Page 1

ONDERNEMEN EN LEIDINGGEVEN 20 -2021

N 20 OPLEIDINGE

Heb jij een mbo-diploma en ambitie om leiding te geven of een eigen bedrijf te starten? LEIDINGGEVEN OP BASIS VAN VAKMANSCHAP ONDERNEMEN OP BASIS VAN VAKMANSCHAP

Meer informatie? Kijk op www.graafschapcollege.nl en kom naar onze open dagen!


Heb jij ambitie om leiding te geven of een eigen bedrijf te starten? Ben jij al een professional in jouw vakgebied en heb je ambitie om een eigen bedrijf te starten of leiding te geven binnen een onderneming? Als je in bezit bent van een mbo-diploma niveau 3, kun je kiezen voor een eenjarigespecialistenopleiding waarbij je waardevolle kennis en vaardigheden opdoet op het gebied van ondernemen of leidinggeven. Studenten die deze opleiding afronden, kunnen natuurlijk ook verder studeren op het hbo.

Mogelijkheden Leidinggeven op basis van vakmanschap Leidinggevende team, afdeling en/ of project

(niveau 4, bol en bbl)

Als leidinggevende van een team, afdeling en/of project ben je vaak meewerkend voorman. Je bent verantwoordelijk voor het bereiken van doelstellingen door samenwerking in het team te stimuleren en een optimale werkomgeving te creĂŤren. Je hebt een voorbeeldfunctie en moet gedisciplineerd kunnen werken. Als leidinggevende ben je in staat om anderen aan te sturen, zaken te regelen en te organiseren. Je bent flexibel en creatief in het omgaan met mensen en passende oplossingen te bedenken voor knelpunten bij de werkzaamheden van het team. Je durft beslissingen te nemen, je kunt taken verdelen en verantwoordelijkheid dragen. Je moet goed kunnen communiceren en je bent sociaal ingesteld. Je moet daarbij goed kunnen luisteren en de wensen van de klant in het oog houden.

RICHTING ONDERNEMEN EN LEIDINGGEVEN Opleiding

Profiel

Niveau

Duur

Leerweg

Leidinggeven op basis van

Leidinggevende team, afdeling en/of project

4

1 jaar

bol en bbl

Vakman-ondernemer

4

1 jaar

bol

vakmanschap Ondernemen op basis van vakmanschap

1

Mogelijkheden Ondernemen op basis van vakmanschap Vakman-ondernemer (niveau 4, bol)

De Vakman-ondernemer heeft op basis van zijn vakkennis een eigen onderneming. Hij is in staat om zelfstandig te denken, is gedreven en bereid tot het nemen van aanvaardbare risico’s om succesvol te zijn met zijn bedrijf. Door zijn ondernemendheid ziet hij kansen voor ondernemerschap. Ondernemerschap is voor de Vakman-ondernemer kansen zien, kansen creÍren en benutten en zet dit om in winst. Winst niet alleen in de vorm van geld, maar ook in de vorm van persoonlijke groei en/of maatschappelijke betrokkenheid.

2


MEER WETEN?

OPEN DAGEN 2020 Vrijdag Zaterdag Dinsdag

31 januari 1 februari 4 februari

Doetinchem Doetinchem Groenlo

Kijk op www.graafschapcollege.nl

Profile for Graafschap College

Opleidingenbrochure richting Ondernemen en leidinggeven 20/21  

Opleidingenbrochure richting Ondernemen en leidinggeven 20/21