Page 1

SKIBBY · JÆGERSPRIS · FREDERIKSSUND · SLANGERUP

KURSUSPROGRAM FOF FREDERIKSSUND 2019-2020 www.fof-frederikssund.dk

SPROG

Foredragsholder Mikkel Beha

Foredragsholder Peter Qvortrup-Geisling

Foredragsholder Lola Jensen

Musik

Christiansborg

Mærsk Tårnet

Elværket

Foredrag/Debat • Ture/oplevelser • Sprog • Bevægelse/Motion • Handicaphold • Kreative udfoldelser Mad med børn • Kor • Instrumentalhold • Højskole • Trivsel


FOF FREDERIKSSUND 2019/2020 FOF Frederikssund byder alle nye og tidligere deltagere velkommen til endnu en sæson. FOF er stadig en af kommunens største aftenskoler med et stort og varieret program, hvor du kan vælge mellem mange foredrag og ture samt almindelige kurser. Det er aftenskolens håb, at du vil kunne finde en aktivitet, som du kan have glæde af i den kommende vinter. FOF har gjort sit bedste for at finde frem til et varieret og alsidigt program med dygtige undervisere ud fra vores motto: Vi vil glæde os til at se dig

Jens Jørgsen Andersen

INDHOLD s. 3

FOREDRAG OG DEBAT

s. 4

FOF HØJSKOLE

s. 5-6

TURE OG REJSER

s. 7-9

SPROGSKOLEN

s. 10-12

MOTION

s. 13

KREATIVE FAG

s. 14-15

KOR OG MUSIK

Skoleleder

FOF FREDERIKSSUND

BETALING

Skoleleder: Jens Jørgen Andersen Formand: Søren Holmgaard, tlf. 23 69 80 68 Kontoradresse: Sydkajen 59, 3600 Frederikssund Mail: fof@youmail.dk

Deltagerbetalingen for et kursus vil fremgå af dette program, men også fremgå ved online tilmelding eller på girokortet. Beløb indbetalt på FOFs konto: 3409-0004209982, vil være gyldig betaling. Betaling med Dankort på FOFs hjemmeside vil være en sikker betalingsform. Beløbet trækkes, når der er sikret en plads på holdet. Ved evt. senere aflysning tilbagebetales det fulde beløb.

TILMELDING 1. Brug: www.fof-frederikssund.dk (online tilmelding og Dankort betaling) 2. Send: fof@youmail.dk (og få reserveret en plads) 3. Ring: 20 72 44 53 – kontortid, hverdage i dagtimerne. TILMELDINGSFRISTEN er torsdag d. 5/9 2019.

MØDEKORT Når du tilmelder dig over nettet, modtager du en automatisk udskrevet bekræftelse. Senere vil du modtage en mail med info om dit kursus. Er der ved tilmeldingen betalt med Dankort, vil opkrævningen lyde på 0 kr., men ellers vil det fremgå, hvad kurset koster og hvordan du kan betale. Har FOF ikke modtaget din mailadresse, vil der blive fremsendt et alm. girokort. En reservation er først gyldig, når kurset er betalt.

Der kan betales med MobilePay direkte til FOF. Brug 942844 (Husk navn og holdnummer)

KURSUSPRIS M.V. Deltagerbetaling er altid angivet ved de enkelte hold. Det vil også være angivet, hvor mange lektioner/gange, man betaler for. En lektion er en undervisningstime på 45 min. + pause. Hele kursusplanen kan ses på www.fof.dk/frederikssund.

MATERIALER Alle bøger, materialer m.v., som skal anvendes på kurset, betales af deltageren. FOF sælger ikke bøger, men angiver, hvilket bogsystem, der tænkes anvendt.

FERIER ALLE KAN - UANSET BOPÆL - DELTAGE PÅ FOFs KURSER. Bor man ikke i Frederikssund kommune, er man dog forpligtet til at opgive sit fulde CPR nr.

FOF anvender fortrinsvis de kommunale skoler, hvorfor vi følger skolernes ferieplan og holder lukket i skoleferier. Der tages forbehold for trykfejl og ændringer i programmet.

15% PENSIONISTRABAT Igen i år har FOFs bestyrelse besluttet at yde rabat til alle folke- og førtidspensionister med bopæl i Frederikssund kommune. Denne rabat gælder 1 kursus/1 holdnummer i dette program (Alle hold fra 19020-19225. Rabatten er i år på 15% og gælder alle kurser, dog ikke enkeltforedrag og ture. Opfylder du ovennævnte kriterier for rabat, må du selv fratrække beløbet før indbetaling. Det er dog en betingelse for rabat, at deltagerbetalingen er sket før kursusstart.

2

FOF FREDERIKSSUND  Se mere om de enkelte tilbud på www.fof-frederikssund.dk


FOREDRAG OG DEBAT Mikkel og den hvide verden Mikkel Beha

FREDERIKSSUND Mandag 28-10-19 kl.: 19.00 Elværket, Frederikssund

Forstå dit barns følsomhed og temperament Lola Jensen

19002 Kr. 195

Denne aften tager Mikkel os med ud på en rejse op langs Norges kyst med kurs mod polarisen og øgruppen Svalbard. I mange år har familien drømt om at sætte kursen mod nord. Efter års forberedelse med at klargøre deres nye ekspeditionsskib Wallenberg, har de nu igen kastet fortøjningerne, og er taget ud på nye eventyr. De har sat sig for at sejle så langt mod nord, som de kan. Der oppe, hvor hvalerne i vintermørket kommer ind for at spise sig fede i sild, hvor efterårslavtrykkene viser tænder, og alle i familien bliver sat på prøve, når der skal dykkes i det iskolde vand og lære at overleve i Finmarkens ekstreme kuldegrader. Mikkel tager os med på en rejse fra København og ud i vores storslåede nordiske natur, men han tager os også med der op, hvor klimaforandringerne ikke bare er ord i tykke rapporter, men barsk og synlig virkelighed - hvor stigende temperaturer får isen til at smelte og vejret bliver mere og mere ekstremt. En aften med Mikkel er både en rejse i eventyrets verden, men også en påmindelse til os alle, om at passe bedre på vores fælles klode. Filmklip og billeder vil ramme denne unikke aften ind. Billetter sælges efter først-til-mølle princippet. Tilmeld dig her på hjemmesiden - betal og du har en billet.

FREDERIKSSUND Mandag 30-09-19 kl.: 19.00 Elværket, Frederikssund

19003 Kr. 130

Lola Jensen er med sin uddannelses- og arbejdsmæssige baggrund som socialpædagog og familievejleder, og med sit talent for seriøs og humoristisk formidling, en yderst efterspurgt foredragsholder. Foredrag med Lola Jensen skaber debat, eftertænksomhed og giver deltagerne gode råd – lige til at tage med hjem og afprøve. I 1980 blev Lola Jensen uddannet socialpædagog, hvorefter hun arbejdede to år i en børnehave og efterfølgende to år på et behandlingshjem for adfærdsvanskelige børn. Lola Jensen har arbejdet som familievejleder for børnefamilier de sidste 25 år, og er fast tilknyttet TV2s Go’morgen Danmark som ekspert. Sammen med sin mand har hun selv tre børn. Foruden de mange Lola Jensen foredrag og kurser om familieliv og børneopdragelse, har hun skrevet flere bøger blandt andet ”Andre folks familie” og ”Hvis lille dreng er jeg så?”, samt udgivet DVD’er om blandt andet skolebørn og teenagere. Mange kender måske også Lola Jensen fra TV3s program ”Hjælp – vi har børn”. Lola Jensen har derfor en bred erfaring omkring det, der rører sig i “Familien Danmark” netop nu. Alle forældre vil jo faktisk deres børn det bedste. Det er bare ikke altid, at mål og handling kommer til at stemme overens. Måske fordi usikkerhed, dårlig samvittighed, manglende selvtillid, stress, osv. overhaler de gode intentioner. Lola Jensen giver gode råd til, hvordan familielivet bedst kan fungere, og hvordan de gode intentioner skinner igennem. Lola Jensen har holdt tusindvis af foredrag, og altid for fyldte sale. Grundet sine skarpe iagttagelser og underholdende personlighed er Lola Jensen hurtigt blevet den mest ærlige og anvendte ekspert, når det kniber med at få børn, familie, parforhold og job til at hænge sammen Foredrag for kommende forældre, nuværende forældre, bedsteforældre, fagpersonale.... ja alle, som har med børn at gøre: Lola Jensen, mandag d. 30. september 2019, kl 19:00 i Elværket.

Giv livet et serviceeftersyn Peter Qvortrup-Geisling

FREDERIKSSUND

19004

Mandag 20-1-20 kl.: 19.00 Elværket, Frederikssund

Kr. 150

Læge og journalist Peter Qvortrup Geisling har i tidens løb lavet mange foredrag og TV programmer. Bl.a. har han stået bag “Lægens bord”, “Ha´det godt”, “Sundhedsmagasinet” og “Diagnose søges”. Her har han forsøgt at fortælle os om sygdomme og om, hvordan man kan undgå sygdomme. Undgå stress og de mange dårligdomme, man møder i en moderne tid. I modsætning til TV programmerne, bliver livet ikke genudsendt, så derfor forsøger Geisling denne aften at inspirere os til at give livet et “serviceeftersyn” Han udtaler: Denne aften skal publikum først og fremmest have en rigtig sjov aften, når jeg kommer på besøg. Humor skal jo være sundt, så jeg har en masse sjove og tankevækkende historier med fra TV programmerne. Peter Qvortrup Geisling har en stor faglig viden om livet og sygdommene, samtidigt med at han er en formidabel fortæller og formidler. Han vil bl.a. denne aften koncentrere sig om stress, men der vil blive mulighed for at stille almene spørgsmål. Han vil også fortælle om sit virke for folkesundheden og lidt om de mange interessante personer, som har været med til at skabe de afvekslende TV programmer med det slet skjulte budskab om at passe bedre på vores helbred.

3 FOREDRAG i ELVÆRKET samlet billet Pris, Kr. 420,Hold 19007 dækker en samlet billet til FOFs 3 aftenforedrag i sæsonen 2019/20. Med denne billet har du adgang til holdene 19002, 19003 og 19004. Når der er betalt, har du en billet, og skal ved indgangen blot oplyse dit navn.

Tilmelding på fof-@youmail.dk eller ring 20 72 44 53  FOF FREDERIKSSUND

3


HØJSKOLE 5 spændende eftermiddage

MØD MIG PÅ CASSIOPEIA Park Teatret, Roskildevej v. Sillebroen

med forskelligt indhold

SVANHOLM STORKOLLEKTIV - et levende økofællesskab siden 1978 Jeanette Masasila, Svanholm Gods

FOF startede for flere år siden sin egen FOF højskole, hvor man over 5 eftermiddage i Elværket kan samles og høre interessante foredrag. Hver gang vil der være en ny foredragsholder og et nyt emne. Det har været en succes, som gentages dette efterår. Tirsdag d. 24. september

Der kan kun købes samlet billet til de 5 foredrag Pris er igen i år kun 380 kr., og der sælges efter først-til-mølle princippet. FREDERIKSSUND

19020

Tirsdage kl.: 13:00-15:00 fra d. 10-9-19 5 gange, Kr.: 380,Elværket, Frederikssund

Denne eftermiddag indledes med et causeri om operettefilmen fra 1951, hvor sanger og skuespiller Karen Nielsen sammen med pianist Allan Andersen vil fortælle om Kai Normann Andersen og lægge op til filmen “Mød mig på Cassiopeia”, som vi bagefter skal se på det store lærred. Komponisten John Berger (Hans Kurt) er gift med operetteprimadonnaen Irene (Lily Broberg). Man kan ikke påstå, at de er lykkelig gift, og det er ved at trække op til skilsmisse. Hun er nemlig begyndt at interessere sig for den charmerende flyverløjtnant (Poul Reichardt). På grund af den nagende skinsyge, kan John Berger ikke skrive de manglende numre til en operette......... og så er filmen i gang.

Tirsdag d. 22. oktober Svanholm gods blev købt i 1978 af en gruppe mennesker, som ønskede et økologisk storkollektiv i det gamle gods fra 1200-tallet med 430 hektar jord. Svanholm har været med til at vise vejen mod en verden, hvor mennesker er i balance med sine omgivelser. Man arbejder målrettet med selvforsyning af mad og energi og med at begrænse følgerne af vores forbrug. Foredraget vil også have fokus på storkollektivet anno 2019. Hvis man stiller spørgsmålet: “Ville jeg kunne leve sådan et sted?” så vil det denne eftermiddag blive forsøgt besvaret.

Mit liv med musik I KAJAK RUNDT OM GRØNLAND John Andersen, forfatter, eventyrer

Nordisk Fjer - og danmarkshistoriens største og mest spektakulære erhvervsskandale Anders Wejrup, foredragsholder Tirsdag d. 8. oktober

Tirsdag d. 10. september Denne eftermiddag vil John Andersen tage os med på et af de mange eventyr, som i 50 år har været hans hverdag. En fantastisk bedrift, som ligger langt ud over det normale, nemlig at sejle hele vejen rundt om verdens største ø Grønland - i kajak. John fortæller inspirerende og meget levende om denne rejse, samtidigt med at han viser masser af smukke billeder fra dette arktiske eventyr. John er oprindelig uddannet arkitekt, har rejst i mange lande og skrevet 18 bøger, og så har han i 3 år været formand for Eventyrernes klub.

4

Anders Wejrup var regnskabsdirektør i Nordisk Fjer. I foredraget vil han fortælle om den fantasiverden koncerndirektør Johannes Petersen havde opbygget. Anders Wejrup var datidens whistel­blower, og var med til at afsløre erhvervsskandalen. Du vil kunne følge dramaet fra A til Z. Du vil høre om moral og etik på de bonede gulve og pressens oprulning af skandalen. Undervejs i foredraget kommer du til at møde Solkongen, Pied the Ripe, Fjerkongen og Fjerdronningen, Efterretningschefen, Rigsforstanderen, Mørkets fyrste, Tryllekunstneren, Stråmanden, Panamachefen m.m. Eftermiddagen vil give et indblik i virkemidlerne hos magtmennesker og psykopater i dobbeltspil og bedrag.

FOF FREDERIKSSUND  Se mere om de enkelte tilbud på www.fof-frederikssund.dk

Mogens Dalsgaard, koncertpianist, Virum Tirsdag d. 5. november Mogens Dalsgaard blev født i Nordjylland i 1942. Da han var 6 år gammel anskaffede familien sig et klaver. Som den ældste i en søskendeflok, blev det ham, der først kom til at modtage klaverundervisning. Efter få måneders undervisning, måtte hans klaverlærerinde opgive at lære ham mere. Allerede i 9. klasse søgte han optagelse på Konservatoriet, og som 17-årig spillede han Bartholdy for en fyldt Ålborghal. Hans egentlige debutkoncert var som 21-årig - og den blev rost. Mogens Dalsgaard har i sin karriere modtaget en lang række hædersbevisninger. I 1964 fik han Musikanmelderringens kunstnerpris. Som den første modtog Dalsgaard i 1966 Gladsaxe kommunes nystiftede musikpris. I 1967 modtog han et legat af bestyrelsen for “Gudrun Wilhelm Hansens legat for yngre kunstnere” og i 1966 fik Mogens Dalsgaard et polsk statsstipendium. Mogens Dalsgaard har medvirket ved mange koncerter. I 1973 var han på plakaten i Tivoli´s koncertsal, og herefter har han medvirket på mange koncertrejser rundt i Europa. Alene i USA har han haft 35 koncertturneer. Denne eftermiddag vil Mogens Dalsgaard fortælle om sit liv og musikken. Dette krydrer han med musikalske smagsprøver på hans virituøse klaverspil. En musikalsk oplevelse afslutter Højskolen denne sæson.


MUSIKFOREDRAG Efterårets symfoniske koncerter Bo Davidsen

FREDERIKSSUND

19021

Onsdagene d. 11/9, 18/9, 25/9 og 2/10 kl.: 19:00 Kr. 600 Elværket, Frederikssund 4 spændende aftener med Bo Davidsen. Vi vil på dette kursus beskæftige os med musik, der i efteråret opføres af Danmarks Radios Symfoniorkester og Copenhagen Phil. Du vil høre om symfonisk musik bl.a. af Moussorgsky og Shostakovich. Værkerne vil blive gennemgået og sat ind i deres historiske sammenhæng. Der vil også blive lagt op til, at man kan komme med på koncertture til DR-koncertsalen og Konservatoriets koncertsal.

Operakursus - OPERA SOM KUNSTART Henrik Monved + Bo Davidsen

FREDERIKSSUND

19022

Onsdagene d. 29/1, 5/2, 19/2 & 26/2 2020 kl. 19:00-21:30 4 gange Kr. 640 Elværket, Frederikssund Bo Davidsen og Henrik Monved vil igen i år begive sig på vandring i operaens forunderlige verden. Som det tidligere har været tilfældet, vil udgangspunktet blive de værker, som spilles i Operaen på Dokøen. Der vil blive mulighed for at se en forestilling i Operaen, ligesom en kursusaften vil blive afsat til at se en opera i (stort set) sin helhed. På den måde vil man ikke blot kunne danne sig et grundigt indtryk af de valgte musikalske værker, men også bedre kunne forstå den iscenesættelse, der ligger til grund for selve opførelsen. Også den stjernestatus, som nutidens operasangere har været udsat for, vil blive belyst gennem et par eksempler.

SYNG-SAMMEN AFTEN – fællessang i Elværket FREDERIKSSUND

19023

Onsdag 16-10-19 kl.: 19:00 GRATIS ADGANG Elværket, Frederikssund Det opleves i disse år rigtigt dejligt, når mange synger sammen. Det skal ikke være højtragende eller fint, så denne aften vil alle kunne være med: Hver fugl synger med sit næb. Ideen med denne sangaften er at gøre alle glade. Man bliver glad af at synge og man bliver glad for at synge sammen med andre. I DR koncerthuset er fælles sangaftener særdeles populære – så hvorfor ikke også synge sammen i Frederikssund. Bo Davidsen sidder ved klaveret og alle skal være velkomne til at komme og være med. Det er gratis.

TURE OG OPLEVELSER Det bedste af Rosenborg slot og kronjuvelerne

Kunst på Borgen og Snapstinget CHRISTIANSBORG Torsdag 14-11-19 kl. 17.50

19017 Kr. 230

Christiansborg rummer kunstværker af meget høj kvalitet, og disse værker findes overalt på Borgen. Vores stedkendte guide vil tage os med på opdagelse i et udsnit af de mange værelser og gange. Ikke to rundvisninger er ens, da samlingen er enorm stor, og rundvisningerne skal respektere husets aktiviteter. Men der vil blive vist rundt i Vandrehallen, Folketingssalen, Landstingssalen, samt en række udvalgs- og mødeværelser. Før rundvisningen skal vi have dagens ret incl. 1 øl/ vand og kaffe i Snapstinget, Folketingets kantine. Snapstinget drives af Meyers kantiner. Mødested: Folketingets trappe i Prins Jørgens gård. Før man får adgang, skal der foretages sikkerhedscheck.

BIG: AMAGER BAKKE KØBENHAVN S.

19013

Tirsdag 24-9-19 kl. 14.00 1 omvisning Kr. 220 Billedkunstner, cand.mag. Frederik Lindskov Vindmøllevej 6, 2300 Kbh. S Nu er den her endelig! I snart 10 år har vi hørt rygter om, at man på Amager ville bygge noget så vanvittigt, som en skibakke på toppen af et moderne forbrændingsanlæg. Rygterne talte sandt, og det er selvfølgelig Danmarks egen enfant terrible, Bjarke Ingels, der har været på spil. FOFs arkitekturekspert, kunsthistoriker og filosof Frederik Lindskov, tager dig med på Amagers første rigtige bakke. Hør om visionerne og udfordringerne bag det rekorddyre projekt, der allerede inden åbning er lige dele økonomisk katastrofe og arkitektonisk mesterværk. Hør om hvordan man afbrænder 500.000 tons affald årligt med nul lugtgener og blot en smule hvid røg – under hvilken man i øvrigt kan nyde en café latte på toppen af bakken, hva’ ellers! Hør om den både blå, røde og sorte piste med kunstunderlag der snor sig 450 m ned ad anlægget, og hør om verdens højeste kunstige klatrevæg på hele 85 m.

ROSENBORG Onsdag 25-9-19 kl. 11.15

19014 Kr. 165

Det 400 år gamle renæssanceslot blev bygget af Christian 4., der med sin farverige personlighed satte et stærkt aftryk på Danmarkshistorien. Christian 4. var meget glad for at opholde sig på Rosenborg, som hurtigt blev hans yndlingsslot og rammen om mange vigtige begivenheder. Tronstolene i Riddersalen vogtes af tre løver af sølv – en gående, en siddende og en delvist liggende. De er i naturtro størrelse, og deres øjne, manker og halespidser er belagt med guld. Sammen med kongens tronstol af sølv og narhvals­ tand udgør de et spektakulært skue. På rundvisningen skal vi endvidere se Chr. d. IVs skrivestue, sengekammer og toilet. Vi skal se Chr. d. Vs gemak, Havestuen og marmorgemakket. De danske kronjuveler er resultatet af generationer af dronningers og en enkelt prinsesses store inter­esse for smykker og ædelstene. Kronjuvelernes historie starter med Christian 6.s dronning, Sophie Magdalene. Hun var blevet enke i 1746 og regnede med snart at skulle dø af sorg. Derfor skrev hun sit testamente, hvori hun bestemte, at hendes smykker ikke skulle gives til en bestemt person, men altid være ”ved kronen”. På den måde ville der altid være pragtsmykker til rådighed for den til enhver tid siddende dronning. På Rosenborg findes der fire smykkesæt, der betegnes kronjuveler. De har alle fået deres nuværende form ved Christian 8.s dronning, Caroline Amalie. Kronjuvelerne må kun anvendes af Dronningen. De er typisk i brug et par gange om året. Der bæres altid kronjuveler ved Nytårskuren, og ellers kan det være ved statsbesøg, særlige begivenheder i familien eller lignende. Mødested: Rosenborg Slot, Hovedindgangen.

Opførelsen af det kontroversielle byggeri har delt vandene fra første spadestik. Men alle er begejstrede over udsigten til et spektakulært skisportsområde i hjertet af København. Kom med og oplev dette sensationelle byggeri der meget vel kunne gå hen og blive hovedstadens mest berømte. Københavns nye vartegn. Mødested: Cafeen ved foden af bakken, Vindmøllevej 6, 2300 København. Salomon Store Copenhill.

FOF FREDERIKSSUND er stadig en af landets billigste aftenskoler.

Tilmelding på fof-@youmail.dk eller ring 20 72 44 53  FOF FREDERIKSSUND

5


TURE OG OPLEVELSER Besøg i Bjørn Wiinblads hus Lokal Omviser

MÆRSKTÅRNET og Panum

Kongehuset og Chr. d. 8.s Palæ

Med historiker Frederik Lindskov

Lokal Omviser

AMALIENBORG

19015

Torsdag 3-10-19 kl. 11.00

KGS. LYNGBY Onsdag 18-9-19 kl. 10.50 Wiinblads Hus, Højskolevej 5, Lyngby

19012

Amalienborg består af fire palæer. Christian VIII’s Palæ giver et enestående indblik i monarkiets historie igennem de seneste 150 år og et indtryk af det kongelige liv før og nu. Man kan se tidligere konger og dronningers private værelser, der er indrettet i forskellige stilarter og med ting, der sætter spor efter forskellige perioder i Danmarkshistorien. Havesalen er det største rum på denne etage og præsenterer sig smukt med gyldent silketapet, lysekrone og porcelænsovn af tysk oprindelse. Salen er det eneste rum i palæet, der har bevaret det originale rokokoloft fra 1750’erne, og konsolbordene og panelerne kan dateres til 1780’erne. Salen fremtræder som på Christian 10. og Dronning Alex­ andrines tid. NB. Vanskelige P-forhold! Mødested: Amalienborg Slot, Chr. D. 8´s Palæ

Kr. 170

BJØRN WIINBLADs HUS Efter den store Wiinblad-udstilling på Arken, er interessen for denne alsidige kunstner steget enormt. Det er derfor med stolthed, at FOF denne dag kan invitere indenfor hos en af Danmarks store kunstnere - Bjørn Wiinblad. Det er en unik oplevelse, at være i huset, der står som dengang, den elskede kunstner forlod det. Der er ikke offentlig adgang, men FOF har fået åbnet dørene. Vi bliver vist rundt i atelier og private stuer med en fornem samling af egne og udenlandske kunstværker.Det vil efter rundvisningen være muligt at købe plakater og keramik (kun kontant).Vær opmærksom på at der er mange trapper, så turen egner sig ikke for gangbesværede. Mødested: Højskolevej 5, 2800 Lyngby.

Hos FOF Frederikssund er det sikkert at betale med dankort ved tilmeldingen eller MobilePay til 942844 (husk navn og holdnummer)

6

Kr. 165

Carlsberg byen

Rundvisning med historiker Frederik Lindskov. KØBENHAVN V.

19016

Mandag 07-10-19 kl. 11.00 Kr. 150 Billedkunstner, cand.mag Frederik Lindskov. Under sloganet ”Mere København til københavnerne” omdannes i disse år Carlsbergområdet på Valby bakke til en ny urban zone. Og dette spændende byggeri har allerede vundet priser. Vi tager ruten gennem det gamle og det nye Carlsberg, og ser på forvandlingen. Fra Elefantporten og Jacobsens hus, går vi forbi Laura´s hus, hvor de store masktanke står. Vi går forbi Dipylons- og Scherfigs huse, den nye Europaskole og lagerbygningen, der er blevet forvandlet til Ottilia hotel. Vi ser på legatboligerne, Tapperitorvet, Humletorvet og Bohr´s tårn (Danmarks højeste boligtårn). Turen er på 2½ km, og vi afslutter turen i J.P.Jacobsens Have. Mødested: Ved Elefantporten. 1760 Kbh. V.

Der er aldrig længere til FOF end til din telefon

FOF FREDERIKSSUND  Se mere om de enkelte tilbud på www.fof-frederikssund.dk

KØBENHAVN N. Fredag 22-11-19 kl. 14:00-16:15

19018 Kr. 255

Ligeså brutal og fremmedgørende det gamle Panum institut fremstår ud mod Tagensvej, lige så venlig og inviterende virker det nye Mærsktårn ud mod Blegdamsvej. Sat over for hinanden udstiller de to bygningskomplekser, hvor forskelligt man betragter arkitekturens rolle i hhv. 1970’erne og i 2010’erne. Ikke desto mindre er nyt og gammelt nu svejset sammen i et overdådigt velkomstområde på 18.000 m2, hvor reposer, auditorier, caféer og break-out studiezoner hilser - ikke bare forskere og studerende - men hele byen: Velkommen. Kom med på en helt unik bygningsvandring når vi af først Frederik Lindskov præsenteres for såvel Panum og Mærsktårnet, som disse bygninger opleves fra gaden, og efterfølgende omvises inden døre i en af verdens mest avancerede forskerbyer. Tårnet strækker sig 75 m op i luften og er skabt til at bringe dansk sundhedsforskning internationalt i spidsen. Mødested: Ved Monumentet Mod Lyset i krydset Tagensvej / Blegdamsvej. Pris inkl. guidet tur omkr. Panum og i Mærsktårnet. Vær opmærksom på vanskelige P-forhold.

MANGLER DIT FIRMA ELLER DIN FORENING ET GODT UNDERVISNINGSTILBUD, SÅ KONTAKT FOF FREDERIKSSUND – TLF. 20 72 44 53.


SPROGSKOLEN ENGELSK 2-3 - lidt øvede 19051

MARIENLYSTSKOLEN Mandag kl. 15:30-17:10 36 lektioner/18 gange Brian Illemann

begyndere og TYSK - genopfriskning

ENGLISH - conversation

Start: 09.09.19 Kr. 1.360

Dette hold er for dig, som kan lidt engelsk i forvejen, svarende til 1-2 års undervisning. Der vil blive arbejdet stille og roligt, hvor det talte engelsk er i centrum. For at blive bedre til at tale, udvider vi vores ordforråd, bl.a. ved at læse kortere tekster, indgå i lette dialoger og at arbejde med oversættelse og basal grammatik. Du vil opdage, at du hver gang går hjem med “lidt mere i rygsækken”, så du efterhånden kan klare dig bedre på rejsen og lign. Sprogniveau: A1+/A2.

ENGELSK 4-5 - noget øvede MARIENLYSTSKOLEN

19053

Onsdag kl. 15:30 Lektioner: 36 / 18 gange Brian Illemann

Start: 11.09.19 Kr. 1.360

MARIENLYSTSKOLEN Mandag kl. 19:00 Lektioner: 36 / 18 gange Brian Illemann

19055

On this course we will focus on communication in English and how to improve your spoken English. In order to be better at speaking English, you need to speak and therefore a lot of time is used on speaking. For example you may speak about situations from our daily life and you may read texts which will be discussed in groups. In order to speak more accurately, there will be spots on different grammatical topics and on translating. Your vocabulary will during this course automatically be expanded. We would like you to feel safe and not be afraid of participating in conversations - there is room for everybody. We will talk and talk and talk.....Level: B.

Verstehst du das? Dette kursus er for deltagere, som tidligere har lært lidt tysk - eller slet ikke. Det handler om mundtlig tysk, så man lærer at formulere sig på et enkelt og grundlæggende tysk. Vi arbejder med enkle sætninger, der gør at man kan bruge tysk på næste rejse til Tyskland. Endvidere arbejdes der med forståelse af tysk. Undervisningen tager fat, der hvor alle kan være med og slutter, hvor vi kan gennemføre små rollespil på tysk - så alle oplever, at man kan føre en samtale på sproget. Sprogniveau: A1+/A2. Læreren er født og opvokset i Tyskland.

TYSK 2 - let øvede MARIENLYSTSKOLEN

19062

Tirsdag kl. 18:50 Start: 17.09.19 Lektioner: 36 Kr. 1.360 Hartmut Krumhaar, tlf. 51 93 95 78 Das verstehe ich.... Dette kursus er for deltagere, som tidligere har lært lidt tysk og ikke er på helt bar bund. De første par gange bruges på at genopfriske og komme ind i “det tyske”, og så er grundlaget lagt til at fortsætte med at gøre dig bedre rustet til rejse eller ophold i Tyskland. Undervisningen er baseret på mundtlig tysk, læsning af lette tekster og samtale (fortrinsvis på tysk) om hverdagsemner og aktuelt stof. Små rollespil vil indgå, da det træner hverdagsdialogen. Sprogniveau: A2/A2+. Læreren er født og opvokset i Tyskland.

Sprogniveau: B2 / B2+

ENGELSK 6-7 - øvede Mandag kl. 17:15 Lektioner: 36 / 18 gange Brian Illemann

19061

Tirsdag kl. 17:00 Start: 17.09.19 Lektioner: 36 / 18 gange Kr. 1.360 Hartmut Krumhaar, tlf. 51 93 95 78

Dette hold er for dig, som kan noget engelsk i forvejen, men som f.eks. mangler ord eller rutine. Vi vil i nogen grad tale – in English, of course. Vi går stille og roligt frem, så alle kan følge med. Vi udvider vores engelske ordforråd, bl.a. ved at læse tilpassede engelske tekster og ved at lave forskellige oversættelser. Grammatik vil blive inddraget i det nødvendige omfang for at kunne bygge sætningerne rigtigt op. Sprogniveau: B1/B1+.

MARIENLYSTSKOLEN

MARIENLYSTSKOLEN

Start: 09.09.19 Kr. 1.360

19054 Start: 09.09.19 Kr. 1.360

Dette hold er for dig, som taler og forstår en hel del engelsk, og som gerne vil blive endnu bedre og mere sikker. Vi vil i den største del af tiden tale – in English, of course. På dette hold læser vi i overvejende grad tekster fra engelsksprogede medier og taler herom. Vi konverserer om forskellige emner, og laver oversættelser. Vi inddrager grammatik, så vi kan udtrykke os mere præcist og bygge sætningerne rigtigt op. Målet med undervisningen er at udvide vores ordforråd samt at kunne forstå bedre og udtrykke os mere præcist og nuanceret. Sprogniveau: B2/B2+.

Sproghold hos FOF har stadig en meget lav deltagerbetaling.

Hos FOF Frederikssund er det sikkert at betale med dankort ved tilmeldingen eller MobilePay til 942844 (husk navn og holdnummer)

Tilmelding på fof-@youmail.dk eller ring 20 72 44 53  FOF FREDERIKSSUND

7


SPROGKURSER SPANSK 1 -

begyndere til rejsebrug

FALKENBORGSKOLEN

SPANSK 4 19065

19068

FALKENBORGSKOLEN

Mandag kl. 17:00 Start: 16.09.19 Lektioner: 36 / 18 gange Kr. 1.360 Monica R. Jensen, tlf. 41 41 00 80

Mandag kl. 19:00 Start: 16.09.19 Lektioner: 36 / 18 gange Kr. 1.360 Monica R. Jensen, tlf. 41 41 00 80

Det er igen blevet meget populært at lære spansk, og spansk sprog kan bruges ved rigtig mange rejser. Der er ret store dele af verden, hvor man taler og forstår spansk, så det vil være en god investering i at lære sproget. Du vil hos FOF med vores charmerende, dansktalende peruvianer Monica, får lært alt det grundlæggende. Tal, ord, vendinger o.s.v., så du i nogen grad kan være forberedt på din næste rejse. Hurtig tilmelding anbefales, da dette trin let bliver overtegnet. Der arbejdes med grundbogen “En Vivo” - kun tekstbogen, som anbefales anskaffet til kursusstart.

Dette kursus er for deltagere, som tidligere har lært spansk i en årrække. Ret meget af det grundlæggende er på plads, så der er basis for at lære nye ord og vendinger. Kurset Spansk 4 vil bringe dig videre med et pænt ordforråd og god udtale - og dermed et mere nuanceret sprog. Men det er også et kursus, der samler op fra niveau 3. Der startes med repetition, og så arbejdes der videre. Der arbejdes stadig med grammatik, så du fortsætter med at blive godt rustet til den næste rejse. FOFs dygtige lærer, hjælper dig på vej!

SPANSK 2 -

FRANSK 1 -

let øvede

FALKENBORGSKOLEN

19066

Onsdag kl. 17:00 Start: 18.09.19 Lektioner: 36 / 18 gange Kr. 1.360 Monica R. Jensen, tlf. 41 41 00 80 Bidt af spansk? Glad for spansk som rejsesprog? Spanien og andre spansktalende lande er dejlige mål for en rejse, men man får det bedste udbytte af sin rejse, hvis man i nogen grad kan sproget. Vi repeterer startgrundlaget og bygger nye ord og vendinger på. Der vil også blive talt om spansk kultur og levevis, så man er endnu bedre rustet til næste rejse. FOFs dygtige lærer er den charmerende, dansktalende peruvianer Monica, som vil guide dig igennem vinterens sprogkursus. Grundbogen “EN VIVO” fortsætter.

SPANSK 3 -

noget øvede

FALKENBORGSKOLEN

MARIENLYSTSKOLEN Onsdag kl. 19:00 Lektioner: 30 / 15 gange Pierre Bernard

19067

Dette kursus er for deltagere, som tidligere har lært noget spansk svarende til 2-3 års undervisning, men som nu gerne vil videre. En del af det grundlæggende er på plads, så der er basis for at lære nye ord og vendinger, samt et mere nuanceret sprog. Der arbejdes stadig med grammatik, så du fortsætter med at blive godt rustet til den næste rejse til f.eks. Spanien eller hvor du nu gerne vil hen. FOFs dygtige spansklærer, hjælper dig på vej! Grundbog. EN VIVO.

19073 Start: 18.09.19 Kr. 1.140

Lær fransk fra grunden hos FOF. Fransk er et smukt og charmerende sprog, og Frankrig er et velbesøgt og interessant rejseland. Frankrig er i øvrigt et af de mest besøgte rejselande i verden. Vil du på din næste rejse være bedre rustet, så er dette kursus velegnet, idet vi fra grunden vil lære det talte sprog. Du vil lære at fortælle lidt om dig selv, spørge om vej, købe ind og afgive bestilling på en restaurant. Endelig vil vi have spots på dele af fransk kultur. Sprogniveau: A1+.

FRANSK 2 -

let øvede

Onsdag kl. 19:00 Lektioner: 36 / 18 gange Brian Illemann

noget øvede

19074 Start: 11.09.19 Kr. 1.360

Dette kursus henvender sig til dig, som allerede kan lidt fransk, svarende til ca. 1 års undervisning. Nu vil du gerne kunne klare dig lidt bedre på rejsen og lign. Vi går stille og roligt frem, så alle kan følge med - der er plads til alle. Let grammatik og let tekstmateriale. Og så megen fokus på at tale fransk. Du vil opdage, at du hver gang går hjem med lidt mere i “rygsækken” og kan mere end blot at købe to øl og et frimærke. Du vil kunne føre lette samtaler. Sprogniveau: A1+. På kurset anvendes Vibeke Gade: ”Franskbogen” – 6. udgave.

FOF FREDERIKSSUND  Se mere om de enkelte tilbud på www.fof-frederikssund.dk

19075

MARIENLYSTSKOLEN Onsdag kl. 17:15 Lektioner: 36 / 18 gange Brian Illemann

Start: 11.09.19 Kr. 1.360

Dette kursus henvender sig til dig, som allerede kan noget fransk, svarende til 2-3 års undervisning. Vi vil i nogen grad tale – en francais, naturellement. Vi udvider vores franske ordforråd, bl.a. ved kortere dialoger, ved at læse franske tekster og ved at lave forskellige oversættelser. Grammatik bliver inddraget i det nødvendige omfang for at kunne bygge sætningerne rigtigt op. Vi skal efterhånden kunne udtrykke os om det, der sker, skete og vil ske – og deltage aktivt i samtaler om almindelige dagligdags emner o. lign. Sprogniveau: A2. På kurset anvendes: ”Franskbogen” (6. udg.) af Vibeke Gade.

FRANSK 7-8 -

begynderhold

MARIENLYSTSKOLEN

Onsdag kl. 19:00 Start: 18.09.19 Lektioner: 36 / 18 gange Kr. 1.360 Monica R. Jensen, tlf. 41 41 00 80

8

FRANSK 4 -

fortsættere/øvede

noget øvede

MARIENLYSTSKOLEN Mandag kl. 18:50 Lektioner: 36 / 18 gange Leni Dahl, tlf. 22 79 28 14

19076 Start: 30.09.19 Kr. 1.360

Bidt af Frankrig og fransk sprog? Frankrig er et dejligt rejseland, men man får det bedste udbytte af sin rejse, hvis man i nogen grad kan sproget. Dette hold forudsætter, at du i nogen grad kan sproget og kan betegne dig selv om noget øvet. Vi starter med at friske lidt op på startgrundlaget og bygger nye ord og vendinger på. Der vil også blive talt om fransk kultur og levevis, så man kan blive endnu bedre rustet til næste rejse rundt i Frankrig. Det vil igen være FOFs dygtige fransklærer Leni Dahl, der vil øse af sin store viden om fransk sprog og kultur. Vi vil læse: ”Le petit Prince” af Antoine de Saint-Exupèry, og sideløbende arbejde videre med relevant grammatik. Sprogniveau: B2.


SPROGKURSER FRANSK -

ITALIENSK 3 - let/noget øvede

viderekomne

19077

MARIENLYSTSKOLEN Mandag kl. 17:00 Lektioner: 36 / 18 gange Leni Dahl, tlf. 22 79 28 14

Start: 30.09.19 Kr. 1.360

Du har tidligere lært fransk og føler dig nogenlunde sikker. Du magter dagligdags fransk, men vil gerne videre. Få lært en rigtig god intonation og få et langt større ordforråd. Læreren er cand.mag og meget erfaren med fransk sprog og kultur, så det bliver virkeligt muligt at få et større kendskab til sproget og til landet Frankrig og fransk kultur. Vi vil læse romanen ”Je vais bien, ne tèn fais pas” af Oliver Adam, og sideløbende arbejde videre med fransk grammatik ”Par écrit”. Sprogniveau: B2+.

19082

FALKENBORGSKOLEN

19084

Start: 17.09.19 Kr. 1.360

Mandag kl. 17:45 Lektioner: 36 / 18 gange Elisa Panici, tlf. 71 81 14 46

Start: 16.09.19 Kr. 1.360

TREKLØVERSKOLEN Tirsdag kl. 17:45 Lektioner: 36 / 18 gange Elisa Panici, tlf. 71 81 14 46

ITALIENSK 5 - øvede

Du har modtaget et par års italienskundervisning og føler dig rimeligt hjemme ved let anvendelse af sproget. Du kan købe ind og føre en let samtale med en italiener. Men du vil gerne videre: Lære flere ord og vendinger, samt få styrket den grundlæggende grammatik. Grundbog: Nuovo Espresso 2 – Første gang kan evt. fællesindkøb aftales.

ITALIENSK 8 - viderekomne

ITALIENSK FOR BEGYNDERE FALKENBORGSKOLEN

19080

Tirsdag kl. 19:25 Lektioner: 36 / 18 gange Elisa Panici, tlf. 71 81 14 46

Start: 17.09.19 Kr. 1.360

Rejser du (også) til Italien? Er det charmerende italienske sprog noget for dig? Så er her et hold for rene begyndere. Der kræves ingen forkundskaber, og der bliver lagt vægt på det elementære, daglige sprog. Næste rejse til Italien bliver mere udbytterig, når man selv kan købe lidt ind eller bestille, når man er ude at spise. Læreren er italiener, så der vil hele tiden blive talt et korrekt italiensk. Grundbog: Nuovo Espresso 1. Første mødegang kan evt. fællesindkøb aftales. Sprogniveau: A1

ITALIENSK 2 -

let øvede

FALKENBORGSKOLEN

19081

Tirsdag kl. 16:00 Lektioner: 36 / 18 gange Elisa Panici, tlf. 71 81 14 46

Start: 17.09.19 Kr. 1.360

Rejser du (også) til Italien - igen, igen? Du har tidligere lært et begynder italiensk, og nu vil du gerne videre. Dette kursus er for let øvede, som har lært noget af det grundlæggende. Der arbejdes videre med grundbogen Passaparola 1 - fra kap. 8. Du vil lære nye vendinger og få et større ordforråd, og dermed i større udstrækning blive i stand til at klare dig i hverdagssituationer som turist i Italien. Læreren er italiener, så der vil overvejende blive talt italiensk på holdet. Grundbog: Passaparola 2, fra kap. 7 Sprogniveau: A1+.

Italiensk niveau A2++ er for dig, som allerede forstår de mest almindelige ord og udtryk, og som kan fortælle om dig selv, din familie og dit arbejde. Du kan læse enkle tekster og forstå indholdet i kortere, skriftlige beskeder og breve. Du kan deltage i en almindelig meningsudveksling af kortere varighed, og du kan skrive enkle tekster, som fx breve og personlige notater. Grundbog: Passaparola 2, fra kap. 35 Sprogniveau: A2++.

FALKENBORGSKOLEN

19085

Mandag kl. 16:00 Lektioner: 30 / 15 gange Elisa Panici, tlf. 71 81 14 46

Start: 16.09.19 Kr. 1.360

Italiensk niveau B1.1 er for dig, der forstår hovedindholdet i dagligdags emner samt udsendelser i radio og tv, hvor der tales klart og tydeligt. Du forstår tekster i hverdagssprog eller med relation til dit arbejde. Du kan klare de fleste situationer, der opstår ved rejser i Italien. Du kan uforberedt indgå i samtaler om hverdagsemner og kan fortælle en historie eller give et kort resumé af en bog eller film. Du kan skrive en enkel og sammenhængende tekst og skrive personlige breve, hvor du beskriver oplevelser og indtryk. Grundbog: Nuovo Espresso 3, fra kap. 4.

ITALIENSK 4 - noget øvede FALKENBORGSKOLEN

19083

Mandag kl. 19:25 Lektioner: 36 / 18 gange Elisa Panici, tlf. 71 81 14 46

Start: 16.09.19 Kr. 1.360

Italiensk niveau A2 er for dig, som allerede forstår små hverdagsord og udtryk. Du kan forstå sammenhængen i korte beskeder og meddelelser, læse korte tekster samt finde bestemte oplysninger i fx hverdagsbrochurer. Du kan udveksle enkel smalltalk og vendinger om dig selv, din familie og dit arbejde. Du kan også skrive korte notater. Grundbog: Nuovo Espresso 2. Fra kap. 3.

FOF – UGENS BEDSTE TIMER

Tilmelding på fof-@youmail.dk eller ring 20 72 44 53  FOF FREDERIKSSUND

9


MOTION TAI CHI CHUAN Begyndere/let øvede

YOGA 19101

Mandag kl. 17:00 Start: 16.09.19 Lektioner: 30 / 15 gange Kr. 1.140 Foreningscentret Pedersholm, Frederikssund Kirsten Skov, tlf. 24 27 20 22 Vil du have god motion? På dette hold undervises der i Tai Chi Chuan. Qi Gong er nemme kinesiske energiøvelser, som stimulerer energiens cirkulation i medianbanerne og styrker immunforsvaret. Tai Chi Chuan er en gammel kinesisk bevægelseskunst og udføres langsomt. Begge systemer øger kropsbevidstheden, koncentrationen, balancen samt styrker muskler og knogler. Se mere: www.taichikursus.dk. Holdet er fortrinsvis for begyndere og let øvede

Fortrinsvis øvede

19102

Tirsdag kl. 19:00 Start: 10.09.19 Kr. 1.360 Lektioner: 36 / 18 gange Frederikssund Gymnasium, Frederikssund Kirsten Skov, tlf. 24 27 20 22 Vil du have god motion? Tai Chi er et gammelt kinesisk bevægelsessystem af meget langsomme bevægelser, baseret på læren om yin & yang. Oprindelig en kampsport, men formålet med Tai Chi er sund træning for kroppen og sindet. Alle kan lære Tai Chi, og det ses dagligt på gader og pladser i Asien. Holdet er fortrinsvis for øvede. Begyndere er velkomne, men bør tilmeldes til hold 19101, hvor der tages hensyn til, at man er begynder. Se yderligere oplysning på: www.taichikursus.dk eller kontakt Kirsten Skov (tlf. 24 27 20 22).

Yoga - for alle

YOGA - RYGHOLD 19105

Mandag kl. 17:00 Start: 16.09.19 Lektioner: 24 / 12 gange Kr. 900 Frederikssund Private Realskole, Frederikssund Malena Jagd, tlf. 28 48 33 68

Yoga - for alle

19109

Tirsdag kl. 09:15 Start: 17.09.19 Lektioner: 46 / 23 gange Kr. 1.740 Frederikssundhallen, Frederikssund Dorethe Pedersen, tlf. 30 56 53 30 Hvis du vil styrke dig selv og din krop, så er undervisning i yoga med til at give dig en bedre og roligere hverdag. Har du en stresset hverdag - så kan du gennem yogaen blive bedre til at slappe af. Gennem yogaens legemsøvelser, kombineret med åndedrætsøvelser, får du på en effektiv, men blid måde, styrket, strakt og smidiggjort din krop. Hver undervisningsgang afsluttes med afspænding. Du vil opleve, at spændinger, stress og småskavanker påvirkes positivt, og at du både fysisk og psykisk får større ro og velvære - og dermed mere overskud i hverdagen. Medbring tæppe og underlag. Letsiddende tøj. Når holdene 19105 og 19106 er færdige til jul, vil der blive tilbudt nyt hold efter nytår 2020.

Handicaphold

19106

Mandag kl. 18:50 Start: 16.09.19 Lektioner: 24 / 12 gange Kr. 900 Frederikssund Private Realskole, Frederikssund Malena Jagd, tlf. 28 48 33 68

Handicaphold

19110

Onsdag kl. 09:15 Start: 11.09.19 Lektioner: 36 / 18 gange Kr. 1.360 Foreningscentret Pedersholm, Frederikssund Pernille Nielsen, tlf. 23 74 22 78

Handicaphold

19111

Onsdag kl. 11:00 Start: 11.09.19 Kr. 1.360 Lektioner: 36 / 18 gange Foreningscentret Pedersholm, Frederikssund Pernille Nielsen, tlf. 23 74 22 78 Har du ondt i ryggen? Eller andre steder? Undervisning på små hold for deltagere med ryg-, skuldre-, nakke- og åndedrætsproblemer og gigtlidelser. Individuel undervisning. Åndedrættet er en vigtig del af yogaen, så du lærer en sundere vejrtrækning. Hver undervisningsgang afsluttes med afspænding. Du vil opleve en større ro og velvære og mere overskud i hverdagen. Kun små hold. Handicaperklæring skal udfyldes ved starten. Medbring tæppe og underlag.

PILATES Sund motion

19107

Mandag kl. 10:00 Start: 02.09.19 Lektioner: 37½ / 25 gange Kr. 1.420 Frederikssundhallen, Frederikssund Rie Freja Ørnemark, tlf. 31 61 32 13 Denne træningsform giver dig en flot kropsholdning og en stærk og smidig krop. På holdet trænes og styrkes de muskelstrukturer, der stabiliserer og styrker bevægeapparatet (arme og ben). Du får trænet hele kroppen, men fokus ligger på de indre muskler, så måske opdager du muskler, du ikke tidligere har kendt. Vi styrker maven, bugen, rygsøjlen og lænden, men resten af kroppen kommer bestemt også på arbejde. Gennem pilates lærer du at bevæge kroppen så effektfuldt, som muligt - dog uden at du overbelaster muskler og led. Herudover styrkes din kropsbevidsthed og din kropsholdning forbedres. Medbring: yoga eller træningsmåtte, evt.tæppe. Påklædning: Løstsiddende tøj eller træningstøj.

10

FOF FREDERIKSSUND  Se mere om de enkelte tilbud på www.fof-frederikssund.dk


MOTION OG FAMILIE YOGA - HATHA Blid og god motion

MINDFULNESS 19108

Mandag kl. 11:00 Start: 02.09.19 Lektioner: 60 / 30 gange Kr. 2.260 Frederikssundhallen, Frederikssund Rie Freja Ørnemark, tlf. 31 61 32 13 Hatha yoga omhandler primært de klassiske yogastillinger, altså den fysiske del af yogaen. Denne form har til formål at skabe balance i kroppen, men også i sindet. Få bedre styr på din krops måde at reagere på og få lært nogle øvelser, som kan give dig en bedre hverdag. Gennem yogaens legems­ øvelser, kombineret med åndedrætsøvelser, får du på en effektiv, men blid måde, styrket, strakt og smidiggjort din krop. Hver undervisningsgang afsluttes med afspænding og kort meditation. Undervisningen er en hjælp til selvhjælp. Der stilles ikke krav til fysisk præstation, men det drejer sig om at opleve og nyde. Fællesskabet og humoren er også en vigtig del af denne oplevelse. Du vil opleve, at spændinger, stress og småskavanker påvirkes positivt, og at du både fysisk og psykisk får større ro og velvære - og dermed mere overskud i hverdagen. Alle kan deltage. Medbring tæppe og underlag. Påklædning: letsiddende tøj.

Hos FOF FREDERIKSSUND er alle velkomne - uanset bopæl. Du skal dog opgive dit CPR, hvis du ikke bor i Frederikssund kommune.

I balance med krop og sind

FAMILIEMAD MED BØRN 19114

Nem mad om tirsdagen

19140

Tirsdag kl. 17:00 Start: 17.09.19 Lektioner: 24 / 12 gange Kr. 980 Frederikssund Private Realskole, Frederikssund Mette Windekilde, tlf. 26 88 86 02

Tirsdag kl. 16:30 Start: 24.09.19 Lektioner: 21 / 7 gange Kr. 800 Frederikssund Private Realskole, Frederikssund Marianna Lauritzen, tlf. 51 22 37 62

19115

Hverdagsmad for voksne med børn Dette kursus er beregnet for den travle familie, som gerne vil samarbejde om fremstillingen af god mad – hvor voksne og børn hygger sig og sammen laver middagen. Og samtidigt være fri for at handle ind en enkelt dag om ugen. Kurset henvender sig til familier med et par børn (ca. 7-12 år), der hver tirsdag går i køkkenet sammen for at lave en 2-3 retters menu, der bagefter nydes.

I balance med krop og sind

Tirsdag kl. 18:50 Start: 17.09.19 Lektioner: 24 / 12 gange Kr. 980 Frederikssund Private Realskole, Frederikssund Mette Windekilde, tlf. 26 88 86 02 Mindfulness er en særlig måde at være opmærksom på. Al undervisning i mindfulness er en blanding mellem teori og praktiske øvelser. I undervisningen med mindfulness laver vi øvelser, som er en kombination af yogaøvelser, tai chi og pilates - med focus på rolige bevægelser og vejrtrækning. Øvelserne er både stående, siddende og liggende. Med mindfulness træner man evnen til bevidst nærvær uden at dømme og evaluere sig selv, sine tanker, følelser eller kropslige fornemmelser. Målet med mindfulness er bl.a. at være til stede helt og fuldt i nuet, frem for at bekymre sig om problemer relateret til fortiden eller fremtiden. Mindfulness skal medvirke til forbedret kontrol over opmærksomheden og større accept, selv når livet er svært. Effekten skulle gerne være færre negative tanker og bekymringer og dermed mindre angst og depression. Medbring: Yogamåtte el. lign. samt et tæppe.

Prisen dækker hele familien (mor, far + et par børn), mens udgiften til råvarerne afregnes med holdets lærer. Max. 6 familier på dette hold. Den første dag aftales, hvilke menuer der skal laves i efteråret. Det kan være: asiatisk mad, nyt nordisk, vegetar, egnsretter, italiensk, havets fristelser o.s.v. Holdet mødes tirsdagene d. 24/9, 1/10, 8/10, 22/10, 29/10, 5/11 & 12/11 kl. 16:30-19:30

Tilmelding på fof-@youmail.dk eller ring 20 72 44 53  FOF FREDERIKSSUND

11


VARMTVANDSTRÆNING OG TRIVSEL GRAVIDE I VAND For gravide

VARMTVANDSTRÆNING 19117

Lørdag kl. 12:00 Start: 14.09.19 Lektioner: 9 / 9 gange Kr. 440 Frederikssund Sygehus, Frederikssund Mette Asgaard, tlf. 40 57 26 26

For gravide

19118

Lørdag kl. 12:00 Start: 23.11.19 Lektioner: 9 / 9 gange Kr. 440 Frederikssund Sygehus, Frederikssund Mette Asgaard, tlf. 40 57 26 26

For gravide

19119

Lørdag kl. 12:00 Start: 08.02.20 Kr. 440 Lektioner: 9 / 9 gange Frederikssund Sygehus, Frederikssund Mette Asgaard, tlf. 40 57 26 26 VARMTVANDSTRÆNING FOR GRAVIDE Varmtvandsbassinet på Frederikssund sygehus danner rammen om disse kurser, der henvender sig til gravide. Det er vigtigt, når man er gravid, at man holder sig i form - og jo bedre du er i form, jo bedre og lettere går fødslen. Samtidigt er det 32 grader varme vand med til at give velvære og afslapning. Holdene er på ca. 3 måneder, men man kan starte, når man har lyst og der er plads. Dog vil der kun være plads til 6 gravide på hvert hold. Hvis du ønsker mere info om dette nye tiltag hos FOF Frederikssund, kan du kontakte holdets lærer Mette Asgaard, tlf. 40 57 26 26.

FREDERIKSSUND

19121

FREDERIKSSUND

19128

Mandag kl. 15:00 Start: 09.09.19 Lektioner: 28 / 28 gange Kr. 1.380 Frederikssund Sygehus, Frederikssund Eva Hein, tlf. 21 45 31 74

Lørdag kl. 12:45 Start: 14.09.19 Lektioner: 28 / 28 gange Kr. 1.380 Frederikssund Sygehus, Frederikssund Mette Asgaard, tlf. 40 57 26 26

19122

VARMTVANDSTRÆNING PÅ LØRDAGE FOF tilbyder træning i sygehusets varmtvandsbassin til lindring af en række sygdomme. Der vil være bevæge- og styrkeøvelser, udspænding og afspænding - med redskaber og til musik. Individuelle hensyn på små hold. Handicaphold med max. 6 deltagere. Holdet er: lørdage kl. 12:45-13:30

FREDERIKSSUND

Mandag kl. 15:45 Start: 09.09.19 Lektioner: 28 / 28 gange Kr. 1.380 Frederikssund Sygehus, Frederikssund Eva Hein, tlf. 21 45 31 74

FREDERIKSSUND

19123

Mandag kl. 16:30 Start: 09.09.19 Kr. 1.380 Lektioner: 28 / 28 gange Frederikssund Sygehus, Frederikssund Eva Hein, tlf. 21 45 31 74

FREDERIKSSUND

19124

TRIVSELSBOOST Bedre velvære

19130

Mandag kl. 17:15 Start: 09.09.19 Kr. 1.380 Lektioner: 28 / 28 gange Frederikssund Sygehus, Frederikssund Eva Hein, tlf. 21 45 31 74

Mandag kl. 19:00 Start: 23.09.19 Kr. 560 Lektioner: 12 / 4 gange Marienlystskolen, Frederikssund Coach Arne Wesenberg, tlf. 28 70 73 71

19125

I TRIVSELSBOOST vil du blive præsenteret for konkrete værktøjer til, hvordan du kan sætte dig i stand til at lede dig selv hen mod en større trivsel. Og handle på det.

FREDERIKSSUND

Onsdag kl. 17:15 Start: 11.09.19 Kr. 1.380 Lektioner: 28 / 28 gange Frederikssund Sygehus, Frederikssund Dorthe Hvidt, tlf. 28 90 31 22

FREDERIKSSUND

19126

Onsdag kl. 19:00 Start: 11.09.19 Lektioner: 28 / 28 gange Kr. 1.380 Frederikssund Sygehus, Frederikssund Dorthe Hvidt, tlf. 28 90 31 22

FREDERIKSSUND

19127

Onsdag kl. 09:45 Start: 11.09.19 Lektioner: 28 / 28 gange Kr. 1.380 Frederikssund Sygehus, Frederikssund Dorthe Hvidt, tlf. 28 90 31 22 Varmtvandstræning. FOF tilbyder træning i sygehusets varmtvandsbassin til lindring af en række sygdomme. Der vil være bevæge- og styrkeøvelser, udspænding og afspænding - med div. velegnede redskaber. Individuelle hensyn på små hold. Handicaphold med max. 6 deltagere. Der kan være overtegnet på de tidlige mandagshold - og tilmelding KUN pr. mail eller på hjemmesiden.

FOF - UGENS BEDSTE TIMER

12

VARMTVANDSTRÆNING

FOF FREDERIKSSUND  Se mere om de enkelte tilbud på www.fof-frederikssund.dk

Metoden består af 4 enkle trin: 1) Hvad virker allerede. 2) Hvad ønsker jeg at der skal ske? Og på hvilken måde? 3) Hvad skal der til, for at det sker? 4) Hvad er det første skridt? Hvad vil der ske på kurset: Grundlæggende tages der udgangspunkt i, hvad der virker - hvad der er OK, frem for at tage udgangspunkt i “problemet”. TRIVSELSBOOST er et forløb med træning i fokus på det, du er god til. Der er ingen krav til forberedelse, ud over lyst, og at du er indstillet på at snakke og lave små øvelser - sammen med andre. TRIVSELSBOOST bygger på NLP metoden, og er først og fremmest en række praktiske værktøjer. Det vil foregå i åbne og trygge rammer og er præget af lige dele humor og alvor, og du bliver hjulpet igennem forløbet.

Hos FOF Frederikssund er det sikkert at betale med dankort ved tilmeldingen eller MobilePay til 942844 (husk navn og holdnummer)


KREATIVE HOLD TEGNING/MALING På Willumsens Museum

SKULPTURKURSUS 19150

Med Powertex

TEGNING OG MALING 19156

Med Xenia

19160

Mandag kl. 13:00 Start: 30.09.19 Kr. 840 Lektioner: 21 / 7 gange J.F. Willumsens Kunstmuseum, Frederikssund Dina Rawat, tlf. 29 93 24 24

Tirsdag kl. 17:00 Start: 17.09.19 Kr. 660 Lektioner: 16 / 4 gange CreateArt, Slangerup Rene Amelung, tlf. 20 61 76 09

Tirsdag kl. 18:30-21:00 Start: 17.09.19 Kr. 1.240 Lektioner: 33 / 11 gange Ådalens Skole, Frederikssund Xenia Michaelsen, tlf. 26 20 02 58

Med udgangspunkt i den nyeste udstilling på J.F. Willumsens museum, lader vi os inspirere af mange forskellige kunstnere, der er med på udstillingen. Museet vil blive brugt aktivt og vi vil bruge de muligheder det giver at have værkerne omkring os. Til hver kursusgang vil der være stillet opgaver og historierne bag værkerne bliver fortalt. Man får forståelse for kunstneren og hans ideer. Kurset kan følges af alle, uanset niveau, da der tages udgangspunkt i den enkelte kursist. Der arbejdes primært med farvekridt, akvarel og akryl. Læreren er kunsthistoriker og underviser på aften- og højskoler, og hun er tilknyttet museet som omviser. Der vil være 7 undervisningsgange (excl. 25. nov.) Medbring selv dine materialer: Papir, blyant, tegneblok (gerne A3), samt de farver du kan lide (dog ikke oliemaling).

SKULPTURKURSUS - hos CreateArt På dette skulpturkursus kan du lære at lave flotte skulpturer med det unikke Powertex medie. På kurset vil der blive arbejdet med både skulpturblokke og stående figurer, så du får mulighed for at skabe dine helt egne, unikke figurer på hver sin måde. René Amelung vil præsentere dig for forskellige, spændende oplæg, som du så kan arbejde ud fra. Alle kan deltage på dette kursus, men holdet vil være eksklusivt med kun plads til 6 deltagere (så først til mølle....). Du vil få en grundig gennemgang af alle materialerne og individuel vejledning, så du gennem kursusforløbet kan nå i mål med skulpturerne. Materialeudgift på 450 kr. må påregnes, og der afregnes med læreren den første kursusgang.

Dette kursus vil lære dig at male eller tegne. Du er begyndt og kan ikke rigtigt komme videre. Eller du har malet noget, men det fungerer ikke helt optimalt. Eller du vil bare gerne i gang med at male/tegne. Xenia Michaelsen er lokal kunstner, bosat i Frederikssund - og var sidste år med i finalen som Danmarks bedste Portrætmaler. Nu tilbyder hun dig et kursus, hvor du kan få personlig vejledning, inspiration og omtanke, som hjælp til at starte eller komme videre. Xenia er født og uddannet i Moskva og på Danmarks Designskole. Hun har været 21 år i Danmark og har haft en lang række udstillinger, bl.a. Hillerød kunstforening, FTFs kunstforening og Social- og sundhedsskolen. På dette kursus vil du lære at se og inspirere dig selv. Kunstneriske elementer gennemgås og læreren vil hjælpe dig til at finde spændende ideer til dine malerier. Du vil få masser af stof og støtte til den videre selvudvikling. Dette kursus vil være professionel hjælp til de ikke-professionelle. Medbring: Skitseblok eller lærred, malegrej og det arbejde, som du evt. er i gang med.

MIXED MEDIA - FOR ALLE

AKRYLMALING For begyndere Tirsdag kl. 10:00 Lektioner: 16 / 4 gange CreateArt, Slangerup Vivi Amelung, tlf. 20 61 76 09

For begyndere Tirsdag kl. 17:00 Lektioner: 16 / 4 gange CreateArt, Slangerup Vivi Amelung, tlf. 20 61 76 09

19152 Start: 17.09.19 Kr. 660

19153 Start: 22.10.19 Kr. 660

Vil du gerne lære at male, men mangler den rette vejledning til at komme i gang? Så er dette kursus et rigtigt godt sted at starte. Undervisningen er en kombination af teknikker og inspirerende maleøvelser, der åbner op for en verden af spændende og kreative udtryksformer. Der arbejdes ud fra forskellige oplæg, så du trin for grin bliver ført gennem maleriets opbygning. Du vil få masser af muligheder for at eksperimentere og opleve glæden ved at fordybe sig i maleriet. Deltagerprisen er excl. materialer. Som kursis hos CreateArt vil du kunne købe materialer med rabat. Materialeliste fremsendes inden kursusstart.

For alle Tirsdag kl. 10:00 Lektioner: 16 / 4 gange CreateArt, Slangerup Vivi Amelung, tlf. 20 61 76 09

For alle Tirsdag kl. 17:00 Lektioner: 16 / 4 gange CreateArt, Slangerup Vivi Amelung, tlf. 20 61 76 09

19158 Start: 14.01.20 Kr. 660

STRIKKEDESIGN 19159

FREDERIKSSUND

19161

Start: 14.01.20 Kr. 660

Tirsdag kl. 18:30 Start 17.09.19 Lektioner: 21 / 7 gange Kr. 780 Ådalens skole, Frederikssund Joan Markussen, tlf. 27 58 43 99

Er du vild med Mixed media og har du lyst til at eksperimentere? Formålet med at arbejde med Mixed Media er at skabe unikke værker, hvor mange elementer indgår. På dette kursus vil du opleve uanede muligheder og udtryksformer. På kurset arbejder vi bl.a. med tekstur og spændende effekter, der giver dig mulighed for at skabe unikke billeder. Du vil lære at mikse materialer, arbejde med collager, trykteknikker, skabeloner, stencils, rispapir, stof m.m. Også egne billeder vil kunne indgå i et kunstværk. Deltagerprisen er excl. materialer. Som kursist hos CreateArt vil du kunne købe materialer med rabat. Materialeliste fremsendes inden kursusstart.

Er du forældre og vil gerne strikke moderigtigt tøj til dig selv eller dine børn? Eller er du bedstemor med mange børnebørn, som du gerne vil strikke til? Eller ønsker du at strikke efter egen idé - og er du nybegynder - så vil dette kursus være ideelt for dig. På kurset vil vi tage fat på enkeltteknikker til at få et flot resultat, Du vil lære, hvordan man læser en opskrift, så den ikke bliver uoverskuelig. Du vil lære om forkortelserne i opskrifterne og hvordan man kan lave enkelte ændringer, som ændrer resultatet efter dit ønske. Der vil blive fokuseret på baby- og børnestrik. Du vil lære, hvor man finder opskrifter, lærer at downloade og lære at finde det rigtige garn eller tilpasse til den opskrift, man ønsker at bruge. Der vil blive undervist i vævestrik og top down strik, som er meget in for tiden. Og endelig vil det være muligt at gå i dybden med egne ideer og udvikle en opskrift.

Der er aldrig længere til FOF end til din telefon

Tilmelding på fof-@youmail.dk eller ring 20 72 44 53  FOF FREDERIKSSUND

13


MUSIK OG KOR KOR - KAMMERKORET VIVA FREDERIKSSUND Onsdag kl. 18:30 Lektioner: 13 gange Islebjerg Kirke, Frederikssund Helga Svensson

19201 Start: 04.09.19 Kr. 880

Kammerkoret Viva er et 4-stemmigt kor, der arbejder seriøst og målrettet med musikken og den gode klang. Korets repertoire favner bredt. Klassiske korsatser og værker, dansk/nordisk kormusik, danske sange/ salmer giver koret sig gerne i kast med - og med godt resultat. Der arbejdes målrettet hen mod den årlige koncert Bededags aften i Elværket. Der vil være en vejledende stemmeprøve. Korerfaring og nodekendskab er en fordel, men ikke et krav. Glæden og fællesskabet ved at synge er i højsædet for at blive en del af dette velfungerende kor. Mød op til Åbent hus onsdag d. 4/9 kl. 18:30 og hils på koret og mød også de aktive sangere, der meget gerne tager imod nye korvenner. Der øves hver onsdag i Islebjerg kirke kl. 18:3021:00. Holdet får i år igen Helga Svensson som dirigent, mens organist Peter Hermann sidder ved flyglet. Koret kan kontaktes gennem Anne Søbæk (tlf. 61 30 33 89) eller mail: kammerkoretviva@gmail.com.

Tirsdag kl. 18:30 Lektioner: 30 gange Kingoskolen, Slangerup Marianna J Petterson

Begyndere / øvede 19208

FREDERIKSSUND Lørdag kl. 10:00 Lektioner: 12 gange Ådalens Skole, Frederikssund Bo Davidsen

Start: 07.09.19 Kr. 1.000

Lørdag d. 7. september begynder Frederikssund Symfoniorkester på en ny sæson i kantinen på Ådalens skole. Vi øver 12 lørdage á 4 timer (kl. 10-14) på Ådalens skole eller et andet sted. Den første gang vil vi aftale sæsonens prøvedage og -steder. I sæsonen gennemføres en julekoncert i december og en nytårskoncert søndag d. 19/1-2020, samt en forårskoncert 11/4 - 2020 på gymnasiet. Spiller du et instrument, som kan bruges i et symfoniorkester, og er du en rimelig nodelæser, skal du være meget velkommen. Vil du vide mere om symfoniorkestret kan du læse på hjemmesiden eller ringe til dirigent Bo Davidsen. Tilmelding til FOF (gerne fra denne hjemmeside). Deltagerbetaling på 1.000 kr. dækker med 500 kr. i undervisningsgebyr og 500 kr. til orkestrets koncerter. Der startes 7/9 og sæsonen varer til sidst i april 2020. Du kan læse mere på: www.frederikssundsymfoniorkester.dk

Begyndere / let øvede 19205 Start: 03.09.19 Kr. 1.140

Kan du godt lide at synge? Men måske er stemmen blevet lidt rusten - det gør intet, for du kan godt være med. Bare du synger rent. Syng sammen med andre sangglade mennesker og lær at bruge din stemme. Vi vil lære at synge i 3 stemmer. Vi har det sjovt, så lattermusklerne røres også. Der synges viser, pop, danske sange, folkesange, evergreens og små klassiske satser. Modulet afsluttes med en lille koncert. Holdet er for både for mænd og kvinder - begyndere og øvede. Efter nytår 2019 vil et nyt hold blive tilbudt.

19212

Torsdag kl. 16:00 Start: 12.09.19 Lektioner: 10 gange Kr. 940 Trekløverskolen/Falkenborg, Frederikssund Brian Illemann, tlf. 93 95 75 50 Stemmen er også et instrument, så man kan gå til sang, som man også kan gå til f.eks. klaver eller guitar. Måske har du tidligere sunget i kor, eller også har du et ønske om at lære at synge eller blive bedre til det. Uanset din stemme og din baggrund, får du mulighed for professionel undervisning. Din stemme vil være i centrum. Kontakt lærer Brian Illemann (tlf. 93 95 75 50) for at høre, om der er plads på holdet - og få tildelt DIN optimale tid.

Det forpligter at være en af kommunens største aftenskoler. Derfor prøver FOF at leve op til vort motto: klogere - sundere - gladere

14

FOF FREDERIKSSUND  Se mere om de enkelte tilbud på www.fof-frederikssund.dk

19210

Mandag kl. 17:00 Start: 09.09.19 Lektioner: 10 gange Kr. 940 Ådalens Skole, Frederikssund Claus Esbensen, tlf. 21 91 59 01

Begyndere / øvede

SOLOSANG

SANGGRUPPEN AFTENRØDE SLANGERUP

GUITAR

FREDERIKSSUND SYMFONIORKESTER

19211

Mandag kl. 19:00 Start: 09.09.19 Lektioner: 10 gange Kr. 940 Ådalens Skole, Frederikssund Claus Esbensen, tlf. 21 91 59 01 GUITAR- spansk eller akustisk samt Ukulele. Vil du gerne lære at spille guitar eller ukulele? Er du helt nybegynder? Eller måske kan du allerede spille, men ønsker at blive endnu bedre? Måske er det den klassiske guitar, der tiltaler dig, så du kan spille melodier helt alene? Spansk/akustisk/western dækker over den spillemåde, hvor man bruger guitaren som akkompagnement til sange, d.v.s. fortrinsvis rytme og becifring. Du vil på dette kursus få lært at bruge din guitar, så du kan spille til dine yndlingsmelodier og sange, f.eks. Beatles, Kim Larsen eller Ed Sheeran. Uanset om du er nybegynder eller øvet, skal du være velkommen. Nodelæsning og becifring indgår i undervisningen, så du, ud over at lære at spille, også vil lære at læse musik. Du kan kontakte holdets lærer Claus Esbensen (tlf. 21 91 59 01) for aftale om der er plads, samt en konkret undervisningstid. Bemærk: Alle tider er vejledende, og DIN undervisningstid forsøges tilpasset det tidspunkt, hvor du kan, så kurset bliver optimalt.


MUSIK KLAVER

KLARINET 19213

Små hold

Små hold

KLAVER 19215

Torsdag kl. 18:00 Start: 12.09.19 Lektioner: 10 gange Kr. 940 Trekløverskolen/Falkenborg, Frederikssund Brian Illemann, tlf. 93 95 75 50

Onsdag kl. 18:00 Start: 11.09.19 Lektioner: 10 gange Kr. 940 Musikskolen Bakkebo, Frederikssund Morten Sønderskov Jensen, tlf. 51 34 86 17

KLAVERUNDERVISNING - lær at spille klaver. Alle, der har lyst til at lære at spille klaver - eller kan det i forvejen - skal være velkomne på disse hold. Undervisningen koncentrerer sig om DIG, og der vil blive taget udgangspunkt i dit niveau og dine ønsker. Dermed bliver det helt individuel undervisning. Små hold med individuel tilrettelæggelse. Selv om det er holdundervisning, vil du personligt og individuelt få ½ lektion (22½ min) undervisningstid pr. gang. Der undervises i lige netop det, som du gerne vil lære. Undervisningen varer 10 uger. Herefter vil tilmelding til et nyt modul være mulig. Før du tilmelder dig et af holdene, kan det anbefales at undersøge, om der er plads, så du kan få en tidsmæssig aftale med klaverlærer: Brian Illemann, tlf. 93 95 75 50.

Dette hold er for dig, som gerne vil lære at spille klarinet. Uanset om du er begynder, eller har spillet i mange år, kan du være med på dette hold, hvor der er individuel undervisning. Begyndere vil lære at håndtere instrumentet og man vil lære noder. Fortsættere vil lære at få en bedre lyd ud af klarinetten, samt lære korrekt intonation. Det vil være en fordel at man før tilmelding kontakter holdets lærer Morten Sønderskov Jensen (52 34 86 17) med henblik på at få en tidsmæssig aftale.

19214

Onsdag kl. 16:00 Start: 11.09.19 Lektioner: 10 gange Kr. 940 Ådalens Skole, Frederikssund Bodil Hogrefe, tlf. 28 97 18 14 Vil du lære at spille harmonika? - Individuel undervisning for begyndere og øvede. Dette kursus er for dig, der gerne vil lære at spille harmonika helt fra grunden eller har lyst til at lære mere, så du også kan spille sammen med andre. Du lærer både at bruge noder og ører, så musikken kommer til at klinge. Der undervises både i knap- og pianoharmonika. Forlængelse er mulig på et efterfølgende hold. Den anførte undervisningstid er vejledende og den konkret tid aftales med læreren på tlf. 28 97 18 14.

19222

Små hold

19223

Onsdag kl. 18:00 Start: 04.09.19 Lektioner: 10 gange Kr. 1.240 Kingoskolen, Slangerup Marianna J Petterson, tlf. 42 80 04 18

Små hold

19224

Fredag kl. 14:00 Start: 06.09.19 Kr. 1.240 Lektioner: 10 gange Kingoskolen, Slangerup Marianna J Petterson, tlf. 42 80 04 18

Små hold

19225

Fredag kl. 18:00 Start: 06.09.19 Kr. 1.240 Lektioner: 10 gange Kingoskolen, Slangerup Marianna J Petterson, tlf. 42 80 04 18

HARMONIKA - PIANOELLER KNAPHARMONIKA FREDERIKSSUND

Små hold

Mandag kl. 18:00 Start: 02.09.19 Lektioner: 10 gange Kr. 1.240 Kingoskolen, Slangerup Marianna J Petterson, tlf. 42 80 04 18

Når et af holdene 210-225 er afsluttet (1. modul), vil der altid blive tilbudt forlængelse på et nyt hold/nyt kursus (2. og 3. modul).

KLAVERUNDERVISNING - lær at spille klaver. Alle, der har lyst til at lære at spille klaver - eller kan det i forvejen - skal være velkomne på disse hold. Undervisningen koncentrerer sig om DIG, og der vil blive taget udgangspunkt i dit niveau og dine ønsker. Dermed bliver det helt individuel undervisning. Små hold med individuel tilrettelæggelse. Selv om det er holdundervisning, vil du personligt og individuelt få 30 min. undervisningstid pr. gang. Der undervises i lige netop det, som du gerne vil lære. Undervisningen varer 10 uger. Herefter vil tilmelding til et nyt modul være mulig. Før du tilmelder dig et af holdene, kan det anbefales at undersøge, om der er plads, så du kan få en tidsmæssig aftale med klaverlærer: Marianna Petterson, tlf. 42 80 04 18.

Mangler dit firma eller din forening et godt undervisningstilbud, så kontakt FOF Frederikssund - tlf. 20 72 44 53

Tilmelding på fof-@youmail.dk eller ring 20 72 44 53  FOF FREDERIKSSUND

15


Kreativ udfoldelse

FOF Frederikssund

Yoga

Musik

Frederikssund

Foredrag

Sprog

Tai Chi

Sydkajen 59 3600 Frederikssund Tlf. 20 72 44 53 fof@youmail.dk www.fof-frederikssund.dk

Profile for Grafisk Forum

FOF Frederikssund E-2019  

FOF Frederikssund E-2019