__MAIN_TEXT__

Page 68

PASTA färskfryst

Dax för färsk pasta?

DÅ ÄR FRYST DET BÄSTA VALET. Färskfryst pasta ger många fördelar. Lägg den fryst direkt i det kokande vattnet och pastan är klar på några minuter. Eftersom pastan är lösfryst är det lätt att portionera exakt så mycket som behövs för stunden. Råvarorna är noggrant utvalda och eftersom pastan är djupfryst är allt fritt från konserveringsmedel.

Visste du att...

Eduardo Baccini uppfann och fick patent på maskinen som kunde tillverka Garganelli. Traditionellt rullas den upp för hand på en pinne. ALLT BÖRJADE HEMMA I GARAGET 1980 Lavezzola är en liten stad strax öster om Bologna. Här producerade och levererade Romana och hennes man Edoardo Bacchini färsk pasta till de lokala restaurangerna. Ganska snart upptäckte de att frysen var det bästa sättet att konservera pastan på. Idag tillverkar Surgital inte mindre än 135 ton pasta per dag och förser inte bara Italien utan hela världen med sin pasta. En sak som är oförändrad är att man fortfarande riktar sig uteslutande till restauranger. 68

Från början fanns Surgitals logo som ett avtryck på pastan. Men den fick de ganska snart ta bort eftersom restaurangerna då inte kunde hävda att de själva gjort pastan.

Profile for Gourmet Food AB

Gourmet Food Sortimentskatalog nr8  

Gourmet Food Sortimentskatalog nr8  

Advertisement