Ferie i norgeavis low

Page 1

1

FERIE I NORGE NR. 1

FERIESPECIAL DE BEDSTE REJSEOPLEVELSER FÃ…R DU MED OS!

HIRTSHALS | KRISTIANSAND | LANGESUND STAVANGER | BERGEN De bedste rejseoplevelser med


2

EFTER EN LANG OG KOLD VINTER GLÆDER VI OS TIL AT HILSE PÅ FORÅRET IGEN Besøg pulserende storbyer som Oslo, Bergen og Stavanger og oplev spektakulær natur og kultur på en og samme rejse. Tag vennerne med på en fisketur eller med veninderne på en spa oplevelse, som garanterer at give ro til både krop og sjæl. Er I til sjov med de små, er Dyreparken i Kristiansand altid et oplagt feriemål med sjov for hele familien. For de mere eventyrlystne byder Norge bl.a. også på Kite surfing, dykning ved vrag langs den Norske kyst eller rafting i de norske fjorde. Det er ikke uden grund, at Norge er kendt for sin prægtige natur. Preikestolen er kåret som ”det mest fantastiske udsigtspunkt i verden” af Lonley Planet, Trolltunga byder på en 22 km vandretur med en højdeforskel på 900 meter, Besseggen, Jotunheimen er omtalt af magasinet National Geograpich i 2014 som en af verdens bedste vandreturer. Med andre ord har Norge noget for alle! I denne avis har vi samlet noget af det bedste, som Norge har at tilbyde. Lad dig inspirere til, hvad dine sommeroplevelser skal bestå af ... – og husk, Norge er kun en kort sejlads væk! De varmeste hilsner fra os i Fjord Line Rickard Ternblom

Administrerende Direktør

Ansvarlig udgiver: Fjord Line · Tekst: Fjord Line + ABNI Communications Grafik: GRAFiness Reklame ApS · Tryk: Strandbygaard Grafisk A/S Forbehold for trykfejl.


3

LÆS OM REJSEOPLEVELSER I NORGE: 4

Nordmændenes egne favoritter

6

Kristiansand Dyrepark

8

Top 8 cykelruter & oplev Norge på hesteryg

9

Dykkeroplevelser & kitesurfing

10 11

De Historiske Hoteller Scandic

12

Radisson Blu

14

Bedste fjeldvandreture & Trolltunga

15

Reinbringen & Geirangerfjord

18

Storbyferie

20

Preikestolen Cruise

22

Inspiration til natur- og kulturoplevelser

27

Hotelferie med Fjord Line

28

Spaophold, fiskeri og golf

30

Rundtur i Norge med Fjord Line


4

NORDMÆNDENES EGNE

FAVORITTER


5 Lyt til nordmændene selv, når I skal vælge, hvad I vil opleve på ferien. Her er de 10 mest populære attraktioner og destinationer blandt nordmændene i 2013

(Kilde: Visit Norway)

1) VIGELANDSPARKEN Denne skulpturpark er Oslos svar på Central Park i New York. Dette er stedet, hvor de lokale tager hen for at grille, slappe af med familie og venner eller nyde en rolig gåtur blandt de 212 skulpturer, der har gjort Vigelandsparken berømt.

2) KRISTIANSAND DYREPARK Bare 11 kilometer fra Kristiansand centrum ligger Kristiansand Dyrepark, en af de mest besøgte attraktioner i Norge. Kun en del af denne park er ren dyrepark - resten er en traditionel forlystelsespark med et væld af aktiviteter og forlystelser.

3) FLØIBANEN I næsten hundrede år har Fløibanen fragtet mennesker fra Bergen centrum op til toppen 4) HOLMENKOLLEN OG SKIMUSEET

8) FREDRIKSTEN FÆSTNING

Holmenkollen skihop er lavet af 100 tons stål og hæver sig 60 meter over bakken, den ligger på. Det er et naturligt udflugtsmål for alle, der besøger Oslo. I bunden af tårnet ligger Skimuseet, hvor skiløbets 4000 år gamle historie præsenteres.

Fæstningen blev bygget i den sidste halvdel af det 17. århundrede som værn mod svenske angreb. Den ligger nær den norsk-svenske grænse sydøst for Oslo, og her er masser at se og opleve, bl.a. udstillinger, guidede rundvisninger og madoplevelser som i det 17. århundrede.

5) TUSENFRYD

9) LOFOTEN-ØERNE

Dette er Norges måske mest traditionsrige forlystelsespark og et sikkert hit blandt børnefamilier. I TusenFryd kan hele familien slå sig løs på rutsjebaner og over 30 forskellige forlystelser, i parkens vandland og i et legeland for de helt små.

Det siges ofte, at det nordlige Norge er det bedste sted i verden at se nordlys. Her er Lofoten-øerne ingen undtagelse. Mellem september og marts er det mørkt mellem klokken 18.00 og 01.00, og det er i dette tidsrum nordlyset oftest viser sig. På Lofoten kan du koble af og opleve den totale stilhed i storslåede naturlandskaber, samtidig med, at du bor og spiser godt. Lofoten kan charmere alle besøgende og få dem til at længes tilbage.

6) HUNDERFOSSEN FAMILIEPARK Et sted med masser af eventyrstemning og landlige attraktioner – Hunderfossen nær Lillehammer er en klar børnefavorit. Om vinteren omdannes parken til Hunderfossen Vinterpark, med eventyrslot og Skandinaviens sydligste ishotel.

7) GEIRANGERFJORDEN af Fløyen, ét af de syv fjelde, der omgiver byen. Fløyen er ikke det højeste af disse syv fjelde, men det har den bedste udsigt over byen, fjordene og øerne i det fjerne.

10) PREIKESTOLEN Denne firkantede klippeformation stikker ud af klippevæggen 604 meter over Lysefjorden, og det er ikke svært at se, hvordan den har fået sit navn. Udsigten over Lysefjorden er enestående, og vandreturen op til Preikestolen er overraskende let.

Den UNESCO-beskyttede Geirangerfjord er indbegrebet af de smukke norske fjorde. Tag på vandring i de omgivende fjelde, se et af de mange buldrende vandfald, tag på fisketur eller kajakpadling på den smukke fjord, eller prøv kræfter med fjeldvejen Trollstigen på cykel. De bedste rejseoplevelser med


Eventyrlige oplevelser 6

I DYRENES OG BØGERNES VERDEN

Kristiansand Dyrepark, der ligger blot 11 kilometer fra Kristiansand i det sydlige Norge, har om nogen forstået vigtigheden af at kunne tilbyde sine gæster et helhedstilbud. Den unikke park, der blev startet som dyrepark i 1966, er løbende blevet udvidet med flere temaparker, så den nu tilbyder alt, en børnefamilie kan ønske sig på ferien.

Her er det muligt at sammensætte et skræddersyet program til familien med overnatning i unikke omgivelser, actionfyldte oplevelser i badeland og tivoliland, lærerige og fascinerende opdagelsesrejser i dyreparkens mange områder og sjove og underholdende timer i Thorbjørn

Egners elskede universer i Kardemomme By og Hakkebakkeskoven. Alt sammen i en kulisse af den smukkeste norske fjeldnatur.

Vi bringer her nogle af højdepunkterne fra parken: Eldorado for dyrelskere Kernen i parken – dyreparkens mange temaanlæg – er et besøg værd i sig selv: Dyreparken Kristiansand er Norges største dyrepark med 7-800 dyr fordelt på 148 forskellige dyrearter. Fokus i parkens arbejde er at give dyrene så naturlige omgivelser som muligt – eksempelvis i Nordisk Vildmark, hvor dyrene går frit, og de besøgende går ad indhegnede gangstier

og broer højt over bakkerne, hvor dyrene færdes. Parkens personale afholder daglige dyrepræsentationer, hvor dyrenes egenskaber fremvises under fodring, og publikum kommer helt tæt på hver enkelt fascinerende dyreart. Kardemomme by i levende live En af hovedattraktionerne i Dyreparken Kristiansand er uden tvivl Kardemomme by, der er et eftertragtet rejsemål for mange danske børnefamilier. Byen er bygget som en tro kopi af Thorbjørn Egners elskede børnebogsunivers, og figurerne fra bogen – heriblandt Tante Sofie, Politimester Bastian og røverne Kasper, Jesper og Jonathan – kan opleves i byens gader.

Følgende tilbud indeholder:

Bilpakke tur/retur Hirtshals-Kristiansand

Følgende tilbud indeholder:

INKL 2 BILLETTER TIL KRISTIANSAND DYREPARK -OG BADELAND

Bilpakke tur/retur Hirtshals-Langesund

PERIODE 04.05-04.09

PERIODE 01.03-14.06

KRISTIANSSAND

KRISTIANSSAND

En nat på Scandic Bystranda, dobbeltværelse med morgenmad

En nat på Scandic Bystranda, dobbeltværelse med morgenmad

2 pers. pakke fra ............... 2.447,-

2 pers. pakke fra ............... 1.443,-

KardemommeCRUISE Overfart HirtshalsKristiansand tur/retur INKL. INDGANGSBILLET TIL DYREPARKEN

Pris pr. person fra ................ 499,-


7

Norges største familieattraktion,

DYREPARKEN KRISTIANSAND

blot ca. tre timer fra Danmark, byder på enestående oplevelser for feriegæster i alle aldre.

I 2015 åbnede parken desuden endnu en unik attraktion med udgangspunkt i Egners univers: Tribunetoget gennem Hakkebakkeskoven, hvor scener og sange fra Klatremus og de andre dyr i Hakkebakkeskoven opføres lige ved siden af skinnerne på turen rundt. Toget er angiveligt det eneste af sin slags i verden, og i alt 35 skuespillere bidrager til at bringe historierne til live for 300.000 togpassagerer om året. Overnatning blandt pirater At Dyreparken Kristiansand har forstået den fulde betydning af ordet ’oplevelsesøkonomi’ slås også fast, når man ser på parkens overnatningstilbud: Sørøverhotellet Abra Havn, der består af 171 lejligheder dekoreret i sørøvertema. Her bliver gæsterne en del af oplevelsen, når morgenmaden indtages om bord på Kaptajn Sabeltands skib, hvor der serveres rottesuppe og dødningehovedvafler.

Lige ved siden afdyreparken ligger desuden det tilhørende Badeland, som dækker en hel ø. Her er både indendørs og udendørs bassiner og vandrutsjebaner – også til de mindste. Badelandet har egen indgang, men det er muligt at købe billetter, der gælder til både badelandet og dyreparken.

I sommerperioden 2016 kan man i Abra Havn opleve teaterforestillingen ”Kaptajn Sabeltand og den Forheksede Ø” i det udendørs amfiteater på bredden af Grashavet-søen.

Unik kombination giver succes Kristiansand Dyrepark er således et enestående eksempel på, hvordan det er muligt at kombinere mange af de mest eftertragtede familieattraktioner på ét og samme sted. At opskriften er lykkedes vidner besøgstallene om: Parken er her ved dets 50-års jubilæum i 2016 mere populær end nogensinde og besøges årligt af mere end 1 million turister. Jubilæet fejres med en lang række arrangementer i løbet af året og kulminerer med en stor jubilæumsfest den 25. juni.

Fart og spænding i tivoliparken Ingen familieferie uden en dag eller to med sjov og action i en forlystelsespark. Dét har man også forstået i Dyreparken Kristiansand, der har indbygget flere områder med forlystelser for hele familien. Her kan man prøve karusseller af alle størrelser, køre med JungelBob-banen med en tophastighed på 45 km/t eller udfordre sig selv på Junglestien. De bedste rejseoplevelser med


8

TOP 8 CYKELRUTER I NORGE Norge byder på et væld af smukke cykelruter i vekslende terræn. Magasinet Reiser & Frihed og Cyklisternes Landsforening i Norge har rangeret landets 8 flotteste cykelruter (Kilde: Visit Norway). 1. Rallarvegen, fra Geilo til Voss Norges mest populære cykelvej. Den 210 kilometer lange tur er et must for cykelentusiaster. Turen bringer jer fra Geilo over Hardangervidda og ned til enten Voss eller Flåm. Om foråret kan der fortsat ligge sne i området, så check dette, før I tager af sted. Det nemmeste er at starte på Haugastøl. Her er der togstation, stor parkeringsplads og cykeludlejning. I kan også starte på Finse. 2. Kystriksveien Denne tur på Kystriksveien går fra Brønnøysund til Sandnessjøen og retur. Helgelandskysten i Nordland har smuk natur med fjelde, strande, skærgård og øer. Her kan I også besøge Vegaøerne ud for Brønnøysund, som er på UNESCOs verdensarvsliste. Dønna ud for Sandnesssjøen er kendt for sin store havørnebestand. 3. Oslofjorden Et fint udgangspunkt for denne tur kan være Sonsveien station, hvor I kan cykle gennem Son og Moss til Jeløya. Herfra kan I tage færgen over fjorden til Horten. Videre sydover kører I gennem Åsgårdstrand, hvor I kan besøge Edvard Munchs hus, og videre til Sandefjord, Larvik og Stavern.

4. Mjøstråkk, fra Lillehammer via Hamar til Gjøvik Mjøsbyerne ved søen Mjøsa bindes sammen af Mjøstråkk, som er en skiltet cykelrute hele vejen rundt om søen. Start cykelturen i Lillehammer, besøg Domkirkeodden i Hamar og fortsæt videre til Gjøvik. 5. Jæren, fra Egersund til Stavanger Området ved Brusand er kendt for sit specielle lys og det flade landskab. På turen mod Stavanger kan I besøge Norges længste sandstrand, Orresanden. I Stavanger kan I besøge Oliemuseet og idylliske Gamle Stavanger. 6. Telemarkskanalen, fra Skien til Dalen I Telemark kan I vælge mellem en virkelig kraftanstrengelse og en lettere tur. Kanalbåden bringer jer op ad kanalen fra Skien til Bandaksjøen, hvor Dalen Hotell ligger. Dette er et godt udgangspunkt for den mere krævende rute. De, som ønsker en nemmere og kortere tur, kan starten gå i Lunde (station på Sørlandsbanen).

7. Numedal, fra Geilo til Kongsberg Denne tur starter i Geilo. Husk at medbringe varmt tøj, for I skal over tre fjeldovergange. Hvis I ønsker en nemmere tur, prøv da at få kørelejlighed til Ånevatn. Herfra går det ned ad bakke omtrent hele vejen. På turen kan I besøge Uvdal Stavkirke og sølvminerne i Kongsberg. 8. Atlanterhavsvejen Atlanterhavsvejen slynger sig mellem broer og øer langs kysten i Møre og Romsdal. Besøg charmerende fiskelejer, Ona fyr, Molde og Kristiansund.

OPLEV DE NORSKE FJELDE PÅ HESTERYG Enestående naturoplevelser – og lidt action Vælger I at tage til Norge på jeres rideferie, kan I se frem til hyggelige dage på hesteryg i det varierede terræn, hvor I kan opleve hedeområder, fjeldrygge, frodige dale, elve og søer og idylliske skove. På turene kommer I helt tæt på naturen – måske er I endda heldige at se vilde dyr som elge, rovfugle eller losser, som lader jer komme langt tættere på til hest, end de ville, hvis I var i bil. Primitive dage – og luksusnætter Ofte foregår rideferierne ved, at I rider fra sted til sted med sadeltaskerne pakket med de ting, I har brug for i dagens løb, og jeres bagage fragtes til næste overnatningssted med følgebil eller pakheste. Hele dagen tilbringes med intense naturoplevelser i den frie luft, hvor I afhængigt af terrænet kan tilbagelægge op til 40 km på en dag. Alt efter, hvilken udbyder I vælger, overnatter I i hyggelige hytter, på afslappede familiedrevne

hoteller, i lavvoer (traditionelle samiske telte) – eller på luksushoteller, hvis ferien også skal byde på lidt selvforkælelse, når I kommer tilbage efter en lang dag i sadlen og har brug for at løsne de ømme muskler op i badekarret eller med lidt massage. Skræddersyede ture til familiens behov Nogle steder kræves en vis erfaring med heste og ridning, mens andre udbydere også accepterer nybegyndere, så hele familien kan komme på tur sammen, selv hvis mor eller far ikke er erfaren rytter. Turene kan have forskellig varighed alt efter jeres ønske – fra korte udflugter og endagsture til ugelange ture i den smukke natur. Uanset hvilken model I vælger, kan I være sikre på, at alle hverdagens pligter, stress og jag forsvinder her i roen og friheden midt i den smukke norske natur!


9

Landets førende dykkercenter, Gulen Dive Resort, der ligger ca. 2 timers kørsel nord for Bergen, modtager besøgende fra hele verden, der flokkes til stedet på grund af områdets brede udvalg af dykker- og vandsportsaktiviteter i absolut særklasse. Længere mod syd byder kysten langs Sørlandet på et væld af unikke oplevelser på bunden af fjord og hav.

FANTASTISKE DYKKEROPLEVELSER I NORGE

Skal ferien stå på enestående oplevelser under vandoverfladen, har den norske kyst masser at byde på. Hvad enten I er til vragdykning eller naturdykning venter der jer oplevelser i absolut særklasse i de norske fjorde og skærgårde.

Vragdykning af højeste karat Gulen Dive Resort ligger på sydsiden af en af Norges smukkeste fjorde, Sognefjorden. Dette område havde stor strategisk værdi under anden verdenskrig, og de mange drabelige begivenheder, der udspillede sig her, har sat deres tydelige spor under vandet. Her kan I dykke i mere end 25 vrag, og flere af dem er i absolut verdensklasse. Tag eksempelvis turen til vraget, der blev udråbt til Norges bedste i 2009: Det tyske fragtskib Frankenwald, som sank i Sognefjorden i januar 1940. Mere end 90 procent af skibet er stadig synligt i vandet, og selv masten er bevaret. Med en højde på 44 meter og en længde på 122 meter er et dyk til denne mastodont en oplevelse, der kan få pulsen i vejret på selv den mest erfarne dykker!

Ud over Frankenwald byder området også på et væld af tyske og norske fragtskibe, passagerskibe, redningsfartøjer – og meget, meget mere. Skal ferien stå på en perlerække af rustfyldte dykkeroplevelser, tilbyder Gulen Dive Resort vragsafari, hvor I kan dele jeres oplevelser og erfaringer med andre – og måske få inspiration til jeres næste adrenalinfyldte dyk!

Sørlandet - spændende krigshistorie og imponerende undervandsfauna Længere mod syd, langs kysten af Sørlandet – Sydnorge – er der også et væld af enestående dykkeroplevelser at få. Ud for Kristiansand kan I dykke ved en lang række store og små vrag fra anden verdenskrig – højdepunktet er vraget af det 140 meter lange fragtskib MS Seattle, men her findes også flyvrag og vrag af andre fragtskibe af forskellig længde.

KITESURFING UNDER FJELDTINDERNE Ofte forbindes kitesurfing med sol, sommer og varme breddegrader, men i løbet af de seneste år er Norge i stigende grad blevet eftertragtet for sine ”cold water”-surf spots. Landets lange kyststrækning, der ofte giver gode vind- og bølgeforhold på grund af vindene fra Nordsøen, skaber gode betingelser for både begyndere, som kan nyde godt af de roligere vejrforhold om sommeren, og de mere erfarne kitesurfere, der får spænding og udfordring under efterårets storme. Hvide strande, laguner - og forblæste rev Et af de mest besøgte kitesurfingområder i Norge er Jæren-området ved Stavanger. Her kan du surfe langs nogle af Norges flotteste sandstrande, heriblandt Solastranden, der er udråbt til at være blandt verdens seks

bedste strande. Er du begynder eller mindre erfaren anbefales områderne ved Solastrand, Hellestø og Brusand. Her kan du få dine første oplevelser under drage på rolige vande, og her er masser af muligheder for begynderkurser og privatundervisning. Førsteklasses kite surfing tæt ved Oslo Går årets ferie til den norske hovedstad, må du heller ikke snyde dig selv for lidt action undervejs: Langs Oslofjorden kan du finde flere områder, der indbyder til kitesurfing, heriblandt Sletter og Jeløya i Moss ca. 60 km. syd for Oslo. I Larkollen – måske det mest populære kitespot i det østlige Norge – byder det lave, flade vand i en beskyttet bugt, kombineret med den stærke vind, der går på tværs af kysten, på enestående betingelser for at øve freestyle tricks. Den korte køreafstand fra Oslo giver mulighed for en endagstur, hvor du kan få både krop og sjæl blæst godt igennem, før du tager retur til storbyen. De bedste rejseoplevelser med


10

HISTORISKE HOTELLER - Hvor overnatningen er en del af ferieoplevelsen Vil du tilbringe natten på steder, hvor du behandles som kongelige og spiser som en kejser, og hvor omgivelserne emmer af historie og hygge, bør du overnatte på et af de eventyrlige Historiske Hoteller. personale sætter en ære i at fortælle gæsterne om stedets, madens og områdets historie – og for at give en service, der var konger og kejsere værdig på den tid, hvor hotellerne blev grundlagt! Mange af hotellerne inviterer desuden gæsterne til at deltage på både madlavningskurser og vinsmagninger – ofte i de traditionsrige vinkældre under hotellerne.

Godt værtskab i centrum Ud over de enestående, charmerende omgivelser byder de historiske hoteller også på værtskab i en klasse for sig. Hotellernes

Enestående oplevelser til lands og til vands De Historiske Hotel & Spisesteder byder kort sagt på et væld af unikke oplevelser i historiens fodspor, hvor hele dage af ferien kan bruges på at tage på opdagelse i de spændende bygninger. Overnat eksempelvis på Dr. Holts Hotel i Geilo

– stedet, hvor Min søsters børn i sneen er optaget – sejl på Telemarkskanalen med M/S Henrik Ibsen, der ser ud nøjagtigt som et 100 år gammelt luksus dagsturs-cruiseskib, eller lad dig forkæle på Bekkjarvik Gjestgiveri, som blev bygget i 1600-tallet på befaling af Christian IV. Uanset hvad du vælger, er du garanteret en helt særlig oplevelse på Norges Historiske Hoteller! Alle Historiske Hoteller i Norge kan bookes som en pakkerejse. Se mere på fjordline.com

Det får du altid på de Historiske Hotel & Spisesteder: • Hyggelige og stemningsfulde omgivelser • Garanti for høj standard • Venlig atmosfære og godt værtskab • Fokus på gæstfri, personlig og kvalitetsbevidst service • Et væld af natur-, kultur-, historiskeog friluftsoplevelser lige uden for døren • Mulighed for bl.a. vinsmagning, madlavningskurser, spaoplevelser og adgang til fitnessrum

Vidste du, at … - i alt 53 hoteller, 19 spisesteder og 1 båd er med i De Historiske Hotel & Spisesteder? - nogle af hotellerne har været i samme families eje i adskillige generationer? - adskillige af hotellerne har taget imod gæster i flere hundrede år? - mange af hotellerne har haft konger, kejsere og adelsmænd fra hele verden blandt deres gæster? - nogle af Norges fremmeste billedkunstnere og musikere har gæstet hotellerne - heriblandt Edvard Munch og Edvard Grieg? - mange af hotellerne fremviser flotte samlinger af norsk kunst?


11

- Et væld af OVERNATNINGSMULIGHEDER OVER HELE NORGE

SCANDIC Det får du altid hos Scandic • Morgenbuffet altid inkluderet - og gratis for børn op til 12 år • Gratis WiFi altid inkluderet • Familievenlige omgivelser med legeområde på samtlige hoteller • Børn op til 12 år bor uden beregning • Mulighed for at booke et særligt teenageværelse (med rabat) • Adgang til fitnessrum • Personale til rådighed døgnet rundt og døgnåben minibutik • Tilgængelighed for gæster med særlige behov

Vil du overnatte tæt ved de bedste oplevelser, norsk natur, kultur og historie har at byde på, er det oplagt at vælge et af Scandics mange hoteller i Norge. Kæden har hoteller i 40 norske byer, og overalt er du sikret samme høje serviceniveau og kvalitet. Kort vej til fantastiske ferieoplevelser Scandics hoteller ligger helt tæt ved de storslåede oplevelser, ferie-Norge har at byde på. Mod nord byder hotellerne på rig mulig-

hed for at opleve midnatssol og nordlys i Lofoten eller holde ferie midt i renernes rige i Lapland. Mod sydvest kan I holde ferie midt i Fjordnorges enestående landskab eller udforske kulturbyerne Bergen og Stavanger, og i det østlige Norge indbyder et bredt udvalg af hoteller i Oslo og de nærliggende byer til en kombination af storbyferie og oplevelser i Norges vilde og pragtfulde natur. Hotellerne ligger ofte smukt placeret med udsigt til enten byens spektakulære omgivelser af fjeld, fjord og hav eller til de gamle, charmerende bydele, mange norske byer har at byde på. Brug hotellet som udgangspunkt for feriens udflugter, uanset om programmet står på hvalsafari, vandreture i nationalparker, fisketure i nogle af

verdens bedste lakseelve, afslapning på hvide sandstrande, køreture til Norges spektakulære udsigtspunkter eller hyggelige familieture til Kardemomme by eller den store zoologiske have i Dyreparken Kristiansand. Alle Scandic hoteller i Norge kan bookes som en pakkerejse. Se mere på fjordline.com

Vidste du, at … - du kan finde et Scandic hotel eller partnerhotel i alle større byer i Norge – i alt 40 byer fra Nordkap i nord til Kristiansand i syd? - hotelbaren på Scandic Strand i Bergen er kendt som Norges bedste bar? - Scandic Honningsvåg ligger i den nordligste fiskerlandsby i verden? - Scandic hoteller råder over både helt nybyggede hoteller og historiske hoteller fra ca. år 1900? - Scandic Nidelven i Trondheim har vundet prisen for Norges bedste hotelmorgenmad – de sidste 10 år? - Scandic Lerkendal i Trondheim er verdens mest energieffektive hotel? - mange af Scandics hoteller har skybar med enestående udsigt over by og landskab? - Scandic har særlige familiehoteller i Oslo, Kristiansand og Haugesund? - mange af hotellerne fremviser flotte samlinger af norsk kunst?

De bedste rejseoplevelser med


12

RADISSON BLU - HVIS DU VIL OVERNATTE MED STIL Den verdensomspændende hotelkæde Radisson – som i bl.a. Skandinavien brandes under navnet Radisson Blu – er kendt som det førende upscale hotelbrand i Europa. Med hoteller i 36 europæiske lande og i alt 380 hoteller på verdensplan har kæden, som blev startet i 1960, slået sit navn fast som en af verdens bedste hotelkæder. Imponerende standard ned til mindste detalje Høj kvalitet, førsteklasses service og en Yes I Can-mentalitet, hvor alle medarbejdere gør deres yderste for at opfylde ethvert ønske fra gæsterne, kombineret med et fokus på ikonisk og sofistikeret design og arkitektur gør Radisson Blu til et eftertragtet overnatningssted for feriegæster, der gerne vil forkæles i fascinerende omgivelser. Den høje standard går igen i hotellernes restauranter og cafeer, som tilbyder et udvalg af lokalt inspirerede retter og internationale retter, heriblandt fransk, amerikansk og italiensk madlavningskunst – alt sammen af højeste kvalitet. En omfattende morgenmadsbuffet er naturligvis inkluderet i prisen, når du overnatter på et Radisson Blu-hotel, ligesom du har adgang

til gratis WiFi overalt på hotellet samt adgang til fitnessrum og pools. Kæden har løbende fokus på at udvikle nye services for at tilgodese gæsternes behov – således tilbyder hotellerne eksempelvis ”3-timers ekspresvask”, så selv hvis du kun overnatter på et Radisson Blu-hotel en enkelt nat, har du mulighed for at få ordnet alt ferievasketøjet, før du sætter kurs mod nye oplevelser. Overnat tæt ved Norges kultur- og naturperler Radisson Blu har hoteller i 14 af Norges største byer, heriblandt Oslo, Bergen og Stavanger, samt ved nogle af landets største kulturperler som i Trondheim (hjemsted for Nidarosdomen), Art Noveau-byen Ålesund og kystbyen Haugesund, hvor du kan opleve såvel spektakulære landskaber som historiske bygninger og et af Norges bedste shopping centre. Skal ferien stå på naturoplevelser i særklasse, kan du vælge at overnatte på Beitostølen hotel i udkanten af Jotunheimen eller måske det helt unikke hotel i Spitsbergen på Svalbard i Nordishavet, hvor du kan få enestående arktiske oplevelser under midnatssolen om

sommeren eller nordlyset om efteråret. Her kan du overnatte i luksuriøse omgivelser efter dagens oplevelser i den betagende norske natur – ofte med en enestående udsigt selv fra dit eget værelse på hotellet! Alle Radisson Blu hoteller i Norge kan bookes som en pakkerejse. Se mere på fjordline.com

Det får du altid hos Radisson Blu-hoteller • Omfattende morgenmadsbuffet inkluderet ofte lokale retter og råvarer • Gratis WiFi på alle hoteller • Mulighed for hurtig tøjvask – 3 timer fra start til slut • Gratis adgang til fitnessrum • Mulighed for tidlig check-in og sen check-out uden beregning (afhænger af, om værelset er ledigt) • Høj kvalitet og serviceniveau med Radisson Blus særlige Yes I Canmentalitet. • Tilfredshedsgaranti

Vil du overnatte i stilrene, inspirerende omgivelser designet af nogle af verdens førende trendsættere, hvor der er kælet for hver eneste detalje, og personalet står på spring for at opfylde ethvert ønske? Så book dine overnatninger på et af Radisson Blus hoteller i Norges største byer.

Vidste du, at … - Radisson har hoteller i 14 norske byer - fra Longyearbyen på Svalbard i nord til Kristiansand i syd. - flere af Radisson Blus hoteller har særlige velkomstpakker til børnefamilier? - mange af Radisson Blus hoteller ligger helt tæt ved offentlige transportmidler som fly, tog, færge og bus? - flere af Radisson Blus hoteller har skybar på øverste etage, hvor du kan nyde udsigten til de omkringliggende byer og landskaber? - flere af Radisson Blus hoteller har fået Green Key-mærket for bæredygtige hoteller?


13

ferieinorge.dk er en ferieguide til dig, som planlĂŚgger en ferierejse til Norge. Her finder du information, tips, rĂĽd og inspiration om alt fra verdenskendte attraktioner til skjulte skatte. De bedste rejseoplevelser med


14

NORGES BEDSTE FJELD VANDRETURE Her giver vi jer inspiration til nogle af Norges bedste fjeldvandreture, præsenteret af den tidligere generalsekretær for Den Norske Turistforening, Kristin Krohn Devold (Kilde: Visit Norway) Preikestolen, Lysefjord Preikestolen er et fjeld formet som en stor prædikestol, der tårner sig op over Lysefjorden. Der er en god sti fra Preikestolen Fjellstue til toppen af det 604 meter høje fjeldplateau. Regn med at skulle bruge fire til fem timer på at vandre til toppen af Preikestolen og ned igen, og afsæt minimum en time eller to oppe på selve plateauet. Besseggen, Jotunheimen Dette er måske den mest populære af alle fjeldvandreture blandt nordmænd, og desuden

omtalt af magasinet National Geographic i 2014 som en af verdens bedste vandreture med dens stejle stier og luftige omgivelser med udsigt over Jotunheimen Nationalpark. Hvis I ser ned, har I en blå sø på den ene side og en grøn på den anden. Vandreturen til og på Besseggen tager omkring syv til otte timer. Gaustatoppen, Telemark På en klar dag kan I se en sjettedel af Norge fra toppen af Gaustatoppen. Dette fjeld er let tilgængeligt - fra parkeringspladsen ved Stavro mellem Rjukan og Tuddal tager det tre timer at nå op på toppen og to at gå ned igen. Galdhøpiggen, Jotunheimen Galdhøpiggen er Norges højeste fjeld med sine 2.469 meter. Udsigten over Jotunheimen Nationalpark bliver ikke bedre end her. Fjeldet er let at komme til fra Spiterstulen Fjellstue og Javasshytta Fjellstue. Det er lettest at starte fra Juvasshytta, og denne rute er også er egnet til børn, der er vant til at vandre. Trekantsruten, Rondane Den klassiske trekantsrute i Rondane Nationalpark tager fire til fem dage. Vandreturen, som er et godt valg for begyndere, fører jer rundt om de højeste fjelde i Rondane. Start vandreturen ved Rondvassbu, Bjørnhollia eller Dørålseter Fjellstue.

VANDRING I NORGE

TROLLTUNGA - NYD UDSIGTEN FRA ”TROLDENS TUNGE” Trolltunga ligger lige vest for Hardangervidda Nationalpark, omkring 150 kilometer fra Bergen. Klippeformationen, der rækker vandret ud fra fjeldet ca. 700 meter over søen Ringedalsvatnet, er en af de mest spektakulære – og mest fotograferede – klippeformationer i Norge. Vandreturen dertil er lang og relativt anstrengende, men oplevelsen, når I til sidst står på ’troldens tunge’ og skuer ud over det smukke fjeldlandskab, kan slet ikke beskrives med ord! Smuk vandretur i det norske højfjeld Vandreturen til Trolltunga starter i Skjeggedal og går gennem højfjeldet. Turen er i alt 22 km tur-retur og tager som regel 10-12 timer. Højdeforskellen er på ca. 900 meter, så turen kræver en vis del kondition og godt udstyr.

Tilbud

Trolltungatur med Fjord Line og de Historiske Hoteller 3-dages tur Bilpakke tur/retur Hirtshals-Bergen inkl. 2-sengs indv. kahyt Dag 1: 3-retters middag samt overnatning på Utne Hotel Dag 2: Morgenmad, madpakke til Trolltungatur, middag og overnatning på Hotel Ullensvang Dag 3: Morgenmad.

Pakke pr. person fra............3.431,-

Preikestolentur med Fjord Line og de Historiske Hoteller 3-dages tur Bilpakke tur/retur Hirtshals-Stavanger inkl. 2-sengs indv. kahyt Dag 1: Middag samt overnatning på Kronen Gaard Hotel Dag 2: Morgenmad, madpakke til Preikestolen, 3-retters middag og overnatning på Sola Strand Hotel Dag 3: Morgenmad.

Pakke pr. person fra............3.095,De bedste rejseoplevelser med FJORD LINE


15

På jeres vej mod Trolltunga vil I komme igennem et mageløst landskab med lyngklædte fjeldplateauer, imponerende vandfald, områder fyldt med enorme kampesten – og ikke mindst fascinerende udsigter over Ringedalsvatnet og de stejle fjeldsider omkring søen. Kulminationen af den betagende tur kommer, når I tager skridtet ud på klippeformationen, der rækker ud over afgrunden. Herfra kan I nyde den helt igennem enestående udsigt, hvor fjeldene spejler sig i Ringedalsvatnets rolige vand, og Folgefonnas isformationer glimter i horisonten. Her, højt oppe på Trolltunga, føler man sig fri som en fugl, flere hundrede meter over søens glimtende vand med de imponerende fjeldsider under sig. Husk at give jer selv god tid til at nyde udsigten, når I planlægger jeres tur – Dette er en af de oplevelser, man bare ikke vil hjem fra!

REINEBRINGEN - SPEKTAKULÆR VANDRETUR FOR DE EVENTYRLYSTNE Er I til udfordrende vandring i noget af verdens mest fascinerende natur, bør en vandretur til Reinebringen stå på ønskesedlen over feriens aktiviteter. Den relativt korte – men til tider svære – tur gennem det stejle klippeterræn fører til en storslået udsigt over fjeld, fjord og hav, som kan imponere selv garvede rejsende.

GEIRANGERFJORD: NORSK NATUR, NÅR DET ER SMUKKEST Skal årets ferie være med garanti for enestående naturoplevelser, bør I overveje et besøg til

den billedsmukke Geirangerfjord. Fjorden er på UNESCOs verdensarvsliste, og det er ikke uden grund, at det ofte er billeder af netop denne fjord, der benyttes, når Norge skal markedsføres.

Geirangerfjord er kort sagt indbegrebet af Norge, når det er smukkest: Majestætiske fjelde knejser over den smukke bugtede fjord, hvor solens stråler skaber glitrende regnbuer i de kraftige vandfald, der fosser ned over de mørke klippevægge. De mange krydstogtrejsende, som valfarter hertil fra hele verden, fascineres af den enestående natur, der for mange er en oplevelse for livet. Vandreture for krop og sjæl Skal ferien indeholde intense oplevelser helt tæt på naturen, er der også rig mulighed for dette ved Geirangerfjorden. Her er både korte gåture for de mindre øvede og længere vandreture til de erfarne, og der er flere hytter i området, hvor det er muligt at overnatte undervejs. De afmærkede stier gør det nemt at finde vej, så I blot skal tænke på at nyde roen og følelsen af frihed på jeres vej gennem det betagende landskab.

Lofoten-øerne i Nordnorge – et godt stykke nord for polarcirklen – er garanti for uforglemmelige naturoplevelser i verdensklasse. Øerne byder på majestætiske fjelde, dybe fjorde, omfattende fuglekolonier, et rigt liv under havets overflade – og utallige muligheder for vandre- og cykelture. En af de mest populære vandreture i dette pragtfulde område går til toppen af Reinebringen på øen Moskenesøya. En af Norges smukkeste udsigter Skønt Reinebringen ikke er blandt Lofotens højeste tinder – toppen er blot 448 meter over havets overflade – byder den på en helt enestående belønning til de, der overvinder klippevandringen derop. Turen derop gennem skov og over fjeld tager 1-2 timer, og den stejle opstigning, der til tider næsten minder om klatring, kan få adrenalinen til at pumpe hos de fleste! Når I til sidst kan puste ud og tage de sidste skridt op på toppen, kan I til gengæld nyde en helt utrolig panoramaudsigt over byen Reine, Reinefjorden, de omkringliggende fjelde og det bagvedliggende hav. Overnatning i midnatssolens skær Hvis I har mod på at tage turen til Reinebringen med oppakning, giver en teltovernatning på toppen om sommeren jer mulighed for at opleve dette fantastiske syn i midnatssolens skær. En overnatning i dette smukke – men barske – landskab under midnatssolens farvespil er en oplevelse for livet: Læn jer tilbage og se, hvordan de røde og gyldne farver forvandler landskabet omkring jer og himlen over jer, mens solen går ned mod horisonten for blot få øjeblikke senere at begynde sin opstigen uden at være forsvundet helt. Det er en oplevelse, der kan gøre de fleste ydmyge over naturens fantastiske virke!

De bedste rejseoplevelser med


16

BILPAKKER

FRA HIRTSHALS 1 BILPAKKE TIL KRISTIANSAND FOR 2 PERSONER Lav sæson Høj sæson

550,FRA 650,-

FRA

1 BILPAKKE TIL LANGESUND FOR 2 PERSONER Lav sæson Høj sæson

450,FRA 550,FRA

1 BILPAKKE TIL LANGESUND FOR 4 personer Lav sæson Høj sæson

640,FRA 725,-

FRA

1 BILPAKKE TIL STAVANGER/BERGEN FOR 2 personer Inkl. 2-sengs indv. kahyt

Lav sæson Høj sæson

1.550,FRA 1.740,-

FRA

CRUISETILBUD CRUISE TIL STAVANGER/BERGEN FOR 2 PERSONER

Inkl. 2-sengs indv. kahyt

Pr. pakke

FRA

900,-

CRUISE TIL STAVANGER/BERGEN FOR 4 PERSONER Inkl. 4-sengs indv. kahyt

Pr. pakke

FRA

1.800,-

1 BILPAKKE TIL STAVANGER/BERGEN FOR 4 personer Inkl. 4-sengs indv. kahyt

Lav sæson Høj sæson

1.825,FRA 2.285,FRA

CAMPINGTILBUD LANGESUND FOR 4 PERSONER Op til 6 meter lang

Lav sæson Høj sæson

820,FRA 910,-

FRA

STAVANGER/BERGEN FOR 4 PERSONER Op til 6 meter lang. Inkl. 4-sengs indv. kahyt

Lav sæson Høj sæson

Lav sæson: 01.01.-23.06. og 15.08.-30.12.2016. Højsæson: 24.06.-14.08.2016. (Ekstra personer: fra 92,- til Kristiansand og Langesund)

2.195,FRA 2.660,FRA


OG CRUISE Vi sejler dig med daglige afgange til Langesund, Bergen og Stavanger. Om sommeren har vi også en sæsonfærge mellem Hirtshals-Kristiansand, som bringer dig til Norge på kun 2 timer og 15 minutter.

Vi tilbyder bilpakker, mini-cruises samt pakkerejser til Norge

På et mini-cruise til Stavanger får du 11 timer i land, hvor du kan udforske alt hvad Stavanger regionen har at tilbyde. Du kan tage en sejltur på Lysefjorden eller vandre op til udsigtspunktet Preikestolen og nyde den spektakulære udsigt over fjorden og fjeldene. På et mini cruise til Bergen får du sjælen med! Nyd den fantastiske sejltur mellem Stavanger og Bergen - her sejler du i fuldt dagslys, så du kan nyde udsigten til de høje majestætiske fjelde, dybe fjorde og en smuk skærgård.

De bedste rejseoplevelser med

17


18

STORBYFERIE TOP 8: OSLOS BEDSTE ATTRAKTIONER Norges hovedstad Oslo er en sprudlende storby, som samtidig har bibeholdt den nære kontakt med den omgivende natur og landets spændende historie. Her bringer vi en liste over Oslos 8 mest populære attraktioner i 2013.

Operahuset: Natur og kultur smelter sammen Oslos Operahus giver enestående oplevelser både ude og inde. Operahuset byder på en lang række opera- og balletforestillinger i absolut verdensklasse, og huset er desuden i sig selv en velbesøgt attraktion: Bygningen er åben for offentligheden, og det er især populært at gå en tur op på taget for at nyde panoramaudsigten over byen og fjorden.

på oplevelse på egen hånd og nyd den historiske atmosfære og de smukke omgivelser.

Nationalgalleriet: Norske og internationale mesterværker i særklasse Det norske Nationalgalleri råder over en lang række mesterværker inden for maleri, tegning og skulptur. Hovedattraktionerne er Edvard Munchs Skriget og Madonna, men også store værker af Cézanne og Manet pryder væggene. Familiens yngste kan få en særlig kunstoplevelse i museets Eventyrrum, hvor de kan møde prinsesser, trolde og andre eventyrvæsener eller selv afprøve deres kunstneriske evner i ateliererne.

Tag på opdagelse i alverdens planter og dyr I det østlige Oslo ligger Naturhistorisk Museum, som omfatter en botanisk have, zoologisk museum og et museum for mineralogi og geologi. I den botaniske have kan I gå tur blandt mere end 7.500 plantearter, og i det zoologiske museum kan I opleve dyr fra hele verden – og endda se det enorme skelet af en Tyrannosaurus Rex.

Århundreders historie midt i storbyen Midt i Oslo kan I tage på en rejse tilbage i tiden i Akershus-fæstningens imponerende bygningsværk, der stammer fra det 13. århundrede. Tag med på en guidet tur eller gå

Verdens bedst bevarede vikingeskibe Skal ferien byde på et spændende indblik i vikingernes liv i det 9. århundrede, bør Vikingeskibsmuseet stå på listen over feriens rejsemål. Her kan I opleve verdens to bedst bevarede vikingeskibe samt en lang række både, slæder, værktøj, seletøj og andet vikingeudstyr.

Vigelandsparken Skulpturpark Vigelandsparken er en af Norges mest besøgte attraktioner – mere end 1 mio. besøger hvert år den 80 hektar store park i det vestlige Oslo. Her kan I opleve 212 skulpturer i bronze, granit og støbejern af den norske billedhugger Gustav Vigeland (1869-1943).

Verdens mest robuste træskib: Polarskibet Fram På Frammuseet kan I få et enestående indblik i livet som polarfarer. Kom om bord på skibet Fram og se, hvordan besætningen og deres hunde levede og overlevede i verdens koldeste og farligste egne for over 100 år siden. En rejse tilbage i tiden Norsk Folkemuseum er et af verdens ældste og største friluftsmuseer. Her kan I gå på opdagelse blandt 155 historiske bygninger fra hele Norge samt en stavkirke fra år 1200. Udstillingerne viser blandt andet traditionelle håndværk, folkedragter, samisk kultur, våben, legetøj, lægevidenskab og meget mere.

Følgende tilbud indeholder:

Bilpakke tur/retur Hirtshals-Langesund OSLO

En nat på Scandic Solli, dobbeltværelse med morgenmad

2 pers. pakke fra ................1.421,STAVANGER En nat på Scandic Forus, dobbeltværelse med morgenmad

2 pers. pakke fra .................1.311,BERGEN En nat på Scandic Bergen City, dobbeltværelse med morgenmad

2 pers. pakke fra ............... 1.829,-


19

I NORGE STAVANGER - et væld af aktiviteter for store og små Majestætisk natur, spændende museer, historiske seværdigheder, smukke sandstrande og underholdende forlystelsesparker gør området til en fremragende destination for familieferier, der skal indeholde både oplevelser, afslapning og familiehygge i særklasse.

Stavanger i det sydvestlige Norge – blot en nats sejlads fra Danmark – byder på masser af spændende oplevelser for alle aldre. Naturperler på en snor Området omkring Stavanger er fuldt af enestående naturperler. Tag på et fjordcruise ind i Lysefjorden eller på vandring til Preikestolen og Kjerag, eller besøg Månafossen, det største vandfald i Rogaland-regionen med et frit fald på 92 meter. Synet af vandfaldet, der strømmer ud ad klippen og ned i søen er som taget ud af et eventyr og er absolut vandreturen dertil værd. En helt unik naturoplevelse får du på Gloppedalsura-talusen – et område med enorme lavinekampesten, som i istiden er blevet

dynget op på en endemoræne af naturens kræfter. Nogle af kampestenene er så store som huse - et imponerende syn ved bredden af fjeldsøen Gloppedalsvatnet. Men Stavangerområdet byder ikke blot på smukke fjorde, majestætiske fjelde, gletsjere og imponerende vandfald: Det er nemlig også her, I finder nogle af Norges længste og bedste sandstrande. Faktisk er Solastranden lige sydvest for Stavanger udråbt til at være verdens sjettebedste strand af The Sunday Times i 2004. Her er rig mulighed for alskens strandaktiviteter – lige fra afslappende solbadning og forfriskende svømmeture til actionfyldt surfing og kitesurfing. Spor af fortiden Historiens vingesus er også tydelige andre steder i Stavanger. Bydelen Gamle Stavanger består af 173 træhuse, der blev opført omkring år 1800. Tag familien med på en hyggelig og stemningsfyldt gåtur tilbage i tiden blandt de små, hvidmalede huse og besøg stedets gallerier og kunsthåndværksteder, der emmer af områdets helt særlige atmosfære. Stavanger for børnene Stavangerområdet byder også på en række spændende oplevelser for børn. Forlystelsesparken Kongeparken er et sikkert hit: Den er Vestlandets største oplevelsespark og områdets mest besøgte attraktion. Her kan familien boltre sig i mere end 50 oplevelser og aktiviteter, der spænder fra Chokoladefabrikken, hvor du kan lave din egen chokolade, til fart og spænding i Norges længste bob-bane, Norges største karrusel og Norges højeste karrusel.

BERGEN – hvor kultur, natur og historie smelter sammen

Klassisk kunst og nutidigt kulturliv Fjordbyen Bergen har i flere hundrede år været et knudepunkt for norsk kulturliv. Her kan I opleve adskillige imponerende kunstsamlinger, der spænder fra verdens tredjestørste samling af Edvard Munchs malerier og tegninger i Rasmus Meyers Samlinger til nutidige kunstsamlinger på de mange kunstmuseer, der er samlet i KODE-sammenslutningen.

Norges andenstørste by, Bergen, byder på en unik kombination af smukt fjord- og fjeldlandskab, rigt kulturliv og spændende historiske oplevelser. Panoramaudsigt over Bergen fra fjeldtinderne Fløyen (320 m.o.h.), der nås med kabelbane, eller Ulriken (643 m.o.h.), der nås med svævebane – Dét er blot nogle af de naturoplevelser i særklasse, I har i vente, hvis ferien går til Bergen. Byen kaldes ikke uden grund ’Porten til fjordene’ – her er alt, hvad Fjord Norges natur har at byde på – og meget mere til! Levende historie Tag på oplevelse blandt de gamle træhuse – Gå ned ad de træklædte fortove og gennem de smalle smøger, eller træd indenfor i de historiske træbygninger, der nu er omdannet til museer, hvor handelskøbmændenes hverdag bringes til live. Bergen Brygge ser i dag ud, nøjagtigt som den gjorde i middelalderen – og er ikke uden grund på UNESCOs verdensarvsliste. Det er en oplevelse, I ikke må snyde jer selv for, mens I er i Bergen.

Ud over disse kulturoplevelser i særklasse er Bergen centrum for en lang række festivaler og arrangementer i årets løb inden for bl.a. ballet, opera, teater, dans, skuespil samt en bred vifte af musikgenrer. Byen tiltrækker en lang række norske og internationale kunstnere – hold øje med byens aktivitetskalender for at se, hvem der gæster byen, mens I er der. Oplevelser for børnene Bergen byder også på et væld af spændende oplevelser for børn. Blandt højdepunkterne er Akvariet, hvor I kan gå på oplevelse blandt pingviner, sæler, krokodiller og et væld af fisk og andre væsener fra havets dyb, samt oplevelsescenteret VILVITE, som byder på en spændende verden af eksperimenter for teenagere. Her kan I afprøve 100 forskellige eksperimenter og apparater, der handler om så forskellige emner som tyngdekraften, beregning af vejrudsigt, hvordan man styrer et skib eller en ubåd – og meget, meget mere! Kun fantasien sætter grænser for jeres oplevelser i dette univers af naturvidenskab og teknologi.

De bedste rejseoplevelser med


20

PREIKESTOLEN CRUISE

EN UDSIGT Turen starter fra Hirtshals i Danmark. Herfra sejler vi klokken 20.00. Næste morgen kommer skibet frem til Risavika havn, hvor vi kører med bus til Preikestolen Parkering. Herfra følger du en afmærket vandrerute til Preikestolen og tilbage igen. Ruten op til Preikestolen er de seneste år blevet udbedret flere gange. Turen op er blevet betydeligt bedre end tidligere. Der findes badevand og rastepladser langs stien. Fremme ved udsigtpunktet kan du nyde en majestætisk udsigt, som meget få steder i verden kan måle sig med. Efter turen bliver du kørt i bus tilbage til Stavanger og Risavika, hvor du kan slappe af og nyde et godt måltid mad efter en dag med smukke naturoplevelser. Nyttigt at vide om turen Preikestolen ligger 604 meter over Lysefjorden og er et majestætisk skue både fra fjorden og toppen. Det tager

PROGRAM

Kl. Afgang med skibet fra Hirtshals .............20:00 Ankomst Risavika.......................................06:30 Afgang med bus fra Risavika ...................07:00 Ankomst til Preikestolen P-plads............08:45 Alenetid til at gå frem og tilbage Afgang fra Preikestolen P-plads .............16:00 Ankomst Risavika.......................................18:00 Afgang med skibet fra Risavika...............20:00


21

Kåret til

“Det mest fantastiske udsigtpunkt i verden” af Lonely Planet

UDEN SIDESTYKKE omkring to timer at gå op til toppen og to timer tilbage igen. Er du i god form, klarer du sikkert turen lidt hurtigere end dette, men vi anbefaler, at slappe af og nyde turen op til toppen. Påklædning og proviant Du skal være opmærksom på, at turen kræver godt fodtøj og varm påklædning. Tag tøj på, som beskytter dig mod vejr og vind og som samtidig hjælper dig med at regulere din kropstemperatur. Vigtigst af alt Uden mad og drikke duer helten ikke. Husk derfor at medbringe en madpakke og nok at drikke!

CRUISE MED DAGSTUR TIL PREIKESTOLEN Pakke pr. person

FRA

820,-

Fjord Club Premium Pakke pr. person

FRA

716,De bedste rejseoplevelser med


22

INSPIRATION til spektakulĂŚre kultur og naturoplevelser i Norge


23

RØROS - MINEBYEN MOD NORD Den tidligere mineby Røros er en helt unik oplevelse for hele familien: Dagens moderne indbyggere bor og lever i historiske bygninger fra det 17. og 18. århundrede, og byen, der er en af Europas ældste byer bygget af træhuse, blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste allerede i 1980.

Charmerende bymiljø Røros opstod i 1646, da man fandt kobber i området. Byen voksede op omkring kobberminens første smelteværk, og mange af de oprindelige træbygninger – heriblandt aktive bondegårde inden for bygrænsen – kan den dag i dag ses i gaderne. Tag på hyggelig familietur på egen hånd eller tag med på en af de guidede

vandreture gennem byen og oplev den helt særlige atmosfære af at være rejst flere hundrede år tilbage i tiden!

Nationalpark, eller tag med på hundeslædetur på slæde med hjul, hvor I selv får lov at styre de smukke huskyhunde.

Et af byens højdepunkter er den charmerende Røros Kirke, også kendt som ”Bergstadens Ziir” (bjergbyens pryd). Den anses for at være blandt de ti vigtigste kirker i Norge og er desuden med sine 1600 siddepladser en af landets største. TripAdvisor har udråbt den til den sjette af de 10 bedste seværdigheder i Norge i 2015, baseret på brugeranmeldelser. Den enestående bygning, hvis hvide tårn med sorte udsmykninger troner smukt over Røros’ træbygninger, er et absolut mustsee, hvis ferien går til Røros.

Området byder også på et væld af korte og lange vandreture samt guidede topture til de smukke fjeldtoppe i nationalparkerne. Det spektakulære åbne fjeldlandskab med brusende elve, fiskefyldte søer, skovklædte dale, lyngklædte hedeområder og barske klipper indbyder til friluftsaktiviteter året rundt – Rørosområdet er således også fantastisk til cykelture eller rideture. Uanset hvad I vælger, er I garanteret oplevelser for livet i dette enestående område!

Rensdyrsafari og hundeslædeture Ud over et væld af spændende kulturhistoriske oplevelser giver området omkring Røros jer mulighed for at få nogle helt enestående naturoplevelser, særligt i kraft af de nærliggende nationalparker. Tag for eksempel med på guidet vandretur ind i vildrenernes rige i Forollhogna

JOTUNHEIMEN NATIONALPARK - NATUROPLEVELSER PÅ TOPPEN AF NORGE Norges højeste fjeldtoppe Jotunheimen – som betyder ”kæmpernes hjem” – er et eftertragtet turistmål på alle tider af året. Nationalparken byder på et imponerende landskab af høje fjeldtinder og glitrende isbræer,

og det er her, man finder Norges tre højeste fjelde: Galdhøpiggen (2.469 m), Glittertind (2.465 m) og Store Skagastøltind (2.405 m).

Tag på blåistur til Jotunheimens bræer En oplevelse, I ikke må snyde jer selv for, hvis I er på ferie i Jotunheimen, er en tur til bræernes fantastiske ’blåis-landskab’. En vandretur langs med – eller op over – Jotunheimens isbræer er en enestående oplevelse for både krop og sjæl. De spektakulære blåhvide isformationer – fra dybe sprækker til høje istårne, der glitrer højt over jer i sommersolen – er en spændende og fascinerende naturoplevelse, der giver ro og skubber mindet om hverdagens stress og jag langt væk. Imponerende flora og fauna Jotunheimen er, kort sagt, lig med det bedste fra den norske natur. Ud over de imponerende fjelde og bræer byder området også på smukke vandfald, elve, søer og frodige dale. Det varierede landskab betyder, at I her kan komme tæt på et helt unikt plante- og dyreliv. Store dele af området ligger over trægrænsen,

men her findes alligevel et væld af træer, buske og blomster, også i højden – faktisk har Jotunheimen højderekorden, hvad angår norsk fjeldvegetation: på Glittertind kan man finde blomster blot 100 meter under fjeldets højeste punkt. Dyrelivet i nationalparken er også noget helt særligt: I kan være heldige at opleve rovdyr som mink, jærv og los, klovdyr som rener, elge og hjorte, imponerende fugle som fjeldrype, kongeørn og jagtfalk – og meget, meget mere. Ligger jeres ferie i september, kan I endda komme med på guidet rypejagt i Jotunheimen og få en enestående jagtoplevelse i det efterårsklædte fjeldlandskab. Ud over disse mange måder at opleve Jotunheimen Nationalpark på er området også velegnet til cykling, klatring, gletsjervandring, grottevandring og ridning. Uanset, hvad I foretrækker, er området ideelt til en ferie med varierede naturoplevelser, der giver minder for livet!

De bedste rejseoplevelser med


24

ODDA - HOLD FERIE I PRINSER OG KEJSERES FODSPOR Den lille by Odda sydøst for Bergen var i slutningen af 1800-tallet et af Nordeuropas mest besøgte turistmål. Prinser, kejsere og endda sheiker valfartede til området for at nyde de enestående naturattraktioner: I området omkring Odda kan man nemlig opleve en helt unik kombination af fjelde og vandfald, gletsjere, søer og frodige dale. Odda ligger inderst i Sørfjorden blandt mægtige fjelde, der knejser over byens farverige træhuse og spejler sig i fjordens mørke vande. Byen og fjorden ligger midt mellem to nationalparker – Hardangervidda mod øst og Folgefonna mod vest – og er et rent eldorado for naturelskere. Brusende vandfald og frodige dale Tæt ved Odda kan I udforske den smukke og næsten uberørte Oddadal, kendt som ”Fossenes dal” – en frodig dal, hvor eventyrlige vandfald ligger som perler på en snor. Det flotteste – som desuden er en af de mest besøgte naturattraktioner i Norge – er den 165 m høje Låtefoss. Fossen er delt i to løb og er derfor også kendt som tvillingefossen, og synet af

det brusende vandfald, der strømmer under den idylliske stenbro, hvor vandfaldet krydses af Riksvej 13, er en oplevelse, I sent vil glemme! Oplevelser for livet på Folgefonna-gletsjeren Skal ferien byde på en unik naturoplevelse i særklasse, bør I tage på vandretur til Buerbreen – en bræarm af den enorme Folgefonna-gletsjer. Ruten op til bræen går gennem en smuk og frodig dal, hvor I vandrer lags bræelvens blågrønne vand, indtil den blåhvide is kommer til syne. Det er en intens og betagende naturoplevelse, hvor I på én og samme tid kan nyde det fascinerende syn af isen og udsigten til Sandvinvatnet og de omkringliggende fjelde. Ved bræen er der desuden mulighed for guidede blåisture, hvor I får mulighed for at klatre i tårne af blå is eller vandre i de labyrintagtige sprækker i isen. For de modige og eventyrlystne er der mulighed for at prøve isklatring under kyndig vejledning af guiderne.

ÅLESUND - UNIK NATUR- OG KULTURPERLE I DET SMUKKE NORD Blandt Norges smukkeste steder Ålesund er med god grund blevet kåret som Norges smukkeste by hele to gange – i 2007 af Norges befolkning og i 2009 af avisen The Times. Efter en storbrand i 1904, der ødelagde store dele af byen, blev det besluttet at genopbygge byen i Art Nouveau-stilen (jugendstil), og allerede i 1907 var byen genopført. Dette nyder både indbyggere og turister godt af den dag i dag: En gåtur gennem centrum er som at træde ind i en eventyrverden, hvor I kan opleve bygninger udsmykket med et væld af tårne, spir, ornamentik og fantastivæsener, der lurer på tagene. I kan vælge at udforske byen med Bytoget eller til fods, på egen hånd eller med en af byens dygtige guider, der giver jer et dybere indblik i byens pragtfulde arkitektur og indbyggernes tætte bånd til havet. På jeres tur rundt bør I tage turen forbi den maleriske fiskerihavn Brosundet med de gamle, charmerende huse, der oprindeligt blev bygget til modtagelse og forarbejdning af fisk. Her sælger de lokale

fiskere deres fangst direkte fra bådene – Gå ikke glip af muligheden for at købe friskfangede rejer til aftensmaden! Børnenes Ålesund Ålesund har også masser at byde på for familiens yngste. En af områdets største familieattraktioner er akvariet Atlanterhavsparken, hvor børn i alle aldre kan udforske livet under vandets overflade. Akvariet er bygget helt ud til Atlanterhavet og har blandt andet Europas største sælanlæg på i alt 6.000 m2, hvor sælernes liv kan betragtes både over og under vandet. Friluftsmuseet Sunnmøre Museum med 55 gamle huse er altid garant for en hyggelig familieudflugt. Her kan I gå på opdagelse i de gamle huse og opleve, hvordan indbyggerne har levet i området fra stenalderen og frem til i dag. På stedet ligger også et Middelaldermuseum, hvor der i juni 2016 afholdes Middelalderfestival.


25

De bedste rejseoplevelser med


26

Levende middelalderhistorie

BORGUND STAVKIRKE De norske stavkirker er et af landets ikoniske kendetegn. De spidse tårne og rå trævægge emmer af historie og arkitektonisk charme, og kirkerne udgør Norges vigtigste bidrag til verdensarkitekturen. Et af de smukkeste eksempler på disse imponerende bygningsværker er Borgund Stavkirke. Borgund Stavkirke ligger i Lærdal i fylket Sogn, omkring 220 km nordøst for Bergen. Kirken er bygget omkring år 1180, og den er som taget ud af et eventyr med sine svalegange, tag og tårne i flere niveauer, udførligt udskårne dragehoveder på tagrygningen og skællignende tagsten. Kirken er en af de mest autentiske, I kan opleve, da den står stort set som den dag, den blev bygget, og den har derfor ofte været brugt som model, når andre stavkirker er blevet restauraret. I historiens fodspor Ser I op mod taget, kan I lade jer fascinere af de udskårne bladranker på bjælkerne, de smukt udskårne portaler om døråbningerne – og de mange andre beviser på de fantastiske håndværkstraditioner, der gjorde det muligt at bygge disse mageløse bygninger uden brug af søm. Bemærk også levnene fra den nordiske mytologi i udsmykningen, hvor I blandt andet kan se et Odins ansigt som vægudsmykning.

Det er en fantastisk fornemmelse at stå midt i kirkerummet og forestille sig, hvordan menigheden har stået netop her for 800 år siden og set på de samme vægge og udsmykninger! Når I har beundret kirkens fortryllende indre, kan I fortsætte oplevelserne udenfor: Træd i historiens fodspor og gå gennem svalegangen langs med kirken. Her gemmer sig nye fascinerende detaljer omkring hvert eneste hjørne i udsmykningerne på tag, vægge og stolper. Følg kongernes rute Tag turen ad Vindhellavegen og Sverrestigen, opkaldt efter kong Sverre, der benyttede ruten i 1177, og oplev det bedste

af norsk natur og historie på én og samme tid. Ruten ad den snoede vej mellem fjeldvæggene er en yderst smuk vandretur – og et populært og udbredt fotomotiv for både turister og lokale. En rundtur tager ca. 1,5 time og sætter et flot punktum for jeres besøg i dette historiske område.


HOTELFERIE MED FJORD LINE

27

Rejseperiode 01/03-14/6 -2016 Begge tilbud indeholder: Bilpakke HirtshalsLangesund tur/retur for 2 voksne + 2 børn under 12 år, en overnatning i dobbeltværelse med ekstra opredning med morgenmad

RØROS:

ÅLESUND:

Overnatning på Scandic Bergstadens hotell Pr. pakke fra 1767,-

Overnatning på Scandic Parken Pr. pakke fra 1579,-

Specialtilbud 2 NÆTTER FOR EN NATS PRIS!

Begge tilbud indeholder:

Bilpakke Hirtshals-Langesund tur/retur for 2 personer, to nætter i dobbeltværelse med morgenmad Rejseperiode 10/04-19/6 & 14/8-13/11 2016

VRÅDAL:

Overnatning på Quality Straand Hotell Pr. pakke fra ............................1.628,Rejseperiode 10/04-15/6 2016

GAUSTABLIKK:

Overnatning på Gaustablikk Høyfjellshotell Pr. pakke fra ............................2.145,-

De bedste rejseoplevelser med


28

EVENTYRLIGE SPAOPHOLD I DE NORSKE FJELDE Fortryllende dage på eventyrslottet Skal venindeturen stå på magiske oplevelser i enestående omgivelser, bør I tage til Dalen Hotel nordvest for Langesund. Hotellet, der er bygget i 1894 til at modtage kongelige og adelige fra hele Europa, er opført i en overdådig, romantisk stil inspireret af de norske stavkirker. Når I træder ind gennem den imponerende hoveddør, er I straks hundrede år tilbage i tiden: Hvert eneste rum på hotellet er dekoreret med hjerte og sjæl, fra den smukke træudsmykning og de tykke tæpper på gulvene til stedets imponerende glasmosaiktag og antikke møbler. Når I har indlogeret jer og spist en overdådig frokost af lokale retter i hotellets restaurant, er det tid at besøge spaafdelingen. Træk i den lækre badekåbe og tøfler, som hotellet stiller til rådighed, og træd ind i en oase af afslapning og forkælelse. På Dalen Hotels ”Wellness meny” kan I lade jer friste af kropsbehandlinger med massage, ansigtsbehandling og scrub fra top til tå, eller måske en klassisk pedicure. Især hotellets ”chokoladeritual” kan anbefales – oplevelsen af den søde smag og duft kombineret med intensiv forkælelse af krop og ansigt skaber med garanti brede smil, god stemning og afslapning helt ind i sjælen! Selvforkælelse på historisk kurhotel En anden perle blandt de norske spahoteller er det historiske kurhotel Dr. Holms Hotel ca. 3

timers kørsel øst for Bergen. Hotellet blev bygget i 1909 som kurhotel for overklassen fra Oslo og Bergen og er sidenhen blevet videreudviklet, så hotellet nu er et af Skandinaviens bedste resorthoteller. Den historiske del af hotellet byder på smagfuldt indrettede værelser i engelsk romantisk stil, hvor I kan lade jer synke ned i de luksuriøse lænestole og nyde udsigten over fjeld og dal, før I sætter kurs mod hotellets spaafdeling. Roen indfinder sig, så snart I træder ind i de afslappede omgivelser, der er indrettet i minimalistisk japansk stil. Her kan I lade jer forkæle med et bredt udvalg af kropsbehandlinger, ansigtsbehandlinger og massage. Hotellets spapersonale hjælper gerne med at sammensætte et program skræddersyet til hver enkelt i jeres venindeflok – prøv for eksempel det særlige hydroterapibad, som giver velvære for både krop og sjæl!

FÅ EN REKORDFANGST PÅ KROGEN Brusende elve, spejlblanke søer eller barske bølger på havet uanset hvilken kulisse I ønsker for jeres fiskeferie, finder I det i Norge! Landet er et sandt mekka for lystfiskere med mere end 100.000 km kystlinje og et utal af elve og søer, der vrimler med liv. Det er den perfekte destination til en fisketur med vennerne – her er masser af plads, enestående landskab og, ikke mindst, fiskeoplevelser i absolut verdensklasse!

Paradis for fiskeentusiaster Med en kystlinje, der er længere end ækvator, byder Norge på et utal af førsteklasses fiskepladser for dybhavsfiskeri, hvor du næsten med

Følgende tilbud indeholder:

Bilpakke tur/retur Hirtshals-Langesund GEILO En nat på Dr. Holms Hotel, dobbeltværelse med morgenmad

2 pers. pakke fra .................1.748,VRÅDAL To nætter i 4-sengs lejlighed i Vrådal Ferieleiligheter

4 pers. pakke fra ................ 1.636,GAUSTABLIKK To nætter i 1-værelses lejlighed på Gaustablikk Apartments

4 pers. pakke fra ................ 1.636,To nætter i 2-værelses lejlighed på Gaustablikk Apartments

4 pers. pakke fra ............... 2.054,-


29 Sandstrande brugt som naturlige bunkere. Havet brugt som vandforhindring. Udfordrende baner, der udnytter det kuperede norske landskab til fulde. Og en spektakulær kulisse af imponerende fjelde og skove til den ene side og barske klipper langs kysten til den anden. Dét er blot nogle af de elementer, der gør de norske golfbaner til noget helt særligt!

garanti kan se frem til at få en ordentlig kleppert på krogen. Hele kyststrækningen fra Finnmark i nord til Kristiansand i syd byder på et væld af fiskearter. Her kan I kaste snøren ud efter områdets enorme torsk, forsøge at få nogle af områdets sorte eller sølvfarvede sej på omkring 9 kilo på krogen, eller tage kampen op med fladfiskenes konge, helleflynderen – måske bliver det en af jer, der slår den nuværende rekord på over 180 kilo? Nyd roen i de norske elve og søer Også ferskvandsfiskeriet er i absolut særklasse i Norge. De endeløse elve og enorme søer giver rig mulighed for fantastiske fiskeoplevelser, hvor naturoplevelsen og spændingen ved fangsten går op i en højere enhed. Tag fiskekammeraterne med til en af de mange norske hytter, hvor I kan overnatte, mens I tilbringer dagene i de smukke elve og søer, hvor et væld af fiskearter flokkes under overfladen. Efter en oplevelsesrig dag i den friske højfjeldsluft kan I læne jer tilbage og nyde aftenerne foran hyttens pejse, mens I udveksler historier om dagens oplevelser – og kårer vinderen af dagens største fangst. Vælger I elvenes brusende vande somfangstplads, kan I se frem til at fange laks, ørred, stalling, hvidfisk og fjeldørred – prøv eksem-pelvis Hemsila-elven ved Hemsedal, hvor man finder noget af verdens bedste ørredfiskeri. Eller besøg Mjøsasøen i Gjøvik nord for Oslo, hvor I kan fiske efter omkring 20 forskellige arter – blandt andet de gigantiske Mjøsa-gedder eller ørreder på op til 15 kilo.

UNIKKE GOLFOPLEVELSER I DEN NORSKE NATUR En af de største fordele ved de norske baner er den helt igennem fantastiske naturoplevelse, du får, uanset hvor i landet du vælger dit teested. Mange af de norske golfbaner bruger naturlige forhindringer som en integreret del – søer og strande, klipper og skovområder – og i tilgift får du ofte en helt enestående udsigt over fjeldlandskaber, fjorde, skove og kyststrækninger. På de norske baner kan man mærke det åbne landskab og de store vidder helt ind i sjælen. Her føler man sig fuldkomment i ét med naturen, hverdagens stress forsvinder og roen sænker sig – selv når adrenalinen kører efter endnu et vellykket slag. Førsteklasses golfoplevelser ved Oslo Nogle af landets bedste golfbaner ligger blot en enkelt færgetur eller få timers kørsel fra Danmark, i området omkring Oslo. Norges ældste golfbane, Oslo Golfklub fra 1924, udråbes ofte til perlen blandt landets golfbaner, og ikke uden grund: Banen ligger i

GOLF TILBUD

Rejseperiode 05.05-05.06

4-dages tur for 4 personer

Bilpakke tur/retur Hirtshals-Langesund

Dag 1 og 2: To nætter i hytte på Hovden Høyfjellsenter inkl. en greenfee til 9 huller på Ørnefjell Golfbane i Hovden. Dag 3 og 4: To nætter i hytte i Vrådal Hyttepark eller lejlighed i Vrådal Ferieleiligheter. Inkl. en greenfee til 2 x 9 huller på Vrådal Golf.

Pakke pr. person fra................1066,-

betagende omgivelser lige ved Bogstad-søen og har dannet rammen om adskillige norske og internationale turneringer. Den er for nyligt blevet gennemrenoveret, og i samme åndedrag har man formået at udnytte det imponerende omgivelser i endnu højere grad, bl.a. ved den strategisk placering af banens greens. Her får I med garanti en sublim golfoplevelse! Også Miklagard, ca. 20 minutters kørsel nordøst for Oslo, er et besøg værd. Banen er designet af Robert Trent Jones II og tager udgangspunkt i stedets historie: Alle huller har navn efter nordiske guder og konger, og bygninger, skilte og banedesign er udført med inspiration fra stedets vikingehistorie. Banen er i international klasse, og I kan forvente masser af udfordringer – her skal tænkes ved hvert eneste slag for at undgå at ende i de snedigt placerede bunkere eller udspekulerede vandhuller, og præcision, koncentration og fokus sættes på prøve hele vejen rundt. Rejseperiode 20.06-20.08

2-dages tur for 2 personer

Bilpakke tur/retur Hirtshals-Langesund To nætter med halvpension på Quality Straand Hotell inkl. greenfee 2 x 9 huller på Vrådal Golf.

Pakke pr. person fra................2.107,Tillæg for enkeltværelse fra 828,Ekstra nat fra 718,-

De bedste rejseoplevelser med


30

RUNDTUR I FJORD NORGE

Røros Ålesund

Geiranger

Følgende tilbud indeholder:

Bilpakke eller MC-pakke* for 2 personer inkl. 2-sengs indv. kahyt, dobbeltværelse og morgenmad

JOTUNHEIMEN NASJONAPARK

UDREJSE: Hirtshals-Bergen. HJEMREJSE: Stavanger-Hirtshals.

Lillehammer

BORGUN STAVKIRKE

Voss

4 dage/3 nætter

Geilo

Bergen

Dag 1: • Ankomst og sightseeing i Bergen. • Køretur til Hardanger og Norheimsund (78km/ca. 1 time og 15 min.). • Overnatning på Thon Hotel Sandven, Norheimsund.

Norheimsund

HARDANGER NASJONAPARK TROLLTUNGA

Dag 2: • Køretur langs Nasjonal Turistveg Hardanger

Sandven

Odda

(95km/ca. 3 timer). • Overnatning på Hordatun Hotel, Røldal.

Røldal

GAUSTATOPPEN Kongsberg

Dag 3: • Køretur langs Nasjonal Turistveg Ryfylke (150 km/ca. 3 timer). • Overnatning på Lilland Hotell, Tau.

TUSENFRYD

Dalen Haugesund Vrådal

Dag 4: • Stavanger sightseeing og afrejse. 2-pers. bilpakke ............................... 5.352,2-pers. MC-pakke ............................ 5.608,-

Oslo

TELEMARKSKANALEN Skien

PREIKESTOLEN Stavanger

Sandefjord Sandefjord

Langesund

NASJONAL TURISTVEG RYFYLKET

3 dage/2 nætter

Strömstad

Dag 1: • Ankomst og sightseeing i Bergen. • Køretur til Hardanger og Norheimsund (78km/ca.1 time og 15 min.). • Overnatning på Thon Hotel Sandven, Norheimsund.

KRISTIANSAND DYREPARK Kristiansand Kristiansand

Dag 2: • Køretur langs Nasjonal Turistveg Hardanger og Nasjonal Turistveg Ryfylke, via Sauda (225km/ca. 4 timer). • Overnatning på Kløver Hotel, Sauda.

Dag 3: • Stavanger sightseeing og afrejse (120km/ca. 3 timer).

2-pers. bilpakke ................................3.996,2-pers. MC-pakke ............................ 4.252,-

*MC-pakke indeholder to motorcykler.

Hirtshals


HVER DAG HELE ÅRET

31

FARTPLAN 2016

Bergen Oslo

Vi tilbyder en behagelig sejlads mellem Danmark, Norge og Sverige Med daglige afgange året rundt sejler MS Stavangerfjord og MS Bergensfjord mellem Hirtshals, Stavanger og Bergen og mellem Hirtshals og Langesund. På Ruten mellem Sandefjord og Strømstad sejler MS Oslofjord to gange hver dag, året rundt.

Sandefjo efjord Langesund

Stavanger

Strö ömstad

Kristiansand

I sommerhalvåret kan du også vælge den hurtige HSC Fjord Cat, som sejler mellem Hirtshals og Kristiansand.

Hirtshals HIRTSHALS | STAVANGER | BERGEN

HIRTSHALS | KRISTIANSAND

13.30

BERGEN

Kl. 20.00 Hirtshals 13.30 Bergen Kl. 13.30 BERGEN Kl. 20.00 Stavanger

20.00

STAVANGER

18/11,5 timer

20.00

Kl. 11.45/18.00 Hirtshals Kl. 8.30/15.00 Kristiansand 08.30/15.00 KRISTIANSAND

13.30

11.45/18.00

HIRTSHALS

18/11,5 timer

2,25 timer

20.00

14.30

2,25 timer

13.30 BERGEN på fjordline.com. * I perioden 4. mai - 4. sep, se oppdaterte rutetider

09.00

LANGESUND

20.00

STAVANGER

18/11,5 timer

18/11,5 timer

STAVANGER

SANDEFJORD | STRÖMSTAD

HIRTSHALS | LANGESUND KRISTIANSAND

HIRTSHALS

*I perioden 4. maj - 4.- september, se opdateret fartplan på fjordline.com * I perioden 4. mai 4. sep, se oppdaterte rutetider på fjordline.com. BERGEN

08.30/15.00

20.00

STAVANGER

HITRSHALS

4,5 timer

2,25 timer

08.30/15.00

KRISTIANSAND

* I perioden 4. mai - 4. sep, se oppdaterte rutetider på fjordline.com. 06.45/13.00/19.30*

09.00

LANGESUND

08.30/15.00

KRISTIANSAND

2,25 timer

* I perioden 4. mai - 4. sep, se oppdaterte rutetider på fjordline.com.

08.30/15.20 Kl. 09.00 Hirtshals SANDEFJORD Kl. 14.30 Langesund

12.00/18.30

STRÖMSTAD

09.00

LANGESUND

09.45/16.30/22.30*

SANDEFJORD

4,5 timer

2,5 timer 4,5 timer

STRÖMSTAD

2,5 timer

* Ekstra avgang i perioden 13. nov - 19. des 09.00 4,5 timer LANGESUND

Kl. 08.30/15.20 Sandefjord Kl. 12.00/18.30 Strömstad 08.30/15.20 SANDEFJORD

12.00/18.30

STRÖMSTAD

2,5 timer

Se vores afgange på fjordline.com 08.30/15.20 12.00/18.30 2,5 timerog derfor vil billetpriserne varierer efter ledig kapacitet og efterspørgsel. Vi Alle vores priseksempler er inkluderet skatter og afgifter. Fjord Line opererer med ”flydende” priser på afgangene SANDEFJORD STRÖMSTAD gør opmærksom på at tilbuddene kan have et begrænset antal pladser på udvalgte overfarter. Fjord Line forbeholder sig retten til at forandre priser og tider, som er oplyst i denne avis samt retten til pristillæg som følge af ændringer i valutakurser, bunkerpriser, skatter og afgifter. Fjord Lines rejsebetingelser er iht. loven om pakkerejser fra 1995. Fjord Line er medlem af rejsegarantifonden og stiller rejsegarantier iht. pakkerejseloven. Forbehold for trykfejl.

Foto kreditering: Forside: Johan Wildhagen – Visitnorway.com og HC - Visitnorway.com. Side 2-3: Terje Rakke/Nordic Life AS Visitnorway.com. Side 4: Per Eide – Visitnorway.com. Side 5: Alex Conu/Visitnorway.com og Pål Hoff/VisitBergen – Visitnorway.com. Side 6-7: Dyreparken Kristiansand. Side 8-9: HC - Visitnorway.com. Side 13: Terje Rakke/Nordic Life AS - Visitnorway.com, Johan Wildhagen – Visitnorway.com, HC - Visitnorway.com, Gaby Bole - Visitnorway.com og Jon Inge Nordness. Side 15: Poljoss. Side 16: Espen Gees. Side 17: Jon Inge Nordness og Espen Gees. Side 18-19: Pål Hoff/VisitBergen – Visitnorway.com og HC - Visitnorway.com. Side 20-21: Carmen Cristina Pettersen Carpio/Region Stavanger, Eduardo Grund / regionstavanger.com, Terje Rakke/Nordic Life/Region Stavanger. Side 22-24: HC - Visitnorway.com. Side 26: Øyvind Heen – Visitnorway.com og HC - Visitnorway.com. Side 27: Espen Gees. Side 28: Yngve Ask - Visitnorway.com. Side 31-32: Espen Gees.

De bedste rejseoplevelser med


32

Det er altid en fordel at være

FJORDCLUB-medlem!

Alle MEDLEMMER får

-10%

PÅ BILPAKKER - DANMARK-NORGE Bliv medlem på på fjordclub.dk

fjordline.com +45 97 96 30 00