Issuu on Google+

UGE 51 · 2010 · Tirsdag den 21. december · 17 årgang

Glædelig Jul

Dahl, Rask & Partnere

Stoholm Revisionskontor

Højslev Skive

Land & Fritid inviterer til fyrværkeri-demo

Melbjerggaard Grønt har alt til julemiddagen

Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Vestergade 6 · 7850 Stoholm · Tlf. 97 54 16 00 · Fax 97 54 16 37

Julegaveidéer... CleverCut Cl C leverC errC er Cut En helt utrolig g god go sk skæremaskine. skæremask emaasskine in ne e. Den kan skære, re, lave laave bukkelinier, bukkelinier e er, perforere, skære ære runde hjørner hjør ø ner n osv. osv os . Der er plads tilil at at skære skære scrapark. scrapar p rk . Kun kr.

Frem til jul holder vi åbent hver lørdag kl. 11.00 til 15.00

Hvordan og hvorledes holder du jul?

Højslev

Læs i denne uge:

399,399 3 99,9

Glædelig jul til alle vore annoncører og læsere... Tak for alt i det forgangne år, vi ser frem til et godt og fremgangsrigt år for Søby-Højslev & Dommerby

Uden for åbningstiderne: kontakt brygger John Smith eller køb øl fra STAARUP i Strøgets Vinhandel i Skive. Læs om vores øltyper på www.staarup.dk STAARUP | v/John Smith | +45 3016 3333 | brygger@staarup.dk

Viborgvej 116 · 7800 Skive · Tlf. 97 53 51 51 · mail@grafisk-bureau.dk

Skiveegnens største skov- og havebutik

Til dig der kan smage forskel....

KØB DIN MERCEDES BENZ HOS:

86 61 58 50 LARS BONDE · BILSTRUPVEJ · 7800 SKIVE · TLF TLF. F. 97 52 62 20 www www.larsbonde.dk .larsb bonde.dk Skiveegnens største skov- og havebutik

CS 2152 51,7 cc · 3,3 3 hk · 5,0 hk Normalpris 4.295,KAMPAGNEPRIS

3.895.-

SLAGTEREN I HØJSLEV

ØSTERRISVEJ 2 - 7840 HØJSLEV

TLF.: 97 53 50 43

Se flere stærke tilbud på www.skive-trykluft.dk

www.slagteren-hojslev.dk

Viborg Autogård I/S Lundvej 28 8800 Viborg


2

Ugeavisen Skive-egnen

Tirsdag den 21. december 2010

Meddelelser

Gudstjenester

Højslev Ældrecenter JANAUR 2011 I Mandag den 3. januar 2011 og de følgende mandage aftener kl. 19.00 Ă˜veaften for husorkesteret. I Tirsdag den 4. januar 2011 kl. 13.30 Lotterispil.

I Torsdag den 6. januar 2011 Stolegymnastikken starter igen.

I Torsdag den 6. januar 2011 kl. 13.00 De kreative gøremül starter igen.

I Torsdag den 13. januar 2011 kl. 14.30 Gudstjeneste. I Tirsdag den 18. januar 2011 kl. 12.00 FĂŚllesspisning. Underholdning af Leif og Arne, Skive.

FASTE AKT IVIT ET E R Dag

Kl.

Aktiviteter

Mandag

9.30 - 11.00

Her er der Hyggeformiddage.

Mandag

13.00 - 15.30 “Hyggehulen�, billard, bordtennis eller bob.

Onsdag

13.30 - 15.30

Seniordans - nye interesserede er meget velkomne.

Torsdag

14.00 - 16.00

Sangeftermiddage m/frivillige personer den første og den sidste torsdag i müneden.

Torsdage 13.00 - 16.00

Der er kreative gøremül, kortspil, bob, billard, bordtennis.

Torsdage 10.00 - 11.00

Stolegymnastik under ledelse af Grethe Fauerholdt, Nr. Søby.

9 UQ RP PLOMÂĄHW ² PHG &2QHXWUDOW ELREU QGVHO IUD '/* )n WRSSURIHVVLRQHO UnGJLYQLQJ RP ELREU QGVHO HOOHU DQGUH HQHUJLSURGXNWHU  NRQWDNW YRU HQHUJLDIGHOLQJ (QHUJLFKHI %ULDQ %UXXQ .ULVWHQVHQ 7OI     ‡ 0RELO   6DOJVNRQVXOHQW 6WHHQ ‘VWHUE\ 7OI     ‡ 0RELO   6DOJVNRQVXOHQW 6YHQG (ULN *UDYHUVHQ 7OI     ‡ 0RELO  

'/* 0LGWM\OODQG 7HOHIRQ     ² (PDLO PLGWM\OODQG#GOJGN

Gammelstrup Kirke

BUSREJSER I EUROPA NYT KATALOG FOR 2011

UDKOMMER SIDST I DECEMBER

ForĂĽrstur til Holland

5 dg, 17/4, 26/4, halvp & udfl........ 3.898

GrĂŚnsen

1 dag, 02/04, 04/06 ........................ 150

Skirejser til Ă˜strig - St. Johann 6 dg, 15/1, halvpen ...................... 2.598 Skirejser til Ă˜strig - St. Johann 8 dg, uge 4,7,10, halvpen........fra 3.598

København Opera Romeo & Julie 2 dg, 11/4, hotel i centrum ............ 1.748 Sort Sol i Tøndermarsken 3 dg, 18/3, halvp & udflugter ........ 2.298

Salling Bank Højslev afdeling Tlf. 97 53 59 22 www.sallingbank.dk Lisbeth Mark Afdelingschef

Send en mail til avisen i word-dokument arkivertet som .rtf-fil. Vi glĂŚder os allerede til din historie.

mail@grafisk-bureau.dk Det er ogsĂĽ din redaktion!

Ugeavisen Skive-egnen Viborgvej 116 ¡ 7800 Skive ¡ Tlf. 97 53 51 51 ¡ Fax 96 16 51 03 Din lokale avis der bringer de lokale historier hver uge üret rundt og sü lige til døren!

NORMALE INDLEVERINGSFRISTER: I Fredag kl. 12.00 - mindre annoncer mandag kl. 10.00 PRODUKTION: I Tryk: Skive Folkeblad Oplag: 5.715 eks. Ugeavisen SKIVE-egnen omdeles hver onsdag til samtlige husstande i Højslev og Stoholm og dele af Skive: Egeris, Brürup og Hjaltesvej. Affotografering af redaktionelt stof og annoncer er forbudt uden tilladelse! Ugeavisen tager forbehold for evt. fejl & prisÌndringer i tekst og annoncer

Juleaften i Hessen

BU S S E R

5 dg, 22/12, halvp & udflugter....... 3.498

Berlin

4 dage, 21/04, hotel i centrum ...... 2.298

Kassel

5 dg, 20/04, halvp & udflugter .....2.898

Stettin

4 dg, 21/04, halvp & udflugter ......2.298

Prag

5 dg, 17/4, hotel i centrum ............ 2.698

Schwalenberg

4 dg, 10/3, halvp & udflugter ........ 2.198

Italien Rundrejse

11 dg, 11/5, halvp & udfl ............... 7.498

Navne•Nyt

Hvis ja! Sü kender du ogsü til, hvor svÌrt det kan vÌre at fü hele medlemsskaren i tale. Südan behøver det ikke vÌre. FortÌl om arrangementer eller send oplysninger i almindelighed gennem avisen.

ÅBNINGSTIDER: I Mandag til torsdag kl. 8.00 - 16.00 Fredag kl. 14.00 ¡ Lørdag lukket

M ED REJSER NEDE R 4-STJE

Telefon 97 96 10 68 www.hanstholm-rejser.dk

Husk hvis transport ønskes til arrangementerne pü Ældrecentret - sü ring pü tlf. 97 53 73 80!

Er du med i en foreningsbestyrelse..?

December 2010 & januar 2011

ANNONCER: Henrik Pedersen I Telefon: 9753 5110 henrik@grafisk-bureau.dk

REDAKTĂ˜R: Anette Thygesen I Telefon: 9753 5151 anette@grafisk-bureau.dk

Claus Haven I Telefon: 9753 5103 claus@grafisk-bureau.dk

Bogholderi I Telefon: 9753 5151 regnskab@grafisk-bureau.dk

Mona Hansen I Telefon: 9753 5110 mona@grafisk-bureau.dk

www.ugeavisen-skive.dk

Lars Balling er pr. 1. november 2010 udnÌvnt til Erhvervskundechef for Omrüde Midt/Vest i SPARBANK i Skive. Lars har arbejdet i den finansielle sektor i en ürrÌkke. Han startede i SPARBANK i 1992, hvor han bl.a. var Filialbestyrer af bankens afdeling pü Egeris Torv. Lars valgte i et par ür prøve nye grÌsgange som Filialdirektør i Arbejdernes Landsbank i Skive og som K/S Direktør ved Difko i Holstebro. Siden 2008 har Lars vÌret i SPARBANK’s Erhvervsafdeling i Skive. Privat er Lars meget aktiv i foreningslivet herunder i fodboldklubben Højslev ST. I. F., og han er aktiv i Cykelklubben i Nr. Søby som motionist. Lars er bestyrelsesmedlem i Skive Handelsstandsforening. Lars bor med sin kone Dorte og den ene af de 3 sønner i Nr. Søby. De 2 andre drenge bor i dag i Århus.

Tirsdag den 21. december 2010 Højslev Ældrecenter kl. 14.30

Bjarke Møller-Sørensen

Fredag den 24. december 2010 - Juleaften Dommerby Kirke kl. 14.30 Bjarke Møller-Sørensen kl. 16.00 Barbara Landmark Højslev Kirke kl. 16.00 Bjarke Møller-Sørensen Lundø Kirke kl. 14.30 Barbara Landmark Ă˜rslevkloster Kirke kl. 14.00 Jeppe Jensen kl. 16.00 Jeppe Jensen Ă˜rum Kirke kl. 15.00 Jeppe Jensen Egeris Kirke kl. 14.00 Jørgen Frost kl. 15.30 Betty Grønne Ahrenfeldt Kobberup Kirke kl. 14.45 Else Bjerg Feldingbjerg Kirke kl. 13.30 Else Bjerg Stoholm Kirke kl. 16.00 Else Bjerg Gammelstrup Kirke kl. 16.00 Kirsten Krab Koed SparkĂŚr Kirke kl. 14.45 Kirsten Krab Koed Lørdag den 25. december 2010 - Juledag Lundø Kirke kl. 10.30 Bjarke Møller-Sørensen Ă˜rslevkloster Kirke kl. 10.30 Jeppe Jensen Ă˜rum Kirke kl. 9.30 Jeppe Jensen Dommerby Kirke kl. 16.00 Bjarke Møller-Sørensen Egeris Kirke kl. 10.00 Betty Grønne Ahrenfeldt Kobberup Kirke kl. 10.30 Else Bjerg Stoholm Kirke kl. 9.00 Else Bjerg Gammelstrup Kirke kl. 14.45 Kirsten Krab Koed SparkĂŚr Kirke kl. 16.00 Kirsten Krab Koed Søndag den 26. december 2010 - 2. juledag Kobberup Kirke kl. 9.00 Barbara Landmark Ă˜rslevkloster Kirke kl. 9.30 Jeppe Jensen Ă˜rum Kirke kl. 10.30 Jeppe Jensen Højslev Kirke kl. 10.30 Barbara Landmark Egeris Kirke kl. 10.00 Jørgen Frost Stoholm Kirke Kl. 10.30 Else Bjerg Fredag den 31. december - NytĂĽrsaften Ă˜rslevkloster Kirke kl. 22.00 Jeppe Jensen Stoholm Kirke kl. 16.00 Else Bjerg

Begravelser

97 52 01 50 Svarer hele døgnet Trier Skovgaard Christensen

Jens Iversen

Møllegade 2 ¡ Skive www.klochs.dk

Tlf. 97 52 08 98 Vi er der, nĂĽr du har brug for os. Vestergade 14 . Skive . boudigaard.dk

Paw Bergen

Søren Toft

Søren Boudigaard


Tirsdag den 21. december 2010

Ugeavisen Skive-egnen

3

UGENS Enten-eller blev til både-og HOROSKOP

13.5 millioner kroner til idrætshaller i Søby-Højslev området

fra PIB Copenhagen Uge 51 Vædderen 20.3-19.4 Der er travlhed vedrørende uddannelse, kommunikation og måske en forestående rejse først på ugen. Lige før jul falder der mere ro på, og stemningen er humoristisk derhjemme.

Tyren 20.4-20.5 Du har meget at se til først på ugen og du må prioritere mellem alle de ting du gerne vil nå. Mere jordforbindelse og tid til at nyde lige før juleaften. Romantisk jul i år.

Tvillingerne 21.5-20.6 Indimellem kan julen stige dig til hovedet og du får stress af alle de forventninger. Men heldigvis når forberedelserne er overstået, kommer du i super godt humør. Forelskelse?

Krebsen 21.6-21.7 Du når alting på ingen tid og får en masse arbejde fra hånden. To dage før jul bliver du dit nærværende familie-julejeg. Erotiske gnister i julen for Krebsen.

Løven 22.7-22.8 Din jul ser ud til at rumme et element af venner og originale indfaldsvinkler. Det bliver i hvert fald festligt og begejstringen vokser. Kreativitet i sidste øjeblik.

Medlemmer af Skive Byråd besluttede i sidste uge, at både Søby-Højslev Hallerne og Højslev Skole skal tilgodeses med midler til ekstra idrætsfaciliteter.

Skive Kommune er sindet, dvs. har til hensigt, at afsætte midler i budgetterne for 2012 og 2013 både til en udbygning af Søby-Højslev Hallerne og til forbedring af idrætsfaciliteterne på Højslev Skole. Således lyder indstillingen, der præsenteres for det samlede byråd. Oprindelig var der afsat 10 millioner kr. til nye idrætskvadratmeter i Søby-Højslev området, hvad enten det så skulle være i Nr. Søby i forbindelse med den eksisterende hal, eller det skulle være en ny idrætshal ved Højslev Skole. Gemytterne har været bragt i kog og udviklede sig i lokalområdet til lidt af en konkurrence om, hvor de ekstra halkvadratmeter skulle placeres. Nu er det afsatte beløb fra kommunens side så forhøjet til i alt 13,5 millioner kr., med 9 mill. kr. afsat til en udvidelse af Søby-Højslev Hallerne og 4,5 mill. kr. til en ny idrætshal ved Højslev Skole. Det spreder lettelse og glæde i området, at alle nu tilgodeses – selv om midlerne nok

ikke rækker til at etablere de ønskede udbygninger fuldt ud nogen af stederne. Men der er kun fortrøstning at spore som reaktion på beslutningen hos de involverede parter, som Ugeavisen har spurgt:

fuldt ud tilfredse med udfaldet. De 4,5 millioner er ikke helt nok til at bygge en hal her ved skolen, men nu må vi se på de muligheder, der måtte være. Vi er kommet et godt skridt på vejen, og jeg har fuld forståelse for, politikerne har stået i en meget svær afgørelse. Hele området herude har samlet set fået bevilget flere penge end oprindeligt tænkt til nye idrætsfaciliteter, så det er et fint kompromis, man er kommet frem til. At politikerne kalder det en hensigt, gør bestemt ikke, at vi ikke trækker i arbejdstøjet med det samme og arbejder frem mod målet”.

Peder Christensen (S), formand for børne- og familieudvalget i Skive Kommune: ”Det er vigtigt for os, at vi nu får skabt en løsning begge steder.Vi anerkender fuldt ud behovet for ekstra halkvadratmeter i et område i så kraftig udvikling, og samtidig kan vi meget vel se, der også er brug for bedre idrætsfaciliteter på Højslev Skole. For os var det afgørende at skabe en helhedsløsning for lokalsamfundet. At Skive Kommune er sindet til at afsætte midlerne på 2012 og 2013-budgetterne, betyder, at vi selvfølgelig også gør det til næste efterår, når vi skal til at lægge budget for 2012, hvis ikke noget ændrer sig og uforudsete ting kommer i vejen. Der kan være udefrakommende ting, vi ikke har indflydelse på. Men vi tror da på, at hensigten holder, om end den ikke er en garanti”.

Poul Erik Rosenvinge, formand for Søby-Højslev Hallen: ”Både-og er den helt rigtige løsning, et super-kompromis, kommunen der er kommet frem til. Det er godt for lokalområdet som helhed og lykkeligt for alle parter. Godt nok skal vi nu ud og skaffe ekstra penge for at få vores ønskede hal her i Nr. Søby, men vi har noget at arbejde videre med, især efter at Kaj Ove Madsen har erklæret sig klar til at hjælpe. Så vi ser rigtig positivt på de 9 millioner, kommunen nu har til hensigt at afsætte og betragter det nok lidt som et tilsagn, selv om ordlyden siger, de kun er

Michael Schraeder, skoleinspektør, Højslev Skole: ”Jeg og min bestyrelse er

sindet til at budgettere med pengene. Med al den opbakning herudefra har vi i hvert fald vist, at vi vil projektet. Nu må politikerne på sigt gøre det samme, og det skal nok lykkes altsammen”. Thorbjørn Knudsen, bestyrelsesmedlem og formand for gymnastikudvalget i Nr. Søby IF: ”Det er den bedste løsning for alle parter, der nu er fremkommet. Det er godt for området som helhed, og der er ingen tabere på den her måde. Beløbene er ikke så store, som vi gerne ville have haft dem, og projekterne ligger nu længere ude i fremtiden, idet midlerne først afsættes til 2012-2013, hvis ikke noget kommer i vejen. Men til den tid kan der måske blive tale om tillægsbevillinger på en eller anden måde, hvem ved? Ellers er vi klar til selv at forsøge at rejse de manglende midler – frivillige hænder plejer vi at have nok af herude. Og det der med, at det er en hensigt, og ikke en garanti, er vel nok lidt af en nødbremse fra politikernes side, men jeg tror og håber, at alle

nu vil det her – og at vi nok skal nå i mål på den ene eller anden måde. Hovedsagen er, at både idrætsforeningen og skolen nu tilgodeses”. Iben Barnwell, medlem af forældrebestyrelsen, Højslev Skole: ”Jeg er glad og lettet over beslutningen, det er så positivt, at skolen også blev tilgodeset – ja, at begge parter fik noget ud af det, og at løsningen dermed kommer alle børn i lokalområdet til gode. Nu må vi se fremad, og jeg glæder mig meget til et konstruktivt samarbejde med halbestyrelsen, så vi med de nye faciliteter til den tid kan tilgodese alle og supplere hinanden med forskellige funktioner. På den måde får vi alt til at gå op i en højere enhed. Vi må sikre os, at de ekstra muligheder vil dække over så mange behov som muligt, og hvem ved, om der måske derved kan blive råd til det hele, eller næsten? Vi har en lang tidshorisont at løbe på - og således god tid til at få stablet et godt samarbejde på benene de to bestyrelser imellem”.

Jomfruen 23.8-22.9

Ørslevklostervej 107 Hald · Tlf 97 53 80 03

Selv om det er hektisk og du dårligt kan trække vejret, så bliver din jul fantastisk underholdende. Der er et møde som vækker dit hjerte, hvis du da ikke allerede er tilfreds.

Vægten 23.9-22.10 Måske er du en af de heldige, der skal rejse i julen, og dermed får din jul et utraditionelt strejf. Men bare rolig, der er også plads til traditionerne og kærligheden.

Tilbud til og med søndag - eller så længe lager haves

Fiskemandens sild Flere varianter. 550-600 g.

Skorpionen 23.10-21.11 Der er fare for at købe ind i sidste øjeblik og du giver gerne store gaver i år. En dejlig magisk stemning opstår lige før jul og kærligheden er nærværende og intens.

Skytten 22.11-20.12 Du er hovedperson i ugens første dage og alle vil gerne høre din mening om tingene. Det er o.k at synes at der er meget at se til. En partner viser sig fra sin sødeste side.

Stenbukken 21.12-19.1 Du har holdt lav profil et stykke tid, men i de sidste dage før jul genvinder du energien og træder frem på scenen. Din rolige planlægning gør julen endnu bedre for alle.

Vandmanden 20.1-18.2 Gode venner er et overraskende element her i julen og der er spontane aftaler i sidste øjeblik. En fælles humor gør godt og der er lagt op til en festlig jul.

Fiskene 19.2-19.3 En partner lader til at være under pres først på ugen og måske ryger der et par finker af fadet. Men kærlighedsplaneten sørger for lidenskabelig tiltrækning senere.

2 stk.

25

Royal pilsner eller Classic 24 flasker. 33 cl.

00

Julemedister 700 g. Pr. pakke

25

Der tages forbehold for udsolgte varer og trykfejl!

00

www.huseksperten.dk post@huseksperten.dk

Carl Henrik Tallaksen Statsaut. ejendomsmægler, Indehaver, M.D.E.

Tlf. 2390 7800

Øster Dalsgaard Økologi - den Økologiske gårdbutik

Pr. kasse

5995

Kvalitetsprodukter fra egen avl af

Karolines piskefløde

OKSE, SVIN & LAM

+ pant

- stege, pålæg, medister, sylte m.m. - kom og kig i fryseren!

1/2 liter. Pr. stk.

Æbleskiver 50 stk. 1400 g.

7

· Vi har også div. kolonialvarer samt økologisk børnetøj

Blue Ocean ekstra store rejer

NYT - NYT - NYT

95

Pr. pose

39

Viborgvej 77 7800 Skive

95

150 g.

& nytår Åbningstider i.....ju.....l ....7 .30 - 12.00

24/12 .............................. .............LUKKET 25/12 ................................... ....7.30 - 19.00 ..... ..... ..... ..... ..... ..... 26/12 .......... ....7.30 - 14.00 ..... ..... 31/12 .............................. ........LUKKET ..... ..... ..... ..... ..... ..... 1/1-2011......

Åbent alle ugens dage

7.30 - 19.00

2 pakker

Bestil 1/2 ØKO-Julegris - finparteret og klar til din fryser eller 10 kg fedfattigt ØKO-Oksefars Åbningstider: Torsdag - fredag kl. 13-17, lørdag kl. 10-14

25

00

Øster Dalsgaard Økologi

TIPS & LOTTO

Håndkøbsudsalg fra STOHOLM APOTEK

Stårupvej 24, Dommerby · 7840 Højslev · Telefon 97 53 63 38 Se mere om os på: www.oesterdalsgaardøkologi.dk


4

Ugeavisen Skive-egnen

Tirsdag den 21. december 2010

Mad ud af huset!

Forhandler

3 slags kød, 2 kartoffelretter samt salatbuffet. Min. 20 kuverter.

Ure, ædelstene, guld og sølv.

Omega, Tissot, Calvin Klein, Certina, Cartier, Georg Jensen, Kosta Boda, Orrefors.

Pr. kuvert

Hobby Huset A/S Søbyvej 35 · Højslev

· Tøj til tidens kvinder · Man. lukket - Tirs.-fre. 12-18 - Lør. 10-15 Nørregade 10 · 7850 Stoholm

Tlf. 97 53 51 13

Stort udvalg i: · Konfirmation · Kuverter · Special papir til dig der selv laver : · Kort · Indbydelser til den store fest · Børneklip · Scrappapir - o/100 forsk.

Dommerby Papir Viborgvej 116 7800 Skive Telefon: 97 53 51 10 Åbningstider: Man.-tors.: 10 -16 Fre.: 10 - 14 · Lør.: 10 - 12

Tlf. 97 54 14 51

Se mere på: www.stoholm-slagter.dk

Vi ønsker alle vore læsere og annoncører en rigtig Glædelig Jul! Ugeavisen Skive-egnen

Vi er på Facebook Støt op om din lokale ugeavis - meld dig ind i gruppen!

150.-

Uge 50

VINDERE UGE 50: Poul Martin Malmberg Ingemanns Vej 8 7800 Skive -Rita Søndergaard Ulkærvej 28 7840 Højslev

HUSK: Hvis du ikke modtager et gavekort til tiden, skal du huske at ringe på tlf. 97 53 51 51 og få det tilsendt senest 14 dage efter din kryds er udtrukket. Besvarelser uden ønske på butik fra denne side er ugyldige og kan ikke udtrækkes som vindere...

KLIP KRYDSORDET + DENNE KUPON UD OG SEND DEN TIL: Ugeavisen Skive-egnen Viborgvej 116, 7800 Skive Mrk. kuverten “Krydsord”

Navn Adresse Postnr. og by Du kan frit vælge, hvilken af krydsordssidens annoncører, du ønsker gavekortet udstedt til. Gavekort ønskes til

Ugeavisen Skive-egnen ønsker tillykke med gevinsten! - gavekortet tilsendes med posten. Krydsordsbesvarelsen skal være os i hænde senest mandag kl. 10.00.

VIND 2 GAVEKORT a’ kr. 100,Vælg hvilken forretning her på siden, du ønsker gavekortet udstedt til Aflevér din løsning senest mandag kl. 10.00


Tirsdag den 21. december 2010

Ugeavisen Skive-egnen

5

Allan Sørensen og Kimi Nielsen står klar i Land & Fritids nye Teleshop i butikken, med gode råd til alle omkring telefoni.

Land & Fritid inviterer til fyrværkeri demostration Af Grethe Frederiksen grethe@grafisk-bureau.dk

Hos Land & Fritid på Nordhavnsvej i Skive er der i stil med sidste år gjort klar til det store nytårsbrag. Her kan man i ro og mag og indenfor i god varme udvælge sig lige netop de raketter, man allerhelst ser på nattehimlen nytårsaften. Salget er allerede i gang, og butikschef Claus Rabjerg fortæller, at Land & Fritid mandag den 27. december inviterer til stor demo-fyrværkeriaften, hvor alle interesserede fra kl. 18 kan se forskelligt nytårsskyts i aktion. Der vil være specielt gode fyrværkeri-tilbud at komme efter her - bl.a. forskellige timetilbud, ligesom der udleveres gratis sikkerhedsbriller til de første 200.

Butikken udvidet - Butikken er netop udvidet med 130 m2 ekstra, siger Claus Rabjerg videre, - så nu har vi rigeligt med plads til alle vores nytårsting, der også omfatter hatte og tilbehør som f.eks. duge og servietter til nytårsbordet. På en storskærm i de nye lokaler er det også muligt at se effekten af de forskellige raketter og batterier, når de folder sig ud. - Mangler man endnu et par julegaver, så kan det stadig nås her hos os. Vi har masser af Bruder legetøj og f.eks. bobslæder på lager, oplyser butikschefen, der også vil gøre alt for løbende at være lagerførende i salt, der jo denne vinter allerede har vist sig at kunne blive en mangelvare.

Når nytåret er veloverstået, vil de nye og moderne butikskvadratmeter blive indrettet med masser af spændende varer, og Teleshoppen er faktisk allerede klar. - Efterhånden er det gået op for folk, at vi blandt mange andre ting også er et teleselskab, og rigtig mange benytter lejligheden til at købe deres teley-

Land & Fritid er en landsdækkende butikskæde i DLG Koncernen. Kæden leverer kvalitet og rådgivning til landboere og til alle med hus, have, hobby og kæledyr. Land & Fritid fører en lang række produkter inden for foder, gødning, hegnsartikler, udstyr til hest og rytter samt til kæledyr. Butikkerne forhandler også biobrændsel, telekommunikation og forsikringer, og til nytår altså også fyrværkeri, raketter og alt muligt tilbehør til nytårsaften, så som pynt, serpentiner og hatte.

delser her hos os, oplyser Claus Rabjerg. - Nye kundevogne har vi også fået, så folk f.eks. selv i ro og mag kan gå rundt i butikken og finde nogle af de sækkevarer, der førhen skulle hentes på lageret. Nemmere kan det næsten ikke blive, vurderer han til slut: masser af albuerum både ude og inde, stort vareudvalg, og parkering lige ved døren, hvor vi ikke løber tør for pladser lige med det samme.

Butikschef Claus Rabjerg mener ikke, folk vil spare på nytårskrudtet i år. Land & Fritid tilbyder raketter, batterier og sampakninger for enhver smag.

Højslev Hø Høj H Højsl ø øjs jjsslev lev B le Bageren Ba Bag ageren ger g ere eren re reen n

v/Birgitte & Claus

T DER: B INGSTI ÅBN U EÅ JJUL 24. F dagg 24 Fred Lørdag 25. Søndag 26. Mandag 27. Tirsdag 28. Onsdag 29. Torsdag 30. Lørdag 01. Søndag 02.

0 12 00 0 - 12.0 06.0 0 00 06 07.00 - 12.00 07.00 - 12.00 06.00 - 17.00 06.00 - 17.00 06.00 - 17.00 06.00 - 17.00 07.00 - 12.00 07.00 - 12.00

”T ”Tusind Tusind tak for komst” den varme velkomst” Vi vil gerne ønske allee vore kunder en Glædelig Jul samt et Godt Nytår år

HUSK! K! Kransekagen n til Jul og Nytår år Ring og bestil... till....

OLD H P O D N E E K VIND ET WE0E,- Navn: 00 VÆRørDgsImål1 Adresse: et Svar på sp d r kommet en Er de ev? n bager i Højsll ny

Ja

Nejj

Tlff..:: Tl

den 24.12. 2001100 øres i butikken gg tli en off o og . 1 den 23.12 nddeerr udtrækkes Viin V

Børnene fra børnehaven Troldebakken i Dommerby trodsede blæst, kulde og regn i onsdags, da de tradititionen tro skulle til Julegudstjeneste i Dommerby Kirke. Ugeavisen siger tak for billedet, vi lader det stå et øjeblik.

H Højslev B Bageren Viborgvej 225 · 7840 Højs Viborgvej Højslev slev · Tlf Tlf. 97 53 50 31


6

Velbekomme og glædelig jul fra Slagteren i Højslev

Slagteren anbefaler

Kamsteg

Ugeavisen Skive-egnen

Tirsdag den 21. december 2010

Jul i

hjertet af Søby-Højslev

4 personer 1,2 kg kamsteg, ridset og klar Groft salt Peber Laurbærblade Nelliker Gnid sværene godt med groft salt og stik nelliker + laurbærblade ned mellem sværene. Drys til sidst stegen med lidt peber. Krøl staniol sammen og læg under stegen, så stegen lægger lige, sæt bradepanden midt i en kold ovn, tænd ovnen på 200°C og steg stegen i 11/4 time. Tag stegen ud af ovnen og hæld skyen fra til saucen, mærk om sværene er sprøde, hvis ej stilles stegen tilbage i ovnen v/225°C i ca. 10 min. Hvis sværene er sprøde fortsættes stegningen i ca. 15. min v/200°C. Skær kødet i ca. 1 cm tykkelse.

Andesteg i kuglegrillen Ca. 3 kg friskslagtet and Groft salt 1 pose svesker u/sten 3 æbler Frisk timian eller rosmarin Anden skylles grundigt ind- og udvendig og duppes tør. Fyld svesker, æbler og friskhakkede krydderurter i anden, og luk anden med et par kødnåle. Vrid vingerne om, så anden hviler på dem. Pensl anden med olie eller smør og gnid den godt med groft salt. Anden steges i kuglegrillen v/inddirekte varme i 45 min. pr. kg. Stil en drypbakke i midten af grillen med vand, vindespidser, trals og indmad, så får du fond til saucen. Sørg for at bruge gode kul - så de holder sig godt varme under hele stegningen.

Sprød rødkål m/svesker og æbler

1 rødkål hakkes fint i tynde strimler, 200 g svesker og 3 æbler (skrællede) skæres i små tern, og blandes godt med rødkålen i et ildfast fad - drys evt. en håndfuld hakket hasselnødkerner over, og pres saften fra 1 frisk appelsin henover rådkålen. Bag den i ovnen v/200°C i 45 min. Begge dele serveres m/ brune og hvide kartofler, sauce, rødkål + evt halve kogte æbler med gelé. Prøv menu-chips i stedet for franske kartofler!

Nytår 2011

Hanne og Allan har alt til julemiddagen

Allan Jørgensen, indehaver af Melbjerggård Grønt på Viborgvej i Højslev viser her det store udvalg. Man kan købe alt fra juletræer, pyntegrønt til kartofler, rødkål, hvidkål med mere.

Af Thomas Korsgaard thomaskorsgaard10@hotmail.com

Hos Meldbjerggård Grønt på Ny Viborgvej i Højslev er der travlhed. Juletravlhed. For julen har nemlig indfundet sig i Hanne og Allan Jørgensens butik – kunderne skal have købt det sidste op til jul, og det kan mærkes i

gårdbutikken, der bugner af alle varer i kategorien ”grønt”, man behøver op til jul.

- Der er gang i salget – folk skal jo bruge masser af kartofler, rødkål, hvidkål osv. her til jul. Vi har jo alle vintergrønt fra vores egen mark – løg, gulerødder, porrer, sel-

GØR EN GOD HANDEL

ng i l l i t s e b k s Hu ød r b e r ø m s f a e! d r o b e s l ø p og

- Sprøjtefrie

Kartofler 25 kg .................70 kr. Kartofler 10 kg .................35 kr.

ÆBLER fra egen plantage:

Ditta, Jutlandia og Bintje Vi har også små- og bagekartofler!

Topas, Pigeon, Belle de boskop

ASPARGESKARTOFLER ! TILBUD I HELE DECEMBER . kr Skrabeæg, 30 stk. 35 o n ti - fra egen produk

I år har vi igen masser af bl.a.

Skive Højslev

Pyntegrønt og juletræer

Vinkelvej 15 A . N Nr. r. Søby . 7840 Højslev Tlf. 97 53 50 58 . www.bentas-cafeteria.dk www.bentas-ccafeteria.dk

Selskabslokaler op til 120 pers.

- Året har været godt – selvom vinteren sidste år gjorde at vi kom væsentlig senere i

MELBJERGGAARD GRØNT

gang med nye kartofler og jordbær end normalt, fortæller de to, der håber på en kort vinter, så der bliver mulighed for at komme tidligt i gang med de nye afgrøder til foråret. Det er også muligt at købe et juletræ hos Meldbjerggård Grønt, hvilket mange benytter sig af.

Julegaveidéer... Snow S Sn Sno now P Pen en n Nyhed N y d i butik yhed butikken ken fr fraa R Rayher. ayh E sne En sne-lim -lim m lige g til aatt sætt sætte på papir papiret. et. Giver Giv er en utr utrolig olig flot eff effekt og ægt ægte e julest julestemning! emnin

NYHE

D! Vaskede små ka rtofler

porrer, gulerødder og kål, mv.

leri, persillerod, æbler, pastinakker osv, siger Hanne Jørgensen, der sammen med hendes mand, Allan, driver gårdbutikken. Og det har været et godt år for gårdbutikken.

Kun K un kkr.r.

45,4 45,

Hobro

Viborg

v/ Hanne og Allan Jørgensen Ny Viborgvej 5 · Højslev · 97 53 63 41

Viborgvej 116 · 7800 Skive · Tlf. 97 53 51 51 · mail@grafisk-bureau.dk


Hvordan og hvorledes holder du jul?

Tirsdag den 21. december 2010

Ugeavisen Skive-egnen

7

Ugeavisen Skive-egnen gik i marken og spurgte en stribe lokale indbyggere om deres forhold til julen.

Daniel Kristesen, skoleelev, Nr. Søby Hvis jeg har været en artig dreng, ligger der, når jeg vågner om morgenen juleaftensdag, en pakke på trappen fra selveste julemanden. Mens jeg venter på at det bliver juleaften, bruger jeg dagen på at se noget af alt det gode fjernsyn, der er på tv. Mine ønsker i år er et headset og en printer, jeg synes ikke, man har så meget at ønske sig, når man kommer op i min alder. Før i tiden gik vi meget i kirke, men det gør vi ikke så meget længere. Nu starter den med et godt måltid mad – vi spiser altid and. Efter vi har spist står den på dans om juletræet og så slapper vi til sidst af i sofaen og får gaver én ad gangen. Anette Thygesen, indehaver, Grafisk Bureau Jeg holder jul hjemme med min familie, som består af mine to døtre, Maria og Anna, min mand, min mor og hendes mand, min far og ikke mindst min kære mormor, Karen Thormann. Det starter med at jeg henter min mormor på Lem Ældrecenter, og så kører vi hjem til os og hygger, mens maden er i ovnen. Om eftermiddagen plejer jeg at tage i Højslev Kirke med vores piger og min far. Når vi så kommer hjem igen dufter der af jul og pigerne er spændte på gaverne - stadigvæk. :0) Når gæsterne er kommet og gaverne lagt under træet starter vi med det overdådige julemåltid, som altid koster ondt i maven, når ris a la manden er spist. Så danser vi om juletræet og synger et par sange eller tre... OG så er det gavetid.Vi åbner én gave ad gangen og der bliver delt retfærdigt rundt. Når gaveræset har lagt sig skal vi have en kop kaffe, sodavand, øl og andet godt og der hyggesnakkes. Min mormor indtager soveværelset og bliver kørt hjem 1. juledag efter en hyggelig morgenmad. Hvert 3. år får vi besøg af min mands forældre, der holder jul på skift ved deres børn, og til næste år kommer de her igen.

Claus Høgedal, indehaver, Højslev Bageren Jeg skal holde jul derhjemme sammen med familien.Vi bor mellem Viborg og Skals, og her skal vi hygge os med en traditionel jul med flæskesteg og hvad der ellers hører sig til.Vi glæder os til det nye år I butikken. Det går rigtig godt allerede, men vi håber selvfølgelig altid på, at det bliver endnu bedre i 2011.

Jul i Højslev Pizzaria HØJSLEV: Højslev Grill og Pizzaria på Østeriisvej i hjertet af byen. Marsuk Karakan har drevet forretningen i to år siden han i 2008 overtog ledelsen af den gamle familievirksomhed. 13 år med drøn på Selvom julen fylder meget i hverdagen i disse dage, fejrer Marsuks familie ikke selv jul – de er nemlig muslimer. De holder i stedet ramadan hvert år, som er den muslimske fastemåned, som sluttes af med eid-festen, der fejres med slik og hygge og mors hjemmelavede mad. Marsuk har boet i Højslev i tretten år – og han er rigtig glad for det. ”Det er en dejlig by,”som han selv siger det. For ikke så længe siden købte han et hus på Søbyvej i Højslev. - Det er et dejligt hus, vi har renoveret det med nyt køkken og gulve. Vi bor hele familien samlet, min mor og far og lillesøster. Det er jeg glad for, fortæller Marsuk.

Ikke pizza hver dag Pizzariaet dufter altid af dejlig pizza, og ved skranken kan man se en kyllingovn, fyldt med dejlige saftige ovngrillede kyllinger. Jo, man kan få lidt af hvert hos Højslev Pizzaria, og man bliver altid mødt med venlighed og smil. Servicen er i top. Man kan vælge at få maden med hjem eller sidde og hygge sig, der er nemlig plads til spisende gæster. Men selvom Marsuk har sit eget pizzaria, spiser han og familien ikke pizza hver eneste dag, det bliver for ensformigt. Derfor tager Marsuk engang i mellem på besøg hos hans ven i Skive, der også driver et pizzaria – og så smager han hans i stedet. Hverdagen kan være travl – og ikke mindst i weekenden, hvor der er mange der ønsker det let med en pizza Marsuk og hans familie glæder sig til endnu et år i butikken.

:L ]VY U`L ÅV[[L DIAMOND fyrværkeriserie live på www.diamond.dk HOBBY-HUSET H OBBY HUSET A A/S /S Stoholm: Dornen Stoholm: Dornen 1 · Tlf. Tlf. 9 97 7 54 54 10 10 9 98 8 H øjslev: Søbyvej Søbyvej 35 35 · Tlf. Tlf. 9 75 3 51 51 1 3 Højslev: 97 53 13

www.hobby-huset.dk www.hobby-huset.dk

Imponerende lyd. Imponerende lyd. mere EEndnu ndnu m ere vværdi ærdi for for pengene. pengene. ®

®

SSpar par 2.000 2.000 kr. kr. på på en en Bose Bose 3 3·2·1 ·2·1 D DVD-baseret VD-baseret h hjemmebiograf. jemmebiograf. Køb nu Tilbuddet gælder fra d. 1. november 2010 til d. 31. januar 2011. ogog spar spar 2.000 kr. Køb et 3·2·1® DVD-hjemmebiografsystem, Tilbuddet gælder kun Bose 3.2.1 III. 2.000 kr. Spørg, hvis du ønsker yderligere oplysninger.

S å læ

n g e l a g e r h av

S å læ

®

es .

Køb nu og spar 2.000 kr. n g e l a g e r h av

es .

®

Bose 3·2·1 giver dig hele oplevelsen. Med det halve udstyr! r! TTilil d de em mange ange d der er g gerne erne vil vil h have ave d den en ffulde ulde o oplevelse plevelse aaff m musik usik o og g fi film, lm, m men en iikke kke vvilil iinstallere nstallere 5 ®

®

®

har Bose 3·2·1 ssystemerne. Med Bose Bose 3 år d du biograflyd højttalere, h øjttalere, h ar B ose sskabt kabt 3·2·1 ystemerne. Med 3·2·1 ·2·1 ffår u iimponerende mponerende b iograflyd ffra ra 2 ®

små små højttalere højttalere og og et et Acoustimass Acoustimass --modul, modul, d der er kan kan g gemmes emmes væk. væk. D Det et elegante elegante m mediecenter ediecenter har har dvd/cd-afspiller og og A M/FM-tuner m ed RDS. RDS. DVD-er DVD-er konverteres konverteres ttilil fuld fuld H D ((1080p), 1080p), ssåå du du dvd/cd-afspiller AM/FM-tuner med HD aaltid ltid h ar den den optimale optimale billedkvalitet. billedkvalitet. har FFør ør 7.995,7.995,- NU NU 5.995,5.995,- kr. kr.

Højslev Radio

Stærk lyd. Stærk pris. Løb stærkt for at nå det!

Viborgvej 222 · 7840 Højslev Tlf. 97 53 53 75 www.2tal.dk/hojslev.radio

Samsung 22” LCD TV Type P2270HD

NU KUN ......................................

1999.-

Leo’s Radio JENS HANSENSVEJ 3 · NR. SØBY · TLF. 97 53 61 55


8

Ugeavisen Skive-egnen

Tirsdag den 21. december 2010

Find din lokale håndværker her!

Kan tagkonstruktionen holde til de store snemængder..? - pas bl.a. på udestuer, terrasser og flade tage...

40 85 60 51

Ring på tlf. for nedtagning af sne

Vi er næsten foran fremtiden...

(vi hjælper dig også af med farlige istapper)

Dan Group Alarm

Tømrermester Søren Mouritsen Specialopgaver udføres...

Tømrerarbejde udføres - kvalitet til tiden! Værksted: Søbyvej 50 · 7840 Højslev · mail@sm-byg.dk · www.sm-byg.dk

Tlf. 4085 6051

Vintervejret driller byggebranchen

Viborgvej 314 • 7840 Højslev • www.mb.polering.dk

H.C. Ørstedsvej 24 . 7800 Skive

Tlf. 97 53 64 44 Biltlf. Jan Laursen: 20 58 69 19 Tonny Laursen: 23 31 27 60

Jens Hansensvej 4, Nr. Søby, 7840 Højslev

Tlf. 97 53 56 00 Telefax 97 53 63 43 E-mail: ch@borgehansenvvs.dk Home: www.borgehansenvvs.dk

Det hårde vintervejr kan få alvorlige konsekvenser for en branche, der allerede er tvunget i knæ af finanskrisen Sne og kulde giver problemer på byggepladserne, hvor gravemaskinerne ikke kan komme i jorden og materialer og maskiner bliver dækket af sne. Branchedirektør Niels Nielsen, Dansk Byggeri, fortæller at vinteren kan sætte en stopper for aktiviteterne og gøre branchens situation endnu værre.

Naturstensgulve • Epoxybelægninger

Slidstærke og fugefri industrigulve v/Keld Miltersen v/Keld Miltersen Slidstærke og fugefri industrigulve - til industri, butikker, kontorer, garager m.v.

Søbyvej 62 · 7840 Søbyvej Højslev 62 · 7840 Højslev

– til Miltersen industri, butikker, kontorer, garager mv. v/Keld · Søbyvej 62 · 7840 Højslev

Telf.Tlf. 40 v/Keld 33Telf. 57 40 7757 3377 57 77 40 33 Miltersen Søbyvej 62 · 7840 www.søby-gulvteknik.dk mail@soeby-gulvteknik.dk

Højslev

Telf. 40 33 57 77 v/ Allan Rasmussen Hobrovej 44, 7840 Højslev

Søbyvej 35 Højslev · 7840 Højslev www.nrsoeby-vvs.dk

97 53 51 13

Omsætningen går ned og konkurserne op

Omsætningen i bygge- og anlægsbranchen ligger stadig lavere end sidste år, og der er samtidig udsigt til, at billedet ikke vender lige foreløbig. Der bliver således slået negativ rekord for antallet af konkurser igen i år.

Naturstensgulve • Naturstensgulve Epoxybelægninger • Epoxybelægninger Slidstærke og fugefri Slidstærke industrigulve og fugefri industrigulve – til industri, butikker, – til kontorer, industri, butikker, garager mv. kontorer, garager mv. Naturstensgulve • Epoxybelægninger

N R . SØ B Y V V S- O G MASKINFORRETNING A/S

I november måned var der 91 konkurser i bygge- og anlægsbranchen i november måned, dermed er antallet af konkurser i 2010 på nuværende tidspunkt oppe på 941. - Vi kan frygte, at konkurserne fortsætter med at være på et højt niveau et godt stykke ind i 2011. Og hvis vi skønner, at der i december vil være 86 konkurser, hvilket ikke vil være urealistisk, når vi ser på årets tal i øvrigt, ender vi på 1.027 konkurser, som er det højeste antal konkurser i bygge- og anlægsbranchen i statistikkens historie, siger Andreas Fernstrøm, chefkonsulent i Dansk Byggeri.

Stiga forhandler Havetraktorer · Hækkeklippere · Fræsere Plæneklippere · Frontklippere · Buskryddere Trimmere · Håndklippere · Sneslynger

Åbningstider: Hverdage kl. 11.00 - 17.00 · Lørdag kl. 10.00 - 13.00

Ring på tlf. 21 69 92 09 Nybyggeri · Omforandring · Jord- og betonarbejde Kloakering og arbejde med rendegraver

Tømrerfirmaet SKOVGÅRD Aps

Hald murer- og entreprenørforretning v/ Henrik Rasmussen

Tlf. 97 53 81 12 • Bil 40 42 24 81

v/Brian Skovgård · Ørslevklostervej 99 · Hald

Tlf. 97 53 57 12 • Biltlf. 29 44 78 44 www.kurt-sørensen.dk

Mobil 27 51 83 67 · Hjem 97 53 81 28 www.toemrerfirmaetskovgaard.dk

Alt i tømrerarbejde udføres


Tirsdag den 21. december 2010

Sidsteøjebliks guf Det er aldrig for sent selv at lave lidt julekonfekt. Her er f.eks. er par sidsteøjebliks opskrifter. Supernemme, og så smager resultatet, så englene synger:

Havregrynskugler 70 g margarine (smeltes) 2 dl havregryn 1 dl kokosmel ½ dl sukker 1 spsk. kakao 1 tsk. vanillesukker Alt røres sammen og formes til små kugler, der trilles i kokosmel eller krymmel.

Ugeavisen Skive-egnen

OFFENTLIGT MØDE OM VINDMØLLER VED BAJLUM/VIUM Skive Kommune har vedtaget og offentliggjort forslag til kommuneplantillæg med tilhørende VVM-redegørelse vedrørende opførelse af vindmøller ved Bajlum/Vium. Projektet omfatter enten 5 stk 3 MW vindmøller (hovedforslag) eller 4 stk. 3 MW vindmøller (alternativt forslag), som alle har en totalhøjde på 130 meter. Skive Kommune og mølleopstilleren, Vattenfall Vindkraft A/S, inviterer hermed alle interesserede til offentligt informationsmøde om projektet.

Mødet holdes tirsdag den 11. januar 2011 kl. 19.00 i Salling Hallen, Viumvej 8, 7870 Roslev

Energinet.dk orienterer mølleopstiller om de anmeldelser af krav om erstatning for værditab, som Front Office modtager.

Vattenfall Vindkraft A/S vil som opstiller redegøre for projektets betydning for de omkringliggende ejendomme og for reglerne om erstatning for værditab som følge af vindmøllernes etablering, jf. lov om fremme af vedvarende energi – lov nr. 1392 af 27. december 2008. Der vil også være en kort præsentation af mulighederne for medejerskab.

Afgørelsen om værditab

Alle er velkomne. På mødet vil Skive Kommune redegøre for: • Vindmøllers centrale rolle i Skive Kommunes Klimaog Energi-strategi 2029 • Vindmølleanparter til borgere i lokalområdet • Grøn ordning — tilskud til borgerprojekter i lokalområdet på baggrund af vindmølleopsætningen • Vindmølleprojektets betydning for omgivelserne

Alt blandes og formes til kugler, der dyppes i smeltet overtrækschokolade. Drysses f.eks. med hvide chokoladestjerner.

Uhmmm - og Glædelig Jul!

Om der er værditab på din ejendom, og i så fald hvor stort det er, afgøres af Taksationsmyndigheden. Taksationsmyndigheden består af en sagkyndig og en formand udnævnt af Klima- og Energiministeriet. Taksationsmyndigheden træffer en afgørelse vedr. kravanmeldelsen hurtigst muligt. Taksationsmyndighedens afgørelse kan ikke indbringes for anden administrativ myndighed. Hvis Taksationsmyndighedens afgørelse ønskes efterprøvet ved de almindelige domstole, er der ikke fastsat nogen tidsfrist for indbringelse. Har mølleopstiller betalt erstatningsbeløbet, er fristen 3 måneder for indbringelse af sagen for domstolene. Udgør værditabet 1 procent eller mindre af ejendommens værdi, betales der ikke erstatning.

Som nabo kan du uden gebyr søge om erstatning for værditab på din ejendom, hvis ejendommen er beliggende helt eller delvist inden for 6 x vindmøllens totalhøjde fra nærmeste mølle. På mødet orienteres der om, hvilke matrikler der er fritaget for gebyr.

50 g margarine (smeltes) 125 g kokosmel 100 g flormelis 3 spsk mælk

Energinet.dk administrerer ordningen om værditab. Gebyret for ejendomme, der ligger længere væk end 6 x møllehøjden, skal være indbetalt inden fire uger efter informationsmødet, ellers er mølleopstiller ikke forpligtet til at betale erstatning for værditab. Under særlige omstændigheder kan der senere end tirsdag den 8. februar 2011 kl. 16.00 anmeldes krav om erstatning for værditab. De nærmere betingelser herfor vil blive gennemgået på informationsmødet.

REGLERNE FOR ERSTATNING FOR VÆRDITAB

Bountykugler

9

Hvis din ejendom ligger længere væk end 6 x møllens totalhøjde, skal der sammen med anmeldelsen indbetales et gebyr på 4.000 kr. — kontonummer fremgår af anmeldesesskemaet. Hvis du tilkendes erstatning for værditab, eller hvis sagen ikke kan realitetsbehandles, får du gebyret tilbage.

Frivillig aftale med mølleopstilleren Du har som nabo også mulighed for at indgå en frivillig aftale om betaling af værditab med mølleopstiller. Det kan du gøre, selv om du allerede har sendt din anmeldelse af krav om erstatning for værditab til Energinet.dk. Den frivillige aftale skal underskrives af både mølleopstiller og dig, og Energinet.dk skal have besked om aftalen. Hvis Energinet.dk ikke har fået besked om en frivillig aftale senest fire uger efter kravets anmeldelse, overgives sagen til videre behandling hos Taksationsmyndigheden. Overgivelse af sagen til Taksationsmyndigheden udelukker dog ikke, at der stadig kan indgås en frivillig aftale. Aftalen kan indgås helt frem til den dag, Taksationsmyndigheden træffer afgørelse i sagen.

Kravanmeldelse Skema til brug for anmeldelsen af krav om erstatning for værditab findes på www.energinet.dk eller kan rekvireres på telefon 70 20 13 53. Kravanmeldelsen skal være modtaget senest fire uger efter mødet har været holdt, hvilket vil sige inden den tirsdag den 8. februar 2011 kl. 16.00. Ansøgningen sendes til: Energinet.dk, Front Office Tonne Kjærsvej 65 7000 Fredericia fo@energinet.dk

En frivillig aftale om erstatning, der er indgået mellem mølleopstiller og dig som nabo, kan ikke indbringes for Taksationsmyndigheden eller anden administrativ myndighed. Du er altid velkommen til at kontakte Energinet.dk, Front Office, tlf. 70 20 13 53, e-mail: fo@energinet.dk, hvis du har spørgsmål om værditabsordningen.

Medejerskab På mødet vil Vattenfall også give en kort præsentation af mulighederne for at blive medejer af mølleparken i Bajlum/Vium.

Vattenfall er Europas femtestørste elproducent og den største fjernvarmeproducent. Vi beskæftiger ca. 40.000 medarbejdere primært i Nordeuropa, heraf ca. 750 i Danmark. I Danmark ejer og driver Vattenfall tre kraftværker og to kraftvarmeværker. Vi er Danmarks største ejer og operatør af vindmøller på land. Vi satser på vindkraft for at klare fremtidens behov for el med de størst mulige hensyn til klimaet. For at nå målet har vi et stort antal mølleprojekter på vej til lands og til havs i Danmark, Sverige, Tyskland, Benelux, Polen og Storbritannien. Vi har netop indviet Thanet, der med sine 100 møller udfor Englands sydøstkyst, er verdens største havmøllepark. Vi er allerede nu stolte ejere af nogle af verdens andre store havmølleparker, Horns Rev1 udfor Blåvandshuk, Kentish Flats i England og Lillgrund i Øresund.


BILtema

10

Ugeavisen Skive-egnen

Forbered dig pĂĽ vinteren

Skal bilen have vinterdĂŚk pĂĽ eller kan man beholde sommerdĂŚkkene pĂĽ og spare penge?

Skal bilen have monteret vinterdÌk, eller kan man beholde sommerdÌkkene pü og spare penge? Og hvordan øger man sin egen og andres sikkerhed, hvis man skal ud og køre i vintertrafikken? Her kan du fü nogle gode rüd og eksempler fra Søren Troels Berg, specialkonsulent i Rüdet for Sikker Trafik.

svar pü, hvornür du skal skifte til vinterdÌk. Det afhÌnger af din bil, hvor du kører, og om du kører de dage, det sner meget. Brug almindelige dÌk: • Hvis bilen har dÌk med almindelig bredde, som f.eks. 185/65 R14 eller smallere. • Hvis bilen har forhjulstrÌk.

Gode rüd om vinterkørsel • Tjek vejrudsigten. • LÌg mÌrke til tegn pü rimfrost og kør forsigtigt. • Kør hjemmefra i god tid. • Brug solbriller, nür solen stür lavt og kan blÌnde. • Husk, der kan vÌre ekstra glat ved viadukter, pü broer, i kurver og for foden af bakker. Der kan ogsü vÌre glat pü de dele af vejen, som ligger lavt eller i skygge. • Sørg for at have gode vinduesviskere, en ordentlig isskraber og rigeligt med sprinklervÌske. • Sørg for korrekt lufttryk i dÌkkene. • Er der udsigt til sne og frost, kan det vÌre en god idÊ at medbringe en sneskovl, et par varme tÌpper og en termokande med noget varmt at drikke. Skift til vinterdÌk Der er ikke noget entydigt

• Hvis du lader bilen stü, nür der kommer meget sne.

Brug vinterdÌk: • Hvis bilen har sÌrligt brede dÌk, som f.eks. 205/55 R16 eller bredere. • Hvis bilen har baghjulstrÌk. • Hvis du skal bruge bilen hver dag hele vinteren.

Tirsdag den 21. december 2010

Stort udvalg i kunstige juletrÌer Füs i grøn, hvid, sort og guld i mange størrelser. Ogsü salg til private Åbningstider: Åben mandag - fredag Mandag - fredag kl. 10-16 ¡ Lørdag kl. 10-13 kl. 10.00-15.00

Mozart kugler 15 stk. 200 g ODENSE Ren Rü Marcipan 50 g ODENSE Nougat 100 g ODENSE Mørk OvertrÌk

BrĂĽrupgade 16 7800 Skive Telefon 97 52 85 20 www.hilmars.dk

Har du ikke modtaget

SkÌr en skive ODENSE Ren Rü Marcipan, sÌt et stykke ODENSE Nougat pü og rul det til en kugle. OvertrÌkkes to gange med et tyndt lag smeltet ODENSE Mørk OvertrÌk – gerne ved at rulle kuglerne i hünden med overtrÌk pü fingrene.

TANDLÆGE

senest onsdag BĂ˜NSĂ˜E BILER

Gratis synstest!

Ejvind Steen Olesen

skal du kontakte Skive Folkeblad pĂĽ

Søbyvej 8 ¡ Højslev ¡ Tlf. 97 53 60 11

telefon 97 51 34 11

Ă…bningstider pr. 1. december 2010 Man., tirs., tors. . . . . . .8.00-17.00 Onsdag . . . . . . . . . . . .Lukket Fredag . . . . . . . . . . . . .8.00-15.00

Vi beklager ulejligheden!

Vi udfører: Alt i person- og varevognsarbejde Vi Syn - skader - rustarbejde - alm. service Alm. mekanisk- og pladearbejde +HU¿QGHUGXDOWLGWRSNODUJMRUWHYRJQHWLOGHULJWLJHSULVHU

BĂ˜NSĂ˜E BILER VI GIVER MERE FOR MINDRETM

TørveskÌret 5, SparkÌr 8800 V Viborg iborg ¡ Tlf. 40 41 72 12

HJEMMESIDE

DESIGN

Vi ønsker alle vore lÌsere og annoncører en rigtig GlÌdelig Jul!

SpecialvĂŚrksted for VW - SEAT - SKODA

Alt i autoreparationer . Alle bilmÌrker • • • • • • • •

Montering af klimaanlÌg og servicering ServicevÌrksted for Webasto oliefyr Klargøring til syn - Service eftersyn Udskiftning af ruder - Forsikringsskader Diagnosetester til ALLE bilmÌrker Ombygning fra benzin til diesel Chiptuning • Polering og rengøring Salg af brugte biler

Ugeavisen Skive-egnen

Ă…gade 65 . Stoholm . 86 64 55 99 20 16 01 59 . 40 21 81 04 www.stoholm-au2service.dk

))RKSHLNIQQIWMHI RKSHLNIQQIWMHI RKSHLNIQQIWMHI XMPIRJSVRYJXMKTVMW# XMPIRJSV RYJXMKTVMW# :MOERLN—PTIHMKQIHIRKSH :MOERLN—PTIHMKQIHIRKSH LNIQQIWMHIXMPHMRZMVOWSQLIH LNIQQIWMHIXMPHMRZMV OWSQLIH '17P˜WRMRK;)&&97-2)77 '17P˜WRMRK ;)&&97-2)77

t#FTUJMMJOHPQS t FTUJMMJOHPQSFUUFMTFøZUOJOHBGEJUEPNÂ?OF FUUFMTFøZUOJOHBGEJUEPNÂ?OF tt, ,PNQMFUQBL PNQMFUQBLLF IWPSWJTUĂŒSGPSEFUUFLOJTLF  LF IWPSWJTUĂŒSG PSWJTUĂŒSGPSEFUU PSEFUUFLOJTLF  EFUQSBLUJTLFPHEFUHSBĂśTLF EFUQSBLUJTLFPHEFUHSBĂśTLF t%VTUĂŒSNFEFOLPNQMFUIKFNNFTJEF t% VTUĂŒSNFEFOLPNQMFUIKFNNFTJEF t0QTÂ?UOJOHBGFNBJMDMJFOUFS t0QTÂ?UOJOHBGF NBJMDMJFOUFS tVOEFSTJEFS tt$ $.4 .4$POUFOU.BOBHFNFOU4ZTUFNIWJMLFUWJM $POUFOU.BOBHFNFOU4ZTUFNIWJMLFUWJM TJHFBUEVTFMW QĂŒFONFHFUCSVHFSWFOMJHNĂŒEF TJHFBUEVTFMW UEVTFMW QĂŒFONFHFUCSVHFS QĂŒFONFHFUCSVHFSWFOMJHNĂŒEF LBOWFEMJHFIPMEFEJOFHFOTJEF TĂŒMFEFTBUEFO LBOWFEMJHFIPMEFEJOFHFOTJEF TĂŒMFEFTBUEFO BMUJELBOWÂ?SFPQEBUFSFU VEFOTUPSFFLTUSBPNLPTUOJOHFS BMUJELBOWÂ?SFPQEBUFSFU VEFOTUPSFFLTUSBPNLPTUOJOHFS

+VE´WO()7-+2  + VE´WO()7-+2  8IORMWO463+6%11)6-2+ 8IORMWO463+6%11)6-2+

Har din bil fĂĽet skrammer? SĂĽ har vi farven der rammer! Forsikringsskader Vi ordner det hele for dig Gratis LĂĽnebil 100% farvetilpasning

Autoglas AOS kvalitetsstyring 34 ĂĽrs erfaring Autoopretning

Spar mange penge, og henvend dig direkte til:

OASEN’S AUTOLAKERING

www.oasens-autolakering.dk

Hvidemosevej 12, 7800 Skive, Telefon 97 53 42 72

10.400,10.400 ,-

Grafisk Bureau DESIGN | RÅDGIVNING | TRYKSAGER Viborgvej 116 ¡ 7800 Skive

Alle produkter krĂŚver domĂŚne og webhotel (ikke inkluderet i prisen), Afgift for domĂŚne er pt. 45 kr. pr. ĂĽr for .dk domĂŚner) Det er kundens forpligtelser selv at betale disse. Hvis du allerede har et webhotel, kan vi mĂĽske genbruge dette.


Tirsdag den 21. december 2010

Ugeavisen Skive-egnen

11

Vi ønsker kunder, forretningsforbindelser og alle andre på egnen en rigtig

Glædelig Jul & Godt Nytår Dan Group Alarm

For Sikkerhedens Skyld...

70 23 23 44

HOBBY HUSET A/S Du ringer - jeg springer

Søbyvej 35 · Højslev · Tlf. 97 53 51 13 Dornen 1 · Stoholm · Tlf. 97 54 10 98

Rengøring - også efter håndværkere Erhvervsrengøring - Vinduespudsning dugeHansen, m.m.Amstrupvej 16, Vroue, Skive Rulning afv/Anita

Mobiltelefon 23 23 22 67

Besøg os også på www.hobby-huset.dk www.danskrevision.dk

PERS DÆK SERVICE Engvej 8 · 7800 Skive · 97 52 43 88

Skive

Registreret revisionsaktieselskab

Resenvej 79 7800 Skive

Tlf. 97 52 54 11

Vi er nu to, der kører i hele dette område - og der er ledige timer... Ring og forhør nærmere!

Telefon 97 54 81 19

v/Anita Hansen, Amstrupvej 16, Vroue, Skive Vinkelvej 17 · Højslev · 97 53 57 07 www.kajsautoimport.dk

Lukket mellem jul og nytår

www.hilmarscamping.dk

- vi åbner igen tirsdag den 4. januar 2011

.dk

BESTIL DEN RULLENDE GARDINFORRETNING!

Manden med gardinforstand Kenn Hansen

HANSEN GARDINER Tlf. 96 14 00 10

Gardinkonsulent

Ulkærvej 36 · 7840 Højslev · www.hansengardiner.dk

Dahl, Rask & Partnere

Viborgvej 218 A 7840 Højslev Tlf. 97 53 53 43

HØJSLEV TAXI Hobrovej 16 · Halskov 7840 Højslev

97 53 73 80

Højslev Køreskole

Højslev Boligselskab og Fjends Boligselskab går i samarbejde med Viborgvej 221 · 7840 Højslev Svend Aage Sørensen · Tlf. 9753 5160 Statsautoriseret revisionsaktieselskab Søren Mark · Tlf. 9753 6406 Vestergade 6 · 7850 Stoholm Teori: Tirsdag Tlf. 97 54 16 00 Fax 97 54 2010 16 37blev Højslev BoPr.· 1. oktober Der vil allerede nu være forhold, som www.hojslevkoreskole.dk og torsdag ligselskab og Fjends Boligselskab ad- Boligselskabet Sct. Jørgen vil indgå i, ministreret af Boligselskabet Sct. Jør- bl.a. iværksætte og gennemføre den gen i Viborg. lovpligtige energimærkningsordning.

Stoholm Revisionskontor

Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg

På grund af en strukturændring i det hidtidige samarbejde, besluttede begge selskaber at undersøge andre muligheder for indgåelse af samarbejdsaftale. Efter at have undersøgt mulighederne, har hvert selskab indgået aftale med Boligselskabet Sct. Jørgen i Viborg om samarbejdsaftale gældende fra 1. oktober 2010.

Østergårdsvej 9, Højslev Tlf. 97 53 62 11 · Fax 97 53 63 99 Kom ind www.skivekoeletransport.dk og vær med i nogle uhyggelige

spændende og sjove konkurrencer i SPARBANK Der vil naturligvis være lidt godt til ganen

Vi glæder os allerede nu til samarbejdet og vil gerne ønske alle beboere velkommen!

Der udloddes følgende præmier:

Dommerby Papir

Viborgvej 221, 7840 Højslev, Skulle der være spørgsmål vedr. afta- Tlf. 97 53 59 22 www.sallingbank.dk len bedes man kontakte bestyrelsen i de to respektive selskaber.

Gavekort til månedens menu på Højslev Kro

Viborgvej 116, Dommerby · 7800 Skive · Telefon 97 53 51 10

Sparbank sportstasker med indhold

Billetter til Promenadekoncert

ND REVISION SKIVE

Vinderne får direkte besked

HØJSLEV BOLIGSELSKAB

Brovej 18 · 8800 Viborg · Tlf. 87 925 925 ·Ulkærvej Fax 86 627 21 872·· 7840 www.bsjviborg.dk Højslev · Tlf. 97 53 67 90 Mail: kimsauto2@tiscali.dk

Gemsevej 15 7800 Skive Tlf. 97 51 39 00 Fax 97 51 21 80

Registreret revisionsanpartsselskab

www.nd-revision.dk

Tlf. 97 53 69 99 Østerrisvej 8 . 7840 Højslev www.hoejslev.grill-pizzaria.dk

HØJSLEV

Åbningstider: Mandag: Lukket Tirsdag-onsdag kl. 15-21 Torsdag-fredag kl. 11-21 Lørdag-søndag-helligdage kl. 15-21

Vinkelvej 15 A . Nr. Søby . 7840 Højslev Tlf. 97 53 50 58 . www.bentas-cafeteria.dk

Selskabslokaler op til 120 pers.

TELEFON

97 53 00 89 Jysk Maskinteknik Service på rengøringsmaskiner og materiel

Telefon 25 40 82 00 Jock Würtz 20 16 01 59 · Jan Petersen 40 21 81 04 Ågade 65 · 7850 Stoholm · www.stoholm-au2service.dk

v/Kjeld Riis · tlf. 40 97 32 72 · kjeldriis@mail.dk Thinggade 10b · 7800 Skive · www.riis-k.dk

Teglværksvej 12 · 7840 Højslev www.jysk-maskinteknik.dk


12

Ugeavisen Skive-egnen

Tirsdag den 21. december 2010

KĂ˜B DIT KRUDT PĂ… HAVNEN

KUN 100 sĂŚt

500,-

TIMESALGSTILBUD pĂĽ demonstrationsaftenen SĂŚt med Vinkelbatteri + 15 raketter og festbatteri

VSDU

KÆMPE FYRVÆRKERIDEMONSTRATION Mandag den 27. december kl. 18.00

)(67%$77(5,

hos Land & Fritid, Nordhavnsvej 10, 7800 Skive 9,1.(/%$77(5,

19995 1\WnUVSULV

39995

39995 1\WnUVSULV

3$..(0('67. )/277(5$.(77(5

1\WnUVSULV

NIPPON I

NIPPON II

Pr. pose

Pr. pose

549

9995

1\WnUVSULV

1\WnUVSULV

VSDU

STORE KNALDPERLER

SORT 200 164 af alle de populĂŚre dele du kender

299

95

2995

Pr. stk. 69,95

7D¡IRU

1.299,-

95

KACHI BATTERI

To stĂŚnger

1\WnUVSULV

SE VORES FYRVÆRKERIAVIS DER HUSSTANDSOMDELES DEN 27.12. Husk! du kan handle pü din DLG-konto i Land & Fritid

1\WnUVSULV

SORT 20 Juniorsortiment m. over 250 dele

PĂĽ demonstrationsaftenen byder vi pĂĽ nytĂĽrschampagne og kransekage

95

79

1\WnUVSULV

GODE TILKĂ˜RSELS- OG PARKERINGSFORHOLD Ă…BNINGSTIDER Mandag den 27.12. Tirsdag den 28.12. Onsdag den 29.12. Torsdag den 30.12. Fredag den 31.12.

kl. 9-20 kl. 9-20 kl. 9-20 kl. 9-20 kl. 9-15

Alle priser er angivet i DKK inkl. moms. Vi tager forbehold for trykfejl og udsolgte varer.

Nordhavnsvej 10 7800 Skive Tlf. 33 68 71 15

www.landogfritid.dk


Uge 51 2010