil Grundahl, den till vänster är Johannes Källberg, Klövsjö. Till denna bild förtäljes, att sedan de två männen på kyrktornet gått ner från sina farliga platser, kom det en hård storm som bröt av tornet. Bilden är tagen av byfotografen Olof Fransman, Vemdalen".

Vemdalens kyrka stod färdig 1763 och uppfördes av byggmästaren Olof Månberg från Jämtland. Den åttkantiga kyrkan täcks av ett brant säteritak. Mitt på säteritaket vilar en takryttare med tornspira. Tak, takryttare och tornspira är klädda med takspån. Det höga inner-

taket och de åtta stora fönstren bidrar till ljus och rymd i kyrkans vackra interiör.

Renskinn, keramik, souvenirer, ekologisk tvål och heminredning.

Baristakaffe, grillmackor, våfflor, godsaker och kaffe från lokalt rosteri.

2 Vemdalen Idag
Tel 070-829 39 75 Centrumg. 14 • Vemdalen by vemdalensbovre@gmail.com
SKALETS TORG • DADORIS.SE • 0737 68 62 28
BUTIK & CAFÉ
Italiensk mat som den ska smaka, med italienska råvaror tillagad av italienare. Med mycket kärlek.

Uppgradera livet, i ällen.

Funderar du på att köpa bostad i Vemdalen?

Vi erbjuder dig alltid personlig rådgivning.

Hör av dig till oss och ta ett steg upp – och ett steg närmare ett drömboende i ällen. VEMDALEN

Annons VemdalenIdag.indd 1 2022-12-16 10:42

Coop öppnar butik i Vemdalen by

Ett mångårigt hyreskontrakt har tecknats med fastighetsbolaget Klyftberget Centrum AB med sikte på butiksöppning vid årsskiftet 2023 – 2024.

Coop Vemdalen kommer att placeras som en del i en ny handelsplats med aktivitetscentrum bakom befintliga Härjedalspizza. Coop Nord planerar att investera cirka 15 miljoner kronor i den nya butiken, som kommer att sysselsätta uppskattningsvis 20 helårsarbetare.

Coop Vemdalen är tänkt att bli en butik med hög färskvaruprofil och en säljyta på närmare 1200 kvm. Företagarföreningen i Vemdalen har varit drivande bakom detaljplanen som gjort etableringen möjlig och fastighetsbolaget Klyftberget Centrum AB har fått uppdraget att uppföra och förvalta den nya byggnaden. – Vi har haft bra dialog med Gunnar och Gustav Forss på Klyftberget under en lägre tid för att hitta formerna för en lyckad etablering. Det är mycket glädjande att vi kunnat teckna ett mångårigt hyreskontrakt och nu ska starta projektet, säger Coop Nords fastighetschef Lars Carlstedt.

Fastighetsbolaget som finansierar byggnation och drift av de kommersiella lokalerna bygger även lägenheter och säsongsboende i den första etappen i utvecklingen av Vemdalens centrum. Enligt Vemdalens företagareförening kommer bolaget finansiera och bygga en sport- och aktivitetshall i den andra etappen under 2024.

Värdparet som möttes på en turnébuss

Helén och Pindy möttes under tidigt nittiotal när de fick lift hem med en dansbandsbuss. Det blev bröllop, barn och barnbarn. Nu är de ett värdpar på Boka Villa.

En sen partynatt 1991 fick Helén Westfält lift från Vemdalsskalet hem till Vemdalen by med dansbandet Cattings turnébuss. På bussen fanns en annan liftare – Anders ”Pindy” Westfält. Och av någon anledning kom Helén aldrig av bussen i Vemdalen, utan landade på slutdestinationen i Vemhån, strax söder om Björnrike.

Där skulle hon sedan bli kvar. Nu är Pindy och Helén inte bara ett gift par med hundar, barn och barnbarn. De har också blivit kollegor och ett värdpar för Boka Villa i Björnrike och Stockholms skärgård.

Helén kom från Sundsvall till Vemdalen för första gången när hon fick sommarlovsjobb på Vargens Värdshus. Efter avslutade studier i Sundsvall fick hon jobb på gamla Konsum i Vemdalen och flyttade hit. Sedan dess har Helén hunnit med mycket. Arbetat i krogsvängen på Vemdalsskalet, Storhogna och i Björnrike, utbildat sig till sommelier och varit florist. Pindy är uppvuxen i Vemhån, där han har jobbat som snickare på Vemhus Bygg under större delen av sitt liv.

Villor i det bästa av två världar

I företaget Boka Villas fastighetsinnehav för uthyrning ingår fyra drömboenden i det bästa av två världar, nämligen fjällen och skärgården.

Startskottet för Boka Villa blev när Villa Björnrike stod klart 2017. Förra vintern utökades Björnrike med systeranläggning Villa Design. Villorna ligger mitt i pisten och är en kombination av hotellrum och lägenhets-boende för mindre och större sällskap. En gång under jorden länkar samman de båda fastig-heterna. Det är flexibla villor som ger möjligheter till möten för företag med konferensrum och showroom. Villa Design har också arbetsplatser till uthyrning.

Villa Älgö ligger på en halvö intill Saltjöbaden i Stockholms skärgård. Huset är en sekelskiftsvilla med trädgårdsmästarbostad, sjötomt, brygganläggning och sjöbod. Till den här sommaren presenterar företaget sitt senaste tillskott Lilla Kvarnö – en hel ö med ett flertal hus längst ut i havsbandet en bit utanför Dalarö i Stockholms södra skärgård. Husen i skärgården är semesterboende för större sällskap, konferenser för ledningsgrupper eller mindre företag.

Boka Villa startade sin verksamhet 2017 då Villa Björnrike stod klart – en exklusiv villa med lägenheter/hotellrum för större sällskap, bröllop, sammankomster och konferenser. Där fick Helén anställning som platsansvarig.

När verksamheten utökades med Villa Älgö och semesteranläggningen på Lilla Kvarnö i Stockholms skärgård behövdes en snickare för renoveringar och underhåll. Ett jobb som klippt och skuret för Pindy med 37 års erfarenhet i byggbranschen. Men som fastighetsskötare består jobbet inte bara av snickeri. Det har blivit 282 418 steg under halva januari när Pindy skottat balkonger, terrasser och uppfarter under under en snörik uppstart av året.

Nu är det inte bara Villa Björnrike som skottas och sköts om under vintern. Förra säsongen stod även Villa Design klart. En systeranläggning i fem våningar med 28 bäddar, gym, showroom, konferensrum och ett kontorslandskap för coworking där man är välkommen att boka in sig för en dag eller en egen plats året runt.

4 Vemdalen Idag
Villa Älgö Lilla Kvarnö Villa Björnrike Villa Design
Vemdalen Idag 5 Bort från trängsel Ut på fjället! FJÄLLVÄGEN 3B • TEL 0684-140 40 VEMDALENS STÖRSTA SKOTERUTHYRNING BUTIK MED NYA & BEGAGNADE SKOTRAR SNÖSLUNGOR OCH MYCKET MER VERKSTAD SKOTERSAFARI VARJE DAG GUIDADE TURER BARNSKOTERBANA KLÖVSJÖ SKIDOMRÅDE KLÖVSJÖ SPORTSHOP 0 METER TILL BACKEN SPORTBUTIK MED MODEKLÄDER Vi har ett stort utbud av längd och alpin utrustning, skid-, sport- och leisurekläder. ÖPPET VARJE DAG I Tel 0682 – 211 80 I klovsjosportshop.se I info@klovsjosportshop.se Våra varumärken: Stöckli, Colmar, J. Lindeberg, Goldwin, Da Kine, Boomerang, Craft, Kari Traa, Oakley, Scott, Lange, Alpina, SKHOOP, Ivanhoe, Houdini, K2, Rossignol, Fischer, Head, Völkl, Norröna, EIVY, Pieces, ICEPEAK, Wear Colour, Hestra, Combi, Devold, GIRO, POC, Nordica, Kühl, Sorel, Dalbello, Exped. REA NYHET! Restaurang 0684-151 89 • Hotell & konferens 0684-151 00 Pizzeria Skalet 0684-151 90 • vemdalsskalet.com

Jan-Ola Dillner är född och uppvuxen i Klövsjö. Ungdomsåren med fotboll och utbildning förde honom till Östersund. Efter att rest runt lite i världen, insåg han att Vemdalen hade ett klent utbud av aktiviteter. Framförallt på sommaren. I början av 2000-talet var det framförallt hotellen själva som höll i arrangemangen för grupperna och konferenser. Då handlade det mest om guidade turer på fjället. Jan-Ola som hade kontakter och lokalkännedom i området såg framför sig ett företag där allt samordnades. Ett eventbolag som lejde in olika kom petenser och som kunde erbjuda allt från trubadurer till isklättring.

Det här var något som både Storhogna Högfjällshotell och Klövsjöfjäll efterfrågade. Hotellens kompetens låg framförallt på insidan och de var där de ville utvecklas. Efter dialog med dem, för dryg 20 år sedan, bestämde

Jaktstugan VÅFFELSERVERING

Öppet varje dag kl.10-16. Vesselturer varje hel timme kl.10-15. Vemdalsskalet tel 070-568 71 13. Välkommen!

Vemdalsskalet Storhogna Klövsjö

vemdalenlangd.se Tel 076-804 38 77

sig Jan-Ola för att dra igång verksamheten Äventyr & Konferens. Då var han fortfarande bofast i Östersund. Sju år senare gick flyttlasset tillbaka till hembyn tillsammans med sin fru Erika som startade Klövsjö Stenugnsbageri.

Nu finns Jan-Olas verksamhet på Vargenmyren. Eller närmare bestämt på Stockåvallen, två kilometer från Vemdalsskalet. Omgivet av fjällen är det ett perfekt utgångsläge för alla aktiviteter. Tur- och skoterleder ligger precis utanför dörren och i lugn och ro kan hundspannsturer och skidskytte utgå härifrån. På plats finns en igloo och Moskoselkåta för festarrangemang, och för ett år sedan utökades verksamheten med ett skoterhotell. Men Jan-Ola håller inte bara till på Vargenmyren. När fler och fler vill vistas i fjällen på sommaren blir det uthyrning av cyklar, kajak och båtar med guidade turer i hela området.

Personlig & proffsig Längdskidskola
Klassiskt & skate Privat & grupp
VEMDALENLÄNGD
I över tjugo år har Klövsjösonen Jan-Ola Dillner guidat gäster i våra fjäll. Både sommar som vinter. På snö, is och vatten. På skidor, skoter, cykel och i vandringskängor – erbjuder han aktiviteter för grupper och konferenser vid Stockåvallen på Vemdalsskalet.
Vemdalen Idag 7
inrednings- och klädbutik med ett brett utbud av märkeskläder och accessoarer. En blandning av klassiskt och modernt. Möbler, lampor, mattor, glas, porslin, ljuskällor, kuddar, plädar m m. Skalets torg Öppet alla dagar Tel 0684-310 50 MAT & VIN torgett.se Vemdalsskalet 0684-590 800
Stor

Åk en mil – vinn en bil startades 2016 och seglade med en gång upp som en av Sveriges största längdtävlingar och destinationens i särklass största event. De senaste tre säsongerna har loppet ställts in på grund av pandemin och i fjol på grund av snöbrist. Men på Långfredagen den 7 april är tävlingen äntligen tillbaka.

I fjol fick den populära längdturen en ny vacker serpentindragning.

– Vi hade planerat den nya dragningen noga, och det är verkligen fint, säger Krister. Spåret, för både klassiskt och skate, prepareras kontinuerligt om inte vädrets makter, temperatur och vind, arbetar emot oss.

I och med att spåret går över kalfjäll är det mycket exponerat för vind, vilket påverkar dragningen och gör att det är bäst att kolla om det är nydraget eller om det har blåst igen. Förhållandena gör också att Högfjällsrundan inte prepareras förrän en bit in på säsongen när snön satt sig och spårmaskinen kan ta sig fram i terrängen utan att skada marken under.

Spåret bjuder på ett maffigt fjällpanorama. Som högst passerar man 879 meter över havet vid Slättfjället. Man åker i högfjällsmiljö över leder samt kring Karl XI:s väg vilken förr var den enda förbindelsen mellan Klövsjö och Vemdalen. För den historiskt intresserade kan också nämnas att man åker förbi den ravin som kallas Prostgraven där en prost, enligt sägnen, ska ha begravts efter att ha avlidit uppe på fjället. Högfjällsrundan har haft många olika sträckningar, men en sak är konstant genom åren – man passerar alltid serveringen Samevistet.

Lill-Fettjeån

Kvarnbäcken

Högfjällsrundan på Storhogna startar vid högfjällshotellet. Spåret dras vanligtvis från slutet av februari. På storhogna.se hittar du information om när spåret är nypreparerat. Rundan uppe på fjället är draget för både klassiskt och skate. Det är inget utpräglat nybörjarspår men det är lätta stigningar och alla som åker längdskidor klarar turen.

Anmälan åk en mil – vinn en bil Anmälan görs via QR-koden. Alla som går i mål är med i utlottningen av en Volkswagen Golf.

Åsmyrvallen •Sångbäcksvallen •Risvallen Stockåstugan •Stockåvallen Björnrikestugan •Vargransliden Mellanfjället Rishogna • Fjällgården • Framstugvallen Jöns-Erskölen• • Ol-Måns Timmerkojan Floda• • Bergvallen • Klockarfjällvallen Vemdalen Björnrike Vallen• • Tovmoren Gråberget Nipfjället Nipan Gammelnipan Veman Sör-Veman Sersån Norr-Veman Norr-Veman Skorvdalsfjället Högfjället Mellanryggen Middagshågna Varggranshågna Predikstolen Lillhågna Rödhågna Svinkhågna Gråhågna Helvetesdalen Skorvdalen Blästerdalen 1009,4 Kilberget Skomakars Brynnan• Oxsjövallen Sandvikdalen Bygget• • Näsvallen •Prinssätern Näsberget Oxsjöfjället Lill-Kvällshögen StorKvällshögen Skuvfjället Märkesstenshågna Slättfjället Klövsjöhögen Högtelen Storhågna Storhogna Högfjällshotell Samevistet Bräckvallen •Morbodarna Bratthögen Jonsmyren Klövsjön Skuvan Stor-Fettjeån
Brynnbäcken
Grönkälla Kölån Nordköltelet Bäckehehågna 819

Upplev magi i vinterparadiset Storhogna

I hjärtat av Vemdalen hittar du Storhogna Högfjällshotell & Spa. En avslappnad plats som bjuder på skidåkning, spa och god mat.

Packa väskan med varm choklad och mackor för en längdtur i de 60 km preparerade spåren. Låt färden gå mot de rösade lederna över fjället för den ultimata naturupplevelsen. En värmande bastu och ett dopp i poolen är det perfekta avslutet för en snöfylld dag.

Vill du uppleva kombinationen av skidåkning, spa, god mat och gemytlig stämning? Bläddra bland alla förmånliga hotellpaket på storhogna.se och hitta det som passar dig bäst.

Boka din fjällpaus

webb www.storhogna.se

telefon 0682 - 41 30 30

e-post info@storhogna.com

ETT KUL UTFLYKTSMÅL!

Testa

Öppet 8-20 • Tel 0687-302 30 • bokning@asarnaskicenter.se • asarnaskicenter.se • WEBBSHOP: shop.asarnaskicenter.se
Åsarnas skidspår, shoppa loss
outletbutiken och ta en paus i restaurangen. HITTA ALLT TILL DIN HOSSKIDÅKNINGLÄNGDOSS. TILL OUTLETPRISER SÅKLART! KLÄDER, SKOR OCH OUTDOORPRYLAR TILL OUTLETPRIS
i

Topptur i skymning

Att gå till toppen med alpin turutrustning behöver inte vara ett krångligt projekt med ändlösa förberedelser. Här ger vi dig en enkel och trygg Svenssontur på Varggransfjället – som ger extra krydda i livet.

10 Vemdalen Idag
TEXT & FOTO VERA HÅKANSSON FERMBÄCK

Det var strax innan påsk i fjol, dagarna hade börjat bli ljusare och solen hängde kvar längre. Kvällarna bjöd på färgstarka mäktiga himlar och temperaturen hade börjat stiga. Vi hade haft en intensiv dag inne på Vemdalen Ski Shop. Jag och kollegan Emeli hade precis ställt in de sista paret hyrskidor när vi kollar ut genom fönstret. Det hade börjat skymma och solen var på väg ner.  Stunden man inte får missa och nu började kampen mot klockan. Vi ringde in vår vapendragare Rebecka. Nu var det bråttom. Men det här var vi vana vid. Sånt här hade färgat större delen av våra liv. Att som tävlingsåkare sekundsnabbt få på sig utrustningen. Underställ, strumpor, jobba lager för lager och alltid, alltid när allt sitter på plats – bli kissnödig.

Varsin ryggsäck fylld med fika, utrustning och såklart en öl. Något måste man ju belöna sig med när man

tagit sig till toppen. För nu var det dags igen, en snabb topptur upp på fjället för att hinna njuta av solnedgången. Några minuter senare krängde vi oss in i bilen och styrde mot solen och mitt absoluta favoritfjäll för korta toppturer – Varggransfjället.

Vi tog Karl XI:s väg till vändplanen och parkeringsfickan nedanför Varggransstugan. Redan där kan man skymta Sonfjället genom grantopparna. Här hinner vi också göra en snabb beräkning av hur lång tid vi har på oss för att knäppa på skidorna och traska upp på toppen innan solen går ner.

Vi väljer den snabbaste vägen via bil/skotervägen till Varggransstugan. Den tar inte mer än 20 minuter, med en fotopaus och en och annan klunk vatten. Vi är ganska varma när vi når toppen och sätter oss på en sten och kollar ut över fjälltopparna. Den där ölen sitter

ganska fint tillsammans med en bit choklad. Himlen skiftar i rosa, orange och lila. Vi sitter kvar tills solen gått ner bakom Sonfjället och börjar förbereda oss för turen hem.

Är man snabb så tar åket ner tillbaka till bilen max 30 sekunder. Vi valde att låta bilen stå kvar för att fortsätta skoterleden längs Karl XI:s väg ner till Vemdalen by och hem till stugan vi hyrt den här säsongen. Det är ett långt åk och när det är mörkt krävs det pannlampa. Här gäller det att ha snabba fötter i en grymt rolig skogsbana längs skoterspåret, innan man kommer ut på vägen som leder hem till stugan. En oförglömlig tur med sprakande färger och nattmagi.

TILL TOPPEN på Varggransfjället kan du ta sommarleden från Vemdalsskalet. Eller så tar du bilen längs Karl XI:s väg till parkeringsfickan nedanför Varggransstugan och sedan skoterleden upp. Ner åker du skiers right i skogen längs sommarleden eller tar en längre tur till Vemdalen by längs skoterleden med skjuts eller skidbuss tillbaka.

UTRUSTNING kan du hyra på Vemdalsskalet hos Vemdalen Ski Shop där du får tips om fler toppturer. Sporthuset i Vemdalen by och Concept Store i Björnrike har också topptursprylar för uthyrning.

GUIDADE TOPPTURER kan du få pån Vemdalsskalet och på Sonfjället med Jarvsöguiderna.se

Vemdalen Idag 11
6 6 6 2 Ripfjället Stockåstugan •Stockåvallen Björnrikestugan •Vargransliden Framstugvallen Varge • Bygget • Rönningsvallen • Ol-Måns Timmerkojan Vålkojan Floda• • Bergvallen • Klockarfjällvallen Vemdalen Björnrike Vemdalsskalet Vallen• Nipfjället Nipan Gammelnipan Veman Sör-Veman Se rs ån eman-VrrNo NorrVeman Skor vdalsfjället Högfjället Mellanr yggen Middagshågna Varggranshågna Varggransstugan Gråhågna Helvetesdalen Skor dalen Sandbäckdalen Lilldalen Blästerdalen 1009,4 Hovde Kilberge Skomakars Br ynnan• Gammelvallen Jo Ols Karinvallen Oxsjövallen Sandvikdale Bygget • Näsvallen •Prinssätern •Klyftvallen • Trumvallen Näsberge Älgeåsen Oxsjöfjället Oxsjövålen Skuvfjället Märkesstenshågn Ripfjället Stor telet Mörkfjället Anders-Olstelet Fallmoran Jaktstugan Bratthögen Kvisthån 904 Varggranstj Oxsjön Skuvan Torrbäcken Brynnbäcken Kvarnbäcken Grönkälla K ölå n 819 1023,1
Pia Alm Certifierad Inredare
86 56 pia@indoorstylingdesign.se INDOOR STYLING & DESIGN HÖR AV ER TILL OSS, SÅ BERÄTTAR VI MER Tel 0684-21 200 • bokavilla.se VILLA BJÖRNRIKE VILLA DESIGN SOLIGT LÄGE MED SKI IN – SKI OUT RABATTERAT BOENDE FRAM TILL PÅSK!
0708-11

till hantverk. För ett par år sedan köpte hon en drejskiva och i fjol blev hon med egen ugn. Då var det en hobby. Nu snurrar drejskivan snabbare och ugnen går varm.

Malin Nääs Olsson är född och uppvuxen i Vemdalen by. För mer än 35 år sedan började hon jobba i pappa Jims sportbutik på Vemdalsskalet. Under nittiotalet blev butiken uppköpt av Björnrike Skidshop, där Malin fortsatte sin karriär i samma butik som då gick under namnet Vemdalsskalets

Skidshop. Butiken byggdes ut, Malin blev inköpare och sportshopen blev en av fjällvärldens största. Under 2010-talet blev det återigen dags för nya ägare då Skistar köpte butiken som bytte namn till Concept Store och där har Malin fortsatte ”back office” som en viktig kugge i hjulet.

Men sen var det ju det där med att Malin har bra känsla för färg och form och längtade efter att skapa något med händerna. En drejkurs för 25 år sedan hade börjat skava. Mycket annat hade kommit emellan. Till exempel tre barn med utförsåkarambitioner, arbete och livet. När barnen en efter en började flaxa ur boet, köpte Malin en drejskiva och satt hemma på toaletten för att testa sig fram. När Malins man ställde iordning en verkstad på gården i byn, blev det också en ugn. Malin förhandlade till sig deltid med lediga fredagar för att få mer tid åt sin hobby.

– Jag gillar att jobba med händerna och har inte gjort det på många år. Ofta har jag sett något och känt att ”det där vill jag göra”. En form, eller kanske en kaffekopp. Sen handlar det om att få till formen på drejskivan. Det är helt underbart.

Malin gör bruksföremål och hon jobbar i stengods. Lärandeprocessen har varit mycket trial and error, att försöka och lära sig av misstagen. Ibland funkar det, ibland inte. Och i somras visade det sig att Malins föremål skulle funka riktigt bra. Under midsommarfirandet på hembygdsgården i byn, satt Malin upp ett litet stånd. Hon sålde slut.

Stärkt av framgången startade hon i höstas varumärket ”Malin – Keramik i Vemdalen” och visade upp sina bruksföremål i sociala medier. Efter det har Malin fått beställningar av privatpersoner, restauranger och företag i området. Så pass mycket att hon vill ägna mer tid åt verksamheten och sitt stora intresse. Sedan några veckor tillbaka jobbar Malin halvtid i sin verkstad.

– Nu är jag på gång med en hemsida och webshop där man i första hand ska kunna se vad jag har och köpa det som jag tillverkat. Men sen tänker jag att man kan göra beställning utefter egna önskemål och i dialog med mig. Det får bli lite som det blir i början innan jag riktigt kommit på hur jag vill ha det, avslutar Malin.

En seriös och pålitlig partner inom ny-, om- och tillbyggnationer, transporter, snöröjning och grävning

VEMHUS BYGG AB

Tel 0684-402 50 • Såggatan 8, Vemhån info@vemhus.se • www.vemhus.se

12 Vemdalen Idag VEMDALSSKALET • SKALETS TORG • BORDSBOKNING LOFTETT.SE LOFTETT.SE
&
ENTREPENAD
BYGG-
MASKIN-
Tel 0684-410 50 vemdalen@maklarhuset.se maklarhuset.se/vemdalen Går ni i säljtankar? Tveka inte att kontakta oss för en kostnadsfri värdering! Öppet: Mån-fre 06.30-17.00 Lör 10.00-14.00 Industrigatan 1, Vemdalen by Telefon 0684-161 60 www.abkarlhedin.se Vi har ett brett sortiment för nybyggnation och renovering.

Hållbara fjäll

Naturen och människorna som bor här och besöker oss är det viktigaste vi har i det här området. Destinationsbolaget arbetar kontinuerligt för att minska våra avtryck, skydda naturen och ge tillbaka.

Just nu pågår många projekt i destinationen som handlar om hållbarhet. Destinationsbolaget i Vemdalen har tagit fram en handlingsplan för sitt hållbarhetsarbete. För att skona fjällnaturen driver de också ett omfattande ledarbete som pågår både under sommar- och vintersäsongen. Medelmsföretagen utbildar sig och skapar förutsättningar som underlättar för gäster att ta rätt beslut.

I Härjedalen påminns vi varje dag om allt det den fina naturen ger oss. Men det gör också att förändringarna i och med den globala uppvärmningen och det ökade besökstrycket syns tydligt. Lederna förändras efter regn, snöfall, kängor och däck. Effekter syns även på djurlivet. När djuren stressas, blir de skadade av bilar, cyklar, vandrare eller rovdjur. När vi blir fler så ökas också

nedskräpningen. För att minska påverkan och bevara naturen i fjällvärlden jobbar destination Vemdalen med information till både bofasta och gäster.

Hur kan man bidra?

• Freelway är en app som gör det lättare att resa utan egen bil i destinationen. I appen är finns buss, tåg, taxi samlat samt en reseplanerare. För de som bor och arbetar här finns även en samåkningsfunktion. Appen innehåller många unika resor såsom transfer till och från flygplatserna, transfer mellan Ånge och Björnrike, resor från stugområden till bussen Härjedalingen i Vemdalen by. Även måndagsbussen till och från Husky i Vemdalen by finns i appen.

• Om man skriver under uppropet Fjällen Forever, köper ett virtuellt ledkryss, samåker och reser mer kollektivt bidrar man till hållbar utveckling.

• Genom att spara på vatten och exempelvis duscha sparsamt, stänga av vattnet vid schamponering, sparar man cirka sex liter i minuten. En viktig besparing som också minskar trycket på områdets reningsanläggningar. Att sänka värmen och att inte ha bastun på i onödan har blivit en självklarhet i hemmet, men är viktigt även på semestern för att spara energi.

• Använd papperskorgar och kasta inte ner tomburkar från sittliften. Ta med dig ditt eget skräp från fjällturen och ha för vana att ha med dig en påse i ryggsäcken där du kan stoppa ner skräp du ser på fjället. Om du plockar upp hundbajs i plastpåsar, ska påsen med hem och inte hängas upp i träden eller lämnas i naturen.

• Genom att hyra din utrustning spar du på jordens resurser. Många av områdets uthyrare hyr ut mer prylar än bara cyklar, skidor och pjäxor.

Du kan läsa mer om hur Destination Vemdalen AB jobbar med hållbarhet på Vemdalen.se/hållbarhet

Hållbar skoteråkning

Skoterklubbarna i området lägger ner ett stort arbete på att preparera skoterlederna. Använd i första hand lederna när du är ute och kör. Där stör och förstör du minst. Håll ett jämnt gaspådrag så håller lederna längre. Använd alltid leden när du korsar turspåren för att på ett så minimalt sätt som möjligt förstöra dem. Skoteråkning är reglerad enligt terrängkörningslagen och det är viktigt att följa regler och förbud för att inte orsaka skador i den känsliga fjällnaturen. Det är till exempel förbjudet att köra på tunt, löst snötäcke och barmark, över skogsplanteringar, andras tomter och jordbruksmark. Att köra upp och ner längs fjällkanter ingår inte i allemansrätten, då kan fjällbjörkar och annan känslig fjällvegetation skadas som döljer sig under snön.

Genom att lösa ledbevis i Vemdalen och Klövsjös skoterklubbar främjar du arbetet med hållbara leder.

Boka stuga i Storhogna hos AGO

Boka ällsemesterns mysiga boende i Storhogna, Klövsjö, Björnrike eller på Vemdalsskalet hos AGO i Vemdalen. Boka på www.agoivemdalen.se/boka/

14 Vemdalen Idag
Boka ditt boende hos AGO Häst & Släde Info & bokning, Bosse 070-35 88 446 Dag- & kvällsturer med facklor Ridning på nordsvenska hästar

MED PASSION FÖR NATUREN

Vemdalen Idag 15 Tel 070-675 16 94 • aventyrokonferens.se Skoteruthyrning Guidade skoterturer Hundspann Isfiske Matevenemang i igloo Isklättring Skidskytte Skoterhotell Paintball Företagsevent NYHET! Äventyrspark i Stockåvallen 2 km från Skalets torg Vi
skidservice
CENTRUMGATAN 12, VEMDALEN BY • 0684 - 30002 • SPORTHUSET.NU
utför
som tex slipning
hundliv. & F R I T I D F I S K E
Kläder, skor och utrustning för uteliv. Fisketips, kartor och utrustning för
Ekbergs Fiske & Fritid I Vemdalen by I Systembolagsombud I InfoPoint I Tel 0684-300 36 I ekbergs.nu

Skotersafari tisdag-lördag med Vemdalen Experience i Vemdalen by. Förbokas.

Skotersafari alla dagar kl. 9.30 och 13 med Äventyr & Konferens på Stockåvallen, Vemdalsskalet. Förbokas.

Kalendern

Med reservation för ändringar.

14.00-16.00 Skatetekniklektion från grunden. Föranmälan Sporthuset Storhogna Högfjällshotell. Barnens lilla vasalopp. Föranmälan Sporthuset Storhogna Högfjällshotell.

Lördag 18/3

09.00-16.00 Låna en Volkswagen på Vemdalsskalet vid Volkswagenstugan.

10.00-16.00 Barnskoterbana i Vemdalen by hos Vemdalen Experience. Drop in.

10.00-17.00 Hundspann från Stockåvallen, Vemdalsskalet. Förbokas på aventyrochkonferens.se

11.00-15.00 Häst & släde vid stallet på Vemdalsskalet.

Söndag 19/3

09.00-16.00 Skoteruthyrning Vemdalen Experience, Vemdalen by. (Ej safari)

Måndag 20/3

13.00-14.30 Grupplektion, längdteknik klassisktpå Vemdalsskalet. Anmälan på vemdalenlängd.se

13.45-15.45 Carvinglektion för nybörjare. Föranmälan krävs. Storhogna Sporthus

14.45-16.15 Grupplektion, längdteknik skate Vemdalsskalet. Anmälan på vemdalenlängd.se

Sagomysteriet

10.00-17.00 varje dag. Du köper en svarstalong hos turistinformationen på Skalets torg, Vemdalsskalet. Alla barn får ett pris.

Måndag 13/3

13.00-14.30 Grupplektion, längdteknik klassisktpå Vemdalsskalet. Anmälan på vemdalenlängd.se

13.45-15.45 Carvinglektion för nybörjare. Föranmälan krävs. Storhogna Sporthus

14.45-16.15 Grupplektion, längdteknik skate Vemdalsskalet. Anmälan på vemdalenlängd.se

15.00-16.00 Plupps längdskidkul 6-10 år. Föranmälan Sporthuset Storhogna Högfjällshotell.

Tisdag 14/3

09.00-16.00 Låna en Volkswagen på Vemdalsskalet vid Volkswagenstugan.

10.00-16.00 Barnskoterbana i Vemdalen by hos Vemdalen Experience. Drop in.

JAKTSTUGAN: Från spårcentralen på Vemdalsskalet varje dag till Jakstugan avgår vesslan varje hel timme till Jaktstugan kl. 10-15.

SAMEVISTET: Från vesselplanen vid Storhogna Högfjällshotell varje dag till Samevistet varje halv timme kl. 11-14.

14.00-16.00 Längdåkningspass för nybörjare. Föranmälan Sporthuset Storhogna Högfjällshotell.

15.00 Skoterslädtur för barn. Föranmälan Sporthuset Storhogna Högfjällshotell.

17.00-19.00 Kvällssafari med skoter. Förbokas hos Vemdalen Experience, Vemdalen by.

Onsdag 15/3

09.00-16.00 Låna en Volkswagen på Vemdalsskalet vid Volkswagenstugan.

10.00-16.00 Barnskoterbana i Vemdalen by hos Vemdalen Experience. Drop in.

10.00-17.00 Hundspann från Stockåvallen, Vemdalsskalet. Förbokas på aventyrochkonferens.se

11.00-15.00 Häst & släde vid stallet på Vemdalsskalet.

12.30-13.30 Snowboardkurs, nybörjare 8-12 år. Föranmälan Sporthuset Storhogna Högfjällshotell.

13.45-15.45 Carvinglektion med fart. Föranmälan krävs. Storhogna Sporthus.

Torsdag 16/3

09.00-16.00 Låna en Volkswagen på Vemdalsskalet vid Volkswagenstugan.

10.00-16.00 Barnskoterbana i Vemdalen by hos Vemdalen Experience. Drop in.

14.00-16.00 Längdåkning, fortsättningskurs. Föranmälan Sporthuset Storhogna Högfjällshotell.

Fredag 17/3

09.00-16.00 Låna en Volkswagen på Vemdalsskalet vid Volkswagenstugan.

10.00-16.00 Barnskoterbana i Vemdalen by hos Vemdalen Experience. Drop in.

11.00-15.00 Häst & släde vid stallet på Vemdalsskalet

13.00-14.30 Grupplektion, längdteknik klassisktpå Vemdalsskalet. Anmälan på vemdalenlängd.se

15.00-16.00 Plupps längdskidkul 6-10 år. Föranmälan Sporthuset Storhogna Högfjällshotell.

Tisdag 21/3

09.00-16.00 Låna en Volkswagen på Vemdalsskalet vid Volkswagenstugan.

10.00-16.00 Barnskoterbana i Vemdalen by hos Vemdalen Experience. Drop in.

14.00-16.00 Längdåkningspass för nybörjare. Föranmälan Sporthuset Storhogna Högfjällshotell.

17.00-19.00 Kvällssafari med skoter. Förbokas hos Vemdalen Experience, Vemdalen by.

Onsdag 22/3

09.00-16.00 Låna en Volkswagen på Vemdalsskalet vid Volkswagenstugan.

10.00-16.00 Barnskoterbana i Vemdalen by hos Vemdalen Experience. Drop in.

10.00-17.00 Hundspann från Stockåvallen, Vemdalsskalet. Förbokas på aventyrochkonferens.se

11.00-15.00 Häst & släde vid stallet på Vemdalsskalet.

12.30-13.30 Snowboardkurs, nybörjare 8-12 år. Föranmälan Sporthuset Storhogna Högfjällshotell.

13.45-15.45 Carvinglektion med fart. Föranmälan krävs. Storhogna Sporthus.

Fortsättning aktiviteter sid 18

16 Vemdalen Idag
ONT I RYGGEN? VI HJÄLPER DIG
Torg
naprapatlandslaget.se FÄRG & INREDNING HEDE BUTIK - MÅLERI INREDNING PRESENTER KLÄDER FÄRG TAPET STORGATAN 18, HEDE |070-2890029 FÖLJ OSS GÄRNA PÅ SOCIALA MEDIER FÖR TIPS OCH INSPIRATION!
Skalets
010-768 10 30
Vemdalen Idag 17 BYGGER DOM SOM BYGGER BEIJER VEMDALEN • FJÄLLVÄGEN 53 • 846 71 VEMDALEN • TEL 075-241 87 30 • BEIJERBYGG.SE VÄLKOMMEN TILL DIN BYGGHANDEL ÖPPET VARDAGAR 06.30 – 16.30 BJÖRNRIKE FIKA LUNCH PIZZA MIDDAG LIVE AFTERSKI DIN VÄRME I KYLAN www.bageriet.co 0684-303 93 VID DAMMEN IDET

Naprapat, massör och fysioterapeut

Naprapatlandslaget på Skalets torg har öppet kl 9-17. Tidsbeställning på naprapatlandslaget.se

Kalendern

Med reservation för ändringar.

Tisdag 28/3

09.00-16.00 Låna en Volkswagen på Vemdalsskalet vid Volkswagenstugan.

10.00-16.00 Barnskoterbana i Vemdalen by hos Vemdalen Experience. Drop in.

10.00-17.00 Hundspann från Stockåvallen, Vemdalsskalet. Förbokas på aventyrochkonferens.se

14.00-16.00 Längdåkningspass för nybörjare. Föranmälan Sporthuset Storhogna Högfjällshotell.

17.00-19.00 Kvällssafari med skoter. Förbokas hos Vemdalen Experience, Vemdalen by.

Onsdag 29/3

09.00-16.00 Låna en Volkswagen på Vemdalsskalet vid Volkswagenstugan.

10.00-16.00 Barnskoterbana i Vemdalen by hos Vemdalen Experience. Drop in.

10.00-17.00 Hundspann från Stockåvallen, Vemdalsskalet. Förbokas på aventyrochkonferens.se

11.00-15.00 Häst & släde vid stallet på Vemdalsskalet.

12.30-13.30 Snowboardkurs, nybörjare 8-12 år. Föranmälan Sporthuset Storhogna Högfjällshotell.

13.45-15.45 Carvinglektion med fart. Föranmälan krävs. Storhogna Sporthus.

Torsdag 30/3

09.00-16.00 Låna en Volkswagen på Vemdalsskalet vid Volkswagenstugan.

10.00-16.00 Barnskoterbana i Vemdalen by hos Vemdalen Experience. Drop in.

Bowling

I Sporthuset med restaurang Husky i Vemdalen by och på Storhogna M finns bowlingbanor som är öppna varje dag.

10.00-16.00 Barnskoterbana i Vemdalen by hos Vemdalen Experience. Drop in.

14.00-16.00 Längdåkning, fortsättningskurs. Föranmälan Sporthuset Storhogna Högfjällshotell.

Fredag 24/3

09.00-16.00 Låna en Volkswagen på Vemdalsskalet vid Volkswagenstugan.

10.00-16.00 Barnskoterbana i Vemdalen by hos Vemdalen Experience. Drop in.

11.00-15.00 Häst & släde vid stallet på Vemdalsskalet

13.00-14.30 Grupplektion, längdteknik klassisktpå Vemdalsskalet. Anmälan på vemdalenlängd.se

Barnskoterbana

Hos Experience i Vemdalen by, kan barnen testa skoterkörning på en inhägnad bana. Tisdag-lördag 10-16. Drop in.

14.00-16.00 Skatetekniklektion från grunden. Föranmälan Sporthuset Storhogna Högfjällshotell.

Det finns många anledningar till tårta och choklad!

Pralinaskar • Chokladkakor Tårtor • Desserter Present • Hantverk

Det finns många anledningar till tårtor –bröllop, dop och födelsedagar. Vår egentillverkade Klövsjö Choklad är ekologisk. I butiken finns även hantverk, presenter, kalas- och baktillbehör.

10.00-16.00 Barnskoterbana i Vemdalen by hos Vemdalen Experience. Drop in.

10.00-17.00 Hundspann från Stockåvallen, Vemdalsskalet. Förbokas på aventyrochkonferens.se

11.00-15.00 Häst & släde vid stallet på Vemdalsskalet.

Söndag 26/3

09.00-16.00 Skoteruthyrning Vemdalen Experience, Vemdalen by. (Ej safari)

Måndag 27/3

13.00-14.30 Grupplektion, längdteknik klassisktpå Vemdalsskalet. Anmälan på vemdalenlängd.se

13.45-15.45 Carvinglektion för nybörjare. Föranmälan krävs. Storhogna Sporthus

14.45-16.15 Grupplektion, längdteknik skate Vemdalsskalet. Anmälan på vemdalenlängd.se

15.00-16.00 Plupps längdskidkul 6-10 år. Föranmälan Sporthuset Storhogna Högfjällshotell.

14.00-16.00 Längdåkning, fortsättningskurs. Föranmälan Sporthuset Storhogna Högfjällshotell.

Fredag 31/3

09.00-16.00 Låna en Volkswagen på Vemdalsskalet vid Volkswagenstugan.

10.00-16.00 Barnskoterbana i Vemdalen by hos Vemdalen Experience. Drop in.

11.00-15.00 Häst & släde vid stallet på Vemdalsskalet.

13.00-14.30 Grupplektion, längdteknik klassisktpå Vemdalsskalet. Anmälan på vemdalenlängd.se

14.00-16.00 Skatetekniklektion från grunden. Föranmälan Sporthuset Storhogna.

Lördag 1/3

09.00-16.00 Låna en Volkswagen på Vemdalsskalet vid Volkswagenstugan.

10.00-16.00 Barnskoterbana i Vemdalen by hos Vemdalen Experience. Drop in.

10.00-17.00 Hundspann från Stockåvallen, Vemdalsskalet. Förbokas på aventyrochkonferens.se

11.00-15.00 Häst & släde vid stallet på Vemdalsskalet.

Fortsättning med Mat & Nöje sid 20

GOTT BRÖD FIKA & LUNCHER PIZZAFREDAG KL 16-19

Leverans till Vemdalsskalet möjlig Lokalproducerat Ekologiskt Hållbart Välkomna till oss!

18 Vemdalen Idag
HELA VECKAN
Beställ på natcake.se eller 070-318 79 02 Klövsjövägen 47a
Öppettider: klovsjostenugnsbageri.se Tel 0682-214 00 • 070-344 19 89 Följ oss på Facebook & Instagram KAFÈ – SURDEGSBRÖD

Vi finns här för dig!

Våra mäklare är experter på att sälja bostäder. Kombinationen av lång erfarenhet, fingertoppskänsla och lokalkännedom gör oss till en trygg partner i din bostadsaffär. Välkommen till oss!

Leif, Christopher, Emma, Malin och Fredrik. Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Vemdalen Vemdalsskalet, 0684-310 00, vemdalen@lansfast.se, lansfast.se/vemdalen

Vemdalen Idag 19
Sveriges mest nöjda kunder sju år i rad, enligt Svenskt Kvalitetsindex. HOVDESTUGAN Café & Restaurang ÖPPET VARJE DAG FRÅN KL. 10 Hos oss hittar du: 500 m² stor butik mot parkeringen vid Björnrike Centrat Delikatesser, presentartiklar och husgeråd Apoteksombud Tel. 0684-320 50 Alltid nybakat!
Hos oss hittar du: 900 m² stor butik Delikatesser, ostar, hjortronsylt, lokalt renkött, lokal fjällfisk Presentartiklar, leksaker och husgeråd Tel. 0684-311 60 Alltid nybakat!
Björnrike
Vemdalsskalet

Biografen GT-gården i Vemdalen by är en klassiker från 50-talet med den senaste tekniken. Biokassan öppnar en timme före föreställningen.

Mat & Nöje

Onsdag 15/3 kl. 19.00

ivet som nybliven pensionär kunde vara bättre. Evas exman flyttar in tvärs över gatan med sin nya fru och Evas son verkar obegripligt nog tröttna på sin mammas daltande och vill ha mer egen tid, utan hennes överbeskyddande hjälp. Vad ska Eva göra av all tid? Ett extraknäck dyker upp som Eva inte kan motstå – den store stjärnskådespelaren, den excentriske Harald Skoog, har drabbats av en stroke och behöver rehabilitering i sitt eget hem. Vad som börjar som en katastrof växer till varm vänskap, spirande livsglädje och till ett hopp om att livet inte är över. Faktum är att det kanske inte ens har börjat.

Charlie, en engelsklärare vars tid är på väg att ta slut. I ett sista försök till försoning försöker han återknyta kontakten med sin förlorade dotter och ställa saker till rätta. Med sitt stora hjärta och skarpa intellekt gör han sitt yttersta för att konfrontera djupt begravda sorger och den undertryckta kärlek som förföljt honom i årtionden. "The Whale" är ett kraftfullt, mänskligt drama som bjuder på mycket mer än bara mörker.

15.00-17.00 Afterski med trubadur Plonke på Bräjks Matbar, Björnrike.

15.30 Afterski med Pierre Berg på Bageriet Björnrike.

Onsdag 15/3

15.00-17.00 Afterski med trubadur Jens Persson på Bräjks Matbar, Björnrike.

15.30 Afterski med Pierre Berg på Bageriet Björnrike.

19.00 Bio i Vemdalen by. Andra akten med Lena Olin och Rolf Lassgård.

Fredag 17/3

15.00-17.00 Afterski med trubadur Micke P. på Bräjks Matbar, Björnrike.

15.00 Afterski med Patriks Combo på Vemdalsskalets Högfjällshotell.

15.30 Afterski med Pierre Berg på Bageriet Björnrike.

16.00-19.00 Pizzafredag på Klövsjö Stenugnsbageri.

20.00 Kvällsunderhållning med Pierre Berg på Bageriet Björnrike.

22.00 Pianobar med underhållning av pianist på Vemdalsskalets Högfjällshotell.

Vemdalsskalets Högfjällshotell.

15.30 Afterski med Pierre Berg på Bageriet Björnrike.

22.00 Pianobar med underhållning av pianist på Vemdalsskalets Högfjällshotell.

22.00 Nattklubb på Vemdalsskalets Högfjällshotell.

Söndag 19/3

15.00-17.00 Afterski OSIS! (Oh Shit It´s Sunday) med trubadur Håkan Fahlströmpå Bräjks Matbar, Björnrike. Fortsättning Mat & Nöje sid 22

20 Vemdalen Idag
Med reservation för ändringar.
BIOVECKAN
Lunch och fika • Öppet dagligen • 070-302 06 91 • bennysbistro.se bennysbistroklovsjo Bästa läget vid Klövsjö sportshop Lunch och fika mitt i pisten • Öppet dagligen • 070-410 29 43 katrinastugan 17-18 MARS Vemdalsskalets Högfjällshoell

Låna en Volkswagen i Vemdalsskalet

Ta chansen att provköra någon av våra modeller i fjällmiljö. Upplev en ny era med vår ID.4 GTX. Välkommen till vår stuga i Vemdalsskalet för att låna en Volkswagen.

Öppettider: Vecka 11-13, tisdag-lördag, kl. 09.00-16.00.

Åk en mil – vinn en bil! Den 7 april är det återigen dags på Storhogna. Alla som går i mål är med i utlottningen av en Volkswagen Golf Alltrack. Skanna QR-koden för att läsa mer och anmäla dig.

Gratis ski clinic v. 7-10 och 14-15

Passa på att finslipa din längdåkning i Vemdalsskalet med Peter “Kungen av Düsseldorf” Larsson. Peter har sex världscupsegrar på meritlistan och har deltagit i både OS och VM.

Från vår härliga delikatess & matdisk:

Smörgåstårtor

Festplankor • Mingelmat

Laxbomb • Pub-brickor Fruktkorgar • Bufféer och mycket mera!

Svenstavik

Öppet till 21 alla dagar, hela året

måndag–lördag 8–21 söndag 10–21

Välkommen! Denna vecka har vi ett helt gäng varor speciellt utvalda för dig (och alla andra). Vi ses!

måndag–lördag 8–21

söndag 10–21

Telefon 0687-58 10 80 Inspireras på ica.se/svenstavik

Anmäl dig till det pass du vill vara med på genom att skanna QR-koden här intill med din smarta telefon.

Svenstavik

måndag–lördag 8–21 söndag 10–21

Välkommen! Denna vecka har vi ett helt gäng speciellt utvalda för dig (och alla andra). Vi ses! Telefon 0687-58 10 80 Inspireras på ica.se/svenstavik

måndag–lördag 8–21 söndag 10–21

Vemdalen Idag 21
Volkswagen ID.4 GTX. El kombinerad bränsleförbrukning 17,3 kWh/100 km. El kombinerade CO₂-utsläpp 0 g/km.
Måndag (skatingpass) 13.00-15.00 Tisdag (klassiskt pass) 09.00-11.00 och 13.00-15.00 Onsdag (klassiskt pass) 09.00-11.00 och 13.00-15.00 Torsdag (klassiskt pass) 09.00-11.00 och 13.00-15.00 Fredag (klassiskt pass) 09.00-11.00
V38_ANNONS--UC--SSN_Svenstavik_190x127.indd 1 2021-09-27 09:30
Handla maten

Biografen GT-gården i Vemdalen by är en klassiker från 50-talet med den senaste tekniken. Biokassan öppnar en timme före föreställningen.

Mat & Nöje

Med reservation för ändringar.

Söndag 26/3 kl. 17.00

Maurice, en stor orange katt med talets gåva, reser från stad till stad och erbjuder sig att lösa deras plötsliga råttproblem. Keith, en ung pojke som kan spela flöjt, får med sig råttorna ut ur staden med hjälp av tonerna från hans instrument, medan Maurice tar emot betalningen. Vad människorna inte vet är att Maurice och Keith är vänner med råttorna och samarbetar för att tjäna lite pengar. Deras planer går som på räls tills de kommer till en helt ny stad där de träffar bokmalen Malicia, som leder dem på ett fartfyllt äventyr där de blir insyltade i att lösa stadens mystiska problem...

Måndag 20/3

15.00-17.00 Afterski med trubadur Håkan Fahlström på Bräjks Matbar, Björnrike.

15.30 Afterski med Felix & Mattias på Bageriet Björnrike.

Tisdag 21/3

10.30-16.30 Semletisdag på Klövsjö Stenugnsbageri

15.00-17.00 Afterski med trubadur Plonke. på Bräjks Matbar, Björnrike.

15.30 Afterski med Felix & Mattias på Bageriet Björnrike.

Onsdag 22/3

15.00-17.00 Afterski med trubadur Plonke. på Bräjks Matbar, Björnrike.

15.30 Afterski med Felix & Mattias på Bageriet Björnrike.

Efter att hans mamma tagit avstånd från honom för att han är homosexuell väljer Ellis French att bli marinsoldat, för att hellre dö som en hjälte än hemlös och utstött. Han är beredd att göra allt som krävs för att slippa känslan av övergivenhet, men hamnar i ett system som på grund av hans läggning inte heller kan acceptera honom, och under stenhård träning får han ständigt kämpa mot fördomar. Samtidigt finner Ellis oväntad kamratskap och styrka, och en känsla av tillhörighet som kommer att forma hans identitet och förändra hans liv för alltid.

19.00 Bio i Vemdalen by med den kritikerrosade The Whale.

Torsdag 23/3

15.00-17.00 Afterski med trubadur Tomas O´Riley på Bräjks Matbar, Björnrike.

15.00 Afterski med Happymakers på Vemdalsskalets Högfjällshotell.

15.30 Afterski med Felix & Mattias på Bageriet Björnrike.

Fredag 24/3

15.00-17.00 Afterski med trubadur Jens Persson på Bräjks Matbar, Björnrike.

15.00 Afterski med Happymakers på Vemdalsskalets Högfjällshotell.

15.30 Afterski med Felix & Mattias på Bageriet Björnrike.

16.00-19.00 Pizzafredag på Klövsjö Stenugnsbageri.

20.00 Kvällsunderhållning med Felix & Mattias på Bageriet Björnrike.

Lördag 25/3

15.00-17.00 Afterski med trubadur Jens Persson på Bräjks Matbar, Björnrike.

15.00 Afterski med Happymakers på Vemdalsskalets Högfjällshotell.

15.30 Afterski med Felix & Mattias på Bageriet Björnrike.

19.00 Vinprovning med avsmakningsmeny på Bräjks Matbar, Björnrike .

Söndag 26/3

15.00-17.00 Afterski med trubadur Micke P. på Bräjks Matbar, Björnrike.

17.00 Bio i Vemdalen by. Den makalöse Maurice.

Måndag 27/3

15.00-17.00 Afterski med trubadur Plonke på Bräjks Matbar, Björnrike.

15.30 Afterski med Ebba & Marcus på Bageriet Björnrike.

BESTÄLL I VÅR APP ELLER

Tisdag 28/3

15.00-17.00 Afterski med trubadur Plonke på Bräjks Matbar, Björnrike.

15.30 Afterski med Ebba & Marcus på Bageriet Björnrike.

Onsdag 29/3

15.00-17.00 Afterski med trubadur Jens Persson på Bräjks Matbar, Björnrike.

15.30 Afterski med Ebba & Marcus på Bageriet Björnrike.

19.00 Bio i Vemdalen by. The Inspection.

Torsdag 30/3

15.00-17.00 Afterski med trubadur Jens Persson på Bräjks Matbar, Björnrike.

15.00 Afterski med Frisk & Co på Vemdalsskalets Högfjällshotell.

15.30 Afterski med Ebba & Marcus på Bageriet Björnrike.

Fredag 31/3

15.00-17.00 Afterski med trubadur Micke P. på Bräjks Matbar, Björnrike.

15.00 Afterski med Frisk & Co på Vemdalsskalets Högfjällshotell.

15.30 Afterski med Ebba & Marcus på Bageriet Björnrike.

16.00 Afterski med Claes Lundqvist i puben på Hotell Klövsjöfjäll

16.00-19.00 Pizzafredag på Klövsjö Stenugnsbageri.

20.00 Kvällsunderhållning med Ebba & Marcus på Bageriet Björnrike.

22.00 Pianobar med underhållning på Vemdalsskalets Högfjällshotell.

22.00 Nattklubb på Vemdalsskalets Högfjällshotell.

Lördag 1/4

15.00-17.00 Afterski med trubadur Micke P. på Bräjks Matbar, Björnrike.

15.00 Afterski med Frisk & Co på Vemdalsskalets Högfjällshotell.

15.30 Afterski med Ebba & Marcus på Bageriet Björnrike.

16.00 Afterski med Claes Lundqvist i puben på Hotell Klövsjöfjäll

19.00 Vinprovning med avsmakningsmeny på Bräjks Matbar, Björnrike .

22.00 Pianobar med underhållning av pianist på Vemdalsskalets Högfjällshotell.

22.00 Nattklubb på Vemdalsskalets Högfjällshotell.

Söndag 2/4

15.00-17.00 Afterski med trubadur Håkan Fahlström på Bräjks Matbar, Björnrike.

BIOVECKAN
29/3 kl. 19.00 JETPAK.COM DIN LEVERANS – VÅR PRIORITET TEL 063-51 74 80 MITT I VEMDALEN BY • TEL 0684-305 33 • ÖPPET ALLA DAGAR • HARJEDALSPIZZA.SE
Onsdag
PÅ VÅR
HEMSIDA

RESTAURANG KONFERENS SPORTBUTIK SPA

Allt du behöver för en lyckad fjällsemester under ett och samma tak, precis vid skidbacken och längdspåren. Välkommen.

Välkommen!

Vemdalen Idag 23
Funderar du på att sälja ditt fjällboende? Hör av dig till oss på HusmanHagberg! Vi finns i Funäsfjällen, Vemdalen och Lofsdalen. Kontakta oss på tel: 0684-210 00.
Nu med skiduthyrning!
ÖPPET ALLA DAGAR
0682-41 31 00 www.klovsjofjall.se

REA

THE MOUNTAIN STUDIO • PATAGONIA

FJÄLLRÄVEN • BLACK DIAMOND

DEVOLD • HESTRA • BLACK CROWS

STÖCKLI • VAN DEER • FISCHER

DYNAFIT • DALBELLO • POC

SWEET PROTECTION • TECNICA

GIRO • JONES • FALKE • THIRTYTWO

Swiss Demo Ski T eam-med emmen och TMS ambassadö r en Kilian W eibel F o t o: O s k ar Enander Annons 420x285 Orange Jacka QR3.indd 1 Fogra51 TAC300 Coated SKALETS TORG • VEMDALSSKALET • VEMDALENSKISHOP.SE
BUTIK SKIDUTHYRNING BOOTFITTING VERKSTAD
UTVALDA PRODUKTER I BUTIKEN