Page 1

Revija GRADSKI PRIJEVOZ PUTNIKA OSIJEK

kolovoz / rujan 2019.

broj 15

U SUR ADNJI S VARTEKSOM

Nova moda za vozačice i vozače NOVI PROGRAM

DOBRO ORGANIZIRANI

Školuju se mentori za buduće vozače tramvaja

Dva kombija za prijevoz osoba s invaliditetom


KLUB vjernosti

ti

kartica vjernos

UÄ?lanite se u Pevec klub vjernosti i ostvarite najbolje uĹĄtede! www.pevec.hr kolovoz / rujan 2019. I 2


PRAVO VRIJEME

FOKUS

Zajednički rad na detaljima

mr.sc. Mario Šapina, dipl.oec. direktor Gradskog prijevoza putnika

Ljeto smo iskoristili za nova partnerstva i isplanirali daljnji razvoj

Izrada zimskog voznog reda U izradi voznih redova zajedno sudjeluju Sektor prometa i Služba kontrole i nadzora prometa. Ovih dana radi se na novom, zimskom voznom redu. Inače, pri izradi voznih redova nastoji se udovoljiti potrebama i zahtjevima putnika za brojem polazaka. Također, nastoji se zadovoljiti potrebe putnika u vremenskim intervalima u vršnim vremenima i vremenskim intervalima izvan vršnih vremena. Vozni redovi se usklađuju sa županijskim linijskim prijevozom putnika izvan Osijeka. Izrada zimskog voznog reda je poseban izazov jer je od rujna do lipnja najveći broj polazaka putnika radnim danima.

Preko analitike iz interne baze podataka točno se može odrediti broj putnika na pojedinim linijama po danu, satu i vozilima Od velike pomoći u izradi voznih redova je i video nadzor u vozilima jer daje uvid u protok putnika po vozilima i linijama. 3 I kolovoz / rujan 2019.

Koncentrirani smo na sljedeću fazu velikog projekta - nabavku novih niskopodnih tramvaja i električnih autobusa Tijekom ljetnog razdoblja tvrtka je funkcionirala temeljem dnevnih operativnih odluka koje omogućuju da sustav što bolje reagira. I istovremeno smo se u svim segmentima aktivno pripremali za pojačani pritisak putnika koji kreće već početkom rujna. U tom kontekstu, dobro je odmjeren novi tzv. zimski vozni red koji je nastupio s početkom nove školske godine, a provođene su i manje investicijske aktivnosti za nabavku strojeva i opreme da bi sve bilo na operativnoj razini kakvu građani i putnici očekuju. Uz redovite isplate plaća i plaćanja dobavljačima, počeli smo isplaćivati i pojedine dodatke na plaću

prema kolektivnom ugovoru. Zadovoljni djelatnici učinkoviti su unutar sustava i sve je to u konačnici na korist putnika. Napredovali smo i po pitanju projekata financiranih iz EU fondova. U ljetnom razdoblju uvodili smo u posao upravljanja projektom tvrtku odabranu za projekt management. Nadalje, provodi se i postupak odabira isporučitelja usluge nadzora izvođenja radova. I konačno, bili smo u stalnoj korespodenciji sa SAFU i s Ministarstvom prometa u vezi završne dokumentacije koju je potrebno prikupiti za nadmetanje za drugu glavnu grupu radova. Natječaj očekujemo uskoro.

PROJEKT Kroz osposobljavanje vozača tramvaja i njihovih mentora tvrtka je ostvarila sinergiju sa Zavodom za zapošljavanje i školskim sustavom, a na račun EU fondova.

ZA PET Varteks nam radi novu radnu odjeću za vozačko osoblje. Svi dobivamo. Vozači će biti zadovoljniji, putnicima će sve biti ljepše, a tvrke će se međusobno promovirati.


UZIMANJE MJERA

SURADNJA Naše vozačko osoblje i zaštitari nosit će kvalitetnu Varteksovu odjeću PRVA ISKUSTVA

Izrazito ljubazni, veseli i susretljivi tijekom mjerenja Pet radnih dana trebalo je da se vozačima i zaštitarima uzmu mjere, kako bi im Varteks sašio odgovarajuća radna odijela i košulje. Na mjerenju je bilo desetak zaposlenika koji su nespecifične građe i odudaraju od klasičnih mjera. Mjerenje je obavljeno u osječkoj Varteks prodavaonici, a Ivana Budmir, stručnjak zaštite na radu u GPP-u ističe kako je sve proteklo u najboljem redu. - Krojačice koje su uzimale mjere rekle su da su naši zaposlenici izrazito ljubazni, veseli i susretljivi – kaže Ivana.

170

zaposlenika imat će novu službenu odjeću (162 vozača/ vozačice i osam zaštitara)

Varteks je u Osijeku povećao broj dućana, pa se radujemo i novim suradnjama Poslovna suradnja Varteksa i GPP Osijek započela je u svibnju ove godine kada je definirana potreba GPP-a da se obnovi radna odjeća za vozače tramvaja i autobusa te zaštitara. - Službenim odabirom Varteksa kao dobavljača za radnu odjeću djelatnika GPP-a, započeli smo intenzivan zajednički rad na odabiru odgovarajućih modela, boja i materijala, s ciljem brze realizacije jer se radi o laganim ljetnim modelima – naglašava Valentina Pihir, Varteksova voditeljica odnosa s ključnim kupcima.

U standardnoj ponudi Varteks koristi isključivo visokokvalitetne tkanine kao što su Marzotto, Angelico, BottoGiuseppe, Paulo de Oliveira i dr. - Kako je namjena ove radne odjeće prvenstveno zadovoljiti potrebe i specifičnosti radnih mjesta djelatnika GPP-a, birani su laganiji prozračni materijali, koji su izdržljiviji, otporniji na habanje te prilagođeni za svakodnevno nošenje. U odabiru najprikladnijeg modela i tkanine, te nijanse boje, primarno nam je bilo poštivati zahtjeve GPP-a– kaže Pihir.

VELIKI POSAO Kako se radilo o velikom broju djelatnika za koje je trebalo odrediti odgovarajuću veličinu odjeće, a zbog specifičnosti njihova posla i radne dinamike, određivanje veličina bilo je organizirano u Varteksu u Osijeku. PRVA SURADNJA

Svi zaposlenici su iznimno zadovoljni ovim iskustvima Dio zaposlenika je bio na godišnjem odmoru, pa se procedura uzimanja mjera protegnula na pet dana. Osim toga, ostali su zaposlenici išli na isprobavanje već gotovih odijela, kako bi znali kome koja veličina odgovara. No, sve je na vrijeme napravljeno, pa se uskoro očekuje i isporuku nove službene odjeće. Svi su izrazito zadovoljni ovom prvom suradnjom s Vartekstom.

INTERVALI NABAVE Odijela za vozačko osoblje i zaštitare mijenjat će se svake dvije godine, a košulje će se nabavljati jednom godišnje.

KLJUČNE TOČKE NAŠE NOVE SURADNJE

1. Varteks je predložio dizajn službene odjeće, a GPP je to prihvatio uz manje izmjene

2. Suradnja je obostrana, pa Varteks koristi GPP oglasne kanale na tramvajima i online kolovoz / rujan 2019. I 4


Dvije domaće tvrtke treniraju vrhunsku suradnju

ASORTIMAN Uz standardne Varteksove kolekcije odjeće, značajan dio njihova asortimana predstavlja i korporativna odjeća i odjeća specijalne namjene, kao što je slučaj s odjećom za GPP.

163

nove kravate bit će sašivene i isporučene za vozačice i vozače tramvaja i autobusa 5 I kolovoz / rujan 2019.

684 PROMOCIJA Suradnja nije jednostrana, pa je dogovorena i marketinška promocija branda Varteks na tramvaju. A njihovi se oglasi pojavljuju i unutar aplikacije za besplatni internet u vozilima.

3. Bit će isporučeno 149 muških službenih odijela, te ljetnih i zimskih košulja za vozače

različita odjevna predmeta (odijela, košulje i kravate) Varteks će isporučiti GPP-u

4. Bit će isporučeno 14 ženskih službenih odijela, te ljetnih i zimskih košulja za vozačice

SUSRETLJIVOST Varteksovci su visoko stručni i imaju dugogodišnje iskustvo, ali za ovaj posao važna je susretljivost i profesionalnost djelatnika GPP-a. To je dodatno olakšalo cijeli poslovni proces.

5. Bit će isporučeno 8 muških i ženskih odijela, ljetnih i zimskih košulja i kravata za čuvarsko osoblje


KOMBI VOZILA ZA OSOBE S INVALIDITETOM

PRIJEVOZ U 2018.

Prijevoz se ugovara po 45.918 principu danas za sutra 5.131

kilometara je prijeđeno

vožnja je obavljena

Radno je vrijeme formirano prema zahtjevima udruga osoba s invaliditetom

korisnik je prevezen

U prometu su dva kombi vozila, jedno marke Ford, a drugo Mercedes-Benz.

Organizacija je za pet

Za Grad Osijek tvrtka GPP ugovorno obavlja prijevoz osoba s invaliditetom u dva specijalno opremljena kombi vozila. Pravo na prijevoz ostvaruje se dostavljanjem potrebne dokumentacije u nadležni ured Grada Osijeka, a u GPP se dostavlja popis osoba koje prijevoz koriste po potrebi. - Mi ne odlučujemo tko se ima

2.691

pravo voziti, već samo vozimo po odobrenju Grada Osijeka. Radnim danom vožnje se obavljaju od 7 do 22 sata, a vikendom, blagdanima i praznicima dvokratno – od 8 do 12 i od 19 do 22 sata – pojašnjava Stipan Vuković, voditelj poslova Službe prometa koji je zadužen za organizaciju prijevoza osoba s invaliditetom. Radno je vrijeme formirano pre-

VOZAČI

OBUKA Svaka osoba s invaliditetom ima specifične potrebe, pa su vozači ovih vozila prije početka vožnji prošli posebnu dvotjednu obuku kako bi se upoznali s korisnicima i kako bi mogli u potpunosti iskoristiti potencijale vozila.

ma zahtjevima udruga osoba s invaliditetom. U jednoj vožnji mogu se prevesti dvije do tri osobe. Prijevoz se ugovara putem udruga osoba s invaliditetom. Dovoljno je danas za sutra najaviti potrebu za prijevozom. Odnosno, petkom najaviti potrebu za prijevozom vikendom i ponedjeljkom.

KORISNICI

ODREDIŠTA Najčešća odredišta na koja se obavlja prijevoz osoba s invaliditetom su škole, bolnica, radna mjesta, fakulteti, te sportske dvorane. Uglavnom je sve na području Osijeka, ali i do Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Bizovcu. kolovoz / rujan 2019. I 6


FINANCIRANO IZ EU FONDOVA

Osposobljavamo vozače i mentore za vozače tramvaja

BUDUĆI MENTOR

Dio osposobljenih kandidata odmah po završetku obuke zaposlit će se u GPP-u U suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Elektrotehničkom i prometnom školom Osijek - GPP provodi mjeru osposobljavanje nezaposlenih osoba za radno mjesto vozača/vozačice tramvaja. Mjera je financirana iz EU fondova, a nakon osposobljavanja nezaposlena osoba stječe zvanje vozača tramvaja. Osposobljavanje traje šest mjeseci, a svaki mjesec polaznik dobiva naknadu u visini 3.000 kuna plus troškovi prijevoza ukoliko ih ima. Osim toga, HZZ snosi i troškove mentorstva koje isplaćuje poslodavcu, u ovom slučaju GPP-u. - Kroz ovu mjeru za mentoUVJETI ZA NEZAPOSLENE navršena 21 godina položena B kategoriju Srednja stručna sprema(SSS)

re se osposobljava sedam naših vozača tramvaja, dok će 21 nezaposlena osoba proći kroz osposobljavanje za vozača tramvaja. Naši vozači će po završetku osposobljavanja biti instruktori B i H kategorije, odnosno mentori budućim vozačima – pojašnjava Jelena Bobić, rukovoditeljica Službe pravnih, kadrovskih i općih poslova. Dodaje kako su odabrali sedam vozača od kojih će svaki pod mentorskom palicom imati tri polaznika osposobljavanja. Budući mentori trenutno pohađaju predavanja i polažu ispite, a po stjecanju kvalifikacije uz svoj će vozački posao obučavati buduće kolege.

21

polaznik je odabran za osposobljavanje za vozača/vozačicu tramvaja

Ivan Čosić vozač tramvaja

Veselim se jer će nam posao biti dinamičniji Pitali su nas vozače tko bi htio biti mentor. Puno je ljudi odustalo jer nisu u mogućnosti izdvojiti dodatne sate za osposobljavanje uz posao koji rade. Nas sedmero je pristalo. Meni se taj posao čini zanimljivim, a i volim komunicirati s ljudima. Zato se i veselim, jer će mi posao biti dinamičniji. Obuka novih vozača je jedan novi izazov. Na predavanja idemo u Elektrotehničku i prometnu školu, a po završenom osposobljavanju bit ću instruktor vožnje. Svake četiri godine morat ću produžavati svoju licencu kako bih mogao obavljati posao mentora. Imamo sedam predmeta koje pismeno polažemo, te još dva praktična predmeta – odnosno moramo odraditi određenu satnicu vožnje na B kategoriji (automobili) i H kategoriji (tramvaji). Zbog odlazaka na predavanja radimo samo jutarnje i noćne smjene. Malo je naporno, nije mačji kašalj ponovno sjesti u školske klupe, ali se nadam da ćemo svi uspjeti u roku završiti ovu obuku.

Na predavanja odlazimo u poslijepodnevnim satima.

Zainteresirane polaznike pronašao je Hrvatski zavod za zapošljavanje

Osposobljavanje će se provoditi od 26. kolovoza 2019. do 25. veljače 2020. 7 I kolovoz / rujan 2019.

Ključni uvjet za mentora je da i sam vozim tramvaj i da sam položio B kategoriju.

Kad počnem raditi s kandidatima neću više imati vozačku nego samo mentorsku satnicu.


VOZAČ TRAMVAJA IVICA BULJUBAŠIĆ

Ja sam iz “ratne” generacije vozača, kad je posao bio stresniji Među prvima sam počeo voziti noćni tramvaj, to su bila drukčija vremena Već 26 godina Ivica Buljubašić vozi tramvaj. Kaže kako je prva “ratna” generacija vozača tramvaja u GPP-u, te se prisjeća kako su mu upravo te prve godine na radnom mjestu bile poprilično stresne: - Bilo je dosta neugodnih situacija na početku mog radnog staža, od napada na nas vozače, preko razbijanja tramvaja. Raditi sada i u ono vrijeme je stvarno neusporedivo – ističe Ivica. Smatra kako je kultura putnika danas na zavidnom nivou, a vozači su zaštićeni u svakom pogledu. - Među prvima sam počeo voziti noćni tramvaj. Linije su bile vikendom, u noći s petka na subotu i sa subote na nedjelju.

KULTURA Volim svoj posao, raditi s ljudima i komunicirati. Putnici su danas kulturni i pristojni. DANAS Gotovo da više i nema incidenata s putnicima, a takvo ponašanje očekuju i od vozača.

Više od četvrt stoljeća za upravljačem tramvaja

Prisjeća se i većeg incidenta koji je imao prije 20-ak godina. - Vozači tada nisu imali zaštitu, a s nama je u vozilu jedino bio kontrolor. Tako je jedno jutro u Tvrđi u tramvaj ušla veća grupa pijanih maloljetnika i odmah je došlo do

tučnjave između njih. Nismo ni došli do remize, a oni su već uspjeli razlupati tramvaj. Situacija je bila takva da smo kontrolor i ja naprosto morali pobjeći iz tramvaja i zvati policiju. Tek kada je policija stigla, situacija se smirila, ali je šteta na tom tramvaju bila

NOVOST U UREDU ZA IZGUBLJENE STVARI

Nakon čuvanja stvari idu u Policiju ili u dobrotvorne svrhe

Izgubljene stvari najčešće pronalaze vozači

Stvari koje putnici izgube ili ostave u vozilima GPP-a završavaju u Uredu za izgubljene i nađene stvari. - Kako više nemamo prostora za skladištenje izgubljenih stvari po koje nitko ne dolazi, održali smo sastanak s PU Osječko-Baranjskom i

dogovorili novi model postupanja - kaže Vedran Novokmet, voditelj Odjela za opće i pravne poslove. Od jeseni će biti promijenjen i pravilnik, pa će se izgubljene stvari male (do 160 kuna) ili veće vrijednosti (preko 160 kuna), nakon čuvanja kod nas, proslijediti nadležnoj policijskoj postaji ili dobrotvornim ustanovama. kolovoz / rujan 2019. I 8


NAVIKA Linija Višnjevac – Zeleno Polje puno je zahtjevnija, jer je prvenstveno frekvencija putnika veća, a i sama je linija kilometarski duža. Ali sam na to naviknuo.

TRAMVAJSKA RADIONICA ILIJA ANDRIĆ, BRAVAR

OPUŠTENO Linija do Bikare mi je nekako opuštenija, a svakodnevno susrećem iste ljude. Uvijek rado popričam s njima. I ta rutina mi danas nekako posebno odgovara. S kolegama se rado druži kad je slobodan

Kolege me vole jer sam uvijek nasmijan i atmosfera je vesela poveća – prisjeća se Ivica. No, pozitivnih je situacije tijekom godina bilo ipak mnogo više. Više od 20 godina vozio je tramvaj na relaciji Višnjevac – Zeleno Polje, a već neko vrijeme vozi relaciju Bikara – Trg A. Starčevića.

Za stvari velike vrijednosti vlasnici se uglavnom jave ili ih pronađemo po dokumentima.

80%

izgubljenih stvari je male

20%

izgubljenih stvari je velike

vrijednosti

vrijednosti

9 I kolovoz / rujan 2019.

Svinjogojstvo, nogomet i bravarski posao, to je moja životna kombinacija Ilija Andrić u tramvajskoj radionici kao bravar radi već 26 godina. Od 2013. do 2014. radio je kao grupovođa na održavanju pruge i građevinskih objekata, da bi se nakon toga ponovo vratio u radionicu. Kaže kako ga kolege vole jer je uvijek nasmijan, a radna atmosfera u njegovoj smjeni vesela. - Posao nam je organiziran u tri smjene – jutarnja, dnevna i noćna koja je zapravo dežurstvo. Moj svakodnevni posao je servis na kočenju tramvaja – ispitivanje mehaničkih kočenja, elektrokočenja, zaustavnog puta…, kao i skidanje vučnih motora, stavljanje bubnja, novih motora. Posao je raznovrstan, nikada nije dosadno – ističe Ilija, dodajući kako

HOBI Uzgajam svinje i prasce, a svaka slobodna nedjelja rezervirana mi je za nogomet. NOGOMET Izvan posla Ilija je već nekoliko godina angažiran kao predsjenik NK Gibarac ‘95 iz Čepinskih Martinaca. Jedan je od osnivača kluba. Bore se da opstanu u svojoj ligi.

u smjeni radi po jedan bravar i električar. S njim je znanja stjecao i veliki broj učenika na praksi, koje Ilija rado obučava jer voli raditi s ljudima. - Klimatski uvjeti uvelike određuju naš dnevni posao. Ljeti najčešće imamo problema s paknama koje se znaju zapaliti. Zimi imamo problema s vučnim motorima. Kada se kvar dogodi izlazimo na teren, pokušamo riješiti problem na licu mjesta ili došlepamo tramvaj u radionicu. Sitnije kvarove nastojimo riješiti u što kraćem roku kako promet ne bi trpio – pojašnjava.

2

hektara zemlje Ilija obrađuje u slobodno vrijeme


VOZAČ AUTOBUSA DANIJEL EMBERŠIĆ

Vozim novi autobus, u odnosu na vožnju starih to je “pjesma” od posla Oduvijek volim voziti i nije mi teško komunicirati s građanima Kolega Danijel Emberšić za vozača autobusa se odlučio prekvalificirati nakon 18-godišnje policijske karijere. S nama je sad već četiri mjeseca. - U prometu sam sedam sati dnevno, a koncentracija i strpljenje presudni su za naš posao. Izuzetno sam zadovoljan odnosom rukovodećeg kadra, budući da se o nama vozačima vodi briga da imamo slobodnih dana, odnosno dovoljno slobodnog vremena za odmor u tjednu. Meni je u početku bilo nevjerojatno da kad dođem s posla nitko me ne zove i ne uznemirava, jer svoje sam radno vrijeme odradio. Osim toga, u firmi su uvijek dva do tri rezervna vozača, ukoliko se netko ne osjeća dobro dovoljno je obratiti se šefu i zamjena je odmah tu

PUTNICI Kažu mi kolege da putnici znaju prigovarati za sitnice, ali ja se s tim još nisam susreo. PITANJA U početku sam imao puno pitanja, ali sve s može odraditi uz potporu kolega i šefova.

Mjesec dana vozi na istoj liniji kroz tri smjene

– kaže Danijel. Godinama je kao policijski službenik bio u svakodnevnom kontaktu s ljudima, pa mu odluka o prekvalifikaciji za vozača gradskog autobusa nije bila teška. Kad je spojio ljubav prema vožnji i komunikaciji, posao vozača bio je

pun pogodak. - U policiji sam bio rastrgan na stotinu strana, radno vrijeme mi je sve manje odgovaralo, jer sam se gotovo svakodnevno morao i nakon posla vraćati na posao. Uglavnom, otkako radim u GPP-u preporodio sam se – zadovoljno

RADOVI U GUNDULIĆEVOJ PREUSMJERENE AUTOBUSNE LINIJE LINIJA 1: VIJENAC PETROVE GORE (KANIŽLIĆEVA) – JUG II – VIJENAC PETROVE GORE iz smjera Juga II: Ulica Ivana Gundulića - Dubrovačka ulica - Ulica Izidora Kršnjavog - Sljemenska ulica i dalje prema ustaljenoj trasi linije. iz smjera Kanižlićeve ulice: Ulica Andrije Hebranga – Dubrovačka ulica - Ulica Ivana Gundulića i dalje prema ustaljenoj trasi linije. LINIJA 1: VIJENAC PETROVE GORE – JUG II – VIJENAC PETROVE GORE iz smjera Juga II: Ulica Ivana Gundulića - Dubrovačka ulica - Ulica Izidora Kršnjavog - Sljemenska ulica i dalje prema ustaljenoj trasi linije. iz smjera VPG: Sljemenska ulica - Ulica Izidora Kršnjavog – Dubrovačka ulica – Ulica Ivana Gundulića i dalje prema ustaljenoj trasi linije.

LINIJA 5: JOSIPOVACBIJELO BRDO iz smjera Josipovca: Sljemenska ulica Ulica Izidora Kršnjavog – Dubrovačka ulica – Ulica Ivana Gundulića i dalje prema ustaljenoj trasi linije. iz smjera Bijelo Brdo: Ulica Ivana Gundulića - Dubrovačka ulica - Ulica Izidora Kršnjavog - Sljemenska ulica i dalje prema ustaljenoj trasi linije.

LINIJA 10: UL. HR. REPUBLIE – SVILAJSKA – UL. HR. REPUBLIKE iz smjera Svilajske: Sljemenska ulica - Ulica Izidora Kršnjavog – Dubrovačka ulica – Ulica Ivana Gundulića i dalje prema ustaljenoj trasi linije. iz smjera Ul. Hr. Republike: Ulica Ivana Gundulića - Dubrovačka ulica - Ulica Izidora Kršnjavog - Sljemenska ulica i dalje prema ustaljenoj trasi linije. kolovoz / rujan 2019. I 10


UGODNO Putnicima je jako ugodna vožnja u novim autobusima, posebno sad po vrućinama. A nama vozačima također je puno lakše pod klimom voziti sedam sati.

AUTO RADIONICA DEJAN VUKAŠINOVIĆ, ELEKTRIČAR

KOMENTARI Čujem putnike kako komentiraju da ne bi prigovarali i kad bi se cijena vozne karte povećala jer se sada voze u klimatiziranim i udobnim vozilima. Kod većih kvarova autobuse šlepamo u radionicu

Meni je svaki dan drukčiji jer nikada nije u pitanju isti kvar govori Danijel. Priča i kako su putnici naviknuli na visoku razinu usluge, od odnosa vozača, kontrolora i drugog osoblja prema njima, do vožnje u novim, klimatiziranim autobusima. - Nisam imao neugodnosti. Putnici su oduševljeni. Posebna regulacija prometa vrijedi od 17. lipnja 2019.

STAJALIŠTA

UKIDAJU SE dva autobusna stajališta u ulici Ivana Gundulića na kbr. 168 i 99. UVODE SE dva privremena autobusna stajališta u Ulici Andrije Hebranga na kbr. 34 i 43. i dva privremena stajalište u Ulici Izidora Kršnjavog kod vrtića Potočnica i na kbr. 24. 11 I kolovoz / rujan 2019.

Ako se dogodi da u smjeni i nemamo neki kvar, posla uvijek ima Nakon dvije godine, koje je u tvrtki proveo na stručnom osposobljavanju, električar Dejan Vukašinović sada je gotovo jednako toliko i zaposlenik GPP-a. Razlikuje ljetne i zimske zahtjeve posla. - Zimi su to najčešće kvarovi na grijanju, a ljeti na klima uređajima, te alternatorima. Po pitanju struje u autobusima također ima raznih kvarova. Posao je dinamičan i svaki je dan drugačiji jer nikada nije isti kvar u pitanju – ističe. Radi u smjenama, a u svakoj je uvijek po jedan električar, mehaničar i bravar. Tri su smjene, s tim da je treća, odnosno noćna, ustvari dežurstvo. - Odlično surađujemo i stvarno smo dobra ekipa. Smjene se izmjenjuju po tjednima, a lako

SURADNJA S kolegama iz radionice odlično surađujem, slažemo se i ponekad privatno družimo. KOLEGE Dobar smo kolektiv, s nekoliko kolega družim se i privatno. Dobro se slažemo i odlično funkcioniramo na poslu. Meni je to jako bitno.

se dogovorimo ukoliko netko od nas treba zamjenu. Kaže kako im je posao, dolaskom novih autobusa, uvelike olakšan. Ali i dalje na ulicama prometuje tek 12 novih vozila i čak 30 starih. - I kad nema kvarova mora se pregledati ulje, remenje, svjetla, signalizacija. To nam je taj redovni opis posla i tako ovdje funkcioniramo. Svatko ima svoje zadatke, a kada se dogodi kvar tada izlazimo i na intervencije. Vozač kontaktira prometnika koji nas potom šalje na teren.

75%

kvarova na autobusima popravimo na terenu, da mogu nastaviti voziti


PRVA PRUGA KONCESIJA Ugovor između Gradske uprave Osijeka i Osječkog d. d. za konjsku željeznicu o uvođenju konjskog tramvaja sklopljen je u lipnju 1883. Tvrtka je tako dobila koncesiju za gradnju pruge od Gornjeg grada, kroz Tvrđu, do Donjeg grada. U PROMETU Izgrađena pruga bila je jednokolosiječna, s mimoilaznicama na važnijim stajalištima. Novi tramvaji koje su vukli konji počeli su prometovati 10. rujna 1884.

Radovi na izgradnji prve pruge u današnjoj Strossmayerovoj ulici

VEČERA SA SELIGMANOM

!

Kraj lipnja i početak srpnja obilježila je Facebook i Instagram akcija u kojoj se trebalo pohvaliti fotkom s produženom dvomjesečnom studentskom butrom.

!

Uz fotku je trebalo tagirati #gpp4robi i već ste bili u mogućnosti osvojiti večeru s gimnastičarom Robertom Seligmanom u restoranu Crna svinja.

Večeru je osvojio Antun Ivanković. Čestitamo!

MARKETINŠKA SURADNJA

Poklon za studente Korisnici Studentske i Opće kartice koji su u razdoblju od 26. lipnja do 5. srpnja 2019. kupili dvomjesečnu voznu kartu (za srpanj i kolovoz 2019.) nagrađeni su četverostrukim pakiranjem (4pack) energetskog napitka Hell. Mnogi su korisnici bili iskreno dirnuti tom osvježavajućom nagradom za ljetnu vjernost, pa se odmah kod kupnje raspitivali hoće li tako biti i iduće godine.

Poklon pakiranja Hella dijeljena su kupcima kartica na GPPovim prodajnim mjestima u Cara Hadrijana 1, u Pothodniku i na Gajevom trgu.

IZDAVAČ: Gradski prijevoz putnika d.o.o.; ČLAN UPRAVE - DIREKTOR: mr.sc. Mario Šapina, dipl.oec.; UREĐUJE: Marketing GPP-a; IZVRŠNA PRODUKCIJA: Kulen vizija media intelligence

Bilo je iskrenog oduševljenja

Profile for Gradski prijevoz putnika

Gradski prijevoz putnika - kolovoz / rujan 2019.  

Gradski prijevoz putnika - kolovoz / rujan 2019.  

Advertisement