Issuu on Google+

en-skive.dk www.ugeavis UGE 23 · 2010 Onsdag d. 9. juni · 17. årgang

HVER UGE: Krydsord · Gratis tillykkeannoncer · Kramkisten · TV program · Det sker

Stoholm Revisionskontor

Dahl, Rask & Partnere

Alle

Kæmpe K æmpe

Store S tore flott flotte e

Tyrolerschnitzler T yrolerschnitzler

Ribbenstege R ibbenstege

3995

Svinemørbrad S vinemørbrad

95

Pr. P r. stk stk..

39

1,3-1,5 kg

Pr. P r. stk stk..

95

Tilbuddene gælder til og med Tilbuddene lørdag lør dag den 12. juni 2010.

SLAGTEREN I HØJSLEV

Kalkun Kalkun Gordon G ordon Bleu

TLF.: 97 53 50 43

49

VVS

opgaver

lskud ti s e g ø s n a k r e d k H us arme! til jordvarme & solv Medlem af

Varmepunpeordningen

www.slagteren-hojslev.dk

Skiveegnens største skov- og havebutik

LARS BONDE · BILSTRUPVEJ · 7800 SKIVE · TLF. 97 52 62 20 www.larsbonde.dk Skiveegnens største skov- og havebutik

FR 2211 R Motor: 10,5 hk. Klippebredde: 94 cm. Klippehøjde: 25-75 mm. Bagudkast. KR.

19.995.-

LT 2213 Motor: 12,5 hk. Klippebredde: 77 cm. Klippehøjde: 20-80 mm. KR.

ØK Lund

Midtvest Ortopædi nu også i Skive

Statsautoriseret revisionsaktieselskab

ØSTERRISVEJ 2 - 7840 HØJSLEV

95

10 stk stk..

49

Lund er klar til Byfest

Vestergade 6 · 7850 Stoholm · Tlf. 97 54 16 00 · Fax 97 54 16 37

Til dig der kan smage forskel....

2 stk stk..

Familie & Samfund sætter skub i sommeren

Sundhed

Læs i denne uge:

Skive Festival 2010

GARANTI FOR KVALITET

Jordvarme Varmepumper Solvarme Olie Gas Ventilation Bio brændsel

32 • Jannik ferie uge .. 27+28+ 33 • Lone ferie uge .... 28+32+ +31 • Helle ferie uge ........ 30 31 • Benny ferie uge .. 29+30+

v/Benny Enoksen Hansen Thinggade 4 · 7800 Skive ·

Tlf. 97 52 56 10

www.skiverengoringscenter.dk

Udlejning af: • Tæpperenser • Polérmaskine • Gulvsliber

• Industrisuger • Multistripper • Gulvvaskemaskine

V V S In st al la tø r

Janus Godsk Tlf: 40 16 20 22

9.995.-

Se flere stærke tilbud på www.skive-trykluft.dk

FERIEPLAN 2010:

vvs@janusgodsk.dk · www.janusgodsk.dk

v/Morten Bilstrup · Yde Centret Skyttevej 11 · 7800 Skive · Tlf. 97 52 37 99 E-mail: info@fnugfriskive.dk


2

Ugeavisen Skive-egnen

Meddelelser

Gudstjenester Sommergudstjenester med kaffebord Torsdag den 17. juni kl. 14.00

www.cinema3.dk Billettlf. 70 70 14 64 6N\WWHYHM Ăƒ  6NLYH

er der gudstjeneste med altergang i Ă˜rslevkloster kirke.

Tilmelding til kaffebord i sognehuset og evt. buskørsel senest tirsdag d. 15. juni pü tlf. 9753 9600 / 9753 8024.

Danmarkspremiere Gallapremiere med buffet

Tors. 10/6 til ons. 16/6 kl. 17.00 & 19.00

Ă˜rslevkloster menighedsrĂĽd

Being bad is not for pussies!

Danmarkspremiere

Juni - juli 2010

FLYTTESALG Søndag den 13. kl 14-16 er der salg af møbler og andre ting fra Hejlskov prÌstegürd, Hejlskovvej 100. Helmi og Jeppe Jensen

TANDLÆGE Ejvind Steen Olesen

Med i Biografklub Danmark Tors. 10/6 til ons. 16/6 kl. 18.30 & 21.10

Søbyvej 8 ¡ Højslev ¡ Tlf. 97 53 60 11

Ă˜rslevkloster

Ă˜ Ă˜rum Kirke

Konsultation Man., tirs., tors. . . . . . .8.00-17.00 Onsdag . . . . . . . . . . . .8.00-12.00 Fredag . . . . . . . . . . . . .8.00-15.00

Højslev Kirke Torsdag den 10. juni 2010 Højslev Ældrecenter kl. 14.30

Barbara Landmark

Danmarkspremiere

Tors. 10/6 til ons. 16/6 kl. 19.00 & 21.30

Søndag den 13. juni 2010 - 2. søndag efter Trinitatis Dommerby Kirke kl. 9.00 Barbara Landmark Lundø Kirke kl. 10.30 Barbara Landmark Stoholm Kirke kl. 10.30 Kirsten Krab Koed Kobberup Kirke kl. 19.30 Musikgudstjeneste Barbara Landmark Ă˜rslevkloster Kirke kl. 10.30 Erik Mostrup

Ă˜ster Dalsgaard Ă˜kologi - den Ă˜kologiske gĂĽrdbutik

ateamfilmen.dk

Danmarkspremiere

Tors. 10/6 til ons. 16/6 kl. 16.45 Lør. 12/6 & søn. 13/6 ogsü kl. 14.00

Åbningstider: Torsdag & fredag kl. 13.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 14.00

Ons. 9/6 kl. 17.00 Tors. 10/6 til ons. 16/6 kl. 16.30

Torsdag den 17. juni 2010 Ă˜rslevkloster Kirke kl. 14.00 SparkĂŚr Kirke kl. 19.00

Kvalitetsprodukter fra lam, gris og og okse af egen produktion Diverse øko-kolonialvarer Ă˜kologiske børnetøj!

minbedstefjende.dk

Ons. 9/6 kl. 17.30 & 20.30 Tors. 10/6 til ons. 16/6 kl. 20.45

Søndag den 20. juni 2010 - 3. søndag efter Trinitatis Ă˜rslevkloster Kirke kl. 9.30 Bjarke Møller-Sørensen kl. 10.30 Bjarke Møller-Sørensen Dommerby Kirke Stoholm Kirke kl. 10.30 Else Bjerg AnlĂŚgsgudstjeneste Gammelstrup Kirke kl. 9.15 Else Bjerg

Ă˜ster Dalsgaard Ă˜kologi StĂĽrupvej 24, Dommerby ¡ 7840 Højslev ¡ Telefon 97 53 63 38 Ons. 9/6 kl. 21.15 Sidste gang!

Ons. 9/6 kl. 21.00 Lør. 12/6 & søn. 13/6 kl. 14.00 Sidste gang 13/6 RUSSELL CROWE CATE BLANCHETT

Se mere om os pü: www.oesterdalsgaardøkologi.dk

Stor interesse for direktørjob

Sensommergudstjeneste Kirsten Krab Koed

Si’ tillykke

Søndag den 27. juni 2010 - 4. søndag efter Trinitatis Ă˜rslevkloster Kirke kl. 9.30 Jeppe Jensen Feldingbjerg Kirke kl. 9.00 Kirsten Krab Koed Ă˜rum Kirke kl. 10.30 Jeppe Jensen Højslev Kirke kl. 10.30 Barbara Landmark SparkĂŚr Kirke kl. 10.30 Kirsten Krab Koed Lundø Kirke kl. 19.00 Barbara Landmark Torsdag den 1. juli 2010 Højslev Ældrecenter kl. 14.30

Bjarke Møller-Sørensen

UIP.DK

Ons. 9/6 kl. 18.30 Lør. 12/6 & søn. 13/6 kl. 14.15 ŠD I S N EY

FRA PRODUCENTEN AF �PIRATES OF THE CARIBBEAN�

Da Skiveegnens Erhvervsog Turistcenters nuvÌrende direktør, Jens E. Christensen, har valgt at fortsÌtte sit arbejdsliv som seniorkonsulent pü centeret, har SET i løbet af maj müned annonceret efter en fremtidig direktør. - Ansøgningsfristen er netop udløbet og jeg mü sige, at der har vÌret utrolig stor interesse for jobbet, fortÌller bestyrelsesformand Kristen Hedegaard, der sammen med nÌstformand Susanne Jensen, borgmester Flemming

Eskildsen og centerets souschef Jeanne Søgaard, udgør ansÌttelsesudvalget. Kristen Hedegaard oplyser, at Erhvervs- og Turistcenteret har modtaget 42 ansøgninger fra højt kvalificerede ansøgere med relevant faglig og jobmÌssig baggrund til at kunne bestride jobbet.

Guldbryllup

-Nu er proceduren med udvÌlgelse og samtaler sü güet i gang, siger formanden, der fortÌller, at navnet pü den nye direktør forventes offentliggjort sidst i juni.

Der er ikke morgensang!

Doris og Denhardt Balleby, Jens Hansensvej 15, Nr. Søby, fejrer guldbryllup fredag den 11. juni.

Søndag den 4. juli 2010 - 5. søndag efter Trinitatis Ă˜rslevkloster Kirke kl. 10.30 Jeppe Jensen Kobberup Kirke kl. 10.30 Kirsten Krab Koed Stoholm Kirke kl. 9.00 Kirsten Krab Koed Ă˜rum Kirke kl. 9.30 Jeppe Jensen Dommerby Kirke kl. 9.00 Bjarke Møller-Sørensen Lundø Kirke kl. 10.30 Bjarke Møller-Sørensen Fredag den 9. juli 2010 Ă˜rslevkloster Kirke kl. 9.00

Jeppe Jensen Pilgrimsandagt

Begravelser 85 ĂĽr

Ugeavisen Skive-egnen Viborgvej 116 ¡ 7800 Skive ¡ Tlf. 97 53 51 51 ¡ Fax 96 16 51 03 Din lokale avis der bringer de lokale historier hver uge üret rundt og sü lige til døren!

ÅBNINGSTIDER: I Mandag til torsdag kl. 8.00 - 16.00 Fredag kl. 14.00 ¡ Lørdag lukket NORMALE INDLEVERINGSFRISTER: I Fredag kl. 12.00 - mindre annoncer mandag kl. 10.00 PRODUKTION: I Tryk: Skive Folkeblad Oplag: 5.715 eks. Ugeavisen SKIVE-egnen omdeles hver onsdag til samtlige husstande i Højslev og dele af Skive: Egeris, Brürup og Hjaltesvej. Affotografering af redaktionelt stof og annoncer er forbudt uden tilladelse! Ugeavisen tager forbehold for evt. fejl & prisÌndringer i tekst og annoncer.

ANNONCER: Henrik Pedersen I Telefon: 9753 5110 henrik@grafisk-bureau.dk

REDAKTĂ˜R: Anette Thygesen I Telefon: 9753 5151 anette@grafisk-bureau.dk

Claus Haven I Telefon: 9753 5103 claus@grafisk-bureau.dk

Bogholderi I Telefon: 9753 5110 regnskab@grafisk-bureau.dk

Mona Hansen I Telefon: 9753 5110 mona@grafisk-bureau.dk

www.ugeavisen-skive.dk

REDAKTIONELT: I grethe@grafisk-bureau.dk

Jens Korsgaard, AadalsvÌnget 2, 7840 Højslev fylder onsdag den 9. juni 2010 85 ür. Tillykke!

97 52 01 50 Svarer hele døgnet Trier Skovgaard Christensen

Jens Iversen

Møllegade 2 ¡ Skive www.klochs.dk

Tlf. 97 52 08 98 Vi er der, nĂĽr du har brug for os. Vestergade 14 . Skive . boudigaard.dk

Paw Bergen

Søren Toft

Søren Boudigaard


Ugeavisen Skive-egnen

3

UGENS HOROSKOP fra PIB Copenhagen Uge 23 Vædderen 20.3-19.4 I denne uge er det vigtigt, at du får styr på tingene, så du undgår uventede overraskelser. Den økonomiske situation er ikke til de store udskejelser.

Formand for Familie & Samfund igennem mange år, Maja Jensen.

Tyren 20.4-20.5 I denne uge kan du komme i en situation, hvor du skal træffe et valg af betydning. Vær omhyggelig med at gennemtænke fordele og ulemper, før beslutningen træffes.

Tvillingerne 21.5-20.6 Du kan i denne uge opleve, at dine følelser svinger meget. Nogle af dine kolleger vil måske give dig modstand i en sag du brænder for. Hold en stille weekend.

Krebsen 21.6-21.7 I den kommende uge vil det være en fordel for dig at være godt forberedt, så du undgår forhastede beslutninger. Vær opmærksom på at tage den med ro ind imellem.

Løven 22.7-22.8 Du skal ikke regne med, at alle dine planer for den kommende uge vil blive ført ud i livet. Der kan komme en uventet situation midt i ugen, som du må tage stilling til.

Jomfruen 23.8-22.9 Du vil i denne uge få mulighed for at lære en bekendt bedre at kende. Det vil give dig et nyt syn på personen. Vær sammen med dine nærmeste i weekenden.

Familie & Samfund Festival-formand er tilfreds Ørslevkloster Af Grethe Frederiksen grethe@grafisk-bureau.dk Efter fire dages Skive Festival med kanongodt sommervejr og med et festfyrværkeri af musikoplevelser udtrykker festival-formand Henrik Kirketerp-Møller kun ovenud tilfredshed med arrangementet. For første gang var navnet i år Skive Festival, men placeringen var den samme – på Strandtangen ved havnen i Skive, og her kommer næste års festival også til at foregå, trods forskellige rygter om det modsatte, fastslår formanden. – Vi er mere end godt tilfredse med hele forløbet, trods

lidt færre besøgende end sidste år, siger han. Vi landede vel på en 22-23.000 gæster i alt, og det skyldes bl.a., at de fire dages festival i år kun bød på en enkelt fridag, nemlig lørdagen, for de fleste, mener han. Sidste år faldt grundlovsdag, og dermed en fridag, jo om fredagen. Og også det, at det lige nu er eksamenstid for mange af de unge mennesker, tror han spiller en afgørende rolle for besøgstallet. Vi solgte mange en-dages billetter til onsdag og torsdag, hvor amerikanske Green Day og tyske Rammstein gav topunderholdning for alle pengene, oplyser han videre. Det var virkelig navne, der trak. Men også fredag og lørdag med deres varierede udbud

I denne uge vil du kunne opleve, at alt, hvad du foretager dig, vil lykkes. Dette skyldes din gode fantasi. En af dine nærmeste ønsker et godt råd fra dig.

ØRSLEVKLOSTER: Der arrangeres grillaften i anlægget tirsdag den 15 juni, hvor ALLE er velkomne. Som et nyt initiativ har bestyrelsen der består af formand Maja Jensen, næstformand Jytte Thomsen, sekretær Lis Skovby, Edith Hørby og kasserer og PR-ansvarlig Hanne F. Refslund, besluttet at årets grill fest skal foregå i anlæg-

get i Hald, der med sine smukke rammer, helt sikkert kan løfte stemningen, sammen med Ove Pedersen og hans spillemænd der vil underholde aftenen igennem. Der er lagt op til en afslappet aften, for både unge og ældre, det eneste man selv skal sørge for, er service og drikkevarer!

Det er også din redaktion! Ørslevklostervej 107 Hald · Tlf 97 53 80 03

- eller så længe lager haves

Carlsberg pilsner

Skorpionen 23.10-21.11

150 cl.

8995

Pr. kasse

Skytten 22.11-20.12

+ pant

Tulip Pålækker

I den kommende uge kan du opleve, at det er andre, der træffer beslutningerne. Sørg for at gøre opmærksom på det, du er god til, og hold fast i dine meninger.

Der tages forbehold for udsolgte varer og trykfejl!

Nikoline appelsin

30 flasker. 33 cl.

I den kommende uge gælder det om at bevare jordforbindelsen. Hvis du har alt for vilde ideer, kan du kun blive skuffet. Økonomien er i bedring, så forkæl dig selv.

Der kan i denne uge være mere selskabelighed end normalt. Sørg for at deltage aktivt i alle festlighederne. Kærlighedslivet vil blomstre op sidst på ugen.

Vi satser på at ramme bredt med vores program, og det kan vi se, vi har gjort i år, siger Henrik Kirketerp-Møller, der allerede nu har forhandlinger igang med rigtig spændende udenlandske navne, så også næste års festival kan blive et tilløbsstykke. Han vil dog ikke røbe nogen navne endnu, men tror og håber, der kan blive god grund til at lægge en Skive Festival billet under juletræet i år.

- sætter skub i sommeren...

Tilbud til og med søndag

Vægten 23.9-22.10

Stenbukken 21.12-19.1

var rigtig pænt besøgt, og som sædvanlig bød camp’en på masser af mennesker og høj stemning.

Pr. flaske

www.huseksperten.dk post@huseksperten.dk

Carl Henrik Tallaksen Statsaut. ejendomsmægler, Indehaver, M.D.E.

Tlf. 2390 7800

+ pant

Gammel Dansk el. Taffel Akvavit 70 cl.

Flere varianter. 80-100 g.

Viborgvej 77 7800 Skive

795

Frit valg 2 pakker

89

00 + pant

TILBUD TORSDAG-SØRDAG

25

00

Victors kylling 250-300 g. Flere varianter.

Vandmanden 20.1-18.2 Du vil i den kommende uge opleve at være med i flere diskussioner end normalt. Du giver dine omgivelser mange nye informationer. Økonomien er noget stram.

Udlejning af:

Danske tomater

• Jukeboks

• Softice maskiner

Kl. 1.

• Slushice maskiner

12

• Hoppeborge Fiskene 19.2-19.3 Du skal i den kommende uge være opmærksom på ikke at sætte dig selv for meget i centrum, da det kan virke generende for dine omgivelser. Hold en stille weekend.

• Rodeotyr • Sumodragter • Fadølsanlæg

• Popcorn maskiner

1000

Spar Baguette

10 stk.

m/hvidløg. 2 stk. pk. á 350 g.

95

3 pakker

25

00

TIPS & LOTTO

Åbent alle ugens dage

Bestilling på tlf. 22 33 92 56 Se mere på www.jk-udlejning.dk

Frit valg

7.30 - 19.00

Håndkøbsudsalg fra STOHOLM APOTEK


4

Ugeavisen Skive-egnen

SMĂ˜RREBRĂ˜D

Ugepakke:

Husk vores lĂŚkre Forhandler

Ring og bestil !

Ure, Ìdelstene, guld og sølv.

Omega, Tissot, Calvin Klein, Certina, Cartier, Georg Jensen, Kosta Boda, Orrefors.

97 53 50 58 BENTA’S CAFETERIA & SELSKABSLOKALER Vinkelvej 15A ¡ Højslev ¡ www.bentas-cafeteria.dk

Hobby Huset A/S Søbyvej 35 ¡ Højslev

Tlf. 97 53 51 13

¡ Tøj til tidens kvinder ¡ Man. lukket - Tirs.-fre. 12-18 - Lør. 10-15 Nørregade 10 ¡ 7850 Stoholm

Nørregade 1 ¡ Skive Tlf. 97 52 03 35 - 97 52 00 42

800 g oksefars 800 g skinkefars 600 g gryderet 4 koteletter 1 stk. fyldt kalkunbryst 8 stk. hjl. frankfurtere 1 hjemmelavet pizza 7 middage til 4 pers.

349.-

Stort udvalg i: Konfirmation ¡ Kuverter Kort ¡ Special papir Indbydelser Børneklip ¡ Scrappapir

7FTUFSHBEF4UPIPMNUMG 4DU.BUIJBTDFOUSFU7JCPSHUMG XXXTUPIPMNTMBHUFSEL

Tlf. 97 54 14 51

Se mere pĂĽ: www.stoholm-slagter.dk Pronature

HUNDEFODER BETAL FOR 15 KG

Køb 18 kg

Dommerby Papir Viborgvej 116 ¡ 7800 Skive Telefon: 97 53 51 10 Åbningstider: Man.-tors.: 10 -16 Fre.: 10 - 14 ¡ Lør.: 10 - 13

Vi er pĂĽ Facebook

TILBUD POSE MED 18 KG

38500

Hver 6. sĂŚk GRATIS!

www.midtjyskbioenergi.dk ¡ Pejse- & biobrÌndsel

Søbyvej 37 ¡ 7840 Højslev

Telefon 28 72 68 33

Uge 21

Støt op om din lokale ugeavis - meld dig ind i gruppen!

VINDERE UGE 22:

HUSK:

KLIP KRYDSORDET + DENNE KUPON UD OG SEND DEN TIL: Ugeavisen Skive-egnen Viborgvej 116, 7800 Skive Mrk. kuverten “Krydsord�

Navn Adresse Postnr. og by Du kan frit vÌlge, hvilken af krydsordssidens annoncører, du ønsker gavekortet udstedt til. Gavekort ønskes til

Lilly Lajgaard VibevĂŚnget 7, Breum 7870 Roslev -Karl Andersen Ă˜sterrisvej 13 7840 Højslev

Hvis du ikke modtager et gavekort til tiden, skal du huske at ringe pĂĽ tlf. 97 53 51 10 og fĂĽ det tilsendt senest 14 dage efter din kryds er udtrukket.

Ugeavisen Skive-egnen ønsker tillykke med gevinsten! - gavekortet tilsendes med posten.

Besvarelser uden ønske pü butik fra denne side er ugyldige og kan ikke udtrÌkkes som vindere...

Krydsordsbesvarelsen skal vĂŚre os i hĂŚnde senest mandag kl. 10.00.

VIND 2 GAVEKORT a’ kr. 100,VÌlg hvilken forretning her pü siden, du ønsker gavekortet udstedt til AflevÊr din løsning senest mandag kl. 10.00


Ugeavisen Skive-egnen

5

Det sker i

JUNI · Haze over Haarun - Harboøre Musikfestival 10. - 12. juni 2010.

- et godt sted at handle... Butikken m · Lund Byfest 11. - 12. juni 2010.

Tuborg pilsner

Lund er klar til Byfest Af Grethe Frederiksen grethe@grafisk-bureau.dk LUND: I dagene 11. og 12. juni afholdes den årlige byfest i Lund. Traditionen har eksisteret længe, faktisk i så mange år, at én af arrangørerne, Hans Peter Lauritsen, faktisk ikke helt er klar over, hvor mange gange den lokale byfest er løbet af stabelen. Den er der bare hvert år. Nu foregår det hele ved pladsen ved forsamlingshuset, og der plejer at være rigtig god opbakning fra hele byen, siger Hans Peter, og det håber vi selvfølgelig også på i år. Programmet er i hvert fald alsidigt, og hovedattraktionen i år er som noget nyt bagagerumssalg, der foregår om lørdagen. Her er alle vel-

33 cl.

komne til at møde op og åbne deres bagagerum, der forhåbentlig er fyldt med alskens gode varer, som andre kan have lyst til at byde på. Mangen en rask handel kan gode blive foretaget her, mener arrangørerne. Fredag bliver der spændende lokalopgør i fodbold, og af andre ting på programmet nævner Hans Peter børneoptog, musikopvisning, fælles kagebord lørdag, som plejer at være et tilløbsstykke, udstilling af amerikanerbiler, og ikke mindst, fællesspisningen lørdag aften, der altid er en rigtig hyggelig lejlighed til at mødes. Her får man måske en snak med andre lokale, man ikke lige ser og snakker med til daglig. Der er selvfølgelig muligheder for at købe

+ pant

Installationen reagerer på ens bevægelse. Som tilskuer bliver man optrædende. Jo mere man bevæger sig, jo mere lyd. Ild bliver til vand. Vand bliver til ild. Jo mere man stritter imod, jo mere bliver man fortæret.

Drowning/Burning udspringer af en række forskningsprojekter som Wayne Siegel har arbejdet med på DIEM (Dansk Institut for Elektronisk Musik) ved Det Jyske Musikkonservatorium i samarbejde med to centre tilknyttet Aarhus Universitet, nemlig CAVI (www.cavi.dk) og TEKNE Produktion (www.tekneproduktion.dk).

sker“ er kun tilgængelig for foreninger og “Det Hancock sodavand andre annoncører, der har annonceret deres 24 stk. i Ugeavisen Skive-egnen. arrangementer

6495

+ pant

750/400gr

3995 Skipperrejer forfriskninger under hele byfesten, og det eneste, vi vist lige mangler at få i faste rammer, er vejret, mener Hans

NR. SØB

Peter. Men foreløbig tegner det da meget godt, så Lund Byfest også i år bliver en sikker succes.

NR. R. SØBY SØButikken BY - et godt sted at N handle... v/Preben v/ Preben Andersen · Viborgvej Viborgvej 273 273 · Nr. Nr. Søby · 7 7840 840 Højslev · Tlf. Tlf. 9 97 7 53 50 66

- et- godt at handle - Butikken faste lave dage! priser! tænksted normalt - handel lokalt! med Åbentdealle ugens

Siegel har i en årrække arbejdet med musik som kan påvirkes af en dansers bevægelser. DROWNING/BURNING, som er en videreudvikling af disse projekter, er blevet realiseret med støtte fra TEKNE Produktion, Det Jyske Musikkonservatorium og Skive Ny Kunstmuseum. DANCE PERFORMANCE Ved åbningen den 12.06. kl. 15.00 vil Mette Smedegaard lave en live dance performance der aktiverer installationen. Oplev ild, vand, lyd og krop smelte sammen! De bedste hilsner – og vel mødt Skive Ny Kunstmuseum

Har du ikke modtaget

33 cl.

30 stk.

skal du kontakte Skive Folkeblad på

11495

Pr. bakke

Spar skrabeæg

95

14

+ pant

Høker pilsner

10 stk. Pr. kasse

33 cl.

95

89

+ pant

LAV PRIS PÅ MASSER Hancock sodavand AF DAGLIGVARER - HER DAG!

24 stk.

6495

+ pant

750/400gr

95

39 Skipperrejer

Frit valg

89

00 + pant

Rød Aalborg

senest onsdag

Åb

Tilbuddene gælder hele ugen...

Tuborg pilsner

Der tages forbehold for udsolgte varer samt trykfejl.

DROWNING/BURNING er en interaktiv installation skabt specielt til Skive Ny Kunstmuseum af den amerikanske komponist Wayne Siegel. Installationen består af en mindre tribune som tilskuerne kan betræde – enkeltvis eller i mindre grupper. Der er ikke noget særligt at se på. Til gengæld er der noget at lytte til, men kun hvis du selv medvirker. Når tribunen er tom, er der tavshed. Lyden forstummer. Først når en eller flere personer bevæger sig på tribunen, forvandles stilheden til et lydlandskab. Som værkets titel antyder, giver lydene klare associationer til vand og ildebrand.

· Familie & Samfund Ørslevkloster har grill aften i Hald Anlæg Tirsdag den 15. juni kl. 18.30.

8995

- verdenspremiere på Skive Ny Kunstmuseum med fernisering lørdag den 12. juni kl. 15.00 Rent teknisk er Wayne Siegels værk baseret på ”computer vision”som gør computeren i stand til at fortolke et levende billede fra et videokamera. Et computerprogram udviklet af kunstneren tolker de besøgendes bevægelser og omsætter dem direkte til lyd.

· Sommerfest i Højslev Kirkeby 16. - 20. juni 2010.

Pr. kasse

Drowning/Burning Tilskueren bliver optrædende Træd op på tribunen. Dine bevægelser forvandles til lyd: Ild bliver til vand. Vand bliver til ild……….træd nærmere.

· Sommergudstjenester med kaffebord i Ørslevkloster Kirke Torsdag den 17. juni kl. 14.00.

eller

Gammel Dansk

Taffel chips 175 g. Flere varianter.

Pr. pose

1495

NR. SØ

Lurpak Smør el. Smørbar

NR. 20 SØBY 00 2 stk.

telefon 97 51 34 11

70 cl. v/Preben Andersen · Viborgvej 273 · Nr. Søby · 7840 Højslev · Tlf. 97 53 50 66

Vi beklager ulejligheden!

- tænk normalt - handel lok lokalt! alt ! Åbent alle ugens dage!

Å


6

Ugeavisen Skive-egnen

HELSE ¡ SUNDHED ¡ MOTION & VELVÆRE Har du SMERTER? Har du ondt i ryggen, skulderen eller nakken? Lider du af muskelspÌndinger eller ledsmerter? Med nÌsten 10 ürs erfaring, tusindvis af behandlinger og den nyeste teknik pü markedet, für du her den bedst tÌnkelige behandlin.

elektro-terapi, vakuumterapi, og moxa/varmebehandling. Jeg har selv prøvet alle behandlingsmetoderne pü egen krop gentagne gange, da jeg ikke kunne drømme om at udsÌtte andre for noget jeg ikke selv havde afprøvet. Jeg bruger alt hvad jeg har erfaring for at der har effekt (uden at skade!), og det der virker godt pü den ene patient, virker ikke nødvendigvis godt pü den nÌste.

I slutningen af halvfemserne arbejdede jeg som slagteriarbejder, og udbenede oksekød pü akkord. Jeg fik selv ondt i højre skulder, og opsøgte efter noget tid en akupunktør. Jeg var meget skeptisk (og lidt nervøs!), men virkningen var fantastisk.

Derfor tager jeg mig god tid, og bliver helst ved med at behandle indtil patienten er sü symptomfri som overhovedet muligt. Nür patienten er klar til det, supplerer jeg gerne med styrketrÌningsøvelser, for det er min erfaring at trÌner man, kommer man dobbelt sü hurtigt over en skade.

Her startede min interesse for akupunktur, som jeg begyndte at studere og som nogle ür senere blev min levevej. Jeg startede med at behandle mine kolleger pü slagteriet i Struer, kort tid efter kom der flere fabrikker til, for virksomhedernes udgifter til sygefravÌr var dengang som nu skyhøje, og lidelser i bevÌgeapparatet lü øverst pü listen over sygemeldinger.

Hvor det er muligt søger jeg at klarlÌgge ürsagen til problemet, men man mü ogsü erkende at ligesü almindelige lidelser i bevÌgeapparatet er, ligesü komplekse er ürsagerne. Det er faktisk sjÌldent at et tungt løft giver smerten i ryggen, men ofte er det en cocktail af flere forskellige faktorer som kan vÌre svÌre at skille ad og gennemskue.

Jeg har i dag udført omkring 20.000 behandlinger for lidelser i bevÌgeapparatet, som derfor mü siges at vÌre min kernekompetence.

Men, nür skaden er sket er bedst at fü behandling hurtigst muligt, sü gür det langt hurtigere med at komme pü toppen igen – og i AkupunkturHuset stür vi klar med gennemprøvede og effektive behandlingsteknikker – og sü er det helt uden bivirkninger!

Jeg kan ikke hjĂŚlpe alle, men over 90% af patienterne gĂĽr herfra som helbredte eller med vĂŚsentlig lindring. Behandlingerne er som oftest en blanding af laserbehandling, akupunktur, tens/

MIDTVEST ORTOPÆDI

Midtvest OrtopĂŚdi nu ogsĂĽ i Skive &SFUTPMJEUJOEBS CF FOEĂŒSTFSGBSJO KEFUUFBNNFENFSF H UPQÂ?EJTLFIKÂ?MQ JGSFNTUJMMJOHBGPS FNJEMFS CMB t#FOQSPUFTFS Af Grethe Frederiksen t#FOTJensen, UBUJWFS to gange om ugen grethe@grafisk-bureau.dk t'PELtager BQTMFS turen til Skive og hjĂŚlper kunderne her. t%SPQGP ETPS UPTFS SKIVE: I marts mĂĽned ĂĽbnet,OÂ? BSNPH IĂŒ OEMFET CBOEBH Birch Olsen fortĂŚller de Midtvest OrtopĂŚdi ten FS 4QFDJBCarsten MGSFNTUJMMFE FTUPGTU“Ufaktisk UFLPSTFUikke at servicen afdeling i Skive, pĂĽ Vindevej t1MBTULvidere, UFS PSTFUUFS 26, hvorfra de autoriserede t#SPLCBerOEny BHFSi Skive. Midtvest Ortohar sĂĽledes allerede t)ĂŒOETZpĂŚdi bandagister og ortopĂŚdiskoFUGPEU“K samarbejdet med Skive Kommagere i samarbejde medtsy 4F-NJPSUP QÂ?EJTLGPEU“K t0S flere ĂĽr og efterfølgengehuse, lĂŚger, terapeuter ogUPQÂ?mune EJTLFUJMi SF UOJOHFSPHSFQB t4Q de viaSBUJP Dag plejepersonale nu tilbyder alFD - JBMGS OFSFNbetjent TUJMMFEFJOkunder EMÂ?H Men le former for kropsbĂĽrne center Møllegaarden. %Bder EVIBSW efterhĂĽnden blev det hele lidt hjĂŚlpemidler til brugere, BMHGSJIFEBGMFW FSBOog E“Smed de UJMEJOFIKÂ? for omfattende, af den ene eller anden grund MQFN JEMFS LBOWJBMMF SFEF mere JE BH C ZE nye lokaler er det blevet for en tid eller varigt har brug FEJHWFMLPNNFO I IPT PĂĽ gensynbekvemt bĂĽde PT for os og for for hjĂŚlp pĂĽ grund af nedsathos: kunderne at virke her i Skive. te funktioner.

Midtvest OrtopÌdi, nu ogsü med en afdeling i Skive, er et moderne bandageri og skomageri, der udvikler individuelle løsninger til den enkelte bruger.

hjĂŚlpemidler Firmaets hovedafdeling har KropsbĂĽrne adresse i Holstebro og ejes i kan vĂŚre f.eks. proteser og fĂŚllesskab af Bandagist Car- specielt tilrettet fodtøj. Hos efter kun 7JOEetFWFK par mĂĽneder t4LJWFi bedre rammer og muligheder bandagisten fĂĽr man – tit ef sten Birch Olsen, Bandagist 5M Skive mĂŚrke, atbrugerne er for at behandle hvert enkelt G ,POTVMUBUJPOFGUF  t'BY SBGUBMFt5JETCF - TUJMM taget mĂĽl glade for Rikke Søgaard og skomager- ter henvisning  NBJM! atNJE kunne mødes tilfĂŚlde i trĂĽd med brugernes UWFTUPSUP JOHUMG  en fast behandler QB mester Tina Jensen. Ud over og fremstillet det fornødne. med – FE atJEL ønsker, og det er en stor forden nystartede afdeling i Ski- Men man kan ogsĂĽ pĂĽ eget de kan sĂŚtte et ansigt pĂĽ. Vi del, slutter han. ve betjenes kunder i Herning, initiativ henvende sig hos har sĂĽledes nu fĂĽet endnu Tarm, Ringkøbing og Lemvig. Midtvest OrtopĂŚdi og f.eks. Det at vĂŚre tĂŚt pĂĽ – at pro- fĂĽ fremstillet et specielt indducere og servicere i tĂŚt kon- lĂŚg til skoene, hvis der er betakt med brugeren, nĂĽr der hov for det. opstĂĽr et behov, det vĂŚgter vi meget højt, fortĂŚller autori- Det er en meget personrelaseret bandagist Carsten Birch teret branche, vi befinder os i, Olsen , der sammen med kol- siger Carsten Birch Olsen, og legaen, skomagermester Tina vi kan da ogsĂĽ allerede nu

Har du smerter? Vi behandler effektivt

B.J. Fodpleje • Behandling af diverse fodlidelser • Udebehandling tilbydes • Konsultation efter aftale

Tlf. 97 51 02 66 v/Birgit Jensen Folmentoftvej 3 ¡ 7800 Skive

Hovedpine/migrĂŚne samt alle lidelser i muskler og led, f.eks. spĂŚndinger og smerter i ryg, nakke, skulder, albue, knĂŚ, arkillescene.

Registreret Akupunktør Thomas Borgü, RAB Brogürdsgade 4 ¡ 7800 Skive

Tlf. 28 30 41 81 Se mere pĂĽ: www.aku-huset.dk

MIDTVEST ORTOPÆDI &SFUTPMJEUJOEBSCFKEFUUFBNNFENFSF FOEĂŒSTFSGBSJOHJGSFNTUJMMJOHBGPS UPQÂ?EJTLFIKÂ?MQFNJEMFS CMB

Ă˜stergade 4C ¡ 7800 Skive 97 51 02 11 ¡ www.rud-plagborg.dk

@A>C>H@I6C9I:@C>@:GADJ>H:=ÂŁN:G

L_fWii[hf Z_jic_b$$$ @A>C>H@I6C9I:@C>@:GADJ>H:=£N:G 7bj_fhej[i[hbWl[i_iWch Zc[ZZ_]

L_fWii[hf Z_jic_b$$$

E]i c[Ze\\[djb_]jj_biakZ 7bj_fhej[i[hbWl[i_iWch Zc[ZZ_]

$$$l_^`³bf[h][hd[c[ZWdi´]d_d][d$

E]i c[Ze\\[djb_]jj_biakZ Cjd\h€€WZcia³gYV\"Z[iZgV[iVaZ $$$l_^`³bf[h][hd[c[ZWdi´]d_d][d$ 9ZccVijgigd

Cjd\h€€WZcia³gYV\"Z[iZgV[iVaZ egdiZhZ O

9ZaegdiZhZg 9ZccVijgigd >beaVciViegdiZhZg egdiZhZ O O IVcYWaZ\c^c\ 9ZaegdiZhZg O V[Z\cZi²cYZg >beaVciViegdiZhZg I^cV O Adj^hZ O =_ZbbZWZh³\ IVcYWaZ\c^c\ HVaa^c\\VYZ&Õ,-%%H`^kZÕIZaZ[dc.,*&%%'. Posthustorvet 4 ¡ 7800 SkiveV[Z\cZi²cYZg ¡ Telefon 97 51 00 29 I^cV O =_ZbbZWZh³\ Adj^hZ

t#FOQSPUFTFS t#FOTUBUJWFS t'PELBQTMFS t%SPQGPETPSUPTFS t,OÂ? BSNPHIĂŒOEMFETCBOEBHFS t4QFDJBMGSFNTUJMMFEFTUPGTU“UUFLPSTFUUFS t1MBTULPSTFUUFS t#SPLCBOEBHFS t)ĂŒOETZFUGPEU“K t4FNJPSUPQÂ?EJTLGPEU“K t0SUPQÂ?EJTLFUJMSFUOJOHFSPHSFQBSBUJPOFS t4QFDJBMGSFNTUJMMFEFJOEMÂ?H %BEVIBSWBMHGSJIFEBGMFWFSBOE“S UJMEJOFIKÂ?MQFNJEMFS LBOWJBMMFSFEF JEBHCZEFEJHWFMLPNNFOIPTIPT PĂĽ gensyn hos:

O O O

HVaa^c\\VYZ&Ă•,-%%H`^kZĂ•IZaZ[dc.,*&%%'.

,POTVMUBUJPOFGUFSBGUBMFt5JETCFTUJMMJOHUMG

7JOEFWFKt4LJWF 5MGt'BY NBJM!NJEUWFTUPSUPQBFEJEL


• Sand og grus sælges og leveres • Containerudlejning • Al vognmandskørsel udføres

Ugeavisen Skive-egnen

7

Jordbromølle Sand og Grus Vognmand Lars Laursen, Højslev

Tlf. 9753 5185 • Bil 3043 5185

Højslev Kirkeby IF - Sommerfest 2010

Sommerfest i Højs

lev Kirkeby

ONSDAG D. 16. JUNI 2010 Kl. 17.30 Fe stugeoptog m ed Kl. 18.15 Åb ningstale på H Skive Garden. Arkivfoto v/tidligere byrå øjslev K. Stadion dsmedlem Inge Kl. 18.30 Fæ Lise Lyse. lle Kl. 18.30 Fo sspisning. Invitér familien i byen til fælle dbold - Bemæ spisning. rk ændrede tider HKIF - Odden ! se/Otting - U-1 Kl. 19.30 H 5 Piger. KIF - Højslev Station IF - D ame senior. Hoppepuden vil være til fri afbenyttelse he le aftenen. TORSDAG D . 17. JUNI 20 10 Kl. 19.00 Pr æmiewhist. Al le på 15 år og opefter kan de ltage. FREDAG D. 18. JUNI 2010 Kl. 19.30 - 23 .30 Børnediskote ki - fra 1. kl. til 7. Forsamlingshuset klasse. Entré: 30,- incl . en fransk ho td og få en hygg elig aften med og og 1 sodavand. Tag ve nn masser af da ns og konkurre erne med ncer! Kl. 22.00 Tø rfisk går på sc kl. 20.00. Fors enen kl. 22. Teltet åbner fo r øl- og pølses alg 150 kr. Ve d indgangen alg er prisen 175 LØRDAG D. kr. 19. JUNI 2010 Kl. 9.00 - 9.30 Friluftsgudstje Kl. 9.30 - 11.0 neste. 0 Gratis morge nkaffe med ru ndstykker. “Kvartalen” gi Kl. 10.00 - 11 ver! -45 Cykelsponsorlø Kl. 12.00 - 14 b .00 US Star Raide - se omtale i festprogram met. rs deres flotte am kommer med Kl. 12.15 - 13 erikanerbiler. .00 Lo ka l dyst - tovtræ Kl. 13.00 - 13 kning eller ha .45 Skive Linedanc mmerslag. Kl. 19.00 e Årets sommer kommer og giver opvisnin g. fest 2010 i telte Musikken leve t res af Tailors. på stadion. Teltet vil være op Tilmelding: Se varmet. ne til Rasmus Nie st onsdag den 16. juni 2010 ls mail: rasmus@ en, tlf. 27 15 21 57, nova-c.dk elle r i kiosken i te SØNDAG D. ltet. 20. JUNI 2010 Kl. 14.00 Pl ad Kl. 14.00 To sen åbner - hoppeborgen Entré 150 kr. vil være klar. mbolaen åbne rKl. 15.00 Ka Spar Nr. Søby og i forsalg hos gekonkurrenc kom og vind fine præmier. Højslev Kirkeby IF, Tilmeld dig i “k e og efterfølgende kaffebo tlf. 27 15 21 57. rd. iosken” senest Kl. 16.00 Fe den 18. juni. stlig afslutning 175 kr. v/indgan hatteteater. gen. Grillen er tænd TØJ TIL FAR OG SØN t, og baren åb Hoppeborgen en hele dage n. e er til fri afbe 7850 STOHOLM . TLF.Ark9754 nyttelse hele ivfoto dagen. v/ Jan og Niels Würtz

5

TØMRERFIRMAET SKOVGÅRD ApS

Fredag den 18.

v/Brian Skovgård Ørslevklostervej 99, Hald Mobil. 27 51 83 67 Ørslevklostervej 58a DK 7840 Højslev Hjem. 97 53 81 28 Telefon 9753 7300

juni 2010

Tørfisk

atter tid til at Vognmand Jordbromølle Sand og Grus Lars Laursen, Højslev Åben alle ugens dage fra kl. 7.30 - fe 19.00 ste i byen! Vognmand Lars Laursen, Højslev Arkivfoto

Kvalitet til professionelle

Tlf. 9753 5185 TIPS 3043 • LOTTO5185 • HÅNDKØBSUDSALG Tlf. 5185 • Bil Bil 9753 3043 5185 UDLEJNING AF DVD-FILM Aftørringspapir Flydende cremesæbe Rengøringsprodukter Handsker Produkter til ind- og udvendig klargøring af bilen

· Håndrens · Jumbo doseringsog vaskeanlæg · Rengøringsprodukter · Spray produkter · Vaskepulver · Vikanbørster

Jens Hansensvej 4 7840 Højslev Tlf. 9753 5600 • Fax 9753 6343 www.borgehansenvvs.dk

v/ Jan og Niels Würtz Åbent alle ugens dage

Tlf. 9753 6999

KlarTek Danmark

Også salg til private (bedst om formiddagen)

1097

Ørslevklostervej 107 Hald · Tlf 97 53 80 03

Lundøvej 49 · Højslev Kirkeby Tlf. 9753 7111 · Fax 9753 7230

E-mail: info@klartek.dk www.klartek.dk

to

En aften med

og grus sælges og leveressælges og leveres •• SandSand og grus • Containerudlejning •• Al Containerudlejning vognmandskørsel udføres KØBMANDEN I HALD Så •Jordbromølle Al vognmandskørsel udføres er det Sand og Grus

· · · · ·

Arkivfo

Østerrisvej 8 . 7840 Højslev · Tlf.

Østerrisvej 8 . 7840 Højslev

Åbningstider: Mandag lukket · Tirsdag-onsdag kl. 15.00-21.00 Torsdag-fredag kl. 11.00-21.00 · Lørdag-søndag-helligdage kl. 15.00-21.00

6

7.30 - 19.00

97 53 69 99 TIPS & LOTTO

Friske blomster fra Kornblomsten

Håndkøbsudsalg fra STOHOLM APOTEK

Ugeavisen n e n g e e v i k S

Vi ønsker alle en god byfest!

5

st fe r e m m o S d o g r e k - øns y b e k ir K v le js ø H i e til all

35


8

Ugeavisen Skive-egnen

En Natteravn gør en forskel - og et bolsje baner vejen Danmarks ca. 6.500 frivillige Natteravne holdes i gang af bl.a. lokale sponsorater. Skiveafdelingen har efterhånden eksisteret i 8 år, og logobolsjer sponseret af SPARBANK fulgte i sidste uge med Natteravnene rundt på deres færden under Skive Festival. SPARBANK som sponsor Om SPARBANKs bevæggrunde for at sponsere Natteravnene på denne lidt utraditionelle måde fortæller privatkunderådgiver Susanne Bedsted: ”Banken støtter gerne et så godt formål, som Natteravnene vitterligt er. At så mange voksne på frivillig basis bruger så meget tid på at signalere tryghed og dermed indirekte være med til at hæmme udviklingen af vold og kriminalitet, det er da beundringsværdigt, og det vil vi gerne være en del af. Samtidig får vi jo også i form af logo på bolsjerne vores navn ud, nu ikke kun ved højlys dag, men også i nattens mulm og mørke”.

De gule jakker Begrebet Natteravne stammer fra Sverige, og i 1998 fik Danmark sin første Natteravneforening. Efterhånden findes begrebet i 244 byer i Danmark, og også i Grønland og på Færøerne går de karakteristiske gule jakker rundt på gader og stræder i det pulserende natteliv. ”Vi tror på, vi er med til at gøre en forskel”, siger formand for Skive-afdelingen, Keld Kristensen. ”Vores formål er gennem synlighed at være med til at skabe tryghed for alle i nattelivet – simpelthen at være gode rollemodeller. Og netop ved at bære vores uniform, de gule jakker, er vi let genkendelige. Vores mission er at være til stede, hvis der er behov for en snak, konfliktløsning eller blot et godt råd. Opgaven går ikke på at opsøge eventuelle tvister. Vi færdes altid i hold på tre, helst både mænd og kvinder, og altså kun som en forebyggende instans”.

Mange Natteravne har været på kurser i kommunikation og konflikthåndtering, og nogle har børn i den alder, hvor de typisk går i byen. Alle medlemmer agerer på frivillig basis – fra midnatstid f.eks. fredag eller lørdag nat, og ca. 4 timer frem. ”Som regel oplever vi ikke det store drama, når vi går rundt på vores ruter i byen, men jeg har dog oplevet enkelte voldsepisoder i min tid som Natteravn, og her er det vores opgave f.eks. at yde førstehjælp, og tilkalde hjælp, hvis det er rigtig slemt. Det er det heldigvis sjældent”, forsikrer Keld Kristensen og understreger, at Natteravnene ikke har særlige beføjelser, men blot stor psykologisk gennemslagskraft. Også på den nylige Skive Festival var der Natteravne, og her tænkes ikke på festivalgæster, der holdt sig oppe hele natten, men derimod de gule jakker, som delte gode råd og gratis isvand ud under festivalen – og naturligvis også bolsjer fra SPARBANK. Gerne flere medlemmer ”Vi kan altid bruge flere medlemmer – og alle, som kunne have lyst til at gøre en forskel, er velkomne til en gratis prøvepatrulje – faktisk har vi det ret hyggeligt med hinanden”, forsikrer Skive-formanden. ”Jeg plejer at sige, det værste, man kan blive udsat for, er at få en positiv bemærkning, et knus eller kram”.

Privatkunderådgiver Susanne Bedsted fra SPARBANK overdrager her 25 kg bolsjer til formand for Skive Natteravnene, Keld Kristensen, som støtte til det gode, lokale initiativ. Bolsjerne var en eftertragtet ”godbid” under den nylige Skive Festival.

Glade for sponsorer Keld Kristensen lægger ikke skjul på sin glæde over de lokale sponsorater, som i den grad er med til at holde den gode sag kørende. ”SPARBANK har før været velvillige over for os, og det seneste initiativ med at forære os bolsjer, som vi kan dele ud til de unge mennesker, har bare været en stor succes. Så lille en ting som et bolsje, mere skal der faktisk ikke til for at bane vejen og bibeholde den positive stemning iblandt os alle derude”, slutter han.

Nyhed Nyheder y der ib butik butikken kkkken tN Nye ye P Punch’s unch’s fr fraa EK K Succes Succes t SScrappapir crappapir m/glim m/glimmer mmer flotte designs i flott e desig ns

Grundlovstaler på egnen - vi bringer her et uddrag af grundlovstaler fra Venstre & Konservative i Skive Kommune Peder Chr. Kirkegaard,Venstre, 1. viceborgmester, Skive Kommune: ...Det bliver svært, at finde et meget smukkere sted for en Grundlovsfest, end her i Skive Anlæg, hvor solen og sommeren rigtigt har holdt sit indtog over vor by og egn. ...Da økonomien kollapsede i september 2008, var der stor risiko for en ny 30’er krise, med masse-arbejdsløshed, personlige konkurser og fallitter i et uhyggeligt antal. ...Det er også den medicin der i væsentlige træk er anvendt i det danske samfund, med fremrykning af store offentlige investeringer hos såvel staten som kommuner. Med skattelettelser og udbetaling af SP opsparingen, for at holde hånden under forbruget, således der ikke også skete meget store fyrings runde i detailhandlen. ...Og Danmark er kommet mere skånsomt igennem den økonomiske nedtur, end mange andre lande, selv om det desværre ikke er til megen trøst, for dem som har mistet deres job. ...Uddannelse og livslang opklarificering af kompetencer er et must for os. På et tidspunkt, gik vi nok i den egen opfattelse, at det kun var billig produceret varer, ved meget lav timebetaling, der var en konkurrent til os fra de tidligere Øst- lande og Asien. Nej, - nu er det også steder i verden, der på uddannelses området tordner frem. Det er vor udfordring - også på Skiveegnen. ...Vi skal med et tæt samarbejde mellem vore folkeskoler og uddannelsesinstitutioner, skaber de bedst mulige vilkår, for at vore unge får en uddannelse. Hele specialundervisningsdelen vil vi også i Skive kommune med fordel kunne se på. Selv om vi ikke ligger som en af de kommuner der skiller mange elever ud, er det jo på en baggrund, hvor vi i det danske skole system skiller alt for mange elever ud til specialforanstaltninger. Og hvor efterhånden næsten 1/3 af alle midlerne til skoleområdet, - går til elever der er udskilt. Hvis vi nu legede med den tanke, at vi ikke kendte den nuværende form, og skulle opbygge et helt nyt fra bunden, ville vi så udskille så mange børn i dag? Næppe. Mon ikke vi helt anderledes ville arbejde på, at børnene kan blive i deres vante omgivelser, med venner, kammerater, - der også er på vejen når de kommer hjem.

Viborgvej V iborgvej 116 · 7800 78 800 Skive Skive · TTlf. lf. 97 53 51 51 · mail@grafisk-bureau.dk mail@grafisk-bureau.dk

Alt – ”sådan har vi altid gjort” – kræver mod og stor faglig indsigt og indlevelse i at ændre, men jeg tror det er nødvendig, både for de børn det omhandler, men også for den økonomi der er til rådighed for det samlede skoleområde. Derimod må jeg klart vende tommelfingeren nedad, når rejseholdet anbefaler, at samle børnene på langt færre store skoler. Rejseholdet skulle måske have lagt deres tur rundt forbi Skive. For skoleverden er måske mere kompliceret, mere forskelligt, end som så. For vi har og vi ønsker en fortsat decentral struktur! Med en rapport udarbejdet af Rambøll, - som jeg fik i hånden i går, - der analyser folkeskolen i to kommuner Skive og Hedensted – for at finde forklaring på, at to kommuner der ligner hinanden, - hvorfor den ene er ca. 12.000 kr. pr elev mere effektive/billigere end den anden. For rapporten afslører, - at på trods af - en decentral struktur – er Skive kommune både langt mere effektive, og eleverne får bedre karaktergennemsnit ved afgangseksamen end eleverne i den sammenlignede kommune. Lad os i Grundlovens ånd, i debat, i dialog – finde de løsninger, der passer bedst til Skiveegnen. Må jeg ønske Jer alle en god Grundlovsdag! Else Theill Sørensen, C Byrådsmedlem, Estvadgaard, med deltagelse af Naser Khader, C: Grundlovsdag I dag flages der overalt i Danmark. Butikkerne holder lukket, og mange mødes, som vi gør det her på Estvadgaard, på en dejlig plet i vores skønne land for at fejre vores grundlov og vores demokrati. ...Krisen I de sidste par år er en alvorlig finanskrise gået hen over hele verden, og Danmark er ikke gået ram forbi. Mange mennesker er i deres private liv og deres private økonomi blevet påvirket ganske voldsomt af det. Rigtig mange har mistet deres arbejde, og det er gået særligt hårdt ud over de ufaglærte, som vi har en forholdsvis stor andel af i Skive kommune og i Vestjylland i det hele taget. Det har været og er rigtig slemt for rigtig mange. Krisen har selvfølgelig også påvirket samfundsøkonomien, og det er den regeringen

nu arbejder på at få rettet op igen. Det er helt åbenbart, at regeringen og den røde del af oppositionen har hver sin model til genopretning af den danske økonomi. S og SF vil øge skatterne og dermed de offentlige udgifters andel af samfundsøkonomien, hvor regeringen vil holde de offentlige udgifter i ro. ...Jeg så forleden på Skive Kommunes budget for 2007 og det for 2010. I 2007 var der udgifter for knap 2 mia. kr. – I 2010 er der udgifter for 2,5 mia. Det bliver ikke let – heller ikke for Skive Kommune – at lave de næste års budgetter, men den opgave må vi tage på os. ...Jeg bliver så ked af det, når jeg hører i pressen om al den nød og elendighed, der åbenbart er rundt omkring i de danske kommuner. Nedslidte skoler, uhumske toiletter, dårlige forhold for de gamle, hvad enten de er i eget hjem eller på plejehjem. Det er ikke den virkelighed jeg genkender i Skive Kommune. Vores skoler og andre offentlige institutioner er i en ordentlig stand – også på toiletterne, og vores plejehjem og sociale institutioner kan vi bestemt både være bekendt og være stolte af. ...Men uanset, at der er mange kommuner, der har det meget vanskeligere end vi, så kommer vi ikke uden om, at Byrådet står over for en kæmpe udfordring, når budgetterne for 2011 og de nærmest følgende år skal lægges. Det kan ikke undgås, at de stramme vilkår også vil kunne mærkes i Skive Kommune. ...Jeg håber meget, at vi kan undgå at forhøje skatten i Skive Kommune. Den er høj nok i forvejen. ...Vi skal ikke tale udviklingen ned. Vi skal ranke ryggen og vise at vi kan. Jeg vil gerne kæmpe for, at det vestlige Jylland bliver Danmarks rygrad. Her hvor styrken er. ...At Skive Kommune er et pragtfuldt sted og ikke et hul i jorden er der mange tusinde unge mennesker, der oplever i disse dage, hvor Skive Festivalen løber af stablen. ...Vi lever i en smuk egn i et smukt land og forhåbentlig står en varm og lang sommer for døren. God sommer.


Ugeavisen Skive-egnen

9

Find din lokale håndværker her!

Nemt at beskytte dit hjem - også her i sommerferien Tusindvis af boliger står ubeskyttede i feriesæsonen, og det benytter tyvene sig af. Men det er faktisk ikke svært at sikre boligen. Bare brug en fjernbetjening. Danskerne elsker sommerferien, og det samme gør tyvene. For her har de næsten frit valg på hylderne, idet tusindvis af boliger ikke er forsvarligt tyverisikrede. Et andet problem er, at blot en enkelt vindue, som husejeren har glemt at lukke, nærmest inviterer tyven til at bryde ind.

I virkeligheden er det ganske enkelt at beskytte sin bolig via en nyudviklet, dansk opfindelse – en fjernbetjening, der med ét tryk låser alle terrasse- og altandøre samt vinduer, når boligen forlades (Udesikring). Og er et vindue eller en dør ikke lukket, ”sladrer” systemet, inden man går. Det giver en effektiv sikring, fordi mange indbrud skyldes, at døre og vinduer ikke altid er forsvarligt låste, når hjemmet forlades. Er man hjemme, er det også nemt at låse alle terrassedøre

og vinduer med ét tryk, fx før man skal sove. Det kaldes Hjemmesikring. Hvert enkelt vindue eller dør kan dog stadig nemt låses op indefra, uden at de øvrige døre og vinduer bliver låst op. Secuyou gør det vanskeligere for eventuelle tyve at bryde ind, fordi dør- eller vinduesgrebet er låst. En tyv kan ikke bare knuse en rude og lukke op. Samtidig gør systemet det også vanskeligt for tyve at slippe afsted med tyvekosterne. Det er hurtigt og nemt gør-det-selv arbejde at instal-

lere Secuyou. Det tager 10 minutter at montere låsen på et dør- eller vinduesgreb, hvorefter fjernbetjeningen skal indstilles. En komplet montering af låse på flere terrassedøre og vinduer kan således klares på under en time. Secuyou løsningen passer til alle standard terrassedøre, altandøre og vinduer. Dansk design og gedigen kvalitet Der er lagt stor vægt på, at Secuyou løsningen fremstår i et flot og stilrent nutidigt design, der matcher moderne

hjem. Låsen er udført med diskrete hvide kapper, der integreres næsten usynligt med det eksisterende greb. Og fjernbetjeningen er med sit funktionelle design en nydelse både at bruge og at skue. Secuyou er en del af VKRgruppen (V. Kann Rasmussen gruppen med bl.a. VELUX, VELFAC og Rationel Vinduer). Læs mere, find forhandlere og se demovideoer på: www.secuyou.dk

En smart fjernbetjening beskytter effektivt boligen - også når du er på ferie.

Stiga forhandler Havetraktorer · Hækkeklippere · Fræsere Plæneklippere · Frontklippere · Buskryddere Trimmere · Håndklippere · Sneslynger

Naturstensgulve • Naturstensgulve Epoxybelægninger • Epoxybelægninger Slidstærke og fugefri Slidstærke industrigulve og fugefri industrigulve butikker, industri, butikker, garager mv. kontorer, garager mv. – til industri, – til kontorer, Naturstensgulve • Epoxybelægninger

Naturstensgulve • Epoxybelægninger

Slidstærke og fugefri industrigulve v/Keld Miltersen v/Keld Miltersen Slidstærke og fugefri industrigulve - til industri, butikker, kontorer, garager m.v.

Søbyvej 62 · 7840 Søbyvej Højslev 62 · 7840 Højslev

– til Miltersen industri, butikker, kontorer, garager mv. v/Keld · Søbyvej 62 · 7840 Højslev

Telf.Tlf. 40 v/Keld 33Telf. 57 40 7757 3377 57 77 40 33 Miltersen Søbyvej 62 · 7840 www.søby-gulvteknik.dk mail@soeby-gulvteknik.dk

Højslev

Telf. 40 33 57 77

Viborgvej 314 • 7840 Højslev • www.mb.polering.dk

Åbningstider: Hverdage kl. 11.00 - 17.00 · Lørdag kl. 10.00 - 13.00

Vi er næsten foran fremtiden... Dan Group Alarm

Jens Hansensvej 4, Nr. Søby, 7840 Højslev

Tlf. 97 53 56 00 Telefax 97 53 63 43 E-mail: ch@borgehansenvvs.dk Home: www.borgehansenvvs.dk

Kan tagkonstruktionen holde til de store snemængder..? - pas bl.a. på udestuer, terrasser og flade tage...

40 85 60 51

Ring på tlf. for nedtagning af sne

NR. SØBY VVS- OG MASKINFORRETNING A/S H.C. Ørstedsvej 24 . 7800 Skive

Tlf. 97 53 64 44 Biltlf. Jan Laursen: 20 58 69 19 Tonny Laursen: 23 31 27 60

v/ Allan Rasmussen Hobrovej 44, 7840 Højslev

Ring på tlf. 21 69 92 09

Søbyvej 35 Højslev · 7840 Højslev www.nrsoeby-vvs.dk

v/Brian Skovgård · Ørslevklostervej 99 · Hald

Mobil 27 51 83 67 · Hjem 97 53 81 28

Værksted: Søbyvej 50 · 7840 Højslev · mail@sm-byg.dk · www.sm-byg.dk

Tlf. 4085 6051

Alt i tømrerarbejde udføres

Nybyggeri · Omforandring · Jord- og betonarbejde Kloakering og arbejde med rendegraver

v/Flemming Larsen Hejlskovvej 1 · 7840 Højslev

Tlf. 9753 8504 Bil 2177 7876

Hald murer- og entreprenørforretning v/ Henrik Rasmussen

Tlf. 97 53 81 12 • Bil 40 42 24 81

Tømrermester Søren Mouritsen Specialopgaver udføres...

Tømrerarbejde udføres - kvalitet til tiden!

97 53 51 13 Tømrerfirmaet SKOVGÅRD Aps

(vi hjælper dig også af med farlige istapper)

Tlf. 97 53 57 12 • Biltlf. 29 44 78 44 www.kurt-sørensen.dk

Lægning af: Terrasser · Trapper · Indkørsler · Træfældning


10

Ugeavisen Skive-egnen

Ugens TV TV UGENS

UGE 23 - 2010

ONSDAG

TORSDAG

FREDAG LØRDAG Victory - fangelejrens helte

SØNDAG

9/6 -- 28. 16/6august 2010 200 22. MANDAG

TIRSDAG

DR1 DR1 DR1 DR1 DR1 DR1 DR1 06.30 Morgen-tv mest for børn 07.30 Morgen-tv - mest for børn 06.30 Morgen-tv mest for børn 07.30 Morgen-tv mest for børn 06.30 Morgen-tv mest fo 06.30 Morgen-tv mest for børn 06.30 Morgen-tv mest for børn propagandaformål. 23.25 til11.00 DR1 fredag 08.30 Ha’ det godt Tidens tegn - TV på tegns- John11.00 Globalisering 08.30 Fartkl. på karrieren 08.30 Rabatten 08.30 Hvad er det værd 08.30 Genbrugsguld ser kampen som en11.30 Kysten under forandring actiondrama Colbyprog Amerikansk 09.00 Grønne haver 09.30 Formiddagsprogrammer 09.00 Formiddagsprogra 09.00 Formiddagsprogrammer 09.00 Formiddagsprogrammer 09.30 Formiddagsprogrammer fra 1981. 12.00 TV-Avisen 12.00 TV-Avisen TV-Avisen 12.00 12.00 TV-Avisen 12.00 TV-Avisen 12.00 TV-Avisen for at redde spillemulighed 12.00 TV-Avisen 12.10 Eftermiddagsprogrammer 12.10 Eftermiddagsprogrammer 12.10 Boxen 12.10 Eftermiddagsprog 12.10 Eftermiddagsprogrammer 12.10 Eftermiddagsprogrammer re i de mange tyske arbejdsDen tidligere berømte 12.10 Eftermiddagsprogrammer 15.45 Zoya 15.30 Boogie Listen 12.25 OBS 16.00 SPAM 16.30 Barracuda 16.00 Flemmings Helte - greatest 15.10 Dawson’s Creek Før Søndagen 17.10 Barracuda 16.30 SKUM TV 2007 12.30 16.30 Barracuda Fjernsyn for dig 17.30 hits fodboldspiller kaptajn John lejre, mens amerikaneren 16.00 Boogie Update 17.20 Held og Lotto 17.30 Fjernsyn for dig 12.45 Flemmings Helte - greatest 17.30 Fjernsyn for dig 18.00 Aftenshowet 16.15 SKUM TV 2007 Hatch og hans mænd går Colby er krigsfange i Tysk16.30 Barracuda 17.30 Fjernsyn for dig 18.00 Aftenshowet hits 18.00 Aftenshowet 18.30 TV-Avisen med Sport 16.30 Barracuda 17.30 Fjernsyn for dig Sonja fra SaxogadeMen hvad13.00 Eftermiddagsprogrammer 18.00flugtplaner. 18.30 Nyhedsblok 18.30 TV-Avisen med Sp 19.00 Aftenshowet med Vejret 17.30 Fjernsyn for dig land, hvor den tyske major med 18.00 Aftenshowet 18.30 TV-Avisen med Vejret 19.00 Disney Sjov 15.00 Dansk Danse Grand Prix 19.00 Aftenshowet med V 19.30 Genbrugsguld 18.00 Aftenshowet er18.55 vigtigst? foreslår en venskabs18.30 TV-Avisen med Sport Steiner20.00 SportNyt En fodboldsejr16.00 Zoya Dansk Danse Gran Prix 19.30 Ha’ det godt 20.00 Hammerslag 18.30 TV-Avisen med Sport somTV-Avisen han kan udnytte eller 19.00 Aftenshowet med Vejret match,21.00 Vilde verden 19.05friheden? 17.30 Fjernsyn for dig 20.00 Sporløs 20.30 William og Harry mindes 19.00 Aftenshowet med Vejret 19.30 Rabatten 19.35 Huset på Christianshavn 21.30 Lige på kornet. Amr. action18.00 Mr. Bean 20.30 Det store år deres mor 19.30 Hvad er det værd 20.00 Slavebørn 20.00 Robin Hood thriller 18.25 OBS 21.00 Nyhedsblok 21.00 Nyhedsblok 20.00 Søren Ryge direkte 21.00 Nyhedsblok 20.45 Olsen-bandens sidste 23.35 The I Inside. Eng./amr. thril18.30 Nyhedsblok 22.00 Måske skyldig - n 22.00 Måske skyldig - når sandhe20.30 Med slør og høje hæle Landsbyhospitalet. Eng. dra22.00 bedrifter ler 19.05 Dræber-is den skal frem den skal frem Nyhedsblok DR1 torsdag kl. 21.00 20.00: TV2 torsdag kl. 22.40: maserie fra 2007 22.20 Inspector Morse: Mordet på 01.00 Strictly Sinatra. Romantisk 20.00 Prinsesse Diana - de sidste 23.10 Kodenavn Hunter. 23.10 Seinfeld 22.00 Kriminalkommissær Foyle “VM 2010: Åbningskoncert” - Tyskland” heste. Amr. romantisk 22.45 Vilde cricketbanen drama dage 00.10 Dinas Dates - Alex 23.30 Natfjernsyn (-01.15) 23.30 Onsdags Lotto ”1992: Danmark lørdag kl. 20.00: “Min søsters børn i Ægypten” De fem unger DR1 drama fra 1991 Letlands Grand 00.00 Speedway: 02.35 Boogie 21 Søndag pin 23.35 OBS DR1 lørdag kl. Listen 22.55(-03.30) lillesøster, Melissa, pludselig21.00ender alene i Ægypten, et uheld, ikke kommer med flyet. 00.15 OBS Prix med SAS da far, vedTV2 21.40 SøndagsSporten Hjerteflimmer (-01 00.35 23.40 Født på bordel TV2 Amerikansk thrillerdrama fra forsvinder. Kate sætter sin 00.20 Boogie Update 01.30 Anderson-klanen (-03.05) liga 01.05 Flemmings Helte - greatest 06.00 TV2 Teddy TV2 00.50 Musikprogrammet (-01.20) Dancer in the Dark 22.05 hits (-01.20) TV2 Teddy 06.00 Go´Morgen Danmark 07.00 2006. egen eftersøgning i gang og TV2 00.20 Höök (-01.20) Go´morgen Danmark 11.00 Regionalprogrammer 06.00 TV2 Teddy Kate07.00 Sloan møder sin snart opdager hun , at Melissa TV2 TV2 11.00 Regionalprogrammer 06.30 Morgen-tv mest for børn 12.00 Nyhedsblok 07.00 Go´Morgen Danm TV2 drømmefyr i skikkelse af den plejede omgang med nogle 06.00 TV2 Teddy 12.00 Nyhedsblok 06.00 TV2 Teddy - Australien 10.45 HUSET 12.35 Eftermiddagsprogrammer 11.00 Regionalprogramm 07.00 Go´morgen Danmark 12.35 Eftermiddagsprogrammer 07.00 Go´morgen Danmark flotte Luke, Nyhederne og Sporten 12.00 Hope & Faith 15.30 06.30 Morgen-tv mest for børn 12.00 Nyhedsblok men der bliver temmelig skumle typer. Snart12.00 Nyhederne og Sporten 11.00 Regionalprogrammer 16.00 Nyhedsblok 11.00 Regionalprogrammer 12.10 Danmarks sødeste hund 16.00 Nyhedsblok 12.35 Eftermiddagsprog vendt op ogSerieeftermiddag ned på den unge begynder frygte at også12.10 Eftermiddagsprogrammer 12.00 Nyhedsblok 16.15 12.00 Nyhedsblok bedreat hjem 12.40 Hjemhun 16.15 Serieeftermiddag 15.30 Hope & Faith 12.35 Eftermiddagsprogrammer Nyhedsblok da m. Go´aften 18.00 12.35 Eftermiddagsprogrammerkvindes Talkshowet Meyerheim 13.25 er 18.00 Nyhedsblok m. Go´aften 13.25 Formel 1: Pole Position, Is16.00 Nyhedsblok tilværelse, hendes Luke indblandet.. 15.30 Hope & Faith Danmark 14.40 Ally 14.10 Bubber & BS på afveje Danmark tanbul Park 16.15 Serieeftermiddag 16.00 Nyhedsblok 20.00 Danmarks sødeste hund 15.30 Hope & Faith 14.45 En lektie for livet 20.00 Kongekabale. Dansk thriller13.55 Formel 1: Tyrkiets Grand 18.00 Nyhedsblok m. Go 16.15 Serieeftermiddag 20.35 WeekendVejret 16.00 Nyhedsblok 16.20 Hot doks: En ubekvem serie Prix, Istanbul Park Danmark 18.00 Nyhedsblok m. Go´aften 20.45 Tre mand og en lille dame. 16.15 Serieeftermiddag sandhed 20.50 Station 2 15.35 Formel 1: Pit Stop, Istanbul 20.00 Hjem bedre hjem Danmark Amr. familiekomedie fra 18.00 Nyhedsblok m. Go´aften 18.00 Nyhedsblok 21.40 Station 2 Efterlyst Park 20.50 Min bedste lærer 19.50 Fodbold: Danmark - Irland 1990 Danmark 18.25 Det er mig eller hunden! - fra 22.00 Nyhedsblok 16.10 Venner 21.25 Studenterfesten - E 20.50 Fodbold: Danmark - Irland 22.30 Stargate. Amr. actioneventyr 20.00 Hvem vil være millionær? firbenet pestilens til go’ hund 22.50 24 timer. Amr. spændings16.40 Venner Danmark fredag kl. 00.55 TV2 det indledningen til en bliver 22.00 Nyhedsblok fra 1995 med Kurt Russell 20.50 Basta 19.00 Nyhedsblok serie 17.10 Ugly Betty 22.00 Nyhedsblok 22.40 Fodbold: Players Lounge 00.30 Klovn. Dansk sitcom 21.25 Vejen frem LørdagsSporten 19.45 Sopranos. Amr. mafiaserie 23.40 18.00 Nyhedsblok m. Go´aften Dags Dato Specia 22.50 Amerikansk krimiserie fra yderst kompliceret sag, hvor 22.55 Tak for i aften - med Øgen01.05 Pallbearer. Amr. komedie fra 22.00 Nyhedsblok 20.00 Helt vildt - forhistoriske dyr 00.40 Filmens verden: Kongekabale Danmark 23.45 Medium. Amr. spæ Medvirkende: Matt 2009 storsvindlere internationale dahl & Klan 1996 22.50 En simpel plan. Amr. thriller 20.55 Vejret 01.10 Stan Hooper 20.00 Dags Dato serie TimNatfjernsyn DeKay og Tiffa- forsøger Bomer,02.45 at smugle tophem- 20.45 2KO: SAS Ligaen 23.25 TV 2 dok: Dødskørsel fra 1998 Lanes 21.05 Changing 01.35 Venner 00.35 I skudlinjen Station 2 Special 00.10 New York Blues 00.55 22.45 Vildspor Natfjernsyn 02.00 15 Minutes 21.05 Venner 01.20 DR1 fredag kl. 21.30: “Musik fra hjertet” Den sande historie om en ni Thiessen Kanal 4 oplysninger ud af 23.05 Klovn. Dansk sitcom melige 00.55 60 Minutes 01.50 Venner 00.20 Talkshowet Meyerheim 01.50 Venner Kanal 4 musiklærerinde, som tror på talenter hos ungerne i02.20 et fattigkvarter. Det 18.00 er stor modeuge i hele landet. Oplysninger, der er 23.35 Tak for i aften - med ØgenNatfjernsyn 01.45 Venner America 01.10 Wild 02.20 Natfjernsyn Jagten på drømmefyren lørdag kl. 20.25: “2010 FIFA World Cup: England-USA” Gå TV2 02.45 Sams bar 02.55 Natfjernsyn dahl & Klan 19.00 Will og og Grace. kome- vævet 16.35 Oprah Winfrey Show. TalkheleAmr.byen New York, ind i stoffet på en af Kanal 4 Kanal 4 03.10 Go´aften Danmark 00.05ikke Joeyglip af den spændende kampshow dieserie hvor England er favoritter. 4 Kanal af spænding syder 19.30 03.40 Små og store synder 18.00 Jagten på drømmefyren Will og Grace.og Amr.aktikome- catwalk-kjolerne! Så nu må 00.35 24 timer 17.35 Glamour 18.00 Jagten på drømme 04.30 Saint-Tropez 19.00 Will og Grace.Amr. komediedieserie America’s sætte funniest alt home 18.00 Jagten på drømmefyren 19.00 Will og Grace af modellerne de18.00 vitet. Da en to agenter ind for 01.25 Natfjernsyn serie 20.00 The Closer. Amr. krimiserie videos 19.00 Will og Grace 19.30 Will og Grace et frygtelig mord, overværer fange forbryderne. Kanal 4 Kanal 4 19.30 Will og Grace.Amr. komedie21.00 Det næstbedste. Amr. roman- at 18.30 America’s funniest home 19.30 Will og Grace 20.00 Gilmore Girls. Am serie tisk komedie 18.00 Jagten på drømmefyren videos 20.00 Greys hvide verden. Amr. serie 18.00 Greys hvide verden. Amr. 20.00 House. Amr. dramaserie 23.15 Will og Grace. Amr. kome19.00 Will og Grace 19.00 Exposed dramaserie 21.00 De unge mødre. D dramaserie 21.00 De unge mødre. Dansk repor- 19.30 Will og Grace dieserie 20.00 Jagten på drømmekvinden tageserie 19.00 Heroes. Amr. spæn-dingsserie 21.00 Bonde søger Brud tageserie 23.45 Will og Grace. Amr. kome20.00 Heroes. Amr. spæn-dingsserie 21.00 Sandhedens øjeblik. Amr. 21.30 The Oprah Winfre 20.00 Heroes. Amr. spæn-dingsserie 21.55 House. Amr. dramaserie 21.30 Tab og Vind! dieserie 21.00 Heroes. Amr. spæn-dingsserie drama fra 1996. Vold i hjemmet. A 21.30 De unge mødre. Dansk repor- 22.55 Will og Grace 22.25 How to look good Naked 00.10 Jagten på drømmefyren. Amr. 23.00 Nip/Tuck 22.00 Exposed - Madonna 23.25 Will og Grace show tageserie TV2 lørdag kl. 13.00 rie. Carl Johan Bernadotte, 23.00 Will og Grace datingprogram 23.00 Nip/Tuck. Amr. dramaserie 00.00 Et liv som albino. Eng. doku23.55 Jagten på drømmefyren 22.30 Will og Grace 22.05 The Oprah Winfrey Show 23.30 Will og Grace All Saints. Austr. dramaserie gav i mentarprogram 00.00 Will og Grace 01.00 All Saints. Austr. dramaserie 23.00 Will og Grace Svensk01.10 dokumentarserie. 1940’erne afkald på23.05 Heroes 00.00 Jagten på drømmefyren tv-køkken 01.00 Simpatico. Amr. komedie02.10 Rachael Ray. 00.30 Will og Grace 01.55 Rachael Ray. Amr. tv-køkken 23.30 Jagten på drømm Jetset på præien Kærligheden er Amr. omdrejsine titler og1999 privilegier for00.10 00.55 House. Amr. dramaserie og talkshow 01.00 Jagten på drømmefyren drama fra og talkshow 00.25 All Saints 01.45 Jo Større Jo Bedre ningspunktet i fjerde afsnit en kvindes skyld. Kronprin01.50 All Saints 03.05 Hjælpen er på vej. Amr. livs01.55 All Saints 03.00 Jo Større Jo Bedre. 02.50 Hjælpen er på vej. Amr. livs01.25 Rachael Ray. Amr 02.50 Et liv som albino 02.45 Rachael Ray stilsprogram 02.55 Rachael Ray Fri til min far: Familien 04.00 stilsprogram og talkshow 03.40 Hjerter af guld Adam af dokumentarserien om den sesse Okland Victoria møder Carl04.25 Kig ind TV 03.30 Hjælpen er på vej 03.50 Hjælpen er på vej. Amr. livs03.40 Hjælpen er på vej 03.35 Hjælpen er på vej. Amr. livs02.20 Hjælpen er på vej svenske kongefamilie. To Johan i en følelsesladet sam04.10 Hjælpen er på vej stilsprogram 04.25 Hjælpen er på vej 04.40 Hjælpen er på vej stilsprogram 03.05 Hjælpen er på vej 04.45 Hjælpen er på vej

Min søsters vogter

White Collar

Tæt på Sveriges kongefamilie

UGENS TV

TV2 fredag kl. 23.20: “Nye 48 timer” Nick Nolte og Eddie Murphy som et umage par der atter bliver tvunget til at arbejde sammen. ONSDAG DR1 06.00 Morgenhår 08.30 Formiddagsprogrammer 12.00 DR Update - Nyheder og vejr 12.10 Eftermiddagsprogrammer 15.10 Boogie Mix 16.00 That’s so Raven. Engelsk komedieserie 16.30 Børne TV 18.00 Når giraffen selv ordner paragrafferne 18.30 TV Avisen med Sport 19.00 Aftenshowet med Vejret 19.30 Hvad er det værd? 20.00 Kender du typen? 20.30 Kæft, trit og knus 21.00 TV Avisen 21.25 Penge 21.50 SportNyt 22.00 Mord på hjernen. Engelsk krimiserie 23.35 Onsdags Lotto 23.40 Natfjernsyn DR2 14.40 Eftermiddagsprogrammer 17.25 Columbo 18.35 Hitlers Holocaust. Dokumentar 19.30 DR2 Udland 20.00 Smack the pony 20.30 I Dreamed of Africa. Amr. film 22.30 Deadline 23.00 Historien om Apartheid 23.50 The Daily Show. Amr. satire show 00.10 Bonderøven retro 00.40 Nash Bridges TV2 05.00 Morgen TV - mest for børn 06.00 Nyhederne og Sporten 06.30 Go’morgen Danmark 11.00 Regionalprogrammer 12.00 Nyhedsblok 12.35 Eftermiddagsprogrammer 16.15 Supernanny 17.05 Venner. Amr. komedieserie. 2 afsnit 18.00 Nyhedsblok 18.25 Go’aften Danmark 19.00 Nyhedsblok 20.00 Liebhaverne 20.35 Desperate Housewives 21.25 Dagens mand. Datingshow med Pelle Hvenegaard 22.00 Nyhedsblok 22.35 FIFA World Cup: VM Studiet 23.05 Og det var Danmark 01.00 Criminal Intent. Amr. krimiserie 01.45 Natfjernsyn

TORSDAG DR1 06.00 Morgenhår 08.30 Formiddagsprogrammer 12.00 DR Update - Nyheder og vejr 12.10 Eftermiddagsprogrammer 14.30 Martin Jørgensen - En plads på holdet 15.00 DR Update - Nyheder og vejr 15.10 Boogie Mix 16.00 That’s so Raven 16.30 Børne TV 18.00 Når isbjørnen kommer i godt humør 18.30 TV Avisen med Sport 19.00 Aftenshowet med Vejret 19.30 Rabatten 20.00 VM 2010: Åbningskoncert (1) 21.00 TV Avisen med Jersild Live og SportNyt 21.25 VM 2010: Åbningskoncert (2) 23.25 SportNyt 23.30 Natfjernsyn DR2 14.40 Eftermiddagsprogrammer 17.25 Columbo 18.35 Hitlers Holocaust 19.30 DR2 Udland 20.00 Kontrovers 20.30 Paradox (3:5) 21.20 Hurtig opklaring 22.05 Smack the Pony 22.30 Deadline 23.00 Tevejen til himlen 23.50 The Daily Show 00.10 AnneMad i Spanien 00.40 Nash Bridges TV2 05.00 Morgen TV 06.00 Nyhederne og Sporten 06.30 Go’morgen Danmark 11.00 Regionalprogrammer 12.00 Nyhedsblok 12.35 Eftermiddagsprogrammer 16.15 Supernanny 17.05 Venner. 2 afsnit 18.00 Nyhedsblok 18.25 Go’aften Danmark 19.00 Nyhedsblok 20.00 FIFA World Cup: Danmark varmer op 20.25 FIFA World Cup: Landsholdet tilbage til græsrødderne 21.10 FIFA World Cup: Nephew på landsholdet 21.40 FIFA World Cup: VM Studiet 22.00 Nyhededsblok 22.40 1992: Danmark - Tyskland 01.15 Natfjernsyn

specielle kærlighedshistorier - den ene forbudt, den anden tilladt - har sat deres præg på slægten Bernadottes histo-

FREDAG DR1 06.00 Morgenhår 08.30 Formiddagsprogramer 12.00 DR Update - nyheder og vejr 12.10 Eftermiddagsprogrammer 15.00 VM 2010 studiet 16.00 VM 2010: Sydafrika Mexico 18.00 VM Studiet 18.25 VM magasinet ved Krabbe & Mølby 18.30 TV Avisen med Sport og Vejret 19.00 Disney Sjov - En hel times nye og gamle Disneytegnefilm 20.00 Historien om Susan Boyle 21.00 TV Avisen 21.30 Fredagsfilm 23.25 Victory 01.15 Boogie Mix DR2 14.40 Eftermiddagsprogrammer 17.00 Deadline 17.25 Columbo 18.35 Hitlers Holocaust 19.30 DR2 Udland 20.00 Sagen genåbnet 21.35 Brotherhood 22.30 Deadline 23.00 The Daily Show. Amr. satireshow 23.20 U-båden. Tysk krigsfilm fra1981 01.45 Nash Bridges. Amr. krimiserie TV2 05.00 Morgen TV - mest for børn 06.00 Nyhederne og Sporten 06.30 Go’morgen Danmark 11.00 Regionalprogrammer 12.00 Nyhedsblok 12.35 Eftermiddagsprogrammer 16.15 Supernanny 17.05 Venner. Amr. komedieserie. 2 afsnit 18.00 Nyhedsblok 18.25 FIFA World Cup: VM Studiet med Sydafrika Mexico 19.00 Nyhedsblok 20.00 FIFA World Cup: VM Studiet 20.25 FIFA World Cup: Uruguay - Frankrig 22.30 FIFA World Cup: VM Studiet 23.20 Nye 48 timer. Amr. komedie 00.55 White Collar. Amr. krimiserie 01.45 Natfjernsyn

tale, som givet et billede af, hvordan synet på valget af kæreste har forandret sig i takt med tiden.

LØRDAG DR1 07.00 Morgenhår 11.00 Tidens tegn 12.00 DR Update - Nyheder og vejr 12.05 Boogie 13.30 I Zlatans fodspor 14.00 På vej til VM - Nelspruit 14.05 VM 2010: Åbningskoncert 17.10 Før søndagen 17.20 Held og Lotto 17.30 Linus i Svinget 18.00 De store katte 18.30 TV Avisen med Vejret 18.55 SportNyt 19.00 Pingvinerne fra Madagascar 19.30 VM 2010 Studiet 19.55 VM magasinet ved Krabbe & Mølby 20.00 Min søsters børn i Ægypten 21.15 Kriminalkommissær Barneby 22.55 Min søsters vogter 00.25 En falden engel DR2 14.25 De Omvendte 14.55 OBS 15.00 Nyheder fra Grønland 15.30 Dokumania. 2 afsnit 17.20 Jorden set fra oven 18.20 Store danskere 19.00 AnneMad i Spanien 19.30 Bonderøven retro 20.00 DR2 Tema 22.30 Deadline 22.55 Sex, druk og rokoko 00.45 I seng med DR2 00.55 Nash Bridges TV2 06.00 Morgen TV 09.45 Den unge sorte hingst 10.30 H2O 11.05 Bridezillas 12.00 Nyhederne 12.10 Tæt på Sveriges kongefamilie 13.50 AllStars - Special 14.25 Le Mans 18.00 Nyhederne og Sporten 18.10 Regionale Nyheder 18.20 Vejret 18.25 FIFA World Cup: VM Studiet 19.00 Nyhederne 19.30 Regionalprogram 19.45 LørdagsSporten 20.00 FIFA World Cup: VM Studiet 20.25 FIFA World Cup: England - USA 22.30 FIFA World Cup: VM Studiet 23.20 Le Mans: Pit stop 23.35 Le Mans - direkte

søndag kl. 20.00: TV2 søndag kl. 22.00: “Laudrup - en dansk “Uffe Holm - 2010 Flashback” 9.DR1 juni -familie” 15. juni

SØNDAG DR1 07.00 Morgenhår 11.00 I emirens tjeneste 12.00 DR Update 12.10 Boxen 12.25 OBS 12.30 Guldfeber 13.50 Gudstjeneste i DR Kirken 14.45 Robin Hood 15.30 VM 2010 Studiet 16.00 VM 2010. Serbien - Ghana 18.00 Af nød og lyst 18.30 TV Avisen 19.00 VM 2010: Slumbyens fodboldtalenter 19.30 VM 2010 Studiet 19.55 VM magasinet 20.00 Laudrup 20.50 På vej mod VM 21.00 21 Søndag 21.40 Taggert 22.50 VM 2010 Studiet 23.20 Verdens værste naturkatastrofer 00.05 På farten i Indien 00.30 Slægtens spor DR2 14.05 Legenden Nina Simone 15.00 DR2 Klassisk 16.00 Kontrovers 16.30 Verdens kulturskatte 16.45 Danske vidundere 17.15 Herfra til evigheden 19.10 Mad fra River Cottage 20.00 Bonderøven retro 20.30 AnneMad i Spanien 21.00 Bag om Apokalypse 21.50 Store danskere 22.30 Deadline 23.00 Deadline 2. sektion 23.30 Gal eller genial 23.45 Natfjernsyn TV2 06.00 Le Mans: direkte 12.00 Nyhederne 12.10 Le Mans 15.15 Le Mans: Pit stop med præmieoverrækkelse 15.55 Venner. Amr. komedieserie. 3 afsnit 17.15 De fede trin 18.00 Nyhederne og Sporten 18.10 Regionale nyheder 18.20 Vejret 18.25 FIFA World Cup 19.00 Nyhederne 19.30 Regionalprogram 20.00 VM-Håndbold: Danmark Schweiz 22.00 Uffe Holm 23.00 FIFA World Cup 23.30 America’s Got Talent. . 4 afsnit 02.30 Natfjernsyn

MANDAG DR1 06.00 Morgenhår 08.30 Formiddagsprogrammer 12.00 DR Update - nyheder og vejr 12.10 Eftermiddagsprogrammer 16.00 That’s so Raven. Engelsk. komedieserie 16.30 Børne TV 18.00 Af nød og lyst 18.30 TV Avisen med Sport 19.00 VM 2010 Studiet med Holland - Danmark 20.00 Livets planet. Dokumentar fra BBC 20.50 Bagom Livets planet. Dokumentar fra BBC 21.00 TV Avisen med Horisont 21.50 SportNyt 22.00 En sag for Frost. Engelsk krimiserie 00.00 Så er der pakket - på vej til VM 00.30 Boogie Mix DR2 14.40 Eftermiddagsprogrammer 15.50 The Daily Show. Amr. satireshow 16.15 Nash Bridges 17.00 Deadline 17.30 Columbo. Amr. krimiserie fra 1992 18.40 Hitlers holocaust 19.30 DR2 udland 20.00 DR2 Premiere 20.30 The Tudors. Irsk/canadisk/ amerikansk dramaserie. 2 afsnit 22.30 Deadline 23.00 Nordkorea VM-sensation 23.50 Natfjernsyn TV2 05.00 Morgen TV - mest for børn 06.00 Nyhederne og Sporten 06.30 Go’morgen Danmark 11.00 Regionalprogrammer 12.00 Nyhedsblok 12.35 Eftermiddagsprogrammer 16.15 Laudrup - en dansk familie. 2 afsnit 18.00 Nyhedsblok 18.25 FIFA World Cup: VM Studiet med Japan - Cameroun 19.00 Nyhedsblok 20.00 FIFA World Cup: VM Studiet 20.25 FIFA World Cup: Italien Paraguay. 1. - 2. halvleg 22.30 Nyhedsblok 23.05 FIFA World Cup: VM Studiet 23.50 Brug VM-Bolden 00.10 Natfjernsyn

TIRSDAG DR1 06.00 Morgenhår 08.30 Formiddagsprogrammer 12.00 DR Update - Nyheder og vejr 12.10 Eftermiddagsprogrammer 15.10 Boogie Mix 16.00 Thats so Raven. Engelsk. komedieserie 16.30 Børne TV 18.00 Af nød og lyst 18.30 TV Avisen med Sport 19.00 Aftenshowet med Vejret 19.30 VM Studiet 20.00 Hammerslag i Ebeltoft 20.30 Spise med Price 21.00 TV Avisen med Kontant 21.50 SportNyt 22.00 Bankrøverens sidste chance 22.30 VM 2010 Studiet 23.00 OBS 23.05 Natfjernsyn DR2 14.50 Eftermiddagsprogrammer 17.30 Columbo 18.40 SS -Hitlers Elite. Amr. dokumentar 19.30 DR2 Udland 20.00 Viden Om 20.30 Dokumania 22.30 Deadline 23.00 Den umulige flodrejse 23.45 The Daily Show. Amr. satireshow 00.05 DR2 Premiere sommerspecial 00.35 Natfjernsyn TV2 05.00 Morgen TV - mest for børn 06.00 Nyhederne og Sporten 06.30 Go’morgen Danmark 11.00 Regionalprogrammer 12.00 Nyhedsblok 12.35 Eftermiddagsprogrammer 15.55 FIFA World Cup: Elfenbenskysten - Portugal. 1. - 2. halvleg 18.00 Nyhedsblok 18.25 Go’aften Danmark 19.00 Nyhedsblok 20.00 Morten og Peter vender tilbage. Dansk dokumentarprogram 20.55 Det er mig eller hunden! 21.25 Alarm 112 22.00 Nyhedsblok 22.35 Tak for i aften. Dansk satireshow 23.05 FIFA World Cup: VM Studiet med Brasilien Nordkorea 23.35 Live fra Bremen 00.15 Natfjernsyn


Ugeavisen Skive-egnen

11

Sporten kort v/ugeavisen Skive-egnen · tlf. 97 53 51 10 henrik@grafisk-bureau.dk

Dommerby Kopi Center 97 53 51 51

Lokal•sporten...

Fodbold

Resultater og stillinger

U-12 Drenge A/7 (Pulje 52)

Serie 1 Kvinder (Pulje 262)

BT/SVIF - Viborg FF ....................................................6-3 Thisted FC - Overlund GF ............................................2-1 Overlund GF - Bjerringbro IF ........................................4-6 Viborg FF - Højslev Station IF ......................................8-1

B52/Aalborg - Sundsøre FK........................................UHT

Nr. 1. 2. 3. 4. 5. 6.

Klub Viborg FF Bjerringbro IF Thisted FC BT/SVIF Overlund GF Højslev Station IF

Kampe 8 7 7 7 8 7

Score Point 47-17 21 35-27 15 21-22 12 24-24 9 21-32 9 16-42 0

U-14 Drenge C/7 (Pulje 33) Tvis IF (2) - Måbjerg IF ..............................................12-2 Måbjerg IF - Hvidbjerg/Rettrup IF ................................3-0

“Stoholmdreng” til EM i styrkeløft i Norge STYRKELØFT: "Stoholmdrengen" Thomas Bay Bech Pedersen er fra den 8/6 - 12/6 med til EM i styrkeløft, som afvikles i Hamar i Norge. Selvom Thomas stadig kun er juniorløfter, har han i dette forår imponeret gang på gang med sine flotte resultater. Det er blevet til stribevis af guldmedaljer i de 3 forskellige løft squat, bænkpres og dødløft. Foruden DM i styrkeløft for både juniorer og seniorer imponerede Thomas med at vinde NM i Finland den 24. april. Det bliver spændende at se hvor langt Thomas når i det skrappe EM-selskab. Thomas er til dagligt fysioterapeutstuderende i Holstebro.

Nr. 1. 2. 3. 4. 5. 6.

Klub Tvis IF (2) Ejsing B Tvis IF (1) Højslev Station IF Måbjerg IF Hvidbjerg/Rettrup IF

Kampe 6 6 6 6 7 7

Score Point 43-8 18 35-12 15 30-16 12 27-40 6 15-33 6 7-48 0

U-14 Drenge (Pulje 636) Hurup/VAIF - Thisted FC ..............................................5-0 Nr. 1. 2. 3. 4. 5. 6.

Klub Hurup/VAIF Oddense/Otting GF Højslev Station IF Thisted FC Hjerm FIF Lemvig GF

Kampe 8 7 7 8 7 7

Score Point 46-4 24 21-12 16 12-15 10 17-15 9 9-16 4 8-51 0

Nr. 1. 2. 3. 4. 5. 6.

Klub SUB 09 Aalborg KFUM Højslev Station IF B52/Aalborg FC Mors Sundsøre FK

Kampe 7 7 7 7 7 7

Score Point 31-4 21 20-8 18 20-21 10 12-22 6 12-22 4 8-26 3

Serie 2 Kvinder (Pulje 274) Vinderup IK - Thisted FC ..............................................0-6 Lidenlund B - Vinderup IK ..........................................UHT Nr. 1. 2. 3. 4. 5. 6.

Klub Struer B Ørslevkloster IF Måbjerg IF Thisted FC Vinderup IK Lidenlund B

Kampe 7 7 7 7 8 8

Score Point 24-12 18 14-19 12 24-8 11 15-12 10 11-22 7 8-23 6

Serie 2 herrer (Pulje 15) Klitmøller IF - Stoholm IF ..............................................5-1 Nors B - Måbjerg IF ......................................................1-1 Nr. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.

Klub Klitmøller IF FS Midtthy Højslev Station IF Mejrup GU Stoholm IF Måbjerg IF Team Spøttrup Nors B

Kampe 11 10 10 10 11 11 10 11

Score Point 40-14 26 22-10 20 21-12 20 25-20 15 16-19 11 12-17 9 11-34 8 11-32 5

U-17 Drenge (Pulje 457)

Serie 4 herrer (Pulje 63)

Viborg Nørremarken - Harboøre/Thyborøn ..................4-2 Måbjerg IF - Nykøbing Mors IF ..................................UHT

Skive Seminarium B - Ørslevkloster IF ........................1-2

Nr. 1. 2. 3. 4. 5. 6.

Klub Viborg Nørremarken Team Spøttrup Måbjerg IF Harboøre/Thyborøn Højslev Station IF Nykøbing Mors IF

Kampe 8 7 8 8 7 8

Score Point 24-11 18 14-8 15 13-10 11 21-18 11 6-19 6 8-20 6

Nr. 1. 2. 3. 4. 5. 6.

Klub Højslev Kirkeby IF Ørslevkloster IF Højslev Station IF CSKA Skive Skive Seminarium B Team Spøttrup

Kampe 7 8 7 7 8 7

Score Point 15-3 19 20-7 19 15-8 11 5-10 7 9-17 5 2-21 1

Serie 5 herrer (Pulje 142) U-13 Piger (Pulje 904) Roslev IK - Helsted Fremad IF ....................................2-0 Højslev Station IF - Thisted FC ....................................0-4 Thisted FC - Helsted Fremad IF ..................................0-3 FC Mors - Roslev IK ....................................................3-1

Ugeavisen Skive-egnen sætter lokalt fokus på

LOKAL SP RTEN Ønsker man at få resultater, kampreferater eller andet med her på siden så send en mail til: henrik@grafisk-bureau.dk

Nr. 1. 2. 3. 4. 5. 6.

Klub Helsted Fremad IF Roslev IK FC Mors Skive IK Thisted FC Højslev Station IF

Kampe 8 8 7 7 8 8

Score Point 31-4 21 21-9 14 35-5 13 19-5 11 8-24 7 2-69 0

Borup IF - Ørslevkloster IF ........................................HHT Sdr. Rind/Vinkel IF (1) - Løgstrup IF ............................3-2 Nr. 1. 2. 3. 4. 5. 6.

Klub Sdr. Rind/Vinkel IF (1) Højslev Kirkeby IF (1) Skals FF Løgstrup IF Ørslevkloster IF Borup IF

Kampe 8 7 7 8 8 8

Score Point 20-7 20 27-10 18 17-8 16 18-25 7 11-19 6 0-24 0

LOKALT!


12

Ugeavisen Skive-egnen

)30!2"!.+'ÂŽ26)./'%4 &/2&/2%.).'3,)6%4 (VERMkNEDUDLODDERVIKR +LIKINDPkWWWSPARBANKDKTILFORSKELOGLÂ?SMERE 30!2"!.+!3 !$%,'!$% 3+)6% 4 & 77730!2"!.+$+


Ugeavisen Skive-egnen - uge 23