Page 1

en-skive.dk www.ugeavis UGE 30 · 2010 Onsdag d. 28. juli · 17. årgang

HVER UGE: Krydsord · Gratis tillykkeannoncer · Kramkisten · TV program · Det sker

Et skridt på vejen til bedre livskvalitet Vi hjælper dig med at få det hele med

GRATIS HØRETEST Ring i dag og bestil tid

7070 2328 Hos Hørecentrene har vi: • • • • •

Stoholm Revisionskontor

Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Livø Jazz Festival

Til dig der kan smage forskel.... Hvidløgsmarinerede H vidløgsmarinerede

JJægerschnitzler ægerschnitzler

Steaks S teaks

6. - 8. august

af svinefilet

2 stk stk..

.

www.livojazz dk tlf. 9867 6362

*ved benyttelse af offentligt tilskud på kr. 6.230 ,-

Skive Trav har fået venskabsforening

Vestergade 6 · 7850 Stoholm · Tlf. 97 54 16 00 · Fax 97 54 16 37

Li

Uddannede hørespecialister 4 års garanti og fri service 2 måneders fuld returret Gratis høreapparater* Ingen ventetid

Fokus på skønne Lundø læs side 5-7

Hørecenter Viborg Gravene 14 8800 Viborg www.hca.dk

30,,30

Skinkebøffer S kinkebøff ffer er 4 stk stk..

40,,40

Farmersteaks F armersteaks af amerik amerikansk ansk oksek ød oksekød

Skiveegnens største skov- og havebutik

Værksted og bilsalg LARS BONDE · BILSTRUPVEJ · 7800 SKIVE · TLF. 97 52 62 20 www.larsbonde.dk Skiveegnens største skov- og havebutik

AUTOMOWER® 220AC Husqvarna Automower® er en unik robot-plæneklipper, som giver dig en perfekt klippet græsplæne – hele tiden, uden at du behøver at røre en finger. Kapacitet 1800 m2.

FRA

14.995.-

Se flere stærke tilbud på www.skive-trykluft.dk

Lille udpluk fra vores brugte biler: Toyota T oyota A Aygo, ygo, 1,4 D Diesel, iesel, 5 dørs, dørs, k koks, o , 156.000 k oks km m . . . . . . 79.900 k kr. r. 07 V VW WP Passat assat 2.0 ttdi di highline highline,, sor sort, t, st st.. car . . . . . . . . . . . . 249.900 kr. kr. 95 V VW WP Passat assat st st.. car car, r, 1,8 benzin, rrød. ø . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19.900 kr. ød kr. 98 V VW WG Golf olf IV IV, V, oliefyr oliefyr, r, blå, 1,9 ttdi, di, 3 dørs, dørs, tr træk æk . . . . . . . . . 69.900 kr. kr. VW V W passat passat st st.. C Car, arr, 1.9 T Tdi, di, air aircon, con, sølvmetal ssølvmetal,, flot bil bil.. . . . . 49.900 k kr. r. Audi A udi A4 a avant, vant, st st.car, .car carr, impor import, t, sor sort, t, k km177.000 m177 000 . . . . . . . . 269.900 m177.000 269 900 k kr. r. 99 V VW WG Golf olf IV 1,9 TD TDi,i, sor sortmetal, tmetal, impor iimport, t, 99.900 k kr. r. /v /van. an. 69.900 k kr. r. VW V W touran, touran, år årg. g. 04, 05, 06, 07, ma mange ange fforskellige orskellige far farver ver og an antal tal sæder, sæder r, priser fr fra a 189.900 189 900 k kr. r. og op opefter, pefterr, ho hovedsageligt vedsageligt DIESEL

Desuden err vi erre ntte on mo er t te ef rm err lfilltte elfi ke tik parrti p r. k kr. 00 5.0 n ku r or ffo g og o ms mo . l. l ink ntering! mont

Timepris kun kr. 360,Telefon T eleffon 97 53 57 07

Se S e flere flere salgs biler på v vores ores nye nye hjemmeside kajsautoimport.dk kajsautoimport.dk

2 stk stk..

4 stk stk..

Baconsteaks B aconsteaks 5 stk stk..

60,,60

Grillskinker G rillskinker Pr. stk Pr. stk.. Kun K un

50,,50

50,,50 60,,60

Mager

Skinkefars 3 pund kun

65,-

Mager

Oksefars 3 pund kun

75,-

SLAGTEREN I HØJSLEV

ØSTERRISVEJ 2 - 7840 HØJSLEV

TLF.: 97 53 50 43

www.slagteren-hojslev.dk

Tilbuddene T ilbuddene gælder til og me med ed lør lørdag dag den 31. juli 2010.

Dahl, Rask & Partnere

See:2010

- læs side 3...

Lundø

See:2010 er i gang

Så er See:2010 en realitet. Læs side 8-9

Sporten

Læs i denne uge:


2

Ugeavisen Skive-egnen

Meddelelser

Gudstjenester

Søndag d. 1. aug. Klokken 13:00 – 17:00 Nordhaven * Entré: 100,00

Jenlefesten 100 år Danmarks Ͳ politiske og kulturelle fest!

MF, Mogens Jensen Johs. Nørregaard Frandsen

Underholdning – Erik Grip Desuden: Rundvisning denne dag 09:30 – 11:00 og hver 15. minut. Kom i god tid med picnickurv og eftermiddagskaffe. HUSK: Medbring stole el. tæpper – paraply mod solen/smådryp!

Kaffe, brød og drikkevarer kan købes!

Få billet Ͳ reserver på Jenle.dk nu! 8. aug.: Søndag på Jenle, Povl Dissing kl. 15:00 13. & 14. aug. Sigfred Pedersen 19:30 – 22:00 Rundvisning indtil 31. aug. åben hver dag 11 Ͳ 17 Aakjærselskabet Jenlevej 6, 7870 Roslev 97 58 40 67

Virksund Kræmmermarked 2010 har været det bedst besøgte i mange år. Man skal være forsigtig med at gætte på antallet af besøgende, men 15.000 besøgende er nok ikke for højt sat. Parkeringsbilletterne slap simpelthen op, og de unge vagter fra sejlklubben og spejderne måtte tage kontrolslipperne i brug. Netop trafikken er altid en udfordring, og dette års marked er ingen undtagelse (se billede). Men med lidt godt humør går det hele alligevel. Hvor torsdag normalt er en lidt stille opstartsdag, bød dette års første dag på stort rykind og mange, mange gode handler hos alle. De arbejdende værksteder, den gode hjemmelavede kringle og lagkage krydret med lokal harmonikamusik og sang, var med til at gøre torsdagen til en ekstra

Ældreudflugt til Himmerland

Søndag den 15. august 2010 Traditionen tro vil de 3 menighedsråd gerne invitere til ældreudflugt.

Turen går til Himmerland, hvor vi ser Herregården Hessel og får kaffe i deres cafe. Dernæst går turen til Ranum kirke og vi spiser aftensmad på vejen hjem.

Afgang kl. 12.30 fra henholdsvis Lundø og Dommerby. Du kan blive samlet op undervejs. Nærmere besked ved tilmeldingen.

Højslev Kirke

Pris: 150 kr.

Tilmelding senest d. 8. august 2010 til Ulla Kristensen - 97538384 eller Aase Jeppesen - 97535563

Vel mødt! Lundø, Dommerby og Højslev menighedsråd

Rekordstort antal besøgende Vi har modtaget følgende ord fra arrangørerne af kræmmermarkedet i Virksund:

August 2010

god dag. Alle dage sørgede Borgerforeningen for at servere morgenmad og en lille én til næsen til kræmmerne, og hos Anni i sejlklubben var der stort rykind til de gode retter om aftenen. Såvel teltet ved sejlklubben som ved Skipperkroen solgte pølser i et forrygende tempo. Birgittes helstegte pattegris lørdag aften blev en kæmpesucces. Der var ”kun” 100 billetter, men der kunne være solgt det dobbelte antal. -Men der skal være nok at spise til de gæster, der har bestilt bedyrede Birgitte. Søndag bød på masser af ribbenstegsandwich, for selvom gæsterne tog godt fra, kunne de ikke spise sig igennem to hele grise. Fredag og lørdag er de helt store markedsdage, og for arrangørerne blev belastningen stor. Men der blev kæmpet godt på alle fronter; toiletterne blev repareret, ekstra kager blev bagt, mere morgenmad købt ind, etc.

Familie & Samfund Ørslevkloster

Havetur til Plantebutikken i Ravnstrup Torsdag d. 5. august kl. 18.30

En planteskole i den gamle forstand, med en udstillingshave på 600 m2. Taʼ manden med!

Afgang fra Sparbank, Hald.

Tilmelding senest den 1. august til Maja, tlf. 97 53 81 68 eller Hanne, tlf. 25 46 67 65

Gæsterne så glade og tilfredse ud. Både linedanserne, folkedanserne, harmonikaspillerne og auktionerne bidrog til den gode stemning alle 4 dage på havnen i Virksund. Ole, formand fra havnen meldte om flere besøgende sejlere end sædvanligt, og campingpladsen var fyldt til bristepunktet. Vejret skal selvfølgelig have sin del af æren for, at rammerne for hyggelige og oplevelsesrige dage var til stede. Det var simpelthen perfekt Kræmmermarked vejr. Godt slidte men glade og til-

Efterlysning Min elskede kat Mille er blevet bortadobteret af min far som gav den væk til fremmede uden min viden Mille er en hvid huskat med grå plet i panden. Vær venlig at ringe på Tlf. 26 70 36 68. Mille blev bortført fra en hunde- og kattepension i Seest nær Kolding. fredse sige alle vi arrangører tak til alle for et vel overstået Virksund Kræmmermarked 2010. Og husk allerede nu at sætte kryds i kalenderen i uge 29 i 2011. For der går det igen løs i Virksund.

Søndag den 1. august 2010 - 9. søndag efter Trinitatis Ørslevkloster Kirke kl. 10.30 Erik Mostrup Højslev Kirke kl. 9.00 Barbara Landmark Stoholm Kirke kl. 9.00 Claus Muld Dommerby Kirke kl. 10.30 Barbara Landmark Gammelstrup Kirke kl. 10.30 Claus Muld Søndag den 8. august 2010 - 10. søndag efter Trinitatis Ørum Kirke kl. 9.00 Barbara Landmark Stoholm Kirke kl. 10.30 Claus Muld Sparkær Kirke kl. 9.15 Claus Muld Højslev Kirke kl. 10.30 Barbara Landmark Torsdag den 12. august 2010 Højslev Ældrecenter kl. 14.30

Bjarke Møller-Sørensen

Søndag den 15. august 2010 - 11. søndag efter Trinitatis Ørslevkloster Kirke kl. 10.30 Jeppe Jensen Kobberup Kirke kl. 10.30 Claus Muld Stoholm Kirke kl. 9.00 Claus Muld Sparkær Kirke kl. 10.30 Kirsten Krab Koed Ørum Kirke kl. 14.00 Jeppe Jensen I telt ved Ørum gl. Skole Dommerby Kirke kl. 9.00 Bjarke Møller-Sørensen Lundø Kirke kl. 10.30 Bjarke Møller-Sørensen Søndag den 22. august 2010 - 12. søndag efter Trinitatis Ørslevkloster Kirke kl. 10.30 Jeppe Jensen Ørum Kirke kl. 9.30 Jeppe Jensen Kobberup Kirke kl. 9.00 Barbara Landmark Gammelstrup Kirke kl. 10.30 Kirsten Krab Koed Sparkær Kirke kl. 14.00 Kirsten Krab Koed Havegudstjeneste Dommerby Kirke kl. 10.30 Barbara Landmark Søndag den 29. august 2010 - 12. søndag efter Trinitatis Ørslevkloster Kirke kl. 14.00 Jeppe Jensen Konfirmandstart Ørum Kirke kl. 10.30 Jeppe Jensen Højslev Kirke kl. 10.30 Bjarke Møller-Sørensen Lundø Kirke kl. 19.00 Bjarke Møller-Sørensen

Begravelser

Ugeavisen Skive-egnen 97 52 01 50

Viborgvej 116 · 7800 Skive · Tlf. 97 53 51 51 · Fax 96 16 51 03

Svarer hele døgnet

Din lokale avis der bringer de lokale historier hver uge året rundt og så lige til døren!

ÅBNINGSTIDER: I Mandag til torsdag kl. 8.00 - 16.00 Fredag kl. 14.00 · Lørdag lukket NORMALE INDLEVERINGSFRISTER: I Fredag kl. 12.00 - mindre annoncer mandag kl. 10.00 PRODUKTION: I Tryk: Skive Folkeblad Oplag: 5.715 eks.

Ugeavisen SKIVE-egnen omdeles hver onsdag til samtlige husstande i Højslev og dele af Skive: Egeris, Brårup og Hjaltesvej. Affotografering af redaktionelt stof og annoncer er forbudt uden tilladelse! Ugeavisen tager forbehold for evt. fejl & prisændringer i tekst og annoncer.

ANNONCER: Henrik Pedersen I Telefon: 9753 5110 henrik@grafisk-bureau.dk Claus Haven I Telefon: 9753 5103 claus@grafisk-bureau.dk

Mona Hansen I Telefon: 9753 5110 mona@grafisk-bureau.dk REDAKTIONELT: I grethe@grafisk-bureau.dk

REDAKTØR: Anette Thygesen I Telefon: 9753 5151 anette@grafisk-bureau.dk

Trier Skovgaard Christensen

Jens Iversen

Møllegade 2 · Skive www.klochs.dk

Bogholderi I Telefon: 9753 5110 regnskab@grafisk-bureau.dk

www.ugeavisen-skive.dk

Tlf. 97 52 08 98 Vi er der, når du har brug for os. Vestergade 14 . Skive . boudigaard.dk

Paw Bergen

Søren Toft

Søren Boudigaard


Ugeavisen Skive-egnen

UGENS HOROSKOP fra PIB Copenhagen Uge 30 Vædderen 20.3-19.4

I den kommende uge vil du opleve et større arbejdspres end sædvanligt. Sørg for at holde de nødvendige pauser, så bevarer du energien. Økonomien er stabil. Tyren 20.4-20.5

I denne uge bør du være ekstra opmærksom på dine omgivelser, så din hjælpsomhed ikke bliver misbrugt. Hold en ekstra fridag, hvis det er muligt for dig. Tvillingerne 21.5-20.6

Denne kommende uge vil være præget af mange opgaver og mange sociale relationer. Sørg for at afsætte tid til dig selv, så du kan få styr på dine tanker. Krebsen 21.6-21.7

Denne uge kan give dig nye venskaber, hvis du er åben overfor din omverden. Den økonomiske situation bliver bedre, som ugen går. Vær sammen med familien i weekenden. Løven 22.7-22.8

I den kommende uge vil dine lederevner komme dig til gavn. Du vil på naturlig vis begejstre andre, og din optimisme vil smitte af på dine omgivelser. Jomfruen 23.8-22.9

De lokale spejdere gik i samlet trop Borgmester Flemming Eskildsen sendte lørdag de 160 lokale spejdere af sted til lejren fra Nørreport. - Glæd jer, det bliver kæmpe! Det bliver en oplevelse, I aldrig glemmer, selv om I bliver 100 år. Det er det største arrangement, der nogensinde har været i Skive, sagde borgmester Flemming Eskildsen til de 160 spændte spejdere, inden de drog gennem gåden mod lejren i samlet trop, stolte med Dannebrog hævet højt mod den blå sommerhimmel... Skibonitter på strøgtur fulgte dem interesseret gennem gaden. Flere med genkendende nik: Spejderlejren, den har de hørt om. - Det er godt nok et stort arrangement, lyder det fra en. - Ja, det fylder også det meste af avisen for tiden, kommer det fra en anden. De 160 spejdere udgør kun omkring en tusindedel af de i alt 15.000 spejdere fra Danmark og 20 andre lande, som i uge 30 er taget på spejderlejr ved Skive. Men selv om de kun er en minoritet, har de gjort sig bemærket, idet flere af de lokale ledere har været involverede i planlægning og opbygning af SEE 20:10. En af dem, som har været med til at trække det store

Turistbureauet er også flyttet på spejderlejren. Her hjælper turischef Alice Bank Danielsen nogle af lejrens mange besøgende med inspiration til, hvad de kan opleve på Skiveegnen.

læs, er Carsten Helligsø fra Flyndersøgruppen. I ugen op til lejren har han sammen med nogle hundrede pionerer arbejdet i stort set døgndrift for at banke spejderlejren op. Drevet af spejderentusiasme og lokalpatriotisme.

Denne uge kan give dig den luft, du har brug for til at løse alle de små opgaver. Det kræver dog, at du følger dine planer. Økonomien er ved at blive stabil igen. Skorpionen 23.10-21.11

Du yder meget for at få opgaverne fra hånden, og det sætter dine omgivelser stor pris på, selv om du ikke kan mærke det umiddelbart. Økonomien er stabil. Skytten 22.11-20.12

I denne uge kan du komme ud for en situation, som er ved at tage pusten fra dig. Opgavemæssigt er ugen stabil, så få småopgaverne fra hånden inden ugens udgang. Stenbukken 21.12-19.1

Du får i den kommende uge løst dine opgaver på en rolig og afslappet måde, uden nogen form for stress. Den økonomiske situation er stabil, men undgå impulskøb. Vandmanden 20.1-18.2

Den kommende uge vil være præget af megen morskab og latter. Det skyldes en del misforståelser, som opklares med humor. Vær sammen med familien i weekenden. Fiskene 19.2-19.3

Der kan midt i denne uge opstå et problem, som kræver, at du under-søger dine økonomiske forhold en ekstra gang. Undgå at sætte dig i for stor gæld.

lejren, siger Flyndersø-lederen, der i øvrigt glæder sig over det samarbejde, der har været mellem Skive Kommune og KFUM Spejderne op til lejren. . - Det har været meget positivt at samarbejde med kommunen om det her projekt, og det har været fantastisk at opleve så professionelt, som kommunen har håndteret opgaven. Det har virkelig været en fornøjelse, siger Carsten Helligsø. Læs om Bruddalgruppen der har sendt os de første indtryk fra lejren. Læs mere side 8.

- Sådan en lejr betyder rigtig meget for spejderbevægelsen, idet den sætter fokus på den indsats, alle de frivillige udfører i spejderarbejdet. Men den betyder også rigtig meget for Skive, som jo i den grad får omtale og bliver markedsført i forbindelse med

I den kommende uge kan du opleve, at din praktiske snilde ikke er så god, som den normalt er. Brug i stedet din intuition, så løses alle opgaver med tilfredshed. Vægten 23.9-22.10

3

Ørslevklostervej 107 Hald · Tlf 97 53 80 03

Tilbud til og med søndag - eller så længe lager haves

Blomkål

Der tages forbehold for udsolgte varer og trykfejl!

Carlsberg Pilsner

Danmark/Tyskland Kl. 1

30 flasker 33 cl. + pant

Pr. stk.

Pr. kasse

595

9995

Bacchus Primitivo

TILBUD TORSDAG-SØNDAG

Italien 300 cl.

kender Aakjær ganske godt, og Aakjær var i særdeleshed kulturpolitisk interesseret. Har man studeret lidt Aakjær, så kender man også navnet Johannes Nørregaard Frandsen, der til daglig er institutleder på Syddansk Universitetscenter i Odense. Men! Ellers er han helt igennem jysk og foredragsholder og forfatter til levende ord og bogstaver om Aakjær. Han var medredaktør af: ”Tre jyske tenorer”, om Johannes V. Jensens, Jeppe Aakjærs og Thøger Larsens lyrik. Vi har bedt ham holde den kulturelle tale. De to talere har før været på Jenle. Det har underholdningen ikke. Men vi kender dem og derfor glæder vi os utrolig meget til at byde Erik Grip og Henrik Gunde velkommen til Jenles scene. Erik Grip udgav i 2009 CD’en »Min indre Vandringsmand« et aldeles fremragende album. Henrik Gunde er en meget alsidig musiker, der på fremragende måde drysser musikalsk tryllestøv på den ene Gripsang efter den anden. Der er virkelig noget at glæde sig til. Midt i programmet er der kaffepause. Aakjærselskabet har i anledning af 100 året en række meget gode tilbud, der bl.a. kan købes i pausen, eller besøg Jenles Forsamlingshus, hvor vi udstiller tre træskulpturer fra Oddense Træmuseums symposium. Desuden hænger der en prøve af Nannas Sengetæppe. Vi sælger mønstret til tæppet. I Museet kan man se en række udstillinger om livet på Jenle. Der er gode muligheder for at hygge sig i haven, skoven eller på stranden. Da Jenlefesten foregår i Nordhaven og på plænen, vil vi bede gæsterne om at medbringe stole eller tæpper. Aakjærselskabet glæder sig over, at der fortsat kan arrangeres store politiske, kunstneriske ogkulturelle fester i Danmark, med nye synsvinkler og udfordrende meninger. Selv fra et sted helt ude over kanten. Formand for Aakjærselskabet Henning Linderoth

Tricolore, Nougat eller Vanille

95

Pr. pakke

Viborgvej 77 7800 Skive

10

00

Spar toilet eller køkkenruller 4 - 8 rl.

00

Åbent alle ugens dage

7.30 - 19.00

www.huseksperten.dk post@huseksperten.dk

Kærgården Original eller 20% mindre fedt. 250 g.

Carl Henrik Tallaksen Statsaut. ejendomsmægler, Indehaver, M.D.E.

Tlf. 2390 7800

Har du ikke modtaget

2995

2 pakker

25

Festen og højtideligheden Jenlefesten er som Jenlefesten altid har været. Den er tradition. Her er endelig noget, der står urokkelig klippefast. Festen afholdes første søndag i august og i år 1. august kl. 13 - 17. Der er næsten altid godt vejr. På Aakjærs tid kom der mellem 500 - 8000 (1920) besøgende alt efter vejret. Jenle stod på den anden ende i en uge før og en uge efter. De københavnske gæster kom gerne nogle dage før og blev nogle dage efter. De blev afhentet på Jebjerg togstation af en række lokale hestevogne. De fleste jyske gæster kom dog på gåben eller cykel. Limfjordsfiskerne kom sejlende og lagde til ved Astrup Vig. Under festen husede Jenle godt 80 private overnattende gæster i flere dage. Øverst i Møllen boede Thøger Larsen gerne i en god uges tid. Han havde sit eget værelse, som Nanna Aakjær havde indrettet. Til Jenlefesten i 1914 var han blevet bedt om at skrive en sang og han forfattede ”Danmark nu blunder den lyse nat”. Sangen synger vi fortsat, som den sidste fællessang, for at hylde det fællesskab, der var mellem Limfjordsdigterne. Talerstolen var placeret på engarealet ud mod fjorden. Under talerstolen sad de store landsdækkende avisers journalister og griflede ned. Næste dag kunne man læse om festens indhold og i særdeleshed om Aakjærs skarpe indlæg. Da Aakjær dør den 22. april 1930 stopper Jenlefesterne. Halvtreds år efter genoptages festerne igen af Skive Teaterkreds. Aakjærselskabet etableres efterfølgende med det formål, at formidle kendskabet til Aakjærs forfatterskab blandt andet gennem afholdelse af Jenlefesten. Her ved festen i 2010 har vi bedt kultur- og mediepolitiske ordfører, Mogens Jensen for Socialdemokraterne om den politiske tale: "Danmark skal ikke være et mentalt junkfoodsamfund". Han kommer fra området og

Polar Is

Pr. box

79

Jenlefesten 2010

3 pakker

senest onsdag skal du kontakte Skive Folkeblad på

TIPS & LOTTO

Håndkøbsudsalg fra STOHOLM APOTEK

telefon 97 51 34 11 Vi beklager ulejligheden!


4

Ugeavisen Skive-egnen

Husk vores lĂŚkre

SMĂ˜RREBRĂ˜D

Ugepakke:

Forhandler

Ring og bestil !

Ure, Ìdelstene, guld og sølv.

Omega, Tissot, Calvin Klein, Certina, Cartier, Georg Jensen, Kosta Boda, Orrefors.

97 53 50 58 BENTA’S CAFETERIA & SELSKABSLOKALER

Vinkelvej 15A ¡ Højslev ¡ www.bentas-cafeteria.dk

Hobby Huset A/S Søbyvej 35 ¡ Højslev

Tlf. 97 53 51 13

¡ Tøj til tidens kvinder ¡ Man. lukket - Tirs.-fre. 12-18 - Lør. 10-15 Nørregade 10 ¡ 7850 Stoholm

Nørregade 1 ¡ Skive Tlf. 97 52 03 35 - 97 52 00 42

Masser af nye sommer

Servietter Mange flotte farver

40.-

Ta’ 2 pk. Besøg en ny og større butik!

800 g oksefars 800 g skinkefars 600 g gryderet 4 koteletter 1 stk. fyldt kalkunbryst 8 stk. hjl. frankfurtere 1 hjemmelavet pizza

7 middage til 4 pers.

349.-

Tlf. 97 54 14 51

Se mere pĂĽ: www.stoholm-slagter.dk 7FTUFSHBEF4UPIPMNUMG 4DU.BUIJBTDFOUSFU7JCPSHUMG XXXTUPIPMNTMBHUFSEL

Stort udvalg i: Konfirmation ¡ Kuverter Kort ¡ Special papir Indbydelser Børneklip ¡ Scrappapir

Åbningstider: Mandag LUKKET Tirsdag-fredag kl. 9.00-17.00 Lørdag kl. 9.00-12.00

Dommerby Papir

Viborgvej 116 ¡ 7800 Skive Telefon: 97 53 51 10 Åbningstider: Man.-tors.: 10 -16 Fre.: 10 - 14 ¡ Lør.: 10 - 13

Vi er pĂĽ Facebook

Uge 29

Støt op om din lokale ugeavis - meld dig ind i gruppen!

VINDERE UGE 29:

HUSK:

KLIP KRYDSORDET + DENNE KUPON UD OG SEND DEN TIL: Ugeavisen Skive-egnen Viborgvej 116, 7800 Skive Mrk. kuverten “Krydsord�

Navn Adresse Postnr. og by Du kan frit vÌlge, hvilken af krydsordssidens annoncører, du ønsker gavekortet udstedt til. Gavekort ønskes til

Jenny Malmberg Ingemanns Vej 8 7800 Skive -Anna Holm Ă˜sterrisvej 46 7840 Højslev

Hvis du ikke modtager et gavekort til tiden, skal du huske at ringe pĂĽ tlf. 97 53 51 10 og fĂĽ det tilsendt senest 14 dage efter din kryds er udtrukket.

Ugeavisen Skive-egnen ønsker tillykke med gevinsten! - gavekortet tilsendes med posten.

Besvarelser uden ønske pü butik fra denne side er ugyldige og kan ikke udtrÌkkes som vindere...

Krydsordsbesvarelsen skal vĂŚre os i hĂŚnde senest mandag kl. 10.00.

VIND 2 GAVEKORT a’ kr. 100,VÌlg hvilken forretning her pü siden, du ønsker gavekortet udstedt til AflevÊr din løsning senest mandag kl. 10.00


Fokus på Lundø

Ugeavisen Skive-egnen

5

Lundø og Krumtapperne Den store årlige begivenhed for Krumtapperne er Lundø Classic Motorshow. Men hvem er Krumtapperne, og hvad er Lundø Classic Motor Show?

For at finde ud af baggrunden for denne gruppe af køreglade mennesker, så er man nødt til, at starte et sted langt oppe i Sverige. For snart 20 år siden blev en svensker lokket til Danmark - en svensker med stor hang til biler. Lasse Nyström blev forelsket i en midtjysk kørelærer, Lone, og også hun er et entusiastisk bilmenneske.

AL S D

U

Da Lasse første gang kom til Danmark, var han kørende i en kæmpe stor Ford Mercury Monarch. En rigtig amerikaner med så lang snude, at man knap nok kunne se hvor den endte.

Krumtapperne blev stiftet ved et lille aftenmøde i gildesalen på Drivvejen 11, hvor Nyström's bor, og i dag tæller gruppen af køreglade mennesker i og omkring Skive og Viborg snart 100 personer.

gamle køretøjer på disse kanter. Ideen til Lundø Classic Motor Show var født. Krumtapperne startede med den første køretur i august 2005, og allerede 2. lørdag i september afviklede man det 1. Lundø Classic. Arrangørerne syntes det ville være flot, hvis der kom 100 køretøjer. Der kom 200, så det var en stolt Lasse, der sagde: "Der kan I selv se. Der var behov for et endagstræf heromkring." Træffet blev afviklet for 5. gang i 2009. Der kom 620 køretøjer.

- et godt sted at handle... Butikken m

Mange af de lokale, der er stødt til Krumtapperne, er nu I 2005 komTuborg så det store gen- blevet en vigtig del af gruppilsner nembrud i forhold til Krum- pen, og de bidrager på man33 cl. var medlem ge måder til gruppens arbejtapperne. Lasse af to lignende køreforeninger de og virke. Man løfter i flok i Ans og i Thisted, men hver hos Krumtapperne, og det gang der blev inviteret til mageløse er, at det sker på åben garage eller aftenkøre- frivillig basis og uden ture, syntes de ofte at det var klubkontingent. for langt fra Lundø. Man udstiller selvfølgelig sit Pr. kasse I dag er Krumtapperne en køretøj ganske gratis, således En sommerdag blev+95 funda- stor del af livet i Skive, hvor er der rig mulighed for alle at pant mentet til Krumtapperne gruppen laver mange forskel- deltage. Har man lyst til at Hancock lagt. Lasse og Lone havde ligartede udstillingersodavand og ture fylde bagagerummet med kendskab til mange menne- ud i det blå. Du har sikkert stumper, så er man velkomstk. sker i området der har gamle- stødt på dem 24 på gågaderne i men til det. Lundø Classic , specielle- eller veteranbiler, Skive, på Posthustorvet, 95 på Motor Show afholdes en så nu skulle trådene og folke- Skive Travbane, ved+ pant Sønder- gang om året - og det er altid ne bare samles. centret eller på vejene. 2. lørdag i september - fra kl. 750/400gr 10.00-16.00 Den opgave blev tilbudt 95 Og så er der jo lige Lundø Freddy Laursen, Lones søn, Classic Motor Show - Dan- Lasse går igen med nye plasom allerede i forvejen var marks smukkest beliggende ner, og vær sikker på at det hjernevasket i forhold til biler biltræf. har noget at gøre med gamle Skipperrejer og sand køreglæde. biler, og vær sikker på at de Allerede 1 måned efter første skal til Lundø. Lone og Lasse kørte rundt i frø var sået til Krumtapperne, området i en af deres vete- bekendtgjorde Lasse over for Du kan læse og se mere på ranbiler og tog kontakt til alle Freddy og Lone, at der også www.krumtapperne.dk ligesindede på deres vej. manglede et endagstræf for også deres aktivitetskalender.

89

64

39

NR. SØB

NR. R. SØBY SØButikken BY - et godt sted at N handle... v/Preben v/ Preben Andersen · Viborgvej Viborgvej 273 273 · Nr. Nr. Søby · 7 7840 840 Højslev · Tlf. Tlf. 9 97 7 53 50 66

- et- godt at handle - Butikken faste lave dage! priser! tænksted normalt - handel lokalt! med Åbentdealle ugens

Åb

Supertilbud fra din lokale sparkøbmand!

DSAL

33 cl.

30 stk.

U

G

30 stk.

9995 10995

G

U

Tuborg pilsner

DSAL

+ pant

+ pant

Tuborg pilsner Carlsberg Pr. kasse Sodavand 33 cl.

33 cl.

8995

+ pant

Hancock sodavand LAV PRIS PÅ MASSER 24AF stk.DAGLIGVARER

- HVER DAG!

6495

+ pant

Der tages forbehold for udsolgte varer samt trykfejl.

G

G

U

Krumtapperne! Måske har du hørt navnet før, for de er meget synlige i bybilledet, når de kører en tur i det blå ca. hver 14. dag, afholder udstilling i Skive og når der afholdes Lundø Classic Motor Show på campingpladsen på den vidunderlige halvø.

Lasses elskede Vauxhall Victor FB blev købt i maj 1990, og et par måneder efter blev Monarch'en solgt. De fleste i og omkring Skive har set Lasses karrygule Vauxhall, og mange kender svenskeren eller "Vauxhallmanden" - på Lundø.

Tilbuddene gælder fra torsdag til søndag 750/400gr

95

39 Vanille, Tricolore eller Nougat is Skipperrejer Max 5 stk. pr. kunde

Viborgvej 222 · 7840 Højslev Tlf. 97 53 53 75 www.2tal.dk/hojslev.radio

250 gr.

NR. SØ

FRIT VALG

Højslev Radio

Kærgården

1 liter

10

00

3 stk.

NR. SØBY 2995

v/Preben Andersen · Viborgvej 273 · Nr. Søby · 7840 Højslev · Tlf. 97 53 50 66

- tænk normalt - handel lok lokalt! alt ! Åbent alle ugens dage!

Å

A DS L


6

Fokus på Lundø

Ugeavisen Skive-egnen

Det sker i området... Byvandring på Lundø

med byarkivar Niels Mortensen. Mandag den 9. august

Koncert i Lundø Kirke

med Limfjordskvartetten Torsdag den 12. august klokken 19.00

Fællesspisning på campingpladsen

Lundø Classic Motorshow Lørdag den 11. september kl. 19.00

Æblets dag hos Savillas Lørdag den 11. september - hele dagen

Æblebrunch og Æblekagebuffet hos Savillas Søndag d. 12/9-2010, kl. 10.00-17.00

Det er en årlig tilbagevendende begivenhed, at vi lejer forsamlingshuset på Lundø i en uge. Her samles unge tegneinteresserede fra hele verden for at dygtiggøre sig, fortæller Hanne Pedersen (bill. indsat), underviser fra Viborg.

Tegnekursus på Lundø I uge 28 havde 28 unge mennesker med lyst og interesse i tegning slået sig ned i forsamlingshuset på Lundø. - Vi har lejet forsamlingshuset igen i år, fortæller Hanne

Pedersen, Lundø, underviser på The Animation Workshop i Viborg. Hanne Pedersen fortæller, at det hovedsagligt er unge mennesker, der gerne vil ind på tegneskolerne der

deltager. Derfor bruger de unge mennesker en uge i naturskønne Lundø. Både på at tegne sammen med andre med den samme interesse og ikke mindst for at bade i fjor-

Søndag d. 12/9-2010, kl. 10.00-17.00

LUNDØ GRØNT den og være sammen socialt. Tegnekurset er en årlig tilbagevendende begivenhed på Lundø, som samler folk fra hele verden.

Egnens hyggeligste gårdbutik! Uldtrøjer og tæpper, egnens største udvalg

Bomuldsbluser i naturfarver - fåes i 4 farver

Gl.dags lertøj, fade og skåle Kurve i flet, mange forskellige

Tørklæder i silke og uld Applikerede børnetrøjer Hjemmesko i Skind Norsk- & Læsøstrik Unik Kaunistrik

Her i min lille urtehave finder jeg tit inspiration til at give mine retter og specialiteter et lille ekstra touch fortæller Sanne, indehaver af Savillas.

Savillas på Lundø private afdeling af Savillas, findes der et væld af velduftende og flotte urter. - Vi pukler løs og plukker løs, griner Sanne Villadsen og lader os dufte til nogle af hendes skønne urter. - Det her er æblemynte, og den er rigtig god i teer og dressing, tilføjer hun. Som noget nyt hos Savillas, kan du nu også finde lækkert dametøj og tilbehør. Også

Café & nostalgi Livsstilsbutik med nyt og brugt til hus og have og friskbagt langtidshævet brød

- har noget til alle sanser! Hos Savillas café og landkøkken på Lundø kan du få stillet alle sanser tilfreds. Der er noget til munden og den søde tand, noget til øjet, noget at tage på og ikke mindst noget til næsen. Savillas har nemlig en stor urtehave, hvor indehaver Sanne Villadsen ofte finder et ekstra touch til hendes lækre retter og specialiteter. I urtehaven, der ligger i den

Lundøvej143 . Lundø . 97 53 84 68 . www.lundogront.dk

selvom du har former. Tøjet kommer blandt andet fra irske ”Avoca Anthology”, og hos Savillas finder du altid et stort udvalg. Der er noget for hver en smag. Sanne arbejder på fuldt tryk for tiden, og til efteråret kan du glæde dig til arrangementer som blandt andet ”æblets dag”, hvor du kan få presset dine egne æbler til den lækreste æblemost. TK

Åbningstider: Onsdag, torsdag, fredag og lørdag kl. 12-17 Søndag kl. 10-17 (gældende til og med den 31/8)

I sommersæsonen kan vi onsdag-lørdag tilbyde frokost i caféen. Om søndagen serverer vi brunch

Drivvejen 16, Lundø · 7840 Højslev Tlf. 97 53 68 60 el. 20 76 10 38 Se mere på: www.savillas.dk


Fokus på Lundø

Ugeavisen Skive-egnen

7

Transformatortårn blev til

Minimuseum I Lundø er der et gammel transformatortårn, som altid har været landsbyens vartegn. Men tårnet var forfaldent, og på en generalforsamling i forsamlingshuset, hvor byen samles til store og små begivenheder såsom årlig revy og høstfest, blev det drøftet, hvorvidt tårnet skulle rives ned. Det så trist ud for byens vartegn, men Bente Dahl havde en idé til at skabe liv i det gamle tårn: - Jeg tænkte, at vi kunne lave et informationstårn, hvor man kan få information om naturen herude og fugle- og dyrelivet. Så jeg skrev til Energi Midt, og hørte dem om de havde en fond, der kunne hjælpe projektet i gang – det havde de, og dagen efter var der bevilliget

10.000 kroner, fortæller hun. Projektet blev også taget godt imod i den 150 mand store by. Mange frivillige hjalp til med istandsættelsen og arkivar, Niels Mortensen, Skive, hjalp med det lokalhistoriske. - Projektet samlede byen – og sammenhold er netop det, der kendetegner byen, slutter Bente Dahl. Mini museum Lundø har døren åben hver dag sommeren over – du finder museet på Lundøvej. Fakta: Bente Dahl er sygeplejerske og bor på Lundø med sin mand, mekaniker Jens Kjær. Sammen har de tre voksne børn. Bente Dahl er medlem af Skive byråd valgt for Venstre.

Ny café hos Lundø Camping

Lundø Grønt Hos Lundø Grønt er Birthe og Leif Bertelsen klar til at tage imod dig i deres gårdbutik på Lundøvej. Sweaters af mærker som ”Skovdal” og ”Trol Design”, håndlavede hjemmesko, keramik og årstidens frugt og grønt af egen

I år kan man nyde kaffen med udsigt over vandet på en lækker terrasse i det fri. Før foregik det i glashuset, som ses til højre.

avl er blandt de ting, der venter dig, men også svenske kvalitetsfuglehuse i alverdens farver. Hver onsdag kan du finde Lundø Grønt på markedet i Skive, ellers kan du altid finde dem i deres butik på Lundøvej 143.

Hos Lundø Camping, der blev overtaget af Judith Hansen og hendes mand, Gert Hansen, for otte sæsoner siden, kan du i år opleve en helt ny og indbydende café. Henover vinteren er den gamle café blevet renoveret, og gæsterne besøger cafeén i

Hvad synes du om Lundø? Mette, Vinderup Jeg er kommet her hele min barndom. Min familie har sommerhus her. Jeg synes her er dejligt.

Bjarne, Jebjerg Min lillebror ligger i sommerhus her, og så blev vi enige om at vi skulle tage herop. Det er dejligt herovre – jeg er kommet her ligesiden jeg var en ganske lille knejt.

Mette, Svendborg Min kæreste, som kommer fra Skive, har en mor, som har en campingvogn her, som vi så har lånt. Stedet er dejligt, og godt for børnene.

stor stil. -Vi ser faktisk også mange nye kunder, som vi ikke har set før, fortæller Judith smilende. Hos caféen kan man nyde en dejlig kold fadøl og sodavand, drikke en kop kaffe med kage til, eller spise – caféen har nemlig et væld af retter på menuen. Og

campingpladsens fællesspisning med lækker grillet steg og salatbar og islagkage til dessert for kun 110,- pr. person! Fællesspisningen starter klokken 19.00. Caféen hos Lundø Camping lukker klokken 23.00 i sommersæsonen. Den er et besøg værd!

VELKOMMEN VELK OMMEN TIL

Lundø Classic Motor Show Lørdag den 11. september kl. 10.00 - 16.00 På Jelsevej 201, Lundø, 7840 Højslev

Fællesspisning for alle kl. 18.00 Grillet steg, flødestuvede kartofler og salat Dessert: Islagkage Pris pr. pers.

Morten, Viborg Det er et fint sted, og så er det meget stille og roligt. Der sker ikke så meget her i forhold til Viborg, og det er dejligt. Vi er på camping her nede på campingpladsen.

hvem drømmer ikke om at sidde og spise til den gode havudsigt? Lundø Camping og Grill har også take away, og det er med at bestille i god tid, der er rift om maden. Når der igen i år afholdes Lundø Classic Motorshow den 2. september, kan du deltage i

Kom og få en god dag og få muligheden for at møde andre motorkøretøjsentusiaster i flotte flott e omg omgivelser ivelser vved ed vvandet andet på Jelse O Odde dde i Limfjorden. Limfjor den. Under hele dagen kkan an der købes mad og dr drikke ikke til for ffornuftige ornuftige pr priser iser hos LLundø undø C Camping. amping.

110,-

FFALCKALCK- deltager i år på LLundø undø Classic Motor M otor Sho Show w

Jelsevej 201, L Jelsevej Lundø, undø,, 7840 Højslev undø Højslev Tlf. T lf. 97 53 81 62 · www.lundocamping.dk www.lundocamping.dk


8

Ugeavisen Skive-egnen

Et væld af tilbud på spejdernes kulturnat Hvad enten du er til film, museumsbesøg, rockgudstjeneste, koncerter, cirkuscabaret, teater, sport eller gourmetmad på bål, så er der noget at komme efter, når KFUMSpejderne inviterer til kulturnat fredag den 30. juli kl. 20.00 til 01.00.

En ny by skyder i uge 30 op på det militære område syd for Skive, når omkring 16.000 børn, unge og voksne flytter ind på KFUM-Spejdernes korpslejr, SEE 20:10. På Spejderkulturnatten breder Skives nye ’naboby’ armene ud og inviterer hele egnens borgere til fest. Der blændes op for projektørerne og tunes ind på musik, dans og teater, kunst, kultur og kreativitet, det hele tilsættes et gran spejderånd og naturliv, som giver paletten en ganske særlig kulør. Alsidige aktiviteter På spejderkulturnatten fyldes de mange torve og pladser med optrin og aktiviteter for børn, unge og voksne og byens kulturinstitutioner lover spændende oplevelser for

store og små. Der bliver fart over feltet og masser af indtryk for øjne og ører, sjov og spas: Storm P maskiner, strategispil, svævebane, svingkarrusel, fotojagt, rodeo, øksekast, historiefortælling, smykker og tasker af genbrugsmaterialer, cykelringridning, naturkunst, geocaching, menneskelig tegnemaskine, kemiforsøg og vægmaleri blot for at nævne et lille udsnit. Koncert, film og teater Spejderkulturnatten er også gastronomi på bål, teaterforestilling, cirkuscabaret, megaleg og spil, workshops, happenings og uventede events.

F.eks. kan du opleve: • Koncerter på See Arena med to af de p.t. mest hotte, danske, unge navne – nemlig Fallulah og The Dreams • Lederrevy, koncerter, sang og musik m.v. i Kulturhusene • Film i Biografen • Turneringer på Stadion • Rockgudstjeneste i Sct. Georgs Kirke • Udstilling i Museet

• Medina-shopping i Moskeen • Jam-aften og nyt fra spilverdenen i dropIN • Gang i hele området omkring Sct. Georgs Plads – med bl.a. stort finaleshow i Talent 20:10 på Ungescenen og blus på i CHECKin aktiviteter og Spejderloungen.

Morten Konge Nielsen kom forbi og udtrak vinderne til Sundsøre Musikfestival, der løber af stabelen i weekenden.

Læs mere om Kulturnatten på: www.see2010skive.dk eller på www.see2010spejdernet.dk.

Sådan kommer du til lejren Hele kulturnatten indsættes der gratis shuttlebusser med afgang ca. hvert 15. minut fra Skive midtby til lejren og retur. Busserne kører fra 19.30 - 01.00 mellem Skive Rutebilstation, Shell Søndergade, Østerbro v/Hotel Gl. Skivehus og lejrens busterminal. Du kan også køre til lejren i bil, vær dog opmærksom på, at der er en parkeringsafgift på 50 kr. Adressen er: Vestre Skivevej 12, 7800 Skive - følg skiltningen til p-pladser.

Sundsøre Musikfestival Det er nu i denne week-end det går løs i til Sundsøre Musikfestival. Det var en tilfreds Morten Konge Nielsen der kom forbi hos Ugeavisen i Dommerby for at udtrække vinderne af konkurrencen i Rundt om Skive. -Vi har solg 2.000 billetter nu, og vi forventer også et salg på omkring 500 eller flere ved

indgangen, når festivalen starter. Billetsalget er fornuftigt og vi ser frem til et par dejlige dage med festival, slutter Morten. Her på Ugeavisen har vi stadig 10 billetter tilbage til festivalen, og de kan købes indenfor normal åbningstid. Prisen er 500,- Fredag forventes mange gæster til koncert kl. 20 med Medina, dansk popdiva.

Navnene på vinderne kommer her: Gertrud Sørensen, Fur Poul Dalgaard, Durup Christian B. Løvdal, Roslev Anne Mette Rusbjerg, Skive Kristina Boskovic, Hald Jonna Højgård, Breum Ingelise Steenberg, Roslev Lars Ladefoged, Skive Susanne Sørensen, Nr. Søby Vinderne får direkte besked

Bruddalspejderne rapporterer fra See:2010

SE MERE PÅ: WWW.SKIVEUPDATE.DK

Program for Sommer i Skive 2010 FOR BØRN

Se det fulde program på www.sommeriskive.dk

Q Muddi & Salamidrengene Lørdag 10. juli kl. 15.00 | Rock ved Åen Entré: Gratis Q Mek Pek & Habbasutterne Lørdag 28. august kl. 15.00 | Rock ved Åen Entré: Gratis Q Spejderdag på Posthustorvet, Rådhustorvet samt gågaderne Lørdag den 21. august kl. 10-13 byder De blå spejdere fra Skive velkommen til en anderledes shoppinglørdag.

MUSIK Q East Coast jazzband Fredag 9. juli kl. 15.00 | Rådhustorvet Entré: Gratis Q Aalborg Politiorkester Fredag 13. august kl. 15.00 | Rådhustorvet Entré: Gratis Q Morten Haugshøj Kvartet Lørdag 28. august kl. 15.00 Skive Kunstmuseum | Entré: Gratis Q Paul Winther Lørdag 24. juli kl. 10.30-13.00 Rådhustorvet | Entré: Gratis Q Asfalt Ole Lørdag 10. juli kl. 10.30-13.00 Rådhustorvet | Entré: Gratis Q Skive Swing Trio + One Lørdag 31. juli kl. 10.30-13.00 Rådhustorvet | Entré: Gratis

ENDNU EN SIDE PÅ PORTALEN SKIVE.DK

Q Ole Nørskov Duo Lørdag 7. august kl. 10.30-13.00 Rådhustorvet | Entré: Gratis Q The Remedy Lørdag 14. august kl. 10.30-13.00 Rådhustorvet | Entré: Gratis

OPERAKONCETER I PARKEN PÅ RESENLUND Q Søndag 22. august kl. 15.00 Tag frokostkurven, venner og familie med og få en uforglemmelig eftermiddag

TORVEMARKED Q Lørdag 7. august kl. 10.30-13.00 Entré: Gratis

CROQUIS TEGNING Q Torsdag 19. august kl. 16.00-21.00 Skive Kunstmuseum | Entré: 50 kr. (25 kr. for unge under 25 år og for medlemmer af Skive Kunstforening)

GADETEATER Q Norske musik-klovne i gågaden Lørdag 14. august kl. 11.00 | Gågaden Entré: Gratis Q Dansk Rakkerpak på Rådhuset Fredag 20. august kl. 13.00 | Rådhustorvet Entré: Gratis

Ugeavisen har modtaget følgende mail mandag morgen fra de lokale Bruddalspejdere: Solen skinner venligt ned på Bruddal gruppe fra Højslev Kirkeby, der har påbegyndt det første døgn på korpslejren SEE 20:10 i Skive. Lejren summer allerede af aktivitet og af latter. Der bliver pioneret på livet løs og spisebordet, der er blevet opgraderet til ”samtalekøkken”, står snart færdigt. Bruddals lejrtema er western, og våbnene (nogle af dem med vand) er allerede fundet

frem. Der bliver grinet lidt af en af en pistol, der ikke helt passer ind i temaet, da den udsender science fiction-lyde i stedet for den klassiske cowboy-revolver lyd. I bedste western stil er der blevet lavet en ”wanted”-plakat, som skal udstille dagens mest uduelige spejder overfor omverdenen, der kan se den på gruppens indgangsportal, som naturligvis er udformet som en saloondør. Den efterlyste får også fornøjelsen af at gå med en kæmpe abehånd, som skal fungere som de jernkugler, fængselsfangerne går med i cowboyfilmene.

På trods af udsyn til mulig afstraffelse er humøret højt, og alle glæder sig til de mange oplevelser, som lejren uden tvivl vil komme til at bringe.


Ugeavisen Skive-egnen

9

Find din lokale håndværker her!

ShelterBox Spejderhjælp på See20:10 See2010 har de fleste indbyggere i Skive nok hørt om, og ved derfor, at byens omegn bliver invaderet af spejdere lørdag, d. 24. juli. See2010 står for Scout: Explorer: Event der der er allerede kommet en del spejdere for at påbegynde den lille by, som KFUM spejdernes landslejr vil ende med at blive med sine 16.000 deltagere, heraf en del fra udlandet. Men hvad er ShelterBox? ShelterBox er en international nødhjælpsorganisation, som har specialiseret sig i at give katastroferamte midlertidig husly. Denne humanitære

bistand gives i form af letgenkendelige grønne ShelterBoxe. ShelterBox yder hjælp så hurtigt som muligt efter en katastrofes indtræffen med det formål at hjælpe dem, der har størst behov. En Shelterbox er en stor, grøn kasse, som indeholder et ti mandstelt i en solid kvalitet, der kan modstå kraftige regnskyl og stærk vind. Der er desuden vandfaste underlag, tæpper og ponchoer, en ovn til flere slags brændsel, kogegrej og spisegrej, værktøj, et apparat til vandrensning, vandbeholder samt blok og tegnegrej til børn. Dette udstyr anvendes til at

afhjælpe de øjeblikkelige mangler som følge af jordskælv, mudderskred, vulkanudbrud og andre ulykker og sendes ikke blot ud hurtigst muligt efter ulykkens indtræffen, men fragtes til stedet og sættes op af et specielt team, der har lært at begå sig i katastrofeområder og som kan vurdere, hvem, der har størst behov. Herved afhjælpes i mange tilfælde, at katastrofen forværres på grund af kulde eller varme, mangel på læ, rent vand og opvarmningsmuligheder, myg mm. Rent mentalt har det stor betydning, at der er ”noget”, der kan kaldes ”hjem”, at der

er muligheder for at gøre noget ved ens egen situation; det giver værdighed. For børnenes vedkommende har det stor betydning i en frygtelig tid, at der er mulighed for at tegne sig ud af oplevelserne og fortsætte indlæring. Og hvad har det så med spejdere at gøre? En hel del - ShelterBox og spejderbevægelsen er globale organisationer og har som en væsentlig mission at hjælpe andre mennesker. Det kan de hjælpe hinanden med. Det er det budskab, jeg vil forsøge at sælge til de danske spejdere ved præsentation af Shelter-

Box på lejren. På Kulturnatten, fredag, d. 30. juli er ikkespejdere inviterede, og her stiller Skivehus Rotary Klub og undertegnede op med to ShelterBox telte på See 2010´s Rådhusplads, så her er alle velkomne til at høre om og se udstyret.. Spejdere i mange andre lande har bidraget ved at hjælpe med at pakke kasser, ved at udbringe og demonstrere udstyret på ulykkesstederne og naturligvis ved at hjælpe med at samle penge ind til flere boxe. Disse koster 5000 kr. inklusive hurtigst mulige udsendelse og aflevering til de ramte.

På ShelterBox danske hjemmeside vil der komme vejledning i måder at støtte på udover blot at donere, samt masser af idéer til, hvad rotarianere og spejdere kan gøre for at samle ind til formålet. Alle er naturligvis velkomne til at henvende sig til Shelterbox@shelterbox.dk med spørgsmål eller idéer. Såfremt der er spørgsmål eller problemer med at ”finde hinanden” eller ”finde på”, er alle velkomne til at henvende sig til undertegnede: Susanne Birkebæk Peder Griib Gruppe Susanne.birkebaek@gmail.com

Stiga forhandler Havetraktorer · Hækkeklippere · Fræsere Plæneklippere · Frontklippere · Buskryddere Trimmere · Håndklippere · Sneslynger

Naturstensgulve • Naturstensgulve Epoxybelægninger • Epoxybelægninger Slidstærke og fugefri Slidstærke industrigulve og fugefri industrigulve – til industri, butikker, – til kontorer, industri, butikker, garager mv. kontorer, garager mv. Naturstensgulve • Epoxybelægninger Slidstærke og fugefri industrigulve v/Keld Miltersen v/Keld Miltersen Slidstærke og fugefri industrigulve - til industri, butikker, kontorer, garager m.v.

Naturstensgulve • Epoxybelægninger

Søbyvej 62 · 7840 Søbyvej Højslev 62 · 7840 Højslev

– til Miltersen industri, butikker, kontorer, garager mv. v/Keld · Søbyvej 62 · 7840 Højslev

Telf.Tlf. 40 v/Keld 33Telf. 57 40 7757 3377 57 77 40 33 Miltersen

Søbyvej 62 · 7840 www.søby-gulvteknik.dk mail@soeby-gulvteknik.dk

Højslev

Telf. 40 33 57 77

Viborgvej 314 • 7840 Højslev • www.mb.polering.dk

Åbningstider: Hverdage kl. 11.00 - 17.00 · Lørdag kl. 10.00 - 13.00

Vi er næsten foran fremtiden... Dan Group Alarm

Jens Hansensvej 4, Nr. Søby, 7840 Højslev

Tlf. 97 53 56 00 Telefax 97 53 63 43 E-mail: ch@borgehansenvvs.dk Home: www.borgehansenvvs.dk

Kan tagkonstruktionen holde til de store snemængder..? - pas bl.a. på udestuer, terrasser og flade tage...

40 85 60 51

Ring på tlf. for nedtagning af sne

NR. SØBY VVS- OG MASKINFORRETNING A/S H.C. Ørstedsvej 24 . 7800 Skive

Tlf. 97 53 64 44 Biltlf. Jan Laursen: 20 58 69 19 Tonny Laursen: 23 31 27 60

v/ Allan Rasmussen Hobrovej 44, 7840 Højslev

Ring på tlf. 21 69 92 09

Søbyvej 35 Højslev · 7840 Højslev www.nrsoeby-vvs.dk

v/Brian Skovgård · Ørslevklostervej 99 · Hald

Mobil 27 51 83 67 · Hjem 97 53 81 28

Værksted: Søbyvej 50 · 7840 Højslev · mail@sm-byg.dk · www.sm-byg.dk

Tlf. 4085 6051

Alt i tømrerarbejde udføres v/Flemming Larsen Hejlskovvej 1 · 7840 Højslev

Alt indenfor malerarbejde - ring til Thor Asgeirsson Kvist ·

Tømrermester Søren Mouritsen Specialopgaver udføres...

Tømrerarbejde udføres - kvalitet til tiden!

97 53 51 13 Tømrerfirmaet SKOVGÅRD Aps

(vi hjælper dig også af med farlige istapper)

2273 2721

Gamskærvej 5 . Søby . 7840 Højslev

Tlf. 9753 8504 Bil 2177 7876

Tlf. 97 53 57 12 • Biltlf. 29 44 78 44 www.kurt-sørensen.dk

Lægning af: Terrasser · Trapper · Indkørsler · Træfældning


10

Ugeavisen Skive-egnen

Cirkus Benneweis kommer til Skive Årets forestilling i Cirkus Benneweis kan samle hele familien pü tvÌrs af generationer generationer.. Et enestüende show med verdensartister og dejlige dyr venter forude elefanter.. Komik pü cykel, en verdensHeste, hunde og elefanter verdensmand, der kan holde tungen lige i munden, en klovn som har lÌst økonomi, forrygende akr akrobatik obatik i luften - og en hel gruppe gr uppe unge artister fra Rusland, der har begejstret begejstret ver verden den med der deres es show show.. Jo, der er nok af topunder topunderholdning holdning i ür ürets ets forestilling for estilling fra Cirkus Benneweis. �Vii har i sandhed vÌr vÌret efterüret �V et pü landevejen siden efterür et for DWÀQGHGHKHOWULJWLJHDUWLVWHUWLOGHWWHnUVIRUHVWLOOLQJ¾VLDW ÀQGH GH KHOW ULJWLJH DUWLVWHU WLO GHWWH nUV IRUHVWLOOLQJ¾ VLger Diana Benneweis og mindes bl.a. en meget lang kør etur køretur gennem Rusland for at mødes med en tr trup, up, som gerne ville prÌsenteree sig for Benneweis – hjemme i der deres prÌsenter es egen stue. �Det sker, sker, at man kan vÌre vÌre heldig at møde fantastiske artisartister pü fx en cirkusfestival, men det nye og det spÌndende ligger ikke altid lige foran os, südan tror tror jeg det er i alle livets for forhold hold – ogsü i cirkus. Man skal ofte ad nogle blindgyder og omveje før det føles helt rigtigt. Südan er det ogsü, nür YLGUDJHUXGLYHUGHQIRUDWÀQGHDUWLVWHUWLO&LUNXV%HQQHYL GUDJHU XG L YHUGHQ IRU DW ÀQGH DUWLVWHU WLO &LUNXV %HQQHweis,� siger Diana Benneweis, der ikke et øjeblik fortryder de mange dages køretur køretur gennem det øde landskab. Med KMHP KMHPÀNKXQQHPOLJHQNRQWUDNWPHG$UW$OOp(QVHPEOH² ÀN KXQ QHPOLJ HQ NRQWUDNW PHG$UW$OOp (QVHPEOH ² gruppe alderen en gr uppe fantastiske artister i alder en mellem 10 og 25 ür ür,, som med der deres es show sÌtter helt nye standar standarder der for cirkus.

Cirkus gennem 123 ĂĽr $UW$OOp(QVHPEOHEOHYJUXQGODJWIRUnUVLGHQDI6HUJH\ $UW$OOp(QVHPEOHEOHYJUXQGODJWIRUnUVLGHQDI6HUJH\ RJ /MXGPLOO\ 6RORYLHY L GHQ OLOOH E\ 0DU[ L 5XVODQG $UW $OOp(QVHPEOHKDURSWUnGWPHGGHUHVRULJLQDOHFLUNXVVKRZ $OOp(QVHPEOHKDURSWUnGWPHGGHUHVRULJLQDOHFLUNXVVKRZ i mere mere end 25 lande, hvor de har begejstret begejstret publikum. Deres Deres show er ikke et traditionelt børnecirkusshow børnecirkusshow.. Det er en fest og et cirkuskarneval med en kombination af rytmisk musik, dans og svĂŚre svĂŚre akrobatiske akrobatiske øvelser i forskellige genrer. genrer. Benneweis gĂĽr i ĂĽr ind i sin sĂŚson nr. nr. 123. I 123 ĂĽr har Cirkus Benneweis underholdt storee og smĂĽ i Danmark og underholdt stor resten resten af Nor Norden. den. â€?Benneweis er jo blevet en institution – og det forpligter. forpligter. cUHWVSURJUDPHUGHUIRUHQĂ RWFRFNWDLODIFLUNXVWUDGLWLRQHU cUHWVSURJUDPHUGHUIRUHQĂ RWFRFNWDLODIFLUNXVWUDGLWLRQHU FLUNXVWUDGLWLRQHU enes med nytĂŚnkning og modernitet i trygge ramramder for forenes mer,â€? mer,â€? siger Diana Benneweis om ĂĽrets ĂĽrets forestilling. forestilling. Igen i ĂĽr er det den danske illusionist Kim Kenneth, der er sprechstallmeister sprechstallmeister i Cirkus Benneweis – i en forestilling forestilling der skuespilleren og instruktøren instruktøren Jan Hertz. er sat i scene af skuespilleren

UGENS TV ONSDAG

DR1 07.00 Morgenhür 08.00 SummerSummarum 09.35 That’s so Raven 10.00 Pause 13.00 Eftermiddagsprogrammer 15.30 Forsvundne danskere Anders sagen 16.00 That’s so Raven 16.25 Børne TV 18.00 Hvad er det vÌrd? 18.30 TV Avisen med Sport 19.00 Hercule Poirot 20.00 Søren Ryge prÌsenterer 20.30 Diagnose søges 21.00 TV Avisen med SportNyt og Sommervejret 21.40 Virusudbrud 23.00 Onsdags Lotto 23.05 Cruel Intentions. Amr. film 00.40 Natfjernsyn DR2 08.00 Atletik: EM Barcelona 13.15 Rejsen pü ophavet 13.45 Kaffens historie 14.45 Eftermiddagsprogrammer 16.05 The Tudors 17.00 Deadline 17.10 Colombo. Amr. krimiserie 18.40 Atletik: EM Barcelona 22.30 Deadline 22.50 Historien om Marlon Brando 23.40 The Daily Show. Amr. satireshow 00.00 Natfjernsyn TV2 05.00 Morgen TV - mest for børn 07.00 Go’ sommer Danmark 11.00 Regionalprogrammer 12.00 Nyhedsblok 12.35 Eftermiddagsprogrammer 16.00 Nyhedsblok 16.15 Joey. 2 afsnit 17.05 Venner. 2 afsnit 18.00 Nyhedsblok 18.25 Go’ aften Danmark 19.00 Nyhedsblok 20.00 Jorden rundt med Galathea - med forskere pü eventyr 20.35 Undercover Boss 21.25 Danmark ifølge Bubber 22.00 Nyhedsblok 22.50 Gordon Ramsays køkkenmareridt 23.35 Huse for millioner 00.25 Criminal Intent. Amr. krimiserie 01.10 Natfjernsyn

TORSDAG

DR1 07.00 Morgenhür 08.00 SummerSummarum 09.35 That’s so Raven 10.00 Pause 13.00 Eftermiddagsprogrammer 15.00 KÌr pü tur 15.30 Søren Ryge prÌsenterer 16.00 That’s so Raven. Amr. serie 16.25 Børne TV 18.00 Hvad er det vÌrd? 18.30 TV Avisen med Sport 19.00 Hercule Poirot 20.00 Jamie Oliver i Italien 20.25 Sommervejret 20.30 Sü for sommer 21.00 TV Avisen med SportNyt og Sommervejret 21.40 Virusudbrud 23.00 HÜÜk. Sv. krimiserie 00.00 Det güdefulde skrig 00.25 Naruto Uncut. 2 afsnit DR2 10.00 Atletik: EM Barcelona 13.25 Historien om støvsugeren 13.45 Eftermiddagsprogrammer 17.00 Deadline 17.10 Columbo. Amr. krimiserie 18.40 Atletik: EM Barcelona 22.00 Südan er fÌdre 22.30 Deadline 22.50 Historien om Marlon Brando 23.40 The Daily Show. Amr. satireshow 00.00 KÌngurukøbing 00.25 Natfjernsyn TV2 05.00 Morgen TV - mest for børn 07.00 Go’ sommer Danmark 11.00 Regionalprogrammer 12.00 Nyhedsblok 12.30 Eftermiddagsprogrammer 16.00 Nyhedsblok 16.15 Joey. 2 afsnit 17.05 Venner. 2 afsnit 18.00 Nyhedsblok 18.25 Go’ aften Danmark 19.00 Nyhedsblok 20.00 Det er mig eller hunden! 20.35 Christas mareridt. Dansk dokumentarfilm fra 2010 21.25 Modern Family. Amr. komedieserie 22.00 Nyhedslok 22.50 Omar Marzouk: PrÌster, politikere og andre profeter 23.40 Live fra Bremen. 100 procent sketchshow 00.25 Natfjernsyn

Komik pü cykel I ür ürets ets for forestilling estilling kan du ogsü møde Rosi Hochegger deres & Roger Mettin med der es fantastiske heste og hunde, Marchan, tilsam-der er Ralf Lindner og Jacqueline Mar chan, der tilsam Farellos. men udgør duoen Far ellos. Legende let ser det ud, nür de to for forener ener balancekunst i ver verdensklasse densklasse med komik. Omdrejningspunktet mono-Omdr ejningspunktet i dette nummer er Ralfs mono fru cykel – og Jacqueline i rrollen ollen som fr u Schmidt, der gør rrent ent pü sin helt egen facon. Det er hylende morsomt. Tian Fra Kina kommer Cong T ian – en mester i balancens svÌree kunst. Som barn af en avisredaktør lÌrer svÌr avisredaktør og en lÌr er ligefrem skrevet Tian stod det ikke ligefr em skr evet i kortene, at Cong T ian verden. skulle blive en af de dygtigste artister i ver den. Han nordlige er født i Dalian i det nor dlige Kina og udviklede som barn en stor inter interesse esse for akr akrobatik. obatik. Ikke overraskende KDU&RQJ7LDQPRGWDJHWQRJOHDIGHà RWWHVWHSULVHUL KDU &RQJ 7LDQ PRGWDJHW QRJOH DI GH à RWWHVWH SULVHU L cirkusverdenen. cirkusverdenen. Don Christian er den elskede klovn i ürets forestilling. ürets for estilling. Christian er yngste skud pü stammen i en gammel cirkusfamilie – og han har optrüdt siden han var tr tree ür gammel. Christian Hofer Hofer,, som er hans borgerlige borgerlige navn, havde som voksen valgt livet som omrejsende omrejsende artist fra - og var begyndt at lÌse økonomi. Men cirkusgenerne er übenbart ikke südan at lÌgge fra sig. Han forlod nemlig studierne og tog med Cirkus +HUPDQ 5HQ] Sn WXUQp ² HQ WXU VRP YDUHGH YDUHGH L WL nU nU , hele perioden arbejdede han som partner til klovnen Milko.

Vind V ind billetter med Ugeavisen til Cirkus Benneweis Indsend kuponnen, sĂĽ deltager du i lodtrĂŚkningen om 10 x 1 billet til en rigtig stor cirkus oplevelse...! Navn: Adresse: Telefon: T elefon: Vinderne bliver udtrukket mandag Vinderne den 2. august 2010. V Vinderne inderne fĂĽr direkte besked

'HWYDUSnGHQQHWXUQpDWKDQĂ&#x20AC;NPRGWLODWEOLYHsolist 'HWYDUSnGHQQHWXUQpDWKDQĂ&#x20AC;NPRGWLODWEOLYHsolist i manegen - og i dag stĂĽr Don Christian helt pĂĽ egne ben. I ĂĽr sender Benneweis os højt til vejrs sammen PHG<YHV RJ$PEUD PHG <YHV RJ $PEUD IUD 6SDQLHQ 'H WR KDU VNDEW HQ argentinsk forrygende lufttango tilsat ar gentinsk tangomusik â&#x20AC;&#x201C; og sang højt oppe under teltdugen. Desuden Yves kan du opleve Y ves Nicols i en forrygende MRQJOÂĄUHQWUp MRQJOÂĄU HQWUp 2J Vn HU GHU QDWXUOLJYLV ikke et cirkus uden elefanter â&#x20AC;&#x201C; og dem tager brødr brødrene ene Gärtner sig af. â&#x20AC;?Vores â&#x20AC;?Vor â&#x20AC;?V ores elefanter er født i cirkus og har aldrig prøvet andet. PrĂŚ PrĂŚ-cist ligesom os,â&#x20AC;? griner Christian Gärtner og afslør afslører er samtidig, at det tager en trĂŚnet cirkuselefant mindst nogle mĂĽneder at lĂŚr lĂŚree et nyt trick, hvis man altsĂĽ trĂŚner GHQĂ HUHJDQJHRPGDJHQ GHQĂ HUHJDQJHRPGDJHQ

FREDAG

DR1 07.00 MorgenhĂĽr 08.00 SummerSummarum 09.35 Thatâ&#x20AC;&#x2122;s so Raven 10.00 Pause 13.00 Eftermiddagsprogrammer 15.00 Sommerminder 15.30 Det søde liv 16.00 Thatâ&#x20AC;&#x2122;s so Raven 16.25 Børne TV 18.00 Hvad er det vĂŚrd? 18.30 TV Avisen med Sport og Vejret 19.00 Disney Sjov - En hel times nye og gamle Disney-tegnefilm 20.00 Sommersang i Mariehaven 21.00 TV Avisen med Sommerejret 21.40 Det kuâ&#x20AC;&#x2122; ske for dig 23.20 Suspect Zero 00.50 Naruto Uncut DR2 07.30 Atletik: EM Barcelona 13.05 Fountain House - Et vindue mod verden 13.45 Kaffens historie 14.45 Eftermiddagsprogrammer 17.00 Deadline 17.10 Columbo. Amr. krimiserie 18.35 Atletik: EM Barcelona 22.05 The Daily Show. Amr. satireshow 22.30 Deadline 22.50 Store danskere 23.25 Sidste omgang 01.10 Nash Bridges TV2 05.00 Morgen TV - mest for børn 07.00 Goâ&#x20AC;&#x2122; sommer Danmark 11.00 Regionalprogrammer 12.00 Nyhedsblok 12.35 Eftermiddagsprogrammer 16.00 Nyhedsblok 16.15 Joey. 2 afsnit 17.05 Venner. 2 afsnit 18.00 Nyhedsblok 18.25 Goâ&#x20AC;&#x2122; aften Danmark 19.00 Nyhedsblok 20.00 SĂĽ det synger 20.45 Weekendvejret 20.55 The Matador. Amr. actionkomedie fra 2005 med Pierce Brosnan og Greg Kinnear 22.30 Instinct. Amr. thriller fra 1999 med Anthony Hopkins 00.35 White Collar 01.20 Pretty in Pink 03.00 Natfjernsyn

LĂ&#x2DC;RDAG

DR1 07.00 Morgenhür 11.00 Smagsprøver 12.00 Pü sporet 12.50 Eureka 13.35 Min italienske drøm 14.40 Inspector Morse: Sidste bus til Woodstock 16.25 Vilde roser 17.10 Før søndagen 17.20 Held og Lotto 17.30 Børne TV 18.00 Pü optagelse med livets planet 18.30 TV Avisen med Vejret 18.55 SportNyt 19.05 Sü stort - og sü af Lego 20.00 Merlin 20.45 KriminalkommissÌr Barnaby 22.20 Klienten. Amr. thriller med Susan Sarandon 00.15 Havet er mit vüben DR2 10.00 Atletik: EM Barcelona 12.25 Eftermiddagsprogrammer 16.20 Store danskere - Karen Blixen 17.00 Drivhusdrømme 17.30 Bonderøven retro 18.00 Atletik: EM Barcelona 21.40 Moderne klassikere 22.30 Deadline 22.50 Samtaler med min gartner. Fr. komediedrama fra 2007 00.30 Nash Bridges. Amr. krimiserie TV2 06.00 Morgen TV - mest for børn 10.40 H2O - Bare tilsÌt vand 11.10 Bridezillas 12.00 Nyhederne 12.10 Jagten pü Masken 13.45 En date med livet 15.15 Christas mareridt 16.05 Drengene fra Sankt Petri. Dansk drama 18.00 Nyhederne 18.10 Regionale nyheder 18.20 Vejret 18.25 Han, hun og haven - lad kÌrligheden blomstre 19.00 Nyhederne 19.30 Regionalprogram 19.45 LørdagsSporten med WTA-lodtrÌkning 20.00 Hvem vil vÌre millionÌr? 20.45 Queen Sized 22.15 Den sjette sans 00.05 Boyzone - Live fra Manchester 01.05 Natfjernsyn

28. juli - 3. august 2010

SĂ&#x2DC;NDAG

DR1 07.00 Morgenhür 11.00 Sommerfrokost 12.00 Postkort fra Sydamerika 12.10 Eftermiddagsprogrammer 16.30 Sommer sang i Mariehaven 17.30 Sigurds Bjørnetime 18.00 Hvem ved det! 18.30 Nyhedsblok 19.00 TÌt pü tigeren 20.00 Den fantastiske planet Bjørne og laks. Naturserie fra BBC 20.50 Den fantastiske planet Ekstra 21.00 TV Avisen 21.15 SportNyt med superliga 21.40 McBride 23.05 Kongemordet 00.00 Eureka 00.40 Sigøjnerbander - Ross Kemp i Bulgarien. Dokumentarprogram DR2 10.00 Atletik: EM Barcelona 12.30 Historien om brillen 12.50 Eftermiddagsprogrammer 16.40 DR2 Tema: Danske badehoteller - Kandestederne 18.40 Mad fra River Cottage 19.30 Atletik: EM Barcelona 22.00 Drivhusdrømme 22.30 Deadline 22.50 Louis Theroux: Lov og uorden i Lagos 23.50 Natfjernsyn TV2 06.00 Morgen TV - mest for børn 11.10 Bridezillas 12.00 Nyhederne 12.10 Eftermiddagsprogrammer 15.30 True Hollywood Story Venner 17.00 Venner. 2 afsnit 18.00 Nyhederne og Sporten 18.10 Regionale nyheder 18.20 Vejret 18.25 Han, hun og haven - lad kÌrligheden blomstre 19.00 Nyhederne 19.30 Regionalprogram 20.00 White Collar. Amr. krimiserie 20.50 Vejret 21.00 Dansen. Dansk drama 22.40 Live fra Bremen. 100 procent sketchshow 23.30 Omar Marzouk: PrÌster, politikere og andre profeter 00.25 Natfjernsyn

MANDAG

DR1 07.00 MorgenhĂĽr 08.00 SummerSummarum 09.35 Thats so Raven 10.00 Formiddagsprogrammer 12.00 DR Update - nyheder og vejr 12.10 Mit syvende ĂĽr 13.00 Eftermiddagsprogrammer 16.05 Børne TV 18.00 Den lille forskel 18.30 TV Avisen med Sport 19.00 Aftenshowet med Vejret 19.30 Søren og Søren 20.00 FlĂĽdens historie 21.00 TV Avisen med SportNyt 21.30 Horisont Special: Verdens mange mure 22.30 Taggart: Vindere og tabere 23.40 Martina og jeg 00.40 Naruto Uncut. 2 afsnit DR2 15.05 LĂŚrer pĂĽ udebane 15.35 Niklasâ&#x20AC;&#x2122; mad 16.05 The Tudors 17.00 Deadline 17.10 Columbo. Amr. krimiserie 18.40 The Daily Show. Amr. satireshow 19.00 FĂŚngselsinterview fra NĂźrnberg 20.00 The Tudors. 2 afsnit 21.40 1800 tallet pĂĽ vrangen 22.20 Denmark, youâ&#x20AC;&#x2122;ll just love it 22.30 Deadline 22.50 Dokumania 00.15 Natfjernsyn TV2 05.00 Morgen TV - mest for børn 07.00 Goâ&#x20AC;&#x2122;sommer Danmark 11.00 Regionalprogrammer 12.00 Nyhedsblok 12.30 Eftermiddagsprogrammer 16.00 Nyhedsblok 16.15 Joey. 2 afsnit 17.05 Venner. 2 afsnit 18.00 Nyhedsblok 18.25 Goâ&#x20AC;&#x2122; aften Danmark 19.00 Nyhedsblok 20.00 Anna Pihl 20.50 Station 2 Special 21.40 Station 2: Lufthavnsstrømer 22.00 Nyhedsblok 22.35 WTA-tennis med Wozniacki 23.05 Criminal Intent: London 23.55 Criminal Intent. Amr. krimiserie 00.45 Natfjernsyn

TIRSDAG

DR1 07.00 MorgenhĂĽr 08.00 SummerSummarum 09.35 Thats so Raven 10.00 Formiddagsprogrammer 12.00 DR Update - nyheder og vejr 12.10 Eftermiddagsprogrammer 16.05 Børne TV 18.00 Den lille forskel 18.30 TV Avisen med Sport 19.00 Aftenshowet med Vejret 19.30 Det sidste stik 20.00 Det søde liv 20.30 Forsvundne danskere Niels Henrik sagen 21.00 TV Avisen med SportNyt 21.30 Vilde roser 22.15 MĂĽnen over Carolina 23.45 Redningstjenesten pĂĽ vej 00.15 Naruto Uncut. 2 afsnit DR2 15.10 LĂŚrer pĂĽ udebane 15.40 Niklasâ&#x20AC;&#x2122; mad 16.10 The Tudors 17.00 Deadline 17.10 Columbo. Amr. krimiserie 18.45 The Daily Show. Amr. satireshow 19.10 Operation Valkyrie: Attentatet mod Hitler 20.00 Viden Om 20.30 Dokumania 22.20 Denmark, youâ&#x20AC;&#x2122;ll just love it 22.30 Deadline 22.50 Rock gennem syv ĂĽrtier 23.40 Natfjernsyn TV2 05.00 Morgen TV - mest for børn 07.00 Goâ&#x20AC;&#x2122;sommer Danmark 11.00 Regionalprogrammer 12.00 Nyhedsblok 12.30 Eftermiddagsprogrammer 16.00 Nyhedsblok 16.15 Joey. 2 afsnit 17.05 Venner. 2 afsnit 18.00 Nyhedsblok 18.25 Goâ&#x20AC;&#x2122; aften Danmark 19.00 Nyhedsblok 20.00 WTA-tennis med Wozniacki 22.00 Nyhedsblok 22.35 WTA-tennis: Quiet Please 23.05 LĂŚger i luften 23.40 Krop umulig! 00.35 Organer for livet 01.25 Criminal Intent. Amr. krimiserie 02.15 Natfjernsyn


Ugeavisen Skive-egnen

11

Sporten kort v/ugeavisen Skive-egnen · tlf. 97 53 51 10 henrik@grafisk-bureau.dk

Dommerby Kopi Center 97 53 51 51

Ny forening vil fremtidssikre den midt-og vestjyske travsport

Har du hørt? Byfesten 2010 Onsdag d 4/8 vil Byfesten´s gadefodbold blive afholdt i Engen ved siden af Bane 1 og der vil være motorcykeltræf på HIF´s arealer, det er et nyt tiltag for at lave en fælles "fest" i byen.

Høker Cup Der er i år for første gang 3 ynglingehold repræsenteret, nemlig SIK (forsvarende mestre) og Viborg Sdrm. i Arækken og Hobro IK i B-rækken. De 18 deltagende hold er fordelt på 14 forskellige klubber og det ser ud til at blive det tætteste Høker Cup i mange år, i alle rækkerne. Kampprogrammet til Høker Cup kan nu ses på Høker cups hjemmeside. Ny pulje og kampprogram for A-rækken!

Medhjælpere til FFU festerne i Hald søges! Højslev St. IF har en dato i 2010, hvor de skal hjælpe til Hald-festerne, og dermed tjene penge til deres forening. 29. oktober skal de stille med 6 personer som vagter Mødetid i Hald Forsamlingshus er kl. 20.30, og man er færdig ca. kl. 03.00 hvor der serveres pizza for de der har lyst.Tilmelding kan ske til Lotte Miltersen på flg. mail: miltersen@os.dk eller tlf. 21 68 32 07

Kæmpe lotterispil

kl. 19.00

Game / LAN Party

kl. 16.00

Det sker efter en skævfordeling i det økonomiske tilskud fra Hestevæddeløbssportens Finansierings Fond (HFF), der betyder færre støttekroner til Skive Trav, og flere til banerne i de store byer. Skive Travs venskabsforening hedder den nye forening, som blandt andet vil forsøge at hive det økonomiske tab hjem, som Skive Trav har lidt efter Hestevæddeløbssportens Finansierings Fonds omfordeling af præmie- og driftsmidler, der favoriserer de fire baner i de store befolkningstunge byer København (Charlottenlund), Århus, Odense og Aalborg. ”Tildelingen har ikke taget hensyn til de forskellige baners omsætning, antal publikummer på almindelige løbsdage eller bestyrelsernes evner til at drive banerne,” siger Anders Poulsen, der er formand for den nye forening. Han og den øvrige forening er yderst utilfreds med kun at tildele efter befolknings-

grundlag, idét Skive Trav er en meget velfungerende travbane, hvor der kommer mange publikummer, som skaber en rimelig omsætning. Men den økonomiske indsprøjtning fra HFF kan man ikke undvære, hvis travbanen fortsat skal eksistere. Første skridt er nået Allerede for et års tid siden begyndte Anders Poulsen, der kommer fra Holstebro, at lege med idéen om en venskabsforening med tilknytning til travbanen i Skive, hvor han selv er flittig gæst. Men det var først på en stiftende generalforsamling 18. maj, at foreningen så de første ægte lysstråler. 300 medlemmer kræver det at få status som almennyttig forening hos Skat. Det har foreningen opnået i lynets hast. Desuden er der et krav om en egenkapital på 150.000 kroner. Beløbet er de nye venner begyndt at indsamle, og håber i den forbindelse på, at både privatpersoner og firmaer i det midt- og vestjyske,

vil bakke op om initiativet og støtte med et pengebeløb og alle beløb, store som små er meget velkomne.

banen synlig for andre end dem, som allerede kommer der regelmæssigt. Det vil nemlig også være med til at sikre travsportens åndedræt i det midt- og vestjyske.

”Både privatpersoner og firmaer vil kunne trække op til 15.000 kroner fra på selvangivelsen, hvis de støtter os,” siger formanden Anders Poulsen. Skulle det ikke lykkedes at samle de krævede 150.000 kroner, så foreningen kan opnå status som almennyttig, vil alle, som donerer mere end 500 kroner kunne fortryde deres gave, og få pengene retur.

I år afholder Skive Trav i samarbejde med den nye venskabsforening ”Hestens dag” lørdag den 4. september, da Skiveegnens Hestecentrum, der var oprindelig arrangør, af forskellige årsager i år har sagt fra. Men der bliver stadig mange forskellige heste og spændende aktiviteter at opleve på dagen.

Skive Trav er en oplevelse Skive Trav har i mange år med succes været vært for firmaudflugter. Et besøg på Skive Trav er nemlig meget mere end banens motto, som lyder ”Skive Trav – sport, spil og spænding”. Det er en rigtig god oplevelse med en hyggelig atmosfære. Det er en familiesport, der giver et godt sammenhold – også mellem generationerne – og det er en livsstil med et rigt indhold. Den nye venskabsforening håber da også på, at gøre

Er du interesseret i at opleve den familievenlige atmosfære på Skive Trav eller har du lyst til at give den nye forening en gave, så kan du kigge på hjemmesiden www.travvenner.dk eller sende en mail til travvenner@gmail.com. Yderligere information kan fås hos formand Anders Poulsen på telefon: 9743 5710

Høker Cup 2010 Gratis kaffebord

kl. 10.00 - 11.00

Cykelløb

kl. 10.30 - 11.30

i Højslev St. IF

Børnekræmmermarked kl. 10.00 - 16.00 Gadefodbold

kl. 18.00

Motorcykelister

kl. 18.30

Hoppeborg

kl. 10.00 - 16.00

Motorikbane

kl. 11.30 - 16.00

Bugtaler

kl. 11.30 - 12.15

Byfestens egen grill

kl. 12.00 - 13.30

Skolernes cykelløb

kl. 13.00 - 13.30

Æbleskivebod

kl. 14.00 - 16.00

5-kamp

kl. 14.00 - 16.00

Optog (Starter ved Brugsen) kl. 15.00

Præmieudtrækning

kl. 15.00

Ankomst til festpladsen kl. 16.00

Lørdagsbal

kl. 19.00 - 02.00

Trylleshow

Fyrværkeri

kl. 02.00

Fællesspisning (Seniorer) kl. 18.00 40 års Jubilæumsrevy

Fællesspisning

kl. 19.30

kl. 17.00 fra kl. 17.30

40 års Jubilæumsrevy

kl. 19.00

Fællesspisning

kl. 18.00

Foredrag med Bubber

kl. 20.00

Hot Stompers

kl. ? - 24.00

Se Byfestavisen for mere information!

Bak op om Jubilæumsbyfesten!

Bak op om Jubilæumsbyfesten!

Årets fodbold-sommercup afvikles lørdag d. 31.7 - lørdag d. 7.8 - 2010 Masser af gode lokalbrag og gratis entré til samtlige kampe, bl.a. følgende: Lørdag 31. juli kl. 14.45 Højslev Kirkeby IF - Ørslevkloster IF

Søndag 1. august kl. 13.00 Højslev St - Hersom/Bjerregrav

Nyhed! Hoppeborg til børnene hele ugen!

Se hele programmet på www.hoeker-cup.dk Hovedsponsor:

– det er rent lokalt øl og vand…


12

Ugeavisen Skive-egnen

N G I S E D DESIGN HJEMMESIDE 1ERKPIVHY ERKPIVHY IRKSHLNIQQIWMHI XMPIRJSVRYJXMKTVMW# XMPIRJSV RYJXMKTVMW# :MOERLNย—PTIHMKQIHIRKSHLNIQQIWMHI MOERLNย—PTIHMKQIHIRKSHLNIQQIWMHI XMPHMRZMVOWSQLIHZMLEVXVIKVYRHTEOOIV OWSQLIHZMLEVXVIKV OWSQLIHZMLEVXV IKVYRHTEOOIV YRHTEOOIV  WSQZMOERXMPF]HIJSVEXKย˜VIHIXQIVISZIVWOYIPMKX HIJSVEXKย˜VIHIXQIV HIJSVEXKย˜V IHIXQIVIS IHIXQIV ISZIVWOYIPMKX

1

:MWMXOSVXPย˜WRMRK :MWMXOSVXPย˜WRMRK ;)&-2863 ;)& -2863

tt#FTUJMMJOHPQS FTUJMMJOHPQSFUUFMTFรธZUOJOHBGEJU FUUFMTFรธZUOJOHBGEJU EPNยOF,PNQMFUQBL LF IWPSWJ EPNยOF,PNQMFUQBLLF IWPSWJ TUรŒSGPSEFUUFLOJTLF EFUQSBLUJTLF TUรŒSGPSEFUU TUรŒSG PSEFUUFLOJTLF EFUQS OJTLF BLUJTLF PHEFUHSBรถTLF PHEFUH SBรถTLF t%VTUรŒSNFEFOLPNQMFUIKFNNFTJEF t%VTUรŒSNFEFOLPNQMFUIKFNNFTJEF t0QTยUOJOHBGFOFNBJMDMJFOU t0QTยUOJOHBGFOF NBJMDMJFOU tVOEFSTJEFS

5.500,-5.500, 5.500

'17Pย˜WRMRK ;)&&97-2)77 ;)&& 97-2)77

2

tt#FTUJMMJOHPQS FTUJMMJOHPQSFUUFMTFรธZUOJOHBGEJU FUUFMTFรธZUOJOHBGEJU EPNยOF,PNQMFUQBL LF IWPSWJTUรŒS EPNยOF,PNQMFUQBLLF IWPSWJTUรŒS GGPSEFUUFLOJTLF EFUQSBLUJTLFPH PSEFUUFLOJTLF EFUQSBLUJTLFPH EFUH SBรถTLF EFUHSBรถTLF t%VTUรŒSNFEFOLPNQMFUIKFNNFTJEF t%VTUรŒSNFEFOLPNQMFUIKFNNFTJEF t0QTยUOJOHBGFNBJMDMJFO t0QTยUOJOHBGF NBJMDMJFOUFS t0QTยUOJOHBGFNBJMDMJFOUFS tVOEFSTJEFS tt$.4 $POUFOU.BOBHFNFOU4ZTUFN $.4$POUFOU.BOBHFNFOU4ZTUFN ) WJMLFUWJMTJHFBUEVTFMW QรŒFONFHFU )WJMLFUWJMTJHFBUEVTFMW QรŒFONFHFU CSVHFS WFOMJHNรŒEFLBOWFEMJHFIPMEF CSVHFSWFOMJHNรŒEFLBOWFEMJHFIPMEF EJOFHFOTJEF TรŒMFEFTBUEFOBMUJELBO EJOFHFOTJEF TรŒMFEFTBUEFOBMUJELBO WWยSFPQEBUFSFU VEFOTUPSFFLTUSB ยSFPQEBUFSFU VEFOTUPSFFLTUSB PNLPTUOJOHFS PNLPTUOJOHFS

8.700,8.700 ,-

'17Pย˜WRMRK/SQTPIX '17Pย˜WRMRK/SQTPIX ;)&'3140)8) ;)& '3140)8)

3

t#FTUJMMJOHPQS t FTUJMMJOHPQSFUUFMTFรธZUOJOHBGEJU FUUFMTFรธZUOJOHBGEJU EPNยOF,PNQMFUQBLLF IWPSWJTUรŒS EPNยOF,PNQMFUQBL LF IWPSWJTUรŒS GGPSEFUUFLOJTLF EFUQSBLUJTLFPH PSEFUUFLOJTLF EFUQSBLUJTLFPH EFUHSBรถTLF EFUH SBรถTLF t%VTUรŒSNFEFOLPNQMFUIKFNNFTJEF t%VTUรŒSNFEFOLPNQMFUIKFNNFTJEF t0QTยUOJOHBGFNBJMDMJFOUFS t0QTยUOJOHBGF NBJMDMJFOUFS tVOEFSTJEFS t4QBNTJLSFULPOUBLUGPSNVMBS t4QBNTJL SFULPOUBLUGPSNVMBS t4ย“HFNBTLJOFPQUJNFSJOH t4 ย“HFNBTLJOFPQUJNFSJOH tt$.4 $.4$POUFOU.BOBHFNFOU4ZTUFN $POUFOU.BOBHFNFOU4ZTUFN ) WJMLFUWJMTJHFBUEVTFMW QรŒFONFHFU )WJMLFUWJMTJHFBUEVTFMW QรŒFONFHFU CSVHFS WFOMJHNรŒEFLBOWFEMJHFIPMEF CSVHFSWFOMJHNรŒEFLBOWFEMJHFIPMEF EJOFHFOTJEF TรŒMFEFTBUEFOBMUJELBO EJOFHFOTJEF TรŒMFEFTBUEFOBMUJELBO WWยSFPQEBUFSFU VEFOTUPSFFLTUSB ยSFPQEBUFSFU VEFOTUPSFFLTUSB PNLPTUOJOHFS PNLPTUOJOHFS t/ZIFETNPEVMNFE344GFFE t/ ZIFETNPEVMNFE344GFFE ZIFETNPEVMNFE344G FFE

12.000,12.000 ,Alle pr produkter odukter kkrรฆver rรฆver domรฆne og og webhotel webhotel (ikke (ik ke ink inkluderet luderet i prisen), Afgift Afgif fgiftt for domรฆne er pt. 45 kr. kr. pr pr.. รฅr for .dk domรฆner) Det Det er kundens forpligt forpligtelser elser selv at b betale etale disse. disse. H Hvis vis du aller allerede ede har et w webhotel, ebhotel el,, kkan an vi mรฅske mรฅske genbru genbruge ge dette. dette.

Grafisk G rafisk Bur Bureau eau DESIGN D ESIG N | R Rร…DGIVNING ร…DG IVNING | T TRYKSAGER RYKSAG ER V iborgvej 1116 16 ยท 780 0S kive Viborgvej 7800 Skive

6MRKToSKPEHSWJoIRKSHWREO SQLZMPOIRLNIQQIWMHIHY-LEVFVYKJSV


UGE 30 - 2010  

Ugeavisen Skive-egnen, uge 30, 2010

Advertisement
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you