Page 11

ODRŽAVANJE AUTOBUSA NEVEN KOLARIK

FEŠTE Imam jednu ekipu kolega s posla koja je standardna. Nas desetak družimo se barem jednom mjesečno i feštamo uz roštilj ili čobanac. JEDVA ČEKAM Jedva čekam nove, klimatizirane autobuse. Doduše, i ovaj koji tenutno vozim je dobar, ali nema klimu pa je preko ljeta malo problematično. ostala samo jedna putnica, ali ju nisam primijetio i počeo sam pjevušiti misleći da sam u vozilu sam. Na kraju je sve ispalo simpatično i smiješno. Posebno ga raduje što će GPP uskoro dobiti nove autobuse. Bit će, kaže, ugodnije i putnicima i vozačima.

Silvija Bunjevac umirovljenica Najčešće se vozim linijom Čepin – Tenja. Stajalištima sam zaista zadovoljna, jedino na stanici kod Lidla nema nadstrešnice, ali vjerujem da će se i to uskoro popraviti. Uslugama GPP-a sam jako zadovoljna, nemam nikakve zamjerke. Pozdravljam nabavku novih vozila. 11 I veljača / ožujak 2018.

Služba uvijek spremna za intervenciju

Dostupan sam 24 sata dnevno svih 365 dana u godini Trenutno su tri autobusa puna ispisanih grafita, a to govori o kulturi putnika U službi održavanja autobusa zaposleno je 30 djelatnika. - Imamo električare, bravare, mehaničare, perače vozila… Voditelj i poslovođa rade samo prvu smjenu, dok su ostali djelatnici raspoređeni kroz 24 sata sedam dana u tjednu – kaže Neven Kolarik, poslovođa Službe. Poslovođa na posao stiže već oko 5,30 sati, potom pregledava situaciju koja je ostala od prethodne smjene i raspoređuje posao. - Na telefonu sam uvijek dostupan. Znao sam imati pozive u 2,00 ili u 3,00 sata u noći. Nije često, ali se događa – objašnjava Neven. Problemi s kojima se kod održavanja najčešće susreću su su vezani za doba godine.

ČIŠĆENJE Unutrašnje i vanjsko čišćenje svakodnevno rade tri perača autobusa. Bude propaljenih i pošaranih sjedala, čikova i smeća. OPSEG POSLA Klasični servis, dnevni, preventivni tehnički pregled, periodični tehnički pregled svaka tri ili šest mjeseci (ovisno o starosti), godišnji tehnički pregled i dnevno čišćenje vozila.

- Zimi je najveći problem grijanja i hlađenja. Naime, autobus svakih 200 metara staje, otvaraju se vrata pa je dvije trećine vozila izloženo hladnom zraku. Onda jako je teško u sljedećih 200 metara opet zagrijati autobus. Obrnuta je situacija ljeti, dok u jesen i proljeće nema takvih problema. Od klasičnih zahvata tu je još promjena žarulja i problem struje – pojašnjava. Suradnja među djelatnicima je jako dobra. Nakon dugo vremena “pomladili” su radionicu trojicom kolega koji su na stručnom osposobljavanju. - Prije smo imali preveliku razliku u godinama. Ja sam se zaposlio s nepunih 18 godina i tijekom ove 23 godine ovdje nije puno ljudi prošlo. Sad je omjer izvrstan.

15.000

kuna je procijenjeni trošak uništenih 11 posebno presvučenih sjedala u školskom autobusu

Gradski prijevoz putnika - veljača/ožujak 2018.  
Gradski prijevoz putnika - veljača/ožujak 2018.  
Advertisement