Page 1

Een zeer aangename plek om te wonen

Type Baikal, Baikal variant & Ontario 14 Geschakelde villa’s, 2 Kangoeroewoningen & 6 Geschakelde herenhuizen


2

Het nieuwe wonen


Inhoudsopgave 4

Rust en ruimte in het Groene hart

15

Voordelen kangoeroewoningen

5

Villa Plasrode een begrip in Waddinxveen

16

Plattegrond B Kangoeroe

6

Geschakelde villa’s en herenhuizen

17

Overzicht typen en specificaties Ontario

10

Overzicht typen en specificaties Baikal

20

Plattegrond G1

11

Plattegrond B1

21

Plattegrond G2

12

Kangoeroewoningen

22

Warmtepomp

Het nieuwe wonen

3


Rust en ruimte in het groene hart van de randstad Landelijk wonen, met alle voorzieningen binnen handbereik en de grote steden op een steenworp afstand, dat is wonen in Waddinxveen! Met al het groen en de uitgestrekte watergebieden in de buurt waant u zich helemaal in het Groene Hart van de Randstad. Aan de rand van deze prettige woonplaats worden veertien geschakelde villa’s type B Baikal, twee kangoeroe woningen type B Baikal variant en zes geschakelde herenhuizen type G Ontario gerealiseerd. De geschakelde villa’s liggen aan de rand van Plasrode en kijken uit op een parkachtig gebied. Eveneens aan de rand van Plasrode liggen de herenhuizen met de riante tuin gericht op het uitgestrekte polderlandschap. Een zeer aangename plek om te wonen! Naast deze woningen bestaat Plasrode uit de volgende woningtypen: drie appartementenvilla’s met achttien royale appartementen en drie majestueuze penthouses, vijf vrijstaande villa’s, zeventien stijlvolle rijwoningen, achttien ruime starterswoningen, zesentwintig ruime eengezinswoningen en een indrukwekkende notariswoning. Plasrode ademt die rustige plattelandssfeer

4

Het nieuwe wonen

uit, maar oogt modern en comfortabel en is overal dichtbij. De woningen zijn eigentijds, bijzonder qua architectuur en uitgevoerd in kleuren die opmerkelijk zijn maar toch perfect harmoniëren met elkaar en met de omgeving. De wijk is aan twee zijden omgeven door water en polderland. In Plasrode zelf vindt u overal groenzones en een parkgebied. Landelijk dus, maar toch ook vlakbij het centrum van Waddinxveen. Uw dagelijkse levensbehoeften vindt u in de wijk. Van eerstelijns gezondheidszorg, scholen voor basis- en voortgezet onderwijs en sportverenigingen tot gezellige winkels en nog veel meer. Dus waar u ook maar behoefte aan heeft, in Waddinxveen is alles binnen handbereik.

Waddinxveen, alles dichtbij

De directe omgeving van Waddinxveen

biedt veel mogelijkheden voor recreatie en ontspanning. De uitgestrekte watergebieden in de regio, zoals ’t Weegje, de Reeuwijkse plassen en het rustieke polderland zijn uitermate geschikt voor alle soorten watersporten, lange fiets- en wandeltochten. In de nabijgelegen oud Hollandse stad Gouda kunt u uw culturele hart ophalen. De grote steden Rotterdam, Den Haag en Utrecht zijn dichtbij. Nee, u hoeft zich hier niet te vervelen. Als toekomstig bewoner van Plasrode heeft u alles bij de hand. Vanuit u woning bent u in enkele minuten tijd op de provinciale wegen die een snelle aansluiting bieden op de A12 en de A2. Ook het openbaar vervoer is prima met volop trein- en busverbindingen naar Rotterdam, Leiden, Gouda en Den Haag.


Villa Plasrode, een begrip in Waddinxveen

NOORD EINDE

Waddinxveen ca. 1935, hoek Plasweg / Sniepweg. Rechts: villa Plasrode.

N 455

THO

VEN

LAA

N

Van woest veen tot moderne polder

CHO

PLI

NLA

AN

BEE

WADDINXVEEN

ZUIDKADE

De naam ‘Waddinxvene’, de KERK WEG ondernemende gemeente waar inmiddels ruim 25.000 mensen wonen, verscheen voor het eerst in de geschreven bronnen in 1233. Het was op 20 april van dat jaar dat Floris IV, graaf van Holland, een woest veengebied langs de rivier de Gouwe verkocht aan Nicolaas van Gnepwijk, herbaren van Aalsmeer en Woubrecht, later schout van Waddinxveen. 200 Hollandse ponden betaalde hij daarvoor. In de daaropvolgende eeuwen ontstonden in deze streek twee ambachten (dorpen): Noord-Waddinxveen, ZuidWaddinxveen.

Plasrode

IN

N

OUWER

ER

AA

HENEG

B

J EI

L CK

De naam Waddinxveen

WEG

KA

NA

AL

EL

JK

ID

DI

ZU IJ KE

Waar de naam Waddinxveen, de gemeente die pas in 1870 definitief gevormd werd, vandaan komt, is niet helemaal duidelijk. Er zijn twee verklaringen mogelijk: het ‘veen van Wadding’, waarbij Wadding de naam van een persoon is. Maar een ‘Wadding’ wordt ook wel beschouwd als een waternaam, afgeleid van ‘wadde’. Beide verklaringen zijn eigenlijk niet zo vreemd als je kijkt naar de geschiedenis van de plaats, waarin alles draait om water en veen.

RO ND W EG

A12

A20

Het nieuwe wonen

5


Geschakelde villa’s type Baikal en herenhuizen Ontario Hier wonen betekent elke dag genieten van rust en ruimte aan de rand van velden en landerijen. Visser en Wijtman architecten uit Waddinxveen heeft deze woningen een schitterende eigentijdse uitstraling gegeven. De architectuur heeft een voorname signatuur met aandacht voor de detaillering en vormt een geheel met de omgeving. De doordachte details vindt u ook in de indeling van de woning waardoor telkens verrassende interieuropstellingen te bedenken zijn. Een klassiek interieur of juist modern design komt prima tot zijn recht in deze karaktervolle woningen.

Hoogwaardige nieuwbouw

Het zijn duurzame woningen in meerdere betekenissen. Duurzaam in de zin van energiezuinig. Ze voldoen helemaal aan de strenge eisen van deze tijd. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen. Elke woning beschikt over een eigen warmtepomp

6

Het nieuwe wonen

waarmee de woning middels aardwarmte verwarmd wordt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van vloerverwarming. Naast de mogelijkheid om tot zestig procent te besparen op uw energielasten, spaart u ook het milieu aanzienlijk. In de zomer kan de warmtepomp de in de bodem aanwezige lage temperaturen inzetten voor “passieve” koeling van uw woning. Maar het belangrijkste is dat het prettige woningen zijn om in te wonen. Een woning waar je niet meer weg wilt, is pas echt een duurzame woning.

Parkeren

Parkeren is geen enkel probleem. Bijna al deze woningen beschikken over een eigen garage of oprit. Over uw bezoek hoeft u

zich ook geen zorgen te maken, want op verschillende plekken in de wijk zijn er parkeerhavens. Die overigens zo gesitueerd zijn dat het straatbeeld overal rustig blijft.

Geschakelde villa’s Baikal

Deze veertien aantrekkelijke geschakelde villa’s liggen aan de rand van Plasrode en kijken uit op een parkachtig gebied. Ze zijn geschakeld via de uitbouw aan de zijgevel en beschikken over een grote voor- en achtertuin. Binnen heeft dit heerlijke ruime woningtype op de begane grond een ruime hal met toilet, een zeer royale zonnige living (ca. 65 m2) en een eetkamer met open keuken. Op de eerste verdieping zijn er drie ruim bemeten slaapkamers, een badkamer met de mogelijkheid van ligbad en douche en een separaat toilet. De tweede verdieping biedt vele mogelijkheden waaronder een extra slaapkamer, studeerkamer of gewoon een heerlijke relaxruimte. Tevens bevindt zich hier een royaal terras waar u vele uren kunt wegdromen.


Twee royale kangoeroewoningen type Baikal Variant

De architect aan het woord

Is het voor u om wat voor reden dan ook moeilijk om helemaal zelfstandig te leven, dan kan een kangoeroewoning uitkomst bieden. Kangoeroewoningen zijn bestemd voor mensen die zorg of begeleiding nodig hebben maar toch zo zelfstandig mogelijk willen wonen. De hulp of ondersteuning is bij een kangoeroewoning letterlijk naast de deur. Doorgaans is een kangoeroewoning via een tussendeur verbonden met de hoofdwoning waar degene woont die de ondersteuning verleent, en dat is in de meeste gevallen een familielid. Dat betekent toch zelfstandig wonen maar met behulp van degene die u na staat. In Plasrode liggen de zeer fraaie kangoeroewoningen elk naast een geschakelde villa type Baikal, de hoofdwoning waarmee ze samen een eenheid vormen. De kangoeroewoningen zijn gelijkvloers, hebben een plat dak en zijn ruim opgezet. Dat is voor mensen die bijvoorbeeld slecht ter been zijn zeker een voordeel. Dit woningtype heeft een handige indeling, het beschikt over een ruime hal, een royale woonkamer met open keuken, een grote slaapkamer, een badkamer met douche, een separaat toilet en een ruime berging. Aan de voor en achterzijde vindt u een aantrekkelijke tuin waar het tijdens lange zomeravonden heerlijk toeven is.

Herenhuizen type Ontario

Eveneens aan de rand van Plasrode liggen deze gedeeltelijk via de tuinkamer/ berging geschakelde herenhuizen met voor en achtertuin. Opmerkelijk zijn de raampartijen die halverwege de eerste verdieping beginnen en doorlopen in de dakkapel. De ruime vertrekken en riante tuin maken deze herenhuizen tot een zeer aangename plek om te wonen. Er zijn drie herenhuizen van het type Gl, hiervan is de berging achter in de tuin gesitueerd en drie herenhuizen van het type G2 met tuinkamer en inpandige berging. Binnen heeft dit heerlijke lichte woningtype op de begane grond een ruime hal met toilet, een zeer royale living van 38 m2 tot 51 m2 met een open keuken. Op de eerste verdieping zijn er drie ruim bemeten slaapkamers, een badkamer met mogelijkheid van ligbad, douche en toilet. De tweede verdieping biedt vele mogelijkheden waaronder een extra slaapkamer of speelkamer voor de kinderen.

Plasrode moet de afsluiting en bekroning worden van de wijk Zuidplas in Waddinxveen. Gesitueerd aan de rand van Waddinxveen, dicht bij voorzieningen zoals winkels en scholen, maar ook op een steenworp afstand van de te ontwikkelen recreatieve locatie, de Vredenburgzone. Kortom een ideale plaats om te wonen en recreëren. In Plasrode worden starterswoningen, ééngezinswoningen (half )vrijstaande woningen en luxe appartementen gebouwd. Ook worden er enkele woningen gerealiseerd bedoeld om ouderen samen met hun kinderen te laten wonen, apart waar het kan, samen waar het moet. Het gebied kenmerkt zich niet alleen door de grote verscheidenheid aan woningtypen, maar ook aan vormen.

Het gebied is namelijk zo opgezet dat er aan de straatzijde nergens saaie kopgevels gesitueerd zijn, dit om de leefbaarheid in de wijk te vergroten. Aan de rand van de wijk, daar waar het bouwplan aansluit op de bestaande wijk is een royale groenzone gepland, bedoeld om naar te kijken, maar zeker ook om te spelen. Parkeren in Plasrode vindt plaats in de parkeergarage, op het eigen terrein of in de parkeerzone. Bijzonder aan het plan is dat alle woningen en appartementen voorzien worden van een warmtepomp, dat betekent comfortabele warmte in de winter door middel van vloerverwarming in de hele woning en indien gewenst koeling in de zomer. Visser & Wijtman architekten BV

Het nieuwe wonen

7


Hier is het heerlijk thuiskomen

De achtergevel van type B is 9 meter breed. Zo ontstaat er een royale en lichte living en een optimaal contact met de tuin

Vanaf de straat gezien heeft het terras van type B op de tweede verdieping een bijzonder luxe uitstraling 8

Het nieuwe wonen


Het nieuwe wonen

9


Plasrode Projectoverzicht

14 Geschakelde villa’s Baikal in 3 verschillende typen en 2 kangoeroewoningen . In deze brochure staan alle typen beschreven. Het onderstaande schema geeft een indruk van de oppervlaktes en waar u de verschillende typen in deze brochure kunt vinden. In het plan worden 16 geschakelde villa’s gerealiseerd waarvan er 2 verbonden zijn met een kangoeroewoning. Type B1, B2 en B3 zijn de geschakelde villa’s met op de tweede verdieping een royaal terras. De 2 typen B kangoeroewoningen liggen elk naast een geschakelde villa B2 of B3.

Overzicht Typen en specificaties Type

Bouwnummers

GBO m2

Kamers

B1

1 t/m 7 12 t/m 16

165,9

5

West

B2

8

156,9

5

West

9,10

72,8

2

West

11

153,1

5

West

B Kangoeroe B3

10

Het nieuwe wonen

Tuinligging Pagina 11

16


Type B1 Bouwnummers

1 t/m 7 12 t/m 16

Gebruiksoppervlak

165,9 m2

Living

65 m2

Slaapkamer 1

14 m2

Slaapkamer 2

10 m2

Slaapkamer 3

7 m2

Schaal

1:100

Begane grond

1e verdieping

2e verdieping Het nieuwe wonen

11


Praktisch maar sfeervol De kangoeroewoningen type Baikal variant zijn gelijkvloers, zeer licht en ruim opgezet. De praktische maar sfeervolle kangoeroewoningen bestaan uit een ruime hal, een woonkamer met open keuken, een slaapkamer, een badkamer met mogelijkheid van ligbad en douche, separaat toilet en een ruime berging. Aan de voor en achterzijde vindt u een aantrekkelijke tuin waar het tijdens lange zomeravonden heerlijk toeven is.

12

Het nieuwe wonen


Het nieuwe wonen

13


Samen waar het moet,

In Plasrode liggen twee zeer fraaie kangoeroewoningen elk naast een kopwoning type Baikal, de hoofdwoning waarmee ze samen een eenheid vormen.

Een kangoeroewoning is een woonvorm waarbij mensen die zorg nodig hebben toch zelfstandig kunnen wonen en deel kunnen uitmaken van het huishouden van een mantelzorger. De woning bestaat uit twee zelfstandige woningen ( de buidelen de hoofdwoning) met elk een eigen woonkamer, slaapkamer, keuken, badkamer enzovoorts.

14

Het nieuwe wonen

De twee woningen zijn naast elkaar geplaatst en kunnen door middel van een tussendeur met elkaar verbonden worden. De buidelwoning is gelijkvloers de hoofdwoning bestaat uit meerdere lagen. Het uitgangspunt van een kangoeroewoning is dat u kunt zorgen voor bijvoorbeeld uw gehandicapte kind of samen wilt wonen met uw ouders maar toch in de hoofdwoning een eigen leven kunt leiden.


alleen waar het kan

Voordelen van een kangoeroewoning. Leven in een kangoeroewoning heeft heel wat pluspunten:

»» Oudere personen hoeven niet naar een bejaardentehuis zodat ze zelf langer zelfstandig kunnen wonen. »» Er is interactie tussen oud en jong waardoor de oudere bewoner(s) niet zo eenzaam zijn. »» Iedereen woont samen, maar geniet toch privacy. »» Oud helpt jong en vice versa: zo kan het jonge koppel bijvoorbeeld de boodschappen doen terwijl de oudere bewoner(s) op hun kinderen let(ten). »» De bewoners richten hun deelwoning naar eigen smaak in Het nieuwe wonen

15


Type B Kangoeroe Bouwnummers Gebruiksoppervlak

9,10 72,8 m2

Living

33 m2

Slaapkamer 1

14 m2

Schaal

1:100

16

Het nieuwe wonen


Plasrode Projectoverzicht

6 Geschakelde herenhuizen Ontario in 2 verschillende typen In deze brochure staan alle typen beschreven. Het onderstaande schema geeft een indruk van de oppervlaktes en waar u de verschillende typen in deze brochure kunt vinden. De herenhuizen zijn er in 2 typen, de reguliere woning en de tuinkamerwoning. Van type G1 is de berging achter in de tuin gesitueerd. Type G2 heeft als extra een tuinkamer en een inpandige berging.

Overzicht Typen en specificaties Type

Bouwnummers

GBO m2

Kamers

Tuinligging Pagina

G1

105,106,109

124,4

5

West

20

G2

104,107,108

144

5

West

21 Het nieuwe wonen

17


Straatbeeld Type G Ontario

18

Het nieuwe wonen


Een zeer aangename plek om te wonen

Het nieuwe wonen

19


Type G1 Bouwnummers Gebruiksoppervlak

105,106,109 124,4 m2

Living

38 m2

Slaapkamer 1

13 m2

Slaapkamer 2

9 m2

Slaapkamer 3

6 m2

Schaal

1:100

Begane grond

1e verdieping

20

Het nieuwe wonen

2e verdieping


Type G2 Bouwnummers

104,107,108

Gebruiksoppervlak

144 m2

Living

51 m2

Slaapkamer 1

13 m2

Slaapkamer 2

9 m2

Slaapkamer 3

6 m2

Schaal

1:100

Begane grond

1e verdieping

2e verdieping

Het nieuwe wonen

21


Verhoog het comfort van uw woning met een warmtepomp!

Herinnert u het zich nog? De tijd dat verwarmen met een CV nog gewoon betaalbaar was? Dat is alweer lang geleden. De gasprijzen zijn de afgelopen jaren flink gestegen en zullen dit blijven doen. Daarnaast zal de aanwezige gasvoorraad jaar na jaar krapper worden en moeten we op zoek naar andere warmtebronnen.

Waarom een warmtepomp met vloerverwarming? »» Onafhankelijk van olie en gas »» Met één toestel verwarmen én koelen »» Gezond, comfortabel woonklimaat »» Zeer eenvoudig te bedienen »» Waarde van uw woning stijgt aanzienlijk »» Onschadelijk voor het milieu »» Jarenlang toegepast, betrouwbaar principe »» Nu al klaar voor de eisen van 2015 22

Het nieuwe wonen


De nieuwbouwwoningen in project Plasrode worden standaard opgeleverd met een warmtepomp. Met de warmtepomp en vloerverwarming als verwarmingssysteem voor uw nieuwe woning, kunt u uw energielasten halveren en bent u verzekerd van een flinke dosis extra wooncomfort!

Een betrouwbaar concept De aarde slaat continue zonnewarmte op in de lucht, de bodem en het grondwater. Deze gratis aardwarmte is altijd ruim voldoende rond uw huis aanwezig en kan met een warmtepomp eenvoudig worden ingezet voor de verwarming van uw woning, zowel in de zomer als de winter, overdag en ’s nachts. Niet alleen zullen uw maandlasten drastisch dalen, ook spaart u het milieu aanzienlijk. Warmtepompen worden inmiddels al ongeveer 20 jaar ingezet voor verwarming van huizen, kantoren en fabrieken. Nu fossiele brandstoffen onbetaalbaar en in de toekomst ook onbereikbaar dreigen te worden, stappen steeds meer mensen over op deze duurzame manier van verwarmen.

Natuurlijke warmte in huis De warmtepomp werkt in feite volgens hetzelfde principe als een koelkast, echter in omgekeerde volgorde. Een koelkast onttrekt warmte aan de levensmiddelen die erin staan, waardoor uw melk, kaas en frisdrank koud worden. De warmte uit deze producten wordt vervolgens afgegeven via

de dunne plaatjes aan de achterzijde van uw koelkast. De warmtepomp doet dit andersom, hij haalt energie uit de lucht, de bodem of het grondwater. Door middel van condenseren, expanderen, verdampen en comprimeren zet het toestel deze energie om in de gewenste temperatuur voor het verwarmen van uw woning. Het enige dat wordt verbruikt om uw woning met een warmtepomp te verwarmen, is een minimale hoeveelheid stroom om de pomp te laten draaien. Voor 100% warmte, gebruikt de warmtepomp 75% vrije energie uit de omgeving en 25% elektriciteit om de pomp aan te drijven. Verlaging van energierekening met maximaal 60% Duurzaamheid wordt beloond met extra comfort. De warmtepomp wordt, net zoals een CV ketel, eenvoudig geplaatst in de trapkast, bijkeuken of berging. Het toestel heeft veruit het hoogste rendement als deze zijn warmte over de gehele woning (begane grond + verdiepingen) af kan geven middels vloerverwarming. Niet alleen wordt hiermee het meest efficiënt verwarmd, ook geniet u van de andere voordelen van vloerverwarming.

De Voordelen: 1. Een behaaglijk en gezond woonklimaat. Doordat vloerverwarming minder luchtbeweging in de ruimte genereert dan een radiator, wordt minder stof in de omgevingslucht opgenomen. Bewoners met een allergie of luchtweginfectie hebben hier veel profijt van. Daarnaast worden de vertrekken in de woning gelijkmatig verwarmd. Dit wordt vele malen prettiger ervaren dan de diverse warmtepunten door de woning. 2. Verkoeling in de zomer. In de zomer kan de warmtepomp de in de bodem aanwezige lage temperaturen inzetten voor “passieve” koeling van uw woning. De pomp laat simpelweg koel water door uw vloerverwarmingssysteem lopen. Hierdoor ontstaan geen onaangenomen luchtstromen zoals bij airconditioning het geval is. Vloerkoeling is veruit de zuinigste vorm van koeling. De vele gebruikers die Nederland inmiddels telt, zijn naast de kostendaling zeer enthousiast over dit toegevoegde comfort van het warmtepompsysteem.

Het nieuwe wonen

23


:

Ontwikkeling

Architect:

Vormgeving:

Informatie & Verkoop:

Zuidplaslaan 198 2743 CP Waddinxveen T. 0182 63 60 21 www.plasrode.nl

Deze brochure is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. De afgebeelde 3D-visualisaties van interieurs en exterieurs zijn echter impressies, evenals de ingerichte plattegronden. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Ze zijn uitsluitend bedoeld om een goede indruk van de woningen te geven. Waddinxveen, september 2010.

Brochure Plasrode Type Baikal & Ontario  
Brochure Plasrode Type Baikal & Ontario  

Brochure nieuwbouwproject Plasrode

Advertisement