Page 1

An office for a small packaging company, located on the third floor of a Victorian building in the centre of Glasgow. The proposal responds to the natural light source and allows the spaces to change and adapt with the activities of the day.


The office design revolves around a central steel cross which 4

facilitates the adaption of spaces for different office activities.

5

The sliding doors allow the office to become one shared space, 1

optimising the natural light and making the most of the small floor plan. The steel element is complimented by lighter fixtures and surface materials - a nod to the traditional Victorian building.

3

2

1:200 plan 1. waiting and reception 2. office 3. meeting space 4. toilet 5. kitchen


view from entrance

Hiroshima 2976-31 cushioned arm chair oak and fabric/urethane finish by Maruni Vision Elements cupboard by Pastoe steel and wood waiting bench by Benhardt Design Encaustic floor tile by Fired Earth Antique Oak Limed Natural Oil timber flooring by Ebony and Co original brickwork exposed and painted white


SCENARIO 1 ‘private and productive’ formal meet individual work private wait

SCENARIO 2 ‘meeting halfway’ eat and casual meet individual work come and go

SCENARIO 3 ‘working connections’ eat and casual meet collaborate fluid boundaries


view from office

Bespoke partitions made from birch with inset glazing and steel, are secured to steel I-beams with Foldaside 240 Endfold and Centafold 100 sliding door tracks by Hafele.

view from reception

view from office

Small Office  

An office design for a small packaging company.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you