__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

electric I hybrid


En bil. Tre ulike elektriske drivlinjer.

IONIQ plug-in

Hyundai har allerede tatt ledelsen ved å være den første som serieproduserer hydrogenelektriske biler som kun slipper ut rent vann. Nå kommer steg to i dette viktige miljøarbeidet. IONIQ kommer i hele tre elektriske modeller; ren elbil, hybrid og ladbar plug-in hybrid. Først ut er IONIQ som hybrid-versjon. Den lanseres allerede i september, tett etterfulgt av den elektriske versjonen som lanseres i oktober. Plugin hybrid kommer medio 2017. Dermed er IONIQ verdens første bilmodell som tilbys med alle disse tre elektriske drivlinjene som alternativ. 2

Det beste fra to verdener. Det kraftige 8,9 kWh Lithium-Ion Polymer batteriet gir en rekkevidde på inntil 51 utslippsfrie kilometer. Den elektriske motoren gir i kombinasjon med den helt nye optimaliserte bensinmotoren på 1,6 liter både mer kraft, kjøreglede og lavt utslipp.


IONIQ hybrid

IONIQ electric

Kjøreglede med lave utslipp. En ny 1,6 liters bensinmotor, i kombinasjon med den elektriske motoren gir maksimal kraft fra start og det kompakte Lithium-Ion Polymer batteriet lades automatisk under kjøring. IONIQ hybrid kan levere utslippsfri kjøring i inntil 120 km/h.

Null utslipp. Null kompromiss. Lav luftmotstand, lettvekts­materialer og et kraftig 28 kWh Lithium-Ion Polymer batteri gir IONIQ hele 280 km* rekkevidde. Klasseledende hurtiglading kombinert med et landsdekkende og toppmoderne hurtigladenettverk gjør at IONIQ får tilnærmet ubegrenset rekkevidde. *

Basert på NADC (New European Driving Cycle). Kjørerekkevidde vil avhenge av kjøreforhold og kjørestil.

3


Sikkerhet Syv kollisjonsputer og et robust karosseri i kombinasjon med aktive sikkerhetsfunksjoner som innebygd radar, kameraer og automatisk nødbrems gir trygghet på veien.

4

Aktiv filskifteassistent (LKAS)

Blindsonevarsler (BSD)

Om du skifter fil uten at det blir gitt blinklys-signal på forhånd, vil LKAS oppfatte dette som en fare, og respondere enten ved et lydsignal eller ved å aktivt gå inn og korrigere kjøreretningen slik at bilen holder seg i filen.

Sensorer montert på baksiden av bilen varsler deg i sidespeilet om en bil kjører inn i blindsonen din, og gir et lydsignal hvis du blinker for å skifte fil.


Syv kollisjonsputer Fører og passasjerer er godt beskyttet med syv kollisjonsputer, både foran, på sidene og for knærne.

Automatisk nødbrems (AEB)

Smart Cruise Control (SCC)

Et radar- og kamerabasert frontkollisjonssystem varsler føreren om potensielle farer, og bremser automatisk i forhold til andre kjøretøy og fotgjengere.

Adaptiv cruisekontroll justerer hastigheten automatisk etter bilen foran. På IONIQ electric har den også Smart Cruise med kø-assistent som er aktiv helt ned til 0 km/t.

5


Fullt utstyrt Sportsratt med Høyteknologisk design og et rent, romslige interiøret preger førermiljøet i IONIQ. Det digitale instrumentpanelet endrer automatisk utseende og farge avhengig av om bilen er kjøres i økoeller sportsmodus. Navigasjonssystemet har et åtte tommers display, og du kan koble opp din smartphone mot infotainmentsystemet som støtter både Apple CarPlay™ og Android Auto™*.

multifunksjonsknapper

"Supervision" instrumentdisplay med 7" fargedisplay

8" fargeskjerm med nasvigasjonsskjerm/ Ventilerte seter i frontsetene

Elektronisk knapp for girskifte

Trådløs lading av mobil

Premium sound system

Sete med minne (IMS)

6


7


En av de mest slående egenskapene til IONIQ er hvor stille og behagelig den er å kjøre. Det er fordi teknologien i IONIQ er enestående enkelt: an 88 kW elektrisk motor koblet til et 28kWt batteri, alt styrt av en kontoll enhet (EPCU). Full-elektrisk mobilitet betyr en drastisk reduksjon av bevegelige deler som produserer støy og vibrasjoner. IONIQ er stillegående, og best av alt, den har null utslipp.

Ladeporten gir deg valget mellom standard og hurtiglading. Tilkobling av ladekabel er både enkelt og trygt.

28kWt lithium-ion polymer batteri Batteriet av lithium-ion polymer leverer høy energitetthet for forbedret kjørelengde. Oppbygning og plassering av batteriet gir IONIQ et lavt tyngdepunkt. Dette fører til smidige kjøreegenskaper og høy kjørekomfort.

In-Cable Control Box (ICCB) ladekabel Den medfølgende ladekabelen passer i en vanlig stikkkonkontakt og gjør det mulig å lade din IONIQ nesten overalt.

8


Inntil 280 km

Kjøreglede på sitt mest effektive

Hendler på rattet gir deg mulighet til å justere regenerering av batteriet. Et trykk på høyre hendel for å øke regenerering, eller et trykk på den venstre for å redusere.

Kontroll enhet (EPCU) Hjernen i IONIQ utfører komplekse beregninger og regulerer de forskjellige elektriske og elektroniske systemene i IONIQ.

El-motor Motoren har en perfekt balanse av effektivitet og ytelse.

9


hybrid s Di

c p la

e em

1, 58 nt _

0 cc

M a x im

um

torq

ue

_14 7

Nm

/4 ,

00 0r pm

stem _ Dual Valve sy C V V T imum power_105PS/5 ,70

M ax

0 rp m

Bensinmotor med direkte innsprøytning En ny 1,6 liters bensinmotor med en kraftig elektrisk motor gir IONIQ hybrid svært lavt forbruk og utslipp.

Innovative løsninger gir høy effektivitet. IONIQ hybrid kombinerer kjøreglede med lave utslipp. Bensinmotoren, elektrisk motor og Litium-Ion Polymer-batteriet gir sammen en optimal effektivitet. Karosseriet er konstruert for høy styrke men samtidig lav vekt.

10

Bruk av avansert høyfasestål Den smarte bruken av stållegeringer I bilens struktur, sammen med bruk av multilink hjuloppheng, samt lavt tyngdepunkt, gir stabile og gode kjøreegenskaper.


hybrid motor t ype _ Pe r m an Electric

ent

ma

gn

et s

yn

ch

ro n ou

sm

M

a

xim

um

2k W r_ 3 we po

or ot

(PM SM

) mum torque _170N m Maxi Bat ter y ty pe _ Li t h

Lithium-Ion Polymer batteri

i um -io po

l ym

er

Elektrisk motor

n

Det kompakte 1,56 kWh høyspenningsbatteriet lades automatisk under kjøring og bremsing. Batteriet har åtte års garanti.*

Den elektriske motoren leverer 32 kW (43,5 hk), gir maksimal kraft fra start, og muliggjør elektrisk kjøring inntil 120 km/t.

Dobbelclutch (DCT) automatgir Den effektive 6-trinns DCT gir direkte og raske girskift for en behagelig og morsom kjøreopplevelse.

Det er 8 år/200 000 km fabrikkgaranti på høyspenningsbatteriet, avhengig av hva som inntreffer først.

*

11


BENPLASS

12


Dimensjoner Høyde i kupé (mm)

Foran/bak (m/u soltak)

Benplass (mm)

Foran/bak

1 073/ 906

Bredde i kupé (mm)

Foran/bak

1 425 / 1 396

Bagasjeplass (liter)

994/ 950

IONIQ electric/hybrid opp til toppen av seterygg

350/443

IONIQ electric/hybrid med nedfelte seterygger

650/750 Mål : mm

Total høyde

1 450 Total bredde Sporvidde

1 820 1 555

Felger electric

Total lengde Akselavstand

4 470 2 700

Sporvidde

1 564

Felger hybrid

16" aluminiumsfelger

15" aluminiumsfelger

17" aluminiumsfelger

Rekkevidde og strømforbruk vil variere med kjørestil, temperatur og kjøreforhold. Utstyr og spesifikasjoner kan avvike. Kontakt din lokale Hyundaiforhandler for nærmere informasjon. Bildene kan avvike.

13


Eksteriørfarger

Polar White (WAW)

Platinum Silver (T8S)

Aurora Silver (TS7)

Phantom Black (NKA)

Blazing Yellow (WY7)

Marina Blue (N4B)

Phoenix Orange (RY9)

Interiørfarger

Skinn

Stoff

Fargekombinasjoner electric Kategori Eksteriør

1

2

3

4

5

6

7

Eksteriørfarge

Polar White (WAW)

Phantom Black (NKA)

Platinum Silver (TBS)

Aurora Silver (TS7)

Marina Blue (RB4)

Phoenix Orange (RY9)

Blazing Yellow (WY7)

Farge på grill

Shine Gray

Felger Farge på frontlist Interiørfarge

14

True Gray

White two-tone

Silver two-tone Copper

Silver

Black mono-tone + Copper accent

Black mono-tone + White accent


hybrid Eksteriørfarger

Polar White (WAW)

Platinum Silver (T8S)

Aurora Silver (TS7)

Marina Blue (N4B)

Phantom Black (NKA)

Iron Gray (YT3)

Demitasse Brown (RB4)

Phoenix Orange (RY9)

Interiørfarger

Skinn

Stoff

Fargekombinasjoner hybrid Kategori Eksteriør

1

2

3

4

5

6

7

8

Eksteriørfarge

Phantom Black (NKA)

Polar White (WAW)

Platinum Silver (TBS)

Iron Gray YT3

Aurora Silver (TS7)

Demitasse Brown (RB4)

Marina Blue (RB4)

Phoenix Orange (RY9)

Farge på grill

Dark metal

Black high glossy

Farge på frontlist Interiør

Blue

Silver

Black (Blue Accent)

Beige (White Accent)

15


Garanti Ubegrenset kjørelengde

Hyundai er stolte av å kunne tilby en av markedets aller beste fabrikkgarantier; fem år uten kilometerbegrensing. I tillegg har vi gleden av å tilby markedets beste garanti på driftsbatteriet på IONIQ electric og IONIQ hybrid: åtte år eller 200 000 km (avhengig av hva som inntreffer først). Noe av utstyret som er avbildet eller beskrevet i denne brosjyren, kan variere mellom utstyrsnivåene eller er ekstrautstyr som ikke er tilgjengelig. Fargeprøvene som er vist, kan avvike noe fra de faktiske fargene på grunn av forhold ved trykkeprosessen. Ta kontakt med din lokale Hyundai-forhandler for å få informasjon om hvilke farger, trekk og tekniske spesifikasjoner som er tilgjengelige. Det tas forbehold om eventuelle trykkfeil eller endringer. Hyundai Motor Norway www.hyundai.noCopyright © 2016 Hyundai Motor Europe. All Rights Reserved.

Profile for Grafikon

Hovedbrosjyre Ioniq  

Hovedbrosjyre Ioniq  

Profile for grafikon

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded