Sortimentskatalog CGS brandsläckare 2022

Page 1

Sortimentskatalog CGS Brandsläckare ETT NYTT SORTIMENT BRANDSLÄCKARE HELT FRIA FRÅN PFAS

BRANDSLÄCKARE FÖR PROFFS

CGS brandsläckare är utvecklade och producerade enligt strikta kvalitetskrav och är särskilt väl lämpade för professionell användning. CGS säljs enbart via utvalda återförsäljare med expertis inom brandsäker hetsområdet.

Alla våra brandsläckare är testade och godkända enligt den gemensamma europeiska EN3-standarden och uppfyller alla krav för såväl professionell som privat användning. EN3 beskriver hur en brandsläck are ska konstrueras och testas med avseende på kvalitet och effektivitet. CGS brandsläckare är dessutom märkta med CE och Wheelmark för maritimt bruk.

VÅRT NYA, GRÖNA, SLÄCKARSORTIMENT.

PFAS är ett ämne som även är känt som en ”evighetskemikalie” eftersom det är omöjligt att bryta ner det när det väl har hamnat i naturen. PFAS finns inte bara i släckmedel, utan även i exempelvis smink, teflonpannor och kläder. I dag pågår en reglering inom EU för att kraftigt begränsa användningen av PFAS på marknaden. Även om lagstiftningen ännu inte trätt i kraft vill vi vara de som driver den gröna utvecklingen framåt och som står längst fram i ledet för att leda hela branschen mot en mer hållbar framtid. Vi har därför valt att fasa ut alla släckmedel innehållande PFAS för att ersätta dem med ett 100% PFAS-fritt och grönt sortiment. Detta skifte mot ett PFAS-fritt sortiment är något som vi kallar för ”det gröna skiftet” och vår förhoppning är att fler i branschen kommer välja att följa efter.

För att förtydliga vilka släckare som är PFAS-fria och vilka som är både PFAS- och tensidfria har vi valt att visualisera detta med hjälp av två symboler.

PFAS-fri släckare. Den här släckaren är helt fri från PFAS.

PFAS- och tensidfri släckare. Det bästa miljövalet.

BRAND- OCH EFFEKTKLASSER

Den europeiska standarden EN-3 delar upp brandsläckare i olika brandklasser, som anger vilka typer av bränder släckaren är lämplig för. Detta indikeras av bokstäverna A, B, C, D och F. Varje bokstav illustrerar brandtypen. För EN3-godkända brandsläckare anges också effektklass. Denna beskriver hur effektiv den enskilda apparaten är för att släcka respektive brandklass.

Brand i organiska material som trä, papper, textiler mm.

Vätskebränder som motorolja, bensin, målarfärg mm.

Gasbränder som propan, metan och butangaser.

Brand i fett och stekoljor.

2

X-FOG HANDBRANDSLÄCKARE

Släckmedlet X-Fog har upp till fyra gånger bättre släckeffekt än vatten och verkar både aktivt och som ett förebyggande brandskydd genom att vara släckande och impregnerande vilket hindrar återantändning i det brinnande materialet. Den goda släckeffekten innebär också en mycket snabb värme sänkning av branden vilket gör att andelen brännbara och giftiga gaser som uppstår minskar, vilket i sin tur skapar en bättre miljö för användaren.

Brandsläckaren X-Fog är en fullgod ersättare till skumbrandsläckare i A-bränder. Med sin unika miljöneutrala vätska har X-Fog inte några skadliga effekter på hälsa eller miljö. Som släckmedel är X-Fog väl beprövat av bland annat Räddningstjänsten och har använts i en mängd olika miljöer och situationer.

SÄRSKILDA EGENSKAPER

• 100% tensidfri

• Hög släckeffektivitet

• Gediget återantändningsskydd

• Mycket snabb värmesänkning

• Renare användarmiljö

• Branschledande miljöprofil

MODELL WA6XF-A

STORLEK 6 L BRANDKLASS A EFFEKTKLASS

SLÄCKMEDLETS FUNKTION

X-Fog blandat med vatten kyler ner det brinnande materialet och förhindrar återantändning.

ANVÄNDNINGSOMRÅDEN

Som ersättare till traditionella skumbrandsläckare i alla miljöer där det inte specifikt föreligger risk för pölbrand, exempelvis kontor, hotell, skolor, bibliotek, butiker, vård- och sjukhem, restauranger, lager, snickeri, förråd och arbetsbodar.

I dag finns skumsläckare med PFAS i de flesta offentliga miljöer som skolor, hotell och andra verksamheter, men man behöver inte en B-klassad släckare i alla dessa situationer, X-Fog är ett fullgott och miljövänligt alternativ i offentliga miljöer.

MODELL WA9XF-A

STORLEK 9 L BRANDKLASS A

EFFEKTKLASS 43A

TÖMNINGSTID

sek KASTLÄNGD 4-5 m ARBETSTRYCK 15 Bar DRIVGAS N₂, Kvävgas

VIKT

kg

MÅTT DIA/HÖJD 160x501 mm

TÖMNINGSTID 50 sek

KASTLÄNGD 4-5 m

ARBETSTRYCK 15 Bar

DRIVGAS N₂, Kvävgas

VIKT 14 kg

MÅTT DIA/HÖJD 185x588 mm

TEMPERATUROMRÅDE

° C till +60 °C SLÄCKMEDEL X-Fog

CERTIFIERING EN3-7, CE ARTIKEL NR 600146-60

TEMPERATUROMRÅDE +5 ° C till +60 °C SLÄCKMEDEL X-Fog

CERTIFIERING EN3-7, CE

ARTIKEL NR 600147-60

3
X-FOG X-FOG
34A
43
9,3
+5

PULVERBRANDSLÄCKARE

Pulversläckaren är en mångsidig brandsläckare som passar för att bekämpa de flesta typer av bränder. Kännetecknande för pulver är hög släckkapacitet och lång räckvidd. Pulversläckaren ger stor släckeffekt i förhållande till vikt och möjliggör att släckningsarbetet kan utföras med avstånd till branden. Levereras i storlekarna 2, 4, 6 och 12 kg

CGS pulversläckare är effektiva vid släckning av klass A-, B- och C-bränder och kan förvaras och användas även i låga temperaturer, ner till -30 °C. Brandsläckaren kan också användas vid bränder i elektriska installationer som uppgår till 1000V, med ett säkerhetsavstånd på minimum 1 meter.

SÄRSKILDA EGENSKAPER

• Högsta släckeffekt

• Testnippel för enkel kontroll av tryck

• Wheelmark-certifierade för maritim användning

MODELL PE2CR-A

STORLEK 2 kg EFFEKTKLASS 13A-89B-C

TÖMNINGSTID 9 sek

KASTLÄNGD 3-5 m

ARBETSTRYCK 15 Bar VIKT 3,6 kg

MÅTT DIA/HÖJD 110 x 367 mm

TEMPERATUROMRÅDE -30 °C till +60 °C

ARTIKEL NR 600119-60

MODELL PE4CR-A

STORLEK 4 kg EFFEKTKLASS 27A-233B-C

TÖMNINGSTID 15 sek KASTLÄNGD 4-6 m

ARBETSTRYCK 15 Bar VIKT 6,5 kg

MÅTT DIA/HÖJD 140 x 440 mm

TEMPERATUROMRÅDE -30 °C till +60 °C

ARTIKEL NR 600160-60

TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR

Fordonsfäste 600259

PULVRETS FUNKTION

Pulver släcker genom kylning och kvävning och har även en kemisk verkan på förbränningsprocessen. Under släckningsförloppet smälter pulvret och täcker det brinnande materialet så att risken för antändning minskar. ABC-pulver består huvudsakligen monoammoniumfosfat och klassificeras inte som miljö- eller hälsofarligt.

ANVÄNDNINGSOMRÅDEN

Industri, offentlig verksamhet, verkstäder, jordbruk, sjöfart, offshore, transport, fordon, fritidsbåtar och andra platser där hög prestanda är avgörande. Pulverbrandsläckare är förstahandsvalet för bostäder.

MODELL PE6CR-A

STORLEK 6 kg EFFEKTKLASS 55A-233B-C

TÖMNINGSTID 18 sek

KASTLÄNGD 4-6 m

ARBETSTRYCK 15 Bar

9,2 kg

MÅTT DIA/HÖJD

x 520 mm

TEMPERATUROMRÅDE -30 °C till +60

ARTIKEL NR 600123-60

TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR Fordonsfäste 600254

MODELL PE12CR-A

STORLEK 12 kg

EFFEKTKLASS 55A-233B-C

TÖMNINGSTID 28 sek

KASTLÄNGD 4-6 m

ARBETSTRYCK 15 Bar VIKT 17 kg

MÅTT DIA/HÖJD 190 x 580 mm

TEMPERATUROMRÅDE -30 °C till +60 °C

ARTIKEL NR 600124-60

TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR

Fordonsfäste 600258

4
VIKT
150
°C

AVD

CGS AVD brandsläckare är lämplig att använda mot brand i litiumjonbatte rier och fasta metaller, samt vid brandbegränsning.

En litiumjonbrand är mycket svårsläckt då traditionella släckmedel är mer eller mindre verkningslösa. Släckmedlet AVD har visat sig vara det mest effektiva medlet för att släcka bränder i litiumjonbatterier. Med hjälp av en vattenbaserad samling av små flagor av vermikulit bildas ett täckande skikt som kan liknas med ett keramiskt skal som kyler ner branden. Tekniken är

Den höga halten vatten i AVD kyler brandhärden effektivt. Eftersom AVD har en god vertikal vidhäftning kyler AVD vertikala områden där andra släckmedel rinner av snabbt utan märkbar effekt. AVD lägger sig som ett täcke över brandhärden vilket hindrar syretillförseln och kväver elden snabbt. Eftersom vermikulit står emot höga temperaturer upp till en bra bit över 1000 °C så ligger täcket av AVD intakt även vid de svåraste och hetaste litiumjon-batteribränderna.

AVD är idag det enda släckmedlet med oberoende tredjepartstester för släckning av litiumjonbatterier. AVD släckmedel måste bytas vart femte år.

ANVÄNDNINGSOMRÅDEN

Industri, butiksverksamhet, offentlig verksamhet, mekanisk verkstad, bostäder, lagerlokaler, flygplatser, hamnar, återvinningsstationer, sjukhus, batteriinsamling etc.

Mot brand i litiumjonbatteri som uppgår till 250 Wh, ex. elverktyg, drönare och hemelektronik.

MODELL LITHEX-2

STORLEK 2 L

EFFEKTKLASS 5A

TÖMNINGSTID 50 sek KASTLÄNGD 1,5-2 m

ARBETSTRYCK 15 Bar

VIKT 3,9 kg

MÅTT DIA/HÖJD 110 x 410 mm TEMPERATUROMRÅDE +5 °C till +60 °C ARTIKEL NR 600232-60

Mot brand i litiumjonbatteri som uppgår till 500 Wh, ex. elverktyg, elscooter, batteriinsamlingar.

MODELL LITHEX-6

STORLEK 6 L

EFFEKTKLASS 13A TÖMNINGSTID 120 sek KASTLÄNGD 1,5-2 m ARBETSTRYCK 15 Bar VIKT 10,3 kg

MÅTT DIA/HÖJD 170 x 522 mm TEMPERATUROMRÅDE +5 °C till +60 °C

ARTIKEL NR 600235-60

Mot brand i litiumjonbatteri som uppgår till 750 Wh, ex. elverktyg, elcyklar, segways, återvinningsstatio ner, batterilager etc.

MODELL LITHEX-9

STORLEK 9 L

EFFEKTKLASS 13A

TÖMNINGSTID 180 sek KASTLÄNGD 1,5-2 m

ARBETSTRYCK 15 Bar VIKT 15 kg

MÅTT DIA/HÖJD 170 x 672 mm

TEMPERATUROMRÅDE +5 °C till +60 °C

ARTIKEL NR 600233-60

Mot brand i litiumjonbatteri över 750 Wh, ex. större installationer, serverrum och verksamhet som hanterar batterier och moduler

MODELL LITHEX-25

STORLEK 25 L

EFFEKTKLASS N/A

TÖMNINGSTID 8 min

KASTLÄNGD 5 m

ARBETSTRYCK 8 Bar VIKT 55 kg

MÅTT HÖJD X BREDD 981 x 558 mm

TEMPERATUROMRÅDE +5 °C till +60 °C

ARTIKEL NR 600234-60

5

VATTENBRANDSLÄCKARE

Vattensläckare används vid släckning av klass A-bränder i fasta organiska material som trä, papper och textilier. CGS watermist kan även användas vid mindre F-bränder. Vatten är ett rent och miljövänligt släckmedel och det bästa valet där miljöhänsyn betonas. Lämplig för användning i utrymmen där man vill undvika efterskador från avsiktlig eller oavsiktlig användning av skum eller pulver. CGS-vattensläckare levereras i en standardversion som innehåller rent vatten samt en frostsäker version för användning ner till -30 °C. Frostsäkra vattensläckare innehåller vatten med tillsats av ett frostskyddsmedel. CGS vattensläckare kan också användas vid bränder i elektriska installationer som uppgår till 1000V, med ett säkerhetsavstånd på minimum 1 meter.

SÄRSKILDA EGENSKAPER

• Miljövänlig - Innehåller inga fluortensider

• Testnippel för enkel kontroll av tryck

VATTNETS FUNKTION

Vatten verkar genom kylning och kvävning av branden.

ANVÄNDNINGSOMRÅDEN

I alla sammanhang där miljöhänsyn är särskilt viktig och där brandrisken huvudsakligen bedöms vara klass A-brand, där minimala efterskador och sanering är av stor betydelse. Sådana platser kan vara offentliga miljöer, hotell och vandrarhem, skolor, kontor, butiker, köpcentra och andra platser där en ren och miljövänlig släckning betonas.

VATTEN, FROSTSÄKER -30 °C

OCH RESERVDELAR

TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR

6 WATER MIST Fordonsfäste 600257
TILLBEHÖR
MODELL WME9CR-A STORLEK 9 L EFFEKTKLASS 27A 40F TÖMNINGSTID 40 sek KASTLÄNGD 3-4 m ARBETSTRYCK 15 Bar VIKT 14,1 kg MÅTT DIA/HÖJD 185 x 575 mm TEMPERATUROMRÅDE +5 °C till +60 °C ARTIKEL NR 600199-60 MODELL WE9CR-A-30 STORLEK 9 L EFFEKTKLASS 21A TÖMNINGSTID 28 sek KASTLÄNGD 4-6 m ARBETSTRYCK 12 Bar VIKT 15,8 kg MÅTT DIA/HÖJD 185 x 560 mm TEMPERATUROMRÅDE -30 °C till +60 °C ARTIKEL NR 600188-60
Fordonsfäste 600257

VATTENBRANDSLÄCKARE MED TILLSATS

Innehåller vatten med tillsats som hjälper till att öka släckeffekten i brandklass A. Vatten med tillsats lämpar sig för användning där brandrisken huvudsakligen bedöms innefatta A-brand. Släckaren är särskilt lämplig för användning i miljöer där man vill undvika saneringsarbete eller skador orsakade av avsiktlig eller oavsiktlig användning av pulver eller skum. CGS vatten med tillsats kan också användas vid brand i elektriska installationer upp till 1000V, med ett säkerhetsavstånd på minst 1 meter.

Levereras i storlekarna 6 och 9 liter.

Vatten med tillsats får aldrig användas mot bränder i stekoljor, vegetabiliska oljor, fetter och liknande.

SÄRSKILDA EGENSKAPER

• Hög släckeffekt i klass A

• Testnippel för enkel kontroll av tryck

VATTNETS FUNKTION

Vatten verkar genom kylning och kvävning

ANVÄNDNINGSOMRÅDEN

huvudsakligen bedöms vara klass

efterskador och sanering är av stor betydelse. Sådana platser kan vara offentliga miljöer, kontor, butiker och köpcentra.

7
MODELL WAE6CR-B STORLEK 6 L EFFEKTKLASS 43A TÖMNINGSTID 32 sek KASTLÄNGD 4-6 m ARBETSTRYCK 12 Bar VIKT 9,8 kg MÅTT DIA/HÖJD 160 x 520 mm TEMPERATUROMRÅDE 0 °C till +60 °C ARTIKEL NR 600197-60
av branden.
I alla sammanhang där brandrisken
A-brand. I lokaler där minimering av
Fordonsfäste 600255 Fordonsfäste 600257 TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR MODELL WAE9CR-B STORLEK 9 L EFFEKTKLASS 55A TÖMNINGSTID 47 sek KASTLÄNGD 4-6 m ARBETSTRYCK 12 Bar VIKT 14,2 kg MÅTT DIA/HÖJD 185 x 560 mm TEMPERATUROMRÅDE 0 °C till +60 °C ARTIKEL NR 600198-60

PFAS-FRIA SKUMSLÄCKARE

I de miljöer där brand i bensin, diesel, plast, olja och andra brandfarliga vätskor kan förekomma så är ett PFAS-fritt skum den släckare som ska användas. Ska förvaras inomhus då skummet är frostkänsligt.

Levereras i storlekarna 6 och 9 liter.

SÄRSKILDA EGENSKAPER

• PFAS-fri skumvätska.

• Wheelmark-certifierade för maritim användning

• Testnippel för enkel kontroll av tryck

SKUMMETS FUNKTION

Skumapparater innehåller en blandning av skumkoncentrat och vatten och kväver elden genom att förhindra tillförseln av syre. Skumkoncen tratet påverkar även släckvattnets ytspänning så att det lättare tränger in i det brinnande materialet. Skummet lägger sig som en hinna över branden och förhindrar brandgaserna från att tränga igenom. Skummet har en kylande och kvävande effekt på branden och förhindrar även att brandhärden återantänds.

ANVÄNDNINGSOMRÅDEN

Industri, verkstad, petrokemisk industri, bensinstationer och maskinrum.

SKUMSKUM

MODELL FE6CR-B

STORLEK 6 L EFFEKTKLASS 21A 183B

TÖMNINGSTID 42 sek KASTLÄNGD 4-6 m

ARBETSTRYCK 12 Bar

VIKT 9,6 kg

MÅTT DIA/HÖJD 160 x 520 mm TEMPERATUROMRÅDE 0 °C till +60 °C

ARTIKEL NR 600195-60

TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR Fordonsfäste 600255

Evocolit Class AB Green-PFC free 20 L 609730

MODELL FE9CR-B

STORLEK 9 L

EFFEKTKLASS 27A 233B

TÖMNINGSTID 66 sek KASTLÄNGD 4-6 m

ARBETSTRYCK 12 Bar

VIKT 14 kg

MÅTT DIA/HÖJD 185 x 560 mm

TEMPERATUROMRÅDE 0 °C till +60 °C

ARTIKEL NR 600196-60

TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR

Fordonsfäste 600257

Evocolit Class AB Green-PFC free 20 L 609730

8

FETTBRANDSLÄCKARE

Fettbrandsläckare innehåller ett släckmedel som är speciellt utvecklat för att bekämpa brand i matberedningsolja, brandklass F. För placering i kök och lokaler där fritöser, stekbord och större mängder mat- och frityrolja hanteras. CGS fettbrandsläckare kan också användas vid brand i klass A, då med begränsad effekt. CGS fettsläckare kan också användas vid brand i elektriska installationer som uppgår till 1000V, med ett säkerhetsavstånd på minimum 1 meter.

SÄRSKILDA EGENSKAPER

• Rostfria material i ventil och handtag vilket ger hög korrosionsbeständighet

• Testnippel för enkel kontroll av tryck

• Hög släckeffekt i klass F

• Lans för säker släckning med avstånd till elden

SLÄCKMEDLETS FUNKTION

Släckmedlet Evocolit Kitchen GREEN-PFC free innehåller salter som reagerar kemiskt med den brinnande oljan eller fettet och bildar en skorpa över den brinnande vätskan. Detta förhindrar syretillförseln och branden kvävs.

ANVÄNDNINGSOMRÅDEN

Hotell, restauranger, kaféer, matsalar, storkök, gatukök och andra lokaler där matberedningsoljor används eller lagras.

KOLDIOXIDBRANDSLÄCKARE

Koldioxidsläckare innehåller komprimerad koldioxidgas, och ger en helt ren släckning, utan efterskador. Gasen tränger in och kommer åt även i trånga utrymmen. Brandklassen är B, brandfarliga vätskor, men dess egenskaper gör att de även lämpar sig för släckning av brand i t.ex. elutrustning, serverrum, kök och laboratorier. Kan användas vid brand i elektriska installationer upp till 1000V, med ett säkerhetsav stånd på minimum 1 meter.

Att tänka på: Koldioxid förtränger syre. Försiktighet bör därför iakttas vid användning i små oventilerade rum på grund av risken for kvävning. Vid användning håller gasen en temperatur på ca -80 °C och kan orsaka köldskador vid direktkontakt.

SÄRSKILDA EGENSKAPER

• Rostfria material i ventil och handtag vilket ger hög korrosionsbeständighet

• Lans för säker släckning där avstånd kan hållas till branden

• Ren släckning utan efterskador

KOLDIOXIDGASENS FUNKTION

Koldioxid är en färglös gas som är tyngre än luft med kokpunkten –56 C° och fryspunkten –78 C°. Den har en kylande och kvävande effekt på elden. CO2 kväver syret som branden är beroende av och lägger sig som en ”matta” över eldslågan.

ANVÄNDNINGSOMRÅDEN

Industri, offentliga miljöer, livsmedelsindustri, storkök, datacentra, la boratorier, sjukhus, färghandel och kemisk industri. Koldioxid släcker utan restprodukter och är därför särskilt lämplig i lokaler med kostbar mekanisk eller elektronisk utrustning. Lämpar sig även i offentliga miljöer där efterskador i form av pulver eller skum bör undvikas.

TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR

9
Fordonsfäste 600255 MODELL FFE6CR-B STORLEK 6 L EFFEKTKLASS 13A 75F TÖMNINGSTID 64 sek KASTLÄNGD 1-2 m ARBETSTRYCK 9 Bar VIKT 9,9 kg MÅTT DIA/HÖJD 520 x 160 mm TEMPERATUROMRÅDE +0 °C till +60 °C ARTIKEL NR 600266-60 TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR
MODELL K5TGX STORLEK 5 kg EFFEKTKLASS 89B TÖMNINGSTID 21 sek ARBETSTRYCK 220 Bar VIKT 14,8 kg MÅTT DIA/HÖJD 145 x 700 mm TEMPERATUROMRÅDE -30 °C till +60 °C ARTIKEL NR 600216-60 Fordonsfäste 600060 Slang med snörör 609255
FAT FIRE KOLDIOXID

SKÅP TILL BRANDSLÄCKARE

STANDARD

Brandskåp används där man behöver skydda brandsläckaren mot miljöpåverkan som väder, vind och nedsmutsade miljöer. Används alltid vid placering utomhus. Typiska områden kan vara hamnområden, byggplatser, industrimiljöer, samt inom trans portsektorn.

PROFFS

Samtliga brandskåp i vårt PROFFS-sortiment är certifierade och testade av institutet TÜV Rheinland. Brandsläckarskåpen över ensstämmer med kraven i följande standarder: Renault D451333, DIN 40050-9, ECE R3, ISO 4892-2, 12000 N A-20 C°, 20 C°,50 C°.

SPECIAL

CGS toppmatade brandskåp i PRO-serien är testade och certifierade av TÜV Rheinland. Brandsläckarskåpen överens stämmer med kraven i följande standarder: Renault D451333, DIN 40050-9, ECE R3, ISO 4892-2, 12000 N A-20 C°, 20 C°,50 C°.

PITBOX

Pitbox är den resistenta och rymliga sandlådan. Tack vare lådans speciella form och den inre gummitätningen är Pitbox helt skyddad mot damm- och vatteninträngning vilket gör den användbar på många olika områden som t.ex. förvaring av ab sorberande utrustning för oavsiktligt spill av förorenande vätskor.

10
ART.NR BENÄMNING 614023 EC6SW SKÅP TILL 6 KG BRANDSLÄCKARE med fönster 614024 EC9SW SKÅP TILL 6-9 L BRANDSLÄCKARE med fönster 614025 EC12SW SKÅP TILL 12 KG BRANDSLÄCKARE med fönster 614036 EC6SPW SKÅP TILL 6 KG BRANDSLÄCKARE med fönster ART.NR BENÄMNING 614020 EC6P SKÅP TILL 6 KG BRANDSLÄCKARE utan fönster 614021 EC6PW SKÅP TILL 6 KG BRANDSLÄCKARE med fönster 614022 EC9PW SKÅP TILL 6 L/KG BRANDSLÄCKARE med fönster ART.NR BENÄMNING 614033 PITBOX MED LÅSCYLINDER SVART 614034 PITBOX GRÖN ART.NR BENÄMNING 614028 EC6TL SKÅP TOPPMATAD 6 KG SVART 614029 EC6TL SKÅP TOPPMATAD 6 KG RÖD 609260 MONTERINGSKIT TILL TOPPMATAT BRANDSKÅP 609261 MONTERINGSKIT TILL TOPPMATAT BRANDSKÅP 30°/60° 614030 DE9C DUBBELSKÅP 6 KG, 6-9 L RÖD/SVART 614031 EC9D DUBBELSKÅP ITEM BOX RÖD/SVART 614026 EC6C SKÅP CRYSTAL TILL 6 KG BRANDSLÄCKARE transparent 614027 EC12C SKÅP CRYSTAL TILL 12 KG BRANDSLÄCKARE transparent

SLÄCKAGGREGAT

För användning i miljöer där det finns behov av en stor och effektiv brandbekämpning, ex brandfarliga processer inom industri, garage och jordbruk. Kraftfulla stora hjul för enkel och snabb hantering. 5 meter slang med fast munstycke och avstängningsventil. Tillverkad av kvalitetsstål. Ventilen är tillverkad av förkromad mässing.

MODELL PA25

STORLEK 25 kg

EFFEKTKLASS A-IV-B-C

TÖMNINGSTID 24 sek

KASTLÄNGD 11 m

ARBETSTRYCK 14 Bar

VIKT (TOTAL) 47,5 kg

MÅTT HÖJD X BREDD 400 x 990 mm

TEMPERATUROMRÅDE -30 °C till +60 °C

ARTIKELNR 600200-60

MODELL PA50

STORLEK 50 kg

EFFEKTKLASS A-IV-B-C

TÖMNINGSTID 48 sek

KASTLÄNGD 11 m

ARBETSTRYCK 14 Bar

VIKT (TOTAL) 77 kg

MÅTT HÖJD X BREDD 400 x 990 mm

TEMPERATUROMRÅDE -30 °C till +60 °C

ARTIKELNR 600201-60

TILLÄMPNINGS

OMRÅDEN Industri, petrokemisk industri offentlig verksamhet, verkstad, jordbruk, bensinstatio ner, transport, sjöfart och offshore.

MODELL K10

STORLEK 10 kg

EFFEKTKLASS 144B

TÖMNINGSTID 18 sek KASTLÄNGD 5 m

ARBETSTRYCK 60 Bar

VIKT (TOTAL) 37 kg

MÅTT HÖJD X BREDD

x 990 mm

TEMPERATUROMRÅDE -30 °C till +60 °C

ARTIKELNR 600203-60

TILLÄMPNINGS

OMRÅDEN Industri, offentlig sektor, livsmedels industrin, storkök, datacenter,laboratori er, sjukhus, färghandel, kemisk industri.

TILLÄMPNINGS

OMRÅDEN Industri, petrokemisk industri offentlig verksamhet, verkstad, jordbruk, bensinstatio ner, transport, sjöfart och offshore.

MODELL K20

STORLEK 20 kg

EFFEKTKLASS 233B

TÖMNINGSTID 25 sek

KASTLÄNGD 8 m

ARBETSTRYCK 50 Bar

VIKT (TOTAL) 68 kg

MÅTT HÖJD X BREDD 1300 x 1160 mm

TEMPERATUROMRÅDE -30 °C till +60 °C

ARTIKELNR 600204-60

TILLÄMPNINGS OMRÅDEN Industri, offentlig sektor, livsmedels industrin, storkök, datacenter,laboratori er, sjukhus, färghandel, kemisk industri.

MODELL K30

STORLEK 30 kg

EFFEKTKLASS 233B

TÖMNINGSTID 28 sek

KASTLÄNGD 8 m

ARBETSTRYCK 50 Bar

VIKT (TOTAL) 83 kg

MÅTT HÖJD X BREDD 1300 x 1160 mm

TEMPERATUROMRÅDE -30 °C till +60 °C

ARTIKELNR 600205-60

TILLÄMPNINGS

OMRÅDEN Industri, offentlig sektor, livsmedels industrin, storkök, datacenter,laboratori er, sjukhus, färghandel, kemisk industri.

11
460
25 KG PULVER 50 KG PULVER 10 KG KOLDIOXID 20 KG KOLDIOXID 30 KG KOLDIOXID
12 Vi står bakom Chemsecs initiativ ”No to PFAS” För att ytterligare ta ställning mot PFAS har vi anslutit oss till Chemsecs initiativ ”No to PFAS” vilket innebär att vi ser miljö- och hälsoriskerna med PFAS och att vi står bakom och driver på branschomställningen till helt PFAS-fria produkter och släckmedel. GPBM Nordic AB | Argongatan 2 B| 431 53 Mölndal, Tel: 031-799 16 00 | Fax: 031-799 16 01, info@gpbmnordic.se | www.gpbmnordic.se | Ver 4, 2022