Page 1

Revija GRADSKI PRIJEVOZ PUTNIKA OSIJEK

travanj / svibanj 2019.

broj 13

VELIKI TJEDAN

Veliki interes za Uskrsni tramvaj 135 GODINA TRAMVAJA

Najstariji tramvajski prijevoz u Hrvatskoj

NAJSTARIJI PUTNIK

Marko Vučković (96)

Treba razmišljati o širenju tramvajske mreže


LJUDSKI FAKTOR

STEVO MALINOVIĆ

voditelj Službe za održavanje autobusa

Učinjena je velika šteta za naštu tvrtku - Zbog nečije nepažnje ili namjere nanesena je velika šteta GPP-u. Tolika je razlika između spremnika u koji ide gorivo i spremnika u koji se sipa Ad Blue, da je teško objasniti kako je do toga došlo. Svi djelatnici su upozoreni, a pojedinci će snositi sankcije. Prijava je podnesena DORH-u, pa se nadam da će se uskoro otkriti počinitelj. Nakon ovog događaja, na spremnike goriva postavljene su dodatne bravice i ključevi su dostupni samo onima koji ulijevaju gorivo, tako da se ovakve stvari u budućnosti neće moći događati. Do sada nismo imali takvih slučajeva jer nismo imali autobuse sa Euro 6 motorima koji zahtijevaju dolijevanje Ad Blue.

NEVEN KOLARIK

NEBOJŠA DMITROVIĆ

Nadam se da će istraga otkriti počinitelja

Ne znamo je li bilo slučajno ili namjerno

- Na autobusu je izvršen kompletan popravak. Zvi zaposleni u radionici upoznati su s ovim događajem, no još se uvijek ne zna tko je krivac. Vodi se istraga i nadam se kako će se u konačnici otkriti počinitelj. Na novim se autobusima nalaze dva odvojena spremnika – ovaj za ulijevanje AD Blue i spremnik za gorivo koji je sada pod ključem, pa se ovakvi slučajevi više neće događati.

- Još uvijek ne znamo je li se ta situacija dogodila slučajno ili namjerno. Postupak za utvrđivanje činjenica je u tijeku. Imamo neke okvirne datume kada je šteta mogla biti prouzročena, no istraga će utvrditi i datum i doći do krivca. Sve osobe koje su u doticaju sa sredstvom Ad Blue upozorene su i upoznate čemu to sredstvo služi. No, propust se ipak dogodio iako su svi to znali od početka.

poslovođa za održavanje autobusa

rukovoditelj Sektora tehničkih poslova

travanj / svibanj 2019. I 2


FOKUS Greška je otkrivena tijekom pregleda kod oko 5.000 prijeđenih kilometara

Slučaj pokvarenog novog autobusa Prilikom elektroničke dijagnostike, sredinom veljače, kod jednog je od novih autobusa uočena greška na ubrizgavanju goriva. Daljnjim pregledom utvrđeno je da se radi o greški koju je prouzročio ljudski faktor, odnosno da je u spremnik goriva utočeno sredstvo Ad Blue, koje se inače toči u posebni spremnik. Ad Blue se koristi kod autobusa najnovije generacije i služi za bolje sagorijevanje čestica u ispušnom sustavu. Kvar je prouzročen u GPP-u, a trenutno se obavljaju istražne radnje koje uključuju DORH i ostale nadležne institucije, te će počinitelj snositi konsekvence i trošak popravka, sukladno važećim pravilnicima. ZADRŽANA SU SVA ORIGINALNA JAMSTVA PROIZVOĐAČA Otkrivena oštećenja su otklonjena i zamijenjeni su svi potrebni dijelovi na kojima su se posljedično mogla pojaviti oštećenja, sve sa svrhom da se zadrže tvornička jamstva. Naknadna testiranja autobusa na kojemu je uočena greška omogućila su zadržavanje tvorničkog jamstva. Tako da je svih 12 novih autobusa i dalje zaštićeno jamstvom proizvođača. 3 I travanj / svibanj 2019.

mr.sc. Mario Šapina, dipl.oec. direktor Gradskog prijevoza putnika

Ne gubimo na tempu kod velikih projekata, kreće i priča o novim tramvajima Trenutno se radi na dokumentaciji o javnoj nabavi za građevinske radove modernizacije tramvajske pruge i stajališta Provedeno javno nadmetanje za projekt upravljanja modernizacijom javnog gradskog prijevoza do sada je dva puta poništeno uslijed žalbe kandidata koji nije odabran. Poštujemo odluke nadležnih instanci i žalbe riješavamo u skladu s njihovim uputama, ali vrijeme prolazi. Paralelno radimo na savjetovanju sa zainteresiranima za obavljanje poslova nadzora modernizacije i ovih ćemo dana objaviti dokumentaciju o nabavi na Elektroničkom oglasniku javne nabave. Kako ne bismo gubili na tempu kod tako velikih projekata, trenutno u Ministarstvu mora, prometa i infrastrkuture intenzivno razgovaramo o raspoloživim bespovratnim sredstvima za nabavku novih tramvaja i pripremamo se za projekt nove remize. Također, u međuvremenu smo se uključili i u razvoj mini projekta kroz koji se razmatra i uvođenje elek-

tričnih autobusa u javni gradski prijevoz. U tvrtki su završeni kolektivni pregovori i izrađen je novi pravilnik, a radi se i na novoj sistematizaciji radnih mjesta u cilju uspješnijih internih procesa i povećanja učinkovitosti postojećih radnika. A u skladu s kolektivnim ugovorom isplaćena je Uskrsnica i dar u naravi. Sve kako je dogovoreno i sve bez poteškoća u redovitom poslovanju.

1.100

kuna isplaćeno je zaposlenicima ukupno za Uskrsnicu (800 kuna u gotovini) i dar u naravi (300 kuna, bon)

RADOVI Pred nama je raspis natječaja za radove na modernizaciji tramvajske pruge i ispravljačkih stanica vrijedne 183 milijuna kuna.


USKRSNI TRAMVAJ

PISMO KOLEGAMA Evo zašto je važno da od naknade za prijevoz kupite GPP-ovu Butru Djeca su uvijek fascinirana koloritom

SURADNJA: GPP I UNIKOM

Ulovi Uskrsni tramvaj na tramvajskoj liniji br. 1 Nakon što su djeca i roditelji tijekom Velikog tjedna uspješno lovili Uskrsni tramvaj na tramvajskoj liniji br. 1 - u subotu, 20. travnja na Trgu Ante Starčevića su mogli sudjelovati u tradicionalnoj manifestaciji “Najveće uskrsno gnijezdo”. U tramvaju ih je dočekala zabavna predstava i ekipa za animaciju. A zahvaljujući partneru, Unikomu, organizirana je i “Potraga za pisanicama” koja ih je odvela u obiteljski posjet osječkom Zoo vrtu. Sve perfektno.

O gradonačelnikovoj inicijativi da se zaposlenima u tvrtkama gradskog sustava osiguraju Butre Dragi kolege, sigurno ste već upoznati sa značajnim projektima obnove javnog gradskog prijevoza u Osijeku koji se financiraju sredstvima iz fondova Europske Unije, a mogli ste se već i voziti u nekom od 12 novih autobusa. Kako bi GPP i Grad Osijek uopće mogli prijaviti projekte obnove javnog prijevoza i zatražiti financiranje iz Europske unije, mora postojati pretpostavka da građani redovito koriste gradski prijevoz. Međutim, smanjenje broja stanovnika grada i manja mobil-

nost stanovnika iz prigradskih naselja - doveli su i do smanjenja broja putnika u javnom prijevozu, a to izravno utječe i na izvjesnost osiguranja sredstava za modernizaciju. Upravo je taj uvjet bio dodatni poticaj i razlog da zaposlenici gradskih tvrtki budu primjer ostalima (građanima i tvrtkama) i redovitom kupovinom godišnjih karata nama i našim budućim generacijama osiguraju investicije u novi, sigurniji i udobniji javni prijevoz, koji će biti na razini najmodernijih europskih standarda.

DOJAM Iako je u nekim gradskim tvrtkama stvoren dojam da se radi o smanjenju stečenih prava, slika je zapravo puno šira i značajnija ne samo za GPP-ove zaposlenike i kolege iz gradskog sustva već za sve građane. Proljetno veselje započinje u tramvaju

LOGIKA VLASNIKA BUTRE

Nema bolje zabave u gradu

BOGATO Ulaznica za vožnju Uskrsnim tramvajem stajala je 13 kuna, a uključivala je i prigodne poklone za djecu: kinder jaja, ledene čajeve i dječje ulaznice za Zoo vrt.

1. Tramvajske i autobusne linije u gradu učinkovito su razrađene i sustav ima kvalitetan red voženje

2. Nema potrebe gubiti vrijeme na traženje i trošiti novac za plaćanje parkirališnog mjesta za automobil travanj / svibanj 2019. I 4


Vožnja u novim autobusima dobar je uvid u novi standard javnog prijevoza

500 NISKA CIJENA Veći broj prodanih godišnjih Butri, osigurava našoj i Vašoj djeci, roditeljima, prijateljima i kolegama, najniže cijene povlaštenih karata za javni prijevoz u cijeloj Hrvatskoj.

1%

povećanja broja putnika godišnje već nam osigurava uvjet za financiranje modernizacije iz fondova EU 5 I travanj / svibanj 2019.

ALAT ZA BUDUĆNOST Butra u Vašem džepu nije pomoć kolegama iz GPP-a (usput, svi mi već godinama imamo i koristimo Butre) nego alat da budućim generacijam osiguramo moderan udoban i precizan gradski prijevoz.

3. U slučaju prometnih gužvi vozila gradskog prijevoza idealno su rješnje za brzi transfer

novih godišnjih Butri je zapravo 6.000 mjesečnih karata ili 288.000 vožnji godišnje, samo radnim danom, na posao i s posla

4. Godišnje Butre i mobilna aplikacija za plaćanje prijevoza olakšavaju putniku i ubrzavaju sustav

PRIMJER Velike investicije u modernizaciju gradskog prijevoza iz EU fondova temelje se na obvezi povećanja broja putnika, a zaposlenici gradskog sustava kao korisnici Butri tu mogu dati najbolji primjer.

5. Više korisnika gradskog prijevoza osigurava svim putnicima nižu cijenu vozne karte


SLAVIMO 135 GODINA OSJEČKOG TRAMVAJA

Najstariji tramvajski prijevoz u Hrvatskoj Osijek je jedan od najmanjih gradova u svijetu koji ima organizirani tramvajski prijevoz U Osijeku koji je tada brojio nešto više od 18.000 stanovnika tramvajski prijevoz je službeno pušten u promet 10. rujna 1884. Ta vrsta gradskog prijevoza organizirana je temeljem ugovora o koncesiji koji je 27. lipnja 1884. potpisan između Grada Osijeka i tvrtke Osječko d.d. za konjsku željeznicu. Koncesija je izdana na 65 godina, a uključivala je i dopuštenje za gradnju tramvajske pruge, remize za tramvajska kola i staja za konje. Pruga je bila jednokolosječna, s mimoilaznicama i išla je od kapelice Sv. Roka do Trga bana Jelačića. Građani su bili oduševljeni, a tramvaji su postali atrakcija. U početku je pritisak građana bio

Prozori su se nekad otvarali samo na jednoj strani

takav da mnogi danima nisu uspijevali doći na red za vožnju nego im je preostajalo samo gledati kako se drugi voze. Prve inicijative za elektrifikaciju tramvaja krenule su već 1898. ali je zbog različitih problema projekt završen tek 12. prosinca 1926. kroz poduzeće Gradska munjara (Gradski električni tramvaj), kada je uveden i dvokolosječni promet. PRVI TRAMVAJ 16 sjedala imala su svaka kola 5 metara bila su duga svaka kola 7,5 km/h bila je brzina vožnje 2 službene osobe u kolima (kočijaš i kondukter)

Tramvaji su promijenili Osijek

Nakon elektrifikacije ukinuta je dionica pruge kroz Tvrđu. NAGRADE Pripremamo nagrade za najstarijeg putnika, te učenika, studenta i radnika koji su se najviše vozili, i putnika koji najduže ima godišnju kartu.

OSJEČKI FERIVI POLUMARATON Organizatori ovogodišnjeg jubilarnog 15. najbrojnijeg i najvećeg polumaratona istočno od Zagreba - za sudionike su organizirali zanimljivi program potpore tijekom trčanja. Na dionici kroz Strossmayerovu ulicu trkače je pratio i tramvaj s posebnim otvorenim kolima na kojima je uživo svirao glazbeni sastav. Događaj za pamćenje.

Glazbeni tramvaj za trkače

PAN IDEJA Tramvajska pratnja trkača s glasnom glazbenom podrškom je osječka specifičnost. travanj / svibanj 2019. I 6

PARTY

Challen sada ne će održ


MARKO VUČKOVIĆ (96), NAJSTARIJI PUTNIK

Sjećam se da je nekada u vozilima bila veća gužva Mlađi mi se uglavnom ustanu i oslobode mjesto, ali ima i onih koji samo okrenu glavu

PRVA PRUGA Kapelica Sv. Roka (Gornji grad) - Glavni trg - Kapucinska ulica - gornjogradski drvored - Tvrđa - donjogradski drvored - današnji Trg bana J. Jelačića. Okretište je bilo kod današnjeg Dječjeg kazališta.

Vitalni 96-godišnji Marko Vučković od 2009. je vlasnik Butre i podjednako se vozi autobusima i tramvajima. - Živim na Trgu slobode, pa mi je sve relativno blizu. Ali kad idem do bolnice na neki pregled ili do groblja, onda se vozim autobusom ili tramvajem. Jako mi se sviđaju ovi novi autobusi - kaže Marko. Kultura putnika je, objašnjava, uglavnom na zavidnoj razini, a puno je mladih ljudi koji mu se odmah ustaju i oslobode sjedeće mjesto kad je u vozilima gužva. - Ipak, još uvijek ima i onih koji skrenu pogled i ne žele se ustati. Na sreću, takvih je malo, pa problema s mjestom nikada nemam.

NNONIAN CHALLENGE

Y Festival ekstremnog sporta i lude zabave, Pannonian nge i ove godine će imati svoj tramvaj koji će kao i uvijek do eumorno podizati viljivost njihovih programa. Tradicionalno žati i svoj Tramvaj party zadnje subote u svibnju. 7 I travanj / svibanj 2019.

Jako zadovoljan gradskim prijevozom

Uslugom GPP-a jako je zadovoljan, no ima jednu želju: - Volio bih kada bi Grad razmislio o proširenju tramvajske pruge do Centralnog groblja. To bi nama, koji često odlazimo na to groblje, puno olakšalo. Sada idem autobusom, no ta linija ne vozi često – poručuje Marko.

Nisam vam ja zahtjevan, važno je da stignem na odredište i obavim ono što moram.

U Gradu treba razmišljati o daljnjem proširenju tramvajske pruge.

EPSO

PUCAČI Sudionici Europskog prvenstva u streljaštvu, koje je u drugoj polovici ožujka održano u Osijeku, na treninge i natjecanja su se vozili autobusima GPP-a. Na programu su bile samo discipline gađanja zračnom puškom, pa se sve odvijalo u dvorani Gradski vrt.


VOZAČ TRAMVAJA DAVOR SLOBOĐANAC

Kad putnik nije dobre volje ja se našalim i izmamim osmijeh Majka mi je 30 godina radila kao vozačica tramvaja i zapravo cijeli život živim s ovim poslom Kolega Davor Slobođanac u GPP je stigao 2007. i u početku vozio autobus, a 2010. se prekvalificirao za vozača tramvaja. Dvije godine kasnije opet je sjeo za upravljač autobus, a onda je nedavno igrom slučaja opet prešao u tramvaj. - Podjednako mi je drago voziti i autobus i tramvaj. Moja je majka radila u Gradskom prijevozu putnika kao vozačica tramvaja 30 godina. Tako da cijeli svoj život živim s tom tvrtkom, od te tvrtke i za tu tvrtku - priča Davor.

KULTURA Ne sjećam se da sam u zadnjih nekoliko godina morao nekoga vratiti da poništi kartu. OČEKIVANJA Radujem se novim niskopodnim tramvajima. Čovjek se uvijek raduje nečem boljem.

Stariji putnici uvijek pozdravljaju

Još od 1984., kaže, gledajući vozače i vozeći se s njima, maštao je postati vozač. Tako je i završio školu za profesionalnog vozača u EMŠC-u. I ispunio mu se san. - Konstantno komuniciram s putnicima. Ljudi me često pozdravljaju. Kad sam počeo raditi vozio sam liniju Jug 2 – Bolnica. I kad se danas poja-

vim na to liniji, što je rijetkost, ljudi me prepoznaju i kažu da me nisu vidjeli godinama. Pamti anegdotu od Uskrsnog ponedjeljka prije nekoliko godina. Na jednoj autobusnoj stanici prepoznale su ga bakice i ostavile mu vrećice s darovima. - Supruga je čak morala dolaziti autom po te darove jer

NOVI NAČIN PLAĆANJA SMARTICE Telekom operater A1 u suradnji s MasterCardom kreće u kampanju promocije plaćanja digitalne prijevozne karte u aplikaciji Smartica putem MasterCard ili Maestro kartice. U promotivnom razdoblju svaki putnik koji na taj način kupi kartu za vožnju tramvajem ili autobusom GPP-a u Osijeku - kartu će platiti čak 50% povoljnije.

Vrijeme novih mogućnosti travanj / svibanj 2019. I 8


STRPLJENJE Za ovaj posao treba imati strpljenja i razumijevanja te se treba znati ispričati i smiriti putnike kada se dogodi neka neočekivana situacija.

TRAMVAJSKA RADIONICA DRAŽEN BALENTOVIĆ, ELEKTRIČAR

ISKUSTVO Na liniji Jug 2 jednom je bila takva gužva da nisu svi putnici stali u autobus. I jedan mi je čovjek na stanici nešto opsovao. Svaki put poslije toga uvijek me lijepo pozdravi.

Kao kuglač se natječe svugdje po Slavoniji

Na novim tramvajima neće biti toliko problema s elektronikom više nisam imao mjesta u kabini za njih. Bilo je čokolade, vina, kave, ma svega. Ljudi su zaista divni. I taj je osjećaj poštovanja uzajaman. Ljudi, kaže, cijene kad vozač pogleda jel netko kasni, pa pričeka nekoliko trenutaka ili pomogne starijoj osobi ili ljudima s djecom u kolicima. I uvijek šalom izmami osmijeh.

ISPLATI SE Budućnost je stigla. Digitalna karta je znatno povoljnija u promotivnom razdoblju.

9 I travanj / svibanj 2019.

Kad sam se zaposlio za par godina sam počeo i kuglati u KK Tramvaj Kompletan dosadašnji radni staž kolega Dražen Balentović (50) proveo je u GPP-u. Kaže da ga je zapravo otac, po zanimanju majstor bravar, usmjerio u na ovaj zanat. - Radim u svim smjenama, no najčešće sam u prvoj. Tri tjedna radim u prvoj, potom tjedan u drugoj pa tjedan u trećoj smjeni. U GPP-u je zaposleno pet električara - priča Dražen. Najviše posla, kaže, ima u prvoj smjeni. Otklanjaju se kvarovi na tramvajima, a ako slučajno dođe do neke intervencije posao se ostavlja sa strane i odlazi se na intervenciju. - Popravljaš ono što možeš popraviti, npr. ako se neko svjetlo pokvari ili slično. Vjeruje da će dolaskom no-

NAPOR Naš je posao s godinama naporniji. Dok smo bili mladi, sve je bila pjesma. ULOGA VODE Češći su kvarovi tijekom kiše i lošeg vremena. Poznato je da električni tramvaji baš ne vole vodu i može se reći da se češće kvare tijekom hladnijih godišnjih doba.

vih tramvaja opseg posla ostati isti. - Samo vjerujem da se elektronika neće toliko često kvariti. Standardni poslovi, kao što je npr. mijenjanje motora će ostati isti, vjerujem. S kolegama izvrsno surađuje i druži se izvan posla. I rado jedni drugima uskaču u pomoć u privatnom životu. - U slobodno vrijeme aktivan sam u našem kuglačkom klubu Tramvaj. Kuglam već 25 godina. Kao ekipa smo osvajali medalje različitoga sjaja. Također smo sudjelovali na turnirima i pojedinačno te smo osvajali zlatne i srebrne medalje.

28

godina radi u GPP-u kao serviser tramvaja


VOZAČ AUTOBUSA BOJAN DRAŽIĆ

Ovo je dosta naporan posao, nije da samo sjediš i voziš Vozači se u jutarnjoj smjeni ustaju prije 3,00 sata jer autobus kreće iz remize u 3,30 a vozač mora biti tamo 15 minuta prije

OPUŠTANJE U slobodno vrijeme opuštam se u obiteljskom okruženju ili odlaskom na fitness.

U GPP-u kolega Bojan Dražić (41) radi već gotovo 13 godina i kaže da je još kao dječak želio postati vozač autobusa. - Oduvijek sam volio ovaj posao i nadao sam mu se. Roditelji me nisu nagovarali - kaže Bojan. Ranije je vozio na liniji Ivanovac – Tvrđavica, a odnedavno vozi liniju Jug 2.

PROBLEM U starim autobusima vozači nikada nisu znali koja je temperatura u dijelu za putnike.

Sad je sve bolje

- Ima putnika koji me prepoznaju i komuniciraju, pozdrave me i kratko popričaju. Do sada nisam imao nikakvih neugodnih iskustava i nadam se da ni neću. A ugodnih je iskustava bilo. Uvijek ima pristojnih i dobrih ljudi. Posao vozača autobusa odvija se u tri smjene (ujutro, popodne i navečer), a smjena

traje tjedan dana. - Nekako mi je najdraže kad radim jutarnju i večernju smjenu. Popodnevna smjena je od 10 do 18 sati, a posebno teško je bilo voziti u toj smjeni dok nije bilo ovih novih autobusa. Stari su bili bez klime i preko ljeta je bio pakao. Jutarnja i večernja smjena su dobre jer još ostane vremena

TURISTIČKI OBILAZAK TRAMVAJEM Grupa njemačkih turista iz Berlina, koja je u grad došla posredstvom agencije Pointers, oduševljeno se provozala tramvajem od remize, pa kroz središte grada i dalje na zapad u Višnjevac, te su vožnju završili kod Tvrđe. U pratnji su imali i turističkog vodiča koji im je tijekom vožnje predstavio Osijek kroz priče o fasadama, parkovima i najpoznatijim građanima. Mahom je bila riječ o umirovljenicima koji su pažljivo slušali i kasnije nisu mogli skrivati snažne dojmove. Bravo za ideju.

Tramvajem kroz povijest grada

travanj / svibanj 2019. I 10


KOLEGE Suradnja među kolegama je jako dobra. Žao mi je što nemam vremena sudjelovati u sportskim aktivnostima tvrtke, ali znam da ima kolega koji idu na košarku i nogomet.

AUTO RADIONICA STEVICA ANĐAL, VULKANIZER

KOMFOR Novi autobusi mnogo su udobniji i lakši za vožnju. I klimatizirani su. Prije je ljeti bilo teško i vozačima i putnicima, a sad su i jedni i drugi oduševljeni novim komforom. da se iskoristi dan, prije ili poslije posla. Kaže i da je riječ o fizički napornom poslu. - Nije kao što ljudi misle da mi samo sjedimo i vozimo. Vozači moraju paziti na stanje na cesti, misliti na putnike i druge. Kada se radi jutarnja smjena, vozač mora biti odmoran i naspavan kako ne bi ugrozio putnike i druge vozače. Kultura putnika je na visokoj razini i danas gotovo da nema švercanja. I svi prihvaćaju da se ulazi na prednja vrata.

Vožnju tramvajem s turističkim vodičem njemački su turisti doživjeli kao pun pogodak.

11 I travanj / svibanj 2019.

Ostvarila mi se želja iz djetinjstva

Završio sam za tokara, ali potpuno sam se ostvario kao vulkanizer Uvijek sam se vrtio oko automobila, motora i majstora koji su na njima radili Od malena je, kaže, volio biti u blizini automobila i nešto “šarafati”. Kolega Stevica Anđal (37) u GPP-u radi od rujna prošle godine kao vulkanizer iako je zapravo završio školu za tokara. - Isprva sam htio upisati školu za automehaničara, ali me otac usmjerio za tokara. Prihvatio sam i završio, ali nikad nisam volio raditi kao tokar, već sam se uvijek muvao oko automobila ili kamiona te pomagao gdje je zatrebalo priča Stevica. I onda je na prethodnom radnom mjestu naprosto zamijenio vulkanizera koji je otišao u mirovinu i od tada uspješno radi posao vulkanizera.

- Mislim da mogu reći da mi se djelomično ostvarila nekakva želja iz djetinjstva. Trenutno radi samo u prvoj smjeni i eventualno po potrebi. - Prva smjena traje od 6,00 do 14,00 sati. Kada dođemo u firmu, šef nam podijeli posao i kaže tko što treba raditi. Zatim se popije kava i kreće se raditi. Posao se radi dok se ne završi. Objašnjava i da se nije promijenio opseg posla dolaskom novih autobusa. - Radi se onoliko koliko se i ranije radilo. Razdoblje u kojemu je naš opseg posla povećan je krajem zime i krajem ljeta kada na autobusima obavljamo zamjenu ljetnih u zimske gume i obrnuto. No posla uvijek ima.

20

osoba radi u auto radionici, u tri smjene

PECAM U slobodno vrijeme od posla se opuštam pecanjem i druženjem s obitelji. ATMOSFERA Budući da sam novi u GPP-u, trenutno se s kolegama ne družim izvan posla. No, suradnja na poslu je izvrsna. Ako zatreba pomoć ili slično, svi su pri ruci.


MUNJOVOZ PROMJENA Konjski je tramvaj u Osijeku zamijenjen električnim, odnosno munjovozom, 12. prosinca 1926. Prethodno je konjski tramvaj jednotračnom gradskom linijom vozio punih 42 godine. U novim uvjetima bio je prespor.

Na stanici kod željezničkog kolodvora

PRVE ŠKODE Prve električne tramvaje koji su vozili u Osijeku proizvela je Škoda. Bilo je šest takvih tramvajskih kola, a novom gradskom prijevozu prethodila je izgradnja nove pruge i elektrifikacija cijele trase.

DUBROVAČKO SVEUČILIŠTE

!

Prednosti oglašavanja na velikim površinama naših autobusa i tramvaja prepoznali su marketingaši Dubrovačkog sveučilišta.

!

U sklopu kampanje “Ciljaj više” Osječani pouzdano dolaze u konkretan kontakt s ponudom za studiranje na jugu Hrvatske.

U SURADNJI S VARTEKSOM

Nova službena odjeća U namjeri uvezivanja ponude domaće industrije i javnoga prijevoza, GPP trenutno definira novi oblik suradnje s tekstilnom industrijom Varteks iz Varaždina. U skladu s razvojnim fazama GPP-a, koje su definirane megaprojektom preporoda javnog gradskog prijevoza, mijenjat će se i identitet tvrtke, pa logično i službena odjeća vozačica i vozača koji su ogledalo kvalitete usluge.

Vozačice i vozači tramvaja i autobusa imat će novu službenu odjeću visoke kvalitete. To će kod putnika utjecati na razvoj novih pozitivnih dojmova.

IZDAVAČ: Gradski prijevoz putnika d.o.o.; ČLAN UPRAVE - DIREKTOR: mr.sc. Mario Šapina, dipl.oec.; UREĐUJE: Marketing GPP-a; IZVRŠNA PRODUKCIJA: Kulen vizija media intelligence

Modabus u Osijeku

Profile for Gradski prijevoz putnika

Gradski prijevoz putnika - travanj / svibanj 2019.  

Gradski prijevoz putnika - travanj / svibanj 2019.  

Advertisement