Page 1

Tourmalijn Wonen aan de Maas

Type Lek 128 Schitterende appartementen aan de Drierivierenlaan in Ridderkerk


2

wonen aan de maas


Dat is nog eens thuiskomen Genieten vanaf het ruime balkon of terras van het weidse uitzicht op de omgeving. Met het geluid van het kabbelende water van de rivier de Lek op de achtergrond. Een prachtig appartement op deze bijzondere locatie, aan de rand van Ridderkerk kan binnenkort werkelijkheid zijn. Wonen in een appartement in de Tourmalijn is simpelweg genieten van je eigen plek en ook nog eens op één van de mooiste plekken van Ridderkerk. Een stoere woonlocatie met een mooi verleden op een punt waar de rivieren de Lek, de Noord en de Nieuwe Maas bij elkaar komen. Een locatie met geschiedenis. Want het was immers hier waar in 1883 Willem Smit samen met zijn goede vriend Adriaan Pot de ‘Electrisch Licht Machine Fabriek’ begon. Onder de latere naam Smit Slikkerveer zou deze locatie grote bekendheid genieten. Inmiddels is de fabriek al lang en breed weg en gaat het ‘Slikkerveer-terrein’ een nieuwe toekomst als aantrekkelijke woonlocatie tegemoet. Met alle voorzieningen in de directe omgeving en de centra van Rotterdam en Dordrecht op steenworp afstand, is de Tourmalijn een geweldige plek om te wonen.... Dát is nog eens thuiskomen.

Tourmalijn Wonen aan de Maas

wonen aan de maas

3


Inhoudsopgave Appartementen type Lek

wonen waar drie rivieren elkaar vinden

6

SMIT SLIKKERVEER

8

“Een locatie met historie” Wonen in de tourmalijn

10

“Is vooral genieten” Architect Ewout Vernhout

“Het is hier een spannende plek”

12

TYPE Lek

14

“Wonen op een unieke plek”

4

De lektypes voorgest eld

16

PLATTEGROND TYPE C1

18

PLATTEGROND TYPE C2

19

PLATTEGROND TYPE C3

20

PLATTEGROND TYPE C4

21

OPTIES EN MEERWERK

22

wonen aan de maas


wonen aan de maas

5


Precies op de plek waar de Noord, de Lek en de Nieuwe Maas elkaar ontmoeten, verrijst aan de Drierivierenlaan de Tourmalijn; een appartementencomplex dat bestaat uit twee woontorens. Bij elkaar telt de Tourmalijn 128 moderne appartementen. De ligging in het voormalige dorp Slikkerveer in Ridderkerk is uniek. Immers, het gezellige centrum van Ridderkerk is binnen handbereik. Hier vindt u alle voorzieningen die een kleinschalige gemeente te bieden heeft en het wonen in Ridderkerk zo aangenaam maakt.

6

wonen aan de maas


wonen waar drie rivieren

elkaar vinden C e n t r u m r i d d e r k e r k o p st e e n w o r p a fsta n d Wanneer u wilt bent u ook heel snel in Rotterdam en Dordrecht.

Overigens is in de directe omgeving van uw nieuwe appartement

Zowel met de auto als het openbaar vervoer zijn beide steden

van alles te beleven. Neem alleen al de bedrijvigheid op het

uitstekend bereikbaar. Zelfs nog beter als u met de Fast Ferry

water. Verder zijn de molens van Kinderdijk dichtbij, is het bekijken

reist die praktisch bij u voor de deur zijn halte heeft. Reizen met

van de fraaie redershuizen aan de Ringdijk en de toegangsweg

de Fast Ferry is immers een perfecte manier van vervoer naar

naar de Tourmalijn, een uitje op zich! Wanneer u van wandelen

de omliggende plaatsen en steden. Zo loopt u zonder enige file

houdt kunt u uw hart ophalen op het landgoed van het Huys ten

binnen twintig minuten over de Coolsingel in Rotterdam of in het

Donck in Slikkerveer. Dit huis wordt omgeven door een 22 hectare

centrum van Dordrecht. Maar u bent ook in nog geen tien minuten

groot park in de stijl van een Engels landschap, het Donckse Bos

in Krimpen a/d IJssel of Alblasserdam. Het zal duidelijk zijn

genoemd.

dat dergelijke boottripjes de reis naar uw bestemming een stuk plezieriger maken.

wonen aan de maas

7


Smit Slikkerveer Een terrein met

1883 was een bijzonder jaar voor het toen nog zelfstandige dorp Slikkerveer. Dat was namelijk het jaar dat Willem Smit samen met zijn vriend Adriaan Pot aan de Ringdijk de ‘Electrisch Licht Machine Fabriek’ opende. Smit zag geen heil in de klinknagelfabriek van zijn vader en stak samen met Adriaan Pot zijn spaargeld in het elektrische licht. Daarmee stond hij aan de basis van het latere Smit Slikkerveer, een van de grootste werkgevers in Ridderkerk en omgeving.

8

wonen aan de maas


Ideale locatie De plek voor de fabriek werd overigens niet toevallig gekozen. Veel grondstoffen werden met schepen aangevoerd en over de Lek, de Noord en de Nieuwe Maas was de fabriek prima bereikbaar. Willem Benjamin Smit vestigde zich met zijn onderneming pal naast het terrein waar zijn vader Johannes Smit veertien jaar eerder een fabriek in klinknagels was begonnen. Smit jr specialiseerde zich op zijn beurt echter in het bouwen van dynamo’s waar elektrisch licht mee kon worden gegenereerd. In de jaren die volgden leverde Smit dynamo’s en generatoren om schepen, gevangenissen maar ook straten in diverse gemeenten van licht te voorzien.

en een kantoor. In 1911 telde Smit Slikkerveer 300 man aan personeel. Een ander probleem diende zich echter aan. Deze medewerkers moesten namelijk in Slikkerveer en aangrenzende dorpen worden gehuisvest. Met financiële steun van Smit Slikkerveer ging de Coöperatieve Bouwvereniging aan de slag om woningen voor het personeel te bouwen. Overigens zijn in Slikkerveer en Ridderkerk deze woningen met hun industriële uitstraling nog steeds te vinden.

De overname Twee jaar later, in 1913 om precies te zijn, hield Willem Smit het voor gezien. Zijn gezondheid was slecht en de laatste jaren van zijn leven wilde hij zich vooral bezighouden met schilderen en muziek. Zijn vriend Adriaan Pot nam het directiestokje over en leidde de onderneming door de Eerste Wereldoorlog.

Pa r t i c u l i e r e e n e r g i e Ook stond hij aan de basis van elektriciteit voor particulieren. Zo was hij bijvoorbeeld de stuwende kracht achter de eerste electriciteitscentrale van Nederlands fabricaat in Kinderdijk namelijk de N.V. Electrische Verlichting Kinderdijk. In die jaren voorzag hij de Waalkade in Nijmegen van elektrisch licht. De belangstelling voor de generatoren en dynamo’s van Smit Slikkerveer nam toe en in 1888, vijf jaar na de opening van de fabriek, leverde het bedrijf 135 dynamo’s en had het al 100 man in dienst.

In 1920 droeg hij de fabriek over aan zijn zoon Cor Pot, onder zijn bewind groeide Smit Slikkerveer als nooit tevoren. Bij zijn vertrek in 1953 telde de onderneming maar liefst 1000 personeelsleden. Het waren de wederopbouwjaren en Smit Slikkerveer droeg daarin een aardig steentje bij.

Het einde in zicht Daarna volgden jaren van overnames en opsplitsingen. De aloude magie van de pioniersjaren was voorgoed verleden tijd. Met de sluiting van het grootste deel van de fabriek in 2004 is een bijzonder

Enorme groei Rond 1906 werd op het terrein een flinke uitbreiding gerealiseerd. Die was noodzakelijk omdat de werkzaamheden van de fabriek toenamen. Na het succes van de dynamo’s won ook de zogenoemde

tijdperk aan de oever van de Nieuwe Maas ten einde gekomen. In datzelfde jaar ging trouwens ook de aloude klinknagelfabriek van Johannes Smit tegen de vlakte. En het is precies op deze plek waar nu de Tourmalijn gerealiseerd gaat worden.

turbo-generator aan populariteit. Om deze te fabriceren was meer ruimte nodig. Het terrein Smit

Tijd voor het nieuwe gezicht langs het water.

Slikkerveer telde zo vier grote fabrieksgebouwen

De foto komt uit de collectie van Brush Ridderkerk en stamt uit 1923. Meer informatie over Smit Slikkerveer vindt u op www.willemsmithistorie.nl

wonen aan de maas

9


Ridderkerk eeuwen van bedrijvigheid

aan het water Ridderkerkers hebben het naar hun zin in Ridderkerk. Logisch want Ridderkerk is een moderne gemeente met bijna 45.000 inwoners Recente enquêtes laten telkens weer zien dat de tevredenheid over de winkelvoorzieningen maar ook de recreatiemogelijkheden groot is. Uiteraard roemt men het feit dat steden als Rotterdam en Dordrecht op steenworp afstand liggen maar dat Ridderkerk wel gevrijwaard blijft van de stedelijke problematiek. Kortom, Ridderkerk is een plek waar het leven goed is.

De geschiedenis van Ridderkerk gaat terug naar de middeleeuwen.

gebouwd gaat worden. Akkerbouw en veeteelt waren in de 15e en

Immers, al in de twaalfde eeuw bestond hier aan de rivier de

16e eeuw de belangrijkste inkomstenbronnen voor de inwoners van

(Maas-)Merwede een nederzetting met de naam Riede. Het

Ridderkerk. De groei van de werkgelegenheid begon pas goed toe

dorpje werd tussen 1373 en 1375 meermalen getroffen door

te nemen toen in de 19e eeuw de unieke ligging van Ridderkerk

overstromingen. Deze overstromingen waren er de oorzaak van dat

aan het water werd ontdekt. Diverse scheepsbouwbedrijven

de inwoners van Riede uiteindelijk hier wegtrokken. Niet voor lang

vestigden zich aan de oevers van de Nieuwe Maas, de Lek en de

overigens. Want begin 15e eeuw besloot men het gebied droog

Noord. Pas na de Tweede Wereldoorlog begon de economie van

te leggen om daarmee de polders Oud- en Nieuw Rijerwaard

Ridderkerk flink te veranderen. De scheepsbouw maakte plaats

te creëren. In 1446 werd Ridderkerk officieel gesticht, toen

voor enorme bedrijventerreinen en schone industrie. Ook aan

ambachtsvrouw Margriet van Comene een handvest opstelde met

deze lange periode van kenmerkende bedrijvigheid op dit terrein

regels voor het bestuur en de bevolking. Tegelijkertijd ontstonden in

komt een eind. De echte pareltjes zoals het oude Smit Slikkerveer-

de omgeving van Ridderkerk ook andere dorpjes in

terrein transformeren nu in een hoogwaardige en duurzame

de drooggelegde Rijerwaard, zoals Bolnes, Oostendam, Rijsoord

woningbouwlocatie.

én niet te vergeten Slikkerveer. De plek waar nu de Tourmalijn

Maar nog altijd met de blik gericht op het water.

10 wonen aan de maas


H e t a c ti v i te i te nde k De Tourmalijn staat aan de voet van de Nieuwe Maas en biedt tevens een fraai uitzicht over de Lek en de Noord die hier met de Maas samenkomen. Een landmark versterkt door het feit dat de woontorens op een plint staan. De onder architectuur ontworpen plint wordt gevormd door overdekte parkeerplaatsen.

Op deze plint is een activiteitendek gemaakt. Het activiteitendek is een echte volwassen buitenplaats, rondom afgesloten en daardoor exclusief voor bewoners toegankelijk. Een eigen plek buiten het gebouw dat het wonen in de Tourmalijn net iets extra’s geeft. Hier kunt u met uw buren afspreken. Even in het zomerzonnetje op een bankje wat kletsen en genieten van de bedrijvigheid op het water. Het dek is ook de ideale plek voor kinderen om veilig te spelen. Kortom een uitnodigende plek om iedere dag heerlijk te genieten van het leven aan de Drierivieren.

Een eigen plek om te genieten van het water

Algem ene info De luxe van het complex is direct merkbaar bij binnenkomst van de entree. Er zijn 2 liften per toren, de wanden zijn glad afgewerkt en de vloer is voorzien van een schitterende tegelvloer. De bewoners kunnen vanuit hun eigen appartement zien wie er voor de deur staan door middel van een videointercom. De Maasappartementen beschikken over een dubbele parkeerplaats in een eigen box achter gesloten deuren. De Noordappartementen krijgen ĂŠĂŠn plek onder het activiteitendek toegewezen. De Lekappartementen parkeren op het maaiveld.

wonen aan de maas 1 1


De poort naar

rijnmond

Ewout Vernhout is de architect van Tourmalijn. Maar hij is ook de ontwerper van de naastgelegen loftappartementen in het rijksmonument Gebouw-U en de panorama-appartementen in gebouw Onyx. Met de Tourmalijn zet hij de kroon op de woonwerf De3Rivieren. “Het is een spannende plek. Ik kom hier ook heel erg graag.”

De architect van Arlan architecten bv uit Rotterdam herinnert

Tourmalijn klaar is kun je helemaal langs het water doorlopen

zich nog heel goed toen hij hier in 2000 voor het eerst was.

naar de halteplek van de Fast Ferry, waarmee je in twintig minuten

“Het was toen nog echt een fabrieksterrein vol met loodsen en

in het centrum van Rotterdam bent. Maar je kunt uiteraard ook

materiaalopslag. Al decennialang was dit natuurlijk dé plek van

lekker op een bankje in de zon zitten en kijken naar wat zich

Smit Slikkerveer, echt een dynamisch gebied.” Vernhout laat

allemaal op het water afspeelt. Er is genoeg te beleven.” Vernhout

zijn blik over het water gaan. Vrachtschepen varen af en aan.

wandelt op z’n gemak rond het appartementencomplex Onyx met

De schippers van de passerende boten steken hun hand op ten

daarachter Gebouw U. In dit rijksmonument zijn loft-appartementen

teken van groet. “Hier de Nieuwe Maas”, wijst hij als ervaren

gerealiseerd. Alles tot en met de jachthaven naast Gebouw U

richtinggever, “daar de Lek en de Noord. Het is natuurlijk een

ademt hier naar het verleden.

prachtig rivierenlandschap waar ik uren naar kan kijken.”

De architect knikt. “Juist omdat dit terrein bij heel veel mensen als fabrieksterrein in het geheugen gegrift staat, vond ik het belangrijk

ademen naar het verleden

om daar de architectuur op te laten aansluiten. Het was een stoer

Hij staat aan de boulevard die langs de Nieuwe Maas loopt. “Toen

gebied en dat is het nu nog steeds.” En soms zit dat in die kleine

ik hier kwam was het natuurlijk een gesloten gebied en alleen

details. Bijvoorbeeld in het stuk rails in het straatwerk van de kraan

toegankelijk voor de medewerkers van Smit Slikkerveer.

die er vroeger stond of in de grote raampartijen in Gebouw U die

Nu is de rivieroever publiek toegankelijk. Wanneer straks de

op schuifdeuren lijken.

12 wonen aan de maas


T o u r m a l i j n , d e v o l g e n d e fa s e

waardoor de Tourmalijn niet alleen voor de bewoners een rijk bezit

De realisering van de Tourmalijn is de volgende fase van de

is maar het ook echt een rijke uitstraling heeft. De gevelbekleding

transformatie van het fabrieksterrein naar een aantrekkelijk woon-

is van hoogwaardig materiaal en ook binnen worden duurzame

en leefgebied. “De Tourmalijn is naast Onyx de tweede

materialen gebruikt. Dat moet ook op deze plek. Daar mag je

juweel aan het water. We hebben de twee complexen niet voor

ook niet op inleveren.” Hij draait zich om en kijkt naar Onyx, wat

niets namen van edelstenen gegeven. Het ontwerp verwijst naar de

straks het kleine zusje van de Tourmalijn is. Na een korte stilte zegt

gelaagde opbouw van de edelstenen.” Hij staat voor het bouwrijp

Vernhout: “We kunnen trots zijn op wat er hier allemaal gebeurt.

gemaakte terrein. Nog even en dan domineren hier heistellingen

Als straks de vrachtboten vanaf de Lek of de Noord de Nieuwe

en keren de kranen weer terug. Als architect kijkt Vernhout uit

Maas opvaren zien ze deze woongebouwen.”

naar dit moment. “Daarmee heerst hier weer de bedrijvigheid van

“Het is een landmark. De poort naar Rijnmond.”

weleer”, zegt hij. Maar nog meer kijkt hij uit naar het moment dat de Tourmalijn is gerealiseerd. Hij ziet de twee torens op het zogenoemde activiteitendek al staan. “Door het activiteitendek worden de twee torens als het ware opgetild. Het activiteitendek verwijst naar de nieuwe dynamiek aan de rivier. Dus waar vroeger de kraanbaan van de klinknagelfabriek van Joh. Smit draaide, gaan straks bewoners elkaar ontmoeten. Dat is toch een mooie gedachte? En voor de plint”, wijst hij aan, “loopt straks de promenade waarmee we de rivieroever aan het publieke domein geven.”De Tourmalijn wordt een kwalitatief hoogstaand appartementencomplex. “We passen duurzame materialen toe

Architect Ewout Vernhout kijkt vanaf de bouwlocatie over het water

wonen aan de maas 13


14 wonen aan de maas


Een visualisatie van wat dit appartement bijzonder maakt Een impressie van de woonkamer van type C1. Geweldig om aan het einde van een dag hard werken op het balkon te zitten, en dan te genieten van het uitzicht.

wonen aan de maas 15


Lek type C Wonen op een unieke plek

16 wonen aan de maas


De Lekappartementen vanaf de vierde verdieping kijken uit over

de kennis van de voor dit project aangestelde ontwerper en

heel Ridderkerk & over het water. Genieten in optima forma.

kopersbegeleiders.

Op de volgende pagina’s worden de verschillende varianten

De Lekppartementen variĂŤren in grootte en bieden u veel keuze

beschreven. Allemaal bieden ze veel leefruimte tot maar liefst

vrijheid.

78 m2. Stuk voor stuk hebben ze een moderne indeling, met een open keuken en ruime slaapkamer(s). Om u al vast op weg te

= Gebruiksoppervlakte vanaf ca. 58 m2

helpen hebben wij in deze brochure voor alle Lekappartementen

= Een eigen terras/balkon of loggia

een indelingssuggestie uitgewerkt. U bent echter vrij de indeling

= Gezamenlijk activiteitendek

van uw appartement volledig naar eigen wens te realiseren.

= Eigen berging

Voor het maken van uw keuzes en om inzicht te krijgen in de

= Verwarming en koeling via de vloer

mogelijkheden van uw appartement kunt u gebruik maken van

= Luxe afgewerkte badkamer en toilet

wonen aan de maas 17


Type Lek

C1

Type C1 is niet zomaar een appartement. Zo heeft het een ruime entree, een slaapkamer van 13,5 m2 en een badkamer van 3,2 m2. Natuurlijk niet te vergeten, het uitzicht over de Lek. Daarnaast bestaat type C1 ook als gespiegelde variant met dezelfde speciďŹ caties.

0m

1m

2m

Bouwnummer

1, 4SP, 56SP, 60 65, 68SP, 120SP, 124

C1 18 wonen aan de maas

C1

sp

Verdieping

1, 14 & 16

GBO

ca. 58 m2

Balkon

Ja ca. 19 m2


Type Lek

Dit appartement is gelijk aan type C1 alleen is hier het dakterras vervangen door een balkon met een lengte van bijna zeven meter en een diepte van ruim 2,5 meter.

0m

Bouwnummer

1m

C2

2m

5, 9 69, 73

Verdieping

2&3

GBO

ca. 58 m2

Balkon

Ja ca. 11 m

C2 2

wonen aan de maas 19


Type Lek

C3

0m

In tegenstelling tot de andere Lekappartementen heeft deze uitvoering standaard een tweede slaapkamer van ruim 10 m2. Met daarbij een ruime woonkamer met open keuken. Indien gewenst kan in de woonkamer een loggia van 7 m2 worden aangebracht.

1m

2m

Bouwnummer

8, 12, 16, 20, 24, 28, 32, 36, 40, 44, 48, 52 72, 76, 80, 84, 88, 92, 96, 100, 104, 108, 112, 116

C3 20 wonen aan de maas

Verdieping

2 t/m 13

GBO

ca. 78 m2

Balkon

Nee, loggia optioneel ca 7 m2


Type Lek

Deze variant is qua woonoppervlakte hetzelfde als de C3. Alleen is hier gekozen voor een zeer ruime woonkamer van liefst 40 m2.

0m

Bouwnummer

1m

C4

2m

13, 17, 21, 25, 29, 33, 37, 41, 45, 49, 53, 57 77, 81, 85, 89, 93, 97, 101, 105, 109, 113, 117, 121

Verdieping

4 t/m 15

GBO

ca. 78 m2

Balkon

Nee, loggia optioneel ca. 10 m

C4 2

wonen aan de maas 21


Dat is nog eens thuiskomen ve e l ke u z e vrijh e id Wonen in de Tourmalijn betekent genieten van het fraaie

conform bijgesloten technische omschrijving.

uitzicht over één van de drie rivieren. Een gevoel van vrijheid

Uw eigen ideeën

dat al ontstaat in de aankoopfase. Aan u wordt namelijk alle

Nu kunnen wij ons voorstellen dat u ook uw eigen ideeën heeft

vrijheid geboden om uw appartement helemaal naar uw eigen

over het afwerkingsniveau van uw woning. Zoals gezegd, u

woonwensen aan te laten passen. Zo kunt u in samenwerking

heeft alle vrijheid om uw appartement helemaal eigen te laten

met onze verkoopbegeleider nog wijzigingen aanbrengen in

maken door meer-/minderwerk, zodat het bij de sleuteloverdracht

de plattegrond. Slaapkamer groter, of juist iets kleiner om een

helemaal uw woning is. Met andere woorden de afwerking

grotere keuken te realiseren? Wij adviseren u graag in wat er

bepaalt u helemaal zelf. Wat te denken bijvoorbeeld van

allemaal mogelijk is.

inloopkasten of kasten die helemaal naar uw wens op maat worden gemaakt. Maar ook een complete vloer- en wandafwerking

S ta n d a a r d D u u r z a a m

is mogelijk. Daarnaast kunt u zelfs diverse domotica-voorzieningen

Aan de afwerking van uw appartement besteden wij de grootste

aanschaffen, een alarminstallatie of een zogenoemd surround

zorg. Uiteraard gebruiken we standaard duurzame materialen

systeem waardoor u overal in uw appartementen naar uw favoriete

van een zeer goede kwaliteit. Zo worden bijvoorbeeld de

muziek kunt luisteren.

vensterbanken van kunststeen en zijn in alle ruimtes de plafonds gespoten. Standaard zijn de appartementen voorzien van vloerverwarming en koeling maar ook luxe sanitair. Eén en ander

22 wonen aan de maas

Kijk, ook dát is nog eens thuiskomen.


W ij ve r tale n uw w en se n Uw keuzevrijheid staat voorop. Samen met onze kopersbegeleiding worden alle keuzes naast elkaar gepresenteerd en inzichtelijk gemaakt in onze showroom in Nieuwerkerk aan den IJssel. Tevens wordt dit direct onderbouwd met de bijbehorende meerprijzen. Wel zo prettig.

Zo rgelo o s financieren Zeker in deze tijd is het belangrijk dat u de juiste keuze maakt als het gaat om het financieren van uw woning. Hoewel de media ons anders wil doen geloven zijn er voor iedere situatie mogelijkheden. Wij adviseren u hier graag over.

De afwerking bepaalt u helemaal zelf Hier

B eleef wo nen in d e To urm alij n Hoe voelt de ruimte van een appartement in de Tourmalijn nu echt aan? Hoe verhouden de badkamer en de slaapkamers zich ten opzichte van de woonkamer? Vragen die wij niet langer vanaf een tekening hoeven te beantwoorden. Op de bouwlocatie in het verkoopcentrum aan de Drierivierenlaan hebben wij een appartement gebouwd en ingericht. Hier ontvangen wij u graag voor een rondleiding en kunt u altijd terecht met al uw vragen over het project. Zo kunt u wonen in de Tourmalijn al helemaal beleven.

Kijk op www.tourmalijn.nl voor de actuele openingstijden en contactgegevens.

wonen aan de maas 23


Ontwikkeling

Marketing

Stebru Transformatie

Gouwestad Marketing & Media

r e a l i s at i e

Verkoop

Stebru Bouw

Verkoopcentrum Tourmalijn

Tel. 0180 333 170

Drierivierenlaan info@stebruverkoop.nl

A r ch i t e c t

Ridderkerk www.tourmalijn.nl

Arlan Architecten

www.tourmalijn.nl

Deze brochure is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. De afgebeelde 3D-visualisaties van interieurs en exterieurs zijn echter impressies, evenals de ingerichte plattegronden. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Ze zijn uitsluitend bedoeld om een goede indruk van de appartementen te geven. Ridderkerk 2012. Copyright Š

Brochure Tourmalijn Lek  

Lekappartementen vanaf € 157.000,- V.O.N. aan de Drierivierenlaan in Ridderkerk