Page 1

Revija GRADSKI PRIJEVOZ PUTNIKA OSIJEK

travanj / svibanj 2018.

ZAVR ŠNA FAZA

U svibnju konačna odluka o novim autobusima koji će na ulice stići do jeseni

Trendovi u interijerima suvremenih niskopodnih autobusa u gradskom prijevozu

broj 7.


Kamion s dizalicom koji povremeno intervenira na kontaktnoj mreži

PODSJETNIK

Preusmjerenje autobusne linije

Aktivacija nove prijevozne kartice

Od 16. 04. do 09. 06. 2018. zbog radova na rekonstrukciji križanja Sjenjak - Drinska - Trpimirova, djelomično je preusmjerena trasa autobusne Linije 2: Mačkamama - Uske njive - Jug 2 - KBC - Gajev trg - Mačkamama. Više info na www. gpp-osijek.com i 031 228 308.

U slučaju gubitka kartice moguće je aktivirati novu. Za to je potrebno ispuniti obrazac na prodajnim mjestima GPP-a i nakon jednodnevne provjere izdaje se nova kartica. Aktivacija se plaća 20 kuna, a eventualno postojeća nadopuna sa stare karitice se prenosi bez naknade.

On je bio predmet mnogoj našoj šali ali sada ipak osjećamo jasno da građani svi su cijeniti ga znali makar nitko nije to izrekao glasno. U večeri meke da se trud zasladi osječki će starci pričat unučadi gledeč kako nove zgrade gradom niču o tramvaju starom, kao neku priču. (Iz novinske pjesmice kojom se građani opraštaju od starog konjskog tramvaja što je vozio od 1884. do 1926.)

travanj / svibanj 2018. I 2


FOKUS mr.sc. Mario Šapina, dipl.oec. direktor Gradskog prijevoza putnika

INTERVENCIJE NA MREŽI

Dobro pripremljeni za moguće kvarove Vozilo za intervencije na kontaktnoj mreži izlazi na teren po potrebi, najčešće u situacijama kad treća vozila zapnu za tramvajske vodove ili u vrijeme održavanja. - Na terenu smo u najkraćem mogućem roku i brzo rješavamo probleme. Vodovi se opuštaju, ovisno o godišnjem dobu i vremenskim uvjetima. Najčešće interveniramo zimi. Zadnju značajnu intervenciju imali smo krajem veljače, te početkom ožujka kada je padala ledena kiša. Nije bilo većih kvarova, ali u jednom terminu tramvaji nisu mogli voziti, pa smo morali riješiti tu situaciju - kaže Nebojša Dmitrović, voditelj Sektora tehnike.

Konačno je objavljen natječaj za nabavu 12 naših novih autobusa Prvi u Hrvatskoj prošli smo kroz zahtjevnu proceduru i zadovoljili sve potrebne kriterije

Prijevoz na otvorenje izložbe o velikašima Prandau - Normann

Objavom natječaja za nabavu novih autobusa konačno smo i formalno obavili prvi zadatak, odnosno dovršili prvu fazu povijesnog projekta preporoda sustava javnog gradskog prijevoza. Drugim riječima, uspjeli smo konkretno realizirati početni korak u kompleksnom naumu da do 2023. doista obnovimo autobusni i tramvajski vozni park, rekonstruiramo dobar dio pruge i gornje kontaktne mreže, promijenimo ispravljačke stanice, te konačno izgradimo novu remizu i posvetimo se razvoju informacijskog sustava. Nakon što početkom svibnja otvorimo pristigle

ponude bit ćemo i službeno u završnoj fazi donošenja odluke o odabiru napovoljnijeg ponuđača. A nakon što isteknu i ostali proceduralni rokovi moći ćemo se posvetiti komunikaciji s ponuđačem koji će u konačnici u Osijek isporučiti nove autobuse. Tim koji je radio na projektu neprestano je funkcionirao u vrlo složenim uvjetima, a stručni poslovi i potrebna dokumentacija koja je pripremana vjerojatno spadaju u red najsloženijih. U ovom trenutku znamo da je taj posao obavljen izvrsno. Konačno, nove autobuse na gradskim ulicama očekujemo u jesen ove godine.

Krajem ožujka otvorena je zajednička izložba Državnog arhiva, Muzeja Slavonije i Muzeja likovnih umjestnosti u Osijeku, te Muzeja Valpovštine koja tematizira ostavštinu velikaške obitelji: “Valpovački vlastelini Prandau - Normann”. GPP je goste otvorenja prevozio autobusum iz Osijeka u Valpovo i natrag kako bi sudjelovali u svim dijelovima programa.

GRAĐANI se u zadnje vrijeme često kod naših vozača raspituju kad će stići nova vozila. Sad imamo konkretan odgovor.

6-8

3 I travanj / svibanj 2018.

mjeseci procedure maksimalno nas u ovom trenutku dijeli od isporuke novih autobusa, to je tako blizu


NOVI PARTNER

AUTOBUSI SU RIJEŠENI Slijedi modernizacija tramvajske infrastrukture INTEGRIRANI PRIJEVOZ

Prodaja karta za prijevoz FlixBusom po Europi

Postojeća pruga je neadekvatna, a kontaktna mreža nepouzdana

Na GPP-ovom prodajnom mjestu u Pothodniku građani mogu kupovati karte za prijevoz FlixBusom po cijeloj Europi. - U GPP-u već godinama vrlo dobro razumijemo značaj integriranog prijevoza i često smo mi poticali takav način prijevoza i stoga nam je drago da je ovaj puta inicijativa došla od partnera iz FlixBusa. Prodajno mjesto je posebno označeno, a na njemu se putnici mogu informirati o destinacijama i cijenama karata, i u konačnici obaviti rezervaciju i kupovinu - kaže Sanja Mršo iz Službe marketinga GPP-a Suradnja u prodaji karata nastavit će se u daljnjoj integraciji i povezivanju prijevoza putnika na duljim relacijama s prijevozom u Osijeku.

Nakon što je uspješno okončana sva prethodna procedura i konačno objavljen natječaj za nabavu 12 novih autobusa, GPP-ov tim za pripremu projekata za financiranje iz fondova Europske unije u potpunosti se koncentrirao na pripremne radnje za korištenje sredstava iz drugog velikog ugovora - Modernizacija tramvajske infrastrukture na području grada Osijeka. U tijeku je izrada dokumentacije koja prethodi raspisu natječaja za odabir tvrtke koja će upravljati projektom.

Riječ je o stručnjacima koji će svojim radom nadopunjavati GPP-ov tim i pratiti realizaciju projekta. Paralelno, u tijeku je i priprema dokumentacije za raspis natječaja na kojemu će se odabirati tvrtka za nadzor izvođača radova u okviru projekta. Radi se o rekonstrukciji tramvajske pruge i gornje naponske mreže sa ispravljačkim stanicama na potezu dužine 9,5 kilometara, pretežito u prostoru zelenog pojasa. Bit će zamijenjeni i noseći stupovi kontaktne mreže.

PREDNOSTI O  sijek i Slavonija dostupniji su milijunima putnika iz Europe I z Osijeka izravno do Mađarske, Češke, Slovačke i Austrije O  sijek izravno povezan sa zračnim lukama u Budimpešti i Beču

ISTROŠENOST Na dionicama gdje se pruga nalazi u konstrukciji ceste zabilježena je velika istrošenost tračnica, skretnica i križišta. Na više mjesta je oštećena nosiva betonska ploča. ODRAĐENO

PODRŠKA

Temelji za prihvaćanje projekta

Smarticu koristite preko svih mobilnih operatera

Od 12. ožujka mobilnu aplikaciju za kupovinu karte u javnom gradskom prijevozu, Smarticu, podržao je i zadnji mobilni operater, pa ju sad praktično mogu koristiti svi vlasnici mobilnih uređaja u Hrvatskoj. VIPnet postpaid i prepaid, Tomato postpaid i prepaid, T-mobile postpaid i prepaid, Simpa prepaid, Bonbon postpaid i prepaid i Tele 2 postpaid i prepaid korisnici.

1. Elaborat Analiza stanja tramvajskog kolosijeka na mreži GPP Osijek

2. Studija izvodljivosti s uključenom CBA analizom (opravdanost troškova i koristi) travanj / svibanj 2018. I 4


Pripreme za rekonstrukciju pruge, gornje naponske mreže, ispravljačkih stanica i stajališta u Europskoj aveniji, od Radićeve do Trpimirove

1960. STARA PRUGA Dionice tramvajske pruge koju treba modernizirati izgrađene su prije 40 do 50 godina. Njihova kvaliteta više ne zadovoljava kriterije koje zahtijevaju nova vozila.

Izrađen je i prometni elaborat povećanja brzine kretanja na dionici tramvajske mreže od Radićeve do Trpimirove ulice. 5 I travanj / svibanj 2018.

STANJE PRUGE Veći dio pruge predviđene za modernizaciju nalazi se na tucaničkoj podlozi. Trenutno ju karakterizira prekomjerno istrošen pričvrsni pribor i žljebaste tračnice u gornjem ustroju.

3. Projektno rješenje za unaprjeđenje i premještanje stajališta

godine instalirana je postojeća energetska oprema u ispravljačkim stanicama, pa joj je nužna obnova

4. Studija optimalnog rješenja tramvajskog sustava za FS (izvodljivost) i CBA za infrastrukturu (opravdanost troškova i koristi)

STUPOVI I MREŽA Većina čeličnih stupova koji nose kontaktnu mrežu na dionici za modernizaciju stari su između 40 i 50 godina te su statički dotrajali i opasni za sigurno odvijanje tramvajskog prometa.

5. Analiza stanja tramvajskog kontaktnog voda na mreži GPP-a Osijek


SLUŽBA ODRŽAVANJA TRAMVAJA

Mi smo čarobnjaci iz radionice Imamo puno starih vozila, a uvijek sve mora biti ispravno Kvarovi su sezonska tema jer svaka sezona nosi specifične vrste kvarova kod tramvaja. - Nešto više kvarova ima zimi zbog vremenskih uvjeta. Kiša, snijeg i led znaju omesti tramvajski promet jer tramvaj vozi na istosmjernu struju, a kada se voda i struja spoje znamo da nije dobro - kaže Denis Barić, voditelj Službe održavanja tramvaja. Kad se početkom ožujka zaledio vod, bio je obustavljen tramvajski promet na manje od jednog dana. - Ni stariji majstori ne pamte sličnu situaciju. Kažu da sigurno 30-ak godina nije bilo takvog

kvara zbog jake zime. S druge strane, ljeti je zbog praznika manje putnika, pa je i manje vozila vani i manje je kvarova. U Službi održavanja tramvaja svaki je radni dan drukčiji. - Na jutarnjim sastancima vidimo kakva je situacija u remizi i dijelimo posao. I upravo u tim poslovima i zahvatima se radni dani razlikuju. No, svemu se prilagođavamo po potrebi - objašnjava. Denis u GPP-u radi od 17. godine. - Isprva sam četiri godine dolazio na praksu, a kada se sve zbroji, u GPP-u sam već 26 godina.

Denis Barić, voditelj Službe održavanja tramvaja

Preko oca sam i više prisutan, jer je i on 40 godina radio u GPP-u. Imao je, kaže, sreće da je GPP zapošljavao taman te godine kada je maturirao.

IZAZOV Imamo se rezervni dijelo 20 godina, a oni putnike.

SLUŽBA ODRŽAVANJA AUTOBUSA

Radno vrijeme završi kad završiš posao Dostupan sam 24 sata dnevno 365 dana godišnje, pa čak i na godišnjem odmoru U GPP-u kolega Stevo Malinović radi 36 godina. Krenuo je kao električar, potom je postao vodeći majstor, pa poslovođa održavanja, a danas je voditelj Službe održavanja autobusa. - Naše radno vrijeme je od 6 do 14 sati, ali zapravo radno vrijeme završava kada se završi s poslom. Nedavno smo bili zaokupljeni nabavkom novih autobusa, pa smo radili do kada je trebalo, i na poslu i kod kuće. Stol mu je, kaže, uvijek zatrpan dokumentacijom koju ne stigne pregledati jer uvijek ima nešto prioritetno. - Suradnja s kolegama u radioni i u našem kolektivu je jako do-

bra, za svaku pohvalu. Nekada moram biti malo oštriji, ako se netko previše opustio, ali sve se to riješi razgovorom - objašnjava. Kaže kako se svakodnevno pregledava situacija od smjene ranije, te organizira održavanje. Ako ima potrebe za nekakvim dijelovima koji nisu na javnoj nabavi, skupljaju se ponude. Gotovo svakodnevno ima sastanke s dobavljačima, pa ističe da mu je radni dan u cijelosti ispunjen. - Uglavnom, u našoj službi svi se iznimno radujemo novim autobusima. U slobodno vrijeme planinari, svaki vikend. Član je planinar-

Stevo Malinović, voditelj Službe za održavanje autobusa

skog društva Bršljan Jankovac. Obišao je Baranju, Papuk, Dilj Goru, Zagorje... Uskoro ide u Kutjevo i Bilogoru, a potom slijede Učka i Jajce.

SKUPO Znalo se postojećim auto skupi kvarovi te popravak jer bi

travanj / svibanj 2018. I 6


SLUŽBA ZA PRUGU I GRAĐEVINSKE POSLOVE

EU FONDOVI U firmi sam i koordinator za EU fondove. Tu imamo jako puno posla da osiguramo dolazak novih tramvaja i autobusa. Unazad dvije godine s kolegama sam prešao više od 40.000 km obilazeći gradske prijevoze u drugim gradovima koji su prošli ono što trenutno mi prolazimo, a primjeri su dobre prakse.

OV Imamo jedan tip tramvaja za koji ervni dijelovi ne proizvode više od dina, a oni moraju svaki dan voziti ke.

sao

moru

RAZBIJANJE Kultura putnika je na puno višoj razini nego ranije, no na žalost, još se ponekad zna dogoditi šaranje, razbijanje ili kidanje, što je tužno. To je sve stvar kućnog odgoja.

O Znalo se događati da na jećim autobusima budu jako kvarovi te se nije isplatilo ulagati u avak jer bi autobus uskoro bio otpisan. 7 I travanj / svibanj 2018.

Zoran Tanasić, voditelj Službe za prugu i građevinske poslove

Pokušavamo radovima što manje smetati tramvajski promet Uobičajeni radni dan voditelja Službe za prugu i građevinske poslove, Zorana Tanasića, sastoji se od planiranja redovnog održavanja. - Ujutro odlazim među djelatnike kako bismo podijelili radne naloge. Tu se odlučuje gdje će tko ići i što će se raditi. Potom se planira i nabavlja materijal i oprema potrebna za održavanje - kaže Zoran. Bude tu i pisanja različitih dokumenata raznim tvrtkama vezano za izdavanje posebnih uvjeta građenja za objekte koji se grade uz prugu. - Uglavnom, početak dana je uvijek isti, a onda se tijek posla mijenja ovisno o tome što je na dnevnom redu. Uglavnom Zoran radi prvu

KUGLANJE Ranije sam se i natjecao, ali sam morao prestati zbog zdravstvenih problema pa sam preuzeo trenersku palicu. Svi kuglači KK Tramvaj ujedno su i djelatnici GPP-a.

SURADNJA među sektorima u GPP-u je uvijek dobra, jer zajednički pokušavamo na najlakši mogući način riješiti probleme.

smjenu, ali kad ima potrebe posao se zna protegnuti i na drugu smjenu, posebno kada su neki veći radovi u tijeku. Najbitnije je, kaže, kada je obustavljen tramvajski promet posao organizirati tako da se što prije završe radovi i da se što prije opet uspostavi redovit red vožnje. Sa svima dobro surađuje, a izvan radnog vremena aktivan je u KK Tramvaj. - U klubu sam aktivan kao trener i dopredsjednik. Klub postoji već 67 godina. Natječemo se u 3. hrvatskoj kuglačkoj ligi, a ove smo sezone završili na 2. mjestu. Redoviti je posjetitelj utakmica NK Osijeka, a najdraže slobodno vrijeme mu je ono provedeno s unukom.

200

članova i podupirućih članova ima KK Tramvaj u kojemu je Zoran trener


VOZAČ TRAMVAJA DRAŽEN GRANOŠA

Upravi me pohvalio putnik kojemu sam dao vode da se umije i osvježi Danas više nema švercanja, a ima korektnosti i iskrenosti U 25 godina, koliko u GPP-u vozi tramvaj, kolega Dražen Granoša praktički nije imao loših iskustava s putnicima. Pamti samo ona dobra. - Jednom prilikom je stariji čovjek ušao na stanici kod Doma zdravlja, a do sljedeće stanice je problijedio i vidio sam da se loše osjeća. Zamolio sam ga da mi priđe, pa mu ponudio bočicu vode da se malo umije i dođe k sebi, jer je bilo ljeto i jako vruće. Putnik je to prihvatio u čuđenju jer nije mogao vjerovati da sam to napravio. Nakon mjesec/ dva taj me gospodin pohvalio Upravi. Bilo mi je drago što sam mu uspio pomoći. Zbog

KULTIVIRANI Ulaskom putnika na prednja vrata napravili smo nešto čega nema u Zagrebu i tu pozitivno odskačemo. Možemo se pohvaliti kulturom javnog prijevoza. NISKOPODNI Stvarno željno čekam nove niskopodne tramvaje. Bit će bolje i putnicima i vozačima. I kola će biti klimatizirana, a to je jako važno ljeti.

U tvrtki smo svi kompaktna i kulturna ekipa

toga me jedan putnik uvijek pozdravi i mahne mi. Bio je prisutan kad se to dogodilo i bilo mu je drago vidjeti da sam pomogao – priča Dražen. Inače, kaže, posao vozača tramvaja zna biti i naporan. - Ustajem se u 3,20 sati kad radim jutarnju smjenu, a posao je sjedilačkog tipa.

Količina prometa u odnosu na prije 15 godina povećana je sigurno za 100%, a čovjek mora biti odmoran. Na tračnicama, osim tramvaja, budu i osobna vozila pa zna biti stresova, ali to se sve zaboravi kada sretneš neko poznato lice - priča i dodaje kako ima dosta putnika koji ga prepo-

ANKETA - GRAĐANI OCJENJUJU USLUGU PRIJEVOZA TRAMVAJIMA

Anamarija Matić farmaceutska tehničarka

PROMJENA Načula sam da dolaze novi tramvaji. To je velika promjena i jako me obradovala.

MJESEČNA JE OK Cijenom karte sam jako zadovoljan. Koristim mjesečnu i to je poštena cijena.

Vozim se tramvajima na obje linije podjednako. Stajališta su dobro uređena i na njih nemam nikakve zamjerke. Uslugama GPP-a sam zadovoljna. Imam mjesečnu kartu i cijena je sasvim u redu. Voznim redovima sam također zadovoljna, tramvaji rijetko kasne.

Čuo sam da dolaze novi tramvaji i radujem im se, pogotovo zato što će biti niskopodni. To će značajno olakšati ulaz i izlaz nama starijim. Najčešće se vozim od Donjeg grada pa do Trga Ante Starčevića. Stajališta su jako dobro uređena. Sve za pet.

Slobodan Čordašić umirovljenik

travanj / svibanj 2018. I 8


SLUŽBA PRAVNIH, KADROVSKIH I OPĆIH POSLOVA

Karolina Lucić

KOLEGE S kolegama se družim svakodnevno. Kuglamo i igramo nogomet barem jednom tjedno, a bude i kartanja belota. SRETAN Jako sam sretan što radim u tvrtki kakva je GPP, a ispred i iza sebe imam garnituru jako dobrih prijatelja i kolega. znaju što je jako bitno jer mu to daje poticaj za daljnji rad. Najčešće vozi na liniji Zeleno polje - Višnjevac. Kaže kako je na tom potezu puno aktivniji, pa mu brže prolazi vrijeme. U slobodno vrijeme šeta i vozi bicikl. Voli se stalno kretati i baviti sportom.

Boženka Kajba umirovljenica Uslugama GPP-a sam zaista zadovoljna, posebice cijenom karte. Čula sam da će doći novi tramvaji i jedva čekam. Prijevoz će biti ugodniji, naročito silazak iz tramvaja. Najčešće se vozim linijom Zeleno polje - Višnjevac, a a ponekad Bikara - Trg Ante Starčevića. 9 I travanj / svibanj 2018.

Jelena Bobić i Vedran Novokmet

Kata Radonić

Bitno je odraditi najbolje i u roku Odlikuje ih navika ljubazne i stalne suradnje s ljudima unutar i izvan tvrtke Obavljaju poslove zaštite na radu, zaštite imovine i radnika, kadrovske i administrativne poslove, poslove arhiviranja, osiguranja, informatike, prijema i otpreme pošte, urudžbeni zapisnik i dostavne knjige, te poslove javne nabave roba, radova i usluga. - Budući da imam jako dobre kolege-voditelje odjela, komunikacija i suradnja je odlična. Imamo dnevne, kratke sastanke, razmotrimo problematiku i zadatke, nakon čega svatko pristupi izvršavanju svojih – kaže Jelena Bobić, rukovoditeljica Službe pravnih, kadrovskih i općih poslova. Kolege opisuje savjesnim,

marljivim osobama koje svoje poslove obavljaju uredno i na vrijeme. - Poznato je da smo uvijek spremni pomoći jedni drugima, zamijeniti bolesnog, odsutnog, pomoći onome koji je trenutno u nekoj gužvi i stvarno nitko ne gleda što je čiji posao, bitno je da se sve odradi na najbolji način i u roku - dodaje Jelena. Vedran Novokmet, voditelj Odjela za opće poslove i zaštitu na radu, te službenik za informiranje i zaštitu osobnih podataka, kaže kako se njegov odjel trudi da svi zaposlenici GPP-a u izvršavanju svojih poslova budu maksimalno zaštićeni, sa adekvatnom opremom i osiguranim mjestom njihovog rada.

21

djelatnik je zaposlen u ovoj službi

ZAŠTITA S obzirom na zakonsko usklađivanje zaštite osobnih podataka s EU uredbom (GDPR) koja stupa na snagu 25. svibnja, već se radi na dodatnoj zaštiti i uspostavlja se sustav upravljanja sigurnošću informacijskog sustava GPP-a.

23

godine Bobić rukovodi službom

Jelena Bobić


VOZAČ AUTOBUSA DRAŽENKO KRŽELJ

Jedna je putnica pisala tvrtki da sam vedar, nasmijan i pristojan U principu sam jako zadovoljan na poslu jer radim ono što volim Kolega Draženko Krželj u GPP-u je zadnje dvije godine, a prethodno je puno vozio autobuse na linijama izvan Hrvatske. - Oduvijek me privlačio taj posao. Nikad mi nije bilo naporno iako se dugo sjedi. Treba imati dobre živce, pristojnu i odmjerenu komunikaciju. A kad nešto voliš, nije ti teško - priča Draženko. Ipak, kaže, zna biti teških dana, kao i u svakom poslu. Svakih nekoliko mjeseci mijenja liniju vožnje, a trenutno vozi “Jugovca”. - To je vozačima najzahtjevnija linija. Kratak si s vremenom jer za pola sata treba doći od jednog do drugog okretišta. Ta linija ima i najviše putnika. Subotom često

NEKULTURA Vozači taksija i osobnih automobila znaju stati na autobusno stajalište ne razmišljajući da ugrožavaju javni prijevoz i putnike. Zna biti starijih ljudi koji moraju doslovno na cestu izlaziti, jer ja autobusom ne mogu prići bliže zbog auta.

Za vozača autobusa je položio 1990. i još se nije umorio

zna biti problema na stanici Gajev trg, zbog blizine tržnice, jer bude zakrčeno stajalište. U poslu prevladavaju uglavnom pozitivna iskustva. - Dobio sam nekoliko pohvala. Jedna je putnica napisala našem Odjelu marketinga da

sam uvijek vedar, nasmijan i pristojan. Doživio sam i da mi je na Jugu prišao jedan putnik i čestitao mi. Rekao je da odlično vozim autobus. Baš me iznenadio, jer nisam znao da putnici “prate” vozača. Lijepo je čuti da si putnicima drag, odmah je i

ANKETA - GRAĐANI OCJENJUJU USLUGU PRIJEVOZA AUTOBUSIMA

Antun Arambašić kuhar

RED VOŽNJE Autobusi dolaze na vrijeme, ali bih volio da svako stajalište ima istaknut vozni red.

RADUJEM SE Čula sam da dolaze novi autobusi i jako im se radujem jer će vožnja biti ugodnija.

Autobusom se vozim barem dva puta tjedno, i prije i poslije podne. Najčešće na liniji za Jug 2 idem na posao ili do grada. Ispred zgrade mi je stajalište tako da je i to još jedan veliki plus. Na stajališta nemam nikakvih zamjerki, sva su lijepo uređena.

Bivša sam zaposlenica GPP-a. Radila sam tamo 40 godina. Javnim prijevozom vozim se gotovo svakodnevno, a to su linije Jug 2 i Bolnica. Zapravo hvatam sve linije koje voze do grada. Busevi uvijek dođu na vrijeme, a svi su vozači doista jako ljubazni.

Zdenka Balentović umirovljenica

travanj / svibanj 2018. I 10


MOJ HOBI JOSIP BEGOVIĆ, VOZAČ AUTOBUSA I LOVAC

KOLEGE S kolegama se dobro slažem. S nekima redovito pijem kavu, a znamo se podružiti i izvan posla.

Gara i Lola od “Begovića”

MAJSTORI Moram pohvaliti dečke iz radionice. Eventualne kvarove na autobusu jako brzo rješavaju.

Ide u lov, svira harmoniku po svatovima, uzgaja pse i papige

tebi ljepše. Ima i onih koji me prepoznaju, pozdrave i pitaju kako sam. Smatra i da su danas putnici vrlo kulturni. - Bitna je dobra komunikacija s putnicima i sve se diplomatski riješi - tumači. A od posla se opušta u vrtu.

Tijekom četri mjeseca sezone čak 70 puta ide loviti i tako već 30 godina

Marina Milić prodavačica Pohvalila bih brzinu autobusa, preciznost kod poštivanja voznog reda i ljubaznost vozača. Najčešće se vozim prijepodne i to linijama Jug 2 i Tenja. Na stajališta nemam nikavih zamjerki, a jedva čekam da dođu novi autobusi jer nam preko ljeta više neće biti vruće. 11 I travanj / svibanj 2018.

Kolega Josip Begović, pedesetdvogodišnji vozač školskog autobusa, u slobodno se vrijeme bavi lovom, uzgaja lovačke pse i papagaje, a s društvom po svatovima svira harmoniku. - Mogu reći da se lov u našoj obitelji prenosi s koljena na koljeno. Moj je djed bio lovac, otac također, a sada sam i ja – priča Josip. Iako dobro raspoložen, pomalo je nezadovoljan jer ljubav prema lovu nije uspio prenijeti ni na jednu od svoje tri kćeri. Uz lov, kaže, najviše je okupi-

VOLIM Često me pitaju kako sve to stignem. Recept je jednostavan - volim sve što radim. HARMONIKA Sviram i harmoniku, sa svojim glazbenim sastavom sviram po svatovima i feštama. Sviramo skoro svaki vikend. Ranije je znalo biti i po 10 svirki mjesečno, ali smo to smanjili. Postalo je naporno.

ran lovačkim psima. Pogađate, registriran je i kao međunarodni uzgajivač pasa. - Uzgajivač sam vrste alpski brak jazavčar, koja je specijalizirana za lov na divlje svinje, te imam svoju uzgajivačnicu pasa. Trenutno sam član dva lovačka društva, a radim i usluge po potrebi za tvrtke, privatnike, lovačka društva… Najmanje pet dana prije početka lova nazovu me i kažu gdje i kada treba doći s psima. Uvijek sam točan objašnjava Josip. Lovna sezona kreće početkom listopada. - Lovio sam po Baranji, na jezeru Borovik, na Krndiji, na Papuku, Dilj gori… Unatoč velikom broju hobija, uspijeva osigurati dovoljno vremena za druženje s obitelji.

100

papagaja Josip trenutno ima kod kuće; uzgaja čak osam različitih vrsta


DoŽivi OSIJEK EDUKACIJA Krajem ožujka, djeca iz osječkih dječjih vrtića Jelenko, Bubamara, Sunčica I i II, Vedri dani i Radost prošla su edukaciju o gradskom prijevozu, zdravoj prehrani, znamenitostima, sportu i osječkim proizvodima. ZADACI Program “Malim korakom za veliki Osijek” podrazumijevao je turističku vožnju tramvajem od glavnog trga do tržnice, gdje ih je dočekala replika starog tramvaja i obilje zabavnih zadataka.

Fotografija makete tramvaja preuzeta je iz Glasa Slavonije (autor Željko Šepić)

USKRSNI TRAMVAJ

!

Zajednički projekt GPP-a i Unikoma, Uskrsni tramvaj, vozio je na tramvajskoj liniji broj 1 od 27. ožujka do 2. travnja između redovitih voznih linija. Tramvaj je trebalo uloviti, a najmlađi su za uspješan ulov nagrađivani ulaznicama za Zoo vrt i čokoladnim jajima.

!

Uskrsni je tramvaj bio i dio manifestacije "Najveće uskrsno gnijezdo na svijetu". U tramvaju je prikazivana predstava za djecu.

BOŽIĆNI TRAMVAJ

Prijavljen za potporu HTZ-a Hrvatska turistička zajednica će u 2018. dodjeljivati bespovratna sredstva putem programa potpora s ciljem unapređenja proizvoda, stvaranje prepoznatljivog imidža hrvatskog turizma i zemlje u cjelini. GPP je stoga na natječaj za potpore prijavio svoj Božićni tramvaj koji je s godinama izrastao u jedan od najvažnijih događaja adventskog razdoblja.

10.000 HTZ potpore dodjeljuje događanjima regionalnog značaja koji su među glavnim motivima za dolazak turista.

posjetitelja, uglavnom djece i roditelja iz Osijeka i okolice se svake godine vozi Božićnim tramvajem i uživa u programima

POVIJEST

Konjskim tramvajem do željezničkog kolodvora U vrijeme prometovanja konjskog tramvaja postojalo je pravilo da do željezničkog kolodvora putnike tramvaj dovozi dva puta prije svakog polaska vlakova i to tako da drugi tramvaj na kolodvoru bude najmanje 10 minuta prije polaska vlaka. Jednako tako, tramvaji su čekali putnike koji dolaze vlakovima.

IZDAVAČ: Gradski prijevoz putnika d.o.o.; ČLAN UPRAVE - DIREKTOR: mr.sc. Mario Šapina, dipl.oec.; UREĐUJE: Marketing GPP-a; IZVRŠNA PRODUKCIJA: Kulen vizija media intelligence

Gradski prijevoz putnika - travanj/svibanj 2018.  
Gradski prijevoz putnika - travanj/svibanj 2018.  
Advertisement