Page 1

Inspirert av livet ditt

Hyundai i10


New thinking. New possibilities. Nye ideer gir nye muligheter. Hos Hyundai har vi som mål å utvikle biler som overgår alle dine forventninger. Vi er opptatt av hvordan ting bør være, ikke hvordan de er. Vi forsøker å gi svarene før spørs­målene er stilt, og vi er på konstant søken etter løsninger som gjør at du får mer ut av livet ditt. Det er bare sånn vi er. Hva betyr dette for deg? Det betyr at den Hyundai-modellen du kjører, er utviklet for å overraske deg med sine mange smarte løsninger og å imponere deg med sin spesielle design. Hyundai i10 skal ta vare på deg, familien din og vennene dine med sine gode ytelser, samtidig som den påvirker miljøet så lite som mulig. Alt dette skyldes nye ideer som åpner opp for nye muligheter.


Ditt liv, din by og din bil Den nye Hyundai i10 ruller rolig og stilfullt gjennom gatene. Du ser straks at denne bilen er designet og utviklet og produsert i Europa. Den kan leveres med utstyr og funksjoner du vanligvis forbinder med større og dyrere biler. Det er ditt liv, og vi ønsker ü bidra til at du lever det til fulle.


Vekker oppsikt i bybildet Den nye i10 har en balansert og dynamisk fremtoning som gir et bredere og lavere inntrykk enn andre biler i denne klassen. Den har en sportslig profil kombinert med de smekre linjene som kjennetegner vür strømlinjeformede design. Hyundai i10 vil tiltrekke seg begeistrede blikk pü sin ferd gjennom gatene.


Reis på første klasse Uansett hvor langt du skal kjøre, vil du sette pris på alle de gjennomtenkte detaljene i kupeen på den nye i10. Vi har valgt ut materialer av høy kvalitet som ikke bare ser bra ut, men som også kjennes bra ut. LCD-skjermen har en elegant design med hvit tekst på blå bakgrunn, som er enklere å lese både i dagslys og mørke. Alle betjeningselementer, inkludert de på multifunksjonsrattet, er plassert slik at de kan betjenes på en enkel og forståelig måte.


Setevarme. Forsetene har separat varmeregulering i tre trinn.


Liten bil med høy komfort Hos Hyundai mener vi at mange funksjoner som kun finnes i store biler, også fortjener sin plass i mindre biler. I tillegg til setevarme og smartnøkkel kan din i10 derfor også leveres med automatisk­ klima­anlegg, oppvarmet ratt og mye mer. Kupeen er dessuten romslig og har et komfort- og ­sikkerhetsnivå du kun forventer å finne i større biler.

Oppvarmet ratt. Behagelig når du skal tidlig av gårde på kalde v­ interdager.

Start-/stopp-system. Start motoren uten nøkkel så lenge du har ­nøkkelen med deg.

Automatisk klimaanlegg. Velg ønsket temperatur, og systemet tar seg av resten.

Fartsholder med hastighetsbegrenser. For lange, avslappende ­ jøreturer. k

USB og AUX. Lett tilkobling av din iPod eller MP3-spiller.

Betjening av audiofunksjoner. Det er enkelt å regulere volum samt velge radiostasjoner og musikkspor.

Bluetooth-tilkobling. Du kan betjene telefonen på en enkel måte med tastene på rattet. Via Bluetooth kan du dessuten spille ­favoritt­musikken din rett fra mobiltelefonen.


Alt har sin plass I i10 får du plass til det meste. Ingen andre biler i denne klassen har like mange smarte oppbevaringsplasser i kupeen. Hele interiøret er designet med tanke på brukervennlige løsninger, med lett tilgjengelige oppbevaringsplasser akkurat der du trenger dem.

Dørlommene foran er spesialdesignet for å romme drikkeflasker.

Mellom forsetene befinner det seg to koppholdere.

I Premium-modellen er det praktiske hanskerommet belyst.

Det midtre oppbevaringsrommet med deksel (leveres til Premiummodellen) er plassert rett foran girspaken.


Inspirert av livet ditt Det er ikke bare kupeen som er den romsligste i sin klasse, også bagasjerommet er klassens vinner. Når alle setene er i bruk, rommer bagasjerommet 252 liter. Slår du ned baksetene, øker kapasiteten til imponerende 1 046 liter. Plassforholdene kan dermed tilpasses din urbane livsstil på et blunk.

Bagasjeromsdekslet beskytter gjenstander mot nysgjerrige blikk, og heves sammen med bagasjeromslokket slik at det er enkelt å laste inn og ut av bilen.

Bak baksetene har du hele 252 liter bagasjeplass til rådighet.

Baksetene kan dessuten slås ned separat i forholdet 60/40, noe som betyr økt komfort og fleksibilitet.

Når alle baksetene er slått ned, er bagasjerommet størst blant konkurrentene og rommer hele 1 046 liter.


Byens nye stjerne Den nye i10 tar seg godt ut i bymiljøet.


Trygg bilkjøring

Elektronisk stabilitetsprogram (ESP). Sensorer overvåker bilens hastighet og bevegelser og bremser hjulene enkeltvis for å forhindre skrens i vanskelige kjøresituasjoner.

Det er viktig at du føler deg helt sikker i din i10. Bilen er bygget rundt en solid sikkerhetscelle av høykvalitetsstål, og seks kollisjonsputer beskytter fører og passasjerer. Elektronisk stabilitetsprogram (ESP), stabilitetskontroll (VSM), ABS-bremser og dekktrykksovervåkning (TPMS) jobber sammen for å unngå farlige kjøresituasjoner, mens bakkestartassistenten forhindrer at bilen ruller bakover ved bakkestart i bratte bakker. Alle seter er utstyrt med setebeltevarsler, og panseret er konstruert for å begrense skader på fotgjengere til et minimum. Til å være en liten bil, har Hyundai i10 et svært omfattende sikkerhetskonsept.

Stabilitetskontroll (VSM). Ved å koordinere ESP og den elektriske servostyringen (MDPS) sørger dette systemet for at styrestabiliteten opprettholdes i svinger, ved raske filskift og på vei med varierende veigrep.

Bakkestartassistent (HAC). Bakkestart har aldri vært enklere. Assistenten aktiverer bremsene kort for å forhindre at i10 ruller bakover når føreren setter bilen i bevegelse. Leveres som standard på Premium-modellen.

Seks kollisjonsputer. To frontkollisjonsputer, to sidekollisjonsputer og to kollisjonsgardiner gir omfattende beskyttelse for fører og passasjerer. Høydejusterbare sikkerhetsbelter. Sikkerhet som også gir økt komfort. Leveres kun til Premium-modellen.


Kjøreglede er inkludert Vi mener at enhver Hyundai, liten eller stor, skal gi fornøyelige og behagelige kjøre­opplevelser. Og det gjelder alle kjøreturer, det spiller ingen rolle hvor langt du kjører. I den nye i10 har vi derfor sørget for at du får følelsen av å kjøre en større bil. Vi har utviklet en forbedret forstilling som gir bedre styrepresisjon og respons, og bakstillingen er selvfølgelig konstruert med tanke på kjøreegenskapene. Våre avanserte motorer og girkasser er utviklet i Europa for å gi best mulig ytelse kombinert med lavt drivstofforbruk og lave utslipp. Du kan velge ­mellom 5-trinns manuell girkasse og 4-trinns automatgirkasse. Hyundai i10 leveres med 1,0 Kappa MPI med 66 hk (48,5 kW) og 1,25 Kappa MPI med 87 hk (64 kW) bensinmotorer. Alle motorene leveres med kontinuerlig variabel ventilstyring (CVVT) og vedlikeholdsfritt registerkjede.

Girkasser. Velg mellom den presise 5-trinns manuelle girkassen og den smidige 4-trinns automatgirkassen. Begge girkassene er enkle å bruke takket være høyt plassert girvelger.

BlueDrive. BlueDrive Eco-modellen er utstyrt med 1,0 Kappa MPImotor med 65 hk, stopp og start-teknologi (ISG), Alternator Management System (AMS) og dekk med redusert rullemotstand som samlet gir et drivstofforbruk ved blandet kjøring på 0,43 liter per mil og et CO2-utslipp på 98 gram per km.


Du bestemmer Den nye generasjonen av i10 leveres i flere utstyrsversjoner fra Eco-Entry til Comfort og Premium.


Hyundai i10 i ulike varianter ECO-ENTRY OG ECO-CLASSIC: enkelt og greit Setter du pris på de enkle tingene i livet, er den nye i10 Eco-Entry eller -Classic den rette modellen for deg. Dette er en sikker og ­funksjonell bil som er godt egnet for storbyliv og fritidskjøring. • Interiøret har detaljer i beige • Setetrekk i kombinasjonen beige/sort stoff ECO-COMFORT OG COMFORT: det gode liv Standardutstyret inkluderer alt du trenger for behagelige kjøreturer, korte som lange. Du kan også velge fra vårt omfattende utvalg av ekstrautstyr. • Interiøret har detaljer i blå eller oransje • Setetrekk i kombinasjonen blått/sort stoff eller oransje/sort stoff, avhengig av fargen på interiøret • Sidespeil og dørhåndtak i bilens farge • Sorte B-stolper • Radio/CD-spiller/MP3, med USB • Fjernstyrt sentrallås med alarm • 14" lettmetallfelger (gjelder kun Comfort) • Oppvarmet ratt (gjelder kun Comfort) PREMIUM 1,2: det lille ekstra Hyundai i10 tilfører en solid dose eksklusivitet til sin klasse. Du kan i tillegg velge blant mye fristende ekstrautstyr for å sette ditt personlige preg på bilen. • Interiør og seter leveres i samme farger som utstyrsversjonen Comfort • Sidebeskyttelseslister • 15" lettmetallfelger • Automatisk klimaanlegg • Cruise Control • Smartkey (nøkkelløs lås/start) • Røde interiørdetaljer og setetrekk i en kombinasjon av rødt stoff og sort kunstskinn

Setetrekk

Interiørdetaljer

ECO-ENTRY/-CLASSIC beige/sort

Beige

COMFORT/PREMIUM blå/sort

Blå

COMFORT/PREMIUM oransje/sort

Oransje

PREMIUM rød/sort

Rød


Valget er ditt Velg lakkfarge, felger og interiør for å skape din personlige variant av den nye i10.

Phantom Black

Baby Elephant Solid

Pure White Solid

Sleek Silver

Star Dust Metallic

Passion Red Metallic

Tangerinne Orange (pearl)

13'' 8-eikers design hjulkapsel (sølvfinish)

14'' 5-dobbelteikers design hjulkapsel (metallisk grå)

14'' 8-eikers design lettmetallfelg (metallisk grå)

15'' 4-dobbelteikers design lettmetallfelg (metallisk grå)


En ekte europeer. Designet og produsert i Europa.


Spesifikasjoner Her finner du viktige tall og verdier som definerer den nye generasjonen av i10. MOTOR Girkasse

1,0 Kappa 5-trinns manuell

5-trinns manuell Eco Pack

998

998

998

71,0 x 84,0

71,0 x 84,0

71,0 x 84,0

Kamaksel

DOHC, dobbel CVVT

DOHC, dobbel CVVT

DOHC, dobbel CVVT

Kompresjonsforhold

10,5 65 hk (48,5 kW) 5500 o/min 95,16 Nm (9,7 kgf.m) 3500 o/min

10,5 65 hk (48,5 kW) 5500 o/min 95,16 Nm (9,7 kgf.m) 3500 o/min

10,5 65 hk (48,5 kW) 5500 o/min 95,16 Nm (9,7 kgf.m) 3500 o/min

Slagvolum (cc) Boring x slaglengde (mm)

Maks. effekt (hk, o/min) Maks. dreiemoment (kgf.m/o/min)

BREMSER

4-trinns automat

Type

Hydrauliske bremser

Hydrauliske bremser

Hydrauliske bremser

Foran: type/diameter (mm)

Ventilerte skiver/241

Ventilerte skiver/241

Ventilerte skiver/241

Massive skiver/234

Massive skiver/234

Massive skiver/234

McPherson-fjærbein

McPherson-fjærbein

McPherson-fjærbein

Torsjonsfjæring (CTBA)

Torsjonsfjæring (CTBA)

Torsjonsfjæring (CTBA)

Bak: type/diameter (mm)

HJULOPPHENG Foran Bak

Dimensjoner (i mm)

SIKKERHET ABS, ESP + stabilitetskontroll (VSM), frontkollisjonsputer, sidekollisjonsputer, kollisjonsgardiner

Leveres kun til premium-modellen

1 500 mm

Standard

Varselsystem for nødbremsing, bakkestartassistent

STYRING Type

Elektrisk servostyring

Elektrisk servostyring

Rattutslag (fra endeposisjon til endeposisjon)

2,9

2,9

2,9

Min. svingradius (m)

4,78

4,78

4,78

1,0/5 M/T 5.5J x14 stålfelg 5.5J x14 lettmetallfelg 6.0J x15 lettmetallfelg 175/65R14 185/55R15

1,0/5 M/T Eco Pack

155/70R13

1,0/4 A/T 5.5J x14 stålfelg 5.5J x14 lettmetallfelg 6.0J x15 lettmetallfelg 175/65R14 185/55R15

252/1046

252/1046

252/1046

Egenvekt (kg)

933

933

952

Tillatt totalvekt (kg)

1420

1310

1440

FELGER OG DEKK Felg Dekk

4.5J x13 stålfelg

Elektrisk servostyring

BAGASJEROMSVOLUM Bagasjeromsvolum (liter, vda) min./maks.

VEKT

2 385 mm 3 665 mm

YTELSE Topphastighet (km/t)

155

155

145

Akselerasjon 0 → 100 km/t (sek)

14,9

15,0

16,8

Drivstofforbruk (l/mil) - Bykjøring - Landeveiskjøring - Blandet kjøring

0,60 0,40 0,47

0,51 0,37 0,43

0,75 0,50 0,60

Co2-utslipp blandet kjøring (g/km)

108

98

137

1 660 mm


Garanti Ubegrenset kjørelengde

Vi er med deg hele veien Når du henter din nye i10 hos forhandleren, er dette bare begynnelsen på et langt og lykkelig forhold. Med vår garanti er du sikret at det fortsetter slik.

Hyundais fem års fabrikkgaranti

Når gjelder garantien?

Tolv års garanti mot gjennomrusting

Nå kan du kjøre problemfritt i fem år med ­ubegrenset kjørelengde. Det sier mye om tilliten vi har til bilene våre.

Hyundais nybilgaranti gjelder i fem år fra registrerings­dato, med u ­ begrenset kjørelengde. Garantien gjelder alle 2014-modeller og nyere Hyundai personbiler importert av Hyundai Motor Norway AS, og registrert etter 1. juli 2014. Garantien gjelder også hvis bilen skifter eier. Alle garanti­perioder løper fra første gangs registrerings­dato.

I tillegg til nybilgarantien på fem år gir vi deg også tolv års garanti mot gjennomrusting fra innsiden.

Hvor gjelder garantien? Nybilgarantien dekker feil og mangler som kan tilbakeføres til produksjonsfeil eller feil ved ­produksjonsmaterialer. Hyundai-eiere trenger kun å følge bilens vedlikeholdsprogram for å ­innfri kravene til garantien. Serviceheftet viser hvilke servicer som er utført. Garantien gjelder i hele Europa (EU- og EØS-området).

Hyundai originalt tilbehør Hyundais originale tilbehør er perfekt tilpasset ­ ilen din. Tilbehørsdeler er utformet og konb struert for å gjøre bilen din enda vakrere og mer funksjonell. Tilbehøret oppfyller Hyundais strenge produksjonskrav.

Hyundai originale deler Våre originaldeler produseres etter de samme strenge kravene som originalutstyret og leveres med omfattende garantier.


Det er ikke størrelsen det kommer an på

Vårt engasjement i Europa

Suksess avler suksess

Hyundai fortsetter sin kontinuerlige vekst i Europa, noe som har resultert i en stadig økende gruppe fornøyde Hyundai-eiere over hele kontinentet. Hyundai Motor er nå en av verdens største bilprodusenter, noe som betyr at vi kan sette inn store ressurser på å utvikle den typen bil du ønsker å kjøre. Det er vårt løfte til deg.

Hyundai har som mål å lage biler du trives i, og som er tilpasset dine behov. De fleste av alle nye Hyundai-modeller på europeiske veier er designet og utviklet ved vårt tekniske utviklingssenter i Tyskland. De fleste av dem er satt sammen på en av våre ­europeiske fabrikker. I Europa er faktisk mer enn en kvart million mennesker ansatt hos Hyundai. Årlig betaler Hyundai ca. 1,7 milliarder euro i skatt i Europa, og vi henter 72 prosent av våre forsyninger fra europeiske leverandører, til en verdi av 3,4 milliarder euro. Dessuten bidrar vårt salgs- og distribusjonsnett med to milliarder euro til det europeiske brutto nasjonalprodukt. Vi er med andre ord kommet for å bli.

Innovasjon og nyskapning er viktig for Hyundai. Vi vet at suksess krever kreativitet, innovative ideer og en stadig strengere kvalitets­standard. Vårt europeiske investeringsprogram har nettopp bidratt til åpningen av Hyundais testsenter på velkjente Nürburgring i Tyskland. Dette er et avansert testsenter vi blant annet skal bruke for å gjennomføre utholdenhetstester. Her kan testbiler kjøre 180 000 km på kun få uker.


Konkurranseinstinkt

Øverst på pallen

Vi kjenner alle gleden ved å oppnå suksess, spesielt når det er noe man har jobbet hardt for. Denne følelsen kjenner vi på hver gang vi lanserer en ny bil, men følelsen er ekstra sterk når den motorsportslige verden er involvert. Og det er den utfordringen vi har gitt oss selv. Vår nye løpsbil, i20 WRC, er konstruert på Hyundais spesialbygde motorsportanlegg i Tyskland. Den er beviset på vår evne til å lage biler med topp kjøreegenskaper og høy kvalitet som tåler en støyt.

Ikke størst, men best! I Tyskland, det som sannsynligvis er Europas mest krevende bilmarked, viser en undersøkelse gjennomført av det velkjente tyske bilmagasinet Auto Bild, at Hyundai tronet øverst på pallen allerede i 2010 og 2011 i kundetilfredshet. Fornøyde kunder er vår viktigste motivasjon, og et mål vi kontinuerlig jobber mot. Takk skal dere ha.

Hva skjuler seg bak navnet? Filosofien bak vår måte å designe og konstruere biler på er beskrevet i starten av denne brosjyren. Men vi vil også fortelle deg litt om hvem vi er, vår sterke tilknytning til Europa, samt gi deg et lite innblikk i fremtiden.


Din lokale Hyundai-forhandler

Hyundai Motor Norway AS

Postboks 6466, Etterstad, 0605 Oslo www.hyundai.no Delenummer: I102014_2 Juli 2014, versjon 2 Copyright Š 2013 Hyundai Motor Europe. All Rights Reserved.

Merk: Merkebetegnelsen, logoen og ordmerker for Bluetooth er registrerte varemerker fra Bluetooth SIG Inc. Bruk av disse merkene av Hyundai Motor Europe samt datterselskaper er underlagt en lisensavtale. Merkebetegnelsen, logoen og ordmerker for iPod er registrerte varemerker fra Apple Inc. Alle andre merker tilhører sine respektive eiere. Det tas forbehold om eventuelle trykkfeil eller endringer.

Garanti Ubegrenset kjørelengde

Hyundai i10