Page 8

VOZAČ TRAMVAJA SAŠA MILAKOVIĆ

Starije gospođe putnice znale su posebno pohvaliti moju vožnju Ima putnika koji me prepoznaju, a s nekima redovito komuniciram U 10 godina, koliko je zaposlen u Gradskom prijevozu putnika, kolega Saša Milaković (37) promijenio je dvije vrste posla. Krenuo je iz radionice. - Da. Kad sam se zaposlio, prvih pet godina radio sam u radionici, a ovih zadnjih pet godina vozim tramvaj. Otvorila se takva mogućnost i iskoristio sam ju - priča Saša. S putnicima se, kaže, jako dobro slaže i ne može se sjetiti baš nijednoga eventualno lošega iskustva. - S druge strane, bilo je nekoliko pohvala od starijih gospođa. Koliko se sjećam, zbog pristojnosti i pažljive vožnje.

OBITELJ U slobodno vrijeme najradije se opuštam u krugu obitelji. To mi je broj jedan za odmaranje. PROMJENA Svi koji redovito koriste gradski prijevoz znaju kako će to biti velike promjene kad dođu novi tramvaji. Svima će biti bolje.

Često se priča o novim tramvajima

Uostalom, ja sam vam takav tip osobe koji se naprosto ne može ni s kime “zakačiti” – objašnjava Saša. Kad je u pitanju usporedba ponašanja putnika u vozilima nekada i sada, smatra da se u zadnje vrijeme osjeti ta nekakva nova kultura u ponašanju.

- Kad sam tek počeo voziti tramvaj bilo je puno putnika koji su se svjesno pokušavali voziti bez karte. Danas više nema toliko švercanja kao prije i svaki putnik ulazi na prva vrata. Prije nije bilo tako. U tvrtki je, kaže, dobra atmosfera, pa je onda i surad-

DOG FRIENDLY PRIJEVOZ

Pas Tesla obožava tramvaj

DOG FRIENDLY LINIJE

Sugrađanka Selma Đurić često se vozi tramvajem sa svojim ljubimcem, psom Teslom. - Vozimo se tri puta tjedno na liniji Višnjevac – Zeleno polje. Iako imam auto, više volim tramvaj jer uvijek dođe na vrijeme, a i ne moram se brinuti oko parkiranja – kaže

Tramvajska linija 1 (Zeleno polje – Višnjevac – Zeleno polje) Tramvajska linija 2 (Trg A. Starčevića – Bikara – Trg A. Starčevića) Autobusna linija 1 (Jug II – Kanižlićeva/Vijenac Petrove Gore – Jug II)

Selma. I njezin ljubimac uživa u vožnji Dog friendly tramvaja. - Tesla obožava tramvaj, a i putnici dobro reagiraju na njega. Bude onih koji ga pomaze i nasmiješe se. Drago im je vidjeti da se i pas može voziti u javnom prijevozu.

MIRAN Tesla je u tramvaju miran, a vlasnica ga uvijek drži na povodcu i ima spremne vrećice.

Putnici ga vole

veljača / ožujak 2018. I 8

Gradski prijevoz putnika - veljača/ožujak 2018.  
Gradski prijevoz putnika - veljača/ožujak 2018.  
Advertisement