Rundt om Skive no5

Page 1

Gratis magasin for hele skive kommune

nr. 5 oktober 2010

MUSIK:

METTRO

vil være toppen af elektro-rocken VIND:

Koncert- & Biografbilletter Vi ta’r en snak med:

Kulturudvalgsformanden

Det Jyske Ensemble: Slut med at vente på publikum

Jacob Jensen Design lancerer nyt kisteog urnedesign

5 skarpe til Adm. direktør Christian Lindberg Olsen


2

Indhold

På vej mod den 4. årstid

4

Slut med at vente på publikum

8

Kære læser! Det skal ikke være nogen hemmelighed: Vi er stolte af den modtagelse vi får rundt om af læsere og annoncører. Tak for det!

5 skarpe til Christian Lindberg Olsen

10

Still Going Strong

12

Rundt om Kulturudvalgsformanden i Skive Kommune

16

Shoppingsider

18

Jacob Jensen Design lancerer nyt kisteog urne design

26

Gode tips til huden

29

Strikkeopskrift Vendevest

33

Mettro vil være toppen af elektro-rocken

35

Filmanmeldelse

38

Kultur - sportskalender

Dette nr. omhandler flere sider af kulturen i Skive. På den ene side har vi ekstra fokus på Det Jyske Ensemble, et formiddabelt ensemble, som vi har kendt i mange år her i Skive. Vi går bag om ensemblet, prøver at anskueliggøre deres mange kvaliteter, og - deres situation. Bak op om disse dygtige musikere, der kæmper for at bevare ensemblet! Der ligger mange gode musikalske oplevelser og venter på os, både unge og ældre!

Julefrokosterne er dukket op i medierne, og man begynder at snakke om hvor næste års julefrokost skal holdes. Vi har julefrokostsider i dette nr., der indeholder gode bud på hyggelige spisesteder! Christian Lindberg Olsen hedder manden bag driften af Restaurant Strandtangen og Hotel Pinenhus. Vi var nysgerrige og ville høre, hvad det var for en ildsjæl der er dukket op. Han har svaret på 5 skarpe, læs hvad han fortæller om sig selv. Strikkeopskriften denne gang er venligst udlånt af butik Kurven, ny kreativ butik i Stoholm.

På den anden side, beslutningssiden, har vi snakket med formanden for Kultur- og fritidsudvalget i Skive Kommune, Poul Erik Christensen. Om kulturen i Skive, hvad han mener om kulturhusene der skyder op på egnen og ikke mindst Skive Museum hvad med det?

På midtersiderne findes efterårs- og julefrokost program for Kulturcenter Limfjord.

Var der nogen der så TV MIdtVest for nylig? Hvis ikke, kan man kigge med her på flotte kister, designet af Jacob Jensen Design. Et kæmpe arbejde er færdigt, 2 års research og design; Diamanten er klar til salg.

På gensyn til nr. 6 i november! Anette Thygesen, redaktør

Glæd dig allerede nu til vort julenr., der vil være krydret med julegaveideer, opskrifter og ikke mindst hyggelige fortællinger!!

Anette Thygesen anette@grafisk-bureau.dk

Layout og udgivelse: Grafisk Bureau 97 53 51 51 Kontakt og annoncesalg: Grafisk Bureau | Rikke Boudigaard 41 28 50 31 Artikler: Helle Ringgaard, Ansatz.dk, Thomas Korsgaard Foto: Gert Laursen Tryk: Arco Grafisk Skive Oplag: 24.000 (hele Skive kommune)


NR. 5 oktober 2010

Masser af TV

– i allerskarpeste kvalitet 30/30 Mbit/s

Stor TV Pakke (inkl. HD kanaler) Fri dansk fastnet telefoni (valgfrit) Waoo! Online Film

399,Intropris – bestil nu!

pr. md.

Min. pris. i 6 mdr.: 3.543,-, heraf tilslutning 750,og halvårligt TV Servicegebyr 399,-*

Fiberbredbånd | TV | Telefoni | www.energimidt.dk

Nu kommer Waoo!, og du kan godt glæde dig. Waoo! går nemlig forrest med digitalt TV og gi’r dig de største TV-oplevelser med knivskarpe billeder og suveræn lyd. TV fra Waoo! betyder, at du får meget mere ud af dit TV. Glæd dig til HDTV, TV on demand, Waoo! Bio, Start Forfra og meget meget mere. Når du vælger Waoo! 3 pakken, får du også lynhurtigt fiberbredbånd og fri dansk fastnet telefoni. Og så får du fri adgang til Waoo! Online Film resten af året – 400 film leveret af Movieurope direkte på din computer. Læs mere om Waoo! 3 på www.energimidt.dk. Og skynd dig at bestille, hvis du vil have den gode pris.

*Tilbuddet gælder til 31.12.2010. Bindingsperioden og introprisen gælder i 6 mdr. Herefter er normalprisen 528,- pr. md. excl. telefoni og 617,- pr. md. inkl.fri dansk fastnet telefoni. Min. pris indeholder: Tilslutning: 750,-, Abonnement: 6x399,- pr. md. og halvårligt TV Servicegebyr: 399,- i alt 3.543,-. Forudsætter adgang til fibernet. Introtilbuddet gælder kun for kunder, der ikke har modtaget internet, TV og/eller telefoni via deres fibernetforbindelse inden for de seneste 6 måneder. Fri adgang til Waoo! Online Film, 400 film leveret af Movieurope, gælder til og med 31.12.2010 (normalpris 99,- pr. md.).

3


4

Tekst: Helle Ringgaard, Ansatz Foto: Gert Laursen

Det Jyske Ensemble: Slut m

Det Jyske Ensemble spiller friskt ud; musikerne trodser de dystre for at møde mennesker mellem mad og musik... ’Så var der en af de unge, der spurgte: ’Var det dér en fuga?’. ’Nej’, svarede jeg: ’en fuga lyder sådan her’. Så fik jeg Uffe med på fagotten og så de andre, og pludselig sad vi dér og improviserede. Vi skabte musikken på stedet til tilhørerne. Vi mødte publikum, lige hvor de var med den musik, de var nysgerrige efter at vide mere om. Det var til at blive helt høj på!’ Henrik Husum spiller obo i Det Jyske Ensemble. Det var ham, der blev helt høj en efterårsdag i

Skive. Han har været med i ensemblet fra begyndelsen i 1988, og er en af de garvede musikere. De sidste to år, siden Statens Kunstråd varslede, at dagene med sikker statsstøtte var talte, har ensemblets musikere levet med fyresedlerne ventende fra skiftende datoer; senest 1. januar 2011. Men han og kollegerne har fået ny luft i 11. time. Dels har Skive, Viborg og Morsø kommuner sat penge af på deres budgetter og givet hinanden håndsslag på, at Det Jyske Ensemble også

spiller i 2011 i det gamle Viborg Amt. Statstilskud eller ej. Dels giver det energi til alle, når en gruppe engagerede, professionelle musikere i løbet af en arbejdsuge kommer ud og fylder deres musik i 500 ører, der hverken er vant til at høre fuga eller fagot. Koncertplanen for ugen hed: Resen Skole, Skive Friskole, Viborg Katedralskole, Viborg Idrætshøjskole og Mad&Musik i Kvols Forsamlingshus!


NR. 5 oktober 2010

5

med at vente på publikum

e undertoner og kvitterer for den lokale opbakning og drager ud

Nyt udspil Den aktive, opsøgende strategi er ny. Den kom ind i ensemblet, da Erik Kamp Hansen trådte til som chef i marts i år. Han forlod en stilling som kultur- og fritidschef i Fredericia Kommune efter 11 år for at tage udfordringen Det (lukningstruede) Jyske Ensemble op og prøve sin musikleder-uddannelse fra konservatoriet af for fuld musik. - Jeg ved noget om, hvad der fordres, hvis man vil drive kultur. Og samtidig synes jeg,

at Statens Kunstråd har truffet en helt forkert beslutning om at nedlægge os, fordi der findes andre klassiske ensembler med base i Randers, Herning og Esbjerg. Beslutningen er truffet på et sted med hyppige S-togsafgange og uden den store sans for afstanden fra Kjellerup til Hanstholm! Det er i min optik ikke realistisk, at vores område vil have hvad Kunstrådet kalder ’en pæn dækning’ med klassiske musiktilbud, hvis Det Jyske Ensemble forsvinder, siger Erik Kamp Hansen.

Han er ikke i tvivl om, hvorfor et professionelt nærtilbud om live klassisk musik er relevant: - Klassisk musik er værdifuld. Tonerne rækker dybt ind i vores følelser her og nu, og kan samtidig forbinde os med mennesker på tværs af århundreder. Musikken ophæver tiden, og som kunst kræver den virkelig noget af sine folk. Musikerne er som top-tunede atleter; deres præstationer er meget mere end talent, det er også håndværk, der kalder på dyb respekt.


6

Med mad i munden Men uden publikum, ingen værdi, ingen levende kultur. Erik Kamp Hansen er ikke bleg for at indrømme, at den klassiske musik generelt - og også Det Jyske Ensemble - har haft en tendens til at øve og optræde for musikkens egen skyld. - Og mens vi har siddet og ventet i koncertsalene, er vores publikum blevet gråhåret! Vi har forsømt at træne nyt publikum op, så de også kan have glæde af musikken. Selvfølgelig skal vi blive ved med at spille de traditionelle klassiske koncerter, men vi skal også turde gå nye veje for at komme publikum i møde. Uden dem har vi ingen eksistensberettigelse, siger ensemblechefen. En af de nye veje hedder Mad&Musik. Vejen går ud i forsamlingshuse, foreninger og biblioteker, og er en uformel bid mad i selskab med musikerne, som bagefter fortæller om deres instrumenter og serverer musikalske smagsprøver. Koncerterne er gratis for både publikum og arrangører, og takket være et el-klaver doneret af Venneforeningen er ensemblets pianist David Strong nu også rejsende på eget instrument. Foreløbig en fuldtonet succes.

Klassisk kultur Skive Musikskole har stolte traditioner for at kunne tilbyde undervisning på de mere sjældne instrumenter, med blandt andre musikere fra Det Jyske Ensemble som lærere, og musikskoleleder Peter Bæk er blandt dem, som hilser det nye initiativ meget velkomment. - Det er et godt ensemble, musikerne er meget dygtige; der er skrevet musik specielt til dem, og Det Jyske Ensemble spiller musik, man ikke kan høre andre steder. Skive Musikskole har stor glæde af musikernes lærerkræfter og deres medvirken i Symfoniorkestret Salling Spillemænd. Jeg har dog savnet et større lokalt engagement og at ensemblet som helhed gjorde en indsats for at brede den klassiske musik ud til især børn og unge - den klassiske musiks kommende publikum. Det er dejligt, at de tager fat på den udfordring at gøre sig uundværlige, siger Peter Bæk. Han håber blandet andet på, at et bevaret Jysk Ensemble vil kunne indgå i musikskolens arbejde med at etablere et ungdomssymfoniorkester. Flyt en stol Det Jyske Ensemble har en Venneforening, der gennem årene har samlet et trofast klassisk

Budget 2011 Til sæsonen 2011 har Det Jyske Ensemble foreløbig knap halvdelen af sit sædvanlige budget at gøre godt med. Ud af små 3 millioner kroner kommer 730.000 kroner fra Skive Kommune, 2 millioner fra Viborg Kommune og 110.000 kroner fra Morsø Kommune. De tre kommuner har sammen besluttet at investere i at bevare det professionelle, klassiske musiktilbud i

1988 Det Jyske Ensemble med fem blæsere og et klaver grundlægges i Skive. Primus motor: musikskoleleder Otto Lindum. Pengene til driften kommer fra Viborg Amt og - efter få år - alle amtets 17 kommuner. Det Jyske Ensemble har fra begyndelsen øvelokale på Skive Seminarium. 4. oktober 1988 Ensemblets første koncert i Festsalen på Skive Seminarium

kommunerne i det gamle Viborg Amt – uanset hvor meget Statens Musikudvalg til november beslutter at give. Der er søgt om 4,3 millioner kroner. Ensemblechef Erik Kamp Hansen og bestyrelsen arbejder også på at skabe muligheder for, at de over 70 medlemmer af Erhvervsklubben kan give deres støtte til den klassiske musik i en mere kontant form for ejerskab.

Ensemblet har siden spillet 50-80 koncerter om året på hjemmebane. Og en del udenfor, når der har været bud efter de dygtige musikere. Skolekoncerter, julekoncerter i Skive Kirke og opstemte Nytårskoncerter i Kulturcenter Limfjord er årlige begivenheder.

1998 Det Jyske Ensemble vokser med tre strygere; violin, cello og bratsch til ni musikere

publikum, og en Erhvervsklub, der yder moralsk opbakning. Udsigten til et stramt budget og mange rejsedage fra Spøttrup til Thy og Tjele næste år giver ensemblet behov for en ny, praktisk form for lokal hjælp. - Vi har brug for mennesker, der helt konkret vil give en hånd med, når vi kommer og spiller koncert i deres område; hænge plakater op, flytte stole frem og tilbage, sælge billetter og cd’er, siger musikchef Erik Kamp Hansen. Det første hold hænder har allerede meldt sig parate på Thisted-kanten. En anden praktisk mulighed er at gå til koncert og bruge hænderne til at klappe. Den chance håber formanden for ensemblets bestyrelse, Skives borgmester Flemming Eskildsen, at rigtig mange mennesker vil benytte sig af det kommende år. - Selvfølgelig kan man godt overleve uden musik. Men vi vil ikke undvære det fyrtårn, som Det Jyske Ensemble er i vores område. Et kulturtilbud om klassisk musik på et højt professionelt niveau, som vi ellers skal rejse langt for at opleve. Vi vil ikke give afkald på Det Jyske Ensemble, selv om staten svigter os, siger borgmester og bestyrelsesformand Flemming Eskildsen.

Det Jyske Ensembles Venneforening Har eksisteret i 20 år. Har hen ved 400 medlemmer. Koster 100 kroner om året. Formand: Torben Lassen, Skive. Kontakt: ANTOLA@dlgmail.dk eller telefon 9751-1974

1999 Ensemblet får øvelokaler på Resenlund

December 2006 En arbejdsmiljørapport viser, at Arbejdstilsynets grænseværdier for lyd er overskredet i øvelokalet, og musikernes ører er i fare for at tage yderligere skade. Forskellige tiltag med lyddæmpende materialer løser desværre ikke problemet. Ensemblet flytter øvelokale til Viborg Musiksal i 2008.


NR. 5 oktober 2010

Klassisk oversat

Solist: Musiker der optræder alene på sit instrument. Ensemble: En gruppe solister. De fleste rockbands kunne hedde ensembler; en forsanger, en guitarist, en bassist og en trommeslager. (I den klassiske musiks verden hedder trommeslagere i øvrigt janitsharer.) Trio: Når tre solister spiller sammen, Kvartet: hvis der er fire, Kvintet: når der er fem, Sekstet: seks musikere sammen. Begreberne fungerer også i jazz og andre musiksammenhænge. Strygere: Strengeinstrumenter, der stryges med en bue. Det Jyske Ensemble har tre: en violin, en bratsch (som klinger lidt dybere end en violin) og en cello (så stor, at den står på gulvet) Blæsere: Instrumenter man blæser luft gennem for at skabe lyd. Træblæsere er bygget af træ, og messingblæsere skal pudses. Det Jyske Ensemble har tre træblæsere; klarinet, obo og fagot og en messingblæser, der spiller på horn. Pianist: Person der spiller på klaver, flygel, keyboard (og el-orgel og andet med tangenter). Symfoniorkester: Orkester med mange forskellige instrumenter. Tit også med flere af samme slags, for eksempel violiner og trompeter. Det Jyske Ensemble er rygrad i Skive Symfoniorkester. MGK Nordvest: En slags musikkens gymnasium i Skive, hvor unge kan forberede sig til at søge ind på konservatoriet. I sommeren 2009 blev alle ansøgere fra MGK Nordvest optaget. Musikere fra Det Jyske Ensemble underviser her. Kammerkoncerter: Koncerter der er skrevet til få instrumenter og til at blive spillet i mindre lokaler. Kræver ikke en koncertsal og et symfoniorkester for at være en stor oplevelse. Som hvis Mads Langer giver en intim koncert på ’Pigen og Trompeten’ i stedet for at fyre den af med hele bandet på Skive Festival.

Det Jyske Ensemble i efteråret

22. august: Opera i det grønne, Resenlund (Skive Symfoniorkester) 29. august: Koncert med blæserne i Skive Anlæg 8. september: Skolekoncerter på Resen Skole og Skive Friskole 21. september: Musikken i bøgerne: Foredrag på Skive Bibliotek ved Christina Dahl, Det Jyske Ensemble 22. september: Koncert på Skive Gymnasium 24. september: Musik & Mad i Kvols Forsamlingshus 5. oktober: Sandwichkoncert på Skive Bibliotek Ensemblet håber at skabe endnu flere arrangementer, inden året er forbi; både skolekoncerter, Mad & Musik og julekoncerter. Kontakt ensemblet på mail@detjyskeensemble.dk eller telefon 97 51 06 99, hvis du vil have musikken til at spille i din forening, skole, kirke eller institution. Eller kig forbi på www.detjyskeensemble.dk

2007 Viborg Amt nedlægges. Det Jyske Ensemble overgår til statsstøtte fra Musikudvalget under Statens Kunstråd. Skive, Viborg og Morsø Kommuner bidrager også økonomisk

Erik Kamp Hansen, ensemblechef

Oktober 2008: Statens Kunstråd fjerner basisensemblestøtten til Det Jyske Ensemble fra 2011- et farvel til sikkerheden for at få fast tilskud fra staten. December 2008 Lokale borgmestre drager til København for at tale ensemblets sag hos Kunstråd og kulturminister.

24. september 2008 Skive Symfoniorkester spiller første gang i koncertsalen, Kulturcenter Limfjord med stjernesopranen Barbara Hendricks som solist. Skive Symfoniorkester er videreførelsen af det tidligere Viborg Amts Symfoniorkester, som startede i 1995. Ensemblet har været med fra orkestrets start.

18. juni 2010 Borgmestrene fra Skive, Viborg, Thisted og Morsø kommuner afleverer støtteerklæring for Det Jyske Ensemble til kulturministeren. De tre kommuner vil støtte ensemblet økonomisk i 2011, uanset om staten vil være med til at betale for et lokalt professionelt, klassisk musiktilbud eller ej.

19. november 2010: Musikudvalget under Statens Kunstråd beslutter, om Det Jyske Ensemble modtager støtte i 2011.

7


8

5 skarpe til:

Christian Lindberg Olsen Christian Lindberg Olsen deltager allerede aktivt indenfor områderne turisme og maritime oplevelser, idet han bl.a. bestrider bestyrelsesog tillidsposter i bl.a. Maritim Center Skive, Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter, Netværk Limfjorden og Snapserutean. 1: Fortæl ganske kort hvem du er og hvor du kommer fra. Oprindelig er jeg født i Göteborg i Sverige og kom til Danmark som ganske ung. Udover at have tilbragt tid i Danmark og Sverige har jeg boet i Italien, Norge, Grønland og Tyskland. Jeg er uddannet indenfor Hotelbranchen, hvor jeg mest har arbejdet med administration, men har også brugt tid på servering samt tilberedning af madvarer. Udover Hotelbranchen har jeg beskæftiget mig med konsulentarbejde, erhvervsudvikling, undervisning i IT, idræt og internationale forhold. 2: Du har nu Pinenhus og Strandtangen at tage vare på hvordan er du havnet her på Skive-egnen? Det var heller ikke planlagt, at jeg skulle havne her på egnen. Et rekrutteringsbureau tilbød mig en stilling som adm. direktør på Hotel Pinenhus. Efter at have opholdt mig nogle dage på egnen, hvor jeg havde lejet et sommerhus, fandt jeg ud af, at det er en dejlig egn med en smuk natur og fjord. Jeg er tiltrukket af vandet, så begge hoteller ligger super dejligt. Ved vandet er nemlig der, hvor jeg helst vil opholde mig. Med 2 hoteller er det vigtigt med gode medarbejdere. En stor tak til dem. 3: Du er en mand med høje ambitioner. Hvor er du på vej hen? Jeg ved ikke om ambitionerne er så høje. Jeg kan bare li’ at lave et godt stykke arbejde. Jeg forventer meget af mig selv og mine medarbejdere - jeg har en filosofi om, at det er ligeså nemt at gøre det godt første gang, i stedet for at man skal lave jobbet om. Kommer der nogle flere hoteller, som har behov for en kærlig hånd eller et lille spark bagi, er jeg ikke bleg for at hjælpe til med det næste hotel- eller forretningsprojekt. Jeg vil gerne være med til at udvikle Skive, Salling og Mors. 4: Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for dig? Normalt møder jeg klokken 08.00. Min kalender er næsten altid fuld med opgaver og møder, så dagen bliver aldrig ensartet eller kedelig. Nogle gange har jeg tid til at ”fintænke” og finde på nye tiltag som bl.a. vores populære fiskebuffet på Pinenhus. Det kan være at mine medarbejdere til tider mener, jeg skal tænke lidt mindre, når jeg kommer med mine ”gode” ideer - de er ikke altid lige glade for mine tosserier. Dagen slutter når jeg hopper under dynen... og dog, så kommer der altid et par nye ideer eller tanker om, hvordan man kan udvikle sine forretningsområder, så det bliver et endnu bedre ophold for gæsterne på de to hoteller. 5: Hvordan kobler du bedst af fra hverdagens ræs? Hverdagen er ikke et ræs for mig, da jeg kan li’ at beskæftige mig med det jeg gør. Det føles ikke, som at jeg er på arbejde eller at jeg holder fri - det flyder lidt sammen. Men jeg kan li’ at spille fodbold og tennis, eller snuppe en flyvetur over egnen - det afstresser mig. Jeg var så heldig at jeg fandt en hyggelig flyveklub på Mors, med en masse rare mennersker, hvor kan kan koble af og hygge sig. Der kunne til tider være behov, for lidt flere timer i døgnet for at nå det hele.


NR. 5 oktober 2010

2OÅR

MeD FLOT HÅR... Fokus på farver i oktober!

ved flere kreative

FARveR 1/2 pRIS i forbindelse med klip

Hold øje med vores skilte på gaden og www.hotntot.dk - vi har masser af gode fødselsdagstilbud!

Så er det tid til

KRøLLeR

Gælder mandag - torsdag!

Fredag - lørdag

GRATIS FARvnInG af vipper og bryn i forbindelse med farvning af hår!

TIL HeRReR! Kom ind og prøv vores nye lækre herre produkter fra poul Mitchell vi gi’r

2O%

- kom ind og få lavet lækre flotte krøller... priser inkl. klip fra ............

679.-

Få GRATIS kur og produkter med hjem i forbindelse med behandlingen!

ny styling-serie fra

SpAR 50% HOt’ N tOt Nørregade 20 · 7800 Skive · 97 51 38 00 · www.hotntot.dk

9


DesigniKonet:

Y-stolen fylder 60 år Derfor inviterer Kunstindustrimuseet og den danske møbelproducent Carl Hansen & søn alle Y-stolsentusiaster, -brugere, og –ejere til at dokumentere deres personlige historie. med indsamlingen ønsker Carl Hansen & søn sammen med Kunstindustrimuseet at indsamle skildringer af Y-stolen fra hele verdenen til en særudstilling på museet til næste år. Y-stolen blev designet af Hans J. Wegner i 1949 og har været i uafbrudt produktion siden 1950, hvilket har medvirket til den store udbredelse stolen har fået, og til det designikon den er i dag over hele verden. alle Y-stolsentusiaster kan bidrage med deres personlige historie om Y-stolen i ord, billeder eller med en video. Det er også muligt at designe sin egen plakat inspireret af Y-stolen. alt dette foregår på www.wishbonestory.com. indsamlingen er i gang og fra d. 1. november kan besøgende på websitet kommenterer og stemme på netop deres favoritfortælling. indsamlingen slutter d. 1. December 2010 og de bedste historier præmieres med møbler fra Carl Hansen & søn. www.wishbonestory.com

strong UDstillinger:

stillgoing

10

musik, fans og ungdom i 60’erne. særudstilling på Koldinghus, Kolding 10. september -27. februar 2011 om the Beatles, fankulturen og ungdommen i 1960’erne. Koldinghus markerer 50-året for dannelsen af alle tiders mest succesfulde musikgruppe. Udstillingen fortæller historien om musikken, om fankulturen og ungdomskulturen i 1960’erne og leverer et kulturhistorisk gensyn med det årti i efterkrigstiden, der bød på de største samfundsmæssige forandringer. Fremvæksten af overflodssamfundet, opbruddet i familiemønstret, opgøret med autoriteter, kvindefrigørelsen, fredsbevægelsen og ungdomsoprøret - alle disse begreber udspillede sig på scenetæppet bag the Beatles. Udstillingen skildrer årtiet set gennem ungdommens briller. Den inviterer dig ind i sækkestolen i ungdomsværelset for at lytte til grammofonplader med tidens toner; op på bagagebæreren på knallerten og ind til koncerten i ungdomsklubben. og the Beatles er med hele vejen.


NR. 5 oktober 2010

Kom til HOBBY

åBent Hus

Fredag 29. oktober 10.00 - 21.00 Lørdag 30. & søndag 31. 10.00 - 16.00

Butikken e bugner af vild tilbud

Masser af 2011 nyh e d e r Kolde drikke og lidt godt til ganen...

Jens Hansens Vej 12, Nr. Søby · 7840 Højslev · Tlf. 97 53 63 00

11


12

Poul

Tekst: Thomas Korsgaard Foto: Gert Laursen

Hvor vil du hen som kulturudvalgsformand i Skive? Jeg vil gerne gøre Kultur- og fritidslivet i Skive kommune synligt for alle borgere. Min første opgave var at besøge samtlige museer. Der havde i den forrige periode været meget uro hos medarbejderne i forbindelse med museumsfusionen til Museum Salling. Jeg mødte overalt gode og positive medarbejdere, der trods tidligere tvister var glade for deres arbejde og deres arbejdsplads. Herefter skal jeg sikre mig beslutningen om at flytte det kulturhistoriske museum til den tidligere elværksbygning på Brårupgade. Et andet stort projekt bliver at få bygget et nyt kunstmuseum. Partierne Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, SF og Radikale besluttede efter valget at bevilge op til 20 mill. kr. til et nyt kunstmuseum. Vi har her en helt unik samling, der fortjener at blive set af rigtig mange. Herudover skal vi jo ikke glemme, at udvalgets arbejde også omfatter fritidsområdet. Det er jo idrætshallerne, de grønne udendørsarealer og selvfølgelig spejderne. Jeg har indviet et nyt klubhus på havnen, hvor DYK (Skive Dykkerklub) har fået et længe ønske opfyldt. Jeg nyder rigtig tit en tur på havnen, hvor der efterhånden er udbygget, så alle maritime interesser er dækket.

En anden glædelig indvielse var to kunstgræsbaner i Egeris til kommunens fodboldklubber. Her vil der kunne trænes fodbold hele året, så vore fodboldspillere kan have lige så gode træningsforhold som mange af deres modstandere i turneringerne. Måske kan det også tiltrække interesserede skandinaviske klubber, der kan benytte både, motionscenter, badeland, Sportellet og græsbanerne. Hvad mener du om de mange kulturhuse der skyder op i Skive Kommune? Det er rigtigt svært at vurdere, om antallet af kulturhuse er for stort. Siden de store forsamlingshusbyggerier i forrige århundrede er der jo sket en ændring i borgenes ønsker. Der er ikke tvivl om, at det er et stort løft til et bysamfund, der får et nyt kulturhus, men jeg er meget opmærksom på driftsudgifterne, og ønsker at se virkningen af kulturhusene i Spøttrup og Jebjerg. Hvordan har kulturen det i Skive? Har vi nogen? Skive kommune har et rigt kulturliv. Jeg taler ofte med tilflyttere eller besøgende om kulturen i Skive, og alle er meget overrasket

over det store udbud. Der er ikke en uge uden mange muligheder for at opleve rigtigt meget. Jeg er selv storforbruger, og deltager rigtigt meget. Det er ikke kun KCL, men også de små spillesteder i Skive, Jenle, Cirkusfabrikken, Rådhustorvet, Rock ved Åen, Skive Festival, Opera på Resenlund og meget andet. Det er hårde tider i kommunerne – vi ser store besparelser, men hvad tænker du – skal man spare på kulturen? Desværre bliver der besparelser på budgetterne. Heller ikke kulturen undgår besparelser. Demografien fortæller sit tydelige sprog: der bliver flere ældre og der bliver færre unge i Skive kommune. I de kommende år vil være flere, der forlader arbejdsmarkedet, end der er personer, der kommer ind på arbejdsmarkedet. Det er derfor vigtigt, at vi får mest muligt kultur for færrest mulige penge. Jeg vil gerne overbevise vælgere og byrådskolleger om, at et rigt kultur- og fritidsliv er et af de allerbedste brands for en kommune. Se bare forandringen i Horsens, hvor man tidligere var kendt for fængslet, rockere og den kriminalitet, der følger heraf. Nu er Horsens en kulturby, hvor der er befolkningstilvækst.


NR. 5 oktober 2010

13

Kulturudvalgsformand

l Erik Christensen Poul Erik Christensen er manden bag kulturen i Skive. Kulturudvalgsformanden. Han har nu siddet godt et halvt år på posten og Rundt om Skive fik en snak med ham om udfordringerne og drømmene med Skives kulturliv.

Hvorfor skal vi have kultur - og hvad er det? Vi har et samfund, hvor fritiden betyder mere end nogensinde. Mange ønsker at bruge en stor del af fritiden til kultur og sport. Mange er udøvende, men også rigtig mange er tilskuere. For mig er der rigtigt meget, der er kultur. Bingo og opera for at nævne yderpunkterne. En god fodboldkamp eller en dag på travbanen er også kultur. En tur på Spøttrup borg eller nogle stille timer på Kunstmuseet giver kræfter til sjælen. Det er også kultur. Et af de mange nye kulturelle tilbud, der har fundet vej til Skive er kulturhusbåden. Hvad er kulturhusbåden? For nogle år siden fik nogle byrådspolitikere ideen til et sejlende ”forsamlingshus”, hvor brugerne selv skulle bestemme indholdet. Det kunne lade sig gøre med hjælp fra fonde og sponsorer. Samt selvfølgelig kommunerne Morsø og Skive. I foråret blev båden døbt ”Svanen”

Kulturhusbåden er altså et alternativt og lidt i øjnefaldene tiltag mellem flere kommuner - hvorfor har I købt en kulturhusbåd, og hvad tænker du, den kan bidrage med ude i lokalsamfundene?

sig selv et godt formål. I vintermånederne lægger ”Svanen” til kaj i havnen i Sundsøre. Her kan vinterbaderne bruge båden og dens sauna.

At det blev en kulturhusbåd er vel som så meget andet en tilfældighed. En lidt vild tanke kunne pludselig lade sig realisere. Det

Hvornår er det en succes at være kulturudvalgsformand?

For mig er der rigtigt meget, der er kultur. Bingo og opera for at nævne yderpunkterne første år har været et prøveår, hvor både den selvejende institution og brugerne skal prøve projektet af. Vi skal lære noget om transport: hvor lang tid tager transporten og hvad koster det? Hvad kan kulturhusbåden bruges til? Det er bestyrelsens ønske, at brugen skal være gratis, men brugerne skal selv sørge for indholdet. Det er altså helt op til foreningerne at bestemme, hvad oplevelsen skal være. Kulturhusbåden vil kunne bringe kultur ud til kommunernes fjerneste havne, og det er vel i

Jeg tænker egentlig ikke på egen succes. Jeg er jo kun én ud af 31 i byrådet. Men hvis jeg skal nævne, hvad der vil gøre mig glad, så skal vi om fire år have løst de efterhånden årtier gamle lokaleproblemer på Skive-museerne. For første gang i mange år er der et stort flertal i byrådet, der har aftalt en løsning. Nu sker der noget! Et af mine – måske helt urealistiske – ønsker, er at få taget beslutning om nybyggeri eller ombygnig af museerne på Fur. Her er samlinger af national – og måske – international betydning. De fortjener bedre forhold. Jeg vil også være glad, hvis der er endnu flere, der benytter de mange kulturarrangementer i kommunen. Og mindre glæde vil det ikke være, hvis endnu flere benytter de mange gode tilbud til at dyrke sport – både som konkurrenceudøvende, som motionist eller som tilskuer.


14

Gratis montering ved køb i hele september og oktober*

* omfatter montering af inventaret ved køb af køkken, bad og

garderobe for min. kr. 50.000,-. Kampagnen kører indtil 31. oktober 2010 med montering senest den 31. januar 2011 og kan ikke kombineres med andre tilbud. Se mere på www.invita.dk

Et blæret tilbud Hos Invita får du hjælp til at designe dit personlige køkken af vores dygtige indretningskonsulenter - vi designer køkkener i alle prisklasser og til enhver smag.

Gratis montering og livstidsgaranti Du kan være tryg ved din investering, den holder i mange år. Derfor giver vi livstidsgaranti på alle bevægelige dele. Bestiller du i september og oktober monterer vi gratis. Vi leverer ganske enkelt dit køkken på din bopæl, hvorefter en certificeret Invita-montør kommer og udfører alt snedkerarbejdet.

Invita Skive . Elskjærbakken 4 . 7800 Skive . Tlf. 96 14 46 14 . www.invita.dk


NR. 5 oktober 2010

15

Midtjyllands førende businesshotel

Strandvejen 28 · DK-7800 Skive Tlf. +45 96 960 800 · reception@strandtangen.com

GRAFIKK.DK

• Moderne udsigtsværelser med fri kaffe/the/chocolade • Nye ferielejligheder til ferie og forretningsophold • Topmoderne konferencefaciliteter • Businesscenter med pc, gratis trådløs internet og printerfunktion • Maxibar med 24-timers adgang til bar med vin, øl og vand som afregnes efter forbrug • Loungebar med servering • Fænomenale omgivelser med lystbådehavn, skov, græsplæner og strand • Rekreativt område for afslapning, motion og genopladning • B&O tv og radio på værelser/lejligheder • Nyt underholdningslokale med billard, dart, Wii • Gårdhavemiljø Kontakt os for • Gratis parkering en firmaaftale

www.strandtangen.dk

• Tilbygning og nybyggeri • Reparationer - store & små • Udskiftning af døre & vinduer • Udskiftning af thermoruder • Udbedring af indbrudsskader... Ring 40 85 60 51 og få et uforpligtende tilbud på kvalitet til tiden...

Tømrermester Søren Mouritsen Specialopgaver udføres... Værksted Søbyvej 50 · 7840 Højslev · mail@sm-byg.dk · www.sm-byg.dk


16

Sho HjEMMEBAGTE BOLLER Lækre hjemmebagte boller 1 stk. kr. 4,4 stk. kr. 18,Set hos Savillas, Lundø

STRIK By Malene Birger Strik Cardigan m/ knaplukning Kr. 1.599,Set hos Hollys Dollroom, Skive

GEO Lege og b Beck olive Kr. 98 Set h Dalsg

Rundt om skive

HOLDER TIL TOILETPAPIR OG LÆSESTOF Kr. 375,00 Set hos www.moods.dk

APPELSINSKRÆLLER Flot og uundværlig appelsinskræller i horn Kr. 67,50 Set hos www.hornvarefabrikken.dk

GODE IDEER TIL SHOPPINGSIDERNE: Har du en god ide, som ville gøre sig godt på disse sider, kan du maile dit forslag til: rikke@grafisk-bureau.dk

BRÆ Kr. 24 Set h Danb


NR. 5 oktober 2010 BIRD Tegnet i 1959 af Kritian Wedel. Fås i røget eg og natur eg i 3 størrelser. Kr. 269,-, 369,- og 429,Set hos Wiiben, Nykøbing Mors

opping

ORG jENSEN vISKESTyKKER endarisk twill viskestykker i kraftig hør bomulds-kombination designet af John ker i 1965. Vælg mellem nuancerne e, chili, grey, blue og yellow. 8,hos Georg Jensen Damask, gaard Antik, Skive

BODy SALT SCRuB Med salt fra Det Døde Hav. Fjerner de døde hudceller, så huden får et lækkert og levende skær. 300 g. kr. 180,Set hos Helle Nørgaard, Skive

HÅNDLAvET KERAMIK Kopper kr. 70,Tallerkner kr. 85,Set hos Savillas, Lundø

BRÆNDEOvN Varde Linux 1 stål Stil med form og funktion 5 KW (40-120 m2) Kr. 15.995,- Inkl. fedtstens bagefagsplade Set hos Kims, Viborg

ÆNDEKuRv 49,hos bo Møbler, Skive

PLAKAT B2 Inachis Io plakat designet af Mads Hagedorn-Olsen & Anders Morell Hagen 42x59 cm kr. 250,70x100 cm kr.. 350,Set hos CASANOVA Møbler www.casanova.dk

17


18

Diamant - Form og følelse:

Jacob Jensen Design bryder

Tekst & Foto: Jacob jensen Design

Tommerup Kister og Jacob Jensen Design har i fællesskab sammensmeltet 100 års erfaring i begravelsesbranchen med 50 års designtradition. Nu afsløres Diamant: En serie universelle kister og urner, der på én gang repræsenterer et afgørende brud med det traditionelle og en videreførelse af traditionerne. I Diamant-serien forenes form og følelse til en værdig afsked med livet. Jacob Jensen Design har ladet sig inspirere af diamantens form symbolet på det uforgængelige, det rene, det ophøjede. Kistens højeste punkt er placeret på linje med den afdødes hjerte, og diamantens traditionelle topflade giver mulighed for placering af en enkelt symbolsk blomst på netop dette sted. De helt rene linjer og kontrasten mellem lys og mørke er Jacob Jensen Designs umiskendelige fingeraftryk. Lyset får lov at spille i diamantens klassiske facetter, og på trods af de skarpe kanter får kisten et harmonisk og skulpturelt

udtryk, der gør den til et smukt monument i sig selv uden behov for ekstra pynt. Kisten udstråler en klassisk renhed, der giver ro i sindet. Tommerup Kister lancerer Diamant i forbindelse med virksomhedens 100 års jubilæum den 10. oktober 2010. ”Vores overvejelser gik først og fremmest på, at vi skulle bruge et langtidsholdbart design. I vores branche ændrer tendenserne sig meget langsomt – måske over 30–40 år - og netop Jacob Jensen Design har gennem årtier bevist, at de formår at skabe tidløse designs. Vores foretrukne kister i dag er designet i 70’erne, og nu ville vi skabe en serie kister, der formmæssigt kunne holde de næste 30 – 40 år,” siger direktør i Tommerup Kister, Ulrich Nielsen. På Jacob Jensen Design’s tegnestue i Hejlskov ved Limfjorden gjorde man sig også en del overvejelser omkring samarbejdet. Opgaven lignede ikke de designopgaver tegnestuen

normalt påtager sig, men chefdesigner Timothy Jacob Jensen var overbevist om, at projektet kunne lykkes. ”Det er jo en opgave, der kræver stor ærbødighed og respekt, men jeg syntes, at det klassiske og enkle formsprog Jacob Jensen Design har stået for gennem 50 år, passede rigtig godt til opgaven. Derfor var jeg sikker på, at vi kunne skabe noget unikt og langtidsholdbart med behørig respekt for traditionerne,” siger Timothy Jacob Jensen, der i 1990 overtog ledelsen af Jacob Jensen Design fra sin legendariske far, Jacob Jensen. ”Sammen med Tommerup Kister var vi vidt omkring, før vi fandt den rette form, men jeg synes i al beskedenhed, at resultatet er blevet en enkel og respektfuld fornyelse af hele den måde, vi oplever kister på,” siger chefdesigneren. Diamant-kisterne produceres i tre varianter: Diamant 14, Diamant 26 og Diamant 32. Navnet henviser til det antal facetter, designet in-


NR. 5 oktober 2010

19

med traditionel kistedesign

deholder. Kisterne leveres med silke-lakering i både hvid og sort, desuden kan Diamant 32 fås i højglans. Alle varianter er beklædt indvendigt med bomuld, der med sit enkle grafiske mønster giver en smuk og naturlig kontrast til de rene udvendige linjer. Inspirationen til det indvendige udtryk kommer fra naturen omkring tegnestuen i Hejlskov. Her trækker Limfjorden sit vandspejl lige udenfor vinduerne, mens vilde siv og rør-skove tegner lodrette streger i horisontlinjen. Diskrete sommerfugle er indføjet som symbol på sjælen, der forlader legemet, og sammen med det ydre diamant-udtryk skaber natur-motivet en helhed, der rummer både det forgængelige og det evige. Samtidig lanceres de smukke Diamant-urner, der er udsprunget af de samme tanker og hensyn, som kendetegner kisterne. Deres formudtryk supplerer dermed hinanden på fornemmeste vis.

Diamant-serien bryder på klassisk Jacob Jensen-vis med gængse forestillinger, men vækker samtidig umiddelbar genkendelse. På den måde er de et tidløst udtryk for den filosofi, der har båret Jacob Jensen Design siden Margretheskålen og de første B&O-designs i begyndelsen af 60’erne. En filosofi og et formsprog der rækker tilbage til den europæiske Bauhausbevægelse, men som også har indarbejdet de amerikanske designprincipper ‘Less Is More’ og ‘Most Advanced Yet Acceptable’. Jacob Jensen Design bevæger sig altid helt ud på kanten af det nytænkende, men holder sig på den acceptable side. Eller som Jacob Jensen selv siger: ”Anderledes, men ikke mærkeligt.” Til denne designfilosofi er der i Diamant-serien tilsat 100 års erfaring med kisteproduktion og bedemandsforretning. En videnbase og et samarbejde, der har været af uvurderlig betydning for designerne gennem de forskellige ud-

viklingsfaser. Således er kisternes samspil med kirkerummet og fremtoning i rustvognen blevet efterprøvet ved flere testopstillinger, ligesom kistens form er tilpasset Tommerup Kisters mange års erfaring med at opfylde efterladtes ønsker. Med Diamant-serien har Jacob Jensen Design føjet endnu et produkt til de mere end 700 designs fra tegnestuen, der gennem tiden er sat i produktion. Listen omfatter alt fra køkkener og brændeovne til ure, briller, vejrstationer, møbler, køkkenudstyr og -service til arkivskabe, vindmøller og biler. Gennem sin unikke sammensmeltning af form og funktion, har Jacob Jensen Design, gennem fem årtier formået at skabe nytænkende designs, og samtidig bevare den kontinuitet, der gør, at du kan genkende et Jacob Jensen-design på lang afstand. Serien forventes i handel fra december 2010 hos Boudigaard Begravelse.


gode tilbud

Fredag den 15/10

Zididada

SK STi AKU c E rT n o K

On

byr + ge

K AlS SiK g m U E drA fo r

, 0 0 3

kun

Everybody´s Anders t Blichfeld/11 Talking 24 n de sdag

Lørdag den 6/11

ri ed For den p billetter m selv kan bytte an m r le op til dig el t el h er Det . m m r naboe

es ter sælg 300,- + gebyr r e c n o k 3 bruge akke til selv kan som esnfårpman 3 billetter, somfammiliane, venner, kollegaer,

365,-

e Den store ielsen, kendt fra R rd. o N fj b o im k L r Ja te kok lturCen u K g o ’s Barbara for og sørger julesange n. r le il sp J Vores D isninge g under sp fællessan danseven rrygende erkins, fo r le il sp P ers rl BillyBobb f Elvis Presley, Ca Everly a e lige sange , Roy Orbison, Th erry og B sh a k C c u y h n C n Joh ard, energisk Little Rich Brothers, , i et tempofyldt og lly Buddy Ho . sceneshow ikler sjove lder og afv o rh e d n u Vores DJ er. c konkurren r. : fo r k u n k A lt d e tt e rt p r. k u v e

Theater e v i k S i t s Julefrojukleobuffet tilberedes i stårauafrant

3., 4., 10., kl. 19.00

obbers m/ BillyoBg 11. dec.

SKiVe tHeAteR ·KultuRCeNteR liMFJoRd

20


billet på www.skive

theater.dk

a

27/11

Shu-Bi-Du

Lørdag d.

+ ge

byR

, 0 0 4

Kun

w.KCLIMFJORD.DK

Menu

o n, me d b ac erpostej • Lun lev rt u non og s champig rødkål te s g med vesker • Ribben bler og s æ d e m g te medister • A nde s k inke og s t re e e s • Øl gla g bruned langkål o n rø g d e m ed kartofler erveret m af oste s ruer d g • Udvalg o t d ve t s ø hjemmela la mande vet Ris a la e u ce • Hjemm a k irsebærs med lun

/ www.skivetheater.dk

de nu på Bestil plads allere mfjord.dk k eller kultur@kcli .d er at he et iv sk @ fo in

g med rå lø rede sild • Marine salat løg og karr y apers og ild med k rs e onaise d y d a ry m K g • , tomat o g æ d e m andssild, • Rejer d e b å d sm e v la a u ce e m • Hjem t i tomats d servere d e steg te sil filet m teg t fiske • P ande s ron it c g o e ild remoulad enneps-d k s med s la d a v ra •G dressing d ebag t brø arges • Hjemm øn s i a sp h d e m r e tt le e • Tart

465,-

pr. kuvert

Lørdag de kl. 18.00

a Shu-Bi-nD2u7. nov.

KulturCenter Limfjord

spiller ju Den store . Vores DJ B l a H e d pynte ang. for fælless og sørger al A med: oncert i H k r e d r e Kl. 21 a Shu-bi-du s i Hal B op til dan rs e b b o B r sjove ler Billy r og afvikle Kl. 23 spil e ld o rh e d J un Og vores D r. ce n e rr u k kon sser alle 0 kører bu .3 1 0 l ti 1 Fra kl. 0 e midtby. de til Skiv interessere r kun kr.: Alt dette fo

ti Julefrokos r Limfjord te st Kulturcjuelenbuffet serveres i delen safenge

Køb billet og se mere på www.kclimfjord.dk

e og køb billet på ww

KulturCenter Limfjord

Runrig

Torsda

entern læs mere om arrangem

ow Tina Dick

6/11 Lørdag d.

1 g d. 11/1

ri bil For den p kan bytte et er eller man er mm. D o b a n r, e kan bruge a g e ll o k r, nne familie, ve dig selv. helt op til

r sælges 3 billette ke til 400,- + gebyrn selv ma ak som en spfår man 3 billetter, som d letter me

K

R e t R e OnC

e D n e g y R R O 3F

d r o j f m i L r e t n e c r u t Kul terer præsen

ementerne og køb læs mere om arrang

NR. 5 oktober 2010

21


22

Bowl’n’Fun hSokldiveer årets

Café & nostalgi

Julefrokost

Livsstilsbutik med nyt og brugt til hus og have og friskbagt langtidshævet brød Åbningstider: Torsdag kl. 13.00-17.00 Søndag kl. 10.00-17.00

Hver fredag og lørdag Fra 19. november til 18. december 2010

Husk: Om søndagen serverer vi brunch

Kommende aktiviteter hos Savillas Fredag den 15. oktober kl. 18.30

Vildtbuffet

Buffet med forskellige retter med efterårets vildt og andre gode råvarer. Pris for forret og buffet: 250 kr. Dessert kan købes.

Fredag den 22. oktober kl. 19.00

Vildtbuffet

Buffet med forskellige retter med efterårets vildt og andre gode råvarer. Pris for forret og buffet: 250 kr. Dessert kan købes.

Julefesten med buffet, live musik og dans! Stor julebuffet med alt hvad hjertet begærer. Bl.a. sild, dampet laks, sylte, tarteletter, frikadeller, gammeldaws æbleflæsk, leverpostej, medisterpølse, fiskefilet, glaseret hamburgerryg, barbeque ben, garniture og sauce.

BOOKNE ONLI .bow www

ln f un

. dk

Derudover er der ost, ris á la mande, frugtkurv, kaffe og småkager.

Weekendjulebuffet Fredage og lørdage Pris pr. person inkl. 1 times bowling

279,-

Den 19.-20. nov. og 17.-18. dec. er der ingen live musik - pris pr. person kr. 219,Priserne er ved 4-6 personer pr. bane - ekskl. skoleje kr. 15,-

Lørdag den 30. oktober kl. 19.30

Klassisk populærmusik

Sdr. Boulevard 13 · 7800 Skive Tlf. 97 51 12 12 · www.bowlnfun.dk

Asger Agerskov Buur, Mina Fagerlund Hosseini (begge musikstuderende ved Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole) og Marianne Hosseini, Lundø, spiller klassisk populærmusik på cello, violin og klaver. Pris incl. kaffe og kage: 75 kr. Mulighed for rødvin og ost efter musikken.

FÅ EN GOD MADOPLEVELSE PÅ DEN ATMOSFÆREFYLDTE HØJSLEV KRO

Julefrokost

Onsdag den 17. november kl. 19.00

Foredrag om afhængighed

Kom og hør Lene Jensen fra Hope4You fortælle om hvordan afhængighed griber ind i relationer og påvirker familien og andre omgivelser. Entré: 100 kr. incl. kaffe og kage.

Menu 2010 På bordene: Christiansø pigens sild med flødepeberrod Hvide marinerede sild med karrysalat

Fredag den 19. november kl. 19.00

Vegetarisk julebuffet

Buffet med forskellige vegetariske juleretter. Pris for forret og buffet: 230 kr. Dessert kan købes.

Stor julebuffet med: Stegt fiskefilet med remoulade Røget hellefisk med rygeostcreme og urter Andesylte med grov sennep og rødbeder Hjemmelavet leverpostej med bacon og svampe Medisterpølse med grønlangkål og brunede kartofler Italiensk skinke rusticello Confiteret andelår med rødkål Svinekam (stegt på roterende grill på terrassen)

Fredag den 10. december kl. 19.00

Utraditionel julebuffet

Buffet med forskellige skønne juleretter. Pris for forret og buffet: 250 kr. Dessert kan købes.

Tilmelding på tlf. 97 53 68 60 el. 20 76 10 38

HUSK:

Vi har åben med frokost i hele uge 42 !

Drivvejen 16, Lundø · 7840 Højslev Tlf. 97 53 68 60 el. 20 76 10 38 Se mere på: www.savillas.dk

Vi afholder julefrokost på følgende datoer:

er Lørdag den 20. novemb er Fredag den 26. novemb er Lørdag den 27. novemb er Fredag den 3. decemb er Lørdag den 4. decemb er Fredag den 10. decemb er Lørdag den 11. decemb .30 Alle dage kl. 19.00-01

Musik & Underholdning Brdr. Ulstrups kvartet

Gratis busafgang

fra kroen til Skive kl.

01.45

Ostebord med frugt og vindruer Ris a la mandel med kirsebærsauce Juleknas figner og dadler. Vi leverer t også julefrokos ud af huset RING EFTER BROCHURE!

PRIS PR. KUVERT INKL. MUSIK . . . . .

338.-

gangsforhold Husk gode ad kket or og overdæ at ev el med ny ! re ge ry til terrasse

v/Claus Engmann · Viborgvej 220 · 7840 Højslev E-mail: info@hoejslev-kro.dk · www.hoejslev-kro.dk

TELEFON 97 53 57 44


NR. 5 oktober 2010

Smag forskellen... I alt 28 brygmestre, bryggere, gastronomer og andre professionelle smagere har vurderet to af vore produkter i det landsdækkende månedsmagasin ”Smag og Behag”. Høker Bajer blev nummer 1 ud af 9, og Julebryg blev nummer 2 ud af 12.

Vurdering: ”Øllets farve er ravgylden med hvidt skum. Smagen går i sødlig retning. Enighed om at det er en god fejlfri julefrokostøl - enkelte syntes den var for stærk.”

- go’ julefrokost... - det lokale bryggeri...

23


24

Med udsigt til en glædelig jul!

HVID JUL

Hotel Pinenhus inviterer alle til

Julefrokost på Hotel Pinenhus – Det er her det sner!

Julefrokost lørdage i tlokalet ngborde s ja e f s i a r le m ø a a k m o l u november og december •R h e d jt og hø støden A il t A i A ) ! H ( I I I d Husk at bestille i god tid til Y d ørenly e m e d r lebo er • Samta løde sofa b d e en m e loung i ice-bar s ig l k e in g r g d y e •H ten art der buffe • Køb sm n u ik s u m • Dinner l. Petrols e . S . O . S S U f NATB usik a Skive • Live m kører til Nyk./ 27/11 + 4/12 +

11/12

6/11 13/11 20/11 27/11 4/12 11/12

NATMAD

pr. person kun kr. 48,-

Kl. 19.00: Julebuffeten åbnes Kl. 01.00: Natmad

Overnatning: I forbindelse med julebuffeten kan der også bestilles overnatning inkl. morgenbuffet. Dobbeltværelse kr. 600,Enkeltværelse kr. 450,-

Julefrokost med ALL INCLUSIVE • Den berømte julebuffet er et overflødighedshorn af god mad. 17 retter for enhver smag. • Live musik og dans til kl. 01.00. • Vin/øl/vand ad libitum 19.00-01.00. Pr. person Uden drikkevarer kun kr. pr. person kr. 298,-

498,-

GRAFIKK.DK

Kl. 21.00: Vi spiller op til dans

Værelser/Suiter/Juniorsuite • Wellness/Fitness • Minigolf/Legeplads • Strand • A la carte Restaurant • Konference Se hele julefrokost-menuen m.v. på vores hjemmeside www.pinenhus.dk

www.pinenhus.dk · Pinen 3 · 7870 Roslev · Tlf. 97 73 18 99 · Fax 97 73 20 50 · Mail: pin@pinenhus.dk


Stiga forhandler • Havetraktorer • Plæneklippere • Hækkeklippere

NR. 5 oktober 2010

25

- skal aftensmaden være nem og bekvem, så er det SPAR i Hem... Over 50 forskellige færdigretter eks. • Stuvet hvidkål • Fyldte pandekager • Koteletter i fad

• Frontklippere • Buskryddere • Trimmere

Fra kr.

• Fræsere • Håndklippere • Løvsugere

20.Hjemmebag eks. • Boller • Kringle • Brownies tærte • Pære/æble tærte

Åbningstider: Mandag-torsdag .... Kl. 11-17 Fredag .................... Kl. 11-15

• Løvblæsere • Sneslynger

Fra kr. ÅBningStideR: Mandag - fredag Lørdag Søndag

7.30 - 18.00 7.30 - 15.00 7.30 - 12.00

20.-

Kvalitet fra Fiskbæk Gl. Mejeri...

Hem Købmandsgaard Ballingvej 62B · Hem · 7800 Skive · 97 53 12 44

BØRNETØJ - LEGETØJ - INTERIØR

Find os på nettet og Facebook www.rundtomskive.dk

Koin - Cupcake - Danefæ Smallstuff - Esprit - Converse

Vi har også Danefæ regnjakker og vinterjakker til mor!

- ny garanti mod rust

Svampelamper

OBS! Vi kan også syne din bil

Legetelte Åbningsti Mandag kl. der: 10.00-17.0 0 Onsdag kl. 10.00-17.0 0 Fredag kl. 10.00-17.0 0 Første og si dste lørdag kl. 10.00-12 .30

PAVA viser vejen frem

Levetidsgaranti mod rust! Vi opretter gratis garanti, når vi PAVA behandler din bil! Levetidsgaranti for personbiler og privatregistrerede varebiler! Se garantibetingelserne på www.pava.dk

Ulvevej 9 . 7800 Skive Tlf. 9616 8080 www.denblaagiraf.dk

Bestil tid på 97 52 96 96 3KIVE 0!6! #ENTER q 6 SELVEJ q 3KIVE


26

Vær god ved dig selv Nu når den mørke tid nærmer sig er det vigtigt at gøre noget for sig selv. Det kan enten være ved at tage sig tid til afslapning hos en skønhedsklinik, eller med produkter fra den malaysiske hjemmespa Tanamera. Tanameras produkter er 100% naturlige fremstillet af urter og krydderier som gurkemeje, kanel, ingefær og nellike. Efter sommeren har huden brug for en peeling for at fjerne de døde hudceller. Her vil jeg anbefale ”Brown sugar scrub” eller ”Himalaya salt Scrub” der samtidig med at peele indeholder en oliesammensætning som gør huden smidig og glansfuld. Disse scrubs er nemme at bruge derhjemme, eller hos en behandler/skønhedsklinik.

Udover, at Tanameras produkter nærer, fugter og opstrammer huden giver duftene også en oplevelse. Er man stresset vil man typisk vælge den afslappende bodylotion og er man træt og uoplagt, vil man vælge den energigivende. Et helt nyt koncept fra Tanamera består i en neutral kropsolie, hvor man selv tilsætter æteriske olier og herved blander sin helt egen duft. Kom ind og duft de mange muligheder. Du er velkommen til at komme ind og få vores specialbrochurer over vores store udvalg i malaysiske Wellness behandlinger.

Sommeren kan også være en hård tid for fødderne. Mange har problemer med hård hud og revnede hæle, som kan være meget smertefuldt, men der er hjælp at hente. Et fodbad 1 -2 gange ugentligt med Tanamera kokos fodbad, med stensalt fra Himalaya heler revner og blødgør fødderne utroligt.

Ulla Hartmann Indehaver af: Boutique Fleurance

Julegaver

med specialiteter fra bla.:

• Meyers • Læsø salt • Kusmi the • Summerbird • Johan Bülow lakrids • Michelsen Chokolade • Vin, special øl, Rom Whiskey • Special kaffe og the fra Strøgets Vinhandel

Strøgets Vinhandel Nørregade 1. 7800 Skive · Telefon 97 52 03 10


NR. 5 oktober 2010

27

Skive EDB Center leverer totale IT-løsninger til virksomheder og private.

Vi er eksperter i god og hurtig service. Vores ekspertise ligger indenfor PC, servere, netværk, internet, IT-sikkerhed, hjemmearbejdspladser, IP-telefoni og meget mere. Løsningerne kan være baseret på Windows, Linux eller Apple systemer. Derudover har Skive EDB Center eget værksted, hvilket giver hurtig håndtering af reparationer.

vi tager hånd om IT Skive EDB Center

Besøg os i forretningen på Resenvej, eller kontakt os, og få en uforpligtende snak om jeres nuværende eller kommende IT-løsninger

Resenvej 11, 7800 Skive · Tlf. 97 51 41 41 · kontakt@skiveedb.dk · www.skiveedb.dk

Vi er med sikkerhed de bedste..!

Hvad kan en privatalarm? En privatalarm kan give alle husets beboere tryghed, en tryghed der ikke kan gøres op i penge, men den kan meget mere end det. Et alarmanlæg overvåger også huset mod 220V strømsvigt, så de undgår at komme hjem til Feks. et optøet køle/fryserskab. Et alarmanlæg kan tilkobles røgdetektorer, så har de både en tyveri-, brand- og strømsvigtsalarm der overvåger huset 24 timer i døgnet, uanset om de sover, er på ferie eller i byen.

Hvad koster en privatalarm? Samca Vagt kan tilbyde uvildig rådgivning inden man køber/lejer et alarmsystem, så undgår man at betale for meget for sin alarm. Hos Samca Vagt anbefaler vi at det er kunden der ejer alarmsystemet, det koster lidt mere i anskaffelsespris, men er til gengæld meget billigere i det månedlige abonnement, og dermed billigere på sigt.

Bliv sikret for under 4 kr om dagen..!

97% af alle indbrud sker i et hjem uden alarmsystem..!

Beskyt din bolig med et alarmsystem

Samca Vagt - Agertoften 12 - 7860 Spøttrup Tlf: 22 35 06 68 - 22 53 06 68 - www.samcavagt.dk Midt- & Vestjyllands største og ældste lokale vagtselskab Midt- & Vestjyllands eneste døgnbemandede vagtselskab Midt- & Vestjyllands eneste ISO certificerede private vagtselskab Underleverandør til over 80 godkendte alarminstallatører

Afdelinger i Skive - Viborg - Holstebro - Thisted


28

Hos Sjovbog.dk kan du få lavet gaven alle holder af at få, voksne som børn. Sjovbog.dk er specialister i at lave fantastiske personlige gaver. Få bl.a. lavet din helt egen personlige bog, hvor modtageren, uanset alder er hovedpersonen. Få også nævnt venner, alder, bopæl og givers navn i eventyret. Vi har mange andre gaveidéer til barsel, barnedåb, fødselsdag, bryllup osv. Altid til fornuftige priser!! Personlige gaver bruges og elskes, for så at blive gemt, som skønne minder. Se hele udvalget og foretag bestilling på vores hjemmeside www.sjovbog.dk

Sjovbog.dk En personlig gaveidé


Vendevest

29

Opskrift venligst udlånt af: Butik Kurven, Stoholm

NR. 5 oktober 2010

Materiale: Garnforbrug: Pind:

Canada 7 ngl Nr. 5

Mønsterpinde: 1. pind: 2 ret 2 vrang. Forsæt pinden ud. 2. pind: Ret over ret, vrang over vrang. 3. pind: 2 vrang 2 ret. Forsæt pinden ud. 4. pind: vrang over vrang, ret over ret. Disse 4 pinde danner mønster og fortsættes arbejdet ud. Slå 74m op på pind nr. 5 og strik mønster. Ta’ på hver anden pind 1 maske ud til der er 90m. Maskerne tages med i mønster. Strik lige op til forstykket måler 25cm. Strik nu 30m, luk af for 30m. strik de sidste 30m. På næste pind slåes 30 nye masker op over de aflukkede. Fortsæt hen over ryggen til den fra aflukningen (ærmegab) måler 40 cm.

Strik 30m, luk 30m. af, strik 30 masker. På næste pind slåes 30 nye masker op over de aflukkede. Fortsæt på forstykket til du når udtagningerne på det andet forstykke. Men ta’ nu ind (i stedet for ud) til der er 74m.

God fornøjelse

Luk af når forstykket måler det samme som det første.


30

DEJLIGT MED LANGE NÆTTER Netop nu store besparelser på stort set alle Wonderlands vendbare madrasser, boxmadrasser, kontinentalsystemer samt elevation! Her er nogle eksempler. Se mange flere i vores butikker.

SPAR 8.000,-

Wonderland elevation 302/VIP

Med trådløs fjernbetj. Vælg mellem 4 farver og mange størrelser. Priseksempel str.160/180 x 200 cm. excl. ben og gavl Vejl. pris kr. 39.010,- Lige

nu kr.

31.010,-

SPAR 5.000,-

SPAR 8.000,Wonderland VIP Kontinental

Vælg mellem 4 farver og mange størrelser. Priseksempel str.160/180 x 200 cm. excl. ben og gavl Normalpris kr. 31.590,-

Lige nu kr.

Århus, Egå: Gåseagervej 10

23.590,-

Århus, Hasle: Vintervej 5

Kontakt os på tlf. 43 33 12 22

Kolding: Skovvangen 45

2 stk lækre Wonderland Pocket madrasser

WONDERLANDS 4 UNIKKE EGENSKABER, SOM GØR EN MÆRKBAR FORSKEL Skulderzone: skulderen kan synke blødt og behageligt ned i madrassen, således at du får rigtig aflastning for nakke, skuldre og ryg. Kantstabil: unik patenteret støbemetode, så du kan sove tæt på kanten uden at føle, at du falder ned. Vendbar: Wonderlands vendbare madras adskiller sig ved, at de har samme optimale komfort på begge sider. Vaskbar: tekstiler på både madrasser, boxmadrasser og topmadrasser er aftagelige og vaskbare.

incl. 2 enkelte eller én stor topmadras. Farve koks eller hvid. Str. 180 x 200 cm. Normalpris kr. 14.970,-

Lige nu kr.

Viborg: Center Vest 6

Aalborg: Stenbukken 20

www.sengespecialisten.dk

9.970,Vores specialister hjælper dig med at finde frem til netop den seng, som opfylder dine individuelle behov, så du får den optimale søvn, støtte og hvile. Vores sortiment er sammensat af en række forskellige kvalitetsmærker, så vi har senge til alle typer af mennesker.


NR. 5 oktober 2010

www.skive-tegnestue.dk

31

BESTIL DEN RULLENDE GARDINFORRETNING

Paw Bergen

Søren Toft

Søren Boudigaard

Min sidste vilje Folderen udleveres gratis

Intet varer evigt. Også livet kommer til sin afslutning. Men vi bør hver især gøre os tanker om, hvad der skal ske, når den tid kommer.

Boudigaard Begravelse

Tlf. 97 52 08 98 Vi er der, når du har brug for os. Vestergade 14 . Skive . boudigaard.dk

Manden med gardinforstand - på vej til dig! · Gardinhåndværk når det er bedst · 16 års erfaring indenfor faget · Butikken kommer til din dør · Kreative gardinløsninger · Gratis opmåling/rådgivning

Ingen husleje - derfor lavere priser! Ring og få Din lokale gardinmand et uforpligtende tilbud!

HANSEN GARDINER

Ulkærvej 36 · Nr. Søby · 7840 Højslev · 96 14 00 10 · www.hansengardiner.dk


r e t t e l l i b D VIN

32

Rundt om Skive udlodder 3 X 2 billetter til:

Torsdag den 11. november 2010 kl. 20.00 i Skive Theater De danske pophelte, der startede året som support for Lady Gaga, vender tilbage til Danmark til efteråret for at turnere landet rundt med et oktanholdigt og energisk show, der samtidig garanterer masser af pophits.

Hvor spiller Alphabeat dagen før de er i Skive? Ålborg

Herning

København

Navn: Adresse: Post nr.:

By:

Telefon: Udfyld kuponen og send den senest den 22. oktober til: Grafisk Bureau, Viborgvej 116, 7800 Skive. Mrk. kuverten ROS 5 Så deltager du i konkurrencen om to billetter.

Thisted Forsikring g/s er din tryghed... Kontakt din lokale assurandør og få en uforpligtende gennemgang af dine forsikringer

Exam. assurandør

Exam. assurandør

Thomas Thybo Jørgensen

Jørgen Paaske

Skive, Højslev og Stoholm Tlf.: 24 41 44 29 tj@thistedforsikring.dk

Salling Tlf. 20 24 39 96 jp@thistedforsikring.dk


METTRO NR. 5 oktober 2010

33

Mettro vil være toppen af elektro-rocken

Tekst: Thomas Korsgaard Foto: Mettro

De har spillet sammen siden folkeskolen. De seks fyre fra Skive, der spiller i up-coming bandet Mettro har ambitionerne i orden – de har varmet op for Dúné og senest har de spillet til gymnasiefesten i Skive, men på trods af deres hårde arbejde venter Mettro stadig på et gennembrud i den danske musikverden. Rundt om Skive har mødt elektrorockbandet til en snak om ambitioner og ikke mindst det, de selv mener beskriver Mettro: Sved, energi, og rock… I har arbejdet sammen siden I gik i folkeskolen sammen, hvordan i alverden kan I blive ved med at holde hinanden ud? Vi (ligesom alle andre bands) har jo også haft vores kontroverser, men indtil videre stråler musikkens glæde stadig i vores hjerter, og vi er stadig tændte på det her! Vi betragter hinanden som et ægteskab, vi kan blive sure på hinanden, men bliver selvfølgelig gode igen, vi er jo et 6-personers band, så der er altid en til at hjælpe den nødstedte. Når vi har talt med unge skibonitter om jeres band og jeres succes, bliver vi mødt med enten et ”fuck, de er fede” eller en afstandtagen til jer, fra folk der misunder jer. Hvordan har I det med det? Det er selvfølgelig altid dejligt med folk der kommer og roser og synes vores musik er i top, men vi har efterhånden vænnet os til tanken om, at ikke alle kan lide Mettro, og det må vi jo bare affinde os med… janteloven længe leve! Hvad drømmer I helt præcist om? Vil I gå musikkens vej? Ja, vores drøm er jo at blive selvstændige musikere, der kan leve af fortjenesten ved koncert, og spille jobs hver weekend eller mere. Vores ambitioner er høje, men vi tager det stille og roligt, da vi ved vores branche tager tid.

De seks Mettro-drenge er: Jonas Søgaard, Kim Kristensten, Dennis Emig, Sebastian Brogaard (synthesizer/backing vox), Steffen B. Johnsen og Mathias Dyhrberg.

Så hvis alt bare kører, hvor er I så om 20 år? Ude og turnere rundt omkring i verden og leve ”the sweet life of music”. Hvad mangler man som band i Skive? Vi synes, det er mærkeligt, at Skive Kommune går ud og bruger millioner på 11 rundkørsler, i stedet for at bruge pengene på musikmiljøet, så f.eks. up-coming bands kan få et decideret sted at udtrykke deres musik. Og så kunne det være dejligt med en musikbutik eller to, således man kunne købe strenge eller trommestikker, og ikke skulle behøve at bestille tingene udenbys. Det ville være federe, hvis Skive var kendt for musikken, i stedet for rundkørsler. Hvad er jeres bedste minde fra Skive? Tiden i folkeskolen! Og til sidst… En hilsen til alle skibonitterne? Hvis I sidder derude musiktalenter, tøv ikke et øjeblik med at lave jeres egen musik og danne et band, det skaber et venskab for livet og sjove minder!


34

Rundt om Skive udkommer i stort julenummer... Onsdag den 24. november 2010

Har du overblikket over din økonomi? Vi tager udgangspunkt i helheden, når vi yder vores rådgivning - et økonomisk overblik giver dig tryghed og frihed til at leve livet. Vi har hjulpet mange kunder til en nemmere hverdag. Bestil et gratis ØkonomiEftersyn. Send en SMS med

Klimakommune 2008 Energiby 2008 Energirigtige bybusser 2010 CO2 neutral 2029

teksten ”overblik” til 1245 eller ring på tlf. 97 52 33 66.

Skive - vi gør det! www.sallingbank.dk www.energibyenskive.dk

www.skive.dk


Banden over alle bander NR. 5 oktober 2010

35

Olsen Banden På de bonede gulve

Olsen Banden er samlet igen for at udføre en betroet opgave for selveste Statsministeriet: H.C. Andersens originale fjerpen skal stjæles fra det Danske Export Museum. Det gælder angiveligt Rigets sikkerhed og gode omdømme. Men Statsministerens spindoktor, den gamle fjende Hallandsen, har taget røven på Egon. Pennen skal i virkeligheden indgå i en lyssky handel med Kina. Der er intet mindre end den danske

nationalfølelse, Egons ære og 30 millioner på spil. Egon lægger en plan, han skal bare bruge en boremaskine, en karton honning-sveske juice og en bunke døde rotter. Christiansborg sættes på den anden ende, metroen forsinkes mere end sædvanligt og Dronningens gardere danser pludselig cancan, når Olsen Banden springer ud som animationsfilm for hele familien fra producenterne bag Terkel i knibe.

3D Se den i

i udvalgte biografer landet ov er

VIND BiLletter Rundt om Skive udlodder 3 X 2 billetter til:

Olsen Banden på de bonede gulve

Se mere på www.cinema3.dk Hvornår har ”Olsen Banden på de bonede gulve” premiere i Cinema3? Navn: Adresse: Post nr.:

By:

Telefon: Udfyld kuponen og send den senest den 22. oktober til: Grafisk Bureau, Viborgvej 116, 7800 Skive. Så deltager du i konkurrencen om to billetter.


Rubrikker

36

Busrejse til spanien 16. - 24. oktober 9 dage 6 overnatninger i dobbelt værelse på HHH hotel m/pension, 1/4 vin el. vand til maden.

Adelgade 20, 7800 Skive, 97520486/40310411 soegaards.vinhus@mail.dk

KUN

2.895,pr. person (Børnerabat til 10 år)

lonni rejser 9753 6576 Kom ind og få en snak

Hårmode

97 51 12 50 GF Skive og Omegn J.C. Stillings Vej 3 · 7800 Skive gfskive@gfforsikring .dk

om den nye

gode - vi er altid klar med råd og vejledning...

v/Benny Hansen Thinggade 4 7800 Skive Tlf. 97 52 56 10

14. OKT KL. 20:00 // VESTKRAFT 15. OKT KL. 21:00 // FUZZ ROCK TOUR 16. OKT KL. 21:00 // SGT. MAJOR 21. OKT KL: 20:00 // PLEKTER 22. OKT KL. 21:00 // EIVØR 23. OKT KL: 21:00 // VINNIE WHO // STOFFER & MASKINEN 26. OKT KL. 20:00 // VIBORG KORET 28. OKT KL: 20:00 // ONE-EYED MULE 29. OKT KL. 21:00 // PETER VISKINDE BAND 30. OKT KL: 21:00 // GINGER NINJA 04. NOV KL. 21:00 // OLE FRIMER & OLAV POULSEN DUO 05. NOV KL: 20:00 // FREDAGS JAM 05. NOV KL. 20:00 // RASMUS LYBERTH MED BAND 06. NOV KL: 21:00 // THE FLOOR IS MADE OF LAVA 11. NOV KL. 21:00 // KISS KISS KISS 12. NOV KL: 21:00 // EFTERKLANG // SLEEP PARTY PEOPLE

CITY VEST BUKET

En ansigtsbehandling er ikke luksus - men en nødvendighed... Forhandler af Exuviance, et hudplejeprodukt og Tromborg en dansk serie af make-up og velvære produkter.

helle nørgaard

Aut. Cidesco kosmetolog Petuniavej 131 · 7800 Skive · Telefon 97 51 20 40 · 26 22 73 27

KUN

8500

CityVest Holstebrovej 76 · 7800 Skive


På menuen

NR. NR. 5 oktober 2 april 2010

MENU

Børnemenuer Forret: fra kr. 29,Rejecocktail eller Butterdejsskal m/hønsesalat

Bordbestilling nødvendig!

Hovedret: Steak Bearnaise eller Grill mørbrad m/whiskysauce Dessert: Pandekager med is eller Chokoladeskål m/jordbæris

Holstebrovej 20 · 7800 Skive

Tlf. 97 52 48 01

109,2 retter ............. kr. 99,-

www.cogb-skive.dk Åbent alle dage kl. 11.00 - 21.00

3 retter ............... kr.

Det er os med den varme pensionistmad Vi sørger for altid at levere til aftalte tider!

Besøg også vores hjemmeside: oejslev-kro.dk w.h ww og se både billeder og menuforslag Vi sørger naturligvis også for lækker mad ud af huset.

Ring eller kig forbi og få en snak om din næste fest!

Ring på telefon 97 53 50 58

Kjærgårdsholm · Holstebrovej 482 · 7860 Spøttrup

www.tkcmad.dk · Tlf. 97 54 10 26 7 biler - vi kører følgende steder:

Skive • Salling • Viborg • Løgstrup • Sparkær • Sevel • Vinderup • Fly Vridsted • Ejsing • Stoholm • Feldborg • Haderup • Vridsted • Sjørup

Bestil bord på telefon 97 53 57 44

tas-cafeteria.dk

Benta’s Cafeteria & selskabslokaler Se mere på www.ben vores menu'er til - her kan du downloade hos os.. næste gang du bestiller

Vinkelvej 15A · Nr. Søby · Højslev www.bentas-cafeteria.dk

Natur Wellnessophold

Bo & spis

- til samme pris..! Betal kun for værelset - vi giver aftensmaden... Pris 2 pers.fra

ÅBNINGSTIDER Tirsdag - søndag kl. 12.00 - 21.00 Mandage lukket. Køkkenet har åbent mellem kl. 12.00 - 15.00 og kl. 17.00 - 21.00

- balsam for sjælen...

Borbjerg Mølle Kro - mellem Hjerl Hede og Holstebro

Hjarbæk Kro · Søndersiden 2 · 8831 Løgstrup · Tlf. 86 64 20 24

Borbjerg Mølle vej 3. Borbjerg · 7500 Holstebro Tlf. 9746 1010 · info@borbjergmill.dk

- Vel mødt på byens hyggeligste pub!

DeT Sker:

Vi har åbent til 05.00

13. november:

SeconD hanD BanD

19. november:

hViDe løgne

med de bedste danske

80’er hits

oSTer Julefroksik med levende mu 26. november 3. december 10. december

875.-

Se mere på: www.borbjergmill.dk også om vore temaaftener

Thinggade 22 . 7800 Skive . Tlf. 24 42 23 29

37


38

n e r u t l u K rundt om Skive Fredag den 15. oktober kl. 21.00 Zididada - Akustisk

Fredag den 29. oktober i hele Skive by Skive By Night – Lys i Mørket

Lørdag den 23. oktober kl. 21.00 Rasmus Nøhr - Akustisk

Galleri Temporary

Onsdag den 27. oktober kl. 19.30 Offpiste Gurus Fredag den 29. oktober kl. 20.00 Uffe Holm - Uforbederlig? Lørdag den 30. oktober kl. 21.00 Thomas Buttenschøn Torsdag den 4. november kl. 18.00. Lille Claus og Store Claus Lørdag den 6. november kl. 21.00 Everybody’s Talking

Det jyske ensemble Torsdag den 21. oktober kl. 17.00 Frikadellekoncert Skive Bibliotek Torsdag den 28. oktober kl. 17.00 Syng dansk – og syng med Viborg Bibliotek Søndag den 7. november kl. 17.00 Syng dansk – og syng med Musikværket, Nykøbing Mors Tirsdag den 9. november kl. 19.00 Mere om musikken Viborg Bibliotek

Torsdag den 11. november kl. 20.00 Alphabeat

20/10 – 17/11: Maleren Henrik Scheel Andersen.

SNYK – Skive ny Kunstmuseum Torsdag den 14. oktober kl. 19:00 - 21:00 Croquistegning - alle er velkomne Lørdag den 18.- mandag den 20. oktober Efterårskunstskole for børn (NB: Tilmelding) Mandag den 20. oktober Åbent til kl. 21: EVENT: Børns billeder! Onsdag den 3. november Åbent til kl. 21: EVENT: Levende billeder! Torsdag den 11. november kl. 19-21’ Croquistegning - alle er velkomne

Søndag den 17. oktober kl. 13.00 – 16.00 Skakturnering for store og små

Kulturcenter Limfjord

Onsdag den 13. oktober kl. 19.30 Liv x 3 Torsdag den 14. oktober kl. 19.30 Mads Tolling Quartet

Galleri SALLING OKTOBER - NOVEMBER

Skive Bibliotek

Skive Theater

Fælles galleri/atellier for flg. kunstnere: Pia Viborg, Ruth Kudsk Jørgensen, Aase Engedal, Jonna Jeppesen, Kaj Fjendbo Jørgensen, Bodil Schmidt, Jette Jeppesen og Jan Damkjær. Ustillingslokalerne flytter til Frederiksgade 10 den 29. oktober. Der er åbent: Fredag fra 14.00 til 18.00 Lørdag fra 11.00 til 15.00 Åbent i forbindelse med arrangementer og efter forudgående aftale.

Onsdag den 10. november kl. 19.30 Katrine Suwalski feat. John Tcichai

Fredag den 17. november Åbent til kl. 21: EVENT: Hemmeligheder fra samlingen!

Vintertid på biblioteket Hele vinteren er der lys på biblioteket om lørdagen og søndagen. Fra 1.10. 2010 til 31.3. 2011 er der: Lørdagsåbent kl. 10.00 - 14.00 Søndagsåbnet kl. 13.00 - 16.00

OKTOBER - NOVEMBER

SVANENS SEJLPLAN 2010 OKTOBER - NOVEMBER Sejlplanen for 2010 ser således ud, og vil ligge i følgende havne: Den 1. september – 24. oktober: Nykøbing Mors Havn Uge 42 i Nykøbing under afviklingen af Kulturjam Den 25. oktober – foråret 2011: Sundsøre Havn Fra uge 43 kommer kulturhusbåden til at ligge i Sundsøre Havn for vinteren, hvor den vil skabe optimale muligheder for vinterbaderne.

Lørdag den 6. november kl. 20.00 Koncert med Tina Dickow Søndag den 7. november kl. 19.30 Promenadekoncert 2010 Spøttrup Borg Lørdag den 16. oktober Æblets Dag. Most dine æbler. Mandag den 18.- fredag den 22. oktober kl. 10 – 16 Efterårsferie 2010 - forskellige aktiviteter Fredag den 29. oktober kl. 17 – 20 Halloween. Ånderne mødes på den mørklagte borg. Gys og gru.

Kultur/Sports kalenderen /dit

rening Har vi ikke fået din fo orts- og sp i arrangement med kontakte du n ka kulturkalenderen på rd aa Thomas Korsg ail.com m ot @h thomaskorsgaard10 atis! gr er ne er Optagelse på sid


n e t r o p S rundt om Skive

NR. 5 oktober 2010

Ungdommen Party i Provinsen OKTOBER - NOVEMBER

39

SKIVE TRAV

25. oktober, 2010 (18:15) DKK - De danske Kongres- og Kulturhuses Hoppeløb 08. november, 2010 (18:15) Stor ærespræmie aften

Fredag den 29. oktober kl. 21.00 – 02.00 Hald Fest Fredag den 5. november kl. 21.00 – 02.00 Krejbjerg Fest

22. november, 2010 (18:15) Personalets Vandrepokal - Skive Amatørserie 2010 NR. SØBY IF

Drivhuset – ungdomshuset i Skive OKTOBER - NOVEMBER

SPORT & EVENTCENTER JEBJERG OKTOBER - NOVEMBER

OKTOBER - NOVEMBER 12. - 14. november Søby-Højslev Open badmintonstævne i hallerne.

Lørdag den 23. oktober Comedy Zoo on tour, med Geo, Elias Ehlers og Heino Hansen Lørdag den 27. november Koncert med Troels Abrahamsen

21.- 23. oktober Håndboldskole 2010 Søby-Højslev hallerne

Drivhusets åbningstider: Mandag - onsdag: kl. 14.00 - 21.00 Torsdag: Lukket Fredag: kl. 14.00 - 17.00 Lørdag: Lukket Søndag: kl. 12.00 - 17.00 Tjek Drivhusets facebookgruppe!

DURUP Idræts- og Svømmehal Ugentlige Åbningstider Mandag kl. 18.30 - 20.00 Tirsdag kl. 06.00 - 07.30 Onsdag kl. 09.30 - 11.00 18.30 - 20.00 Lørdag kl. 13.30 - 16.00 Søndag kl. 13.30 - 16.00

Ungdomsskolen Skive Alkoholfrie aktiviteter OKTOBER - NOVEMBER

SPØTTRUP KULTURHAL

Lørdag den 30. oktober kl. 06.00 – 02.00 Klubbernes dag, Heide Park, Tyskland

OKTOBER - NOVEMBER Søndag d. 24. oktober 2010 Håndbold turnering kl. 10,00 til kl. 16, 30

Fredag den 12. november kl. 20.00 – 01.00 Fest i Aakjær

kl. 15,30 U16 drenge Division Team Spøttrup mod Nr. Søby IF

Ungdomklubber Skive kommune Tambohus tirsdag - onsdag Resen man. - tirs. - tors. Højslev mandag - torsdag Hem tirsdag Roslev mandag Durup tirsdag - torsdag Glyngøre mandag Selde mandag - onsdag Jebjerg tirsdag Balling mandag Rødding tirsdag - torsdag Oddense tirsdag - torsdag Ramsing tirsdag - torsdag Lem tirsdag Lihme tirsdag - torsdag Brårup man. tirs. ons. tors

Ugentlige Åbningstider Mandag kl. 06.00 - 22.00 Tirsdag kl. 06.00 - 22.00 Onsdag kl. 06.00 - 22.00 Torsdag kl. 06.00 - 22.00 Fredag kl. 06.00 - 22.00

19.00 - 22.00 19.00 - 22.00 19.00 - 22.00 19.00 - 22.00 19.00 - 22.00 19.00 - 22.00 19.00 - 22.00 18.00 - 21.00 19.00 - 22.00 19.00 - 22.00 19.00 - 22.00 19.00 - 22.00 18.00 - 21.00 19.00 - 22.00 19.00 - 22.00 18.30 - 21.30

Skive Badeland Åbningstider: Mandag - torsdag Fredag Lørdag Søn.- og helligdage

Søndag d. 7. november 2010 kl. 12-18 Dansk Handicap IF Fodbold turnering kl. 06.30 - 21.00 kl. 06.30 - 19.00 kl. 08.00 - 17.00 kl. 10.00 - 17.00

Atlantis Motionscenter Åbningstider: Mandag - torsdag Fredag Lørdag Søn.- og helligdage

kl. 06.30 - 21.00 kl. 06.30 - 19.00 kl. 08.00 - 17.00 kl. 10.00 - 17.00

Zumba Hal A: Hver mandag kl. 17.00 -18.00 med certificerede instruktører Lene C. & Helle. Alle er velkommen.

SKIVE JUDOKLUB OKTOBER - NOVEMBER Søndag, 31. oktober 2010 Ungdomsturnering Aakjærhallen, Aakjærskolen Ungdomsturnering for børn, ungdom og junior


40