Issuu on Google+

UGE 38 · 2010 · Onsdag den 22. september · 17 årgang

Stoholm Revisionskontor

Dahl, Rask & Partnere

KØB DIN MERCEDES BENZ HOS:

Til dig der kan smage forskel.... Super læk lækker ker bøf Pr. P r. stk stk.. KUN ................

Fyldte F yldte koteletter koteletter m/italiensk k krydderfars rydderfars

2 stk stk.. KUN ..................

39

5995

Amerikansk A merikansk Super mørrtt kert kk & læk

Kalkun K alkun G Gordon ordon Bleu 8 stk stk.. KUN ................. Rødvinsmar. R ødvinsmarr.

49

Pr. P r. stk stk.. KUN ...........

59

5995

Pr. P r. 1/2 k kg g ........

95

ØSTERRISVEJ 2 - 7840 HØJSLEV

TLF.: 97 53 50 43

www.slagteren-hojslev.dk

Åbningstider Mandag lukket Lørdag efter aftale kl. 8-12 Tirs-, ons-, torsdag kl. 9-17 Fredag kl. 9-18

KREATIV DAG

Viborg Autogård I/S Lundvej 28 8800 Viborg

Skiveegnens største skov- og havebutik

LARS BONDE · BILSTRUPVEJ · 7800 SKIVE · TLF. 97 52 62 20 www.larsbonde.dk Skiveegnens største skov- og havebutik

Basic Indv. ladmål: 201x108x33 cm Totalvægt: 500kg Ladsider: stål Tilbudspris

3995,-

1205 S Indv. ladmål: 203x116x35 cm Totalvægt: 500 kg Ladsider: Stål Normal pris 5940,-

4695,-

Se flere stærke tilbud på www.skive-trykluft.dk

Nu har du chancen!!

Tag dine børn, veninder, venner med til en hyggelig, kreativ dag, hvor vi

Værksted og bilsalg

NU

Lundø

Telefon 97 53 50 60

SLAGTEREN I HØJSLEV

er ertt!! kke mtt & lækk Nem

Skinkesteg S kinkesteg

- som er fra den 5/10 - 16/10

v/Karin Frantsen Nørrevænget 36, Nr. Søby

Aff amerikansk A amerikansk oksekød oksekød

Flanksteak F lanksteak

95 5

Bestil tid allerede nu inden ferielukning

Texas T exas Roast Roast Pr. P r. 1/2 k kg g ........

95 5

Loppemarked i Bøstrup

86 61 58 50

Super mør

39955

Gi’ rollatoren baghjul

- begge dage incl.

Tilbuddene T ilbu uddene gælder til og med lørdag lørrd dag d d.. 25/9-10.

Aff dansk oksefilet A

Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Vestergade 6 · 7850 Stoholm · Tlf. 97 54 16 00 · Fax 97 54 16 37

Højslev

Efterskolernes Dag på søndag - læs side 6-10...

Foredrag med Nasar Khadar hos Savillas

Bøstrup

Læs i denne uge:

Lille udpluk fra vores brugte biler: VW V W touran touran år årg. g. 04, 05, 06, 07, man mange nge fforskellige orskellige far farver ver og an antal tal sæder, sæder r, priser fr fra a 179.900 k kr. r. og o opefter, pefterr, ho hovedsageligt vedsageligt DIESEL 99 V VW W golf IV 1,9 TD TDi,i, sor sortmetal, tmetal, iimport, mport, 99.900 k kr. r. /v /van. an. 69.900 k kr. r. 04 Opel Opel Astra Astra ccomfort, omfort, 1,6, 112.000 112.00 00 k km m . . . . . . . . . . . . . . . 89.900 kr. kr. 02 Seat Seat Toledo, Toledo, 1,9 TD TDi,i, 110 hk, hk, so sort, ort, 227.000 k km. m. . . . . . . 74.900 kr. kr. VW V W Passat Passat st st.car, .car carr, 1.9 1 9T Tdi, di air di, aircon, con, on sø sølvmetal, ølvmetal, flot bil . . . . . 49.900 49 900 k kr. r. 07 V VW WP Passat assat V Variant,140-170 ariant,140-170 hk hk,, sølv el el.. sor sortt 229.900/239.900 k kr. r. 02 V Volvo olvo V40 1,8 st st.car, .carr, sølv sølv, v, læderk læde læderkabine, erkabine, 199.000 k km m . 79.900 k kr. r. 07 Citröen Citröen C1, C1 59.000 59 000 k km, m 5 dørs m, dørs,, sor sort,meget t,meget meget udst udstyr yr . . . 79.900 79 900 k kr. rr.

Desuden err vi erre ntte on mo errm eftte err lfilltte elfi ke tik parrti p r. kr. orr kun 5.000 k ffo g og inkll.. moms o ntering! mont

Timepris kun kr. 360,Telefon T eleffon 97 53 57 07

Se S e flere flere salgs biler på v vores ores nye nye hjemmeside kajsautoimport.dk kajsautoimport.dk

Scrapper & laver kort m.m. Vi har små gratis kurser, mulighed for selv at være kreativ og få gode ideer og selvfølgelig shoppe hos flg. specialbutikker indenfor papir og stempler: Multiscrap, Kreative Fornemmelser, Scrapper og Dommerby Papir. Hvor og hvornår er det?

I Søby-Højslev Hallen v/Skive lørdag den 25. september kl. 9.00 - 19.00 Lækker buffet og kaffe m/kage kan købes til rimelige priser!

www.dommerbypapir.dk Ring 97 53 51 51 / Se mere på:


2

Ugeavisen Skive-egnen

Onsdag den 22. september 2010

Meddelelser

Gudstjenester September & oktober 2010

Højslev Ældrecenter OKTOBER I Mandag den 4. oktober kl. 19.00 Ă˜veaften for husorkesteret. I Tirsdag den 5. oktober kl. 13.30 Modeopvisning v/Tøjgalleriet og Reporto Sko, Ulbjerg.

I Torsdag den 14. oktober kl. 14.30 Gudstjeneste. I Tirsdag den 19. oktober kl. 17.30 FĂŚllesspisning. EfterĂĽrsfest med Husorkesteret.

FASTE AKT IVIT ET E R Dag

Kl.

Aktiviteter

Mandag

9.30 - 11.00

Her er der Hyggeformiddage.

Mandag

13.00 - 15.30 “Hyggehulen�, billard, bordtennis eller bob.

Onsdag

13.30 - 15.30

Seniordans - nye interesserede er meget velkomne.

Torsdag

14.00 - 16.00

Sangeftermiddage m/frivillige personer den første og den sidste torsdag i müneden.

Torsdage 13.00 - 16.00 Torsdage 10.00 - 11.00

Højslev Kirke

97 53 81 58 97 53 96 33

Der er kreative gøremül, kortspil, bob, billard, bordtennis.

Onsdag den 29. september - Far-Mor-Børn med spisning Egeris Kirke kl. 17.00 Birgitte Refshauge KjÌr

Stolegymnastik under ledelse af Grethe Fauerholdt, Nr. Søby.

Søndag den 3. oktober 2010 - 18. søndag efter Trinitatis Ă˜rum Kirke kl. 9.30 Jeppe Jensen Stoholm Kirke kl. 9.00 Vikar SparkĂŚr Kirke kl. 9.15 Kirsten Krab Koed Ă˜rslevkloster Kirke kl. 10.30 Jeppe Jensen Gammelstrup Kirke kl. 10.30 Kirsten Krab Koed Kobberup Kirke kl. 10.30 Vikar Højslev Kirke kl. 9.00 Bjarke Møller-Sørensen Dommerby Kirke kl. 10.30 Bjarke Møller-Sørensen Egeris Kirke kl. 10.00 Jørgen Frost

Husk hvis transport ønskes til arrangementerne pü Ældrecentret - sü ring pü tlf. 97 53 73 80!

6WDUW DI YLUNVRPKHG ,QWURDIWHQ

Viborgvej 77 7800 Skive www.huseksperten.dk post@huseksperten.dk

Carl Henrik Tallaksen Statsaut. ejendomsmĂŚgler, Indehaver, M.D.E.

Tlf. 2390 7800

7 QNHU GX Sn DW VWDUWH YLUNVRPKHG HOOHU HU GX Q\HWDEOHUHW Vn KDU GX KHU PXOLJKHGHQ IRU DW In VYDU Sn GLQH VS¥UJVPnO VDPW KYRUGDQ GX NRPPHU YLGHUH PHG GLQH WDQNHU RJ LGHHU

0DQGDJ GHQ  RNWREHU  NO  Âą  (UKYHUYHQHV +XV 6NRWWHQERUJ   9LERUJ

Har du ikke modtaget 9,%25*HJQHQV (UKYHUYVUnG 7HOHIRQ    0DLO YHU#YHUGN ZZZYHUGN

telefon 97 51 34 11 Vi beklager ulejligheden!

Ugeavisen Skive-egnen Viborgvej 116 ¡ 7800 Skive ¡ Tlf. 97 53 51 51 ¡ Fax 96 16 51 03 Din lokale avis der bringer de lokale historier hver uge üret rundt og sü lige til døren!

Begravelser

Køkken- og baggangsinventar sÌlges! HTH-køkken i Ask Soft lud incl. indbygningsovn og keramisk kogeplader samt microovn medfølger.

PRODUKTION: I Tryk: Skive Folkeblad Oplag: 5.715 eks. Ugeavisen SKIVE-egnen omdeles hver onsdag til samtlige husstande i Højslev og Stoholm og dele af Skive: Egeris, Brürup og Hjaltesvej. Affotografering af redaktionelt stof og annoncer er forbudt uden tilladelse! Ugeavisen tager forbehold for evt. fejl & prisÌndringer i tekst og annoncer

REDAKTĂ˜R: Anette Thygesen I Telefon: 9753 5151 anette@grafisk-bureau.dk

Claus Haven I Telefon: 9753 5103 claus@grafisk-bureau.dk

Bogholderi I Telefon: 9753 5110 regnskab@grafisk-bureau.dk

Mona Hansen I Telefon: 9753 5110 mona@grafisk-bureau.dk

www.ugeavisen-skive.dk

97 52 01 50 Svarer hele døgnet Trier Skovgaard Christensen

Kom og gi’ et bud! ANNONCER: Henrik Pedersen I Telefon: 9753 5110 henrik@grafisk-bureau.dk

Bjarke Møller-Sørensen

Lørdag den 16. oktober 2010 - JubilÌumsgudstjeneste Egeris Kirke kl. 16.00 Biskop Karsten Nissen

'HOWDJHOVH HU *5$7,6 7LOPHOGLQJ VHQHVW  RNWREHU NO 

skal du kontakte Skive Folkeblad pĂĽ

NORMALE INDLEVERINGSFRISTER: I Fredag kl. 12.00 - mindre annoncer mandag kl. 10.00

Søndag den 10. oktober 2010 - 19. søndag efter Trinitatis Ă˜rslevkloster Kirke kl. 9.30 Jeppe Jensen Kobberup Kirke kl. 9.00 Barbara Landmark Ă˜rum Kirke kl. 10.30 Jeppe Jensen Stoholm Kirke kl. 10.30 Vikar Kobberup Kirke kl. 9.00 Barbara Landmark Højslev Kirke kl. 10.30 Barbara Landmark SparkĂŚr Kirke kl. 10.30 Kirsten Krab Koed Egeris Kirke kl. 10.00 Betty Grønne Ahrenfeldt Torsdag den 14. oktober 2010 Højslev Ældrecenter kl. 14.30

senest onsdag

ÅBNINGSTIDER: I Mandag til torsdag kl. 8.00 - 16.00 Fredag kl. 14.00 ¡ Lørdag lukket

Søndag den 26. september 2010 - 17. søndag efter Trinitatis Ă˜rslevkloster Kirke kl. 9.30 Jeppe Jensen Ă˜rum Kirke kl. 10.45 Jeppe Jensen Høstgudstjeneste kl. 9.00 Barbara Landmark Kobberup Kirke Lundø Kirke kl. 10.30 Barbara Landmark Stoholm Kirke kl. 10.30 Vikar SparkĂŚr Kirke kl. 15.00 Kirsten Krab Koed Egeris Kirke kl. 10.00 Jørgen Frost

Telefon 97 51 21 54 el. mobiltlf. 40 89 30 19

Jens Iversen

Møllegade 2 ¡ Skive www.klochs.dk

Tlf. 97 52 08 98 Vi er der, nĂĽr du har brug for os. Vestergade 14 . Skive . boudigaard.dk

Paw Bergen

Søren Toft

Søren Boudigaard


Onsdag den 22. september 2010

Ugeavisen Skive-egnen

3

UGENS HOROSKOP fra PIB Copenhagen Uge 38 Vædderen 20.3-19.4 Du kan i den kommende uge blive glædelig overrasket fra en uventet kant. Arbejdsopgaverne går som en leg, og din indsats vil blive værdsat. Weekenden tegner til at blive festlig.

Tyren 20.4-20.5 Der kan i den kommende uge være nogle opgaver, der kræver stor udholdenhed fra din side. Brug den kommende weekend til at få ryddet op i dit hjem.

Tvillingerne 21.5-20.6

Krebsen 21.6-21.7 Dine omgivelser vil sætte stor pris på din indsats i denne uge. Sørg for, at andre tager sig af de mere trivielle opgaver. Brug weekenden til at få ladet op.

Løven 22.7-22.8 Midt i den kommende uge vil romantikken blomstre op. Sørg for at være mere for din partner, end der har været tid til længe. Hold lidt igen med de store investeringer.

Jomfruen 23.8-22.9 Du kan i den kommende uge blive bedt om at mægle i en strid. Giv dig tid til denne tjeneste, det vil give bonus på længere sigt. Sørg for at holde begge dage fri i weekenden.

Vægten 23.9-22.10 Du får i denne uge mulighed for at realisere en af de drømme, du har gået med længe. Det giver dig et utroligt overskud, som smitter af på dine omgivelser.

Kulturdag i Søby-Højslev Hallen

SØBY-HØJSLEV: I onsdags kunne man møde en hel masse børn og unge ved brugsen i Højslev.

Årsagen var den 5. Kulturdag for alle børnehaver og dagplejere i Dommerby og Højslev. D.v.s. det drejede sig om Troldegården, Troldebak-

ken, Troldebo, Troldedalen og Nr. Søby Børnehave. Børn og pædagoger gik i samlet trop i optog gennem byen og kl. 8.30 var der velkomst ved Søren Brynjolf i den lille hal. Herefter var der sang, dans, musik og show med Søren Brynjolf. Udenfor hallen var

Fødselsdag i Spar

Ørslevklostervej 107 Hald · Tlf 97 53 80 03

- med konkurrencer og gode tilbud

Skorpionen 23.10-21.11 I den kommende uge vil du få mulighed for at udfolde dine kreative evner. Det overrasker dine omgivelser, at du ikke gør mere brug af dem. Økonomien er stabil.

Skytten 22.11-20.12 Du kan i den kommende uge opleve, at du bliver tappet for energi. Sørg derfor for at slappe af med dine nærmeste så meget som muligt. Det vil give dig energien tilbage.

Hakket oksekød

Du kan komme i en lidt vanskelig situation midt i den kommende uge. Du vil imidlertid få opbakning fra dine kolleger. Sørg for at holde kontakten ved lige med dine gamle venner.

Vandmanden 20.1-18.2 Selv om der er mange opgaver, du skal have fra hånden i denne uge, har du overskud til at være underholdende og vittig. Den økonomiske situation er i bedring.

Fiskene 19.2-19.3 Den kommende uge kan give dig det overskud, som du har manglet på det seneste. Det kan blive en mere stabil periode, hvor energien langsomt bygges op.

v/ Dannie Reuter

· Algebehandling · Reparationsopgaver · Små ombygninger · Specialist i bad- og fliseopgaver

se vores omdelte tilbudsavis!

Tlf. 97 52 87 40 · 40 58 08 99

1 kg

Har du hørt...

1400 1295

Pr. bk.

Tulip middagsretter

Jensens barbecue spareribs 700 g.

Frit valg

3 stk.

00

10000

Schulstad rugbrød Kernefryd, Gulerod eller solsikke i skiver. 925-1025 g.

Spar pilsner eller classic 30 flasker. 33 cl.

Frit valg

10

00

2 ks.

119

00 + pant

TIPS & LOTTO

Åbent alle ugens dage

7.30 - 19.00

kl. 12.30. - Det har været en fantastisk dag, hvor vi rigtig har fået rørt os og børnene har moret sig sammen med bl.a. Søren Brynjolf, fortæller Lissa der er områdeleder for Troldehusene. Der var ca 450 børn fordelt på dagplejebørn og børnehavebørn fra Højslev, Nr. Søby og opland.

Clara Friis. Danske. Kl. 1.

8-12%. 500 g.

10

-

trøjer på, Troldebo røde, Troldegården gule og Nr. Søby i sorte Trøjer. Dagplejerne havde valgt farverne lilla og hvid. Nr. Søby Købmandshandel, Dagli' Brugsen og Sparbank sponsorerede saftevand, boller og frugt til alle børnene. Arrangementet sluttede igen

Halskov Murerfirma

Pærer

Flere varianter. 350 g. Stenbukken 21.12-19.1

der en politibil, som børnene kunne opleve på nært hold. I år var det besluttet at dagplejerne og institutionerne skulle have ensfarvede T-shirts på, så det ville være nemmere at bevare overblikket over børnene. Troldebakken havde blå trøjer på, Troldedalen havde grønne

Håndkøbsudsalg fra STOHOLM APOTEK

Tilbud til og med søndag - eller så længe lager haves. Der tages forbehold for udsolgte varer og trykfejl!

Der vil i den kommende uge være rift om din person. Sørg for at prioritere opgaverne, så du selv får mest glæde ud af opgaverne. Hold igen med de store udgifter.

SØBY-HØJSLEV: Søndag den 19. september var der krisemøde i Søby-Højslev Hallerne. Årsagen var nye oplysninger i Skive Folkeblad i den forgangne uge. -Den ene uge læser vi borgmester Flemming Eskildsens udtalelse om at Nr. Søby Friluftsbad skal bevares og der skal bevilges 15 mio. kroner til halprojektet, udtaler Dorte Balling, Nr. Søby. Det vakte stor jubel ved mange borgere herude. Her i week-enden kunne man så læse i Skive Folkeblad, at de 15 mio. var reduceret til 10 mio., at der nu er tvivl om dette projekt, -at man nu måske hellere vil have en skole hal istedet. Men der er et kæmpe behov for dette projekt, pointerer Dorte. -Det vil være frygtelig besværligt for alle de aktiviteter der foregår om aftenen. Lad os nu få den hal, vi har arbejdet så meget de sidste 3 år for at få det igennem. Og for at vi kan få opfyldt de sportslige behov der er i vores område. Der er hvert år mange børn på venteliste og dygtige hold der træner 1 gang om ugen, i modsætning til andre tophold, som kan træne mellem 2 og 4 gang om ugen!, slutter hun. Nr. Søby IF , Højslev IF og Søby-Højslev og Dommerby Borgerforening laver læserbrev i dag, mandag, og et brev til politikerne, samt underskriftsindsamling. Der er også planer om et borgermøde, hold øje med Ugeavisen også netavisen; www.ugeavisen-skive.dk!


4

Ugeavisen Skive-egnen

Onsdag den 22. september 2010

Fast lavpris på bundtvarer

Forhandler

Mange slags - pr. bnt. 25,-

40,-

Ure, ædelstene, guld og sølv.

2 bundter - gælder hele sept. måned Besøg en ny og større butik!

Omega, Tissot, Calvin Klein, Certina, Cartier, Georg Jensen, Kosta Boda, Orrefors.

Hobby Huset A/S Søbyvej 35 · Højslev

· Tøj til tidens kvinder · Man. lukket - Tirs.-fre. 12-18 - Lør. 10-15 Nørregade 10 · 7850 Stoholm

Tlf. 97 53 51 13

Mad ud af huset! 3 slags kød, 2 kartoffelretter samt salatbuffet. Min. 20 kuverter. Pr. kuvert

150.-

Nørregade 1 · Skive Tlf. 97 52 03 35 - 97 52 00 42

Åbningstider: Mandag - torsdag 9.00 - 17.00 Fredag 9.00 - 18.00 Lørdag 8.00 - 13.00

Tlf. 97 54 14 51

Se mere på: www.stoholm-slagter.dk

Stort udvalg i: Konfirmation · Kuverter Kort · Special papir Indbydelser Børneklip · Scrappapir

Dommerby Papir Viborgvej 116 · 7800 Skive Telefon: 97 53 51 10 Åbningstider: Man.-tors.: 10 -16 Fre.: 10 - 14 · Lør.: 10 - 13

Vi er på Facebook

Uge 37

Støt op om din lokale ugeavis - meld dig ind i gruppen!

VINDERE UGE 37: Inge Christensen Dalgas Allé 59 2-3 7800 Skive -Inger Jespersen Rævebakken 9 7840 Højslev

HUSK: Hvis du ikke modtager et gavekort til tiden, skal du huske at ringe på tlf. 97 53 51 51 og få det tilsendt senest 14 dage efter din kryds er udtrukket. Besvarelser uden ønske på butik fra denne side er ugyldige og kan ikke udtrækkes som vindere...

KLIP KRYDSORDET + DENNE KUPON UD OG SEND DEN TIL: Ugeavisen Skive-egnen Viborgvej 116, 7800 Skive Mrk. kuverten “Krydsord”

Navn Adresse Postnr. og by Du kan frit vælge, hvilken af krydsordssidens annoncører, du ønsker gavekortet udstedt til. Gavekort ønskes til

Ugeavisen Skive-egnen ønsker tillykke med gevinsten! - gavekortet tilsendes med posten. Krydsordsbesvarelsen skal være os i hænde senest mandag kl. 10.00.

VIND 2 GAVEKORT a’ kr. 100,Vælg hvilken forretning her på siden, du ønsker gavekortet udstedt til Aflevér din løsning senest mandag kl. 10.00


Loppemarked i Bøstrup Forsamlingshus til fordel for hjælpeprojekt i Gambia Onsdag den 22. september 2010

Ugeavisen Skive-egnen

5

le og dels på det lokale hospital. Skolen, Kembujeh Lower Basis School -ligger i et fattigt landdisktrikt, hvor landsbyen er det største “by”samfund. Skolen har nu over 800 elever fra 1. til og med 6. klasse.

Anne Marie Johansen ses her med to skolepiger og en god veninde hun fulgtes med til Gambia, Elin Laursen. Af Anette Thygesen anette@grafisk-bureau.dk BØSTRUP: Søndag den 26. september arrangeres et loppemarked i Bøstrup Forsamlingshus fra kl. 10-16, og er der folk, som har ting, de ikke længere har brug for, modtager vi gerne tingene til loppemarkedet, siger én af initiativtagerne, Anna Marie Jo-

hansen, Bøstrupvej 22, i Lund. Tingene kan afleveres til mig eller til Ingrid Braumer, Ørslevklostervej 138 i Hald. Vi arrangerer markedet for at skaffe penge til hjælp til at fragte en container fyldt med hospitalsudstyr til Gambia, hvor udstyret skal hjælpe befolkningen, dels på en sko-

Det private skoleprojekt er drevet og startet op af to engagerede silkeborgensere. Siden 2005 har de etableret sponsoraftaler for omkring 575 børn på skolen og fået sendt containere af sted hvert år med hjælpemidler til skolen eller det lokale hospital. I år er der således allerede sendt to containere af sted, og en tredje er på vej. Den skal også fyldes med hospitalsudstyr og skoleting. Det koster ca. 40.000 kr. at sende en container til Gambia, og vi håber med vores loppemarked i Bøstrup den 4. oktober at kunne hjælpe lidt til, siger Anna Marie Johansen til slut.

Glade børn med dukker lavet af pensionister i Stoholm.

NR. N R. SØBY SØBY v/Preben v/ Preben Andersen · V Viborgvej iborgvej 273 273 · Nr. Nrr. Søby · 7 7840 840 Højslev · Tlf. Tlf. 9 97 7 53 50 5 66

- et godt sted at handle - Butikken med de faste lave priser! Pr. stk.

Gi’ rollatoren baghjul

HØJSLEV: Under dette motto samles omkring 20 ældre hver torsdag formiddag fra kl. 10.00-11.00 på Højslev Ældrecenter til stolemotion. Som navnet udtrykker, udføres denne form for motion, mens deltagerne sidder på en stol, og formålet er at smidiggøre led- muskler og åndedræt, og samtidig dyrke samværet og hyggen.

Den sidste torsdag i hver måned har vi kaffehygge, hvor vi synger og snakker på livet løs.

På tur til Lundø Den årlige udflugt i år, var en køretur ud på det yderste Lundø. Inga havde pakket en lækker madkurv, frugt og en lille en til kaffen. Åse, en af deltagerne havde nøgle til et

fantastisk dejligt hus med udsigt ud over vandet. Der blev alle bænket og nød det medbragte. Mange af deltagerne kender Lundø og omegn, så der blev snakket og fortalt livligt på turen. -En dejlig formiddag på godt et par timer, så vi var hjemme igen ved middagstid fortæller Grethe Fauerholdt, leder.

Det er på tredje år, der dyrkes stolemotion på Ældrecentret, og det er ikke kun møntet på hjemmets beboere, og både raske og mindre selvhjulpne deltager da også. Vi har forskellige elastikredskaber, skamler og energibolde, vi bruger og det sammen med god musik og godt humør får snart sveden frem på panden og pulsen i vejret. Så må vi ta’ en velfortjent vandpause indimellem, og det gør vi også.

9

95

Kløver Youhurt Jordbær, Pære/banan el. Peach Melba.

Schulstad rugbrød Gulerod, Kernefyld eller Solsikke.

Pr. stk.

1000

Der tages forbehold for udsolgte varer samt trykfejl.

Alle tilbuddene gælder hele ugen eller så længe lager haves!

LAV PRIS PÅ MASSER AF DAGLIGVARER - HVER DAG!

Haribo slik

Faxe Kondi

Store poser. Pr. pose 19,95.

Ta’ 2 poser

1,5 liter.

2500

Pr. stk.

1000 + pant

Marabou chokoladeplader 200 g. eller

Twist 145 g

Gruppebillede fra turen til Lundø.

3 stk. frit valg

5000

- tænk norm normalt maltt - handel lokalt! lokalt ! Åbent Å alle ugens dage dage! e!

Å


6

Ugeavisen Skive-egnen

Onsdag den 22. september 2010

Efterskolernes dag - søndag den 26. september 2010 Hvordan vælger jeg den rette efterskole? Der er mange forskellige efterskoler at vælge imellem. Nogle efterskoler lægger stor vægt på specielle fag som musik, teater, idræt eller friluftsliv, og andre skoler bygger på et særligt livssyn. Det er vigtigt, at du vælger den rigtige efterskole, og vi anbefaler derfor altid, at du tager på besøg på flere efterskoler, før du beslutter dig. Du kan altid kontakte skolerne og aftale et besøg.

Hvilke klassetrin kan man tage på en efterskole? Det er forskelligt, hvilke klassetrin skolerne tilbyder. Nogle skoler tilbyder kun 10. klassetrin, mens andre tilbyder både 8., 9., 10. og 11. klassetrin. På nogle efterskoler kan man være elev flere år i træk.

Sdr. Feldings Efterskole Sdr. Feldingvej 32 · 7280 Sdr. Felding · Tlf. 97 19 89 00 · mail@sdrfeldingefterskole.dk

Skolen hvor fælles indsats skaber tryghed og personlig styrke

Efterskolernes Dag

Vi er på Facebook Støt op om din lokale ugeavis - meld dig ind i gruppen!

Vi er en efterskole for normalt begavede ordblinde elever. Besøg os på Efterskolernes Dag og få en snak om, hvordag ordblinde elever kan få en god undervisning og en positiv oplevelse ved at tage et år eller to på en ordblindeefterskole.

Søndag den 26. september kl. 13.00 -17.00

Se også vores hjemmeside: www.sdrfeldingefterskole.dk

Borremose Efterskole

- et sted hvor det er rart at bo og gå i skole! ”Vi arbejder med størst mulig tryghed – det giver det bedste fællesskab og den største indlæring” Dette er det klare budskab fra forstander Poul Johansen, og han fortsætter: Vi har nu i et par år arbejdet med at indrette skolen, sådan at hele vores verden er præget af det udgangspunkt, at den enkelte skal være tryg i klassen både med hensyn til det faglige og det sociale. Vi har oplevet, hvordan det har smittet af på glæden ved at gå i skole. Vi har ikke afskaffet mobning, men vi vil ikke acceptere det – og viser en anden vej fyldt med kammeratskab, slutter han. Borremose Efterskole er en efterskole, hvor eleverne bliver udfordret i de boglige fag, men også i de liniefag som eleverne vælger. Muligheder-

Har du lyst til et år på efterskole? Besøg os på Efterskolernes Dag, søndag d. 26. september mellem 13 og 17 og hør om vores hverdag. Salling Ungdomsskole har ! en boglig profil ! mange liniefag ! tradition for gymnastik på højt niveau ! særdeles gode elevværelser og trådløst internet overalt. Læs mere på www.Salling-Ungdomsskole.dk

Salling Ungdomsskole - efterskolen i Jebjerg Salling Ungdomsskole, Nørre alle 1, Jebjerg, 7870 Roslev.

ne er mange på Borremose – lige fra den super interesserede fodboldspiller til den mest nørdede mekanikerelev, eller den mest kreative og tegnende elev til den mest DRAMAtiske elev. Musik, Medie, Foto, Blomsterdekoration, Levnedsmiddel og Jern/Metal er nogle af de fag, som tilbydes på Borremose Efterskole. Igennem mange år har Borremose haft tradition at tilbyde en international klasse med mere engelsk og samarbejde med en klasse et andet sted i Europa. Lige nu er det

en tysk skole i Baden-Baden, som vi samarbejder med – dette betyder mere engelsk hver uge, et fælles projekt i Danmark, hvor de tyske elever kommer til Danmark og et projekt i Tyskland, hvor eleverne fra Borremose drager til Tyskland. Der kan derfor være mange gode grunde til at vælge netop Borremose Efterskole. På skolens hjemmeside ”www.borremose.dk” kan man læse meget mere om skolen i centrum af Himmerland.


Onsdag den 22. september 2010

Ugeavisen Skive-egnen

7

Efterskolernes dag - søndag den 26. september 2010

Venø Efterskole rocker Old School

Der er hverken tale om forældede metoder eller forringede arbejdsbetingelser for Venø Efterskoles musikinteresserede elever, når eleverne fremover skal rocke Old School. Det er derimod ment helt bogstaveligt.

I takt med at Venø Efterskole får flere og flere elever, der både kan og gerne vil spille musik, er det blevet nødvendigt med mere spillerum for eleverne. Derfor har Venø Efterskole lejet Venøs gamle skole, der fremover skal fungere som musiklokale. Efter at Venøs gamle skole har været brugt til forskellige formål, siden den blev nedlagt i 2004, kommer skolen nu igen til at summe af kreative unge menneskers påfund. - Når vi har brug for lignende tiltag, er det naturligt for os at kigge indad på øen. Det har flere gange vist sig, at Venø allerede ligger inde med ressourcer, vi kan drage nytte af. Et par gode eksempler er fiskerskuret tæt ved havnen, hvor vi har vores bådgrej og nu den gamle skole, der bliver vores musiklokale, fortæller forstander Erik Poulsen. Forskellige faglige muligheder Venø Efterskole er mest kendt for sine tre linjer Musik & Drama, Surf & Sejlads samt Natur & Friluftsliv, men de kommende elevhold vil også kunne nyde godt af den forventede multihal, der vil give eleverne uanede muligheder både i undervisningen

og i fritiden. Bogligt tilbyder efterskolen, ud over 9. og 10. klasse med mulighed for folkeskolens afsluttende prøver, også alternativet Tiende Årgang. Fælles for alle årgange er dog Venø Efterskoles høje boglige niveau og fokus på teknologiske undervisningsmuligheder. På linjerne kan eleverne udfolde sig i flotte rammer, gode faciliteter og med engagerede lærer inden for områder, de brænder for. I forbindelse med Tiende Årgang har Venø Efterskole taget skridtet fuldt ud. Her får eleverne mulighed for at fordybe sig i både kendte og ukendte områder, hvor nye tilgange og anderledes undervisningsformer vil styrke den samlede faglighed og sigte mod personlig udvikling. Endvidere erVenø Efterskole i lighed med en række andre efterskoler og den almindelige samfundsudvikling blevet røgfri fra og med skoleåret 2010/2011. Der har gennem de sidste år været et markant faldende antal ryger på skolen og som en naturlig forlængelse heraf, har Venø Efterskole besluttet at lukke helt ned for rygemuligheden.

deres læring - både socialt og fagligt. Det er et redskab, der gør, at både faglærere, familielærer, linjelærere og skolevejleder kan bakke op om den enkelte elev. Med dette tiltag kommer skolevejledningen til at fremstå som en integreret del af hele efterskoleopholdet således, at udfærdigelse og opfølgning af egne personlige og faglige udviklingspunkter suppleres med den formelle skolevejledning med brobygning og uddannelsesbog.

- Vi vil de her elever, og vi er meget bevidste om, at vi har dem til låns i et helt år af deres unge liv. Men vi tager dem ikke i hånden og leder dem gennem året, derimod står vi bag dem og bakker dem op. Vi tror på frihed under ansvar og det selvstændige individ. Og det afspejler sig i den måde, vi omgås eleverne på og i de krav, vi stiller til dem, fastslår Erik Poulsen, forstander på Venø Efterskole.

Bliv en del af noget stort - på Gudenådalens Ungdomsskole Gudenådalens Ungdomsskole er beliggende i Ulstrup med Gudenåen som nærmeste nabo. Skolen tager sit udgangspunkt i det Grundtvig/Koldske skole- og menneskesyn. Vi ønsker, at eleverne oplever at være en del af et forpligtende fællesskab. Vi er en skole med plads til 164 elever i 9. og 10. klasse.

Målrettet arbejde med elevernes udvikling Alle elever på Venø Efterskole kommer til realkompetencesamtaler, hvor eleverne selv er med til at sætte faglige og personlige mål for eget efterskoleophold. Målet er, at eleverne får tid og rum til selv at sætte sig realistiske mål for

Kom og se vores nye tilbygninger: springcenter, klasselokale, musiklokaler, motionscenter, foye

Din fremtid starter lige her Besøg os på Efterskolernes dag Søndag den 26. september 2010 Kl. 13 - 17 • • • •

Få en rundvisning af elever. Få en snak med lærerne. Få et indblik i en aktiv efterskole. Se og hør, hvorfor mere end 25.000 unge mennesker har valgt at gå på en af landets efterskoler i skoleåret 2010-11.

Viborg - 33 km

Randers - 21 km Ulstrup

Silkeborg - 33 km

Århus - 45 km

Kan man tage afgangsprøver på efterskolen? De fleste efterskoler tilbyder de samme afgangsprøver som i folkeskolen. Det er vigtigt, at du vælger en efterskole, der tilbyder de prøver, du ønsker.

Gudenådalens Ungdomsskole, Hovedgaden 2, 8860 Ulstrup, 8646 3133 www.gudenaadalen.dk


8

Ugeavisen Skive-egnen

Onsdag den 22. september 2010

Salling Ungdomsskole bruger Springcenter i Jebjerg Efterskolernes dag - søndag den 26. september 2010

Salling Ungdomsskole i Jebjerg har lavet en langtids lejekontrakt med Sport og Event Center Jebjerg. Aftalen betyder, at skolens spring hold kan træne 4 timer om ugen i det nye center. Med 3 springgrave og 2 store gulvtrampoliner giver det optimale forhold for skolens dygtige springere. Centeret er et godt supplement til Skolens egne faciliteter, der bl.a. omfatter springgrav. Ikke kun springerne ser frem til at bruge Centeret. Også friluft/adventure holdet glæder sig til at benytte centerets klatrevæg.

Lille elevfremgang på efterskolerne

Venø efterskole

SOL, VIND OG GRIN Surf og sejlads

Natur & friluftsliv

Musik & drama

www.venoe-efterskole.dk

Selvom der bliver færre 1417-årige i landets skoleklasser på grund af fald i antallet af unge, så appellerer efterskolerne så kraftigt til eleverne, at efterskolerne som helhed igen i år kan melde om fremgang. Således viser en opgørelse fra Efterskoleforeningen, at det samlede elevtal på landets 263 efterskoler nu er oppe 28.650, hvilket er et par hundrede elever mere end sidste skoleår. »Det er et signal om, at forældrene og de unge, trods finanskrise og øget egenbetaling, vælger efterskolernes kvaliteter til i form af et anderledes skoleår. Stadig flere får øjnene op for, at et efterskoleophold giver den unge

gymnastik viden kreativitet gymnastik I spring I opvisning I idræt lederevner I ansvar I motivation samvær I fællesskab I venskab oplysning I dannelse I viden I it lektier I fordybelse I samarbejde kunst I kreativitet I udfoldelse musik I samspil I kor modning I sundhed I trivsel

BJERGSNÆSSKOLEN flytter dig!

ballast til at gennemføre en ungdomsuddannelse og i øvrigt klare sig godt i et samfundsliv, der stiller stadig større krav til den enkelte om at kunne omstille sig og samarbejde med mange,« siger Efterskoleforeningens formand, Troels Borring.

tomme senge rundt om på efterskolerne. Men den ledige kapacitet er ujævnt fordelt. »Antallet af unge er faldet mere i yderområder end i byerne og det slår igennem på efterskolerne i Nordjylland samt i Midt- og Vestjylland, hvor der er henholdsvis 7 procent og 5 procent ledige pladser,« siger Efterskoleforeningens sekretariatsleder Sophus Bang Nielsen. Til sammenligning er der kun 1 procent af sengene som står tomme i Østjylland og i Trekantområdet – områder som er med til at trække stigningen i det samlede elevtal op. På Fyn og øst for Storebælt er der ca. 3 procent ledige pladser.

Baggrunden for elevfremgangen i indeværende skoleår er dels, at de unge og deres forældre i stigende grad får øjnene op for efterskolernes kvaliteter, dels at en række efterskoler har udvidet antallet af senge, og samtidig er lykkedes med at fylde dem op. Mens antallet af elever i 10. klasse generelt har været for nedadgående i folkeskolen, så oplever efterskolerne i år en lille vækst i søgningen til det 10. skoleår. Dette betyder, at der har været en lille forskydning i fordelingen af eleverne internt på efterskolerne til fordel for 10. klasse.

Halvdelen besat til næste skoleår Trods finanskrisen og udsigten til, at elevbetalingen stiger de kommende ��r, så er tilmeldingerne også godt på vej til skoleåret 2011-12.

Regionale forskelle Bag de positive tal for skoleformen som helhed gemmer sig store regionale forskelle. Mens 60 procent af alle efterskoler er fyldt op med elever, så er der 17 procent af efterskolerne som mangler ti eller flere elever. De hårdest ramte mangler op imod 40 elever i dette skoleår. Dette sammenholdt med øget kapacitet, betyder at der står godt 1000

»Der er indskrevet knapt så mange elever til kommende skoleår som på samme tidspunkt sidste år. Men selvom der er skabt usikkerhed om økonomien, så er der fortsat en kraftig søgning og allerede på nuværende tidspunkt er sat navn på halvdelen af sengepladserne til næste skoleår,« siger sekretariatsleder Sophus Bang Nielsen fra Efterskoleforeningen.

Hvad med weekender og ferier? Mange weekender på efterskolen bruges til arrangementer, men der er selvfølgelig også weekender, hvor du kan vælge at tage hjem fra skolen. Du har ret til at være på skolen i alle ugens 7 dage, bortset fra de ferier, hvor skolen har lukket.

www.bjergsnaes.dk

Ferierne er typisk de samme som i folkeskolen.


Onsdag den 22. september 2010

Ugeavisen Skive-egnen

9

Efterskolen fra A - Å

Efterskolernes dag - søndag den 26. september 2010

å p u d l a k S ? e l o k s r e t ef

Alder: Du skal være mellem 14 og 18 år for at blive optaget på en efterskole. Brug for hjælp? Efterskoleforeningen giver råd og vejledning om valg af efterskole. Computer og stereoanlæg Må medbringes på de fleste efterskoler, hvis du aftaler det med din værelseskammerat og skolen. Drenge Udgør 49% af eleverne på Danmarks efterskoler – 51% er piger. Ét efterskoleår svarer til syv menneskeår Så er du forberedt.

Mads, 14 år, Lund - Ja jeg skal. Enten Vester Thorup eller Askov efterskole. Jeg glæder mig til at møde andre mennesker, det bliver sjovt. Jeg skal af sted i 9. klasse.

Folkeskolens afgangsprøver De fleste efterskoler tilbyder de samme afgangsprøver som i folkeskolen. Find ud af om din drømmeefterskole tilbyder de prøver, du ønsker, inden du melder dig ind. Gulvvask På efterskolen skal du selv sørge for at holde dit værelse rent og hjælpe med rengøring på skolens fællesarealer.

Lærke, 13 år, Hald

SØNDAG DEN 26. SEPTEMBER KL. 13.00-17.00

- Jeg vil rigtig gerne møde nye mennesker og lære nye ting. Det bliver rart at starte på en frisk. Jeg skal på Nr. Nissum efterskole i 8. klasse.

Hjem til mor Mange weekender bruges til arrangementer, men der er selvfølgelig også weekender, hvor du kan rejse hjem. Idræt Er en fast del af hverdagen på

de fleste efterskoler, enten med morgenløbeture, gymnastikserier eller idræt som valgfag.

mange efterskoler er du i køkkenet en uge, hvor du bliver fritaget for en del af undervisningen.

Jeans På efterskolen skal du selv vaske dit tøj. Der er for det meste en betalingsvaskemaskine og tørretumbler.

Langtidsholdbare venskaber Er den største gevinst ved et efterskoleophold.

Køkkentjansen Slipper du ikke for. Du skal selv hjælpe med at lave mad til dine nye kammerater. På

Morgensang og fortælle-time Giver spændende faglige input og lærer dig at skråle med på sangene i Højskolesangbogen. Natur Mange efterskoler ligger tæt på skov, hede eller strand og tilbyder friluftsliv som valgfag. Her får du rige muligheder for at opleve naturen og kammeratskabet på tæt hold.

U BORREMOSE E F T E R S K O L E

Er du praktisk interesseret? Kan du li’ at skille tingene af og undersøge, hvordan de virker? Og samle dem igen? Borremose Efterskole tilbyder dig en lang række praktiske fag, hvor du kan rode med motorer, svejse, hamre, bygge, renovere og skabe et godt stykke arbejde med dine hænder – men du lærer også at bruge hovedet. Er du til naturoplevelser kan du også udfolde dig og få inspirerende oplevelse, der vil udvikle dig personligt, fysisk som mentalt. Lær mere om Borremose Efterskole og de mange spændende tilbud – besøg os på www.borremose.dk

WWW.BORREMOSE.DK LØGSTØRVEJ 170 | 9610 NØRAGER | TLF: 98 65 60 44

Ordblinde Der findes en række efterskoler, der henvender sig specielt til ordblinde, og andre efterskoler til elever med særlige behov. Pakker hjemmefra Er noget af det bedste, når man går på efterskole. Quiltning, korssting og symaskinekørekort Får du på de efterskoler, der har håndarbejde som valgfag Rejser De fleste efterskoler tager på et udenlandsophold i løbet af året. Derudover er der ofte ture med kontaktgruppen og andre småudflugter. Skolepenge og elevstøtte Et efterskoleophold koster typisk mellem 30- og 35.000 kr. Beløbet afhænger af dine forældres indkomst 2 år før skolestart. Beregn din pris på www.efterskole.dk/pris. Tosprogede Mange efterskoler tilbyder

undervisning i Dansk som Andetsprog. Se mere på: www.efterskole.dk/tosprogede Uanset hvor dumme dine spørgsmål er... Kan du altid ringe til den enkelte efterskole for at få en snak eller bestille skolens brochure. Værelseskammerater Du kommer højst sandsynligt til at bo på værelse med en eller flere, som du ikke kender. Det kommer du dog hurtigt til… Xtreme oplevelser Et efterskoleophold bliver en del af dit liv, som du aldrig vil glemme. Yndlingsfag Efterskolerne har mange forskellige linier og valgfag ved siden af de almindelige skolefag som dansk, matematik og engelsk. Find en efterskole, der tilbyder lige præcis de fag, du interesserer dig for og søg mellem 200 forskellige undervisningstilbud her. ZZZzzzz Der er ikke mange morgener, hvor du kan sove længe på efterskolen. Ædedolk Heldigvis er maden inkluderet i prisen på et efterskoleophold. Øl og spiritus Er forbudt på efterskolen – det samme gælder naturligvis hash og andre euforiserende stoffer. Åbent hus Der er Efterskolernes Dag med åbent hus over hele landet hvert år, sidste søndag i september. Men du kan altid kontakte skolerne og aftale et besøg.


BILtema

10

Ugeavisen Skive-egnen

Onsdag den 22. september 2010

Køb ikke en forsikring uden personlig rådgivning

Forsikringskunder har krav på forståelig og personlig rådgivning, fastslår forbrugerrådets blad Tænk Penge i en ny undersøgelse af 9 største selskabers indboforsikringer. Testvinderen er GF Forsikring, der blandt andet har kontor i Skive.

Testen bekræfter det forsikringsselskabernes brancheforening – Forsikring & Pension - gennem lang tid har vidst og gerne vil gøre noget ved. Nemlig at mange tror de forstår, men de færreste kan gennemskue, i hvilke konkrete situationer deres forsikring dækker. Ofte vælger forbrugerne deres forsikring ud fra prisen, men sker det uden at blive guidet af en forsikringsrådgiver, risikerer kunden at få en forsikring, der ikke dækker de reelle behov og i værste fald medfører økonomiske problemer. Det kan blive dyrt at spare penge Det er blevet mere komplekst at finde ud af, hvornår en forsikring dækker ens faktiske behov – hverken mere eller mindre. Der stilles store krav til forsikringstagerne, hvis de ved egen hjælp skal holde øje med de mange forhold, der danner baggrund for valg af den rigtige forsikring. Det kan også være svært at gennemskue konsekvensen af ændringer, der sker i lovgivningen eller forsikringen, på baggrund af de forandringer, der sker omkring os. Derfor er der et øget behov for personlig rådgivning og service. Prisen skal være fornuftig, men tilbud om dækning og tilvalgsdækning er mindst lige så vigtig, vurderer Tænk Penge. En billig forsikring kan hurtigt blive et dyrt valg, hvis prisen er lav, fordi

forsikringen bredt nok.

ikke

dækker

Testresultat er ikke overraskende Oplevelsen af klar rådgivning og god service er medvirkende til, at Test Penge anbefaler GF Forsikring, når indboforsikringen skal tegnes. – Vi er meget bevidste om at rådgive om dækninger og risici ud fra den enkelte kundes behov, siger direktør Lars Saltofte Hansen fra GF Forsikring. - Faktisk pålægger loven os et rådgivningsansvar, så jeg er ikke overrasket over, at vi lever op til det krav, fortsætter han. - At vi samtidig kan levere produktet til en fornuftig pris viser bare, at vi også er konkurrencedygtige. Stor tilfredshed og få klager Hos GF Forsikring oplever man ikke kun stor tilfredshed, når der skal tegnes forsikringer til nye kunder. - Vi har netop gennemført en kundetilfredshedsundersø-

Hverken over- eller underforsikret Ærgrelserne over eventuelle mangler i forsikringen opstår ofte først, når man skal gøre brug af den. Det kan nemlig medføre en økonomisk og kedelig overraskelse, hvis man ikke har dækket sine værdier med en tilstrækkeligt høj forsikringssum. Fx tænker mange ikke over, hvor meget værdien af indboet er steget, efterhånden som der er foretaget flere og flere investeringer i forbrugsgoder og design. Derfor er det vigtigt at vide, hvad en eventuel underforsikring kan medføre. Og det er svært at overskue uden at have talt med en forsikringsrådgiver.

Forældre kan forhindre unges knallertulykker De 14-15 årige skal vide, at det ikke bare er ulovligt, men også meget farligt at køre på knallert i den alder. I løbet af uge 37 vil 320 forældre til drenge på 14 år i Skive Kommune modtage et postkort. Postkortet minder forældrene om, at knallertkørsel først er lovligt, når sønnen er fyldt 16 år. Samtidig understreger hilsnen at ”for fuld, for stærkt og uden hjelm” er de vigtigste faktorer bag unges knallertkøreres ulykker. Halvdelen af alle trafikulykker blandt 15-17 årige sker på knallert. For at forhindre, at unge havner i en trafikulykke på knallert, sættes der nu ind med en kampagne allerede inden de unge fylder 15 år.

Selvom man holder sig orienteret, er det svært at overskue sit eget forsikringsbehov, uden at tale med en forsikringsrådgiver.

BØNSØE BILER ER

Gratis synstest!

Tørveskæret 5, Sparkær 8800 V Viborg iborg · Tlf. 40 41 72 12

JJ BILER

OASEN’S AUTOLAKERING

Specialværksted for VW - SEAT - SKODA

Alt i autoreparationer . Alle bilmærker

Autoglas AOS kvalitetsstyring 34 års erfaring Autoopretning

Spar mange penge, og henvend dig direkte til:

”Det er helt afgørende, at vi fortsætter den præventive indsats”, udtaler projektleder Jon Schwartz fra Rådet for Sikker Trafik. Han fortsætter: ”De 14-15 årige skal vide, at det ikke bare er ulovligt, men også meget farligt at køre på knallert i den alder. Og deres forældre skal støttes i at sæt-

www.oasens-autolakering.dk

Hvidemosevej 12, 7800 Skive, Telefon 97 53 42 72

te en stopper for knallertkørslen”. Gode råd til forældre • Lav en aftale med din søn, som beskriver familiens regler omkring knallertkørsel. Hvis din søn endnu ikke er fyldt 16 år er det selvfølgelig en aftale om først at køre på knallert, når han er fyldt 16. Skriv også hvilke sanktionen der er, hvis reglerne brydes. Du kan printe et forslag til en kontrakt på www.sikkertrafik.dk/knallert • Er din søn 16 år og har knallert skal aftalen være, at knallerten ikke må tunes og at sønnen ikke kører påvirket eller uden hjelm • Hvis din søn er gammel nok, og har knallert, så tjek om knallerten er lovlig. Kør en tur på den, og hvis den kan køre over 35 km/t, så lås den fast, indtil den bliver gjort lovlig Fakta Hvis unge kører knallert inden de er fyldt 16 år, koster det 500 kroner i bøde. Hvis unge kører på en ulovlig knallert (f.eks. tunet), koster det 1000 kr. i bøde. Anden gang den unge bliver stoppet koster det ligeledes 1000 kr. og politiet konfiskerer knallerten for altid.

9751 2340 - 4063 6402 Viborgvej 10 • Skive

Har din bil fået skrammer? Så har vi farven der rammer! Forsikringsskader Vi ordner det hele for dig Gratis Lånebil 100% farvetilpasning

Det går den rigtige vej Antallet af knallertulykker med 15-17 årige er endelig faldet, efter flere års stigninger. Det skyldes især at politiet har fået de såkaldte ”rullefelter”, som gør det muligt på stedet at måle, om en knallert kan køre hurtigere, end det er lovligt. Det har betydet, at politiet i 2009 fandt frem til 2106 ulovlige knallerter, mens tallet i 2008, inden politiet fik rullefelter, kun var 599.

Vare-/flyttebil med lift

+HU ¿QGHU GX DOWLG WRSNO WRSNODUJMRUWH ODUJMRUWH YRJQH WLO GH ULJWLJH SULVHU

BØNSØE BILER

Mange unge fortæller, at deres forældre ved, at de kører på knallert, selv om de ikke er gamle nok. Mange forældrene ved desværre ikke hvor farligt knallertkørsel er. Skadestuerne får jævnligt unge på 14-15 år ind med vold-

somme skader, fordi de er kørt galt på knallert. Det er skader, der kan få betydning for de unge resten af livet. Skive Kommune opfordrer på den baggrund forældre til at gribe ind overfor de unges ulovlige knallertkørsel.

UDLEJNING

Vi udfører: Alt i person- og varevognsarbejde Vi Syn - skader - rustarbejde - alm. service Alm. mekanisk- og pladearbejde ejde

VI GIVER MERE FOR MINDRETM

gelse med et resultat, der viser, at 90 procent af vores nuværende kunder er tilfredse med vores rådgivning og service. Det bekræftes samtidig af en stærkt faldende klagestatistik i Ankenævnet for Forsikring, fortæller Lars Saltofte Hansen videre.

• • • • • • • •

Montering af klimaanlæg og servicering Serviceværksted for Webasto oliefyr Klargøring til syn - Service eftersyn Udskiftning af ruder - Forsikringsskader Diagnosetester til ALLE bilmærker Ombygning fra benzin til diesel Chiptuning • Polering og rengøring Salg af brugte biler

Ågade 65 . Stoholm . 86 64 55 99 20 16 01 59 . 40 21 81 04 www.stoholm-au2service.dk

I løbet af første halvår af 2010 har politiet stoppet 660 ulovlige knallerter på vejene. Om kampagnen Kampagnen er et samarbejde mellem TrygFonden, politiet, Kommunerne i Danmark, De Regionale Færdselssikkerhedsudvalg og Rådet for Sikker Trafik. På www.sikkertrafik.dk/knallert findes information og gode råd til forældre om knallertkørsel. Politiet foretager kombineret cykel- og knallertkontrol i uge 39.


Spejderhjælpsdag den 25. september 2010 Onsdag den 22. september 2010

Spejderhjælpsugen er i år i uge 38 og ideen er, at raske børn med mange ressourcer hjælper børn , som er nødlidende, syge eller/og vanskeligt stillede. Spejderne tilbyder en arbejdsindsats mod betaling og disse penge går i år især til skoleprojekter for burmesiske børn og unge, der bor i grænseområdet mellem Burma og Thailand. Mange lever under kummerlige forhold som flygtninge i dette

område og uden adgang til skoler og undervisning.

Spejderne fra Brudal (bævere og ulve) vil derfor være at møde hos Brugsen i Højslev mellem 10.00 og 12.00 den 25. September, her vil man kunne få hjælp til at bære sine varer ud til bilen, få pudset sko og støvler – så husk et ekstra par. Der vil også kunne købes kaffe/the/ saft og hjemmebagt kage. Hvis man

Håndarbejds-/ husflidsdag og pløjedag

- en rigtig familie dag på Museet Herregården Hessel v/Hvalpsund søndag d. 26. sept. kl. 11.00 - 16.00 ”Håndarbejds/husflidsdag” er oprindelig udsprunget af det landsdækkende ”håndarbejdets dag” som finder sted i begyndelsen af november. Sidste år valgte vi at flytte arrangementet frem til den sidste søndag i september og samtidig afholde pløjedag, så der blev lagt op til en rigtig familiedag. Det viste sig at være en rigtig god idé, så vi har valgt at gøre det til en tradition at dette arrangement finder sted den sidste søndag i september og en af Museets faste aktivitetsdage. Hessel væverne arrangerer dagen i samarbejde med Museet Herregården Hessel og Veterangruppen Vesthimmerland. Der vil være masser af aktiviteter både ude og inde. På markerne uden om Hessel vil der være livlig aktivitet når Veterangruppen Vesthimmerland møder op med de gamle traktorer og pløjer, harver og sår vinterbyg. Når der ikke arbejdes, vil der være mulighed for at se nærmere på de forskellige traktorer og høre om dem. Et nyt tiltag i år bliver at Hessels ”karlelaug” tager roer op på gammeldaws maner. Ved siden af forsøgsmarkerne med de gamle kornsorter er der nogle små parceller med turnips, kålroer og sukkerroer. Smedene arbejder i den gamle smedje. Inde på Hessel vil der rundt om i bygningerne være arbejdende stande og udstilling af mange forskellige former for håndarbejde og husflid. Kom og vær med. Det man gør med hånden gavner ånden. Stress af i en ellers fortravlet hverdag. Dagen skal synliggøre glæden ved håndens arbejde og vise kreativiteten inden for de forskellige husflidsteknikker. Ved de forskellige arbejdende stande har man mulighed for både at kigge på, lade sig inspirere, evt. selv prøve forskellige ting. Mød op og få en hyggelig og interessant dag sammen med andre interesserede i håndarbejdets og husflidens ædle kunst. For børnene vil der være forskellige aktiviteter, bla. mulighed for at væve på den store gamle væv i caféen. Igen i år væves der med klude, der bliver til hynder til stolene i caféen. Hvis I har vævet sidste år på den store væv vil I kunne se de færdige hynder på stolene. Vævegruppen fra Multihuset i Hvalpsund er fra denne sommer blevet knyttet mere til Hessel og hedder nu Hessel væverne. I caféen kan man se udstillingen ”Boligtekstiler”, vinterens arbejder fra vævegruppen. Hessels Venner står for caféen og her kan der købes håndmadder, kaffe og kage. Bodil Nymark.

Ugeavisen Skive-egnen

er rigtig heldig vil man kunne få besøg af nogle spejderne, som gerne vil hjælpe med diverse forfaldende arbejde – det kunne være samle æbler op, feje fortovet, gå tur med hunden eller hvad der kan findes på.

11

møder op ved Brugsen i Højslev og spørger.

Man bestemmer selv hvad man vil give for ydelserne – der er ikke nogen fast pris, men alle pengene går til skoleprojektet for burmesiske børn og unge.

Besøg af spejderne kan ske, enten ved telefonisk kontakt til Lars Gyldenløve på tlf. 28269873, Karen Smith på tlf.27364250 eller ved at man

Familiedag - Åben Borg - en gratis oplevelse for store og små på Spøttrup Borg

Alle sejl er sat til. Spøttrup Borg holder familiedagen Åben borg den søndag 26. september. Masser af aktiviteter på og omkring borgen for hele familien. Og så er der gratis adgang. En kæmpestor nyskabelse løber af stablen på Spøttrup borg den 26. sept., nemlig familiedagen ”Åben Borg”. Der er tale om en helt ny type arrangement, hvor det ikke handler så meget om middelalder, som det ellers tit gør på Spøttrup borg, men om alt det andet. Der er lagt vægt på, at det er et arrangement for hele familien; der er noget for både store og små, for far mor og børn. Inde på borgen vil der være boder med mad- og drikkevarer. Man vil kunne få smagsprøver og købe lidt godt med hjem. Der vil være boder med f.eks. øl, vin, kryddersnaps, lamme- gede- og bisonkød, brændte mandler, Læsø Salt, mjød og meget mere. Apropos fødevarer så er vi på Spøttrup glade for, at vi kan præsentere Den Økologiske Madkaravane, som i disse måneder rejser rundt og laver ny, spændende mad med lækre økologiske råvarer. Madkaravanen, der er et samarbejde mellem seks økologiske fødevareproducenter, er deltagere i et stort arrangement i Køge fredag og lørdag. Derfor er vi på borgen glade for, at det alligevel lykkedes os at lokke dem til at køre tværs gennem landet for at kunne deltage i Familiedagen på borgen om søndagen. Madkaravanen bruger lokale fødevarer. På Spøttrup anvender de lammekød fra Thy Lam, gedekød fra Lindbjerg Økoged og muslinger fra Glyngøre. Madkaravanen laver maden over bål i borggården. Man kan selv deltage i madlavningen – eller bare smage på lækkerierne. Madkaravanen har desuden aktiviteter, hvor børn og voksne selv kan lave fladbrød, popcorn og majskolber over åben ild. Endvidere kan man få friskpres-

set juice af frugt og grøntsager.

I den smukke gamle riddersal er der cafe med kaffe og kage og måske et glas vin. I cafeen vil duoen Ole og Hans spille i løbet af dagen. Også i riddersalen vil der være trylleshows for børnene med ”Troldmanden” alias tryllekunstneren Jesper Grønkjær. Klokken 15 har Sallingkoret sin jubilæumskoncert på borgen; en god lejlighed til at opleve smuk sang i de smukke omgivelser. Der er også dukketeater for børn et par gange i løbet af dagen i Østre Gavlværelse. Det er gøgleren Anders Wadsholt, der har skabt et helt særligt Mester Jakel-stykke til Spøttrup Borg, og i museumsstuen er der massage. Derudover er der boder med blomster, naturplejemidler, miljørigtige

rengøringsmidler, vævede produkter, strik og så videre. Uden for borgen er der biludstilling med klassiske biler ved Krumtapperne, og Jens Fogh A/S viser, hvordan en bil skal se ud i 2011 – i form af modeller af Kia og Mazda. Hvis vejret arter sig, vil JP Group vise en kopi af Danmarks første serieproducerede bil, den såkaldte Brems-bil fra år 1900. Der er hoppeborge for ungerne, og der vil være mulighed for at se verden – og ikke mindst Spøttrup borg - lidt oppefra med en truck fra Scantruck. Besøg også Borgmuseets museumsbutik, hvor du lige nu kan gøre en god handel. Borgmuseet flytter nemlig snart billetsalg og butik op i den nye udstillingsbygning, så museumsbutikken har flyttesalg. Der vil være omvisning fra klokken 13 i Krydder-

urtehaven ved borgen, og det nystiftede skyttekorps Bispens Skytter vil skyde den store familiedag i gang og lukke den igen efter en forhåbentlig god og fornøjelig dag. Som det ses, er alle sejl sat til. Det skal være en festdag for alle, som har lyst til at komme. Har du været på Spøttrup før, er dette en mulighed for at se borgen på en ny måde. Har du aldrig været på borgen før, er her alle tiders lejlighed til at se det hele med masser af aktivitet og gratis adgang. Så velkommen til familiedagen ”Åben borg.” Åben borg – den var ikke gået i middelalderen. Læs mere på www.spottrupborg.dk.

Café & nostalgi

Livsstilsbutik med nyt og brugt til hus og have og friskbagt langtidshævet brød Åbningstider: Torsdag kl. 13.00-17.00 Søndag kl. 10.00-17.00

Husk: Om søndagen serverer vi brunch

Fredag den 1/10 kl. 19.30

Foredrag med Naser Khader: Sådansk - om at høre til stammen Torsdag den 30/9 kl. 19.00

Syng dig glad med Troels Hulgaard Troels vil akkompagnere sangen på klaver eller harmonika og indimellem synge nogle viser om livets glæder og genvordigheder.

Danmark er bygget på og af en lille stamme, som aldrig helt har accepteret, at stammen ikke kan isolere sig selv fra omverdenen. Derfor er det hårdt at blive en del af det danske fællesskab. Det giver anledning til mange misforståelser, men også morsomme situationer, når man som fremmed forsøger at blive en del af stammen. Kulturelle koder især dansk humor og ironi - er for viderekomne, men det kan læres. Og stammen viser sig at være både åben og venlig.

Pris incl. kaffe og kage: 60,- kr. Pris incl. kaffe og kage: 125,- kr. Bordbestilling på tlf. 9753 6860 el. 2076 1038

Bordbestilling på tlf. 9753 6860 el. 2076 1038

Drivvejen 16, Lundø · 7840 Højslev Tlf. 97 53 68 60 el. 20 76 10 38 Se mere på: www.savillas.dk


12

Ugeavisen Skive-egnen

Onsdag den 22. september 2010

Ugens TV

22/9 - 28/9 2010

UGE 38 - 2010

American Pie DR1 fredag kl. 00.35 Amr. komedie fra 1999 med Jason Biggs og Chris Klein. Det er sidste år i high school, og det presser på for vennerne Jim, Oz, Kevin og Paul. De har endnu ikke været i seng med en pige. Så nu indgår de en pagt om, at mødommen skal slutte, DR1 torsdag kl. 20.00: “Sporløs”

før skoleåret slutter. Tiden er knap, indsatsen høj, og intet kneb for lavt. Men oddsene er imod dem, for pigerne har tilsyneladende ikke samme hastværk. Drengene bliver til grin mange gange, før de når frem til afslutningsfesten med uforrettet sag. Så er det nu eller aldrig.

Støv for alle pengene

TV2 torsdag kl. 20.00: ”Lærkevej”

DR1 lørdag kl. 20.00 Dansk folkekomedie fra 1963 med Dirch Passer. Beboerne på Solvænget har overskud på vedligeholdelseskontoen. Rigmor beslutter demokratisk at købe en bondegård. Gårdens tidligere ejere drager til storbyen og

blændes af de mange kulørte lamper. Byboerne forsøger sig som landmænd og jokker i spinaten, mens de lokale griner i skægget. Journalisten Mona Lisas artikelserie ”Tilbage til naturen” bliver en kioskbasker. Varmemester Thomsen klarer ærterne.

DR1 lørdag kl. 21.30: “Kriminalkommissær Barnaby” John Nettles som Barnaby og John Hopkins som hans assistent Dan Scott.

Because I Said So DR1 fredag kl. 22.40: “xXx” Vin Diesel leverer action for alle pengene i rollen som den dødsforagtende vovehals Xander Cage.

TV2 fredag kl. 23.30 Amr. romantisk komedie fra 2007 med Diane Keaton og Mandy Moore. Daphne er en enlig mor, som kun vil det bedste for sine tre døtre. Hendes yngste datter Milly har dog svært ved at finde sig en mand, så Daphne opretter en kontakt-

annonce og går på mandejagt for Milly. Selvom alle tre døtre er trætte af Daphnes overbeskyttende facon, finder hun to mulige bejlere til Milly, men da den ene bejlers far lægger an på Daphne, bliver hun tvunget til at overveje sine egne behov i forhold til sin elskede datters.

TV2 lørdag kl. 23.00: “Zulu Comedy Galla 2010” Mere end 120 af Danmarks sjoveste mænd og kvinder er samlet.

Nat på museet

TV2 fredag kl. 20.00: “Vild med dans” Danmarks bedste dansegulv fyldes med vilde jives og lynende quicksteps. ONSDAG

DR1 06.00 Morgenhår 08.30 Niklas’ mad 09.00 Formiddagsprogrammer 12.00 DR Update - nyheder og vejr 12.10 Kontant 12.35 Aftenshowet: 1.-2. del 13.35 Eftermiddagsprogrammer 16.30 Børne TV 18.00 Aftenshowet 18.30 TV Avisen med Sport 19.00 Aftenshowet med Vejret 19.30 Hvad er det værd? 20.00 Ved du hvem du er? 21.00 TV Avisen med Penge og SportNyt 22.00 Inspector Rebus 23.10 Onsdags Lotto 23.15 OBS 23.20 Det Nye Talkshow med Anders Lund Madsen 00.05 Natfjernsyn DR2 14.00 Eftermiddagsprogrammer 17.00 Deadline 17.30 Kommissær Wycliffe. Krimi 18.20 Verdens kulturskatte 18.35 Krigens sidste dage 19.30 DR2 Udland 20.00 Skråplan 20.30 In the Valley of Elah 22.30 Deadline 23.00 Shopocalypse - fortabelse til evig gæld 23.55 The Daily Show. Amr. satireshow 00.15 Natfjernsyn TV2 05.00 Morgen TV - mest for børn 06.00 Nyhederne og Sporten 06.30 Go’ morgen Danmark 11.00 Regionalprogrammer 12.00 Nyhedsblok 12.35 Eftermiddagsprogrammer 16.00 Nyhedsblok 16.15 Beverly Hills 90210. Amr. ungdomsserie 17.05 Venner. 2 afsnit 18.00 Nyhedsblok 18.25 Go’ aften Danmark 19.00 Nyhedsblok 20.00 Liebhaverne 20.35 Desparete Housewives 21.25 Dagens mand 22.00 Nyhedsblok 22.50 Gordon Ramsays køkkenmareridt 23.35 Huse for millioner 00.30 Criminal Intent. Amr. krimiserie 01.15 Natfjernsyn

TORSDAG

DR1 06.00 Morgenhår 08.30 Ha’ det godt 09.00 Formiddagsprogrammer 12.00 DR Update - nyheder og vejr 12.10 Penge 12.35 Aftenshowet: 1.-2. del 13.35 Eftermiddagsprogrammer 16.30 Børne TV 18.00 Aftenshowet 18.30 TV Avisen med Sport 19.00 Aftenshowet med Vejret 19.30 Rabatten 20.00 Sporløs 20.30 Fængslet 21.00 TV Avisen 21.25 Jersild Live 21.50 SportNyt 22.00 Måske skyldig - Krydsende spor. Eng. krimi fra 2008 23.25 Huslægen 23.55 Natfjernsyn DR2 13.35 The Daily Show 14.00 Eftermiddagsprogrammer 17.30 Kommissær Wycliffe. Krimi 18.20 Verdens kulturskatte 18.40 Hitlers canadiere 19.30 DR2 Udland 20.00 Debatten 20.50 Taggart. Skotsk krimi 21.35 Spiral 22.30 Deadline 23.00 Smagsdommerne 23.40 The Daily Show. Amr. satireshow 00.00 Natfjernsyn TV2 05.00 Morgen TV - mest for børn 06.00 Nyhederne og Sporten 06.30 Go’ morgen Danmark 11.00 Regionalprogrammer 12.00 Nyhedsblok 12.35 Eftermiddagsprogrammer 16.00 Nyhedsblok 16.15 Beverly Hills 90210 17.05 Venner. 2 afsnit 18.00 Nyhedsblok 18.25 Go’ aften Danmark 19.00 Nyhedsblok 20.00 Lærkevej. Dansk dramakomedie 20.50 Danmark ifølge Bubber 21.25 Det er mig eller hunden! 22.00 Nyhedsblok 22.40 LPS 23.15 Fuldstændig bidt af dyr 00.10 Criminal Intent 01.00 The Cleaner 01.50 Natfjernsyn

TV2 lørdag kl. 21.10 Amr. komedie-drama fra 2006 med Ben Stiller og Robin Williams. Da Larry tager et job som nattevagt på New Yorks Naturhistoriske Museum, for at undgå at blive smidt ud af sin lejlighed og bevare samkvemmet med sin søn, får han

FREDAG

DR1 06.00 Morgenhår 08.30 Hvad er det værd? 09.00 Tidens tegn - TV på tegnsprog 10.00 Formiddagsprogrammer 12.00 Eftermiddagsprogrammer 14.00 Rabatten 14.30 Eftermiddagsprogrammer 17.00 Børne TV 18.00 Aftenshowet 18.30 TV Avisen med Sport og Vejret 19.00 Disney Sjov 20.00 Talent 2010 21.00 TV Avisen 21.30 Talent 2010 - afgørelsen 21.55 Det Nye Talkshow med Anders Lund Madsen 22.40 xXx. Amr. actionfilm fra 2002 00.35 American Pie DR2 13.35 Eftermiddagsprogrammer 17.30 Kommissær Wycliffe 18.20 Peter Lund Madsen på dannelsesrejse 18.40 Operation Valkyrie: Attentatet mod Hitler 19.30 DR2 Udland 20.00 Sherlock Holmes 20.50 Bingoland special 21.00 Skråplan 21.20 Historien om slipset 21.40 Husker du ... 1993 22.30 Deadline 23.00 The Daily Show 23.20 Smack the Pony 23.45 Natfjernsyn TV2 05.00 Morgen TV - mest for børn 06.00 Nyhederne og Sporten 06.30 Go’ morgen Danmark 11.00 Regionalprogrammer 12.00 Nyhedsblok 12.35 Eftermiddagsprogrammer 16.00 Nyhedsblok 16.15 Beverly Hills 90210 17.05 Venner. 2 afsnit 18.00 Nyhedsblok 18.25 Go’ aften Danmark 19.00 Nyhedsblok 20.00 Vild med dans 21.30 Live fra Bremen 21.50 Vild med dans - afgørelsen 22.20 Live fra Bremen 22.50 WeekendVejret 22.55 Aloha! 23.30 Because I Said So. Amr. komedie 01.10 Detektiv Monk 02.00 Natfjernsyn

hurtigt sin sag for. Det viser sig nemlig at samtlige udstillede genstande på museet bliver levende, når mørket falder på. Ved hjælp af råd fra ekspræsident Teddy Roosevelt, lykkes det ham at slippe levende gennem den første nat, men Larry opdager, at museet er truet af skumle kræfter.

LØRDAG

DR1 07.00 Morgenhår 11.00 Tidens tegn - TV på tegnsprog 12.00 DR Update - nyheder og vejr 12.10 Eftermiddagsprogrammer 15.25 Inspector Morse: Den græske forbindelse 17.10 Før søndagen 17.20 Held og Lotto 17.30 F for får 17.35 Løgnhalsen som tandlæge 18.00 Mr. Bean 18.30 Nyhedsblok 19.00 Min Sport 19.35 Pingvinerne fra Madagascar 20.00 Støv for pengene 21.50 Kriminalkommissær Barnaby 23.05 Deres sensommer 00.50 Boogie Mix DR2 12.40 Danskernes Akademi 14.40 Nyheder fra Grønland 15.10 OBS 15.15 Dokumania 16.50 Mao: Mod strømmen 17.50 Jagten på de røde lejesvende 18.30 Danmark ser grønt: Fremtidens bolig 19.00 Kanon Føde 19.30 Bonderøven retro 20.00 DR2 Tema: Førstedamer 22.30 Deadline 22.55 Debatten 23.45 Natfjernsyn TV2 05.30 Morgen TV - mest for børn 11.10 Bridezillas 12.00 Nyhederne 12.10 Eftermiddagsprogrammer 14.10 HåndboldMatchen: GF World Cup 14.55 HåndboldMatchen: GF World Cup 15.50 Sport på 2’eren 16.10 HåndboldMatchen: GF World Cup 16.55 HåndboldMatchen: GF World Cup 18.00 Nyhedsblok 18.25 Dagens mand 19.00 Nyhedsblok 19.45 LørdagsSporten 20.00 Bingo Banko 21.10 Nat på museet 23.00 Zulu Comedy Galla 2010 - Alt det sjove på en gang! 01.05 Natfjernsyn

SØNDAG

DR1 søndag kl. 20.00: “Borgen”

DR1 07.00 Morgenhår 11.00 Mandelas børn 11.30 Turen går Mars 12.00 DR Update - nyheder og vejr 12.10 Eftermiddagsprogrammer 15.55 Olsen-bandens store kup 17.30 Børne TV 18.00 Hammerslag 18.30 Nyhedsblok 19.00 Socialdemokratiets landsmøde 2010 19.30 OBS 19.35 Geniale dyr - Luna 20.00 Borgen 21.00 21 SØNDAG 21.40 SportNyt 22.05 McBride 23.25 Oceaner af liv: Det Indiske Ocean 00.15 Eureka 00.55 Hjernestorm DR2 13.00 Danskernes Akademi 15.00 DR2 Klassisk 16.00 De fire musketerers hævn 17.45 Ekstrem pilgrim i Ægypten 18.45 Kaspar Bonnén 19.10 Mad fra River Cottage 20.00 Bonderøven retro 20.30 Kanon Føde 21.00 Første verdenskrigs sidste dag 21.50 Jagten på de røde lejesvende 22.30 Deadline 23.00 Deadline 2. sektion 23.30 Natfjernsyn TV2 05.30 Morgen TV - mest for børn 11.10 Bridezillas 12.00 Nyhederne 12.10 Eftermiddagsprogrammer 15.50 Sport på 2’eren 16.10 HåndboldMatchen: GF World Cup 16.55 HåndboldMatchen: GF World Cup 18.00 Nyhederne og Sporten 18.10 Regionale nyheder 18.20 Vejret 18.25 Restaurant i stuen 19.00 Nyhederne 19.30 Regionalprogram 20.00 Lie to Me 20.50 Vejret 21.00 Untraceable 22.40 Live fra Bremen 23.00 Live fra Bremen 23.30 Kvæg-ræs 00.15 Natfjernsyn

MANDAG

TV2 søndag kl. 21.00: “Untraceable”

DR1 06.00 Morgen TV - mest for børn 08.30 Forandring på vej 09.00 Formiddagsprogrammer 12.00 DR Update - nyheder og vejr 12.10 21 SØNDAG 12.50 Eftermiddagsprogrammer 16.30 Børne TV 18.00 Aftenshowet 18.30 TV Avisen med Sport 19.00 Aftenshowet med Vejret 19.30 Jamie Olivers eget køkken 20.00 Lulu og Leon 20.45 Det søde liv - Pistacieis 21.00 TV Avisen med Horisont og SportNyt 22.00 Miss Marple 23.40 Kysset af spritten 00.10 Naruto Uncut 00.35 Boogie Mix DR2 14.00 Eftermiddagsprogrammer 17.00 Deadline 17.30 Kommissær Wycliffe. Krimi 18.15 Verdens kulturskatte 18.30 Fængselsinterview fra Nürnberg 19.30 DR2 Udland 20.00 DR2 Premiere 20.30 Pans labyrint 22.30 Deadline 23.00 Den gamle mand og drengen og drømmen om et fly 23.50 The Daily Show. Amr. satireshow 00.10 Natfjernsyn TV2 05.00 Morgen TV - mest for børn 06.00 Nyhederne og Sporten 06.30 Go’ morgen Danmark 11.00 Regionalprogrammer 12.00 Nyhedsblok 12.35 Eftermiddagsprogrammer 16.15 Beverly Hills 90210. Amr. ungdomsserie 17.05 Venner. 2 afsnit 18.00 Nyhedsblok 18.25 Go’ aften Danmark 19.00 Nyhedsblok 20.00 Operation X 20.50 Station 2 Special 21.40 Station 2 Lufthavnsstrømmer 22.00 Nyhedsblok 22.30 Hutlihut 23.05 Natholdet 23.40 Criminal Intent. Amr. krimiserie 00.25 Natfjernsyn

TIRSDAG 06.00 Morgen TV - mest for børn 08.30 Rabatten 09.00 Formiddagsprogrammer 12.00 DR Update - nyheder og vejr 12.10 Horisont 12.35 Aftenshowet 13.05 Eftermiddagsprogrammer 16.30 Børne TV 18.00 Aftenshowet 18.30 TV Avisen med Sport 19.00 Aftenshowet med Vejret 19.30 Ha’ det godt 20.00 Hammerslag 20.30 Spise med Price 21.00 TV Avisen med Kontant og SportNyt 22.00 Medicinmanden 22.45 Borgen 23.45 Teenageliv 00.15 Natfjernsyn DR2 14.00 Eftermiddagsprogrammer 17.00 Deadline 17.30 Kommissær Wycliffe. Krimi 18.20 Verdens kulturskatte 18.35 FBI’s historie 19.30 DR2 Udland 20.00 Viden Om 20.30 So ein Ding 20.50 Dokumania 22.30 Deadline 23.00 Et livs forbrug 23.50 The Daily Show. Amr. satireshow 00.10 DR2 Udland 00.40 Natfjernsyn TV2 05.00 Morgen TV - mest for børn 06.00 Nyhederne og Sporten 06.30 Go’morgen Danmark 11.00 Regionalprogrammer 12.00 Nyhedsblok 12.35 Eftermiddagsprogrammer 16.00 Nyhedsblok 16.15 Beverly Hills 90210. Amr. ungdomsserie 17.05 Venner. 2 afsnit 18.00 Nyhedsblok 18.25 Go’ aften Danmark 19.00 Nyhedsblok 20.00 Hva’ bruden ikke ved 20.50 Restaurant i stuen 21.25 Alarm 112 22.00 Nyhedsblok 22.30 Station 2 Politirapporten 23.05 Natholdet 23.40 Criminal Intent. Amr. krimiserie 00.25 Natfjernsyn


Onsdag den 22. september 2010

Ugeavisen Skive-egnen

13

Find din lokale håndværker her!

Kan tagkonstruktionen holde til de store snemængder..? - pas bl.a. på udestuer, terrasser og flade tage...

40 85 60 51

Ring på tlf. for nedtagning af sne

Vi er næsten foran fremtiden...

(vi hjælper dig også af med farlige istapper)

Dan Group Alarm

Tømrermester Søren Mouritsen Specialopgaver udføres...

Tømrerarbejde udføres - kvalitet til tiden! Værksted: Søbyvej 50 · 7840 Højslev · mail@sm-byg.dk · www.sm-byg.dk

Tlf. 4085 6051

Viborgvej 314 • 7840 Højslev • www.mb.polering.dk

N R . SØ B Y V V S- O G MASKINFORRETNING A/S H.C. Ørstedsvej 24 . 7800 Skive

Tlf. 97 53 64 44 Biltlf. Jan Laursen: 20 58 69 19 Tonny Laursen: 23 31 27 60

Jens Hansensvej 4, Nr. Søby, 7840 Højslev

Tlf. 97 53 56 00 Telefax 97 53 63 43 E-mail: ch@borgehansenvvs.dk Home: www.borgehansenvvs.dk

Danseundervisning på Cirkusfabrikken

Naturstensgulve • Epoxybelægninger

Slidstærke og fugefri industrigulve v/Keld Miltersen v/Keld Miltersen Slidstærke og fugefri industrigulve - til industri, butikker, kontorer, garager m.v.

Søbyvej 62 · 7840 Søbyvej Højslev 62 · 7840 Højslev

97 53 51 13

Danseweekender åben for alle - vær med til at bygge et stort, forrygende danseshow op over temaet Halloween og Ghost.

Cirkusfabrikken byder nu på noget nyt – nemlig to danseweekender den 24/25. september og den 29/30. oktober. Det er danseinstruktøren Ann-Charlotte Birk fra Aalborg, der instruerer. Og undervisningen munder ud i et stort, flot Halloween danseshow Allehelgensaften søndag den 31. oktober på Cirkusfabrikken. Alle kan deltage i danseundervisningen uanset alder og niveau - både børn, unge og voksne. Man behøver heller ikke være medlem af Cirkusklubben. Blot man er klar til at træne både dans og akrobatik sammen med mange andre børn og unge.

Naturstensgulve • Naturstensgulve Epoxybelægninger • Epoxybelægninger Slidstærke og fugefri Slidstærke industrigulve og fugefri industrigulve – til industri, butikker, – til kontorer, industri, butikker, garager mv. kontorer, garager mv. Naturstensgulve • Epoxybelægninger

Søbyvej 35 Højslev · 7840 Højslev www.nrsoeby-vvs.dk

Emnet for undervisning og show hedder i anledning af Halloween for Ghost, og vil være præget af uhyggeligt og spændende musik. Man vil blandt andet arbejde med Michael Jacksons kæmpehit Thriller samt andre kendte melodier, som alle kender.

Stiga forhandler Havetraktorer · Hækkeklippere · Fræsere Plæneklippere · Frontklippere · Buskryddere Trimmere · Håndklippere · Sneslynger

– til Miltersen industri, butikker, kontorer, garager mv. v/Keld · Søbyvej 62 · 7840 Højslev

Telf.Tlf. 40 v/Keld 33Telf. 57 40 7757 3377 57 77 40 33 Miltersen Søbyvej 62 · 7840 www.søby-gulvteknik.dk mail@soeby-gulvteknik.dk

Højslev

Der indgår forskellige danse i showet, som i sværhedsgrad passer til alder, erfaring og hvor meget man træner. Så alle kan deltage. Læs mere på www.circuskids.eu eller ring på tlf. 96 33 03 55

Telf. 40 33 57 77 v/ Allan Rasmussen Hobrovej 44, 7840 Højslev

Ring på tlf. 21 69 92 09

Tømrerfirmaet SKOVGÅRD Aps v/Brian Skovgård · Ørslevklostervej 99 · Hald

Mobil 27 51 83 67 · Hjem 97 53 81 28

Alt i tømrerarbejde udføres

Alt indenfor malerarbejde - ring til Thor Asgeirsson Kvist ·

Åbningstider: Hverdage kl. 11.00 - 17.00 · Lørdag kl. 10.00 - 13.00

v/Flemming Larsen Hejlskovvej 1 · 7840 Højslev

2273 2721

Gamskærvej 5 . Søby . 7840 Højslev

Tlf. 9753 8504 Bil 2177 7876

Tlf. 97 53 57 12 • Biltlf. 29 44 78 44 www.kurt-sørensen.dk

Lægning af: Terrasser · Trapper · Indkørsler · Træfældning


14

Ugeavisen Skive-egnen

Onsdag den 22. september 2010

Sporten kort Dommerby Kopi Center 97 53 51 51

Håndboldtrænere kan få inspiration på nettet

Overalt i DGI Nordvest er håndboldklubberne lige nu i færd med at ruste sig til den kommende sæson. Det betyder, at man ikke bare har fuld gang i rekrutteringen af medlemmer – der er turbo på for at finde trænere til de mange hold. DGI Nordvest melder sig nu med hjælp til klubber og foreninger med DGI Trænerguiden i håndbold. Det er et netbaseret tilbud, hvor særligt nye trænere og forældretrænere – forældre der træner et hold, hvor deres eget barn er med – kan hente værdifuld inspiration til den daglige træning. ”Det er en årligt tilbagevendende udfordring for klubberne at skaffe trænere – særligt til de yngste – og en af udfordringerne er, at de nye trænere og forældretrænerne mangler værktøjer til den daglige træning. Med DGI Trænerguiden i håndbold giver vi trænere og forældre mulighed for, at de på en nem og overskuelig måde kan få tips til træningen,” siger Steffen Bro, der er formand for håndboldudvalget i DGI Nordvest.

egne ord masser af guld på guiden.

»Det er der man kan hente inspiration, og det er lige det man har brug for som ny træner. Man er sulten efter idéer,« siger han med henvisning til DGI Trænerguidens øvelsesbank, hvor der er en hel stribe af øvelser delt op efter emner. »Trænerguiden er min nye ”bibel.” Øvelserne er fint beskrevet, teksterne er korte og man kan klikke direkte fra den ene øvelse til den anden,« siger Lars S.

Nielsen, som også har noteret sig, at øvelserne let kan printes og tages med til træning.

udfordring, når man hver tirsdag eller torsdag skal have et træningsprogram klar til ungerne.

Hjælp i dagligdagen DGI Nordvest lægger vægt på, at DGI Trænerguiden i håndbold ikke kan erstatte egentlige trænerkurser, men at det kan og skal bruges som inspiration til den daglige træning – fx med de mange øvelser, der er tilpasset de forskellige træninger og aldersgrupper. ”Som ny træner eller forældretræner er det en

Trænerguiden giver dig mulighed for nemt og enkelt at få idéer til træningen, og man kan nemt printe træningsprogrammerne ud og tage dem med,” siger Steffen Bro Yderligere oplysninger: Lars Svane Nielsen, idrætskoordinator DGI Nordvest, telefon 96 69 12 62

OPSTART AF MULTIFITNESS OG ZUMBA Vi starter op med Multifitness ONSDAG DEN 29. SEPTEMBER kl. 20-21 i Søby-Højslev Hallen, Hal 2

Multifitness: (Oktober) I Multifitness arbejdes der med forskellige former for træningsmetoder, på et niveau hvor alle kan være med, - og hvor det er vigtigt at have det sjovt med træningen. Det primære formål med træningen er at holde kroppen i gang og samtidig stramme op på balder, lår, mave, arme og tilmed styrke ryggen. Udover træningsmetoder som bl.a. step og aerobic vil træningen også indeholde afspænding af kroppen. Til træningen medbringes: • Vanddunk • Pilateselastik • + en masse godt humør • Håndklæde Instruktør: May Handgaard

Zumba: (November - Marts) Zumba Disco vil overtage fra primo november, - måske endda før.

Arkivfoto af fotograf Lars Holm

DGI Trænerguiden i håndbold giver nye trænere masser af inspiration til deres træning.

v/ugeavisen Skive-egnen · tlf. 97 53 51 10 henrik@grafisk-bureau.dk

Zumba er den nye store trend for tiden. Zumba er fitness, hvor man forbrænder en masse energi, - på en anden og sjov måde. Kom og prøv en sjov og varieret træningsform, der giver høj puls, sved på panden og smil på læben. Zumba er kort fortalt fitness krydret med latinamerikanske dansetrin/rytmer. Instruktør: May Handgaard. Max. 60 deltagere. Pris: 650 kr. pr. sæson (Ultimo, september – ultimo, marts)

Masser af guld Lars S. Nielsen fra HF Mors, Nykøbing har allerede taget DGI Trænerguiden i håndbold til sig og finder med

Nr.

øby

Idrætsforening

Nr. Søby IF & Højslev St. IF

Team Knudsgård slog til igen

CYKLING: Junior rytterne på Team Knudsgaard, viste igen at de absolut er Danmarks stærkeste hold i juniorklassen!

Holdets succes i denne sæson skyldes i høj grad, sammenhold, offervilje og et respektfuldt kammeratskab, som er helt unikt, og det er helt sikkert det som har gør hele forskellen. Det var tydeligt at se, ved sidste søndags finale i Bikebuster Junior Cup, at Teamet var klar til at som minimum, at forsvarer den samlede tredje plads. Det lykkedes for holdet at sætte sig tungt på udviklingen af hele løbet.

Samtlige ryttere var meget aktive og tog opgaven seriøst. Da det afgørende udbrud blev skabt, var holdet repræsenteret med Søren Sølvsten og Mathias Rosendahl, som igen viste stor offervilje og loyalitet.

Frontgruppen fik senere følgeskab af Alexander Mørk, som efter et flot forarbejde af Mads Gregersen og Asbjørn Kragh Andersen, kunne køre kontra, og indhente den første gruppe. I løbets finale var Team Knudsgaard bedst, Alexander Mørk kunne tage sejren, med Mathias Rosendahl på en flot 3 plads.

Søren Sølvsten kørte sig ind på 6. pladsen, Nicolai Brøchner fik 12. pladsen. Finalens favoritter var ved denne holdopvisning af Team Knudsgaard sat helt ud af

spillet og dette skyldtes i høj grad, at Asbjørn Kragh Andersen og Mads Gregersen i dagens løb styrede udvikling klogt og med overbevisende taktisk forståelse.

Ugeavisen Skive-egnen sætter lokalt fokus på

Er du med i en foreningsbestyrelse..?

LOKAL SP RTEN

Hvis ja! Så kender du også til, hvor svært det kan være at få hele medlemsskaren i tale. Sådan behøver det ikke være. Fortæl om arrangementer eller send oplysninger i almindelighed gennem avisen.

Ønsker man at få resultater, kampreferater eller andet med her på siden så send en mail til: henrik@grafisk-bureau.dk

Send en mail til avisen i word-dokument arkivertet som .rtf-fil. Vi glæder os allerede til din historie.

mail@grafisk-bureau.dk


Onsdag den 22. september 2010

Ugeavisen Skive-egnen

15

Fodbold Trav•Nyt Ponytraverne vandt DM til Skive Lørdag den 4.september blev der afholdt DM i ponytrav i Århus og de ”små” travheste brillerede derfor med deres fravær på ”Hesten i Fokus” der blev afholdt på Skive Trav. Vi på Skive Trav og i Venskabsforeningen er dog rigtig stolte af vores ”ungdomsafdeling” der bringer så flotte resultater med hjem til Skive. Det var nemlig 16-årige Erik Rasmussen med sin pony Attila, der kunne vinde DM i år efter at han flere år i træk havde været meget tæt på at vinde titlen. Igen i år blev det til kamp til stregen, da det var hans lillebror den 13-årige Klaus og Rødfræseren, som var den værste konkurrent. Begge drenge er søn af Skivetræner Peter Rasmussen, men om de følger i faderens fodspor er endnu uvist, da Erik er begyndt i 1.g og nok prioriterer en uddannelse først. Erik må nemlig slutte med at køre ponytrav ved årets afslutning, da han falder for aldersgrænsen. Han kan så vælge at tage amatør eller jockeylicens hvis han fortsat ønsker at køre travløb, men så bliver det med de store travheste fremover. Så næste år er det måske Klaus der løber med titlen i DM eller en af de øvrige Skive-ekvipager der fik fine resultater med hjem, nemlig Per Ryberg og Steffi Laghoff der begge tog 2.pladser med sig hjem og Lucas Jokumsen der snuppede en flot 3.plads. En stjerne er slukket Desværre meddelte Skive Trav på sin hjemmeside d. 13. september at banerekordholderen Bastian Birke var død – 16år gammel. Bastian Birke var født på nabogården til Skive Trav og satte på Musketerdagen i 2003 banerekorden på 1700m hvor han løb 12,9 (gennemsnitstid pr.km= 1minut 12 sek og 9/10). Rekorden er endnu ikke slået efter 7 år!!! Mange husker de flotte opvisninger Bastian Birke og hans kusk Seppo Kukkonen leverede, og på et tidspunkt havde Bastian Birke også Danmarksrekorden 10,7/1609 m. Tak for de gode minder vi fik i vore travhjerter. Derbyrevanchen i Ålborg Hvert år bliver der 14 dage efter selve derbyet på Charlottenlund holdt derbyrevanche på Ålborg væddeløbsbane og det viste sig at derbyvinderen Okay Bee også løb af med sejren i revanchen. Hatten af for denne fantastiske hest! Skive fik dog rigtig mange flotte sejre med hjem da Mars vandt med Knud Mønster, Peter Rudbeck´s hoppe Nobodybeatsthebeat sejrede, Overthegate der er ejet af Hans Ulrik Kristensen vandt med Ålborgkusken Jeppe Juel, og den unge Skivetræner Morten Friis vandt med Oscar Vang. Der fulgte også en masse flotte 2. og 3.pladser med til Skive. Der står en kvinde bag I Skive har vi en frisk og dygtig pige, der kan forvandle mange af de ”gamle og trætte” travheste til nye stjerner. Amatørkusken og montérytteren Charlotte Lohmann, der flere gange har fået travheste mellem hænderne, som virkede kede af at løbe, har igen formået ved hendes kærlige pleje at give en hest ”gnisten” tilbage. Denne gang er det Rydens Dreamstar der vandt i Århus den. 10.september. Hesten er ejet, trænet og blev kørt til sejr af Charlotte selv. Brag på Skive Trav Der var mange flotte sejre på Skive Trav mandag d. 13.september (resultater kan ses på www.skive-trav.dk), men en af de sejre der skal nævnes her, var amatørkusken Lars Piper der choksejrede med sin egen hoppe Lea Bell. Hesten har længe vist, at den har en fantastisk kapacitet, men noget har drillet den flotte hoppe, der ikke har sejret i år, om vi kommer til at se flere sejre fra parret er uvist, men flot var det i hvert fald, og en ældre stamgæst var rigtig glad. Han havde nemlig spillet en lyn-V5 (hvor løbet med Lea Bell indgik i), for bare 48kr.

Resultater & Stillinger

U-15 Drenge B/11 (Pulje 561)

Serie 1 Kvinder (Pulje 274)

Højslev Station IF - Sydvestmors..................................2-2 Team Spøttrup - Skive IK............................................13-1 Nykøbing Mors IF - Mønsted/Sparkær..........................3-4

Højslev Station IF - Støvring IF ....................................2-2 Team Viborg - Højslev Station IF ..................................2-0 Romalt IF - Viborg B67 ................................................4-2 B65/Fjorden - Støvring IF..............................................3-2

Nr. 1. 2. 3. 4. 5. 6.

Klub Højslev Station IF Mønsted/Sparkær Team Spøttrup Sydvestmors Nykøbing Mors IF Skive IK

Kampe 6 6 6 6 6 6

Score Point 26-5 16 21-8 13 36-13 13 20-17 7 19-36 3 8-51 0

Mere Trav Har man fået ”blod på tanden” kunne man i mandags d. 17. september have været på travbanen, men ellers køres der bl.a. Stald Kimas vandrepokal mandag d. 27.september. Lørdag d. 2.oktober har ponytraverne hele dagen for sig selv, hvor der i øvrigt er gratis adgang.

Klub Romalt IF Team Viborg B65/Fjorden Viborg B67 Støvring IF Højslev Station IF

Kampe 6 6 6 6 6 6

Score Point 26-6 18 34-4 15 8-19 7 12-20 6 13-25 5 3-22 1

U-17 Drenge B/11 (Pulje 451) Serie 2 Kvinder (Pulje 282)

FLUIF - Sydvestmors....................................................0-3 Nr. 1. 2. 3. 4. 5.

Klub Team Spøttrup FLUIF Højslev Station IF Sydvestmors Skive IK

Kampe 4 4 4 4 4

Score Point 14-1 12 10-9 6 4-8 4 5-7 4 6-14 3

U-19 Drenge B/11 (Pulje 337) Skive IK - FS Nordvestmors ........................................4-4 Nykøbing Mors IF - Viborg FF ....................................UHT Nr. 1. 2. 3. 4. 5. 6.

Klub Skive IK Højslev Station IF Viborg Nørremarken Nykøbing Mors IF FS Nordvestmors Viborg FF

Kampe 6 5 6 6 6 7

Score Point 22-9 16 18-10 12 11-8 9 11-13 9 12-13 7 0-21 0

U-13 Piger C/7 (Pulje 187) Roslev IK - Sundsøre FK ..............................................4-4 Skive IK (E) - Oddense/Otting GF ................................0-3 Nr. 1. 2. 3. 4. 5. 6.

Klub Team Spøttrup Højslev Station IF Skive IK (E) Oddense/Otting GF Roslev IK Sundsøre FK

Kampe 5 5 6 6 6 6

Score Point 30-5 15 15-11 10 24-15 10 16-21 7 19-26 5 12-38 1

U-13 Piger/11 (Pulje 903) Hurup/VAIF - Ørslevkloster IF ......................................5-1 Thisted FC - Koldby/Hørdum IF ....................................3-4 Hurup/VAIF - Roslev IK ................................................2-4 Thisted FC - Skive IK....................................................4-5 Koldby/Hørdum IF - Ørslevkloster IF ............................7-1 Nr. 1. 2. 3. 4. 5. 6.

Klub Roslev IK Skive IK Koldby/Hørdum IF Thisted FC Hurup/VAIF Ørslevkloster IF

Kampe 6 6 6 6 6 6

Score Point 19-6 18 30-7 15 20-15 10 16-20 4 9-19 4 6-33 1

U-18 Piger A/11 (Pulje 817) SUB 88 - Skive IK (2) ..................................................3-1 Roslev IK - Rebild Syd................................................HHT Rebild Syd - BT/SVIF....................................................6-0 Nr. 1. 2. 3. 4. 5. 6.

Klub Rebild Syd SUB 88 Skive IK (2) BT/SVIF Højslev Station IF Roslev IK

Kampe 7 6 6 6 5 6

Score Point 36-4 21 21-11 15 19-17 9 8-28 6 8-14 3 0-18 0

Kvinder C/7 (Pulje 143)

Han fik derfor hele 200.000 dejlige kroner med sig hjem, da også en anden outsider Mads P. Dyhrberg vandt et af de 5 løb med Knozkot M. Man behøver altså ikke have viden om travløb, da lyn-bonnerne, der kan spilles for alle beløb er udfyldt af en maskine. Tillykke til vores gæst fra Karup.

Nr. 1. 2. 3. 4. 5. 6.

Vridsted IF - Skive IK (E) ..............................................2-3 Ørum SIF - Skive Seminarium B ..................................2-3 CSKA Skive - Højslev Kirkeby IF ................................2-10 Nr. 1. 2. 3. 4. 5. 6.

Klub Højslev Kirkeby IF Skive Seminarium B Ørum SIF Skive IK (E) Vridsted IF CSKA Skive

Kampe 6 6 6 6 6 6

Score Point 46-12 18 23-20 12 24-23 9 26-16 9 19-23 6 10-54 0

Team Spøttrup - FC Mors ..........................................HHT Skive IK - Thisted FC..................................................UHT SB/VT - Ørslevkloster IF ..............................................1-2 Nr. 1. 2. 3. 4. 5. 6.

Klub FC Mors Thisted FC SB/VT Skive IK Ørslevkloster IF Team Spøttrup

Kampe 7 7 6 6 6 6

Score Point 29-11 21 25-20 12 14-16 9 14-13 7 11-15 7 0-18 0

Serie 2 herrer (Pulje 14) Skals FF - Ulbjerg IF ....................................................1-1 HIF-OGF - Højslev Station IF........................................1-0 Hurup IF - Stoholm IF ..................................................2-2 Løgstrup IF - FS Midtthy ..............................................1-2 Nr. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.

Klub Stoholm IF FS Midtthy Ulbjerg IF HIF-OGF Højslev Station IF Skals FF Hurup IF Løgstrup IF

Kampe 7 7 7 7 7 7 7 7

Score Point 12-11 13 22-19 13 23-10 13 19-12 12 15-14 11 14-16 8 14-21 7 7-23 3

Serie 3 herrer (Pulje 31) Mønsted IF - Skive IK ..................................................3-3 Ørslevkloster IF - Viborg Nørremarken ........................7-0 Herrup BF - Skive IK ....................................................7-2 Viborg B67 - Ravnsbjerg IF ..........................................1-7 Mønsted IF - Feldborg/Haderup IF ..............................1-0 Nr. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.

Klub Ravnsbjerg IF Viborg B67 Viborg Nørrermarken Herrup BF Mønsted IF Ørslevkloster IF Skive IK Feldborg/Haderup IF

Kampe 7 7 7 7 7 7 7 7

Score Point 32-11 21 10-15 12 16-19 10 20-16 10 12-16 9 18-15 9 11-19 5 8-16 4

Serie 4 herrer (Pulje 63) Højslev Kirkeby IF - Højslev Station IF ........................0-6 Sparkær IF - Vridsted IF ..............................................1-2 Vinderup IK (1) - Karup/Kølvrå 07 ................................1-2 Nr. 1. 2. 3. 4. 5. 6.

Klub Sparkær IF Vridsted IF Højslev Station IF Højslev Kirkeby IF Vinderup IK (1) Karup/Kølvrå 07

Kampe 6 6 6 6 6 6

Score Point 17-12 13 16-10 13 16-11 10 13-16 8 11-12 4 7-19 3

Serie 5 herrer (Pulje 147) Sundsøre FK - IF Nordmors ........................................5-0 Nykøbing Mors IF - IF Nordmors ..................................5-0 Nr. 1. 2. 3. 4. 5. 6.

Klub Højslev Kirkeby IF (1) Sundsøre FK Nykøbing Mors IF Fuursund IF Roslev IK IF Nordmors

Kampe 5 5 6 5 5 6

Score Point 20-8 13 22-9 10 19-12 10 15-15 9 7-17 4 11-33 0

LOKALT!


16

Ugeavisen Skive-egnen

01 BMW 118i 1,9

03 PPeugeot eugeot Partner Partner 1,6 XT

Sølvm. 4d, klima, fj.bet.c-lås, kørecomputer, kør ecomputer,, BMW-cd/radio. ecomputer Merpris for alu. Km 208.000

16V Com.. Com.. Bor Bordeauxmetal, deauxmetal, 5d, 15" alufælge, fjernb. fjernb. c.lås, startspærre, startspærre, sædevarme. Km 199.000

04 VW Golf 1,9 TDi 105 Trendline. T rendline. 5d. Sortm. semi semi-klima, fartpilot, infocenter infocenter,, fj.bet.c-lås. startspærre. startspærr Km 184.000

Onsdag den 22. september 2010

05 Peugeot Peugeot 407 1,8 SR Sortm. 4d, klima, alu, fj.bet.cinfocenter, regnsensor, regnsensor egnsensor, lås, infocenter, elruder/spejle. Km 72.000

ouran 2,0 TDi 140 05 VW TTouran Trendline T rendline DSG, 7-pers. aut/triptronic, Sølvm. aut/triptr onic, klima, infocenter, fj.bet.c-lås, alu. infocenter Km 121.000

Peugeot 06 P eugeot 206 1,6 Performance S SW Stc. Blåm. A/C, alu, infocenter, infocenter, navi. startspærre. fj.bet.c-lås, startspærre. Km 138.000

KUN kr.

KUN kr.

KUN kr.

KUN kr.

KUN kr.

KUN kr.

119.900

62.900

139.900

119.900

229.900

84.900

TOPKLARGJORTE BILER AUDI A UDI 05 Audi A6 2,4 V6 Limo kørecomp. ecomp. DVD . km 163 239.9 Sortm. 6-g. kør BMW BMW 05 BMW 118 2,0 D Gråm. 5d, A/C, BMW-radio . . km 125 199.9 01 BMW 318i 1,9 infocenter ex. alu. Sølvm. 4d, klima, infocenter, km 208 kr. 119.9

C H RYS L E R CHRYSLER Voyager 3,3 V6 03 Chrysler Grand Voyager Grønm. alu, fj.bet.c-lås . . . . . km 109 195.9 97 Chrysler Stratos 2.5 LE Aut Grønm. 4d, alu . . . . . . . . . . . . km 272 44.9 CITROEN CITROEN Citroen Berlingo 1,6 HDi 110 hk 09 Citroen Multispace. Metal, A/C, alu . km 28 på vej Multispace. 09 Citroen Citroen Berlingo 1,6 i Advance Rødm. Alu, 1 ejer . . . . . . . . . . km 23 179.9 07 Citroen Citroen C5 2,0 HDi Elegance weekend Stc Sølvm. klima, kørecomp kørecomp . . . . km 179 159.9 08 Citroen Citroen C4 1,6 16V VTR Coupe Koksm. 3d, alu, fartpilot, A/C . km 23 145.9 06 Citroen Citroen C5 1,6 HDi Elegance wekend Stc. Koksm. klima, regnsensor regnsensor . . . km 188 134.9 05 Citroen Citroen C5 1,8i 16V Prestige Prestige Sølvm. 5d, klima, fj.bet.c-lås . km 131 109.9 D ODG E DODGE 09 Dodge Caliber 2,0 CRD SE Sølvm. A/C, 6 gear, gear, 20 alu . . . km 13 249.9 F Fiat iat 10 Fiat 500C 1,2 Lounge Start&stop cab. Rød, A/C, alu, park-sensor . . km 6 174.8 FORD FO RD Ford Galaxy 2,0 TDci 140 Trend Trend 10 Ford Sølvm. 7-pers, klima, 6-gear . km 5 396.9

06 Jetta Jetta 1,6 Trendline Trendline Sølvm. klima, fj.bet.c-lås, fartfartpilot, infocenter infocenter,, isofix, multi multi-funktionsrat. Km 217.000

10 Ford Ford S-Max 2,0 TDCi Trend Trend Sølvm. 7-pers, klima . . . . . . . km 5 386.9 10 Ford Ford Galaxy 2,0 TDCI 140 Trend Trend Gråm. 7-pers. klima, 6-gear . km 13 396.9 Trend 10 Ford Ford S-max 2,0 TDCI 140 Aut. T rend Sølvm. klima, elruder/spejle . km 11 386.9 10 Ford Ford Mondeo 2,0 T rend Stc. Lav beskatning Trend Sølv,, klima, el-ruder . . . . . . . . km 8 299.9 Sølv 10 Ford Ford Mondeo 2,0 T Trend rend Stc. Lav beskatning Sort, klima, el-ruder . . . . . . . . km 8 299.9 08 Ford Ford S-Max 2,0 TDCi Trend Trend 140 hk Sortm. 7-pers, klima, 6 gear . km 106 299.9 10 Ford Ford Mondeo 2,0 TDCi Econetic Stc. Sortm. kliuma, 6-g, fartpilot . . km 13 296.9 10 Ford Ford Focus 1,6 TDCI Econetic Metal, 5d, klima, el-ruder . . . . km 8 199.9 Ford Focus C-Max 2,0 TDCi Ghia 06 Ford Sortm. klima, 6-g, alu, soltag . . . km 129 196.9 rend 100 Trend Ford Focus 1,6 T 09 Ford Blåm. klima, elruder/spejle . . km 19 179.9 Ford Focus 1,6 TDCi 109 T rend Stc. 08 Ford Trend ecomp. . km 114 174.9 Sølvm. ny model, kør kørecomp. Ford Focus 1,6 TDCi 109 Stc. 06 Ford el-ruder,, s.ok.. . . km 96 139.9 Sølvm. A/C, el-ruder Ford Mondeo 2,0 TDci 130 trend trend Stc. 02 Ford Blåm. A/C, 18 alu, fj.bet.c-lås . km 315 99.9 H ONDA HONDA 01 Honda CR-V 2,0 RVSi RVSi Sølvm. A/C, alu, fj.bet.c-lås . . km 125 112.9 01 Honda Civic 1,6i ES Sølvm. klima, c-lås, infocenter . km 183 64.9 H Y UNDAI HYUNDAI 01 Hyundai Sonata 2,0 Executive Sølvm. alu, klima, kørecomp kørecomp . km 177 59.9 03 Hyundai Getz 1,3 GL Sølvm. c-lås, infocenter . . . . . km 145 56.9 KIA KIA 04 Kia Magentis 2,0 EX Sølvm. klima, alu, læderrat . . km 43 79.9 MA ZDA MAZDA 08 Mazda 6 1,8 Advance Stc. Sølvm. klima, alu, regnsensor regnsensor . km 5 265.9 08 Mazda 3 1,6 Touring Touring Blåm. A/C, fj.bet.c-lås . . . . . . km 13 175.9

10 For Fordd S-MAX 2,0 TDCi 140 Trend Trend Aut. Ny model. Grå, 5d, 2 zone klima, fj.bet.c-lås, infocenter, infocenter, fartpilot, 1 ejer. ejer. Km 11.000

MERCEDES M E RC E D E S 98 Mercedes-Benz Mercedes-Benz C250 2,5 TD Stc. Blåm. A/C, fartpilot . . . . . . . . km 524 109.9 M ITSUBISHI MITSUBISHI 08 mitsubishi Lancer 1,8 Intense Sortm. klima, alu, fartpilot . . . km 26 199.9 O PE L OPEL 09 Opel Insignia 1,8 Edition Champagnem. fartpilot . . . . . km 34 259.9 07 Opel Astra 1,3 CDTi 90 W agon Limited Wagon Stc. Blåm. A/C, 6-gear . . . . . kkm m 83 164.9 05 Opel Astra 1,4 Classic Comfort Sølvm. fj.bet.c-lås . . . . . . . . . km 114 99.9 06 Opel Corsa 1,3 CDTi 75 Enjoy A/C, j.bet.c-lås, elruder . . . . . km 26 99.9 00 Opel Zafira 1,8 16V elegance Gr ønm. A/C, alu, fartpilot . . . . km 259 69.9 Grønm. P E U G E OT PEUGEOT 07 Peugeot 307 1,6 T 6 HDi 90 Koksm. A/C, fj.bet.c-lås. fj.bet.c-lås. . . . . km 1 184.9 07 Peugeot 407 1,6 HDi Performance SW Stc. Sortm. klima, alu . . . . . . km 149 162.9 09 Peugeot 207 1,6 HDi 90 SW Stc. Sølv el-ruder, træk . . . . km 52 156.9 Sølv.. A/C, el-ruder, 05 Peugeot 407 1,8 SR Sort. klims, slu, fj.bet.c-lås . . km 72 119.9 04 Peugeot 307 2,0 HDi 90 Stc. Sølvm. alu, A/C, fartpilot . . . . kkm m 189 99.9 04 Peugeot 406 2,0 XS4 Sortm. klima, alu, infocenter . km 117 89.9 06 Peugeot 206 1,4 HDi S-line Sølvm. A/C, infocenter infocenter.. . . . . . km 109 84.9 06 Peugeot 206 1,6 performance S SW Stc. Blåm. A/C, alu, fj.bet.c-lås . . . km km 138 84.9 00 Peugeot 406 2,0 HDi ST Stc. Sølvm. alu, klima, regnsensor regnsensor . km 261 79.9 01 Peugeot 406 2,0 HDi ST Stc. Mørkrødm. klima, fartpilot . . . kkm m 298 65.9 03 Peugeot 206 1,4 HDi infocenter,, cd . . . . . km 225 59.9 LLysblåm. ysblåm. infocenter 98 Peugeot 406 3,0 V6 Sølv.. klima, alu, nysynet . . . . km 319 49.9 Sølv

RENAULT R ENAULT 10 Renualt Grand Scenic 1,9 DCI 130 Sortm. klima, 6-gear, 6-gear, fartpilot . . km 9 285.9 08 Renault Laguna III 2,0 dCi 150 Expression stc. Blåm. . . . . . km 52 235.9 Expression 08 Renault Laguna III 2,0 Expression Expression Stc. Koksm. klima, 6-gear, 6-gear, isofix. . km 31 215.9 05 Renault Grand Espace 2,2 dCi Expr Expression ession Sølvm. klima, alu, infocenter . km 219 199.9 05 Renault Modus 1,5 dCi 65 Authentique Comfort. Sortm., fartpilot . . . km 77 99.9 02 Renault Laguna II 1,6 Authentique Pack. Koksm., 5-d . . . . . . . . km 195 59.9

01 Skoda Octavia 1,9 TDI Stc. Ambiente Sølvm., 15" 15" alu, 20 km/ltr km/ltr.. . . . km 195 94.9 S UBARU SUBARU 07 Subaru Impreza Impreza 1.5 AWD-Wagon AWD-W WD-Wagon agon Sort, A/C, alu. . . . . . . . . . . . . km 63 126.9 T OYOTA TOYOTA Toyota Y aris 1,4 D4-D Soul 05 Toyota Yaris Rød, A/C, alu, fj.bet.c-lås . . . km 131 99.9 98 Toyota Avensis Toyota A vensis 2,0 Sol Grønm. Gr ønm. fj.bet.c-lås, infocenter km 217 kr kr.. 59.9

LAVPRISTILBUD LAVPRISTI LA VPRISTILBUD

00 Renault Megane 1,6 16V RXT Automatic Stc. Koksm. A/C, alu, fj.bet.c-lås. kkm m 164 kr kr.. 59.9

02 Renault Scenic 1,4 RT RT Lillam. El-ruder m 195 49.9 El-ruder,, alu . . . . . . . . kkm 01 Renault Laguna II 1,6 Authentique Pack. Sølvm., infocenter . . . . km 221 49.9 S A AB SAAB 07 Saab 9-3 1,8 T Linear Aut. Gråm. klima, fj.bet.c-lås . . . . km 07 Saab 9-3 1,8 T Linear Sortm. klima, startspærr startspærree . . . km

6 289.9 6 279.9

S E AT SEAT 09 Seat Altea 1,9 TDi 105 Extra Sølv 16"" alu, fartpilot, 1 ejer . km 54 222.9 Sølv.. 16 oledo 1,9 TDi 110 Stella 02 Seat T Toledo Sortm. A/C, fj.bet.c-lås . . . . . km 170 104.9

VAREVOGNE V ARE VOGNE Trafic 10 Renault T rafic T29 2,0 dCi 115 L2H1 Hvid, 2xskydedøre, 2xskydedøre, 6-gear . . km 0 169.9 07 VW Touran Touran 2,0 TDi 140 Highline Van Van + MOMS Hvid, klima, 6-gear, 6-gear, alu . . . . . km 69 146.9 Vitara 03 Suzuki Grand V itara 2,0 D Infocenter,, træk . . . . . . . km 121 109.9 Sølv Sølv.. Infocenter 06 Peugeot Boxer 290M 2,2 HDi Kassevogn Sølvm. infocenter. infocenter. . . . . . . . . . km 39 92.9

VW 08 VW Tiguan 2,0 TDi 140 Sport&Style 4M Sortm. klima, 6-gear 6-gear,, 17 alu . . km 46 409.9 09 VW Touran Touran 1,9 TDi 105 United Sølvm. 7-sæder, 7-sæder, klima, isofix . . km 23 324.9 05 VW Touran Touran 2,0 TDi 140 Trendline Trendline DSG Sølvm. aut.gear, aut.gear, klima, alu . . . km 121 229.9 04 VW Golf 1,9 TDi 105 Trendline Trendline Sortm. klima, fartpilot . . . . . . km 184 139.9 06 VW Jetta 1,6 Trendline Trendline Sølvm. klima, elruder/spejle . km 216 134.9 00 VW Passat 1,6 Variant Variant Stc. Sortm. A/C, startspærr startspærree . . . . km 241 69.9 00 VW Bora 2,0 Trendline Trendline Gr ønm. alu, fj.bet.c-lås Grønm. km 237 kr kr.. 59.9

96 Alfa 146 1,6 L Rød, 5 d . . . . . . . . . . . . . km 212 97 Mazda 626 1,8 LX Blåmetal, 5d . . . . . . . . . . km 259 96 Peugeot 405 1,6 Style Stc. Rød, 5d . . . . . . . . . . . . . km 177 Citroeb 98 Citr oeb Xsara 1,6i LX Sølv,, 5d . . . . . . . . . . . . . km 192 Sølv Toyota 96 T oyota Carina 2,0 GLI Grønmetal. 4d . . . . . . . . km 290 RT 98 Renualt Megane 1,4 R T Blå, 4d . . . . . . . . . . . . . . km 215 Ford 97 For d Mondeo 1,8 Stc. Gråmetal, 5d . . . . . . . . . km 290 Citroen 95 Citr oen ZX 1,4 Rød, 3d . . . . . . . . . . . . . km 180

29.9 27.9 29.9 26.9 22.9 22.9 22.9 15.9

FINANSERING KLARER VI OGSÅ Variabel rente fra 3,95%

S KODA SKODA 07 Skoda Octavia 2,0 TDi Elegance Blåm. klima, park-sensor . . . . km 120 196.9 08 Skoda Fabia 1.4 TDi 80 HK Stc. Koks, facelifted model . . . . . . km 27 164.9 03 Skoda Octavia 1,9 TDi Ambiente LLysblåm. ysblåm. A/C, fartpilot . . . . . . km 216 104.9

V OLVO VOLVO olvo V50 1,6 VFL Stc. 05 V Volvo Gråm. klima, kørecomputer kørecomputer . . km 69 185.9

4,95%

07 opel Astra Astra 1,3 CDT CDTii 90

08 Skoda Skoda Fabia 1,4 TDi 80

08 For Ford d S-Max 2,0 TDCi

08 Renault Laguna Laguna III 2,0 dCi

Wagon Limited Stc. Blåm. Wagon A/C, 6-gear 6-gear, fj.bet.c-lås, fart fart-pilot, infocenter. Km 83.000

GreenLine GreenLine Combi. Gråm. 5d. klima, 15" alu., fjernb. fjernb. c.lås, infocenter, el-ruder/spejle. infocenter, træk, 24 km/ltr. km/ltr. Km 28.000

Trend, T rend, 7-pers. Sortm. klima, 6-gear,, kørecomp. 6-gear kørecomp. regnsensor. regnsensor egnsensor.. Merpris for alu. Km 106.000

150 Expr Expression ession Stc. Blåm. klima, 6-gear, 6-gear fj.bet.c-lås, infocenter, regnsensor. egnsensor. Km 52.000

Fast rente fra

KUN kr.

KUN kr.

KUN kr.

KUN kr.

KUN kr.

KUN kr.

134.900

386.900

164.900

165.900

299.900

235.900

10 Fiat 500C 1,2 Lounge Lounge

10 For Fordd Galaxy 2,0 TDCi 140

10 Renualt Gr Grand and Scenic 1,9

Start & stop Cabriolet. Rødm. 3d ,A/C, alu, park-sensor park-sensor, infocenter,, fj.bet.c-lås. infocenter Km 6.000

Trend. Ny model. 7 pers. Trend. Gråm. 2 zone klima, køl i gear,, infocenter handskerum, 6 gear infocenter. Km 12.000

DCI 130, 7-pers. Gråm. klima, 6-gear, 6-gear fj.bet.c-lås, fartpilot, infocenter, regnsensor. egnsensor. Km 9.000

10 Ford Ford Mondeo 2,0 TTrend rend Stc. Sølvm. 5d, 2 zone klima, parkeringssensor for og bag, fartpilot, infocenter, infocenter, startspær startspær-rre, e, varme i forrude. Km 8.000

08 VW Tiguan Tiguan 2,0 TDi 140 Sport & Style 4M. 4M. Sortm. klima, alu, 6-gear, fartpilot, kørecomputer, 4xelruder. Km 45.000

KUN kr.

KUN kr.

KUN kr.

KUN kr.

KUN kr.

299.900,-

409.900

174.900

396.900

285.900

www.bsauto.dk www .bsauto.dk Besparelse Bespar else ihht. DK-listepris, excl metallak og levering

A16 A16 s Ørum s 8830 8830 Tjele Tjele s Tlf. Tlf. 86 65 31 31 11 11

KUNDEVENLIGE KUNDEVENLIGE ÅBNINGS ÅBNINGS TTIDER: IDER: Hverdage: 8.00 – 17.30 Hverdage: Weekend Weekend 10.00 – 16.00

Komplet lagerliste Komplet på www www.bsauto.dk .bsauto.dk

Serviceværksted Med forbehold for trykfejl og prisændringer prisændringer..


Uge 38