__MAIN_TEXT__

Page 26

Kobebiff & Wagyu

DET MYTOMSPUNNA OCH VÄRLDSKÄNDA JAPANSKA KÖTTET är känt för sin exceptionella konsistens, smak och marmorering. Köttet kallas vanligtvis Wagyu och består av fyra olika köttraser varav Japanese Black representerar 90% av all Wagyu. Mest mytomspunnen och känd bland japansk Wagyu är Kobe. Uppfödningen sker med liknande metoder men i olika regioner där klimatet sätter sin prägel på köttet.

Symbolen av en japansk krysantemum betyder att köttet är officiellt certifierat som Kobebiff.

Äkta Kobebiff ”Tajima gyu” är en blodslinje av köttrasen Japanese Black med rötter så långt tillbaka som 1600-talet. Djuren föds upp i Hyogoprovinsen i mellersta delen av Japan. Köttet är känt för sin raffinerade söta smak och unika arom och med en marmorering som sträcker sig till 12, där köttet är nästintill vitt. Den högsta kvaliteten Tajima graderas 26

till Kobebiff som räknas till det absolut bästa nötköttet runtom i världen. Den japanska traditionen att föda upp riktigt bra kött med expertis, noggrannhet, stolthet, passion och kärlek sträcker sig ända tillbaka 1200-talet, till tiden som i japanska tidevarv Första Shogunatet.

Fodret består av utvalda risplantor, majs och ensilage (fermenterat gräs och örter). Djuren föds upp i en lugn, stressfri miljö och utvecklas i sin egen takt. Köttet med sin höga marmorering, fina fibrer och unika söta smak kallas ”Shimofuri” och är rikt på enkelomättad och hälsosam fettsyra (omega 9).

Profile for Gourmet Food AB

Gourmet Food Sortimentskatalog nr8  

Gourmet Food Sortimentskatalog nr8  

Advertisement