Page 1

LOF GRIBSKOV

EFTERÅR 2019

Jørgen Skouboe Møller

INDSIGT SPROG MOTION FOREDRAG/DEBAT OPLEVELSER IT MUSIK KREATIVITET MAD


FOREDRAG / DEBAT INDHOLD Onsdagsgæsten�������������������������������������������������2-3 Foredrag – Oplevelser�������������������������������������4-5 Onsdagstræf��������������������������������������������������������6-7 Oplevelser����������������������������������������������������������������8 Madlavning��������������������������������������������������������������9 Sprog����������������������������������������������������������������10-12 Kulturklubben����������������������������������������������������� 12 Kreativitet�������������������������������������������������13-14, 17 Fotoworkshops���������������������������������������������������� 15 Slægtsforskning�������������������������������������������������� 15 Hundetræning����������������������������������������������������� 16 IT, Foto��������������������������������������������������������������18-19 Pilates Reformer FysioNord����������������������20-21 Ananda Studio�����������������������������������������������22-24 Bevægelse�������������������������������������������������������24-29 Vandmotion��������������������������������������������������������� 25 Generelle betingelser��������������������������������������� 30 Musik, kor, sang��������������������������������������������30-32

Uge 38 – Onsdag 18/9 2019 Cykelmyggene v/ Marianne og Heidi Nielsen

På cykel hjem fra New Zealand

Dette er fortællingen om deres til dato længste tur, hvor de satte sig på deres cykler på New Zealand i efteråret 2016, for derefter at finde vej tilbage til Danmark. Dette bragte dem igennem 20 meget forskellige lande i al slags vejr og terræn. De oplevede medgang, modgang, hjemve og en utrolig gæstfrihed, specielt i det mere ukendte Central Asien. De tilbagelagde mere end 20.000 kilometer inden de krydsede grænsen til Danmark i marts 2018 efter en ubeskrivelig rejse.

Skoleleder Anette Mikkelsen Tlf. 48 30 16 21

Uge 40 – Onsdag 2/10 2019

Formand Inge Lise Dyrekær Larsen ingelise.dyrekaer@gmail.com

Christian Liebergreen

LOF GRIBSKOV Østre Allé 39 B, 3250 Gilleleje Tlf. 48 30 16 21 gribskov@lof.dk /lof.dk/gribskov Information Her finder du vores generelle information om tilmelding, betaling m.m. Deltagere Alle er velkomne hos LOF uanset alder og adresse. Tilmelding på 3 måder 1) På hjemmesiden lof.dk/gribskov 2) Mail til gribskov@lof.dk 3) Ring til LOF Gribskov på tlf. 48 30 16 21 Undervisningstid / lektionslængde En undervisningslektion er på 45 minutter + pauser, der aftales på de enkelte hold. Kursusstart Kurserne starter som anført i programmet. Se mødetid, sted og startdato på LOF's hjemmeside, under hvert enkelt hold kan du se mødegange og ændringer i forhold til planlagt forløb. Mødeinformation vil fremgå ved tilmelding på nettet, hvor du kan printe indbetalingskort ud til brug for netbank. Ønsker du girokort tilsendt, pålægges 20 kr. oveni kursusgebyr. Betalingsfristen fremgår af indbetalingskortet. Sker der ændringer vedrørende holdet, får du besked.

Ikke to bølger er ens I sommeren 2012 tog Christian Liebergreen afsted på en jordomsejling, der førte ham gennem de største, øde og mest blæsende steder i verden. Han var ni måneder om denne tur, hvor han helt alene og uden at gå i land på noget tidspunkt kom i den eksklusive gruppe på knap 200 mennesker i verden, der har gennemført en sådan tur. Christian fortæller, hvordan det føles og tackles, når man ikke ser et andet menneske og oceanerne er ens forhave og baghave i 260 døgn. Foredraget handler om troen på sig selv, hvordan man kommer jorden rundt uden at være sponsoreret, og ikke mindst bevarer forstanden i ensformigheden, selvom der ikke er to bølger, der er ens ude på havene. Christian har desuden skrevet bogen “11 meter frihed – At rejse jorden rundt alene”, hvori han fortæller om sin egen proces i mødet med sig selv og hvad der sker med én som menneske, når man bliver presset til ekstremer både fysisk og mentalt.

Uge 44 – Onsdag 30/10 2019 Anders Bircow

Fra bankelev til Linie 3 – og hvad deraf fulgte Her fortæller Anders Bircow om en spændende karriere, der startede med uddannelse som bankassistent i Helsinge, arbejde som lærer i Vorgod ved Herning, inden han uddannede sig som skuespiller ved Aarhus Teater. Hør Anders fortælle om Linie 3, spændende teater-oplevelser og muntre anekdoter fra et spændende liv i underholdningsverdenen. Undervejs krydrer Anders Bircow med masser af sang og musik, som han og publikum holder af. P.S: Behøver vi at nævne, at der er grinegaranti undervejs!

Undervisningsgange og ferier Folkeskolernes ferieplan følges. På enkelte hold er der undervisning i folkeskolernes ferie. Se mere info på side 22.

2

LOF Gribskov

Mere info på lof.dk/gribskov

Følg os på facebook.com/LOFgribskov


FOREDRAG / DEBAT Uge 46 – Onsdag 13/11 2019

Uge 7 – Onsdag 12/2 2020

Anders Wejrup

Camilla Kornerup

Et hårrejsende, nervepirrende og følelsesmæssigt hårdt foredrag om tiden efter Nordisk Fjer Koncernens sammenbrud i 1990. Der sættes fokus på det meget langvarige og særdeles opslidende 12-årige retslige efterspil og konsekvenser efter Nordisk Fjer Sagen, herunder en ufrivillig tur i Horserød Statsfængsel. Vi kigger indenfor i et ellers meget lukket system og ser hvordan livet former sig i et fængsel på godt og på ondt. Vi skal bl.a. høre om Sheriffen, Visi-Kaj, Guld Gunnar, Narkobaronen, Kommafejlen, Råhypnolmanden, Kattekværkeren, Den vandrette bornholmer, Elvis Veet og mange, flere.

I Oman på den arabiske halvø hersker fred. Alle borgere får tildelt et stykke land når de fylder 21 år, og ingen betaler indkomstskat. Uddannelse og hospitalsvæsen er gratis, og omanerne nyder en lang række friheder under et moderat muslimsk styre. Nogle af verdens største ørkener breder sig ud over landet, og omanerne samler sig i oaser og kystbyer. I ørkenen lever få hårdføre beduiner i telte. Vi rejser rundt i Oman, ledsaget af billeder og historier om karavaner og røgelse i oldtiden, dromedarer til en dagspris af 1 million kroner, og om livet for mænd og kvinder i dag i et velstående muslimsk land.

Uge 48 – Onsdag 27/11 2019

Uge 9 – Onsdag 26/2 2020

Nordisk Fjer, del 2 – Efterspillet

Oman, sultanatet i ørkenen

Johannes Langkilde

Birthe Rønn Hornbech

Musikalsk foredrag Vi kender Johannes Langkilde fra skærmen. I slips og jakkesæt. Men Johannes Langkilde drømte som helt ung om at blive musiker. Han forfulgte sin drøm, og det bragte ham til Frankrig på et jazz-konservatorium og mange andre steder i verden, hvor han har spillet med store og små orkestre og for et royalt publikum. Johannes fortæller om sin vej gennem journalistikken og musikken og om hvordan han trækker på begge sider, uanset om han spiller klaver eller præsenterer TV Avisen. Foredraget bliver krydret med live musik.

Uge 3 – Onsdag 15/1 2020 Victor Greve

En feltpræst i krig Victor Greve fortæller om livet i en krigszone og om sine erfaringer som feltpræst for de danske styrker i Afghanistan. Med dette foredrag får vi et førstehåndsindtryk i, hvad det vil sige at være feltpræst under ekstreme vilkår, hvor hvert øjeblik og handling tæller. Hvor et forkert valg kan koste dit liv. Hør om konsekvenserne af de valg, Victor Greve traf, og som medførte en sigtelse fra Auditørkorpset i Danmark, hvor sagen gik sin gang i de danske medier i over et halvt år, før der kom en afgørelse.

Uge 5 – Onsdag 29/1 2020 Per Pallesen

Erindringer Per Pallesen har været til grin i en menneskealder. Han blev folkeeje som den flabede tjener Boldt i Matador – en figur, han byggede på en virkelig karakter fra hjembyen, Aars. Gennem mange år satte han sit præg på dansk revy med sine snurrige Hjørring revyer. Siden fulgte tv-succesen Dansk Naturgas, der blandt andet udødeliggjorde figuren Mathisen. Og sammen med makkeren Søren Pilmark satte han en milepæl i dansk underholdning med det vanvittige Pallesen-Pilmark Show. Per fortæller om et eventyrligt sceneliv og et privatliv, der har givet skrammer, en ekskone, som han stadig er glad for og en ny livsledsager, som han elsker.

Politierindringer

Politierindringer er den tidligere minister Birthe Rønn Hornbechs fortælling om 37 år i politi- og anklagemyndigheden. Forfatteren, der var danmarkshistoriens første kvinde i politiuniform, fortæller om sit arbejde på gerningssteder i drabssager og som anklager i sager om drab, vold, voldtægt, bedrageri og pædofili. Hun beretter fornøjeligt om møde med bisser og bumser, om kvindelige bedragere og andet godtfolk. Samtidig er Politierindringer en spændende og oplysende fremstilling af de udfordringer, som aktørerne i det danske retssystem – politi, anklager, dommer og forsvarer – konfronteres med.

Uge 11 – Onsdag 11/3 2020 Henrik Røde Jensen

Drømme og indsats Henrik Røde Jensen var manden, der inviterede Barack Obama til Kolding i september 2018, og manden der inviterede Bill Clinton til Frederikshavn tilbage i 2006. Det handler om ”Drømme & Indsats” – at drømme store drømme og turde gå efter dem. Henrik Røde Jensen var nemlig også manden, der vejede godt 190 kg tilbage i 2011 efter stort kaos i hans liv med skilsmisse, konkurser, lavt selvværd og meget mere. Foredraget tager udgangspunkt i 3 drømme: Drømmen om at møde Bill Clinton, drømmen om at møde Barack Obama og drømmen om at ændre sit eget liv.

FOREDRAGSRÆKKE

Navn

Titel

192403 Onsdag kl. 14.00-16.00. Start 18/9 2019 Gilleleje Hallen, Bøgebakken 19, Gilleleje Kr. 795 – 10 foredrag Kaffe/the og kringle kr. 20 (betales hver gang)

Tilmelding på lof.dk/gribskov

eller ring 48 30 16 21

LOF Gribskov

3


FOREDRAG – OPLEVELSER

Evt.tekst tekst Evt.

Foredrag og LIVSNYDERAFTEN med Anders og Hanne Birgitte Savner du Italien? Eller har du lyst til at lære det spændende land og dets køkken at kende? Så glæd dig til en ny Livsnyderaften med Anders og Hanne Birgitte Grøndahl. Det er et arrangement, som altid trækker fulde Anders vil som altid indlede aftenen med sit huse og derfor indleder vi med et godt råd: stimulerende lysbilled-foredrag og glæderne Bestil plads i god tid og lad være med at spise i det skønne land, hvor man lever "alla giornata", hvilket vil sige, at man tager en dag aftensmad hjemmefra. Endnu engang fylder vi ad gangen – og aldrig sorgerne på forskud. i salen med italiensk stemning, underholdning Opskrifter, restauranttips, vinnyheder, verog Hanne Birgittes store buffet, som er et orgie i farver, aroma og denshistorie og Anders spontane glæde ved velsmag med tilhørende vinsmagning. Italien og den italienske livsstil vil fylde rum-

201406

Torsdag 24/10 2019 kl. 18.00-ca. 22.00 Gilleleje Hallen, Bøgebakken 19, Gilleleje Anders og Hanne Birgitte Grøndahl Kr. 435

Torsdag 23/1 2020 kl. 18.00-ca. 22.00 Gilleleje Hallen, Bøgebakken 19, Gilleleje Anders og Hanne Birgitte Grøndahl Kr. 435

zen Marianne Bent

Fotograf: By & Hacn / Peter Sørensen

192406

met. I får de sidste nyheder, torvetips og stemninger fra livsnyder-ruterne igennem de skønne vindistrikter og middelalderbyer i Nord- og Midtitalien, Amalfi-kysten i syd og ikke mindst i Rom og omegn. Her kender Hanne Birgitte og Anders hvert et hjørne og har romersk familie på hvert andet. Glæd jer til endnu en inspirerende livsnyderaften i Italien.

24/10

23/1

Nordhavn – en bydel med mange facetter Kom med på denne guidede gåtur gennem Århusgadekvarteret i Indre Nordhavn og oplev en helt ny ikonisk bydel ved vandet i stadig hastig forandring. Den tidligere Frihavn med gamle bygninger, siloer og kajanlæg går nu i samspil med de nye byrum, bebyggelser og brygger. Vi skal rundt i hele kvarteret og opleve spændende arkitektoniske bygninger og unikke perler. Der vil også være mulighed for at besøge udstillingen ”Himmel og Hav” med sidste nyt om udviklingen i området. Dagen slutter i 62 meters højde på toppen i Restaurant Silos skybar med kaffe og kage – og en fantastisk udsigt! OBS! Turen er ikke for gangbesværede. Husk gode travesko! Beregn god tid, hvis du kommer med toget, da metrobyggeriet vanskeliggør gennemgang fra Nordhavn station.

192502

6/10

Søndag 6/10 2019 kl. 11.00-13.30 Mødested: Nordhavn – lille plads ved Trelleborggade og Aberdeengade ved indgangen til Århusgadekvarteret Turguide Marianne Bentzen Kr. 235 incl. kaffe og kage i Restaurant Silos skybar

4

LOF Gribskov

Mere info på lof.dk/gribskov

Følg os på facebook.com/LOFgribskov


FOREDRAG / DEBAT – OPLEVELSER ”NAK og ÆD” Jørgen Skouboe Møller fortæller om sit arbejde med programmet "Nak & Æd" og om hans holdning til jagt� Hvorfor hedder det "Nak & Æd"? Smager en husmår godt? Og hvorfor er der så mange der kigger med? Efter pausen fortæller Jørgen om jagten på Nordens vildt og om mødet med vores nordiske brødres jagtkultur� Jagten på White Tail i Finland var en jagtform, Jørgen aldrig havde drømt om� På Svalbard skød han en remmesæl midt i isbjørnens spisekammer og i Grønland frøs det minus 38 grader, da han endelig stod overfor moskusoksen� Vi skal også høre om jagten på urfuglen i Sverige, rensdyret på Island, mallemukken på Færøerne og om fiskeriet efter helleflynder på Lofoten, der ligger 350 km ude i Norskehavet�

192401 Tirsdag 19/11 2019 – Foredrag kl� 19�30- 21�00 Dørene åbnes kl� 19�00 Gilleleje Hallen, Bøgebakken 19, Gilleleje Siddepladserne er unummererede 19/11 Jørgen Skouboe Møller Kr� 175 Tilkøb: Vildtjægergryde med tilbehør kr� 175 Servering af mad kl� 18�30 – Dørene åbnes kl� 18�00 Øl, vand, vin, kaffe og the kan købes under hele arrangementet.

Bliv klogere på din by, din kultur, din historie – og bliv godt underholdt… Oplev lektor, syngepige og autoriseret turistfører Charlotte Emmery i humørfyldte byvandringer til hjerne, hjerte og fødder!

ery Charlotte Emm

Assistens Kirkegård

Middelalderbyen – Indre København – vores fælles skatkiste Samtlige sanser er i brug, når vi går på opdagelse i vores gamle hovedstad med hemmelige stræder, passager og baggårde� Hør byens fantastiske historier og blive fanget af stemningen, synet, lydene og smagen af såvel det gamle som det nutidige København�

192500 Onsdag 11/9 2019 kl� 11�00-12�30 Mødested: Indre København - Højbro Plads Absalon Statuen - ved den gamle ATP-bygning på hjørnet Højbro Plads 8, 1200 København K Aut� turistfører Charlotte Emmery Kr� 175

– kulturhistoriens højborg Kom med på en filosofisk og livsbekræftende slentretur , hvor vi besøger de kendte og ukendte danskere, der alle har præget vores kultur med litteratur, skuespil og kunst� Hør om menneskeskæbner på godt og ondt, bliv introduceret til kunstneren, der har ladet sig begrave, selvom han ikke er død endnu og oplev finurligheder og pudsigheder på en kirkegård, der er mere levende end død�

192501 11/9

Onsdag 25/9 2019 kl� 11�00-12�30 Mødested: Assistens Kirkegaard, Hovedindgangen Kapelvej 4, 2200 København N Aut� turistfører Charlotte Emmery Kr� 175

Tilmelding på lof.dk/gribskov

eller ring 48 30 16 21

25/9

LOF Gribskov

5


FOREDRAG / DEBAT

Uge 39 – Onsdag 25/9 2019

Uge 43 – Onsdag 23/10 2019

Uge 47 – Onsdag 20/11 2019 Den virkelige historie om Karen Blixen i Afrika

Rasmus Krath

Eventyrshow Rasmus har igennem 20 år rejst over hele kloden. I en søgen efter menneskets, naturens og geografiens mangfoldighed. Han har i dag fortalt om rejserne i mere end 1000 foredrag – eventyret er blevet hans levevej. Nu samler han trådene i dette forrygende show – en pallette af de bedste oplevelser fra rejserne samt beretningen om, hvordan det kan lade sig gøre at leve som eventyrer i dagens Danmark.

Uge 41 – Onsdag 9/10 2019 Anders Wejrup

Horserødlejrens historie 1917-2018 I dette foredrag fortæller Anders Vejrup om livets gang hos Horserødlejren inden- og udenfor ”murene” - der umiddelbart synes som fine røde barakker. I får en fortælling om Horserødlejrens brogede og også ikonografiske betydning i Danmarkshistorien gennem mere end 100 år. Herunder beskriver Anders også lejrens betydning og tråde tilbage til 1. og 2. verdenskrig. Fortællingen krydres med udvalgte beretninger og oplevelser fra dagligdagen i et åbent fængsel – på godt og på ondt. Anders fortæller også om HorserødStutthof foreningen, monumenter med relation til Horserødlejren, udvalgte fangeberetninger fra Horserød Statsfængsel, en vanskelig fange – Mogens Glistrup, de første 100 dage i Horserød Statsfængsel – AW dagbogsoptegnelser og Horserødlejrens fængselsmuseum. Endelig er der refleksioner og debat: Har det åbne fængsel nogen fremtid i det danske straffuldbyrdelsessystem?

6

LOF Gribskov

Mere info på lof.dk/gribskov

Dario Campeotto

60 års jubilæumsshow Musikalsk foredrag, anekdoter og ‘røverhistorier’. Dario fortæller ærligt om sit liv, og hvordan det var fra den ene dag til den anden at blive folkeeje, hvor han på de bedste dage dagligt modtog 150 fanbreve. Dario fortæller også om spændende mennesker, han har mødt på sin vej, ligesom han ærligt fortæller om knap så sjove perioder i karrieren.

Hvad er den virkelige historie om Karen Blixen i Afrika? Det fortæller forfatteren Tom Buk-Swienty med udgangspunkt i sin nye store biografi, Lioness, om Blixens liv i Afrika, baseret på mange års research og rejser i hendes fodspor i Kenya. Store dele af biografien har Tom Buk-Swienty skrevet, mens han lejede sig ind på en farm i Afrika. Under sin research opdagede Buk-Swienty, at virkeligheden også i tilfældet Blixen overgår fantasien. Hendes liv i det billedskønne og dybt fascinerende Kenya var vildere, farligere og mere romantisk og dramatisk, end hun selv fortalte i sin bog. Det var faktisk lidt af et mirakel, at hun overhovedet overlevede sit ophold i troperne.

Uge 49 – Onsdag 4/12 2019

Uge 45 – Onsdag 6/11 2019

Jesper Vollmer

Når tæppet bliver revet væk under dig

Frank Jensen

PET og terroristerne Hvorfor trues Danmark af terrorister, og hvad gør PET for at bekæmpe dem? Den tidligere operative chef i PET, Frank Jensen, fortæller i sit tankevækkende og relevante foredrag om den aktuelle terrortrussel herhjemme og ude i verden, og giver et sjældent indblik i arbejdsgangen hos Danmarks mest hemmelige tjeneste.

Følg os på facebook.com/LOFgribskov

Hvad sker der, når hele ens liv ændres i løbet af 3 sekunder…? Og hvordan er det at tænke på, at alle de hårdeste udfordringer man har været udsat for, pludselig er en sølle bagatel… ? Efter sidste hovedspring i Thailand, brækkede Jesper Vollmer nakken, og han blev opereret samme nat. Resultatet blev, at Jesper blev lam fra brystet og ned – men tænk sig, han kunne være død på stedet. Jesper Vollmer har et meget positivt sind og en god portion optimisme, og allerede fra ca. 12 minutter efter ulykken, tænkte Jesper: ”Det hele skal nok gå”.

Foto: Morten Holtum

Tom Buk-Swienty


FOREDRAG / DEBAT

BLIV INSPIRERET 11 ONSDAGE I 2019/2020 Uge 2 – Onsdag 8/1 2020

Uge 6 – Onsdag 5/2 2020

Uge 10 – Onsdag 4/3 2020

Eva Ravnbøl

Mit Italien

Vlado Lentz

Goddag – det er færdselspolitiet! Vlado Lentz er født i 1960 i Kroatien og kom til Danmark i 1969� Han har arbejdet i politiet i over 30 år og har med sin lange livs- og erhvervsfaring lært at spotte en ”kunde” på lang afstand� Vlado brænder for sit arbejde� I over 30 år har han kørt de danske veje tyndt i patruljevognen eller på sin politimotorcykel for at holde et vågent øje med bilister, cyklister og alle de andre� Han har set det meste, men kan stadig forbløffes over, hvor ubetænksomt nogle bærer sig ad, når de færdes i trafikken�

Alle kender Eva Ravnbøl fra utallige TV-udsendelser på dansk TV� Hun er en god fortæller og vil bl�a� tale om: – Mit Italien – Om hvordan det er at bo i Italien gennem mange år – Om at skrive bøger – Om at være guide for danskere, der besøger Italien – Om at være TV journalist/korrespondent i Italien – Om Italiens situation i dag m�m�

Uge 8 – Onsdag 19/2 2020

Uge 4 – Onsdag 22/1 2020 Thomas Kluge

Pauli Tvilling

Thomas Kluge vil i dette foredrag fortælle publikum om sin kunst, modstand og inspiration� Thomas står ud fra mængden med sin kunst, men alligevel og måske netop derfor, har han formået at markere sig på den danske kunstneriske scene – og er nået til tops� Thomas’ kunst foregår ikke blot på lærredet – i en detaljerigdom og en fotografisk afbildning, som vi normalt forbinder med de største kunstnere som Rembrandt og Caravaggio – men den opstår allerede i mødet med de portrætterede� Derfor er det en gribende fortælling, når Thomas beretter om sin inspiration i sin kunst, for ud over andre kunstnere, tager den stort set altid udgangspunkt i det ærlige møde med et andet menneske�

Tiden er en anden i Pauli Tvillings univers� Vi er tilbage til tiden, da herrerne både havde råd og lyst til at præsentere deres kvinder for chefen i en smuk kjole, der gjorde dem uimodståeligt smukke, en kjole syet til hende og til lejligheden uden skelen til, at så blev der ikke råd til et nyt badeværelse� For det var en kjole med sjæl! Og den løftede kvinden� Hør hans historie med mode fra Strandby over Paris til København� Pauli Tvilling har i dag slået sit navn fast i bredere kredse – blandt andet med sin butik FN92 opkaldt efter farmandens kutter, hvorfra han sælger vintage, smukt, feminint tøj i en kvalitet, der ikke længere er tilgængeligt på det aktuelle marked og hvorfra han redesigner unika� Han har været med i tv-programmet ”Skattejægerne” og lavet modeshow på La Glace i København�

Et liv med kunst

Min Farmor er vintage

Anders Koppel, Benjamin Koppel og Marie Carmen Koppel

3 x Koppel i ord og toner Foredraget med Anders, Benjamin og Marie Carmen Koppel er en musikalsk fortælling om familie, musik, samarbejde og fællesskab� Den 1� oktober 1908 blev Herman D� Koppel født i Danmark som ældste søn af polsk-jødiske indvandrere� Dette var begyndelsen på familien Koppels “musikdynasti”, og er i dag begyndelsen til en skøn eftermiddag i selskab med tre prominente musikere fra familien Koppel� Herman begyndte at spille klaver som femårig, og det udviklede sig til en lang musikalsk karriere og en utrolig omfattende en af slagsen� Herman D� Koppels virke omfattede roller som pianist, komponist, improvisator og som inspirationskilde for mange og ikke mindst hans egen familie� I foredraget fortæller Anders, Benjamin og Marie Carmen Koppel levende om familien, om deres liv og samarbejde� Fortællingen bliver understøttet med musikalske indslag og sange�

FOREDRAGSRÆKKE 192400 Onsdag kl� 15�00-17�00� Start 25/9 2019 Gilleleje Hallen, Bøgebakken 19, Gilleleje Kr� 895 – 11 foredrag Kaffe/the og kringle kr� 20 (betales hver gang)

Tilmelding på lof.dk/gribskov

eller ring 48 30 16 21

LOF Gribskov

7


OPLEVELSER

Rundvisning på Københavns Politigård En rundvisning på Københavns Politigård indeholder både arkitektoniske og historiske fortællinger. Rundvisningen indeholder bl.a. den ikoniske runde gård, som slet ikke skulle have været rund og den firkantede gård, der i dag er mest kendt som mindegården. Alle rundvisningerne bliver varetaget af nuværende eller tidligere politifolk. Københavns Politigård er hovedsæde for Politiet og derfor kan der opstå situationer, hvor aflysning finder sted med kort varsel. Vi henstiller til, at man som deltager i rundvisning på Københavns Politigård respekterer Politigården som en arbejdsplads og udviser passende adfærd. Det er IKKE tilladt at medbringe store tasker på rundvisningen og at parkere langs Politigården. Af sikkerhedsmæssige årsager skal alle deltageres navn og adresse oplyses til politiet forud for rundvisningen. Alle deltagere skal have adresse i Danmark. Det er vigtigt at skrive sig på venteliste ved fyldt hold, da vi opretter nye rundvisninger i takt med, at ventelisten er stor nok. OBS: Ved tilmelding af flere personer på samme tid, skal der opgives navn, adresse, telefonnummer, email-adresse, samt fødselsdag på samtlige personer. Det ikke er muligt at ændre i navne på deltagere, senere end en uge før rundvisningen. HUSK at medbringe gyldigt billed-id (kørekort eller pas), da det skal fremvises ved indgangen til Politigården.

OBS: Omviserne på Politigården har så mange gode historier, at de har tendens til at brede sig ud over de to planlagte timer. Du bedes derfor forberede dig på, at rundvisningen godt kan tage længere tid (ml. 30-60 minutter) end planlagt.

192503 Lørdag 31/8 2019 kl. 10.00-12.00 Tilmeldingsfrist 25/8 2019

192504 Tirsdag 10/9 2019 kl. 17.00-19.00 Tilmeldingsfrist 3/9 2019

192505 Torsdag 26/9 2019 kl. 17.00-19.00 Tilmeldingsfrist 20/9 2019

192506 Lørdag 5/10 2019 kl. 10.00-12.00 Tilmeldingsfrist 28/9 2019 Mødested alle datoer: Indgangen, Politigården, 1567 København V Der vil være en LOF repræsentant til stede ved rundvisningen. Kr. 175

Rejse til Amalfikysten LOF, Albatros Travel og Jyllands-Posten inviterer til en unik rejse til Italiens smukke Amalfikyst. Dag 1. Ankomst til Italien og i bus til Scala Dag 2. Vandretur af trapperne til Amalfi Dag 3. Vandretur ad stier og trapper til Ravello Dag 4. Udflugt til Napoli Dag 5. Tid på egen hånd eller vandretur i området Dag 6. Udflugt til Pompeji og Vesuv Dag 7. Tid til at udforske på egen hånd (måske Capri?) Dag 8. Hjemrejse Se det fulde program på www.albatros.dk/lof

201500 Fredag 17/4 2020 - fredag 24/4 2020 Rejsereservation og spørgsmål: Albatros Travel tlf. 36 98 98 98 booking@albatros.dk – www.albatros.dk/lof Kr. 9.998

8

LOF Gribskov

Mere info på lof.dk/gribskov

Følg os på facebook.com/LOFgribskov


MADLAVNING

Lav dine egne fyldte chokolader

Mad til hverdag og fest

Med få hjælpemidler lærer du at lave fyldte chokolader, så det kan gøres hjemme i dit eget køkken� Den tidligere Danmarksmester Nicolaj Wium vil fortælle og vise, hvordan du tempererer den mørke chokolade, så den får den helt rigtige glans og knæk� Du støber selv chokoladen i forme, kommer fyld i og overtrækker med chokolade� Der laves flere typer fyld, som bruges forskelligt� Du får de lækre chokolader og opskrifter med hjem� Råvareomkostninger 100 kr, der afregnes kontant med underviseren� Medbring opbevaringsbokse, viskestykke samt forklæde�

Der tilberedes retter med udgangspunkt i årstidens råvarer og efter ønsker fra holdets deltagere vil vi tilberede traditionelle og utraditionelle retter fra alverdens køkkener� Det omfatter bl�a� supper, grøntsagsretter, fiske- og kødretter, desserter og bagning af brød og kager� Medbring egne drikkevarer, forklæde og egne knive� Råvareudgiften betales hver gang til læreren og den påregnes til kr� 125 pr� gang� Første gang betales kr� 250� Tlf� 26 13 28 44 for oplysninger og afbud�

192033 Torsdag 14/11 2019 kl� 17�30-21�00 Gilbjergskolen, Gilleleje Nicolaj Wium Kr� 240 – 1 mødegang

14/11

192061 – VENTELISTE Mandag kl� 18�00-21�30� Start 30/9 2019 Datoer: Mandage 30/9 og 7/10, lørdag 26/10, mandage 4/11, 18/11 og 2/12 2019 samt mandage 20/1, 3/2, 24/2 og 9/3 2020 Gilbjergskolen, Gilleleje Inge Lise Dyrekær Larsen/Asbjørn Ondraschek Jensen Kr� 1�260 – 42 lektioner – 10 mødegange

Romersk vellevned

Mad & vin fra Italien med Hanne Birgitte og Anders Grøndahl

Tre aftener for Rom-gale livsnydere

Tre aftener for Rom-gale livsnydere� Hver gang tilbereder vi en serie lækkerier fra det ægte romerske køkken, præcis sådan som Hanne Birgitte og Anders' kokkevenner i Rom selv foretrækker dem� Undervejs kommer der også specialiteter fra andre dele af det spændende madland� Efter køkkenarbejdet går vi til bords og nyder resultaterne af de fælles anstrengelser�

Mens vi laver mad skænker Anders spændende italienske vine i glassene og fortæller historier fra Rom� Også til selve måltidet er der vinsmagning og du får alle opskrifterne med hjem hver gang� Velkommen i det romerske trattoria� Kursusprisen er incl� mad og vine for 3 aftener�

201062

192063

192062

201063

Torsdag kl� 18�00-21�45� Start 26/9 2019 Datoer: 26/9, 3/10 og 10/10 2019 Gilbjergskolen, Gilleleje Kr� 1�195 inkl� mad og vine 3 aftener

Mandag kl� 18�00-21�45� Start 28/10 2019 Datoer: 28/10, 11/11 og 25/11 2019 Gilbjergskolen, Gilleleje Kr� 1�195 inkl� mad og vine 3 aftener

Torsdag kl� 18�00-21�45� Start 29/1 2020 Datoer: 9/1, 16/1 og 30/1 2020 Gilbjergskolen, Gilleleje Kr� 1�250 inkl� mad og vine 3 aftener

Mandag kl� 18�00-21�45� Start 6/1 2020 Datoer: 6/1, 13/1 og 27/1 2020 Gilbjergskolen, Gilleleje Kr� 1�250 inkl� mad og vine 3 aftener

Tilmelding på lof.dk/gribskov

eller ring 48 30 16 21

LOF Gribskov

9


SPROG

Engelsk let konversation

Italiensk A2

Hold 192040 - Vi læser en roman og artikler fra aviser o.lign og vi øver os i at tale på engelsk hele tiden. At komme ud over hurdlen af generthed og bare tale og kommunikere bliver fokus, men på en sjov og underholdende måde.

Hold 192043 - Ciao, parli l’italiano? Måske gør du ikke, men her på holdet vil du lære italiensk næsten fra begyndelsen, så du kan begå dig i Italien. Med udgangspunkt i de situationer du typisk kommer ud for under besøg i Italien, vil du blive rustet til at kommunikere på italiensk. At kunne bare lidt af sproget åbner mange døre, og kommer du først i gang med at bruge sproget aktivt under besøg i Italien, går det stærkt med at udvikle dine kundskaber. Vi kommer under kurset også ind på kultur og samfundsforhold i dette fascinerende land, der siden oldtiden har været toneangivende på mange områder. Dette kursus i Italiensk A2 er fortsættelsen af et hold, der har gået en enkelt sæson. Så kan du en smule italiensk i forvejen, er det muligt at springe på, der er ledige pladser på holdet.

Engelsk konversation øvede Hold 192041 - Vi læser læs-let bøger og artikler, laver lege og små historier. Der skabes en stemning, hvor det er sjovt at tale, også selvom man ikke taler helt korrekt.

Rejseengelsk Hold 192042 - Du er begynder eller har måske lært engelsk for mange år siden uden at bruge det. Her får du mulighed for at opbygge og udvide dit ordforråd. Grammatikken kommer på plads via samtaler og øvelser. Du får større sproglig sikkerhed i samtale og hverdagssituationer, så du fx e Baasch kan klare dig bedre på rejser. Marianne Lykk Marianne Lykke Baasch, tlf. 60 67 27 46 / 48 70 27 46

Italiensk A1 begynder Hold 192045 - Du er nybegynder eller kan forstå meget enkle ytringer, når folk taler langsomt og tydeligt. Du kan måske forstå enkle skriftlige sætninger, såsom annoncer og opslag. Du kan måske føre enkle samtaler i et langsomt tempo, i et begrænset omfang og med et begrænset ordforråd. Du kan eventuelt skrive korte hilsner samt eventuelt udfylde formularer med personlige oplysninger. Der anvendes Passaparola 1 inkl. øvebog. Lærebøgerne kan lånes af læreren. Dertil tegneserier, avisoverskrifter, sange, TV avis indslag m.v.

Italiensk A1 Hold 192044 - Salve amici miei! Parli l’italiano? Måske gør du ikke, men her på holdet vil du lære italiensk fra begyndelsen, så du kan begå dig i Italien. Med udgangspunkt i de situationer du typisk kommer ud for under besøg i Italien, vil du blive rustet til så småt at begynde at kommunikere på italiensk. At kunne bare lidt af sproget åbner mange døre, og kommer du først i gang med at bruge sproget aktivt under besøg i Italien, går det stærkt med at udvikle dine kundskaber. Vi kommer under kurset også ind på kultur og samfundsforhold i dette fascinerende land, der siden oldtiden har været toneangivende på mange områder. Dette kursus i Italiensk A1 er for nybegyndere, og holdet er nyetableret. Henrik Bjørslev Andersen, tlf. 38 86 89 14

Henrik Bjørslev Andersen

Italiensk A1+ Hold 192046 - Du kan forstå små hverdagsord og udtryk. Du kan forstå sammenhængen i korte beskeder og meddelelser. Du kan læse korte tekster samt finde bestemte oplysninger i diverse hverdagsbrochurer. Du kan udveksle enkel small-talk og vendinger om dig selv, din familie og dit arbejde. Du kan skrive korte beskeder og notater. Der anvendes Passaparola 1 inkl. øvebog. Lærebøgerne kan lånes af læreren. Dertil tegneserier, avisoverskrifter, sange, TV avis indslag m.v.

Peter Brenøe Lange

Peter Brenøe Lange, tlf. 20 33 71 60

10

Holdnr. Hold

Sted

Dag

192040 192041 192042 192043 192044 192045 192046

Gilleleje Hallen, Gilleleje Gilleleje Hallen, Gilleleje Kulturhuset, Helsinge Nordstjerneskolen, Helsinge Nordstjerneskolen, Helsinge Gilleleje Hallen, Gilleleje Gilleleje Hallen, Gilleleje

Onsdag 4/9 10.00-11.50 Torsdag 5/9 10.00-11.50 Fredag 6/9 10.00-11.50 Tirsdag 24/9 19.00-20.50 Torsdag 26/9 19.00-20.50 Onsdag 4/9 15.00-16.40 Onsdag 4/9 17.00-18.40

Engelsk let konversation Engelsk konversation øvede Rejseengelsk Italiensk A2 Italiensk A1 begynder Italiensk A1 begynder Italiensk A1+

LOF Gribskov

Mere info på lof.dk/gribskov

Start Tid

Følg os på facebook.com/LOFgribskov

Underviser

Mødegange Pris

Marianne Lykke Marianne Lykke Marianne Lykke Henrik Bjørslev Andersen Henrik Bjørslev Andersen Peter Brenøe Lange Peter Brenøe Lange

12 1.095 12 1.095 12 1.095 20 1.750 20 1.750 12 1.095 12 1.095


SPROG

Italiensk B1/B2

en Kirsten Peders

Fransk A2

Hold 192047 - Kan du noget italiensk og vil gerne genopfriske og/eller bygge videre, på det du har lært? Dette hold har været igennem lærebøgerne Passaparola 1 og Passaparola 2. De sidste sæsoner har vi g læst flere letlæsningsbøger og en masse Vincent Achon er Kark artikler om italiensk hverdag og kultur. Vi fortsætter med at læse forskellige tekster og artikler og repetere grammatikken. Vi vil have fokus på samtale, så vi kan forbedre både talefærdighed og forståelse. Der vil desuden være små skriftlige opgaver og mundtlige oplæg. Der vil være udgifter til køb af tekster, artikler og øvelsesbøger. Kopier udleveret i løbet af sæsonen betales direkte til underviseren.

Italiensk A2 Hold 192048 - Kan du noget italiensk og vil gerne genopfriske og/eller bygge videre, på det du har lært? Holdet har gået til undervisning i 3 sæsoner og har afsluttet lærebogen Passaparola 1. Efter en sæson hvor vi har læst en letlæsningsbog og repeteret grammatik, går vi i gang med Passaparola 2 i den nye sæson. Vi vil have fokus på samtale, så vi kan forbedre både talefærdighed og forståelse. Der vil desuden være små skriftlige opgaver og mundtlige oplæg. Passaparola 2 købes efter 1 undervisningsgang. Kopier udleveret i løbet af sæsonen betales direkte til underviseren.

Hold 192049 - Fransk på begynderniveau for deltagere, der allerede har lidt kendskab til sproget. Kurset vil tilbyde en gennemgang af den nødvendige basisgrammatik, træning i korrekt udtale og øvelser med udgangspunkt i overskuelige samtaler om hverdagslivets emner.

Fransk konversation Hold 192050 - Fransk med fokus på konversation for deltagere, som har gået nogle sæsoner til franskundervisning, og som kan anvende et brugbart ordforråd i samtaler i forbindelse med dagligdags situationer. Der arbejdes fortsat med den grundlæggende grammatik, hvor udgangspunktet er det behov for gennemgang og bearbejdning af grammatiske problemstillinger, der opstår i forbindelse med arbejdet med at udvikle evnen til at kommunikere på fransk. Der vil ikke blive anvendt nogen egentlig lærebog, men andet materiale af forskellig art i forhold til deltagernes ønsker. Materialet kan lægges ud på Internettet. Kirsten Pedersen, tlf. 29 91 69 26

Vincent Achong Karker, tlf. 31 41 69 75

Spansk for begyndere Hold 192051 - At lære et helt nyt sprog, er som at åbne en helt ny dør i sit liv. Vi starter stille og roligt med udtalen og grammatikken – og arbejder med at lære og bruge dagligdags ord og sætninger. Du lærer at præsentere dig selv, og stille enkle spørgsmål og svare. Vi øver tallene som er grundlæggende for at bestille og betale på restaurant, handle på markedet, i butikker m.m. Vi arbejder ud fra lærebøgerne Buena Idea 1, Libro de textos og Libro de trabajo.

Spansk, lettere øvede Hold 192052 - Dette hold er en fortsættelse af begynderholdet. Men det kan også være for dig, som ønsker at videreudvikle dit spanske, måske du tidligere har lært sproget, enten her i landet eller i et spansktalende land. Vi fortsætter med at læse og øve fra Buena Idea 1, Libro de textos og Libro de trabajo.

Maria Cervera

Spansk konversation Hold 192053 - På dette konversationshold satser vi primært på at konversere. "Hablar el español". Men vi vil også tale ud fra en tekst, måske ud fra en bog som holdet vedtager at læse. Vi vil også ud fra teksten øve forskellige grammatiske emner. Maria Cervera, tlf. 29 25 64 52 - www.spansk.nu

Holdnr. Hold

Sted

Dag

192047 192048 192049 192050 192051 192052 192053

Gilleleje Hallen, Gilleleje Gilleleje Hallen, Gilleleje Kulturhuset, Helsinge Uddannelsescentret, Helsinge Gribskolen, Græsted Gribskolen, Græsted Gribskolen, Græsted

Torsdag 19/9 Torsdag 19/9 Torsdag 3/10 Torsdag 3/10 Mandag 21/10 Tirsdag 22/10 Torsdag 24/10

Italiensk B1/B2 Italiensk A2 Fransk A2 Fransk konversation Spansk for begyndere Spansk, lettere øvede Spansk konversation

Start Tid 15.00-16.40 17.00-18.40 15.00-16.30 16.40-18.10 17.00-18.45 17.00-18.45 17.00-18.45

Tilmelding på lof.dk/gribskov

Underviser

Mødegange Pris

Vincent Achong Karker Vincent Achong Karker Kirsten Pedersen Kirsten Pedersen Maria Cervera Maria Cervera Maria Cervera

eller ring 48 30 16 21

20 20 10 10 20 20 20

1.825 1.825 960 960 1.750 1.750 1.750

LOF Gribskov

11


SPROG – KULTURKLUBBEN

Spansk begynder I

Spansk lettere øvede II

Maria Cervera

3 lørdage Dette hold er for dig, som er helt på bar bund og som vil starte med det grundlæggende: Udtalen og den lettere grammatik. Vi lærer og øver de basale sætninger: At præsentere sig, bestille mad/drikkelse på cafe/ restaurant, betale, gøre sig forståelig på rejsen, spørge om vej. Vi vil spise tapas sammen og lader frokostsituationen indgå i undervisningen. Jeg mailer et hæfte til eleverne forinden start, som bl.a. vil danne baggrund for undervisningen. Det er gratis. Derudover kan der påregnes et mindre beløb til materiale, ca. 50-100 kr.

3 lørdage Dette hold er for lettere øvede, der har lært det basale, eventuelt på begynderholdet. Det kan også være, at du ønsker at genopfriske sproget. Vi samler op og øver videre på det indlærte og fylder nyt på. Der vil blive satset på at samtale ud fra dagligdags situationer. Vi vil spise tapas sammen og lader frokostsituationen indgå i undervisningen. Jeg mailer et hæfte til eleverne forinden start, som bl.a. vil danne baggrund for undervisningen. Det er gratis. Derudover kan der påregnes et mindre beløb til materiale, ca. 50-100 kr.

192054

192055

Lørdag kl. 10.00-15.00. Start 19/10 2019 Datoer: 19/10, 26/10 og 2/11 2019 Gilleleje Hallen, Bøgebakken 19, Gilleleje Maria Cervera, tlf. 29 25 64 52, www.spansk.nu Kr. 1.120 – 3 mødegange

Lørdag kl. 10.00-15.00. Start 9/11 2019 Datoer: 9/11, 16/11 og 23/11 2019 Gilleleje Hallen, Bøgebakken 19, Gilleleje Maria Cervera, tlf. 29 25 64 52, www.spansk.nu Kr. 1.120 – 3 mødegange

Det Ny Teater

DR PigeKorets jul 2019

Kulturklubben Turleder Inger Lundbak

Vi kører i bus med opsamlingssted i Gilleleje, Græsted og Helsinge. Ved tilmelding oplys da, hvor du vil stige på. Læs mere om arrangementerne på lof.dk/gribskov

31/10

192604

192603

Torsdag 31/10 2019 – Forestilling kl. 19.30 Busafgang: Gilleleje 17.30, Græsted 17.45, Helsinge 18.00 Kr. 760 incl. billet og bus t/r

Lørdag 14/12 2019 – Forestilling kl. 16.00 Busafgang: Gilleleje 14.00, Græsted 14.15, Helsinge 14.30 Kr. 510 incl. billet og bus t/r

Tivoli

Bellevue Teater

14/12

Dyrehavsbakken 201603

5/3

12

29/4

201602

201601 – Kun få billetter tilbage

Torsdag 5/3 2020 – Forestilling kl. 19.30 Busafgang: Gilleleje 18.00, Græsted 18.15, Helsinge 18.30 Kr. 645 incl. billet og bus t/r

Onsdag 29/4 2020 – Forestilling kl. 20.00 Busafgang: Gilleleje 18.00, Græsted 18.15, Helsinge 18.30 Kr. 760 incl. billet og bus t/r

LOF Gribskov

Mere info på lof.dk/gribskov

Følg os på facebook.com/LOFgribskov

Onsdag 3/6 2020 Forestilling kl. 20.00 Busafgang: Gilleleje 18.00 Græsted 18.15 Helsinge 18.30 Kr. 700 incl. billet og bus t/r


OLIEMALING – SYNING Oliemalingskursus

e Baasch Marianne Lykk

Lær at få dine indre visioner ud på lærredet. Dette er en intuitiv maleteknik, som ikke kræver forudsætninger som f.eks. at kunne tegne eller farvelære osv. Alle kan lære at male på denne måde. Det er sjovt og åbner for iboende evner. Marianne Lykke har udstillet og undervist i denne teknik i 20 år i både Danmark, England og Australien. Materialer: Medbring lærred (ca. 60 x 60 cm), pensler og oliefarver.

192105 Mandag kl. 16.00-19.30. Start 2/9 2019 Gribskolen, Græsted Stationsvej 10, Græsted Marianne Lykke, tlf. 60 67 27 46 Kr. 1.750 – 40 lektioner – 10 mødegange

Undertøjssyning Vi begynder kurset med en gennemgang af forskellige materialer, så man har et godt grundlag for at vælge det helt rigtige til sin bh. Derefter kigger vi på opsyede modeller, for at få en fornemmelse af, hvad man kunne tænke sig at sy. Når man har valgt model og materialer, starter det egentlige arbejde. Man begynder med at tegne sit mønster op, klippe modellen ud i de valgte materialer, og så går man i gang med at sy. Det er en forudsætning for et godt resultat, at man er fortrolig med sin symaskine, og at den er i brugbar stand. Undervejs bliver der undervist i relevante teknikker som fx. påsyning af elastik, tubebånd osv., alt efter hvad der er brug for. Der er en del ting, som det er en god ide at medbringe, så her er en huskeliste: Blyanter - Mønsterpapir - Tegnetrekant eller lineal - Knappenåle - Papirsaks - Skarp stofsaks - Lille skarp og spids saks Opsprætter, som der selvfølgelig ikke bliver brug for - Symaskinenåle, tynde til strækstof - Sytråd i forskellige farver, alt efter hvilke farver man kunne tænke sig at sy i. Ud over det, medbringer jeg materialer af forskellig slags til videresalg. Dette omfatter også bøjler, som kan være lidt af en jungle at købe uden at kunne prøve.

192098 Torsdag 19/9 - Fredag 20/9 2019 – Kl. 10.30-16.30 Sted: Leif Jensen & Co. Symaskiner, Frederiksborgvej 45, Helsinge Merete Hansen Kr. 625 – 2 mødegange

201010 Weekend 18/1-19/1 2020 – Kl. 10.00-16.00 Gribskolen, Græsted Stationsvej 10, Græsted Merete Hansen Kr. 625 – 2 mødegange

201011 Weekend 28/3-29/3 2020 – Kl. 10.00-16.00 Gribskolen, Græsted Stationsvej 10, Græsted Merete Hansen Kr. 625 – 2 mødegange

Tilmelding på lof.dk/gribskov

eller ring 48 30 16 21

LOF Gribskov

13


SYNING – PATCHWORK Patchwork for begyndere og øvede På dette kursus får du mulighed for at lære de grundlæggende teknikker i patchwork, og du får mulighed for at lave lige det, du har lyst til� Vi skærer og syr både toilettasker, puder, dækkeservietter, tasker og meget mere� Der bliver undervist i bl�a� skæreteknikker, quiltning, farvesammensætning, komposition og montering efter behov�

192100 Lørdag kl� 9�00-13�00� Start 14/9 2019 Datoer: 14/9, 21/9, 5/10, 2/11, 16/11 og 23/11 2019 Nordstjerneskolen, Boagervej 26, Helsinge Marianne Bromand Nielsen, tlf� 40 58 01 97 Kr� 1�245 – 30 lektioner – 6 mødegange

Sykursus På dette hold kan du sy lige, hvad du vil og få hjælp til det� Sy tøj til dig selv og børnene eller sy til hjemmet� Lær de smarte teknikker, der giver et godt resultat og få de nemme løsninger, der gør syning til en leg� Færdige mønstre tilpasses dine mål, og der arbejdes med isyning af lynlås, mønstertilretning, materialevalg, tilpasning og måltagning�

192099 Torsdag kl� 18�00-20�45� Start 5/9 2019 Datoer: 5/9, 12/9, 19/9, 26/9, 10/10, 24/10, 7/11 og 14/11 2019 Nordstjerneskolen, Boagervej 26, Helsinge Marianne Bromand Nielsen, tlf� 40 58 01 97 Kr� 1�150 – 24 lektioner – 8 mødegange

Kreative weekender med patchwork og quiltning Baby får glade farver at se på!

På dette kursus møder du andre kreative sjæle, som synes det er spændende at arbejde med mønstre, former, farver, stoffer, nål, tråd, dine hænder og måske en symaskine� Om du er nybegynder eller længe har arbejdet med patchwork betyder ikke så meget, for alle hjælper og inspirerer hinanden� Du kan arbejde med traditionelle patchworkmønstre eller mønstre ud fra egen fantasi� Du kan skabe små eller store brugsting, udsmykning eller beklædning� Inspirationen til patchwork findes overalt – i f�eks� meget gamle kulturer, i smukke fliser, i moderne kunst og så naturligvis i alle de dejlige bøger om patchwork og quiltning, man kan købe eller låne� På kurset arbejdes der individuelt, men med kyndig vejledning fra start til det færdige resultat�

192101 Alle mødegange kl� 10�30-16�00� Start lørdag 16/11 2019 Datoer: Lørdage 16/11, 23/11 og søndag 24/11 2019 Weekender: 25/1-26/1 2020 og 29/2-1/3 2020 Gribskolen, Græsted Stationsvej 10, Græsted Kunsthåndværker og designer Mana Torne, tlf� 48 30 00 95 Kr� 1�325 – 32 lektioner – 7 mødegange

14

LOF Gribskov

Mere info på lof.dk/gribskov

Udsnit af et stort tæppe

Følg os på facebook.com/LOFgribskov


FOTOWORKSHOPS – SLÆGTSFORSKNING

2 FOTOWORKSHOPS med den amerikanske fotograf og forfatter Gary Friedman

De fleste kender Gary Friedman for hans meget instruktive bøger om især kameraer, men han er også verdenskendt for sine fotoworkshops, der bliver afholdt mange steder på kloden. De to workshops kan tages som ét samlet kursus eller som to enkelte kurser. Vælg, om du deltager én eller to dage, når du tilmelder dig. De to dage kommer indholdsmæssigt til at fordele sig, så lørdagens program handler om de kreative elementer mens søndagens program handler om de tekniske sider af fotografering.

TILBUD Deltag i begge kurser kr. 1.300

Lørdag 14/9 – De kreative elementer

Søndag 15/9 – De tekniske sider af fotografering

– Hvordan man tager gode billeder, uanset hvilket kamera man har – Hemmeligheden bag gode rejsebilleder – Forskellen på snapshots og fotografier – og hvorfor begge to er vigtige – Hvordan du ”ser lyset” og får mest muligt ud af det naturlige lys – Den mentale del af fotografering – Regler for komposition – Hvordan du arbejder med trådløs flash – Praktiske øvelser omkring kreativitet og komposition. Prisen inkluderer frokost samt kaffe, te og vand i løbet af dagen. Gary Friedman’s website: www.friedmanarchives.com

– Eksponeringens fire variabler – De tre typer af lysmåling og hvornår du skal bruge dem – Hvordan din lysmåler ”tænker” – Farvebalance og den menneskelige opfattelse af farver – Fordele og ulemper ved at fotografere i RAW format – Hvordan du undgår dårlige .jpg kompression – Farverum (RGB vs. AdobeRGB), bit-dybde og hvornår det er smart at arbejde i 16 bit – Forskellen på print og skærm opløsning – De mest anvendelige billedbehandlings funktioner

192012

14/9

Lørdag 14/9 2019 kl. 9.00-17.30 KU.BE, Performancesal, Dirch Passers Allé 4, 2000 Frederiksberg Underviser: Gary Friedman Kr. 800

15/9

192013

Søndag15/9 2019 kl. 9.00-17.30 KU.BE, Performancesal, Dirch Passers Allé 4, 2000 Frederiksberg Underviser: Gary Friedman Kr. 800

Slægtsforskning, grundlæggende kursus Find din slægt ved opslag i de digitale kirkebøger, folketællinger og lægdsruller. Brug Internettet til slægtsforskning og formidling. • Find oplysninger i Kirkebøger, Folketællinger, Udvandrerarkiver mm. • Få links til hjemmesider, der har databaser til fri afbenyttelse • Find gamle kort i Miljøportalen og gamle ejerlav i Kort- og Matrikelstyrelsen Birthe Nygaard • Find billeder af de kirker, hvor de vigtige begivenheder fandt sted Du kan lære, hvordan du installerer slægtsforskningsprogrammet Brothers Keeper lokalt på en harddisk. Programmet hjælper dig med at holde styr på de mange data, oplysninger og billeder, du har fundet frem til.

192102

192109

Mandag kl. 15.30-18.15. Start 9/9 2019 Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge Birthe Nygaard, tlf. 33 74 52 12 Kr. 960 – 18 lektioner – 6 mødegange

Mandag kl. 15.30-18.15. Start 4/11 2019 Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge Birthe Nygaard, tlf. 33 74 52 12 Kr. 960 – 18 lektioner – 6 mødegange

Tilmelding på lof.dk/gribskov

eller ring 48 30 16 21

LOF Gribskov

15


HUNDETRÆNING Øvede – store og små racer

Helsinge Inger Møller

Hvalpemotivation – fra 2-6 mdr. for små og store racer Det er vigtigt at tilmelde din hvalp til hvalpetræning, allerede når den er 10-12 uger gammel� Perioden 8 uger til 6 måneder gammel, er vigtig for dens udvikling� Hvalpen er i denne periode meget modtagelig for nye indtryk, og derfor er det vigtigt, at den tidligt kommer ud blandt andre hunde og mennesker� Hvalpetræning er den bedste start, du kan give din hund, også selv om du har haft hund før� Vi træner søgeudvikling, næsearbejde på en sjov og spændende måde, vi øver indkald og håndteringsøvelser, tandvisning, socialt samvær og træner, hvordan du får god kontakt til din hund�

192115 Lørdag kl� 10�00-10�50� Start 24/8 2019 Hundetræningsbanen, Stenlandsgården, Østergade 107, Helsinge Inger Møller, tlf� 30 28 12 95 Kr� 975 – 13 mødegange

192117 Onsdag kl� 17�00-17�50� Start 21/8 2019 Hundetræningsbanen, Stenlandsgården, Østergade 107, Helsinge Inger Møller, tlf� 30 28 12 95 Kr� 825 – 11 mødegange

Elite – store og små racer

Denne periode kan være problematisk, og ustabil grundet kønsmodning� Motivation fortsætter og videreudvikles� Forhindringsøvelser� Samarbejdsøvelser� Apportering� Spor og søgearbejde – feltsøg� Indkald og håndteringsøvelser – hunden lærer at komme, sidde, at stå og at ligge og blive liggende� Løs linieføring – begyndende at gå fri for fod� Tandvisning� Alle hunde skal møde i snor til træningen� Vaccinationsattest og hundeansvarsforsikring skal forevises� Husk godbidder og ikke mindst plasticposer� For at undgå unødig uro på kurserne udelukkes tæver i løbetid fra træningen i 3 uger�

Kan afsluttes med en lille prøve, hvis holdet ønsker det� Udvidet lydighed fri ved fod� Kommando på afstand med og uden stemmeføring� Afdækning i skjul 2 min� Indkald i skjul� Frem og tilbage spring� Feltsøg med små genstande� Apportering med diverse genstande� Indkald på plads under gang� Stå-dæk og sid under førers uafbrudte gang� Fjernkontrol� Halsgivning� Tandvisning� Alle hunde skal møde i snor til træningen� Vaccinationsattest og hundeansvarsforsikring skal forevises� Husk godbidder og ikke mindst plasticposer� For at undgå unødig uro på kurserne udelukkes tæver i løbetid fra træningen i 3 uger�

192116

192118

Lørdag kl� 11�00-11�50� Start 24/8 2019 Hundetræningsbanen, Stenlandsgården, Østergade 107, Helsinge Inger Møller, tlf� 30 28 12 95 Kr� 975 – 13 mødegange

Onsdag kl� 18�00-18�50� Start 21/8 2019 Hundetræningsbanen, Stenlandsgården, Østergade 107, Helsinge Inger Møller, tlf� 30 28 12 95 Kr� 525 – 7 mødegange

Unghunde 6-12 mdr. – store og små racer

16

Kan afsluttes med en lille prøve, hvis holdet ønsker det� Udvidet lydighed – begyndende træning af fri ved fod� Apportering� Begyndende træning af afdækning ved skjul� Blive i sid, stå og dæk� Indkald i skjul� Begyndende spring på kommando� Indkald på plads under gang� Begyndende fjernkontrol� Tandvisning� Alle hunde skal møde i snor til træningen� Vaccinationsattest og hunde-ansvarsforsikring skal forevises� Husk godbidder og ikke mindst plasticposer� For at undgå unødig uro på kurserne udelukkes tæver i løbetid fra træningen i 3 uger�

LOF Gribskov

Mere info på lof.dk/gribskov

Følg os på facebook.com/LOFgribskov


BLOMSTERBINDING

sen Ruth Christian

Blomsterbinding Vi lærer at binde buketter, kranse og dekorationer af efterårets blomster, bær og frugter, derefter fortsætter vi med advents- og juledekorationer. Vi mødes hver anden uge.

192095 Onsdag kl. 19.00-21.45. Start 18/9 2019 Datoer: 18/9, 2/10, 30/10, 13/11 og 27/11 Nordstjerneskolen, Boagervej 26, Helsinge Ruth Christiansen, tlf. 51 21 68 61 Kr. 695 – 15 lektioner – 5 mødegange

sen Ruth Christian

sen Ruth Christian

30/11

Juleinspiration Her skal laves adventskrans, lysdekoration, borddekoration, dørpynt og julebuket, så vi rigtig kan få pyntet hjemmet inden den forestående højtid. Materialeliste bliver tilsendt inden start.

192096 Lørdag 30/11 2019 kl. 9.00-15.00 Nordstjerneskolen, Boagervej 26, Helsinge Ruth Christiansen, tlf. 51 21 68 61 Kr. 395 – 7 lektioner – 1 mødegang

Juleinspiration – i naturens tegn Gå på opdagelse i skoven, langs grøftekanten eller i din egen have. Det er nemlig her, du kan finde og indsamle masser af kogler, bark, frøkapsler og grønt til at lave julens naturlige dekorationer med. Vi skal lave adventskrans, lysdekoration, bord/dørpynt og meget mere jul. Materialeliste bliver tilsendt inden start.

190097 Søndag 24/11 kl. 10.00-16.25 Præstevejen 147, Mårum, Græsted Ruth Christiansen, tlf. 51 21 68 61 Kr. 395 – 1 mødegang

Tilmelding på lof.dk/gribskov

eller ring 48 30 16 21

LOF Gribskov

17


iPAD – iPHONE – ANDROID

iPad/iPhone – Begyndere

iPad kursus – let øvede

Hold 192010 - Dette kursus er for kursister, der netop har anskaffet en iPad/iPhone eller kursister, som har begrænset kendskab til brugen af iPad/iPhone. På kurserne bliver emnerne gennemgået fra bunden, blandt andet: • Hvordan bruger jeg min iPad/iPhone? • Hvordan indstiller jeg min iPad/iPhone, herunder iCloud?? • Hvordan søger jeg på Internettet? • Hvordan bruger jeg Kontakter, Mail, Beskeder, Kalender, Noter. • Hvilke apps har jeg brug for? • Sikkerhed og backup • NemID og Borger.dk Da du medbringer din egen iPad/iPhone, kan du få svar på spørgsmål og hjælp til at løse eventuelle problemer. Der skal påregnes tid til hjemmeopgaver. Det er en forudsætning, at du selv medbringer: • En iPad/iPhone, der er opdateret til minimum IOS 12 • AppleID og kodeord dertil • Adgangskode til din mail

Hold 192011 - Dette kursus er kurset for let øvede og henvendt til iPad kursister, der har gennemgået iPad begynderkurset eller har tilsvarende erfaring. • Hvordan bruger jeg min iPad? • Hvordan indstiller jeg min iPad, herunder iCloud? • Hvordan søger jeg på Internettet? • Hvordan bruger jeg Kontakter, Mail, Beskeder, Kalender, Noter • Sikkerhed og backup Derudover vil der blive undervist i Foto, Video, Facetime, forskellige tips og tricks med mere. Er der specielle ønsker fra kursisterne, kan der endvidere undervises i disse. Da du medbringer din egen iPad, kan du få svar på spørgsmål og hjælp til at løse eventuelle problemer. Hvis du har en iPhone, så tag den med på kurset, så du kan få din iPad og iPhone til at “spille” sammen. Der skal påregnes tid til hjemmeopgaver. Det er en forudsætning, at du selv medbringer: • En iPad/iPhone, der er opdateret til minimum IOS 12 • AppleID og kodeord dertil BEMÆRK: Små hold med max. 7 deltagere

Per Vindis, tlf. 22 13 14 00

Android tablet/smartphone – Begyndere Hold 192103 og 192110 - Du lærer det grundlæggende for at kunne bruge din Android tablet/smartphone som almindelig telefon med oprettelse af kontakter, brug af kalender, skrive og sende SMS-beskeder. Vi kigger også på funktioner såsom kamera, opkobling til internettet og installation af apps, der gør, at din tablet/smartphone på mange områder kan erstatte en egentlig computer. Du kan oprette og sende e-mails, få adgang til din e-boks, betale regninger i din netbank. Du kan installere og arbejde med rejseplanen og Google-maps, hvor du bruger telefonen som en GPS, når du skal på tur. BEMÆRK: Kurset er kun for brugere af Android tablets og smartphones – ikke af iPhone og iPad. Birthe Nygaard, tlf. 33 74 52 12

Birthe Nygaard

Per Vindis

Holdnr. Hold

Sted

192010 192011 192103 192110

Gilleleje Hallen Tirsdag 17/9 Gilleleje Hallen Tirsdag 17/9 Kulturhuset, Helsinge Mandag 9/9 Kulturhuset, Helsinge Mandag 4/11

iPad/iPhone begyndere iPad/iPhone let øvede Android begyndere Android begyndere

Dag

Start

Tid

Underviser

09.00-10.40 10.50-12.30 18.30-21.15 18.30-21.15

Per Vindis Per Vindis Birthe Nygaard Birthe Nygaard

*Folkepensionist i Gribskov kommune kr. 400 – **Folkepensionist i Gribskov kommune kr. 480

18

LOF Gribskov

Mere info på lof.dk/gribskov

Følg os på facebook.com/LOFgribskov

Mødegange

Pris

6 *800 6 995 6 **960 6 **960


FOTO – IT

Kim Hansen

Digital foto trin 1 – Begyndere

Hold 192008 - Bliv en bedre fotograf, og få styr på det moderne digitalkameras mange muligheder. Kurset giver en grundlæggende forståelse for teknikken, og hvordan den udnyttes til at skabe billeder, du med glæde viser frem. Der arbejdes med både kamerateknik og billedforståelse gennem praktiske øvelser, hjemmeopgaver og billedgennemgang. Niveau: Begyndere og let øvede. Medbring dit eget kamera (kompakt eller DSLR). Kim Hansen, tlf. 30 38 58 40

Digital foto trin 2 – Øvede Hold 192009 - Du kender de grundlæggende funktioner på digitalkameraet og knapperne ligger naturligt i hånden. Dette kursus dykker dybere i menuerne og du lærer de forskellige indstillingers bedste brug og opsætning af kameraet til netop dit behov. På billedsiden kommer der øget fokus på fotografiets primære virkemidler, lys og komposition, som vil forstærke budskabet i dine foretrukne motiver. Niveau: Øvede. Medbring dit eget kamera (kompakt eller DSLR), dog skal kameraet kunne åbne for manuel indstilling og menu kontrol.

Begynder IT / Digital borger – Små hold Hold 192104 og 192111 - Dette it-kursus henvender sig primært til nybegyndere – eller til dig, der ønsker at få genopfrisket din viden. Vi gennemgår de mest nødvendige dele af styresystemet Windows 10. Tillige arbejder vi med internettet, hvor vi blandt andet opretter en Google e-mail-adresse. Tillige får du mulighed for at arbejde med Borger.dk, Netbank og Skat mm. Har du ikke i forvejen et nøglekort, der er nødvendigt for at logge på disse tjenester, skal du på første kursusdag medbringe dit kørekort eller pas. Vi afholder kurset i et roligt tempo, hvor alle kan være med. Medtag gerne en USB nøgle eller egen bærbar PC til undervisningen. Der er computere til din rådighed i lokalet.

• Gennemgang af brugerfladen i Windows 10 • Sådan bruger du musen og tastaturet. • Windows stifinder • Filer og mapper • Sådan finder du rundt på din computer • Sådan søger du på nettet • Startside, favoritter/bogmærker • Sådan bruger du e-mail • Vi bruger en Google mail (e-mail-adresse oprettes evt. på kurset) • Digital borger: Digital post - kommunikation med fx kommunen (kræver nøglekort) • Sundhed.dk – se din elektroniske sundheds- journal (kræver nøglekort) Birthe Nygaard, tlf. 33 74 52 12

Birthe Nygaard Holdnr. Hold

Sted

Dag

192008 192009 192104 192111

Kulturhuset, Helsinge Kulturhuset, Helsinge Kulturhuset, Helsinge Kulturhuset, Helsinge

Torsdag 19/9 Torsdag 21/11 Torsdag 12/9 Torsdag 14/11

Digital foto trin 1 Digital foto trin 1 Begynder IT Begynder IT

Start Tid 18.00-20.40 18.00-20.40 09.00-11.45 09.00-11.45

Underviser

Mødegange

Kim Hansen Kim Hansen Birthe Nygaard Birthe Nygaard

Pris

8 995 8 995 6 960* 6 960*

*Folkepensionist i Gribskov kommune kr. 480

Tilmelding på lof.dk/gribskov

eller ring 48 30 16 21

LOF Gribskov

19


FYSIONORD//PILATESNORD

v/ Christel Press og Rikke Bjerregaard Vesterbrogade 42B, Gilleleje www.fysionord.dk Telefon: 70 500 777 mail: info@fysionord.dk Hos FysioNord//PilatesNord er der mulighed for træning i vores Pilates maskiner eller generel træning med forskellige redskaber� Træningen varetages af kvalificerede fysioterapeuter, med mange års træningserfaring� Der trænes på små hold med max 6 deltagere, der er fokus på den enkelte og der tages hensyn til eventuelle skader� Træn hele kroppen i vores pilatesmaskiner uanset niveau eller udfordring� Reformeren benyttes til alt fra genoptræning til sportsspecifik træning og den kan noget, som intet andet redskab kan� For at optimere træningen og have endnu flere muligheder har vi også Tower på vores maskiner� Sæson uge 33-50 – begge uger inkl�

20

LOF Gribskov

Mere info på lof.dk/gribskov

Følg os på facebook.com/LOFgribskov


FYSIONORD//PILATESNORD Beskrivelser Der er fokus på styrke, stabilitet, flexibilitet, balance og koordination på alle holdene. Pilates basis Træning i pilates reformer og tower, for begynderen til den mere øvede. Niveauet holdes til basis øvelser, hvor alle kan være med. Pilates medium Træning i pilates reformer og tower, for begynderen til den let øvede. Niveauet og tempoet er lidt højere end på basis, men de fleste kan være med på denne type hold. Pilates avanceret Træning i pilates reformer og tower, for den øvede, der er vant til at træne pilates. Pilates med puls og styrke Holdet er svarende til et pilates medium, med træning i pilates reformer med tower. Udover den almindelige pilates træning er holdet krydret med ekstra puls og styrkeøvelser. Stabilitet, styrke og balance Styrke og stabilitetstræning for alle i pilates reformer med tower.

Bækkenbundshold Holdet er et 8 ugers forløb, med undervisning i bækkenbundens anatomi, samt hvor der instrueres i korrekt og optimal brug af bækkenbunden. Der bliver udleveret et program med hjemmeøvelser. Vi laver øvelser på måtte og i pilatesmaskiner, som alle kan deltage i. Pilates bækkenstabilitet og stærk core Rigtig mange døjer med bækkensmerter, og dette er holdet for dem. Timen svarer til et pilates medium, men med fokus på at stabilisere bækkenet og opbygge en stærk core.

Pilates for mænd Holdet er kun for mænd og er tilsvarende et pilates medium. Pilates 70+ Holdet er et pilates basis for personer 70+. Pilates stræk og stress af Dette hold er for dig, der ønsker ekstra udspænding og gerne en afspænding som afslutning. På timen vil der fortsat være stabilitets- og pilatestræning.

Efterfødselspilates Er til mødre fra 8-12 uger efter deres fødsel eller kejsersnit. Her er det mødrene, der er i fokus. Børnene kan være med på gulvet eller sove i barnevognen lige uden for døren. Forløbet er på 8 uger, men opstart kan aftales individuelt. Pilates til knæ og hofte Holdet er svarende til et pilates basis eller medium, med fokus på at styrke og stabilisere knæ og hofter. Holdet er rigtig godt til personer med slidgigt, nye knæ og hofter, nyoperede eller personer, der ønsker at undgå en fremtidig operation.

Alle tilmeldinger skal sendes pr. mail til info@fysionord.dk – OBS: Betaling til FysioNord første mødegang. Tilmelding er kun gyldig til pågældende hold. Afbud kan ikke ombyttes til andet hold. Holdnr. Hold

Dag

Start Tid

192073 Pilates medium Mandag 12/8 192074 Efterfødselpilates* Mandag 12/8 192075 Pilates core og bækkenstabilitet Madag 19/8 192076 Pilates basis Mandag 12/8 192077 Pilates medium Mandag 12/8 192078 Pilates medium Mandag 12/8 192079 Pilates med puls og styrke Mandag 12/8 192080 Pilates basis Tirsdag 13/8 192081 Stabilitet, styrke og balance Tirsdag 13/8 192082 Bækkenbund Tirsdag 20/8 192085 Pilates medium Onsdag 14/8 192086 Pilates medium Onsdag 14/8 192087 Pilates basis Onsdag 14/8 192088 Pilates avanceret Onsdag 14/8 192089 Pilates medium Torsdag 15/8 192083 Pilates til knæ og hofte Torsdag 15/8 192084 Pilates for mænd Torsdag 15/8 192090 Stabilitet, styrke og balance Torsdag 15/8 192091 Pilates basis Fredag 16/8 192092 Pilates basis 70+ Fredag 16/8 192093 Pilates medium Lørdag 17/8 192094 Pilates stræk og stress af Lørdag 17/8 *Efterfødselspilates – man kan løbende tilmelde sig og betale hos FysioNord

09.00-10.00 12.00-13.00 15.00-16.00 16.15-17.15 17.15-18.15 18.15-19.15 19.15-20.15 09.00-10.00 11.00-12.00 12.00-12.45 09.00-10.00 15.00-16.00 17.00-18.00 18.00-19.00 09.00-10.00 14.00-15.00 18.00-19.00 19.00-20.00 09.00-10.00 10.00-11.00 09.00-10.00 10.00-11.00

Underviser Christel Press Christel Press Christel Press Carina Lund Carina Lund Carina Lund Carina Lund Christel Press Rikke Bjerregaard Christel Press Christel Press Carina Lund Christel Press Christel Press Carina Lund Carina Lund Carina Lund Rikke Bjerregaard Christel Press Christel Press Carina Lund Carina Lund

Tilmelding på lof.dk/gribskov

Mødegange Pris 18 8 17 18 18 18 18 18 18 8 18 18 18 18 18 18 18 18 18 18 18 18

eller ring 48 30 16 21

1.710 760 1.615 1.710 1.710 1.710 1.710 1.710 1.710 760 1.710 1.710 1.710 1.710 1.710 1.710 1.710 1.710 1.710 1.710 1.710 1.710

LOF Gribskov

21


ANANDA STUDIO Yoga for mænd med stive lemmer

Yogamind Hold 192109 - Yogamind er for dig, som ønsker at fordybe dig i yogaens mange facetter. Fysiske stillinger, som stimulerer bevægeapparatets styrke, smidighed og balance. Jeg taler meget ind i åndedrættet, så krop og sind har en chance for at følge med. Hver time afsluttes med afspænding, så kroppen kan integrere og du vågner frisk og udhvilet efter timen.

Hold 192113 - Yoga for mænd med stive lemmer taler for sig selv. Hvis du har gået og overvejet, om yoga kunne være noget for dig, kan jeg bare sige, at DET er det! De mænd, som går til yoga i Ananda yoga, ville ikke undvære det, efter de først har givet sig selv denne oplevelse. Her kan krop og sind lande i et rum, som bare er dit. Mange af dine skavanker vinker vi farvel til i løbet af efteråret og selv om de ikke helt forsvinder, får du værktøjer til at udspænde og løsne op for smerter i lænd, hofter og nakke – også, når du er derhjemme. Hanne Herlin Jensen, tlf. 50 70 25 92

Hanne Herlin Jensen, tlf. 50 70 25 92 Holdnr. Hold

Sted

Dag

Start Tid

192112 Yogamind 192113 Yoga for mænd

Ananda Studio, Gilleleje Torsdag 5/9 18.30-19.45 Hanne Herlin Jensen 14 1.120 Ananda Studio, Gilleleje Torsdag 5/9 17.00-18.15 Hanne Herlin Jensen 14 1.120

Undervisere i Ananda Studio Lars Højgaard-Rasmussen Autoriseret fysioterapeut, osteopat og akupunktør med 35 års erfaring med kropsarbejde.

Hanne Herlin Jensen Gotveduddannet bevægelsespædagog, Yogaunderviser (Anandayoga), massør. 28 års erfaring med kropsarbejde.

22

LOF Gribskov

Mere info på lof.dk/gribskov

Følg os på facebook.com/LOFgribskov

Underviser

Mødegange Pris


ANANDA STUDIO

Skulder/nakke workshop

Max. 10 deltagere for at sikre god personlig opfølgning. Du kan forvente god effekt på smertetilstand og bevægelighed i lænd og hofter. Indholdet veksler mellem fysisk træning og indre sansning. Kan ses som kropsbevidstheds træning. Også egnet for dig med kroniske problemer i disse kropsområder. Kurset er ikke egnet for dig med svær hofteartrose.

Max. 10 deltagere for at sikre god personlig opfølgning. En formiddag med dyb indsigt i sammenhængen mellem skulder nakke, kæbe spændinger og hovedpine. I samarbejde med osteopat Lars Højgaard vil vi nyde at få mere flow i nakke, skuldre og kranie. Du behøver ikke lide af hovedpine for at få glæde af denne workshop. Kom og nyd nogle frigørende timer med fokus på DIG og dit velvære for hele kroppen. Vi starter dagen med åndedrættet i fokus. Går videre til øvelser for skulder/nakke området ved Hanne Herlin. Efter pausen arbejder vi 2 og 2 med blide træk, stræk og tryk og du vil erfarer mere og mere plads og frihed i nakke og kranie.

Hvordan vedligeholder vi balance på det fysiske og metale plan hele livet? På denne workshop træner vi sanseapparatet. Vi laver konkrete balance øvelser og skærper den indre sansning. Begge dele øger relationen mellem dit fysiske og mentale nærvær.

192106

192107

192108

Søndag 8/9 2019 kl. 10.30-14.30 Ananda Studio, Tinkerup Strandvej 8a, 3250 Gilleleje Hanne Herlin Jensen 8/9 Lars Højgaard-Rasmussen Kr. 575 – 1 mødegang

Lørdag 21/9 2019 kl. 10.30-14.30 Ananda Studio, Tinkerup Strandvej 8a, 3250 Gilleleje Hanne Herlin Jensen 21/9 Lars Højgaard-Rasmussen Kr. 575 – 1 mødegang

Lørdag 23/11 2019 kl. 10.30-14.30 Ananda Studio, Tinkerup Strandvej 8a, 3250 Gilleleje Hanne Herlin Jensen 23/11 Lars Højgaard-Rasmussen Kr. 575 – 1 mødegang

Hofte/lænd workshop

Balance i krop og sind Stress og balance

Tilmelding på lof.dk/gribskov

eller ring 48 30 16 21

LOF Gribskov

23


BEVÆGELSE

Yoga Ryg, nakke, skuldre - Medical/Restorative YOGA – Hensyntagende Hold 192029 - Vi gennemarbejder hele kroppen, men har specielt fokus på at styrke, strække og smidiggøre ryg, nakke og skuldre samt åndedrættet. Er god mod stress, søvnproblemer, manglende energi, åndedrætsproblemer og for at styrke din yogapraksis, max 8 kursister på holdet. Læs mere på lof.dk/gribskov.

up Susanne Thor

Ashtanga og vinyasa yoga

Yoga og de 5 elementer (jord, vand, ild, luft og space) Hold 192028 - En måde at forstå krop og sind på, er at se på vores forbindelse til naturen som makrokosmos og os selv som mikrokosmos. Vi indeholder det samme flow af energier og de er alle udsprunget af og forbundet til de 5 elementer jord, vand, ild, luft og space. Niveau: Gerne lidt yoga erfaring. Hver Yoga praksis vil indeholde følgende: · Meditation, Antar Mouna 1. trin (Indre stilhed)

24

· Chanting OM (AUM) · Pranayama (åndedrætsøvelser) · Asanas (yogastillinger) · Afspænding/meditation Yoga Nidra (yoga søvn) · Chanting OM og OM Shanti, Antar Mouna. Den første yoga praksis gennemgås systemet kort teoretisk med kort opfølgning hver gang. Læs mere på lof.dk/gribskov.

Susanne Thorup, tlf. 27 28 02 91

Holdnr. Hold

Sted

Dag

192027 192028 192029

Ananda Studio, Gilleleje Ananda Studio, Gilleleje Gribskolen, Esbønderup

Mandag Tirsdag Torsdag

Ashtanga og vinyasa yoga Yoga og de 5 elementer Yoga - ryg, nakke, skuldre

LOF Gribskov

Mere info på lof.dk/gribskov

for begyndere og øvede Hold 192027 - En kombination af elementer fra Ashtanga yoga og traditionelle Hatha yoga asanas stillinger i små sekvenser, der kaldes cinyasa flow – en mere intens yoga oplevelse. Dynamisk, opvarmning, variationer over solhilsner og månehilsner samt de 5 Tibetaner. Læs mere på lof.dk/gribskov

Start Tid 2/9 3/9 5/9

Følg os på facebook.com/LOFgribskov

18.00-19.30 17.30-19.00 16.00-17.30

Underviser Susanne Thorup Susanne Thorup Susanne Thorup

Mødegange Pris 13 14 13

1.105 1.190 1.105


BEVÆGELSE

Kursisterne skal underskrive en handicaperklæring for berettigelse til at deltage på hold, hvor der tages særligt hensyn til deltagernes bevægehandicap. Gribskov Svømmehal, Boagervej 26, Helsinge Varmtvandsbassinet er 34 grader varmt. Bassindybden er 120 cm. 1 lektion er 55 min.

Varmtvandsbassin, hensyntagende Hold 192001, 192002 og 192003 - Bassintræning er en effektiv og skånsom træningsform� Vi træner stabilitet, balance og kropsbevidsthed� Ved træningen Styrkes og smidiggør kroppens muskler og øger bevægeligheden i leddene, og du kan lave øvelser, som du ellers ikke kan på land� Træningen består af rolige og kontrollerede bevægelser, og øvelserne tilpasses den enkeltes formåen, så skader og overbelastning undgås� Det er en ideel træningsform for personer med problemer i fx ryg, hofter, led eller muskler� Der afsluttes altid med strækøvelser for alle muskelgrupper� Det varme vand virker smertelindrende og derfor er bassintræning særlig relevant for dig, hvis du er smerte- og funktionspåvirket i en sådan grad, at almen træning ikke er mulig�

Varmtvandsbassin, hensyntagende Hold 192004, 192005 og 192006 - Kom og få hele din krop rørt godt igennem og få styrket alle muskler uden at belaste dine led� Opdriften i vandet giver dig større bevægelighed, modstanden fra vandet giver belastning – eventuelt forøget med sjove redskaber – og turbulensen i vandet øger din balance� Vandgymnastikken foregår på lavt vand, hvor du har kontakt med bunden� Undervisningen foregår i en let og glad atmosfære, og er tilpasset deltagernes forudsætninger, så alle kan være med� Det er bevægelse, der bringer dig i højt humør – hop i badetøjet og vær med!

Vibeke Fagerberg, tlf. 20 47 10 36 Mette Christensen, tlf. 51 20 15 53

Marianne Søndergaard, tlf. 23 26 38 30

Holdnr. Hold

By

Dag

Start

Tid

Underviser

Antal

192001 192002 192003 192004 192005 192006

Helsinge Helsinge Helsinge Helsinge Helsinge Helsinge

Mandag Mandag Mandag Onsdag Torsdag Torsdag

19/8 19/8 19/8 21/8 22/8 22/8

12�00-12�55 13�00-13�55 14�00-14�55 14�45-15�40 14�15-15�10 15�20-16�15

Vibeke Fagerberg Mette Christensen Mette Christensen Marianne Søndergaard Marianne Søndergaard Marianne Søndergaard

16 gange á 55 min� 16 gange á 55 min� 16 gange á 55 min� 16 gange á 55 min� 16 gange á 55 min� 16 gange á 55 min�

Varmtvandsbassin, hensyntagende Varmtvandsbassin, hensyntagende Varmtvandsbassin, hensyntagende Varmtvandsbassin, hensyntagende Varmtvandsbassin, hensyntagende Varmtvandsbassin, hensyntagende

Tilmelding på lof.dk/gribskov

eller ring 48 30 16 21

Pris 960 960 960 960 960 960

LOF Gribskov

25


BEVÆGELSE

Qi gong

Pilates med harmoni og balance

Hold 192014, 192015, 192016 og 192017 Qi gong er en 5000 år gammel gymnastikform. Milde øvelser, der er afslappende, og på samme tid energigivende. Hver bevægelse har til formål at aktivere og rense kroppens brønde og akupunkturpunkter på meridianerne. Meridianerne som er et fintmasket net fordelt over hele menneskekroppen. Medicinsk qi gong er givet videre fra generation til generation. Qi står for energi, gong for bevægelse. I Kina udføres øvelserne i parker og hospitaler, som daglig qi. Skab sundhed til din krop gennem åndedræt, bevægelse og bevisthed, lær at meditere og være i nuet, en bedre koncentration og vital energi. Langsomme flydende bevægelser, og korrekt vejrtrækning afslapper og skaber indre organ harmoni. Qi gong skaber et sundt fundament for kroppen.

Anne Otar

Hold 192037 og 1920238 - På dette hold vil vi arbejde med øvelser, som styrker, strækker, afspænder og afbalancerer samtlige muskler og led i hele kroppen. Gennem den særlige vejrtrækningsteknik sendes opmærksomheden ned i kroppen. Herved opnår vi, at krop og sind samarbejder, og efterlader en behagelig fornemmelse af ro og velvære. Undervisningen bliver tilrettelagt i forhold til deltagernes behov, hvorved der kan tages individuelle hensyn, og alle kan deltage. Kom og vær med på dette hold, hvor du efter hver gang vil føle dig styrket, afspændt og veltilpas. Der er musik til undervisningen. Er du i tvivl om holdet er noget for dig, eller har du lyst til en snak, er du velkommen til at ringe. Anne Otar, tlf. 28 86 71 01

Britta Koch, uddannet qi gong instruktør i Kina Qigong@outlook.dk

Pilates Blød motion Afspænding 50+

Britta Koch

Anne Renée Hansson

Hold 192039 - Pilates øvelserne fokuserer på optimal træning af muskulaturen, der støtter rygsøjlen, dvs. musklerne i ryg og mave, ”muskelkorsettet”. Formålet med øvelserne er at genopbygge den naturlige stilling af rygsøjlen, nedsætte unødige spændinger i kroppen, sammen med vejrtrækning og bækkenbunds træning øges kropsbevidstheden. Øvelserne der udføres i et roligt tempo siddende eller liggende er ret teknisk betonede. Vi starter med at varme kroppen op. Derefter er vi på måtten og går dybere ind i musklerne med Pilates-øvelser. Afslutter med udspænding og afspænding. Anne-Renèe Hansson, tlf. 25 77 23 01

26

Holdnr. Hold

Sted

192014 192015 192016 192017 192037 192038 192039

Gilleleje Sejlklub Mandag 21/10 Gilleleje Sejlklub Mandag 21/10 Kulturhuset, Helsinge Onsdag 23/10 Kulturhuset, Helsinge Onsdag 23/10 Gilleleje Hallen Fredag 13/9 Gilleleje Hallen Fredag 13/9 Kulturhuset, Helsinge Torsdag 22/8

Qi gong Qi gong Qi gong Qi gong Pilates med harmoni og balance Pilates med harmoni og balance Pilates blød motion

LOF Gribskov

Mere info på lof.dk/gribskov

Dag

Start Tid

Følg os på facebook.com/LOFgribskov

15.00-16.50 17.00-18.50 10.00-11.50 12.00-13.50 10.00-11.30 13.00-14.30 12.30-14.00

Underviser

Mødegange Pris

Britta Koch 20 Britta Koch 20 Britta Koch 20 Britta Koch 20 Anne Otar 13 Anne Otar 13 Anne-Renèe Hansson 15

1.695 1.695 1.695 1.695 1.150 1.150 1.150


BEVÆGELSE

Dansk Yoga

ergaard Marianne Sønd

en Elsebeth Erichs

Bevægelse og afspænding

Hold 192030, 192031 og 192032 - Ved hjælp af yogaøvelserne, vil du opnå større velvære såvel fysisk som psykisk. Du vil mærke den afstressende virkning på muskler og led, organer og kirtler. Vi arbejder med åndedrætstræning samt smidiggørende og styrkende øvelser for hele kroppen. Når kroppen er åben og blød og sindet roligt, bliver du vejledt til fuldstændig afslapning under dybdeafspændingen. Der suppleres af og til med små oplæg omkring sindet og bevidstheden. Gribskov Yoga skole v/ Elsebeth Erichsen, tlf. 49 70 30 46 (bedst morgen), beth.erichsen@live.dk

Rona Kjær

Yin yoga for alle

Hold 192036 - Yinyoga er en stille meditativ praksis, hvor du langsomt kommer ind i de siddende eller liggende stillinger, som typisk holdes i 3-7 minutter. I yin yoga arbejder du på flere planer både med krop og tanker. Selve praksis kan være udfordrende men oftest vil du føle dig styrket og balanceret bagefter. Jeg medbringer alt udstyr, men medbring selv et liggeunderlag. Jeg glæder mig til at se dig.

Hensyntagende hold

Hold 192119 - Opvarmning, styrke- og kredsløbstræning samt balancetræning afsluttende med afspænding – også i hvile. Et hold for dig, der har behov for at arbejde i eget tempo. Eget underlag og tæppe medbringes. Marianne Søndergaard, tlf. 23 26 38 30

Rona Kjær, tlf. 81 71 08 71

Yoga for nybegyndere Hold 192034 og 192035 - Nu har du muligheden for at komme med på et Hatha yogahold, hvor du ikke behøver have noget som helst kendskab til yoga. Og du behøver selvfølgelig ikke være smidig inden du starter. Jeg guider dig igennem klassiske yoga stillinger samt åndedrætsøvelser på en enkel og forståelig måde, og jeg tager hensyn til dig og din krop hvis du har indskrænket bevægelighed. I undervisningen træner vi smidighed og styrke af hele kroppen, og du vil hurtigt kunne mærke, at du får styrket din ryg, dine skuldre og din nakke. Undervisningen afsluttes altid med en afspænding hvor du kommer til at slappe af i krop og sind. Og jeg lover dig, at du kommer til at sove godt bagefter. Du fortjener at lære yoga’en og dens gode virkning at kende. Og det vil være mig en fornøjelse at være den, der viser dig de første skridt på din yoga-vej. Jeg håber vi ses. Hold 192034 - Alt udstyr haves – du skal bare møde op i behageligt tøj.

org Majbritt Kronb

Hold 192035 - Hensyntagende hold – for nybegyndere. Medbring måtte + tæppe Majbritt Kronborg Holdnr. Hold

Sted

192030 192031 192032 192034 192035 192036 192119

Gilleleje Boldklub Tirsdag 3/9 10.00-11.30 Elsebeth Erichsen 25 1.915 Gribskovhallen, Græsted Onsdag 4/9 10.00-11.30 Elsebeth Erichsen 25 1.915 Gilleleje Boldklub Torsdag 5/9 10.00-11.30 Elsebeth Erichsen 25 2.220 Dyrkyoga, Gilleleje Tirsdag 27/8 17.00-18.30 Majbritt Kronborg 15 1.500 Gilleleje Hallen Onsdag 28/8 09.00-10.30 Majbritt Kronborg 15 1.435 Det gl. Posthus, Gilleleje Tirsdag 3/9 16.30-18.00 Rona Kjær 14 1.215 Det gl. Posthus, Gilleleje Onsdag 4/9 16.30-17.30 Marianne Søndergaard 14 1.215

Dansk yoga Dansk yoga Dansk yoga Yoga for nybegyndere Yoga for nybegyndere Yin yoga for alle Bevægelse og afspænding

Dag

Start Tid

Tilmelding på lof.dk/gribskov

Underviser

Mødegange Pris

eller ring 48 30 16 21

LOF Gribskov

27


BEVÆGELSE Yoga 60+ Hold 192018 - Bliv fri for spændinger, forøg din bevægelighed og tilfør din krop ny energi gennem klassiske yoga-øvelser i et roligt tempo. De fleste øvelser foregår i små bevægelses-sekvenser. Yoga renser, styrker og smidiggør kroppen og skaber ro i sindet. Alle sessioner afsluttes med dybdeafspænding, Yoga Nidra. Ingen undervisning i uge 48.

Louise Qvist

Blid yoga – Hensyntagende Hold 192019 og 192020 - Yogaøvelser, der styrker, åbner og smidiggør i et meget roligt tempo. For dig, der gerne vil opleve yogaens gavnlige virkning selv om du har skavanker eller nedsat bevægelighed. Velegnet til afstressning. Afsluttes med længerevarende dybdeafspænding, Yoga Nidra. Ingen undervisning i uge 48. Der kan flexes mellem holdene i Gilleleje og Blistrup. Louise Qvist, tlf. 22 17 90 00

*På flexhold er du tilmeldt et ad for at deltage på et andet hold efter aftale med underviseren, hvis du enkelte gange skulle være forhindret. Du kan flekse mellem følgende hold: 192021 - 192022 - 192023 - 192024 - 192123 - 192124

28

Yoga - Slow flow*

Yoga-Energi*

Hold 192021, 192024 og 192124 - Blide dynamiske bevægelser i et roligt, meditativt tempo. Der er fokus på at holde rygsøjlen smidig, styrke korsetmusklerne og blødgøre bindevævet omkring især bækken, hofter og lænd. De fleste øvelser laves i et bevægelsesflow. Hver session afsluttes med dybdeafspænding, Yoga Nidra. Ingen undervisning i uge 48.

Hold 192022, 192023 og 192123 - Dynamisk vinyasa-yoga. Oplev kroppens eget energiflow gennem forening af bevægelse og åndedræt. For dig der gerne vil have pulsen op, men samtidig ønsker at bevare fokus på sammenhæng og balance mellem krop og sind. Hver session afsluttes med dybdeafspænding, Yoga Nidra. Ingen undervisning i uge 48.

NYT! Nu også i Tisvilde

Holdnr. Hold

Sted

Dag

Start

Tid

Underviser Mødegange Pris

192018 192019 192020 192021 192022 192023 192024 192123 192124

Gilleleje Hallen Gilleleje Hallen Blistrup Gl. Skole Fysiocenter Helsinge Fysiocenter Helsinge Fysiocenter Helsinge Fysiocenter Helsinge Sankt Helene Skole, Tisvilde Sankt Helene Skole, Tisvilde

Tirsdag Tirsdag Tirsdag Mandag Mandag Onsdag Onsdag Torsdag Torsdag

3/9 3/9 3/9 2/9 2/9 4/9 4/9 19/9 19/9

10.00-11.30 11.30-13.00 13.30.15.00 16.00-17.30 17.30-19.00 17.00-18.30 18.30-20.00 17.00-18.30 18.30-20.00

Louise Qvist Louise Qvist Louise Qvist Louise Qvist Louise Qvist Louise Qvist Louise Qvist Louise Qvist Louise Qvist

Yoga 60+ Blid yoga - Hensyntagende Blid yoga - Hensyntagende Yoga - Slow flow – Flexhold Yoga-Energi – Flexhold Yoga-Energi – Flexhold Yoga - Slow flow – Flexhold Yoga-Energi – Flexhold Yoga - Slow flow – Flexhold

LOF Gribskov

Mere info på lof.dk/gribskov

Følg os på facebook.com/LOFgribskov

14 14 14 14 14 15 15 8 8

1.340 1.340 1.340 1.575 1.575 1.690 1.690 720 720


BEVÆGELSE

2 lørdage 9/11 og 16/11 Fysiocenter Helsinge kl. 10.30-13.00

Chakra-Yoga Yoga med fokus på energi

Yoga mod stress

Louise Qvist

Yoga byder på mange veje til at skabe eller genskabe balance i krop og sind� På disse workshops indgår fysiske øvelser fra forskellige traditioner, som understøtter stabilitet og nærvær� Der er fokus på jordforbindelse og fuld tilstedeværelse i kroppen� Åndedrætsøvelser er en integreret del af programmet� Alle øvelser foregår i et roligt tempo, så sindet kan finde stilhed og kroppen få lov til at spænde helt af�

Alt er energi� I Chakra Yoga er der fokus på at mærke, tilføre og harmonisere energien i kroppens syv overordnede energicentre – chakras� Hver af de syv chakraer repræsenterer et område af livet både fysisk, socialt, emotionelt og mentalt� Gennem yogastillinger, åndedrætsteknikker og chakrameditation afbalanceres energien, så den kan flyde frit og bringe øget velvære og sundhed til kroppen og stilhed og balance i sindet� Alle kan deltage�

2 lørdage 21/9 og 5/10 Fysiocenter Helsinge kl. 10.30-13.00

Et program til dig, der er stressramt eller har brug for at finde ro i et travlt liv�

192025

192026 Lørdag kl� 10�30-13�00� Start 26/10 2019 Datoer: 9/11 og 16/11 2019 Fysiocenter Helsinge, Vestergade 7 F Louise Qvist, tlf� 22 17 90 00 Kr� 375 – 2 mødegange

Lørdag kl� 10�30-13�00� Start 21/9 2019 Datoer: 21/9 og 5/10 2019 Fysiocenter Helsinge, Vestergade 7F Louise Qvist, tlf� 22 17 90 00 Kr� 375 – 2 mødegange

Tilmelding på lof.dk/gribskov

eller ring 48 30 16 21

LOF Gribskov

29


MUSIK – GENERELLE BETINGELSER

Gilleleje Juniororkester

Gilleleje Byorkester

I Gilleleje Juniororkester, Gilleleje Byorkesters ungdomsafdeling, har børn mulighed for at lære at spille på et blæseinstrument, såsom fløjte, klarinet, saxofon, trompet, althorn eller trækbasun ved konservatorieuddannede lærere. Orkesteret øver på Gilbjergskolen, Rostgårdsvej 5, tirsdage fra kl. 16 med individuel undervisning og sammenspil. Individuel mødetid aftales ved undervisningens start. Instrumenter kan lejes af Juniororkestret.

Har du tidligere spillet eller spiller du et messing - eller træblæseinstrument, og har du kendskab til noder, så kom og spil med i harmoniorkesteret Gilleleje Byorkester, hvor der en god stemning og fælles glæde ved musikken og dens udfordringer. Orkesterleder er Jacob Sørensen, konservatorieuddannet på saxofon. Tirsdage kl. 19.00-21.30 Gilbjergskolen, Rostgårdsvej 5, 3250 Gilleleje

Gilleleje Juniororkester holder Åbent Hus tirsdag 20. august 2019 kl. 18.00-19.00 for interesserede børn og forældre.

Gilleleje Byorkester holder Åbent Hus tirsdag 20. august 2019 kl. 19.00-21.30 for interesserede.

Yderligere oplysninger om orkesteret: www.gillelejebyorkester.dk eller Leder af Juniororkesteret Trine Schou-Jensen, tlf. 29 60 77 26 / trineschoujensen@hotmail.com

Yderligere oplysninger om orkesteret: www.gillelejebyorkester.dk eller Formand Pia Jarvad, tlf. 29 27 10 05 eller pia@jarvad.dk

Generelle betingelser Betalingsbetingelser Betaling skal finde sted inden start. Der kan indgås aftale om ratebetaling ved tilmelding – ring venligst. Ved ratebetaling hæfter man for den fulde pris. Framelding Framelding af kurser kan ikke ske senere end 14 dage før kursusstart. Ved tilbagebetaling fratrækkes kr. 100 i administrationsgebyr. Tilbagebetaling er ikke mulig for ture og oplevelser eller arrangementer med 3 mødegange eller mindre. Du har mulighed for at flytte fra et hold til et andet inden for samme faggruppe og samme sæson. Hvis et hold ikke oprettes, betales det fulde kursusgebyr tilbage. Ser du dig nødsaget til at stoppe i en undervisningsperiode, kan vi ikke refundere indbetalingen uanset årsag, idet tilmeldingen er bindende. Kursusmaterialer Udgifter og kursusmateriale i forbindelse med undervisning/foredrag, afholdes af kursisten. Materialer købt af underviser afregnes direkte med underviseren.

30

LOF Gribskov

Mere info på lof.dk/gribskov

Du kan kontakte underviseren, hvis du ønsker at få oplysning om beløbsstørrelse og undervisningsmateriale. Oplysningspligt Aftenskolen modtager kommunalt tilskud, og det er et krav fra kommunen, at deltagerne foruden navn og adresse også oplyser fødselsdato. Deltager man i undervisning uden for hjemkommunen, skal man oplyse hele sit CPR-nr. (ved foredrag skal CPRnr. dog ikke oplyses). Undervisning på små hold Hold oprettes for deltagere, der af hensyn til det faglige udbytte, har behov for at blive undervist på små hold. Alle deltagere skal underskrive deres berettigelse til at deltage på hensyntagende hold. Er du besværet af en ryglidelse, gigt eller lignende – eller er du bevægelseshæmmet er du velkommen på små hold med individuel undervisning. Forbehold LOF tager forbehold for fejl og mangler i programmet, lærerskift, kommunale lokalers standard og udstyr samt ændring af undervisningssted og forløb.

Følg os på facebook.com/LOFgribskov

Personoplysninger Behandling af personoplysninger er underlagt Persondataloven. LOF Gribskov opbevarer dine afgivne transaktionsoplysninger i 5 år, til udløb af et helt år, da det er et lovkrav i bogføringsloven. Du kan til hver en tid få oplyst hvilke oplysninger LOF Gribskov har registreret om dig ved at kontakte os. Skulle du ønske at få slettet eller ændret visse oplysninger, så kontakt os på gribskov@lof. dk eller telefon 48 30 16 21. Som registreret hos LOF har du altid mulighed for indsigt, og du kan gøre indsigelse mod en registrering i henhold til reglerne i Persondataloven. Når du tilmelder dig et kursus hos LOF vil du opleve, at du skal aflevere oplysninger såsom navn, adresse, e-mailadresse, telefonnumre, fødselsdato. Folkeoplysningsloven kræver desuden at du skal oplyse dit fulde cpr.nr. hvis du tilmelder dig kurser uden for din hjemkommune. LOF sælger eller videregiver ikke dine oplysninger til tredjemand medmindre det kræves af lovgivningen, eller hvis der foreligger en retskendelse. Dine oplysninger vil kun blive brugt til markedsføring overfor dig, såfremt du udtrykkeligt har accepteret det. Du kan når som helst blive slettet fra kundekartoteket ved at kontakte os. Dataansvarlig er LOF Gribskov.


MUSIK

Klaver for alle

Kristine Thorup

Hold 192064 og 192065 - Undervisningen foregår på alle niveauer, alt fra begyndere til videregående niveau. Genren vil være alt fra klassisk til musicals/ filmmusik og populære stykker. Der undervises bl.a. i nodelære, becifring, spil fra bladet, klaverteknik og musikteori. (Børn fra 5-6 år og opefter). Venteliste.

Henrik Bjørslev Andersen

Kristine Thorup

Tværfløjte eller Tin Whistle

Saxofon

Blæseinstrumenter

Hold 192059 - Konservatorieuddannet musiklærer tilbyder undervisning i saxofon. I undervisningen kan vi arbejde med instrumentkendskab, nodelæsning, udtryk, fortolkning, klang, teknik, blæsning/flow plus hvad du ellers måtte ønske! Jeg har bred erfaring med såvel strukturerede forløb som decideret problemløsning. Såvel færdigkøbt som eget undervisningsmateriale, play-alongs osv.

Hold 192060 - Forfølg drømmen om at lære at spille et instrument. Det er aldrig for sent! Eller vil du genopfriske dine tidligere færdigheder på et blæseinstrument. LOF tilbyder undervisning ved konservatorieuddannede lærere på saxofon, fløjte, klarinet, trombone, trompet og horn for voksne over 18 år. Ring til Jacob Sørensen og aftal tidspunkt. Ring derefter til LOF for tilmelding tlf. 48 30 16 21 eller mail: gribskov@lof.dk

Jacob Sørensen, tlf. 51 55 72 94

Jacob Sørensen, tlf. 51 55 72 94

Holdnr. Hold

Sted

192058 Tværfløjte/ Tin whistle 192059 Saxofon 192060 Blæseinstrumenter 192064 Klaver - Venteliste 192065 Klaver - Venteliste

Nordstjerneskolen, Helsinge Tirsdag 24/9 Gilbjergskolen, Gilleleje Tirsdag 3/9 Gilbjergskolen, Gilleleje Tirsdag 3/9 Vesterbrogade 46, Gilleleje Tirsdag 27/8 Vesterbrogade 46, Gilleleje Lørdag 24/8

Dag

Start

Hold 192058 - Her tilbydes undervisning i fløjte. Lær at spille tværfløjte eller den nemmere og prismæssigt mere overkommelige tin whistle. Eller find fløjten frem igen og få opfrisket gammel lærdom. Tværfløjtens skønne klang passer ind i de fleste stilarter, tin whistlen er som skabt til bl.a. irsk folkemusik. Du vil kunne lære både folkemusik og klassisk, eller hvad du nu brænder for. Undervejs lærer du også rytmer, noder og blæseteknik. Undervisningen tilrettelægges ud fra dine ønsker i samråd med læreren. Undervisningen tilrettelægges på små hold med 5 deltagere eller individuelt 10 gange á 25 minutter. Ring til Henrik Bjørslev Andersen, tlf. 38 86 89 14 og aftal dag og tidspunkt. Ring derefter til LOF for tilmelding tlf. 48 30 16 21 eller mail: gribskov@lof.dk

Tid

Underviser

18.00-19.00 16.00-19.00 16.00-19.00 09.00-13.00 09.00-13.00

Henrik Bjørkslev Andersen 12 1.440 Jacob Sørensen 14 1.750 Jacob Sørensen 14 1.750 Kristine Thorup 14 1.750 Kristine Thorup 14 1.750

Tilmelding på lof.dk/gribskov

Mødegange Pris

eller ring 48 30 16 21

LOF Gribskov

31


MUSIK Sangundervisning v/ operasanger Ove Mynderup Drømmer du om at gå til sangundervisning hos professionel sanglærer, uddannet på konversatoriet med mange år som underviser og operasanger på Det Kgl. Teater? Du kan forvente: • Højtuddannet sangundervisning • Soloundervisning med fokus på eleven • Videreudvikling af dit sangtalent • Effektiv sangteknik • Undervisningen kan tilpasses dit behov • I undervisningen kan indgå scenisk fremførelse • Node- og rytmeøvelser efter behov

Ring til Ove Mynderup tlf. 40 25 17 90 og aftal dag og tidspunkt. Ring derefter til LOF for tilmelding tlf. 48 30 16 21 eller mail: gribskov@lof.dk 1 undervisningslektion er 22,5 min. for den enkelte deltager.

Sangundervisningen giver dig: • En bedre forståelse af din stemme • Forståelse for støtte og vejrtrækning • Udvikling af dine evner til at fortolke sange • Hjælp til at finde din personlige klang

192069 Torsdag kl. 13.00-20.00. Start 5/9 2019 Gilleleje Hallen, Bøgebakken 19, Gilleleje Operasanger Ove Mynderup, tlf. 40 25 17 90 Kr. 1.250 – 10 mødegange

p Ove Mynderu

Nordsjællands Kammerkor Vi træner stille og roligt vores stemmer op med små øvelser, gode fællessange og lette korsatser. Repertoiret er bredt, men omfatter bl.a. viser, film-evergreens, fædrelandssange og klassisk. Kom og syng med og mærk glæden ved at møde andre ligesindede i musikkens store fællesskabsfølelse.

Nordsjællands Kammerkor er et ca. 5 år gammelt velsyngende kor med fortrinsvis 4-st. klassiske korværker på repertoiret. Koret søger nye medlemmer i alle stemmegrupper. Korlederen Vibeke Højlund er uddannet sangpædagog og har arbejdet i mange år som docent i klassisk sang ved konservatoriet i Odense. Koristerne modtager professionel sangundervisning på højt niveau. Du skal ha’ en rimelig god stemme (ikke nødvendigvis en stor stemme) og synge rent, og du må meget gerne ha’ lidt korerfaring, men det er ikke en betingelse. Vi har et dejligt og positivt miljø i koret samtidig med, at vi er seriøse og vil nå gode musikalske resultater. Vi giver således koncerter eller medvirker med musikindslag til events, hvor det er muligt. Vi vil glæde os til at byde dig velkommen.

Organist Arne Beck-Larsen, tlf. 36 75 20 15

Korleder Vibeke Højlund, tlf. 21 26 81 64

Gilbjergkoret – seniorkor

Holdnr. Hold

Sted

192070 Nordsjællands Kammerkor Ramløse Skole, Helsinge 192071 Gilbjergkoret Østre Allè 30, Gilleleje

Dag

Start

Torsdag 15/8 Torsdag 19/9

Tid

Underviser

19.30-21.30 16.00-17.50

Vibeke Højlund 17 475 Arne Beck-Larsen 24 775

Mødegange

Pris

LOF GRIBSKOV / Østre Allé 39B / 3250 Gilleleje / Tlf. 48 30 16 21 / gribskov@lof.dk / lof.dk/gribskov

Profile for Bente Markussen

LOF Gribskov Efterårskatalog 2019  

LOF Gribskov Efterårskatalog 2019

LOF Gribskov Efterårskatalog 2019  

LOF Gribskov Efterårskatalog 2019