VEJGAARD KIRKE

Page 1

DECEMBER 2017 - MARTS 2018 VORES BY

VEJGAARD VORES SOGN

GUDSTJENESTER • KONCERTER • FOREDRAG

DET SKER i din by - vores sogn

Følg os på:

vejgaardsogn.dk


DECEMBER

JULEKONCERT

Vejgaard Kirkes Koncertkor Torsdag 7. december kl. 19.30 i kirken

Ved Vejgaard Kirkes traditionsrige julekoncert vil Koncertkoret synge kendte danske julesalmer og engelske Christmas Carols. Vi skal bl.a. høre værker af David Willcocks, Lange-Müller og C. E. F. Weyse. Undervejs i koncerten bliver der lejlighed til at synge med på kendte adventssalmer. Som solister optræder Søs Haals, Johanne Sofie Bech Madsen, Søren Ohlsen og Jens Olav Heckmann. Natasha Kutsko Jensen: flygel og Peter Sloth Andersen: dirigent. Efter koncerten serveres gløgg og æbleskiver i Sognehuset. Pris: 20 kr.

SOGNETS ADVENTSFEST

Onsdag 13. december kl. 14.30 i sognehuset

Vi vil synge og gå om juletræet, der vil være julehistorie, julehygge og julegodter. Vejgaard Kirkes Ungdomskor underholder under ledelse af Laila Høgild Nielsen, bl.a. med smukt luciaoptog.

LÆSNINGER TIL JUL

Søndag 17. december kl. 16.00 i kirken

Vejgaard Kirkes Sognekor vil igen i år synge julen ind - musikken i år er pop- og gospelinspirerede numre og koret akkompagneres af et band. Dirigent: Laila Høgild Nielsen. Læsninger: Sognepræst Malene Bendtsen

FÆLLESSANG

JANUAR 2018

Torsdag 11. januar kl. 17.00 i sognehuset

Organist Peter Sloth Andersen er tilbage igen ved flyglet i sognehuset og introducerer de sange, som vi synger sammen.

FOREDRAG

Tirsdag 16. januar kl. 19.30 i sognehuset DAVID BUGGE - lektor i Etik og

Religionsfilosofi ved Aarhus Universitet

FORLØSNING UNDER NARKOSE

Karen Blixens forhold til kristendommen er præget af en mærkelig spænding. Hun kan læses som ét langt opgør med kristendommen, sådan som hun så den repræsenteret hos Martin A. Hansen og kredsen omkring tidsskriftet Heretica. De savnede i Blixens øjne sansen for det magiske og det erotiske og reducerede fejlagtigt frelsen til en ”forløsning under narkose”, hvor der ikke forudsættes nogen indsats fra menneskets side. Det interessante er imidlertid, at vi i andre fortællinger af Blixen finder en positiv fremstilling af netop tanken om den uendelige, betingelsesløse nåde, der intet forlanger af os, men ”deklarerer almindelig amnesti”. Foredraget bliver holdt i en let tilgængelig form og forudsætter ikke, at man har læst Karen Blixen.


AFTENSANG

Torsdag 25. januar kl. 17.00 - 17.30 i kirken

Aftensang er en stemningsfuld stund i kirkerummet med gribende musik, smukke sange og salmer og tekster, der tilsammen kan give en lille halv times tid til eftertanke og ro til at tanke os op, så vi kan gå ud på gaden igen - ud i verden, klar til aftenen og den næste dag. Med præst Mette Krogholm Pedersen, organist Peter Sloth Andersen og Kirkekoret.

SOGNETS EFTERMIDDAG med foredrag

Onsdag 31. januar kl. 14.30 i sognehuset SØREN LODBERG HVAS, tidl. biskop over Aalborg Stift HVAD ER DET, MIN MARIE….. En livsfortælling om Grundtvig og Marie Toft, Grundtvigs anden hustru, som blev hans livs store kærlighed. Mødet mellem Grundtvig og Marie Toft sker i årene 18461854, hvor Marie dør. Det er en tid med stærke åndelige og nationale brydninger, som fik blivende betydning for dansk folkeliv og kirkeliv.

FERNISERING

FEBRUAR

PÅ MALERIUDSTILLING med værker af NATALIA DOLGOVA Torsdag 1. februar kl. 17.00 i sognehuset

Natalia Dolgova er født i Siberien og uddannet kunstner i Magadan og på V.I. Mukhina Akademiet i Skt. Petersborg. Hun har boet og arbejdet i Danmark, og bor nu i en malerisk smuk landsby i Yorkshire. Hun maler sine vidunderlige malerier både med oliemaling og akvarel for at kunne fortælle historier om steder og mennesker, som hun lever iblandt.

FÆLLESSANG

Torsdag 8. februar kl. 17.00 i sognehuset

Organist Peter Sloth Andersen sidder igen ved flyglet og introducerer de sange, som vi synger sammen.

FOREDRAG

Tirsdag 13. februar kl. 19.30 i sognehuset

ANDERS KLOSTERGAARD PEDERSEN, professor på Religionsvidenskab, Aarhus Universitet, og bl.a. forfatter til udgivelsen Gaven i AU’s Tænkepauseserie. KRISTENDOM HANDLER IKKE OM TRO Mange undlader barnedåb, for kan man tage del i noget, når man ikke selv tror på bekendelsen, sådan fuldt og helt? Foredragsholderen hævder, at hele dette fokus på tro er en misforståelse af både religion generelt og kristendom. Vi har i forlængelse af pietisme og vækkelsesbevægelser fået en forkvaklet opfattelse af, at religiøsitet forudsætter tro, og at troende er noget, man er 24 timer i døgnet, syv dage i ugen. MEN det er en moderne forståelse, som ikke har historisk belæg i hverken kristendom eller religionshistorien. Måske skal vi faktisk tro om igen, måske skal vi til på ny at reformere kirke og kristendom.


KONCERT

Torsdag 15. februar kl. 19.30 i kirken SPIRITUALS- OG GOSPELKONCERT

Til koncerten medvirker kirkens Ungdomskor, Vokalgruppe, Sognekor og STAFF-koret. Der vil være et band, der spiller til korsangen. Alle kor dirigeres af Laila Høgild Nielsen.

KEND EN KLASSIKER!

STUDIEKREDS om HENRIK STANGERUP Tirsdag 27. februar kl. 19.30 - 21.00 i sognehuset

Præster Malene Bendtsen og Sine Kilstrup. Denne første gang vil være en introduktion til forfatteren, og vi vil over to aftener læse Henrik Stangerups Vejen til Lagoa Santa. Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig eller at forberede sig, mød blot frimodigt op!

SOGNETS EFTERMIDDAG med foredrag

Onsdag 28. februar kl. 14.30 i sognehuset TROELS LAURSEN, sognepræst ved Ullits kirke, Farsø, og kunsthistoriker

KIRKEKUNST OG NOGET DER LIGNER

Med eksempler fra kirker og museer vil foredragsholderen vise, og give et bud på, hvad kirkekunsten er i dag, og hvad god kirke-kunst kan gøre ved gudstjenesten og deltagerne i gudstjenesten, ved at være det, der skaber sprækkerne, så lyset, livet og håbet kan slippe ind. Han vil også komme ind på billedforbuddet i Bibelen og diskutere, om kirken er et museum eller et brugsrum.

FÆLLESSANG

MARTS

Torsdag 1. marts kl. 17.00 i sognehuset

Organist Peter Sloth Andersen sidder igen ved flyglet og introducerer de sange, som vi synger sammen.

FOREDRAG

Tirsdag 6. marts kl. 19.30 i sognehuset JULIA LAHME, forfatter, trendforsker, debattør og direktør.

KVINDER, STRESS OG PERFEKTIONISME

Hvor perfekte er det lige, vi skal være? I Danmark er det oftest kvinder, der går ned med stress, samtidig med at det er kvinder, der fraskriver sig ansvar i ledelse men gerne tager tjansen som projektleder i hjemmet. Med humor og selvironi spidder Julia sin generation af kvinder, perfektionismen og følelsen af aldrig at være nok - og viser samtidig en konkret vej ud af den. Julia Lahme skriver klummer i Femina, Magasinet Skøn og driver bloggen julialahme.dk. Julia Lahme er forfatter til seks bøger, blandt andet bestsellerne ManiFest, Hvor Lagde Jeg Babyen og Sandheder Fra En Løgner.


FERNISERING

PÅ KUNSTUDSTILLING OG KONCERT Torsdag 15. marts kl. 17.00 i sognehuset

Igen i år er vi så heldige at kunne byde velkommen til en festlig eftermiddag i sognehuset med fernisering af kunstværker lavet af brugere fra værestedet Perlen, som er et tilbud for lettere udviklingshæmmede. Perlen huser også et brugerband, som vil give en halv times koncert i forbindelse med ferniseringen i sognehuset. Poul Ankjær er musikunderviser ved Værestedet Perlen og leder bandet fra trommerne.

SOGNETS EFTERMIDDAG med foredrag

Onsdag 21. marts kl. 14.30 i sognehuset ERIK SOMMER, komponist og musikpædagog, tidl. lektor i musik ved Nr. Nissum Seminarium og tidl. højskolelærer og forstander på Seniorhøjskolen i Nr. Nissum. ”DEN, DER SYNGER, ER ALDRIG ALENE…”

Et højskoleforedrag med sange, anekdoter og fortællinger om poesi, begivenheder og mennesker. Højskolesangbogen er en samling værdifulde beskrivelser af, hvad der er væsentligt, og som har værdi for os som mennesker og folk.

AFTENSANG

Torsdag 22. marts kl. 17.00 - 17.30 i kirken

En stemningsfuld stund i kirkerummet med gribende musik, smukke sange og salmer og tekster, der tilsammen kan give en lille halv times tid til eftertanke og ro til at tanke os op. Med præst Marianne Brogaard, organist Peter Sloth Andersen og Kirkekoret.

KEND EN KLASSIKER!

STUDIEKREDS om HENRIK STANGERUP Tirsdag 27. marts kl. 19.30 - 21.00 i sognehuset ved Malene Bendtsen og Sine Kilstrup

Vi vil samtale om den første halvdel af Vejen til Lagoa Santa.

JULEHJÆLP

Igen i år kan borgere med bopæl i Vejgaard sogn søge julehjælp. Du kan ansøge ved at skrive om din familiesituation til Malene Bendtsen på mabe@km.dk, eller aflevere en ansøgning personligt på kordegnekontoret. Sidste frist for aflevering

af ansøgning er fredag 15. december.

HJÆLP MENNESKER I NØD

Søndag 11. marts 2018 deltager Vejgaard sogn i Folkekirkens Nødhjælps årlige husstandsindsamling. Vi håber at få så mange frivillige ud at banke på dørene. Meld dig som indsamler allerede nu, hos Povl Thomsen på tlf. 3070 0565 eller kirketjener@vejgaardsogn.dk


BØRNEMUSIK

Deltagelse i alle børnemusikhold og kor er gratis. Der er tilmelding på hjemmesiden vejgaardsogn.dk (under fanen

Børn og unge)

BABYSALMESANG

Babysalmesangholdene ligger onsdag formiddage.

BONGO

For 1-årige: Mandage kl. 16.00-16.40 og 16.40–17.20 For 3-årige: Mandage kl. 17.20-18.00 For 4-6-årige: Tirsdage kl. 17.20-18.00

KOR Spirekor (0-2. kl.):

Torsdag kl. 17.15

Børnekor (3.-5. kl.): Torsdag kl. 15.00

Ungdomskor

(fra 6.kl. og opefter): Torsdag kl. 16.00

Sognekor

Vejgaard Kirkes sognekor er et gratis tilbud om korundervisning for voksne. Vi øver hver onsdag kl. 19-21 i sognehuset. Se mere om alle musiktilbuddene på vejgaardsogn.dk

SÆRLIGE GUDSTJENESTER KIRKE I BØRNEHØJDE OG AFTENSMAD Kort gudstjeneste specielt for føskolebørn efterfulgt af aftensmad i sognehuset for hele familien.

Søndag 24. december kl. 11.00 JULEKIRKE I BØRNEHØJDE

Mandag 22. januar Mandag 12. februar

kl. 17.15 kl. 17.15

Tirsdag

kl. 17.15

FASTELAVN MED TØNDESLAGNING

20. marts

Søndag 3. december kl. 10.30

1. SØNDAG I ADVENT I KIRKE OG SOGNEHUS

Vi holder adventsgudstjeneste med fuld udtræk: Vejgaard Kirkes Sognekor og Ungdomskor medvirker og efter gudstjenesten er der julebazar og frokost i sognehuset. Her vil korene blive suppleret med Spirekoret, og alle kor vil underholde i sognehuset, mens der købes julekager og pynt. Overskuddet fra julebazaren går til julehjælp i Vejgaard sogn.

Lørdag 31. december kl. 15.00

NYTÅRSGUDSTJENESTE I VEJGAARD KIRKE

Vi indbyder til en gudstjeneste med plads til både fest og eftertænksomhed nytårsaftensdag kl. 15.00. Efter gudstjenesten ønsker vi hinanden godt nytår med kransekage og vin.

Søndag 4. februar 2018 kl. 17.00 KYNDELMISSE I VEJGAARD KIRKE

Man kalder Kyndelmisse årets koldeste dag og vinterens vendepunkt - og vi mødes i vintermørket og fejrer lysets komme. Efter gudstjenesten serveres der varm suppe i sognehuset, pris: 20 kr.

Mandag 12. februar kl. 17.15

FASTELAVN Fastelavnsgudstjeneste for de små i kirken og

herefter er der tøndeslagning og spisning i sognehuset. En rigtig fastelavnsfest for børn og voksne.

Søndag 25. marts kl. 10.30

PALMESØNDAG fejres ved en festlig gudstjeneste, hvor kirkens kor medvirker, og efter gudstjenesten er der frokost i sognehuset, hvor alle er hjerteligt velkomne.


GUDSTJENESTER December 2017- Marts 2018 DECEMBER Søndag 3. december

1. søndag i advent Kl. 10.30 (SK) Kirkens kor medvirker, og efter gudstjenesten er der julebazar og frokost i sognehuset, hvor korene synger et par numre. Søndag 10. december

2. søndag i advent Kl. 10.30 (MKP)

Søndag 17. december

3. søndag i advent Kl. 10.30 (BRO) Kl. 16.00 Læsninger til Jul (Sognekoret, LHN og MB) Søndag 24. december

Juleaften Kl. 11.00 Julekirke i Børnehøjde (LHN og SK) Kl. 13.30 (BRO) Kl. 14.45 (SK) Kl. 16.00 (MKP)

Mandag 25. december

Juledag Kl. 10.30 (MB)

Tirsdag 26. december

2. juledag Kl. 10.30 (SK)

Lørdag 31. december

Nytårsaften Kl. 15.00 (MB) Efter gudstjenesten ønsker vi hinanden et godt nytår med et lille glas og kransekage

JANUAR

Mandag 12. februar

Kl. 17.15 Fastelavnskirke i Børnehøjde (LHN og SK) Gudstjeneste for førskolebørn med efterfølgende tøndeslagning og aftensmad i sognehuset. Søndag 18. februar

1. søndag i fasten Kl. 10.30 (BRO)

Lørdag 24. februar

Kl. 11.00 Dåbsgudstjeneste (BRO) Søndag 25. februar

2. s. i fasten Kl. 10.30 (MB)

MARTS Søndag 4. marts

3.s. i fasten Kl. 10.30 (MKP)

Søndag 11. marts

Midfaste Kl. 10.30 (SK) Efterfølgende frokost i sognehuset og sogneindsamling til Folkekirkens Nødhjælp Søndag 18. marts

Mariæ Bebudelse Kl. 10.30 (MKP)

Tirsdag 20. marts

Kl. 17.15 Kirke i Børnehøjde (LHN og SK) Gudstjeneste for førskolebørn med efterfølgende aftensmad i sognehuset. Torsdag 22. marts

Kl. 17.00 Aftensang (BRO)

Søndag 7. januar

Lørdag 24. marts

Søndag 14. januar

Søndag 25. marts

1. s.e. Helligtrekonger Kl. 10.30 (MKP)

Kl. 11.00 Dåbsgudstjeneste (SK)

Søndag 21. januar

Palmesøndag Kl. 10.30 (BRO) Kirkens kor medvirker ved gudstjenesten og ved den efterfølgende frokost i sognehuset

Mandag 22. januar

Torsdag 29. marts

Torsdag 25. januar

Fredag 30. marts

2.s.e. Helligtrekonger Kl. 10.30 (MB) S.s.e. Helligtrekonger Kl. 10.30 (SK) Kl. 17.15 Kirke i Børnehøjde (LHN og BRO) Gudstjeneste for førskolebørn med efterfølgende aftensmad i sognehuset. Kl. 17.00 Aftensang (MKP) Lørdag 27. januar

Skærtorsdag Kl. 19.00 Nadvergudstjeneste (MKP) Efter gudstjenesten er der en let anretning i kirken Langfredag Kl. 10.30 (BRO)

Kl. 11.00 Dåbsgudstjeneste (MKP)

APRIL

Søndag 28. januar

Påskedag Kl. 10.30 (MB)

Septuagesima Kl. 10.30 (BRO)

FEBRUAR Søndag 4. februar

Seksagesima Kl. 10.30 Dåbsgudstjeneste (MB) Kl. 17.00 Kyndelmissegudstjeneste (MB) Efter gudstjensten er der varm suppe i sognehuset Søndag 11. februar

Fastelavn Kl. 10.30 (SK)

Søndag 1. april

Søndag 2. april

2. påskedag Kl. 10.30 (SK)

Torsdag 5. april

Kl. 9.00 Morgensang (MB) Efter morgensang er der rundstykker i sognehuset (MB): Malene Bendtsen (BRO): Marianne Brogaard (SK): Sine Kilstrup (MKP): Mette K. Pedersen (LHN): Laila Høgild Nielsen


KONTAKTER PRÆSTER:

Sognepræst

Kbf. sognepræst

Malene Bendtsen

Sine Kilstrup

Sognepræst

Sognepræst

Tlf. 6160 8338 mbro@mail.dk, træffes ikke fre.

Tlf. 2939 0670 mkpe@km.dk, træffes ikke man.

Tlf. 5124 3671 mabe@km.dk, træffes ikke man. Marianne Brogaard

Tlf. 5142 0440 sk@km.dk, træffes ikke fre. Mette Krogholm Pedersen

KIRKENS KONTOR: Tlf. 9812 6940

Dagligt ml. kl. 10.00 - 13.00, torsdage (kun pr. tlf.) 16-18, lørdag (kun pr. tlf.) 10-12 Kordegn Birgitte Olesen · Tlf. 2443 2892 · biol@km.dk Kordegn Maria Holm Hansen · Tlf. 5123 5060 · mahh@km.dk Aftaler om kirkelige handlinger træffes normalt med kirkekontoret. Kirkegårdsleder:

Kirketjenerkontoret:

Søren Hvidesten

Tlf. 9816 1705 Dagligt ml. 11.00 - 12.30 Organist:

Peter Sloth Andersen

Tlf. 2239 2813 psa.sloth@gmail.com

Kirke- og Kulturmedarbejder Line Møller Mousten

Tlf. 2365 9050 lim@vejgaardsogn.dk Organistassistent:

Laila Høgild Nielsen

Tlf. 2987 2529 lailahogild@gmail.com

Tlf. 4040 1312 kirketjener@vejgaardsogn.dk Menighedsrådsformand Jens H. Noe

Tlf. 2295 1869 jenshnoe@msn.com

KIRKEBIL

Bor du i Vejgaard sogn og har behov for kørsel til kirkens gudstjenester eller sognearrangementer, kan taxa bestilles ved direkte henvendelse til Aalborg Taxa på tlf. 7025 2525. Regningen vil da automatisk blive sendt til Vejgaard kordegnekontor.

GUDSTJENESTER OG MORGENSANG på Lundbyescenteret Tirsdag 5. december kl. 11 GUDSTJENESTE (BRO)

Der er kaffe fra kl. 10.45

Der er kaffe fra kl. 10.45

Tirsdag 20. februar kl. 11 MORGENSANG (BRO)

Tirsdag 19. december kl. 14 JULEGUDSTJENESTE MED KAFFEOG KAGEBORD (BRO)

Tirsdag 6. marts kl. 11 GUDSTJENESTE (SK)

Tirsdag 2. januar kl. 11 GUDSTJENESTE (SK)

Der er kaffe fra kl. 10.45

Tirsdag 16. januar kl. 11 MORGENSANG (MKP)

Der er kaffe fra kl. 10.45

Tirsdag 6. februar kl. 11 GUDSTJENESTE (MB)

Der er kaffe fra kl. 10.45

Der er kaffe fra kl. 10.45

Tirsdag 20. marts kl. 11 MORGENSANG (MKP)

Der er kaffe fra kl. 10.45 Tirsdag 3. april kl. 11 GUDSTJENESTE (SK)

Der er kaffe fra kl. 10.45

VEJGAARD VORES SOGN

Vejgaard Kirkevej 11, 9000 Aalborg · vejgaardsogn.dk

GRAFiness.dk

VORES BY