Page 1

legenda

Editie Plasrode 2 Oplage 25.000 17 november 2010

Bouwen aan de toekomst

informatieavond Plasrode donderdag 25 november a.s. Donderdag 25 november is de Plasrode informatieavond voor kopers en aspirant kopers. Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom op de toekomstige bouwlocatie (voorheen Campoworld) aan de Plasweg 16 te Waddinxveen.

Laat u opnieuw informeren over het plan, zie en voel de te gebruiken materialen. Bezoek de aanwezige warmtepomptruck en u ziet de warmtepompinstallatie in werking. Uiteraard zullen in de truck uw vragen uitgebreid beantwoord worden. Praat op deze avond met uw nieuwe

buren of maak kennis met de kopers die uw nieuwe buren kunnen worden. Wie is de mysterie guest? Komt deze beroemde Europeaan naast u wonen? Alles wat u over Plasrode wil weten komt u op deze avond te weten. U mag deze avond niet missen.

Nog te koop!

Ondanks de succesvolle start verkoop is er nog voor ieder wat wils. Bent u benieuwd of er nog een woning voor u tussen zit? Kijk dan snel op www.plasrode.nl voor de actuele beschikbaarheid.

Passen uw meubels?

Dankzij de laatste technologie kunt u op www.plasrode.nl een digitale plattegrond vinden van de woningen die gerealiseerd worden in de nieuwe wijk. Op deze digitale plattegronden kunt u de bestaande meubels verwijderen en vervolgens de woning volledig volgens uw eigen smaak inrichten. Hiervoor staat u een uitgebreide meubeldatabase ter beschikking.

Mystery Guest

De informatieavond zal door een mystery guest worden bezocht. Gaat deze beroemde Europeaan ook in Plasrode wonen? Neem u kinderen mee en verwelkom onze mystery guest.

Energiezuinig wonen Alle woningen worden voorzien van een warmtepomp. Wat houdt dit nu precies in behoudens de 60% besparing op uw energielasten. Tijdens de informatieavond op 25 november a.s. is er een truck aanwezig van de warmtepompleverancier waar u al uw vragen kunt stellen.

Materiaalkeuze De verkoopavond was zeer druk bezocht

Startverkoop groot succes

Start bouw 2e kwartaal 2011. Nog verschillende woningtypen te koop In een nog bestaande loods op het bouwterrein vond in de avond van 30 september de start verkoop plaats. Er was al gerekend op een succesvolle opkomst van belangstellenden. Alle verwachtingen werden echter ruim overtroffen.

er inmiddels een kleine tweehonderd van achter de rug. Alle reden voor de projectontwikkelaars om de planning van de bouw met voortvarendheid ter hand te nemen, aangezien de verwachtingen zijn dat het percentage verkochte woningen op korte termijn ruim boven de 70% gaat uitkomen.

De makelaars van Gouwestad Makelaardij hadden hun handen vol aan het voorlichten van het massaal toegestroomde publiek. Er werden vele vragen gesteld en namen genoteerd van geinteresseerden voor de woningen en appartementen in diverse prijsklassen.

Moeilijke periode Juist in een periode waarin de woningbouw niet floreert een opmerkelijk resultaat waarvoor allen die aan de wieg hebben gestaan van het Plasrode project een warm compliment verdienen. Naar het zich nu laat aanzien zullen de voorbereidende grondwerkzaamheden in het vroege begin van 2011 kunnen starten, onder voorbehoud van weersomstandigheden. Samen met de aannemers gaan de projectontwikkelaars ervan uit dat het slaan van de eerste paal in het tweede kwartaal van 2011 volgt. Kopers mogen er op rekenen tijdig voor dit evenement een uitnodiging te ontvangen.

Inschrijvingen Die avond en de dagen daarna werden er zoveel aanvragen voor een optie ingediend dat de volgorde van optieverstrekking via notariele loting moest worden bepaald. Na deze loting werden alle betrokkenen per brief geïnformeerd over de lotingsuitslag en uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek. Daarvan zijn

De nieuwe E

De tussenwoning van type E Sevan is gewijzigd. De woning is nu standaard voorzien van een dakkapel, een frans balkon en een dakraam. Ook voor de gezinnen die op zoek zijn naar een mooie woning die net even wat meer ruimte biedt is dit een passende woning. Er zijn 2 verschillende aanbouwopties om het vloeroppervlak te vergrootten met maarliefst ruim 10 m2.

Lees verder op pagina 12

Aan de impressies kunt u niet alles zien. Dus bent u ook benieuwd naar de te gebruiken materialen in Plasrode, of hoe de kleuren er in werkelijkheid uitzien Kom dan 25 november naar de informatieavond.

Nieuwbouw kopen?

Bent u geïnteresseerd in een nieuwbouwwoning, maar heeft u een eigen woning die nog verkocht moet worden? Geen zorgen! Als u een nieuwbouw woning koopt dan heeft u nog ruim de tijd om uw woning te verkopen. In de huidige markt is de gemiddelde verkooptijd van een woning of appartement 200 dagen. Uiteraard dient er dan wel sprake zijn van een reële vraagprijs en een goede presentatie. Het is verstandig om in een vroeg stadium een waarderapport van uw woning op te laten stellen. Aan de hand daarvan ontvangt u van ons direct een verkoopactieplan voor de verkoop voor uw woning.

Makelaar T. 0182 636 021 plasrode@gouwestadmakelaardij.nl www.gouwestadmakelaardij.nl


2 legenda

Bouwen aan de toekomst

Start verkoopavond Plasrode in beeld De avond werd met veel enthousiasme bezocht door ruim 1300 ge誰nteresseerden.

Ontwikkelaar Wim Bijl in gesprek met aspirant kopers.

Ook ontwikkelaar Wim Drost was veelal in gesprek met aspirant kopers.

Roel Visser van Visser & Wijtman Architecten BV was ook aanwezig en kreeg complimenten over de uitstraling van het project

De ge誰nteresseerden werden ontvangen met een drankje en liepen tegen een film aan die op groot formaat werd weergegeven over het plan.

Er waren 4 tafels met elk 2 dames om brochures uit te reiken. Het was echter nog niet te voorkomen dat er rijen ontstonden.

De inschrijfformulieren werden door vele mensen al ter plekke ingevuld en retour gegeven.


Bouwen aan de toekomst

legenda

3

Architect aan het woord

In gesprek met Roel Visser van Visser & Wijtman Waddinxveen • Roel Visser, samen met Ben Wijtman, eigenaar van Visser en Wijtman Architekten B.V. toont zich tevreden met het door hem ontworpen en goed doordachte plan voor de inrichting van het gebied Plasrode. In hun 20-jarig bestaan zijn reeds vele projecten in de directe omgeving en daarbuiten succesvol afgerond. “In goede samenwerking met de opdrachtgever Veenstede B.V. hebben wij een wijk kunnen ontwikkelen met een aantal opvallende eigenschappen op een unieke locatie,” opent hij het gesprek. “In de eerste plaats valt de grote variëteit in de diverse typen woningen te noemen. In de levenscyclus vindt iedereen, die zich in Plasrode wil vestigen, de woning van zijn gading. Van starters op de woningmarkt tot en met gepensioneerden die zich hebben onttrokken aan de druk van het dagelijks werk en op zoek zijn naar comfortabele,

rustige leefomstandigheden. Daar tussenin wordt er voor gezinnen met en zonder kinderen of alleenstaanden een passende oplossing geboden. Het aardige is dat deze diversiteit in samenspraak met de opdrachtgever wordt teruggevonden in de verschillende gekozen bouwstijlen, de toegepaste bouwmaterialen en de variërende afmetingen, waardoor een levendig straatbeeld zal ontstaan.” Dat er terdege is nagedacht over de ontwerpen blijkt wanneer de heer Visser wijst op het stratenplan, waarin duidelijke

zichtlijnen zijn opgenomen, onder andere naar de Vredenburghzone, een toekomstig recreatief groengebied aan de noordwestzijde van Plasrode. Op verzoek van de gemeente zijn de ontwerpen destijds ook voorgelegd aan de Stichting Vrouwen Advies Commissie (VAC). Aandacht verdient ook een tweetal in het project opgenomen zogenaamde kangeroewoningen, ieder bestaande uit een geschakelde woning waar, in volledige vrijheid, bijvoorbeeld ouders kunnen worden gehuisvest of een gehandicapte

huisgenoot zijn eigen domein kan hebben. Ieder met een eigen zelfstandige ingang, maar intern bereikbaar voor hulp en zorg indien nodig. “Ons uitgangspunt bij het totaalontwerp was en is dat alle bewoners zich thuis moeten kunnen voelen in hun nieuwe omgeving,” besluit de architekt zijn enthousiast betoog. Kijkend naar de fraaie ontwerpen is Visser en Wijtman daar kennelijk op voorhand in geslaagd.


4 legenda

Bouwen aan de toekomst

Type B - Baikal Veertien 2-onder-1 kapwoningen

hoge kwalIteIt en veel ruIMte oM te genIeten Deze veertien aantrekkelijke twee- onderéén- kapwoningen liggen aan de rand van Plasrode en zijn ontworpen als moderne geschakelde villa’s. De architectuur heeft een voorname signatuur met aandacht voor de detaillering en vormt een geheel met de omgeving. De doordachte details vindt u ook in de indeling van de woning waardoor telkens verrassende interieuropstellingen te bedenken zijn. Een klassiek interieur of juist modern design komt prima tot zijn recht in deze karaktervolle woningen. Elke woning heeft parkeergelegenheid op eigen terrein.

Er is gekozen voor een royale verkaveling waardoor de woningen over een grote voor en achtertuin beschikken. Binnen heeft dit heerlijk ruime woningtype op de begane grond een ruime hal met toilet, een zeer royale zonnige living en een open keuken. Op de eerste verdieping zijn er drie ruim bemeten slaapkamers, een badkamer met mogelijkheid van ligbad en douche en een separaat toilet. De tweede verdieping biedt vele mogelijkheden waaronder een extra slaapkamer, sportruimte, studeerkamer of gewoon een heerlijke relaxruimte. Tevens bevindt zich hier een royaal terras waar u vele uren kunt wegdromen.

“Een unieke 2e verdieping met riant dakterras.”

gewIjzIgde baIkal, trap tegen de gevel. dIt levert ruIMtewInst op, vooral op de zolder


Bouwen aan de toekomst

“Zelfstandig wonen voor zorgbehoevenden”

legenda

5

Type B - Baikal Variant 2 woningen met aanleunwoning

saMen waar het Moet alleen waar het kan. In Plasrode liggen twee zeer fraaie kangoeroewoningen elk naast een kopwoning type Baikal, de hoofdwoning waarmee ze samen een eenheid vormen. Een kangoeroewoning is een woonvorm waarbij mensen die zorg nodig hebben toch zelfstandig kunnen wonen en deel kunnen uitmaken van het huishouden van een mantelzorger. De woning bestaat uit twee zelfstandige woningen (de buidel- en de hoofdwoning) met elk een eigen woonkamer, slaapkamer, keuken, badkamer enzovoorts.

De twee woningen zijn naast elkaar geplaatst en kunnen door middel van een tussendeur met elkaar verbonden worden. De buidelwoning is gelijkvloers de hoofdwoning bestaat uit meerdere lagen. Het uitgangspunt van een kangoeroewoning is dat u kunt zorgen voor bijvoorbeeld uw gehandicapte kind of samen wilt wonen met uw ouders maar toch in de hoofdwoning een eigen leven kunt leiden. voordelen van een kangoeroewonIng. Uit het bovenstaande blijkt dat leven in een kangoeroewoning heel wat pluspunten kent: • Oudere personen hoeven niet naar

• • •

een bejaardentehuis zodat ze zelf langer zelfstandig kunnen wonen. Er is interactie tussen oud en jong waardoor de oudere bewoner(s) niet zo eenzaam zijn. Iedereen woont samen, maar geniet toch privacy. Oud helpt jong en vice versa: zo kan het jonge koppel bijvoorbeeld de boodschappen doen terwijl de oudere bewoner(s) op hun kinderen let(ten). De bewoners richten hun deelwoning naar eigen smaak in.


6 legenda

Bouwen aan de toekomst

Verhoog het comfort van uw woning met een warmtepomp! Herinnert u het zich nog? De tijd dat verwarmen met een CV nog gewoon betaalbaar was? Dat is alweer lang geleden. De gasprijzen zijn de afgelopen jaren flink gestegen en zullen dit blijven doen. Daarnaast zal de aanwezige gasvoorraad jaar na jaar krapper worden en moeten we op zoek naar andere warmtebronnen. De nieuwbouw woningen in project Plasrode worden standaard opgeleverd met een warmtepomp. Met de warmtepomp en vloerverwarming als verwarmingssysteem voor uw nieuwe woning, kunt u uw energielasten halveren en bent u verzekerd van een flinke dosis extra wooncomfort! Een betrouwbaar concept De aarde slaat continue zonnewarmte op in de lucht, de bodem en het grondwater. Deze gratis aardwarmte is altijd ruim voldoende rond uw huis aanwezig en kan met een warmtepomp eenvoudig worden ingezet voor de verwarming van uw woning, zowel in de zomer als de winter, overdag en ’s nachts. Niet alleen zullen uw maandlasten drastisch dalen, ook spaart u het milieu aanzienlijk. Warmtepompen worden inmiddels al ongeveer 20 jaar ingezet voor verwarming van huizen, kantoren en fabrieken. Nu fossiele brandstoffen onbetaalbaar- en in de toekomst ook onbereikbaar dreigen te worden, stappen steeds meer mensen over op deze duurzame manier van verwarmen. Natuurlijke warmte in huis De warmtepomp werkt in feite volgens hetzelfde principe als een koelkast, echter in omgekeerde volgorde. Een koelkast onttrekt warmte aan de levensmiddelen die erin staan, waardoor uw melk, kaas en frisdrank koud worden. De warmte uit deze producten wordt vervolgens afgegeven via de dunne plaatjes aan de achterzijde van uw koelkast.

De warmtepomp doet dit andersom, hij haalt energie uit de lucht, de bodem of het grondwater. Door middel van condenseren, expanderen, verdampen en comprimeren zet het toestel deze energie om in de gewenste temperatuur voor het verwarmen van uw woning. Het enige dat wordt verbruikt om uw woning met een warmtepomp te verwarmen, is een minimale hoeveelheid stroom om de pomp te laten draaien. Voor 100% warmte, gebruikt de warmtepomp 75% vrije energie uit de omgeving en 25% elektriciteit om de pomp aan te drijven.

“Verlaging van energierekening met maximaal 60%” Duurzaamheid wordt beloond met extra comfort De warmtepomp wordt -net zoals een CV ketel- eenvoudig geplaatst in de trapkast, bijkeuken of berging. Het toestel heeft veruit het hoogste rendement als deze zijn warmte over de gehele woning

U kunt het warmtepompsysteem in werking zien (begane grond + verdiepingen) af kan geven middels vloerverwarming. Niet alleen wordt hiermee het meest efficiënt verwarmd, ook geniet u van de andere voordelen van vloerverwarming. Dit zijn: 1. Een behaaglijk en gezond woonklimaat. Doordat vloerverwarming minder luchtbeweging in de ruimte genereert dan een radiator, wordt minder stof in de omgevingslucht opgenomen. Bewoners met een allergie of luchtweginfectie hebben hier veel profijt van. Daarnaast worden de vertrekken in de woning gelijkmatig verwarmd. Dit wordt vele malen prettiger ervaren dan de diverse warmtepunten door de woning. 2. Verkoeling in de zomer. In de zomer kan de warmtepomp de in de bodem aanwezige lage temperaturen inzetten voor “passieve” koeling van uw woning. De pomp laat simpelweg koel water door uw vloerverwarmingssysteem lopen.

Hierdoor ontstaan geen onaangenomen luchtstromen zoals bij airconditioning het geval is. Vloerkoeling is veruit de zuinigste vorm van koeling. De vele gebruikers die Nederland inmiddels telt, zijn naast de kostendaling zeer enthousiast over dit toegevoegde comfort van het warmtepompsysteem. Waarom een warmtepomp met vloerverwarming? • • • • • • • •

Onafhankelijk van olie en gas Met één toestel verwarmen én koelen Gezond, comfortabel woonklimaat Zeer eenvoudig te bedienen Waarde van uw woning stijgt aanzienlijk Onschadelijk voor het milieu Jarenlang toegepast, betrouwbaar principe Nu al klaar voor de eisen van 2015

Deze warmtepomptruck zal op de informatieavond aanwezig zijn


Bouwen aan de toekomst

legenda

7

Type C - Lugano 21 Appartementen

Hier wonen, betekent elke dag genieten van rust, ruimte en een prachtig panorama over het Hollands polderland. Visser en Wijtman architecten uit Waddinxveen heeft de appartementenvilla’s een schitterende en eigentijdse uitstraling gegeven. Vier verdiepingen telt elke appartementenvilla, met daarin verschillende typen riante appartementen die net een beetje anders van vorm en indeling zijn. Maar dat is nog niet alles. De topverdieping van elke villa bestaat in zijn geheel uit een majestueus penthouse, van waaruit u tot ver over het Groene Hart kunt uitkijken. Aan de terraskant staan de appartementenvilla’s in het water met uitzicht op daarachter uitgestrekte landerijen. De architectuur van de appartementenvilla’s is opmerkelijk en fraai. De hellende daken doen – weliswaar met een knipoog – denken aan de stijl van de jaren dertig (grote dakkap, brede dakoverstekken). De appartementen op de drie verdiepingen beschikken elk over twee royale terrassen aan zij en achterkant van het gebouw. De penthouses beschikken over één groot terras aan de achterzijde. Eveneens bijzonder zijn de grote doorlopende ramen die elk appartement omringen. Dat maakt de woningen extreem licht en maakt het tegelijk mogelijk dat u extra kunt genieten van het vrije uitzicht. Het kleur- en materiaalgebruik is zodanig gekozen dat de appartementenvilla’s perfect

passen bij de rest van de wijk. ‘Het aanzicht bestaat uit een combinatie van donker gekleurde bakstenen en licht stucwerk. Aangevuld met de transparante glazen terrasschermen, lichte deuren en kozijnen vormt dit een chique en statig geheel. Parkeergarage Parkeren is geen enkel probleem. Onder de drie appartementenvilla’s ligt een ruime inpandige parkeergarage waar plaats is voor uw auto’s. Bovendien zijn daar twee ruimten waar u uw fiets met een gerust hart kunt stallen. Tot slot bevinden zich daar eveneens de eenentwintig bergingen die bij de appartementen horen. Achttien riante appartementen, toonbeeld van comfortabel wonen De achttien riante appartementen op de drie verdiepingen beschikken over twee royale terrassen, een vierkant terras aan de achterzijde van het gebouw op het zuidwesten vanwaar u uitkijkt over water en velden, en een terras aan de zijkant waar het uitzicht nog veelzijdiger is. Door de ligging van deze terrassen is er altijd wel een plekje in de zon of schaduw te vinden.

De appartementen zijn allemaal voorzien van een riante living van 48 tot 64 m2 en een prachtige open keuken. Afhankelijk van het type woning zijn er een royale gang of hal. Twee ruime slaapkamers, een badkamer met de mogelijkheid van ligbad, douche en toilet, een separaat toilet een ruime berging met plek voor wasmachine en droger. Drie majestueuze penthouses, de kroon op de appartementenvilla’s Absoluut majestueus zijn de drie penthouses op de topverdieping van

elke appartementenvilla. Aan drie zijden royale raampartijen waardoor er een overvloed aan licht in de woning valt. Aan de achterzijde een royaal terras op het zuidwesten grenzend aan een werkelijk spectaculaire living met de mogelijkheid van een open haard, een schitterde open keuken, een ruime hal en een gang, twee riante slaapkamers waarvan één met inloopkast, een schitterende badkamer met de mogelijkheid van ligbad, douche en toilet, een tweede badkamer met douche, een separaat toilet en een royale berging met ruimte voor wasmachine en droger.


8 legenda

Bouwen aan de toekomst

Type C2

Type C Penthouse

Vrij Op Naam Kopen Wat houdt dit precies in?

Als u een nieuwbouw woning koopt wordt daar doorgaans een V.O.N prijs bij vermeld. Dat wil zeggen dat de koopsom met inbegrip is van onder andere: • Overdrachtsbelasting • Grondkosten • Bouwkosten • Kadastrale kosten • Gemeentelijke leges • Kosten bouwvergunning • Kosten woningborg • Notariskosten ten behoeve van de aankoop van de woning of appartement.

Koopt u een bestaande woning dan wordt de woning op basis van K.K. (kosten koper) aangeboden. Kosten koper wil zeggen dat de overdrachtsbelasting onder andere notaris kosten, kadastrale kosten voor rekening van de koper zijn. Als koper moet u rekening houden met bijkomende kosten die ca. 8,5% van de koopsom bedragen. Mocht u de aankoop van uw nieuwbouwwoning gaan vergelijken met aankoop van een bestaande woning moet u met het bovenstaande rekening houden. Mochten er nog vragen zijn neem dan contact met ons op en wij kunnen u uitgebreid adviseren.

Woningborg

Hoogwaardig

Nieuwbouwproject Plasrode wordt gebouwd onder Woningborg garantie. Wat houdt dat voor u als koper in? Woningborg verstrekt waarborgcertificaten aan kopers van een nieuwbouwwoning.

Alle woningen in Plasrode zijn duurzame woningen in meerdere betekenissen. Duurzaam in de zin van energiezuinig. Ze voldoen helemaal aan de strenge eisen van deze tijd. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen.

kopen met zekerheid

Vooraf wordt er door Woningborg een uitgebreide risicobeoordeling van het aangemelde plan door woningborg opgesteld. De financiële specialisten van Woningborg beoordelen de solvabiliteit en liquiditeit van de bouwonderneming, hierdoor krijgen zij een goed inzicht in de financiële draagkracht van een onderneming, waardoor het risico op eventueel faillissement beperkt kan worden.

Daarnaast toetsen onze technisch specialisten de ondernemingen op deskundigheid en vakbekwaamheid. De bij Woningborg ingeschreven bouwondernemingen voldoen daardoor aan de strenge normen van kredietwaardigheid, deskundigheid en vakbekwaamheid. De producten en diensten van Woningborg zijn er op gericht om: de financiële risico’s van kopers zoveel mogelijk te beperken; faalkosten voor bouwondernemingen te voorkomen; de kwaliteit van nieuwbouwoningen te verhogen.

Duurzaam bouwen

energIe besparen Elke woning beschikt over een eigen warmtepomp waarmee de woning via aardwarmte verwarmd wordt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van vloerverwarming. Naast de mogelijkheid om tot zestig procent te besparen op uw energierekening, spaart u ook het milieu aanzienlijk. In de zomer kan de warmtepomp de in de bodem aanwezige lage temperaturen inzetten voor “passieve” koeling van uw woning. . Maar het belangrijkste is dat het prettige woningen zijn om in te wonen. Een woning waar je niet meer weg wilt, is pas echt een duurzame woning.


Bouwen aan de toekomst

legenda

9

De Allereerste kopers van Plasrode Door Fred Spoor In hun geriefelijke en gezellige woning aan de Zonnesingel ontmoeten we de heer en mevrouw Bousaid, kopers van een vrijstaande villa van het type Garda. Rondkijkend komt al gauw de vraag op, waarom gaat u eigenlijk naar een nieuwe woning? Hun antwoord volgt snel: “wij hebben inmiddels drie dochters, DounyaDana van tien, Romaissa van zeven en de jongste Lina van twee. Nu zijn ze alle drie niet thuis, de oudste twee naar school en Lina naar de peuterspeelzaal. Maar als ze thuis zijn begrijpt u waarom we om ons heen hebben gekeken naar een ruimere woning. Bovendien houden ze alle drie van dansen, bijna de hele dag door, ook om de lessen die ze bij Studio Da Danza krijgen te oefenen”. “Aanvankelijk waren we van plan dit huis te verbouwen, er waren al gesprekken met een aannemer en er was zelfs een muursteen uitgehakt om hetzelfde type steen te vinden,” vervolgt de heer Bousaid, “maar toen kregen we in 2009 een tip over het bouwplan Plasrode, daar zijn we toen direct op afgegaan. Het bleek ons wenslijstje volledig in te vullen. We wilden namelijk niet weg uit Waddinxveen waar we zijn opgegroeid en ons thuis voelen, we hechten aan een prettige, levendige omgeving en zochten een plek waar kinderen veilig buiten kunnen spelen, maar wel met een landelijk uitzicht”. Mevrouw Bousaid vult hem aan: “Bovendien wonen mijn ouders ook in Waddinxveen en die wil ik, nu ze ouder worden, niet in de steek laten. Maar we hadden geen haast, wij hadden en hebben geduld, in het vertrouwen dat de dingen komen zoals ze komen”. Anderhalf jaar geleden kocht de heer Bousaid, reeds een tiental jaren ondernemer

De Familie Bousaid op weg naar een nieuwe toekomst in de automatisering van polderbemaling, een bedrijfspand in het Gouwepark, kort daarna diende het plan Plasrode zich aan. Samen met hun drie meiden volgen ze met veel plezier de ontwikkelingen van

het project. “Het is heerlijk om nu met de projectontwikkelaar en de architect te kunnen overleggen over de uitvoering van onze nieuwe woning, waar een droomwens in vervulling gaat,” zegt mevrouw Bousaid

enthousiast tot slot, “ Mike Bijl van Gouwestad Makelaardij, noemde ons al eens (als eerste koper) zijn ambassadeurs voor Plasrode en zo voelen wij het ook”.


10 legenda

Bouwen aan de toekomst

Type E - Sevan Prijzen vanaf Gebruiksoppervlakte Perceel Aantal kamers

Type D - Garda Prijzen vanaf Gebruiksoppervlakte Perceel Aantal kamers

€ 601.000,- V.O.N. ca. 190 m2 ca. 420 m2 5

Type H - Victoria Prijs vanaf Gebruiksoppervlakte Perceel Aantal kamers

Op aanvraag ca. 260 m2 ca. 1000 m2 6

Type F - Toba Prijzen vanaf Gebruiksoppervlakte Perceel Aantal kamers

€ 245.000,- V.O.N. ca. 115 m2 ca. 136 m2 5

Type C - Lugano Prijzen vanaf Gebruiksoppervlakte Aantal kamers

€ 285.000,- V.O.N. Vanaf 106 m2 3

€ 235.000,- V.O.N. ca. 111 m2 ca. 120 m2 5


Bouwen aan de toekomst

legenda 11

Type G - Ontario Prijzen vanaf Gebruiksoppervlakte Perceel Aantal kamers

€ 295.000,- V.O.N. ca. 124 m2 ca. 144 m2 5

Type F Starter - Toba Variant Prijzen vanaf Gebruiksoppervlakte Aantal kamers

€ 174.500,- V.O.N. ca. 84 m2 3

Type B Kangeroe - Baikal Variant Prijzen vanaf Gebruiksoppervlakte Perceel Aantal kamers

Type B - Baikal Prijzen vanaf Gebruiksoppervlakte Perceel Aantal kamers

€ 399.000,- V.O.N. ca. 166 m2 ca. 220 m2 5

€ 199.000,- V.O.N. ca. 73 m2 ca. 160 m2 2


12 legenda

Bouwen aan de toekomst

Type E - Sevan met een nieuwe gevel

26 Eengezinswoningen voorzien van een dakkapel, frans balkon & een dakraam vanaf € 235.000,- V.O.N. De comfortabele eengezinswoningen zijn er in drie uitvoeringen en liggen in het hart van Plasrode, gescheiden door een kleinschalig groengebied waar uw kinderen prima kunnen spelen. De architectuur is fraai en bijzonder met verrassende stijlkenmerken. De kopwoningen die haaks op de tussenwoningen staan, het grote aantal ramen in verschillende vormen en afmetingen (met roedeverdeling, hoekramen en dakkapellen) alsmede het opmerkelijke kleur- en materiaalgebruik zorgen voor een speelse en moderne uitstraling. 2 type Sevan Er zijn vier kopwoningen l, achttien tussenwoningen Sevan ll en vier kopwoningen type Sevan lll. De kopwoningen zijn ruimer van afmeting,

anders van indeling dan de tussenwoningen en hebben mede door de andere vormgeving en het gebruik van andere kleuren, een afwijkende uitstraling, die volledig past in Plasrode. Type Sevan l. Comfortabel wonen in een kindvriendelijke omgeving . Binnen heeft deze fraai ogende woning op de begane grond een ruime hal met toiletruimte, een ruime woonkamer van zo´n 33 m2 met open keuken. Op de eerste verdieping zijn er drie slaapkamers, een badkamer met mogelijkheid voor ligbad, douche en toilet. De tweede verdieping biedt vele mogelijkheden waaronder een extra slaapof studeerkamer. Type Sevan ll en lll. Royaal wonen met volop ruimte. Dit is werkelijk een royale

woning. Op de begane grond bevinden zich een grote hal met toilet, een royale living van 38m2 tot 49m2 en een fraaie open keuken. Op de eerste verdieping zijn er drie ruime slaapkamers, een badkamer met mogelijkheid van ligbad , douche en toilet of een separaat toilet. De tweede verdieping biedt vele mogelijkheden waaronder een royale vierde en vijfde slaapkamer.

“Achter de luxe gevel schuilt veel comfort”


Bouwen aan de toekomst

legenda 13

Plasrode bleek de beste keuze Door Fred Spoor

“Het zijn best grote beslissingen die je hooguit maar een paar keer in je leven neemt,” opent Rob Appel het gesprek, “natuurlijk hebben we goed nagedacht en wat rondgekeken voordat we ons hebben ingeschreven op het project Plasrode. Maar de kwaliteit van de nieuwe wijk gaf de doorslag. Toen we gunstig uit de loting kwamen voor één van de vier grotere hoekwoningen van type E Sevan, waar onze voorkeur naar uitging, hebben mijn partner Kirsten en ik de knoop doorgehakt. Daar wil ik best aan toevoegen dat we hier op de Jan Campertlaan nu zo’n vijf jaar met veel genoegen hebben gewoond. Het is een rustige buurt met bijna uitsluitend bestemmingsverkeer, veilig voor ons kleine dochtertje Roos. Maar dat vertrouwen

hebben we ook voor de nieuwe wijk Plasrode met veel groenvoorzieningen”. Rob is als area salesmanager van een internationale grossier in kantoormaterialen, verantwoordelijk voor het aansturen van een tiental verkopers in Zuidwest Nederland. Hij is daarom veel op de weg en heeft zijn ogen goed de kost gegeven voor wat het landelijke woningaanbod betreft. De uiteindelijke keuze voor Plasrode mag dan ook best als een compliment voor de wijk worden beschouwd. Als straks in het voorjaar van 2011 de eerste paal de grond in gaat zullen Rob en Kirsten met veel aandacht de vorderingen in de bouw volgen in de overtuiging dat ze, net als vele andere kopers, de juiste keuze hebben gemaakt.

De nieuwe E - Sevan De woningen van types Sevan I hebben de afgelopen tijd een aantal uiterlijke wijzigingen ondergaan om deze woningen nauwer aan te laten sluiten bij het straatbeeld van de rest van het plan. Het resultaat van de wijzigingen ziet u bovenaan pagina 12 op de exterieurimpressie van type Sevan I. De gevels zijn voorzien van een Frans Balkon, wat niet alleen een grotere lichtopbrengst op de eerste verdieping met zich mee brengt, maar ook de gevel een moderne uitstraling geeft. De woningen worden standaard voorzien van een dakkapel en een dakraam op de schuine kap, waarmee de tweede verdieping van zolder wordt getransformeerd tot een volwaardige leefruimte met veel daglicht.

De familie Appel is zeer enthousiast over het plan

Optie E-tussen (aanbouw begane grond)


14 legenda

Bouwen aan de toekomst

Type F - Toba 17 Luxe Rijwoningen

Eveneens in het hart van Plasrode liggen de 35 luxe en royale woningen type Toba onderverdeeld in 17 rijwoningen die allen beschikken over een ruime achtertuin waar de kinderen kunnen spelen en 18 starterswoningen met ruime voor en achtertuin of een groot terras. De architectuur is fraai en bijzonder met verrassende stijlkenmerken. De kopwoningen die haaks op de in de breedte liggende tussenwoningen staan, het grote aantal ramen in verschillende vormen en afmetingen (met roede verdeling, hoekramen en dakkapellen) evenals het opmerkelijke kleur en materiaalgebruik zorgen voor een speelse en moderne uitstraling. 17 stIjlvolle rIjwonIngen tYpe toba Er zijn veertien tussenwoningen type Toba l en drie kopwoningen type Toba ll. De ruime tussenwoning heeft een, volledig, op de tuin gerichte woonkamer met open keuken van bijna 9 meter breed. Via dubbele openslaande deuren bereikt u de royale achtertuin. Opmerkelijk zijn ook de raampartijen die halverwege de eerste

verdieping beginnen en doorlopen in de dakkapel van de tweede verdieping. De kopwoningen zijn royaler van afmeting, anders van indeling dan de tussenwoningen en hebben mede door de andere vormgeving en het gebruik van andere kleuren, een afwijkende uitstraling die volledig past in Plasrode. De 17 rijwoningen hebben een tuin aan voor en achterzijde. In de achtertuin bevindt zich een aparte berging. Parkeren is geen enkel probleem, want vlak naast de woningen zijn er meerdere parkeerhavens. Die overigens zo gelegen zijn dat het straatbeeld overal rustig blijft. tYpe f: toba I Genieten van de ruimte om u heen. Binnen heeft deze stijlvolle woning op de begane grond een royale hal met toilet, een zeer ruime tuingerichte living (36m2) met open keuken. Op de eerste verdieping zijn er drie ruime slaapkamers en een badkamer met mogelijkheid voor ligbad douche en toilet. De tweede verdieping biedt vele mogelijkheden waaronder een extra slaapof studeerkamer, of een heerlijke speelplek

voor de kinderen. tYpe f: toba II Groots wonen. Dit is eveneens een royale woning voor (jonge) gezinnen. Op de begane grond bevinden zich een grote hal met toilet, een royale living van 35 m2 en een schitterende open keuken. Op de eerste verdieping zijn er twee ruime slaapkamers en een badkamer met mogelijkheid van ligbad, douche en toilet. De tweede verdieping biedt vele mogelijkheden

waaronder een royale derde of vierde slaapkamer.

“9 meter brede woonkamer�


Bouwen aan de toekomst

Type F - Toba Variant

9 Tuin appartementen & 9 Terrasappartementen De negen andere kopwoningen zijn per kopwoning opgesplitst in 2 starterswoningen. Ze zijn anders van afmeting, indeling, vormgeving en kleurstelling. Ze huisvesten in totaal 18 starterswoningen. Bijzonder aan deze woningen is; ze bestaan uit twee woonlagen maar hebben in totaal toch drie verdiepingen. Type Toba variant l heeft de woonkamer op de begane grond en type Toba variant ll heeft de woonkamer op de eerste verdieping. Beide woningtypen zijn uitermate geschikt voor starters op de woningmarkt. De 18 starterswoningen hebben of een tuin aan voor en achterzijde of een royaal terras. Type F3: Toba variant l. Begane gond. Starten in een royale ruimte. Deze verrassende woning heeft de entree op de begane grond en heeft voor en achter een tuin, waarin ook de berging ligt. Binnen

heeft deze woning op de begane grond een ruime hal met toilet, een royale woonkamer van 32 m2 met open keuken en een ruime slaapkamer. Op de eerste verdieping is er nog een ruime slaapkamer en een badkamer met mogelijkheid van ligbad, douche en toilet. Op de tweede verdieping is een kleine bergzolder. Type F 3: Toba variant ll. Eerste verdieping. Riante bovenwoning met twee slaapkamers. De entree en de berging van deze schitterende bovenwoning bevindt zich op de begane grond. Op de eerste verdieping is er een royale woonkamer van 31 m2 met open keuken en een ruim terras. De tweede verdieping bestaat uit twee slaapkamers en een badkamer met ruimte voor ligbad, douche en toilet.

18 royale starterswoningen

legenda 15


16 legenda

Bouwen aan de toekomst

informatieavond 25 november 2010 19.00 uur Binnen Van der Linde biedt u méér dan een uitgebreide collectie kwaliteitsproducten. Bij ons kunt u al bijna 100 jaar rekenen op vakmanschap, service, advies en garantie. In onze winkel vindt u een zeer ruime keuze om uw interieur naar uw wens in te richten. Onze medewerkers helpen u graag.

Van der Linde uw vertrouwen waard! www.vanderlinde-waddinxveen.nl

Slaapkamers • Linnenkasten • Boxsprings • Kasten op maat • Matrassen • Bedbodems • Bedtextiel

De grootste woninginrichter en slaapkamerspeciaalzaak in de regio, met 1.700m2 woonideeën!

MIJN STIJL VAN SLAPEN De grootste slaapkamerspeciaalzaak en woninginrichter in de regio, met 1.700m2 woonideeën! Morgana slaapkamers van der Linde biedt u meer dan een uitgebreide collectie kwaliteitsproducten. Bij ons kunt u rekenen op vakmanschap, service, advies en garantie. In onze winkel vindt u alles voor uw slaapkamer, van ledikant tot maatwerkkast en van boxspring tot bedtextiel. Ook vindt u bij ons een uitgebreide nachtruststudio waar u in alle rust matrassen en bedbodems met elkaar kunt vergelijken. Onze deskundige adviseurs helpen u graag bij het maken van de juiste keuze, waarna onze eigen monteurs het vakkundig bij u komen plaatsen. U bent van harte welkom!

Van der Linde

Dorpstraat 38 Waddinxveen 0182 618 090 Auping

Avek

Loddenkemper Tempur

Venier

Carré Maxfurn

Disselkamp

Eastborn

Nolte Möbel

Vroomshoop

Pullman

Ergosleep Svane

VTH maatwerkkasten

Geha Steffen HighCare

Hülsta Länsömn Svedex

Swissflex

Dauny

www.morgana-waddinxveen.nl

Jade


Bouwen aan de toekomst

legenda 17

een zeer aangename plek om te wonen.

Familie Spek blijft graag in hun wijk wonen Door Fred Spoor Het echtpaar Spek woont al 12 jaar met veel plezier aan de Mina Druckerhoeve in de Waddinxveense Zuidplas. Samen met hun kinderen Romée van zes en Amber van drie jaar hebben ze het prima naar hun zin. Toch begon het wat te kriebelen, want met de opgroeiende kinderen mocht de woonruimte best wat groter worden. Ook een garage, of liever gezegd een grotere berging ontbrak nog aan hun wensenpakket. Nadat ze de huis-aan-huis bezorgde krant van Plasrode hadden bekeken besloten ze toch maar eens te gaan kijken op de avond van 30 september waarop in een nog bestaande loods op het bouwterrein de verkoop startte. Daar trokken de geplande woningen van het type Ontario hun volle aandacht zodat het echtpaar besloot zich in te schrijven voor een optie. De installatie van een warmtepomp zagen zij ook als een van de bijkomende voordelen i.v.m. besparing op de komende energiekosten. gunstIge lotIng Gezien de grote belangstelling voor deze woningen werden de kanshebbers door loting aangewezen. Zij scoorden een vierde plaats en kwamen daarmee in aanmerking voor een toewijzing. “We hadden al eerder wat om ons heen gekeken, maar eigenlijk voelden wij ons toch wel aan deze wijk gebonden,” zegt Jolanda, “juist daarom bood Plasrode als aangrenzende wijk de ideale oplossing. De kinderen kunnen op school blijven, al het vertrouwde van de buurt blijft bereikbaar, kortom wat dat betreft blijft alles bij het oude”. extra ruIMte een pre Zowel John als Jolanda zijn werkzaam in

De familie Spek (zonder de 2 lieftallige dochters) tijdens de startverkoopavond de logistieke sector. Jolanda vervolgt: “Mijn man heeft naast zijn werk fietsen als zijn grote hobby, met name het veldrijden. Een ruimere plaats voor zijn materiaal zou dus welkom zijn en ook de kinderen krijgen steeds grotere spullen die om een opbergplek vragen, vandaar de behoefte aan een grotere berging”. Beiden maken

zich geen zorgen over de verkoop van hun huidige woning. Het is in prima staat, goed onderhouden, geïsoleerd en op een aantrekkelijke locatie, aldus Jolanda Spek. Maar ongetwijfeld zullen zij zich ook in het toekomstige Plasrode volledig thuis kunnen voelen.

“Plasrode,de ideale oplossing”


18 legenda

Bouwen aan de toekomst

Woning kopen in nieuwbouwproject Plasrode? Kom naar de Rabobank. Een laag energieverbruik belonen. Dat is de gedachte van de Rabobank. Daarom biedt Rabobank

Gouwestreek

extra

mogelijkheden

rondom de financiering. Veel mogelijkheden en lage maandlasten. Daarom ga je naar de Rabobank!

Meer mogelijkheden en minder hypotheeklasten voor bewuste kopers. Rabobank. Een bank met ideeĂŤn.

(0182) 69 51 20 www.rabobank.nl/gouwestreek

Wilt u in ieder jaargetijde lekker genieten van uw tuin? Wij willen graag zorgen voor het ontwerp, de aanleg en het onderhoud.

Speciaal voor nieuwbouwproject Plasrode hebben wij een aantal tuinvoorstellen ontworpen. Deze voorstellen passen perfect bij de architectuur van het project. Deze ontwerpen hebben tevens een aantrekkelijke vanaf prijs. Daarnaast gaan wij graag met u aan tafel om uw droomtuin te ontwerpen. Tip: Laat uw tuin meefinancieren met uw woning.

Onderweg 12 2742 LA Waddinxveen 0182 - 63 15 50 info@vanvliethoveniers.nl www.vanvliethoveniers.nl


Bouwen aan de toekomst

legenda 19

Stijlvol wonen in Plasrode

Type H - Victoria 1 Notariswoning

Aan de rand van Waddinxveen wordt “Plasrode” gerealiseerd. Hierin bevindt zich de indrukwekkende vrijstaande notariswoning type Victoria. Als op een schiereiland staat dit schitterende pand aan het uiteinde van Plasrode op een uitgestrekt perceel grond. Aan twee zijden omringd door water en tegelijkertijd een panoramisch uitzicht over de landerijen. Wonen in deze notariswoning betekent elke dag genieten van rust, ruimte en natuurlijk dat spectaculaire uitzicht. Visser en Wijtman architecten heeft de woning een vorstelijke uitstraling gegeven. Opvallend zijn de speelse vormen van de drie verdiepingen tellende notariswoning,

de vele raampartijen rondom, de overdekte entree en de zijgevel met erker. De paarsachtige bakstenen gevels met licht stucwerk en licht houtwerk vormen een fraai contrast met de antraciet kleurige dakpannen. Wat direct opvalt bij het bekijken van deze woning is de zee aan ruimte in de woning. Maar ook de ruimte om de woning valt op. Ruimte die geheel tot uw beschikking staat en die u vanuit vele gezichtspunten in huis kunt halen. Uw smaak en persoonlijke voorkeuren prevaleren. Want bij het ontwerp en de afwerking van de woning is er rekening mee gehouden dat u als toekomstige bewoner zelf de indeling en het interieur bepaald.

Wat betreft indeling en interieur en het benutten van ruimte biedt de woning ongekende mogelijkheden. In de woning heeft u bijvoorbeeld de optie tot het creëren van een aparte eethoek of een comfortabele plek waar u heerlijk kunt genieten van een prachtig boek. En wat doet u verder: formeert u een zitgroep rondom de open haard of wilt u vanuit de zitgroep juist nog meer genieten van de prachtige omgeving in de vier seizoenen. Speelt u wellicht met de gedachte de zitgroep bij de erker te formeren? Het zijn vragen waarop u met de ruimte die u ter beschikking heeft ongetwijfeld een fraai antwoord hebt. Vanuit de keuken heeft u een prachtig

zicht op de wandelaars en fietsers op de Plasweg. Zomer en winter is het genieten geblazen van het natuurschoon dat het water en de landerijen te bieden heeft. De prachtige trap met twee bordessen geeft de royale hal een vorstelijke uitstraling en is gesitueerd op een centrale plaats in de woning, waardoor de ruimte op de eerste en tweede verdieping optimaal is te benutten. De indeling kunt u hier ook helemaal zelf maken. Als enige woning in Plasrode beschikt Victoria over een ontsluiting naar de Plasweg.


20 legenda

Bouwen aan de toekomst

informatieavond 25 november 2010 vanaf 19.00 uur Donderdag 25 november is de Plasrode informatieavond voor kopers en aspirant kopers. Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom op de toekomstige bouwlocatie (voorheen Campworld) aan de Plasweg 16 te Waddinxveen. Laat u opnieuw informeren over het plan, zie en voel de te gebruiken materialen. Bezoek de aanwezige warmtepomptruck en u ziet de warmtepompinstallatie in werking. Hier zullen uiteraard uw vragen uitgebreid beantwoord worden. Praat op deze avond met uw nieuwe buren of maak kennis met de kopers die uw nieuwe buren kunnen worden. Wie is de mysterie guest? Komt deze beroemde Europeaan naast u wonen? Alles wat u over Plasrode wil weten komt u op deze avond te weten. U mag

Zuidplaslaan 198 2743 CP Waddinxveen Tel: 0182-63 60 21 plasrode@gouwestadmakelaardij.nl www.plasrode.nl

deze avond niet missen. Colofon Uitgegeven door: Vormgeving: Contact: Legenda V.O.F Gouwestad Marketing & Media info@gouwestadmm.nl Noordkade 64C Noordkade 64C T. 0182 63 60 21 2741 EZ Waddinxveen 2741 EZ Waddinxveen www.gouwestadmm.nl

Krant Legenda Editie Plasrode 2  
Krant Legenda Editie Plasrode 2  

Krant nieuwbouwproject Plasrode

Advertisement